Review militèr

Pangembangan lan peran sistem pertahanan udara ing sistem pertahanan udara. Bagean 4

126


Wiwit separo kapindho taun 60-an, sistem rudal anti-pesawat wiwit nduweni peran penting sajrone konflik regional, kanthi signifikan ngganti taktik nggunakake pertempuran. penerbangan. Saiki sisih konflik, sing nduweni keunggulan udara sing akeh banget, ora bisa entuk dominasi sing ora jelas ing teater operasi.

Sistem pertahanan udara Soviet S-75, digawe utamane kanggo nglawan pembom jarak jauh lan pesawat pengintai ing dhuwur, ternyata cukup efektif nglawan pesawat taktis lan basis operator. Sanajan proporsi pesawat Amerika sing ditembak mudhun ing Vietnam dening SAM relatif cilik (miturut statistik Amerika sing licik, SAM nembak luwih saka 200 saka 4000 pesawat), sing diduga ana SAM ing wilayah ​​sortie pertempuran mbutuhake rasukan tiyang istri tambah saka pasukan lan liya kanggo counteract. Akibaté, sacara signifikan nyuda efektifitas serangan bom. Sampeyan uga kudu eling yen tugas utama pasukan pertahanan udara ora ngrusak target udara, nanging kanthi efektif nutupi obyek sing dilindhungi. Pasukan pertahanan udara Vietnam ngrampungake tugas iki, "serangan udara" Amerika ora bisa numpes infrastruktur militer lan industri DRV lan meksa Vietnam Lor kanggo nggawe konsesi.

Pangembangan lan peran sistem pertahanan udara ing sistem pertahanan udara. Bagean 4

Wektu pungkasan saka F-105 Amérika


Ora kurang efektif gaman ing Timur Tengah, kompleks S-125 sing dhuwuré rendah lan Kvadrat seluler (versi ekspor saka sistem pertahanan udara Kub) mbuktekaken piyambak, nyedhiyakake tutup udara sing efektif kanggo tentara Arab ing tahap pisanan perang 1973.


Reruntuhan jet tempur Kfir Israel


Mung bantuan darurat saka Amerika Serikat sing ngidini Israel cepet ngisi kerugian Angkatan Udara. Saka sistem anti-pesawat Barat, mung sistem pertahanan udara jarak menengah American Hawk sing bisa dibandhingake babagan prevalensi lan efektifitas panggunaan pertempuran.

Ngelingi pengalaman panggunaan sistem pertahanan udara ing konflik lokal ing USSR, karya diwiwiti ing generasi anyar sistem rudal, sing mesthine bisa ngobong sawetara target lan diselehake ing sasis seluler kanthi a wektu transfer cendhak saka lelungan lan ing tugas kanggo pertempuran (lan kosok balene). Iki amarga kudu ninggalake posisi tembak sawise ditembak sadurunge tekane kelompok penerbangan serangan musuh. Dadi, contone, wektu pembekuan standar kanggo kompleks C-125 yaiku 1 jam 20 menit, sing ditambah dadi 20-25 menit. Pengurangan standar kasebut ditindakake kanthi perbaikan desain sistem pertahanan udara, latihan, lan koherensi kru tempur, nanging lempitan sing cepet nyebabake kerugian ing industri kabel, sing ora ana wektu sing isih ana.

Wiwit kemungkinan kanggo nambah sistem pertahanan udara S-75 kanthi pandhuan komando radio target saluran siji lan panggunaan sistem rudal cair rong tahap wis kesel, kebutuhan kanggo nggawe sistem jarak menengah sing dhasar wis ditemtokake. Kanggo iki, ing pungkasan taun suwidakan wis kawangun prasyarat technical cukup. Semikonduktor ngganti teknologi tabung, komputer analog - komputer digital. Introduksi array antena phased nyedhiyakake kompleks multi-saluran supaya cepet mindai sinar radar kanthi "transfer" menyang sektor ndeleng. Ing babagan kesempurnaan massa lan energi, mesin propelan padhet nyedhaki tingkat sistem propulsi bahan bakar cair.

Kabeh inovasi iki dikenalaké ing sistem rudal anti-pesawat S-1978PT, sing mlebu layanan ing taun 300 ( Sistem rudal anti-pesawat S-300P). Pasukan rudal anti-pesawat nampa sistem pertahanan udara jarak menengah anyar sing dirancang kanggo mbela fasilitas administratif lan industri, pos komando stasioner, markas lan pangkalan militer saka penerbangan strategis lan taktis lan serangan misil.

Kanggo pisanan, sistem kanthi otomatisasi kerja tempur digawe. Kabeh tugas - deteksi, nelusuri, distribusi target, sebutan target, sebutan target, akuisisi target, pelacakan, panangkepan, pelacakan lan tuntunan rudal, evaluasi asil tembak - sistem bisa ngatasi kanthi otomatis nggunakake alat komputasi digital. Fungsi operator yaiku ngontrol operasi sarana lan ngluncurake misil. Ing kahanan sing angel, intervensi manual sajrone karya pertempuran bisa. Ora ana sistem sadurunge sing nduweni kuwalitas kasebut. Peluncuran rudal vertikal njamin target sing mabur saka sembarang arah tanpa ngowahi peluncur menyang arah geni.


PU S-300PT


Kabeh unsur sistem anti-pesawat dipasang ing trailer rodha ditarik dening mobil. Komposisi sistem nimbali udhara kalebu rudal jinis 5V55 karo sistem panuntun dhumateng printah radio lan sawetara maksimum karusakan - 47 km, dhuwur maksimum karusakan - 27 km.



Kaping pisanan, baterei S-300PT dumadi saka telung peluncur (masing-masing 4 TPK), kokpit kanggo iluminasi lan radar panuntun OLTC, lan kabin kontrol. Ing pertengahan 80-an, sistem kasebut ngalami sawetara upgrade, nampa sebutan S-300PT-1.



Rudal anyar saka jinis 5V55R kanthi jangkauan nganti 75 km dilebokake ing layanan, sing dipandu miturut prinsip "target tracking liwat rudal."

Ing taun 1982, versi anyar saka S-300PS diadopsi dening pasukan nimbali udhara, unsur kang diselehake ing kuat papat-poros kendaraan MAZ-543. Ing 1984V5RM SAM diadopsi kanggo layanan ing 55, sawetara tambah kanggo 90 km. Nganti 6 target bisa ditembak bebarengan karo 12 misil kanthi kecepatan 3-5 detik, nalika ngarahake siji target nganti rong misil. Ana mode shooting ing target lemah.


S-300PS


Sistem rudal anti-pesawat multi-saluran seluler S-300PS kalebu kontrol, peluncur mandhiri (nganti enem), lan peralatan teknis. Boten kados sistem S-300PT, kang dumunung utamané ing posisi disiapake, S-300PS dimaksudaké kanggo nggunakake maneuver ing lemah. Kabeh unsur tempur sistem, dumunung ing basis saka sasis kendaraan lintas negara, nyedhiyani transfer menyang posisi pertempuran saka Maret ing 5 menit tanpa preparation awal saka posisi.

Swara dasawarsa sing wis liwati wiwit nggawe model S-300PT pisanan, basis unsur anyar wis digawe, kang ndadekake iku bisa kanggo berkembang sistem S-300PM praktis anyar karo kakebalan swara dhuwur lan karakteristik pertempuran luwih. Ing taun 1993, sistem rudal 48N6E anyar kanthi jarak peluncuran 150 km mlebu layanan. Rudal iki nggunakake sistem pandhuan gabungan - printah radio ing bagean awal lan tengah lintasan, semi-aktif - ing final.

S-300PM disedhiyakake sacara serial menyang pasukan wiwit pungkasan taun wolung puluhan nganti pertengahan nineties. Sayange, ora akeh sistem pertahanan udara S-300PM sing dibangun, umume dikirim menyang zona pertahanan udara Moskow, utawa kanggo ekspor. Akibaté, sistem pertahanan udara utama ing pertahanan udara lan angkatan udara Federasi Rusia yaiku S-300PS sing pantes, sing paling akeh mbutuhake perbaikan lan modernisasi. Sistem S-300PT sadurungé, ing tampilan saka pembangunan lengkap saka sumber daya, saiki decommissioned utawa ditransfer "kanggo panyimpenan". Pangembangan luwih saka sistem kulawarga S-300P yaiku sistem rudal anti-pesawat multi-saluran seluler universal S-300PMU2 lan S-400.

Miturut data manca, udakara 3000 sistem PU saka sistem S-300P disebarake ing macem-macem wilayah USSR. Saiki, macem-macem modifikasi sistem pertahanan udara S-300, saliyane tentara Rusia, kasedhiya ing Ukraina, Republik Belarus, lan Kazakhstan. Sistem pertahanan udara S-300P dikirim menyang negara-negara sing adoh, utamane ing China, Slovakia lan Yunani. Ing awal 90s, unsur sistem pertahanan udara S-300PT (tanpa peluncur lan rudal) dikirim kanggo "familiarisasi" ing Amerika Serikat. Iki ndadekake "mitra" kita bisa ngerti kanthi rinci babagan karakteristik peralatan radio lan ngembangake langkah-langkah pencegahan.


Gambar satelit Google Earth: unsur sistem pertahanan udara S-300P ing papan latihan ing AS


Malah ing tataran desain S-300P, direncanakake nggawe sistem terpadu tunggal kanggo unit rudal anti-pesawat Angkatan Darat Tentara Soviet lan Pertahanan Udara. armada. Nanging, ing laku, unifikasi lengkap ora kedadeyan. Iki kedaden kanggo sawetara alasan, kasunyatan sing unsur utama modifikasi sistem S-300, kajaba radar kabeh-babak lan rudal, dirancang dening macem-macem Enterprises adhedhasar komponen dhewe, teknologi lan syarat operasional. Kajaba iku, kabutuhan sistem pertahanan udara militer kanggo nglindhungi fasilitas penting saka rudal balistik taktis operasional nyebabake isolasi sing luwih gedhe saka topik pisanan ing proyek S-300P.

Salah sawijining tugas utama sing diadhepi sistem jarak jauh yaiku panggunaan kanggo nglawan rudal balistik lan jelajah. Perbaikan sistem anti-pesawat ditindakake kanthi tujuan nambah kemampuan kanggo nggayuh target sing paling gedhe.

ZRS S-300V (Sistem rudal anti-pesawat S-300V) iki disusun minangka sistem pertahanan udara ngarep kanggo nglawan macem-macem senjata serangan udara (AOS) - rudal balistik "Lance" lan "Pershing", SRAM, rudal jelajah (CR), pesawat, helikopter tempur - kanthi panggunaan gedhe ing kahanan. geni aktif lan countermeasures elektronik mungsuh.

Adopsi S-300V ditindakake luwih cepet tinimbang sistem pertahanan udara negara S-300P. Versi pisanan sistem pertahanan udara sing dipotong (sing ora kalebu radar review program, misil 9M82 lan peluncur lan peluncur sing cocog) miturut sebutan S-300V1 diadopsi ing taun 1983. Ing taun 1988, sistem rudal anti-pesawat S-300V, ing set lengkap kabeh sarana, diadopsi dening pertahanan udara SV.

Sistem pertahanan udara S-300V njamin kekalahan target aerodinamis ing jarak 100 km lan dhuwure 0,025-30 km, kanthi kemungkinan 07.-0,9 kanthi siji rudal. Sasaran balistik kena ing dhuwur 1-25 km.



Kabeh aset tempur sistem kasebut diselehake ing sasis sing dilacak terpadu kanthi kemampuan lan maneuveritas lintas negara sing dhuwur, dilengkapi navigasi, posisi topografi lan peralatan orientasi relatif. Uga digunakake kanggo Pion poto-propelled tentara meriem Gunung lan manunggal ing Unit kapisah karo tank T-80.

Adoption saka S-300V bertepatan karo awal ambruk USSR, kang ing akeh bab wis impact negatif ing nomer sistem pertahanan udhara dibangun sing dimaksudaké kanggo ngganti sistem pertahanan udara Krug. Panggantos lengkap kanthi rasio 1: 1 ora kedadeyan. Dibandhingake karo sistem pertahanan udara S-300P ing negara kasebut, udakara 300 luwih sithik S-10V militer sing dibangun.



Sistem pertahanan udara C-300B4 minangka upgrade luwih saka sistem pertahanan udara S-300B. Iki njamin karusakan saka rudal balistik lan target aerodinamis ing jarak nganti 400 kilometer lan dhuwure nganti 37 kilometer. Sistem pertahanan udara wis nambah kemampuan tempur sing diraih liwat introduksi komponen anyar, introduksi basis unsur modern lan fasilitas komputasi, sing ndadekake bisa nambah karakteristik teknis lan operasional sistem pertahanan udara. Efektivitas versi anyar saka S-300V4 1,5-2,3 kaping luwih saka modifikasi sadurungé. Ing taun 2012, modernisasi kabeh kompleks S-300V nganti level S-300V4 rampung;

Ing taun 80-an, monopoli USSR lan Amerika Serikat minangka pangembang utama sistem pertahanan udara medium lan jarak jauh ilang. Pakaryan nggawe kompleks kasebut diwiwiti ing Eropa, China, Israel lan Taiwan. Asring, nalika nggawe sistem pertahanan udara, para pangembang ngandelake misil udara-ke-udara utawa sistem anti-pesawat kapal sing wis ana.

Ing taun 1980, perusahaan Swiss Oerlikon Contraves Defense nggawe sistem rudal anti-pesawat jarak menengah - Skyguard-Sparrow. Iki minangka kombinasi saka rong sistem: sistem kontrol geni Skygard, sing sadurunge digunakake kanggo ngontrol geni saka bedhil anti-pesawat kembar Oerlikon kembar 35-mm, lan rudal udara-ke-udara AIM-7 Sparrow.

Sajrone operasi pertempuran, kompleks Skygard / Sparrow nliti papan kasebut lan ngenali target sing dideteksi nggunakake radar pulse-Doppler pengawasan kanthi jarak deteksi nganti 20 km. Target kasebut diiringi radar pelacak utawa modul optoelektronik. Rentang peluncuran maksimal yaiku 10 km, tekan dhuwure 6 km.


Rudal anti-pesawat lan sistem artileri Skyguard-Sparrow


Rudal dipandu menyang target nggunakake kepala homing inframerah pasif (GOS), digawe kanthi basis GOS saka rudal udara-ke-udara Darter Afrika Selatan. Akuisisi target dening wong sing golek (sudut pandang 100 °) ditindakake nalika rudal ana ing peluncur (sadurunge diluncurake) lan sajrone penerbangan. Ing kasus sing sepisanan, tembak ditindakake ing aset udara kanthi jarak ora luwih saka 3 km. Kanggo nggayuh target sing ana ing jarak 3-8 km, cara liya digunakake, yaiku kaya ing ngisor iki. SAM diluncurake menyang titik intersepsi sing ditemtokake dening data radar pelacak, lan kontrol penerbangan nganti target dijupuk dening kepala target ditindakake kanthi nggunakake unit pangukuran inersia onboard adhedhasar program sing dilebokake sadurunge wiwitan.

Peluncur karo 4 panuntun rudal dipasang ing sasis bedhil anti-pesawat sing ditarik kembar. Stabiliser rudal disebar sawise mangkat saka wadhah transportasi lan peluncuran. Loro pasangan roket dumunung ing sisih tengen lan kiwa papan kerja operator. Kabeh peralatan diselehake ing kabin terpadu sing dipasang ing trailer ditarik loro-poros, operator personel lapis baja utawa sasis liyane.

Sistem Skygard kalebu: radar deteksi target udara, radar pelacak target, modul optoelektronik lan panel kontrol kanggo operator sistem kontrol geni.

Konfigurasi sistem paling umum kasusun saka stasiun kontrol geni Skygard, loro kembar 35-mm GDF bedhil anti-pesawat, lan loro peluncur SAM. Amarga kasunyatan manawa bedhil anti-pesawat nutupi "zona mati" rudal, sistem kasebut kanthi lengkap menehi perlindungan kanggo papan sing dilindhungi.

Sistem rudal anti-pesawat Skyguard-Sparrow saka macem-macem modifikasi ana ing layanan karo Swiss, Taiwan, Italia, Spanyol, Yunani, Kanada lan Mesir. Ing pirang-pirang negara, kompleks Skygard digunakake minangka sistem pertahanan udara "resik", tanpa instalasi artileri anti-pesawat.

Ing Yunani, kompleks Skyguard-Sparrow dijenengi Velos, nggunakake roket RIM-7M. Saka 1984 nganti 1987, 18 baterei sistem pertahanan udara Skyguard-Sparrow, sing diwenehi jeneng Amoun, dikirim menyang Mesir. Ing Spanyol, sistem Skyguard digabungake karo peluncur Spada, kanthi misil Aspide.

Ing taun 1983, Angkatan Udara Italia nyiapake sistem pertahanan udara Spada, lan ing taun 1986, Angkatan Udara Italia wis duwe 12 sistem pertahanan udara. Papat kompleks liyane mlebu layanan ing taun 1991.


SAM Spada


Sistem rudal anti-pesawat jarak menengah Italia Spada dirancang kanggo pertahanan udara pangkalan udara, klompok pasukan lan fasilitas militer, administrasi lan politik penting liyane.

Komplek kasebut ditarik, peralatan radar kanggo ndeteksi pusat kontrol operasional lan pusat kontrol geni diselehake ing wadhah hardware standar, sing dilengkapi jacks khusus kanggo instalasi ing lemah. Jacks uga dilengkapi peluncur, platform kanthi antena radar deteksi lan radar iluminasi. Bagean tembak kalebu siji pos komando lan telung peluncur jinis wadhah (saben 6 misil).

Kanthi mobilitas sing bisa dibandhingake karo sistem pertahanan udara American Hawk sing kasedhiya ing Italia, kompleks Spada luwih murah tinimbang jarak - 15 km lan dhuwur target target - 6 km. Nanging duwe wektu reaksi sing luwih cendhek, tingkat otomatisasi sing luwih dhuwur, kekebalan gangguan lan linuwih.



Sistem pertahanan udara Spada kalebu rudal propelan padhet Aspide-1A kanthi pencari semi-aktif (digawe kanthi basis rudal American Sparrow AIM-7E), sing uga digunakake ing sistem pertahanan udara angkatan laut Albatros.
Kanggo ngangkut sistem pertahanan udara Spada, kalebu 48 TPK cadangan kanthi misil, 14 kendaraan dibutuhake, telu kudu dilengkapi crane truk. Komplek iki uga bisa diangkut udhara lan bisa diangkut nganggo pesawat angkut militer C-130 utawa helikopter CH-47 Chinook.

Sistem pertahanan udara Spada wis bola-bali nganyarke, versi paling anyar saka kompleks kanthi jarak nganti 25 km ditunjuk Spada-2000. Saliyane Angkatan Udara Italia, pangiriman sistem pertahanan udara iki ditindakake menyang Taiwan lan Peru.

Ing pertengahan 60-an, spesialis Amerika ngerti manawa sistem pertahanan udara jarak jauh Nike-Hercules ing mangsa ngarep ora bakal bisa ketemu kasunyatan modern konfrontasi karo penerbangan. Komplek stasioner jarak dawa lan dhuwur iki digawe utamane kanggo nglindhungi Amerika Utara saka bom jarak jauh Soviet.

Sawisé modernisasi rudal lan peralatan panuntun, Nike-Hercules entuk kesempatan kanggo pindhah, nanging ing syarat-syarat karakteristik maneuverability iku rodok olo kanggo Soviet long-range sistem pertahanan udhara S-200, kang wilayah kena pengaruh gedhe.

Kajaba iku, kemampuan saka Komplek Amérika kanggo pertempuran pesawat taktis banget winates, iku siji-saluran, kakebalan gangguan kiwa akeh sing dikarepake.

Militer AS kepengin entuk kompleks jarak jauh multi-saluran sing bisa ditembakake ing sawetara target sing aktif, kanthi kemampuan kanggo nggayuh target balistik, sing ora kalah karo mobilitas sistem pertahanan udara jarak menengah Hawk.

Ing Mei 1982, sistem pertahanan udara anyar kanthi sebutan Patriot (Sistem pertahanan udara modern, Patriot) diadopsi dening Angkatan Darat AS. "Patriot" utamane dirancang kanggo nutupi pusat administratif lan industri gedhe, pangkalan angkatan laut lan udara saka kabeh cara serangan udara sing ana. Komplek iki bisa ndeteksi lan ngenali luwih saka 100 target udhara kanthi bebarengan, terus nglacak wolung sing dipilih, nyiapake data awal kanggo ditembak, diluncurake lan ngarahake nganti telung misil ing saben target. Baterei anti-pesawat kalebu 4-8 peluncur (PU) kanthi papat rudal. Baterei minangka unit geni taktis paling cilik saka segi komposisi, sing bisa nindakake misi tempur kanthi mandiri.

Kontrol penerbangan SAM ditindakake kanthi nggunakake sistem panuntun gabungan. Ing tahap wiwitan penerbangan, kontrol piranti lunak ditindakake, ing tahap tengah - kanthi komando radio, ing tahap pungkasan - kanthi cara nelusuri liwat roket, nggabungake pandhuan komando kanthi semi-aktif. Panggunaan cara panuntun iki bisa kanggo Ngartekno nyuda sensitivitas sistem kanggo macem-macem countermeasures elektronik, lan uga bisa kanggo ngatur pesawat rudal ing lintasan optimal lan target target karo efficiency dhuwur.


Miwiti SAM MIM-104


Peluncur dipasang ing semi-trailer loro-poros lan dipindhah nganggo traktor roda. Peluncur kalebu boom angkat, mekanisme kanggo ngangkat rudal lan nuntun ing azimuth, drive kanggo nginstal mast radio, sing digunakake kanggo ngirim data lan nampa perintah menyang titik kontrol geni, peralatan komunikasi, unit daya lan elektronik. unit. PU ngijini sampeyan kanggo muter pluru ing wadhah ing azimuth ing sawetara saka +110 kanggo -110 ° relatif kanggo sumbu longitudinal sawijining. Sudut peluncuran roket tetep - 38 ° saka cakrawala.



Nalika kompleks kasebut ana ing lemah, saben peluncur ditugasake sektor ruang, lan sektor kasebut tumpang tindih kaping pirang-pirang. Kanthi cara iki, sampeyan bisa entuk tembak kabeh, ora kaya sistem pertahanan udara, sing nggunakake misil anti-pesawat sing diluncurake vertikal sing nguripake target sawise wiwitan. Nanging, total wektu panyebaran kompleks saka Maret yaiku 30 menit, sing ngluwihi wektu panyebaran sistem pertahanan udara Rusia.



Ora suwe sawise dilebokake ing layanan, muncul pitakonan babagan modernisasi sistem pertahanan udara Patriot, utamane kanggo menehi sifat anti-rudal. Patriot PAC-3 dianggep minangka modifikasi kompleks sing paling maju. Versi paling anyar saka MIM-104 SAM njamin karusakan saka target udara ing jarak 100 km lan dhuwuré 25 km. Anti-rudal ERINT sing dilebokake ing kompleks khusus kanggo nggayuh target balistik nduweni jarak tembak maksimal nganti 45 km lan dhuwure nganti 20 km.

Amarga ukuran sing luwih cilik saka anti-rudal ERINT, direncanakake kanggo nyelehake ing jumlah 16 potongan minangka bagéan saka peluncur sing ana (papat anti-rudal ing saben wadhah SAM MIM-104). Kanggo nggedhekake kemampuan sistem pertahanan udara Patriot PAC-3, direncanakake nggabungake peluncur karo misil MIM-104 lan ERINT, sing bakal nambah daya tembak baterei kanthi 75%.


Gambar satelit Google Earth: posisi sistem pertahanan udara Patriot ing Qatar


Komplek Patriot ing macem-macem modifikasi ana ing layanan karo Jerman, Walanda, Italia, Jepang, Israel, Korea Selatan lan Arab Saudi. Sasis kompleks Patriot nduweni basis sing beda-beda, gumantung saka negara kasebut. Yen ing AS iki, minangka aturan, traktor truk Kenworth, banjur ing Jerman iku Man, lan ing Walanda iku Jinaf.

SAM "Patriot" nampa baptisan geni nalika konflik militer ing Irak ing taun 1991. Dipasang ing pangkalan AS ing Arab Saudi lan Israel, sistem pertahanan udara Patriot PAC-2 nolak serangan rudal balistik taktis Irak saka jinis R-17 Scud. Interception sukses pisanan dumadi ing 18 Januari 1991 ing wilayah Arab Saudi. Ing wektu sing padha, sistem pertahanan udhara Patriot ora mesthi efektif nyerang R-17 BR, sing asring mung rada nyimpang saka lintasan asli. Senadyan njupuk ing kahanan sing meh becik (ora ana decoys lan gangguan radio), efektifitas saka Komplek kurang - bab 0,5. Minangka aturan, shelling saka target digawa metu dening rong rudal. Nalika nyegat Scuds Irak, ing paling kasus, mung awak kenek, lan ora warhead karo daya mbledhos iki numpes, kang sacoro prakteke ora nyuda karusakan nalika diperlokaké ing target wilayah. Untunge kanggo Amerika lan sekutune, rudal balistik Irak nggawa hulu ledak sing dilengkapi bahan peledak konvensional, yen Saddam Hussein mutusake nggunakake karusakan WMD lan korban bisa luwih gedhe.

Sajrone permusuhan, ana kasus kekalahan kanthi "geni ramah", mula, ing Maret 2003, ing tapel wates Irak-Kuwait, pesawat tempur Tornado Inggris ditembak dening baterei Patriot Amerika. Kasus pungkasan panggunaan tempur dicathet ing September 2014, nalika sistem pertahanan udara Israel Patriot nembak bomber Su-24 Angkatan Udara Suriah sing nyerang wilayah udara Israel.

Ing media domestik, umume ngomongake babagan Patriot lan nuduhake kekurangan sing nyata lan khayalan dibandhingake karo sistem pertahanan udara kulawarga S-300P lan S-400. Nanging, siji kudu ngerti apa lan apa sing bakal dibandhingake. Sistem pertahanan udara American Patriot saka modifikasi PAC-2 lan PAC-3, sing mung Angkatan Darat AS duwe luwih saka 480 peluncur, pancen kalah karo sawetara paramèter kanggo varian S-300PM lan S-400 paling anyar. Nanging, durung ana akeh sistem anti-pesawat anyar ing angkatan bersenjata, contone, S-400 dikirim kanthi njupuk 19 divisi sing disebar ing Kamchatka. Sing, yen ana 8 peluncur ing siji divisi, cocog karo total 152 peluncur. Basis armada sistem rudal anti-pesawat yaiku sistem pertahanan udara S-300PS sing rada rusak, diprodhuksi ing awal nganti pertengahan 80-an, sing ora duwe kaluwihan khusus tinimbang modifikasi paling anyar saka sistem pertahanan udara Patriot.

Terus ...

Miturut bahan kasebut:
http://www.army-technology.com
http://rbase.new-factoria.ru
http://geimint.blogspot.ru/
http://www.designation-systems.net/
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Pangembangan lan peran sistem pertahanan udara ing sistem pertahanan udara. Bagean 1
Pangembangan lan peran sistem pertahanan udara ing sistem pertahanan udara. Bagean 2
Pangembangan lan peran sistem pertahanan udara ing sistem pertahanan udara. Bagean 3
126 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pemanah Sihir
    Pemanah Sihir 4 Mei 2015 06:02
    +6
    Seri artikel sing apik. Aku bakal nambah saka aku. Aku kelingan kepiye Patriot dipuji. Sajrone Badai Gurun, Amerika ujar manawa dheweke paling apik ing donya. Ing pungkasan taun, wiwit taun 2000, aku maca Artikel sing ditulis dening perwira pertahanan udara Amerika. Ing taun 1991, Patriot dioperasikake ing kahanan IDEAL, sing penulis nyathet kanthi bener, nanging. Konsumsi anti-rudal ora tekan 2, nanging 3 lan malah 4! Malah iki ora njamin 100% interception saka Scuds lungse! Sawise perang, Amerika nindakake kabeh kanggo njaluk S-300 kanggo nggawa sistem pertahanan udhara ing pikiran. ngembangaken nimbali udhara desain dhewe, lan iki ngandika akeh hi
    1. Profesor
      Profesor 4 Mei 2015 08:03
      -12
      Ing keadilan, kudu dicathet yen Patriot asline ora dimaksudake kanggo nglawan rudal balistik. Iki nerangake efisiensi kurang. Nanging, ing taun kepungkur mung, Patiot wis ngebom pejuang lan drone menyang akun pertempuran.
      Efektivitas tempur S-300 ora ana pitakonan.
      1. sasha 19871987
        sasha 19871987 4 Mei 2015 13:15
        +2
        profesor, karo 300 satus persen luwih saka patriot ... mbandhingaké ciri sing, wong pinter
        1. Lance
          Lance 4 Mei 2015 14:57
          +5
          Babagan sistem pertahanan udara domestik, kanthi ijin saka penulis, aku bakal nggawe tambahan sistematis kanggo artikel kasebut.

          Miturut jinis tugas, komplek domestik dipérang dadi sistem pertahanan udara kanggo nutupi obyek (kutha, pabrik, simpul transp, panggonan panyebaran unit permanen) lan militèr (nutupi pasukan ing Maret, ing perang). Sing terakhir tundhuk syarat sing cocog kanggo mobilitas lan patensi sasis, lan wektu penyebaran.
          Tutup objektif dumunung ing kompleks S-125, S-75 lan "lengan dawa" S-200.
          Tutup militer digawa dening "Krug", "Cube", "Shilka", lsp.

          "Keragaman" kasebut kanthi alami kena pengaruh pangopènan, operasi lan kinerja tugas pertahanan udara kanthi negatif.

          Kanthi kedadeyan faktor kayata:
          - basis unsur sing ngidini sampeyan nggawe jinis radar anyar lan njamin operasi multi-saluran sistem pertahanan udara;
          - low-altitude cilik-ukuran dhuwur-kacepetan target - KR;
          -lan sing paling penting, target balistik,
          tugas utama muncul saka perlu kanggo nggawe komplèks manunggal (kulawarga saka komplek maximally manunggal) sing bakal ngrampungake kabeh sawetara tugas saka obyek, militèr lan tutup angkatan laut.

          Komplek iki dadi S-300.

          Ing taun 90-an lan 2000-an, amarga acara-acara sing kondhang, pangembangan kompleks kasebut ditanggepi, nanging sing saiki kita deleng ing kulawarga S-400 lan modernisasi S-300, utamane introduksi macem-macem jinis. rudal miturut kelas target sing dituju, minangka implementasine tugas utama - kompleks pertahanan udara gabungan kabeh jinis Angkatan Bersenjata.
          1. opus
            opus 4 Mei 2015 20:54
            +3
            Kutipan saka Lance
            Kompleks domestik miturut jinis tugas dipérang dadi sistem pertahanan udara

            Aku ora setuju.





            Apa sing sampeyan tulis minangka klasifikasi sistem pertahanan udara darat kanthi mobilitas:

            stasioner
            sedentary
            mobile


            Miturut cara gerakan:

            gampang digawa
            digeret
            mandhiri

            ngirim (
            Kutipan saka Lance
            miturut jinis tugas
            ):
            obyek? militèr? seluler? utawa stasioner?






            1. Lance
              Lance 6 Mei 2015 00:05
              +3
              Apa sampeyan "ora setuju"?

              Kepiye konsep kulawarga S-300?

              Utawa karo klasifikasi?

              Klasifikasi ditindakake miturut fitur resmi sing kudu dipisahake, lan ing conto gambar sampeyan nyampur salju wingi karo endhog orak-arik sesuk...

              Aku nulis: "miturut jinis tugas" - tugas kanggo nutupi jinis obyek sing disetel, stasioner utawa seluler. Lan kene "cara gerakan" utawa "jarak"? Ing garis obyek lan sistem militer ana kompleks kabeh zona, aku nulis babagan iki. Paling ora katon karakteristik kinerja sadurunge ... Lan carane komplek diseret ana utawa diseret dhewe, ora masalah.

              Ing kene uga, ing ngendi sampeyan narik subkelas sistem pertahanan udara "sedentary" ??
              "Sedentary" dadi ensign sawise kawin lan mbayar, lan sistem pertahanan udara nduweni karakteristik "wektu penyebaran".
              - Ing obyek - watch, unfolded - .. iku worth taun.
              -Kanggo militèr - menit utawa "karya ing gerakan."

              Lan nalika Komplek obyek "digulung munggah" ing sasis, iku cukup mobile. Pancen ora bisa nembak.

              (Sistem pertahanan udara Angkatan Laut, yen itching kanggo "nggolongake" dadi luwih, nimbang obyek. Padha disebarake lan ngaco kanggo obyek sing dijamin.)

              Kanggo mangerteni apa sing ditulis, sistem pertahanan udara dirancang kanggo operasi militer skala penuh lan serangan massal dening Angkatan Udara, KR, BR, ... (yen ora ana gunane)).
              Komplek obyek ora duwe taktik "nyopir - njupuk - cepet dibuwang." Objek sing ditutupi ora bakal tiba ing endi wae, iku monumen. Ing skenario ala: salah siji padha bakal numpes pisanan pertahanan udara - banjur ora ana apa-apa kanggo mbucal, utawa obyek, banjur ora perlu kanggo mbucal pertahanan udhara - saiki nafik wis ora nyerah marang sapa, tugas saka panyerang. wis rampung.
              Mula, kanggo penguatan operasional, sistem pertahanan udara berbasis obyek kudu diliputi dening sistem militer / seluler.

              Lan pungkasane, apa hubungane karo subkelas "stasioner" utawa "Klasifikasi sistem pertahanan udara modern .. miturut jinis pasukan"? Acara sing dakgambarake nuduhake wektu nalika ora ana sistem pertahanan udara stasioner kanggo wektu sing suwe, lan pertahanan udara isih dadi jinis pasukan sing kapisah.
              Apa sampeyan ngerti apa sing kedadeyan ing dekade apa, Opus?
      2. lan j61
        lan j61 4 Mei 2015 14:01
        +6
        Quote: profesor
        Efektivitas tempur S-300 ora ana pitakonan.

        S-300 digawe kanggo ngganti ora mung S-75, nanging uga S-125 lan S-200. Aku ora ngerti, mesthi, sapa, apa lan adhedhasar bahan apa sing ditulis babagan sistem pertahanan udara iki, nanging yen ing S-75 ana pandhuan komando rudal (stasiun panuntun rudal - SNR), ing S. -200 iku semi-aktif, banjur ing S-300 iku Originally kombinasi - loro. Iki diwulangake ing institut kasebut nalika dheweke nyiapake aku dadi insinyur ing sistem pertahanan udara KBU S-200. Bener, sawise 1984, nalika lulus saka Institut, iku cukup angel kanggo tindakake inovasi lan owah-owahan.
        Konsep lan ideologi S-300 yaiku pangembangan S-75, S-125 lan S-200, lan dheweke wis mbuktekake awake dhewe ing operasi pertempuran saka sisih paling apik. Lan S-300 digawe adhedhasar pengalaman operasi saka sistem sukses banget sadurungé. Ngelingi yen S-80 luwih unggul tinimbang S-300, S-75 lan S-125 ing jarak tembak ing taun 200-an, aku ora mikir yen bakal luwih elek tinimbang ing karya tempur nyata adhedhasar siji-sijine argumen. - non-partisipasi saka S- 300 ing tumindak.
        1. opus
          opus 4 Mei 2015 21:02
          +3
          Kutipan saka andj61
          S-300 digawe kanggo ngganti ora mung S-75, nanging uga S-125 lan S-200.

          C-300 digawe amarga:




          =====================================
          S-300 kanthi tenang "dilayani" bebarengan karo S-75, S-125 lan luwih-luwih karo S-200

          Kutipan saka andj61
          Konsep lan ideologi S-300 yaiku pangembangan S-75, S-125 lan S-200.

          Konsep sing beda.

          Mung ana siji ideologi - kanggo nyedhiyakake pertahanan udara obyek kasebut
          1. lan j61
            lan j61 4 Mei 2015 21:30
            +3
            Sayange, ora ana buku sing ditemokake. Nalika aku sinau - ing ndhuwur tinimbang "Federasi Rusia" ngadeg - "USSR".
            Mobilitas wis tambah banget - kelangsungan hidup sistem saya tambah. Ya, lan nggunakake S-300 luwih gampang lan luwih trep saka leluhuré, dilengkapi pluru Cairan. Aku nulis tembungku kanthi tepat ing urat sing S-75, S-125 lan S-200 digawe beda banget, lan beda banget, mula ora ana pitakonan babagan manunggal. S-300 ing macem-macem modifikasi kudu ngganti kabeh kompleks kasebut. Diganti. Nanging manunggalaken ora babras, lan jebule.
            Kutipan saka opus
            S-300 kanthi tenang "dilayani" bebarengan karo S-75, S-125 lan luwih-luwih karo S-200

            Mesthi dheweke ngladeni! Aku nyekseni carane ing Polyarny ing brigade rudal anti-pesawat watara 1983 padha diadopsi S-300. Wis ana klompok divisi S-200, lan akeh S-75 lan S-125.
            Padha ngawula bebarengan, malah ing srbr padha.
            Konsep kasebut minangka arsitektur kanggo mbangun sistem rudal anti-pesawat. Ideologi - cara lan cara kanggo ngleksanakake perang nglawan VT. S-75 nduweni stasiun panuntun rudal, dene rudal kasebut dikontrol saka lemah. S-200 minangka radar iluminasi target, dene target kasebut dipadhangi dening locator, lan kepala pandhuan njupuk sinyal sing dibayangke. Nalika aku diwulang ing taun 80-an, S-300 kudu ngetrapake skema panuntun dhumateng gabungan, sing nambah kemampuan kabeh sistem kanthi signifikan. Ing babagan iki aku nulis babagan pangembangan konsep lan ideologi.
            Lan njamin pertahanan udara saka obyek - utawa wilayah, kaya ing USSR (utawa luwih, ana prinsip obyek-wilayah kanggo mbangun sistem pertahanan udara) - minangka tugas pertahanan udara.
            1. opus
              opus 4 Mei 2015 21:59
              +4
              Kutipan saka andj61
              Sayange, ora ana buku sing ditemokake.


              Ora ana sing "anyar", kabeh rampung ing taun 1990. Iki mung diterbitake ing taun 1994, Departemen Pertahanan USSR wis ilang.
              Kutipan saka andj61
              . S-300 ing macem-macem modifikasi kudu ngganti kabeh sistem iki.

              Ya, siji potlot bisa digunakake kanggo macem-macem misil.
              Nanging uga mbutuhake radar sing beda, perang elektronik, lsp.
              Kunci "multi saluran"
              Kutipan saka andj61
              Nanging manunggalaken ora babras, lan jebule.

              ya .. RLOTS 5N84 lan 9S15?
              1. lan j61
                lan j61 4 Mei 2015 22:15
                +2
                Matur nuwun kanggo info. Nanging S-200 wis rong saluran ...
                Lan nyatane, kerja minangka bagean saka sistem kontrol otomatis nambah efisiensi. Banjur kanggo resimen-brigade iku "Vektor-2M" lan "Senezh". Saiki babagan sistem kontrol otomatis umume meneng - kaya-kaya ora ana.
                Titik liyane yaiku pasukan teknik radio, sing nindakake deteksi target jarak jauh lan menehi kahanan radar nyata menyang sistem kontrol otomatis. Ing USSR, pasukan pertahanan udara negara nutupi kabeh wilayah USSR lan sekutu plus pasukan radiotechnical kanggo ing paling 600 km - njaba wilayah iki. Lan apa sing kita duwe saiki?
                1. opus
                  opus 4 Mei 2015 23:22
                  +3
                  Kutipan saka andj61
                  Nanging S-200 wis rong saluran ...

                  kok 2x? ROC 1-5, nganti maksimal 5


                  3 pilihan saluran:


                  Source:

                  carane akeh ROCs, carane akeh saluran tembak (alami) - supaya akeh target lan geni.
                  Ing kene trik kasebut yaiku ROC dudu PAR ora bisa ngiringi luwih saka siji target (yen ora ana ing sektor sing padha), "nearby", yaiku
                  30Н6=4,30Н6Е2=100

                  1. opus
                    opus 4 Mei 2015 23:31
                    +4
                    Kutipan saka andj61
                    Saiki babagan sistem kontrol otomatis umume meneng - kaya-kaya ora ana.

                    Kepiye carane "ora"?





                    / akeh kawruh - akeh kasusahan ... /
                    Polyana minangka kulawarga sistem kontrol otomatis kanggo brigade rudal anti-pesawat utawa klompok campuran pasukan pertahanan udara.







                    1. lan j61
                      lan j61 5 Mei 2015 08:23
                      +1
                      Matur nuwun kanggo info! Aku ngakoni, aku elinga yen S-200 ndhukung nganti 5 saluran. Iki minangka trik memori - Aku pancene kenal karo S-200 ing rong panggonan - lan padha duwe rong saluran saben - mulane aku ngelingi kaya ngono, lan dudu cara aku mulang. Sejujure, sawise taun 1984, aku mung ana ing kamp latihan sepisan ing taun 1991, banjur tinimbang S-200 "biasa", dheweke "main bodho" ing S-75, mula ora bisa refresh. kawruh malah banjur. Lan saiki, kanthi pangiriman S-300, utamane menyang Iran, apa babagan pangiriman ACS iki?
                      Sawise kabeh, sistem pertahanan udara sing operasi tanpa sistem kontrol otomatis ora mungkin bisa ngetokake kabeh
                      kesempatan.
                      Lan siji liyane - buku babagan S-200 banget menowo (aku kudu sinau dadi akeh wektu ing kamar diwatesi!) - lan gulu - uga menowo - smeared.
                      Lan ora ana rencana sing apik banget nalika iku. Ana sing digawe dening siswa dhewe, kalebu awake dhewe, ing kain lenga - mula uga kudu dianyari saka wektu kanggo wektu: tinta crumbled liwat wektu.
                      1. opus
                        opus 5 Mei 2015 10:38
                        +3
                        Kutipan saka andj61
                        Lan saiki, kanthi pangiriman S-300, utamane menyang Iran, apa babagan pangiriman ACS iki?

                        kudune. Aku mung ora ngerti apa sing bakal dilebokake.
                        kabeh padha, Iran mung "ora mungsuh."
                        Kutipan saka andj61
                        gulu - uga menowo - wis smeared.
                        Lan ora ana rencana sing apik banget nalika iku.

                        Diagram kasebut langsung saka buku.
                        Ing notebook sing dijahit, mangsuli "pitakonan angel" sing ditindakake kanthi tangan ...
                        uga ana poster
      3. karbo
        karbo 4 Mei 2015 14:26
        +2
        Quote: profesor
        Efektivitas tempur S-300 ora ana pitakonan.

        Ayo ngevaluasi pilot sampeyan, bisa uga ing Iran utawa Suriah.
        1. Profesor
          Profesor 4 Mei 2015 14:40
          -8
          Kutipan saka carbofo
          Ayo ngevaluasi pilot sampeyan, bisa uga ing Iran utawa Suriah.

          Cangkang wis dirating ...
          Aku mbaleni maneh, kabeh "ngirit" amarga kemungkinan nembak kapal penumpang.
          1. sonik
            sonik 4 Mei 2015 18:55
            +3
            "Cangkang wis dievaluasi ..." Tulung dakkandhani kanthi luwih rinci, aku ora bisa nemokake informasi babagan iki. Matur nuwun
          2. karbo
            karbo 4 Mei 2015 21:16
            +3
            Quote: profesor
            Aku mbaleni maneh, kabeh "ngirit" amarga kemungkinan nembak kapal penumpang.

            Sampeyan bisa uga mikir dheweke ora duwe sistem sing bisa njupuk garis! S-300 ateges ora bakal nambah apa-apa anyar.
            Ana histeria ing saubengé liner mung amarga S-300 mbatesi panggunaan penerbangan militèr, nanging masalah ing jagad militèr kaya-kaya, nanging wong-wong wis nganggep liner sipil, lan mulane padha bengok-bengok ing papan sing lara. .
          3. www.zyablik.olga
            www.zyablik.olga 5 Mei 2015 05:56
            +4
            Quote: profesor
            Aku mbaleni, kabeh "squealing" amarga kamungkinan kanggo njupuk mudhun liners penumpang

            Kayane aku ora ana ing pesawat penumpang, sistem anti-pesawat sing kasedhiya ing Iran cukup kanggo ngatasi masalah iki. Pitakonan liyane yaiku yen pasokan S-300 bakal banget nyepetake kemampuan Angkatan Udara Israel kanggo nyurung pertahanan udara Iran yen ana konflik lan bisa nyebabake kerugian serius, sing ditindakake dening Israel.
      4. suwi
        suwi 4 Mei 2015 15:44
        +2
        Sampeyan iki andhap asor. Ana 3 pesawat ambruk - Tornado, F-18 lan Su-24
      5. opus
        opus 4 Mei 2015 20:24
        +6
        Quote: profesor
        sing Patriot ora Originally dimaksudaké kanggo menehi hasil karo rudal balistik.

        Aku ora setuju.
        1. Redstone Arsenal, piyambakipun sbatsal sistem awal kanggo nyegat pluru balistik Program Safeguard (Spartan lan Sprint).
        2. Sadurunge MIM-104A ana XMIM-104A, lan iku ateges SAM-D (Surface-to-Air Missile, Development)
        sing. FABMDS (Tentara Lapangan Rudal balistik Sistem Pertahanan) = nglindhungi unit lapangan saka misil balistik mungsuh
        3. Sistem pertahanan udara Patriot PAC-1 diuji ing lokasi uji Pasir Putih ing September 1986 nalika intersepsi misil balistik "Lance" (MGM-52 Lance) ing dhuwur udakara 8 km lan jarak 13 km.
        Semono uga kanggo PAC-2 (maneh, Rudal Enhanced Rudal lan Program Respon Cepet - nambah kemampuan kanggo nyegat TBR kanggo misil lan piranti lunak dhewe), lan PAC-3
        Wis ing RAS-1, sudut elevasi radar kanthi lampu utama (AN / MPQ-53) wis ditambah saka 45 ° nganti meh 90 °. Pangaturan wis digawe kanggo piranti lunak, algoritma perintah kanggo pos komando (AN / MSQ-104) lan liya-liyane. ZUR 104 tanpa pangowahan

        PAC (Patriot Advanced Capability, asline Patriot Anti-TBM kapabilitas)
        4. Kakehan 25g, ing asas, ora perlu kanggo nyegat La khas

        ---------------
        Inggih, kasunyatan manawa ing kahanan pertempuran nyata efektifitas komplek nglawan TBR (Scud) dadi setengah saka asil tes lapangan: kemungkinan tekan target antara 0,4 (miturut perkiraan Staf Umum Soviet). ) nganti 0,6 (miturut Pentagon), marang indikator lapangan 0,8 - 0,95. ..... Sapa sing kudu disalahake?

        Napa kanggo radar AN / MPQ-53 (Jarak deteksi kanthi probabilitas 0,9 kanthi target EPR 0,1 m2 (kepala rudal) padha karo 0-70 km) lan titik kontrol geni Patriot mbutuhake peringatan satelit babagan serangan rudal ora luwih saka 90 detik sadurunge BG (TBR) katon ing layar radar SAM ... misteri kanggo aku.
      6. ZuboreZ
        ZuboreZ 4 Mei 2015 22:25
        +2
        Quote: profesor
        Efektivitas tempur S-300 ora ana pitakonan.

        Nanging banjur wong Turki nguwuh-uwuh nalika Siprus entuk komplek kasebut? Dheweke mbatalake lepas landas saka lapangan udara utama.
      7. Saburov
        Saburov 5 Mei 2015 02:22
        +2
        Oh, kepiye sampeyan miwiti ngomong Profesor ... yen ing USSR para pangembang lan militer padha bodho lan ora ngerti yen dheweke nggunakake sistem pertahanan udara S-300 sing ora efektif ... sayangé aku bakal nguciwani sampeyan, mula S-300 ora duwe baptis geni amarga sistem iki, ing nalisir, wis efficiency dhuwur lan ciri, lan liwat gunung iku uga dikenal lan mangertos (ora kaya sampeyan) dening kabeh omah penerbitan militèr kuoso lan think tank karo massa militèr. lan konsultan ilmiah, dadi iki mung pendapat sampeyan, sing akeh banget ...
    2. wuh wuh
      wuh wuh 4 Mei 2015 10:06
      -1
      Latihan tempur minangka tes sing paling apik. Patriot ing
      Israel lan Arab Saudi makarya ing kahanan nyata lan ditembak mudhun
      (utawa ora njupuk mudhun) pluru Scud nyata, lan ora
      padha Tornado-jinis target saka jinis "Celeng", ora malah cedhak
      nyedhak ing ciri kanggo BR "Scud".
      1. Malkor
        Malkor 4 Mei 2015 12:19
        +6
        Aku wiwit nggunakake S-75 lan S-125 dievaluasi luwih saka positif, banjur S-300 temenan bakal digunakake ora Samsaya Awon. Agresor utama ing donya (pin_dosia) ngindhari serangan ing negara-negara kanthi pertahanan udara sing efektif (dheweke mangan kaktus ing Vietnam). Sembarang sistem pertahanan udara bisa diatasi - sing utama yaiku rega masalah kasebut!
        1. Komentar wis dibusak.
        2. Dormidont2
          Dormidont2 4 Mei 2015 13:58
          0
          ora ana sing ora katon ing IR, lan ora leveled dening perang elektronik, mulane perlu ngembangake pertahanan udara seluler adhedhasar sensor IR sing bakal dipasang ing drone.
      2. perepilka
        perepilka 4 Mei 2015 23:41
        0
        Kutipan saka: voyaka uh
        Latihan tempur minangka tes sing paling apik.

        Bendungan Aswan opo .
    3. ZuboreZ
      ZuboreZ 4 Mei 2015 22:23
      +1
      Kutipan saka Magic Archer
      .Aku kelingan carane Patriot dipuji

      Utamane nalika dheweke ora nabrak airbus Iran sepisanan.
  2. Wadim12
    Wadim12 4 Mei 2015 07:31
    +8
    Ukraina lan karo SU-27 pooped, karo S-300 ngatur telek. TU-160 meh sawed kabeh. Lan Rusia diarani diskon gas, silihan, uga diarani wong sedulur ...
  3. NEXUS
    NEXUS 4 Mei 2015 07:45
    +7
    Komplek S-400 minangka sing paling apik ing donya. Senadyan kasunyatan sing dikritik, ora ana sistem pertahanan udara siji ing donya sing nyedhaki Triumph ing babagan paramèter. Nanging S-2 lagi mlaku rauh banget (Aku mikir 5-500 taun) lan sawetara bakal nambah Ngartekno lan cedhak papan bisa dikontrol. Kabeh gabungan iki ndadekake Rusia dadi pimpinan nyata lan ora bisa dipungkiri ing produksi lan desain sistem pertahanan udara.
    1. Nayhas
      Nayhas 4 Mei 2015 10:34
      -1
      Kutipan: NEXUS
      Komplek S-400 minangka sing paling apik ing donya. Senadyan kasunyatane dikritik, ora ana sistem pertahanan udara siji ing donya sing nyedhaki Triumph ing babagan paramèter.

      Lan apa sing paling apik? Kasunyatan bilih kisaran punika paling? Dadi, sistem pertahanan udara dudu sing utama, sistem pertahanan udara sing paling efektif yaiku Patriot PAC-3, ing ngendi kekalahan VT diraih kanthi serangan langsung ing target, sing ora bisa diwujudake ing S. -400 (sanajan ana akeh janji).
      1. NEXUS
        NEXUS 4 Mei 2015 11:50
        +5
        Kutipan saka Nayhas
        Dadi, sistem pertahanan udara dudu sing utama, sistem pertahanan udara sing paling efektif yaiku Patriot PAC-3, ing ngendi kekalahan CC digayuh kanthi langsung nyerang target,

        ya! ngguyu Nanging ora apa-apa yen target iki mabur ing lintasan sing bisa diprediksi lan para misil Amerika sing gagah prakosa ngerti asale saka ngendi lan kompleks kasebut wis dipasang, yaiku, kondisi laboratorium wis dipikolehi.
        bab-
        "Dadi, kanggo sistem pertahanan udara, jangkauan karusakan dudu perkara utama"
        Aku wis suwe ora krungu omong kosong liyane.
        Apa sebabe sistem pertahanan udara kita luwih apik, aku bakal mangsuli kanthi cara iki: wektu panyebaran saka s-400 Maret yaiku 5 menit, Patriot duwe menit 30! wiwit diluncurake digawe saka platform vertikal. Jangkauan peluncuran rudal lan akurasi ing Triumph minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur. Kajaba iku, ambang ngisor kanggo deteksi target yaiku 60 meter kanggo Patriot lan 10 meter kanggo Triumph.
        Cukup kanggo sampeyan? Yen ora, aku bisa nggawe sketsa liyane. opo
        1. Profesor
          Profesor 4 Mei 2015 11:52
          0
          Kutipan: NEXUS
          Cukup kanggo sampeyan? Yen ora, aku bisa nggawe sketsa liyane.

          Aku ora bakal cukup. Mangga ngirim listing.
          1. NEXUS
            NEXUS 4 Mei 2015 12:10
            +8
            Quote: profesor
            Aku ora bakal cukup. Mangga ngirim listing.

            Apa sampeyan mikir yen nggunakake pertempuran piye wae mengaruhi kualitas Patriot?
            Dadi, kanca-kanca lawas kita, wong Israel, nguwuh-uwuh kanthi murka amarga ora nyedhiyakake S-400, nanging S-300 menyang Iran, yen sistem kasebut ala lan ora efektif lan ora ana gunane kanggo pertempuran?
            1. Profesor
              Profesor 4 Mei 2015 12:40
              -8
              Kutipan: NEXUS
              Apa sampeyan mikir yen nggunakake pertempuran piye wae mengaruhi kualitas Patriot?

              Aku percaya yen kompleks sing ora duwe rekaman trek ora bisa diarani paling apik, lan luwih akeh dibandhingake karo kompleks sing wis mbuktekake efektifitas ing pertempuran.

              Kutipan: NEXUS
              Dadi, kanca-kanca lawas kita, wong Israel, nguwuh-uwuh kanthi murka amarga ora nyedhiyakake S-400, nanging S-300 menyang Iran, yen sistem kasebut ala lan ora efektif lan ora ana gunane kanggo pertempuran?

              Ora perlu nembak Boeing penumpang kanthi intelijen lan efisiensi sing akeh.
              1. NEXUS
                NEXUS 4 Mei 2015 12:45
                +5
                Quote: profesor
                Ora perlu nembak Boeing penumpang kanthi intelijen lan efisiensi sing akeh.

                nanging saka panggonan iki luwih rinci mangga ...
                1. Profesor
                  Profesor 4 Mei 2015 12:50
                  -4
                  Kutipan: NEXUS
                  nanging saka panggonan iki luwih rinci mangga ...

                  Rincian liyane (klik)?

                  1. NEXUS
                    NEXUS 4 Mei 2015 12:51
                    +4
                    Quote: profesor

                    rincian liyane?

                    lan ing endi sistem pertahanan udara S-300 nyandhang Boeing penumpang?
                    1. Profesor
                      Profesor 4 Mei 2015 12:59
                      -7
                      Kutipan: NEXUS
                      lan ing endi sistem pertahanan udara S-300 nyandhang Boeing penumpang?

                      Kutipan: NEXUS
                      Dadi, kanca-kanca lawas kita, wong Israel, nguwuh-uwuh kanthi murka amarga ora nyedhiyakake S-400, nanging S-300 menyang Iran, yen sistem kasebut ala lan ora efektif lan ora ana gunane kanggo pertempuran?

                      "squeal" kudu wungu sadurunge S-300, S-200 utawa Buk bakal nembak mudhun liner penumpang. Sawisé nubruk, telat sambat.
                      1. NEXUS
                        NEXUS 4 Mei 2015 13:04
                        +6
                        Quote: profesor
                        "squeal" kudu diunggahake sadurunge S-300, S-200 utawa Buk bakal nembak kapal penumpang

                        dear, sampeyan ngomong bab Boeing ditembak mudhun ing Ukraina? Bukti yen iki minangka sistem pertahanan udara ing studio.
                      2. Profesor
                        Profesor 4 Mei 2015 13:11
                        0
                        Kutipan: NEXUS
                        dear, sampeyan ngomong bab Boeing ditembak mudhun ing Ukraina? Bukti yen iki minangka sistem pertahanan udara ing studio.

                        Aku ngomong babagan ancaman potensial kanggo liner penumpang saka sistem pertahanan udara jarak jauh. Contone, S-200 ing tangan bengkok lan Rusia Tu-154.
                        Luwih efektif kanggo nyegah penyakit tinimbang nambani.
                      3. NEXUS
                        NEXUS 4 Mei 2015 13:23
                        +6
                        Quote: profesor
                        Luwih efektif kanggo nyegah penyakit tinimbang nambani.

                        persis ... utawa DINDING, dipercaya Patriot tanpa sirah hi
                      4. Profesor
                        Profesor 4 Mei 2015 13:26
                        -6
                        Kutipan: NEXUS
                        persis ... utawa DINDING, dipercaya Patriot tanpa sirah

                        Yen Amerika Serikat ngedol Patriot menyang Iran, banjur Israel bakal "menjerit" persis kaya ngono. Monyet kanthi granat minangka fenomena mbebayani.
                      5. NEXUS
                        NEXUS 4 Mei 2015 13:32
                        +3
                        Quote: profesor
                        Yen Amerika Serikat ngedol Patriot menyang Iran, banjur Israel bakal "menjerit" persis kaya ngono. Monyet kanthi granat minangka fenomena mbebayani.

                        Aku ora ngomong babagan Iran opo Iran minangka sekutu kita, ora kaya Israel, "loropaken" karo kita
                      6. Profesor
                        Profesor 4 Mei 2015 13:45
                        -4
                        Kutipan: NEXUS
                        nanging aku ora ngomong babagan Iran, Iran iku sekutu kita, ora kaya Israel, "loropaken" kanggo kita

                        Lha, apa sekutu? Tentara Iran bakal perang kanggo Rusia? Apa Kaspia wis dibagi karo sekutu? Perjanjian "Sekutu" ditandatangani?

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Marang Hiroshima lan Nagasaki.

                        Ing Tokyo, luwih akeh wong sing mati tanpa senjata nuklir, lan wiwit iku, senjata nuklir ora digunakake lan panggunaane ora dibahas amarga kahanan sing utopia.
                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Iku ora mbuktekaken, amarga ing Panggonan pisanan negara ing donya katelu wis meh ora ana pertahanan udara, lan ora ana langkah anti-kapal selam. Sampeyan uga bisa nyebutake minangka conto efektifitas panggunaan JDAM lan drone marang teroris, sing mung duwe senjata AKM (AK-47).

                        kabukten. Kerusakan sing signifikan disebabake dening jumlah amunisi minimal. Padha dadi kanggo bom pinter lan drones. "Mitra" kanthi cepet nggawe kesimpulan.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Marang Profesor, apa senjata dianggep efektif yen numpes kabeh desa pribumi ing republik gedhang, sing mung duwe busur lan panah minangka senjata?

                        Ya, yen tugas kasebut disetel. Efisiensi = bali / biaya.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Ora, kita bisa nulis ing kertas yen kapal selam iku paling sepi ing donya, nanging ing ngendi bukti carane kapal selam sepi iki makarya ing kahanan pertempuran? Makarya kanthi maksimal?

                        Sampeyan ora bakal, ing komentar utawa artikelku, nemokake tembung "paling apik" utawa "paling apik".
                      7. Lt. angkatan udara cadangan
                        Lt. angkatan udara cadangan 4 Mei 2015 16:11
                        +1
                        Quote: profesor
                        Ing Tokyo, luwih akeh wong sing mati tanpa senjata nuklir, lan wiwit iku, senjata nuklir ora digunakake lan panggunaane ora dibahas amarga kahanan sing utopia.

                        Luwih akeh wong sing mati ing perang tinimbang ing kutha-kutha, lan prajurit sing mati, dudu wong wadon, wong tuwa lan bocah-bocah. Padha bisa nggunakake warheads kurang ngasilaken nganti 20 kilotons, yen ora ana pilihan liyane. Contone, Rusia temenan ora bakal bisa bersaing karo NATO ing senjata konvensional, sing tegese yen ana kedadeyan, kita bakal nggunakake kabeh hulu ledak strategis lan taktis tanpa ndeleng maneh. Lan iki 5000+ warheads.

                        Quote: profesor

                        kabukten. Kerusakan sing signifikan disebabake dening jumlah amunisi minimal. Padha dadi kanggo bom pinter lan drones. "Mitra" kanthi cepet nggawe kesimpulan.

                        Dadi efisiensi marang aplikasi marang mungsuh sing sengaja lemah.
                        Quote: profesor
                        Ya, yen tugas kasebut disetel. Efisiensi = bali / biaya.

                        Sampeyan isih fitnah profesor. Kaping pisanan, iki babagan kemampuan S-300 ing kahanan pertempuran. Banjur aku ngluwihi conto sampeyan kanggo senjata liyane. Iku babagan kemampuan kanggo nglakokake target kanthi efektif, ing kasus panggunaan pertempuran nglawan mungsuh sing nduweni kemampuan sing padha. Amarga gaman ora nuduhake potensine yen digunakake nglawan mungsuh sing sengaja ora duwe daya.
                      8. Profesor
                        Profesor 4 Mei 2015 19:28
                        -3
                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Luwih akeh wong sing mati ing perang tinimbang ing kutha-kutha, lan prajurit sing mati, dudu wong wadon, wong tuwa lan bocah-bocah.

                        Apa sampeyan pancen afiliasi karo BBC utawa sampeyan ana ing kene kanggo nyalahake wong-wong Yahudi? Waca apa serangan bom geni ing Tokyo. Antarane 75000 lan 200 warga sipil sing tiwas ing kana.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Contone, Rusia temenan ora bakal bisa bersaing karo NATO ing senjata konvensional, sing tegese yen ana kedadeyan, kita bakal nggunakake kabeh hulu ledak strategis lan taktis tanpa ndeleng maneh.

                        Ora, aja nglamar. Putri La-la-la manggon ing Walanda, lan putri Lavrov manggon permanen ing Inggris. Sapa sing bakal ngebom wong-wong mau?

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Dadi efisiensi marang aplikasi marang mungsuh sing sengaja lemah.

                        Ora ana variabel sing diarani "kekuatan lawan" ing rumus efisiensi.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Sampeyan isih fitnah profesor.

                        Aja.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Kaping pisanan, iki babagan kemampuan S-300 ing kahanan pertempuran.

                        Kahanan pertempuran ora kasedhiya, mung siji, mung bisa spekulasi babagan "kemampuan".
                      9. arnulla
                        arnulla 4 Mei 2015 20:06
                        +1
                        Where putri Putin kang, ngendi padha manggon?))) Ing Holland?))) Utawa Mungkin sampeyan manggon ana, sniffed soko?Wenehi paling siji kasunyatan sing putri manggon ing Walanda.
                      10. Lt. angkatan udara cadangan
                        Lt. angkatan udara cadangan 4 Mei 2015 21:53
                        +2
                        Quote: profesor
                        Apa sampeyan pancen afiliasi karo BBC utawa sampeyan ana ing kene kanggo nyalahake wong-wong Yahudi?

                        Apa karo wong Yahudi? Apa babagan panggunaan bom atom AS marang Jepang? Sampeyan wis duwe sawetara kompleks, misale jek sampeyan nang endi wae ana sing nyoba ngina lan ngremehake sampeyan. Aku ora langsung ana hubungane karo Angkatan Udara, aku dadi financier militer.
                        Quote: profesor
                        Waca babagan serangan bom geni ing Tokyo. Antarane 75000 lan 200 warga sipil sing tiwas ing kana.

                        Iku ora, iku siji bab bombing, wong duwe kasempatan kanggo ndhelikake ing papan perlindungan bom, ing subway, ing basements, lan iku temen beda nalika bledosan nuklir ana, ora bakal nylametaké panjenengan yen sampeyan ana ing radius karusakan terus-terusan. , malah yen sampeyan cukup Bejo kanggo urip, sampeyan Sampeyan bakal mati painfully saka radiation.


                        Quote: profesor
                        Ora, aja nglamar. Putri La-la-la manggon ing Walanda, lan putri Lavrov manggon permanen ing Inggris. Sapa sing bakal ngebom wong-wong mau?

                        Putin ora preduli sapa sing duwe sederek ing ngendi dheweke manggon. Iku bab kaslametané.
                        Quote: profesor
                        Ora ana variabel sing diarani "kekuatan lawan" ing rumus efisiensi.

                        Kosok baline, siji gegaman bakal banget efektif nglawan mungsuh sing ringkih, nanging ora efektif nglawan sing kuwat, amarga nduweni cara kanggo ngatasi.

                        Quote: profesor
                        Kahanan pertempuran ora kasedhiya, mung siji, mung bisa spekulasi babagan "kemampuan".

                        Apa sampeyan mikir yen S-300 bisa nembak target? Apa sampeyan mikir yen ing jaman USSR dheweke bakal nggunakake senjata sing ora ana gunane?
                      11. Profesor
                        Profesor 5 Mei 2015 06:41
                        -3
                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Apa karo wong Yahudi?

                        Iki aku mikir. Nanging, Lt. cadangan Angkatan Udara saka wektu kanggo wektu dosa karo iki ing situs ...

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Aku ora langsung ana hubungane karo Angkatan Udara, aku dadi financier militer.

                        Aku guessed bab hubungan ora langsung kanggo dangu, lan thanks kanggo diskusi dina iki, pungkasanipun aku yakin iki. Aku mung dicemplungake karo julukanmu.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Iku ora, iku siji bab bombing, wong duwe kasempatan kanggo ndhelikake ing papan perlindungan bom, ing subway, ing basements, lan iku temen beda nalika bledosan nuklir ana, ora bakal nylametaké panjenengan yen sampeyan ana ing radius karusakan terus-terusan. , malah yen sampeyan cukup Bejo kanggo urip, sampeyan Sampeyan bakal mati painfully saka radiation.

                        Kaya sing bisa dideleng saka tokoh kasebut, luwih akeh wong sing tiwas sajrone bom non-nuklir - dheweke ora ndhelikake. Iku babagan efisiensi ...

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Putin ora preduli sapa sing duwe sederek ing ngendi dheweke manggon. Iku bab kaslametané.

                        ... bab kaslametane turunane. Iki minangka naluri dhasar.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Kosok baline, siji gegaman bakal banget efektif nglawan mungsuh sing ringkih, nanging ora efektif nglawan sing kuwat, amarga nduweni cara kanggo ngatasi.

                        Sophistry. Rumus efisiensi ora njupuk variabel kasebut.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Apa sampeyan mikir yen S-300 bisa nembak target? Apa sampeyan mikir yen ing jaman USSR dheweke bakal nggunakake senjata sing ora ana gunane?

                        Aku ora ngaku. Aku argue sing iku ora bener kanggo mbandhingaké gegaman sing wis ora perang ngendi wae karo gegaman karo rekaman trek, lan efektifitas saka pisanan metu saka pitakonan.
                      12. Lt. angkatan udara cadangan
                        Lt. angkatan udara cadangan 5 Mei 2015 09:14
                        +1
                        Quote: profesor
                        Iki aku mikir. Nanging, Lt. cadangan Angkatan Udara saka wektu kanggo wektu dosa karo iki ing situs ...

                        Kutipanku menyang studio. Sampeyan wis paranoid.
                        Mung Profesor, aku wis suwe ngeweruhi carane sampeyan terus-terusan ngalembana peralatan militer Israel, nganti Amerika. Lan sampeyan dianggep apik ing situs kasebut. Nanging yen aku wiwit muji peralatan militer Rusia ing situs Amérika, padha bakal nelpon kula troll Putin, lan padha takon pinten padha mbayar kula.
                        Quote: profesor
                        ... bab kaslametane turunane. Iki minangka naluri dhasar.

                        Dheweke kandha yen putrine ana ing Rusia.

                        Quote: profesor

                        Aku ora ngaku. Aku argue sing iku ora bener kanggo mbandhingaké gegaman sing wis ora perang ngendi wae karo gegaman karo rekaman trek, lan efektifitas saka pisanan metu saka pitakonan.

                        Patriot mbutuhake satelit khusus sing ana ing orbit. Satelit iki kudu ngandhani stasiun lokasi PATRIOT sadurunge koordinat rudal lan jalur penerbangan kasebut. Butuh wektu lengkap 90 detik. (meh 10 kaping luwih saka S-400).
                        Quote: profesor
                        Sophistry. Rumus efisiensi ora njupuk variabel kasebut.

                        Profesor sampeyan ujar manawa efisiensi = bali / biaya
                        Dadi mundur saka senjata bakal kurang nglawan mungsuh sing kuwat, mula efektifitas bakal mudhun.
                        Quote: profesor
                        Kaya sing bisa dideleng saka tokoh kasebut, luwih akeh wong sing tiwas sajrone bom non-nuklir - dheweke ora ndhelikake.

                        Sampeyan uga bisa ngomong yen luwih akeh wong sing tiwas saka senapan serbu Kalashnikov ing donya tinimbang saka bom atom. Pitakonan yaiku babagan panggunaan senjata nuklir lan kabeh senjata liyane marang warga sipil. Apa sebabe wilayah pemukiman dibom, kenapa ora mung ngebom pangkalan militer lan pabrik industri?
                        Quote: profesor

                        Aku guessed bab hubungan ora langsung kanggo dangu, lan thanks kanggo diskusi dina iki, pungkasanipun aku yakin iki. Aku mung dicemplungake karo julukanmu.

                        Lan ora ana apa-apa sing kudu diyakinake ing profilku kabeh wis ditulis ing wektu sing suwe. Sampeyan uga ora katon kaya spesialis angkatan udara. Kaya sing sampeyan ucapake, sampeyan ngabdi ing Armada Laut Ireng, kaya batalyon konstruksi bakal ngomong babagan Pasukan Rudal Strategis.
                      13. Profesor
                        Profesor 5 Mei 2015 11:18
                        -1
                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Kutipanku menyang studio. Sampeyan wis paranoid.

                        "Sanajan sampeyan paranoid, ora ateges ora ana sing pengin mateni sampeyan."
                        http://topwar.ru/index.php?cstart=3&do=lastcomments&userid=131271#comment

                        http://topwar.ru/73595-eksperty-nazvali-polozhenie-s-bespilotnoy-aviaciey-v-ross
                        ii-unizitelnym.html#comment-id-4406907

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Mung Profesor, aku wis suwe ngeweruhi carane sampeyan terus-terusan ngalembana peralatan militer Israel, nganti Amerika. Lan sampeyan dianggep apik ing situs kasebut.

                        Aku ora muji teknik apa wae. Ora tau nggunakake tembung "luwih apik". Lan babagan carane dheweke nambani aku ing situs iki, kepiye sampeyan ngerti? Apa sampeyan nampa penghinaan lan ancaman iki?

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Patriot mbutuhake satelit khusus sing ana ing orbit.

                        Apa, apa?

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Profesor sampeyan ujar manawa efisiensi = bali / biaya
                        Dadi mundur saka senjata bakal kurang nglawan mungsuh sing kuwat, mula efektifitas bakal mudhun.

                        Ora. Teknik kasebut efektif utawa ora. "Kekuwatan mungsuh" ora dadi faktor ing rumus.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Sampeyan uga bisa ngomong yen luwih akeh wong sing tiwas saka senapan serbu Kalashnikov ing donya tinimbang saka bom atom.

                        Kita mbandhingake bom siji negara ing siji konflik, dudu jaran bunder ing vakum.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Pitakonan yaiku babagan panggunaan senjata nuklir lan kabeh senjata liyane marang warga sipil. Apa sebabe wilayah pemukiman dibom, kenapa ora mung ngebom pangkalan militer lan pabrik industri?

                        Pengeboman kasebut ora diakoni minangka kejahatan perang. Dheweke ngebom kabeh lan kabeh wong supaya bisa nyebabake karusakan "nyata". Tujuane digayuh, Jepang nyerah.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Sampeyan uga ora katon kaya spesialis angkatan udara. Kaya sing sampeyan ucapake, sampeyan ngabdi ing Armada Laut Ireng, kaya batalyon konstruksi bakal ngomong babagan Pasukan Rudal Strategis.

                        Aku ora spesialis ing Angkatan Udara, lan mulane aku ora keganggu karo spesialis ing wilayah iki.
                      14. Lt. angkatan udara cadangan
                        Lt. angkatan udara cadangan 5 Mei 2015 13:09
                        +1
                        Quote: profesor
                        "Sanajan sampeyan paranoid, ora ateges ora ana sing pengin mateni sampeyan."
                        http://topwar.ru/index.php?cstart=3&do=lastcomments&userid=131271#comment

                        http://topwar.ru/73595-eksperty-nazvali-polozhenie-s-bespilotnoy-aviaciey-v-ross

                        ii-unizitelnym.html#comment-id-4406907

                        Ing kana ana babagan kebebasan pidato pemilihan ing media Eropa lan Amerika. Saka sudut pandang hukum, kabeh wong kudu padha, nanging ing media Eropa, Muslim dipoyoki, lan wong Yahudi ora kena ing majalah kartun. Apa iki yen dudu kebebasan pidato pemilihan?

                        Quote: profesor

                        Aku ora muji teknik apa wae. Ora tau nggunakake tembung "luwih apik". Lan babagan carane dheweke nambani aku ing situs iki, kepiye sampeyan ngerti? Apa sampeyan nampa penghinaan lan ancaman iki?

                        Inggih, miturut komentar, ketoke luwih utawa kurang normal. Ing kasus apa wae, ora ana sing nyebut Natanyahu troll lan ora ana sing takon pinten sampeyan dibayar. Sampeyan ora perlu nggunakake tembung "paling apik" kanggo muji peralatan, iku cukup covertly nelpon peralatan militèr Rusia ala kanggo extol manca.
                        Quote: profesor

                        Ora. Teknik kasebut efektif utawa ora. "Kekuwatan mungsuh" ora dadi faktor ing rumus.

                        Profesor, ujar Su-35 bakal efektif nglawan Zimbabwe (sing ora duwe angkatan udara lan pertahanan udara) uga nglawan Amerika Serikat?
                        Quote: profesor
                        Kita mbandhingake bom siji negara ing siji konflik, dudu jaran bunder ing vakum.

                        Ya, wong mati sawise pamboman nganggo bom konvensional, mung sawise bom atom, bocah-bocah kanthi kelainan genetik lair nganti pirang-pirang dekade. Saka sudut pandang manungsa, senjata atom ora bisa dibandhingake karo senjata konvensional.


                        Quote: profesor

                        Pengeboman kasebut ora diakoni minangka kejahatan perang. Dheweke ngebom kabeh lan kabeh wong supaya bisa nyebabake karusakan "nyata". Tujuane digayuh, Jepang nyerah.

                        Maneh, bab etika, Jepang bisa nyerah yen kabeh pabrik dirusak, ora ana panggonan kanggo njupuk peralatan anyar, lan nata bakal nyerah.
                        Quote: profesor
                        Apa, apa?

                        http://www.ctv.by/node/54909
                      15. Profesor
                        Profesor 5 Mei 2015 13:58
                        0
                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Ing kana ana babagan kebebasan pidato pemilihan ing media Eropa lan Amerika. Saka sudut pandang hukum, kabeh wong kudu padha, nanging ing media Eropa, Muslim dipoyoki, lan wong Yahudi ora kena ing majalah kartun. Apa iki yen dudu kebebasan pidato pemilihan?

                        1. Yahudi bisa ditulis nganggo aksara cilik.
                        2. Charlie kondhang dipoyoki wong-wong Yahudi kanthi urutan gedhene tinimbang Muslim. Iki minangka informasi kanggo pangembangan umum sampeyan.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        lan aja takon pinten sampeyan mbayar.

                        Aku dhewe ngandhani kabeh wong yen aku kerja kanggo dhuwit CIA, Mossad lan MI6.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Profesor, ujar Su-35 bakal efektif nglawan Zimbabwe (sing ora duwe angkatan udara lan pertahanan udara) uga nglawan Amerika Serikat?

                        ora ngerti. Sejarah ngerti kasus nalika unit super duper mudhun saka awal.


                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Saka sudut pandang manungsa, senjata atom ora bisa dibandhingake karo senjata konvensional.

                        Kita ngomong babagan efisiensi.
                        Apa iku efektif? Ora.
                        Apa mandheg samurai? Ora.
                        Apa gawe rusak liyane? Ora.
                        Apa luwih murah? Ora.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Maneh, bab etika, Jepang bisa nyerah yen kabeh pabrik dirusak, ora ana panggonan kanggo njupuk peralatan anyar, lan nata bakal nyerah.

                        Swasana subjunctive ora ditrapake kanggo sejarah.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        http://www.ctv.by/node/54909

                        Ing endi sampeyan nemokake artikel edan kaya ngono?
                        Ora kaya sistem rudal PATRIOT lan S-400, sing nggunakake prinsip Hit-to-Kill, utawa tekan langsung ing target, rudal Hetz ora nembak target, nanging njeblug ing jarak sing cendhak, mbentuk awan. saka pecahan, kang lan numpes projectile mungsuh.


                        Satelit kasebut dudu bagéan saka sistem pertahanan udara Patriot.
                        Sistem rudal anti-pesawat (SAM) Patriot: modifikasi lan karakteristik
                      16. Lt. angkatan udara cadangan
                        Lt. angkatan udara cadangan 5 Mei 2015 19:33
                        +1
                        Quote: profesor
                        1. Yahudi bisa ditulis nganggo aksara cilik.

                        Iki supaya ora ngenyek sampeyan metu saka biru maneh.
                        Quote: profesor
                        2. Charlie kondhang dipoyoki wong-wong Yahudi kanthi urutan gedhene tinimbang Muslim. Iki minangka informasi kanggo pangembangan umum sampeyan.

                        Padha moyoki rabi, iku ora padha. Tumrape wong Islam, padha moyoki rai kanjeng Nabi Muhammad. Musa ora dipoyoki.
                        Quote: profesor

                        Aku dhewe ngandhani kabeh wong yen aku kerja kanggo dhuwit CIA, Mossad lan MI6.

                        Psikologi mbalikke kerjane apik, ngandhani bebener ing konteks sing ora bener supaya ora ana sing percaya yen sampeyan bener-bener dibayar.
                        Quote: profesor
                        Kita ngomong babagan efisiensi.
                        Apa iku efektif? Ora.
                        Apa mandheg samurai? Ora.
                        Apa gawe rusak liyane? Ora.
                        Apa luwih murah? Ora.

                        Senjata nuklir efektif saka sudut pandang panggunaan kuantitatif lan kualitatif. Kanggo entuk karusakan kaya saka bom atom, sampeyan kudu nyelehake atusan, yen ora ewonan bom.
                        Quote: profesor
                        Swasana subjunctive ora ditrapake kanggo sejarah.

                        Iki dudu babagan sejarah, nanging babagan akal sehat. Kepiye Jepang bakal perang yen kabeh industri militer dirusak? Jawabane ana nganti peralatan lan gaman entek. Ing pungkasan perang, loro negara Axis liyane capitulated lan ora ana ngendi kanggo bantuan militèr.
                        Quote: profesor
                        Ing endi sampeyan nemokake artikel edan kaya ngono?

                        http://www.licey.net/war/book5/patriot
                        "Ing lemah, homing rudal ditindakake kaya ing ngisor iki. Peluncuran Scuds dicathet dening sepasang satelit geostasioner sing digantung ing teluk. Dheweke dikontrol saka Australia, ing ngendi dheweke ngirim informasi babagan peluncuran rudal. Saka Australia. MCC, informasi miber tengen Samudra Pasifik kanggo negara Colorado, ngendi markas pertahanan ruang angkasa Amerika. Ana, komputer napsirake informasi kasebut lan menehi ciri ngarahake menyang baterei Patriot sing disebarake ing tanah sing dijanjekake. Nalika sambungan kasebut bisa digunakake, lan iki kedaden, Scuds dicegat; yen ora, ora ana sing ngganggu rudal.
                      17. Profesor
                        Profesor 5 Mei 2015 19:57
                        0
                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Padha moyoki rabi, iku ora padha. Tumrape wong Islam, padha moyoki rai kanjeng Nabi Muhammad. Musa ora dipoyoki.

                        Padha ngidini piyambak kabeh kalebu ngenyek raos agama. Sampeyan metu saka topik.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Senjata nuklir efektif saka sudut pandang panggunaan kuantitatif lan kualitatif. Kanggo entuk karusakan kaya saka bom atom, sampeyan kudu nyelehake atusan, yen ora ewonan bom.

                        Bom Jepang nuduhake yen bom konvensional luwih mateni lan bom atom luwih larang.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Kepiye Jepang bakal perang yen kabeh industri militer dirusak?

                        Sapa sing bakal kerja ing pabrik kasebut yen nganti 200 wong mati ing Tokyo lan mayuta-yuta wong mlayu?

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        http://www.licey.net/war/book5/patriot

                        Patriot uga bisa nampa sebutan target saka radar liwat-the-horizon, nanging iki ora ateges dheweke ora bisa operasi tanpa iku.
                        Patriot wis didol menyang Yunani, Mesir, Israel, Jerman, Walanda, Arab Saudi, Qatar, Kuwait, Spanyol, Polandia, Yordania... Negara endi sing duwe satelit ing orbit geostasioner? Apa tegese Patriot dheweke impoten?
                      18. Lt. angkatan udara cadangan
                        Lt. angkatan udara cadangan 5 Mei 2015 20:21
                        +1
                        Quote: profesor
                        Padha ngidini piyambak kabeh kalebu ngenyek raos agama. Sampeyan metu saka topik.

                        Oke, mung conto anyar saka acara kartun ing Texas ing ngendi ana shooting. Apa sampeyan ora bisa ndeleng kartun Israel? Lan wong-wong Islam langsung kerep, kaya-kaya ana prentah saka pemerintah kanggo dipoyoki.
                        Quote: profesor
                        Bom Jepang nuduhake yen bom konvensional luwih mateni lan bom atom luwih larang.

                        Ing istilah kuantitatif, amarga luwih akeh sing ilang. Kanggo bom nuklir, kekuwatan bom "bayi" ana 13-18 kiloton, sing padha karo 13000 -18000 ton bahan peledak konvensional njeblug bebarengan ing salah sawijining wilayah terrain (ora kaya bom karpet, nalika pesawat mabur lan bom dibubarake ing lemah)
                        Quote: profesor
                        Sapa sing bakal kerja ing pabrik kasebut yen nganti 200 wong mati ing Tokyo lan mayuta-yuta wong mlayu?

                        Ing kene maneh, kamenangan perang teka ing biaya karusakan saka tenaga mungsuh, lan ora pinter, karo sethitik getihen, dening decapitating mesin perang.
                        Quote: profesor
                        Patriot uga bisa nampa sebutan target saka radar liwat-the-horizon, nanging iki ora ateges dheweke ora bisa operasi tanpa iku.
                        Patriot wis didol menyang Yunani, Mesir, Israel, Jerman, Walanda, Arab Saudi, Qatar, Kuwait, Spanyol, Polandia, Yordania... Negara endi sing duwe satelit ing orbit geostasioner? Apa tegese Patriot dheweke impoten?

                        Rentang deteksi radar luwih sithik tinimbang S-400. S-400 ndeleng radar nganti 600 kilometer. Lan Patriot pancen ora nyenengake. Pranyata rudal Kh-101/102, kanthi EPR 0,01 meter persegi, radar Patriot bakal katon nganti 7 kilometer, ing kondisi becik (yen posisi sistem pertahanan udara ana ing wilayah pegunungan, ing ngendi rudal bisa ndhelikake alangan alami nganti pungkasan, mula ora bakal katon)
                        AN/MPQ-53
                        Rentang deteksi kanthi probabilitas 0,9 kanthi target EPR:
                        0,1 m² (sirah rudal) 70 km,
                        0,5 m² (roket) - 100 km
                        1,5 m² (pejuang) - 130 km
                        10 m² (bomber) - 180 km
                      19. Profesor
                        Profesor 5 Mei 2015 20:28
                        +1
                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Oke, mung conto anyar saka acara kartun ing Texas ing ngendi ana shooting. Apa sampeyan ora bisa ndeleng kartun Israel? Lan wong-wong Islam langsung kerep, kaya-kaya ana prentah saka pemerintah kanggo dipoyoki.

                        maneh. Sampeyan metu saka topik. Dadi aja miwiti.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Ing kene maneh, kamenangan perang teka ing biaya karusakan saka tenaga mungsuh, lan ora pinter, karo sethitik getihen, dening decapitating mesin perang.

                        Ora kelakon. Kamenangan digayuh nalika sisih sing kalah nemokake karusakan luwih ora bisa ditampa. Iki utamane nuduhake kerugian manungsa.

                        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                        Rentang deteksi radar luwih sithik tinimbang S-400.

                        Efektivitas Patriot wis kabukten kaping pirang-pirang. Apa sing bisa dibanggakake S-400 kajaba latihan?
                        Matur nuwun kawigatosanipun. Aku ninggalake cabang, aku kesel mlaku-mlaku ing bunderan. hi
                      20. Lt. angkatan udara cadangan
                        Lt. angkatan udara cadangan 5 Mei 2015 20:44
                        0
                        Quote: profesor
                        Ora kelakon. Kamenangan digayuh nalika sisih sing kalah nemokake karusakan luwih ora bisa ditampa. Iki utamane nuduhake kerugian manungsa.

                        Lan apa sing kedadeyan yen sisih sing kalah ora duwe gaman? Armada rusak, tank rusak kabeh, pesawat uga rusak, pabrik rusak kabeh. Apa padha arep perang karo ajiné? Utawa ing Jepang, katana?
                        Quote: profesor
                        Efektivitas Patriot wis kabukten kaping pirang-pirang. Apa sing bisa dibanggakake S-400 kajaba latihan?

                        Karakteristik kinerja sistem kita mbuktekake efektif banget, sing wis dikonfirmasi sajrone pirang-pirang tembakan.


                        Quote: profesor
                        maneh. Sampeyan metu saka topik. Dadi aja miwiti.

                        Ayo Profesor. Aku wis maca warta manca luwih saka setahun, artikel apa wae babagan terorisme ora lengkap tanpa nggambar paralel karo Islam. Cetha yen ing pikirane wong Kulon biasa, sing paling akeh ora duwe pendidikan normal, maca artikel kasebut, dheweke menehi tandha sing padha antarane terorisme lan Islam. Lan nalika wong wedi soko, psikologis wiwit moyoki obyek wedi. Kabeh majalah lan pameran kartun iki nyukupi panjaluke wong biasa kanggo perkara kasebut, sing dibentuk kanthi biaya media Barat.
                      21. lan j61
                        lan j61 4 Mei 2015 17:34
                        +5
                        Kutipan: NEXUS
                        Iran minangka sekutu kita, ora kaya Israel, "loropaken" karo kita

                        Inggih, sing banget mamang! Iran minangka kanca lelungan, dudu sekutu, lan ora mungkin bakal dadi kanca lelungan yen ana normalisasi hubungan minimal karo Amerika Serikat.
                      22. ZuboreZ
                        ZuboreZ 4 Mei 2015 22:57
                        +2
                        Quote: profesor
                        Monyet kanthi granat minangka fenomena mbebayani.

                        Lan wong Persia duwe pendapat sing padha babagan sampeyan ngguyu Wangsulan: Bab ingkang utama iku padha ora muter metu kanggo roti vigorous.
                      23. lan j61
                        lan j61 4 Mei 2015 14:21
                        +5
                        Quote: profesor
                        Contone, S-200 ing tangan bengkok lan Rusia Tu-154.

                        Babagan pesawat sing ditembak dening Ukrainia S-200 - iki umume soko! Yen dheweke ora nembak dheweke kanthi sengaja (!), Lan muga-muga iki ora kedadeyan, banjur sawise gagal nyekel target latihan, roket kasebut WAJIB ngrusak awake dhewe, lan ora ing pesawat. sing praktis ngluwihi sawetara manteb ing ati saka karusakan.
                        Sistem pertahanan udara Soviet lan Rusia lan sistem pertahanan udara mbutuhake profesionalisme saka petungan, nanging S-200 Ukrainia ora duwe.
                      24. ZuboreZ
                        ZuboreZ 4 Mei 2015 23:00
                        0
                        Kutipan saka andj61
                        Babagan pesawat sing ditembak dening Ukrainia S-200 - iki umume soko!

                        Wis omahe madhouse lengkap. Loro divisi S200. Sing murub mbusak iluminasi target. Nah, luminary kapindho :((
                      25. karbo
                        karbo 4 Mei 2015 14:29
                        -6
                        Quote: profesor
                        Contone, S-200 ing tangan bengkok lan Rusia Tu-154.
                        Luwih efektif kanggo nyegah penyakit tinimbang nambani.

                        Sing ditembak mudhun saka S-300.
                      26. Bongo
                        4 Mei 2015 14:34
                        +6
                        Kutipan saka carbofo
                        Sing ditembak mudhun saka S-300.

                        Ing jarak 280 km wong bodho Apa rudal sistem S-300P sing duwe jangkauan kaya ngono?
                      27. karbo
                        karbo 4 Mei 2015 14:52
                        0
                        Kutipan saka Bongo.
                        Ing sawetara 280 km bodho Apa jenis rudal saka sistem S-300P duwe sawetara kuwi?

                        Ya, sampeyan bener, aku ora nyinaoni episode iki kanthi rinci.
                        S-300 pancen ora bisa njupuk ing 300 km, nanging yen memoriku ngladeni aku, iku program sing dikandhakake babagan S-300 lan rudal jarak jauh anyar, mula aku ngerti manawa iki minangka pernyataan sing salah. , nanging aku eling, aku bakal njupuk cathetan saka kasunyatan anyar.
                        Ora dingerteni kanthi pasti komplek endi pesawat kasebut ditembak mudhun, mula pitakonan kasebut mbukak.

                        Ing 20 September 2004, Kantor Jaksa Umum Ukraina nutup kasus pidana ing kasunyatan saka kacilakan, amarga diselidiki ora netepake data obyektif sing andal nuduhake yen Tu-154 ditembak mudhun dening rudal S-200 dibukak. sajrone latihan pasukan pertahanan udara Ukrainia


                        Ora bener lan ora bener, nanging ing kene pitakonan kasebut ana ing taun-taun ngluncurake rudal lan apa Ukraina duwe wektu kasebut.

                        S-300 "Favorit" (indeks pelanggan: 35R6, 70R6, 75R6, 9K81, 3M-41) minangka kulawarga sistem rudal anti-pesawat (SAM) sing bisa nyerang macem-macem target ing papan sing dhuwur: saka luwih murah tinimbang ketinggian penerbangan sing bisa - kanggo ngluwihi dhuwur langit-langit [4] kanggo tujuan; ing kisaran: saka sawetara kilometer - nganti 150, 200, 300 kilometer, gumantung saka jinis unsur digunakake saka kulawarga S-300 lan, utamané, rudal interceptor.


                        Terusan baris kasebut yaiku sistem pertahanan udara S-300VM Antey-2500. Komplek Antey-2500 minangka modifikasi ekspor, dikembangake kanthi kapisah saka kulawarga S-300 nanging cocog karo dheweke, diwenehake menyang Venezuela, rega ekspor kira-kira $ 1 milyar, sistem kasebut duwe 1 jinis rudal ing 2 versi, sing utama. siji lan ditambah dening tahap sustainer sing ngganda jarak tembak (nganti 200 km, miturut sumber liyane nganti 250 km)

                        https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1-300
                      28. Bongo
                        4 Mei 2015 15:00
                        +6
                        Kutipan saka carbofo
                        Ora bener lan ora bener, nanging ing kene pitakonan kasebut ana ing taun-taun ngluncurake rudal lan apa Ukraina duwe wektu kasebut.

                        Ora ana rudal anyar kanggo S-300P ing Ukraina lan ora ana. Kita duwe sawetara banget dhewe. Kajaba iku, ora ana modifikasi rudal S-300P siji-sijine sing bisa murub ing jarak kasebut nalika iku. Sampeyan ora kudu ngrujuk menyang Wikipedia, kanggo kula pribadi, iki minangka wujud sing ala.
                      29. wuh wuh
                        wuh wuh 4 Mei 2015 15:45
                        -1
                        kanggo Bongo:
                        Dadi saka apa Tu-22 dijupuk mudhun ing Georgia?
                        Wis 7 taun, apa ora teka sawetara
                        kesimpulan apa wae?
                      30. opus
                        opus 4 Mei 2015 21:46
                        +4
                        Kutipan saka: voyaka uh
                        Dadi saka apa Tu-22 dijupuk mudhun ing Georgia?

                        ZUR, apa sing ana ing layanan karo Angkatan Bersenjata Georgia.
                        malih, Soviet / rudal digawe Rusian.
                        Apa sing sampeyan maksudake?
                        11 Agustus 2008 Saakashvili ngumumake karusakan saka 80-90 ( wong bodho ) pesawat saka Angkatan Bersenjata RF?
                      31. lan j61
                        lan j61 4 Mei 2015 17:40
                        0
                        Tu-154 dijupuk mudhun saka S-200. Jaring kasebut nduweni jangkauan 200 km. Nanging iki tanpa njupuk menyang akun terrain, sing padha 200 km ing ndhuwur segara. Nalika ngevaluasi efektifitas pitungan, dianggep yen CC luwih cedhak tinimbang garis kekalahan iki, mula misi tempur ora rampung. Ing kasunyatan, rudal karo S-200 bisa gampang mabur 300 km, lan malah luwih. Ora jelas kenapa roket iki ora ngrusak awake dhewe.
                      32. opus
                        opus 4 Mei 2015 21:38
                        +2
                        Kutipan saka andj61
                        Nanging iki tanpa njupuk menyang akun terrain,

                        Dhuwur lan kacepetan target. SAM nggunakake lift, sing "ngirit" bahan bakar

                        Relief ora ana hubungane.
                        Malah liwat segara.
                        (Data kasebut rada lawas, bisa uga kanggo "dhasar" nanging dudu titik)

                        Kutipan saka andj61
                        ing kasunyatan, roket karo S-200 bisa gampang fly 300 km, lan malah luwih

                        nanging ora njaluk menyang La, paling karo apa ana ing Angkatan Bersenjata Ukraina.
                        Dheweke ora duwe rudal V-880M / 5V28M utawa V-880MN / 5V28MN.

                        Kutipan saka andj61
                        Ora jelas kenapa roket iki ora ngrusak awake dhewe.

                        ROC ora dipateni lan ROC AS ora direset sawise ilang target. ...

                        Bensin durung entek:
                        nalika sinyal ilang, rudal ngarep sirah (GOS) mindai spasi kanggo liyane 5 detik (pisanan ing sektor panah, banjur ing sudhut). Yen sinyal ora bisa ditemokake, roket terus mabur nganti produksi bahan bakar, lan ing mburi pesawat nutup kontak saka biaya pertempuran.


                        KENAPA MESTI DIBUANG?
                      33. lan j61
                        lan j61 4 Mei 2015 22:05
                        0
                        Kutipan saka opus
                        ROC ora dipateni lan ROC AS ora direset sawise ilang target. ...

                        Napa ROC dumadakan nyorot pesawat sipil, lan dudu target?
                        Kebetulan? Kakehan ketepakan kene.
                        PS Aku sinau saka buku teks liyane, banjur, ing 80s, saben kaca ditandhani "top secret". Mesthi, memori bisa gagal, nanging miturut karakteristik tetep - jarak maksimum 200 km, lan ing kene mung 160 ... Nyuwun
                        Lan akeh gumantung ing terrain. Yen dudu steppe lan dudu segara, mula bukit-bukit kasebut "nutup" target, ora bakal ana jarak deteksi kaya ing permukaan sing rata, ora ketompo carane sampeyan nyelehake radar ing bukit. Lan brigade-resimen rudal anti-pesawat dhewe ora melu deteksi target jarak jauh - iki minangka tugas saka pasukan teknik radio. Lan sistem pertahanan udhara, sawise nampa sebutan target, digarap nganti misi tempur rampung.
                      34. opus
                        opus 4 Mei 2015 23:45
                        +3
                        Kutipan saka andj61
                        Napa ROC dumadakan nyorot pesawat sipil, lan dudu target?

                        ROC padhang sektor.
                        ROC ora bisa madhangi papan kanthi sudut 72 derajat lan ambane 30,50,100 km.
                        Iku "sumorot" kaya sumunar (tundhuk kahanan cuaca)

                        Aku ora ngerti kok ana pesawat sipil teka ing kono.
                        Perusahaan Negara (Ukraina) kanggo kontrol lalu lintas udhara nutup wilayah udara sing relevan ing wilayah tanggung jawab Ukrainia kanthi tundhuk karo dokumen peraturan, ngandhani kabeh layanan Ukrainia lan internasional babagan iki.
                        Pesawat kasebut ana ing area tanggung jawab No. 7 Pusat Kaukasia Utara kanggo Kontrol Lalu Lintas Udara Otomatis (ACC ATC) "Strela" lan kru ngandhani pengontrol babagan ngliwati titik pelaporan ODIRA sing wajib.
                        Apa SKTs AUVD- xs
                        Ya, angel kanggo aku percaya karo alasan bodho saka Ukrainia ...

                        belay

                        Kutipan saka andj61
                        sawetara - 200 km, lan kene mung 160

                        Aku uga nulis:

                        Kutipan saka opus
                        Data kasebut rada lawas mk kanggo "dhasar" nanging ora titik

                        pisanan, sing
                        Sawise "A" ana uga:
                      35. Tukang Kunci
                        Tukang Kunci 4 Mei 2015 17:24
                        +5
                        Quote: profesor
                        Aku ngomong babagan ancaman potensial kanggo liner penumpang saka sistem pertahanan udara jarak jauh. Contone, S-200 ing tangan bengkok lan Rusia Tu-154.
                        Luwih efektif kanggo nyegah penyakit tinimbang nambani.

                        Iku misale jek kanggo kula sing Israel duwe sirah temen beda, yaiku pesawat ngluncurake roket saka papan jejer (hobi favorit pilot Israel squishy) gampang banget kanggo njaluk "bali" - ndadak lan pesti. nglirik
                      36. karbo
                        karbo 4 Mei 2015 21:21
                        +3
                        Quote: Tukang Kunci
                        iku gampang banget kanggo njaluk "bali" - ndadak lan pesti. nglirik

                        Senajan Israel wis siyap banget, S-300 iku sirah kanggo wong-wong mau, iku bisa ngrusak loro syaraf lan kulit, mula tangis, saben wong kepengin nindakake apa sing dikarepake tanpa masalah.
                      37. karbo
                        karbo 5 Mei 2015 10:41
                        0
                        Quote: profesor
                        "squeal" kudu diunggahake sadurunge S-300, S-200 utawa Buk bakal nembak kapal penumpang

                        Sampeyan duwe cukup dhuwit kanggo njupuk mudhun liners, nanging ora ana sing ngomong yen Israel bisa njupuk mudhun pesawat!
                        Utawa, contone, wong Swedia utawa Vietnam, mung njerit babagan negara-negara sing bakal mabur para prajurit "wanita" sampeyan !! utawa Amerika.
                        Kayane ora ana ing mode.
              2. Lt. angkatan udara cadangan
                Lt. angkatan udara cadangan 4 Mei 2015 12:47
                +8
                Quote: profesor

                Aku percaya yen kompleks sing ora duwe rekaman trek ora bisa diarani paling apik, lan luwih akeh dibandhingake karo kompleks sing wis mbuktekake efektifitas ing pertempuran.

                Profesor, miturut logika sampeyan, ora ana rudal balistik nuklir sing efektif ing jagad iki, amarga durung nate digunakake. Kapal selam multi-tujuan uga ora efektif, amarga mung digunakake sepisan nalika Perang Falklands. Ana akeh conto kaya ngono.
                1. Profesor
                  Profesor 4 Mei 2015 12:55
                  -5
                  Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                  Profesor, miturut logika sampeyan, ora ana rudal balistik nuklir sing efektif ing jagad iki, amarga durung nate digunakake.

                  Lan ana. Efektivitas rudal balistik nuklir cedhak karo nol amarga ora bisa digunakake. Dheweke mung bisa melu phalometri.

                  Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                  Kapal selam multi-tujuan uga ora efektif, amarga mung digunakake sepisan nalika Perang Falklands.

                  ... mbuktekaken efektifitas. EMNIP banjur Amerika digunakake.
                  1. Lt. angkatan udara cadangan
                    Lt. angkatan udara cadangan 4 Mei 2015 13:14
                    +5
                    Quote: profesor
                    Lan ana. Efektivitas rudal balistik nuklir cedhak karo nol amarga ora bisa digunakake. Dheweke mung bisa melu phalometri.

                    Ing kene sampeyan salah Profesor, mung efektifitas kanggo ngatasi pertahanan rudal sing bisa ditakoni ing rudal balistik, lan kemampuan kanggo miwiti lan ngirim hulu ledak wis kabukten luwih saka sepisan sajrone pirang-pirang tes tes, hulu ledak uga wis bola-bali diuji kanthi detonasi. dheweke ing lapangan latihan, nalika jaman USSR, yaiku kemampuan struktural saka hulu ledak kanggo njeblug ora ditakokake.
                    Minangka kanggo Perang Falklands, armada Argentina wis lawas ing kono, lan iku ora padha mungsuh prau silem Inggris.

                    Quote: profesor
                    EMNIP banjur Amerika digunakake.

                    Apa EMNIP? Yen sampeyan ngomong babagan rudal jelajah Tomahawk, mula sampeyan ora kudu edan ing kapal selam menyang negara donya katelu tanpa nemoni langkah-langkah pencegahan lan ngluncurake rudal menyang target darat. Kanthi iki, kapal selam mung mbuktekaken kemampuan kanggo miwiti rudal saka posisi submerged, nanging iki wis buktiaken luwih saka sapisan ing diperlokaké sak latihan.
                    Aku ngomong babagan efektifitas sakabèhé kapal selam nalika, contone, kudu nyedhaki urutan kapal perang sing ora dideteksi lan torpedo, utawa nglacak kapal selam mungsuh lan nglelebke, utawa nyedhaki pantai mungsuh sawise ngliwati kapal selam sing kuat lan sistem pertahanan kompleks kanthi cara deteksi aktif lan pasif lan nindakake shooting ing target pesisir.
                    1. Profesor
                      Profesor 4 Mei 2015 13:22
                      -3
                      Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                      Ing kono sampeyan salah Profesor

                      Ora, aku ora salah. Senjata sing ora bisa digunakake kanthi definisi ora bisa efektif.

                      Yen memoriku ngladeni aku ...
                      Panggunaan kapal selam nuklir kanthi rudal jelajah ing papan kasebut wis mbuktekake efektifitase ing kahanan pertempuran. Muga-muga kita ora bakal ngrembug babagan liyane babagan aspek pertempuran kapal selam nuklir adhedhasar pengalaman panggunaan pertempuran.
                      1. Lt. angkatan udara cadangan
                        Lt. angkatan udara cadangan 4 Mei 2015 13:30
                        +6
                        Quote: profesor
                        Ora, aku ora salah. Senjata sing ora bisa digunakake kanthi definisi ora bisa efektif.

                        Marang Hiroshima lan Nagasaki.
                        Quote: profesor
                        Panggunaan kapal selam nuklir kanthi rudal jelajah ing papan kasebut wis mbuktekake efektifitase ing kahanan pertempuran.

                        Iku ora mbuktekaken, amarga ing Panggonan pisanan negara ing donya katelu wis meh ora ana pertahanan udara, lan ora ana langkah anti-kapal selam. Sampeyan uga bisa nyebutake minangka conto efektifitas panggunaan JDAM lan drone marang teroris, sing mung duwe senjata AKM (AK-47).
                        Marang Profesor, apa senjata dianggep efektif yen numpes kabeh desa pribumi ing republik gedhang, sing mung duwe busur lan panah minangka senjata?
                        Quote: profesor
                        Muga-muga kita ora bakal ngrembug babagan liyane babagan aspek pertempuran kapal selam nuklir adhedhasar pengalaman panggunaan pertempuran.

                        Ora, kita bisa nulis ing kertas yen kapal selam iku paling sepi ing donya, nanging ing ngendi bukti carane kapal selam sepi iki makarya ing kahanan pertempuran? Makarya kanthi maksimal?
                      2. karbo
                        karbo 4 Mei 2015 14:37
                        +5
                        Quote: profesor
                        Senjata sing ora bisa digunakake kanthi definisi ora bisa efektif.

                        Verbiage, sampeyan entuk senjata atom - kenapa? iku ora efisien!
                        Senjata apa wae mesthine efektif, lan mung praktik sing nuduhake kepiye.
                        Contone, pesawat tempur Mig-3 ana ing dhuwur, nanging praktis ora digunakake kanggo tujuan sing dimaksud, amarga ora ana tugas ing profil sing bakal dadi efektif, efektifitase mudhun.
                        Nanging iki ora ateges mesin kasebut ora efisien, nanging digunakake kanthi ora efisien.
                  2. karbo
                    karbo 5 Mei 2015 11:20
                    0
                    Quote: profesor
                    Efektivitas rudal balistik nuklir cedhak karo nol amarga ora bisa digunakake. Dheweke mung bisa melu phalometri.

                    Banjur nerangake kenapa sampeyan butuh senjata nuklir ?? apa bedane karo wong Iran? padha **** karo granat! nyatane .
                    Sampeyan licik kaya wong liya, lan mung ing arah sampeyan.
                    Ora posisi sing ala kanggo fanatik agama, nanging sampeyan mung nggawe kahanan luwih elek kanthi mbingungake masalah sing wis rumit sing mengko, kalebu salah sampeyan, kudu dipotong pundhak, ana sing bakal nandhang sangsara, lan sampeyan, kaya-kaya, ora ana apa-apa, amarga iki wong kabèh padha sengit marang kowé.
                    1. Profesor
                      Profesor 5 Mei 2015 11:24
                      -1
                      Kutipan saka carbofo
                      mulané wong kabèh pada sengit marang kowé

                      Iki dudu masalah sampeyan. Sampeyan kudu ati-ati yen sampeyan tresna ing donya lan ora menehi saran babagan ukuran kosmik lan kabodhoan kosmik.
                      1. karbo
                        karbo 5 Mei 2015 12:07
                        +2
                        Quote: profesor
                        Iku dudu masalah sampeyan

                        Mangkono uga nalika sampeyan komunikasi karo wong sing dipilih.
                        Kaya sampeyan goy a, ora pantes komunikasi karo Kang Maha Kuwasa :).
                        Aku ora peduli yen dheweke seneng karo aku utawa ora, nanging sampeyan ora - mulane ora ana sing tresna sampeyan.
                      2. Profesor
                        Profesor 5 Mei 2015 12:44
                        0
                        Kutipan saka carbofo
                        Aku ora peduli yen dheweke seneng karo aku utawa ora, nanging sampeyan ora - mulane ora ana sing tresna sampeyan.

                        Kanggo pungkasan: Sampeyan kudu ati-ati yen sampeyan tresna ing donya lan ora menehi saran babagan skala kosmik lan kabodhoan kosmik.
                      3. karbo
                        karbo 5 Mei 2015 13:45
                        +2
                        Sampeyan sing peduli babagan ditresnani, nanging ora ana sing bisa.
                        Aku duwe pikiran gedhe, ora kaya fling sampeyan.
                        Lan bodho ora nemtokake moralitas, sampeyan pinter, nanging sampeyan duwe moralitas! kabeh wong sampeyan mikir babagan bathi, mula dheweke ora seneng karo sampeyan lan sampeyan kuwatir, dheweke ora nate tresna marang kita, mula kita ora nggatekake.
              3. james
                james 4 Mei 2015 16:02
                0
                Sampeyan ana ing censor.no
              4. ZuboreZ
                ZuboreZ 4 Mei 2015 22:36
                +2
                Quote: profesor

                Ora perlu nembak Boeing penumpang kanthi intelijen lan efisiensi sing akeh.

                Nganti saiki, pimpinan Patriot ing babagan penumpang ngguyu Yen tanpa sedulur Ukrainia.
        2. Nayhas
          Nayhas 4 Mei 2015 13:59
          0
          Kutipan: NEXUS
          Nanging ora ana target sing mabur ing lintasan sing bisa ditebak lan para misil Amerika sing gagah perkasa ngerti saka ngendi asale lan kompleks kasebut wis dipasang.

          Sampeyan mbingungake karo interceptor GBI, sistem rudal MIM-104F nembak target kanthi langsung ing countermeasures elektronik lan maneuvering intensif miturut laporan pabrikan.
          Sistem rudal 9M96 domestik, sing bola-bali (nganti dheweke ngerti yen ora bisa) diumumake minangka nyerang CC kanthi langsung, ora bisa nindakake iki sanajan ing kahanan sing sampeyan jelasake.
          Kutipan: NEXUS
          Aku wis suwe ora krungu omong kosong liyane.

          Amarga iku ora bodho. Sistem pertahanan udara adhedhasar lemah dudu bagean utama pertahanan udara. Basis pertahanan udara yaiku penerbangan, sistem pertahanan udara mung nglindhungi obyek saka pesawat musuh sing wis nembus lan ora bisa ngatur serangan kanthi cara sing teratur. Radius gedhe saka sistem pertahanan udara nyepetake area operasi penerbangan dhewe, amarga bisa uga ngalami "geni ramah" (sing ora umum sanajan ana sistem identifikasi kanca utawa mungsuh. sing ana ing kompleks, nanging ora ana ing roket, sing terus terang ora preduli sapa sampeyan sawise diluncurake). Kajaba iku, anané cakrawala radio nulis jarak ultra saka sistem pertahanan udara S-400 sing padha, ing kasus apa wae, target mabur ing dhuwur 2 km. dheweke bakal bisa nembak kanthi jarak sing padha karo Patriot ...
          Kutipan: NEXUS
          Kanggo ngapa sistem pertahanan udara kita luwih apik, aku bakal mangsuli kanthi cara iki: wektu panyebaran saka s-400 Maret yaiku 5 menit, Patriot duwe 30 menit!

          Lan apa keuntungane? Nanging Patriot bisa diangkut liwat udhara dening pesawat C-17 menyang ngendi wae ing donya, lan S-400 mung bisa diangkut dening ril utawa ing daya dhewe.
          Kutipan: NEXUS
          .Launches digawe dening Amerika saka platform kepekso, lan rudal kudu diarahake menyang target, kang ora perlu kanggo Triumph, wiwit Bukak digawe saka platform vertikal.

          Data sampeyan kedaluwarsa. MIM-104F SAM diiringake dening mesin gas-dinamis ing arah apa wae, lan ora preduli saka arah sing diluncurake.

          Kutipan: NEXUS
          Range lan akurasi peluncuran rudal Triumph minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur

          Aku wis nulis kanggo sampeyan babagan kisaran peluncuran. Ing babagan akurasi, sampeyan ndeleng, sampeyan ora ngerti manawa hit langsung minangka akurasi paling dhuwur, ora kedadeyan luwih tepat. SAM S-400 ora bisa gumunggung iki, mungguh, akurasi minangka urutan saka magnitudo ngisor. Kanggo pangerten sing luwih apik, bayangake tugas numpes mungsuh sing obah ing medan perang. Sampeyan bisa mateni dheweke kanthi peluru menyang sirah saka senapan sniper, utawa sampeyan bisa nggunakake cangkang artileri. Ing kasus kasebut, tugas kasebut bakal rampung, nanging ing kasus sing sepisanan sampeyan butuh maksimal rong wong lan senapan penembak jitu, ing kaloro sampeyan butuh bedhil lan kru lima, ditambah sarana transportasi.
          Kutipan: NEXUS
          Kita nambah ambang deteksi target sing luwih murah - Patriot duwe 60 meter, Triumph duwe 10 meter.

          Saka ngendi sampeyan entuk nomer kasebut? Muga-muga sampeyan ora nggawe dhewe.
          Kutipan: NEXUS
          Apa cukup kanggo sampeyan? Yen ora, aku bisa nggawe sketsa

          Ayo nganti tangan kesel ...
        3. Bongo
          4 Mei 2015 14:06
          +4
          Kutipan: NEXUS
          Range lan akurasi peluncuran rudal Triumph minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur.

          Miturut urutan gedhene - iki tegese "kira-kira sepuluh kaping luwih." Apa sampeyan yakin tenan yen iki?
      2. Lt. angkatan udara cadangan
        Lt. angkatan udara cadangan 4 Mei 2015 12:17
        +2
        Kutipan saka Nayhas
        hit langsung ing Doel, kang padha ora bisa éling ing S-400 (sanajan ana akeh janji).

        Mung hit langsung ing target lan ala. Yen sampeyan njupuk fighter inconspicuous, iku angel kanggo mencet wong karo hit langsung, lan yen uga nguripake reb, iku ora nyata ing kabeh. Ing jarak sing adoh, interceptor kinetik ora efektif banget.
        1. Nayhas
          Nayhas 4 Mei 2015 15:43
          +1
          Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
          Mung hit langsung ing target lan ala.

          Lan apa? Ing mratelakake panemume, iku luwih apik kanggo concuss fighter mungsuh karo bledosan, lan ora mateni peluru?
          Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
          Yen sampeyan njupuk fighter inconspicuous, iku angel kanggo mencet wong karo hit langsung, lan yen uga nguripake reb, iku ora nyata ing kabeh.

          Yen sing golek rudal gagal ngunci target, mula ora masalah kepiye rudal kasebut bisa ngrusak target kasebut.
          Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
          Ing jarak sing adoh, interceptor kinetik ora efektif banget.

          Yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy…
          ...
          1. Apa sampeyan mikir yen ora ana biaya mbledhos ing MIM-104F SAM?
          2. Roket dawane 900 m lan diametere 5,2 mm mabur menyang montor mabur kanthi kacepetan 250 km/jam. malah ing kacepetan (kanggo ngguyu) saka 100 km / h. Apa sing bakal kelakon ing fuselage pesawat sing digawe saka wesi aluminium?
          Utawa apa sampeyan mikir yen iki kasus sing beda lan hukum fisika ora ditrapake?
          Mobil kanthi kacepetan 200 km/jam mlebu STANDING! pilar ora ana, apa sing salah karo pesawat?
          1. Alexander 2012
            Alexander 2012 4 Mei 2015 16:38
            +1
            Iku ala amarga iku luwih cilik kamungkinan kanggo hit dening hit saka dening bledosan cedhak target.
          2. Lt. angkatan udara cadangan
            Lt. angkatan udara cadangan 4 Mei 2015 19:18
            +1
            Kutipan saka Nayhas
            Lan apa? Ing mratelakake panemume, iku luwih apik kanggo concuss fighter mungsuh karo bledosan, lan ora mateni peluru?

            Ora, sampeyan bisa nggawe conto karo penembak jitu ing setelan kutha, nalika peluncur granat diluncurake ing jendela ing ngendi sniper lungguh. Iku luwih apik kanggo bisa njupuk mudhun karo kesalahan saka ora kanggo njupuk mudhun ing kabeh.
            Kutipan saka Nayhas
            Yen sing golek rudal gagal ngunci target, mula ora masalah kepiye rudal kasebut bisa ngrusak target kasebut.

            Contone, dheweke bisa ndeteksi, nanging dheweke kenek potongan ing buntut utawa swiwi pesawat, pesawat kasebut bali kanthi aman menyang pangkalan, lan yen hulu ledak 150 kilogram saka S-300 njeblug ing cedhake, bakal ana. dadi ora ana sing bali.
            Kutipan saka Nayhas
            1. Apa sampeyan mikir yen ora ana biaya mbledhos ing MIM-104F SAM?

            Kita ngomong babagan tren kanggo ninggalake warheads fragmentasi, contone, SM-6 wis bisa nindakake interception kinetik.

            Kutipan saka Nayhas
            2. Roket dawane 900 m lan diametere 5,2 mm mabur menyang montor mabur kanthi kacepetan 250 km/jam. malah ing kacepetan (kanggo ngguyu) saka 100 km / h. Apa sing bakal kelakon ing fuselage pesawat sing digawe saka wesi aluminium?
            Utawa apa sampeyan mikir yen iki kasus sing beda lan hukum fisika ora ditrapake?
            Mobil kanthi kacepetan 200 km/jam mlebu STANDING! pilar ora ana, apa sing salah karo pesawat?

            Nyepetake pesawat tempur kanthi cepet kanthi kacepetan 2500 km / jam luwih angel tinimbang mung nyedhaki 20-30 meter lan njeblug muatan, contone, pesawat reb bisa nyingkirake rudal saka target kanthi sawetara meter, nanging kanthi detonasi bisa ngrusak. pesawat, lan yen rudal kinetik deflected saka target bakal fly liwat.
            1. Nayhas
              Nayhas 4 Mei 2015 19:43
              +1
              Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
              sampeyan bisa nggawe conto karo sniper ing setelan kutha

              Sampeyan wis njoget ing steppe salah.
              Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
              Iku luwih apik kanggo bisa njupuk mudhun karo kesalahan saka ora kanggo njupuk mudhun ing kabeh

              Lan ing ngendi sampeyan entuk ide yen ana miss, b / h ora bakal njeblug? Apa iki prasangka suci sampeyan?
              Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
              lan yen hulu ledak 150 kilogram saka S-300 njeblug ing cedhak, ora bakal ana sing bali.

              Sejarah ngerti akeh kasus bali pesawat sing sukses sawise bledosan 200kg. b/jam S-75
              Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
              Contone, aku bisa ndeteksi, nanging kenek buntut utawa swiwi pesawat, ngethok potongan.

              Sing. aktuasi 90 kg. b / h sawise mencet buntut utawa swiwi padha, sampeyan ora nimbang ing kabeh? Aku heran kenapa?
              Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
              Kita ngomong babagan tren kanggo ninggalake warheads fragmentasi, contone, SM-6 wis bisa nindakake interception kinetik.

              Nanging, 115kg dipasang. fragmentasi warhead Mk.125
              Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
              Nyepetake pesawat tempur kanthi cepet kanthi kacepetan 2500 km / jam luwih angel tinimbang mung nyedhaki 20-30 meter lan njeblug muatan, contone, pesawat reb bisa nyingkirake rudal saka target kanthi sawetara meter, nanging kanthi detonasi bisa ngrusak. pesawat, lan yen rudal kinetik deflected saka target bakal fly liwat.

              Yaiku, apa sing sampeyan modelake kanggo roket Amerika sing ora ditrapake kanggo roket kita? Sistem perang elektronik ora mung ngganggu sistem panuntun, nanging uga macet operasi sekring radio, apa gunane kasunyatan sing 40N6E ora mung bakal mabur liwat nanging uga ora njeblug? Utawa bakal njeblug ing kadohan aman?
              1. Lt. angkatan udara cadangan
                Lt. angkatan udara cadangan 4 Mei 2015 21:42
                0
                Kutipan saka Nayhas
                Lan ing ngendi sampeyan entuk ide yen ana miss, b / h ora bakal njeblug? Apa iki prasangka suci sampeyan?

                Interception kinetik yaiku nalika rudal tekan target, tinimbang hulu ledak ana aluminium kosong. Dadi ora ana sing njeblug.
                Kutipan saka Nayhas
                Nanging, 115kg dipasang. fragmentasi warhead Mk.125

                Ana rong pilihan kanggo hulu ledak fragmentasi, utawa kinetik (kosong aluminium tinimbang hulu ledak).

                Kutipan saka Nayhas

                Yaiku, apa sing sampeyan modelake kanggo roket Amerika sing ora ditrapake kanggo roket kita? Sistem perang elektronik ora mung ngganggu sistem panuntun, nanging uga macet operasi sekring radio, apa gunane kasunyatan sing 40N6E ora mung bakal mabur liwat nanging uga ora njeblug? Utawa bakal njeblug ing kadohan aman?

                Warhead fragmentasi bisa njeblug utawa ora. Nanging kosong aluminium mesthi ora njeblug.
                Titik kanggo mbangun rudal anti-pesawat kinetik yaiku kanggo nambah karakteristik teknis roket, amarga hulu ledak sing entheng, tanpa nambah karakteristik dimensi massa, amarga hulu ledak fragmentasi bobote luwih akeh tinimbang aluminium padhet.
                Kutipan saka Nayhas
                Sejarah ngerti akeh kasus bali pesawat sing sukses sawise bledosan 200kg. b/jam S-75

                Dadi kerjane adoh, utawa ora ana sistem sing sampurna kanggo ngrusak. Banjur hulu ledak rudal anti-pesawat rada kaya granat F1, ing njero ana bahan peledak, lan lapisan njaba ana rod logam sing nyebar nalika njeblug. Warheads modern njeblug ing arah target, luwih saka siji pesawat bisa tahan iki.
                1. Nayhas
                  Nayhas 5 Mei 2015 06:47
                  +2
                  Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                  tinimbang warhead, ana kothong aluminium cahya. Dadi ora ana sing njeblug.

                  Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
                  Warhead fragmentasi bisa njeblug utawa ora. Nanging kosong aluminium mesthi ora njeblug.

                  Uff ... I.e. nalika ana pitakonan kanggo sampeyan babagan anané bahan peledak ing unit pertahanan rudal MIM-104F, sampeyan ora nggali sumber terbuka (sing ana akeh), nanging mutusake dhewe yen ora ana apa-apa ing hektar aluminium. blanks ... Saka ngendi asale kapercayan kasebut ? Ing video ing ngisor iki, aluminium njeblug kaya ngono?
                  1. Lt. angkatan udara cadangan
                    Lt. angkatan udara cadangan 5 Mei 2015 09:19
                    0
                    Kutipan saka Nayhas

                    Uff ... I.e. nalika ana pitakonan kanggo sampeyan babagan anané bahan peledak ing unit pertahanan rudal MIM-104F, sampeyan ora nggali sumber terbuka (sing ana akeh), nanging mutusake dhewe yen ora ana apa-apa ing hektar aluminium. blanks ... Saka ngendi asale kapercayan kasebut ? Ing video ing ngisor iki, aluminium njeblug kaya ngono?

                    Iki ora khusus babagan MIM-104F, nanging umume babagan alasan kegagalan lan transisi menyang interceptor kinetik murni. SM-6 nduweni rong opsi rudal, kanthi hulu ledak kinetik utawa hulu ledak fragmentasi. Amerika Serikat ngupayakake ing mangsa ngarep mung duwe misil pertahanan udara kinetik, saiki lagi ngembangake rudal udara-ke-udara CUDA kanthi intersepsi kinetik.
      3. lan j61
        lan j61 4 Mei 2015 14:14
        +3
        Kutipan saka Nayhas
        Sistem pertahanan udara sing paling efektif yaiku Patriot PAC-3, ing ngendi kekalahan VT digayuh kanthi langsung ing target, sing ora bisa diwujudake ing S-400 (sanajan ana akeh janji).

        Konsep sistem pertahanan udara Soviet lan Rusia lan sistem pertahanan udhara ora nuduhake rudal sing langsung nyerang target, nanging mung ya DESTRUCTION saka target. Yen ana apa-apa kanggo gumunggung, banjur prestasi "donya" kuwi digawe - lan artificially. Iku kaya Joe angel dipahami, sing angel dipahami mung amarga ora ana sing butuh dheweke! keprungu
        Iku ngelingaken kula crita engineering nyata saka 70s. Salah sawijining perusahaan Swiss, kanggo nuduhake kemampuane ing pameran kasebut, njupuk casting tanpa wujud, digiling-giling ujung - lan ngebor bolongan kanthi diameter 1 mm nganti dawane 1 m. Insinyur mekanik bakal ngonfirmasi yen saiki iki minangka tugas sing angel banget. Ing taun sabanjure, uga ing pameran, insinyur USSR ngluwihi wong-wong mau: ora mung ngebor bolongan kanthi diameter 1 mm nganti dawane 1 m ing baja monolitik, nanging uga ngethok benang ing kabeh dawa - uga kanthi diameter 1 mm. Sembarang insinyur bakal ngonfirmasi manawa saiki meh ora mungkin. Nanging kenapa UMUM nggawe bolongan kasebut lan ora ngethok benang? Nyuwun
        Mangkono uga roket sing dipentasake iki langsung menyang target: nggawe kesan, nanging nilai nyata banget diragukan.
        1. Nayhas
          Nayhas 4 Mei 2015 16:16
          +3
          Kutipan saka andj61
          Konsep sistem pertahanan udara Soviet lan Rusia lan sistem pertahanan udhara ORA nuduhke rudal sing langsung nyerang target.

          Lan Vladimir Svetlov, umum desainer saka Fakel mesin-bangunan biro desain, ora setuju karo sampeyan, sing ing 06.04.2007/9/96. ing "mouthpiece saka daya" "Rossiyskaya Gazeta" cukup khusus diterangake "janji" SAM XNUMXMXNUMX
          Bang bang - lan menyang titik

          RG | Lan apa rahasia utama 9M96?

          Svetlov | Kaping pisanan, program pendidikan cilik. Kemungkinan kenek langsung rudal anti-pesawat ing target biasane kurang. Biasane liwat nang endi wae, lan mulane, kanggo njamin karusakan saka target, sampeyan kudu nggunakake jumlah prayoga saka bahan peledak lan pecahan logam. Kanggo pisanan, rudal iki ngleksanakake teknologi utama sing nemtokake tampilan rudal dipandu anti-pesawat canggih sing digunakake ing pangembangan Eropa lan Amerika. Kalebu nggunakake panuntun dhumateng gas-dinamis kanggo kontrol ing phase final. Akibaté, panuntun rudal tliti dhuwur nganti tekan langsung ing target. Kanggo nindakake iki, kita nggunakake mesin sing ngidini roket bisa nindakake manuver non-standar. Iki penemuan paten kita. Umumé, dheweke duwe akeh kuwalitas unik.

          Apa sampeyan siap nelpon WG lan desainer umum MKB "Fakel" yap?
          Kutipan saka andj61
          Nanging kenapa UMUM nggawe bolongan kasebut lan ora ngethok benang?

          Yen prestasi sing kadhaptar ora bisa digunakake ing praktik, ya, mung demonstrasi prestasi. Nanging ana beda antarane bolongan sing ora ana guna ing logam lan target udara sing mudhun.
          Saiki kanggo kepraktisan.
          Pancen, ana rong cara kanggo ngrampungake tugas sing padha. Salah siji hit langsung ing target, utawa bledosan jejere target saka warhead massive. Nanging apa tegese.
          MIM-104F
          Dawane 5,2m, diameteripun 250mm, bobot 318kg.
          48H6E
          Dawane 7,5m, diameteripun 520mm, bobot 1800 kg.
          Akibaté, S-300/400 duwé 4 misil ing siji peluncur, lan Patriot PAC-3 duwé 16 misil (MIM-104F).
          Kanthi siji peluncur S-300/400, sampeyan bisa numpes loro AT, lan karo peluncuran Patriot PAC-3, 8 AT. Ana prabédan?
          Ngurangi ukuran ngidini sampeyan nggawe sistem pertahanan udara anyar (ngganti Patriot PAC-3) MEADS sing ana 4 rudal ing peluncur, nanging kabeh kompleks dadi kompak lan entheng, bisa diangkut dening C- pesawat 130 lan A-400.
          S-300/400 ora bisa diangkut udhara.
          Kutipan saka andj61
          Mangkono uga roket sing dipentasake iki langsung menyang target: nggawe kesan, nanging nilai nyata banget diragukan.

          Aku mbaleni. Yen sampeyan luwih apik ora karo hit langsung karo peluru ing bathuk, nanging karo bledosan 152mm. projectile sepuluh meter adoh, banjur iki pilihan sing ora ana hubungane karo kepraktisan.
          1. lan j61
            lan j61 4 Mei 2015 17:27
            +1
            Peluru ing bathuk, mesthi, luwih apik lan luwih murah tinimbang projectile 152 mm. Nanging kenapa ora kabeh pasukan kita kalebu penembak jitu?
            Iku cukup prasaja kanggo langsung menyang CC kanthi target mabur seragam lan rectilinearly. Ing kasus pejuang, iki ora ateges. Roket ora bisa maneuver kanthi cara sing padha karo pesawat - ora dirancang kanggo kakehan, mesin ora gampang, kontrol maneuver uga dadi masalah. Mulane, padha luwih gampang - padha sijine daya prayoga, ana Bunch saka unsur ngrusak, maya kang numpes CC nalika diunekake munggah cedhak - lan iku cukup. Lan kanggo ngurangi rudal, kanggo mesthekake yen rudal cilik (utawa paling sethithik kanthi kemungkinan 0,97 - rong rudal - kaya ing sistem pertahanan udara sing digunakake) cocog karo VT - iki minangka tugas kanggo ilmu militer. Dheweke nindakake - lan pancen bener!
            Kutipan saka Nayhas
            Akibaté, S-300/400 duwé 4 misil ing siji peluncur, lan Patriot PAC-3 duwé 16 misil (MIM-104F).
            Kanthi siji peluncur S-300/400, sampeyan bisa numpes loro AT, lan karo peluncuran Patriot PAC-3, 8 AT. Ana prabédan?

            BISA ngrusak lan ngrusak iku pancen beda. Patriot PAC-3 ora nuduhake efisiensi kasebut.
            Yen rudal, ya kanggo sistem kita ... opo
            1. Nayhas
              Nayhas 4 Mei 2015 19:59
              0
              Kutipan saka andj61
              Peluru ing bathuk, mesthi, luwih apik lan luwih murah tinimbang projectile 152 mm. Nanging kenapa ora kabeh pasukan kita kalebu penembak jitu?

              Amarga analogi sing sampeyan kudu setuju utawa nolak sampeyan diterjemahake menyang bidang sophism.
              Kutipan saka andj61
              Iku cukup prasaja kanggo langsung menyang CC kanthi target mabur seragam lan rectilinearly. Ing kasus pejuang, iki ora ateges. Roket ora bisa maneuver kanthi cara sing padha karo pesawat - ora dirancang kanggo kakehan, mesin ora gampang, kontrol maneuver uga dadi masalah.

              Omong kosong. Kanggo sawetara alasan, maneuver target ora nyegah misil saka ngenani pesawat kanthi persis. Contone, roket R-60 dadi misuwur amarga ngetung mesin pesawat langsung nggawe kakehan edan, lan contone, roket R-73 bisa maneuver kanthi kakehan 40G amarga sistem kontrol dinamis gas. Satemene pangertenku, kowe malah kesed ndeleng topik pacelathon amarga ora bakal nulis omong kosong kuwi. Kanggo maneuver intensif, MIM-104F nggunakake kontrol gas-dinamis kanthi 180! RDTT. Kasunyatan manawa insinyur LM bisa ngrampungake masalah sing angel ora ateges ora bisa ditanggulangi.
              Kutipan saka andj61

              BISA ngrusak lan ngrusak iku pancen beda. Patriot PAC-3 ora nuduhake efisiensi kasebut.

              Ayo padha resik. Apa sampeyan ngomong babagan sistem senjata mung ing pesawat nasional? Kaya, yen dudu kita, banjur "kabeh wong ngapusi tanggalan"?
              1. lan j61
                lan j61 4 Mei 2015 21:05
                0
                Kutipan saka Nayhas
                Ayo padha resik. Apa sampeyan ngomong babagan sistem senjata mung ing pesawat nasional?

                Ora babar pisan. Ing babagan rudal cilik sing dipandu, kita pancen ketinggalan, nanging kita ngrampungake masalah iki kanthi cara sing beda, lan ngrampungake luwih murah lan umume luwih efisien tinimbang sing ana ing sisih liya, ing ekspresi sampeyan, "pesawat non-nasional." Aku mung mangu sing Patriot PAC-3 sistem paling apik ing donya, sing deigned kanggo ngomong - iku kabeh. Nanging sanajan ing pungkasan komentarku, kanthi dhasar sampeyan nuduh aku predileksi "nasional", aku nulis:
                Kutipan saka andj61
                Yen roket, ya kanggo sistem kita ... apa

                Lan sampeyan milih ora nggatekake ...
                1. Nayhas
                  Nayhas 5 Mei 2015 07:13
                  0
                  Kutipan saka andj61
                  Aku mung mangu sing Patriot PAC-3 sistem paling apik ing donya

                  Sayange, sanajan akeh informasi, ora bisa misahake maksud saka fakta. Nanging yen sampeyan nuduhake curiga, banjur babagan kabeh, nanging banjur ana ing kahanan "Aku ora ngandel apa-apa" sing ora bisa ditindakake analisis.
                  Kutipan saka andj61
                  Lan sampeyan milih ora nggatekake ...

                  Mesthi wae. Iki dudu situs "Sejarah Alternatif", mung ditampa ing kana.
          2. karbo
            karbo 5 Mei 2015 11:44
            -1
            Kutipan saka Nayhas
            Akibaté, S-300/400 duwé 4 misil ing siji peluncur, lan Patriot PAC-3 duwé 16 misil (MIM-104F).

            Sampeyan ora nuduhake massa B / h lan jarak karusakan, uga efektifitas interception!
            Dadi iki:
            1: Jumlah ZUR 40N6E ing PU, pcs. nganti 4 kisaran nganti 400 km bobot 1800 kg b / h - 180 kg
            Jumlah rudal 9M96E2 ing peluncur, pcs. nganti 16 sawetara 120km bobot-420 kg b / h-24kg

            Rudal 9M96M, nalika siji rudal diluncurake, nyedhiyakake kemungkinan nyegat pesawat taktis [target EPR ora ditemtokake] - 0,9, UAV - 0,8. Bisa maneuver kanthi kakehan 20G ing dhuwur nganti 35 km, sing bisa nambah kemampuan kanggo nyegat misil balistik jarak menengah lan cendhak.

            2:MIM-104
            PAC-1: 70 km
            PAC-2: 96 km
            PAC-3: 20 km nglawan rudal balistik (marang rudal balistik)
            PAC-3 MSE: 35 km nglawan rudal balistik (marang rudal balistik)

            Sampeyan kasebut:
            Kutipan saka carbofo
            Akibaté, S-300/400 duwé 4 misil ing siji peluncur, lan Patriot PAC-3 duwé 16 misil (MIM-104F).
            Kanthi siji peluncur S-300/400, sampeyan bisa numpes loro AT, lan karo peluncuran Patriot PAC-3, 8 AT. Ana prabédan?

            1-Sampeyan salah mikir, kita duwe efisiensi rudal 0.8-0.9, padha duwe babagan 0.5.
            2-pak-3 minangka analog saka 9M96E2, lan dudu 40N6E sing dibandhingake karo jumlah rudal ing peluncur.
            3- kanthi jumlah rudal sing padha ing peluncur, kita duwe jarak sing luwih dhuwur lan, sing paling penting, kita duwe rudal universal, tanpa ngasah kanggo warhead kinetik nglawan rudal balistik.

            Ing wektu sing padha, sistem pertahanan udara kita, kalebu sistem pertahanan udara berbasis kapal, duwe fitur yaiku kemampuan kanggo murub ing target lemah / permukaan, sing dituduhake ing taun 2008.
            Sawise ditabrak rudal anti-kapal, prau mung sithik; sawise ditabrak rudal anti-pesawat, prau kapindho ninggalake perang kanthi karusakan.

            Aku ora weruh beda sing signifikan ing kene babagan kapasitas peluncur ing roket! sakperangan alesan, ana bedane sing jelas ing fungsi rudal patriot, uga watesan babagan jumlah peluncur lan jumlah target, akurasi uga kurang, lan umume ora bener kanggo mbandhingake s-400 karo patriot, s-400 punika Ngartekno luwih modern lan wis luwih kesempatan, Patriot tenan bandingke karo S-300, nanging malah S-300 unggul kanggo Patriot.

            Kita duwe pesawat sing bisa nggawa, nanging umume kita ora duwe pangkalan militer ing luar negeri sing terus-terusan kudu nransfer barang, saengga transportasi udara ora dadi kriteria penting kanggo sistem pertahanan udara, nanging kita duwe pesawat sing uga bisa dadi kompleks. gawa :) lengkap!!!!.
            1. Bongo
              5 Mei 2015 11:55
              +1
              Kutipan saka carbofo
              Jumlah rudal 9M96E2 ing peluncur, pcs. nganti 16 sawetara 120km bobot-420 kg b / h-24kg

              Rudal 9M96M, nalika siji rudal diluncurake, nyedhiyakake kemungkinan nyegat pesawat taktis [target EPR ora ditemtokake] - 0,9, UAV - 0,8. Bisa maneuver kanthi kakehan 20G ing dhuwur nganti 35 km, sing bisa nambah kemampuan kanggo nyegat misil balistik jarak menengah lan cendhak.


              Ayo dadi pirembagan bab apa bener kasedhiya ing pasukan. Sayange, produksi massal rudal 9M96M sing sampeyan sebutake durung ditetepake.
              1. karbo
                karbo 5 Mei 2015 12:17
                0
                Kutipan saka Bongo.
                Ayo dadi pirembagan bab apa bener kasedhiya ing pasukan. Sayange, produksi massal rudal 9M96M sing sampeyan sebutake durung ditetepake.

                Ing taun 1999, introduksi menyang layanan utawa pembangunan, banjur S-400 ora ana ing logam.
                Aku ora ngerti apa sing sejatine ana ing pasukan kasebut, supaya ngerti sampeyan kudu maca Perang lan Damai kaping 10 supaya bisa duwe gagasan kasar, angel banget kanggo aku ngomong.
                1. Bongo
                  5 Mei 2015 12:58
                  +3
                  Kutipan saka carbofo
                  Aku ora ngerti apa sing sejatine ana ing pasukan kasebut, supaya ngerti sampeyan kudu maca Perang lan Damai kaping 10 supaya bisa duwe gagasan kasar, angel banget kanggo aku ngomong.

                  Mekaten ingkang kula aturaken. ya Ayo nulis mung babagan sing kita ngerti.
                  1. karbo
                    karbo 5 Mei 2015 13:50
                    0
                    Kutipan saka Bongo.
                    Mekaten ingkang kula aturaken. ya Ayo nulis mung babagan sing ngerti.

                    Ing kene padha ijol-ijolan panemu adhedhasar apa sing dingerteni saben individu.
                    Aku nulis apa sing dakngerteni, apa sing sampeyan ngerti, iki kepiye kasunyatan lan kasunyatan, mula ana komentar.
  4. Russian_Bear
    Russian_Bear 4 Mei 2015 07:47
    +3
    Artikel sing menarik lan ditulis kanthi apik.
    Thanks kanggo penulis!
    1. Malkor
      Malkor 4 Mei 2015 12:20
      +2
      We look nerusake kanggo terus siklus! ombenan
  5. andrei.yandex
    andrei.yandex 4 Mei 2015 07:56
    +2
    Artikel review apik banget. Minangka kanggo pratondho nggunakake tempur sistem pertahanan udara Patriot ing Irak, data kasebut dikirim ing artikel cilik ing majalah Wings of the Motherland ing taun 1993, kaya ngono.
  6. LIBERATOR
    LIBERATOR 4 Mei 2015 08:31
    -3
    penulis menyang sekolah nglirik
    MIM-104

    Dhiameter roket: 410 mm
    Dawane roket: 5310 mm
    Span saka stabilisator: 870 mm
    Bobot roket: 912 kg
    Bobot roket ing TPK: 1696 kg
    bobot Warhead: 91 kg
    Maks. kacepetan penerbangan: ora luwih saka 1700 m/s saka roket[20] 1800 m/s saka target[11]
    MIM-104A/B Mach 3
    MIM-104C Mach 5 (PAC-2)
    jarak tembak
    minimal: 3 km
    maksimum nglawan target balistik: 20 km (MIM-104C/D/E)
    maksimum kanggo target aerodinamis: 80 km, maksimum 100 saka radar, njupuk menyang akun aman saka divisi lan peluncur [19].
    Dhuwur target
    minimal: 0,06 km
    maksimum: 24/25 km
    Maks. kakehan lateral: 30 g
    Wektu mabur: 8,3-17 detik
    Wektu mlaku engine 11,5 s
    Dorong liwat 11 t
    Jumlah misil saben peluncur: 4[21]

    S-300PS, S-300PMU karo ZUR 5V55R (V-500R) 1983 5–75 0,025–27 nganti 0,9 nganti 1300 96–288 3–5 5
    1. Bongo
      4 Mei 2015 10:46
      +7
      Kawruh sampeyan babagan Wikipedia mesthi dipuji, nanging ing ngendi sampeyan ndeleng bedo karo data sing diwenehake ing publikasi kasebut?
      1. Profesor
        Profesor 4 Mei 2015 10:52
        +3
        Kutipan saka Bongo.
        Kawruh sampeyan babagan Wikipedia mesthi dipuji, nanging ing ngendi sampeyan ndeleng bedo karo data sing diwenehake ing publikasi kasebut?

        Sergey, kenapa mbuwang wektu ing troll iki?
        Respect kanggo sampeyan kanggo seri artikel. hi
        1. Bongo
          4 Mei 2015 10:57
          +6
          Quote: profesor
          Sergey, kenapa mbuwang wektu ing troll iki?

          Ya Oleg, sampeyan pancen bener. ya , Aku ora khusus njupuk munggah spasi lan Paint karakteristik kinerja saka Komplek, lan ngendi iku bisa aku masang pranala aktif (saka kiriman), kang matur nuwun khusus. Sadurunge, ana masalah karo browser, ketoke amarga iki, pranala ora dilebokake.
          Quote: profesor
          Respect kanggo sampeyan kanggo seri artikel.

          Matur suwun hi
          1. Malkor
            Malkor 4 Mei 2015 14:41
            +2
            Many thanks kanggo penulis comrade kanggo siklus menarik. Materi kasebut gedhe - lan apa sing bakal kalebu, apa sing kudu dibuwang, kaya sing dikandhakake, yaiku bisnis master. Aku luwih seneng conto panggunaan pertempuran nyata (aku isih pengin nganalisa ing ngendi maca kenapa rudal kasebut ditembak mudhun lan pesawat kasebut amarga iki lan iki utawa ora ditembak. keprungu ) Lan kita kabeh ngerti carane maca wiki. ngguyu
  7. LIBERATOR
    LIBERATOR 4 Mei 2015 08:34
    -3
    sebutan resmi S-300PMU[29] S-300PMU1[19] S-300PMU2[30] S-300VM[30] Patriot PAC-2[31] Patriot PAC-3[32]
    Range,
    target aerodinamis km 5–90 5–150 3–200 200 (250) 3–160 15, nganti 20
    target balistik nganti 35 nganti 40 5-40 40 20[33] 15-45[34] (20)[35]
    dhuwur,
    target aerodinamis km 0,025-27 0,01-27 0,01-27 0,025-30 0,06-24 15[35]
    target balistik (?) (?) 2-25 1-30 3-12 15(?)[35]
    Kacepetan target maksimum m/s 1150, nganti 1300 nganti 2800 nganti 2800 4500 kanggo target balistik[30] nganti 2200 nganti 1600[35]
    Kacepetan maksimum misil sistem m/s nganti 2000[29] (?) 1900 2600 (1700)[35] 1700[36] (?)
    jumlah rudal interceptor dipandu ing salvo nganti 12 nganti 12 nganti 72 48 (?) / 96 (?) nganti 24[33] (?)
    Jumlah target sing ditembakake bebarengan nganti 6 nganti 6 nganti 36 nganti 24 nganti 8 nganti 8
    Bobot roket, kg 1400-1600 (?) saka 330 nganti 1900 (?) 900 312
    Bobot hulu ledak, kg 150 (?) 180 (kanggo sing paling abot) [18] (?) 91 74
    Detik antarane tembakan kompleks 3-5 3-5 3 (0 nalika diluncurake saka operator sing beda) 1,5 (0 nalika diluncurake saka operator sing beda) 3-4 (1[36] nalika diluncurake saka operator sing beda) (?)
    Menit kanggo ambruk / mbukak sistem 5 5 5 5 15/30 (?) 15/30 (?)
    mobilitas
    1. Bongo
      4 Mei 2015 10:48
      +6
      Quote: PENGIRIMAN
      jeneng resmi S-300PMU[29] S-300PMU1[19] S-300PMU2

      Indeks PMU diadopsi kanggo modifikasi ekspor S-300. Indeks ditrapake kanggo internal PM
    2. wuh wuh
      wuh wuh 4 Mei 2015 10:53
      0
      Copy-paste sinau kanggo nindakake. Wis wiwitan apik eseman
  8. LIBERATOR
    LIBERATOR 4 Mei 2015 08:36
    -3
    1900 ngluncurake S-300PT / PS / PMU, 200 S-300V (kanggo 2012 kabeh nganyari kanggo V4 [59] [60]) ing 2013 [100];
    1. Bongo
      4 Mei 2015 10:49
      +6
      Quote: PENGIRIMAN
      1900 PU S-300 PT/PS/PMU

      Aja ngomong ngendi ing tlatah Federasi Rusia padha tetep ing unit pertempuran S-300 PT?
  9. LIBERATOR
    LIBERATOR 4 Mei 2015 08:36
    +1
    petriot nyedot kaya nyedhot
  10. Thunderbolt
    Thunderbolt 4 Mei 2015 09:39
    +1
    Infografis kanggo S-300V ora akurat. Stasiun panuntun dhumateng 9S32 ditampilake, nanging wis mlebu sing 9S15.
  11. Zigmar
    Zigmar 4 Mei 2015 12:37
    +1
    Kutipan saka Vadim12
    Ukraina lan karo SU-27 pooped, karo S-300 ngatur telek. TU-160 meh sawed kabeh

    Penjualan rong T-80 menyang Inggris ing taun 1992 utawa 1993 ana ing kene. Apa iki yen ora ngiyanati? Lan sawise kabeh sing wis ditindakake dening pimpinan Ukrainia sajrone 25 taun kepungkur, apa kita butuh "sedulur" kaya ngono?
    1. Lenivets
      Lenivets 5 Mei 2015 00:32
      +1
      Lan apa hubungane antarane "kepemimpinan Ukraina" lan "sedulur"?
      Apa sampeyan wis nyathet kabeh populasi ing pinggiran (kabeh 30-40 yuta wong) minangka mungsuh?
      Apa sampeyan ora wedi banget tanpa "sedulur"?
      1. Ruslan67
        Ruslan67 5 Mei 2015 00:37
        +2
        Kutipan saka Lenivets
        Apa sampeyan ora wedi banget tanpa "sedulur"?

        Petugas politik kanggo aku tinimbang ibuku
        Panglimane Rama
        Na...sedulurku kaya ngono
        Aku luwih seneng dadi yatim piatu wassat
        1. Lenivets
          Lenivets 5 Mei 2015 00:51
          0
          Apa ora angel kanggo bocah yatim piatu?
          Bocah cilik sing angel, dolanan dicemplungake ing lantai ... wassat
          1. Ruslan67
            Ruslan67 5 Mei 2015 00:56
            +1
            Kutipan saka Lenivets
            Apa ora angel kanggo bocah yatim piatu?

            Valechka wassat Apa sampeyan ngerti paling ora siji pejabat politik?
            1. Lenivets
              Lenivets 5 Mei 2015 00:57
              0
              Aku ngerti, nanging sampeyan ngerti Ruslanochka?
              1. Ruslan67
                Ruslan67 5 Mei 2015 01:00
                +1
                Iku kanggo revive sore boring ing VO utawa serius Gulat? opo
                1. Lenivets
                  Lenivets 5 Mei 2015 01:06
                  -1
                  "Apa kanggo nguripake sore sing mboseni ing VO utawa kanggo gelut serius?"
                  Sampeyan, minangka wanita tuwa, ora ngerti jawabanku?
                  Ya, lan ora perlu mbuwang wektu kanggo wong sing ora ngerti babagan aturan dhasar komunikasi.
                  Dadi Ruslanka! nglirik
                  1. Ruslan67
                    Ruslan67 5 Mei 2015 01:08
                    +1
                    Kutipan saka Lenivets
                    Sampeyan, minangka wanita tuwa, ora ngerti jawabanku?

                    Aku njupuk minangka penghinaan kanggo se ... suku pejabat politik Nyuwun
                    1. ZuboreZ
                      ZuboreZ 5 Mei 2015 02:29
                      0
                      Kutipan: Ruslan67
                      Aku njupuk minangka penghinaan kanggo se ... suku pejabat politik

                      Politisi uga wong ngguyu Saka enem sing ketemu ing 2 taun, telu minangka pejabat biasa, nanging liyane ... miturut guyon :))
                      1. Ruslan67
                        Ruslan67 5 Mei 2015 02:59
                        +1
                        Saka enem, mung siji sing lucu ngguyu Liyane saka situs ora bakal kantun Nyuwun Lan siji bisa saingan karo Klitschko nanging ora ing ring wassat
  12. Vitas
    Vitas 4 Mei 2015 14:27
    +2
    Kutipan saka Vadim12
    Ukraina lan karo SU-27 pooped, karo S-300 ngatur telek. TU-160 meh sawed kabeh. Lan Rusia diarani diskon gas, silihan, uga diarani wong sedulur ...


    Saka 300 V - didol dening Rusia ing sangisore Rama Yeltsin, supaya bisa ngelingi Antey 2500.
    nonton video saka 33:40.
  13. Zigmar
    Zigmar 4 Mei 2015 14:33
    +3
    Artikel punika menarik banget - iku utamané apik sing penulis njupuk alangan kanggo mbandhingaké pembangunan sistem pertahanan udhara saka taun beda lan negara beda, lan nindakake iku intelligibly, concisely lan cukup. Nanging aku duwe pitakonan kanggo ngisi maneh: modifikasi angkatan laut S-300 (S-300F), yen dibandhingake karo sistem Aegis Amerika kanthi anti-rudal, apa pancen kalah "ing kabeh babagan"? Apa ana wong sing bisa njlentrehake perkara iki?
    1. ZuboreZ
      ZuboreZ 4 Mei 2015 22:51
      +2
      Kutipan saka Zigmar
      "Aegis"

      Iki minangka BIUS, ngrampungake sakumpulan tugas, loro pertahanan anti-pesawat lan pertahanan udara. Gumantung saka komposisi pesenan kapal.
      Lonely Burke ing Segara Ireng yaiku Aegis lan Petriot ngguyu
  14. Alexander 2012
    Alexander 2012 4 Mei 2015 15:05
    +3
    Aku ora bisa ngomong sing patriot iku sistem ala utawa apik, Aku ora bisa lan ndeleng mung ing foto. Nanging nalika kita diwulang kanggo nggarap S300PS, kita nimbang ing rinci pengalaman nggunakake pertempuran patriot. Yen tinimbang patriot, bedhil telung atus bisa digunakake, mula efektifitas shooting bakal dadi urutan gedhene sing luwih dhuwur. -dadi. Ing awal taun 2000-an, ora ana sing padha karo S300PS babagan karakteristik kinerja ing donya, kaya saiki, aku ora ngerti, nanging aku ora mikir akeh sing wis owah, njupuk perbandingan karo S400. .
    1. Bongo
      4 Mei 2015 15:10
      +4
      Kutipan: Alexander2012
      Yen tinimbang patriot, telung atus makarya, banjur efektifitas shooting bakal kanthi urutan gedhene ing ndhuwur.

      Ing urutan punika Kaping 10. Aku ngerti patriotisme sampeyan, nanging panjaluk sing gedhe - pilih tembung sampeyan kanthi ati-ati.
      1. Alexander 2012
        Alexander 2012 4 Mei 2015 16:51
        0
        Iki dudu patriotisme, aku mung nulis apa sing aku ngerti. Ana akeh kekurangan ing C300 sing padha, nanging babagan mbandhingake efektifitas panggunaan pertempuran, kita mung diwenehi angka kasebut)
        1. Bongo
          5 Mei 2015 06:43
          +1
          Kutipan: Alexander2012
          Iki dudu patriotisme, aku mung nulis apa sing aku ngerti.

          Yaiku, sampeyan ngaku manawa sistem pertahanan udara S-300PS luwih efektif tinimbang Patriot babagan jumlah karakteristik tempur. Kaping 10 ? wassat
  15. dojjdik
    dojjdik 4 Mei 2015 16:30
    0
    wong Persia ora bakal tuku senjata saka wong Yahudi, apamaneh sistem pertahanan udara; ora perlu kaku
  16. Falcon5555
    Falcon5555 4 Mei 2015 17:59
    +1
    Nah, apa peran sistem pertahanan udara? Aku mung nemokake ing awal artikel sing wis dadi "katon" ing perang regional, nanging apa jenis? Apa perane? Nglindhungi obyek? Titik utawa kutha? Prajurit? Ngadeg nganti mati, utawa yen bisa? Utawa perang gerilya: diuripake - dipecat - ngiwa - didhelikake? Numpes armada, lan obyek sing decoys? Apa peran sistem pertahanan udara - kanggo nembak, nembak kabeh, malah drone murah, wis ngentekake kabeh rudal titanic saka C kanthi nomer satus, tahan suwene 1 dina, nglindhungi mung saka serangan dadakan (lan - ayo karya penerbangan), ndhelikake lan nyimpen senjata? Pitakonan retorika.
  17. Denimaks
    Denimaks 4 Mei 2015 18:18
    +3
    Quote: profesor
    Yen Amerika Serikat ngedol Patriot menyang Iran, banjur Israel bakal "menjerit" persis kaya ngono. Monyet kanthi granat minangka fenomena mbebayani.

    Apa sampeyan mikir wong Iran minangka "monyet"? Kaya wong uga.
  18. Denimaks
    Denimaks 4 Mei 2015 18:58
    +1
    Quote: profesor
    Efektivitas rudal balistik nuklir cedhak karo nol amarga ora bisa digunakake. Dheweke mung bisa melu phalometri.

    Klik ing tombol, lan bakal ana asil (saka song). Umumé, senjata nuklir wis suwe efektif, sanajan ana ing tambang. Cukup, pemilik kuwi ora diserang.
  19. pathfinder
    pathfinder 4 Mei 2015 19:28
    0
    Lan apa sing bisa diragukan babagan efektifitas tempur S-300 lan S-400 yen sistem pertahanan udara generasi sadurunge kayata S-75, S-125, "Cube" lan liya-liyane kabukten ing perang nyata.
  20. Radikal
    Radikal 4 Mei 2015 20:39
    0
    Ing awal 90s, unsur sistem pertahanan udara S-300PT (tanpa peluncur lan rudal) dikirim kanggo "familiarisasi" ing Amerika Serikat. Iki ndadekake "mitra" kita bisa ngerti kanthi rinci babagan karakteristik peralatan radio lan ngembangake langkah-langkah pencegahan.
    Durung ditransfer menyang Rusia kabeh pengkhianat! duka
  21. redfox3k
    redfox3k 4 Mei 2015 23:25
    0
    Quote: profesor
    Ora perlu nembak Boeing penumpang kanthi intelijen lan efisiensi sing akeh.

    Ya, sampeyan bali menyang kanca-kanca Amerika, dheweke spesialis ing perkara iki, malah ana aplikasi sing sukses - Boeing Iran ditembak ing taun 1988
  22. Zigmar
    Zigmar 5 Mei 2015 02:17
    0
    Kutipan saka Lenivets
    Lan apa hubungane antarane "kepemimpinan Ukraina" lan "sedulur"?
    Apa sampeyan wis nyathet kabeh populasi ing pinggiran (kabeh 30-40 yuta wong) minangka mungsuh?
    Apa sampeyan ora wedi banget tanpa "sedulur"?

    Apa sampeyan nyoba ngomong yen wong Ukrainia biasa ora ana hubungane karo proses sing wis ditindakake ing wilayah Ukraina sajrone 25 taun kepungkur? Elit politik, wiwit saka 1990-1991, aktif exaggerated topik sing disebut "kamardikan", kang nyatane - saliyane exclamations "Kamulyaning Ukraina!" lan "pahlawan" kayata Mazepa, Bandera lan Shukhevych - sethitik didhukung. Apa iki wis mimpin kanggo - kita saiki ndeleng kabeh sampurna, lan kanggo mikir sing iki mung kesalahane pemimpin Ukraina bakal arang banget primitif. Masalah sing saiki dialami Ukraina minangka akibat saka khayalan pirang-pirang taun saka kabeh wong Ukraina, kesalahane lan tragedi. Ukraina saiki - ora ketompo carane kandel tembungku - ora duwe masa depan. Mung karusakan lan bosok ana ing ngarep. Perbudakan utang jangka panjang, sing ora ana apa-apa lan ora ana sing kudu dibayar. Aku yakin yen ing 20 taun Ukrainians piyambak bakal miwiti kanggo menehi taksiran beda saka acara saiki. Tandhani tembungku.
    Ya, sedulur sing terus-terusan nggawa lan ngiyanati sedulur liya - apa sampeyan butuh? Secara pribadi, aku ora.
  23. Alex_59
    Alex_59 6 Mei 2015 14:47
    -2
    Ing taun 2009, pertahanan udara Federasi Rusia wis:
    54 divisi S-300PS
    32 divisi S-300PM
    4 divisi S-400

    Iki ora kalebu kompleks S-300 sing dadi bagéan saka Angkatan Laut (Sevastopol, Kamchatka).
    1. Bongo
      6 Mei 2015 15:23
      +2
      Kutipan: Alex_59
      Ing taun 2009, pertahanan udara Federasi Rusia wis:
      54 divisi S-300PS
      32 divisi S-300PM
      4 divisi S-400

      Iki ora kalebu kompleks S-300 sing dadi bagéan saka Angkatan Laut (Sevastopol, Kamchatka).


      Apa sing sampeyan tindakake?