Review militèr

Nilai ijol-ijolan sing menang saka ruble

53
Nilai ijol-ijolan sing menang saka ruble


Ing sisih mburi uga ana cukup ruang kanggo eksploitasi. Lan padha. Kita menang 70 taun kepungkur uga amarga industri kita dadi luwih kuwat tinimbang Jerman. Sanajan kabeh Eropa sing dikuwasani nyambut gawe kanggo Hitler.

Dadi carane ekonomi perang diatur? Kepiye bedane karo Jerman? Apa peran dhuwit banjur diputer? Kepiye evakuasi perusahaan kasebut kedadeyan? Lan apa kertu trump utama ing perjuangan pabrik kanggo personel?

Arseniy Yermolov, sejarawan militer lan profesor asosiasi ing Sekolah Tinggi Ekonomi Universitas Riset Nasional, ngandhani Rossiyskaya Gazeta babagan kabeh iki.

Yagene ekonomi Soviet dadi luwih kuwat tinimbang Jerman, Arseniy Yuryevich? Ing Jerman, sawise kabeh, padha uga ngerti carane matak bedhil tinimbang butter.


Arseny Yermolov: Sampeyan ngerti, sampeyan ora bisa nggawe meriam saka butter. Tesis liyane dianggo ing kene: "mriem tinimbang pabrik minyak."

Ing USSR, teknik mesin lan metalworking meh rampung reoriented kanggo kabutuhan militer, saka produksi amunisi kanggo bangunan tank. Iku utang gedhe saka mangsa. Siji bisa mbayangno apa tingkat pertumbuhan ekonomi sing bakal ditampilake ing taun 40-an lan 50-an yen ora ana perang.

Lan ing Jerman, mobilisasi ekonomi kasebut ditindakake kanthi cepet. Lan mulane, sanajan wiwitan sukses kampanye 1941 lan 1942, dheweke ora duwe kekuwatan lan sarana kanggo "meksa" ing USSR.

Ilang rasa percaya diri?


Arseny Ermolov: Ya. Jerman duwe ekonomi sing ora kalah kuat tinimbang kita, ing akeh babagan malah luwih apik. Nanging Hitler lan jenderal Jerman tetep yakin nganti taun 1942 yen Rusia bisa dikalahake ing wektu sing cendhak. Dadi, padha mikir, ora perlu nggunakake cara perang ekonomi. Mula, nganti Perang Stalingrad, Hitler terus nggawe basis industri kanggo terobosan ekonomi Jerman ing mangsa ngarep. Lan, contone, Jerman nambah produksi mesin metalworking.

Iki ora mbantu dheweke menang, nanging mbantu akeh sawise perang, amarga sanajan sawise mbayar ganti rugi, dheweke isih duwe alat mesin lan peralatan liyane tinimbang taun 1939.

Dhuwit ora masalah


Apa tegese dhuwit ing ekonomi perang?


Arseniy Yermolov: Akeh cara, iku ekonomi tanpa dhuwit. Mesthi wae ora ilang, tank ora mung dipasrahake marang pasukan, nanging dibayar. Nanging masalah finansial wis surut ing latar mburi. Perusahaan mangertos, yen perlu, negara bakal nutupi kerugian apa wae, amarga ora duwe pilihan liyane.

Dadi ora ana sing mikir babagan nyuda biaya?


Arseniy Yermolov: Dheweke ngurus iki, nanging diarani beda: nyuda intensitas tenaga kerja lan konsumsi bahan. Sawise kabeh, yen dhuwit gampang ditampa saka negara, wong, peralatan, bahan mentah luwih angel.

Yen kita ndeleng dokumen taun-taun kasebut, kita bakal weruh manawa perselisihan babagan distribusi bahan, bahan bakar, peralatan lan tenaga kerja. Ya, lan resolusi Komite Pertahanan Negara dikhususake kanggo iki, lan ora kanggo pendanaan.

Miturut cara, ing kawitan kahanan financial saka Enterprises banget sarujuk. Akeh sing wiwit nampa superprofit. Nanging, dheweke njupuk dheweke adoh saka wong-wong mau. Nanging banjur, ing taun 1943, sade prices padha sudo, lan banjur akeh Enterprises dadi unprofitable.

Konco Beria

"Cathetan saka Bespogonnik" dening mantan Pangeran Sergei Golitsyn nggambarake episode nalika unit konstruksi militer, sing kudu nggawe papan kanthi saw tangan ing saindhenging perang, nyolong sawmill saka unit Soviet liyane. Lan komandhan ngaturake kasus kasebut kanthi cara sing dirusak minangka akibat saka serangan udara. Nanging banjur ngapusi iki dicethakaké, lan pemilik nyata saka mesin bali dening pasukan. Apa ora cara anarkis perang kanggo sumber daya wis praktek ing mburi?


Arseny Yermolov: Ana kasus sing padha nalika evakuasi nalika wiwitan perang, sebagian ing taun 1942.

Akeh pimpinan ekonomi nyoba kanthi cara siji utawa liyane kanggo nyegat lan nampung barang-barang sing ana ing eselon ing sisih wétan. Kabeh iki diwenehi ing guise saka nggunakake "documentless" barang - padha ngomong, kang lan ngendi padha dikirim, iku mokal kanggo netepake.

Raider kejang?


Arseniy Yermolov: Ya, kita bisa ujar manawa iki minangka rampasan peralatan. Lan staf akeh perusahaan sing dievakuasi kasebar ing pirang-pirang industri, nanging iki kedadeyan amarga macem-macem alasan.

Lan ing periode perang sing relatif stabil, kepiye sumber daya disebarake?


Arseny Ermolov: Tengah. Ana konflik antarane departemen ing Jeksa Agung bisa ngetokake iki, lan biasane padha ditanggulangi dening wong saka bunder utama Stalin - Molotov, Beria, Malenkov, kadhangkala kepala Komite Planning State, Voznesensky, iki melu.

Ing kasunyatan, padha loro mediator lan lobbyists, lan saka sudut pandang iki, Lavrenty Pavlovich Beria, mesthi, nuduhake piyambak paling sukses. Ing pungkasan perang, dheweke dadi "arbiter" utama, lan iki umume nerangake wutah pengaruhe. Senadyan kasunyatan sing banget di-push adoh saka pimpinan saka badan urusan internal.

Apa ana kompetisi kanggo personel, utawa ana buruh lan insinyur sing ana ing pabrik?


Arseniy Yermolov: Mesthi, ana kompetisi kanggo wong, kaya kanggo sumber daya langka liyane. Ora mungkin nglamar mundur lan pindhah menyang perusahaan liyane.

Nanging ana transisi. Lan kertu tromp utama ing perjuangan kanggo personel yaiku kasunyatan manawa perusahaan kasebut duwe peternakan tambahan - saka jaman sadurunge perang, utawa saka 1942, nalika ana distribusi massa peternakan negara menyang peternakan tambahan. Ing pungkasan perang, peternakan tambahan kasebut nggunakake 5 yuta hektar lahan pertanian.

Tegese, ora kabeh panganan disebarake kanthi kertu?


Arseny Ermolov: Ora, mesthi ora. Iku mokal kanggo manggon ing kertu piyambak. Tani subsisten tegese jatah tambahan, kantin kanthi nutrisi sing luwih apik.

Wiwit wong-wong wis ana ing ambang keluwen, kenaikan iki asring banget tegese bedane antarane urip lan pati. Akeh farms iki mung disimpen.

Kepiye carane wong pindhah menyang proyek liyane yen dilarang?


Arseniy Yermolov: Dheweke njupuk, contone, paspor kanggo ndhaptar hubungan ing kantor pendaptaran utawa kanggo nampa dhuwit saka bank tabungan. Lan padha ilang. Panguwasa nyoba nglawan iki, nanging kapentingan departemen pungkasane menang. Lan pimpinan anyar nutupi "pembelot" kasebut kanthi macem-macem cara.

Migrasi gedhe menyang mburi

Ayo bali menyang evakuasi. Apa sampeyan ngarepake manawa bisa dadi skala gedhe?


Arseny Yermolov: Mesthine, rencana evakuasi ora dirancang kanggo kekalahan bencana Tentara Merah.

Padha nutupi wilayah cilik. Kajaba iku, tujuane ora kanggo nyimpen produksi, nanging kanggo mbongkar hub transportasi kanggo kargo militer: mung kudu dievakuasi perusahaan sipil. Mulane, contone, bengkel traktor pisanan dibusak saka Pabrik Kirov ing Stalingrad.

Upaya pisanan kanggo ngrumusake rencana nyata yaiku resolusi Juli Komite Pertahanan Negara N99. Iku kena pengaruh zona tapel wates, wilayah Dnieper, Leningrad lan Moscow. Iku menarik sing ing Moscow rencana iki kalebu Enterprises penerbangan industri, lan tank industri ora. Iki uga kedadeyan ing wilayah liyane.

Apa hubungane karo?


Arseny Yermolov: Ketoke, iki ditemtokake dening posisi departemen. Ing Juli 1941, durung ana sing mbayangno yen Jerman bakal tekan Moskow. Mung ana sing kuwatir babagan serangan udara lan ana sing ora.

Nanging rencana Juli ora suwe. Banjur saben kegagalan utama ing ngarep nyebabake gelombang pesenan evakuasi. Asring keputusane ditundha, minangka asil, kargo "tanpa dokumen" sing padha muncul.

Kepiye situs dipilih kanggo perusahaan sing dievakuasi?


Arseniy Yermolov: Contone, ing Urals ana akeh bengkel kosong, meh rampung, nanging durung dileksanakake. Mesthine, perusahaan sing serius ora bisa digawa metu menyang lapangan sing mbukak, amarga kadhangkala ditampilake.

Sajrone perang, 1,5 ewu perusahaan gedhe dievakuasi. Iki mbutuhake 1,5 yuta gerbong.

Suwene suwene saka dismantling nganti wiwitan produksi ing lokasi anyar?

Arseny Ermolov: Pitakonan sing menarik. Sampeyan bisa nggawa pasokan bagean, papan sing jelas kanggo perakitan bangku, ngumpul sawetara unit lan ngumumake wiwitan kerja. Nanging kanggo nggayuh tingkat produksi pra-evakuasi, butuh nem sasi wiwit wiwitan evakuasi.

Amarga skala ekonomi, paningkatan teknologi sing terus-terusan, indikator kasebut cepet tumpang tindih.

Bali menyang kewarganegaraan

Nalika sampeyan mikir babagan konversi lan ana rencana umum ing kene?


Arseny Yermolov: Iki kabeh diwiwiti sacara spontan, ing taun 1944. Ing wektu iki, kita duwe Komplek gedhe banget, siji lan setengah ewu perusahaan kanggo produksi amunisi. Iku wis overkill.

Contone, cetha ora perlu akeh tambang 82 mm utawa cangkang 76 mm. Kene bisa ora mung kanggo nyimpen lan ngurangi produksi, nanging ora kanggo nambah. Lan kanthi nambah efisiensi, nambah output ing sawetara perusahaan, mindhah liyane menyang produk sipil.

Lan 1944 minangka seri pembebasan kutha-kutha Soviet sing kudu dipugar saka reruntuhan. Panjaluk gedhe kanggo bahan bangunan, produk kanggo keperluan umum. Lan aku kudu ujar manawa umume 1,5 ewu perusahaan iki tetep subordinasi sektoral, yaiku, dheweke kerja ing Komisariat Amunisi Rakyat, nanging ora dadi bawahan. Lan padha kasengsem ing njaluk nyisihaken saka kecanduan iki.

Dadi Commissariat Amunisi Rakyat mbokmenawa nglawan?


Arseny Ermolov: Mesthi. Akibaté, kasus kasebut padha karo Lavrenty Pavlovich. Ing sawetara kasus, Komisariat Amunisi Rakyat bisa mbela produksi, ing liyane ora, lan alon-alon wiwit mundur saka fasilitas produksi.

Lan konversi spontan wiwit ...

Arseniy Yermolov: Ya, ing akeh babagan inisiatif kasebut "saka ngisor" - saka partai lokal lan pimpinan ekonomi, saka departemen, kadhangkala langsung saka direktur perusahaan. Moscow utamané beda ing bab iki.

Saben uwong ngerti yen perang mesthi diwiwiti kanthi tiba-tiba, nanging aku duwe kesan yen jagad iki uga dadakan. Amarga kamenangan kedadeyan, lan ora ana rencana kanggo mindhah ekonomi menyang rezim sing tentrem.

Nanging, ing Mei, sawise nyerah Jerman, loro dekrit Komite Pertahanan Negara ditanggepi kanggo ngurangi produksi amunisi lan senjata. Kuwat banget, kaping pirang-pirang. Ing wektu sing padha, tank lan industri penerbangan durung kena.

Lan pitakonan muncul: apa sing kudu ditindakake? Ketoke, dianggep bakal bali menyang release produk sadurunge perang. Nanging ing kene masalah: sawetara perusahaan iki melu produksi militèr malah sadurunge 1941, peralatan diganti kanggo liyane. Akeh perusahaan ora duwe apa-apa kanggo bali.

Dadi apa, dheweke dhewe dijaluk milih spesialisasi anyar?


Arseniy Yermolov: Nyatane, dheweke kepeksa nindakake dhewe.

Lan ing ngendi ekonomi sing direncanakake, super-sentralisasi? Ngendi Gosplan?


Arseniy Yermolov: Gosplan mung mudhun menyang rencana kasebut. Nanging nalika dheweke nyusun, perusahaan-perusahaan kasebut kudu nindakake apa wae. Lan ana gagasan kanggo nyelehake buruh ing vacation lan menehi silihan kanggo construction omah. Nanging ora saben wong bisa nindakake maneuvers kuwi. Akibaté, padha wiwit golek dhewe.

Nyatane, sanajan ing perang, direktur paling wicaksana nganggep kedadeyan kasebut lan mikir babagan apa sing bakal ditindakake sawise kamenangan.

Dadi sawise kabeh, ora cukup kanggo mikir babagan iki, uga perlu kanggo nyedhiyakake produksi kita kanthi pangembangan desain ...


Arseny Yermolov: Bener. Sawetara perusahaan ing 44th digawe, ing bebaya lan resiko dhewe, biro desain khusus sing makarya ing pembangunan sipil. Contone, Uralvagonzavod ing Nizhny Tagil, Uralmash ing Sverdlovsk.

Pranyata ing ekonomi sing direncanakake, perencanaan dadi link sing lemah ...


Arseny Ermolov: Ya. Nanging iki sebagian diimbangi dening inisiatif ing lemah. Miturut cara, Amerika, cukup aneh, iku ngelawan: malah sadurunge pungkasan perang ana rencana pepek, nanging isih, sawise kamenangan, akeh produksi militèr padha didol ing rega saka kethokan. Ora ana wong enterprising sing bakal tuku ing rega rada luwih dhuwur tinimbang kethokan logam lan nyoba kanggo nggunakake ing sawetara cara liyane.

Dadi nalika rencana umum kanggo konversi menyang USSR katon?


Arseniy Yermolov: Iki kalebu ing rencana limang taun pasca perang pisanan, sing diwiwiti wiwit tanggal 46. Kepala perusahaan duwe nem sasi kanggo nemtokake nasibe dhewe. Ana wong, mesthi, mung ngenteni keputusan saka ndhuwur.

Sawise perang, wong-wong sing ngira nggawe dolanan ora gagal: sawise kabeh, ora ana dhuwit kanggo bocah-bocah

Kanthi panjaluk sing akeh, ora mungkin kalah, ora preduli apa sing sampeyan lakoni ...

Arseny Yermolov: Ya, kok ora. Sawise perang, dhuwit entuk pentinge, dumadakan dadi sumber sing penting banget.

Kanggo sawetara direktur, iki minangka pengalaman sing anyar, ora saben wong bisa lan siap ngetung dhuwit. Lan ana wong sing nggawe panci lan perabot kanthi biaya sing ora bisa didol. Wong-wong sing ngira nggawe dolanan ora gagal: sawise kabeh, ora ana dhuwit kanggo bocah-bocah.

Nanging sing paling apik yaiku posisi wong-wong sing bisa nggawe produksi barang investasi - dasawarsa pasca perang pisanan yaiku wektu pertumbuhan ekonomi paling cepet ing crita USSR. Lan wutah iki diwenehake utamane kanthi konversi.

Industri penerbangan ngalami wektu sing angel. Sawisé perang, aviation sipil ora perlu nomer pesawat, pabrik pesawat padha ora siap kanggo produksi mergo. Umume, dheweke mung disimpen kanthi remilitarisasi kanthi wiwitan balapan penerbangan jet.

** Ing taun 1942, USSR ngasilake 24,7 ewu tank lan bedhil self-propelled lan 21,6 ewu pesawat tempur, nalika ing Jerman - mung 5,5 ewu tank lan bedhil self-propelled lan 11,4 ewu pesawat.

** Ing Pabrik Tank Ural N 183 ing Nizhny Tagil, intensitas tenaga kerja produksi tank T-34 mudhun saka 6,9 dadi 3 ewu jam ing 1942-1945.

** Sajrone perang, 1,5 ewu perusahaan gedhe dievakuasi. Nanging kanggo mangerteni skala apa sing kedadeyan, tokoh liyane menehi luwih akeh: 1,5 yuta gerbong karo kargo sing dievakuasi.

** Endi perusahaan gedhe dievakuasi? Saka Ukraina - 550 pabrik, saka Belarus - 109, saka Estonia - 62, saka Moskow lan wilayah Moskow - 496, saka Leningrad - 92. Saka panggonan liya - 212.

** Ing babagan nilai, produksi industri ing USSR wis ana ing taun 1945 1940 persen luwih dhuwur tinimbang ing taun 15.

Nanging iki yen rega sadurunge perang ditrapake. Nyatane, kanggo produksi barang-barang industri dhasar, tingkat taun 1940 luwih suwe.

Kanggo listrik - ing taun 1946, kanggo batu bara - ing taun 1947, kanggo baja - ing taun 1948, kanggo produksi lenga lan peleburan wesi - ing taun 1949, kanggo gula pasir - ing taun 1950, lan kanggo sepatu kulit - ing taun 1951.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.rg.ru/2015/04/20/ermolov.html
53 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. mig31
    mig31 2 Mei 2015 15:03
    + 31
    Ora ana negara siji ing donya sing bisa nolak, urip lan lair maneh saka awu kaya sing ditindakake ing USSR kanthi tandha kualitas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1. prasaja_rgb
      prasaja_rgb 2 Mei 2015 15:38
      + 34
      Apa wong liya saka USSR Stalinis ing kahanan kaya mengkono bisa ngalahake mungsuh paling kuat ing donya?
      Ironi pahit:
      1. lelikas
        lelikas 2 Mei 2015 16:28
        -5
        Kutipan saka: prosto_rgb
        Ironi pahit:

        Poin 1 lan 4 kontroversial banget - dudu Nicholas sing nyimpulake perdamaian sing isin, lan suwene Jerman "menang"?
        Apa uga bener kanggo mbandhingake "Minggu getih" karo sing diwiwiti sawise?
        1. prasaja_rgb
          prasaja_rgb 3 Mei 2015 01:29
          +1
          Sampeyan bisa debat ing kene nganti pungkasan wektu ...
          Quote: lelikas
          Poin 1 lan 4 pancen kontroversial

          Ilustrasi kasebut ora digawe dening aku.
          Quote: lelikas
          donya isin ora nganakke Nicholas

          Sampeyan ora bisa mbantah ing kene, nanging Kakaisaran Rusia kalah ing Perang Dunia I, sanajan, kanthi objektif, mesthine ana ing antarane negara-negara sing menang.
          Quote: lelikas
          lan suwene suwene Jerman "menang"?

          Ora suwe, nanging cukup kanggo ngatasi "Benderites" nganti taun 1950-an. perang ing sisih kulon SSR Ukrainia.
          Quote: lelikas
          Apa uga bener kanggo mbandhingake "Minggu getih" karo sing diwiwiti sawise?

          ORA!
          Fenomena iki saka urutan sing beda, nanging ana. Aku mangu iku dikenal ing kabeh. masyarakat umum umume generasi sing lair lan gedhe sawise 1991.
          PS
          "-" Aku ora nyetel sampeyan.
          Tansah kanggo dialog mbangun. hi
          1. lelikas
            lelikas 3 Mei 2015 11:56
            0
            Kutipan saka: prosto_rgb
            PS
            "-" Aku ora nyetel sampeyan.
            Tansah kanggo dialog mbangun. hi

            Ya, kabeh apik! Massa wong duwe cukup informasi sing ditampa ing sekolah, sanajan anane Internet ing tangan ora nyurung dheweke kanggo "feat" kanggo ngerteni sejarahe.
            negara, minangka padha ngandika ing pawulangan sajarah - iku.
      2. Rum 11
        Rum 11 2 Mei 2015 19:20
        +3
        Kutipan saka: prosto_rgb
        Apa wong liya saka USSR Stalinis ing kahanan kaya mengkono bisa ngalahake mungsuh paling kuat ing donya?

        Pitakonan bisa beda-beda? Matur nuwun hi Apa bisa, kajaba Nicholas 2, raja liyane, ora ngetung mesthi Peter 3 lan liya-liyane kaya dheweke, kalah ing Perang Donya 1 ?? Alexandra 1 lan 2 mesthi bakal menang, 3rd aku meh ora mangu. Catherine Agung bakal level Kaiser ing setengah, lan Peter 1st, malah ora trep kanggo nganggep ngguyu Nanging Gusti kepéngin makhluk tartamtu iki ana ing dhampar sajrone kesalahan sejarah lan tektonik, sing paling akeh kedadeyan amarga kesalahane ........ Aku ragu yen Kaiser bakal miwiti perang kanthi kendel, utamane ing 2 ngarep . Lan kasunyatan manawa Jerman ngarep-arep rencana Schlieffen iku omong kosong. Wilhelm menehi akun sing lenggah ing tahta ing Rusia!
        1. prasaja_rgb
          prasaja_rgb 3 Mei 2015 00:44
          0
          Kutipan: Rum 11
          Pitakonan bisa beda-beda?

          Mesthi ya!!! prajurit
          Aku tansah kanggo diskusi mbangun!
        2. lelikas
          lelikas 3 Mei 2015 12:13
          0
          Kutipan: Rum 11
          Apa bisa, kajaba Nicholas 2, raja liyane, ora ngetung mesthi Peter 3 lan liya-liyane kaya dheweke, kalah ing Perang Donya 1 ??

          Kelemahan utama (panemu mung subyektif) yaiku indecision.
          Dheweke mesthi luwih angel lan luwih tegas karo para revolusioner sing padha (karo kabeh, lan ora mung karo Bolshevik, amarga mayoritas wong sing salah mikir).
          Ing ngarep, kahanan kasebut ora kaya bencana kaya sing kedadeyan sawise revolusi pisanan lan utamane sawise revolusi kaping pindho, ing kabeh taun RIA ilang wilayah sing kurang saka Tentara Abang ing 4 wulan pisanan perang.
          Nah, oke, kabeh wong ngerti sapa sing nggawe perdamaian sing isin. (ing bisik - dudu Nikolai)
        3. kula 1970
          kula 1970 3 Mei 2015 16:40
          0
          Aku curiga yen Catherine bakal lunga menyang tèh tetanggan Voltaire, Prancis lan Rusia bakal wewatesan lol
    2. dikirim-onere
      dikirim-onere 2 Mei 2015 16:00
      +8
      Pitakonan utama ora takon. Pitakonan babagan kondisi mobilisasi. Apa mobilisasi bisa ditindakake miturut kondisi "ekonomi pasar", i.e. ing kapitalisme. Cukup? Banjur, apa bisa gawe kejut, meh pitung dina seminggu lan 10-12 jam saben dina? Aku ora. Apa bisa meksa kerja keras? Pancen ora. Apa sing isih ana? Mung sistem manajemen Soviet (wektu iku), adhedhasar kapercayan ideologi wong sing mbutuhake kurban kanggo meh kabeh wong, introduksi kepemilikan umum saka sarana produksi utama, bisa nggawe kondisi kanggo mobilisasi. Apa ana pilihan liyane?
    3. SAXA.SHURA
      SAXA.SHURA 2 Mei 2015 17:11
      +7
      Yen Amerika wewatesan ing wates tanah karo Jerman, banjur Amerika bakal ngunggahake paws ing sasi, utawa Jerman mung gouge wong, yen ora bakal kecut ing samodra nalika padha ora bisa njaluk sampeyan.
  2. reut.sib
    reut.sib 2 Mei 2015 15:04
    + 19
    Jujur, aku panginten artikel kasebut babagan rubel modern. Kita kudu ngormati sejarah lan bangga, nanging sampeyan ora bisa urip ing salawas-lawase ing kamenangan sing kepungkur, sampeyan kudu maju lan ora mandheg. Sayange, nganti saiki ana sawetara sukses ing industri (ora pertahanan), nanging ana akeh rembugan lan janji.
    1. Tribun
      Tribun 2 Mei 2015 15:47
      +8
      Patriot Rusia wis pirang-pirang taun ngundang kanggo mikir babagan masa depan Rusia saiki, ing ngendi ekonomi mentahan, liberal, lan kepemimpinan negara ora pengin transisi menyang model Stalinis saka ekonomi mobilisasi industri, sing nggawe industri kuat kanggo nglawan mesin militer Wehrmacht ...
      Perdhana mentri, gumantung ing blok ekonomi Gaidar-Yasinsky ing Pemerintah, ngandika bluntly - "statements sing kita kudu ngganti kabeh, nyetel kabeh, manggon miturut model beda - lagi salah." Dadi ora ana sing bakal owah. Rumus kabeh kegagalan lan ora duwe daya tetep. Dheweke ora ngakoni yen wis wektune kanggo pindhah saka dogma liberal lan ekonomi adhedhasar sumber daya, nanging nyatakake yen kabeh bakal tetep ing level sing padha - "kabeh prioritas, tujuan strategis kudu tetep padha, lan bakal tetep kaya ngono. ", "malah kahanan krisis ora bakal ngganti maksud kita." kudu". Senadyan owah-owahan kahanan, ora ana tumindak sing bakal ditindakake kanggo nylametake negara ... Lan iki nggumunake lan medeni kanthi idin saka penjamin ...
      1. Tribun
        Tribun 2 Mei 2015 16:11
        +5
        "Perdana menteri liberal, gumantung marang blok ekonomi Gaidar-Yasinsky ing Pamrentahan, ujar kanthi blaka - "pernyataan yen kita kudu ngganti kabeh, nyetel kabeh, urip miturut model sing beda, salah"

        "Ing ndhuwur kita terus ngomong babagan ekonomi liberal. Lan ekonomi liberal ing negara kanthi sumber daya alam sing sugih tegese ekonomi bakal tetep adhedhasar sumber daya. Amarga luwih nguntungake kanggo ngekstrak minyak, gas lan bahan mentah liyane lan didol ing luar negeri, lan kanthi asil kanggo tuku barang-barang konsumen Cina lan didagangake ing hypermarket sing dibangun ing situs pabrik tinimbang mbangun lan mulihake pabrik-pabrik sing padha.
        Keuntungan perdagangan barang konsumen lan omzet modal luwih dhuwur. Ora ana pabrik sing bakal ngasilake bathi cepet kaya saka ekspor bahan mentah lan impor barang konsumen.
        Lan anggere ana wong sing duwe kuwasa sing ora pengin nindakake reindustrialisasi, ora pengin nransfer ekonomi menyang rezim mobilisasi, ora pengin nyelehake bankir ing tembok (sanajan mung kondisional), ora pengin. nindakake nasionalisasi lan ngenalake pajak progresif, nganti saiki, Rusia bakal duwe ekonomi adhedhasar sumber daya lan katergantungan sing dhuwur banget marang barang impor. [http://narodedin.com/post/menjaem--russkij-mir-na-neftnasos-i-iphone/]
    2. ksv1973
      ksv1973 2 Mei 2015 16:09
      +2
      Kapethik saka: reut.sib
      ... sampeyan ora bisa urip ing salawas-lawase ing kamenangan kepungkur, sampeyan kudu maju lan ora mandheg.

      "Tanpa jaman biyen, ora ana saiki lan mbesuk. Sejarah dadi saksi ing jaman biyen, cahyaning bebener, kenangan urip, guru urip, utusan jaman kuna."
      Mark Tullius Cicero.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Komentar wis dibusak.
    5. siberalt
      siberalt 2 Mei 2015 16:51
      +6
      Apa ora bisa mbangun produksi serius ing lapangan sing mbukak? Oh inggih. Ya, atusan pabrik kuwi dibangun. Pabrik traktor Altai sing padha, dievakuasi saka Kharkov, ngasilake siji setengah yuta traktor pertanian lan diekspor menyang 17 negara ing donya. Banjur Yeltsin teka lan ora ana pabrik.
  3. tanit
    tanit 2 Mei 2015 15:04
    +3
    Aku ora bakal ngomong sing menang ... Inggih, ruble ngaso. Thanks maneh divisi Alma-Ata?
  4. Pakdhe Lee
    Pakdhe Lee 2 Mei 2015 15:06
    + 10
    Mburi - ngarep! Kabeh kanggo Kamenangan! hi
  5. serg1970
    serg1970 2 Mei 2015 15:10
    + 11
    Informatif. Facet sing menarik babagan konversi pasca perang, aku ora mikir babagan iki. matur nuwun.

    Lan ya, busur jero kanggo para pekerja ngarep.
  6. sasha75
    sasha75 2 Mei 2015 15:15
    +5
    Kaya kapitalisme kalah ing Perang Donya I, Sosialisme menang ing Perang Donya II, lan ngilangi obrolan.
  7. rata-rata
    rata-rata 2 Mei 2015 15:28
    +2
    Komite Pertahanan Negara, dipimpin dening Stalin, kasil ngatur logistik Tentara Abang nalika Perang Donya II lan nalika mbebasake tanah sing dikuwasani dening Jerman, dheweke langsung njupuk langkah kanggo mulihake wilayah sing dibebasake. Komite Pertahanan Negara sajrone Perang Patriotik Agung bakal ditliti dening para sejarawan nganti suwe.
    1. VALERIK_097
      VALERIK_097 2 Mei 2015 15:57
      +3
      Dheweke nulis dhewe, utawa penerjemah ora penting, amarga buta huruf sing ditulis
  8. Tatar 174
    Tatar 174 2 Mei 2015 15:30
    +4
    Bener, artikel sing apik! Nanging, tanpa leluhur kita sing sejatine heroik, iki ora bakal kedadeyan. Ing kene ing Eropah, Prancis, Italia, kaya-kaya negara-negara sing ringkih, nanging padha kalah langsung karo Jerman lan "ing babak pisanan" kanthi kalah, lan kabeh amarga kasunyatane wong-wong ing kana pancen beda karo kita. . Sapa sing bisa mbantah babagan iki? Kasugihan sing paling penting ing Rusia yaiku wong Rusia, lan supaya kita, wong, tetep padha, kita kudu ngerti iki, pisanan kabeh. Lan kaping pindho, para pemimpin kita, saiki lan ing mangsa ngarep, kudu tansah eling apa iku "Rakyat Rusia" lan ora kudu nindakake apa-apa kanggo ngrusak Rakyat lan ngrugekake Rakyat. Yen wong melek, kuwat, manteb ing ati lan manunggal, Rubel bakal kuwat lan negara uga. Kita bakal mindhah gunung lan sijine maneh ing panggonan, yen perlu.
    1. basal
      basal 2 Mei 2015 20:06
      +4
      Apa sing sampeyan deleng ing artikel sing apik?
      Penulis minangka pemakan hibah saka Sekolah Tinggi Ekonomi. Iki minangka diagnosa. Wirang ing eksploitasi leluhur kita lan condescendingly nerangake yen kita ora sengaja njupuk ambegan, nalisir kabeh hukum ekonomi ing Amerika Serikat?
      1. alicante11
        alicante11 3 Mei 2015 12:16
        +1
        Penulis minangka pemakan hibah saka Sekolah Tinggi Ekonomi. Iki minangka diagnosa. Wirang ing eksploitasi leluhur kita lan condescendingly nerangake yen kita ora sengaja njupuk ambegan, nalisir kabeh hukum ekonomi ing Amerika Serikat?


        Apa sampeyan maca artikel sawise tembung "Sekolah Tinggi Ekonomi"? Kanggo jujur, aku entuk sethithik saka artikel kasebut, kanggo HSE artikel kasebut pancen cukup lan tanpa omong kosong liberal. Ora mung IVS, nanging malah Comrade Beria ora ditendhang dening penulis. Lan malah kasunyatan menarik dicethakaké ana ing lokakarya kosong ing Urals. Iki sejatine minangka titik penting sing bisa mbatalake tesis sing bakal ditindakake kanthi pertumpahan getih lan ing wilayah manca. Lan nerjemahake menyang kategori omong kosong Khrushchev-liberal. Iku bakal menarik kanggo nyambung menyang informasi iki. Amarga, mesthi, iki uga bisa dadi bangunan kanggo perusahaan anyar sing direncanakake bakal dibukak miturut rencana limang taun.
  9. Moscow
    Moscow 2 Mei 2015 15:42
    +4
    ,










    "Kabeh kanggo ngarep! Kabeh kanggo Kamenangan!" Slogan sing wiyar iki nyatakake kabeh esensi ing taun-taun kasebut. Padha disiapake kanggo perang, kanggo perang nglawan fasisme, industri diuripake kanggo produksi produk pertahanan, saka mburi 30s ing Urals lan Siberia digawe tanduran cadangan. Ing wektu sing paling angel iki, wong Soviet nampilake kepahlawanan massa ing ngarep lan ing mburi. Kabeh iki bisa ditulis ing tembung saka prajurit lan pujangga Bulat Okudzhava:
    Lan kita kabeh butuh siji Kamenangan!
    Siji kanggo kabeh, kita ora bakal ngadeg kanggo rega ... "
    Lan padha ora tetep! Wong Soviet mbayar rega ageng!
  10. midshipman
    midshipman 2 Mei 2015 15:50
    + 15
    Artikel kasebut dikhususake kanggo prestasi rakyat Soviet lan Pemerintah negara kasebut ing perang nglawan fasisme. Aku umur 4 taun nalika ibu nggawa kita menyang Siberia kanggo evakuasi. Wis mengko ing taun 80-an, nalika aku dadi Kepala Direktorat Jenderal 6 saka Departemen Industri Radio USSR, aku kudu nindakake latihan staf ing industri. Kantor pusat dumunung ing Chelyabinsk ing piranti lunak Polet. Sadurunge latihan, ing instruksi Pamrentah, aku kudu nganalisa akeh babagan kegiatan perusahaan sing dievakuasi. Mengko aku muncul ing "VO" Aku nerbitaké esai "Staf latihan ing industri." Aku bisa ujar manawa sepur, 1,5 yuta gerbong kanthi peralatan, mesthine bisa nutupi 500 km saben dina dening spesialis. Yen iki ora mesthekake, kepala stasiun ditembak. Lan kabeh padha nindakake. Sing tegese organisasi. Sawetara kementerian dipindhah menyang Siberia, luwih cedhak karo perusahaan bawahan. Ora ana maling.
    Apa yen kudu ditindakake saiki? Iku angel mbayangno apa sing bakal dadi. Aku duwe pakurmatan.
    1. basal
      basal 2 Mei 2015 20:10
      +1
      sejarawan militer, profesor asosiasi ing Universitas Riset Nasional "Sekolah Tinggi Ekonomi" Arseniy Yermolov.

      Maca artikel kasebut. Apa sampeyan wong wuta? Sampeyan slip propaganda liberal! Ora katon babar pisan?
  11. Dudu
    Dudu 2 Mei 2015 16:02
    +3
    Transisi saka siji jinis produksi industri menyang liyane ing wektu sing paling cendhak lan kanthi transfer bahan ageng lan sumber daya manungsa minangka topik sing ditliti, instruktif lan instruktif. Ing praktik, ana telung tahap transformasi kapasitas produksi ing tekanan wektu. Lan negara ora ambruk, lan ekonomi wungu, lan produksi ageng. Beda banget kabeh karo krisis saiki kanthi groan para ekonom, bankir lan penyelenggara ekonomi liyane!
  12. penembake gunung
    penembake gunung 2 Mei 2015 16:09
    +5
    Wong kita mbayar rega kanggo Kamenangan! Lan Eropa kanggo kekalahan. Lan tangan ing iki warmed munggah - Amerika Serikat. Saiki dheweke malah ora ndhelikake rasa seneng babagan iki. Bangsawan ora tau dadi kekuwatane.
  13. gromhal
    gromhal 2 Mei 2015 16:11
    +3
    Bukti liyane sing ngyakinake yen kamenangan gedhe digayuh kanthi usaha paling gedhe saka pasukan kabeh wong.
    Kekalahan 41, apa sing kudu didhelikake, disebabake dening salah kalkulasi pimpinan pasukan lan pengecut banal. Nalika sapratelon saka pasukan nuduhake mukjijat saka heroisme, liyane mlayu tanpa noleh mburi, kang komandan ngarep kulon Pavlov ditembak - ing dina kapitu perang, mlayu 500 km saka garis ngarep. Lan Stalin ala ora ana hubungane.
    1. alicante11
      alicante11 3 Mei 2015 12:39
      0
      Napa Pavlov, Panglima Front Kulon, Ditembak


      Utamane amarga dheweke ora siap kanggo jabatan komandan, nyoba kanggo ngatur divisi. Mesthi, ing iki dheweke katon. dimangerteni kanthi becik. Nanging ora muspra yen tingkat komando tentara lan korps diciptakake. Uga, mbokmenawa, kanggo rasa percaya diri sing gedhe banget. Kanggo 500 km, aku bakal ndeleng sampeyan yen kekuwatan militer kayata Pusat Penerbangan Sipil karo rong klompok tank lan rong armada udara dibuwang marang sampeyan.

      Tanggal 22 Juni 1941 gunggungipun 1.453.200 prajurit lan perwira (50 divisi)


      Jumlah pasukan distrik (625 ewu wong) lan bagean saka armada militèr Pinsk ing ngisor iki (2300 wong) ana 627 wong.
  14. ksv1973
    ksv1973 2 Mei 2015 16:11
    +2
    Artikel sing informatif banget! Matur nuwun kanggo Penulis kanggo ngelingake kita babagan kaca sejarah sing mulya! hi
    1. basal
      basal 2 Mei 2015 20:20
      +2
      Aja maca "ekonom", digawe ing AS (oh ... HSE), sampeyan ndeleng, lan sejarah bakal dadi luwih mulya!
  15. 34 wilayah
    34 wilayah 2 Mei 2015 16:16
    +3
    Artikel sing menarik. Iku nglawan dogma modern babagan ekonomi pasar sing efisien. Aku ora bisa mbayangno kepiye operasi kasebut bakal ditindakake ing kahanan pasar. Sanajan mitra kita adol tanduran kanthi rega logam kethokan, mula efisiensi ekonomi pasar bisa dingerteni. Perusahaan-perusahaan kita tetep makarya lan bisa ngasilake, lan padha pindhah menyang kethokan. Apa (cap-efficiency) kita kasil nggawe percoyo ing 90s.
  16. Svetovod
    Svetovod 2 Mei 2015 16:17
    +3
    Rusia butuh diktator, lan kediktatoran tatanan kanthi tembakan lan eksekusi para pelanggar.
    1. TOP2
      TOP2 2 Mei 2015 23:11
      +2
      Sing paling menarik yaiku piranti demokratis ora ngilangi paukuman pati. Ing Yunani kuna, kanggo rancangan undang-undang sing ora ana gunane, siji bisa "gludhug" saka tebing.
  17. Zomanus
    Zomanus 2 Mei 2015 16:21
    +1
    Sampeyan kudu ngerti manawa ana pamrentahan sing tentrem lan ana markas paling dhuwur saka Panglima. Ing kasus sing sepisanan, sampeyan ora bisa ketegangan banget. coba aja nganti indikator utama tiba. Ing kasus kapindho, kabeh karya wis rampung saka sheet, karo terus-terusan ganti input lan saiki, mung bubar padha wiwit bisa ing mode perang. We ngresiki munggah pengkhianat ing lemah, kita mindhah industri menyang posisi ndarbeni hak istimewa kanggo dhukungan lan panentu. Kabeh mesthi wae karo kahanan jaman saiki.
  18. gelembung5
    gelembung5 2 Mei 2015 16:53
    +2
    Akeh pimpinan ekonomi nyoba kanthi cara siji utawa liyane kanggo nyegat lan nampung barang-barang sing ana ing eselon ing sisih wétan.
    Dreamer lan crito Sialan, kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngirim panjalukan kanggo dikoordinasi, lan bisa ditembak ing tangan sing panas, nalika iku yen ditulis menyang endi, mula, amarga pesenan, pabrik-pabrik cepet. dibalèkaké
    1. basal
      basal 2 Mei 2015 20:19
      +2
      Dadi ditulis dening wong sing ngapusi saka Sekolah Tinggi Ekonomi, carane wong-wong mau digodha belay
      1. alicante11
        alicante11 3 Mei 2015 12:44
        0
        Kekacoan ing ril sepur ing 41 iku luwih saka cukup. Lan ora pinter. Kabeh rencana transportasi dilanggar, akeh rolling stock tiba ing cengkeraman Nazi utawa dirusak. Dadi soko bisa lan "ilang." Nanging sing paling penting yaiku apa sing ilang lan dicekel dening manajer Stalinis sing efektif ora ana ing kanthong lan akun manca, ora kaya manajer efektif saiki.
  19. guntruck
    guntruck 2 Mei 2015 17:38
    +3
    Sampeyan maca artikel kasebut babagan wektu sing apik lan wong sing apik, lan mula angel bali menyang kasunyatan saiki - sampeyan rumangsa kaya kerdil sing ngadeg ing pundhak raksasa.
  20. lintang pv
    lintang pv 2 Mei 2015 17:55
    0
    wong slamet, tentara menang !!!!! kamulyan langgeng kanggo sing tiba!!!! uga, kita bakal nyoba ora lali lan nerusake menyang generasi liyane carane perang lan makarya !!!!
  21. Rum 11
    Rum 11 2 Mei 2015 17:58
    +1
    Ing USSR, teknik mesin lan metalworking meh rampung reoriented kanggo kabutuhan militer, saka produksi amunisi kanggo bangunan tank. Ya, isih sajrone industrialisasi, Komisariat Pertahanan Rakyat lan Staf Umum Tentara Merah ngrancang kabeh rencana kanggo produksi senjata. Meh ora ana perusahaan sing tentrem sing resik, paling ora gedhe !! Paling ora 90% tanduran siklus tertutup, i.e. ngasilake produk militer kanthi lengkap saka A nganti Z, lan sebagian ngasilake pabrik ....... bagean industri sing gedhe iki, bisa diarani ekonomi guild negara. Dadi, yen ana perang, pabrik-pabrik paramiliter iki langsung ditransfer menyang papan perang - kanthi harfiah lan kiasan. Sing. yen tanduran iki kaancam dening bebaya dijupuk, utawa ancaman karusakan saka udhara, utawa baris ngarep meriem, padha bisa mutusaké kanggo evakuasi adoh menyang mburi. Liyane saka produksi rampung tentrem -10% + -, uga entuk layanan, nanging padha digawe dening-produk - felt boots, sabuk, tas duffel, parachutes, seragam, topeng. bathrobes, lsp. Kaping pisanan, dheweke duwe rencana babagan apa lan kepiye carane yen ana perang gedhe. Dadi omong kosong yen dheweke mesthi mbuwang kabeh menyang eselon lan ngungsi ewonan kilometer menyang lapangan kosong. ngguyu Sawetara isih argue yen ora ana, kabeh doktrin dikurangi dadi sistem serangan total-kejut, miturut Voroshilov, ing wilayah agresor. Tukhachevsky uga resmi netepi baris iki, nanging rencana kanggo industrialisasi dhewe wis Ngartekno direvisi menyang wangun kang diwujudake nalika mobilisasi ekonomi ing 1941. Lan ing awal industrialisasi ana debat sing digawe panas, Stalin malah nuduh dheweke fantasi lan militerisme (sanajan mengko dheweke njaluk ngapura) - dheweke ngandhakake yen dheweke ngetokake rencana kanggo 100 ewu tank !! Lan kabeh lan semi-traktor uga. Mesthine, ing wektu iku jumlah kasebut dilarang, nanging ing taun-taun perang USSR, pabrik traktor (Kharkov, Chelyabinsk, Stalingrad resmi disebut traktor). ngguyu) mung T-34 sing diprodhuksi luwih saka 50 ewu !!!! Tank paling gede??
  22. Anisim1977
    Anisim1977 2 Mei 2015 18:16
    +7
    Sawisé Stalin tilar donya, dhèwèké ditinggal nganggo mantel siji lan kemudi cilik ing buku tabungané.
    Ing mratelakake panemume - iki nerangake akeh - negara iku kabeh kanggo dheweke !!!!
    Dheweke pancen wong gedhe!
    Lan sing nggantung kabeh asu ing dheweke, mikir babagan - miturut tumindak Dvorkovich, Vasilyeva, gubernur Sakhalin, etc. - Kita ora nggawe pendapat babagan Putin.
  23. samarin1969
    samarin1969 2 Mei 2015 18:18
    0
    Prestasi buruh ngarep ngarep ora ana tandhingane ing sejarah ... kanggo saingan karo ekonomi kesatuan Eropa pantes dibandhingake karo kepahlawanan ing ngarep. Aku nyathet yen kepemimpinan ing taun 40-an paling apik ... saiki, kajaba tugas ekspor minyak, kamardikan sikil lan ekspor roti, ora ana prestasi ing ekonomi ...
  24. Volga Cossack Kab
    Volga Cossack Kab 2 Mei 2015 18:22
    +1
    Ya, iku sabenere Rakyat feat - immeasurable rubles!
  25. Volga Cossack Kab
    Volga Cossack Kab 2 Mei 2015 18:22
    0
    Ya, iku sabenere Rakyat feat - immeasurable rubles!
  26. individu
    individu 2 Mei 2015 18:35
    +1
    Ing taun-taun perang, kabeh wis diputusake dening karsane Stalin.
    Saiki Dana Moneter Internasional lan antek-antekne mutusake. Apa wae sing diarani saiki.
    Tugas: "Kepiye carane Rusia bisa metu saka quagmire iki"?
  27. basal
    basal 2 Mei 2015 20:27
    +3
    Aku ora seneng nulis, nanging aku nesu!

    Wong, maca artikel, mikir babagan isi! Dheweke nulis provokator saka Sekolah Tinggi Ekonomi!
    Miturut cara, thanks kanggo Administrasi situs kanggo stuffing kuwi - padha ora supaya kita ngendhokke. Lan banjur kita digunakake kanggo nyetujoni, supaya kita bakal unlearn maca aran
    Yen sampeyan pengin mbantah babagan artikel kasebut - Sugeng rawuh! Yen ora, Happy Holidays!
    1. alicante11
      alicante11 3 Mei 2015 12:46
      -1
      Dear, sampeyan dhewe maca artikel, lan ora mung singkatan "HSE". Artikel kasebut pancen ruleznaya lan ora liberalisme.
      1. basal
        basal 3 Mei 2015 14:20
        0
        Artikel kasebut nyata aturane

        Inggih, nggih, Russian languich rulez foreva? Aja nganti tersinggung, nanging yen dideleng saka aturan, kita beda jaman. Aku sinau kanggo njelasno informasi lan mikir maneh ing USSR, sampeyan, ketoke, akeh mengko. Iki dudu cacad, iki minangka pratelan mudhune tingkat pendidikan modern.
        1. alicante11
          alicante11 4 Mei 2015 02:52
          -1
          Inggih, nggih, Russian languich rulez foreva? Aja nganti tersinggung, nanging yen dideleng saka aturan, kita beda jaman.


          Ora nyinggung kanggo sampeyan, nanging aku seneng provoke kuwi gantungan sempit-minded saka label. Sampeyan kudu katon ora mung ing "slang" (loro "rulez" lan "HSE"), nanging uga ing isi semantik. Sauntara kuwi, aku nulis jawaban sing migunani, amarga komentar sing sampeyan ora nemokake tembung utawa pikirane. Kaya sing ora bisa menehi bantahan konkrit marang penulis artikel iki, sing bener-bener ditulis kanthi profesional lan, sing nggumunake kanggo HSE, setya marang USSR. Nanging sampeyan bisa nggantung label, ing penulis artikel lan ing aku, pancen prasaja.
  28. Alexey_K
    Alexey_K 2 Mei 2015 22:21
    +2
    Aku seneng banget karo analogi karo serangan raider saka nasib peralatan sing dievakuasi. Penulis temenan ora ngerti semangat jaman iku, nalika telat 5 menit, dheweke menehi tenggat wektu. Ya, karo siji keluhan babagan ilang peralatan, manajemen rel bakal langsung ditembak, amarga. iki bakal dianggep minangka complicity karo Nazi Jerman - i.e. pengkhianatan, lan "perampok" minangka saboteur fasis sing nyoba ngrusak industri kita.
  29. midshipman
    midshipman 2 Mei 2015 23:14
    +1
    Alexey, sampeyan bener. Penulis, takon marang karyawan Sekolah Tinggi Ekonomi, nyoba ngrusak kahanan sing ana ing negara kasebut nalika wiwitan Perang Dunia II. Utamane babagan jawaban sing salah. Nanging sing maca, utamane sing enom, kudu ngerti rincian kasebut. Lan perversions dumunung ing kalbu saka administrasi "VO". Mratelakake panemume, karya-karya kaya ngono ora kena diterbitake. Aku duwe pakurmatan.
  30. tolancop
    tolancop 2 Mei 2015 23:30
    +2
    Minus. Nanging ora kanggo penulis materi, nanging kanggo wong sing diwawancarai ("responden").

    Yen ing 2 tembung, banjur ing panemu saka "responden":
    1) Keuangan ora ana peran ing perang.
    Agung!!! Nanging sing penting yaiku babagan finansial, yen sampeyan lali babagan iki, dheweke bakal ngelingake sampeyan dhewe. Lan cepet banget lan kasar. (Malah aneh yen krungu saka karyawan HSE nyatakake yen keuangan ora diwenehi perhatian - salah siji dheweke sengaja ngapusi (maca - fitnah), utawa ora ngerti apa-apa. Umume, HSE ana ing repertoare. ). Manajemen kita menehi perhatian banget marang keuangan. Conto cilik: woro-woro utang perang. Dhuwit ora bakal dibutuhake - silihan saka, terus terang, populasi miskin ora bakal diumumake. Lan insentif materi (keuangan) makarya kanthi maksimal. Uga conto: bonus dibayar kanggo peralatan sing rusak saka mungsuh. Kajaba iku, bonus mateni 2 manuk kanthi siji watu: stimulasi lan ... perang nglawan postscripts. Ing syarat-syarat pembayaran premi, registrasi bener-bener nyebabake penggelapan karo kabeh konsekuensi hukum pidana.
    2) Beria minangka arbiter lan iki ngidini dheweke nambah pengaruhe. Umumé, dheweke wiwit ngalih saka urusan internal.
    Kabeh dibalik maneh. Upaminipun Beria tumindak minangka wasit. Sing nyekel yaiku peran wasit dipilih mung dening wong sing nduweni wewenang lan pengaruh, lan ora kosok balene. Lan "responden" ora kedadeyan yen Beria ora diusir saka urusan internal, nanging diterusake ing wilayah sing katrampilan organisasi bisa entuk manfaat paling gedhe.
    3) Rencana kanggo mindhah ekonomi menyang trek sing tentrem mung muncul sawise Kamenangan.
    Maneh ngapusi. Aku wis suwe maca manawa rencana transfer perusahaan pertahanan menyang produk sipil diwiwiti ora luwih saka musim panas 1944.
    Mesthine, perencanaan minangka tentatif, lan rencana rinci (ing pangerten Komisi Perencanaan Negara lan ing bentuk dokumen sing naleni) dibentuk sawise Kamenangan, nanging ora bisa digunakake. Kanggo perencanaan pra-Kamenangan, jelas ora ana data sumber sing bisa dipercaya: karusakan sing ditindakake, ukuran lan komposisi piala, lan liya-liyane. Lan planning tanpa ngerti kahanan iku, kanggo sijine iku mildly, unprofessional. Nanging, mbok menawa ing HSE pendekatan iki kanggo ngrancang ing urutan samubarang….
    1. alicante11
      alicante11 3 Mei 2015 12:59
      -1
      1) Keuangan ora ana peran ing perang.


      Penulis ora nulis iki. Dheweke ujar manawa nilai nyata luwih penting - sumber daya, kapasitas produksi lan tenaga kerja. Wiwit dhuwit bisa dicithak (sing ditindakake, kanthi cara, artikel babagan ekonomi perang ana ing VO), nanging ora ana sing bisa njupuk sumber daya nyata. Dadi, dhuwit minangka meter sing padha dadi luntur ing latar mburi.

      Conto cilik: woro-woro utang perang. Dhuwit ora bakal dibutuhake - silihan saka, terus terang, populasi miskin ora bakal diumumake.


      Pinjaman kasebut dimaksudake kanggo njupuk dhuwit saka populasi kanggo nyegah panyusutan dhuwit lan tuwuhing pasar gelap kanthi kekurangan barang lan keluwihan dhuwit.

      Sing nyekel yaiku peran wasit dipilih mung dening wong sing nduweni wewenang lan pengaruh, lan ora kosok balene. Lan "responden" ora kedadeyan yen Beria ora diusir saka urusan internal, nanging diterusake ing wilayah sing bisa entuk manfaat paling gedhe saka katrampilan organisasi.


      Aku iki teka. Namung ukuran artikel punika winates lan tiyang pitados bilih para maos gadhah tingkat kawruh ingkang cekap kangge mangertosi bilih tiyang menika dipuncopot saking karya ingkang uwis dipundamel kangge karya ingkang dereng dipuntemtokaken. munggah. Inggih, kabeh "rampok" lan "pusing bali" - iki, mesthi, minangka "newspeak" saka HSE.