Review militèr

Pangembangan lan peran sistem pertahanan udara ing sistem pertahanan udara. Bagean 7

19


Rudal pertahanan udara tansah dadi lan tetep ana ing antarane pamimpin peralatan militer sing cerdas, berteknologi tinggi lan larang. Mulane, kemungkinan nggawe lan produksi, uga nduweni teknologi canggih ing tingkat industri, kasedhiyan sekolah ilmiah lan desain sing relevan dianggep minangka salah sawijining indikator sing paling penting ing tingkat pangembangan industri pertahanan negara.

Penciptaan sistem pertahanan udara jarak menengah lan jarak jauh ditindakake ing negara-negara sing nggarap topik iki durung nate ditindakake. Negara-negara kasebut kalebu India, Iran lan Korea Lor.

Desain lan pangembangan sistem pertahanan udara Akash ("Langit"), dilengkapi sistem pertahanan rudal kanthi pencari semi-aktif, diwiwiti ing India ing taun 1983. Saka 1990 kanggo 1998, tes rudal langgeng, lan ing 2006, sawise revisi dawa, wakil saka Kamentrian Pertahanan India ngumumake kesiapan kompleks iki kanggo diadopsi. Saiki, miturut sumber India, dheweke lagi nyoba operasi ing pasukan darat.


Peluncuran SAM SAM "Akash"


Baterei rudal anti-pesawat khas kompleks Akash kalebu papat peluncur mandiri ing sasis sing dilacak (BMP-1 utawa T-72) utawa sasis roda. Siji Rajendra telung koordinat radar karo lampu (ing sasis dilacak), siji printah lan kontrol kendaraan karo antena ing mast teleskopik, sawetara transportasi-loading kendaraan ing sasis rodha, siji kabel-laying kendaraan; siji kendaraan dhukungan teknis, radar koordinat loro kanggo ndeteksi lan ngetokake data sebutan target.

Komplek iki bisa nggayuh target ing dhuwur lan medium kanthi jarak 3,5 nganti 25 km. Sajrone wektu iki, dana digunakake kanggo pembangunan, sing bisa digunakake kanggo nglengkapi unit pertahanan udara India kanthi sistem manca modern. Panemu kasebut nyatakake yen "Akash" minangka "modernisasi sing ora optimal" saka sistem pertahanan udara Soviet "Cube" ("Square"), sing sadurunge diwenehake menyang India. Sistem pertahanan udara Rusia "Buk-M2" bisa dadi panggantos sing luwih pantes lan efektif kanggo sistem pertahanan udara "Cube" ("Square") sing wis lawas tinimbang sistem pertahanan udara konstruksi jangka panjang India "Akash".


Ing 2012, pimpinan DPRK, Kamerad Kim Jong-un, ngunjungi Komando penerbangan lan Pasukan Pertahanan Udara Tentara Rakyat Korea. Ing salah sawijining foto, dheweke ana ing jejere peluncur sistem pertahanan udara KN-06 Korea Utara sing anyar.

Pangembangan lan peran sistem pertahanan udara ing sistem pertahanan udara. Bagean 7


Banjur, kompleks kasebut ditampilake ing parade militer ing Pyongyang. Kontainer transportasi lan peluncuran sistem rudal anti-pesawat KN-06 padha karo TPK sing dipasang ing sistem pertahanan udara SPU S-300P Rusia.




Karakteristik kompleks Korea Utara sing anyar ora dingerteni. Miturut perwakilan resmi DPRK, sistem pertahanan udara KN-06 diduga ora kalah karo modifikasi paling anyar saka S-300P Rusia, sing katon ragu.

Ora dingerteni manawa iki kebetulan, nanging ing wektu sing padha, Iran nuduhake ing parade militer ing Tehran sistem pertahanan udara anyar sing diarani Bavar-373, sing sumber lokal diarani analog rudal anti-pesawat S-300P Rusia. sistem. Rincian babagan sistem Iran sing janjeni isih durung dingerteni.


SPU SAM Bavar-373


Iran ngumumake wiwitan pangembangan sistem rudal anti-pesawat dhewe, sing bisa dibandhingake karo kemampuan S-300P ing Februari 2010. Iki kedadeyan sakcepete sawise Rusia ora gelem nyedhiyakake Teheran karo sistem S-2008P ing taun 300. Alesan kanggo nolak yaiku resolusi PBB, sing nglarang pasokan senjata lan peralatan militer menyang Iran. Ing awal 2011, Iran ngumumake wiwitan produksi massal sistem Bavar-373 dhewe, nanging wektu adopsi sistem kanggo layanan durung dilaporake.

Sistem pertahanan udara Iran sing "dikembangake kanthi mandiri" yaiku sistem pertahanan udara jarak menengah Raad. Sistem rudal anti-pesawat digawe ing sasis kanthi susunan roda 6X6. Sing metu banget meh podho sasis Belarusian-digawe saka jinis MZKT-6922.


SPU medium-range sistem pertahanan udara Raad


Telung rudal anti-pesawat sing dipandu dipasang ing peluncur sistem pertahanan udara Raad, sacara lahiriah padha karo rudal pertahanan udara seri 9M317E Rusia sing diwenehake menyang Iran kanggo modernisasi sistem pertahanan udara Kvadrat, nanging beda-beda ing sawetara rincian. Ing wektu sing padha, ing peluncuran sistem pertahanan udara Raad, ora kaya Buk-M2E, ora ana radar kanggo katerangan lan panuntun dhumateng target.

Rusia tetep dadi pimpinan sing diakoni ing nggawe sistem pertahanan udara jarak menengah lan jarak jauh. Nanging, dibandhingake karo jaman Soviet, jangkah saka desain lan Adoption saka sistem anyar wis suda kaping pirang-pirang.

Pangembangan Rusia paling modern ing wilayah iki yaiku sistem pertahanan udara S-400 Triumph (Sistem pertahanan udara modern, S-400). Iki diluncurake tanggal 28 April 2007.

Sistem pertahanan udara S-400 minangka versi evolusi saka pangembangan luwih saka kulawarga sistem pertahanan udara S-300P. Ing wektu sing padha, prinsip-prinsip konstruksi sing luwih apik lan panggunaan basis unsur modern bisa menehi luwih saka kaunggulan kaping pindho tinimbang sing sadurunge. Pos komando sistem rudal anti-pesawat bisa nggabungake menyang struktur kontrol sistem pertahanan udara. Saben sistem pertahanan udara sistem kasebut bisa nembak nganti 10 target udara kanthi nganti 20 misil sing dituju. Sistem kasebut dibedakake kanthi otomatisasi kabeh proses kerja tempur - deteksi target, pelacakan rute, distribusi target antarane sistem pertahanan udara, akuisisi target, pilihan jinis rudal lan persiapan kanggo diluncurake, evaluasi asil tembak.

Sistem pertahanan udara S-400 nyedhiyakake kemampuan kanggo mbangun pertahanan berlapis fasilitas lemah saka serangan udara massal. Sistem kasebut bisa njamin karusakan target sing mabur kanthi kecepatan nganti 4 m / s ing jarak nganti 800 km, kanthi dhuwur target nganti 400 km. Ing wektu sing padha, jarak tembak minimal saka kompleks kasebut yaiku 30 km, lan dhuwur minimal target sing bakal ditindakake yaiku 2-5 m. Wektu kanggo panyebaran lengkap saka lelungan menyang kesiapan pertempuran yaiku 10-5 menit.


ZRS S-400


Kabeh unsur sistem adhedhasar sasis rodha mati-dalan lan bisa diangkut kanthi ril, udhara utawa banyu.



Nganti saiki, sistem pertahanan udara S-400 Rusia mesthi sing paling apik ing antarane sistem jarak jauh sing ana, nanging potensial nyata ing praktik ora bisa diwujudake kanthi lengkap.



Saiki, minangka bagéan saka sistem pertahanan udara S-400, varian sistem pertahanan rudal sing digawe sadurunge kanggo sistem pertahanan udara S-300PM digunakake. Ora ana rudal jarak jauh 40N6E sing njanjeni ing muatan amunisi saka divisi sing nindakake tugas tempur.


Tata letak sistem pertahanan udara S-400 ing bagean Eropa saka Federasi Rusia


Miturut informasi saka sumber terbuka, ing Mei 2015, 19 divisi geni S-400 dikirim menyang pasukan, sing ana 152 SPU. Sawetara iku saiki ing pembangunan.

Secara total, ing taun 2020, direncanakake entuk 56 divisi. Angkatan Bersenjata Rusia, wiwit taun 2014, kudu nampa loro utawa telung set resimen sistem rudal anti-pesawat S-400 saben taun kanthi nambah kecepatan pangiriman.


Gambar satelit Google earth: Sistem pertahanan udara S-400 ing wilayah Zvenigorod


Miturut media Rusia, sistem pertahanan udara S-400 disebar ing wilayah ing ngisor iki:
- 2 divisi ing Elektrostal;
- 2 divisi ing Dmitrov;
- 2 divisi ing Zvenigorod;
- 2 divisi ing Nakhodka;
- 2 divisi ing wilayah Kaliningrad;
- 2 divisi ing Novorossiysk;
- 2 divisi ing Podolsk;
- 2 divisi ing Semenanjung Kola;
- 2 divisi ing Kamchatka.

Nanging, bisa uga data kasebut ora lengkap utawa ora bisa dipercaya. Dadi, contone, dikenal manawa wilayah Kaliningrad lan pangkalan BF ing Baltiysk dilindhungi saka serangan udara dening resimen campuran S-300PS / S-400, lan resimen campuran S-300PM / S-400 dipasang ing cedhak Novorossiysk. .

Panggunaan ing sistem pertahanan udhara obyek utamane penting sing ana ing jero sistem pertahanan udara jarak jauh negara saka jinis S-300PM lan S-400 ora mesthi dibenerake, amarga sistem kasebut larang, keluwih ing sawetara karakteristik non-kritis lan, minangka asil, miturut kritéria biaya-efektifitas, iku Ngartekno ilang kanggo sistem pertahanan adhedhasar sistem nimbali udhara medium-range.



Kajaba iku, ngganti sistem pertahanan udara TPK S-300 sing cukup abot saka kabeh modifikasi lan S-400 karo SPU minangka prosedur sing angel banget sing mbutuhake sawetara wektu lan latihan personel sing apik.



Ing pameran udara MAKS-2013, sistem rudal anti-pesawat S-350 Vityaz dituduhake kanggo masyarakat umum kanggo pisanan (Sistem rudal anti-pesawat sing janji 50R6 "Vityaz" saka sistem S-350 ing pertunjukan udara MAKS-2013). Miturut pangembang, sistem rudal anti-pesawat jarak menengah sing janjeni iki kudu ngganti sistem pertahanan udara S-300P seri awal sing saiki digunakake.

Sistem rudal anti-pesawat S-350 dirancang kanggo mbela fasilitas administratif, industri lan militer saka serangan massal dening senjata serangan udara modern lan canggih. Bisa ngusir serangan saka macem-macem EOS kanthi cara bunder ing kabeh dhuwure. S-350 bisa beroperasi kanthi otonom, uga minangka bagéan saka klompok pertahanan udara nalika dikontrol saka pos komando sing luwih dhuwur. Karya tempur sistem rampung kanthi otomatis - kru tempur mung nyedhiyakake persiapan kanggo kerja lan ngontrol perang.



Sistem pertahanan udara S-350 kasusun saka sawetara peluncur self-propelled, radar multifungsi lan pusat kontrol pertempuran, dumunung ing sasis roda papat poros BAZ. Muatan amunisi siji SPU kalebu 12 misil karo ARGSN, bisa uga 9M96 / 9M96E lan / utawa 9M100. Miturut data liyane, bebarengan karo rudal sing dituduhake, rudal penerbangan jarak menengah saka jinis R-77 bisa digunakake. Ana saran manawa rudal pertahanan diri kanthi jarak nganti 10 km uga bisa digawe kanggo Vityaz.

Dibandhingake karo sistem pertahanan udara S-300PS, sing saiki duweni luwih saka 50% kabeh sistem pertahanan udara jarak jauh ing pertahanan udara lan angkatan udara, S-350 nduweni kemampuan kaping pirang-pirang luwih gedhe. Iki amarga nomer akeh pluru ing siji launcher "Vityaz" (ing SPU S-300P - 4 pluru) lan saluran target sing bisa ditembak ing target udhara bebarengan. Wektu kanggo nggawa sistem pertahanan udara kanggo nglawan kesiapan saka pawai ora luwih saka 5 menit.

Ing 2012, sistem rudal anti-pesawat lan bedhil jarak cendhak Pantsir-S1 resmi diadopsi dening tentara Rusia (Sistem rudal anti-pesawat anti-pesawat "Pantsir-S1" ).
ZPRK "Patsir-S1" minangka pangembangan proyek ZPRK "Tunguska-M". Eksternal, sistem anti-pesawat duwe persamaan tartamtu, nanging dirancang kanggo nindakake tugas sing beda.

"Pantsir-S1" diselehake ing sasis truk, trailer utawa stasioner. Manajemen ditindakake dening loro utawa telung operator. Sasaran kena bedhil otomatis lan misil sing dipandu kanthi pandhuan komando radio kanthi panemuan arah IR lan radio. Komplek iki dirancang kanggo nglindhungi fasilitas sipil lan militer utawa kanggo nutupi sistem pertahanan udara jarak jauh kayata S-300P/S-400.

Komplek iki bisa nggayuh target kanthi permukaan reflektif minimal kanthi kecepatan nganti 1000 m / s lan jarak maksimal 20000 meter lan dhuwure nganti 15000 meter, kalebu helikopter, kendaraan udara tanpa awak, rudal jelajah lan bom presisi dhuwur. . Kajaba iku, Patsir-S1 ZPRK bisa nglawan target lemah kanthi waja entheng, uga tenaga kerja mungsuh.


ZPRK "Pansir-S1"


Fine-tuning saka "Shell" lan diluncurake menyang produksi massal ing 2008 digawa metu thanks kanggo pendanaan saka customer manca. Kanggo nyepetake pemenuhan pesenan ekspor, kompleks Rusia iki nggunakake akeh komponen sing diimpor.

Ing taun 2014, ana 36 sistem pertahanan udara Patsir-S1 ing Federasi Rusia, ing taun 2020, jumlah kasebut kudu ditambah dadi 100.

Saiki, sistem rudal anti-pesawat lan kompleks jarak menengah lan dawa ana ing layanan karo Angkatan Pertahanan Aerospace (VVKO), Pertahanan Udara lan Angkatan Udara lan unit pertahanan udara Angkatan Darat. Sistem pertahanan udara S-400, S-300P lan S-300V saka macem-macem modifikasi ing angkatan bersenjata Federasi Rusia duwe luwih saka 1500 peluncur.

Pasukan Pertahanan Aerospace duweni 12 resimen rudal anti-pesawat (ZRP) sing bersenjata sistem pertahanan udara: S-400, S-300PM lan S-300PS. Tugas utama yaiku kanggo nglindhungi kutha Moskow saka serangan udara. Umume, sistem pertahanan udara iki dilengkapi modifikasi paling anyar saka sistem pertahanan udara S-300PM lan S-400. Resimen VVKO, sing bersenjata karo S-300PS, ana ing tugas tempur ing pinggiran (Valdai lan Voronezh).

Pasukan Pertahanan Udara Rusia (sing dadi bagéan saka Angkatan Udara lan Pertahanan Udara) duwe 34 resimen kanthi sistem pertahanan udara S-300PS, S-300PM lan S-400. Kajaba iku, durung suwe, sawetara brigade rudal anti-pesawat, diowahi dadi resimen, ditransfer menyang Angkatan Udara lan Pertahanan Udara saka pertahanan udara saka pasukan darat - rong brigade 2-divisional S-300V lan Buk lan siji campuran. (loro divisi S-300V, siji divisi Buk). Mangkono, ing pasukan kita duwe 38 resimen, kalebu 105 divisi.

Kekuwatan sing nggegirisi iki, kayane, cukup bisa menehi perlindungan sing dipercaya kanggo langit kita saka senjata serangan udara. Nanging, kanthi jumlah ZRV sing nggumunake, barang-barang kasebut ora apik ing endi wae. Bagéyan penting saka divisi S-300PS ora ana ing tugas tempur kanthi kekuatan penuh. Iki amarga kerusakan peralatan lan panyimpenan rudal sing kadaluwarsa.

Transfer brigade rudal anti-pesawat menyang angkatan udara pertahanan udara saka pertahanan udara pasukan darat digandhengake karo kepegawaian sing ora cukup lan penghapusan massa sing ora bisa ditindakake amarga nyandhang lan nyuwek peralatan lan senjata ing anti-pesawat. unit rudal pertahanan udara lan angkatan udara.

Pangiriman sistem pertahanan udara S-400 menyang pasukan sing wis diwiwiti durung bisa ngimbangi kerugian sing ditindakake ing taun 90-an lan 2000-an. Wis meh 20 taun, pasukan pertahanan udara ing tugas tempur kanggo nglindhungi langit kita durung nampa kompleks anyar. Iki nyebabake kasunyatan manawa akeh fasilitas kritis lan kabeh wilayah ora bisa ditemokake. Ing bagean penting saka wilayah negara, pembangkit listrik tenaga nuklir lan hidroelektrik tetep ora dilindhungi, serangan udara sing bisa nyebabake akibat bencana. Kerentanan saka serangan udara saka titik penyebaran pasukan nuklir strategis Rusia nyebabake "mitra potensial" kanggo nyoba "serangan disarming" kanthi sarana presisi dhuwur kanggo ngrusak peralatan non-nuklir.

Iki katon kanthi jelas ing conto Divisi Rudal Kozelsk, sing saiki lagi dilengkapi karo kompleks RS-24 Yars. Ing jaman biyen, wilayah iki uga ditutupi dening macem-macem jinis sistem pertahanan udara (gambar). Saiki, kabeh posisi sistem pertahanan udara sing dituduhake ing gambar wis dibubarake. Saliyane ICBM saka Divisi Rudal Kozelskaya, ing sisih lor ana lapangan udara Shaikovka, ing ngendi operator rudal Tu-22M3 adhedhasar.


Gambar satelit Google earth: area penyebaran tempur ICBM saka Divisi Rudal Kozelsk


Yen sistem pertahanan udara S-75 lan S-200 lawas, sing nutupi wilayah sing penting kanggo keamanan negara, diilangi ing awal nganti pertengahan 90-an, mula pangurangan posisi sistem pertahanan udara S-300P kedadeyan relatif anyar. , wis ana ing pimpinan anyar negara, ing "taun-taun sing apik-apik. Nanging, kita bisa mirsani bab sing padha ing meh kabeh wilayah negara, kajaba Moscow lan St.


Gambar satelit Google earth: skema panggantos kanggo sistem pertahanan udara ngluwihi Urals (berwarna - aktif, putih - posisi liquidated, biru - cahya radar kahanan udhara)

Ing wilayah sing jembar saka Ural nganti Timur Jauh, meh ora ana tutup anti-pesawat. Ngluwihi Urals, ing Siberia, mung papat resimen sing disebarake ing wilayah raksasa, siji resimen S-300PS saben cedhak Novosibirsk, ing Irkutsk, Achinsk lan Ulan-Ude. Kajaba iku, ana siji resimen sistem pertahanan udara Buk: ing Buryatia, ora adoh saka stasiun Dzhida, lan ing Wilayah Trans-Baikal ing desa Domna.


Gambar satelit Google Earth: tata letak sistem pertahanan udara medium lan jarak jauh ing Timur Jauh Rusia


Antarane sawetara pedunung, ana pendapat sing nyebar, sing didhukung dening media, yen ing "kotak tanah air" ana akeh sistem anti-pesawat, sing, ing kasus apa wae, bisa kanthi efektif nglindhungi expanses saka negara kita jembar. Kanggo sijine iku mildly - iki "ora cukup tengen." Mesthi, ana sawetara "dibingkai" resimen S-300PS ing angkatan bersenjata, lan S-300PT lan S-125 "disimpen" ing pangkalan. Nanging, kudu dimangerteni manawa kabeh peralatan iki, sing dirilis luwih saka 30 taun kepungkur, biasane banget rusak lan ora cocog karo kasunyatan modern. Siji mung bisa ngira apa koefisien linuwih teknis rudal sing diprodhuksi ing awal 80-an.

Sampeyan uga bisa krungu bab "turu", "didhelikake" utawa malah "bawah lemah" bagean geni umpetaken ing remot Siberian taiga atusan kilometer saka pemukiman paling cedhak. Ing garnisun taiga iki, wong-wong heroik wis ngabdi nganti pirang-pirang dekade, urip ing "suket", tanpa fasilitas dhasar rumah tangga lan malah ora duwe bojo lan anak.

Mesthine, pernyataan kasebut dening "spesialis" ora bisa ditliti, amarga ora ana pangertèn sing sithik. Kabeh sistem anti-pesawat jarak menengah lan jarak jauh ing wektu tentrem disambungake karo infrastruktur: kemah militer, garnisun, bengkel, pangkalan pasokan, lan liya-liyane, lan sing paling penting, kanggo obyek sing dilindhungi.


Gambar satelit Google earth: Posisi S-300PS ing wilayah Saratov


Sistem anti-pesawat sing dumunung ing posisi utawa ing "panyimpenan" cukup cepet dibukak kanthi cara modern saka papan lan intelijen elektronik. Malah konstelasi satelit pengintaian Rusia, luwih murah tinimbang kemampuan teknologi "mitra kemungkinan", ngidini sampeyan kanthi cepet ngawasi gerakan sistem pertahanan udara. Alami, kahanan kanthi basis sistem anti-pesawat owah-owahan kanthi dramatis kanthi wiwitan "periode khusus". Ing kasus iki, sistem pertahanan udhara langsung ninggalake papan panyebaran lan penyebaran permanen sing dikenal dening mungsuh.

Pasukan rudal anti-pesawat lan bakal dadi salah sawijining pondasi dhasar pertahanan udara. Integritas teritorial lan kamardikan negara kita langsung gumantung marang kemampuan tempur. Kanthi tekane kepemimpinan militer anyar, sampeyan bisa mirsani perkembangan positif ing perkara iki.

Ing pungkasan taun 2014, Menteri Pertahanan Jenderal Angkatan Darat Sergei Shoigu ngumumake langkah-langkah sing kudu mbantu mbenerake kahanan sing ana. Minangka bagéan saka ekspansi kehadiran militer kita ing Arktik, direncanakake mbangun lan mbangun maneh fasilitas sing ana ing Kapuloan Siberia Anyar lan Franz Josef Land, mbangun maneh lapangan terbang lan masang stasiun radar modern ing Tiksi, Naryan-Mar, Alykel, Vorkuta, Anadyr lan Rogachevo. Nggawe lapangan radar sing terus-terusan ing wilayah Rusia kudu rampung ing 2018. Ing wektu sing padha, direncanakake nyebarake divisi pertahanan udara S-400 anyar ing Eropa Lor Federasi Rusia lan Siberia.

Miturut bahan kasebut:
http://rbase.new-factoria.ru
http://geimint.blogspot.ru/
http://www.designation-systems.net/
http://www.ausairpower.net/APA-PLA-Div-ADS.html
Pengarang:
19 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. iv_v
    iv_v 13 Mei 2015 07:56
    0
    Iki bagian pungkasan?
    1. insafufa
      insafufa 13 Mei 2015 08:31
      +2
      Kutipan saka iv_v
      Iki bagian pungkasan?

      ora, kita isih ngenteni
      1. Nayhas
        Nayhas 13 Mei 2015 12:02
        +1
        Kutipan saka insafufa

        ora, kita isih ngenteni

        Apa maneh sing bisa ana?
        1. iv_v
          iv_v 13 Mei 2015 12:22
          0
          Carane katon.

          Penulis ing thread sadurunge nyatakake yen

          publikasi claims ora mung katrangan senjata, nanging uga analisis minimal saka tren ing pangembangan sistem pertahanan udara.


          Minangka ringkesan - artikel norma. Analisis ora kabeh. Yen ora claims maneh - pitakonan dibusak.

          Lan trifle, kaya mason kanggo mason:

          bakal dadi salah siji saka sudhut


          Watu pojok iku siji.
          1. Bongo
            13 Mei 2015 13:41
            + 10
            Kutipan saka iv_v
            Minangka ringkesan - artikel norma. Analisis ora kabeh. Yen ora claims maneh - pitakonan dibusak.

            Nuwun sewu, isih ana analisis minimal, miturut pendapatku, mung ora cukup wektu lan tenaga kanggo luwih akeh. Nyuwun Ora kaya sawetara "penulis staf" sing nerbitake artikel "dheweke" ing VO saben dina, aku nggawe pilihan iki tanpa entuk manfaat materi. Mung kanggo kesenengan, ing wektu konsolidasi saka kegiatan utama. hi
            1. iv_v
              iv_v 13 Mei 2015 15:04
              +1
              Ayo. Iki ora kulo. Ya, rada trolling.

              Maca ulasan.
    2. Bongo
      13 Mei 2015 13:36
      +4
      Kutipan saka iv_v
      Iki bagian pungkasan?

      Iki minangka kiriman pungkasan ing seri iki. Njupuk iki, minangka ternyata, topik kiat, Aku Luwih overestimated kawruh, memori, lan utamané kasedhiyan wektu free. wassat Yen aku ora duwe masalah khusus babagan katrangan lan tren pangembangan sistem pertahanan udara generasi pasca perang pisanan, mula ora cukup kawruh babagan sistem pertahanan udara pasukan darat nyebabake sawetara sing ora akurat, sing dakkandhakake kanthi bener. ing komentar. hi
      1. iv_v
        iv_v 13 Mei 2015 15:02
        0
        Nuwun sewu recourse

        Iku misale jek sing kita wis tekan bagean paling menarik.

        1. Sistem pertahanan udara ing dasawarsa pungkasan saya tambah diasah kanggo pertahanan rudal (saka roket Katyusha nganti ICBM). Kepiye carane iki mengaruhi pangembangane (radar, rudal, sistem kontrol)?
        2. SAM arsitektur mbukak. Apa kanca-kanca mantan kita bisa nggawe kompleks Lego sing lengkap? Apa bisa, contone, sing mantan kanca Amérika kita bakal masang gembong ing UVP Mk. 41 (8x3x2m, 15 ton - malah bakal pas ing sasis saka truk mbucal gedhe, kaya bedhil poto-propelled Archer) lan ngrampungake kabeh masalah karo senjata rudal adhedhasar lemah bebarengan? Apa dheweke butuh? Kenging punapa? Apa ana (lan ana) pilihan kanggo pangembangan kompleks arsitektur mbukak kanggo Rusia?
        3. Eksperimen mantan kanca kanthi panuntun dhumateng rudal saka sumber remot (pesawat DRLO, satelit, kapal AGEIS, beda karo kapal pembawa rudal). Apa prospek kanggo pangembangan gagasan kasebut? Apa kita ngarepake jangkoan radar sing terus-terusan ing teater kanthi nyedhiyakake pertahanan udara total, kalebu C-RAM, kanthi macem-macem jinis senjata api sing disambungake ing jaringan siji?
        4. Sistem rudal pertahanan jarak cendhak. Apa papan lan perane ing latar mburi sistem artileri lan laser? Apa kita ngarepake pangembangan solusi hit-to-kill, utawa ora ana alternatif kanggo hulu ledak HE? Apa daya komputasi sing dibutuhake kanggo menehi tuntunan sing efektif kanggo misil sing bisa mateni? Apa iPhone anyar adoh saka wong-wong mau? Apa maneh sing ilang?
        5. Apa ana opsi kanggo pangembangan sistem C-RAM sing nyedhiyani keamanan ing wilayah gedhe, kayata LCD? Utawa apa LCD tetep dadi solusi unik kanggo kahanan unik?
        6. SAM saka cendhak lan cendhak, contone, Pantsir utawa SeaRAM. Apa perane? Karakteristik apa sing bisa ditampa kanggo peralatan kelas iki, kanthi biaya?
        7. Apa tujuan lan tujuan saiki kanggo sistem pertahanan udara jarak menengah? Apa syarat minimal kanggo kompleks sing menehi perlindungan marang KR lan BR?
        8. Apa, ing kasunyatan, samesthine ing syarat-syarat pertahanan rudal jarak adoh, kalebu. global?

        Iki minangka salah sawijining "paling menarik" sing langsung dipikirake. Muga-muga ana wong sing nyekel tangan iki. sedulur . Aku ora bakal njupuk dhewe ora
        1. Bongo
          13 Mei 2015 15:16
          +5
          Kutipan saka iv_v
          Nuwun sewu

          Iku misale jek sing kita wis tekan bagean paling menarik.

          Aku wanted kanggo kurban sampeyan dhewe, nanging sayangé ing pungkasan
          Kutipan saka iv_v
          Iki minangka salah sawijining "paling menarik" sing langsung dipikirake. Muga-muga ana wong sing nyekel tangan iki. Aku ora bakal njupuk dhewe


          Aku meh ora nguwasani siklus iki, nulis lan ngumpulake materi utamane ing wayah wengi. Esuk kerja, lan ing akhir minggu mburu - geese lunga ... eseman
        2. wuh wuh
          wuh wuh 13 Mei 2015 17:45
          -4
          kanggo iv_v:
          Saliyane serangan aktif ing peluncur lan radar pertahanan udara nggunakake UAV,
          bom planning, CR lan liya ing lengkap
          sarana pasif lagi dikembangake. Iki, contone, unit perang laser-elektronik,
          dipasang ing pylon ing sangisore pesawat. Blok ora nyoba
          numpes rudal nyerang, nanging mung wuta lan njupuk liwat pesawat.
          Pilihan kapindho: pesawat ngluncurake rudal bledosan jarak cendhak, sing
          ngarahake rudal anti-pesawat kanthi bantuan para pencari lan nyoba ngrusak
          bledosan dheweke cedhak warhead dheweke. Entri rudal menyang buntut pesawat ora dadi masalah, amarga rudal mbledhos wis sinau kanggo nguripake 180 derajat ing radius cilik lan nyerang mundur.
          Dadi pertahanan udara, pertahanan rudal lan langkah-langkah counter nglawan dheweke berkembang kanthi cepet.
          Jawaban kanggo pitakonan sampeyan ora jelas ...
          1. iv_v
            iv_v 13 Mei 2015 18:37
            0
            Sampeyan ndeleng, aku ora ngarep-arep jawaban sing pasti. Jawaban unambiguous ing mangsa tegang bakal katon aneh. Dadi, topik sing katon menarik kanggo aku babagan pangembangan sistem pertahanan udara.

            Ngilangi sistem pertahanan udara sadurunge operasi udara minangka solusi sing jelas. Nanging banjur ora ana gunane kanggo ngrembug kabeh. Ya, lan mbusak sistem pertahanan udara minangka bagean sing paling angel ing kabeh usaha, sawise kabeh, sistem pertahanan udara diciptakake kanggo nglindhungi awake dhewe lan wong liya supaya ora ditindakake kanthi pukulan gedhe?

            Counteraction pesawat SAM lan rudal mbledhos minangka topik sing kapisah, sing ora langsung ana hubungane karo pangembangan sistem pertahanan udara dhewe.

            Topik babagan laser perang elektronik ing pesawat (utamane sing pertempuran) misale jek aku (saiki) minangka scam. Yen durung bisa nggawe versi kapal sing bisa digunakake, mula versi penerbangan, IMHO, ora bakal teka.

            Topik nggunakake rudal mbledhos kanggo nglindhungi pesawat saka rudal pertahanan udara - dumunung ing panelusuran lan katerangan target, sawayah-wayah aku ngerti. Bisa uga kanggo ngleksanakake iki kanthi bantuan avaxes minangka bagéan saka konsep pejuang generasi kaping 5, mbok menawa radar pesawat bakal dadi luwih kuat. Nanging saiki, kaya sing dakmangerteni, wong-wong sing luwih maju nggawe kahuripan, taktik "first seen - first hit", nanging umume - mbusak kabeh pertahanan udara sadurunge bebarengan karo pesawat musuh ing lemah. Lan unadvanced ora utamané kawentar ing subyek iki.
          2. Malkor
            Malkor 13 Mei 2015 23:44
            +1
            Perlu dicathet yen kanggo nembak rudal anti-pesawat, rudal bledosan hipotetis kudu nduweni pencari kuat dhewe lan unit pitungan sing kuat, sing ningkatake biaya sistem kasebut. Kajaba iku, sampeyan kudu kerja sajrone perang elektronik aktif lan perang elektronik mungsuh. Sing golek aktif uga bakal madhangi operator sing dilindhungi.
  2. arctidian
    arctidian 13 Mei 2015 08:57
    +7
    Seri artikel sing apik banget, matur nuwun kanggo penulis kanggo karya kasebut!
  3. iv_v
    iv_v 13 Mei 2015 09:23
    0
    Kutipan saka insafufa
    ora, kita isih ngenteni

    Nuwun sewu, penulis kayane duwe julukan sing beda. Apa sampeyan ngerti iki utawa sampeyan ngira?
  4. 31 rus
    31 rus 13 Mei 2015 10:21
    +4
    Matur nuwun, pilihan foto sing apik, informasi sing bisa dipercaya, analisa pangembangan lan panyebab, presentasi materi sing konsisten, aku pengin menehi 5 kanthi standar sekolah lawas lan pantes. luar negeri)
    1. jaket quilted
      jaket quilted 13 Mei 2015 13:05
      +1
      Ing wektu sing padha, ing peluncuran sistem pertahanan udara Raad, ora kaya Buk-M2E, ora ana radar kanggo katerangan lan panuntun dhumateng target.

      Ketoke penulis ora ngerti utawa mung ora pengin "nggali" informasi kasebut eseman
      Paling ora rong jinis sistem pertahanan udara Raad kanthi radar diprodhuksi.
      Nanging maneh, amarga opacity ekstrem kompleks industri militer Iran, informasi babagan dheweke ora dingerteni.


      [tengah]
      [/ center]
      1. jaket quilted
        jaket quilted 13 Mei 2015 13:14
        0
        Bavar-373 kudu mlebu layanan taun iki, yen wis nganggo S-300 saka negara kita, mula iki pancen apik.
        Ditampilake ing parade ing taun 2010, kemungkinan tata letak dimensi massa kompleks iki:
        1. jaket quilted
          jaket quilted 13 Mei 2015 13:19
          0
          Sistem pertahanan udara Korea KN-06, ing kasus apa wae, radar kasebut bubar "summer" ing latihan saka negara iki.
      2. Bongo
        13 Mei 2015 13:43
        +5
        Quote: jaket empuk
        Ketoke penulis ora ngerti utawa mung ora pengin "nggali" informasi kasebut

        Jujur, aku durung tau weruh mobil iki. Nyuwun
  5. Nayhas
    Nayhas 13 Mei 2015 12:11
    +1
    Saiki, minangka bagéan saka sistem pertahanan udara S-400, varian sistem pertahanan rudal sing digawe sadurunge kanggo sistem pertahanan udara S-300PM digunakake. Ora ana rudal jarak jauh 40N6E sing njanjeni ing muatan amunisi saka divisi sing nindakake tugas tempur.

    Inggih, kabeh ora dadi ala ing kene (miturut pers ...), 40N6E misale jek dilebokake ing layanan ing 2012, nanging "saperangan alesan" tes rampung mung bubar, yen kabeh apik, mula bakal alon-alon mlebu bala.
    Kabeh luwih rumit karo 9M96, sing wis suwe ora dituduhake minangka sistem pertahanan rudal S-400. Kanggo mabur, misale jek mabur, nanging ora dingerteni manawa tekan ngendi.
    1. Bongo
      13 Mei 2015 13:47
      +4
      Kutipan saka Nayhas
      Inggih, kabeh ora dadi ala ing kene (miturut pers ...), 40N6E misale jek dilebokake ing layanan ing 2012, nanging "saperangan alesan" tes rampung mung bubar, yen kabeh apik, mula bakal alon-alon mlebu bala.

      Bisa uga iki bener. ya Paling aku pengin banget percaya. Nanging aku nyoba ngandelake fakta sing bisa dipercaya lan nulis babagan apa sejatine.
      1. Nayhas
        Nayhas 13 Mei 2015 14:33
        +2
        Kutipan saka Bongo.
        Bisa uga iki bener. ya Ing paling banget iku bakal seng di pengeni kanggo pracaya ing. Nanging aku nyoba ngandelake fakta sing bisa dipercaya lan nulis babagan apa sejatine.

        Sergey, seri artikel sukses, sampeyan duwe plus lemak saka kula. Pengakuan khusus kanggo "pancuran dingin" ing final...
        1. Bongo
          13 Mei 2015 14:55
          +3
          Kutipan saka Nayhas
          Sergey, seri artikel sukses, sampeyan duwe plus lemak saka kula.

          Eugene, seneng sampeyan seneng! ombenan Miturut komentar sampeyan sing seimbang lan kompeten, sampeyan uga bisa nulis artikel babagan apa wae.
          Kutipan saka Nayhas
          Pengakuan khusus kanggo "pancuran dingin" ing final...

          Sayange, aku yakin akeh warga "patriotik" sing ora seneng iki ... Nyuwun
  6. www.zyablik.olga
    www.zyablik.olga 13 Mei 2015 15:28
    +3
    Surprise ngendi Sergey njupuk gambar kuwi? Sapa sing bisa menehi komentar babagan carane dipercaya?

  7. Zigmar
    Zigmar 13 Mei 2015 15:49
    +4
    "Kabeh sing digawe dening rakyat kudu dilindhungi kanthi dipercaya," ujare Leonid Brezhnev ...
    Seri artikel sing menarik, aku ngarepake terus. Aku pengin sinau luwih lengkap babagan kompleks THAAD - luwih becik dibandhingake karo S-300B lan S-400.
    1. iv_v
      iv_v 13 Mei 2015 17:02
      -2
      Patriot lan mungsuh saka wong wis unsubscribe saka topik iki.

      Abama-Abizan:

      http://topwar.ru/64386-gonka-vooruzheniy-rossiya-perehodit-k-simmetrichnym-otvet

      am.html

      Rashka-sial:

      http://warfiles.ru/show-16530-triumf-sistemy-pro-thaad.html
  8. ups
    ups 14 Mei 2015 09:26
    -6
    Penulis njlèntrèhaké kanthi apik, nanging sethithik saka kesimpulane nggawe aku lara, umpamane, yen tamahawks iki lan barang-barang liyane nglawan perang elektronik kita worth iku, dangu kepungkur aku krungu desas-desus yen Amerika njaluk ngrusak stasiun radar kita ing cedhak. Krasnoyarsk ora kanggo mbangun lan sing bab utama padha wedi ing, sing bisa numpes pluru ing kadohan, Aku panginten iku gosip lan sing, saiki aku yakin sing wis dadi lan saiki ana akèh bukti sing kita bakal nyebar rot ing scum sing (ngapura kula kanggo ora ngira mungsuh) adoh ing pendekatan.
    1. www.zyablik.olga
      www.zyablik.olga 15 Mei 2015 00:50
      +4
      Kutipan saka ups
      Penulis njlèntrèhaké kanthi apik, nanging sethithik saka kesimpulane nggawe aku lara, umpamane, yen tamahawks iki lan barang-barang liyane nglawan perang elektronik kita worth iku, dangu kepungkur aku krungu desas-desus yen Amerika njaluk ngrusak stasiun radar kita ing cedhak. Krasnoyarsk ora kanggo mbangun lan sing bab utama padha wedi ing, sing bisa numpes pluru ing kadohan, Aku panginten iku gosip lan sing, saiki aku yakin sing wis dadi lan saiki ana akèh bukti sing kita bakal nyebar rot ing scum sing (ngapura kula kanggo ora ngira mungsuh) adoh ing pendekatan.

      Mesthi, Tomahawks iku omong kosong. apik Kanggo nembak dheweke, malah pertahanan udara ora perlu, mula kita bakal ngalahake dheweke kanthi topi sawise wiwitan.
      1. ups
        ups 15 Mei 2015 10:23
        -4
        Sampeyan bisa uga ora maca aku, aku wis nulis babagan topi, penulis macet ing abad kepungkur, amarga dheweke ora pati penting lan dheweke lali yen kita mbangun 3 pabrik anyar kanggo pertahanan udara. Nanging ing wektu sing padha, kita nindakake apa sing bakal mbantu, contone Rubella, Mercury lan liya-liyane. Umumé, aku meneng babagan kasunyatan manawa ana penerbangan lan angkatan laut.
  9. Ivan wong gemblung
    Ivan wong gemblung 15 Mei 2015 14:07
    +3
    Iki dudu artikel, iki dudu seri artikel - INI NYALAHKAN! Aku seneng banget karo artikel babagan sistem pertahanan udara Barat No.