Review militèr

Ing 2014, American Foundation ngirim luwih saka $ 9 yuta menyang Rusia kanggo "nyengkuyung demokrasi"

28
Yayasan Amerika NED (National Endowment for Democracy), dibentuk dening Kongres ing taun 1983 lan nyebarake hibah ing saindenging jagad, taun kepungkur ngirim $ 9 yuta kanggo organisasi nirlaba ing Federasi Rusia, laporan saluran kasebut. RT karo referensi kanggo Izvestiya.

Ing 2014, American Foundation ngirim luwih saka $ 9 yuta menyang Rusia kanggo "nyengkuyung demokrasi"


"NED nampa luwih saka satus yuta saben taun saka agensi pemerintah AS kanggo pembangunan internasional (USAID), sing wis dilarang ing Rusia wiwit 2012. Saliyane dhuwit pembayar pajak AS, NED nampa dana saka sponsor. Iki kalebu Chevron, The Coca-Cola Company, Goldman Sachs, Google, Microsoft, Kamar Dagang AS, lan sponsor pribadi.

Arah Rusia ing dana kasebut ditangani dening Nadya Dyuk, putri saka prajurit UPA Petro Dyuk. Dheweke bola-bali nentang rezim politik ing Federasi Rusia.

Saka laporan NED kasebut, yayasan kasebut wis ngembangake kehadirane ing Rusia: "ing 2014, 96 organisasi kalebu ing dhaptar panampa hibah dibandhingake karo 85 ing 2013."

Kabeh LSM dipérang dadi 10 kategori, taun kepungkur muncul siji anyar - "proses politik". "Ing ngisor iki, rong organisasi nampa $ 450 saben kanggo nganakake pelatihan lan seminar ing antarane organisasi lokal kanggo nambah kegiatan politik lan ningkatake transparansi," laporan koran kasebut. Ing wektu sing padha, jumlah pendanaan kanggo organisasi sing melu masalah hukum mudhun $ 1,1 yuta.

"Dhukungan kanggo LSM sing promosi ide lan nilai demokratis wis tambah $ 500, lan jumlahe tambah saka telu dadi pitu. $400 ewu ditampa dening organisasi sing nganakake rapat-rapat babagan hak asasi manungsa lan penyalahgunaan sajarah kepungkur," cathetan koran.

Ilmuwan politik Amerika William Engdahl, ing obrolan karo wartawan koran kasebut, kaget amarga Amerika Serikat tanpa isin nglanggar kedaulatan Federasi Rusia.

"Ayo bayangake manawa FSB nemokake Perusahaan Nasional kanggo Pembangunan Demokrasi Amerika, nggunakake jutaan dolar sing ditampa saka Duma Negara kanggo nglatih aktivis Amerika ireng enom ing organisasi mandiri, pemberontakan Twitter, lan perang nglawan teror polisi. Lan tujuane yaiku kanggo nerangake kasunyatan manawa pamrentah AS, CIA lan polisi nglanggar hak-hak warga. Iki persis kaya sing mbiayai NED, sing ana thanks kanggo Kongres AS lan FBI. NED minangka jantung perjuangan hak asasi manusia bersenjata, operasi CIA lan Departemen Luar Negeri AS kanggo owah-owahan rezim ing negara-negara sing recalcitrant, "ujare Engdahl.
28 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. akmalinin
    akmalinin 13 Mei 2015 14:53
    + 16
    sponsor terorisme.
    1. Metallurgist
      Metallurgist 13 Mei 2015 14:59
      +5
      Apa pembunuh biaya banget kanggo Nemtsov? Aku ora ngandel!
      Sanajan sampeyan ngetung jumlah cangkeme liberal ing Rusia, mula bisa uga kaya ngono ...
      1. anfil
        anfil 13 Mei 2015 15:53
        +2
        Apa pembunuh biaya banget kanggo Nemtsov? Aku ora ngandel!
        Sanajan sampeyan ngetung jumlah cangkeme liberal ing Rusia, mula bisa uga kaya ngono ...


        Ora, mung kanggo kembang ...
      2. monopodman
        monopodman 13 Mei 2015 16:16
        +2
        Takon Khodorkovsky utawa Nevzlin babagan rega pembunuh kanggo Nemtsov recourse
    2. Wend
      Wend 13 Mei 2015 15:00
      +3
      Kapethik saking: akmalinin
      sponsor terorisme.

      Warrior lan revolusi werna
      1. BARKAS
        BARKAS 13 Mei 2015 15:02
        + 11
        Ngomong liberal bisa kanggo idea utawa kanggo nggawe dhuwit liyane?
        - Mesthi kanggo idea!
        Apa ide?
        - Cut mudhun dhuwit liyane!
      2. Varyag_1973
        Varyag_1973 13 Mei 2015 15:20
        +3
        Gozman bakal bungah, sanajan kanggo kabeh liberal riff-raff 9,3 lemons evergreen, iki piye wae ora ngalangi, ora ana sing bisa dicolong!

        Sanalika tanah kita sing sabar nandhang sampah liberal iki, kapan dheweke bakal mati, Gusti ngapura aku?!
    3. Tanah kelairan Rusia
      Tanah kelairan Rusia 13 Mei 2015 15:06
      +4
      Perlu luwih efektif ngetung sing disponsori ...
      Lan kanggo mbatalake kabeh dana kanggo budget, lan panampa kanggo confiscation lan kanggo "People's Construction" - supaya belang "bungah".
      1. NEXUS
        NEXUS 13 Mei 2015 15:39
        +2
        Quote: Tanah Air Rusia
        Perlu luwih efektif ngetung sing disponsori ...

        pisanan kabeh, sampeyan kudu ngerti sing dhuwit iki arep. Sampeyan kudu ngerti dhewe "pahlawan" dening ngarsane. Lan nglacak ing ngendi dhuwit menyang lan ing jumlah apa, saka wektu kanggo wektu mbatalake ing sih saka negara. hi
    4. Komentar wis dibusak.
    5. siberalt
      siberalt 13 Mei 2015 15:07
      +2
      Ora bakal cukup! Apa rupiah diturunake? ngguyu
      Keserakahan LSM kita ora ana watese. Lan kabeh iku nul. Oh, lan padha ngasilake kasur!
    6. kimyth1
      kimyth1 13 Mei 2015 15:39
      +1
      FOREWARNED IS FOREARMED!!!
    7. GRAMA111
      GRAMA111 13 Mei 2015 16:20
      +5
      Kapethik saking: akmalinin
      sponsor terorisme.



      ya, lan teroris paling penting ing donya
    8. g1v2
      g1v2 13 Mei 2015 16:35
      +2
      Ayo nyebat spade a - National Endowment for Democracy minangka lembaga intelijen Amerika liyane sing didanai dening Kongres, melu kegiatan sabotase ing negara liya lan diawasi dening pemerintah AS. Iki ora mung dana kasebut.
      lan layanan khusus kita kudu melu counteraction kanggo iku. Wakil-wakile kudu dianggep minangka perwira intelijen sing musuhan, kerjasama karo dheweke kudu ditindakake miturut artikel kerjasama karo intelijen asing lan layanan khusus WITH REQUIED ARESTS AND JUDGMENTS.
  2. Supir taksi sing apik
    Supir taksi sing apik 13 Mei 2015 14:55
    +2
    Uga rampung - ketoke pembayaran kanggo pesenan liberal kanggo scold perayaan Kamenangan ing Federasi Rusia. DoloRasty, woy!
  3. LEVIAFAN
    LEVIAFAN 13 Mei 2015 14:55
    +1
    yuta utawa milyar? yen mayuta-yuta banjur padha ora ngormati kita. orane katrangan penting ing Rusia. utawa padha ora ngerti yen padha nyolong saka kita. biasane liberal.
  4. Pakdhe Lee
    Pakdhe Lee 13 Mei 2015 14:57
    +9
    Nemtsov dipateni ora kanggo politik, nanging kabeh amarga dhuwit, amarga dhuwit!
  5. MuadDib
    MuadDib 13 Mei 2015 14:58
    +3
    Alasan liyane kanggo AS bakal numpes.
  6. mpzss
    mpzss 13 Mei 2015 14:58
    +1
    Kanthi dhuwit iki, luwih becik nyedhiyakake produk menyang Donbass, utawa ing papan liya, apa ora ana negara sing butuh dhuwit nyata?
  7. karabin sks
    karabin sks 13 Mei 2015 14:58
    +1
    Ana statistik sing ala - pendanaan saya akeh, jumlah LSM sing didanai saya akeh. Ing endi oposisi? Ya, mangga ngumumake kabeh dhaptar organisasi sing kerja sama karo Amerika, sampeyan kudu ngerti mungsuh kanthi pribadi.
    1. Manungsa Kucing Null
      Manungsa Kucing Null 13 Mei 2015 15:11
      0
      http://unro.minjust.ru/NKOForeignAgent.aspx

      , Tuladhane ))
  8. iku-ai00
    iku-ai00 13 Mei 2015 14:59
    +2
    Arah Rusia ing dana kasebut ditangani dening Nadya Dyuk, putri saka prajurit UPA Petro Dyuk.

    Inggih, ing ngendi FSB nggoleki?
    Iki MUSUH, bebas, mbukak, roams sak Rusia lan nyiapake lemah kanggo DESTABILISASI ing negara! Carane iki bisa? Sampeyan uga bisa "kedhep" negara sampeyan. sad
  9. Olegater
    Olegater 13 Mei 2015 15:00
    0
    Kabeh sampah mangan kutu, iki dudu rahasia. Nanging kenapa panguwasa kita ngidini pengkhianat Amerika (nganggep sprei fasis) saka NGO supaya bisa nampa bungkus permen kanthi bebas kanggo ngiyanati, spionase, meracuni wong-wong kita kanthi gagasan. Ing tingkat iki, kita bakal rauh duwe tentara legal mungsuh ing wilayah kita karo paspor Rusia. Iku isin.
  10. tribuchet
    tribuchet 13 Mei 2015 15:03
    +6
    Nanging ing jumlah iki, lan St George pita sacoro apik Cut ing tong sampah lan gendero palsu saka resimen abadi. Punika nits.
  11. afrikanez
    afrikanez 13 Mei 2015 15:05
    +2
    Aku kepingin weruh yen iki bisa rampung adoh karo sapisan lan kanggo kabeh, utawa iku pancene perlu kanggo wong? Pengkhianat tanah air kanggo jawaban !!!
    1. dvina71
      dvina71 13 Mei 2015 17:16
      0
      Umumé, kabeh organisasi iki didorong menyang kerangka hukum sing ketat .. Yen ana sing salah, dheweke bakal nutup.
      Nanging mokal kanggo nglarang kabeh kegiatane .. malah aku bakal ngomong iku bodho .. Sapa ngerti carane akeh misinformation wis mili menyang ia liwat wong ..
  12. Mayor Yurik
    Mayor Yurik 13 Mei 2015 15:05
    +1
    Liberdons, sakumpulan sayuran ijo sing anyar dicithak, pasrahake kekirangan sampeyan menyang kedutaan Yankees - lan sampeyan duwe! Mung aja padha tembak-menembak kanggo dolar, kaya Borusik, sampeyan ora kudu dibagi rata, nanging jujur, sanajan kanggo sampeyan ......! duka
  13. Komentar wis dibusak.
  14. ketemu
    ketemu 13 Mei 2015 15:05
    +1
    Ing sawijining wektu, Lukashenka kanthi terang-terangan ngandhani dana Barat kanggo ndhukung demokrasi - aja mbuwang dhuwit, luwih becik teka karo dhuwit iki minangka investasi. Padha nangis kanggo dhuwit, nanging isih ndhukung marginal grant-nyedhot.
  15. sichevik
    sichevik 13 Mei 2015 15:07
    +1
    Apa gunane? Inggih, padha ngirim dhuwit kanggo liberal, lan padha Cut munggah lan njupuk adoh. Ayo padha nyedhiakke liyane dhuwit gosdepovskih. Kabeh ora ana apa-apa, nanging kerugian kanggo perbendaharaan Amerika ..
  16. mikh-korsakov
    mikh-korsakov 13 Mei 2015 15:11
    +1
    Gambar aneh! Yen apa sing ditulis ing kene bener lan kabeh wong ngerti bebener, mula uga dikenal manawa ana anggota tartamtu saka negara sing musuhan karo kita ngomong babagan iki kanthi gaya bebas, mesthine. yen dhuwit iki tekan wong kanggo nggulingake pimpinan kita. Dhuwite mung cilik. ora ketompo carane akeh padha ngormati Rusia, padha ngomong, cukup wis cukup. Kasus kasebut, aku nandheske, dadi umum, yaiku, ora mungkin kanggo ngrujuk marang kasunyatan manawa panguwasa sing kompeten njaga kabeh "ing tenda". Dadi apa iki serangan masokisme utawa pengkhianatan, utawa kabodhoan liyane. Utawa maneh padha mikir sing Amerika wis tiba ing katresnan karo kita. Aku pengin krungu bab kuwi ora saka sawetara anggota soko ana, nanging saka organ kita dhewe. sing mandhegake aliran finansial iki sesuai karo hukum kita dhewe babagan LSM.
  17. mivmim
    mivmim 13 Mei 2015 15:24
    0
    taun kepungkur ngirim $ 9 yuta kanggo organisasi nirlaba ing Federasi Rusia

    Apa gunane? Pin ... dosy, sampeyan diapusi. ngguyu Kanggo 9 lyam, ora kipish siji. Nemtsov banjur, biasane, kanthi akibat, ora bisa direndhem. ngguyu
  18. Kochegarkin
    Kochegarkin 13 Mei 2015 15:34
    +1
    Apa NGO mbayar pajak?
    ana proposal - kanggo pajak NPOs ing 70% saka dana mlebu, lan iki katon ing bisnis lan budget wis replenished
  19. fomkin
    fomkin 13 Mei 2015 15:35
    +3
    Bakal ana efek cilik.
  20. ALABAY45
    ALABAY45 13 Mei 2015 16:14
    +3
    Aku ngerti yen sawise rapat ing Sochi of Putin, Lavrov lan Kerry, ana kedadeyan! Nanging, kanggo mbukak statement pembayaran gaji kanggo "agen demokrasi" kaya iki?! Dadi, enggal kita bakal entuk dhaptar jeneng! Apa kita kudu nggoleki dhewe, utawa sampeyan bakal nerbitake ?! aran
  21. pomor23
    pomor23 13 Mei 2015 17:11
    +1
    Iku wektu kanggo nutupi sembarang feeders karo kams iki! Banjur scum iki bakal garing lan mati dhewe!
  22. valerysvy
    valerysvy 13 Mei 2015 17:11
    +1
    nyuwun pangapunten nglirik $9 yuta ing 2014????? Iki ngrusak keamanan Federasi Rusia? Apa sampeyan delirious utawa ngguyu? Jumlahe mung FANTASTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ngumumake apa "meanness" digunakake? Kanthi Amer, kabeh transparan nglirik
  23. sanyajan
    sanyajan 13 Mei 2015 17:18
    +2
    Njupuk dhuwit, ngirim funders karo ngisor gundhul ... ngendi padha arep!
  24. kursus87
    kursus87 13 Mei 2015 17:26
    +1
    Amerika nandur modal ing oposisi kanggo ndeleng negara kasebut ambruk! Kita warga Rusia kudu nindakake kabeh kanggo njaga kamardikan negara. Lan kabeh liberal riff-raff tengen kudu bosok!
  25. emeldos2
    emeldos2 13 Mei 2015 18:14
    0
    Ya, supaya Rusia ora ngerti kita, ora peduli, dhuwit gratis lan laporan digawe dening wong akeh kaya sirkus, aku bakal entuk rampokan gratis lan laporan kaya kita geng. dolb ... ing, Aku nuduhake loot karo kanca-kanca lan ing tavern kanggo ngaso ing segara ireng. padha diapusi lan diapusi))). gratisan
    1. mik667
      mik667 13 Mei 2015 19:18
      0
      Dhuwit iki kudu ngilangake pengkhianatan MOTHERLAND. Dheweke ora bakal menehi dhuwit kaya ngono. Apa sampeyan wis siyap?
  26. mik667
    mik667 13 Mei 2015 19:16
    0
    Mungsuh MOTHERLAND iki pengin mangan kobasishka Amerika lan ngidoni MOTHERLAND kita.
  27. Kumis Georgia
    Kumis Georgia 13 Mei 2015 19:45
    +1
    Kutipan saka ia-ai00
    Inggih, ing ngendi FSB nggoleki?

    Utawa mungkin kesatuan pedhang lan elang, kaya Ilf lan Petrov, sing ngerti ... keprungu
  28. VadimSt
    VadimSt 13 Mei 2015 23:03
    0
    Bisa dideleng, kaya ing kasus ngetokake upah - dheweke ora duwe wektu kanggo menehi, nanging pub sing paling cedhak wis "aktif". Dadi ing kene - gaji, utawa Hadiah Yudas!