Review militèr

Rencana Amerika kanggo serangan nuklir ing kutha-kutha ing USSR

12
Tahap pungkasan Perang Dunia II lan prolog Perang Dingin sing dawa nggawa memori kita bali menyang tembung ing ngisor iki - Potsdam, Hiroshima, "Dropshot". Konferensi Potsdam para pimpinan telu negara Sekutu, Stalin, Churchill lan Truman, dianakake wiwit tanggal 17 Juli nganti 2 Agustus 1945. Dina sadurunge konferensi iki, Amerika kanggo pisanan ing crita nganakake tes hulu ledak nuklir eksperimen ing wilayahe. Lan sawise rampung rapat kasebut, tanggal 6 lan 9 Agustus, kutha-kutha Jepang Hiroshima lan Nagasaki dadi awu kanthi bom atom sing padha. Malah banjur, kepinginan ketok kanggo nyetel tes pisanan saka jinis anyar wis striking. gaman ing wiwitan patemon Big Three, lan ing pungkasan patemon kanggo nduduhake kemungkinan elek senjata atom.

Kabeh iki nuduhake yen Perang Donya II bisa dadi prolog saka perang malah luwih elek lan ngrusak. Dadi, mung rencana Amerika "Trojan" kasedhiya kanggo aplikasi saka serangan udhara massive ing USSR. Bom kasebut mesthine tiba ing 20 kutha Soviet, ing ngendi agresor ngrancang kanggo nyelehake 300 nuklir lan 20 bom konvensional. Yen iki bener kedaden, iku bakal dadi anyar, luwih elek "Hiroshima", korban kang hard kanggo mbayangno.

Cepet maju menyang masa lalu sing saiki adoh kanggo kita. Isih ana setaun sadurunge pungkasan Perang Donya II, nanging para ahli saka Amerika Serikat wis semangat banget kanggo ndeleng masa depan. Ing tanggal 16 Mèi 1944, Kepala Staf Gabungan AS ngandhani pamaréntah negara kasebut yen sawisé perang rampung, Uni Soviet bakal dadi kekuwatan sing kuat. Sawisé iku, tawuran saka kapentingan ekonomi AS, Great Britain lan USSR bakal dadi cukup nyata. Sadurunge Konferensi Yalta ing Februari 1945, Komite Kepala Staf nyedhiyakake pimpinan negara kanthi analisis sing luwih rinci babagan kemungkinan pangembangan acara. Para ahli ing sisih liya Atlantik percaya yèn sawisé perang Uni Sovyèt bakal dipeksa ngurangi angkatan bersenjata dadi 3 yuta wong kanggo mbebasake tenaga kerja sing dibutuhake kanggo mulihake ekonomi sing wis rusak. Dipercaya manawa wektu iki bakal nganti 1952 lan bakal dadi wektu sing paling cocog kanggo serangan ing USSR.



Hubungan antarane sekutu alon-alon nanging ajeg rusak. Artikel liyane lan liyane duka muncul ing pers Soviet, kang ngemot kartun saka Kukryniksy lan Boris Yefimov, denouncing "warmongers". Pers Amerika nanggapi kanthi serangan ideologi marang Uni Soviet. Ing wektu sing padha, prakara kasebut ora mung ana ing pers kanthi kekerasan verbal. Mung sawetara sasi sawise pungkasan Perang Donya II, pimpinan ndhuwur AS nguripake kanggo militèr karo instruksi kanggo ngembangaken rencana kanggo serangan ing Uni Soviet, kayata licik mantan sekutu ing koalisi anti-Hitler.

Tanggal 3 November 1945 (yaiku mung rong sasi sawisé Jepang nyerah), Laporan No. 329 saka Komite Intelijen Bersama dikirim menyang Komite Kepala Staf Amerika Serikat. Paragraf pisanan saka dokumen iki diwaca: "Pilih kira-kira 20 target sing cocog kanggo bom atom strategis Uni Soviet." Ing mata para ahli strategi militer Amerika, wayahe pas. USSR mbayar kamenangan ing Perang Donya II kanthi luwih saka 27 yuta jiwa (sengketa babagan tokoh kasebut isih ana), nalika Amerika Serikat ilang kurang saka setengah yuta wargane ing perang. Ing wektu sing padha, potensial industri negara ora mung ora kena pengaruh perang, nanging uga tambah immeasurably, thanks kanggo nomer ageng pesenan militèr. Ing pungkasan Perang Donya II, Amerika Serikat nyumbang 2/3 saka produksi industri ing donya lan setengah saka kabeh produksi baja.

Wis ing Desember 14, 1945, Kepala Staf Gabungan AS bakal ngetokake arahan, sing, antara liya, nyathet: "Senjata paling efektif sing bisa digunakake negara kanggo nyerang Uni Soviet yaiku bom atom sing kasedhiya." Rencana sing digawe ing wektu kasebut dianggep sukses sing nemtokake utamane kanthi nggunakake bom atom lan pamboman wilayah USSR, sing mesthine ngrusak potensial ekonomi negara lan nyebabake kejutan psikologis. tentara lan populasi. Bener, diakoni yen bom sacara psikologis bisa, ing nalisir, mimpin kanggo rallying saka populasi USSR watara pamaréntahan.



Wiwit pungkasan taun 1945, siji rencana militèr kanggo perang karo Uni Soviet tansah diganti karo liyane. Menapa malih, saben rencana kasebut njanjeni Amerika kamenangan tanpa syarat ing perang. Ana cukup argumentasi kanggo nuduhake optimisme babagan konflik sing bisa ditindakake, lan sing paling penting yaiku Washington ing wektu kasebut wis siap bom atom, lan Moscow mung nggawe senjata elek iki. Debut rencana perang Amerika nglawan USSR, disebut Pinscher, siap tanggal 2 Maret 1946. Timur Tengah dipilih minangka wilayah sing bisa ditindakake kanggo perang nglawan Uni Soviet, amarga ana ing wilayah iki, miturut analis militer Amerika, Uni Soviet bakal nyoba nggawe penghalang kanggo njamin pertahanan sing paling maju ing industri lan pertanian. wilayah - Ukraina lan Kaukasus. Rencana kasebut njaluk serangan nuklir sing kuat sing bakal nuntun Amerika Serikat menyang kamenangan.

Ing taun-taun sabanjure, karyawan kantor pusat Amerika bisa nggawe rencana sing akeh, nggawe pangembangane kanthi praktis. Siji-siji, rencana Bushwacker, Crankshaft, Halfmoon, Cogwill, Offtek katon padhang. Ing taun 1948, Amerika nampilake rencana Chariotir, sing nyedhiyakake 200 bom atom ing 70 kutha Soviet. Dadi, saben dina anyar bisa ngowahi perang dingin dadi konflik planet sing nyata. Sawise pambentukan blok NATO, Washington duwe sekutu luwih akeh, tegese potensi militer Amerika Serikat uga tambah. Ing wektu sing padha, rencana militer Amerika dadi luwih kejam lan sinis.

Tanggal 19 Desember 1949, Komite Kepala Staf nyetujoni salah sawijining rencana sing paling misuwur kanggo agresi militer marang USSR sing disebut "Dropshot" (short hit ing tenis), bubar sampeyan uga bisa nemokake terjemahan saka jeneng operasi iki "singkat. hit", "hit cepet", "shoot pungkasan". Rencana kasebut njaluk serangan bom sing abot. Iki direncanakake kanggo nyelehake 300 bom atom lan 250 ewu ton biasa ing Uni Soviet. Ing wektu sing padha, wilayah negara sing kalah lan rusak bakal dikuwasani. Secara total, wilayah negara kasebut dipérang dadi 4 bagéan: bagéan Kulon saka USSR, Ukraina-Kaukasus, Ural - Siberia Kulon - Turkestan, Siberia Wétan - Transbaikalia - Primorye. Kabeh zona iki dipérang dadi 22 sub-zona tanggung jawab, ing ngendi divisi sing manggoni bakal dumunung. Ing babagan pikirane tumindake, rencana kasebut ngluwihi Barbarossa.



Bom ing dina kapisan mesthine bakal nyebabake mundhut 85% saka kapasitas industri Uni Soviet. Rencana kasebut diterangake kanthi rinci babagan tumindak nglawan pasukan Soviet, udara lan segara, penindasan sistem pertahanan udara. Periode kapindho nyusul serangan nuklir pisanan lan nyedhiyakake kanggo nerusake serangan udara kanthi penyebaran 164 divisi NATO, ing antarane yaiku 69 Amerika. Iki direncanakake kanggo nggawe kontrol komunikasi segara lan segara. Tahap katelu saka kampanye kasedhiya kanggo nyerang 114 divisi saka blok NATO ing sisih kulon, lan 50 divisi liyane kanggo ndharat saka kidul (ing pesisir kulon-lor Segara Ireng). Tatanan iki mestine kanggo numpes angkatan bersenjata USSR ing Eropah Tengah. Tumindak kasebut, digabungake karo pamboman gedhe-gedhe ing kutha-kutha Soviet sing tentrem, mesthine meksa Moskow lan sekutu-sekutune kanggo nyerah. Secara total, direncanakake nggunakake 250 divisi ing perang nglawan Uni Soviet - 6,25 yuta wong. Ing wektu sing padha, ing penerbangan, angkatan laut, bagean pertahanan udara lan penguatan, iki direncanakake kanggo nyebarake babagan 8 yuta wong liyane. Lan kanthi total, kanggo implementasine rencana Dropshot, direncanakake nggunakake angkatan bersenjata kanthi jumlah 20 yuta wong.

Ing wektu sing padha, anggota saka Kepala Staf Gabungan AS mutusake, sajrone game militer, kanggo mriksa carane gedhe kemungkinan kanggo mateni 9 wilayah strategis Uni Soviet: Moscow, Leningrad, Arkhangelsk, Ural, Kaukasus, obyek ing pesisir Segara Ireng, Tashkent - Alma-Ata, Baikal, Vladivostok. Ing teori, kabeh dadi lancar, nanging analis ora nggawe kesimpulan sing paling nyenengake. Kemungkinan serangan sing sukses kira-kira 70%, nanging kerugian penerbangan kira-kira 55% saka jumlah pengebom sing melu serangan kasebut. Tokoh kasebut nyengsemaken banget. Supaya luwih cetha netepake persentase kerugian iki, kita bisa njupuk kasus saka sejarah Perang Dunia II. Kerusakan paling abot ing Maret 1944 nandhang sangsara dening klompok 97 pembom Sekutu sing ngarahake Nuremberg. Ing wektu iku, 20 pesawat ora bali saka misi, kang nyumbang kanggo 20,6% saka kabeh kendaraan melu serangan.

Nanging sing paling penting, Amerika lan sekutu-sekutune padha wedi karo bebaya serangan balas dendam saka USSR. Kalebu wiwitan serangan lemah skala gedhe. Mulane, Amerika ora nate nyoba mujudake rencanane. Ing wektu sing padha, Mayor Jenderal S. Anderson, Kepala Operasi Markas Angkatan Udara AS, nglaporake menyang Sekretaris Negara Angkatan Udara S. Symington yen Angkatan Udara AS ora bakal bisa nindakake kabeh operasi sing direncanakake marang USSR, uga nyedhiyakake pertahanan udara ing wilayah Alaska lan AS.



Ing Kremlin ing wayahe padha tetep kalem tenan es. Salah sawijining argumen ing perselisihan karo Amerika Serikat yaiku nggawe bom nuklir kita dhewe, sing diumumake dening Wakil Dewan Menteri Kliment Voroshilov. Nanging, malah iki kabar iku ora mimpin kanggo punah karya ing nggawe plans kanggo perang karo USSR. Ing taun 1952, Presiden AS Harry Truman kandha: "Kita bakal nyirnakake kutha lan pelabuhan sing kudu dirusak kanggo nggayuh tujuan kita."

Nanging kabeh iki tetep mung retorika kasar. Perang donya katelu ora miwiti, nanging mung kanggo alesan sing USSR wis liyane lan liyane senjata nuklir lan pluru balistik muncul. Kajaba iku, ing Uni Soviet, karya ing ayunan lengkap ing nitahaken saka sistem pertahanan udhara kanggo kutha-kutha lan fasilitas industri lan strategis penting, prewangan kode "Berkut". Ing framework saka project iki digawe gegaman dhasar anyar - rudal dipandu anti-pesawat. Ing taun 1955, sistem, sing nampa sebutan S-25, mlebu layanan karo tentara. Karakteristik sistem kasebut cukup cocok kanggo militèr, sistem pertahanan udara iki bisa menehi rebuff serius marang ancaman udara saka mungsuh potensial.

Rencana Amerika kanggo serangan nuklir ing USSR ing taun 1940-an lan 50-an dudu fantasi utawa penemuan. Dheweke pancen digarap lan dianalisis. Kanggo negara sing kelangan luwih saka 25 yuta wargane ing perang pungkasan lan kerja awan lan wengi kanggo mulihake apa sing wis rusak, urip kanthi harfiah ing dugout, iki bakal dadi pukulan sing abot. Paradoks demokrasi dumunung ing kasunyatan manawa Washington ora mung ngembangake rencana agresi sing nggegirisi marang mantan sekutu ing perang, nanging uga ngumumake ing taun 1970-an. Amerika piyambak declassified program sing. Mbok menawa ing 20-30 taun maneh kita bakal bisa nemokake rincian operasi sing direncanakake dening Amerika marang negara kita, nanging saiki ing presidensi George W. Bush lan Barack Obama, amarga malah saiki ing abad XNUMX donya. isih meh ora stabil. Kita isih lungguh ing "keg bubuk", sanajan diimbangi karo sistem pencegahan nuklir modern lan sistem pertahanan udara berlapis.



Sumber informasi:
http://svpressa.ru/war21/article/109018/?rpop=1
http://www.rg.ru/2010/07/29/dropshot.html
http://www.dal.by/news/89/01-06-12-14
https://ru.wikipedia.org
Pengarang:
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kopral
    kopral 14 Mei 2015 06:23
    +6
    Saiki, ngrencanakake apa-apa kanggo nglawan kita padha karo bunuh diri. Jawaban bakal teka, mberkahi sampeyan. Ilang wektu, saiki nefig dilat lambe.
    1. Scraptor
      Scraptor 14 Mei 2015 07:06
      +3
      Dheweke ora duwe. Senjata nuklir ora mung jinis WMD.
      1. Siberia
        Siberia 14 Mei 2015 07:15
        +7
        Kita mesthi duwe lan duwe jawaban
    2. Nayhas
      Nayhas 14 Mei 2015 07:14
      -33
      Kutipan: Kopral
      Saiki, ngrencanakake apa-apa kanggo nglawan kita padha karo bunuh diri. Jawaban bakal teka, mberkahi sampeyan. Ilang wektu, saiki nefig dilat lambe.

      Lan sapa sing butuh? Apa sampeyan duwe mania yen Amerika Serikat pengin numpes Rusia? Brad, ing taun 90-an, gampang ngrusak Federasi Rusia, nanging ora nate kedadeyan karo sapa wae ...
      1. andrew42
        andrew42 14 Mei 2015 07:58
        + 21
        Iki minangka delusi keagungan AS, digabung karo delusi penganiayaan. Yen ora, Amerika Serikat wis suwe nyingkirake wadyabala sing dijajah saka Eropah, lan ora bakal munggah menyang kabeh wilayah ing donya. Saben uwong sing nyoba kanggo flirt karo Amerika Serikat, lan banjur nguripake game ing sih, padha ruthlessly numpes - Sadat padha, Hussein padha, Gaddafi padha, Osama bin Laden padha, lan akeh liyane. Nanging sing nduweni Amerika Serikat ora duwe mania kaya ngono, dheweke duwe liyane - mania kanggo kekuwatan lan emas, kultus Pedhet Emas lan nyembah misanthrope utama, yaiku setan. Clique jidocratic saka AS lan Inggris minangka organizer saka perang donya 2nd, lan planner saka perang donya kaping 3. Lan kira-kira taun 90-an, aku bakal nyaranake supaya nutup, utamane sawise Gaidar sing dipakani Amerika nembak Soviet Agung Rusia saka tank ing wayah awan ing taun 1993.
        1. Alex-86
          Alex-86 23 Desember 2015 15:27
          0
          Bla bla bla. Kabal Zhidocratic, penyelenggara perang, nyembah pedhet emas ... Lan teori konspirasi siji ing ndhuwur liyane, siji ing ndhuwur liyane. Aku seneng banget karo mania buron ing Amerika Serikat, wong kanthi jelas nransfer fobia menyang mungsuh imajinasine. Nanging ing umum, aku ngenali karya GlavPUR, Nanging, iki ora malah PUr. Kulon rotten plutocratic, wong Yahudi, fosterlings, pendhudhukan Eropah dening Anglo-Saxon sing urip ing jaman kuna - aku wis maca kaya iki ing salah siji kain ing taun 39. Kabeh ana ing basa Jerman lan ana swastika ing pojok. Koran kasebut diarani Der Stürmer. Sieg Heil, Matryoshka!
      2. Scraptor
        Scraptor 14 Mei 2015 08:00
        +1
        Inggih ... lan carane sampeyan arep nindakake iku?
      3. 0255
        0255 14 Mei 2015 11:39
        + 10
        Kutipan saka Nayhas
        Kutipan: Kopral
        Saiki, ngrencanakake apa-apa kanggo nglawan kita padha karo bunuh diri. Jawaban bakal teka, mberkahi sampeyan. Ilang wektu, saiki nefig dilat lambe.

        Lan sapa sing butuh? Apa sampeyan duwe mania yen Amerika Serikat pengin numpes Rusia? Brad, ing taun 90-an, gampang ngrusak Federasi Rusia, nanging ora nate kedadeyan karo sapa wae ...

        Lan kenapa Amerika mbiayai para pejuang Chechen? Napa lan nglawan sapa Amerika bakal mbangun pangkalan angkatan laut ing Crimea sawise Maidan? Iki kekancan kaya ngono sawise "ambruk sistem komunis"?
        Comrade Nayhas, sampeyan salah siji naif utawa sampeyan nggarap jarahan Barat
        1. Alex-86
          Alex-86 23 Desember 2015 15:28
          0
          Lan aku bisa duwe dokumen nyata sing pejuang Chechen padha disponsori dening Amerika Serikat? Pembayaran disimpen.
      4. Rus2012
        Rus2012 14 Mei 2015 12:49
        +8
        Kutipan saka Nayhas
        Brad, ing taun 90-an iku gampang kanggo ngrusak Federasi Rusia, nanging ora ana wong

        ... nggih, kados pundi.
        Napa terus ambruk yen "pemerintah kolonial" kuwasa, dipimpin dening EBN "liberal" lan "bocah Texas".
        Padha dianggep proyek rampung - banjur mung divisi menyang 7 bagean lan demilitarization luwih. Lan rencana kasebut wiwit ditindakake - 7 distrik federal, yen ana sing lali.
        Inggih, banjur - "squeezing metu" bertahap saka senjata nuklir.Langkah pisanan iku panyimpenan lan commissioning saka sistem kontrol. Iki dileksanakake, kanthi cara, sebagian. Kabeh yabb, kajaba sing ana ing operator (ICBM, kapal selam nuklir), dipindhah menyang fasilitas panyimpenan pusat. Mung sawetara sasi kepungkur, sistem dibusak lan mateni transmisi data "manca".
        Kajaba iku - "unboosting" saka plutonium-uranium weaponized lan menyang tungku 3,14 pembangkit listrik tenaga nuklir (ora kabeh cetha apa "tangan", padha ngomong, iku ora bisa metu banget) ...
        Lan sateruse - nyuda bertahap ing populasi - nganti 50 yuta ... Assignment sumber daya alam ...
  2. Nayhas
    Nayhas 14 Mei 2015 07:12
    -16
    Nanging kabeh iki tetep mung retorika kasar. Perang donya katelu ora miwiti, nanging mung kanggo alesan sing USSR wis liyane lan liyane senjata nuklir lan muncul rudal balistik.

    Omong kosong, nganti taun 1962 (katon R-16), siji-sijine ICBM sing bisa ngirim hulu ledak nuklir menyang Amerika Serikat yaiku R-7, nalika Amerika Serikat wis nyebarake ICBM Atlas lan Titan menyang USSR, ditambah Jupiter. lan Torah dumunung ing Eropah , plus Polaris ing SSBNs J.Washington lan Ethan Allen ... Amerika Serikat bisa ngilangke USSR saka lumahing bumi luwih saka sapisan karo impunity Absolute, nanging kabeh plans ndhuwur mung rencana containment. Amerika Serikat ora ngarahake penghapusan fisik USSR, yen ora, rencana hipotetis iki wis dileksanakake biyen.
    1. Scraptor
      Scraptor 14 Mei 2015 07:55
      + 10
      Saliyane R-7 (ICBM pisanan), ana uga penerbangan jarak jauh sing tekan siji arah karo lapangan udara lompat, SLBM pisanan uga Soviet (AB611), sadurunge prau kasebut isih nggawa KR (malah American JB-2 Loon).
      Dadi kod ana ing gunwale sampeyan ... lan ora "nyirnakake kanthi impunity." keprungu
      Amerika BO karo I-400 lan kapal selam liyane isih bisa dilebokake ing dhengkul Jepang nalika Perang Dunia II, Uni Soviet nylametake Amerika Serikat saka iki ing Manchuria ...
      Kabeh wong bisa ndeleng kepiye Amerika Serikat saiki "nyegah" ing saindenging jagad.
      1. Nayhas
        Nayhas 14 Mei 2015 10:38
        -8
        Kutipan saka Scraptor
        Saliyane R-7 (ICBM pisanan), ana uga penerbangan jarak jauh

        Kemungkinan YES kanggo ngatasi pertahanan udara AS lan nyelehake bom atom ora ana nol. Monsters subsonik tanpa tutup pejuang ora bisa ngatasi pertahanan udara sanajan ing wayah wengi, sanajan ana ing model 1961.
        Kutipan saka Scraptor
        SLBM pisanan uga Soviet (AV611)

        Sampeyan medeni kormoran ing genangan sampeyan kanthi kerajinan kasebut kanthi misil R-11 (jarak 150 km). Raket kasebut ora nyebabake bebaya kanggo Amerika Serikat amarga ora bisa digunakake ing praktik.
        Kutipan saka Scraptor
        Amerika BO karo I-400 lan kapal selam liyane isih bisa dilebokake ing dhengkul Jepang nalika Perang Dunia II, Uni Soviet nylametake Amerika Serikat saka iki ing Manchuria ...

        Bukak cormorant menyang situs "Sejarah Alternatif"
        1. Scraptor
          Scraptor 15 Mei 2015 03:15
          0
          Lan kenapa Amerika Serikat isih butuh monster subsonik? (iki babagan B-52 lan dudu babagan B-36) ngguyu

          Mangga nulis bab AB611 karo R-11 (300 km) soko pinter ... (utamané sing dicekel dening J.Washingtons lan Ethan Allens).

          Cormorant sampeyan kene, lan banget stupidly. Meh kabeh kutha gedhe ing Amerika dumunung ing pesisir, malah I-400 utawa P-11 ora perlu kanggo nyerang. lol
    2. andrew42
      andrew42 14 Mei 2015 08:07
      +7
      Ana sing kaya mengkono - karusakan sing ora bisa ditampa. Mulane, ora perlu grimis lan nguwuh-uwuh bantahan sing ora ana dhasare. Kaunggulan militer Amerika Serikat lan sekutu liwat USSR-Rusia ana ing kabeh tahapan sajarah, malah ing 1918. Nanging, malah ing 1919 padha kicked metu saka Murman lan Arkhangelsk, lan saka Primorye. Merga perang kuwi kejam, dudu kanggo ngethok dividen. Lan babagan R-7, gupuh ing Amerika Serikat pancen apik tenan. Matur nuwun Gusti Eisenhower minangka wong sing waras, politisi lan jenderal militer, dheweke ora tiba ing kabeh rencana "atomisasi". Lan nggetak Soviet babagan Welasan ICBM Soviet makarya minangka ngirim - pengecut padha ditinggal ing kadhemen. Kita kudu mbayar pajeg, padha recouped gracefully - Manajemen unstructured saka agen pengaruh lan perang informasi-mental.
      1. Alex-86
        Alex-86 23 Desember 2015 15:31
        0
        Ora diusir, banjur lunga. Dheweke nampa pesenan saka Kementerian Pertahanan Imperial lan lunga) Ora terstruktur-mental))
        Mesthi wae, Ike ora ketompo, dheweke ora pengin ngowahi planet kasebut dadi tumpukan nuklir.
    3. 0255
      0255 14 Mei 2015 11:49
      +4
      Kutipan saka Nayhas
      Nanging kabeh iki tetep mung retorika kasar. Perang donya katelu ora miwiti, nanging mung kanggo alesan sing USSR wis liyane lan liyane senjata nuklir lan muncul rudal balistik.

      Omong kosong, nganti taun 1962 (katon R-16), siji-sijine ICBM sing bisa ngirim hulu ledak nuklir menyang Amerika Serikat yaiku R-7, nalika Amerika Serikat wis nyebarake ICBM Atlas lan Titan menyang USSR, ditambah Jupiter. lan Torah dumunung ing Eropah , plus Polaris ing SSBNs J.Washington lan Ethan Allen ... Amerika Serikat bisa ngilangke USSR saka lumahing bumi luwih saka sapisan karo impunity Absolute, nanging kabeh plans ndhuwur mung rencana containment. Amerika Serikat ora ngarahake penghapusan fisik USSR, yen ora, rencana hipotetis iki wis dileksanakake biyen.

      Inggih, saka apa Amerika Serikat nahan USSR?
      Yen Amerika Serikat sing putih lan alus ora pengin numpes USSR sacara fisik, mula kenapa kudu nggawe rencana kanggo bom atom? Napa banjur nggawe blok NATO, CENTO lan ANZUS nglawan USSR? Yagene pesawat pengintaian lan pengebom terus-terusan nyerang wilayah udara Soviet, utamane sadurunge 1 Mei 1960?
      1. Nayhas
        Nayhas 14 Mei 2015 12:51
        -11
        Kutipan: 0255
        Yen putih lan alus USA

        Aku ora ngaku.
        Kutipan: 0255
        banjur kenapa kudu nggawe rencana kanggo bom atom?

        Kanggo nanggepi ... Kanggo yen ana rencana kanggo serangan cidra, iku kudu dileksanakake, contone, rencana Barbarossa disiapake kanggo serangan ing USSR, lan ora kanggo ngapusi ing brankas Wehrmacht. Rencana Amerika Serikat minangka tumindak yen ana tumindak tartamtu saka USSR, ing ngendi dheweke tansah ngimpi "mbuwang menyang Saluran Inggris" ...
        Nganti taun 1962 (wiwit kesetaraan karo USSR) Amerika Serikat bisa ngleksanakake rencana kasebut tanpa ana akibat kanggo awake dhewe, nanging amarga kasunyatane iki ora kedadeyan, jelas manawa iki minangka rencana ...
        1. supermacan21
          supermacan21 14 Mei 2015 19:29
          +3
          Kutipan saka Nayhas
          Rencana Amerika Serikat minangka tumindak yen ana tumindak tartamtu saka USSR, ing ngendi dheweke tansah ngimpi "mbuwang menyang Saluran Inggris" ...


          Oh Nayhas, jujur, aku tansah ngurmati kiriman sampeyan nalika maca. nyoba kanggo mbantah kabeh wektu. Nanging usul sampeyan iki ora liya mung kabodhoan. Apa sampeyan mikir yen kabeh rencana kanggo ngluncurake serangan nuklir gedhe-gedhe ing USSR mung minangka respon kanggo kemungkinan serangan ing pihak kita? Apa sampeyan ngerti yen iki pendapat sampeyan lan dudu a kasunyatan, lan iku ora kanggo nemtokke ing kita PERLU (!). Konstantin (0255) bener nyatet ndhuwur, sampeyan salah siji naif (amarga sampeyan banget nggawe percoyo iki), utawa sampeyan bisa kanggo ngerti sing ... keprungu
        2. Scraptor
          Scraptor 15 Mei 2015 02:17
          0
          Kutipan saka Nayhas
          rencana khianat saka serangan

          sampeyan ngomong bab operasi "Uthinkable" chtoli?
          utawa sampeyan pengin mbuwang rereget lan getih Hitler ing USSR pasca perang kanthi tembung sing padha?
          konsekwensi sing ora bisa ditampa kanggo AS bisa uga wiwit pertengahan Agustus 1945 (pengambilalihan Soviet saka Detasemen 731). malih, padha ora duwe warheads nuklir nalika iku. sadurunge iku babagan "bash on bash" amarga mung ana senjata kimia.
      2. Alex-86
        Alex-86 23 Desember 2015 15:32
        0
        Saka kasunyatan sing saiki degenerates syuting video ing YouTube ing judhul "Alon-alon roket ngambang adoh menyang kadohan."
    4. Rus2012
      Rus2012 14 Mei 2015 12:59
      +7
      Kutipan saka Nayhas
      plus Jupiter lan Torah diselehake ing Eropah

      ... uga, iki ora sakabehe bener.
      4 ICBM R-7 saka 59-60g. padha siap kanggo Smash Fashington, New York, Los Angeles lan Texas kanggo bledug.
      Kira-kira 36 R-16 sing tugas ditambahake ing krisis Karibia. Plus oke. 20 R-12 siap tempur ing Kuba.
      Taktis FKR-1, Il-28 bisa tekan ing pesisir Amerika Serikat - kita mung meneng.

      Kajaba iku, kira-kira 500 R-5M, R-12, R-14 bakal ngrusak kabeh Eropa, bagean Asia, Alaska, uga dadi bledug. Kajaba iku, sadurunge Jupiter lan Torah (kerosene-oksigen) njupuk mati
  3. Mayor_Whirlwind
    Mayor_Whirlwind 14 Mei 2015 07:16
    + 11
    Ora ana siji ing Kulon mbatalake rencana kanggo numpes Slavs: kanggo pit saben liyane supaya padha perang, ninggalake sawetara yuta kanggo nyedhiyani West karo sumber daya, etc. - Aku dhewe maca ing majeng buku teks Western. "Kanca-kanca" kaya Amerika Serikat lan NATO kudu dirusak supaya liyane nggawe kesimpulan sing bener lan dadi kanca karo Rusia, lan ora ngganggu.
    1. andrew42
      andrew42 14 Mei 2015 08:09
      -2
      Njupuk luwih jero. Wiwit jaman Troy, wong-wong mau wis meksa kita, lan lemak wis netes.
  4. kopral
    kopral 14 Mei 2015 08:34
    +8
    Kutipan saka Nayhas
    Apa sampeyan duwe mania yen Amerika Serikat pengin numpes Rusia?

    Pitakonan ora bener. Mania iku misnomer. Ana prinsip dhasar ing politik - aja ngandelake sapa wae, sanajan "mitra". Lan sing ora dikarepake saka Amerika Serikat yaiku perdamaian.
    Kutipan saka Nayhas
    , ing taun 90-an, ngrusak Federasi Rusia gampang kaya ngethok woh pir

    Nichrome kaya iki "Ngrusak" kaya sing sampeyan ujar, negara sing duwe potensi nuklir sing kuat lan sarana pangiriman, sampeyan kudu dadi wong bodho sing ora ngitung akibat sing bisa ditindakake.
    Ing kene padha gelut karo kultus dhuwit, dhuwit-grubing lan perversions, ya, kene padha kasil.
    1. Nayhas
      Nayhas 14 Mei 2015 11:00
      -8
      Kutipan: Kopral
      Ana prinsip dhasar ing politik - aja ngandelake sapa wae, sanajan "mitra"

      Ana bedane antarane kepercayaan lan mania. Ora ana wong ing donya sing percaya karo sapa wae, iki jelas kanggo kabeh wong lan ora nggawe pitakonan, amarga kepercayaan minangka istilah sing mutlak, kaya meteng, ana utawa ora, sampeyan ora bisa "meteng sithik" (nuwun sewu kanggo banalitas).
      Mania wis ana ing bidang kedokteran ...
      Kutipan: Kopral
      Nichrome kaya iki "Ngrusak" kaya sing sampeyan ujar, negara sing duwe potensi nuklir sing kuat lan sarana pangiriman, sampeyan kudu dadi wong bodho sing ora ngitung akibat sing bisa ditindakake.

      Dadi apa AS pengin ngrusak Rusia, amarga wartawan lan analis domestik njamin saka layar biru (ing arti harfiah)? Lan uga macem-macem "patriot" lan liya-liyane? Apa sing saiki wis diganti babagan "potensi nuklir"? Ora ana apa-apa, kabeh isih ana, kenapa banjur nangis?
      1. 0255
        0255 14 Mei 2015 12:39
        +5
        Kutipan saka Nayhas
        Dadi apa AS pengin ngrusak Rusia, amarga wartawan lan analis domestik njamin saka layar biru (ing arti harfiah)? Lan uga macem-macem "patriot" lan liya-liyane? Apa sing saiki wis diganti babagan "potensi nuklir"? Ora ana apa-apa, kabeh isih ana, kenapa banjur nangis?

        NATO wis cedhak karo wates Rusia, AS nyeret Rusia menyang perang ing Ukraina - lan sawetara wong mikir yen Amerika putih lan alus. wong bodho
        1. Nayhas
          Nayhas 14 Mei 2015 12:53
          -3
          Kutipan: 0255
          NATO nyedhaki wates Rusia

          NATO tansah ana ing tapel wates USSR / Federasi Rusia
          Kutipan: 0255
          AS nyeret Rusia menyang perang ing Ukraina

          penembake CIA?
          1. 0255
            0255 14 Mei 2015 13:36
            +3
            Kutipan saka Nayhas
            NATO tansah ana ing tapel wates USSR / Federasi Rusia

            Ya, apa jenis [tembung telung huruf ala sing kita kabeh nulis ing pager nalika isih cilik] NATO ngembangake menyang tapel wates Rusia yen Perang Dingin, kaya, rampung ing 1991?
            1. Alex-86
              Alex-86 23 Desember 2015 15:39
              0
              Perang wis rampung, ancaman tetep. Kajaba iku, miturut kiriman schizoid murni ing topik iki, Amerika Serikat pancen bener kanthi menehi peringatan kanggo nyebarake pertahanan rudal ing cedhak tapel wates Rusia. Kanggo akeh, perang durung rampung ing sirahe, lan isih duwe kabodhoan sing cukup kanggo mencet tombol, ngrusak awake dhewe lan wong liya.
        2. Alex-86
          Alex-86 23 Desember 2015 15:36
          0
          NATO nyedhaki wates Rusia, ketoke liwat alang-alang. Amarga nganti saiki ora ana persiapan bridgeheads banget

          Pancen nggambar AS Rusia! Kita ora ngirim pasukan menyang Donbass dhéwé, padha ilang, prajurit kontrak lagi liburan ing BMP, padha mandheg ing panggonan sing salah, apa sing kudu dilakoni ... Umumé, Amerika Serikat nyeret kita menyang kabeh iki!
  5. Stiletto
    Stiletto 14 Mei 2015 09:13
    +3
    Perselisihan ora ngganti inti saka prakara, iku cetha: menehi negara slack, lan plans kanggo liquidation lan dismemberment bakal langsung dipun ginakaken. Aku yakin manawa saiki Amerika Serikat lan negara-negara blok NATO liyane duwe akeh rencana sing ana ing sangisore kain. Ya, nanging kepinginan saiki ora pas karo kemungkinan - sampeyan mung bisa babakan, cokotan mbebayani - untune bakal kalah.
  6. stapler
    stapler 14 Mei 2015 12:00
    +3
    "Rencana Amerika kanggo serangan nuklir ing kutha-kutha ing USSR"

    - Kene bajingan!
  7. RuslanNN
    RuslanNN 14 Mei 2015 14:00
    +4
    Nayhas, aku rumangsa yen sampeyan dadi pengacara setan. USSR, lan banjur Rusia, kaya balung ing tenggorokan kanggo AS. Ora ketompo carane hard padha nyoba kanggo numpes Rusia. Lan mung amarga dheweke ora sukses, ora ateges dheweke ora pengin.
  8. Ahli teknologi
    Ahli teknologi 14 Mei 2015 18:24
    +2
    Nanging sing paling penting, Amerika lan sekutu-sekutune padha wedi karo bebaya serangan balas dendam saka USSR.


    Nuwun sewu amargi kirang sopan, nanging kados ingkang dipunandharaken: titikanipun dudu wesi.

    TIKUS!!!