Review militèr

Sistem roket peluncuran kaping pirang-pirang "Polonaise" (Republik Belarus)

35
Ing tanggal 9 Mei, parade militèr darmabakti kanggo Dina Kamenangan dianakaké ing Minsk. Sajrone acara iki, angkatan bersenjata Republik Belarus pisanan nuduhake sistem roket peluncuran anyar "Polonaise". Parade perayaan kasebut kalebu rong peluncur mandiri lan rong kendaraan muatan transportasi MLRS anyar.

Laporan pisanan babagan Belarusian anyar gaman muncul ing pungkasan Maret taun iki. Banjur departemen militer Belarus ngumumake rencana kanggo parade sing bakal teka tanggal 9 Mei. Antarane liyane, partisipasi Polonaise MLRS anyar kasebut. Sawetara minggu sawisé iku, foto pisanan teknologi sing njanjeni mlebu ing domain umum. Pungkasan, tanggal 9 Mei, demonstrasi resmi pertama kendaraan tempur anyar ditindakake. Mbok menawa, ing mangsa ngarep, kendaraan tempur Polonaise bakal maneh melu ing macem-macem acara sing padha, lan uga bakal diadopsi dening tentara Belarusia.

Sistem roket peluncuran kaping pirang-pirang "Polonaise" (Republik Belarus)

Kendaraan tempur MLRS Belarusia anyar "Polonaise" sajrone parade militer ing Minsk 09.05.2015/XNUMX/XNUMX (c) kp.by


Umume informasi babagan MLRS Belarusia anyar durung diumumake, nanging sawetara rincian proyek kasebut wis dikenal. Informasi iki, uga foto kendaraan tempur anyar, ngidini kita nampilake tampilan perkiraan sistem Polonaise lan nggawe sawetara asumsi. Utamane, versi wis dituduhake babagan kemungkinan pangembangan gabungan MLRS Belarusia anyar. Insinyur Cina diarani co-penulis spesialis Belarusia.

Kabeh unsur sistem roket peluncuran kaping pirang-pirang Polonaise adhedhasar sasis roda Astrolog MZKT-7930. mesin kuwi aktif digunakake minangka basis kanggo macem-macem sistem senjata, utamané Russian-digawe. Utamane, sistem rudal operasional-taktis Rusia Iskander dibangun ing sasis papat poros buatan Belarusia.

Ing ngisor iki saka data sing kasedhiya, sasis MZKT-7930 dilengkapi mesin diesel 500 hp. lan bisa nggawa muatan nganti 24 ton. Kacepetan maksimum mesin dhasar, gumantung saka beban, nganti 70 km / h. Cadangan daya maksimum bisa nganti 1000 km.

Kabeh unit perlu saka pertempuran lan transportasi-loading kendaraan (TZM) diselehake ing sasis dhasar. Ing sisih tengah lan mburi sasis mesin, platform dipasang ing ngendi kabeh simpul sing dibutuhake dipasang. Sajrone tembak, kendaraan tempur kudu stabil kanthi papat outrigger sing dipasang ing antarane as ngarep lan mburi. Kanggo gampang pitungan, ana tangga cilik ing ceruk outriggers, sing uga dadi tutup pelindung.

Ing platform TZM ana tunggangan kanggo transportasi transportasi lan wadah peluncuran (TLC) rudal. Kajaba iku, crane dipasang ing mburi kendaraan muatan transportasi, kanthi pitungan kompleks kasebut kudu ngisi maneh TPK saka kendaraan transportasi menyang peluncur tempur.



Kendaraan tempur lan muatan transportasi saka MLRS Belarusia anyar "Polonaise" (c) www.abw.by


Ing platform kendaraan tempur Polonaise MLRS dipasang turntable kanthi boom angkat, sing dadi basis peluncur. Ana fasteners ing boom kanggo nginstal loro paket papat TPK ing saben. Mekanisme sing ana, ketoke, bisa nuntun paket wadhah ing bidang horisontal lan vertikal. Fitur peluncur sing penasaran, sing nuduhake sawetara rincian desaine, yaiku jurang sing isih ana ing antarane rong paket TPK.

Rudal kompleks Polonaise disedhiyakake ing transportasi lan wadah peluncuran, sing nggampangake transportasi lan panggunaan. Wadah oblong duwe bagean persegi, sing bisa uga nuduhake sawetara fitur rudal sing digunakake. Nalika roket diluncurake, temenan, tutup mburi TPK dicelupake, sawise wadhah kasebut minangka pandhuan sing nyetel lintasan awal roket.

Ora ana informasi sing bisa dipercaya babagan desain lan karakteristik rudal kompleks Polonez. Mung sawetara tembak maksimum lan sawetara fitur saka nggunakake dimaksudaké dikenal. Sajrone parade anyar, komentator acara ujar manawa sistem Polonaise bisa nyerang target ing jarak nganti 200 km. Kajaba iku, diumumake ing parade manawa sistem tembakan voli anyar bisa ngirim serangan sing tepat marang wolung target bebarengan. Rincian liyane ora dilaporake.

Rudal kanthi jarak tembak maksimal nganti 200 km pancen menarik banget. Saiki, mung sawetara negara sing bisa gumunggung amunisi MLRS kanthi ciri sing padha. Nganti saiki, Republik Belarus ora kalebu ing dhaptar pamilik senjata kasebut. Kajaba iku, ana alasan kanggo mangu-mangu kemampuan industri Belarusia kanggo ngembangake lan nguwasani produksi senjata kanthi kinerja dhuwur kasebut. Mangkono, pitakonan muncul: kanthi kerjasama karo sapa Polonaise MLRS digawe?

Versi wis muncul ing sumber khusus Rusia babagan kemungkinan peserta ing pangembangan proyek Polonaise. Penulis situs web Nevsky Bastion lan blog BMPD nulis babagan kemungkinan kerjasama antarane Belarus lan China. Ing awal April, delegasi Belarusia ngunjungi China lan nganakake rembugan babagan kerjasama militer. Nglaporake babagan asil perjalanan kasebut, pejabat Belarusia nyebutake sawetara dhukungan kanggo kemampuan pertahanan Belarus dening China. Rincian negosiasi kasebut, nanging ora diterbitake.


Kendaraan tempur lan transportasi saka MLRS Belarusia anyar "Polonaise" sajrone parade militer ing Minsk 09.05.2015/XNUMX/XNUMX (c) Vitaly Dembovsky / news.tut.by


Padha warta, uga informasi sing wis dikenal, dadi alasan munculé versi kerjasama Belarusia-Cina. Bubar, industri pertahanan China wis aktif promosi misil A200 anyar ing pasar internasional. Produk iki dikembangake dening CALT (China Academy of Launch Vehicle Technology) lan dirancang kanggo ngirim serangan presisi dhuwur marang target mungsuh ing jarak nganti 200 km.

Sawetara ciri teknis roket A200 dikenal. Prodhuk iki nduweni diameter awak 301 mm (rada luwih gedhe tinimbang kaliber "Soviet" 300 mm sing digunakake dening MLRS Smerch) lan dawane kira-kira 7,26 m. Pesawat berbentuk X buntut sawise dibukak duwe rentang 615 mm. Bobot peluncuran roket kira-kira 750 kg lan bisa uga gumantung saka jinis hulu ledak.

Sumber Cina nyebutake yen rudal A200 bisa nggayuh target ing jarak 50 nganti 200 km. Amarga jarak sing relatif dawa, rudal kasebut dilengkapi sistem panuntun dhumateng sing dirancang kanggo mbenerake dalan ing lintasan kasebut. Produk A200 nduweni sistem panuntun dhumateng gabungan adhedhasar sistem navigasi inersia lan satelit. Miturut sumber Cina, panyimpangan kemungkinan circular saka rudal ora ngluwihi 50 m. Dikenal yen ana telung jinis warheads. Ing mangsa ngarep, varian anyar saka beban pertempuran bisa uga katon.

Kaya sing dingerteni, misil A200 China digawe kanggo digunakake minangka senjata sistem roket peluncuran modern. Mangkono, panggunaan rudal kasebut minangka bagéan saka Polonaise MLRS buatan Belarusia katon minangka langkah sing logis lan bener. Kajaba iku, panggunaan amunisi kasebut kanthi serius ngembangake macem-macem tugas sing ditindakake.


Roket 301-mm A200 dikembangake lan diprodhuksi dening China Academy of Launch Vehicle Technology (CALT), yaiku bagean saka perusahaan aeroangkasa negara China China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) (c) Poly Technologies (liwat Jane's)


Yen versi babagan panggunaan rudal A200 Cina bener, mula MLRS anyar sing dikembangake bebarengan bisa digunakake kanggo nyerang target wilayah lan kanggo nyerang obyek kanthi ukuran sing relatif cilik. Ing kasus iki, sistem roket peluncuran macem-macem bisa nindakake misi tempur khas sistem rudal taktis operasional. Pernyataan komentator ing parade babagan kemungkinan nyerang wolung target kanthi bebarengan dikonfirmasi kanthi versi tartamtu saka peran taktis kompleks anyar iki.

Perlu dicathet yen asumsi babagan pembangunan bebarengan sistem Polonaise dening spesialis saka China lan Belarus durung dikonfirmasi dening sumber resmi. Sisih Belarusia ngaku yen rancangan MLRS anyar dikembangake mung dening perusahaan domestik, tanpa keterlibatan spesialis manca. Fitur proyek kasebut nyebabake pitakonan anyar sing durung dijawab.

Sawetara dina sawise parade 9 Mei, laporan pisanan muncul babagan nasib MLRS anyar. Menteri Pertahanan Republik Belarus Andrei Ravkov ujar manawa sistem Polonaise bakal diluncurake ing taun 2016. Rincian liyane, kayata jumlah kompleks sing direncanakake kanggo tuku, durung dilaporake.

Sistem roket peluncuran kaping pirang-pirang Belarus "Polonaise" menarik banget amarga sawetara alasan. Kaping pisanan, industri Belarusian durung nggawe senjata kanthi kinerja dhuwur. Alasan liya yaiku kinerja dhuwur. Saiki, mung sawetara negara sing ngembangake proyek MLRS kanthi rudal sing bisa mabur kanthi jarak nganti 200 km. Kajaba iku, perhatian marang proyek kasebut ditarik kanthi kerjasama karo spesialis Cina.

Saiki bisa diarani yen wiwitan produksi serial komplek Polonez bakal dadi langkah sing migunani lan penting kanggo industri Belarusia. Iki bakal ngidini ngemot sawetara perusahaan pertahanan kanthi pesenan. Kaping pisanan, pesenan bakal ditampa dening Minsk Wheel Tractor Plant, sing bakal tanggung jawab kanggo produksi sasis dasar. Perusahaan liyane bakal melu produksi komponen liyane saka kompleks kasebut.

Nanging, yen versi kerjasama karo China bener, produksi sawetara komponen kompleks bakal tetep ing njaba Belarus. Ing wektu sing padha, ora bisa ngilangi kemungkinan dhasar kanggo nyebarake produksi sawetara produk, kalebu rudal, ing perusahaan Belarusia, nanging pangembangan proyek kasebut nyebabake keraguan serius.

Informasi babagan tes MLRS "Polonaise" durung kasedhiya. Kajaba iku, ana alesan kanggo mangu-mangu kemampuan Belarus kanggo nindakake tes lengkap senjata anyar kanthi peluncuran rudal jarak lengkap. Negara kasebut mung ora duwe papan latihan kanthi ukuran sing cocog, sing bisa mengaruhi cara nguji senjata anyar.




Perlu dicathet yen preduli saka acara liyane, proyek sistem roket peluncuran kaping pirang-pirang Polonaise mesthi bakal tetep ana. crita industri pertahanan Belarusia. Saiki, tentara Belarus mung bersenjata karo MLRS desain lan produksi Soviet. "Polonaise" dadi sistem pisanan saka kelas iki, dikembangaké ing Republik Belarus kanggo dekade kamardikan.


Miturut situs web:
http://nevskii-bastion.ru/
http://bmpd.livejournal.com/
http://vpk-news.ru/
http://русская-сила.рф/
http://janes.com/
Pengarang:
35 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pemanah Sihir
    Pemanah Sihir 15 Mei 2015 06:26
    + 15
    Yen karakteristik sing diumumake bener, mula aku memuji para tukang bedhil saka Belarus nalika ngadeg! Sepisan maneh, iki mbuktekake yen sampeyan ora bisa ngaso. Tornado kita wis suwe dianggep minangka peluncur roket paling kuat ing donya, nanging saiki ana minangka pesaing sing wis ngliwati jarak kasebut. Ya, kita ngenteni jawaban saka paduan senjata hi
    1. insafufa
      insafufa 15 Mei 2015 06:48
      +4
      Kutipan saka Magic Archer
      Yen karakteristik sing diumumake bener, mula aku memuji para tukang bedhil saka Belarus nalika ngadeg! Sepisan maneh, iki mbuktekake yen sampeyan ora bisa ngaso. Tornado kita wis suwe dianggep minangka peluncur roket paling kuat ing donya, nanging saiki ana minangka pesaing sing wis ngliwati jarak kasebut. Ya, kita ngenteni jawaban saka paduan senjata hi

      Aja ragu-ragu, paduan kasebut nggarap versi anyar Tornado wis suwe nguji versi rudal kanthi jarak peluncuran 120 km lan kanthi koreksi target ing penerbangan saka satelit.
      Tambah ing sawetara peluncuran uga ditindakake, nanging iki bakal ditindakake yen militer mbutuhake paduan kasebut
    2. NEXUS
      NEXUS 15 Mei 2015 07:05
      +2
      Kutipan saka Magic Archer
      .Inggih, kita ngenteni wangsulan saka gunsmiths saka Alloy

      sa adoh aku ngerti, jawaban wis ana kanggo dangu, iki sistem TORNADO-S. hi
      1. svp67
        svp67 15 Mei 2015 08:22
        +4
        Kutipan: NEXUS
        sa adoh aku ngerti, jawaban wis ana kanggo dangu, iki sistem TORNADO-S

        Uga bikaliber "Hurricane-1m"
        [/ center]

      2. kitakaze
        kitakaze 17 Mei 2015 20:36
        0
        music apik bakal kanggo NATO lan Amerika. musik klasik polonaise oginsky
    3. FAZE
      FAZE 15 Mei 2015 08:45
      -4
      Anak ajaib, nanging)) mung sawetara jinis ampas sing kedadeyan karo MZKT akhir-akhir iki ...
      1. Ejik_026
        Ejik_026 15 Mei 2015 10:28
        +4
        Ya, "Storyteller" umum wis dibusak lan sing anyar dipasang. Kepala insinyur dijupuk amarga nggunakake jabatan resmi.
        Direktur jenderal kudune wis suwe diganti, dheweke duwe wakil sing wicaksana, lan levele ora cukup.

        P.S. Bapak kerja ing kana.
    4. mandhiri
      mandhiri 15 Mei 2015 09:53
      +4
      Kutipan saka Magic Archer
      Yen pratelan kasebut bener ngadeg applaud gunsmiths saka Belarus!

      kok kabeh iki standing ovation? Aku iku ora akèh pikiran sing sijine sistem Cina ing sasis MZKT. bakal dadi pangembangan kompleks industri militer Belarusia - mula ora dadi pitakonan. lan mung thanks kanggo industri pertahanan Cina
      1. Lopatov
        Lopatov 15 Mei 2015 11:04
        +1
        Belarusians tansah nduweni tingkat lokalisasi sing dhuwur banget. Paling kamungkinan, kabeh, kajaba rudal ing TPK, bakal diprodhuksi ing Belarus. Padha duwe saben kesempatan kanggo nindakake.
    5. Lt. angkatan udara cadangan
      Lt. angkatan udara cadangan 15 Mei 2015 10:29
      +2
      Kutipan saka Magic Archer
      Yen karakteristik sing diumumake bener, mula aku memuji para tukang bedhil saka Belarus nalika ngadeg! Sepisan maneh, iki mbuktekake yen sampeyan ora bisa ngaso. Tornado kita wis suwe dianggep minangka peluncur roket paling kuat ing donya, nanging saiki ana minangka pesaing sing wis ngliwati jarak kasebut. Ya, kita ngenteni jawaban saka paduan senjata

      Apik banget kanggo nyelehake rudal ing TPC, sing bisa diganti kanthi cepet lan terus murub ing target, ora kaya Grad, Hurricane lan Smerch, ing ngendi rudal multi-ton dimuat siji-sijine menyang pandhuan, sing mbutuhake wektu sing cukup suwe. .
      1. Lopatov
        Lopatov 15 Mei 2015 11:41
        + 13
        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
        Iku pinter banget kanggo ngatur roket ing tpk

        Ora mesthi pinter.
        Kaping pisanan, masalah keselarasan instalasi TPK ing peluncur. Kesalahan 0.5 derajat bakal biaya simpangan lateral 100 meter ing jarak 175 km.
        TPK sing dibusak, kalebu sing kosong, kudu dianggep kaya endhog mentah.

        Kapindho, masalah nginstal piranti tambahan ing roket. TPK sing disegel ing pabrik kasebut ora ngidini instalasi dering rem ing rudal, sing mesthi nambah dispersi nalika ditembak ing jarak cendhak.

        Katelu, TPK kasebut mbutuhake instalasi sekring universal sing larang - ora ana cara kanggo nginstal "ing lapangan" gumantung saka tugas kasebut. Kajaba iku, ora bisa kanthi manual ngetik setelan kasebut menyang sekring kasebut yen ana rusak piranti input remot.

        Papat, mokal kanggo mbentuk paket "campuran" gumantung saka tugas. Contone, nalika nggarap kolom, mupangati nggunakake telung jinis rudal ing siji salvo: rudal jinis kluster kanthi KOBE, rudal jinis kluster kanthi ranjau anti-kendaraan, lan rudal jinis kluster kanthi ranjau anti-personil. "Hodgepodge" kuwi dijamin kanggo mungkasi kolom lan numpes minangka target stasioner.

        Saben dandan duwe "sisih peteng". Opsi sing luwih cerdas yaiku ora nyengat ing produksi kendaraan muatan transportasi. Nggawe piranti sing bisa ngisi kabeh paket bebarengan ora dadi tugas teknis sing angel banget.
    6. Pilat2009
      Pilat2009 15 Mei 2015 16:09
      0
      [quote = Magic Archer] Yen ciri sing diumumake bener [/ kutipan]
      Kasunyatane yaiku sampeyan bisa ngomong apa wae, nanging yen kerjasama karo China, sasis Belarus mung ana [kutipan = Lopatov]
    7. Pak X
      Pak X 15 Mei 2015 18:37
      +1
      Kutipan saka Magic Archer
      Tornado kita wis suwe dianggep minangka peluncur roket paling kuat ing donya, nanging saiki ana pesaing sing wis ngliwati jarak kasebut.

      Apa sampeyan tegese MLRS Weishi Cina (WS-1), dilebokake ing layanan ing awal 90s?


      Sistem Roket Multiple-Launch WS-1B, China.

      .
  2. Wedmak
    Wedmak 15 Mei 2015 06:59
    +4
    Aku mangu roket Cina. Apa pager TPK kothak kanggo MLRS? MLRS, miturut definisi, minangka senjata kanggo nggayuh target wilayah, tegese roket kasebut ora mbutuhake wulu gedhe. Luwih akeh rudal luwih apik. Lan ing kene mung ana 8 misil lan kemungkinan serangan pinpoint diumumake. Dadi rudal dipandu. Lan iki ora MLRS nifiga. Iki minangka peluncur kanggo misil taktis. A salvo pindho lan sembarang obyek mandhek kanggo ana. Lan mbok menawa komplek iki luwih murah tinimbang Iskander kita.
    1. insafufa
      insafufa 15 Mei 2015 07:26
      +2
      Kutipan saka Wedmak
      Aku mangu roket Cina. Apa pager TPK kothak kanggo MLRS? MLRS, miturut definisi, minangka senjata kanggo nggayuh target wilayah, tegese roket kasebut ora mbutuhake wulu gedhe. Luwih akeh rudal luwih apik. Lan ing kene mung ana 8 misil lan kemungkinan serangan pinpoint diumumake. Dadi rudal dipandu. Lan iki ora MLRS nifiga. Iki minangka peluncur kanggo misil taktis. A salvo pindho lan sembarang obyek mandhek kanggo ana. Lan mbok menawa komplek iki luwih murah tinimbang Iskander kita.

      Ora mung luwih murah, nanging uga sawetara sing luwih cendhek lan muatan ing wangun warheads, nanging kanggo akurasi, bakal katon nalika operasi.
    2. bolat19640303
      bolat19640303 15 Mei 2015 07:43
      +3
      Kutipan saka Wedmak
      Iki minangka peluncur kanggo misil taktis. A salvo pindho lan sembarang obyek mandhek kanggo ana. Lan mbok menawa komplek iki luwih murah tinimbang Iskander kita.


      Iskander minangka kelas sing beda - operasional-taktis babagan macem-macem panggunaan. Lan mesin iki, sampeyan bener, luwih cenderung dadi peluncur kanggo misil taktis. Kanthi sawetara aplikasi luwih saka Tochka-U (lan dadi metu minangka irit sabisa, diwenehi nomer pluru ing nguripake, akurasi lan sawetara diumumake dibusak saka layanan dening Tochka).
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Mairos
      Mairos 15 Mei 2015 10:18
      +1
      Inggih, sampeyan mbandhingake, "Iskander" tekan tandha nganti 500 km, praktis. Lan ing kene watesan sing diumumake yaiku 200, ukuran warhead luwih cilik lan akurasi ora padha - MLRS, sawise kabeh.
    5. Pilat2009
      Pilat2009 15 Mei 2015 16:16
      0
      Kutipan saka Wedmak
      Lan mbok menawa komplek iki luwih murah tinimbang Iskander kita.

      Murah ora ateges luwih. Sampeyan kudu katon ing kualitas, miwiti saka Papan sirkuit dicithak lan pungkasan karo basis unsur. Ana wis precedents karo sistem pertahanan udhara ing Ekuador, kaya utawa nang endi wae liya, nalika padha mung rotted. batch saka Papan, amarga iku luwih murah Akibaté, luwih saka setengah saka marriage frank teka - Produsèn malah ora keganggu kanggo nggawe kontrol electrical Lan sampeyan ora bisa ngirim maneh - ora ana sing bakal bali dhuwit
  3. svp67
    svp67 15 Mei 2015 08:02
    0
    Sing, ana panggantos saka wadhah - guide minangka kabèh? Bisa uga cukup, utamane babagan panyimpenan, nanging kepiye wektu. Suwene iku njupuk kanggo ngisi kabeh b.c.? Lan luwih becik dibandhingake karo "Tornado-U" kita.
  4. Volga Cossack Kab
    Volga Cossack Kab 15 Mei 2015 08:07
    +5
    diaktifake dadi mesin prayoga. apik luck.
  5. Mairos
    Mairos 15 Mei 2015 10:16
    0
    Kutipan: NEXUS
    Kutipan saka Magic Archer
    .Inggih, kita ngenteni wangsulan saka gunsmiths saka Alloy

    sa adoh aku ngerti, jawaban wis ana kanggo dangu, iki sistem TORNADO-S. hi

    Nanging jarak kabeh Tornado kurang saka 200 km. ((
  6. Mairos
    Mairos 15 Mei 2015 10:55
    +2
    "Tornado-S" (S - Smerch) - MLRS 9K58 modernisasi "Smerch". Sistem kasebut kalebu kendaraan tempur modern sing dilengkapi ASUNO lan roket terarah 300 mm anyar kanthi jarak penerbangan maksimal nganti 120 km. Ing mangsa ngarep, sampeyan bisa nambah jarak nganti 200 km Nanging saiki ora 200. Sadurunge minus, nguripake mripat lan otak
  7. Lopatov
    Lopatov 15 Mei 2015 11:02
    +1
    Amarga jarak sing relatif dawa, rudal kasebut dilengkapi sistem panuntun dhumateng sing dirancang kanggo mbenerake dalan ing lintasan kasebut.

    Iki bener kanggo "Smerch" lan digawe kanthi nyalin A100 Cina. Rudal kompleks A200 lan A300 dikontrol ing saindhenging jalur penerbangan kanthi rudders aerodinamis.
    Miturut cara, rudal A300 sing dipasang ing TPK sing padha duwe jarak maksimal 290 km. Ora ana apa-apa, nanging finansial nyegah supaya ora digunakake saka Polonaise

    Kajaba iku, A200 kalebu KShM, versi Belarusia ditampilake ing parade, lan stasiun cuaca kanthi radar kanggo nemtokake parameter angin.

    Saiki, tentara Belarus mung bersenjata karo MLRS desain lan produksi Soviet.

    MLRS "BelGrad". Ora pembangunan lan construction Soviet.
  8. stapler
    stapler 15 Mei 2015 11:13
    -2
    "Sistem roket peluncuran kaping pirang-pirang Polonaise"

    - Inggih, kanthi jeneng fantasi ora cukup? Mungkin dheweke langsung nelpon Warsawa Utawa "kresy wetan". "Polonaise - a solemn tari-prosesi ing jangkah Moderate, asal Polandia .." - pediviki. Napa MLRS Belarusian duwe jeneng Polandia, aku ora ngerti.
    1. Lopatov
      Lopatov 15 Mei 2015 11:47
      +2
      Belarusians ngetutake dalan Rusia.

      Apa "armata", sayang?
    2. wulan 702
      wulan 702 15 Mei 2015 13:20
      +2
      Quote: pengikat
      - Inggih, kanthi jeneng fantasi ora cukup? Mungkin dheweke langsung nelpon Warsawa Utawa "kresy wetan". "Polonaise - a solemn tari-prosesi ing jangkah Moderate, asal Polandia .." - pediviki. Napa MLRS Belarusian duwe jeneng Polandia, aku ora ngerti.

      Tangga-tangga koyone ngintip..
    3. brr1
      brr1 16 Mei 2015 09:44
      0
      Ketoke iki minangka papan pisanan sing bakal mabur
  9. Vadim237
    Vadim237 15 Mei 2015 12:11
    +4
    Lan kita ora nuduhake MLRS siji ing parade kamenangan ing Moscow.
    1. wulan 702
      wulan 702 15 Mei 2015 18:24
      +3
      Kutipan: Vadim237
      Lan kita ora nuduhake MLRS siji ing parade kamenangan ing Moscow.

      Kabeh mau ana ing Ukraina ngguyu
      1. Vadim237
        Vadim237 15 Mei 2015 19:17
        +1
        Malah apik yen dheweke ana ing Ukraina, nanging kenapa ora ana sing anyar ing lapangan nggawe MLRS - Tornado ora dianggep.
  10. xomaNN
    xomaNN 15 Mei 2015 14:55
    0
    Rama Lukash iku wong licik, lan lay metu "endhog watered" ing kranjang beda. Lan yen roket kasebut ora digawe bebarengan karo Federasi Rusia, dheweke ora duwe papan kanggo bali kajaba China. Isolasi Belarus dening Kulon luwih angel tinimbang Rusia sajrone sepuluh taun.
  11. Vitale
    Vitale 15 Mei 2015 22:44
    0
    Pemuda Bulbashi!!!
  12. Ides
    Ides 16 Juni 2016 21:16
    0
    Iku mung tega sing Old Man nindakake sistem iki marang Rusia. Pissing Ambalan saka Crimea ing Belarus. Yudas padha, kaya mantan "sedulur" saka Ukraina lan Bulgaria.
    1. Philip Staros
      Philip Staros 23 Juli 2016 04:57
      0
      Inggih, "nglawan" punika tembung kuwat.
      "Ing puncak" tinimbang.
  13. pst89
    pst89 17 Juni 2016 03:12
    0
    Lulus tes negara MLRS iki
    http://www.belta.by/president/view/novoe-raketnoe-vooruzhenie-uspeshno-ispytali-
    v-belarusi-197711-2016/
  14. kos2910
    kos2910 27 September 2017 06:17
    0
    Perlu kanggo MLRS ing sawetara 200 km mamang. Tornado bisa nyerang ing 120 km, nanging MLRS minangka senjata wilayah nglawan mungsuh sing maju utawa konsentrasi pasukan gedhe, lan kanggo karya titik kita duwe Iskander. Aku yen ana perlu kanggo rudal kanggo MLRS ing sawetara 200 km, padha wis dipun ginakaken.