Review militèr

Proton-M ngluncurake kacilakan kendaraan

107
Tanggal 16 Mei, peluncuran kendaraan peluncuran Proton-M sing dijadwalake sabanjure kanthi pesawat ruang angkasa rampung gagal. Amarga sawetara, durung mantep, masalah karo operasi saka sawetara Unit, payload ora dibukak menyang orbit diwilang. Roket karo pesawat ruang angkasa kobong ing lapisan atmosfer sing kandhel. Dituduhake manawa sawetara lebu bisa tiba ing Wilayah Trans-Baikal.



Peluncuran roket Proton-M sing paling biasa, tujuane kanggo nyelehake satelit komunikasi Meksiko MexSat-1 menyang orbit, rampung gagal. Kanggo ngluncurake piranti iki menyang orbit geostasioner, direncanakake nggunakake kendaraan peluncuran Proton-M lan panggung ndhuwur Breeze-M. Pesawat ruang angkasa MexSat-1 mesthine bakal ngisi maneh konstelasi satelit sing nyedhiyakake komunikasi ing Amerika Tengah lan Kidul. Satelit MexSat-1 dibangun kanthi basis platform Boeing 702HP sing digunakake minangka basis kanggo pambangunan pesawat ruang angkasa komunikasi geostasioner.

Persiapan kanggo peluncuran kasebut ditindakake miturut jadwal sing wis direncanakake. Dadi, ing wayah sore tanggal 13 Mei, Roskosmos ngumumake dianakake dewan pimpinan teknis. Wong sing tanggung jawab ngrungokake laporan para pimpinan kerja, banjur mutusake kanggo njupuk kendaraan peluncuran menyang papan peluncuran. Prosedur kanggo mbusak roket Proton-M menyang situs 200 diwiwiti tanggal 14 Mei ing 03:30 wektu Moskow.

Peluncuran roket Proton-M karo satelit Meksiko MexSat-1 ditindakake tanggal 16 Mei jam 08:47 MSK. Sawetara menit pisanan penerbangan roket ditindakake ing mode normal. Miturut Roskosmos, ing 497 detik saka pesawat, sawetara malfunctions katon ing operasi saka mesin tahap katelu. Ora suwe sawise nampa informasi babagan operasi mesin sing ora normal, transmisi telemetri mandheg. Kacilakan kedadeyan kira-kira sak menit sadurunge wektu sing dijadwalake misahake panggung ndhuwur karo muatan.

Iku rauh dadi cetha yen pamisahan saka tataran katelu ora kelakon lan satelit mbokmenawa ilang. Kanggo sawetara jam sabanjure, ahli industri roket nyoba ngerteni nasibe kendaraan peluncuran lan muatane, lan uga nyoba nemtokake akibat saka kacilakan kasebut. Secara harfiah setengah jam sawise ilang komunikasi karo roket, laporan pisanan saka kacilakan kasebut muncul ing media domestik, kalebu sawetara rincian teknis. Iya, RIA News nyebutake wakil saka industri angkasa, ngandika sing satelit MexSat-1 paling kamungkinan bakal dianggep ilang. Kajaba iku, sumber kasebut ngandhakake yen piranti iki direncanakake bakal diluncurake menyang orbit kanthi dhuwur udakara 36 ewu km, nanging ora nganti sewu.

Ing wayah sore tanggal 16 Mei, Roscosmos ngumumake sawetara rincian peluncuran darurat. Wektu kira-kira mandap operasi reguler sistem rudal dijenengi, uga aspèk kacilakan liyane. Ing 497 detik penerbangan, kendaraan peluncuran munggah ing dhuwur mung 161 km. Sawise operasi biasa mesin mandheg, kabeh unsur saka tataran katelu lan payload, tiba, diobong ing lapisan kandhel saka atmosfer. Ing wektu publikasi warta kasebut, spesialis Roscosmos durung nyathet kasus puing sing ora diobong.

Sing bisa nyebabake kacilakan kasebut ora dijenengi. Diklaim manawa pesawat ruang angkasa MexSat-1 lan peluncuran kasebut diasuransiake dening pelanggan. Ing sisih Rusia, ing siji, diasuransiake tanggung jawab kanggo pihak katelu ing advance. Komisi interdepartemen khusus kudu nyelidiki panyebab kacilakan kasebut.

Miturut Roskosmos, kabeh puing saka tahap katelu roket Proton-M lan satelit Meksiko kobong ing atmosfer. Nanging, ing wayah esuk ana laporan sing tiba saka sawetara pecahan. RIA Novosti, nyebutake sumber ing layanan darurat, nglaporake kejatuhan salah sawijining pecahan unit sing rusak. Ing wektu sing padha, pecahan kasebut tiba ing jarak saka pemukiman. Panggonan tiba ora ditemtokake. Uga ing esuk 16 Mei, ana laporan babagan kemungkinan rilis komponen bahan bakar roket beracun sing ora kobong nalika kacilakan utawa ambruk puing.

Ing wayah sore tanggal 16 Mei, laporan wis teka saka Meksiko. Menteri Komunikasi lan Perhubungan Gerardo Ruiz Esparza ujar manawa kelangan satelit MexSat-1 ora bakal mengaruhi operasi sistem komunikasi. Operasi sistem satelit ing Meksiko dijamin. Kajaba iku, menteri nyathet yen Meksiko, sing ngembangake teknologi satelit, kudu ngerti risiko dhuwur ing wilayah kasebut. Nanging, risiko kasebut diimbangi kanthi entuk manfaat saka peluncuran lan operasi pesawat ruang angkasa. Satelit lan diluncurake biaya Meksiko $ 390 yuta. Piranti lan peluncuran kasebut diasuransiake, sing bakal ngidini pihak Meksiko menehi ganti rugi kanthi lengkap.

Dina sawise kacilakan, komisi digawe kanggo neliti. Igor Komarov, kepala Roscosmos, dadi ketua komisi. Wakil Direktur Jenderal GKNPT mau. M.V. Khrunichev Alexander Medvedev. Kajaba iku, komisi kasebut kalebu wakil Roskosmos, Kementerian Pertahanan, Collegium Komisi Militer-Industri, uga karyawan saka macem-macem organisasi ing industri angkasa.

Penyebab kacilakan kasebut durung ditemtokake. Penyelidikan bakal njupuk sawetara wektu, sawise komisi kasebut bakal bisa menehi jeneng prasyarat kanggo kacilakan roket kasebut. Tanpa ngenteni kesimpulan saka komisi kasebut, masyarakat, ahli lan pers nyoba mbangun asumsi babagan kemungkinan alasan kanggo operasi abnormal mesin tahap katelu.

Amarga kurang informasi sing diterbitake, umum lan spesialis sing ora duwe akses menyang bahan investigasi ora bisa nemtokake kanthi akurat panyebab kacilakan kasebut. Kanggo alasan iki, macem-macem versi diungkapake saiki, nyoba nerangake kedadeyan prasyarat kanggo kacilakan lan kedadeyan ing detik kaping 497 saka penerbangan kasebut.

Paling kamungkinan lan masuk akal yaiku versi sawetara jinis perkawinan sing digawe nalika pambangunan kendaraan peluncuran. Versi iki didhukung dening asil investigasi saka kacilakan sadurungé saka kulawarga roket Proton. Dadi, alasan kanggo peluncuran darurat tanggal 3 Juli 2013 lan 16 Mei 2014 yaiku cacat ing desain kendaraan peluncuran lan perakitan sing ora bener. Utamane, sabab saka kacilakan ing 2013 iku salah mbenakake sensor kecepatan sudut: telu saka enem piranti kasebut didandani ing posisi sing salah nalika ngrakit roket.

Bisa uga ana sawetara masalah ing desain kendaraan peluncuran utawa komponen individu sing nyebabake kacilakan anyar. Nanging, kesimpulan pungkasan kudu digawe dening komisi resmi. Dheweke kudu sinau kabeh bahan sing kasedhiya lan nindakake penyelidikan lengkap. Perlu sawetara minggu nganti pirang-pirang wulan kanggo nindakake kabeh pakaryan sing dibutuhake. Roskosmos janji bakal nglaporake asil karya komisi kasebut kanthi kapisah.


Miturut situs web:
http://roscosmos.ru/
http://ria.ru/
http://lenta.ru/
http://vz.ru/
http://svpressa.ru/
Pengarang:
107 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. VEKT
    VEKT 19 Mei 2015 06:40
    + 20
    Roket tiba kaya godhong ing musim gugur, lan dudu sing anyar, nanging Proton sing wis diuji wektu. Mungkin iki wektu kanggo nggawe kesimpulan.
    1. Starover_Z
      Starover_Z 19 Mei 2015 06:44
      + 11
      Isin yen kacilakan pesawat ruang angkasa digandhengake karo faktor manungsa, yaiku penurunan kualifikasi personel ...
      1. NEXUS
        NEXUS 19 Mei 2015 07:55
        + 26
        Kutipan saka: Starover_Z
        Isin yen kacilakan pesawat ruang angkasa digandhengake karo faktor manungsa, yaiku penurunan kualifikasi personel ...

        Nalika roket tiba sepisan, kita bisa ngomong babagan kualifikasi para petugas, cacat ing desain, malah babagan cuaca nalika diluncurake. Nanging nalika Proton tiba. PING TELUing saurutan, banjur sampeyan ora bisa nutupi karo kualifikasi, lan aku sing kita bisa pirembagan bab sabotase. hi
        1. sanny
          sanny 19 Mei 2015 08:03
          + 15
          Aku ora menehi saran supaya mripat wuta babagan masalah produksi lan kepiye bokong kasebut "sabotase" ...
          1. flSergius
            flSergius 19 Mei 2015 10:20
            + 14
            Aku ora bakal menehi saran supaya mripat wuta kanggo masalah produksi lan kepiye bokong kasebut "sabotase"


            Yen masalah produksi sadurunge diidentifikasi, nanging ora ana tindakan kanggo nyegah + nyegah guncangan garis produksi sing cedhak, mula iki uga sabotase, mung ing tingkat dhuwur.
            1. uwzek
              uwzek 19 Mei 2015 16:34
              -6
              Yen masalah produksi wis diidentifikasi sadurunge, nanging ora ana tindakan kanggo nyegah
              Masalah produksi mung ing kutha Moskow yaiku kabeh produksi ditindakake dening wong Tajik sing ora bisa dadi janitor Moskow ...
              1. ZuboreZ
                ZuboreZ 19 Mei 2015 16:48
                +1
                Kutipan saka uwzek
                Masalah produksi mung ing kutha Moskow yaiku kabeh produksi ditindakake dening wong Tajik sing ora bisa dadi janitor Moskow ...

                Mbokmenawa, sampeyan wis kerja pirang-pirang taun ing industri Moskow, amarga sampeyan nggawe pernyataan resmi?
        2. beefrost
          beefrost 19 Mei 2015 12:54
          -3
          Satelit Meksiko dibangun ing basis saka Boeing - wektu iki; pamisahan saka tataran katelu ora kelakon (i.e. dhasar saka Boeing ora misahake saka proton) - iki loro. .... sabotase? - iku banget bisa.
          1. opus
            opus 19 Mei 2015 14:32
            +4
            Kutipan saka beefrost
            pemisahan tahap katelu ora kedadeyan (yaiku dhasar Boeing ora kapisah saka proton) - iki loro. .... sabotase?

            Dadi kanggo referensi:
            1. Satelit komunikasi Boeing 702GEM Satmex ana ing tataran ndhuwur (domestik) blok "Breeze-M", lan ora ing "tataran katelu".
            "nggawe" yoke Boeing "lan dudu wong Meksiko kanthi basis"
            2. Boeing BSS-702 lan HS-702, Boeing 702HP lan Boeing 702MP wis diprodhuksi wiwit taun 1995.
            Iki minangka PLATFORM kanggo satelit Intelsat-22, Inmarsat-5, DirecTV-10, NSS-8.
            25 bêsik dibukak, 39 koyone dibangun
            3. Majelis lan persiapan kanggo peluncuran kendaraan peluncuran Proton-M ditindakake ing gedung perakitan lan uji coba (MIK) 92-1 lan 92A-50 ing wilayah "situs 92".
            Apa wae
            Kutipan saka beefrost
            sabotase? - iku banget bisa.
            perlu kanggo "bypass" sistem serat optik kanggo remot kontrol lan ngawasi pesawat ruang angkasa (SC)
            - Blok kendaraan peluncuran Proton dikirim menyang MIK 92-A50, ing ngendi saben blok dipriksa kanthi mandiri. Sawisé iku, kendaraan peluncuran dirakit.
            - Paket telu tahapan sing wis dirakit kanthi lengkap ditindakake tes lengkap, lan banjur menehi kesimpulan babagan kesiapan kanggo docking karo warhead angkasa (SHR);
            -Wadah karo pesawat ruang angkasa dikirim menyang aula 102 MIK 92-A50ngendi karya digawa metu kanggo ngresiki lumahing njaba lan operasi preparatory kanggo unloading;
            - Pesawat ruang angkasa dicopot saka wadhah, disiapake lan diisi bahan bakar ing ruang 103A.
            Pemeriksaan KA uga ditindakake ing kana, sawise kang diangkut menyang bale jejer 101 kanggo perakitan karo tataran ndhuwur;
            - Ing aula finishing 101 (kompleks teknis kanggo ngrakit lan mriksa CHG), pesawat ruang angkasa lagi docked karo kendaraan peluncuran Breeze-M;
            -KGCh diangkut menyang aula finishing 111, ing ngendi perakitan lan tes Proton-M ILV ditindakake;
            Sawetara dina sawise rampung tes listrik, ILV sing wis dipasang kanthi lengkap diangkut saka MIK menyang stasiun pangisi bahan bakar kanggo ngisi tangki tekanan rendah ing tahap ndhuwur Breeze-M.
            Sawise rampung ngisi bahan bakar, rapat Komisi Negara dianakake babagan asil karya sing ditindakake ing kompleks teknis lan peluncuran kendaraan peluncuran Proton. Komisi nemtokake kesiapan ILV kanggo instalasi ing pad peluncuran;
            -RKN diinstal ing pad peluncuran

            4. RB "Breeze-M" wiwit taun 2008, 48 peluncuran roket "Proton" karo dheweke wis ditindakake, yaiku papat rampung ing kacilakan amarga fault saka tataran ndhuwur Breeze-M.
            1. Falcon5555
              Falcon5555 19 Mei 2015 18:23
              +1
              karya: perlu kanggo "bypass" sistem serat optik kanggo remot kontrol lan ngawasi pesawat ruang angkasa (SC)

              Tegese, kabel serat optik wis dipasang ing angkasa?
              1. opus
                opus 19 Mei 2015 23:34
                +1
                Kutipan saka Falcon5555
                Tegese, kabel serat optik wis dipasang ing angkasa?

                ?
                Lan babagan "ruang"?
                "Sabotage" rampung ing "ruang"?
                Kontrol remot HVAC lan ngawasi pesawat ruang angkasa ngidini pelanggan lan komisi negara KONTROL kabeh proses sing diterangake ing ndhuwur online.
            2. Komentar wis dibusak.
            3. valentine
              valentine 20 Mei 2015 12:08
              +1
              Kakehan dadi acak! Apa sing kedadeyan ing industri? Ing endi sampeyan bisa nemokake analisis sing jelas babagan kahanan industri ruang angkasa?
          2. Vasya
            Vasya 19 Mei 2015 16:03
            -1
            Kutipan saka beefrost
            Satelit Meksiko dibangun ing basis saka Boeing - wektu iki; pamisahan saka tataran katelu ora kelakon (i.e. dhasar saka Boeing ora misahake saka proton) - iki loro. .... sabotase? - iku banget bisa.

            Mungkin iki impenku, nanging biasane roket karo satelit asing tiba. Roket lan satelit diasuransiake dening perusahaan asing.
            Ayo, resmi, kita ala, nanging kerugian ditanggung dening wong manca. Kajaba iku, Proton kudu enggal pamitan
            1. uwzek
              uwzek 19 Mei 2015 16:38
              +5
              Quote: Vasya
              Kutipan saka beefrost
              Satelit Meksiko dibangun ing basis saka Boeing - wektu iki; pamisahan saka tataran katelu ora kelakon (i.e. dhasar saka Boeing ora misahake saka proton) - iki loro. .... sabotase? - iku banget bisa.

              Mungkin iki impenku, nanging biasane roket karo satelit asing tiba. Roket lan satelit diasuransiake dening perusahaan asing.
              Ayo, resmi, kita ala, nanging kerugian ditanggung dening wong manca. Kajaba iku, Proton kudu enggal pamitan

              Lan kepiye Glonase sing wis diobong?
            2. opus
              opus 19 Mei 2015 23:42
              0
              Quote: Vasya
              Mungkin iki impenku, nanging biasane roket karo satelit asing tiba.

              1. OURS umume, malah njupuk menyang akun sing manca durung pelanggan utama.
              Iku gampang kanggo crap celonone, nanging angel kanggo njaluk maneh kapercayan klien.
              Lan iku ora bab dhuwit (insurance 0. Sembarang pesawat ruang angkasa dibukak dening TIME, nanging diprodhuksi (ing cilik saka mundhut) saka 1 taun .... Malah ing Boeing 702HP lan Boeing 702MP platform (Boeing wis wong, ing sandi mratelakake panemume, stok 14 potong (ora ana isi)
              2.
              Quote: Vasya
              tiba,
              kita ora kurang (ing rasio% malah luwih)
            3. valentine
              valentine 20 Mei 2015 12:09
              0
              Ing kasus apa wae, ora bisa nindakake tanpa campur tangan njaba?
          3. valentine
            valentine 20 Mei 2015 12:06
            0
            Aku ndhukung versi sabotase. Panitia-panitiane ora kasil.
        3. opus
          opus 19 Mei 2015 14:12
          +3
          Kutipan: NEXUS
          Nanging nalika proton tiba TELU kaping saurutan, banjur sampeyan ora bisa nutupi karo kualifikasi, lan aku sing kita bisa pirembagan bab sabotase

          kanca!!!
          yen sampeyan ora ngerti, utawa kesed kanggo ndeleng statistik, aja nulis Omong kosong



          Wiwit 17 Mei 2015, Proton-M diluncurake kaping 90 (wiwit 2001),
          kang 80 padha rampung sukses (88,8%).

          Panjenengan
          Kutipan: NEXUS
          TELU kaping saurutan
          de facto: 1n sapisan taun gagal nalika diluncurake 8-10 saben taun
          1. Penunggang
            Penunggang 19 Mei 2015 17:42
            +2
            Ing teori, padha ngirim ora tiba ing kabeh.
            1. opus
              opus 19 Mei 2015 18:34
              +1
              Quote: Rider
              Ing teori, padha ngirim ora tiba ing kabeh.

              Miturut apa "gagasan" lan apa jenis wedi "ora kudu"?
              1. Linuwih sarana manungsa bisa nggayuh papan adoh saka ideal.
              (Rocket N minangka struktur komplèks, 90% utawa luwih kasusun saka bahan bakar mbledhos, lan kadhangkala bahan bakar sing bisa nyala dhewe).
              Minangka conto TNA (mung dheweke)

              oksidator (biasane -182,96 ° C), bahan bakar (kanggo hidrogen -259,14 ° C) lan gas panas banget cedhak (sentimeter) turbin (kanthi gas pangurangi - nganti + 1200K, kanthi gas oksidasi - nganti + 700K), a sistem licik segel lan saluran bocor, kabeh iki ing nTHAg = 60000 rpm lan ndhuwur ....

              Ing garis Tk, tekanan luwih saka tekanan ing ruang pembakaran LRE (yen ora bakal mili)
              Kenapa "kudu"?
              3.UR-500K - "bapak" proton:
              Nilai Probabilitas Statistik Kumulatif sukses peluncuran kendaraan peluncuran kasebut ing pungkasan taun 1971 0,548.
              4. Nilai "donya" 5-8% saka peluncuran darurat = IKI INDIKATOR BANGET
          2. valentine
            valentine 20 Mei 2015 12:13
            +1
            Sing, 11,2% - gagal. Iki akeh banget kanggo para profesional (yen isih kerja). Kesan kasebut yaiku wong bodho kerja ing produksi, lan maling sing tanggung jawab. Ing wektu sing padha, kabeh wong ora peduli !!!
          3. maai
            maai 21 Mei 2015 20:57
            0
            Kutipan saka opus
            de facto: 1n sapisan taun gagal ing Bukak 8-10 saben taun

            Apa sampeyan mikir yen 1 nganti 10 iku norma!? Iki ora piksel rusak ing produksi TV!
        4. Antonov
          Antonov 19 Mei 2015 19:50
          +4
          Kutipan: NEXUS
          Nanging nalika proton tiba PING TELUing saurutan, banjur sampeyan ora bisa nutupi karo kualifikasi, lan aku sing kita bisa pirembagan bab sabotase. hi

          Proton minangka roket sing wis diuji wektu lan wis kabukten. Lan yen kabeh iku apik karo dheweke sadurunge, nanging saiki masalah wis diwiwiti, mung ana rong pilihan:
          - Ngurangi kualitas komponen
          - Ngurangi kualitas mbangun roket kasebut dhewe
          Rogozin bakal ngandhani sampeyan kenapa iki kedadeyan. Dheweke "kepala sate" sawise kabeh. Lan sampeyan mung bakal golek saboteurs karo omo lan sijine menyang tembok.
          1. NEXUS
            NEXUS 19 Mei 2015 20:24
            +1
            Kutipan: Antonov
            . Lan sampeyan mung bakal golek saboteurs karo omo lan sijine menyang tembok.

            dear, yen sampeyan maca kanthi ati-ati postinganku, banjur aku ngomong yen aku ora mikir yen ALASAN TURUN KUALIFIKASI SERVICE Personel, mula aku nganggep SABOTAGE minangka alesan sing paling mungkin, nanging iki ora ateges sing aku ora kalebu pilihan saka komponen kualitas kurang.
            Apa yen dipasang ing tembok?
            1. Antonov
              Antonov 21 Mei 2015 09:05
              0
              Kutipan: NEXUS

              Apa yen dipasang ing tembok?

              Inggih, apa bab ghouls - ora Feed karo gingerbread. Minangka kabeh wektu karo saboteurs: "Ing jeneng Revolusi ...!" lan "Miturut hukum perang ...!"
            2. maai
              maai 21 Mei 2015 21:00
              0
              Kutipan: Antonov
              Lan sampeyan mung bakal golek saboteurs karo omo lan dipasang ing tembok.

              Kutipan: NEXUS
              Panyebab kemungkinan, aku, yaiku SABOTAGE. Nanging iki ora ateges aku ngilangi pilihan komponen sing berkualitas rendah.
              Lan kene dipasang ing tembok?


              Ngapa ora!? recourse Mungkin bakal ana manajer sing kurang swaggering lan wong sing ora bisa dingerteni. Luwih otak lan tanggung jawab!
          2. valentine
            valentine 20 Mei 2015 12:16
            -1
            Rogozin nduwe posisi ing endi wae minangka pimpinan sing kuwat lan kompeten. Lan apa sing umume dhawuh? Tinimbang penerbangan badut, iku bakal luwih apik yen Pole sijine iku supaya!
        5. Komentar wis dibusak.
      2. sub307
        sub307 19 Mei 2015 08:57
        +4
        "
        Kesalahan ing produksi kendaraan peluncuran Proton-M bisa nyebabake kegagalan nalika diluncurake tanggal 16 Mei.
        Iki minangka panemu Konstantin Kreydenko, editor Buletin GLONASS.
        "Miturut pendapatku, alesan sing kedadeyan ing kendaraan peluncuran Proton-M yaiku cacat manufaktur. Nang endi wae nalika nggawe tahap kaping telu ora ana kontrol teknologi, operasi perakitan sing cocog utawa ora ana kontrol sing cukup kanggo bahan sing bisa ditindakake. digunakake kanggo produksi komponen lan rakitan roket. Alasane kudu digoleki, "ujare Kreydenko marang TASS.
        Kajaba iku, pakar kasebut negesake manawa modernisasi kompleks kontrol lemah ora ngidini nambah volume informasi sing diamati lan diproses saka sistem kendaraan peluncuran sajrone persiapan prelaunch.
        "Peralatan tes saiki saka komplek teknis lan peluncuran kosmodrom ndandani, ketoke, jumlah parameter roket lan komplek ruang angkasa sing ora cukup. Ing wektu sing padha, produk kasebut dikirim menyang kosmodrom sawetara minggu sadurunge diluncurake kanggo nindakake. mriksa lan tes sing dibutuhake. kanggo mriksa produk kanthi luwih ati-ati, kanggo ngenali cacat sing ora dideteksi sajrone proses manufaktur, "ujare interlocutor agensi kasebut.
        Umumé, "iki lan sing", lan asil - uga, "ing pasuryan", lagi ngomong ....
        1. anip
          anip 19 Mei 2015 09:11
          +2
          Kutipan: sub307
          Nang endi wae nalika nggawe tahap katelu, ora ana kontrol teknologi, operasi perakitan sing cocog, utawa ora ana kontrol sing cukup kanggo bahan sing digunakake kanggo nggawe komponen lan rakitan roket. Alesane kudu digoleki, "ujare Kreydenko marang TASS.

          Alesane kudu digoleki ing taraf uripe para pegawe. Bakal ana gaji normal, bakal ana tingkat kualitas sing beda, banjur bisa takon.
          1. Cosmos-1869
            Cosmos-1869 19 Mei 2015 21:47
            +4
            A dipikir khas bab "kantor hamster" ing payroll.
            Yen Korolev, Glushko, Tikhonravov, Yangel, Chelomei makarya gumantung saka gaji, kita isih bakal nyoba V-2 Jerman, kaya ing taun 1947.
            1. Moose
              Moose 24 Mei 2015 08:01
              0
              Yen Korolev, Glushko, Tikhonravov, Yangel, Chelomey bakal kerja gumantung saka gaji

              Kene sampeyan mencet langit karo driji. Lan kaping pindho.
              1) Sampeyan mbingungake Federasi Rusia modern lan USSR
              2) Gaji ing industri ing USSR dhuwur banget + pasokan.
              Iki mung sampeyan ndeleng babagan hamster kantor khas sing percaya yen wong kudu mluku kaya jaran, duwe gaji sing meh ngidini dheweke mati lan ing wektu sing padha ngumumake pujian marang kabeh manajemen.
          2. valentine
            valentine 20 Mei 2015 12:19
            0
            Apa mokal kanggo nglindhungi hak-hak sampeyan bebarengan karo karya sing berkualitas?
          3. maai
            maai 21 Mei 2015 21:19
            0
            Kutipan saka anip
            Alesane kudu digoleki ing taraf uripe para pegawe. Bakal ana gaji normal, bakal ana tingkat kualitas sing beda, banjur bisa takon.


            Lagu biasa: Gaji sithik - kerja sing ala.
            Wangsulan sing biasa: Yen sampeyan ora seneng, mandheg kerja lan pindhah menyang papan sing luwih kepenak. Yen ora, dadi apikan kanggo nindakake tugas ing tingkat profesional utawa sampeyan bakal njagong mudhun kanggo teledor lan sloppiness. Astronautika ora mencet panci ing kamar mburi omah!

            Dadi tingkat gaji ora ana hubungane. Pakaryan sampeyan kudu ditindakake kanthi kualitatif kanthi imbuhan apa wae. Utawa aja babar pisan.
            Kita duwe akeh wong sing mlarat (ya, mlarat!) sing ing negara kita sugih nindakake pakaryan kanthi kualitatif kanthi sen.
            Lan buruh mentas-minted, macem-macem drones lan "pegawe tamu", sing pracaya "gaji cilik" = "lack saka tanggung jawab" + "makarya liwat lengen klambi", lan nouveau riche panggedhe-krisis Managers, sing pracaya yen sampeyan duwe gaji cilik, banjur sampeyan *** *0** mung parasit, wong ora tanggung jawab, buruh sauntara lan kriminal.

            Ora seneng proyek? Ora seneng gaji? Lha, demi Gusti, lungo menyang endi sing luwih apik kanggo sampeyan, apa sampeyan lungguh lan rengek-rengek, nuwuhake pitadosan lan sembrono? Go sugih.

            Dadi, sampeyan nindakake pakaryan sing berkualitas - utawa sampeyan ora nggatekake. Sampeyan katon liwat wektu, nalika bakal ana sawetara banget wong sing pengin bisa kanggo Penny utawa njagong ing pakunjaran - negara bakal miwiti kanggo mbayar minangka ngirim.

            Kepala bakal mabur, saestu guilty lan ora "ditunjuk" - langsung kabeh bakal bali menyang normal. Nyolong, nyogok lan incompetence - iki minangka landasan kegagalan, utamane ing mekanisme sing wis suwe!
            1. Moose
              Moose 24 Mei 2015 08:14
              0
              Wangsulan sing biasa: Yen sampeyan ora seneng, mandheg kerja lan pindhah menyang papan sing luwih kepenak.

              Eh, dheweke uga lali yen ana akeh ing mburi gerbang. Nanging sampeyan lan wong-wong kaya sampeyan lali yen dheweke lunga lan wis dadi neraka nalika spesialis bakal bali.
              Kita duwe akeh wong sing mlarat (ya, mlarat!) sing ing negara kita sugih nindakake pakaryan kanthi kualitatif kanthi sen.

              Angkat mripatku, amarga aku ora tau weruh karya kualitas kontingen kaya ngono. Kene, salah siji checkers, utawa pindhah. Pakaryan spesialis sing mumpuni kanthi definisi ora bisa murah. Obrolan liyane yaiku babagan distribusi pendapatan.
              Ora seneng proyek? Ora seneng gaji? Lha, demi Gusti, lungo menyang endi sing luwih apik kanggo sampeyan, apa sampeyan lungguh lan rengek-rengek, nuwuhake pitadosan lan sembrono? Go sugih.

              Aja nangis, wong miskin kita (saka "majikan" sampeyan bisa ndeleng, lara). Kita budhal, kita budhal. Nanging apa sing bakal sampeyan lakoni nalika pekerja keras pungkasan, sing asale saka USSR, mati?
      3. Komentar wis dibusak.
      4. anip
        anip 19 Mei 2015 09:06
        + 18
        Kutipan saka: Starover_Z
        Isin yen kacilakan pesawat ruang angkasa digandhengake karo faktor manungsa, yaiku penurunan kualifikasi personel ...

        Utawa Mungkin malah luwih gampang? Wiwit taun 1991, wong-wong biasa wis dikandhani yen dheweke kudu kerja keras lan luwih apik, banjur, ujar, sampeyan bakal entuk luwih akeh. Wong-wong padha kerja lan kerja, lan sing paling dhuwur wiwit nampa luwih akeh (oligarki-birokrat-menteri-administrasi-pre
        warga). Lan wong-wong mung wiwit kerja bajingan..b, amarga apa gunane kerja keras, tho, ora ana sing mbayar luwih saka sing kerja bareng kanthi cara sing ora sopan, nanging apa sing bakal mbayar panguwasa luwih akeh? Wong mung dadi indifferent kanggo asil karya, nindakake kanggo "obah" lan oke. Kajaba iku, wong wiwit kerja kaya iki wiwit limang taun kepungkur, nanging ing sisih liya, miturut koran lan laporan, kabeh dadi rosy. Lan saiki, pungkasane, kabeh "prestasi" palsu iki wiwit alon-alon katon, amarga yen wis kelakon. Mudhun rudal minangka salah sawijining asil ekonomi Putin, ora preduli "luwih nyenengake" luwih maju.
        ..
        Oh lan sanny ngisor iki ora langsung dikonfirmasi iki.
      5. kostik1301
        kostik1301 19 Mei 2015 09:36
        -3
        "Wanita Cossack Mishanded" wis suwe kerja ing jajaran ROSCOSMOS, utamane ing manajemen ...
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Dart2027
            Dart2027 19 Mei 2015 10:39
            +5
            Kutipan saka lev1201
            ilmuwan sing disalahké kanthi tuduhan pengkhianatan

            Apa ana bukti yen dheweke ora salah? Yen wong dadi ilmuwan, iki ora ateges dheweke ora bisa dadi pengkhianat.
            Kutipan saka lev1201
            More junta!!! More perang!!!

            Apa sampeyan ora ngerti apa sing dimaksud? Aku nerangake - iki minangka pitunjuk sing jelas yen kita "dikuwasani Crimea" lan nindakake perang ing Ukraina "ora salah kaya domba".
            Kutipan saka lev1201
            Imam sing nyiram roket wis dikunjara amarga kelalaian, aku heran?

            Lan roket tiba amarga wis disucekake?
            Kutipan saka lev1201
            Leluhur kita mirsani pambentukan industri angkasa ing Rusia.

            Lan yen sampeyan ngelingi carane leluhure, lan padha diwutahake lendhut ing kabeh sing ana ing USSR, padha diwutahake lendhut ing.

            Umumé, artikel kasebut ditulis kanthi semangat pranatan Goebbels - "ngomong sing bener, nanging ora kabeh sing bener."
            1. lev1201
              lev1201 19 Mei 2015 11:30
              +5
              Nalika kru peluncuran-pertempuran ana 3-4 imam karo juru tulis - iki, mesthi, dadi Ortodoks, spiritual, conciliar ...
              1. Dart2027
                Dart2027 19 Mei 2015 12:17
                +2
                Kutipan saka lev1201
                Nalika ing petungan peluncuran-pertempuran wis ana 3-4 imam karo juru tulis

                Apa aku bisa ngerti sumber informasi?
                1. DRA-88
                  DRA-88 19 Mei 2015 14:53
                  +2
                  Kutipan saka Dart2027
                  Apa aku bisa ngerti sumber informasi?

                  Punika kang pisanan imam-navt!
                  Dheweke kandha "Ayo", dheweke ngacungake "Salib" ....
                  Sadurunge miwiti, aku mesthi nonton "The White Sun of the Desert" lan ninggalake prasasti ing lawang kamar unloading psikologis .....
                  Sedih lan lucu.......
                  OBSCURANTISM!!!
                  1. Dart2027
                    Dart2027 19 Mei 2015 15:35
                    +4
                    Kutipan saka lev1201
                    ing pitungan Bukak-pertempuran minangka akeh minangka 3-4 imam karo klerk

                    Sampeyan pengin ngomong yen iki dikelola dening ulama?
                    Saka kasunyatan sing imam teka, maca pandonga lan kiwa - roket ora bakal tiba.
                2. DRA-88
                  DRA-88 19 Mei 2015 14:55
                  +3
                  Tale of the Pope and his worker Balda.
                  Alasan resmi kedadeyan kasebut durung diumumake. Nanging, ing tingkat sumber, versi sing beda-beda terus diarani, kalebu sprinkling kendaraan peluncuran kanthi banyu suci lan disucikan dening wakil MP ROC.
                  1. Jurkovs
                    Jurkovs 19 Mei 2015 16:18
                    +3
                    Metu setan?!
            2. dmb
              dmb 19 Mei 2015 12:00
              +2
              Ya, dheweke ora apik ing "Echo", nanging ora nyedhot lemah kanggo artikel kasebut saka driji. nanging istimewa saka laporan pemerintah, biasane menang. Sepira hubungane karo kahanan sing ana, sampeyan bisa ngerteni sanajan tanpa ngrungokake "Echo".
              1. Dart2027
                Dart2027 19 Mei 2015 12:22
                +4
                Kutipan: dmb
                padha ora nyedhot saka driji

                Lan iki carane kabeh profesional bisa - padha njupuk kasunyatan nyata lan rampung kiwa iku ngaco kanggo iku. Bener, iki carane pisanan numpes Republik Ingushetia, lan banjur USSR. Inggih, babagan ambruk kabeh saiki lan kepiye sadurunge - aku duwe kesempatan kanggo krungu saka kolega senior ing karya babagan macem-macem mukjijat.
                1. dmb
                  dmb 19 Mei 2015 13:48
                  +3
                  Masalahe yaiku ana kasunyatan sing nyata, yen ora, dheweke bakal tetep nganggur. Dadi, yen padha nyumbang kanggo ambruk sundel saiki, disebut dening misunderstanding panguwasa, banjur mung kanggo detriment dhewe. Amarga dheweke lan pamrentahan iki saka tumpukan kotoran sing padha sing ngrusak USSR.
                  1. Dart2027
                    Dart2027 19 Mei 2015 14:11
                    +2
                    Kutipan: dmb
                    Masalahe yaiku ana kasunyatan sing nyata

                    Lan kasunyatan kuwi bakal tansah. urip ora game ing komputer lan bakal tansah kacilakan, kasalahan, korupsi. Nanging nalika ana wong sing njerit yen kabeh wis ilang, sampeyan kudu ati-ati banget babagan sapa wong kasebut.
            3. wong lanang
              wong lanang 19 Mei 2015 13:01
              +2
              Yen ora disucekake, mesthi tiba ing wiwitan.
              1. valentine
                valentine 20 Mei 2015 12:24
                0
                Tembung “wong cilik” kaserat lumantar E. Sinau nulis TANPA kalepatan tata basa!
            4. Bayonet
              Bayonet 19 Mei 2015 18:09
              +1
              Kutipan saka Dart2027
              Apa ana bukti yen dheweke ora salah? Yen wong dadi ilmuwan, iki ora ateges dheweke ora bisa dadi pengkhianat.

              Yevgeny Afanasyev, dihukum penjara 12,5 taun amarga menehi informasi rahasia babagan rudal Bulava marang badan intelijen Cina, tilar donya ing koloni ing wilayah Ulyanovsk.
              Ing musim panas 2012, Pengadilan Kota St. Petersburg ngukum loro profesor Universitas Teknik Negeri Baltik sing dijenengi Ustinov "Voenmekh" nganti 12 lan 12,5 taun ing koloni rezim sing ketat amarga menehi informasi rahasia babagan rudal Bulava menyang layanan khusus Cina. . Utamane, Afanasiev dihukum penjara 12 taun lan nem sasi, Svyatoslav Bobyshev - 12 taun.

              Miturut penyidik, sajrone lelungan bisnis menyang China, profesor kasebut dijupuk ana "informasi rahasia sing dadi rahasia negara, ing ngendi dheweke dipasrahake menyang perwakilan intelijen militer China kanggo hadiah dhuwit."
              Sajrone woro-woro putusan kasebut, hakim nyathet yen informasi sing ditransfer menyang China ana hubungane karo riset babagan sistem rudal Bulava-30 kapal lan karakteristik gerakan rudal kasebut. Hakim ujar manawa data sing dipasrahake para narapidana menyang China saiki bisa disedhiyakake menyang sistem kanggo ndeteksi kapal selam Rusia.
            5. maai
              maai 21 Mei 2015 21:26
              0
              Kutipan saka Dart2027
              Apa ana bukti yen dheweke ora salah?

              wis!!! Tingkat kesadaran hukum lan logika ing masyarakat mung ora skala.
              Apa sampeyan krungu presumption of innocence?
              Inggih, mbukak Code of Criminal Procedure lan Code of Administrative Offenses, enlighten dhewe, iku migunani, lan sing paling penting, adil!
          2. Pakdhe
            Pakdhe 19 Mei 2015 16:00
            +2
            Kutipan saka lev1201
            Asli ing kene - http://echo.msk

            Aku ora nyana apa-apa liyane saka kumandhang. Dheweke kelalen nambahake yen Putin ngracun Novodvorskaya.
        2. valentine
          valentine 20 Mei 2015 12:20
          0
          Iki nandheske anggepan sing ora kabeh apik ing Kratoning Denmark! Ing endi layanan nggoleki? Apa padha sawing?
      6. Komentar wis dibusak.
      7. ilmuwan
        ilmuwan 19 Mei 2015 11:55
        +4
        Kutipan saka: Starover_Z
        ketrampilan karyawan menurun...

        Iki dudu penurunan kualifikasi, nanging pangalihan nyata, paling ora babagan personel. Sing sejatine wis dadi tradhisi "pengurus efektif" GKNPT im. M.V. Khrunichev, sing digunakake kanggo ngrampungake masalah karo bantuan saka rencana ngrusak. Miturut cara, sawise mundhut saka satelit Kazakh "KazSat-1", iku sabenere thanks kanggo rencana iki, kang ngidini Khrunichevites kanggo menang kompetisi saka RSC Energia, Kazakhstan ora nampa insurance.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. mervino2007
          mervino2007 19 Mei 2015 13:20
          +2
          Quote: ilmuwan
          Iki dudu penurunan kualifikasi, nanging pangalihan nyata

          Ing kahanan kaya mengkono - kacilakan pancet ing taun anyar saka kendharaan sing sadurunge njupuk mati biasane kanggo puluh, iku perlu kanggo nambah volume lan kualitas mriksa pra-diluncurake saka sistem lan buruh. Miturut cara, apa gaji installer-assembler? Dina iki.
        3. valentine
          valentine 20 Mei 2015 12:29
          0
          Pancen nggumunake manawa industri kasebut tahan suwe ing kahanan kaya ngono. Kayane Rogozin dudu wong sing bisa nyuda korupsi gedhe iki.
      8. Rus2012
        Rus2012 19 Mei 2015 12:58
        +4
        Kutipan saka: Starover_Z
        Isin yen kacilakan pesawat ruang angkasa digandhengake karo faktor manungsa, yaiku penurunan kualifikasi personel ...


        Ora dadi prasaja ...
        "Sistem produksi lan kontrol kualitas" - sing wis kasedhiya wiwit jaman USSR - wis ilang.
        Kabeh ana ing kene:
        - likuidasi perwakilan militer (VP) ing produksi, kalebu subkontraktor
        - misuwur "kontrol telung", kang, yen kiwa, mung formal
        - tingkat umum saka kualifikasi Staff uga kurang

        Ing kahanan kasebut, uga ora perlu ujar manawa "teknik sing wis kabukten ing pirang-pirang taun" amarga "kabar persetujuan" biasa (nyederhanakake produksi lan ngembangake toleransi) terus-terusan ngrusak kualitas produk kasebut. Sing. "Proton" taun 2015 dudu sing ana, ujare, ing Uni ...
      9. alexy bukin
        alexy bukin 19 Mei 2015 13:41
        -1
        Serangkaian peluncuran sing ora kasil angel dibenerake kanthi kualifikasi personel sing kurang. Aku alasane beda. Lan apa persis, sampeyan kudu kasebut kanthi teliti, supaya ora "golek" switchman sabanjuré.
    2. mak210
      mak210 19 Mei 2015 06:54
      + 21
      Apa sampeyan nyoba mbayar upah para pekerja keras? Mung pensiunan karo file tetep ana, wong enom ora pengin bisa kanggo sing jenis dhuwit plus regime. Nanging manajer ndhuwur kanthi parasut emas ...
      1. tolmir
        tolmir 19 Mei 2015 07:28
        + 17
        Akhir-akhir iki omong-omongan ngunggahake gengsi profesi, malah nganakake sayembara, nanging asile nol!!!Lan tetep nganti gajine sithik. Sampeyan kanthi bener menehi jeneng masalah utama. Kesenjangan ing penilaian tenaga kerja saiki katon ora sopan!
        1. sub307
          sub307 19 Mei 2015 08:59
          +2
          Sing bener - padha "ngomong" ... mung, nanging perlu kanggo tumindak malah "dina sadurunge wingi" .... Lan kita "panen" sapunika.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. Uzzy
          Uzzy 19 Mei 2015 10:10
          +6
          Bener! Ing negara kita mesthi akeh nom-noman sing duwe pikiran lan potensi sing apik, nanging ora ana sing bakal nyambut gawe. Asil kasebut yaiku mantan ilmuwan Soviet lan saiki sing ninggalake negara kasebut, saiki pemenang Nobel utawa pangembang teknologi paling anyar ing industri apa wae, kanthi tas dhuwit. Kabeh amarga padha isih ora indifferent kanggo wong!
          Ps Nalika ing negara kita ana Serdyukovs, Sechens, etc. (penyayang nyekel kanthong, lan ora kanggo entuk manfaat saka negara) - iki bakal terus!
      2. anip
        anip 19 Mei 2015 09:11
        +6
        Kutipan saka: mak210
        Apa sampeyan nyoba mbayar upah para pekerja keras?

        Kayane "bumps" ora duwe gagasan kaya ngono.
      3. Alex
        Alex 19 Mei 2015 09:28
        +7
        Top-manajer ora lali kanggo nganakke kontrak sing ono gunane kanggo wong-wong mau kanggo tuku microcircuits tingkat kapindho kanggo sistem kontrol (kualitas bisa dipertanyakan). Mangkene carane urip ... roket ambruk, komisi digawe, manajer ndhuwur ditransfer saka siji panggonan menyang papan liyane ... iku mung kanggo kabeh wektu, kajaba PHK, ora siji "landing" siji ndhuwur. manajer.
        1. valentine
          valentine 20 Mei 2015 12:34
          0
          Bener! Total impunitas lan universal! Stalin ilang!
      4. valentine
        valentine 20 Mei 2015 12:32
        +1
        Gaji kudu lumayan. Nanging sanajan gaji dhuwur, wong enom ora bakal langsung "bajak"! Mastery njupuk taun kanggo berkembang!
    3. siberalt
      siberalt 19 Mei 2015 07:03
      0
      Wis disaranake manawa sawetara bantalan gagal. Ing roofing felts padha maneh dipasang ing panggonan salah sak perakitan, roofing felt kualitas Cina.
      1. saag
        saag 19 Mei 2015 09:15
        +4
        Quote: siberalt
        roofing felts kualitas Cina.

        salah siji logam saka Severstal :-)
        1. ZuboreZ
          ZuboreZ 19 Mei 2015 17:01
          0
          Kutipan saka saag
          salah siji logam saka Severstal :-)

          Severstal nggawe cekungan saka tank ngguyu iku ora kabeh sing ala.
      2. Erg
        Erg 19 Mei 2015 09:20
        +2
        Ya, Lavrenty Pavlovich mesthi ana sing kudu digarap. Dheweke bakal nuduhake "manajemen".
    4. Serafim-K
      Serafim-K 19 Mei 2015 07:13
      +1
      Kutipan saka VEKT
      Roket tiba kaya godhong ing musim gugur, lan dudu sing anyar, nanging Proton sing wis diuji wektu. Mungkin iki wektu kanggo nggawe kesimpulan.

      Aneh kok durung digawe.. belay , lan yen katon ing gambar sakabèhé sakabèhé, dadi metu sing Vasilievs lan Serdyukovs durung mati ... ombenan
    5. VseDoFeNi
      VseDoFeNi 19 Mei 2015 07:14
      0
      Kasus iki mambu minyak tanah, yaiku Angara lan kosmodrom Vostochny.
      1. valentine
        valentine 20 Mei 2015 12:35
        +1
        Aku wedi yen bakal tambah parah. Ing media ana informasi yen buruh sing mogok langsung diPHK sawise mbayar gaji!
        1. Moose
          Moose 24 Mei 2015 08:28
          0
          Ing media ana informasi yen buruh sing mogok langsung diPHK sawise mbayar gaji!

          kahanan biasa. Bydl o, nesu ing posisi, kudu kaukum! Lan banjur ish, padha njupuk fashion kanggo mbantah nduweni!
          Saya suwe saya urip, saya yakin yen leluhur kita ora seneng banget ing taun 1917 ...
    6. sanny
      sanny 19 Mei 2015 07:58
      +3
      Aku umume kaget yen dheweke nulis babagan musim gugur, aku ngenteni g sabanjure babagan "penguin f35 tanpa penerbangan" ngguyu
    7. Pertapa
      Pertapa 19 Mei 2015 08:19
      + 11
      Sing nggumunake, roket mbangun 2013 iki wiwitane dimaksudake kanggo ngluncurake satelit Rusia.
      Ekspres. Saiki kahanan ing industri antariksa ora gampang, ana owah-owahan kepemimpinan, PHK ditindakake, wilayah sing ora efisien ditutup, proyek ditransfer saka departemen menyang departemen lan saka pabrik menyang pabrik. Ing Khrunichev, ing ngendi Proton dirakit, wis suwe ana desas-desus yen pabrik bakal ditutup kabeh, produksi bakal dipindhah menyang Omsk, lan wilayah kasebut bakal dipasrahake kanggo konstruksi elit - Moskow. Penggabungan lan akuisisi bakal teka - iki minangka akibat saka pembesaran URCC. Lan yen sadurunge telung pabrik ngasilake telung jinis, contone, sensor bintang, saiki kita bisa nyana yen sensor bakal ditinggalake, lan spesialis sing ditinggal tanpa kerja bakal ditawani pindhah (paling apik), utawa mung metu. Ing kahanan prospek karir kasebut, motivasi lan budaya kerja ora nambah kanthi cara apa wae. Lan yen juru kunci ora sengaja nyikat sakepel filing logam menyang saluran bahan bakar nganggo lengen klambi, dheweke ora bakal sengaja menek kanggo njaluk - mburine dudu milik negara, yen sesuk sampeyan kudu kerja minangka loader. ning pasar, saiki luwih becik ngopeni awake dhewe. nangis Amerika wis ngetung ing enem taun kepungkur ana 13 kacilakan gedhe ing kosmonautika Rusia, 20 pesawat ruang angkasa wis ilang, lan 3 satelit diluncurake ing arah sing salah. Lan iki satelit "diwasa", regane puluhan lan atusan yuta dolar, ora sawetara jenis cubesats. Ing AS, diluncurake kaping pindho kurang asring, lan tingkat kacilakan luwih murah kaping papat. Iku mung, conto sing paling jelas.
      1. anip
        anip 19 Mei 2015 09:15
        +6
        Kutipan: Ascetic
        Lan yen juru kunci ora sengaja nyikat sakepel filing logam menyang saluran bahan bakar nganggo lengen klambi, dheweke ora bakal sengaja menek kanggo njaluk - mburine dudu milik negara, yen sesuk sampeyan kudu kerja minangka loader. ning pasar, saiki luwih becik ngopeni awake dhewe.

        Bener, wong-wong sing nyambut gawe wis bosen karo dongeng sing ujar, "sampeyan bakal luwih apik, sampeyan bakal entuk bathi."
      2. Erg
        Erg 19 Mei 2015 09:45
        +2
        Ya, kita kudu langsung menyang pengalaman Amerika. Meh 50 taun kepungkur, ora mung saka Bumi, nanging saka Bulan, dheweke "nyedhot". Lan ora ana sing gagal. Punika master wassat
      3. Komentar wis dibusak.
      4. mervino2007
        mervino2007 19 Mei 2015 13:33
        +1
        Kutipan: Ascetic
        sajrone nem taun kepungkur, ana 13 kacilakan gedhe ing kosmonautika Rusia, 20 pesawat ruang angkasa wis ilang, 3 satelit wis diluncurake menyang papan sing salah.

        Proses kasebut dipimpin dening wong sing ora cocog karo kerumitan teknologi. Wiwitane kabeh ana bedane antarane gaji manajer lan teknolog. We kudu wong sing bisa break rasio iki, redistribute dhuwit ing sih saka Déwan / technical kontrol.
        1. Moose
          Moose 24 Mei 2015 08:33
          0
          Kita butuh wong sing bisa ngilangi rasio iki

          Sayange, "vertikal" ora bakal ngidini reinkarnasi Stalin.
    8. avt
      avt 19 Mei 2015 09:11
      +4
      Kutipan saka VEKT
      Roket tiba kaya godhong ing musim gugur, lan dudu sing anyar, nanging Proton sing wis diuji wektu.

      Ora ana sing luwih anyar - kanthi komponen saka wektu produksi pembatalan panriman militer. Satus kilogram telek diklumpukake.
      Kutipan saka: Starover_Z
      Isin yen kacilakan pesawat ruang angkasa digandhengake karo faktor manungsa, yaiku penurunan kualifikasi personel ...

      Lan karo opo maneh??? Apa wong-wong Mars ngoceh karo CIA? wassat
      Kutipan: NEXUS
      .Nanging nalika Proton tiba telung KALI saurutan, sampeyan ora bisa nutupi karo kualifikasi, lan aku sing kita bisa ngomong bab sabotase.

      Kutipan: NEXUS
      .Nanging nalika Proton tiba telung KALI saurutan, sampeyan ora bisa nutupi karo kualifikasi, lan aku sing kita bisa ngomong bab sabotase.

      ngguyu Mangga aja ngekspresiake dhewe! Manajer ndhuwur - kabeh kita! ora 37!
    9. Tambov Wolf
      Tambov Wolf 19 Mei 2015 10:52
      +4
      Sapa sing nggawe kesimpulan? Kita ora ana ing 37, nanging ing 2015, jaman jayane shitokrasi liberal, dipimpin dening Liberal.
      1. Tambov Wolf
        Tambov Wolf 19 Mei 2015 11:22
        +4
        Lan kabar sing luwih "nyenengake" Presiden kalebu "kabeh wong sing dihormati" mbah Lyudmila Alekseeva ing Dewan Hak Asasi Manusia. http://news.rambler.ru/politics/30249965/?track=main_newslist Lan sampeyan lagi ngomong bab sawetara jenis "Proton" Nanging sing perlu wong.
    10. Alex 62
      Alex 62 19 Mei 2015 10:59
      +2
      ..... lan Proton sing wis diuji wektu. .....

      ..... Dheweke duwe tataran ndhuwur anyar .... Ora ana masalah karo sing lawas ..... Lan iki kabeh wektu sawetara jenis petualangan ..... keprungu
    11. fennekRUS
      fennekRUS 19 Mei 2015 12:35
      +2
      Kutipan saka VEKT
      Roket tiba kaya godhong ing musim gugur

      uga ngandika! Apa sampeyan kerja ing koran? http://newsland.com/news/detail/id/1207153/
      Teknologi gagal kanggo kabeh wong.
      Mesthi, kualifikasi personel wis tiba, taman mesin wis lungse, nanging statement banter ora cocog sawise kabeh IMHO.
      Masalahe yaiku "Vanya" utawa "Jamshut" bakal diapusi maneh, lan dudu wong sing nandur modal dhuwit ing lepas pantai.
    12. opus
      opus 19 Mei 2015 14:02
      +1
      Kutipan saka VEKT
      Roket tiba kaya godhong ing musim gugur, lan dudu sing anyar, nanging Proton sing wis diuji wektu

      Omong kosong
      Persentase peluncuran sing ora kasil kanggo 2013 malah luwih murahtinimbang ing periode 1957-72 ing USSR.
      Ing Federasi Rusia, persentase peluncuran sing ora sukses ana ing tingkat 5-6%, banjur nganti 13,5%!



      Statistik kegagalan rinci sajrone 20 taun pungkasan:

      1992-94 - 152, -> 3 gagal (2%)
      1995-99 - 142, -> 12 gagal (8,5%)
      2000-05 - 150, -> 10 gagal (6,7%)
      2006-10 - 141, ->6 gagal (4,3%)
      2010-13 - 103, ->8 gagal (7,8%)
      Gagal 5% minangka norma standar kanggo peluncuran ruang ing saindenging jagad.






      Jumlah diluncurake miturut taun

      1. Cossack Ermak
        Cossack Ermak 19 Mei 2015 16:03
        0
        Kutipan saka opus
        Gagal 5% minangka norma standar kanggo peluncuran ruang ing saindenging jagad.

        Mung China sing nandhang mung siji "gagal". Uni Eropa, ora ana.
        1. opus
          opus 19 Mei 2015 17:07
          0
          Kutipan: Cossack Ermak
          Mung China sing nandhang mung siji "gagal". Uni Eropa ora duwe "gagal".

          Hukum transisi owah-owahan kuantitatif menyang kualitatif ing materialisme dialektik yaiku hukum universal pangembangan alam, donya material, masyarakat manungsa lan pamikiran / F. Engels minangka asil saka interpretasi logika G. Hegel lan karya filosofis K. Marx.
          1. China nandhang sangsara JUMLAH (wis) 11 gagal, ing 216 diluncurake (MISER)



          "seger"

          Kutipan: Cossack Ermak
          mung siji "gagal"

          ??

          bakal nggawe Bukak, minangka akeh kita 3204 (kanggo 2014) - Ayo dipikir

          2. Eropa ... ora ana sing diomongake (244 ngluncurake 16 darurat)
          ndeleng p1
          /kompilasi tabel populer, Gunter's Space Page dhasar, + sumber liyane/
          Kutipan: Cossack Ermak
          Uni Eropa, ora ana.

          "dongeng" saka "spesialis" sing ora ngerti kaya Rogozin.


          Rusia kanggo kabeh wektu wis dibukak 987 408 ton saka total bobot Bukak pesawat, 3204 roket operator, sing 161 diluncurake ora kasil.

          Kanggo 1957-2014 diluncurake menyang angkasa 5424 misil, saka wong-wong mau 347 ora tekan orbit. Bobot peluncuran rudal sing diluncurake yaiku 1 ton, sing ora mabur - 777 ton.
    13. Alex
      Alex 19 Mei 2015 14:17
      +1
      Rogozin nedahake salah sawijining alasan kanggo peluncuran roket sing ora kasil - rusak moral para manajer top ... Aku mikir manajer top iki ora kudu dipecat ... kudu dipenjara.
    14. Lt. angkatan udara cadangan
      Lt. angkatan udara cadangan 19 Mei 2015 17:12
      +1
      Kutipan saka VEKT
      Roket tiba kaya godhong ing musim gugur, lan dudu sing anyar, nanging Proton sing wis diuji wektu. Mungkin iki wektu kanggo nggawe kesimpulan.

      Rogozin ngumumake wiwitan 8 kasus pidana nyolong kanthi jumlah 9 milyar rubel ing tengah Khrunichev.
      http://www.kp.ru/online/news/2059611/?geoid=28&cp=0#comment
    15. prasaja_rgb
      prasaja_rgb 20 Mei 2015 04:00
      0
      Ora ana akeh komentar, dibandhingake karo pesen pisanan ing situs kasebut babagan kejatuhan kendaraan peluncuran.
      Apa sing arep dibantah?
      Cakrawala nemtokaken. hi
      Utawa rada njlimet:
      Wiwit, tinimbang astronomi, hukum Allah diwulangake ing sekolah-sekolah, roket mung kena ing cakrawala swarga ...
      Yagene roket kasebut ora mandheg?
      Lan nalika munggah, apa tiba?
      Saka ngisor setan ora diijini
      Saka ndhuwur, Gusti Allah karo lampu!
      PS
      Kanggo sing kasengsem, kene pranala menyang artikel babagan topik iki:
      http://m-kalashnikov.livejournal.com/2253603.html
      (link ing artikel saka 2008)
      http://m-kalashnikov.livejournal.com/2255548.html
    16. maai
      maai 21 Mei 2015 20:53
      0
      Kutipan saka VEKT
      Roket tiba kaya godhong ing musim gugur, lan dudu sing anyar, nanging Proton sing wis diuji wektu. Mungkin iki wektu kanggo nggawe kesimpulan.

      "Kesimpulan" wektu kanggo nandur! Teh ora diarahake dening pot lan cekungan.
  2. Komentar wis dibusak.
  3. shishakova
    shishakova 19 Mei 2015 06:50
    +2
    Ora mungkin profesional bisa ndandani sing salah. Kajaba iku, dheweke ora piyambak.
    Sayange, iki dudu sing sepisanan.
    Amarga, kaya sing dikandhakake Rostislav Ishchenko, "Rusia wis perang," kita ora ngerti sing bener.
    Nanging, aku pengin percaya yen kegiatan ruang angkasa bakal terus sukses.
    1. shishakova
      shishakova 19 Mei 2015 07:27
      0
      Kutipan saka shishakova
      Nanging, aku pengin percaya yen kegiatan ruang angkasa bakal terus sukses.

      Mbok menawa, ing jaman USSR, ana uga kahanan sing padha, nanging padha ora ditulis.
      1. anip
        anip 19 Mei 2015 09:16
        +5
        Kutipan saka shishakova
        Mbok menawa, ing jaman USSR, ana uga kahanan sing padha, nanging padha ora ditulis.

        Ana, nanging ora akeh. Ya, lan banjur technique iki anyar, nanging saiki, iku bakal katon, makarya metu lan buktiaken tiba.
      2. podpolkovnik
        podpolkovnik 19 Mei 2015 10:00
        +3
        Kutipan saka shishakova
        Mbok menawa, ing jaman USSR, ana uga kahanan sing padha, nanging padha ora ditulis.

        Ora yakin babagan USSR, nanging ing Baikonur saka 1995 nganti 2006 - aku bisa nganggo driji tangan siji(!) cacahe.
        EMNIP, "Soyuz" ing 1996, karo satelit militer, lan "Zenith" karo "Tselina" kaping pindho ... misale jek sing kabeh.
        Nanging babagan "Proton" - iki ing umum aku ora kelingan...
        Amarga, kaya kontrol, kontrol lan liyane kontrol ...
        Kaya saiki - aku ora ngerti, aku wis dadi adoh saka iku.
    2. Moose
      Moose 24 Mei 2015 08:43
      0
      Ora mungkin profesional bisa ndandani sing salah.

      Humanum errarum est. Dadi apa wae bisa. Utamane yen sirahe kebak pitakonan babagan carane mbayar hipotek, mbayar pendhidhikan bocah-bocah, mbayar perawatan ibu mertua sing ditresnani, lan sawise sampeyan ora bisa ngegungake sikil ...
  4. sherik
    sherik 19 Mei 2015 06:51
    + 12
    Wong tuwa sing nduweni kualifikasi pensiun lan, sayangé, ora ana sing ngganti. Mangkene asile
    1. anip
      anip 19 Mei 2015 09:17
      +2
      Quote: sherik
      Wong tuwa sing nduweni kualifikasi pensiun lan, sayangé, ora ana sing ngganti.

      Lan sapa sing bakal kerja ing pabrik kanthi gaji "apik"?
    2. gladcu2
      gladcu2 19 Mei 2015 18:21
      +3
      Wong tuwa nduweni tanggung jawab 10 kali luwih dhuwur tinimbang wong enom. Padha digawa munggah ing sekolah, ing kulawarga, ing karya. Film, lagu-lagu Soviet. Download lagu retro. Rungokno. Ora mung "Mesin Wektu" nanging musik rakyat negara sing abot.

      Lan nom-noman modern digawa karo frasa.

      "Ora ana pribadi mung bisnis."
  5. saag
    saag 19 Mei 2015 06:53
    +6
    Avtovaz pungkasane dadi Renault-Nissan karo manajer sing diimpor, apa sing bakal dadi pungkasan crita "spasi" iki?
    1. ZuboreZ
      ZuboreZ 19 Mei 2015 17:07
      0
      Ana sawetara jinis komisi privatisasi ing situs web Khrunichev.
  6. KOH
    KOH 19 Mei 2015 06:53
    +2
    Aku ora ngerti, nanging aku mikir iki sabotase ...
    1. podpolkovnik
      podpolkovnik 19 Mei 2015 10:03
      +2
      Kutipan: KOH
      Aku ora ngerti, nanging aku mikir iki sabotase ...
  7. exalex2
    exalex2 19 Mei 2015 06:54
    +8
    Iku ora roket, ora wong, utawa luwih ora mung wong. Masalahe ana ing pendidikan. A kabèh generasi bodho, Managers lan akuntan. Saiki kita kudu ngunggahake kabeh generasi buruh tanpa Ujian Negara Unified ing kepala, nanging ing "cara lawas", ing cara Soviet. Yen ora, mung bakal dadi luwih elek, sampeyan ora bisa ngira
    1. anip
      anip 19 Mei 2015 09:20
      +2
      Kutipan saka: exalex2
      A kabèh generasi bodho, Managers lan akuntan. Saiki kita kudu ngunggahake kabeh generasi buruh tanpa Ujian Negara Unified ing kepala, nanging ing "cara lawas", ing cara Soviet.

      Dadi, ora mung kudu ngunggahake generasi buruh, nanging uga kudu mbayar gaji normal, lan ora ngaku yen gajine wis apik. Ing sawetoro wektu, para buruh ora bakal entuk gaji sing cukup, dene oligarki bakal nampa jutaan saben dina, nalika ana ekonomi Putin iki.
      Kutipan saka: exalex2
      mung bakal dadi luwih elek, sampeyan ora bisa ngira
    2. Komentar wis dibusak.
    3. 16112014nk
      16112014nk 19 Mei 2015 14:47
      0
      Ya, iki roket sing kesandhung ing cakrawala. Dadi, sapa wae lulusan saka Ujian Negara Bersatu bisa mbuktekake sampeyan!
  8. midashko
    midashko 19 Mei 2015 06:56
    +4
    Industri ana ing krisis, mesthine. Mung injeksi finansial ora bakal ngrampungake masalah iki. Karya sing sistematis dibutuhake, diwiwiti kanthi latihan personel lan urip maneh industri sing gegandhengan, kayata elektronik lan liya-liyane. Apike, nanging saliyane iki, sabotase dianggep?
    1. RU-Petugas
      RU-Petugas 19 Mei 2015 07:14
      +4
      ...lan akeh liyane...

      Katon Spesialis ora kerja keras ... hi Sawise kabeh, yen "Proton" tiba kanthi terus-terusan, banjur ana sing butuh? keprungu
  9. lotar
    lotar 19 Mei 2015 07:00
    +6
    Iki lan acara liyane, utamane, kekacauan ing kosmodrom Vostochny sing lagi dibangun, minangka tautan ing rantai sing padha. wong sing tanggung jawab nalika tuku macem-macem bagean sing wis ditampa mung ing kertas, mula iki wis beda banget. Ana pilihan sing ora kaetung.
    1. fennekRUS
      fennekRUS 19 Mei 2015 14:05
      0
      Kutipan saka lotar
      yen iki minangka asil penipuan finansial saka wong sing tanggung jawab nalika tuku macem-macem bagean sing wis ditampa mung ing kertas

      sampeyan dhewe mangsuli pitakonan, banjur sampeyan ora bisa digali (wong tuwa Okkam)
  10. Vitek
    Vitek 19 Mei 2015 07:08
    +5
    Sawise kacilakan, pola kapindho. Punika asil saka 90s. Kita butuh profesional lan dudu "manajer" Perlu nambah tanggung jawab pribadi saben wong, saka tingkat ngisor nganti pimpinan.
  11. Michael m
    Michael m 19 Mei 2015 07:11
    +3
    Anak-anak saka Ujian Negara Bersatu teka ing produksi. Asil ana ing. Ing industri liyane, prekara-prekara ora jelas, nanging kahanane ora luwih apik.
    1. anip
      anip 19 Mei 2015 09:22
      0
      Kutipan: Mikhail m
      Ing industri liyane, prekara-prekara ora jelas, nanging kahanane ora luwih apik.

      Ya, ora suwe, masalah liyane bakal muncul ing industri liyane.
  12. kursus87
    kursus87 19 Mei 2015 07:33
    +1
    Ilmu roket minangka area produksi ing ngendi kesalahan kudu diilangi. Kabeh komponen kudu mung produksi domestik, kualitas sing tepat. Perhatian khusus kudu dibayar kanggo pelatihan insinyur lan buruh ing industri iki.
  13. Penetrator
    Penetrator 19 Mei 2015 07:43
    +1
    Ing sasi, rong kacilakan pesawat ruang angkasa amarga gagal mesin. Loro-lorone digawe ing Pabrik Mekanik Voronezh. Kebetulan?
  14. Alexy
    Alexy 19 Mei 2015 07:57
    +1
    Kacilakan wis kerep banget akhir-akhir iki, lan iki kabeh nglawan latar mburi ketegangan internasional. Aku ora percoyo karo nikahan utawa kelalaian. Kakehan tingkat pengawasan lan kontrol. Minangka pimpinan kabeh bangsa ngandika: sembarang masalah tansah duwe jeneng ngarep, jeneng mburi lan patronymic.
    1. anip
      anip 19 Mei 2015 09:28
      +1
      Kutipan: Alexy
      Minangka pimpinan kabeh bangsa ngandika: sembarang masalah tansah duwe jeneng ngarep, jeneng mburi lan patronymic.

      Katon yen Lavrenty Pavlovich ngandika: "Saben kesalahan duwe jeneng mburi, jeneng ngarep lan patronymic."
      Bener, uga ana sing padha karo Lazar Moiseevich Kaganovich: "Saben kacilakan duwe jeneng ngarep, patronymic lan jeneng mburi."
  15. Cossack Ermak
    Cossack Ermak 19 Mei 2015 08:23
    -1
    Aku iki pangalihan.
  16. Dwarfik
    Dwarfik 19 Mei 2015 08:30
    +1
    Kutipan: KOH
    Aku ora ngerti, nanging aku mikir iki sabotase ...

    Aku mikir yen ana "tangan abu-abu"! Kualifikasi nemtokake kemampuan kanggo nindakake soko ing tingkat sing tepat, nanging ing kene salah siji marriage utawa sabotase sistematis! Lan maneh, tahap 3, mungkin wektune kanggo nyempitake bunderan wong.
  17. Russian_Bear
    Russian_Bear 19 Mei 2015 08:33
    0
    Hmmm, slamet.
    Kacilakan rong sasi, apa pancene bisa?
    Yen kita terus kanthi semangat sing padha, kita bisa uga bakal kelangan gelar "daya angkasa"!
  18. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
  19. fa2998
    fa2998 19 Mei 2015 09:07
    0
    Kutipan saka: mak210
    Apa sampeyan nyoba mbayar upah para pekerja keras? Mung pensiunan karo file tetep ana, wong enom ora pengin bisa kanggo sing jenis dhuwit plus regime. Nanging manajer ndhuwur kanthi parasut emas ...

    Oke, tukang ledeng salah nginstal tap, bocor dibentuk - dheweke kerja ing kantor omah kanthi rega 8000 rubel. Nanging iki INDUSTRI SPACE, mesthine gaji luwih dhuwur. Lan "insinyur" bisa uga nglumpukake perkara kasebut. perusahaan asuransi bakal mandheg ngasuransiake roket kita, utawa bakal ngunggahake rega kanthi cepet kanggo layanan kasebut. Asuransi ora amal, lan roket ajeg tiba. hi
    1. Moose
      Moose 24 Mei 2015 08:52
      0
      Mesthine gaji sing luwih dhuwur.

      Inggih, 20-30 sput. Ora luwih. Aja mbandhingake, mangga, kualifikasi tukang kantor omah lan insinyur perakitan roket.
  20. Mesin pembakaran internal
    Mesin pembakaran internal 19 Mei 2015 09:11
    0
    Aku versi utama iku sabotase, sabotase dhawuh saka luar negeri. Medvedev wedi karo ruble, nanging ora perlu wedi karo ruble, nanging kanthi watesan kebebasan paling sethithik 10 taun. Milyar rubel wong kasebar ing angin. Denda 50-100 ewu rubel ora medeni wong sing ngetokaké shavings logam menyang saluran bahan bakar kanggo 5-10 ewu dolar utawa kanthi sengaja ngresiki sendi, ngrujuk marang "kelelahan" utawa "pengawasan". Link saka pelaksana langsung kudu woolen ing lengkap, lan ora mung managers. Luwih gampang, luwih murah lan luwih efektif kanggo agensi intelijen manca kanggo rembugan karo buruh sing prasaja tinimbang karo insinyur snotty.
    1. anip
      anip 19 Mei 2015 09:36
      +1
      Kutipan: ICE
      Medvedev wedi karo ruble

      Sapa sing diwedeni ing kono? Kados pundi-pundi ndayung barang rampasan, makaten ugi sami ndayung. Katon kaya "orang-orangan rubel" Medvedev ditindakake kanthi lengkap ing para pekerja.
  21. Lindon
    Lindon 19 Mei 2015 09:31
    +2
    Saben uwong wis ngerti yen krisis wis tekan papan suci kosmonautik Soviet.
    Proton minangka roket Soviet sing linuwih luwih dhisik.
    Proton bakal diganti dening Angara sanalika liwat kabeh tes test.
    Masalahe yaiku kosmodrom Vostochny adoh saka lengkap lan Angara bakal ngenteni.
    Kangge, Falcon 9 lagi dirakit ing conveyor lan biaya 60 yuta saka 100 yuta Proton paling murah.
    Ora perlu sombong, nanging sinau carane nggawe roket kanthi biaya sing murah.
    1. ZuboreZ
      ZuboreZ 19 Mei 2015 17:11
      0
      Kutipan saka Lindon.
      Ora perlu sombong, nanging sinau carane nggawe roket kanthi biaya sing murah.

      P-7? Kayane padha ngerti sadurunge.
  22. anip
    anip 19 Mei 2015 09:35
    +2
    Kutipan saka Lindon.
    Proton bakal diganti dening Angara sanalika liwat kabeh tes test.

    Endi sing njamin Angara ora bakal tiba kaya Proton?
  23. intersurfer
    intersurfer 19 Mei 2015 09:43
    0
    obat karo pendidikan wis dipaku mudhun, saiki tangan cilik wong sing rakus wis tekan papan. :( Ora ketompo carane padha scolded Yeltsin lan Gaidar, nanging ing taun-taun komplek militèr-industri urip relatif normal lan pluru ora tiba kaping pindho saben sasi. Lan, ing cara, Angara janjeni uga teka saka 90s.
  24. Yun Klob
    Yun Klob 19 Mei 2015 09:49
    +2
    Kutipan saka VEKT
    Roket tiba kaya godhong ing musim gugur, lan dudu sing anyar, nanging Proton sing wis diuji wektu. Mungkin iki wektu kanggo nggawe kesimpulan.

    Ora apa-apa, padha diasuransiake. Sanajan, mesthi, sampeyan bisa ngganti sawetara karyawan tamu kanggo wong liya. Ora kanggo nyewa profesional larang, luwih-luwih, dicenthang dening FSB (apa kita, USSR duwe ing pekarangan?), Nyatane.
    1. podpolkovnik
      podpolkovnik 19 Mei 2015 10:07
      0
      Quote: Yun Klob
      Ora apa-apa, padha diasuransiake.

      Ah!
      "Apik" pakdhe - penanggung bakal njupuk lan ngetokake dhuwit saka kanthonge kaya ngono ....
  25. Caduk
    Caduk 19 Mei 2015 10:13
    0
    Ing NKVD lan KGB, iki ora bakal kelakon.
  26. sds87
    sds87 19 Mei 2015 10:21
    0
    Aku ngakoni kanthi lengkap yen sabotase lagi ditindakake. Iku ono gunane kanggo Amer kanggo mbusak kita saka pasar iki uga. Nanging aku uga ngerti manawa ora bisa nggawe feeder kanggo paman lemak saka wilayah profil. Lan kasus negatif paling anyar sing ana hubungane karo industri ruang angkasa ing babagan remunerasi para pekerja nuduhake manawa manajer kapitalisme Rusia sing "efektif" mung ngrampog lan ngrusak kabeh sing bisa digayuh. Efektif ngrusak industri sawise industri.
  27. Justme
    Justme 19 Mei 2015 10:27
    + 10
    Nalika aku mlebu industri antariksa ing taun 1983, wis mambu rot.
    Elit sing ngatur terus terang kepengin banget karo game lan pesta antar klan ing pelayanan.
    Pitakonan - Lan sapa sing bakal ngrancang maneh blok mesin 17B14?
    Wiwit kabeh wong kepengin preinan banjur - proyek kasebut tiba ing aku - mahasiswa wingi. Lan tanpa dhukungan khusus, aku nindakake.
    Nanging iki salah (iki minangka pandangan profesional saiki). Ing endi pimpinan mentor sing misuwur - Ratu industri angkasa?
    Umumé, aku nindakake proyek sing apik - aku ora duwe drome sing kurang ajar ing toko dibandhingake karo wong liya.
    Nanging iki uga ala banget - ora ana swara ing sekitar sampeyan - ora ana wutah karir ..
    Tegese, apa sing sampeyan pilih yaiku apa sing sampeyan entuk.
    1. gladcu2
      gladcu2 19 Mei 2015 18:32
      +1
      Ya, ana sing kaya ngono. Loro-lorone game maksiat lan carer ana. Aku bisa njamin, aku wis nemoni iki dhewe. Nanging ana uga mentor. Lan proyek kasebut, mesthi, bisa ditindakake dening wong enom. Nanging sing berpengalaman bakal mbenerake subtleties sing ora dingerteni wong enom. Yen ora, ora bakal mabur, nanging nyusup.
      1. Justme
        Justme 19 Mei 2015 20:32
        +2
        Para priyayi lan pamimpin ing tingkat ngisor beda-beda - lan apik lan kosok balene..
        Nanging aku ora duwe mentor sejati, sanajan aku dhewe kadang mbantu wong enom ..
        Salah sawijining keluhan sing paling serius babagan industri ruang angkasa - aku ora weruh pimpinan teknis ing pucuk pimpinan (OKB Fakel, NIIFI) kaya ing film babagan Korolev - sing mimpin dheweke bisa ndeleng inti teknis masalah kasebut, nggawe iklim komunikasi antarane wong-wong sing padha-minded, bakal duwe fisik lan matématika ambane sesanti.
        Lan apa sing mekar nalika ana pendanaan kasebut lan ora ana pangerten - apa sing digayuh ing ngisor iki babagan teknologi sing ditindakake lan digayuh - iki minangka topik diskusi sing gedhe banget.
        1. Justme
          Justme 21 Mei 2015 12:08
          0
          Apa ora ngomong luwih mbukak
          Wis ana lan akeh masalah hubungan serius ing industri angkasa. Iki antarane spesialis lan manajer, ndhuwur lan ngisor hirarki, antarane birokrasi organisasi lan logika ngrampungake masalah ..
          antarane massa bakat lan abu-abu (pisanan - resmi teknis "jenius")
          Kasunyatan masalah kasebut ora digatekake lan masalah kasebut saya tambah akeh.
          Contone, aku nemokake solusi sing gampang kanggo aku - sawetara taun kepungkur aku kerja ing perusahaan swasta.
  28. piyambakan
    piyambakan 19 Mei 2015 11:08
    0
    Pengawal Spaceport sing kudu disalahake!! Gantung penjaga wassat
  29. junglers
    junglers 19 Mei 2015 11:18
    +3
    Sampeyan bisa ngutip panemu 2 wong: Keldysh "Owah-owahan kepemimpinan sing kerep ... Iki minangka mundhut saka sistem produksi teknologi ..." Mikoyan: "Saben kacilakan duwe jeneng, jeneng lan patronymic ..."
  30. Stalnov I.P.
    Stalnov I.P. 19 Mei 2015 12:09
    -1
    Wis suwe kudu dipriksa, snot dikunyah, nanging tetep ambruk, luwih-luwih, dheweke tiba kanthi konsistensi sing nyenengake lan ora ana sing nggawe kesimpulan, iki nuduhake yen ana mung wrecking, uga ora tanggung jawab saka layanan sing relevan.
  31. loaln
    loaln 19 Mei 2015 12:42
    0
    A bummer ngalangi ing pedhut terus-terusan karo super-manajer nari sak geni siro saka semangat lan kompetensi.
    Kurang informasi, kedadeyan malfungsi ing persimpangan tahap pemisahan pungkasan saka kendaraan peluncuran tahap ndhuwur utawa muatan, nguwatirake. Deleng telemetri. Katon kaya volume ora cukup kanggo analisis. Apa ora cukup? Ngilangi masalah iki, kajelasan bakal netes. Mungkin TM pisanan "dipotong", banjur kabeh "mukjizat" kelakon? Banjur ing ngendi kontrol telung program manajemen? lsp.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. mervino2007
      mervino2007 19 Mei 2015 13:43
      0
      Kutipan saka lol
      Deleng telemetri

      Kepiye pengaruh eksternal? Iku ora bisa dadi perang elektronik Amer?
  32. arlequin
    arlequin 19 Mei 2015 14:14
    +3
    Gampang, nyenengake lan patriotik kanggo nyalahake kabeh saboteurs-saboteurs-spies, plenipotentiary kita wis nuduh oposisi kebakaran alas. Nanging, kasunyatane, proses karusakan ing negara kasebut dumadi ing kabeh wilayah, mung nyebabake astronautika sing angel banget didhelikake. Aku bubar ngobrol karo kanca sing mulang ing universitas medis, miturut dheweke, dheweke duwe masalah gedhe karo guru, mung ora ana sing mulang siswa. Guru-guru tuwa budhal, urip utawa leren, ora ana ing panggonane, utawa wong teka, ora ngerti carane (tuku, ketemu, nyumbang) sing nampa ijazah ing taun 90-an. Apa sing bakal diwulangake marang siswa lan apa sing bakal ditindakake para dokter ing mangsa ngarep ora angel ditebak.
    1. Alexy
      Alexy 19 Mei 2015 14:38
      0
      Kita isih duwe wektu suwe kanggo mbayar pelanggaran hukum ing taun 90-an
  33. _ pendapatku
    _ pendapatku 19 Mei 2015 14:48
    0
    maca ing warta:
    "Rogozin: wolung kasus pidana dibukak marang mantan karyawan Pusat Khrunichev"
    MOSCOW, 19 Mei. /TAS/. Wolung kasus pidana diwiwiti marang mantan karyawan Pusat. Khrunichev, luwih saka 9 milyar rubel ngrusak perusahaan kasebut dicethakaké, Wakil Perdana Menteri Dmitry Rogozin ngandika Selasa ing rapat paripurna ing Duma Negara.
    Miturut wong, negara deplorable saka perusahaan mimpin kanggo perlu kanggo program kanggo Recovery financial saka Pusat kanggo 2015-2020. Program kasebut nyedhiyakake panyedhiya dhukungan finansial kanthi jumlah 37,5 milyar rubel, kesimpulan kontrak jangka panjang. Kajaba iku, kepemimpinan Pusat wis diganti.
    "Sajrone kerja bareng karo badan FSB, Kementerian Dalam Negeri, Komite Investigasi Rusia, wolung kasus pidana dibukak. Tumindak penipuan, penyalahgunaan wewenang, pemalsuan dokumen ditemokake, sing minangka asil nyebabake karusakan ekonomi ing perusahaan luwih saka 9 milyar rubel, "ujare Rogozin.
    "Kanthi bosok moral sing dhuwure para panggedhe, ora perlu kaget karo kualitas produk sing ora apik," ujare.
    Miturut Wakil Perdhana Mentri, kualitas miskin saka produk saka Pusat. Khrunichev nyebabake kegagalan kendaraan peluncuran Proton-M, sing nyuda daya saing ing pasar donya.
    Rogozin uga nyathet yen piutang saka Pusat. Khrunichev punika 7,3 milyar rubles.
    "Minangka asil inventarisasi aset perusahaan, piutang sing ora bisa ditagih diidentifikasi sing ora nggawa asil, nanging biaya, kekurangan bahan lan aset tetep, kanthi total 7,3 milyar rubel," ujare Rogozin.

    dijupuk saka kene: http://tass.ru/kosmos/1978680
  34. Komentar wis dibusak.
  35. AlexA
    AlexA 19 Mei 2015 17:23
    +4
    Kutipan: NEXUS
    sampeyan bisa ngomong babagan sabotase

    meh ora. Aku wis kerja ing bangunan mesin roket suwene 35 taun. Ora saka tembung wong liya aku bisa ngadili kualifikasi sing dibutuhake saka manufaktur. Iki minangka landasan kanggo nggawe teknologi roket lan ruang angkasa. Contone, standar kualitas ISO-9001 minangka versi sing disederhanakake saka sistem jaminan kualitas sing wis ana ing industri roket Soviet wiwit awal 60-an. Lan saiki, maneh, ora saka tembung wong liya, aku bisa ujar manawa SISTEM iki wis ilang sajrone 23 taun kepungkur. Sistem latihan personel wis dirusak. Dadi kabeh kacilakan PASTI vulgar sistem incompetence. Desain roket - ora ana hubungane. Kanggo 50 taun panggunaan, kabeh kekurangan wis diilangi.
    1. NEXUS
      NEXUS 19 Mei 2015 17:46
      0
      Kutipan saka Alex
      Dadi kabeh kacilakan PASTI vulgar sistem incompetence.

      iku, utawa rong taun kepungkur, skill diamati lan Proton ajeg njupuk mati, lan banjur dumadakan, tangan kabeh personel lan specialists wiwit tuwuh ing panggonan salah piye wae langsung lan operator wiwit tiba?
      Pitakonan, apa sistem latihan personel beda taun utawa rong utawa telung taun kepungkur, utawa 5 taun kepungkur?
  36. Alexl-77
    Alexl-77 19 Mei 2015 17:39
    +1
    Nang endi wae ing wilayah Plesetsk ...
  37. Falcon5555
    Falcon5555 19 Mei 2015 18:47
    +1
    Para pekerja lan insinyur, uga pengontrol kualitas ing produksi misil kasebut, mesthine wis kesel banget nggawe. 35 taun nindakake perkara sing padha. Contone, buruh kanggo 35 taun wis tightening perkakas padha, controller mirsani lan mriksa apa kang mriksa ana - tightening sing mbokmenawa. Lan iki 35 taun! Kabeh merek mobil, peralatan rumah tangga lan teknologi, kaya kabeh urip, wis diganti. Negara wis ora ana maneh! Nanging roket lan karya isih padha. Lan wong enom ora bakal bisa kasengsem ing. Mungkin mung yen gaji apik banget, supaya sampeyan bisa teka ing mobil manca, lan ninggalake karo relief ing telpon - kaya "siji dina liyane wis liwati - uga, x .. karo wong." Nanging ora kaya dheweke apik banget.
  38. gladcu2
    gladcu2 19 Mei 2015 19:02
    0
    Ngunggahake upah ora bakal ngrampungake masalah. Amarga ora ana jaminan umpan balik. Dheweke bakal njupuk gaji, nanging ora ana sing bakal kerja.
    Kita butuh langkah-langkah serius kanggo nambah motivasi. Lan sapa sing bakal nindakake? Pepper cetha, manajer ndhuwur. Sing wis entuk gaji lan ora bakal repot nyambut gawe.

    Perlu proyek Yezhov2.0, kanggo ngresiki kasar. Lan banjur Beria 2.0 project kanggo nggoleki, filigree grinding. Dadi kanggo ngomong, cara tongkat lan wortel.

    Nanging, wektune mbokmenawa wis teka nalika PDB kudu ngurus nasib DM, yen ora kanthi tenang, paling ora kanthi rampasan. Kanggo slippage ing karya pamaréntah wis panah, sing isih ban Soviet.
    1. Falcon5555
      Falcon5555 19 Mei 2015 19:21
      -1
      Stalinisme minangka papan perlindungan pungkasan para Satanis.
  39. Bayonet
    Bayonet 19 Mei 2015 19:10
    0
    Gambare apik....
  40. kugelblitz
    kugelblitz 19 Mei 2015 19:33
    +2
    Aku ora tahan lan mutusake kanggo ndhaptar kanthi sengaja ...
    Umumé, aku duwe anggepan yen GKNPT kasebut. M. V. Khrunichev mung klelep Proton-M. Inggih, ngadili dhewe sing ana Hangar A5 dhewe, kang padha mutusaké kanggo pindhah kanggo sawetara wektu.
    Kajaba iku, sawetara wong sing weruh yen Angara mung mabur sawise sawetara peluncuran Proton sing gagal ing 2010-14. Lan sistem pangayoman darurat "nuduhake dhewe kanthi sampurna." Lan sawise sawetara wektu, versi sing luwih abot uga mabur, sing kudu langsung ngganti Proton-M.
    Kapindho, kulawarga mesin RD-170 maju, uga KA anyar lan barang-barang palsu singsot liyane ... Kaya sing kasebut ing ndhuwur, dheweke pengin nyingkirake toko perakitan Proton.
    Sing. mung Proton-M THROOMED - ngganggu kabeh. Lan carane "kasil" "sanksi" karo Yuzhmash teka ing wektu kanggo lobi Angara A3. Lan "ing wektu" Rus-M disusupi nganti mati, mbatesi pilihan kanggo modernisasi Uni lawas, sing mung disimpen minangka pilihan cadangan.
    PS Iki mesthi mung pendapat pribadi lan ora liya.
  41. LM66
    LM66 19 Mei 2015 20:15
    +1
    Kutipan saka tolmir
    bakal tetep dadi anggere gaji cilik

    Aku maca artikel babagan agensi rekrutmen, nalika ditakoni apa lowongan sing paling angel, dheweke mangsuli yen dheweke butuh operator mesin penggilingan kanggo sawetara jinis mesin super, gaji 230 rubel, dheweke ora bisa nemokake kanthi kualifikasi sing cocog.
    1. gladcu2
      gladcu2 19 Mei 2015 20:50
      0
      Lan ing endi masinis lawas Delhi?

      Dheweke ngapusi babagan gaji.
      1. Bayonet
        Bayonet 20 Mei 2015 06:26
        0
        Kutipan saka gladcu2
        Lan ing endi masinis lawas Delhi?

        Sing lawas ketoke wis lawas - ing pangertèn saka tuwa. eseman
  42. Dan Slav
    Dan Slav 19 Mei 2015 21:08
    +3
    Ing anecdot.ru dheweke nulis:
    Saperangan maneh reformasi ing pendidikan lan ora mung Proton, nanging uga lampposts bakal tiba!
    Lan ing umum, iki bener!
  43. Cosmos-1869
    Cosmos-1869 19 Mei 2015 22:03
    +1
    Kutipan saka JustMe
    Nalika aku mlebu industri antariksa ing taun 1983, wis mambu rot.
    Elit sing ngatur terus terang kepengin banget karo game lan pesta antar klan ing pelayanan.
    Pitakonan - Lan sapa sing bakal ngrancang maneh blok mesin 17B14?
    Wiwit kabeh wong kepengin preinan banjur - proyek kasebut tiba ing aku - mahasiswa wingi. Lan tanpa dhukungan khusus, aku nindakake.
    Nanging iki salah (iki minangka pandangan profesional saiki). Ing endi pimpinan mentor sing misuwur - Ratu industri angkasa?
    Umumé, aku nindakake proyek sing apik - aku ora duwe drome sing kurang ajar ing toko dibandhingake karo wong liya.
    Nanging iki uga ala banget - ora ana swara ing sekitar sampeyan - ora ana wutah karir ..
    Tegese, apa sing sampeyan pilih yaiku apa sing sampeyan entuk.

    Sampeyan rada apes. Aku mlebu industri angkasa ing taun 1986 lan akeh sing sampeyan tulis uga ana. Lan aku uga dimuat karo proyek anyar + pangopènan sing saiki.
    Nanging, karo mentor padha begja. Dadi sapisan-pisan ora perlu. Bisnis kasebut beda lan duwe tradhisi sing beda.
  44. lilian
    lilian 19 Mei 2015 22:30
    +3
    Aku ora mikir sing kuwi gaji cilik kanggo sing makarya ing industri angkasa. Kajaba ana sing ngira yen kabeh buruh iki kudu dadi jutawan.

    Pikiran babagan sabotase utawa sabotase, jujur, teka ing pikiranku nalika siji-sijine kacilakan wiwit kedadeyan. Nanging tanpa kanyatan sing dikawruhi, siji mung bisa ngece sepira kamungkinan.

    Lan sistem pendhidhikan ing kabeh negara CIS (bisa uga ing Belarus ora kaya ngono) ngremehake. Aku sarujuk minangka wong sing wis makarya kanggo sawetara taun ing sekolah. Akeh seminar, kursus pelatihan lanjutan, meja bunder, obrolan kosong sing dianakake kanggo nggawe bocah sing luwih pinter, lan asile 0! Lan alesan ora dingerteni. Mungkin iku prasaja - urip wis dadi kaya.
    Kenedy, nalika diwenehi asil investigasi babagan alasan penarikan Sputnik pisanan ing donya dening USSR, ngandika: "Yen kita ora langsung njupuk fisika lan matématika, kita kudu sinau basa Rusia."
    1. maai
      maai 21 Mei 2015 21:35
      0
      Kutipan saka lilian
      Pikiran babagan sabotase utawa sabotase, jujur, teka ing pikiranku nalika siji-sijine kacilakan wiwit kedadeyan. Nanging tanpa kanyatan sing dikawruhi, siji mung bisa ngece sepira kamungkinan.

      Sloppiness lan inaction uga kejahatan. maksud ora langsung. Sabotase liwat dorongan kasebut minangka pangalihan!
  45. twincam
    twincam 19 Mei 2015 23:11
    0
    Inggih, reformasi Roskomos wis diwiwiti.
  46. LM66
    LM66 20 Mei 2015 21:41
    0
    Kutipan saka lilian
    "Yen kita ora langsung sinau fisika lan matematika, kita kudu sinau basa Rusia."

    Lan sampeyan takon Google pira sekolah sing ditutup ing Rusia sajrone 10 taun kepungkur lan seneng-seneng pira gereja sing dibukak
    1. maai
      maai 21 Mei 2015 21:32
      0
      Kutipan: LM66
      Lan sampeyan takon Google pira sekolah sing ditutup ing Rusia sajrone 10 taun kepungkur lan seneng-seneng pira gereja sing dibukak

      Kanthi sistem pendhidhikan kaya saiki, siji mung kudu ngandelake rasa wedi marang wong-wong aneh iki sadurunge pengadilan sing nggegirisi.
  47. remy
    remy 1 Juni 2015 22:46
    0
    sabotase, mesthi! mung pitakonan sapa? paling kamungkinan, pamindhahan kita "ksatria", dadi dawa lan dawa ....
    supaya dimaksudaké!