Review militèr

Sapa sing bakal nyetel "Demon Laplace"?

36
Dina sadurunge, sistem khusus wiwit beroperasi ing Rusia, sing ngidini ngawasi jaringan lan nyegah kerusuhan. Proyek kasebut diluncurake dening spesialis saka Pusat Studi Legitimasi lan Protes Politik. Salah sawijining kegiatan sistem kasebut, sing diarani "Demon Laplace", yaiku nglacak kegiatan kelompok ekstremis radikal ing jaringan sosial.

Sapa sing bakal nyetel "Demon Laplace"?


Jeneng "Demon Laplace" diwènèhaké marang sistem kasebut kanthi jeneng eksperimen matématika sing diajokaké ing taun 1814 déning matématikawan Prancis Pierre-Simon Laplace. Pahlawan utama eksperimen iki yaiku makhluk cerdas sing bisa ngerteni kapan wae posisi lan kacepetan partikel apa wae ing Semesta, ngerti dalane evolusi, ndeleng loro ing jaman kepungkur lan ing mangsa ngarep. Eksperimen iki minangka ekspresi proses sajrone kerangka fisika statistik. Sawise prinsip kahanan sing durung mesthi dirumusake, "Demon Laplace" wiwit dirasakake sacara eksklusif saka sudut pandang kritis, amarga saka fisika dikenal manawa kanggo partikel mikrokosmos apa wae ora bisa ngerti koordinat lan momentum (kecepatan) ing wektu sing padha. .

Babagan karya "Demon Laplace" kanggo nglawan koran kerusuhan "Warta" Yevgeny Venediktov, kepala Pusat Studi Legitimasi lan Protes Politik, ngandika:

Potensi pangguna layanan kasebut yaiku ilmuwan, peneliti, PNS lan lembaga penegak hukum. Dheweke bakal bisa sinau babagan persiapan rapat umum sing ora sah sadurunge informasi babagan kasebut katon ing media. Perhatian khusus bakal dibayar kanggo jumlah seneng lan repost ing klompok ekstremis.


Praktek nyegah kerusuhan iki wis digunakake, contone, ing Amerika Serikat. Carane efektif iku? - pitakonan kapisah.
36 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. A-Sim
    A-Sim 19 Mei 2015 14:06
    +7
    2 ukara ing ngisor iki apik tenan!
  2. Komentar wis dibusak.
  3. tukang hutan
    tukang hutan 19 Mei 2015 14:09
    +2
    Cathetan sing menarik, kaya sampeyan ditakoni saka ngendi sampeyan entuk?, lan sampeyan mangsuli - ana.
    1. podpolkovnik
      podpolkovnik 19 Mei 2015 14:48
      +3
      Kutipan saka Forester
      Cathetan sing menarik, kaya sampeyan ditakoni saka ngendi sampeyan entuk?, lan sampeyan mangsuli - ana.
  4. Dr. Livesey
    Dr. Livesey 19 Mei 2015 14:09
    +8
    Apa sistem sing menarik ... Lan apa jenis kelompok iki - "ekstremis"? Ketik nulis "mudhun karo oligarki", 30 wong seneng lan ing kene - klompok ekstremis !? sad
    1. neri73-r
      neri73-r 19 Mei 2015 14:15
      +5
      Aja distorsi, konsep ekstremisme duwe definisi dhewe.
      1. Dr. Livesey
        Dr. Livesey 19 Mei 2015 15:17
        +5
        Sapa sing ekstremis lan apa sing ekstremisme aku wis krungu akeh. Nanging babagan kelompok orientasi ekstremis ora krungu. Pranyata ana ekstremis, ana kelompok ekstremis, nanging ana wong utawa kelompok orientasi ekstremis?! Apa padha, kaya, isih semi-ekstremis utawa under-extremists?!
        1. gladiheff2010
          gladiheff2010 19 Mei 2015 15:38
          +2
          Miturut cara, "trolls" uga kalebu kategori kasebut. hi , mriksa kothak.
          1. Lance
            Lance 19 Mei 2015 18:17
            +1
            Luwih apik, Demon Maxwell minangka makhluk sing ngurutake molekul dadi cepet lan alon, uga: warga dadi wong lan hama liberal, pejabat dadi jujur ​​lan nyogok, raguli dadi cepet lan mati. ngguyu
    2. tol 100w
      tol 100w 19 Mei 2015 14:33
      +3
      Kutipan: Dr. Livesey
      Sistem sing menarik..

      Sistem kasebut ing salah siji wangun utawa liyane ana anggere ana wong! Sneakers, scammers, snitches lan Cossacks mishandled, pamireng telpon lan sensor! Ing kabeh wektu, padha perang nglawan sedition, mung ing tingkat technical beda! Nanging ing umum vektor bener!
      1. NEXUS
        NEXUS 19 Mei 2015 15:48
        +3
        Kutipan: tol100v
        Sneakers, scammers, snitches lan Cossacks mishandled, pamireng telpon lan sensor!

        iki dudu denunciation utawa pitenah, nanging kontrol, supaya sembarang nistha kaya "sektor tengen" ora tumindak aneh ing kerajaan kita adoh.
        Kutipan: tol100v
        Nanging ing umum vektor bener!

        Aku bakal njlentrehake-NECESSARY!
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Lukas
      Lukas 19 Mei 2015 14:49
      +7
      Ketik nulis "mudhun karo oligarki", 30 wong seneng lan ing kene - klompok ekstremis !?
      Aku malah wedi mbayangno apa sing bakal kedadeyan karo peserta forum kanthi "pangkat" dhuwur ing VO)
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Vadim237
        Vadim237 19 Mei 2015 15:57
        0
        Ora ana sing bakal kelakon kanggo kita.
    5. NordUral
      NordUral 19 Mei 2015 18:15
      0
      Semono uga sing bakal kelakon. Lan maneh, ora nglawan wong-wong sing kudu ditrapake.
  5. ssn18
    ssn18 19 Mei 2015 14:10
    +2
    Dheweke bakal bisa ngerteni manawa komunikasi ing jaringan kasebut ana ing teks sing jelas. Lan yen sampeyan nutup korespondensi, mula dudu kasunyatan ...
    1. Kubus123
      Kubus123 19 Mei 2015 14:13
      +6
      Yen korespondensi ditutup, klompok kasebut bakal tuwuh luwih alon.
    2. Komentar wis dibusak.
  6. zao74
    zao74 19 Mei 2015 14:10
    +3
    Ngenalake paukuman pati kanggo ekstremisme lan ora perlu laplaces ...
    1. NordUral
      NordUral 19 Mei 2015 18:16
      +1
      Ya, nanging tanpa misahake apa. Mung dening hukum.
  7. Dudu
    Dudu 19 Mei 2015 14:10
    +5
    Apa sing kudu diwaspadai? Yagene, kabeh sistem pengamatan remot, nggunakake analisis kosakata lan phraseologis, wis ditata suwene suwe lan wis ditindakake kanthi cara siji utawa liyane kanthi tekane kabel telephony lan komputer dhasar (malah sadurunge karo pamireng).
    Utawa diumumake yen keputusan kanggo tumindak pungkasane digawe?
  8. menang p
    menang p 19 Mei 2015 14:15
    +5
    Saiki aku lungguh lan mikir plus utawa minus kanggo sijine, utawa Mungkin ngempet
    1. podpolkovnik
      podpolkovnik 19 Mei 2015 14:49
      +7
      Kutipan: victor p
      Saiki aku lungguh lan mikir plus utawa minus kanggo sijine, utawa Mungkin ngempet

      Sampeyan mikir bener ...
    2. Dr. Livesey
      Dr. Livesey 19 Mei 2015 15:36
      +2
      Kutipan: victor p
      Saiki aku lungguh lan mikir plus utawa minus kanggo sijine, utawa Mungkin ngempet

      ngguyu apik Ya, pilihan dadi luwih angel! Gumantung ing topik sing dibahas, bisa uga kaya mangkene - sijine minus utawa plus, lan sampeyan bakal direkam minangka ekstremis, lan yen sampeyan abstain, banjur minangka wong ekstremis. ngguyu
  9. penembake gunung
    penembake gunung 19 Mei 2015 14:16
    +9
    Sistem kasebut bener lan up to date. Kaya alat apa wae, bisa mbantu utawa nglarani. Sapa sing bakal nggunakake lan carane. Ninggalake gaman sing kuat kaya Internet tanpa dijaga iku bodho lan mbebayani.
    1. GRAy
      GRAy 19 Mei 2015 14:40
      +1
      Quote: penembak gunung
      Sistem kasebut bener lan up to date. Kaya alat apa wae, bisa mbantu utawa nglarani. Sapa sing bakal nggunakake lan carane. Ninggalake gaman sing kuat kaya Internet tanpa dijaga iku bodho lan mbebayani.

      Iku katon minangka inisiatif pribadi.
      Jeneng:
      ORGANISASI NON-PROFIT Otonom Dhukungan lan Pengembangan ILMU POLITIK "PUSAT PENELITIAN LEGITIMASI DAN PROTES POLITIK"

      Iki situs web: http://protestonline.ru/
      Sing nggumunake, kayane dheweke nawakake kabeh wong kanggo melu proses kasebut:
      "Demon Laplace" minangka sistem ngawasi online kanggo klompok aktivis ing jaringan sosial, sing ngidini sampeyan sinau kanthi cepet babagan tumindak pembangkangan sipil sing bakal teka. Kanggo nindakake iki, sampeyan mung kudu ndhaptar ing layanan kasebut lan menehi tandha klompok ing jaringan sosial, pemantauan sing katon penting kanggo sampeyan. Kanggo informasi luwih lengkap, hubungi Administrasi.
      1. lan j61
        lan j61 19 Mei 2015 14:48
        +1
        Kutipan saka GREY
        Iku katon minangka inisiatif pribadi.

        Matur nuwun kanggo link. Pranyata mung iklan.
        1. GRAy
          GRAy 19 Mei 2015 15:09
          +1
          Kutipan saka andj61
          Pranyata mung iklan.

          Wong lanang temenan pengin njaluk dana saka pemerintah (luwih becik duwe paling sethithik saka Rusia :-), nanging kasunyatan manawa sistem kasebut gumantung marang para penggemar nalika nggoleki grup ing jaringan sosial luwih minus, dudu a plus.
          Paling kamungkinan, dheweke ora bakal weruh hibah - FSB ora seneng saingan.
  10. avia1991
    avia1991 19 Mei 2015 14:26
    +1
    Perhatian khusus bakal dibayar kanggo jumlah seneng lan repost ing klompok ekstremis.
    Konsep gulat sing menarik.. A Kenging punapa golongan-golongan ingkang kados makatên punika malah diijini wontên? Lan apa ora mung njupuk menyang circulation "warga" sing mutusaké sing anggota ing grup ekstremis gedhe?!
  11. Mayor Yurik
    Mayor Yurik 19 Mei 2015 14:27
    +3
    Hukum matematika iku apik! Ngleksanakake wong-wong mau nganggo dhuwit, nanging liberdon kanthi terang-terangan ngina wong-wong mau, nelpon kanggo nggulingake pamrentahan kanthi terang-terangan, katon sanajan wong India semi-melek! Dhaptar grunts iki bisa dijupuk saka sembarang program kuping maqwa. Lan matematika minangka ilmu sing apik!
    Loro matématikawan lagi ngombe cognac. Kandhanana, Vasya, apa matematika sing ditrapake paling ora sapisan ing uripmu? Ya, wingi aku nyelehake kunci menyang jamban, lempitan kabel ing bentuk integral, lan njupuk kunci! negatif
  12. Abbra
    Abbra 19 Mei 2015 14:27
    +5
    Aku ora ngerti siji-sijine perkara - apa sing kudu ditindakake para ilmuwan? Inggih, oke, layanan khusus ... Lan aku bakal nyathet yen basa Rusia akeh banget supaya sampeyan bisa ngobrol kanthi aman babagan topik apa wae tanpa nyebut spade spade. Sembarang setan bakal dadi gila ...
  13. Corsair0304
    Corsair0304 19 Mei 2015 14:35
    +4
    Kutipan saka: avia1991
    kok ora mung njupuk menyang circulation "warga" sing mutusaké sing anggota ing grup extremist gedhe?!


    Ora ana rahasia manawa akeh sing dadi kelompok ekstremis nalika remaja, nalika katon wis diwasa, nanging durung ana tyama.
    Iku luwih gampang tinimbang nglereni surgically kanggo nggawe Nyegah apik, contone, kanggo revive latihan militer-patriotik ing sekolah, kanggo nglarang bantahan ing "nyegah nggunakake pegawe anak ing sekolah, ing ngarep lan ing karya umum."
    Banjur aku nemoni semak umur 14 taun: "Aku ora bakal ngumbah piring lan mbuwang sampah, sampeyan ora bakal meksa, dilarang dening hukum"
    Nalika papan ing endhas remaja dikuwasani dening bangga kanggo Motherland, iku nandur modhal sing karya kanggo bantuan ora sampah, nalika ngerti yen entuk dhuwit recehan uga ora gampang, banjur nomer jurusan lan ekstremis bakal suda, sing ora duwe apa-apa kajaba ngobong urip sing ora ana guna lan ngrusak wong liya.
  14. flSergius
    flSergius 19 Mei 2015 14:35
    0
    Wanguyu sengit karo "No.ch" ing sumber daya liberal. Cetha yen dheweke ora bakal nggunakake sumber daya negara kanggo nyekel kulit sing umure isih enom. Dheweke bakal nyuwil wong-wong sing agresif saka "departemen negara echo" lan "udan goroh".
  15. Corsair0304
    Corsair0304 19 Mei 2015 14:37
    +1
    Kutipan saka Abbra.
    Lan aku Wigati sing basa Rusia dadi multifaceted sing bisa aman ngobrol ing sembarang topik tanpa nelpon spade spade. Sembarang setan bakal dadi gila ...


    Mulane ing Internet ana frasa kaya "mlaku ischo" utawa "yolka", sing bisa dimangerteni kanthi makna kanggo mitra tutur (chater), nanging mesin ora bisa nglawan dheweke ((
  16. ora Russian
    ora Russian 19 Mei 2015 14:38
    +2
    Pengawasan total ora bakal nggawa apa-apa sing apik. Sampeyan mung bisa njaluk menyang circulation amarga saka anekdot marang ing jaringan. Banjur buktikake yen sampeyan dudu unta
    1. gomunkul
      gomunkul 19 Mei 2015 15:18
      +4
      Sampeyan mung bisa njaluk menyang circulation amarga saka anekdot marang ing jaringan.
      Anekdot babagan topik saka jaman Soviet:
      Hakim metu saka ruang sidang lan ngguyu. Kolega takon:
      - Kenapa ngguyu?
      - Ya, padha marang anekdot lucu!
      - Ngomong aku!
      - Aku ora bisa, aku menehi 5 taun kanggo dheweke.
      nglirik ngguyu
    2. Komentar wis dibusak.
  17. Mama_Cholli
    Mama_Cholli 19 Mei 2015 14:42
    +6
    "Tuwuhe ekstremisme biasane difasilitasi dening: krisis sosial-ekonomi, penurunan standar urip akeh populasi, rezim politik totalitarian karo panguwasa sing nahan oposisi, lan nganiaya dissent."

    Perlu kanggo nglawan kekurangan, nanging ora perlu nglawan wong biasa, sing ing sawetara kasus wis digawa menyang titik sing mung tumindak sing ana ing konsep ekstremisme sing bisa nyebabake kahanan kasebut.
    Contone, serangan massal marang kabijakan sing ditindakake dening panguwasa lokal.
    Ana luwih saka cukup conto ing Rusia. Ana ekspresi kaya - "Peksa ekstremisme".

    pisi:
    Bali menyang kutipan saka Wikipedia, aku arep ngomong yen "wong sing wareg lan kepenak" ora bakal melu tumindak sing bisa digolongake ekstremis. IMHO...
    1. Dr. Livesey
      Dr. Livesey 19 Mei 2015 15:41
      +1
      Kutipan saka Mama_Cholli
      "Tuwuhe ekstremisme biasane difasilitasi dening: krisis sosial-ekonomi, penurunan standar urip akeh populasi, rezim politik totalitarian karo panguwasa sing nahan oposisi, lan nganiaya dissent."

      Perlu kanggo nglawan kekurangan, nanging ora perlu nglawan wong biasa, sing ing sawetara kasus wis digawa menyang titik sing mung tumindak sing ana ing konsep ekstremisme sing bisa nyebabake kahanan kasebut.
      Contone, serangan massal marang kabijakan sing ditindakake dening panguwasa lokal.
      Ana luwih saka cukup conto ing Rusia. Ana ekspresi kaya - "Peksa ekstremisme".

      pisi:
      Bali menyang kutipan saka Wikipedia, aku arep ngomong yen "wong sing wareg lan kepenak" ora bakal melu tumindak sing bisa digolongake ekstremis. IMHO...

      Kanggo apel! apik
  18. navigator
    navigator 19 Mei 2015 15:04
    +1
    Quote: penembak gunung
    Sistem kasebut bener lan up to date.


    Lan ora efektif, aku kudu nambah, yen dideleng saka pin, aku bakal entuk, sing praktik nyegah kerusuhan iki wis digunakake.
  19. Kubus123
    Kubus123 19 Mei 2015 15:12
    +1
    Aku yakin babagan efektifitas sistem kasebut nalika aku weruh ing Google link menyang postingan forum sing digawe 15 menit sadurunge.

    Mung wae, ora kabeh kerusuhan ana bathi kanggo nyegah.
  20. loaln
    loaln 19 Mei 2015 15:24
    +2
    Wong bisa dikontrol, nanging ora bisa dipeksa nggawe. Wong sing nganggo kendhali iku mule. Lan saka wong-wong mau, kabeh wong ngerti, sampeyan mung bisa entuk siji - daya rancangan alon. Yen ana wong sing ndeleng negara kaya bagal, mula kontrol total wis ana. Apa yen mules telek ing panggonan sing salah?
  21. Diter
    Diter 19 Mei 2015 15:35
    +2
    Nalika bagean-bagean kanggo nglawan ekstremisme digawe ing departemen kepolisian, ternyata dheweke ora duwe beban kerja. Banjur padha ngandika saka ndhuwur: "Yen sampeyan ora nemokake extremism, siyap-siyap kanggo dipecat." Inggih, wong lanang sijine tekanan ing ... Umumé, minangka Saltykov-Shchedrin wrote ing "The History of a City": "Yen padha flog, banjur iku tegese kerusuhan," utawa kaya saiki, yen padha soldered 282, tegese ekstremisme.
  22. navigator
    navigator 19 Mei 2015 15:38
    +1
    Kutipan: Cube123
    Mung wae, ora kabeh kerusuhan ana bathi kanggo nyegah.


    Nelusuri ing Internet gampang, nanging angel kanggo nyegah. Apa ora duwe bathi kanggo nyegah ing Ferguson?
    1. Kubus123
      Kubus123 20 Mei 2015 08:34
      0
      Sakdurunge, salah sawijining sebab kerugian yaiku ngatur latihan kanggo Pengawal Nasional. Latihan kasebut "tetep ing wangun apik" loro-lorone. Lan padha menehi pengalaman invaluable kanggo mangsa. Lan sepisan maneh ing laku kanggo nuduhake sing boss ing omah uga ora superfluous.
    2. Komentar wis dibusak.
  23. Normal ok
    Normal ok 19 Mei 2015 15:55
    +2
    Kutipan: victor p
    Saiki aku lungguh lan mikir plus utawa minus kanggo sijine, utawa Mungkin ngempet

    Ing kasus, aku menehi sampeyan minus. Banjur 5 seneng wis dadi grup. Mungkin malah "ekstremis".
    Thanks in advance kanggo pangertèn saka banyolan. Aku bakal menehi sampeyan plus ing komentar liyane :)
  24. gelembung5
    gelembung5 19 Mei 2015 17:13
    +1
    Mikir babagan ningkatake urip populasi negara, lan kabeh rasa ora puas bakal ilang
  25. fa2998
    fa2998 19 Mei 2015 17:29
    +2
    Kutipan saka: neri73-r
    Aja distorsi, konsep ekstremisme duwe definisi dhewe.

    Sampeyan ora kleru iki.“Kerusuhan massal” kalebu protes cukup tentrem marang panguwasa lokal, sing ora menehi idin kanggo tumindak. OJO MEMBERI ALASAN!!! banjur kanggo 2 pitik lan kanggo 3 milyar istilah padha. hi RS. Miturut cara, ing kutha kita mbokmenawa ana rekor ing Rusia kanggo sumber banyu \ discharge tariffs. (150 rubles \ cub.) Dadi saben wong sing nesu, nelpon, rembugan ing forum, padha bakal njupuk cathetan, nanging rega ora bakal suda. negatif
  26. Barberry
    Barberry 19 Mei 2015 21:44
    +1
    Sawise sinau babagan iki, para priyayi, para freethinkers terus terang - ana alesan kanggo ngeluh setengah mati: "Kekuwatan para usurpers nyesek kita kanthi penyensor! sia-sia GULAG, ora sia-sia kultus KEPRIBADIAN, ora sia-sia DUKUH!"

    Nanging kanthi serius, kekurangan censorship nyebabake antidote alami kanggo dissidence - kritik. Kasunyatan iku angel banget ngapusi kanthi terang-terangan saben dina nganggo Internet. Kajaba iku, kabeh wong bisa ngomong lan kabeh bisa diucapake!

    Lan iki minangka hadiah - "Demon Laplace"! Aku nampilake judhul artikel sing dissident: "Panguwasa ngeculake Demon", utawa "Putin nimbali setan kanggo mbubarake demonstrasi!", Utawa "Kebebasan ngomong nglawan dhemit Putin!")))) BAYANGKAN APA KANGGO PARA RESISTERS. ! LANGSUNG LIBURAN saka sawetara!
  27. zmotik
    zmotik 20 Mei 2015 02:43
    +1
    Ngomong babagan setan Maxwell)