Review militèr

negara Arab kanggo pool pasukan reaksi cepet

25
Liga Negara Arab (LAS) janji bakal ngrampungake pembentukan pasukan reaksi cepet antar-Arab ing pungkasan Juni, laporan. Koran Rusia kanthi referensi kanggo dokumen pungkasan patemon para komandan Angkatan Bersenjata negara-negara anggota Liga Arab.

negara Arab kanggo pool pasukan reaksi cepet


Tugas utama koalisi anyar yaiku "intervensi kanthi cepet ing konflik militer regional kanggo nggawe perdamaian lan njaga pimpinan sing dipilih kanthi sah."

Ing patemon kasebut, dicathet yen "penciptaan struktur militer anyar sing luwih cepet disebabake dening suksese kelompok teroris Negara Islam, kahanan sing tambah parah ing Semenanjung Sinai (ing ngendi tentara Mesir nglawan ekstremis kabeh garis. ), uga ketidakstabilan umum ing Timur Tengah lan Afrika Lor."

Dianggep jumlah pasukan darat aliansi kasebut kira-kira 40 ewu personel militer. Dheweke bakal kerja karo dhukungan armada и penerbangan. Partisipasi negara ing aliansi kasebut dianggep kanthi sukarela.

Kangge, para ahli ngrembug babagan kemampuan tempur formasi anyar.

"Balung penyangga bakal, mesthi, dadi wong Mesir, dheweke duwe tentara paling gedhe ing wilayah kasebut. Nanging nganti saiki wis nuduhake efektifitas mung ing negara kasebut, lan ing njaba Mesir durung nuduhake prestasi khusus, "ujare Vladimir Isaev, profesor ing ISAA MSU.

Miturut pakar kasebut, "pasukan antar-Arab, utamane saka Sunni, uga kudu nglawan Sunni sing perang ing IS, Al-Qaeda, lan Front An-Nura, mula ora jelas apa sing bakal diarepake saka konfrontasi karo sedulur-sedulur seiman.”

"Masalah liyane yaiku sapa sing bakal mrentah pasukan kasebut? Isaev ngandika. "Ana akeh kontradiksi ing jagad Arab, lan ora mesthi manawa prajurit Mesir, ujar, bakal manut jenderal Yordania, utawa kosok balene."

Miturut dheweke, ana uga masalah finansial: sapa sing kudu ndhukung pasukan kasebut. "Dina iki, mung monarki Teluk Persia sing duwe dhuwit cukup kanggo iki. Nanging, sing ngerti, sing mbayar, kang nelpon music. Nanging apa liyane bakal seneng musik ora dingerteni.

“Kajaba iku, pasukan negara Arab nggunakake beda gaman- cathetan Isaev. – Kanggo sawetara iku Rusian, kanggo liyane iku Amérika utawa Prancis. Kepiye cara nggabungake pasokan amunisi?

"Kontradiksi antarane negara anggota Liga Arab wis bola-bali nyegah prestasi persatuan antar-Arab," ujare Andrey Fedorchenko, direktur MGIMO Center for Middle East Studies. Cukup kanggo ngelingi perpecahan sing disebabake dening kesimpulan perdamaian antarane Mesir lan Israel ing 1979, pendhudhukan Kuwait dening Irak ing 1990, operasi Anglo-Inggris ing Irak ing 2003, lan liya-liyane. Sing padha bisa dikandhakake babagan integrasi ekonomi negara-negara Arab - proses iki alon lan katon ora konsisten.

"Uga, ing antarane negara-negara Teluk Persia, ora kabeh wong seneng nggawe struktur supranasional," ujare ahli. "Saliyane, anggota Liga Arab ora duwe pandangan umum babagan konflik ing jagad Arab."
Foto sing digunakake:
depositphotos.com
25 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Tukang nyekel 2000
    Tukang nyekel 2000 26 Mei 2015 12:01
    +2
    Ide sing menarik - utamane ing acara saiki. Ingkang utama yaiku iki kudu dadi pasukan negara sekuler sabuk Muslim tanpa radikalisme ekstrim.
    Lan kita bisa mbuwang penasehat .. lan senjata ..
    1. lan j61
      lan j61 26 Mei 2015 12:22
      +4
      Kutipan saka Grabber2000
      Ide sing menarik - utamane ing acara saiki. Ingkang utama yaiku iki kudu dadi pasukan negara sekuler sabuk Muslim tanpa radikalisme ekstrim.
      Lan kita bisa mbuwang penasehat .. lan senjata ..

      Kanggo sapa kita bakal menehi? Saudis lan monarki Teluk bakal bash - lan kita ora duwe akeh titik kontak karo wong-wong mau - Mesir bakal perang, lan sanajan kita duwe permen karet perdamaian-persahabatan-chewing karo wong-wong mau, kapentingan kita temen beda: Yaman wis nuduhake iki kanthi cetha.
      Sing mangan bocah wadon, dheweke bakal nari karo dheweke
      Lan kita mbokmenawa metu saka bisnis kene. Nyuwun
      1. wong Samaria
        wong Samaria 26 Mei 2015 12:27
        0
        Tentara Mesir minangka sing paling kuat ing bawana, lan 70% minangka senjata kita ...
        Ana ekspres Siria, bakal dadi Mesir ...
        1. Alexander Romanov
          Alexander Romanov 26 Mei 2015 12:36
          +1
          Kutipan: Samaria
          Tentara Mesir minangka sing paling kuat ing bawana, lan 70% minangka senjata kita ..

          Lan apa sing nggawe dheweke ngadeg metu? Mungkin prajurit apa sing dimenangake tentara iki. Israel nduweni tentara paling kuat ing wilayah kasebut kanthi motivasi lan teknis.
          Kutipan: Samaria
          Ana ekspres Siria, bakal dadi Mesir ...

          Aku katon ing sampeyan mung kanggo njaluk menyang soko, lan apa konco iki ora kabeh menarik kanggo sampeyan.
          Militan ing Suriah didhukung dening Saudi, sampeyan arep menyang ngendi
      2. g1v2
        g1v2 26 Mei 2015 12:45
        +2
        Saudi mbangun blok Sunni nglawan Iran. Dheweke ngerti yen negara-negara kasebut ora bakal perang karo Iran ing mangsa ngarep lan mutusake nggawe blok sing bakal nglindhungi dheweke lan tanggane saka Syi'ah. Aku mikir yen dheweke bakal nyoba tumindak gabungan ing Yaman.
        1. NEXUS
          NEXUS 26 Mei 2015 13:52
          0
          Kutipan saka: g1v2
          Aku mikir yen dheweke bakal nyoba tumindak gabungan ing Yaman.

          lan karo ISIS dheweke bakal nyanyi lan nari? Iran dudu ancaman paling gedhe kanggo Saudis saiki. hi
    2. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 26 Mei 2015 12:34
      +1
      Kutipan saka Grabber2000
      Lan kita bisa mbuwang penasehat .. lan senjata ..

      Sapa maneh sing arep diuncalake senjata ing kana? Saudi sing mbiayai terorisme wong bodho
      ISIS dudu organisasi teroris maneh, dadi tentara gedhe sing bisa ngrebut kabeh negara.
      1. Ibrahim Botashev
        Ibrahim Botashev 26 Mei 2015 12:38
        0
        Kutipan: Alexander Romanov
        ISIS dudu organisasi teroris maneh, dadi tentara gedhe sing bisa ngrebut kabeh negara.

        Iki minangka negara sing ora diakoni kanthi populasi sawetara yuta.
      2. Tukang nyekel 2000
        Tukang nyekel 2000 26 Mei 2015 12:40
        +1
        Nganti saiki, titik kasebut ana ing gagasan, lan supaya bisa mujudake, saliyane pasukan dhewe, dheweke uga butuh kekuwatan sing bakal diwenehake dening pasukan kasebut. Yaiku, paling ora sampeyan bisa nggawe lan nggawe macem-macem unit. nanging yen padha ora diijini kanggo tumindak ngendi padha ora diijini, banjur alamiah nul pangertèn! Nanging yen ana gagasan, dheweke bakal nggawe kesepakatan lan menehi kekuwatan.
        ISIS, contone, ora butuh kekuwatan, ngerti ing ngendi wae.. ing 3 negara wis rampa.
        1. Ibrahim Botashev
          Ibrahim Botashev 26 Mei 2015 12:45
          +1
          Kutipan saka Grabber2000
          Nganti saiki, titik kasebut ana ing gagasan, lan supaya bisa mujudake, saliyane pasukan dhewe, dheweke uga butuh kekuwatan sing bakal diwenehake dening pasukan kasebut. Yaiku, paling ora sampeyan bisa nggawe lan nggawe macem-macem unit. nanging yen padha ora diijini kanggo tumindak ngendi padha ora diijini, banjur alamiah nul pangertèn! Nanging yen ana gagasan, dheweke bakal nggawe kesepakatan lan menehi kekuwatan.
          ISIS, contone, ora butuh kekuwatan, ngerti ing ngendi wae.. ing 3 negara wis rampa.

          Iki minangka negara otokratis, mung dibentuk. Ing babagan sejarah, wiwitan logis saka akeh autokrasi. Ana tentara, ana pimpinan, mata uang lan ekonomi tetep. Jujur, aku ora seneng, dheweke ana ing ngisor irung.
        2. APASUS
          APASUS 26 Mei 2015 20:22
          0
          Kutipan saka Grabber2000
          Nganti saiki, titik kasebut ana ing gagasan, lan supaya bisa mujudake, saliyane pasukan dhewe, dheweke uga butuh kekuwatan sing bakal diwenehake dening pasukan kasebut.

          Ide iki ora ditakdirake dadi kenyataan.
          Iku mung ayu ing kertas, nanging ing kasunyatan Liga Arab isih pot ula. Waca sejarah, iku luwih elek karo persatuan ing kono tinimbang EU. Saliyane masalah organisasi sejatine sifate, Liga Arab banget disambungake kanggo konflik agama. lan grievances.
  2. siberalt
    siberalt 26 Mei 2015 12:07
    +7
    Ing antarane kabeh wong Arab, mung wong Yahudi sing sinau reaksi cepet ngguyu
  3. Belarus
    Belarus 26 Mei 2015 12:10
    +3
    kanggo netepake katentreman lan njaga panguwasa sing dipilih kanthi sah
    Lan ing kene Yanukovych kaya: "Apa? Dadi bisa?"
  4. Rum 1977
    Rum 1977 26 Mei 2015 12:14
    +7
    negara Arab kanggo pool pasukan reaksi cepet

    Nganti saiki, kabeh upaya Arab kanggo nggawe paling ora sawetara koalisi wis rampung gagal:
    1948 - Perang Kamardikan Israel. Tanggal 15 Mèi 1948, Israèl mratélakaké kamardikan. Mesir, Suriah, Libanon, Transjordan, Arab Saudi, Irak lan Yaman nggawa pasukan reguler menyang Palestina lan miwiti operasi militer nglawan pasukan bersenjata lan pemukiman Yahudi. Asil: kalahe wong Arab.
    1956 - Operasi militer Anglo-Prancis-Israel nglawan Mesir, asile yaiku kekalahan militer Mesir, sing disimpen mung kanthi ancaman langsung saka USSR kanggo nggunakake pasukan militer. Kabeh negara Arab liyane lungguh quietly kaya clurut konco sapu, uga wedi tiba ing distribusi.
    Sawisé iku, pimpinan Mesir Nasser ing taun 1958 ngumumake nggawe Republik Arab Bersatu (UAR). Nganti 1961, UAR minangka gabungan saka rong negara - Suriah lan Mesir. Tanggal 28 September 1961, perwira Siria nganakake kudeta militer ing Damaskus, nangkep lan ngusir wakil Nasser, Marsekal Amer, lan Suriah ngumumake mundur saka UAR. Ing taun 1963, langkah-langkah ditindakake kanggo nyegerake Uni Negara Mesir (UAR), Suriah lan Irak, nanging amarga ora setuju babagan struktur negara, rencana kasebut ora ditindakake. Republik Arab Bersatu sacara resmi (minangka bagéan saka siji Mesir) terus ana nganti 1971, nalika pambentukan Federasi Republik Arab diumumake - konfederasi Mesir, Libya lan Suriah.
    1967 - "Perang Enem Dina" - koalisi saka Mesir, Suriah, Yordania dikalahaké déning Israèl. USSR ngancam nggunakake pasukan militer lan mungkasi serangan Israel.
    1973 - "Perang Kiamat" - tentara Mesir lan Suriah, kanthi dhukungan saka Irak (divisi tank), Yordania (brigade tank), Aljazair, Libya, Kuwait, dikalahaké déning IDF. Arabov maneh nylametake USSR kanthi ngancam nggunakake pasukan militer.
    A little saka seri iki saka kalah tumiba "Desert Storm", uga, ana mungsuh beda - Irak lan akeh saka pasukan lan Kepemimpinan sakabèhé digawa metu dening Amerika.
    Dene "tentara kesatuan" Arab anyar, saiki ora bisa ngalahake Syi'ah ing Yaman kanthi upaya bebarengan, mung mbatesi serangan udara, dene 2 pesawat lan artileri saka mburi tapel wates Saudi wis ilang. Ora ana omongan babagan operasi darat ...
  5. ssn18
    ssn18 26 Mei 2015 12:16
    +1
    Kutipan saka Grabber2000
    negara sekuler saka sabuk Muslim tanpa radikalisme nemen

    Lan sapa sing diarani Sunni lan Syiah?
    1. Tukang nyekel 2000
      Tukang nyekel 2000 26 Mei 2015 12:36
      0
      Aku nulis babagan Amerika, lan ora babagan varian gerakan agama.
      1. ssn18
        ssn18 26 Mei 2015 13:02
        +1
        Inggih, kula nyuwun pitakon kanthi beda: "Negara endi, miturut pendapat sampeyan, kudu diklasifikasikake minangka sekuler?"
  6. SergeySeverny
    SergeySeverny 26 Mei 2015 12:18
    +2
    lan sing bakal perang ing pasukan iki b.r.?
    Apa Bendera bakal disewa?
    1. EGOrkka
      EGOrkka 26 Mei 2015 12:21
      +1
      Dheweke ora nganggep Bandera, ayo padha mbangun "pasukan Siberia" ....
  7. Ibrahim Botashev
    Ibrahim Botashev 26 Mei 2015 12:19
    0
    Kaping pisanan, militan lan Sunni dudu inti agama. Sawise kabeh, analis ora kudu nggawe kesalahan kasebut. Timur minangka masalah sing rumit. Yen orientalis mbingungake fanatik karo wong religius, mula iki isin.
    1. ssn18
      ssn18 26 Mei 2015 12:24
      +1
      Nanging, para militan kasebut ngrujuk marang Al Qur'an.
      1. Ibrahim Botashev
        Ibrahim Botashev 26 Mei 2015 12:33
        +1
        Kutipan saka: ssn18
        Nanging, para militan kasebut ngrujuk marang Al Qur'an.

        Kang padha ora malah maca, lan yen padha nindakake, carane? Ora ana panggilan ing Quran supaya wong ditembak, diperkosa lan dikubur urip-uripan. Apa sampeyan kudu dadi bajingan kanggo nindakake iki lan wong bodho sing percaya yen bajingan iki muslim?
  8. Stalker.1977
    Stalker.1977 26 Mei 2015 12:20
    +2
    Ora ana sing bisa ditindakake, dheweke bisa perang ing ngarep kesatuan mung nalika ana negara siji kanthi pimpinan pusat kesultanan. Lan saiki omong kosong lengkap.
    1. tribuchet
      tribuchet 26 Mei 2015 12:56
      +1
      Iku sabenere ing tembung sing bebener prasaja dicethakaké.
      Timur Tengah ora butuh stimulus, butuh pimpinan.
      Elinga apa pengaruhe donya Arab, apa inspirasi wong Arab?
      Pemimpin lan pikirane babagan penyatuan.
  9. Hubun
    Hubun 26 Mei 2015 12:26
    0
    eh, tak wenehi unta telu. Lan aku bakal menehi siji tarub lan bisa papat Arafats
  10. Timur82
    Timur82 26 Mei 2015 12:35
    +1
    Siklus serigala tanpa wates. Rusia tansah nggawe lan nggawe sajarah, Eropah, Amerika wis concocted akèh iku bab mengaruhi laku manungsa, sanajan ana liyane ala. China wis nglumpukake potensial lan wiwit mbangun mega-proyek ing ndonya. Lan mung wong Arab sing tansah dadi wong Arab - siklus serigala tanpa wates.
  11. sabakina
    sabakina 26 Mei 2015 12:41
    +2
    Aku pengin banget salah, nanging kampanye, kandang kudu diresiki dening kita ...
  12. ALABAY45
    ALABAY45 26 Mei 2015 12:47
    +2
    Apa wong-wong mau ora telat, para peternak unta?! Kanthi akeh gerakan agama, kaya ing Islam, aku mikir yen "vinaigrette ara-ara samun" iki ora bakal teka. Siji-sijine pejuang sing nyukupi lan pancen berpengalaman yaiku Israel, lan ora mungkin gabung karo koalisi karo Arab, sanajan tingkat instruktur ing tentara Israel, aku dhewe ora ragu. Luwih saka sewidak taun, wong wis perang, sampeyan mesthi bakal sinau perang!
  13. sv68
    sv68 26 Mei 2015 12:49
    +1
    dheweke bakal nggawe pasukan kasebut lan bakal ngrampungake rong pitakonan - ngendi arep mlayu lan kapan kudu miwiti balapan.
  14. JonnyT
    JonnyT 26 Mei 2015 12:49
    +1
    Saudis ngrekrut tentara bayaran kanggo nglindhungi bokong sing dimanjakan
  15. A-Sim
    A-Sim 26 Mei 2015 12:49
    +3
    Ing bab persatuan, wong Arab mung duwe siji cara - pasukan! Bawahan sing paling kuat liyane, sing bakal ngenteni kelemahane kanggo ngrusak persatuan iki. Ora ana sing bakal teka saka wong-wong mau. Ora ana pimpinan sing diakoni ing jagad Arab saiki - salah siji Amerika mateni utawa discredited piyambak. Ya, lan ora ana sing duwe kekuwatan - Qatar lan Saudis lan Emirat duwe dhuwit, uga, ISIS bakal teka kanggo ngunjungi dheweke. Ayatollah dudu wong Arab. Erdogan dudu wong Arab, wong Israèl mungsuh, lan wong Arab padha rebutan kaya biyasané.
  16. tribuchet
    tribuchet 26 Mei 2015 13:07
    +1
    Aku mikir aku kudu sinau Matematika. bagean babagan khilafah.
    Awit ciptaané sing saiki kita deleng.
  17. Shadows
    Shadows 26 Mei 2015 13:36
    0
    Ngomong lan ngomong lan kabeh, banjur? Banjur Yaman lan IS lan ora liya. Sapa sing bakal nglilani wong-wong mau? Padha siap cokotan tenggorokan ing kono. Aku ora mikir sing idea iki umume layak, nanging wektu bakal ngomong.
  18. muhomor
    muhomor 26 Mei 2015 13:45
    +1
    Yen dheweke pengin nggawe kontingen sing siap tempur, mula luwih becik nggunakake tentara bayaran! Lan rekrut wong Eropa. Dheweke bakal duwe motivasi (kanthi gaji sing apik) kanggo tumindak nglawan gerakan agama. Dadi wong Arab bakal perang mung dhuwit. keprungu
    1. shalomnet
      shalomnet 26 Mei 2015 15:04
      0
      Kutipan saka muhomor
      Yen dheweke pengin nggawe kontingen sing siap tempur, mula luwih becik nggunakake tentara bayaran! Lan rekrut wong Eropa. Dheweke bakal duwe motivasi (kanthi gaji sing apik) kanggo tumindak nglawan gerakan agama. Dadi wong Arab mung bakal perang dhuwit


      Dadi bakal!
    2. A-Sim
      A-Sim 26 Mei 2015 16:58
      0
      ISIS kebak wong Eropa. Loro lair lan mangsa. Apa ISIS bisa disewa?
  19. KG_patriot_last
    KG_patriot_last 26 Mei 2015 16:47
    0
    Struktur iki anti-Rusia.

    Pasukan kasebut bakal saka Qatar-Bahrain-Yordania-Saudi-Emirat. Raja-raja sing pengin ninggalake monarki ing negarane.