Review militèr

Bolshevik (utawa komunis, Lenin, Stalin, ..) nggulingake tsar. Oh tenan?!!

305
Bolshevik (utawa komunis, Lenin, Stalin, ..) nggulingake tsar. Oh tenan?!!


Apa frase ngapusi paling umum saka liberal saiki saka crita? Mbokmenawa statement iki - meh kaya catchphrase - sing "Bolsheviks nggulingaké tsar."

Ing kene "Komsomolskaya Pravda" sasi kepungkur, nyatakake pendapat saka sejarawan lan panulis Alexander Myasnikov.


Koran kasebut bisa diwaca, nanging ... nyebarake goroh.

Kaping pisanan, sanajan jeneng kasebut, publikasi kasebut dudu Komsomol.

Kapindho, koran ora menehi bebener marang para pamaca, nanging ngobong PALSU menyang pikirane.

Iki, ing kasunyatan, uga katelu. Amarga Lenin ora nggulingake tsar. Otokrat Rusia dibuwang dening clique kosmopolitan-borjuis, sing sawise digulingake mbentuk apa sing disebut. Pamrentahan sementara dipimpin dening Kerensky Yahudi.

Lenin, tanggal 17 Februari, ora ana ing Rusia. Trotsky ana ing AS, lan Stalin nglayani pengasingan ing Siberia. Kepiye Bolshevik bisa nggulingake raja???

Lan CP ora bisa gagal ngerti lan ngerti iki. Akibaté, Komsomolskaya Pravda sengaja ngapusi pembaca, kanthi sengaja ngrusak sajarah Rusia. Sing. ana ing kemah sing padha karo mungsuh geopolitik kita, karo Kulon.

Niat kanggo ngremehake katon sanajan saka foto. Wigati dimangerteni manawa para panyunting Partai Komunis gagal nemokake perkara sing bener, nanging ngrusak Lenin. Padha nggawa goroh, nanging liyane, Lenin slandered diselehake ing foto karo Stalin. Lan loro-lorone salaman.

Sing. Kejahatan sing digandhengake karo Lenin, kaya-kaya, ditransfer menyang Stalin. Kabeh wis diwilang kanggo nimbulaké gawe piala paling gedhe kanggo nonton koran anti-Rusia Komsomolskaya Pravda.

Ana rong perkara sing beda-beda: ngritik lan vilify. Bisa lan perlu kanggo ngritik tokoh sajarah. Iku ora biso ditompo kanggo denigrate sajarah negara asli, kanggo ngapusi.

Ing pungkasan, ora ana sing mbatalake prinsip: praktik minangka kritéria bebener. Sawise dheweke, kita nyimpulake: Lenin lan Stalin nggawe negara paling kuat, paling adil ing sejarah modern.

Lan negara apa Bolsheviks njupuk - sampeyan bisa takon bab iki ora malah ing Soviet, nanging ing sumber emigre. Waca apa sing ditulis dening wong sing pinter, monarkis. Jendral tsarist Nechvolodov utawa monarkis Black Hundreds, umpamane.

Saiki babagan "Spy Jerman". Yen Lenin wis ngladeni kapentingan Jerman, Rusia mesthi wis ambruk ing jaman biyen, bali ing Perang Sipil. Elinga, laku, dudu dugaan palsu, minangka kritéria bebener!

Saiki lantai diwenehake marang wartawan Elena Krementsova.

*

Wiwit awal perestroika Gorbachev, mitos Lenin, mata-mata Jerman sing diwènèhi dhuwit kanggo révolusi, dipalu ing sirah kita. Kaya, ana dokumen sing ngonfirmasi pengkhianatan.

Andrei Sorokin, direktur Arsip Sejarah Sosio-Politik Negara Rusia (RGASPI), nyekel dokumen kasebut ing tangane lan mbantah manawa, kanthi nyebutake, nyatakake yen Lenin minangka mata-mata Jerman "banget primitif."

Nanging, ngadili dhewe. Iki minangka teks dokumen kasebut, sing menehi kertu trump utama kanggo nuduh Lenin spionase:

- ... atase militer Kekaisaran Rusia ing Swiss, Jendral Golovan laporan:

Brutus mratelakaken bilih pitedah anggenipun mbebasaken arta saking pamarentah Jerman punika adhedhasar pratelanipun agenipun, ingkang kalebet tiyang ingkang badhe nglangkungi Jerman.

Miturut agen kasebut, wong-wong iki ngerti manawa dhuwit kasebut ditanggepi dening pamrentah Jerman. Agen sing padha ngandhani "Brutus" manawa salah sawijining wong sing lunga ngandhani yen dheweke nampa dhuwit saka konsul Jerman.



NICHOLAS II lan Raja George V saka Britania Raya, sing ora gelem nampa kulawarga kraton, padha sepupu. Nanging sawise eksekusi kaisar Ortodoks ing taun 1918, Inggris dadi sing pertama mlebu ing Rusia lan nggawe kamp konsentrasi ing cedhak Arkhangelsk.

Sing, nyatane, kabeh!

Ora jumlah, ora jeneng!

Ora jelas babar pisan! Kajaba iku, jeneng samaran "Brutus" dipakai dening Ensign N.K. Lenkshevich, sing dikirim menyang Swiss ing taun 1917, ing ngendi dheweke kerja ing tutup minangka sekretaris lepas agensi perdagangan Rusia ing Bern. Aktivitase, kira-kira, ora produktif, lan ing September 1917, Sergei Golovan, sing dipimpin dening rong jaringan intelijen sing dioperasikake ing Jerman lan Austria-Hongaria, njaluk Staff Umum kanggo secondment Brutus.

Nanging pengotor sajarah nasional nyatakake Lenkshevich minangka "karya detektif politik" sing ngungkapake Lenin minangka mata-mata. Lan mitos politik wis siyap. Nom-noman nyurung, lan wong tuwa, sing ngeling-eling critane para leluhur lan mbah kakunge babagan urip "apik" saka wong-wong ing Tsarist Rusia lan babagan rong perang donya, ditinggalake minangka peringatan marang Mausoleum.

Ringkesan counterintelligence Rusia, sing nyebutake transfer dhuwit menyang Lenin saka bank "Disconto Gesellschaft", uga nuwuhake akeh pitakonan. Revolusioner ora tau nampa dhuwit iki.

Lan senadyan paling sejarawan modern yakin sing Jerman tenan mbiayai Bolsheviks lan sabenere kanggo ambruk Rusia, akeh wong regejegan mitos modern bab ngiyanati Ilyich ing Fatherland lan kapentingan umum. Nanging kita ora krungu pendapat saka layar TV. Lan dadi ridiculous.



Kanthi dhuwit negara, nggunakake seniman favorit, kamulyan pengkhianat menyang Tanah Air ditindakake ing Rusia. KHABENSKY ing peran KOLCHAK (pigura saka film "Admiral") - wiwit 1918, wis dadi perwira ing tentara Inggris.

***

Lan IKI, nyuwun pangapunten, koran iki, KP, nggolongake awake dhewe minangka publikasi sing terhormat. Lha wong-wong goroh iki kok mikir ngono???
Sumber asli:
http://cont.ws/post/90425
305 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Abbra
    Abbra 30 Mei 2015 15:09
    -50
    Artikel iki kebak bebener lan ora bener. Wis vinaigrette. Penulis iku minus. Kanggo gallop liwat materi cendhak, ukuran esai sekolah, mbabarake lan refuting, siji kudu, aku Wigati kanggo sampeyan, wong banget ciyut-minded ...
    1. rfv0304
      rfv0304 30 Mei 2015 15:27
      + 76
      Penulis, sanadyan sedhela, nanging cetha mbatesi posisi, didhukung dening kasunyatan. Lan ora kanggo sampeyan ngadili dheweke, sing malah ora nuduhake jenenge, nanging ndhelikake ing Abbra /
      1. bort4145
        bort4145 30 Mei 2015 15:43
        + 37
        Tumindak ratu iku wajib, rezim lawas wis ora bisa urip ing jagad anyar sing ganti.
        Lan thanks kanggo "perestroika" saiki mung ana "kenangan padhang" saka rezim tsarist ing awal abad kaping 20. nglirik Lan negara negara lan urip buruh lan petani, ing taun-taun kasebut, "retouched" dening propaganda jaman Gorbachev lan Yeltsin. Negara tentara Rusia nalika Perang Donya I sedhih - pasukan ngalami kerugian sing ora adil ...
        1. Alexander Romanov
          Alexander Romanov 30 Mei 2015 15:53
          + 54
          Kutipan saka: bort4145
          Gunggunge raja iku perlu, rezim sing lawas wis ora bisa urip ing jagad anyar sing ganti.

          Supaya dheweke bakal nulis, ing 10 taun babagan Maidan ing Ukraina nglirik
          1. Mahmut
            Mahmut 30 Mei 2015 16:26
            -21
            Penulis, kaya mangkene, ngandika marang anggota Komsomol "Sampeyan ora bisa ngapusi - aja njupuk" Lan banjur, minangka kelas master babagan carane nindakake, dheweke menehi artikel.
            1. sgazeev
              sgazeev 30 Mei 2015 18:28
              + 56
              Quote: Mahmut
              Penulis, kaya mangkene, ngandika marang anggota Komsomol "Sampeyan ora bisa ngapusi - aja njupuk" Lan banjur, minangka kelas master babagan carane nindakake, dheweke menehi artikel.

              "Komsomolskaya Pravda" repainted lan ngganti landmark sawijining kaya "Komsomol functionaries", dhuwit ora mambu. Njupuk kabeh saka urip utawa sampeyan bakal ilang. Iki maca bebarengan karo "Echo".
              1. bort4145
                bort4145 30 Mei 2015 18:39
                + 48
                Lan liyane babagan ngganti ideologi:
                Ora suwe kepungkur, partai komunis dicekal ing Ukraina lan dheweke terus aktif nglawan warisan Soviet - kok, nanging kabeh iku prasaja:
                Penampilan kasebut direkam lan dikirim ing saluran YouTube resmi sekolah kasebut. Penutur nganggo warna ireng lan abang saka gendera UPA, simbol sing diadopsi dening neo-Nazi Ukraina modern. Pimpinan lyceum keplok lan mesem nalika pagelaran.
                Siapke shift sing bakal mbaleni
                KATARZYNÓWKA, Lutsk county, Lutsk voivodship. 7/8 Mèi 1943.
                Ana telung anak ing rencana: loro putra Piotr Mekal lan Aneli saka Gvyazdovsky - Janusz (3 taun) kanthi anggota awak sing rusak lan Marek (2 taun), ditusuk karo bayonet, lan ing tengah ana putri Stanislav Stefanyak lan Maria saka Boyarchuk - Stasya (5 taun) kanthi weteng sing dipotong lan mbukak lan njaba, uga anggota awak sing rusak.
                dijupuk saka: http://mygorod48.ru/people/user/14745/blog/322103/
                1. Komentar wis dibusak.
                2. Starik72
                  Starik72 31 Mei 2015 01:17
                  +8
                  Bort4145. Aja nganti wong-wong iki (ngapura aku) scum nalika padha mlumpat, tho bakal padha mungkasi, ora ing pakunjaran nanging ing gallows, utawa peluru ing bathuk!
                3. T-73
                  T-73 31 Mei 2015 10:52
                  + 13
                  Bocah-bocah wadon sing antusias iki mung ora ngerti apa sing ditindakake wong Bandera karo kanca-kancane ing wektu kasebut. Download sabanjure
                  1. Rif
                    Rif 31 Mei 2015 15:11
                    +1
                    Film sing apik digawe dening Gaidai ing abad pungkasan, yen sampeyan ngelingi: "Ora salahku !!! Dheweke teka dhewe!", Kewan Lor, Scribe, padha mlaku.
                4. kroso
                  kroso 31 Mei 2015 18:05
                  +1
                  Aku malah ora tekan tengah! Aku panginten Ukraina entek ing syarat-syarat edan, nanging ora!
                  1. Prajurit Hamilton
                    Prajurit Hamilton 1 Juni 2015 16:40
                    +1
                    "Ukraina wis kesel" - Iku kaya: "Asu mad waras?"
                5. azkolt
                  azkolt 31 Mei 2015 20:07
                  -4
                  Ing subyek, yen aku bisa menehi sampeyan foto sing padha karo kekejeman saka Reds, kabeh jinis CHON Cina, Latvia, Hungaria
                6. Afrika
                  Afrika 1 Juni 2015 16:37
                  0
                  Kanggo ngipat-ipati wong-wong sing nindakake iki, dheweke dhewe lan turunane nganti 100 generasi, lan padha ora bisa lumaku ing bumi, nanging mung nyusup nyuwun pangapunten saka bangsa manungsa lan saka swarga kanggo anak resik iki.
              2. tolian
                tolian 30 Mei 2015 19:57
                + 20
                Luwih elek. Nalika maca "Komsomolskaya" sampeyan langsung ngelingi sawetara bajingan saka Raduev liwat Kasyanov kanggo Saakashvili lan luwih kanggo padha lan akeh scum.
              3. barik92090
                barik92090 30 Mei 2015 22:08
                + 10
                Ngilangi renegades saka Komsomol, nyuda koran saka mesin cetak, dewan editorial pengadilan amarga nyebabake karusakan moral marang mantan anggota Komsomol.
                1. Bayonet
                  Bayonet 31 Mei 2015 12:43
                  +1
                  Kutipan saka: barsik92090
                  Ngilangi renegades saka Komsomol, nyuda koran saka mesin cetak, dewan editorial pengadilan amarga nyebabake karusakan moral marang mantan anggota Komsomol.

                  Hello! Tangi konco! Wektu iku beda! ngguyu
                  1. barik92090
                    barik92090 31 Mei 2015 12:50
                    0
                    Elinga sifat spiral, EG ora takon babagan iki?
                    1. Bayonet
                      Bayonet 1 Juni 2015 02:45
                      +1
                      Kutipan saka: barsik92090
                      EG ora takon babagan iki?

                      Aku blurted metu saka panggonan ing beyo saka EG, lan aku lair ing tengah abad pungkasan. Yen sampeyan mikir yen wektu wis bertepatan karo giliran spiral sadurunge, sampeyan bisa miwiti kampanye kanggo nyita tiket Komsomol.
                  2. Vladkavzaz
                    Vladkavzaz 31 Mei 2015 13:05
                    +2
                    Bayonet (3
                    Liyane Zubov, anti-Soviet lan Russophobe diusir.
                    Program anti-Soviet lan Russophobe Svanidze ditutupi.
                    Masalah Echo of Moscow, sarang Russophobia lan anti-Sovietisme, lagi dirampungake.
                    Dadi manggon ing jam 90? Wektu sampeyan wis entek.
                    Tindakake inisiatif Medinsky, lan iki POWER. Rungokake statement D. Rogozin babagan pengalaman lan kabutuhan kanggo njupuk sing paling apik saka masa lalu Soviet, iki POWER
                    Sinau buku teks Sejarah ing sangisore patronase Putin, iki POWER, lan dudu bulu mata liberal adhedhasar mitos, gosip lan gosip.
              4. Komentar wis dibusak.
              5. va3610
                va3610 31 Mei 2015 01:18
                + 15
                Dadi sampeyan nemokake Amerika! Ya, iki "Komsomolskaya Pravda" repainted sak Gorbachev perestroika, lan wiwit iku wis pour menyang populasi. Durung maca, ora maca, lan ora bakal maca omong kosong iki. MK saka mixer telek padha.
              6. ZVEROBOY
                ZVEROBOY 31 Mei 2015 01:42
                +7
                Kutipan saka: sgazeev
                Komsomolskaya Pravda" repainted lan ngganti landmark dheweke kaya "Komsomol functionaries", dhuwit ora mambu. Njupuk kabeh saka urip utawa sampeyan bakal ilang. Iki maca bebarengan karo "Echo".

                malih, loro saiki "Komsomolskaya Pravda" lan "kuma" kagungane
                Media sing nyekel "kanca Putin" (kanggo sing kasengsem, ana informasi babagan pemilik ing Internet)
                "Komsomolskaya Pravda" (saiki minangka koran tabloid kuning, sing ana ing skandal babagan disinformasi sing dibayar.
                Pancen ora perlu banget nggatekake publikasi ing koran iki.
            2. gav6757
              gav6757 31 Mei 2015 22:50
              + 13
              Lan aku ora peduli, kedaden ing 1917, uga, kedaden. Tsar lan buruh sauntara ora bisa terus kanggo daya, Bolsheviks secara harfiah ngangkat munggah saka lantai.
              Anggota RSDLP (b) wektu iku cacahe kurang luwih 10 ewu.
              Banjur ana akeh kebingungan lan karusakan, ana pemugaran lan penguatan negara. Stalin nggawe akeh kesalahan, nggawa akeh masalah, nanging apa dheweke nindakake kanggo awake dhewe? Apa dheweke entuk soko saka iki? Mungkin ninggalake kunci kanggo bocah-bocah? Mungkin dheweke nggawe panrima saka Vasily? ORA!
              Lan bisa! Delengen pejabat saiki - meh kabeh tukang nyolong !!! Ing Stalin, iki ora kedadeyan. Lan ora ana sing ndeleng pangkat lan gelar, ora kaya saiki (kasus Taburetkin, N. Belykh, lsp).
              Apa Lenin minangka agen pengaruh Jerman? Mbok menawa dheweke! Nanging minangka asil, dheweke mbuwang wong Jerman marang mbah putri, lan wiwit kemudi kanthi cara dhewe!
              Cetha yen kudeta apa wae kudu didhukung dhuwit, lan ora cilik, nanging ...
              Sapa sing ngomong yen game iki dimainake kanthi adil?
              Aku ora weruh alesan kanggo ngojok-ojoki masa lalu lan ngukum wong kanggo tumindak ing jaman biyen.
              Iki crita kita !!!
              Iku perlu ing saiki, kanggo nyoba ora nggawe kesalahane saka sasi, lan kanggo revive Rusia, utawa Uni Soviet, utawa Kievan Rus - nanging iku pancene Matter apa iku bakal disebut ?!
            3. Aktivis SW
              Aktivis SW 1 Juni 2015 21:30
              +3
              Mahmut, salah siji saka rolas lan setengah "minus" kanggo sampeyan - saka kula, kanggo omong kosong sampeyan ngandika. Sampeyan ora bisa ngomong apa-apa babagan manfaat - meneng, aja ngomong nganggur.

              Ing antarane pengunjung sing teka ing Tsar tanggal 2 Maret ing stasiun Dno, ora ana Bolshevik, iki dikenal. Ing Februari - Maret 1917, ora ana sing njupuk Bolsheviks serius, revolusi Februari (borjuis) digawe dening serius, organisasi revolusioner terhormat (kadet, sosialis-revolusioner), lan "kahormatan" saka overthrowers monarki belongs kanggo wong-wong mau. Revolusi borjuis ing Rusia umume minangka pendhudhukan sing dihormati, miturut gagasan wektu iku, isih - mesthine kanggo ngatur kabeh "kaya ing Eropa."

              Ing endi sekelompok fanatik sektarian Marxis? Dheweke ora ditampa ing bunder revolusioner "pantes". Salah misfortune - prayoga lan kajen keringan, sawise nggulingaké Tsar, ing 6 sasi sabanjuré padha ngaco munggah ing lengkap, supaya Bolsheviks kudu rake omong kosong.
            4. ArMax
              ArMax 2 Juni 2015 09:04
              -2
              Quote: Mahmut
              Penulis, kaya mangkene, ngandika marang anggota Komsomol "Sampeyan ora bisa ngapusi - aja njupuk" Lan banjur, minangka kelas master babagan carane nindakake, dheweke menehi artikel.


              Iku katon banget kaya iku.
              Umumé, artikel kasebut provokatif.
              Topik iki ora bisa dianalisis ing telung baris.
          2. Letun
            Letun 30 Mei 2015 17:16
            -18
            Kutipan: Alexander Romanov
            Kutipan saka: bort4145
            Gunggunge raja iku perlu, rezim sing lawas wis ora bisa urip ing jagad anyar sing ganti.

            Supaya dheweke bakal nulis, ing 10 taun babagan Maidan ing Ukraina nglirik

            Miturut cara, analogi apik. Yen Maidan menang, banjur nulis kaya ngono, lan bakal ngluhurake Tyagnibok, Yatsenyuk lan Klitschko, kayadene kita wis ngluhurake Lenin, Marx lan Stalin suwene 75 taun. Sejarah ditulis dening para pemenang. Saiki, yen tsar ora wedi noda tangane nganggo getih kaya sing ditindakake para teroris revolusioner, nanging bakal nyedhot kabeh ula kasebut ing pucuke, mula saiki wong-wong sing memuji mbah Lenin kanthi kecemerlangan sing padha bakal ngluhurake kaisar lan bakal nyebut Vladimir. Ulyanov minangka pengkhianat.
            Artikel kasebut, mesthi mesem, yen aku ora maca buku sejarah, aku bakal nulis Lenin lan Stalin minangka monarkis, jebule ora nggulingake tsar. lol Dheweke mung nembak dheweke lan kabeh kulawargane tanpa nyoba.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. RUS
                RUS 30 Mei 2015 21:11
                +7
                Kutipan saka: chemerisov
                Nikolashka ora wedi karo getih, mula dheweke diarani Bloody

                Bodho.
                1. Vladkavzaz
                  Vladkavzaz 30 Mei 2015 21:17
                  +3
                  RUS (2
                  TEPAT, saka ontran-ontran penobatan lan pertumpahan getih, kanggo eksekusi Lena.
                  1. layangan
                    layangan 31 Mei 2015 01:17
                    +4
                    Kutipan: vladkavkaz
                    saka penobatan pembantaian

                    - yen sampeyan sinau bab sing anyar, banjur nuduhake sapa sing ngalahake.
                    Kutipan: vladkavkaz
                    sadurunge pembantaian Lena

                    - Apa sampeyan bisa ngomong luwih akeh babagan acara iki, kanthi latar mburi, wong sing melu?
                    1. V.ic
                      V.ic 31 Mei 2015 06:07
                      0
                      Kutipan: Layang-layang
                      babagan acara iki bisa luwih rinci, kanthi latar mburi, wong sing melu?

                      Apa sampeyan wis dikalahake dening kesed? Ana mesin telusur lan ana (mbokmenawa) otak dhewe ... Ayo sing golek golek, lan sampeyan ngilangke kabeh saka sendok ing tutuk lan spons nganggo serbet steril ...
                      1. layangan
                        layangan 31 Mei 2015 08:36
                        +2
                        - Mulane aku takon, supaya ora mbantah karo sampeyan, lan sampeyan dhewe katon ing macem-macem sumber.
                        Kutipan saka Vic
                        Sing golek bisa nemokake, lan kabeh iku saka sendok ing tutuk

                        Sampeyan mung nyebutake apa sing ditulis ing buku sejarah lawas lan kaya sing ditulis ing kana, nanging:
                        Kutipan saka Vic
                        duwe (mungkin) otak dhewe ...

                        LAN:
                        Kutipan saka Vic
                        ana mesin telusur
                        - sukses kanggo sinau!
                    2. Vladkavzaz
                      Vladkavzaz 31 Mei 2015 12:00
                      +4
                      Layang SU
                      Sinau "Sajarah" ing pangolahan Russ, Romanov, Makhmut, Rotmistra, aku wis temen maujud sing Bolsheviks nyata Nikolai Romanov, Empress Maria, Menteri Kaufman lan malah Jendral Denikin.
                      Mulane, aku entuk perhatian sing paling dhuwur lan, amarga dituduh propaganda Bolshevik, aku malah ora ngerti kepiye "sajarah" akurat, tanpa mbusak komentar 70 adhedhasar dokumen, kanggo nyritakake babagan pembantaian penobatan lan eksekusi Lena. .
                      Nanging aku bakal nyoba, imam Georgy Gapon, sing mimpin prosesi ing 9 Januari, praktis minangka instigator lan provokator buruh sing ora curiga - dheweke menehi inspirasi yen petisi kasebut mesthi bakal ditampa dening tsar, lan nyurung massa menyang jurang getihen.
                      Kepala departemen keamanan Moskow, S. V. Zubatov, nggunakake Gapon kanggo tujuane dhewe. Ing sarane, Gapon ing taun 1903 nggawe organisasi "Majelis Pekerja Pabrik Rusia St. Petersburg", sing melu pencerahan lan bantuan bebarengan. Para aktivis kerja "Majelis", sing nalisir saka kekarepane penyelenggara, nawani nggawe petisi (petisi) marang pemerintah, ngarep-arep kahanane bisa nambah. Gapon, ing tekanan saka buruh, sarujuk kanggo mimpin prosesi rakyat menyang Istana Winter. Eksekusi demonstrasi kanthi tentrem tanggal 9 Januari 1905 (Bloody Sunday) minangka wiwitan revolusi Rusia pisanan. Kanthi bantuan saka Sosialis-Revolusioner, Gapon bisa oncat ing luar negeri.
                      Aku ora bakal kaget yen tampilan kasebut bakal dianggep minangka propaganda Bolshevik.
                      1. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 12:06
                        +4
                        Babagan pembantaian Lena, maneh aku resiko tiba ing disgrace, dinuga disambungake karo propaganda Bolshevik, miturut anyar "sejarawan", nanging kasunyatan kaya ing ngisor iki.
                        Ing esuk 4 April, miturut gaya lawas, luwih saka telung ewu buruh dipindhah menyang tambang Nadezhdinsky kanggo ngirim "cathetan sadar" menyang jaksa, entuk pembebasan sing dipenjara lan njupuk pitungan. Nanging ora adoh saka tambang, detasemen Kapten Treshchenkov matèni 270 demonstran lan tatu 250. Iku bakal katon sing losses cilik?
                        Ing panyuwunan buruh Lena, fraksi Sosial Demokrat Duma Negara nuntut diselidiki ing tragedi ing Yakutia. Fraksi Duma saka Octobrists nganjurake nggawa pelaku pembantaian menyang kaadilan. Kaya sing kita deleng, malah Uni 17 Oktober ("Octoberists") minangka partai politik liberal-konservatif saka pemilik tanah gedhe, kalangan bisnis lan pejabat ing Rusia, sing ana ing taun 1905-1917. Partai iki makili sayap tengen liberalisme Rusia, ngugemi pandangan konstitusional lan anti-revolusioner moderat, lan wong-wong sing nesu karo apa sing kedadeyan.
                        Nanging ing mratelakake panemume sawetara connoisseurs "sajarah anyar", kabeh iki propaganda Bolshevik.
                        Ing kutha-kutha paling gedhé ing Rusia, Ukraina, negara Baltik, Siberia lan liya-liyane, mogok lan protes demonstrasi nglawan kesewenang-wenangan industrialis lan polisi.
                        Menteri Dalam Negeri nyoba kanggo njupuk punishers ing pangayoman, nanging Nicholas II dhawuh kanggo neliti nimbulaké lan kahanan saka kedadean.

                        Ing tanggal 4 Juni, sawijining komisi anggota Dewan Negara tindak menyang tambang, netepake fakta kekurangan hak-hak buruh.
                        Kontrak kerja anyar digarap, pelaku langsung tragedi dicopot saka jabatane, lan buruh aktivis dibebasake saka tahanan.
                        Tanpa pangecualian, kabeh striker dibalekake maneh, sistem kupon kanggo nerbitake produk dibatalake, lan kenaikan gaji dijanjekake. Manajemen Lenzoloto kapekso kanggo strictly tundhuk karo norma-norma hukum lan Piagam Pertambangan. Ing tanggal 7 Juni, tambang kasebut nerusake pertambangan emas. Nanging, ora ana owah-owahan dhasar ing posisi buruh. Rauh wiwit metu massive saka tambang.

                        Mangkono SEJARAH, lan dudu panemune wong Rus lan liya-liyane.
                      2. navigator
                        navigator 31 Mei 2015 18:30
                        -2
                        "Kuwi SEJARAH, dudu panemune Rus lan liya-liyane."


                        Miturut jumlah kiriman, vladkavkaz, ora ana "Cerita miturut pola Russ, Romanov lan Makhmut, Rotmistra", nanging SEJARAH terus-terusan saka vladkavkaz "SEJARAH", sanajan iki nuduhake HYSTERIC HYSTERIC. Iku smacks saka megalomania: moderator-bajingan, mungsuh-disputers "ngerti apa-apa, Pancen", "Aku ngerti banget apa aku nulis, kok aku nulis, kanggo sapa aku nulis", lan, mesthi, "Iki CERITA" lan "Ngadili kanthi sia-sia, lan iki diakoni minangka propaganda Bolshevik, nanging kabeh padha, bebener SEJARAH iki. kene!
                        .
                        Apa sampeyan tau mikir yen sampeyan bisa salah, salah, menehi argumen palsu, ragu-ragu, utawa sampeyan tansah kebawa kaya ngono?
                      3. Komentar wis dibusak.
                      4. leksem2
                        leksem2 31 Mei 2015 13:39
                        +3
                        Sinau "Sajarah" ing pangolahan Russ, Romanov, Makhmut, Rotmistra, aku wis temen maujud sing Bolsheviks nyata Nikolai Romanov, Empress Maria, Menteri Kaufman lan malah Jendral Denikin.

                        Kemajuan ngguyu
                        Banjur sing Lenin, Trotsky lan landak karo wong-wong mau?
                        reaksioner? retrograde?
                        Vladkavzaz
                        Sampeyan langsung nguwasani "cakrawala" anyar. lol
                      5. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 13:48
                        +2
                        lexey2 RU
                        Kaya sapa?
                        Miturut metodologi sinau Sejarah miturut pola Russ, Romanov lan Makhmut, Rotmistra, dheweke dadi anggota omah sing anyar.
                        Lan Joseph Vissarionovich Stalin minangka Kaisar Abang.

                        Apa, sampeyan ora ngerti? basa
                      6. layangan
                        layangan 31 Mei 2015 14:53
                        +5
                        Vladkavzaz (8), sampeyan mbuwang tembung! (".... kanggo nyritakake babagan penobatan ontran-ontran lan Lensky eksekusi".)
                        - iku ontran-ontran utawa naksir ing wong akeh? Apa kapentingan kanggo distorsi acara?
                        Gapon kasebut! Apa sampeyan bakal terus? Gapon, sakjane tetep urip lan ora njalari rekasa, mbok menawa ana ngendi-endi utawa mengko nulis? Apa acara ing tambang Lensky teka saka buku pelajaran? Nggih! Tambang iki ing sapa Yakutia? Apa kapentingan pemilik? Dheweke dhewe nuduhake: "... nanging Nicholas II dhawuh kanggo neliti panyebab lan kahanan apa sing kedadeyan." Nanging, sapa sing ngatur provokasi kasebut?
                      7. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 15:17
                        +1
                        layangan
                        Iku wiwit .. WHO ngleksanani daya paling dhuwur ing negara, kang 60% saka properti ing industri gedhe-ukuran, tambang lan industri belongs kanggo ibukutha manca Fedya Solntsev utawa Nikolai Romanov?
                        Kira-kira telung atus wong tiwas lan ... Nikolai, dheweke mung dhawuh, NEXT apa?
                        Apa sampeyan mutusake manawa sampeyan ngerti sawetara buku teks sekolah liyane, supaya aku bisa nyalahake iki?
                        Lan yen ora, lan sampeyan mung mahasiswa saka Fursenko sekolah lan sistem Bologna saka Unified State Examination ing ndhuwur lan ora ana ing memori, banjur apa?

                        Lonceng muni ing saindhenging Kakaisaran, apa sing ditindakake panguwasa, apa manuk gagak nembak?
                        Gapon, apa ora digandhengake karo Divisi Katelu?
                        Lan yen wis disambungake, banjur kenapa Gapon tumindak kaya ngono lan ora liya?
                        Kok anggar-agar nganggo tembung ing kene, jarene, dudu kuli-kuli, nanging kok, provokator nindakake pakaryane, kok kudu nyambut gawe.
                        Sampeyan ngandhani dongeng babagan Bogrov ing kene, yen iki pembunuh Stolypin, ora ana hubungane karo Departemen Katelu, apa ana pendidikan sekolah sing cukup?
                        Mung ing kasus, kanggo sing sinau kurikulum sekolah Romanov, mugi kula ngelingake sampeyan - Bogrov D.G. (1887-1911) - ing taun 1905 dheweke simpati karo Demokrat Sosial, ing taun 1906 dheweke dadi Maximalist Sosialis-Revolusioner, banjur dadi anggota klompok Kyiv anarkis komunis; wiwit 1907, dheweke kerja sama karo departemen keamanan Kyiv (celukan "Alensky"); wiwit 1910 - karo Departemen Keamanan St. Petersburg (julukan "Nadezhdin"). 1 September 1911 ing Teater Kutha Kiev tatu mati Ketua Dewan Menteri P.A. Stolypin.
                      8. Kapten45
                        Kapten45 31 Mei 2015 17:41
                        +2
                        Kutipan: vladkavkaz
                        Sampeyan ngandhani dongeng babagan Bogrov ing kene, yen iki pembunuh Stolypin, ora ana hubungane karo Departemen Katelu, apa ana pendidikan sekolah sing cukup?

                        Jendral Spiridovich, sing ing wektu iku kepala departemen gendarmerie ing provinsi Kyiv, wuwus bab iki menarik banget ing buku autobiographical "Cathetan saka Gendarme".
                      9. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 17:54
                        +1
                        Kapten 45 (
                        Matur nuwun kanggo tip.
                      10. Kapten45
                        Kapten45 31 Mei 2015 17:03
                        +4
                        Kutipan: Layang-layang
                        Gapon, sakjane tetep urip lan ora njalari rekasa, mbok menawa ana ngendi-endi utawa mengko nulis?

                        "Wah, sampeyan ngguyu!" (c) Sapa sing isih urip? Gapon? Ya, sampeyan malah entuk deuce kanggo sejarah sekolah Soviet! Gapon digantung ing negara, kaya ing Terioki, ing Finlandia, militan Petka (Pinkhus) Rutenberg, kepala cabang Petrograd Partai Sosialis -revolusioner (Sosialis-Revolusioner), sing njaga dheweke nalika demonstrasi tanggal 9 Januari Ya, lan demonstrasi dhewe diilhami dening Sosialis-Revolusioner, sing pengin mimpin gerakan buruh sanajan Demokrat Sosial, Okhrana liwat provokator Gapon, sing sesambungan karo kepala departemen keamanan Zubatov, nyelehake tangane. voli menyang wong akeh.
                      11. layangan
                        layangan 31 Mei 2015 17:50
                        +1
                        Kutipan: Kapten45
                        “Lho, mbuh!” (c) Sapa sing ditinggal urip? Gapon? Ya kowe duwe deuce.....

                        -matur nuwun kanggo rating! Apa aku bisa ngerti kapan dheweke dipateni? lol Antarane korban tanggal 9 Januari 1905, dheweke ora ana.
                      12. Kapten45
                        Kapten45 31 Mei 2015 20:23
                        0
                        Kutipan: Layang-layang
                        Apa aku bisa ngerti kapan dheweke dipateni? lol Dheweke ora kalebu korban ing 9 Januari 1905.

                        Kanggo sing ana ing sepur waja, aku mbaleni maneh - "Wah, sial, sampeyan menehi!" (c) Apa sampeyan maca komentarku kanthi tliti? Ana tulisan sing cetha yen Imam Gapon digantung dening militan Sosialis-Revolusioner ing a dacha ing Finlandia, supaya dheweke ora ana ing Palace Square, dheweke dipateni lan ing antarane para korban tanggal 9 Januari 1905, dheweke ora bisa kanthi cara apa wae, amarga dheweke dadi sing pertama mlayu saka alun-alun sanalika shooting diwiwiti. Aku eling, nanging aku males ndelok. Kowe, sayang, ketik dhewe ing mesin telusur, aku ora ngandhani sing kalah ing sekolah. nglirik
                      13. layangan
                        layangan 31 Mei 2015 21:39
                        +2
                        Kapten45 (3), sepur waja sampeyan macet apa?
                        Aku bakal nyoba maneh: "Gapon, sawise kabeh, tetep urip lan ora mungkasi ing pegawe abot, Mungkin ngendi kang ngandika soko utawa wrote mengko?"" Antarane korban tanggal 9 Januari 1905, dheweke ora ana."
                        Dheweke tiwas ing Maret 1906. (Aku, aku ngaku, dijaluk ing sekolah nalika ditakoni, aku ora jahat.)
                        Saiki pitakonan sing paling angel: Sajrone taun nerusake kegiatane, dheweke ora nate ngeculake tembung babagan 9 Januari, apa dheweke njupuk pena ing tangane? nglirik Lan sawise kabeh, dheweke ora diisolasi ing kerja keras. nglirik
                      14. Kapten45
                        Kapten45 31 Mei 2015 22:44
                        0
                        Kutipan: Layang-layang
                        Aku bakal nyoba maneh: "Gapon, sawise kabeh, tetep urip lan ora mungkasi ing pegawe hard, mbok menawa ngandika soko ngendi wae utawa mengko nulis?" "Dheweke ora kalebu korban ing 9 Januari 1905."

                        Ukara-ukaramu iki kapethik saka rong komentar sing beda-beda, bedane wektu meh 3 jam, mula aku entuk wangsulan sing kaya ngono, bab taun pati, aku ngakoni yen aku luput tombol, mesthi 1906. Gapon. ngentekake taun sawise 9 Januari ing Eropah - Inggris, Prancis, ing Italia dheweke ketemu karo Gorky (aku weruh foto karo Gorky ing buku siji), banjur dheweke isih dianggep cedhak karo revolusioner lan njupuk kauntungan saka sikap apik saka Wong Eropa marang revolusioner Rusia, banjur tumindak peteng karo Zubatov metu, Sosialis-Revolusioner nyatakake dheweke minangka provokator lan bisa narik dheweke menyang Rusia (kemungkinan ora tanpa bantuan polisi rahasia, utamane amarga dheweke wis kesel karo dhuwit. , dheweke mandheg nyeponsori dheweke ing Eropa), nanging dheweke ora tekan. Dheweke dicekik kaya asu ing Finlandia. Nalika seda, kabeh wong kasengsem: Sosialis-Revolusioner, Okhrana, amarga dheweke ngerti akeh babagan organisasi prosesi ing 9 Januari Ing kasus iki, lagi ngomong, kapentingan converged, utamané waktu, yen ora katelu saka kabeh revolusioner iki nuthuk keamanan, kaya woodpeckers ing spring Lan ora gampang kanggo nulis apa-apa utawa marang Gapon, padha bakal langsung bang, mulane dheweke meneng. Miturut cara, Yevno Azef uga ora ninggalake memoars. .Rahasia" utawa "Tetep selawase" karo pitung kunci.
                      15. layangan
                        layangan 31 Mei 2015 23:30
                        +1
                        Kutipan: Kapten45
                        Gapon nginep ing Eropah - Inggris, Prancis, ketemu karo Gorky ing Italia

                        - oke, ayo lali babagan sepur lapis baja.
                        Kutipan: Layang-layang
                        Aku ora jahat
                        Aku mung bakal nambah sing G. ngatur kanggo manggon lan bisa ing taun iki (ing organisasi padha buruh) ing St. Sampeyan dhewe kasebut Gorky lan revolusioner liyane. Sing nggoleki sumber kuwi, lan aku nyimpulake.
                      16. Andrey NM
                        Andrey NM 2 Juni 2015 09:59
                        +2
                        Menapa malih, paten pinaten Gapon diatur dening buruh Russian tenan Petya Moiseevich Rutenberg, sing mengko ana hubungane karo nyoba matèni Lenin, banjur pungkasanipun manggon ing Palestina lan tumindak ing patronase langsung saka Churchill. Iki minangka "Gus" pekerja keras sejati, kabeh nganggo batu bara lan minyak, ora ngeculake shovel lan kunci pas, revolusioner Sosialis-Revolusioner ...
                      17. user3970
                        user3970 31 Mei 2015 18:00
                        0
                        Tambang kasebut Inggris, bunga minangka ekstraksi bathi maksimal. Lan umume, ing 1914-1916, 70 persen saka ALL Enterprises saka Kakaisaran Rusia kagungane wong manca, MediaWiki iki diekspor, iku tengen ing Yekaterinburg sing dijupuk nonentity iki. Lan siji-sijine sing ditindakake EBN kanthi bener yaiku dheweke nggulung omah Ipatiev ing log.
                      18. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 18:02
                        -1
                        pangguna3970SU
                        Kolega, sampeyan muspra.
                        Propaganda Bolshevik lagi soldered kanggo sampeyan saiki, ngiring dening larangan lan pesona ahli liyane ing Episcopate of the Apostles Marshalissimo.
                      19. Scraptor
                        Scraptor 31 Mei 2015 18:24
                        +1
                        kapentingan - nggawe revolusi

                        Keuntungan sing diekspor ing bentuk apa? Wong manca Trotsky sing menehi konsesi saka sisa 30 (miturut sampeyan) iku nonentity. wassat
                2. Scraptor
                  Scraptor 31 Mei 2015 13:39
                  +1
                  Pembantaian Lena diatur dening sapa lan kepiye? ... Sapa jenenge industrialis?
                  1. Vladkavzaz
                    Vladkavzaz 31 Mei 2015 13:56
                    +2
                    Scraptor (6) IS
                    Kang menehi kritik dening fuss, lan iki diakoni minangka propaganda Bolshevik, nanging kabeh padha, bebener SEJARAH iki.

                    Baron G.O.Gintsburg, usurer, penambang emas.
                    Ing taun 1873, bankir Evzel Gavrilovich Gunzburg tuku utang para pedagang emas lan nuntut pembayaran langsung. Akibaté, Lena Gold Industry Partnership (Lenzoto) dadi properti saka Gunzburgs lan mitra. Tambang kasebut terus ngalami kerugian, lan putrane Evzel, Baron Horace Gunzburg, terus tuku situs pertambangan.
                    Pamilik perusahaan

                    Nalika serangan kasebut, Lena Goldfields nduweni 66% kemitraan Lena Goldfields[2]. Perusahaan iki didaftar ing London. Saham perusahaan didagang ing London, Paris lan St. 70% saka saham Lena Goldfields, utawa udakara 46% saka saham Lenzoto, ana ing tangan pengusaha Rusia sing gabung ing panitia investor Rusia perusahaan. 30% saham Lena Goldfields, utawa udakara 22% [2] saham Lenzoto, ana ing tangan pengusaha Inggris. Kira-kira 30% saham Lenzoloto terus diduweni dening Gunzburg lan kanca-kancane.
                    Informasi luwih lengkap ing kene
                    http://irkipedia.ru/content/lenskie_zolotye_priiski

                    Romanov, apa iki dudu propaganda Bolshevik?
                    1. Scraptor
                      Scraptor 31 Mei 2015 14:06
                      +1
                      Ana akeh liyane ing kono. Lan ing kamar panedhaan, uga ing toko pabrik, ora ana panganan kajaba barang-barang pribadi jaran sajrone sawetara dina. Sing ora disenengi wong. Padha telat gaji lan panganan paling cendhak kabeh ... uga, iku cetha apa.

                      Lan kepiye sampeyan bisa nggayuh pangkat sersan sajrone 2 taun? wassat
                      bakal menarik kanggo ndeleng apa sing ditulis para pemburu belerang sing berpengalaman, nanging sampeyan ora bisa nyusup, mung siji akun sing isih ana ...
                      1. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 14:47
                        0
                        Scraptor (6)
                        Hahahaa, lan sampeyan sinau "Sejarah" miturut pola Russ lan Romanov, Rotmitstr lan Bayonet, sampeyan bakal langsung dadi generalissimo.
                        Dadi kabeh tali bahu lan liya-liyane, tinsel, wektune kanggo ngenalake sing anyar, warga sipil jambon, semi-sipil saka biennials jambon kanthi tali.
                        Lan bakal ana rasa seneng.
                      2. layangan
                        layangan 31 Mei 2015 15:09
                        0
                        Kutipan saka Scraptor
                        Ana akeh liyane ing kono. Lan ing ruang makan uga ing toko pabrik, ora liya

                        - lan iki kanggo sekring. Lan vladkavkaz (8) piyambak kasebut alasan - iku "game" kanggo nyuda ing Nilai saka Enggo bareng. Dhèwèké ngarani wong-wong sing kasengsem. Kaget, kesimpulan historis babagan keterlibatan Petrus isih ditegesake, nanging ora London (sanajan London kasebut. Yen ora ketompo, ing ngendi, apa salahe, kabeh kupinge metu).
                      3. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 15:27
                        +1
                        Layang SU
                        sampeyan wong inattentive .. Sajarah karo tambang, langsung LONDON keterlibatan, gusti Inggris ana ing kepala perusahaan iki.
                        Nalika serangan kasebut, Lena Goldfields nduweni 66% kemitraan Lena Goldfields[2]. Perusahaan iki didaftar ing London. Saham perusahaan didagang ing London, Paris lan St. 70% saka saham Lena Goldfields, utawa udakara 46% saka saham Lenzoto, ana ing tangan pengusaha Rusia sing gabung ing panitia investor Rusia perusahaan. 30% saham Lena Goldfields, utawa udakara 22% [2] saham Lenzoto, ana ing tangan pengusaha Inggris. Kira-kira 30% saham Lenzoloto terus diduweni dening Gunzburg lan kanca-kancane.
                        Klompok financier Inggris sing dipimpin dening Lord Harris, anggota perusahaan pertambangan emas ing Amerika lan Afrika, dadi kasengsem ing emas Rusia. Tanggal 10 Juni 1908, liwat mediasi Perusahaan Pertambangan Rusia, perusahaan saham gabungan khusus Lena-¬Goldfields (tambang Lena) didegaké kanthi ibukutha 1 pound sterling. Ibukutha dipérang dadi saham shera. Pemegang saham Rusia nampa luwih saka setengah saham Lena-Goldfields, lan Inggris entuk babagan 405 persen saham Lena Partnership. Mantan Menteri Perdagangan lan Industri, anggota Dewan Negara V.I. Timiryazev kapilih dadi Ketua Dewan Lena-Goldfields.
                        Amarga "kawruh anyar babagan sejarah" miturut Romanov, aku kudu ngelingi yen kabeh sing ngetutake link kasebut mesthine minangka propaganda Bolshevik.
                        http://humus.livejournal.com/2668259.html
                        Lan ing kene, mesthi, pratandha saka propaganda Bolshevik, miturut pandangan Russ lan Mahmut
                        http://республика-саха-якутия.рф/stati/stranicy-istorii/lenskie-zolotye-priiski.
                        html
                        Lan ing kene ana propaganda sing kuat lan utama
                        http://irkipedia.ru/content/lenskie_zolotye_priiski
                        Utamane, aku nyathet rong poin, yaiku mungkasi konsesi babagan gagasan Trotsky lan bali menyang gagasan kasebut ing jaman Khrushchev, sing mesthine minangka propaganda Bolshevik sing paling alami, ing kerangka "kawruh sejarah anyar miturut pola" Russ, Romanov lan K, apa sampeyan ora mikir?
                        Utawa isih sajarah?
                      4. layangan
                        layangan 31 Mei 2015 16:03
                        +1
                        Kutipan: vladkavkaz
                        Layang SU
                        sampeyan wong sing ora peduli.

                        - nanging, lan paling saiki sampeyan maca apa sing sampeyan tulis. Ora suwe anggone nggoleki, ta? Kesimpulan luwih angel, apa kudu direvisi? Artikel ing kene babagan Soros bakal mbantu sampeyan, sampeyan bakal ngerti manawa ora kabeh gumantung marang kekarepane kepala negara. Lan bab ngiyanati elit, mbokmenawa wis krungu kaping pirang-pirang ing macem-macem kasus.
                      5. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 16:29
                        +1
                        Layang SU
                        Dear, miturut worldviews Rasul VO, Marshalissimo Romanov, temtunipun Bolshevik views ing Sajarah, ing syarat-syarat pahlawan kasebut Bolsheviks Maria Romanova, Nicholas II Romanov lan sederek, aku dipeksa kanggo sampeyan karo kabeh directness saka fanatic staunch saka iman ing versi New Romanov saka sajarah, kanggo wara-wara, peduli Bolsheviks , ora mung dheweke nyimpen emas ing tambang Lena wiwit Mesozoic, utawa malah sadurunge, nanging sawetara wong diijini ing kono nganti Baron Gunzburg muncul, bisa uga. asmane bakal suci ing tanggalan suci Rasul Romanov.
                        Aku, minangka fanatically pracaya Romanov iku kabeh kita, ora Care babagan mratelakake panemume saka sawetara jinis spekulator financial Soros, iku temtu paling elek saka Bolsheviks, ngapura kula rasul, marashalissimus lan perusahaan, kanggo wicara blasphemous kuwi. Soros lan K, iki kabeh kita.
                        Apa pengkhianatan sampeyan ngomong babagan?
                        Para panguwasa kang ora bisa dibayangake paling ayu, ora bisa luput yen sampeyan, yen sampeyan, minangka encroachment ing mung piwulang bener dina kita lan sajarah donya, ing simbol saka syahadat, panggonan suci marashalissimus lan K, amin.
                        Apa sampeyan wani takon tumindak Baron Gunzburg lan Soros?
                        Iki pancen bertentangan karo iman Bolshevik kita, Romanova, nanging papan suci ora bakal kosong, sampeyan minangka simbol iman, aja najis ..
                      6. layangan
                        layangan 31 Mei 2015 17:45
                        0
                        Mergo postingan terakhirmu neng thread ..... metu! Reaksi aneh! Aku nyebutake Soros minangka conto pengaruh musuhan, kanggo sampeyan nimbang statement sampeyan dhewe: "..... WHO nindakake kekuwatan sing paling dhuwur ing negara ...."
                        Liyane: Apa sampeyan ora nganggep ora sopan kanggo ngrembug salah sawijining peserta forum tanpa partisipasi? Apa sampeyan kepengin banget karo Alexander Romanov? Apa dheweke lara kuping? Bisa ngomong apa topik?
                      7. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 18:01
                        +1
                        Layang SU
                        Lan sampeyan ngatur kanggo njaluk liwat ironi cocok, miturut kasunyatan saka tumindak sawetara "ahli" saka kasunyatan, sampeyan bakal ngerti apa iku.
                        Banjur sampeyan, piye wae ing cara Bolshevik, nolak wong-wong mau, nuntut langsung lan pas, jawaban prasaja, kang banjur sijine sampeyan lan jinis ing bund end karo tambah nervousness lan ora cukup tumindak.
                        Lan kanthi biaya tamparan ing kuping, mula aku mbanting dheweke wingi yen dheweke, amarga wedi, nalika lungguh ing darurat, mbusak kabeh komentar.
                        Dadi aja nyoba dadi pengacara kanggo wong sing wedi karo rapat langsung, luwih seneng melu ing kasus sing ora jujur ​​​​saka mburi.
                        Miturut cara, aku ora bakal kaget yen aku ora bakal nolak wektu iki uga, motivasi tumindak karo sawetara jinis klausa aturan, sanajan iku ora dadi luwih bab moderat, nanging bab posisi pangguna VO tartamtu, Romanov.
              2. va3610
                va3610 31 Mei 2015 01:20
                +8
                Omong kosong, yen getih ora bakal ana revolusi.
                1. Kotvov
                  Kotvov 31 Mei 2015 10:56
                  +1
                  Omong kosong, yen getih ora bakal ana revolusi.,,
                  Mangkene pamikirmu, lan nalika kabeh negara wis bosen perang, amarga tumindak ala sing ana ing mburi, banjur kedadeyan.
                  1. Bayonet
                    Bayonet 31 Mei 2015 12:53
                    -5
                    Kutipan saka: kotvov
                    apa sing kok pikirake.lan nalika kabeh negara wis kesel perang

                    Apa tegese - "kesel perang" ??? Matur nuwun Gusti, ora ana sing nggawe iki wiwit tanggal 41 nganti 45! Nanging ing Perang Donya I, nganti padha njupuk kuwasa, Bolsheviks, karo bantuan saka agitators, decomposed tentara lan advocated asor saka Rusia!
                    1. Timur82
                      Timur82 31 Mei 2015 13:17
                      0
                      Nanging banjur dumadakan, sapisan lan kanggo kabeh, padha nglawan kabeh wong, dipasrahake marang kabeh wong lan urip kaya sing kudune. Kepriye, yen padha ngalahake bangsane? Sampeyan bayonet Rusty lan bodho.
                    2. Vladkavzaz
                      Vladkavzaz 31 Mei 2015 14:02
                      +4
                      Bayonet (3) SU
                      Konfirmasi statement sampeyan bisa?
                      Utawa kelingan Ordo No. 1 saka Pamrentahan Sementara lan memoar Denikin, sing kasebut ing komentar sing wis dibusak nyebabake sampeyan njerit babagan propaganda Bolshevik?
                      Aku ngelingake
                      http://www.plam.ru/hist/kto_ubil_rossiiskuyu_imperiyu_glavnaja_taina_xx_veka/p17
                      .php
                      Apa iki propaganda Bolshevik sing padha?
                      Minangka liberal, Denikin disambut Revolusi Februari kanthi disetujoni, nanging proses demokratisasi tentara nyebabake perasaan protes sing kuat. Ing tanggal 29 Juli, nalika rapat ing Markas, komandan Front Kulon, Letnan Jenderal Denikin, ngetokake tuduhan serius ing ngarepe kepala Pemerintahan Sementara: "Wong-wong sing nyalahake ambruk tentara ing Bolsheviks ngapusi! Kaping pisanan, wong-wong sing nggedhekake revolusi kudu disalahake. Sampeyan, Pak Kerensky! Bolshevik mung cacing sing njedhul ing tatu sing ditindakake dening tentara liyane...”.
                      http://bookucheba.com/istoriya-rossii/denikin-30961.html
                      Denikin, miturut versi Sejarah sampeyan, minangka Bolshevik, ternyata ...
                      1. Bayonet
                        Bayonet 31 Mei 2015 16:41
                        +1
                        Kutipan: vladkavkaz
                        Denikin, miturut versi Sejarah sampeyan, minangka Bolshevik, ternyata ...

                        Denikin ora tau dadi Bolshevik! Nanging iki persis apa sing dikandhakake - "Bolsheviks mung cacing sing tatu ing tatu sing ditindakake dening wong liya marang tentara ...".
                      2. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 17:21
                        +1
                        Bayonet (3) SU
                        Ya sampeyan!!!???
                        Carane wani pitakonan pendapat paling disetujoni Marshalissimo A. Romanov, pangguna VO, ditulis ing pambusakan massive saka pengeling-eling Denikin saka Perang Sipil, karo nangis sing iki propaganda Bolshevik ??
                        Kekuwatan etika, carane maca sawetara tes, saka mburi
                        layar utawa soko .... Katon saka sisih liyane, sampeyan ora bisa ndeleng bab peduli, sampeyan duwe melkoscope, sampeyan ana, liwat bab iki maca?

                        Dadi sapa sing numpes ARMY lan EMPIRE ing kono, nanging Bayonet?
                        Apa ora kuwat ngakoni yen wong liberal iku guilty iki? Industriis, pedagang, aristokrasi-lemah ngakoni? Langsung njupuk sogok saka Kulon, kaya Pangeran Lvov lan Kerensky.

                        Denikni kandha.. YA, jarene ambruk negara lan tentara kuwi dudu kesalahane Bolshevik, apa ora kuwat ngakoni?

                        Ora gambar nambah munggah ing sajarah anyar miturut Romanov?
                        Dadi, njupuk minangka, Bolshevik Denikin undoubted, awit ngandika mangkono, lan malah ndhukung Tentara Abang nalika taun perang.
                      3. Bayonet
                        Bayonet 31 Mei 2015 18:02
                        +1
                        Kutipan: vladkavkaz
                        Ya sampeyan!!!???

                        Resolusi perang, sing diadopsi dening Konferensi Partai April 17, nyetel tugas kanggo nglawan-lan aku ngutip-"sentimen defensis saka massa rakyat sing akeh" lan, sebaliknya, kanthi kabeh cara "nyengkuyung massa wiwitan. fraternisasi prajurit, ngupaya kanggo ngowahi manifestasi spontan saka solidaritas wong sing ditindhes dadi gerakan sing sadar lan bisa uga luwih terorganisir menyang transfer kabeh kekuwatan negara ing kabeh negara sing perang menyang tangan proletariat revolusioner. Ora tanpa alesan, ing Kawa Oktober Lenin disebut deserter salah siji saka agitators paling Bolshevik. Dheweke nemokake entuk manfaat telung. Kaping pisanan, deserter ngrusak tentara, lan kaping pindho, dheweke nyebar sentimen revolusioner ing saindenging negara. Akhire, deserter, minangka aturan, "mangkat" saka ngarep ngarep, njupuk bedhil karo wong. Mangkono, Bolsheviks nampa ora mung supporter potensial, nanging uga senjata. Apa sampeyan seneng banget? Aku luwih prihatin babagan masalah sing penting, nanging apa sing ditindakake 100 taun kepungkur ... sampeyan ora bakal ngganti apa-apa.
                      4. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 18:14
                        0
                        Bayonet (3) SU
                        ya wis??
                        Lan kenapa sampeyan trumpeting kene, muni kabeh lonceng, sampeyan ndeleng propaganda Bolshevik ing kabeh nalika nerangake soko sing temenan ora seneng, nanging langsung njupuk banyu ing tutuk nalika nerangake saiki?
                        Apa sampeyan ngomong babagan modernitas?
                        Inggih, mangga, apa acara 1991-1993, yen ora counter-kudeta?
                        Kanthi bantuan sing cedhak, keterlibatan lan dhukungan langsung saka Anglo-Saxon, pasukan sing numpes Uni, ngrusak awak Negara Bersatu, sing diarani RUSIA ing saindenging jagad, sing ana nganti 1991 ing wangun USSR?
                        Sapa sing mbuwang asu ing saluran, warisan puluhan generasi?

                        Dadi, kenapa, kanggo dina kaping pindho berturut-turut, kaya mantra, sampeyan mbaleni kabeh kabodhoan sing anti-Soviet Russophobes kaya Zubov, sing diusir saka Universitas Budaya lan Budaya Moskow, kaya Svanidze, sing ngobong perpustakaan Pivovarov pidana, digawa menyang masyarakat?
                        Paling ora padha maca ing jaman kepungkur sing misuwur anti-Soviet A. Zinoviev, kanggo omong kosong sing ditindakake ing negara kasebut.
                        Banjur, ora kaya Solzhenitsyn, dheweke banget, banget dihargai ing Kulon, ora minangka hack omong kosong, nanging minangka ilmuwan ..

                        Sampeyan pancene ora ngerti manawa nalika nolak kabeh sing ana lan luwih apik ing Uni kasebut, sampeyan ora bakal entuk sing paling apik ing Rusia saiki?
                        Inggih, kok ora tembung saka Rogozin padha tekan sampeyan - sampeyan kudu njupuk paling apik saka pengalaman Uni, lan sampeyan lan sampeyan Bunch saka mumbul watara kene, smear kabeh ing sasi karo Paint ireng, kanggo demi sapa sing rajin kuwi?
                        Iku luwih gampang kanggo kula tinimbang liyane, ora
                        Aku ora ana ing partai, aku ndeleng kahanan saka njaba, lan posisi sampeyan katon, yen ora paling apik saiki, kanggo kabutuhan Rusia modern dhewe.
                  2. Scraptor
                    Scraptor 31 Mei 2015 13:34
                    +1
                    Apa kekacauan kasebut? Lawlessness wiwit mengko nalika Rusia dilucuti senjata lan ana menara ing Trotskyists kanggo duwe tong minyak.
                    1. Vladkavzaz
                      Vladkavzaz 31 Mei 2015 15:39
                      +4
                      Scraptor (6)
                      Bener, apa hubungane karo Rusia?
                      Sawise Perang Sipil, ana akeh senjata ... sing malah sadurunge konflik pisanan ing 92 antarane Sevosetia lan Ingushetia, bedhil Mosin lan Mausers dijupuk metu saka caches, nganti senapan mesin Maxim, sampeyan ora ngerti?
                      Lan kepiye manawa panguwasa bisa nenangake masyarakat sing brutal sawise Perang Sipil yen ora kanthi ngrebut senjata militer?Lan sawise Perang Patriotik Agung ing Ukraina kulon, ora kabeh, ora ngrebut, tegese penembakan lan pembunuhan bakal terus saya tambah.
                      Lan pungkasane, sapa sing ngandhani apa jenis senjata apa wae menara, amarga bedhil mburu lan barang-barang cilik menyang Khrushch, didol kanthi bebas?
                      Sampeyan saiki menyang toko bedhil lan nyoba tuku bedhil mburu langsung, mlaku-mlaku kanthi nyenengake ing kantor, kenapa?
              3. TELPON.
                TELPON. 31 Mei 2015 02:27
                0
                Kutipan saka: chemerisov
                Nikolashka ora wedi karo getih, mula dheweke diarani Bloody

                Sing diarani mungsuh Rusia. Kaya biasane, dheweke nggunakake provokasi, goroh, lan ala. Lan minangka Bolshevik-Trotskyists sakabeheng Rusia karo getih ing perang sipil, banjur ing comparison karo wong-wong mau, tsar umume Lamb Allah. Kene iku kudu mangertos sing kabeh iki Freemason saka Pemerintah Sementara, Essers, Sosial Demokrat, Bolsheviks, Mensheviks - iki pemain siji kinerja lan saben duwe peran dhewe, lan ana siji direktur. Lan ora ketompo sing dhuwit, nanging tujuane padha - nggulingake kekuwatan, rampokan Rusia lan pungkasane mati. Lan kaluwihan saka Stalin lan kanca-kancane minangka bummer saka rencana. Sanajan Trotsky lan Lenin lan Stalin minangka kanca partai, dheweke duwe tujuan sing beda.
                Elinga, laku, dudu dugaan palsu, minangka kritéria bebener!

                Nanging, aku pancen ora kaget karo artikel iki ing "KP", ngerti tingkat jurnalisme saiki, ing ngendi - "Volume total produk sing dicekel gunggunge siji lan setengah ton."
                Ya, apik. Volume ing ton, jarak ing joule, massa ing roentgens. Lan kabeh liyane ing liter lan setengah liter.
                1. TELPON.
                  TELPON. 31 Mei 2015 05:18
                  +9
                  Kutipan: Z.O.V.
                  Sanajan Trotsky lan Lenin lan Stalin minangka kanca partai, dheweke duwe tujuan sing beda.

                  Aku bakal nambah. Senadyan RSDLP (b) lan banjur CPSU, ana siji partai, nanging Trotskyists minangka mungsuh saka Rusia, ndhelikake konco ideologi komunis, padha makarya kanggo karusakan. Kapindho - Staliniss makarya kanggo nggawe. Lenin, mesthi, dudu mata-mata Jerman, nanging akeh kejahatan marang Rusia. Contone, contone nggawe republik serikat pekerja. Apa sebabe kudu digawe republik nasional, amarga ana provinsi. Lan saiki kita wis akeh sarang Russophobic.
                  1. V.ic
                    V.ic 31 Mei 2015 06:12
                    +6
                    Kutipan: Z.O.V.
                    Contone, contone nggawe republik serikat pekerja. Apa sebabe kudu digawe republik nasional, amarga ana provinsi.

                    Rusia dirusak ora mung dening kanca-kancane Trotsky, nanging uga dening para intelektual lumpen sing orientasi nasional, sing kudu mbuwang balung utek sing manis ing wangun kekuwatan vertikal dhewe ing sawijine Kekaisaran Rusia, banjur, ing 30s, mesthi, padha diresiki metu, nanging suket wis bosok ...
                  2. Genry
                    Genry 31 Mei 2015 09:56
                    +3
                    Kutipan: Z.O.V.
                    Senajan RSDLP (b) lan banjur CPSU, ana siji partai, nanging Trotskyists iku mungsuh saka Rusia, ndhelikake konco ideologi komunis, padha makarya kanggo karusakan.

                    Nalika padha wiwit nulis kursus "Sajarah CPSU", padha kudu nyewa translator saka basa Ibrani. Notulen rapat pisanan RSDLP (b) iki ora ana ing basa Ibrani lan komposisi peserta cetha (100%).
                    Lan wong-wong Yahudi ing donya ora seneng banget marang Stalin amarga dheweke kanthi kejam ngresiki dheweke saka CPSU (penindasan kasebut, kayata ...).
                    Kabeh "pengawal Leninis" moaned, bebarengan karo Lenin, saka saru Stalin.
                    1. Timur82
                      Timur82 31 Mei 2015 13:19
                      -1
                      Henry, Nyuwun pangapunten kanggo wong non-Ibrani - sampeyan wong sing bisu, ora jelas saka toilet sing dirungokake.
                2. anip
                  anip 31 Mei 2015 09:27
                  +3
                  Kutipan: Z.O.V.
                  wiwit Bolshevik-Trotskyists sakabeheng Rusia karo getih ing perang sipil, banjur ing comparison karo wong-wong mau, tsar umume Lamb Allah.

                  Yagene sampeyan sijine bedhil anti-pesawat digawe dening Bolsheviks ing gambar profil, yen sampeyan pancene sengit wong-wong mau?
                  Apa sampeyan ngerti sapa "teror abang" sing diluncurake kanggo nanggepi "teror putih" sing wis diwiwiti?
                  1. SoboL
                    SoboL 31 Mei 2015 11:47
                    -2
                    Kutipan saka anip

                    Apa sampeyan ngerti sapa "teror abang" sing diluncurake kanggo nanggepi "teror putih" sing wis diwiwiti?

                    Teror Abang bener-bener diwiwiti saka dina pisanan Revolusi Februari. Akeh pembunuhan perwira tsarist minangka conto iki.
                    1. Kapten45
                      Kapten45 31 Mei 2015 17:17
                      +4
                      Kutipan saka SoboL
                      Teror Abang bener-bener diwiwiti saka dina pisanan Revolusi Februari. Akeh pembunuhan perwira tsarist minangka conto iki.

                      Akeh pembunuhan perwira tsarist sawise Revolusi Februari ora ana hubungane karo Teror Abang. Pembunuhan iki minangka akibat langsung saka Ordo No. perusahaan lan umume provoked ambruk disiplin ing tentara lan minangka asil matèni komandan.Konsep "teror abang" sing digunakake ing Februari 1, sadurunge negara dipérang dadi "abang" lan putih, ora ana gunane. Agustus 1917 sawise mateni Moses Uritsky, kepala Petrograd Cheka, lan nyoba Lenin.
                      1. SoboL
                        SoboL 31 Mei 2015 23:44
                        0
                        Kutipan: Kapten45
                        Kutipan saka SoboL
                        Teror Abang bener-bener diwiwiti saka dina pisanan Revolusi Februari. Akeh pembunuhan perwira tsarist minangka conto iki.

                        Akeh pembunuhan perwira tsarist sawise Revolusi Februari ora ana hubungane karo Teror Abang. Pembunuhan iki minangka akibat langsung saka Ordo No. perusahaan lan umume provoked ambruk disiplin ing tentara lan minangka asil matèni komandan.Konsep "teror abang" sing digunakake ing Februari 1, sadurunge negara dipérang dadi "abang" lan putih, ora ana gunane. Agustus 1917 sawise mateni Moses Uritsky, kepala Petrograd Cheka, lan nyoba Lenin.

                        Dekrit iki mung "nglegitimasi" pelanggaran hukum grosir, ora mung marang wong-wong tartamtu sing mbanting Uritsky utawa nyoba Lenin, nanging marang kabeh bagean masyarakat. Ing Februari, mbok menawa, padha ora operate karo konsep "teror abang", nanging padha tumindak ing sesuai karo.
                  2. TELPON.
                    TELPON. 1 Juni 2015 04:55
                    +1
                    Kutipan saka anip
                    Kutipan: Z.O.V.
                    wiwit Bolshevik-Trotskyists sakabeheng Rusia karo getih ing perang sipil, banjur ing comparison karo wong-wong mau, tsar umume Lamb Allah.

                    Yagene sampeyan sijine bedhil anti-pesawat digawe dening Bolsheviks ing gambar profil, yen sampeyan pancene sengit wong-wong mau?
                    Apa sampeyan ngerti sapa "teror abang" sing diluncurake kanggo nanggepi "teror putih" sing wis diwiwiti?

                    Ing avatarku ZSU-23-4 "Shilka" sing daklakoni. Yen dheweke takon aku - "Apa sampeyan pengin bali menyang USSR", aku bakal mangsuli "Ya". Asring, akeh sing ora ngerti kahanan sing ana ing wektu kasebut. Komunisme teka kanggo kita saka Kulon. Ideologe yaiku putu saka para rabi, Mordechai Marx Levi (Karl Marx). Aku ora duwe apa-apa sing nglawan ideologi iki, luwih-luwih, aku percaya yen pembangunan masa depan manungsa ana ing mburi ideologi iki. Kapitalisme minangka patine manungsa, sosialisme minangka kesetaraan sosial lan keadilan. Saiki aku bali menyang Bolsheviks. Ing kene sampeyan kudu ngerti trik kasebut. Ana rong klompok komunis - Trotskyists lan Staliniss. Ing wiwitan taun 1918, luwih akeh Trotskyists sing kuwasa.
                    Robert Wilton Kab. The London Times ing Petrograd sajrone taun-taun revolusi: "Saben kapal karo imigran sing teka saka Amerika, Inggris utawa Prancis nggawe kesulitan anyar. Kabeh padha nganggep awake dhewe nduweni hak kanggo ngaku panggonan "paling anget" ing panitia pangan, agraris lan liyane. Kanthi sawetara pangecualian, para imigran iki minangka wong Yahudi ... Kabeh sejarah Bolshevisme ing Rusia nduweni tandha invasi manca sing ora bisa ditemtokake. Pembunuhan Tsar, sing direncanakake dening Sverdlov lan Lenin, ditindakake dening wong Yahudi - Goloshchekin Syromolotov, Safarov, Voikov lan Yurovsky, dudu tumindake wong Rusia, nanging saka penyerang mungsuh. Pembunuh langsung Nicholas II lan putrane, bocah lanang 14 taun Alexei, dadi komandan Ipatiev House, Chekist Yankel Khaimovich Yurovsky, putrane penjahat sing diasingake menyang Siberia. Lan nalika perang sipil, wong-wong mau sing nindakake kekejeman. Stalin ing wektu iku perang ing ngarep. Trotsky duwe pengadilan dhewe lan bisa ngukum sapa wae.
                    1. Kapten45
                      Kapten45 1 Juni 2015 10:50
                      +1
                      Kutipan: Z.O.V.
                      Saiki aku bali menyang Bolsheviks. Ing kene sampeyan kudu ngerti trik kasebut. Ana rong klompok komunis - Trotskyists lan Staliniss. Ing wiwitan taun 1918, luwih akeh Trotskyists sing kuwasa.

                      Ayo kula njlentrehake komentar sampeyan sethithik: sawise Revolusi Oktober ing RSDLP ora ana divisi menyang Trotskyists lan Staliniss, partai kasebut nduweni sudut pandang babagan perkembangan revolusi luwih lanjut - revolusi dunia proletariat. dikonfirmasi dening revolusi sing wis diwiwiti ing Jerman, Hongaria, fermentasi revolusioner saka negara Eropah liyane, nanging sawise komunisme perang, introduksi saka NEP, titik tampilan katon yen mbangun sosialisme bisa ing siji negara, lan ora kabeh. liwat donya sanalika, minangka putra jenggot saka Rabbi Marx medhar wangsit. Dipercaya yen I.V. Stalin dadi juru wicara kanggo pendapat iki, sing teka menyang konflik karo sudut pandang Trotsky, sing frantically martakaké geni donya, kang, miturut ekspresine, Rusia diwenehi peran minangka bundel kayu. .Lan umume aku setuju karo sudut pandang sampeyan "+" kanggo sampeyan.
                3. Vladkavzaz
                  Vladkavzaz 31 Mei 2015 12:12
                  +1
                  TELPON. (1)b
                  Nyengsemaken ... nanging ora cocog karo kasunyatan.
                  "Para pemain saka siji pagelaran lan saben duwe peran dhewe-dhewe, lan direktur siji" - ya, nanging saka panggonan iki, sampeyan bisa njlentrehake?
                  Sapa manipulator sing paling kuat sing kaya iki, dheweke nyopir lan nyopir kabeh?
                  Aku ora ngelingi apa-apa, kira-kira 50 taun kepungkur, nyolong rampant, adol sumber daya lan ngiyanati negara ing umum, nanging piye wae aku elinga banget 90s abad pungkasan, nganti awal abad 21st. , ana deriban dadi deriban ... banjur apa ana dalang?
                  Aja isin, pungkasane jeneng tukang sulap iki ... Yen ora, tulisan sampeyan meh padha karo Bolshevik. propaganda.
              4. evgenm55
                evgenm55 31 Mei 2015 05:00
                +2
                Sapa sing kurang sampeyan? Plus. Sawise kabeh, iki kasunyatan sejarah.
                1. TELPON.
                  TELPON. 31 Mei 2015 05:19
                  +5
                  Kutipan saka: evgenm55
                  Sapa sing kurang sampeyan? Plus. Sawise kabeh, iki kasunyatan sejarah.

                  Sing mulang sejarah saka buku teks Amerika.
                  1. Vladkavzaz
                    Vladkavzaz 31 Mei 2015 12:14
                    +1
                    TELPON. (
                    "Para pemain siji kinerja lan saben duwe peran dhewe, lan direktur ana siji" - Iki diwulang kanggo sampeyan, miturut buku teks SOROS, lan mulane nulis "sajarah" sing ora ana basis ing Sejarah tenan mantan.
            2. wong
              wong 30 Mei 2015 18:40
              + 46
              ya ... hard case!
              revolusi ing Rusia, kang digawe negara decrepit paling kuat ing donya, iki sijine ing tingkat padha Maidan!
              wong bodho
              Nah, kanggo saiki, bungah-bungah lan cekikikan.
              industri, pertanian, ilmu pengetahuan, pendidikan, kedokteran, lsp. nganti minus.
              korupsi, prostitusi, kriminalisasi, ekspor modal, degradasi masyarakat minangka plus.
              rusak emelya, minggu sampeyan ...
              sengit apa padha wedi!
              lan maydauns - pravoseki lan roh ala liyane lan mulane rages, ing cepet-cepet kanggo numpes liyane, padha wedi banget.
              uga, kita "nyolong negara" wedi banget bali menyang gagasan keadilan sosial.
              kene mongrels sing metu, karo splashes saka idu, ing histeris barking lan misrepresenting sajarah kita.
              sayange... ora ana sing anyar.
              1. Kos_kalinki9
                Kos_kalinki9 30 Mei 2015 19:02
                + 40
                Nganti saiki, kita manggon ing warisan Soviet kanthi pirang-pirang cara.
              2. Starik72
                Starik72 31 Mei 2015 01:28
                +1
                Aku setuju banget karo sampeyan VADIM, lan aku ndhukung sampeyan !!! Dhuh Gusti, awit saking pangandikanipun panjenengan, kula badhe ngaturaken pangkat mboten kirang saking jendral, nanging nuwun sewu, kula mboten saged, kula aturaken +!
              3. asiat_61
                asiat_61 31 Mei 2015 01:41
                +5
                Delengen konstitusi kasebut: ..Rusia iku negara sosial, mung presiden karo conto, iki ora asring dieling-eling.
            3. bort4145
              bort4145 30 Mei 2015 18:51
              + 11
              Kutipan: Alexander Romanov
              Supaya dheweke bakal nulis, ing 10 taun babagan Maidan ing Ukraina
              Lan ora ketompo carane padha scolded Yanukovych, dheweke ora nindakake apa Romanov lan K0:
              Minggu Getih 9 (22) Januari 1905
              Miturut tokoh resmi saka pamaréntahan tsarist, 130 tiwas lan 299 tatu. Miturut akun ora resmi, ana ewonan - lan iki minangka buruh sing ora bersenjata, lan dudu sayap tengen sing nganggo "boiler molotov".
              1. RUS
                RUS 30 Mei 2015 21:13
                0
                Kutipan saka: bort4145
                Miturut akun ora resmi, ana ewonan - lan iki minangka buruh sing ora bersenjata, lan

                Ora persis kaya - ana tembakan saka sisih buruh, bisa uga ora buruh nabrak prajurit, nanging bali tembakan dibukak.
              2. TELPON.
                TELPON. 31 Mei 2015 04:13
                0
                Minggu Getih 9 (22) Januari 1905
                Miturut tokoh resmi saka pamaréntahan tsarist, 130 tiwas lan 299 tatu. Miturut akun ora resmi, ana ewonan - lan iki minangka buruh sing ora bersenjata, lan dudu sayap tengen sing nganggo "boiler molotov".

                Minangka kanggo "Bloody Sunday" - iki set-up klasik. Kaping pisanan, "militan" saka Parvus (Gelfand) murub ing pasukan, matèni siji lan tatu loro, lan mung banjur muni voli minangka respon.
                1. Kapten45
                  Kapten45 31 Mei 2015 20:35
                  +4
                  Kutipan: Z.O.V.
                  Minangka kanggo "Bloody Sunday" - iki set-up klasik. Kaping pisanan, "militan" saka Parvus (Gelfand) murub ing pasukan, matèni siji lan tatu loro, lan mung banjur muni voli minangka respon.

                  Mesthine, para pejuang-Sosialis-Revolusioner saka sel Pinkhus Rutenberg, sing disponsori dening Parvus, ing antarane para bankir borjuis sing dipilih dening Gusti Allah. Supaya ibune nglairake maneh.
                  1. Scraptor
                    Scraptor 31 Mei 2015 20:48
                    +2
                    iki ...-scum shitty biasane tenan kaya - meh kabeh "69", Klimov blurted kabeh metu.
              3. V.ic
                V.ic 31 Mei 2015 06:15
                0
                Kutipan saka: bort4145
                lan iki minangka buruh tanpa senjata, lan dudu sayap tengen sing nganggo boiler Molotov.

                Nanging, para prajurit ditembak saka wong akeh. Ora ketompo carane akeh kasunyatan iki hushed munggah, nanging ana prajurit tatu.
            4. Gardamir
              Gardamir 30 Mei 2015 19:37
              +4
              Dheweke mung nembak dheweke lan kabeh kulawargane tanpa nyoba.
              Yaiku Lenin lan Stalin sing ditembak kanthi pribadi. Adhedhasar tembung sampeyan, apa aku bisa nyalahke presiden saiki, contone, sing miwiti Maidan. Wigati aku ora teka karo.
              1. bort4145
                bort4145 30 Mei 2015 20:59
                + 15
                Wong, ana film "Border Negara" 1 film "We are ours, we are new ..." katon - ana sing bakal nyegerake memori, ana sing bakal ndeleng kahanan kanthi cara sing anyar lan ndeleng wong jaman saiki. saka revolusi. Ya, artistik, nanging apik
                Lan umume, aku nyaranake kabeh 8 film.
                1. T-73
                  T-73 31 Mei 2015 11:08
                  +2
                  bort145, Aku rampung setuju. Ana preian kanggo sawetara minggu lan tapel wates negara ditampilake sak dina - Aku katon karo kesenengan.
                  PS lan film 1 paling apik. Senajan kabeh seri karo Mogilov kuwat
                2. Manul
                  Manul 31 Mei 2015 23:31
                  0
                  Kutipan saka: bort4145
                  Wong, ana film "Border Negara" 1 film "We are ours, we are new ..." katon - ana sing bakal nyegerake memori, ana sing bakal ndeleng kahanan kanthi cara sing anyar lan ndeleng wong jaman saiki. saka revolusi. Ya, artistik, nanging apik
                  Lan umume, aku nyaranake kabeh 8 film.

                  Matur nuwun sanget! hi Aku wiwit nonton (mesthi, aku bisa uga wis mirsani minangka bocah, lan aku samar-samar ngelingi soko) - efek saka nonton pisanan 20 menit nggumunke .. Nalika aku elinga nonton "Klochak" (Aku katon ing apa sing dicithak, weruh salah ketik, banjur mutusaké ora kanggo mbenerake)), Aku wanted kanggo ngomong direktur modern - ndeleng klasik. Lan aku konfirmasi kanggo kabeh wong - iku worth nonton.
              2. RUS
                RUS 30 Mei 2015 21:14
                -9
                Kutipan: Gardamir
                Yaiku, Lenin

                Kanthi ngajokake burr.
                1. Vladkavzaz
                  Vladkavzaz 30 Mei 2015 21:16
                  +1
                  RUS (2
                  Kowe goroh maneh kok goroh merga ora ngerti opo mergo keterpaksaan.
                  1. RUS
                    RUS 30 Mei 2015 22:25
                    -4
                    Kutipan: vladkavkaz
                    RUS (2
                    Kowe goroh maneh kok goroh merga ora ngerti opo mergo keterpaksaan.

                    Mbuktekaken liyane.
                    1. Vladkavzaz
                      Vladkavzaz 31 Mei 2015 10:30
                      +5
                      RUS (2)
                      Yagene sampeyan kudu mbuktekaken soko nalika sampeyan lan Romanov, ora duwe bantahan, bodho dibusak 68 komentar sing sampeyan ora duwe counterargument siji?
                      1. Scraptor
                        Scraptor 31 Mei 2015 13:31
                        0
                        uga, 68 bebaya liyane durung digawe ...
                      2. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 13:45
                        +3
                        Scraptor (6) IS
                        Iki sing paling ora kuwatir.
                        Ana Sejarah, lan ana Histeria ing Sejarah.
                        Pramila kedadeyan kasebut - 68 komentar sing wis dibusak sing mandheg HYSTERIA nyebabake histeria mbusak kabeh.

                        Menapa malih, "wis sinau sajarah" ing transkripsi saka Russ, Romanov, Rotmistra lan saperangan saka telu liyane, aku temen maujud sing paling Bolsheviks, iki Romanovs piyambak, bebarengan karo kabeh courtiers, muni alam bébas, nanging iku. persis, ing transkripsi iki "ahli".
                        Aku ora bisa ngevaluasi yen ora, amarga malah wicara langsung saka saksi acara kasebut lan peserta langsung ing deposisi Kaisar, miturut histeria Romanov, minangka pangguna VO, Russ lan Makhmut, minangka "propaganda Bolshevik". , kang tegese padha, anggota kulawarga kekaisaran, paling ana Bolsheviks, Grand Adipati Kirill, mlayu karo busur abang, kasunyatan sajarah dening cara.

                        Apa sumber daya, apa wae ing Internet?
                        Komunikasi lan pengayaan bebarengan ing kawruh.
                        Lan yen tinimbang ILMU, dheweke menehi mitos, gosip, gosip? Apa sampeyan seneng?
                        Aku ora.
                        Saben sumber dicenthang saka ing paling telung sudhut saka tampilan, lan yen minangka asil saka mriksa dadi metu sing Vladimirov nuduhake Kaufman, lan nuduhake Tretyakov lan kosok balene (surname ora ngomong apa-apa, mung kanggo sakehing contone), lan ora ana liyane, kesimpulan, urutan INFA, gosip lan kompilasi gosip.
                        Lan "sumber kasebut, ing 90, luwih saka siji ton dibuwang menyang masyarakat, kanthi nyata lan figuratif.
                    2. Timur82
                      Timur82 31 Mei 2015 13:21
                      -1
                      menyang dhokter.
            5. VOLOD
              VOLOD 30 Mei 2015 20:03
              +5
              ya, Nikolyashka piyambak nilar tahta. Lan padha disebut wong getih.
              1. Andrey NM
                Andrey NM 30 Mei 2015 21:47
                + 29
                Kanggo ngerti sapa Nicholas II, sampeyan mung kudu maca buku harian. Nalika Rusia ngalami kekalahan sing ngisin-isini ing Tsushima, Nikolai "kesel" lan banjur seneng-seneng kayaking lan pesta. Ing "Minggu Getih" dheweke rumangsa ora enak amarga dheweke mrentahake wong-wong ing macem-macem wilayah kutha, mula dheweke mlaku-mlaku lan ngombe teh karo "maman" ing wayah sore. Entri kasebut utamane nrenyuhake: "Aku tugas ing resimen. Kita main jangkrik karo petugas lan ngombe sampanye." Tugas jancok!
                Dheweke minangka wong sing marem lan ora kuwat banget, sing mlayu "menyang kantor pendaptaran" sanalika sawise bapake mati, nalika kabeh wong isih nangis.
                Sawise acara 9 Januari, polisi nggawa wakil buruh menyang dheweke. Nikolai ngendika (aku arep menehi katrangan marang sapa wae sing kepengin weruh, dheweke bakal nemokake) yen dheweke ngerti kesulitane para buruh, nanging malah luwih angel kanggo sing duwe, mula para buruh kudu kerja keras lan kabeh. rasa ora seneng bakal ditindhes. Monolog, buruh ora diwenehi tembung babar pisan. Dina kerja paling dawa rampung sawise nedha awan, mula urusan umum ora luwih saka setengah jam saben dina.
                Thanks kanggo tumindak Nicholas II discontent wiwit ing Finlandia lan negara Baltik, kang 70-an abad kaping 19 minangka bagéan saka Rusia.
                1. tukang kayu
                  tukang kayu 31 Mei 2015 05:33
                  +8
                  Kutipan: Andrey NM
                  Kanggo ngerti sapa Nicholas II, sampeyan mung kudu maca buku harian. Nalika Rusia ngalami kekalahan sing ngisin-isini ing Tsushima, Nikolai "kesel" lan banjur seneng-seneng kayaking lan pesta. Ing "Minggu Getih" dheweke rumangsa ora enak amarga dheweke mrentahake wong-wong ing macem-macem wilayah kutha, mula dheweke mlaku-mlaku lan ngombe teh karo "maman" ing wayah sore. Entri kasebut utamane nrenyuhake: "Aku tugas ing resimen. Kita main jangkrik karo petugas lan ngombe sampanye." Tugas jancok!
                  Dheweke minangka wong sing marem lan ora kuwat banget, sing mlayu "menyang kantor pendaptaran" sanalika sawise bapake mati, nalika kabeh wong isih nangis.
                  Sawise acara 9 Januari, polisi nggawa wakil buruh menyang dheweke. Nikolai ngendika (aku arep menehi katrangan marang sapa wae sing kepengin weruh, dheweke bakal nemokake) yen dheweke ngerti kesulitane para buruh, nanging malah luwih angel kanggo sing duwe, mula para buruh kudu kerja keras lan kabeh. rasa ora seneng bakal ditindhes. Monolog, buruh ora diwenehi tembung babar pisan. Dina kerja paling dawa rampung sawise nedha awan, mula urusan umum ora luwih saka setengah jam saben dina.
                  Thanks kanggo tumindak Nicholas II discontent wiwit ing Finlandia lan negara Baltik, kang 70-an abad kaping 19 minangka bagéan saka Rusia.

                  Aku uga bakal ngelingake sampeyan babagan penobatan getih (Khodynskoe Pole) - akeh wong sing waras banjur ujar "Aku adus ing getih wong liya - aku bakal ngumbah dhewe" - Aku ora melas marang dheweke - dheweke pantes dieksekusi - iki. kawicaksanan internal kang ndadékaké kanggo ambruk negara - Aku melas kanggo anak
                2. anip
                  anip 31 Mei 2015 09:33
                  +5
                  Kutipan: Andrey NM
                  Nikolai ngendika (aku arep menehi katrangan marang sapa wae sing kepengin weruh, dheweke bakal nemokake) yen dheweke ngerti kesulitane para buruh, nanging malah luwih angel kanggo sing duwe, mula para buruh kudu kerja keras lan kabeh. rasa ora seneng bakal ditindhes.

                  Banget, meh padha karo kahanan saiki, mung bedane nganti saiki ora ana sing ngomong:
                  Kutipan: Andrey NM
                  kabeh rasa ora marem bakal ditindhes.
                3. T-73
                  T-73 31 Mei 2015 11:23
                  +2
                  ya. Nicholas II ora nate njupuk bapake. Kuwajibane para perwira bisa kaya mangkene - disiplin wesi. Kajaba iku, para perwira uga manggon ing kana. Iku pakewuh. Apa ora nggawe Nikolashka (iki carane aku nambani wong) pejabat ing pangertèn lengkap tembung. nanging uga
                  Kutipan: Andrey NM
                  marem dhewe lan lemah karep henpecked,

                  gampang banget. Reformasi kasebut ditindakake kaya biasane - ora gulung, utawa goyang, nanging padha lunga. Tekad ora cukup - kasunyatan. Ya, lan garwane iku putri Jerman, dheweke mung ora ngerti yen Jerman bakal dadi mungsuh kita. Kita mung bisa ngadili kanthi 100 taun.
                4. Manul
                  Manul 31 Mei 2015 23:45
                  -1
                  Kutipan: Andrey NM
                  Kanggo ngerti sapa Nicholas II, sampeyan mung kudu maca buku harian.

                  hi Aku ngujo sambungan utawa karir minangka sejarawan ... Flipping liwat buku harian Nicholas II piyambak belay Ing lembaran kulit birch? Utawa paling ora menehi kula link ... recourse
                  1. Pissarro
                    Pissarro 1 Juni 2015 01:01
                    -1
                    Apa, sampeyan nemokake angel golek online?
                    http://militera.lib.ru/db/nikolay-2/index.html

                    nanging sansaya malih bab nembak manuk gagak lan kucing ing lumampah, lan bab kasarasane bojo.
                    1. Scraptor
                      Scraptor 1 Juni 2015 01:37
                      -1
                      Apa ana tanda tangan asli? ... Carane akeh "lara" slips ing artikel kuwi. keprungu
                      1. Pissarro
                        Pissarro 1 Juni 2015 01:55
                        +1
                        50 buku tulis gedhe-gedhe sing ditulis dening tangane raja, asline wis dilestarekake, yen sampeyan ora ngerti, mula raja iku paman sing nulis lan menehi tandha pirang-pirang perkara, kerjane kaya ngono. saben wong lan iku mokal kanggo palsu karo liya modern saka kontrol.
                      2. Scraptor
                        Scraptor 1 Juni 2015 02:02
                        -1
                        terus ngirim surat-surat Yéhuwah bab "buku harian chicaitlo" wassat
                    2. TELPON.
                      TELPON. 1 Juni 2015 05:09
                      +1
                      Quote: Pissarro
                      Apa, sampeyan nemokake angel golek online?
                      http://militera.lib.ru/db/nikolay-2/index.html

                      nanging sansaya malih bab nembak manuk gagak lan kucing ing lumampah, lan bab kasarasane bojo.

                      Misinterpretasi buku harian kasebut.
                      http://schegloff.livejournal.com/705558.html
                      http://sverc.livejournal.com/302262.html
                  2. brelok
                    brelok 1 Juni 2015 05:08
                    -1
                    Kutipan saka manul
                    Utawa paling ora menehi kula link ...

                    Sampeyan ora pengin stres? Kabeh wis ana ing domain umum wiwit jaman Soviet! Dheweke pantes!
                    1. Scraptor
                      Scraptor 1 Juni 2015 08:20
                      -1
                      mesthi! Lan bojo lan anak? Aku mangan nyamuk - galur lan ... ghoul.
                  3. Andrey NM
                    Andrey NM 1 Juni 2015 21:29
                    +1
                    Buku harian Nicholas II pisanan diterbitake dening penerbit Slovo ing Berlin ing taun 1923. Ing taun 1991 diterbitake maneh dening penerbit Orbita, Moscow. Aku khusus mbandhingake teks, tanpa distorsi, mung diadaptasi karo alfabet modern (tanpa "yat" lan huruf liyane saka alfabet pra-revolusioner). Aku bisa ngirim scan, ora masalah. Jaringan kasebut duwe pindaian buku harian tulisan tangan Nikolai. Aku mbandhingake teks, ora ana distorsi.
                    1. Scraptor
                      Scraptor 1 Juni 2015 21:31
                      -1
                      Kutipan: Andrey NM
                      Buku harian Nicholas II pisanan diterbitake dening penerbit Slovo ing Berlin.

                      Apa ora ing 1915?
                      1. Andrey NM
                        Andrey NM 1 Juni 2015 21:37
                        +1
                        Ora ana sponsor.
                      2. Scraptor
                        Scraptor 1 Juni 2015 21:44
                        -1
                        digali luwih jero menyang mobil pombo karo Reichsparks, mungkin sampeyan bakal nemokake pangarep-arep Konstantinovna ...
                    2. Scraptor
                      Scraptor 1 Juni 2015 21:34
                      0
                      Ana bab Molotov-Ribbentropp ing jaring, lan banjur dadi palsu Grbachev lan Stalin ora dadi ala.
                5. Scraptor
                  Scraptor 31 Mei 2015 23:58
                  -4
                  Apa sampeyan mikir volod ora sengaja? wong goroh lan anak goroh... wong kang getihen dhewe ora uwal saka dhampar... keprungu
              2. Manul
                Manul 31 Mei 2015 23:35
                -1
                Kutipan saka Volod
                ya, Nikolyashka piyambak nilar tahta. Lan padha disebut wong getih.

                Dheweke uga nyebutake Hussein, Milosevic, Gaddafi, Yanukovych lan liya-liyane getih. negatif .
                PS Aku ngajak kabeh wong - ngomong babagan jaman tsarisme lan komunisme minangka topik sing sensitif banget. Mangga sing ati-ati. Saiki kita kudu nggawe kanca lan ngrampungake topik kasebut. Ora ana sing wani sengit, ngina lan
                nuwuhake. Iki minangka sejarah kita, lan wong-wong sing sampeyan nggegirisi bisa nindakake akeh perkara sing migunani kanggo Rusia sing sampeyan ora ngerti.
                1. ZVEROBOY
                  ZVEROBOY 31 Mei 2015 23:56
                  +2
                  Kutipan saka manul
                  ngomong babagan jaman tsarisme lan komunisme minangka topik sing sensitif banget. Mangga sing ati-ati. Saiki kita kudu nggawe kanca lan ngrampungake topik kasebut.

                  Apa sampeyan pancen naif percaya yen proletar bisa rukun karo borjuis utawa wong kraton?
                  Utawa apa sampeyan ngusulake kanggo ngrampungake iki:
                  GSh-18 (5) EU Wingi, 23:06 ↑
                  Terus apa masalahe? Napa kita minus komentar sing bener ??
                  YA! Lenin minangka asu, dibayar dening Jerman, gelo dening kulawarga kraton kanggo eksekusi sadulur teroris, kanggo mbatalake negara Rusia kuat saka donya pisanan, ngrusak negara saka njero.
                  1. Scraptor
                    Scraptor 1 Juni 2015 00:06
                    0
                    Lan apa sing ditulis ing kutipan kapindho dadi salah?
                    adhine digantung amarga nyoba mateni Tsar lan kulawargane ...
                    Iku perlu karo kulawarga iki "kulawarga kanggo kulawarga" lan banjur kabeh bakal nggoleki karo Rusia.
                    Revolusioner profesional sing ngatur revolusi, "proletariat" lan lumpen, meh kabeh non-Rusia - yen wong Rusia macet ing perusahaan kanggo wektu sing cendhak - padha dilebokake ing konsumsi ing kesempatan pisanan utawa perlu ... Lan saiki ing bisnis kaya ngono.
                  2. Manul
                    Manul 1 Juni 2015 02:44
                    0
                    Kutipan saka ZVEROBOY

                    Apa sampeyan pancen naif percaya yen proletar bisa rukun karo borjuis utawa wong kraton?

                    Kanthi garis kasebut, Maidan urip.
                    Aku wanted kanggo nulis sampeyan panjelasan dawa, nanging ora nasib, iku ora lunga. Sampeyan ora lay kabèh Tsarist Rusia kanggo dispossession kene - dispossession saka kulaks durung thukul. Lan aku ngadeg ing mesin lan aku bakal mateni pengebom. Ditemukake ing kene "penyelamat tanah air"
            6. tolian
              tolian 30 Mei 2015 20:05
              + 23
              Flyer, sampeyan Bandera sing semangat. Nanging sampeyan ora ngerti iki, lan sawise maca iki bab sampeyan dhewe, sampeyan bakal miwiti muntahake. Lenin lan Stalin nggawe negara sing ora ngidini scum kanggo ngrampok wong. Sawise numpes USSR kanthi bantuan sampeyan, scum ing saindenging jagad wiwit mateni, mateni, mateni ....... Lan dheweke terus mateni. Wis malah Rusia ing pinggiran durung. Dadi yen sampeyan nggantung, bakal dadi tumindak adil.
            7. Aleksander
              Aleksander 30 Mei 2015 21:33
              -6
              Quote: Letun
              temtu dheweke mesem, yen ora maca buku sejarah, dheweke bakal nulis Lenin lan Stalin minangka monarki, pranyata ora nggulingake tsar, mung ditembak karo kabeh kulawarga tanpa diadili.


              Sawise uji coba dhuwur ing taun 30-an ing USSR, salah sawijining koran asing nulis:
              "Yen Stalin bener, banjur revolusi Rusia digawe dening scum, kriminal lan pengkhianat. Mung dheweke lan Lenin ora guilty. Nanging, sauntara iku, dheweke kerja lan urip kanthi rukun karo dheweke nganti pirang-pirang dekade."
              Ora ana sing nambahi...
              1. Photon
                Photon 31 Mei 2015 02:27
                +3
                "Salah koran manca nulis ..." Ya, ana koran iki lan apa sing ora ditulis. Uga argumentasiku
              2. TELPON.
                TELPON. 31 Mei 2015 04:17
                +2
                Kutipan saka Alexander
                Sawise uji coba dhuwur ing taun 30-an ing USSR, salah sawijining koran asing nulis:
                "Yen Stalin bener, banjur revolusi Rusia digawe dening scum, kriminal lan pengkhianat. Mung dheweke lan Lenin ora guilty. Nanging, sauntara iku, padha makarya lan urip cukup amicably karo wong-wong mau kanggo dekade "
                Ora ana sing nambahi...

                Aja maca koran manca ing wayah wengi, nanging uga koran-zhor Rusian.
              3. Vladkavzaz
                Vladkavzaz 31 Mei 2015 11:28
                +1
                Alexander (1
                Njupuk penulis kaya Leon Feuchtwanger lan maca.
                Miturut cara, aku kudu ngomong babagan iki kaping pindho, amarga ing "sajarah Rusia", miturut A. Romanov, Russ lan liya-liyane, Bolsheviks utama, sampeyan bakal kaget, nanging iki, Nikolai. II Romanov, Janda Permaisuri Maria, ibuné, Kaufman Menteri pendidikan, uga perwira, jenderal melu deposition saka Kaisar.
                Mulane, komentarku dibusak supaya aku ora nguciwani dheweke ing "sajarah Rusia sing paling anyar."
              4. Manul
                Manul 31 Mei 2015 23:49
                0
                Kutipan saka Alexander
                salah sawijining koran manca nulis:

                Iku kabeh crita, kita duwe anekdot babagan iki, ana pager kayu lan jeneng organ kelamin ing peran utama.
            8. Komentar wis dibusak.
              1. Vladkavzaz
                Vladkavzaz 30 Mei 2015 21:36
                +3
                Alexander (
                Apa sampeyan wis maca Feuchtwanger? Ora? Lha, maca, ora bakal rugi sampeyan maca.
            9. Tovarish1917
              Tovarish1917 30 Mei 2015 21:56
              +6
              Lan wong Rusia lan wong pribumi liyane sing manggon ing tanah-tanah tansaya gedhe. kekaisaran bakal tetep dadi abdi sing buta huruf kanthi "icon" saka tsar ing tangane lan karo sawetara tanah.Bolshevik nindakake apa sing kudu ditindakake.
              1. mervino2007
                mervino2007 1 Juni 2015 19:21
                +2
                Kutipan: Tovarish1917
                mesthi tetep dadi abdi sing buta huruf kanthi "ikon" raja

                Ya, aku pengin tetep RI. Nanging tsar pungkasan kita, sanajan dheweke nyebut awake "master tanah Rusia", ora ana ing urip nyata. Lan diijini numpes Kekaisaran Kita. Dene ingkang paling awon, ing pamanggih kula, mimpin, dening lampahipun, ing pati kulawarganipun, sanak sadulure. Dheweke dudu wong suci. Ing RI kaping pitulas ana ing ambang punah. Iki ndadékaké kanggo misahake saka wong-wong saka omah pamaréntahan lan elit banjur. Tokoh nyata ing wektu kasebut yaiku Bolshevik. Padha bisa, karo siksa kanggo wong, kanggo nahan kuwasa, kanggo nggawe negara anyar. Sayange yen usaha-usahane wis dadi birokrasi biasa. Maneh timelessness, kasangsaran wong. Urip kita saiki gumantung marang wong siji. Iki minangka rezim sing ora stabil. Perlu sistem. Carane nggawe?
                1. uwus 50
                  uwus 50 2 Juni 2015 10:03
                  +1
                  Torments kanggo wong * ing BOLSHEVIK * banjur teka karo kasunyatan sing ing RUSIA sadurunge revolusi ora ana setahun tanpa keluwen, kabeh provinsi dikurung dening pasukan, rong pertiga saka populasi urip meh ing mlarat, kabeh iku disikat aside. Ngomong-ngomong, kapan paukuman fisik ilang saka * kode * ?, paukuman kasebut dileksanakake tanpa diadili.
                  1. Scraptor
                    Scraptor 2 Juni 2015 15:29
                    0
                    Mungkin wong liya ing kene teka kanggo ngilangke decossacks, gsholodomora, podho internasionalis dipimpin dening Guelman Yaroslavsky lan teror abang liyane saka Life Trotskyists?
                2. uwus 50
                  uwus 50 2 Juni 2015 10:03
                  0
                  Kematian bocah ing Nikolaev RUSSIA nggegirisi, goleki data, sapa wae sing mbenerake * rezim * utawa ngapusi kanthi sengaja utawa murka marang leluhure.
                  1. Scraptor
                    Scraptor 2 Juni 2015 15:32
                    0
                    ora luwih saka ing Jerman, sing, kabeh liyane, ora wisuh lan ana epidemi ing jumlah luwih akeh, amarga kang, dening cara, quarantine wis ngenalaken.

                    Rusia ora ngerti dheweke sadurunge Peter 1st (praktis nglarang siram).
            10. Tovarish1917
              Tovarish1917 30 Mei 2015 22:03
              +2
              Sajrone revolusi, daya diganti, lan banjur "sing" yanyk dibuwang, tinimbang iku kudeta kraton.
            11. barik92090
              barik92090 30 Mei 2015 22:13
              + 14
              Lenin lan Stalin mbangun industri gedhe, lan Maidanites ngatur karusakan lengkap industri lan kabeh ekonomi.
              1. layangan
                layangan 31 Mei 2015 01:29
                -2
                Meh dadi, utamané bagéan kapindho saka pikirane. Nanging, Lenin tilar donya ing taun 1924, adoh sadurunge rencana limang taun pisanan. nglirik Yen sampeyan mikir yen I.V. tumindak miturut rencana V.I., banjur bisa uga nyopot Leninis lawas saka kuwasa miturut rencana sing padha? Utawa I.V. apa rencana sampeyan kanggo kebangkitan Rusia?
                Maidanovites (sayang, miturut aturan sampeyan kudu nulis nganggo huruf kapital) - radikal, mahasiswa Bolshevik lan Sosialis-Revolusioner. Mung dheweke durung duwe Stalenko, prospek surem kanggo saiki.
                1. Paman Joe
                  Paman Joe 31 Mei 2015 02:05
                  + 11
                  Kutipan: Layang-layang
                  Yen sampeyan mikir yen I.V. tumindak miturut rencana V.I., banjur bisa uga nyopot Leninis lawas saka kuwasa miturut rencana sing padha?
                  Coba pikirake lan wangsulane - kenapa sampeyan entuk ide manawa wong-wong sing digantung yaiku Leninis?

                  Utawa I.V. apa rencana sampeyan kanggo kebangkitan Rusia?
                  Mesthi ana:

                  Sampeyan ngerti yen kita Bolshevik wis biasa nglawan arus, lan minangka Bolshevik aku pengin ngomong dina iki babagan wong sing, sanajan wis mati, bakal urip ing salawas-lawase ing sajarah. Aku pengin ngomong babagan wong sing nggedhekake kita, ngajari kita, kadang nyenyamah kita, kadang memuji kita, sing nggawe kita manungsa - babagan Lenin.
                  Dheweke, Lenin, sing mulang kita supaya bisa kerja kaya sing kudu ditindakake dening para Bolshevik, ora ngerti rasa wedi lan ora mandheg ing kesulitan apa wae, supaya bisa kerja kaya sing ditindakake Lenin. We are kang, cah ayu lan murid. Iku bakal dadi andhap asor ing sisihku yen kita, pimpinan partai lan pamrentah saiki, ora nindakake apa-apa, ora duwe prestasi. Kita uga sukses, nanging kabeh iki utang kita marang Lenin.
                  Ing mriki kita sami ngraosaken wohing paseduluran ing antawisipun tiyang, kula ningali, saliyane para mudha, ing kene uga ana wong tuwa, contone, aku. Dadi, kita wong tuwa ngelingi - wong enom bisa uga ora ngelingi, lan wong enom, mbok menawa, ora perlu kanggo ngelingi - nanging kita Bolsheviks lawas ngelingi carane kita disebut lawas, tsarist Rusia pakunjaran bangsa. Saiki kita duwe Uni Soviet - lapangan sing amba ing ngendi wong-wong bebas kanthi hak sing padha makarya. Mengkono asil saka kawicaksanan paseduluran antarane bangsa.
                  Nanging sapa sing nggawe kebijakan iki? - Lenin.
                  Iya iku, Lenin, kang nentang ideologi lawas, kang kasusun ing kasunyatan sing siji ras munggah ing langit, nalika bangsa liyane asor lan katindhes, iki ideologi lawas, kang mati, tanpa mangsa, nglawan ideologi anyar. - ideologi kekancan antarane bangsa, sing kalebu kabeh bangsa padha.
                  Ideologi iki wis menang, lan kita ngrasakake woh-wohane. Lan Lenin ngatur kabijakan iki.
                  Aku bakal ngomong kanthi cara oriental - kita minangka bayangan ing Bumi lan sumunar kanthi cahya sing dibayangke.
                  I. Stalin. Pidato ing resepsi ing Kremlin kanggo peserta ing dekade seni Tajik.

                  Ora ana pitakonan babagan "teori" Stalin, Stalin ora nate ngaku apa wae sing anyar ing teori, nanging mung ngupaya kanggo nggampangake kemenangan lengkap Leninisme ing Partai kita.
                  I. Stalin v.9 p.116
                  1. layangan
                    layangan 31 Mei 2015 07:59
                    -1
                    Kutipan saka Pakdhe Joe
                    Coba pikirake lan wangsulane - kenapa sampeyan entuk ide manawa wong-wong sing digantung yaiku Leninis?

                    - tangan ora gelem nulis mbandhingake mesias lan para rasul karo Bolsheviks lan teorine. Nanging yen aku nerangake kanthi cara iki, kenapa luwih jelas?
                    1. Vladkavzaz
                      Vladkavzaz 31 Mei 2015 15:51
                      +2
                      Layang SU
                      Ing.. kok ngono?
                      Apa angel ngakoni yen wong-wong sing diusir yaiku Trotskyists, disambungake liwat Trotsky karo kapentingan ibukutha Kulon lan kepengin bali menyang kapitalisme, sing dikonfirmasi dening Pyatakov lan Rykov lan liya-liyane ing paseksi, kanthi yakin lan tanpa kekerasan?
                      Mesias sampeyan lan sekelompok rasul, Trotsky utawa apa?
                      Mulane tangan ora munggah kanggo ngandhani sing bener sapa Trotsky lan timnya? Sing mesthine, kawruh sejarah liwat prisma dimensi paralel Romanov ... karo mitos Trotskyists lan Trotsky, minangka penerus lan ahli waris. saka Lenin..
                      STALIN, ing agregat saka kabeh sing wis rampung, ing basis saka gagasan Lenin, kepasang kabeh mantan panguwasa Rusia menyang sabuk, lan ing tingkat kang, Nikolai, kang kapindho, ora padhang ing kabeh.
                    2. Paman Joe
                      Paman Joe 31 Mei 2015 16:49
                      +1
                      Kutipan: Layang-layang
                      tangan nolak
                      Nanging yen aku nerangake
                      Soko sing ora koheren.

                      Dadi apa statement sampeyan babagan "Leninis lawas" adhedhasar?
                2. ymNIK1970
                  ymNIK1970 31 Mei 2015 11:44
                  +3
                  Aku ndhukung sampeyan! Maydanuts lan Partai Wilayah kita isih dadi komisi kasebut. Stalin nylametake negara kasebut kanthi nyopot saka kuwasa.
                3. Timur82
                  Timur82 31 Mei 2015 13:26
                  -1
                  Nah, sampeyan mbandhingake bokong karo driji. Godhok otak, yen ora kecut, sampeyan nyoba kanggo smear putih karo ireng karo stigma Panjenengan.
            12. ty60
              ty60 30 Mei 2015 22:50
              +5
              Yasha Sverdlov nembak dheweke, lan ora nganggo tangane dhewe.
            13. jPilot
              jPilot 31 Mei 2015 04:34
              +6
              Kang menehi kritik dening statements, ing Course saka sajarah sampeyan nelpon vysery liberal mbayar. Yen ora, dheweke bakal ngerti yen ana rong revolusi ing Februari nalika Tsar dadi OREK saka tahta, lan mesin utama revolusi iki yaiku rasa ora puas sing cetha saka LIBERAL-BOURGEOIS CIRCLES, lan iki ana ing 27 Februari 1917, sawise kang pamaréntah interim teka ing ketua G. Lvov. Duma Negara saka rapat kaping 1915 gabung ing 1914 dadi Blok Progresif, kanthi terang-terangan nglawan tsar, fraksi Bolshevik dicekel ing November 1915 amarga ora ndhukung perang. Nicholas II wiwit Autumn XNUMX, nyatane, ora melu ing pamaréntahan negara.
              Maca sajarah nyata lan ora vysers liberal sing malah ora sebutno revolusi Februari, iku ditumpuk kaya ora ana, nanging carane ora duwe bathi, banjur gambar saka villainy saka Bolsheviks ora bakal mbentuk. Siji bab, sampeyan bakal sinau apa Rasputinisme, "Grand Duke Fronde" .....
              Dadi, sayang, sampeyan ora ngerti lan, kanthi getun banget, bangga. Menapa malih, sampeyan pour lendhut ing wong gedhe, paling kamungkinan kang abu-abu mediocrity dhewe. Sampeyan lemak minus. Artikel plus. Mesthine ana luwih akeh artikel kaya ngono lan luwih becik nganggo tautan utawa salinan dokumen sing dipindai supaya bisa ngrebut sengatan beracun saka "ahli" kasebut ing sejarah.
              Kajaba iku, RUSIA IS lan bakal dadi daya gedhe, preduli saka liberal sembarang.
            14. evgenm55
              evgenm55 31 Mei 2015 04:58
              +5
              Apa wong Nikolai ora ngobong tangane nganggo getih? Apa sampeyan isih ngomong babagan buku sejarah? Mbokmenawa saka London.Ya, bakal ngerti yen wong-wong sezaman diarani "getih" Sebutake fakta babagan jagal? Utawa sampeyan bakal nemokake dhewe? Sanajan ora mungkin - wong kaya ngono mung ngomong tanpa dhasar utawa, miturut informasi saka anggota Komsomol sing padha, Lan aja ndemek Lenin lan Stalin. Iku luwih apik - fly, flyer.
              1. Scraptor
                Scraptor 31 Mei 2015 13:05
                -2
                Ora cocog ing kene babagan sawetara ewu "dijupuk pribadi dening Nikolai-2m" ngguyu Sebagéan gedhé wong sing "apes" iki minangka pengebom.
                Peter ana getih pervert-sadist. Dhèwèké ngalahaké nganggo stik nganti mati kaya setengah kringet. keprungu
                1. Vladkavzaz
                  Vladkavzaz 31 Mei 2015 13:25
                  +3
                  Scraptor (6)
                  Oh apa statement kuat.
                  Saiki ayo ndelok aplikasi sampeyan, supaya bisa ngomong, kita njaluk Ivan the Terrible, elek, dheweke mung ngenalake Oprichnina.
                  Peter Agung, elek, dheweke mung mbengkongaken Eropah, meksa dheweke kanggo ngetung karo Rusia lan napuk carlos Swedia.
                  Stalin kaya ala, dheweke nindakake salah, dheweke ngedegake negara supaya kabeh wong ing donya dianggep.
                  Ringkesan - CARA ora negarawan RUSIA, supaya sampeyan mati saka jantung.

                  Nanging ana sing ora krungu saka groans saka innocently matèni sak eksekusi Huguenot ing Prancis, dening Ratu Catherine de Medici, soko ora krungu saka lamentation kanggo korban Cromwell, lan umume ora krungu saka wong apik-ati, Adipati ALBA sing klelep Walanda ing getih.
                  1. Scraptor
                    Scraptor 31 Mei 2015 14:38
                    -3
                    Lan uga dipencet siji wulangan sesat ... Sekte iki banjur matèni anak-anake kanggo iki (siji diracun, kaloro iki stabbed pati) lan dicet gambar Repin ing lenga. Stalin, uga, piye wae aneh mati.

                    Babagan Alba ing Holland "kanggo krungu".

                    Intine yaiku Petrus minangka maniac hama. Ing carlos Swedia (isih bocah lanang), dheweke munggah, lan nyelehake prajurit lan buruh Rusia kaya sheaves. Swedia ana 5 kaping ora pati roso, iku mung nyenengake kanggo perang negara kuwi ing 21g.
                    Petrundel iki kanthi "reformasi" minangka proyek anti-Rusia sing padha karo perestroika lan Trotsky ... Waca liyane babagan "kampanye Prut".
                    Minangka Zemlyachki padha castrated lan dijupuk wong, supaya petrundel untu oval kanggo seneng-seneng lan hammered karo klub.
                    Ing babagan armada, dheweke ora nindakake apa-apa. Dheweke duwe prau lan galley karo dheweke. Armada tekan sawetara dhuwur mengko ing Ushakov.
                    Jendhela kasebut ora ana ing Eropa sing ala, nanging ing genangan Swedia, gulu nganti 1857 karo Danes (ndeleng pajak Sund). Wong Rusia ora duwe lag, malah sebaliknya. Dadi naves Rusia tindak menyang Mediterania lan kochi saka abad kaping 15 ing Arktik. Spitsbergen ditemokake dening Pomor Rusia, penggalian arkeologi saka abad kaping XNUMX ditemokake ing kana, sing ora digatekake dening museum Norwegia. Padha dagang karo Eropah liwat Selat Denmark, turnover kargo luwih gedhe saka Eropah karo donya anyar. Ing Arktik, aman kanggo nglangi mung ing cochs, Viking longships ora cocok kanggo iki. Sula Eropa uga.
                    Nanging, petrundel nglarang mbangun kapal-kapale, lan ngobong kapal sing lawas. Lan ing ndhuwur Segara Putih padha munggah karo Segara Barents. Kaya Cape Dezhnev, rampung ing sawetara jenis Selat Bering lan Alaska ditutupi dening dohlik padha lan ora dening Cossacks.
                    Populasi ing sangisoré Peter sacara resmi dikurangi 1/3. Lan iku kang ngenalaken serfdom. Lan dheweke ora mbuwang Tsar Cannon.
                    1. Vladkavzaz
                      Vladkavzaz 31 Mei 2015 16:01
                      +2
                      Scraptor (6) IS
                      Iki ngendi dheweke mulang sejarah kaya saiki?
                      Dadi dheweke mulang manawa Charles saka Swedia kasebut minangka panguwasa sing ringkih lan ora ana gunane ing negara sing nyerang Prusia, Austria, Polandia? pungkasan.
                      Campuran ... apa sing kudu ditindakake Zemlyachka lan Peter saiki? Nilai sing ora bisa ditandingi kanthi cara apa wae.
                      Apa hubungane karo Norwegia?Yen Norwegia wis kena pengaruh, banjur njaluk pil - sing menehi wong Norwegia 90 ewu mil persegi area banyu?Sapa sing menehi 15 ewu mil persegi area banyu AS?
                      Lan sing ngidini, mamang kabeh Saxon impudent
                      , babagan kasunyatan manawa garis sing ditarik saka ujung paling kulon wilayah Rusia nganti paling wetan kanthi segitiga ing Kutub dumadakan wiwit diprotes dening sawetara Sakas sing ora sopan karo wong Norwegia sing padha?

                      Sapa sing ngedol Alaska?
                      Bolsheviks, ora mangu, iki ketok banget, amarga iki minangka sudut pandang resmi saka sejarawan paling penting saka VO, Russ lan Makhmut lan Romanov Inc.

                      Sampeyan dhewe ora lucu babagan sing sampeyan tulis ing komentar sampeyan, nyampur kabeh lan kabeh ??
                    2. mervino2007
                      mervino2007 1 Juni 2015 19:53
                      0
                      Kutipan saka Scraptor
                      Swedia ana 5 kaping ora pati roso, iku mung nyenengake kanggo perang negara kuwi ing 21g.

                      Swedia duwe tentara darat cilik. Tentarane 10 ewu prajurit LATIHAN nelukake negara lan kutha tanpa rugi. Analogi: sanajan luwih suwe - Suvorov, kanthi 10 ewu prajurit, ngalahake tentara 150 ewu. Tentara Swedia didhukung dening angkatan laut sing KUAT. Kanthi Eropa Kulon ora bisa nindakake apa-apa. Dheweke malah njaluk kita Peter Agung kanggo mimpin armada gabungan, kang kasil nindakake. Swedia dudu mungsuh sing ringkih.
                      1. Scraptor
                        Scraptor 1 Juni 2015 20:13
                        0
                        Ukuran padha karo Swedia dhewe, lan ora nelukake, nanging perang.
                        Milisi ora dilatih.
                        Swedia minangka semenanjung lan Baltik banjur beku saben taun kapindho.

                        Yagene dheweke tau sukses mimpin? Pasukan kavaleri nyedhaki Stockholm ing es.
                2. Manul
                  Manul 1 Juni 2015 00:00
                  0
                  Kutipan saka Scraptor
                  Peter ana getih pervert-sadist. Dhèwèké ngalahaké nganggo stik nganti mati kaya setengah kringet.

                  Plus sampeyan sijine kanggo paragraf pisanan. Banjur maca tangan kapindho kanthi otomatis diklik minus. Ora bisa metu. Sakbenere minus karo sampeyan.
                  1. Scraptor
                    Scraptor 1 Juni 2015 00:11
                    0
                    Tulis apa sing salah ing paragraf kapindho. keprungu
              2. Manul
                Manul 31 Mei 2015 23:56
                0
                Kutipan saka: evgenm55
                Apa wong Nikolai ora ngobong tangane nganggo getih?

                Yanukovych uga nembak Maidan (Lan Assad uga) Sampeyan takon sapa wae ing Eropa utawa Amerika - dheweke bakal ngonfirmasi.
                PS Aku mung ngerti yen sejarah iku kabeh wong kleru, mula aku ora duwe hak kanggo nuduh, aku pengin ngerti, lan sampeyan nyritakake buku pelajaran sekolah marang aku.
            15. anip
              anip 31 Mei 2015 09:30
              +1
              Quote: Letun
              Aku bakal nulis Lenin lan Stalin minangka monarkis, jebule ora nggulingake tsar

              Apa padha nggulingake?
          3. Uni Soviet
            Uni Soviet 30 Mei 2015 18:11
            + 23
            Kutipan: Alexander Romanov
            Supaya padha bakal nulis, ing 10 taun bab Maidan ing Ukraina nglirik

            Apa sing kedadeyan ing Maidan dudu revolusi! Iku mung kudeta.
            1. Gardamir
              Gardamir 30 Mei 2015 19:40
              +8
              Apa sing kedadeyan ing Maidan dudu revolusi! Iku mung kudeta.
              Maidan, revolusi, nanging sistem lan daya diganti ing 1991.
            2. Revolver
              Revolver 30 Mei 2015 20:42
              +4
              Kutipan: Uni Soviet
              Apa sing kedadeyan ing Maidan dudu revolusi! Iku mung kudeta.

              Essno
              Kutipan: R. Berns / S. Marshak

              bebener prasaja

              Pemberontakan ora bisa mungkasi sukses, -
              Yen ora, jenenge beda.
              1. Uni Soviet
                Uni Soviet 30 Mei 2015 21:37
                +2
                Sampeyan kudu ngerti pisanan apa revolusi ...
          4. ora utama
            ora utama 30 Mei 2015 21:55
            +1
            Kutipan: Alexander Romanov
            Kutipan saka: bort4145
            Gunggunge raja iku perlu, rezim sing lawas wis ora bisa urip ing jagad anyar sing ganti.

            Supaya dheweke bakal nulis, ing 10 taun babagan Maidan ing Ukraina nglirik

            Apa ngenteni suwe? Dheweke wis nyurung versi iki!
          5. regresSSSR
            regresSSSR 30 Mei 2015 22:03
            +6
            Alexander Romanov
            Supaya dheweke bakal nulis, ing 10 taun babagan Maidan ing Ukraina


            hmm ora cilik padha ora bakal urip 10 taun
          6. Komentar wis dibusak.
          7. Igor Polovodov
            Igor Polovodov 31 Mei 2015 10:24
            +1
            kajaba sing kasebut yen watu gilingan infernal saka Maidan dibutuhake kanggo nyepetake cabang Slavia sing menehi tunas menyang arah "garing" ...
          8. Astrey
            Astrey 2 Juni 2015 10:42
            0
            Kutipan: Alexander Romanov
            Supaya dheweke bakal nulis, ing 10 taun babagan Maidan ing Ukraina


            Sampeyan metu saka tutul karo kasunyatan. Dheweke wis mandheg nulis lan wiwit ndeleng kanthi jelas, sanajan kita ujar "perlu" bebarengan karo "kita dibuwang."

            Bab liyane sing menarik - apa sing bakal dielingi keturunan ing 20 taun?
        2. kapten
          kapten 30 Mei 2015 17:00
          -12
          Lenin ora nggulingake, Lenin nembak kulawarga tsar. Dheweke teka saka Swiss menyang Rusia nganggo mobil penumpang, nanging disegel. Sapa sing mbantu dhèwèké lan kanca-kancané? Gusti Allah utawa intelijen Jerman?
          1. chemerisov
            chemerisov 30 Mei 2015 17:43
            -6
            Ora ana sing kelakon tanpa kersane Gusti
            1. navigator
              navigator 30 Mei 2015 18:10
              +9
              "Ora ana sing kedadeyan tanpa kersane Gusti"

              Ana uga idin saka Gusti Allah.
            2. RUS
              RUS 30 Mei 2015 21:15
              -13
              Kutipan saka: chemerisov
              Ora ana sing kelakon tanpa kersane Gusti

              Nanging akeh saka karsane setan, lan botak Vova minangka setan ing daging.
              1. Vladkavzaz
                Vladkavzaz 30 Mei 2015 21:37
                +5
                RUS (
                Dadi Borka tanpa driji, wong suci, tansah mabuk?
                1. perepilka
                  perepilka 30 Mei 2015 22:05
                  -1
                  Kutipan: vladkavkaz
                  Dadi Borka tanpa driji, wong suci, tansah mabuk?

                  Hello, boyar hi
                  Nyeret Kolonel, sampeyan kudu dadi guru ing sekolah kita. Utawa ing ped Arkhangelsk, cook mau.
                  (Sanajan, luwih becik sekolah, ana raspberry kaya ngono aran )
                  1. Vladkavzaz
                    Vladkavzaz 30 Mei 2015 22:08
                    -1
                    perepilka b
                    Ngeri!!!
                    Sampeyan ora bisa dadi guru.
                    Aku bakal miwiti muzzles ora nguntungke kanggo wong sing ora ngerti .. lan bocah-bocah wadon isih enom, artikel, kok aku duwe konser kaya bobot. wassat yami?
                    1. perepilka
                      perepilka 30 Mei 2015 22:22
                      -1
                      Kutipan: vladkavkaz
                      Aku bakal miwiti muzzles ora nguntungke kanggo ignoramuses .. lan bocah-bocah wadon enom, artikel

                      Inggih, tembung-tembung, apa sing diomongake ibu keren, sing bali, kaya apa, ora lembut opo
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. RUS
                        RUS 30 Mei 2015 22:42
                        0
                        Kutipan: vladkavkaz
                        Ngomong-ngomong, apa sing diomongke Russ?
                        Kanthi biaya pedofilia? Apa dheweke ana ing VO minangka pandhita utawa apa wae ... yen dideleng saka panemune babagan urip lan kawruh? Mungkin dheweke ora ngerti liyane?

                        Ya, sampeyan bisa uga ngerti apa pedofilia, utawa sampeyan bisa uga ora sopan lan nuduh kabeh wong ngapusi?
                      3. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 30 Mei 2015 22:47
                        +2
                        RUSS (2) RU
                        Lan sapa sing nggawe sampeyan ngapusi? Bodho utawa kuwajiban? Yen sing pisanan, bisa didandani, lan yen sing kapindho, mula nistha.
                        Utamane amarga sampeyan mung nuduh wong sing njijiki, apa iki kiriman sampeyan?
                        RUSS (2) RU Dina iki, 22:29 ↑
                        Kutipan saka: perepilka
                        (Sanajan, luwih becik sekolah, ana raspberry kaya ngono)

                        Yen sampeyan tegese guru, mula bisa dingerteni, nanging yen bocah-bocah sekolah, mula sampeyan isih enom utawa pedofil.
                  2. RUS
                    RUS 30 Mei 2015 22:29
                    0
                    Kutipan saka: perepilka
                    (Sanajan, luwih becik sekolah, ana raspberry kaya ngono)

                    Yen sampeyan tegese guru, mula bisa dingerteni, nanging yen bocah-bocah sekolah, mula sampeyan isih enom utawa pedofil.
                    1. perepilka
                      perepilka 30 Mei 2015 22:35
                      0
                      Kutipan: RUSS
                      lan yen bocah-bocah sekolah

                      Urroyu, nah! Anakku umur 20, aku dhewe umur 53.
                      Lan guru wis ana aran
                      Aku ora ngerti sing narik minus, aku bakal mbusak ing wayahe
                      1. RUS
                        RUS 30 Mei 2015 22:44
                        0
                        Kutipan saka: perepilka
                        Urroyu, nah! Anakku umur 20, aku dhewe umur 53.
                        Lan guru wis ana

                        Ya persis! tresna
                  3. Vladkavzaz
                    Vladkavzaz 31 Mei 2015 10:38
                    +1
                    perepilka (
                    Nalika sampeyan bisa ndeleng, Romanov tartamtu, ora duwe counterarguments, mung ora bisa kanggo argue kabuka lan jujur, nggunakake kaunggulan saka badges moderator, stupidly lan reged, dibusak kabeh komentar, kalebu sing ora tiba ing sembarang aturan saka MP.
                    Apa sing bisa sampeyan omongake karo wong-wong kaya ngono?

                    Cetha yen kanggo wong kanthi cara liberal "mikir", saben tembung saka bebener sajarah, sanajan saka sumber utama, saksi acara kasebut, kayata ibu tsar babagan nyulik Nicholas, umpamane, nyebabake nesu. lan ora cukup ing tumindak.

                    Lan kene, brazenly, shamelessly, kabeh komentar lan nangis kewan triumphant wis dibusak - kita ora ngidinke "Bolshevik propaganda" - IS THIS ibu saka Nicholas II, ing Empress Dowager-Bolshevik ??

                    Aku ora ngerti, nanging sawetara kene, temenan karo logika, pakurmatan lan Intelligence, duwe masalah yen apa sing ditulis dening saksi mata, decrees Kaisar, overturning goroh, iku "propaganda Bolshevik".

                    Romanov, metu saka darurat, kapan wae lan ing topik apa wae, siap kanggo nyelehake sampeyan ing pundhak-LEMAH?

                    Aja nulis Romanov ing rereget pribadi, paling ora dadi wong ing kasunyatan virtual.
                2. RUS
                  RUS 30 Mei 2015 22:27
                  +1
                  Kutipan: vladkavkaz
                  RUS (
                  Dadi Borka tanpa driji, wong suci, tansah mabuk?

                  Wong loro iki ngaco kayu bakar.
                  1. Vladkavzaz
                    Vladkavzaz 30 Mei 2015 22:41
                    +4
                    RUSS (2) RU
                    Wong loro iki penjahat.
                    Konco Lenin lan Stalin minangka NEGARA, lan ing mburi loro iki ana karusakan, kegagalan ing abad kaping 19 lan nyuda lengkap awu karya puluhan generasi sing mbangun negara kasebut.
                  2. Andrey NM
                    Andrey NM 1 Juni 2015 21:40
                    +1
                    Lan siji liyane nganggo kaos bordir karo tongkol jagung tinimbang otak.
          2. Moose
            Moose 30 Mei 2015 18:10
            + 12
            Lenin nembak kulawarga Tsar.

            mitos. Kulawarga tsar ditembak ing sanksi panitia eksekutif Uni Soviet Ural. Apa pimpinan ndhuwur CPSU (b) menehi sanksi iki durung ditetepake kanthi tepat.
            Dheweke teka saka Swiss menyang Rusia nganggo mobil penumpang, nanging disegel. Sapa sing mbantu dhèwèké lan kanca-kancané? Gusti Allah utawa intelijen Jerman?

            Mitos liyane. Lenin lan kanca-kancane, sawise abdication Nicholas, VERY wanted kanggo njaluk menyang Rusia. Nanging dinas rahasia Jerman nerangake marang para revolusioner yen dheweke bakal dicekel yen nyoba nyabrang tapel wates Jerman. Dadi sing isih bisa mbujuk Jerman lan ngatur gerakan iki, pitakonan mbukak. Menapa malih, jawaban kasebut (sanajan rinci lan kanthi bukti), aku mikir, isih bisa njeblug jagad iki.
            1. VOLOD
              VOLOD 30 Mei 2015 20:06
              -2
              jawaban dikenal NAGLO-SAXI nanging carane mbuktekaken?
              1. Paman Joe
                Paman Joe 31 Mei 2015 02:35
                0
                Kutipan saka Volod
                jawaban dikenal NAGLO-SAXI nanging carane mbuktekaken?
                Seng senenge nyipta-nyipta dhisik sing ora ana, banjur mikir kepriye carane mbuktekake anane sing ora ana... ngguyu
            2. Dali
              Dali 30 Mei 2015 20:42
              +5
              Kutipan: Elk
              Nanging dinas rahasia Jerman nerangake marang para revolusioner yen dheweke bakal dicekel yen nyoba nyabrang tapel wates Jerman. Dadi sing isih bisa mbujuk Jerman lan ngatur gerakan iki, pitakonan mbukak. Menapa malih, jawaban kasebut (sanajan rinci lan kanthi bukti), aku mikir, isih bisa njeblug jagad iki.


              ... layanan khusus wis cetha ... - banjur padha njupuk lan supaya iku liwat !!! belay

              "Apa maneh, jawaban kasebut (sanajan rinci lan bukti), aku mikir, isih bisa njeblug jagad iki." - Amerika dhewe wis menehi jawaban - ndeleng pidato Friedman, kepala CIA bayangan.

              Dheweke ora kudu ndhelikake saiki, amarga kabeh wong wis ngerti ...

              Apa sampeyan butuh kertas kanthi teken lan segel, lan apa sing kudu ana? Aku bisa njamin yen ora ana lan ora bakal ana - ing kasus kaya ngono, kabeh ditindakake kanthi tembung ...

              Kabeh makalah bakal ditutupi kanthi kedok berjuang kanggo demokrasi!!!
              1. Moose
                Moose 30 Mei 2015 21:54
                +2
                - banjur padha njupuk lan ora kejawab !!! belay

                Mekaten - dheweke njupuk lan ora kejawab. Menapa malih, ing kreta khusus, supaya Gusti Allah ora bakal mlayu ing Jerman. Ceritane peteng banget...
                ndeleng pidato Friedman, kepala CIA bayangan sing disebut.

                Sing diarani pimpinan kabeh "bayangan" CIA, Mossads, MI-6 lan KGB liyane ora dipotong kaya asu. Mulane, kanggo njupuk pertimbangan ing iman - aja ngormati dhewe. Wong sing nyata lan serius luwih seneng ora sumunar.
                Lan iki dokumen. Ora realistis mung nindakake perkara kasebut tanpa koordinasi lan koordinasi; mula, ana kertas, nanging mung pitakonan: apa dheweke bisa urip nganti saiki?
                1. Dali
                  Dali 31 Mei 2015 00:55
                  +1
                  Soko aku ora ngelingi pidato sembarang Mossads bayangan liyane lan liyane kaya wong-wong mau.

                  Apa sampeyan paling ora nonton penampilane sadurunge ngomong?
                  Logika kenapa Perang Dunia I diwiwiti, lan banjur revolusi, bisa dideleng kanthi cetha ing pidatone.

                  Kajaba iku, ing taun 1913, setaun sadurunge perang, salah sawijining ahli ekonomi Prancis sing misuwur (aku ora ngelingi jeneng ekonom) nulis yen ing taun 1940 Rusia bakal dadi kekuwatan paling kuat ... Jerman...

                  Lan ing beyo saka mencorong, sing sing Intelligence wis dawa dikenal, supaya pangandikan bab mencorong, kang disebut bab apa-apa. Ana dokumen, nanging ora ana instruksi langsung lan ora bakal ana.

                  Lan kenapa wong lanang iki tumindak kaya ngono, mula aku wis ujar manawa tumindak iki ora dadi rahasia kanggo sapa wae, lan luwih akeh dicritakake kanggo wong awam Amerika lan ing konteks kaya ngono, mula dadi posisi "perjuangan Pamrentah Amerika kanggo rasa seneng wong Amerika, lan kabeh sing ana ing sisih kulon" - kaya dheweke ora nglilani piala ...
                  1. Paman Joe
                    Paman Joe 31 Mei 2015 02:40
                    +2
                    Kutipan saka Dali
                    Kajaba iku, ing taun 1913, setaun sadurunge perang, salah sawijining ahli ekonomi Prancis sing misuwur (aku ora ngelingi jeneng ekonom) nulis yen ing taun 1940 Rusia bakal dadi kekuwatan paling kuat ... Jerman...

                    "Kanggo njaga revolusi, kita butuh perang cilik sing menang"
                    Vyacheslav Konstantinovich Plehve, 1904.

                    1. Dali
                      Dali 31 Mei 2015 02:54
                      0
                      Lan apa iki mbuktekaken? Apa sing dibutuhake ing Perang Donya 1 Rusia?! belay

                      1904 ... sadurunge wiwitan Rusia-Jepang bener ... sadurunge Perang Donya 1 10 taun ...

                      Lan mesthi ana cukup agen pengaruh ing Rusia ...
                      Tinimbang mbayar Rockefellers, tsar kudu nglampahi dhuwit iki kanggo ngatur layanan intelijen berkualitas tinggi supaya ora nyeponsori revolusi ing Rusia (padha ngapusi) ...
                      1. 34 wilayah
                        34 wilayah 31 Mei 2015 04:11
                        0
                        Dadi! 02.54. Layanan khusus kita rame ing tanggal 17. Lan kita nyoba ndandani jamb Februari kita. Lenin minangka respon saka layanan khusus Rusia. Dadi aja nyebul menyang lagu barat.
                      2. Dali
                        Dali 31 Mei 2015 11:34
                        -1
                        Kutipan: 34 wilayah
                        Lenin minangka respon saka layanan khusus Rusia.


                        Ahahahahahahahahaha....
                        Lenin mindhah layanan khusus Rusia ngguyu ngguyu ngguyu
                        Yen layanan khusus normal wis diantemi, mesthi ora ana Februari ...

                        Lan sampeyan mung nyebul menyang pipa kulon ...

                        PS
                        Agen intelijen kita gerakan retaliatory saka layanan khusus Rusia(maksudmu kraton), langsung "aku bajingan" saka ngguyu, mutusake kanggo ngethok endhog dhewe, lan banjur sirahe - gerakan timbal balik Lenin ngguyu ngguyu ngguyu
                      3. Paman Joe
                        Paman Joe 31 Mei 2015 05:17
                        +2
                        Kutipan saka Dali
                        Lan apa iki mbuktekaken?
                        1 Anane kahanan revolusioner sing berkembang wiwit taun 1904.
                        2 Keengganan pimpinan kekaisaran kanggo ngganti politik internal (luwih gampang ngganggu perang)
                        3 Sing ekonom Prancis hipotetis sampeyan nulis omong kosong.

                        Lan mesthi ana cukup agen pengaruh ing Rusia ...
                        Uga penyayang teori konspirasi sing murah.
                      4. V.ic
                        V.ic 31 Mei 2015 06:25
                        +2
                        Kutipan saka Pakdhe Joe
                        Apa sing ditulis dening ahli ekonomi Prancis hipotetis sampeyan omong kosong.

                        Maca crita V. Shulgin ing lampiran buku "Telung Ibukota". Ing kono dheweke kanthi sadar nyatakake asumsi babagan kekuwatan potensial Rusia.
                      5. Dali
                        Dali 31 Mei 2015 11:39
                        0
                        Kutipan saka Pakdhe Joe
                        3 Sing ekonom Prancis hipotetis sampeyan nulis omong kosong.
                        Ora mine, nanging Prancis ... lan ora hipotetis, nanging kiriman sampeyan hipotetis ngguyu

                        Kutipan saka Pakdhe Joe
                        Uga penyayang teori konspirasi sing murah.

                        Uga demagogues ing Rusia lan saiki wis kebak.
                      6. Paman Joe
                        Paman Joe 31 Mei 2015 17:12
                        +1
                        Kutipan saka Vic
                        Ing kono dheweke kanthi sadar nyatakake asumsi babagan kekuwatan potensial Rusia.
                        Saiki aku ora bisa ngapusi sampeyan babagan kekuwatan potensial Rusia, amarga Rusia isih duwe potensi mandiri, lan mula dadi negara sing duweni potensi kuat.

                        Nanging yen aku, kaya ekonom Prancis sing ana hipotetis, nyatakake yen Rusia, sanajan aliansi karo Jerman, nanging miturut sistem politik, sosial lan ekonomi saiki, bakal dadi kekuwatan paling kuat sajrone 20 taun, mula aku bakal dadi sing paling umum. ngapusi.


                        Kutipan saka Dali
                        Ora mine, nanging Prancis ... lan ora hipotetis
                        Sampeyan diarani wong Prancis sing ora ana jeneng - tegese sampeyan lan hipotetis.

                        Kutipan saka Pakdhe Joe
                        Uga demagogues ing Rusia lan saiki wis kebak.
                        Uga cukup:
                        Demagogy - (demagogia Yunani - saka demo - wong lan ago - aku mimpin), impact ing raos, naluri, eling wong, inciting karep kanggo entuk sembarang, biasane politik, gol, adhedhasar distorsi sengaja saka kasunyatan; argumen grandiloquent nutupi sembarang gol egois.
                      7. sergn
                        sergn 31 Mei 2015 21:31
                        0
                        Persis. Iku bab perang karo Jepang. Banjur panguwasa pancen ngira yen bakal cepet lan menang.
                    2. Scraptor
                      Scraptor 31 Mei 2015 02:55
                      +2
                      Iki Freemason sampeyan miwiti perang, utawa Jepang nyerang kabeh padha?

                      sampeyan wis dituduhake ing artikel liyane, nanging sampeyan dudu Rusia lan terus nggawe kompos otak wong ...
                      Sampeyan nindakake WWI gedhe kanggo nggawe "kahanan revolusioner".
                      1. Dali
                        Dali 31 Mei 2015 03:14
                        0
                        Ah... yo ngono... tapi aku mikir "paman bance" iki opo ngguyu

                        Matur nuwun kanggo ...
                      2. Paman Joe
                        Paman Joe 31 Mei 2015 17:31
                        +1
                        Kutipan saka Scraptor
                        Iki Freemason sampeyan miwiti perang, utawa Jepang nyerang kabeh padha?
                        Iki dudu freemason kita - iki freemason saka kekaisaran, Adipati Agung Nikolai Alexandrovich Romanov (kapindho)

                        Sampeyan nindakake WWI gedhe kanggo nggawe "kahanan revolusioner".
                        Dheweke ujar manawa sampeyan ora mung Nazi, nanging alternatif sejarah Nazi. Aku dadi bener.

                        Sampeyan nulis babagan perang Finlandia ing dina liyane -
                        Scraptor (6) Wingi 04:37 ↑
                        Apa liyane? Deleng ing Wikipedia - ana papat. Yen padha intersected ing wektu kanggo perang Rusia karo wong liya, iku luwih trep kanggo Finns bangga ...

                        Saiki mlebu menyang Wikipedia sampeyan lan deleng prasyarat lan dalane Perang Dunia I (ing wektu sing padha sampeyan bisa ndeleng babagan Rusia-Jepang)
                      3. Scraptor
                        Scraptor 31 Mei 2015 18:43
                        -1
                        Nicholas II minangka freemason dhewe, yen dheweke duwe freemason ing "subordination"? Inggih, nerangake carane chaff nyerang Jepang ing Port Arthur ...

                        Natsik anti-Rusia iku sampeyan, upyrek... Sampeyan wis mutusaké kanggo pas kanggo whitewash Yaps brazen lan tanggal, yen mung marang Rusia.

                        Premis saka WWI ana sing banget "pan-Slavic" mbanting pewaris Austria tahta karo bojoné Ceko, lan smeared karo lendhut liwat rags Panjenengan ... Banjur, nalika premis makarya, padha grumbled Royal Family ( saiki malah karo anak), lan terus smear kene.
                  2. Moose
                    Moose 31 Mei 2015 05:56
                    0
                    Soko aku ora ngelingi pidato sembarang Mossads bayangan liyane lan liyane kaya wong-wong mau.

                    Lengkap lengkap.
                    Logika kenapa Perang Dunia I diwiwiti, lan banjur revolusi, bisa dideleng kanthi cetha ing pidatone.

                    http://design-for.net/page/zapiska-durnovo-nikolaju-2
                    maca. Kabeh logika lan latar mburi awal Perang Dunia I diterangake dening Durnovo, cathetan iki diwaca dening Nikolai, supaya apa?
                    Kajaba iku, ing taun 1913, setaun sadurunge perang, salah sawijining ekonom Prancis terkemuka (aku ora ngelingi jeneng ekonom) nulis yen ing taun 1940 Rusia bakal dadi kekuwatan paling kuat ...,

                    Akeh sing nulis iki. kalebu Mendeleev.
                    lan aliansi karo Jerman ...

                    Lan ing kene aku ora bakal dadi optimis. Jerman, kaya negara liyane, wis kapentingan dhewe, kang ora tansah pas karo kapentingan saka Kakaisaran Rusia. Ya, ing taun 1914 Rusia lan Reich Kapindho ora duwe apa-apa, nanging ing mangsa ngarep, kontradiksi mesthi bakal ana. Miturut cara, hubungan sadurunge antarane kekaisaran padha adoh saka cloudless.
                    Lan ing beyo saka mencorong, sing sing Intelligence wis dawa dikenal, supaya pangandikan bab mencorong, kang disebut bab apa-apa.

                    Apa sampeyan pangkat gedhe ing intelijen apa wae, apa sampeyan bakal entuk akses menyang informasi kasebut? Aku mamang banget.
                    1. Dali
                      Dali 31 Mei 2015 11:42
                      0
                      Kutipan: Elk
                      Apa sampeyan pangkat gedhe ing intelijen apa wae, apa sampeyan bakal entuk akses menyang informasi kasebut? Aku mamang banget.


                      Lan ing kene sampeyan ora kudu dadi pramuka ... sampeyan mung kudu nguripake otak lan logika supaya ngerti "Nanging babagan mencorong, sapa sing, kecerdasan wis suwe ngerti, mula ujar babagan mencorong, sing diarani ora ana apa-apa."
                    2. Dali
                      Dali 31 Mei 2015 11:46
                      0
                      Kutipan: Elk
                      Kutipan saka Dali
                      Soko aku ora ngelingi pidato sembarang Mossads bayangan liyane lan liyane kaya wong-wong mau.

                      Lengkap lengkap.


                      Ora lengkap ora lengkap!!!

                      Lan sapa sing bener?!
                      ngguyu ngguyu ngguyu
                    3. Dali
                      Dali 31 Mei 2015 11:52
                      0
                      Kutipan: Elk
                      Lan ing kene aku ora bakal dadi optimis. Jerman, kaya negara liyane, wis kapentingan dhewe, kang ora tansah pas karo kapentingan saka Kakaisaran Rusia. Ya, ing taun 1914 Rusia lan Reich Kapindho ora duwe apa-apa, nanging ing mangsa ngarep, kontradiksi mesthi bakal ana. Miturut cara, hubungan sadurunge antarane kekaisaran padha adoh saka cloudless.


                      Malah wong sing paling cedhak sok-sok padu nganti mati, lan ing kene negara-negara ... Mulane dheweke angel ngatasi.

                      Kabeh iku, Nanging, ora dadi ala sing wiwit Perang Donya 1, lan malah ing Perang Patriotik Agung, lan malah luwih. Amarga sapa sing butuh?

                      Sampeyan ora tau mangsuli, apa sampeyan nonton pidato Friedman?
                      1. Moose
                        Moose 31 Mei 2015 15:14
                        0

                        Sampeyan ora tau mangsuli, apa sampeyan nonton pidato Friedman?

                        Lan sampeyan yakin tenan yen wong Yahudi sing ora jelas iki ngumumake sing anyar kanggo aku? Sampeyan nyanjung dheweke (utawa mungkin sampeyan dhewe) banget ...
                      2. Dali
                        Dali 31 Mei 2015 23:29
                        0
                        Kutipan: Elk
                        Lan sampeyan yakin tenan yen wong Yahudi sing ora jelas iki ngumumake sing anyar kanggo aku? Sampeyan nyanjung dheweke (utawa mungkin sampeyan dhewe) banget ...



                        Ing beyo saka anyar ... sampeyan maca pesen sandi paling, lan aku wrote ana langsung, kang menehi kabuka, amarga everyone (wong sing kasengsem, kalebu sampeyan, banget, utawa sampeyan ora kalebu? ngguyu ) wis ngerti!

                        Sampeyan isih durung mangsuli (lan aja nyingkiri pitakon ngguyu ) Apa sampeyan nonton pagelarane?
                      3. Moose
                        Moose 2 Juni 2015 10:14
                        0
                        Sampeyan ora mangsuli (lan ora nyingkiri pitakonan ngguyu) - apa sampeyan nonton pidato?

                        Inggih, aku katon watara enem sasi kepungkur. Sawise maneh, kanggo wong bodho, aku mbaleni: dheweke ora ngomong apa-apa sing anyar kanggo aku. Ora salahku yen kanggo sampeyan statement wong Yahudi sing ora jelas iku wahyu.
                2. Dali
                  Dali 31 Mei 2015 01:09
                  +1
                  Kasunyatan lan acara kudu dievaluasi - lan sapa sing entuk manfaat saka iku.

                  Lan ing kene sampeyan ora bisa mbantah - Perang Donya 1 migunani lan dibutuhake kanggo Rusia, Jerman, Prancis ?!

                  Nanging Amerika Serikat kaya balm kanggo tatu ... carane ngunggahake ekonomi !!!

                  Dadi asil saka Perang Donya 1 lan revolusi pas banget karo logika wicara Friedman.

                  Kutipan: Elk
                  Wong sing nyata lan serius luwih seneng ora sumunar.

                  Intelijen wis suwe ngerti sapa sing dadi apa ... mula sampeyan kudu ngerti sapa lan apa sing ditindakake.

                  Lan tugas Amerika saya tambah akeh, kanthi variasi, mesthine, kanggo nyegah Rusia gabung karo wong liya. Bener, nganti saiki dheweke durung sukses kaya sing dikarepake ... uga, karo Eropa wis meh sukses, lan ana musibah liyane - BRICS ... ngguyu
            3. RUS
              RUS 30 Mei 2015 21:16
              +3
              Kutipan: Elk
              Lenin nembak kulawarga Tsar.
              mitos. Kulawarga tsar ditembak ing sanksi panitia eksekutif Uni Soviet Ural. Apa pimpinan ndhuwur CPSU (b) menehi sanksi iki durung ditetepake kanthi tepat.

              Sing, Lenin ora ana ing bisnis?
              1. Moose
                Moose 30 Mei 2015 21:45
                +3
                Sing, Lenin ora ana ing bisnis?

                Ing kasus tartamtu - meh mesthi ora ing bisnis. Lan ing keadilan, elit panguwasa Kakaisaran Inggris kudu disalahake amarga matine kulawarga kraton, sing ora menehi idin kanggo emigrasi.
                1. ty60
                  ty60 30 Mei 2015 23:01
                  +3
                  Yasha Sverdlov. Penulis eksekusi kulawarga kekaisaran. Dheweke nduweni wewenang sing cukup tanpa visa Ulyanov.
                2. 34 wilayah
                  34 wilayah 31 Mei 2015 04:20
                  +2
                  Elek! 21.45. Iki ngendi aku rampung setuju karo sampeyan. Sederek bodho mbuwang Nicolas. Lan ngrungokake wong-wong mau supaya welas asih lan sabar! wong bodho belay
              2. 34 wilayah
                34 wilayah 31 Mei 2015 04:17
                +1
                Rus! 21.16. Sak ngertiku, eksekusi tsar ora kalebu rencana Lenin. Ana kepinginan kanggo ngatur sidang. Lan kanggo eksekusi tsar, misale jek seduluré Lenin uga ditembak (kaya Reds). Dadi ora perlu ngubungake kabeh eksekusi marang Ulyanov.
            4. ora utama
              ora utama 30 Mei 2015 22:04
              +4
              Kutipan: Elk
              Kulawarga tsar ditembak ing sanksi panitia eksekutif Uni Soviet Ural. Apa pimpinan ndhuwur CPSU (b) menehi sanksi iki durung ditetepake kanthi tepat.

              Apa sampeyan mikir yen keputusan kasebut digawe dening Komite Eksekutif Ural? Mesthi, ora ana dokumen, nanging keputusan kasebut ora digawe tanpa sanksi saka pusat. Malah nalika perang sipil lan kekacauan!
              1. perepilka
                perepilka 30 Mei 2015 22:13
                0
                Quote: non-principal
                Apa sampeyan mikir yen keputusan kasebut digawe dening Komite Eksekutif Ural?

                Lan sampeyan, kanggo wiwitan, nemokake komposisi Komite Revolusi Militer Irkutsk lan pindhah menyang subordinasi menyang Komite Pusat Partai Komunis All-Union Bolsheviks. Nyuwun
              2. Moose
                Moose 30 Mei 2015 22:58
                +2
                Apa sampeyan mikir yen keputusan kasebut digawe dening Komite Eksekutif Ural? Mesthi, ora ana dokumen, nanging keputusan kasebut ora digawe tanpa sanksi saka pusat. Malah nalika perang sipil lan kekacauan!

                Iki ngendi sampeyan salah. Mung keputusan kasebut bisa ditindakake ing lapangan ing kahanan sing ekstrem. Utawa sampeyan yakin tenan yen ing tengah 18 Bolsheviks dibangun maneh "vertikal" lan tightly kontrol kabeh obahe comrades ing lapangan?
                Aku bakal pitutur marang kowe rahasia sing ing wektu mengko pemerintah pusat saka negara ageng kaya USSR mung fisik ora bisa ngontrol aktivitas saka pejabat lokal.
                Z.Y. Aku ora mbenerake lan ora nyalahake Bolsheviks, aku mung ora duwe bukti cukup partisipasi, contone, saka Lenin padha (ora ana kapercayan kaya ing beyo saka Sverdlov). Menapa malih, ana versi sing Lenin (uga adoh saka herbivora) siap kanggo setuju karo Inggris padha ing emigrasi saka kulawarga kraton, nanging padha ora setuju ...
                1. Scraptor
                  Scraptor 31 Mei 2015 03:00
                  +3
                  Malah kakang sepuh Vovchik nyoba nindakake iki, sing digantung. Lan sadurunge dheweke kabeh nyoba mateni Tsar lan kulawargane, diwiwiti karo Decembrist ... sing terakhir malah nulis babagan iki.
                  1. V.ic
                    V.ic 31 Mei 2015 06:30
                    +6
                    Kutipan saka Scraptor
                    Kabeh wong nyoba mateni Tsar lan Keluargane, diwiwiti karo Decembrist ... sing terakhir malah nulis babagan iki.

                    Lan sawetara malah nulis ode "Liberty":
                    "Penjahat sing bener!
                    Aku sengit karo sampeyan, tahta sampeyan
                    Pati sampeyan, pati anak
                    Aku ndeleng kanthi bungah banget."
                    Pengarang: A. S. Pushkin
          3. dvina71
            dvina71 30 Mei 2015 18:17
            +1
            Quote: kapten
            Lenin nembak kulawarga Tsar

            Lenin ora njupuk.. Ana akeh materi babagan topik iki. Priksa.
            Aku bakal nulis maneh .. 17-18gg Lenin ora pisanan ing hirarki Partai Komunis All-Union saka Bolsheviks. Sing pisanan yaiku Menteri Perang Trotsky lan dheweke ngrampungake kabeh masalah.
            Lenin punika ... inggih, piyambakipun "dikanonisasi" nalika periode pamaréntahan Stalin.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. dvina71
                dvina71 30 Mei 2015 20:16
                +3
                Kutipan: vladkavkaz
                Sapa sing mulang sejarah kaya ngono?

                Guru sing apik banget.. Lan sapa sing ngajari sampeyan maca? Aku ora nulis babagan posisi? Ora? .. Sampeyan ngerti hirarki partai .. kuwi ...
                Yen sampeyan wis kena ing kasunyatan sing VIL ana PSNK.. Banjur aku ngelingake sampeyan.. Nalika iku ana sistem ing negara - Perang Komunisme. Tembung kunci yaiku militer. Kabeh masalah ditanggulangi dening pasukan militer, sing dibuwang Bronstein.
                Supaya ora dadi unfounded ... VIL dirampok ing Moscow ing 1918 .. Trotsky wis Sepur pribadi, kang kalebu loro mobil kebak pengawal pribadine .. geni Trotskyists .. Dheweke dhewe bisa ngrampog sapa wae .. Utawa ontran-ontran. ing provinsi Tambov.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. kapten
                      kapten 30 Mei 2015 21:17
                      +5
                      Pambrontakan iki dipimpin déning Tokmanev, mantan letnan tentara tsarist. Antonov mung minangka kepala staf salah sawijining tentara; Bolshevik "ngangkat" dheweke minangka pimpinan, amarga dheweke minangka Sosialis-Revolusioner. Pambrontakan wiwit amarga kasunyatan sing roti sing dijupuk saka petani dening surplus mung dibuwang ing stasiun, ora malah ing canopy. Udan lan roti wiwit ilang, para petani nulis menyang Moskow, nanging pesen saka Moskow teka kanggo nyortir, lan nyoba diwiwiti, sing nyebabake kraman. Umumé, argue karo wong. sing percaya yen petani iku unsur borjuis cilik, aku nganggep bodho. Dadi wong-wong mau nulis babagan petani sing dadi basis Tentara Abang ing Perang Sipil lan Perang Patriotik Agung, umume bajingan lan keturunan "pahlawan" sing njupuk Alma_Ata nalika pasukan kita njupuk Berlin.
                      1. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 30 Mei 2015 21:28
                        -6
                        kapten (1
                        Mangga aja mbaleni dongeng Sennikov ing kene.
                        Apa ana pemberontakan? Ya, ana Eser Antonov? Ya, dheweke ana. Ing mburine, amarga dheweke pribadine padhang? Ya, ing mburine.
                        Miturut panemumu sing sempit banget, luwih becik yen roti ora mlebu ing kutha-kutha lan kabeh pedunung ing kutha-kutha padha mati umume, lan karo wong-wong mau yaiku Tentara Abang, sing sampeyan ngapusi luh. malah nyebutake Perang Patriotik Agung..
                        Dadi kanggo sampeyan, mung ing kasus, saka Halder, prajurit paling terus-terusan saka Tentara Abang padha prajurit sing tansaya munggah lan dididik ing pamaréntahan Soviet, prajurit paling terus-terusan saka umur lawas.
                      2. 34 wilayah
                        34 wilayah 31 Mei 2015 04:30
                        +2
                        Vladikavkaz! 21.28. Kene sampeyan downvoted! Nanging sampeyan bener. Kita ora adoh saka pinggiran. Lan kita wis brainwashed.
                      3. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 11:24
                        +3
                        34 wilayah (
                        Kolega, minus, ya.
                        Ora cara sing paling resik digunakake.
                        Aku wis nulis saka ndhuwur yen pengeling-eling Maryam, ibune Nicholas II, Janda Permaisuri, minangka "propaganda Bolshevik", lan kesaksian para peserta ing acara kasebut, uga Dekrit Kaisar babagan Pendidikan, DOKUMEN, yaiku. uga "Bolshevik propaganda", banjur iku cetha sing kita peserta ing tumitah anyar "sajarah", ngendi ngedegaken saka Bolshevism, sing Nicholas II, Empress Maria, Mentri Pendidikan Kakaisaran Kaufman, jenderal lan perwira sing njupuk. bagean ing deposition saka Kaisar, supaya entuk kamenangan final lan irrevocable saka Bolsheviks.
                        Sedhela mbatesi "Sejarah" kanggo sampeyan, miturut A. Romanov (dudu sederek Nicholas II)
                      4. Paman Joe
                        Paman Joe 31 Mei 2015 02:48
                        +3
                        Kutipan saka: dvina71
                        Utawa ngatur pembantaian .. ing provinsi Tambov ..
                        Ditata?



                        Quote: kapten
                        Umumé, argue karo wong. sing percaya yen petani iku unsur borjuis cilik, aku nganggep bodho. Dadi dheweke nulis babagan petani sing dadi basis Tentara Merah
                        Iku angel kanggo argue karo wong-wong sing ndeleng petani minangka soko genetis, lan malah pass mati Fantasi Solomon-Isetsky minangka tembung saka Lenin.

                        Nalika Perang Donya II, sepur-sepur Jerman dibuwang dening para petani, utawa dadi partisan?
                  2. ty60
                    ty60 30 Mei 2015 23:23
                    0
                    pancen bener! Trotsky ora katon ing kene. Ana Ilyich lan Tukhachevsky ing Tambov. Eksekusi para sandera, lsp. Sejarah CPSU
          4. saag
            saag 30 Mei 2015 19:04
            +3
            Quote: kapten
            Lenin nembak kulawarga Tsar.

            apa sampeyan ngomong, tenan "sejarah anyar - Imperial Bank", nyipta mergo
            1. kapten
              kapten 30 Mei 2015 21:27
              +2
              Lha, mesthi, Lenin iku wong suci, kabeh ing sakubenge kanca-kancane sing ora sopan. Dakkandhani sapa kancamu lan aku bakal ngandhani sapa sampeyan. Aku nyaranake maca karya lan telegram ing periode 1918-22, pracaya kula, iku nyengsemaken. Sinau ing Akademi Frunze. Ana Russophobe alam bébas, kang disebut Dzhimords Rusian. Dheweke percaya yen "... pati sawetara yuta petani Rusia ora ana apa-apa dibandhingake karo revolusi donya." Senajan yen sampeyan ora Russian, iki bungah kanggo sampeyan.
              1. Vladkavzaz
                Vladkavzaz 30 Mei 2015 21:31
                -5
                kapten (
                Shkuro, Dutov, Semenov, kappel, Krasnov, bener, ana wong sing ditresnani, sing wulu putih, padha ngurus wong, ta?
                Mung, miturut tumindak salah siji kepala putih kuwi cedhak Dauria ing Transbaikalia, nganti saiki ana lembah DEAD, ngendi, ninggalake kanggo Mongolia, kang dijupuk limang ewu Cossacks lan garwane karo anak sing ora pengin ninggalake tanah air.
                1. kapten
                  kapten 30 Mei 2015 23:16
                  +3
                  Ing kene kita ngomong babagan Lenin, dudu jenderal putih. Uprisings ing Tambov, Samara / perang chapan, kang kita nyoba ora kanggo nulis bab ing USSR, amarga uprising iki wiwit ing distrik Simbirsk /, pambrontakan Shadrin, lan saliyane iki uprisings gedhe, ana atusan uprisings cilik. mung ing pemberontakan Tambov sing 129 ewu. manungsa. Sajrone penindasan pemberontakan, Lenin ngirim telegram kanthi instruksi babagan cara ngatasi para pemberontak. Maca Lenin, kanca Bolshevik, Lenin. Miturut cara, gas digunakake marang wong-wong dhewe ing sangisore Lenin sing apik. Wong iki minangka Russophobe liar, maca karyane nalika perang sipil. Tanpa ngerti karyane, aja nulis.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. Komentar wis dibusak.
                      4. Komentar wis dibusak.
                      5. Komentar wis dibusak.
                  2. 34 wilayah
                    34 wilayah 31 Mei 2015 04:39
                    0
                    Kapten! 23.16. Ngendi sampeyan maca omong kosong iki? Svanidze mbokmenawa marang sampeyan wong iki, minangka wong seda saka gas, executions lan gallows. Kolega sampeyan terus-terusan medeni kekejeman saka Reds. Nanging ana uga putih, lan sayuran ijo, lan wong manca beradab. Lha kok kowe meneng wae? Ing ngendi sampeyan sijine ilat? Aku curiga sampeyan kerja kanggo wong-wong mau. Utawa sampeyan digunakake ing peteng? Nanging, sampeyan kerja kanggo dheweke. Lan sampeyan wis brainwashed ora Samsaya Awon saka dill.
                    1. kapten
                      kapten 1 Juni 2015 19:12
                      0
                      Leluhurku saka provinsi Tambov, aku curiga yen sampeyan Russophobe utawa Russophobe, jelas ora maca karya Lenin. Dheweke nulis ing kana kanthi jelas kepiye hubungane karo petani Rusia. Sampeyan ketoke ngulu pil utawa nyenengi ing obatan, utawa bisa uga Zionis ardent. Sampeyan ngomong omong kosong, biasane dihina dening wong Yahudi Zionis utawa wanita cacat mental.
                2. ty60
                  ty60 30 Mei 2015 23:33
                  +2
                  Aja ndemek Kappel! Krasnov lan Shkuro ana ing dhaptar sing padha karo dheweke .. Iku kaya Vlasov lan Panfilov. Aja bingung anget karo alus.
                  1. Vladkavzaz
                    Vladkavzaz 30 Mei 2015 23:40
                    +2
                    ty60(2)RU
                    Jenderal Karbyshev-perwira.
                    Lan KAPPEL tartamtu minangka bandit Pengawal Putih.
                    Vlasov-Hitler lackey, pengkhianat.
                    Panfilov HERO saka negara, apa sampeyan duwe kekacoan ing sirah?
          5. Paman Joe
            Paman Joe 31 Mei 2015 02:27
            +1
            Quote: kapten
            Lenin ora nggulingake, Lenin nembak kulawarga tsar
            Ditembak kanthi pribadi, utawa menehi pesenan?
            Lan raja endi sing ditembak? Kayane Lenin bali menyang Rusia nalika ora ana tsar maneh, utawa ora?

            Dheweke teka saka Swiss menyang Rusia nganggo mobil penumpang, nanging disegel. Sapa sing mbantu dhèwèké lan kanca-kancané? Gusti Allah utawa intelijen Jerman?
            Lan sing mbantu Drozdosky ora ngganggu sampeyan?
            Lan kepiye anggota saka 10 partai liyane sing lelungan ing wektu sing padha lan ing rute sing padha?
            ora? mung Lenin?
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Paman Joe
                Paman Joe 31 Mei 2015 05:18
                -2
                Kutipan: 34 wilayah
                Mung otak
                Apa dheweke mangan? ngguyu
          6. Timur82
            Timur82 31 Mei 2015 13:30
            0
            Gusti Allah melasi sampeyan ora wajar, lan kecerdasan Jerman mung bakal nggawa sampeyan menyang sinetron, kaya ora ana gunane. Inggih, Bolsheviks mbela lan nguatake tanah air.
        3. Mahmut
          Mahmut 30 Mei 2015 17:19
          +5
          Tumindak ratu iku wajib, rezim lawas wis ora bisa urip ing jagad anyar sing ganti.

          Inggih, sial.
          1. tolian
            tolian 30 Mei 2015 20:10
            +5
            Mahmut, sampeyan begja. Sampeyan bisa ndeleng ing conto Outskirts sing iki ora omong kosong.
        4. wilayah58
          wilayah58 30 Mei 2015 17:21
          +9
          Kutipan saka: bort4145
          Tumindak ratu iku wajib, rezim lawas wis ora bisa urip ing jagad anyar sing ganti.

          Keperluan lan kemungkinan iku beda-beda, yaiku babagan kasengsem ing periode sejarah kasebut. Nanging luwih jero sampeyan digali, kabeh dadi kontradiktif. Banget amba tangle kapentingan intertwined ana. Ora kasil. Apa sebabe Bolshevik menang jelas: tanah - kanggo petani, pabrik - kanggo buruh, kabeh kekuwatan kanggo rakyat - iki minangka insentif sing kuat banget. Lan kasunyatan bisa diinterpretasikake kanthi cara sing beda-beda. Contone, lelucon lawas kanthi cara anyar:
          Presiden Amerika lan Putin ngatur jog esuk bebarengan. Sporty Putin kanthi alami dadi pisanan, lan presiden Amerika nomer loro. Media "independen lan objektif" nyedhiyakake informasi:
          Ing Rusia: "Putin teka pisanan, Presiden Amerika mlayu pungkasan."
          Ing Amerika Serikat: "Putin teka kanthi penultimately, lan Presiden Amerika Serikat njupuk Panggonan liya terhormat."
        5. AlexL
          AlexL 30 Mei 2015 17:46
          +2
          Sayange Jendral Brusilov ora bakal bisa mangsuli babagan kahanan tentara sing "sedih". Miturut cara. Jerman ing Nicholas II malah ora bisa ngimpi tekan Volga lan Kaukasus.
          1. Moose
            Moose 30 Mei 2015 18:15
            +4
            Sayange Jendral Brusilov ora bakal bisa mangsuli babagan kahanan tentara sing "sedih".

            Lan ngandika. Maca kenangane.
            Miturut cara. Jerman ing Nicholas II malah ora bisa ngimpi tekan Volga lan Kaukasus.

            Ing taun 1914 dheweke ora ngimpi. Ing wektu iku, mungsuh utama Jerman ora Rusia, nanging Prancis. Kaiser luwih seneng ora nglawan Rusia babar pisan.
            1. Dart2027
              Dart2027 30 Mei 2015 19:00
              -1
              Kutipan: Elk
              Lan ngandika. Maca kenangane.

              lagi maca. Dheweke dudu monarki, nanging dheweke yakin bakal menang sawise serangan sing bakal teka.
            2. tolian
              tolian 30 Mei 2015 20:17
              +1
              Elk, Jerman perang ing rong front. Caucasus sing?
              1. Moose
                Moose 30 Mei 2015 22:02
                +2
                Elk, Jerman perang ing rong front. Caucasus sing?

                Nalika komentar kasebut teka, pitakonan muncul, lan penulis iki nyoba maca, apa sing arep diomentari?
                Z.Y. Kanggo informasi sampeyan, Jerman lan sekutu ing loro Perang Donya perang ing paling ora loro fronts ing wektu sing padha, sanajan ana wektu nalika ing papat ... Banjur apa?
              2. V.ic
                V.ic 31 Mei 2015 06:43
                +1
                “Wis tanggal 25 Mei 3 prajurit ndharat ing Poti.
                Prajurit Jerman, lan ing tanggal 30 Mei ana misi diplomatik Jerman teka ing Tiflis. Ora let suwe kabeh ril sepur lan transportasi banyu ing Georgia, uga tambang mangan Chiatura, ana ing kontrol Jerman.
                http://www.religions.am/files/801/library/historic/H019.pdf
                Iki kedadeyan ing taun 1918.
            3. bort4145
              bort4145 30 Mei 2015 21:48
              +4
              Ha: "Sayang banget yen Jendral Brusilov ora bakal bisa mangsuli babagan" negara" sing ala.
              Operasi Prusia Timur. . Tanggal 4 (17 Agustus), 1914, tentara Rusia nyabrang tapel wates, ngluncurake serangan marang Prusia Timur. Tentara 1 pindhah menyang Koenigsberg saka sisih wétan Tlaga Masurian, Tentara 2 - saka sisih kulon. Minggu pisanan saka tumindak tentara Rusia sukses; Pertempuran Gumbinen-Goldap tanggal 7 (20 Agustus) rampung kanggo ndhukung tentara Rusia. Nanging, wadyabala Rusia ora bisa njupuk kauntungan saka woh-wohan saka kamenangan amarga saka kesalahane komando ngarep, kang salah nimbang kahanan. Loro tentara Rusia dikirim ing arah sing beda-beda, sing nggawe jurang gedhe ing antarane wong-wong mau, sing Jerman ora alon-alon kanggo njupuk kauntungan, ngenani sisih mbukak saka Tentara 2nd. 13-17 (26-30) 2 Agustus tentara Jendral Samsonov nandhang kekalahan serius, loro saka enem korps sing dadi bagéan saka iku diubengi lan dicekel.. Ing tradhisi Jerman, acara kasebut diarani Pertempuran Tannenberg. Sawisé iku, Tentara Ka-1 Rusia, sing ana ing ancaman ngubengi pasukan Jerman sing unggul, dipeksa mundur menyang posisi asliné kanthi perang, mundur rampung tanggal 3 September (16).
              Lan banjur ana 1915
              Ing taun 1915, ngarep meh ora dipindhah - asil saka kabeh serangan galak iku advance saka garis ngarep ora luwih saka 10 km. Pengorbanan gedhe ing loro-lorone ora ngasilake asil sing signifikan. Nanging, kahanan kasebut ngidini Jerman nggedhekake serangan ing Front Wétan - kabeh penguatan tentara Jerman ditujokake kanggo nglawan Rusia, dene perbaikan garis pertahanan lan taktik pertahanan ngidini Jerman yakin karo kekuwatan Kulon. Front karo nyuda bertahap ing pasukan melu ing.

              Komando Jerman ngganti strategi kanggo taun 1915, mutusake kanggo ngalih pukulan utama saka Front Kulon menyang Front Wétan supaya bisa ngalahake Rusia. lan meksa kanggo tentrem kapisah.

              Mundur, sing diwiwiti kanthi terobosan Jerman, nalika Lvov ditinggal, wis entuk karakter sing direncanakake, pasukan Rusia mundur kanthi urutan relatif. Nanging, gagal militèr utama iki diiringi mundhut saka semangat tentara Rusia lan massal nyerah.

              Sukses saka serangan Jerman difasilitasi dening kasunyatan sing ing mangsa panas krisis ing sumber militèr saka tentara Rusia wis tekan maksimum. Sing penting yaiku sing disebut "keluwen cangkang" - kekurangan cangkang sing akut kanggo potongan artileri tentara Rusia.

              Lan iki Wikipedia, miturut isi artikel)) sing dihias kanggo tentara tsarist.
              1. bort4145
                bort4145 30 Mei 2015 22:04
                +4
                lan Brusilov
                Ing Juli wiwit nyerang umum saka tentara Rusia ing printah saka Brusilov, kang terus kabeh panas. Sajrone "Brusilov terobosan" Austria-Hongaria ana ing verge asor. Pasukan Rusia bisa nguwasani Galicia lan Bukovina, nanging amarga ora ana dhukungan saka front liyane, Brusilov kepeksa pindhah menyang pertahanan.

                Kanggo Rusia, terus-terusan perang dadi bilai. Ekonomi negara ngalami pergolakan sing terus-terusan, sikap para prajurit marang perang diganti kanthi pirang-pirang cara, lan ana kerusakan serius ing disiplin. Rusia ilang kira-kira 2 yuta wong sing tiwas.

                Sawisé révolusi, Pamrentahan Sementara mratélakaké yèn negara tetep setya marang kuwajibané. Rusia ora mundur saka perang. Nanging upaya kanggo nyerang ing Galicia lan Belarus rampung gagal. Jerman ngrebut Kapuloan Moozun lan Riga. Ing wektu iku, tentara Rusia wis rampung demoralisasi.

                Lan, yen ora kanggo kepentingan Amerika Serikat lan Inggris, mula ora dingerteni manawa jagad pisanan lan kaping pindho....
                1. Mahmut
                  Mahmut 30 Mei 2015 23:06
                  -4
                  Kanggo Rusia, terus-terusan perang dadi bilai. Perekonomian negara kasebut terus-terusan nggegirisi.

                  Lan kenapa ekonomi Rusia wiwit goyang. Ora saka kasunyatan sing serangan unpunished wiwit ing pabrik militèr. Utawa sabotase dening mentri lan Duma Mason. Lan kenapa, kanthi keluwen cangkang ing gudang, 4 yuta tembakan tetep ora diklaim. Jumlah iki bakal cukup kanggo setahun permusuhan.

                  tentara Rusia wis rampung demoralisasi.

                  Ya, ora tau kedadeyan yen tentara Rusia dadi demoralisasi amarga kalah, lan luwih-luwih sawise menang. Sapa sing dadi demoralisasi utama. Apa ora setan-setan sing ngubur propaganda trench. Ora wong-wong sing nomer ing populasi Kakaisaran Rusia ana 5%, ing antarane pedagang 40%, lan ing antarane Bolsheviks sing teka kuwasa 80%.
                  1. Vladkavzaz
                    Vladkavzaz 30 Mei 2015 23:10
                    0
                    Mahmut SU
                    Apa statement sing sampeyan sinau banget adhedhasar?
                    Menehi kula link, aku penasaran karo sing nerbitaké iki.
                    Banjur ing kene aku wis nemokake sing jelas sampeyan ora seneng.
                  2. 34 wilayah
                    34 wilayah 31 Mei 2015 04:49
                    0
                    Mahmut! 23.06. Nuwun sewu. Cathetan . Ing nuthouse apa sampeyan njupuk omong kosong iki? Waca paling ora wiki kanggo taun kaping 17. Sing numpes tentara.
                    1. Mahmut
                      Mahmut 31 Mei 2015 06:07
                      0
                      Mahmut! 23.06. Nuwun sewu. Cathetan . Ing nuthouse apa sampeyan njupuk omong kosong iki? Waca paling ora wiki kanggo taun kaping 17. Sing numpes tentara.

                      Sing nulis sertifikat saka madhouse ing wiki ora dibutuhake. Kajaba iku, aku ora sebutno ngendi wae bab 17 taun. Intine "tentara demoralized" ora mung nahan Jerman, sing duwe kaluwihan ing artileri abot, nanging uga bisa ngalahake kerajaan Austria-Hongaria lan Ottoman. Denigrasi sajarah kita wiwit ora saka periode Perang Donya II 1941 lan ora saka 37, nanging saka Perang Patriotik Agung 1914. Kang, sawise tekane Bolsheviks, dumadakan dadi imperialis.
                  3. Alexey R.A.
                    Alexey R.A. 1 Juni 2015 15:58
                    +2
                    Quote: Mahmut
                    Lan kenapa, kanthi keluwen cangkang ing gudang, 4 yuta tembakan tetep ora diklaim. Jumlah iki bakal cukup kanggo setahun permusuhan.

                    Lan sampeyan ndeleng nomenklatur tembakan. Iku biasane shrapnel. sing ngarep ora perlu, nanging industri terus gawé mung amarga produksi granat ora bisa maneh tambah.

                    Kajaba iku, cangkang ing gudang mapan mung amarga sepur ambruk nalika taun 1917. Bisa dilayani yaiku 50% lokomotif lan 40% gerbong - saka syarat minimal nalika perang.
                    Quote: Mahmut
                    Sapa sing dadi demoralisasi utama.

                    Bener 7 Bolshevik? eseman
                    Revolusioner Sosial minangka pimpinan utama ing kono.
                    1. Scraptor
                      Scraptor 1 Juni 2015 16:43
                      0
                      Apa shrapnel iki ora dibutuhake ing perang posisi?

                      opo wae sing diarani...
                      1. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 1 Juni 2015 17:09
                        +1
                        Kutipan saka Scraptor
                        Apa shrapnel iki ora dibutuhake ing perang posisi?

                        Persis! Amarga shrapnel efektif nglawan target sing mbukak. Sanalika infanteri wiwit burrow, efektifitas shrapnel langsung mudhun. Lan granat dadi dikarepake. Nanging kanthi granat, kabeh ala banget kanggo kita ...
                        Sifat-sifat serpihan lan granat (pirsani ibid.) dikonfirmasi dening pengalaman perang. Agawe nglawan target langsung sing kapapar, serpihan ora duwe daya nglawan target sing didhelikake. Kanggo karusakan saka penutupan lan asor saka target urip, grenade 76-mm dadi banget. Senadyan iki, karo transisi saka seluler kanggo perang posisi, dikarepake kanggo granat tambah enormously, lan saka Autumn 1915 iki mutusaké kanggo duwe tinimbang 15 kanggo 50% granat ing kit pertempuran. Amarga impotensi serpihan kanggo macem-macem tujuan, negara-negara perang wiwit ngenalake tentara meriem akeh - nganti 80, yen ora luwih, macem-macem jinis proyektil khusus, saben dimaksudake kanggo ngrampungake tugas tartamtu. (Kajaba iku, amarga perlu banget kanggo cangkang lan amarga kekurangan baja lan sawetara bahan mentah dhasar liyane, produksi cangkang sing disederhanakake saka macem-macem pengganti logam lan panyedhiya granat kanthi bahan peledak surrogates wis nyebar.

                        Kanthi Tambah ing dikarepake kanggo granat 76-mm, padha wiwit digawe ing cara Perancis simplified saka bahan surrogate (tinimbang saka baja, wesi biasa lan baja), kanggo entuk output massa sanalika bisa.

                        Amarga bebaya granat wesi lan aksi bledosan dhuwur sing ringkih dibandhingake karo granat baja (tembok kandel awak granat wesi nyuda volume ruang njero lan, mula, jumlah bahan peledak sing dilebokake ing njero ruangan kasebut. ), ketua Komisi Administratif Khusus kanggo unit artileri ngajokake masalah kanggo keputusan dening komandan tertinggi.
                        (c) Barsukov
                      2. Scraptor
                        Scraptor 1 Juni 2015 18:12
                        -2
                        Shrapnel khusus kanggo infantri tertutup. Miturut mbukak buckshot.
                        Para hegemon Wikipedia Rusia, ing topik iki wis digulung ing rokok, basa Inggris durung rampung.

                        Panggunaan shrapnel karo sekring radio (saka pembangunan ing WWII) tinimbang detonators retarder WWII conventional ing Ardennes ing posisi Jerman umume mimpin kanggo gilingan meat kuwi sing Jerman wedi protrude menyang trenches saka dugouts.

                        sugeng rawuh! Sampeyan ndhelikake 4 yuta cangkang ing gudang sing dibutuhake banget dening tentara, lan kanthi mangkono ngidini Jerman mateni luwih akeh "Rusia iki" ...
                      3. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 2 Juni 2015 10:03
                        0
                        Kutipan saka Scraptor
                        Shrapnel khusus kanggo infantri tertutup. Miturut mbukak buckshot.
                        Para hegemon Wikipedia Rusia, ing topik iki wis digulung ing rokok, basa Inggris durung rampung.

                        Apa sampeyan pengin mbantah karo pejabat Staf Umum, kepala inspektur artileri lapangan ing sangisore Panglima Tertinggi lan ketua komisi kanggo organisasi artileri abot khusus? nglirik
                        Kanggo infantri WWI sing wis mapan, pecahan peluru pancen ora efektif.
                        Kutipan saka Scraptor
                        Panggunaan shrapnel karo sekring radio (saka pembangunan ing WWII) tinimbang detonators retarder WWII conventional ing Ardennes ing posisi Jerman umume mimpin kanggo gilingan meat kuwi sing Jerman wedi protrude menyang trenches saka dugouts.

                        Apa aku kantun soko, lan ana radio sekring ing WWI? Kita ngomong babagan panggunaan shrapnel ing Perang Dunia I.
                        Lan omong-omong, saka ngendi Yankees entuk pecahan saka Ardennes? Ana, EMNIP, ana O biasa lan OF karo VT-sekering.
                        Kutipan saka Scraptor
                        sugeng rawuh! Sampeyan ndhelikake 4 yuta cangkang ing gudang sing dibutuhake banget dening tentara, lan kanthi mangkono ngidini Jerman mateni luwih akeh "Rusia iki" ...

                        Visor anti-shrapnel ing trenches lan relung wis nyebar ing taun 1915. Punika foto trench RIA ing Galicia.
                      4. Scraptor
                        Scraptor 2 Juni 2015 15:25
                        0
                        Apa wong-wong iku sing ngianati Rajane? Ndhelikake 4 yuta cangkang sing dibutuhake? Lan minangka pilihan - hama utawa anak-anake sing tanggung jawab kanggo kekurangan operator personel lapis baja ing infanteri Tentara Merah, sing banjur ngalami kerugian liar ing Perang Donya II saka geni mortir amarga iki?
                        Ing ndhuwur kasebut kanthi jelas ditulis babagan panelpon radio ing WWII.
                        http://en.wikipedia.org/wiki/Proximity_fuze
                        ndeleng bagean Penyebaran ana
                        "Sawise Jenderal Dwight D. Eisenhower nuntut supaya diijini nggunakake fuzes, fuzes VT digunakake ing Pertempuran Bulge ing Desember 1944, "
                        и
                        VT lan "Wektu Variabel"

                        Sing sisih tengen uga dilindhungi nganggo visor apa? Sing sisih kiwa malah sirahe ora direksa, apamaneh bokonge.
                        Mung dugout kanthi tembak saka embrasures mbantu nglawan pecahan peluru, ora mung langsung mudhun nanging uga menyang sisih.
                      5. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 3 Juni 2015 12:33
                        0
                        Kutipan saka Scraptor
                        Apa wong-wong iku sing ngianati Rajane? Ndhelikake 4 yuta cangkang sing dibutuhake? Lan minangka pilihan - hama utawa anak-anake sing tanggung jawab kanggo kekurangan operator personel lapis baja ing infanteri Tentara Merah, sing banjur ngalami kerugian liar ing Perang Donya II saka geni mortir amarga iki?

                        Lan apa sing kudu ditindakake dening operator personel lapis baja karo proteksi marang geni mortir? Pengangkut personel lapis baja ing WWII minangka sarana transportasi infanteri menyang medan perang. Mbusak infantri saka operator personel lapis baja ing WWII ditindakake kanthi jarak sing ngluwihi jarak tembak efektif PTA. Lan iki 600-800 m. Mung ing ngisor mortir. Yen sampeyan nyedhaki, operator personel lapis baja karo geni anti-tank dadi kuburan massal departemen.
                        Lan, kanthi cara, operator personel lapis baja digawe ing USSR. Kaya biasane, sawetara taun ora cukup.
                        Kutipan saka Scraptor
                        Ing ndhuwur kasebut kanthi jelas ditulis babagan panelpon radio ing WWII.

                        Lan sikap apa panelpon radio ing WWII kudu efektifitas shrapnel ing infanteri dug-in 30 taun sadurungé?
                        Miturut cara, amarga shrapnel efektif banget - kenapa Yankees pager VT? Padha bakal murub shrapnel super-efisien.
                        Kutipan saka Scraptor
                        Sing sisih tengen uga dilindhungi nganggo visor apa? Sing sisih kiwa malah sirahe ora direksa, apamaneh bokonge.

                        Foto dijupuk ing wektu sing sepi. Sajrone shelling, l / s ngadeg ing sisih kiwa ing ngisor visor.
                        Ngomong babagan perlindungan shrapnel.
                        Dipercaya yen kekandelan papan kasebut 7-8 cm Peluru serpihan ora nembus.
                      6. Scraptor
                        Scraptor 3 Juni 2015 16:40
                        0
                        Pengangkut personel lapis baja nduweni armor anti-fragmentasi. Ing Perang Donya II, iki minangka sarana kanggo ngliwati zona geni mortir. Reservasi BMP Jerman cocog karo BMP-1 lan semi-uler.
                        Kasunyatan bilih padha ora bisa nindakake soko ana omong kosong, amarga armored personel operator luwih prasaja saka tank, lan iku bisa kanggo nggawe paling saka wedges. Nanging, malah kendaraan lapis baja sing diseret ing mburi tank ing Tentara Abang dibukak kanggo pecahan mortir saka mburi.
                        Apa marinir tank, kapapar kabeh pecahan, uga mudhun ing 600-800?
                        Miturut cara, kabeh operator personel lapis baja sing ditampa ing Lend-Lease dikirim ... traktor menyang artileri.
                        Senjata anti-tank nyoba ngalahake Yu-87 sadurunge serangan kasebut diwiwiti. Tank lan bedhil self-propelled uga nyerang liyane kanthi geni.
                        Supaya Yu-87 bisa nggarap artileri lan ora ana tank Soviet, kabeh penerbangan Soviet didegaké ing lapangan udara utama ing dina pisanan perang. Jerman banjur mabur pengintaian lan numpes bedhil anti-tank Soviet lan tanker tank - iku kabeh Blitzkrieg.

                        Malah luwih ... ing bagean "VT lan "Variabel Wektu"" ing link mung diterangno.

                        Lha, kepriye kuldi lan mburine wong-wong sing ngadeg ing foto ing sisih kiwa bisa dilindhungi? Pecahan kasebut kasebar ing kabeh arah, lan cangkang digawa metu kanthi tangentially menyang trench lan ora ing ngarep, supaya ana "jendhela" sing luwih gedhe kanggo micu set detonator-retarder kanggo wektu tartamtu (rentang target) (lan uga supaya bisa tekan ing ngisor visor kasebut).
                        kanggo dig kabeh trench lan ora setengah iku sampah?

                        Sawijining peleton (lan dudu regu) diowahi dadi kuburan massal sing mbukak dening salah sawijining tambang sing tiba ing cedhak.
                        Lan kendharaan tempur personel lapis baja / infanteri minangka dorongan cilik kanggo 100-150m saka turunan khas sadurunge mung RPG-7.

                        wah! Lan iki sing ditulis "marsekal" kanggo aku! Patroli ijo, dadi aku ngarep-arep?
                      7. Moose
                        Moose 2 Juni 2015 10:20
                        -1
                        Shrapnel khusus kanggo infantri tertutup.

                        Bangke sirahmu menyang tembok.
                        Iki bakal dadi cara sing paling ora nyenengake kanggo nyingkirake manungsa saka makhluk sing ora cocog.
                      8. Scraptor
                        Scraptor 2 Juni 2015 15:07
                        0
                        Tanduk turu ... "rusa" keprungu Ndhuwur, kanca wis dibenerake kanthi visor anti-shrapnel ing tutupe.
                      9. Moose
                        Moose 2 Juni 2015 18:24
                        0
                        Shrapnel khusus kanggo infantri tertutup. Miturut mbukak buckshot.

                        Panggunaan shrapnel karo sekring radio (saka pembangunan ing WWII) tinimbang detonators retarder WWII conventional ing Ardennes ing posisi Jerman umume mimpin kanggo gilingan meat kuwi sing Jerman wedi protrude menyang trenches saka dugouts.

                        Tingkat mental sampeyan pancen apik tenan! Kanggo nggawe rong statement sing saling eksklusif ing siji kiriman iku kudu!
                        Senajan iki mung bukti saka nggatekke kandhel Panjenengan.
                      10. Scraptor
                        Scraptor 2 Juni 2015 20:37
                        0
                        Suhaty, maneh wong wadon bodhomu wis ketabrak empedumu!
                        Apa mutually exclusive? Buckshot ditembaki langsung ing infanteri sing maju, proyektil serpihan sing mabur ing sadhuwure trench diunekake ing ndhuwur lan nyerang infantri ing trench kanthi serpihan saka ndhuwur. Sekring radio ing wektu sing padha menehi akurasi sing luwih gedhe.
                        Saiki ora mung ing bedhil anti-pesawat utawa artileri lapangan, nanging uga bisa dipakai
                        https://ru.wikipedia.org/wiki/XM-25
                        senajan artikel wis kuna kanggo dangu, nanging maca "Gunakake Pertempuran" ana.
                      11. Moose
                        Moose 3 Juni 2015 06:28
                        0
                        Apa mutually exclusive? Buckshot ditembaki langsung ing infanteri sing maju, proyektil serpihan sing mabur ing sadhuwure trench diunekake ing ndhuwur lan nyerang infantri ing trench kanthi serpihan saka ndhuwur.

                        ya wis. Lan saliyane shrapnel lan buckshot (kanthi cara, sampeyan ngerti bedane rong jinis amunisi iki?), Ora ana amunisi liyane.
                        Sampeyan ngerti, dheweke biasane njupuk kanthi tujuan kanggo numpes mungsuh, lan mungsuh, mula, nggawe macem-macem cara supaya ora kalah. Iki minangka dialektika. Lan carane shrapnel efektif nglawan infantri mbukak, contone, nglawan kolom ing Maret, iku ora ana guna kanggo nutupi slightest. Tentara Rusia wis ngerti kanthi lengkap babagan serpihan kasebut ing taun 1904.
                        Umumé, sampeyan bakal paling maca bab topik, uga, paling Shirokorad. Mungkin dheweke kudu mandheg ngomong omong kosong.
                      12. Scraptor
                        Scraptor 3 Juni 2015 16:13
                        0
                        Kutipan: Elk
                        Apa sampeyan ngerti bedane rong jinis amunisi iki?

                        Yen sampeyan takon pitakonan kasebut, lan nulis omong kosong kasebut sawise apa sing wis ditulis ing ndhuwur babagan bedane buckshot lan shrapnel, mula sampeyan dudu kidang ... ora kaya elk. Pindhah menyang Shirokorad nganggo dialektika sampeyan. lol
                      13. Scraptor
                        Scraptor 3 Juni 2015 18:11
                        0
                        Kaya dijupuk saka jawaban liyane ing kene:
                        Nalika cangkang mbledhos, serpihan artileri nyebar ing kabeh arah, kaya bedhil anti-pesawat, lan cangkang ditindakake kanthi flanking (utamane tanpa sekring radio) kanthi tangensial menyang trench lan ora menyang ngarep, supaya ana sing luwih gedhe " jendhela" kanggo micu sawetara kanggo nyetel target kanggo detonator retarder wektu tartamtu.
                        Buckshot utawa bedhil mesin, banjur padha nyoba ora kanggo mencet ing bathuk.

                        Mail-shelled, apa sampeyan maca link ing Rusia bab mesin iki lan anti-defila shooting karo bantuan saka amunisi bledosan udhara?
          2. olegaktor
            olegaktor 30 Mei 2015 18:17
            +6
            lan tsar ora ngimpi tekan Berlin ... dheweke lan Jepang sadurunge, kabeh sing bisa dijaluk .. al ... lan Stalin bisa ngrampungake freaks Jerman.
            1. RUS
              RUS 30 Mei 2015 21:20
              +2
              Kutipan saka olegactor
              lan Stalin bisa nyirnakake wong-wong aneh Jerman

              Dheweke rampung ing tanggal 45, nanging aja lali babagan perdamaian sing isin karo Jerman sing ditandatangani dening Bolshevik ing tanggal 18.
              PS Ing sangisore tsars, luwih saka sepisan tekan Paris lan Berlin ....
              1. Vladkavzaz
                Vladkavzaz 30 Mei 2015 21:34
                -6
                RUS (2
                Banjur padha ngapusi..
                Inggih, apa gunane resimen kita ana ing Paris-Berlin, yen ora ana sing penting kanggo Rusia, lan Austria, Inggris, Prusia tansah nggunakake getih lan korban prajurit Rusia?
                Brest tentrem? Ya, aku ora ngerti, lan aku bakal nulis kaya sampeyan, nanging sing ngerti bakal ngelingi siji bab - nyimpen kabeh, sampeyan bakal kurban sethitik, yen ora, sampeyan bakal kelangan kabeh.
                1. RUS
                  RUS 30 Mei 2015 22:32
                  0
                  Kutipan: vladkavkaz
                  Banjur padha ngapusi..

                  iya ta? Lan ing apa?
                  1. Vladkavzaz
                    Vladkavzaz 30 Mei 2015 22:53
                    +1
                    RUSS (2) RU
                    Apa kuliah babagan penghapusan buta huruf?
                    Lan angel nyadari kesalahane dhewe, yen sampeyan wis sukses, coba maneh.
                    1. Mahmut
                      Mahmut 30 Mei 2015 23:19
                      -2
                      Apa kuliah babagan penghapusan buta huruf?

                      Apa sampeyan bisa ngomong ing taun pinten pendidikan dasar gratis wajib dipuntepangaken ing negara kita? Jawaban sing bener yaiku 1908.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. Komentar wis dibusak.
                      4. Paman Joe
                        Paman Joe 31 Mei 2015 03:26
                        -1
                        Quote: Mahmut
                        Apa sampeyan bisa ngomong ing taun pinten pendidikan dasar gratis wajib dipuntepangaken ing negara kita? Jawaban sing bener yaiku 1908.
                        Angger-anggering Toret 3 Mei 1908 diarani "Ing ninggalake 6.900.000 rubel kanggo kabutuhan pendidikan dhasar," lan ora ana tembung siji-sijine babagan introduksi pendidikan dhasar gratis wajib ing Rusia.

                        "Koleksi Lengkap Hukum Kakaisaran Rusia", kaca 228-329, No. 30328 - http://www.nlr.ru/e-res/law_r/search.php?part=1885®im=3
                2. 34 wilayah
                  34 wilayah 31 Mei 2015 04:59
                  0
                  Vladikavkaz! 21.34. Pitu minus, siji plus. Jajak pendapat sing nguciwani. Pinggiran sing unggul kanthi skor 7 nganti 1. Sedhih. Russ! 21.20. conto apik saka marginalization. Lan dheweke ora piyambak. Kasur teka. Skor 7 kanggo 1 saya wedi. Iki minangka situs patriotik kanggo sampeyan. Ing kasunyatan, mbokmenawa luwih dhuwur.
                  1. RUS
                    RUS 31 Mei 2015 09:32
                    0
                    Kutipan: 34 wilayah
                    Vladikavkaz! 21.34. Pitu minus, siji plus. Jajak pendapat sing nguciwani. Pinggiran sing unggul kanthi skor 7 nganti 1. Sedhih. Russ! 21.20. conto apik saka marginalization. Lan dheweke ora piyambak. Kasur teka. Skor 7 kanggo 1 saya wedi. Iki minangka situs patriotik kanggo sampeyan. Ing kasunyatan, mbokmenawa luwih dhuwur.

                    Situs kasebut bisa uga patriotik, nanging forum iki diisi karo propaganda Bolshevik lan ideologi utopia.
                    1. Vladkavzaz
                      Vladkavzaz 31 Mei 2015 09:52
                      +3
                      RUSS (2) RU
                      ngapusi .
                      Sampeyan lan kanca, Romanov tartamtu.
                      Ora ana PROPAGANDA ing kirimanku-Sejarah MURNI.
                      Nanging ing LIES BLASTING Panjenengan.
                      ROMANOV-Metu saka darurat, Aku bakal matèni sampeyan ing regejegan, kaya Gusti Allah penyu, lan judhul moderator ora bakal nylametaké panjenengan.
                      Kalebu kanggo dirtiest ing syarat-syarat pesen ing pribadi.
                      1. RUS
                        RUS 31 Mei 2015 12:01
                        -1
                        Kutipan: vladkavkaz
                        RUSS (2) RU
                        ngapusi .
                        Sampeyan lan kanca, Romanov tartamtu.
                        Ora ana PROPAGANDA ing kirimanku-Sejarah MURNI.
                        Nanging ing LIES BLASTING Panjenengan.
                        ROMANOV-Metu saka darurat, Aku bakal matèni sampeyan ing regejegan, kaya Gusti Allah penyu, lan judhul moderator ora bakal nylametaké panjenengan.
                        Kalebu kanggo dirtiest ing syarat-syarat pesen ing pribadi.

                        Matur nuwun, nggawe aku ngguyu. ngguyu
                      2. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 13:29
                        +3
                        RUS (2
                        Ora ana sing nutupi?
                        Komentar lusuh ngomong jelas kanggo sampeyan. Apa ora ana penyensor liberal? Oh, ya ..
                        Bentuk censorship sing paling ala yaiku liberal, amarga ora ngakoni pendapat sing beda, sanajan adhedhasar fakta sejarah.
                      3. Timur82
                        Timur82 31 Mei 2015 13:33
                        0
                        Inggih, paling sampeyan ngguyu, yen dina iku muspra - ing wayah sore lan kethek isih sedih, uga, paling sampeyan nggambar dhewe.
                      4. Scraptor
                        Scraptor 31 Mei 2015 13:25
                        -1
                        Lha, apa balung-balung sing ana ing lemari?

                        Ora ketompo Trotsky lan Vovchik uga teka saka negara sing panas, sawetara nganggo gerbong sing disegel, sawetara ing kothak jeruk. wassat
                    2. Scraptor
                      Scraptor 31 Mei 2015 13:20
                      0
                      Liyane memuji Lockheed amarga nyolong "darurat eksperimen sing ala" Yak, dheweke nulis yen kita ora butuh penerbangan (pesawat pesawat), lan dheweke nyoba ngobong ing bahan bakar helikopter lan banjur klelep kabeh MP ing rong UDC ... iku nglawan latar mburi "Armenia".
                      operator helikopter, tegese kudu ... nglirik
                      Iku kedadeyan! wassat
          3. kembang srengenge
            kembang srengenge 30 Mei 2015 19:19
            +7
            Nanging nyata banget ing Kerensky liberal.
            Negara deplorable tentara ing 1917 utamané minangka asil saka aktivitas saka pamaréntah Kerensky.
            1. tolian
              tolian 30 Mei 2015 20:18
              +4
              Poroshenko banget ngelingi Kerensky.
              1. samarin1969
                samarin1969 30 Mei 2015 22:29
                +2
                "Poroshenko banget ngelingi Kerensky"
                Ing busana wanita lan ing mobil Piet? ... katon elek, nanging aku wis siyap nonton acara iki ...
            2. 34 wilayah
              34 wilayah 31 Mei 2015 05:07
              +1
              Sunzhenets! 19.19. Napa sampeyan menehi rahasia militer? Kene, akeh pracaya ing pengaruh pernicious saka Lenin, lan sampeyan Cut bebener ing mata uterus. Ya, lan Kerensky ora mlayu nganggo busana, nanging ing mobil misi diplomatik Amerika. Pranyata yen Amerika nutupi penerbangan Kerensky? Iku aneh carane metu. Padha menehi silihan kanggo Kerensky lan Putih, nanging ora kanggo agen Bolshevik manca. Inkonsistensi. (Iki aku mangsuli kabeh bebarengan kanggo numpuk).
              1. Kapten45
                Kapten45 31 Mei 2015 20:56
                +1
                Kutipan: 34 wilayah
                Ya, lan Kerensky ora mlayu nganggo busana, nanging ing mobil misi diplomatik Amerika. Pranyata yen Amerika nutupi penerbangan Kerensky?

                Ya, lan banjur Alexander Fedorovich urip nganti mati ing SGA.
          4. wong
            wong 30 Mei 2015 21:18
            +1
            Kutipan: AlexL
            Sayange Jendral Brusilov ora bakal bisa mangsuli babagan kahanan tentara sing "sedih". Miturut cara. Jerman ing Nicholas II malah ora bisa ngimpi tekan Volga lan Kaukasus.

            apa sing bisa diimpiake wong Jepang?
            wassat
          5. ty60
            ty60 30 Mei 2015 23:37
            +3
            sing tugu seumur hidup!Brusilovs pantes iku.
        6. olegaktor
          olegaktor 30 Mei 2015 18:14
          + 14
          tsar pungkasan minangka mediocrity lengkap .... woh degenerasi kulawarga Romanov ... padha nggulingake dheweke ana lan dalan ...
          1. wong
            wong 30 Mei 2015 21:28
            +2
            Kutipan saka olegactor
            tsar pungkasan minangka mediocrity lengkap .... woh degenerasi kulawarga Romanov ... padha nggulingake dheweke ana lan dalan ...

            sayange... wong Romanov wis ora mambu maneh.
            uga Ukrainians ing Kepemimpinan Ukraina
            ngguyu
          2. Mahmut
            Mahmut 31 Mei 2015 10:09
            0
            tsar pungkasan minangka mediocrity lengkap .... woh degenerasi kulawarga Romanov ... padha nggulingake dheweke ana lan dalan ...

            Lan apa mediocrity. Khusus, paling ora ing siji kasunyatan. Kabeh iku relatif. Inggih, paling ora karo wong sing ngganti - karo Kerensky. Ing cara apa Kerensky luwih wasis tinimbang Romanov. Ing setengah taun, dheweke ngrusak tentara, ngrusak sistem finansial, mbebasake para penjahat, bersenjata Bolsheviks ...
            1. Timur82
              Timur82 31 Mei 2015 13:36
              0
              Panjenenganipun bersenjata Bolsheviks - sing tenan dosa. mahmut - pindhah menyang kennel plank elek, iku luwih gampang kanggo sampeyan ana, iku luwih biasa bodho ing lendhut.
        7. Tovarish1917
          Tovarish1917 30 Mei 2015 19:32
          +4
          Ora Lenin, nanging wong liya, kabeh negara kebak sentimen revolusioner, revolusi ora bisa dihindari.
          1. tolian
            tolian 30 Mei 2015 20:19
            +1
            Piye kabare pinggiran saiki.
        8. AlexDARK
          AlexDARK 30 Mei 2015 22:39
          +1
          Sampeyan luwih ngomong bab losses ing BB2. Aku malah bakal ngomong isin. Atusan ewu prajurit ditawan, saben dina. Iki ora bisa dipikirake.
          "Tumindak ratu iku wajib, rezim lawas wis ora bisa urip ing jagad anyar sing ganti. “Terus kenapa mesakake USSR, miturut pendapatmu, uga kudu dipecah-pecah.
          Oh, sayang banget yen aku bakal entuk minus kanggo bebener.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. Paman Joe
            Paman Joe 31 Mei 2015 03:38
            0
            Kutipan saka: AlexDARK
            Sampeyan luwih ngomong bab losses ing BB2. Aku malah bakal ngomong isin. Atusan ewu prajurit ditawan, saben dina
            Sampeyan bisa ngomong saka ngendi sampeyan entuk?
        9. landak
          landak 31 Mei 2015 10:39
          +1
          Kutipan saka: bort4145
          Penggulingan raja minangka kabutuhan, rezim lawas wis ora bisa ...

          Aja lali yen panguwasa Rusia mundur dawa sadurunge Bolsheviks dadi kuwasa. Bolsheviks, mung ditembak mantan panguwasa, bebarengan karo kulawargané, sing umume ora tumindak positif kanggo dheweke.
          1. Scraptor
            Scraptor 31 Mei 2015 13:35
            -1
            dheweke uga lempitan ing ngisor pistol ...
            1. Pissarro
              Pissarro 1 Juni 2015 19:04
              0
              kanggo apa jenis bedhil ing FIG? Sang Prabu duwe pangiring ing sisihe, sing bakal langsung ngiket badut ing sepur, sing teka kanggo nggulingake dheweke.
              Miturut Jendral D. N. Dubensky, sing ana ing sepur kraton minangka bagéan saka punggawa nalika acara kasebut, ing acara kasebut ana: batalyon Knights of St. Regimen Konsolidasi, tim Resimen Railway dhewe sing nglayani sepur kraton, lan sawetara unit tambahan - baterei anti-pesawat, perusahaan mobil, tim juru tulis.
              1. Scraptor
                Scraptor 1 Juni 2015 19:13
                -1
                Iring-iringane wis ora ana maneh nalika iku. Lan Dubno Mason sampeyan minangka freemason sing padha karo Alekseev sing ngandhani supaya mlebu utawa ...
                1. Pissarro
                  Pissarro 1 Juni 2015 20:21
                  -1
                  Ora ana konvoi ing kasunyatan paralel sampeyan. Panglima Agung ora obah tanpa pangiring ing mangsa perang

                  Nalika Guchkov lan Shulgin seneng-seneng mangkat, njupuk Manifesto ing abdication saka tsar, Nicholas II nguripake kanggo Cossacks saka Konvoi sing saiki ing wayahe:

                  "Saiki sampeyan kudu nyopot monogramku.

                  Kanggo kang Cossacks, ngadeg ing manungsa waé, mangsuli:

                  "Paduka Kaisar, dhawuhake supaya dipateni!"

                  Sang Prabu ora ngarep-arep yen ana wong ing kahanan iki isih bisa tetep setya marang dheweke.
                  1. Scraptor
                    Scraptor 1 Juni 2015 20:27
                    -2
                    Ing paralel sampeyan, obrolan kasebut kedadeyan. keprungu

                    Sampeyan uga bisa maca carane "Ceko putih" banjur njupuk Kolchak menyang sirkulasi.
                  2. Scraptor
                    Scraptor 2 Juni 2015 05:24
                    0
                    Lan kok gambar - kanggo gamblang?
          2. Timur82
            Timur82 31 Mei 2015 13:40
            0
            Lan malah banjur - ora kabeh Bolsheviks ditembak langsung ing umum lan jeneng, nanging ing titik sawetara wong njupuk kaputusan kuwi. Skala siji nganti yuta, dadi kenapa ngguyu lan umum?
            1. Scraptor
              Scraptor 31 Mei 2015 13:56
              -1
              Iki ora kelakon. Telegraf sing padha wis ana. Mail ana kabeh pigeon keprungu
              ukuran iku ana pimpinan nasional Rusia lan kulawarga.
              kaya Tsarevich Dmitry ing Uglich sadurunge
              minangka Archduke Ferdinand (pewaris tahta, kanthi cara, karo garwane, nanging paling ora duwe anak)

              Apa sing ditindakake Kabbalists marang kulawarga kraton ing ruang paling ngisor, banjur sajrone Teror Abang sajrone 20 taun, Trotskyists, lelungan ing sepur waja lan keracunan karo gas mustard saka pesawat, nindakake kabeh negara.
              Gerakan putih meh padha anti-monarchist setan, nanging ora ana sing luwih ringkih lan ukuran kuwi, lan mung langgeng sawetara taun.
        10. azkolt
          azkolt 31 Mei 2015 20:02
          +1
          Sial, kanggo ngomong kanthi kategorine, apa sampeyan wis maca paling ora siji buku babagan wektu kasebut? Utawa ngadili saka crita guru Soviet sekolah? Apa perlu kanggo nggulingaké raja? Kasunyatan manawa dheweke ora cocog karo borjuasi lokal lan taipan finansial Yahudi? Dheweke digulingake, ya, ora dening Bolshevik, nanging dening Mason, lan banjur nyerahake kekuwatan saka tangan menyang tangan marang Bolshevik, dipimpin dening Trotsky, sing diangkut khusus saka AS. Freemason, miturut logika sampeyan, banget mrihatinake babagan kabecikan Rusia, mula ora bisa turu nganti tsar digulingake!
          Akeh wong tuwa sing bisa daktangkep duwe kenangan sing cerah babagan tsar lan wektu kasebut (aku ora ngerti umur sampeyan marshal) Lan kahanan negara lan urip para buruh lan petani luwih apik tinimbang dekade sabanjure. aturan Soviet, ngendi petani saka serfs metu mung ing agêng-sèket, lan Dor iki makarya kanggo 200 gram gandum saben workday. Ngomong sadurunge marang petani sing padha, dheweke bakal nyuwek commies ing gendéra Inggris !!! kang, satleraman, Trotsky ngakoni ing memoirs, nulis yen wong kulit putih wis sijine nerusake MULIH saka monarki WITH SLOGAN, WE ora bakal terus kanggo sawetara minggu Maca buku, lan ora nindakake sembarang omong kosong ora tanggung jawab unsubstantiated karo kang sampeyan. lungguh kene ing marshals!
          Minangka kanggo negara tentara Rusia, iku ing wayah wengi kamenangan lan serangan umum ing Kulon lan landing ing Bosphorus wis dijadwal !!!! Maca, maca buku, ora lungguh kene!!! Maca Utkin "Perang Dunia Pertama", maca Suryaev Tentara Kekaisaran Rusia ing wayah wengi lan nalika Perang Agung, maca Mayor Jenderal Maslovsky Perang Agung ing Front Kaukasia" lan liya-liyane bisa menehi link. Maca Kersnovsky!
          Ya, aku bakal nambah, mung yen keluwen cangkang sing nyerang tentara Rusia ana ing kabeh tentara, mung kanggo sawetara alasan sing luwih kuwat karo kita. Lan yen Entente bisa tuku cangkang ing sisih, banjur Republik Ingushetia, amarga dawa Trans-Siberia Railway, luwih angel ditindakake. Nanging ora ana wong sing ahli ing saindenging jagad sadurunge perang sing menehi saran yen bakal ana sing dibutuhake kanggo cangkang, maca buku !!!
        11. takto.onotak
          takto.onotak 1 Juni 2015 19:12
          0
          Fantastic lan paling kamungkinan omong kosong cidra. Kakaisaran Rusia minangka negara sing utama ing wektu kasebut lan kabeh ana ing urutan karo tentara, reformasi ana ing ayunan lengkap, banjur Stolypin dipateni supaya ora ngganggu sabab "ireng" ... Kulon tansah nyoba kanggo pancing negara kita ing lepas landas, lan saiki padha, Tugas kita ora supaya liberal terjun negara menyang lam, nanging luwih apik kanggo menehi wong ing sirah ...
        12. takto.onotak
          takto.onotak 1 Juni 2015 19:12
          0
          Fantastic lan paling kamungkinan omong kosong cidra. Kakaisaran Rusia minangka negara sing utama ing wektu kasebut lan kabeh ana ing urutan karo tentara, reformasi ana ing ayunan lengkap, banjur Stolypin dipateni supaya ora ngganggu sabab "ireng" ... Kulon tansah nyoba kanggo pancing negara kita ing lepas landas, lan saiki padha, Tugas kita ora supaya liberal terjun negara menyang lam, nanging luwih apik kanggo menehi wong ing sirah ...
      2. lelikas
        lelikas 30 Mei 2015 15:51
        + 24
        Jawaban kanggo kabeh pitakonan babagan sejarah wis suwe ditemokake -
        Apa sejarah nanging goroh sing saben wong setuju?
        Napoleon I
        Sejarah mung dongeng sing ditampa kabeh.
        B. Fontenelle
        Sejarah minangka gambaran, paling asring palsu, tumindak, paling asring ora pati penting, ditindakake dening panguwasa, paling asring nakal, lan prajurit, paling asring wong bodho.
        A. Bir
        Crita diwiwiti nalika ora ana sing bisa diverifikasi maneh.
        V. Verkhovsky
        Sing nggawe sejarah asring ngapusi ing wektu sing padha.
        V. Brudzinsky
        Ora ana sing ngowahi sejarah manungsa kaya para sejarawan.
        E. Mackenzie
        Sejarawan ngapusi masa lalu, ideologis ngapusi masa depan.
        J. Petan
        Gusti Allah ora bisa ngganti masa lalu, nanging para sejarawan bisa.
        S. Butler
        Sejarah iku kadhangkala ora tau kedadeyan, digambarake dening wong sing durung tau ana.
        E. Poncela
        1. Komentar wis dibusak.
        2. tuwa banget
          tuwa banget 30 Mei 2015 16:51
          +7
          CLIO minangka pelacur sing paling dikarepake lan kabeh wong duwe ...

          Nyuwun pangapunten, iki wis dadi milikku, "gag"
        3. Babr
          Babr 30 Mei 2015 17:11
          0
          belay
          Quote: lelikas
          lelikas

          Damn, mung ana wong non-Rusia ing daftar penulis, nanging akeh wong Rusia mung maca?
          Kanthi tutuk mbukak? belay
          1. lelikas
            lelikas 30 Mei 2015 17:17
            + 10
            Quote: Babr
            Damn, mung ana wong non-Rusia ing daftar penulis, nanging akeh wong Rusia mung maca?
            Kanthi tutuk mbukak?

            Sajarah Rusia sadurunge Peter Agung minangka salah sawijining layanan peringatan, lan sawise Peter Agung ana siji kasus pidana.
            I.F. Tyutchev
            Pamrentah Rusia, kaya reverse Providence, ngatur sing luwih apik dudu masa depan, nanging masa lalu.
            Alexander Herzen.
            Ngatur? ;)
            1. Babr
              Babr 30 Mei 2015 17:23
              +1
              Matur nuwun sanget.
              Senajan ora ana Internet banjur, lan padha ora ngerti apa aku iki saka Torah. lol
              1. Babr
                Babr 30 Mei 2015 17:32
                +2
                Aku bakal mbantah karo Tyutchev, nanging ora bakal padha karo, dheweke ora duwe Internet. Aku kudu nelpon ..... Pétrus palsu ..... lan .....
            2. sgazeev
              sgazeev 30 Mei 2015 18:40
              +8
              . Pandangan Herzen babagan emigrasi ngalami evolusi tartamtu - yen ing wiwitan dheweke ngidentifikasi revolusi lan dalan pembangunan Kulon kanggo Rusia, banjur ing karya-karya sabanjure, nesu karo pettiness Barat lan borjuis cilik, dheweke ngomong babagan dalan evolusi pembangunan lan panggilan khusus Rusia, disebut kanggo pindhah menyang sosialisme bypassing kapitalisme liwat masyarakat. Nanging dheweke ana liberal, Nanging carane urip ngganti eling.
        4. perepilka
          perepilka 30 Mei 2015 17:29
          +3
          Quote: lelikas
          Napoleon IB. FontenelleA. BirW. VerkhovskyV. BrudzinskyE. MackenzieJ. PetanS. ButlerE. Poncela

          Damn, aku ora ngeyel jeneng Rusia siji, uga, aku ora meksa Yakovlevs lan Abramovs, uga, paling ora, kaya Kozlov, utawa Ryzhkov, apa sing angel, ora? Sial, sawetara nggawe sejarah, dene liyane nulis.
          1. Semenych
            Semenych 30 Mei 2015 21:17
            +8
            "Rusia pungkasane kudu dadi anggota Eropa"
            - V.S. Chernomyrdin.
            "Pamrentah dudu badan sing mung bisa nggunakake basa!"
            lol
      3. Abbra
        Abbra 30 Mei 2015 16:12
        + 16
        Rungokna, sersan! Bukak profilku lan goleki yen jenengku Yuri. Sampeyan, kaya sing dakdeleng, "drive" luwih rumit. Lan umume, apa jenis kebiasaan gopnic sing ditindakake dening wong-wong sing ngunjungi VO lan bebas ngganti pendapat?
      4. Syurik
        Syurik 30 Mei 2015 16:34
        +4
        Lan sampeyan karo jeneng. Sapa sing ngece sampeyan kaya ngono, pancen wong tuwamu?
      5. RUS
        RUS 30 Mei 2015 16:57
        +8
        Kutipan saka: rfv0304
        Penulis, sanadyan sedhela, nanging cetha mbatesi posisi, didhukung dening kasunyatan. Lan ora kanggo sampeyan ngadili dheweke, sing malah ora nuduhake jenenge, nanging ndhelikake ing Abbra /

        Sampeyan dhewe ndhelikake ing ngoyak, lan kanthi cara, penulis artikel ora mlebu ....
      6. renik
        renik 30 Mei 2015 18:01
        + 10
        Ora Lenin sing nampa dhuwit, nanging Israel Lazarevich Gelfand (Parvus), swindler financial lan provokator, kaya kanca-kanca pracaya Azef Evno Fishelvich lan saperangan pribadi odious, Lev Trotsky (Bronstein) lan Lev Deutsch. Ing panyuwunan von Wagenheim, ing Maret 1915, Parvus ngirim rencana rinci marang pamaréntah Jerman kanggo ngatur revolusi ing Rusia, sawijining dokumen sing dikenal minangka Memorandum Dr. Helphand. Tinimbang asline dijaluk 5 yuta (kanggo implementasine lengkap revolusi, miturut petungan Parvus, 20 yuta dibutuhake), dheweke nampa mung siji yuta rubles - ing Desember 29, 1915. Parvus nyoba nggawe hubungan karo Lenin lan Rosa Luxemburg. Sawise nampa jawaban saka loro lan saka Trotsky yen dheweke pengkhianat lan ora bisa duwe bisnis politik karo dheweke. Sawisé Revolusi Februari, Parvus nyoba kanggo njupuk bagéyan aktif ing transfer liwat Jerman menyang Petrograd ing Sepur khusus saka revolusioner Rusia sing ana ing Swiss, sing padha ditolak visa dening negara Entente. Nanging, layanan ing mburi layar ditolak: para imigran luwih seneng tumindak kanthi terbuka lan resmi - liwat Komite Return of Emigrants Rusia menyang Tanah Air. Nalika dheweke nyoba ketemu karo Lenin ing Stockholm, dheweke ora gelem komunikasi lan malah njaluk supaya penolakan kasebut dicathet kanthi resmi.
        1. ty60
          ty60 30 Mei 2015 23:50
          0
          Ora kaya ngono. Parvus ngrancang kabeh.
      7. navigator
        navigator 30 Mei 2015 18:08
        +2
        Iku perlu kanggo tindakake wicara lan carane "drive" Panjenengan rfv0304 luwih apik?

        "Penulis, sanajan sedhela, nanging kanthi jelas nggambarake posisine, didhukung dening fakta."

        Apa iku kasunyatan?
      8. Dali
        Dali 30 Mei 2015 19:54
        +5
        Kutipan saka: rfv0304
        penulis, sanadyan sedhela, nanging cetha mbatesi posisi, didhukung dening kasunyatan. Lan ora kanggo sampeyan ngadili dheweke, sing malah ora nuduhake jenenge, nanging ndhelikake ing Abbra /


        Sampeyan mbayar manungsa waé kanggo drive kanggo miwiti ... am

        Lan ing beyo saka Bolsheviks ... ora dadi dawa ago, lan ing situs iki uga diterbitake pidato video Fridman (kepala CIA bayangan).

        Lan ing wicara dheweke ora ndhelikake maneh apa sing wis ditindakake lan apa sing ditindakake saiki:
        Mênggah Jêrman nglawan rusia punika têgêsipun anggènipun ngawontênakên panyatuan kalih panguwasa ingkang agêng, lajêng botên kawontênakên rumiyin tuwin Jêrman, malah para hegemon (AS) ingkang sapunika botên sagêd ngucap.

        Dadi mikir babagan sapa lan apa dhuwit nggawe revolusi !!!

        Lan kenapa dheweke ora ndhelikake - ora ana gunane kanggo ndhelikake, amarga kabeh wong wis ngerti !!!
      9. leksem2
        leksem2 30 Mei 2015 23:59
        0
        Penulis, sanadyan sedhela, nanging cetha mbatesi posisi, didhukung dening kasunyatan. Lan ora kanggo sampeyan ngadili dheweke, sing malah ora nuduhake jenenge, nanging ndhelikake ing Abbra /

        Aku ora bakal sijine minus ing artikel amarga taksiran iku posisi utawa pendapat.
        Singkat lan cetha!
        mung siji bab bisa ngandika!
        artikel g.no.
        Lan sapa sing ora setuju, ayo goleki komentarku lan "rasa" kabeh benang "paling apik" saka rong gambar:
        Lenin lan Talin.
        Sejatine "pengacara" ora bisa menehi pendapat sing berwibawa.
        Ngomong-ngomong ... Aku mikir kenapa wong Rusia entuk pimpinan kaya ngono ngguyu lenin.llll....
        Wong Rusia rakus banget kanggo konsonan swara sing ora dipasangake?
        Kabeh wiwit saiki aku dudu lexey2
        A Vandal ngguyu
      10. T-73
        T-73 31 Mei 2015 10:38
        0
        Apa sampeyan ndhelikake? Jeneng julukan sampeyan uga ora ana gunane. Inggih, penulis mbatesi posisine, mbuwang telek ing penggemar, banjur apa? Aku yakin sampeyan durung maca apa-apa bab Lenin, ing rong ukara kanggo nyritakake babagan kahanan politik ing Rusia lan babagan Lenin (Ulyanov) ing taun 1914-1918 - iki sing anyar. Lan iku - vinaigrette. Lan KP minangka merek. Apik utawa ala - saben wong mutusake kanggo awake dhewe. Aku ora bakal ngomong yen aku penggemar, nanging ora, ora, nanging aku lunga. Aku ngilangi judhul "kuning", cukup akeh. Nanging, kenapa penulis nyerang KP kanthi cara iki dadi pitakonan. Apa ora ing Suvorov karo "Icebreaker", contone? Ah, Suvorov mlebu sirkulasi ... Lan KP wis ngambang. Kene aku lunga. Minus, wis suwe ana klub kapentingan kanthi swasana gething. Sawetara malah wiwit nyetel - adoh saka dosa (minuses).
        PS Lan apa, sampeyan ngadili?
      11. landak
        landak 31 Mei 2015 10:49
        0
        Kutipan saka: rfv0304
        rfv0304

        Nanging, "rfv0304" ana luwih melodious, lan lack saka jeneng lan panggonan panggonan tabet sing trolls nang endi wae. Trolls isin karo jenenge lan "bolongan" sing dienggoni
      12. Cossack Ermak
        Cossack Ermak 1 Juni 2015 01:16
        -1
        Kutipan saka: rfv0304
        Penulis, sanadyan sedhela, nanging cetha mbatesi posisi, didhukung dening kasunyatan. Lan ora kanggo sampeyan ngadili dheweke, sing malah ora nuduhake jenenge, nanging ndhelikake ing Abbra /

        Penulis mlumpat saka kasunyatan menyang fiksi kaya kutu ing endhog. Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing penulis nelpon Kerensky wong Yahudi, kang nyatane. Nanging dheweke lali yen Lenin iku wong Yahudi sing padha. Miturut cara, kanggo penulis, iki bisa dadi warta, nanging Ulyanov lan Kerensky minangka warga negara lan sinau ing Samara ing sekolah sing padha ing wektu sing padha. Lan padha ngerti saben liyane uga.
        Iku uga bakal dadi wahyu kanggo penulis sing 90% saka anggota ndhuwur AUCPB padha Yahudi. Sing dewan militèr revolusioner wis rampung dening wong Yahudi piyambak. Lan mung Stalin lan Kalinin minangka wakil saka bangsa liya.
        Lan revolusi Oktober lan Februari ing Rusia dianakake dening wong Yahudi, kanthi dhuwit wong Yahudi Jerman. Ana menit rapat Senat AS babagan revolusi "Rusia". Sing ngerti carane nggunakake mata lan Google bakal bisa maca babagan iki.
        Wong-wong Yahudi nesu marang pamaréntahan tsarist, sing nyegah oligarki Yahudi njupuk panggonan sing dikuwasani (oligarki Yahudi) ing AS lan Jerman. Wong-wong Yahudi sing ora dibaptis ing Rusia dilarang manggoni jabatan ing birokrasi lan dadi tentara. Larangan dileksanakake ing pemukiman ing ibukutha.
        Wong-wong Yahudi karo dhuwit Yahudi drugged wong Rusia karo gagasan revolusioner lan numpes Kakaisaran Rusia. Padha langsung munggah menyang daya. Lan ing pikirane. Lan ing pamaréntahan Bolshevik, padha pisanan dadi mayoritas absolut. Lan matur nuwun marang Gusti Allah sing ketemu Stalin, sing ora ngidini Rusia dadi wong Yahudi.
        Saiki kita nyekseni kahanan sing padha banget ing Ukraina. Kabeh kaya salinan karbon kanthi bedane satus taun.
        Wong-wong Yahudi (Aku ora bakal nyathet Parashenko, Kolomoisky, golek liyane dhewe) kanthi dhuwit saka wong-wong Yahudi ing jaban rangkah (5 milyar dolar AS sing nandur modhal ing Ukraina dening oligarki Rockefeller-Yahudi) nganakake kerusuhan sing padha, kaya ing Rusia ing taun kaping 17. . tangan Ukrainia. Kok mikir maneh.
        Muga-muga Ukraina bakal nemokake Stalin dhewe. Inggih, utawa dheweke bakal teka saka njaba.)))
        Sugeng tanggap warsa. Mikir luwih karo otak.
    2. Max_Bauder
      Max_Bauder 30 Mei 2015 15:44
      +5
      Tsar dibuwang lan wong liya numpes Kakaisaran Rusia. Punika link:

      http://cont.ws/post/83258
      1. Cossack Ermak
        Cossack Ermak 1 Juni 2015 01:31
        0
        Kutipan saka: Max_Bauder
        Tsar dibuwang lan wong liya numpes Kakaisaran Rusia. Punika link:

        http://cont.ws/post/83258

        Pikirane wong pinter konvergen.) Aku durung maca artikel iki, nanging kesimpulane meh dadi aku.
        Lan umume ngandika.
        Zionisme lan Nazisme iku siji lan padha.
        Lan ing kene sing dadi kepala ide yaiku kaunggulan saka siji bangsa tinimbang liyane.
    3. Prishelec
      Prishelec 30 Mei 2015 15:46
      +3
      Kutipan saka Abbra.
      Artikel iki kebak bebener lan ora bener.

      Wis ngono wae..!
      1. Vladkavzaz
        Vladkavzaz 30 Mei 2015 15:53
        +3
        Prishelec (
        Apa "persis"? Apa sing ora bener sing dituduhake ing artikel kasebut? Nyenyet, mikir lan nyerah, mung kanthi sumber kawruh.
        1. Bayonet
          Bayonet 30 Mei 2015 16:09
          +3
          Kutipan: vladkavkaz
          Apa sing salah ing artikel kasebut?

          Mangga: "wiwit 1918 wis dadi perwira ing tentara Inggris" iki babagan Kolchak.
          1. tlahuicol
            tlahuicol 30 Mei 2015 16:55
            +6
            "Aku nguripake, liwat duta besar Inggris ing Tokyo, menyang pamrentah Inggris kanthi panjaluk supaya bisa nampa aku ing layanan supaya aku bisa melu perang lan kanthi mangkono nindakake tugasku ing Tanah Air lan sekutu."
            - A.V. Kolchak.
            kang, karakteristik, ditampa lan dikirim kanggo perang kanggo Inggris ing Irak
          2. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. navigator
                    navigator 30 Mei 2015 18:18
                    -5
                    Sawise ngucapake omongan sing dawa babagan Kolchak, mung "banjur Ostap nandhang sangsara" sing ana ing pikirane.
                    1. Vladkavzaz
                      Vladkavzaz 30 Mei 2015 18:37
                      +5
                      navigator SU
                      Lha kowe kok digawa lunga nang endi-endi?
                      1. navigator
                        navigator 30 Mei 2015 19:10
                        -7
                        "Kok digawa lunga nang endi wae? Utawa diboyong?"

                        Ora ana ngendi-endi. Rudeness minangka tandha bodho. Apa sampeyan nambahake dhewe menyang marshal kanthi diare lisan?
                      2. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 30 Mei 2015 19:36
                        0
                        navigator SU
                        Rudeness unmotivated Panjenengan karo pratelan kanggo glimpses Intelligence ora ateges sing bisa ngomong soko pinunjul kanggo mbenerake tali Pundhak sing temenan ora kanggo sampeyan.
                      3. navigator
                        navigator 30 Mei 2015 19:42
                        -2
                        Вы свой пост читали,когда писали?Начинайте с себя.С погон в первую очередь.
                      4. Komentar wis dibusak.
                      5. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 30 Mei 2015 19:43
                        +5
                        navigator
                        В отличии от вас,я прекрасно разбираюсь в том,что пишу,о чем пишу и для чего пишу.
                        Но вам,стоило бы заняться самообразованием,а не истерикой.
                      6. navigator
                        navigator 30 Mei 2015 19:56
                        0
                        "В отличии от вас,я прекрасно разбираюсь в том,что пишу,о чем пишу и для чего пишу.

                        Aku weruh.

                        Но вам,стоило бы заняться самообразованием,а не истерикой."

                        Истерите,скорее,Вы.Это последний ответ,нет смысла.
                      7. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 30 Mei 2015 21:04
                        -2
                        navigator
                        Учитесь.Истерика вас,не украшает.
                      8. Komentar wis dibusak.
                      9. VOLOD
                        VOLOD 30 Mei 2015 20:24
                        -1
                        да уж целая статья про Колчака красавчик .историк нав. +++++
                      10. Semenych
                        Semenych 30 Mei 2015 21:46
                        0
                        То, что вы опубликовали - безусловно интересное чтиво, но все таки было бы правильно цитируемый материал выделять или давать ссылку.
                      11. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 30 Mei 2015 22:04
                        -3
                        Семёныч SU
                        Семеныч,я бы сказал так,ищите и обрящете,помогает знаете ли, от исторической неграмотности избавляться ,а заодно интеллект тренировать.Попробуйте,вам понравится.
                      12. Semenych
                        Semenych 30 Mei 2015 22:09
                        0
                        Я поискал. Уникальность ваших публикаций о Колчаке -0,00%. У публикаций есть автор и его нужно указывать.
                      13. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 30 Mei 2015 22:18
                        -2
                        Semenych
                        Правильно,а вы как хотели,в море лжи ,грязи и откровенного либерального помета,приходится потрудиться найти искомое,я нашел,и вы найдите,не помешает,помнится фраза была-труд облагораживает,а умственный труд способствует повышению интеллекта.
                        И к тому же,если вам не нравится уникальная как вы говорите информация,попробуйте ее опровергнуть.
                        А искать,это не трудно.читайте ,хотя бы тут
                        http://omsk.bezformata.ru/listnews/tri-predatelstva-kolchaka/8600203/

                        ЕСЛИ вам и это не по нраву читайте,это уж совсем из посторонних источников.
                        http://modernlib.ru/books/piter_fleming/sudba_admirala_kolchaka_1917-1920/read/
                      14. Semenych
                        Semenych 30 Mei 2015 22:27
                        +1
                        Вы не поняли. Уникальная информация мне как раз-то нравится, вот ваша инфа не уникальна, да и совсем не ваша, поэтому должна цитироваться, а не выдаваться за оригинал. Что касается содержания, то тут я пас, в истории не силён, и интернет у меня не очень быстрый.
                      15. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 31 Mei 2015 09:54
                        +5
                        Как видим,ДАЖЕ указанные ссылки,не по нраву некоему модератору по нику Романов,что он в истерике,стер вообще все комментарии.
                        Правды боятся как черти ладана.
                      16. RUS
                        RUS 30 Mei 2015 21:22
                        0
                        apik
                        Kutipan saka navigator
                        Ora ana ngendi-endi. Rudeness minangka tandha bodho. Apa sampeyan nambahake dhewe menyang marshal kanthi diare lisan?
                      17. Vladkavzaz
                        Vladkavzaz 30 Mei 2015 22:02
                        -1
                        RUSS (2) RU
                        apik
                        Kutipan saka navigator
                        Ora ana ngendi-endi. Rudeness minangka tandha bodho. Apa sampeyan nambahake dhewe menyang marshal kanthi diare lisan?
                        Действительно,как,если ваши посты сплошная....ну так скажем неграмотность?
                      18. Komentar wis dibusak.
                    2. tolian
                      tolian 30 Mei 2015 20:36
                      -1
                      Навигатор, Вы читаете с трудом? Больше пишете? А я вот благодарен автору коммента. Читал с интересом. Вы из гы.гы.гыкающих?
                  2. Komentar wis dibusak.
          3. Gardamir
            Gardamir 30 Mei 2015 20:00
            +2
            Mangga: "wiwit 1918 wis dadi perwira ing tentara Inggris" iki babagan Kolchak.
            Прежде чем спорить вы изучали вопрос, почитай те хотя бы википедию, оху дивитесь.
            1. ty60
              ty60 31 Mei 2015 00:12
              +1
              Вы уверены что википедию можно считать достоверным источником априори?
        2. Prishelec
          Prishelec 30 Mei 2015 16:40
          +3
          Kutipan: vladkavkaz
          Prishelec (
          Apa "persis"? Apa sing ora bener sing dituduhake ing artikel kasebut? Nyenyet, mikir lan nyerah, mung kanthi sumber kawruh.

          А зачем? Если напишу то, такие как вы понаставите мне поболее минусов, так что не хочу вас напрягать, дать вам повода, а про моих знаний ни вам судит, источников много, и главное разных!
          1. BMP-2
            BMP-2 30 Mei 2015 17:14
            +1
            А зачем? Если напишу то, такие как вы понаставите мне поболее минусов, так что не хочу вас напрягать, дать вам повода, а про моих знаний ни вам судит, источников много, и главное разных!

            Тогда если не затруднит, поясните пожалуйста, зачем вообще оставляли свой первый комментарий? Или Вы думаете, что Ваше мнение здесь гораздо более интересно, чем факты? ngguyu
            1. Prishelec
              Prishelec 30 Mei 2015 17:40
              +1
              Kutipan: BMP-2
              Или Вы думаете, что Ваше мнение здесь гораздо более интересно, чем факты?

              Я думаю что, мое мнение здесь не менее интересна чем ваше! ngguyu
              1. BMP-2
                BMP-2 30 Mei 2015 22:32
                +1
                Тогда если не затруднит, поясните пожалуйста, зачем вообще оставляли свой первый комментарий? Или Вы думаете, что Ваше мнение здесь гораздо более интересно, чем факты?


                Prishelec
                Я думаю что, мое мнение здесь не менее интересна чем ваше!


                Вообще-то это был вопрос... ngguyu Впрочем, если Вам действительно интересно моё мнение: хорошая доказательная база ещё ни одному мнению не помешала.
          2. Vladkavzaz
            Vladkavzaz 30 Mei 2015 17:57
            +1
            Prishelec
            Затем,что не надо разинув рот,слушать всяких пропагандистов типа Пивоварова,Зубова и Сванидзе,ДАЖЕ не пытаясь вникнуть в суть разбираемого вопроса.
            А если вы тут прохлаждаетесь в качестве собирателя плюсиков,то извините,но это детский инфантилизм и жажда получения пончиков.Пончиков у меня нет,пилюля сверху,возьмите и попытайтесь ее усвоить.
          3. tolian
            tolian 30 Mei 2015 20:40
            0
            Пришелец, судить о Ваших знаниях можно по Вашей грамотности. Перечитайте свой коммент.
            1. Prishelec
              Prishelec 30 Mei 2015 21:06
              0
              Так посмотрим, какой?))
    4. Dmitry Toderese
      Dmitry Toderese 30 Mei 2015 16:03
      0
      Сам я уже жалею, что + поставил. Потому-что зашёл я на Комсомольскую правду и почитал статью о Саакашвили - нормальная статья. Вот выдержка с Комсомольской правды.

      "Мало того, что главой Одесской областной администрации до сих пор был человек Коломойского Игорь Палица, которого в таких условиях невозможно оставлять на ключевом посту в регионе, так еще на Украине слишком много людей, так или иначе связанных с Коломойским, и Порошенко не может быть уверен, что его креатура не перекинется на сторону противника. Необходима персона, не связанная с местными элитами, чья жизнь и судьба будет зависеть только от верности хозяину. При этом, готовая ко всему, вплоть до самого жесткого реагирования на вызовы. Которую не остановят какие-либо моральные препоны. И Саакашвили идеально подходит на эту роль. Причем, хозяином Саакашвили, следует понимать, является вовсе не Порошенко или кто еще на Украине, а ребята по другую сторону океана.
      Именно они не дали ему рабочую визу, вынудив бродить по белу свету в поисках уголка, где до него не дотянется Интерпол (Саакашвили объявлен в международный розыск Грузией, в отношении его на Родине возбуждены уголовные дела по четырем статьям). Именно они держат его на крючке и могут управлять, пообещав за послушание не только рабочую визу, а, например, вид на жительство с перспективой обретения гражданства. Или еще какие-нибудь вкусные пряники. Саакашвили нужен Порошенко, Саакашвили нужен США.
      Саакашвили не боится крови. Саакашвили ни с кем не связан на Украине. Саакашвили послушен в руках тех, кто держит его за ниточки. Саакашвили будет делать все, что ему скажут, касается ли это приватизации, высадки НАТОвского (или американского) десанта с моря или развязывания горячего конфликта с Приднестровьем. Саакашвили, в конце концов, откровенный до мозга костей русофоб, потерпевший от России сокрушительное поражение и постоянно мечтающий о реванше. Не исключено, что он все еще хочет вернуться в Грузию, чтобы сесть в президентское кресло, но шансов сделать это неудачником, побитым Москвой и вышвырнутым политическими оппонентами из страны, у него немного. Для триумфального возвращения ему необходима победа, если не над Россией, то над частью русского мира. Приднестровье для этого – идеальный вариант."

      http://www.kp.ru/daily/26388.7/3265483/
      1. ty60
        ty60 31 Mei 2015 00:20
        -3
        Ленин сказал бы -статья -ГОВНО!!!
        1. RUS
          RUS 31 Mei 2015 09:34
          -2
          Kutipan saka ty60
          Ленин сказал бы -статья -ГОВНО!!!

          Вот в этом весь и Ленин.
    5. Max111
      Max111 30 Mei 2015 16:17
      0
      На государственные деньги, используя любимых артистов, в России идёт героизация предателей Отечества.(кадр из фильма «Адмиралъ») - с 1918 г. уже офицера британской армии
      Можно подумать большевики развязавшие гражданскую войну и устроившие тогдашний майдан были героями?Или ленин , можно подумать, чудом перемахнул через линию фронта на поезде? Или с немецким кайзером он вовсе не встречался? А ещё можно подумать, что был штурм Зимнего? А можно подумать, что Лейба Бронштейн(Троцкий) не был племянником братьев Животовских и можно подумать он не из США(внезапно) приехал бороться за мировой пролетариат.Да и монархии в то время рухнули не только в России, что тоже выглядит подозрительно.
      1. Vladkavzaz
        Vladkavzaz 30 Mei 2015 18:38
        +1
        Макс111 (2) RU
        Apa sampeyan kesel ngapusi?
      2. kembang srengenge
        kembang srengenge 30 Mei 2015 19:42
        +2
        Вот про это и статья. Майдан-то устроили не большевики. Майдан в феврале 1917 был.
        По Вашей аналогии, это донетчане устроили майдан?
      3. perepilka
        perepilka 30 Mei 2015 20:00
        0
        Kutipan: Max111
        Можно подумать большевики развязавшие гражданскую войну

        belay Абздец!
        1. Gardamir
          Gardamir 30 Mei 2015 20:04
          +2
          Абздец!
          такой же абздец, как ДНР напавшая на Киев.
    6. EGOrkka
      EGOrkka 30 Mei 2015 16:22
      +4
      В Англии до сих пор королева, хотя они и королю голову рубили....Осознали что лучше всяких революций-эволюция "выстраданная" на балансе сил. А революция в других странах приводит росту благосостояния эвалюционирующих.
      1. 34 wilayah
        34 wilayah 31 Mei 2015 05:34
        0
        Егорка!16.22. Лучше всяких революций-эволюция! Вот поэтому появились цветные эволюции! И растёт благосостояние эволюционеров-капиталиционеров. Понимаю. Капитал, капитально, основательно. А отрубание голов это капитально! Основательно! Ну дык это конкурентная борьба, честная, основательная!
        1. EGOrkka
          EGOrkka 31 Mei 2015 17:28
          0
          Путь от наивного максимализма к эгоистичному(или не эгоистичному) реализму не прост и не быстр.Как человек ,так и нация должна пройти некий путь......и если она(они,мы..) его проходят -то соответственно делают выводы(а ежели не делают то рано или поздно прекращают свое существование). Общество это как хорошо(плохо,как попало,совсем никак...) сконструированный паровой котел(машина).И чем продуманней конструкция,тем выше кпд и срок работы....Нужно конечно понимать что вокруг тебя тоже общества("котлы") и их интересы прямо скажем не входит плестись ....у вас в хвосте.А....дальше политика а она как вы наверно знаете далеко не "белая и пушистая".Цветные революции ,да и сами революции плод политики(и часто чужой)!
    7. simbah beruang
      simbah beruang 30 Mei 2015 16:33
      +6
      Сначала о духовном и вере.
      Bener:
      Помазание царя на царствие есть принятие в дар от Бога - России в управление.(По сути наложение от Бога ОБЯЗАННОСТЕЙ перед ним)
      Bener:
      Отречение царя есть отказ от божьего дара.
      Отказаться от дара божьего есть отречение ПРЕДАТЕЛЬСТВО основы веры.
      Теперь реально:
      "Дураки умирают по пятницам" Думаю что и слабаки тоже.
      Отрёкшись Николашка(и так слабак по жизни),показал слабость веры в бога у самого помазанника!!!
      Комунизм есть новая вера в возможность построения "царства" справедливости (а не правопорядка!) на земле.Социализм-способ следования вере в коммунизм(как молиться или соблюдать пост)-только не молитвами а реально трудом!
      Сила на стороне Коммунистов-Большевиков , а откуда она взялась? А от туда ,что народ устал молиться и получать пинки от власти(не самого царя а всех кто эту власть олицетворял)от жандарма и нижайшего чиновника и выше. Народу хотелось своими делами исправлять положение и жить так чтобы голос народа был слышен.
      Читайте СТАЛИНСКУЮ КОНСТИТУЦИЮ!
      1. Dart2027
        Dart2027 30 Mei 2015 16:36
        +1
        Отречение Николая II не могут найти до сих пор, так что вопрос спорный.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Dart2027
            Dart2027 30 Mei 2015 19:03
            +4
            Kutipan: vladkavkaz
            СКАЗКИ читаете и воспринимаете за истину?
            разочарую вас,вы витаете в грезах.

            Почему же. Мне прекрасно известно то что Вы пишете - никакой революцией в феврале и не пахло, а был дворцовый переворот осуществлённый высокопоставленными предателями. Я имею в виду другое - сам документ подписанный Николаем II, где он отрекался от трона никак не могут найти, что странно.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Dart2027
                  Dart2027 30 Mei 2015 21:44
                  0
                  Причем самого документа об отречении царя так и нет.
                  А толпа это не весь народ.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
                    2. Dart2027
                      Dart2027 30 Mei 2015 23:14
                      +1
                      Про отречение говорили многие, но самого документа никто не видел (говорит с его слов), иногда упоминается какая-то бумага написанная карандашом (что само по себе странно) так что ему "могли помочь" написать отречение. В общем правду мы вряд ли узнаем, но простое "трус" здесь маловероятно.
                      Про толпу я имею в виду революционных рабочих.
      2. navigator
        navigator 30 Mei 2015 18:24
        +1
        "Отрёкшись Николашка(и так слабак по жизни),показал слабость веры в бога у самого помазанника!!!"

        Эмоции зашкаливают.Если коснулись Веры,не забывайте заповедь "Не судите и несудимы будете".Если читали историю,то знаете,почему он пошёл на этот шаг.Но как бы то ни было,оскорблять его никто Вам права не давал.Здесь уже сплошная феня,
        чего только не пишут.Вас же оппоненты не называют дедкой медведкой.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. navigator
                navigator 30 Mei 2015 19:51
                0
                "Если вы не знаете ИСТОРИИ,то Учитесь,учитесь и еще раз учитесь,как завещал В.Ленин,иначе так и помрете в во тьме невежества."

                Это Вы не всё знаете,по крайней мере в этой истории.В частности,мотивов, почему Император Николай отрёкся.Читайте,глубже изучите вопрос,потом поучайте.И ленинские лозунги не пишите,я,судя по всему,не моложе Вас буду.
                1. Vladkavzaz
                  Vladkavzaz 30 Mei 2015 21:10
                  +1
                  navigator SU
                  Глаза в книгу,вижу фигу?
                  Вам привели четкие и точные данные базирующиеся на документах и воспоминаниях непосредственных учатников тех событий,вы что,решили УЧАСТВУЮЩИХ тогда в этом событии ,обвинить в том,что ОНИ НЕ ЗНАЛИ что сделали?
                  Приведены ТЕЛЕГРАММЫ,с подлинных,где указаны мотивы,,а равно мотивы тех,кто так или иначе влиял на Николая в отречении,вы и это пытаетесь опровергать?А НА каком основании,ГДЕ контраргумент,где с вашей стороны хотя бы ОДИН факт опровергающий мной написанное?
                  Идите в школу,садитесь за учебники,а не за плюсиками в ВО гоняйтесь.
                  1. navigator
                    navigator 30 Mei 2015 22:05
                    0
                    "Идите в школу,садитесь за учебники,а не за плюсиками в ВО гоняйтесь."
                    "Приведены ТЕЛЕГРАММЫ,с подлинных,где указаны мотивы,,а равно мотивы тех,кто так или иначе влиял на Николая в отречении,вы и это пытаетесь опровергать?А НА каком основании,ГДЕ контраргумент..."

                    Не те аргументы привели и не все.Эту историю Вы точно не знаете.

                    "где с вашей стороны хотя бы ОДИН факт опровергающий мной написанное?"

                    Много пришлось бы написать,побольше,чем в Ваших постах.Только Вам это не нужно,Вы слышите только себя.И правильное мнение Ваше,остальные погулять вышли.Поэтому и говорил я Вам о другом.Не надо оскорблять оппонента.И не всё доказывается количеством и напором,количество не есть качество.А выпады "что я прав,что я знаю,что я пишу,для чего я пишу,что я привёл стенограммы,телеграммы" кроме улыбки ничего не вызывает

                    "Идите в школу,садитесь за учебники,

                    Начните с себя.И именно с этой темы.Подскажу.Я Вам писал о причинах того же отречения,а Вы мне отвечаете аргументами свидетельствами отречения.Это,уважаемый,не причина,а следствие.Изучите,много интересного узнаете.

                    а не за плюсиками в ВО гоняйтесь."

                    Себе противоречите,скорее за минусиками,что совершенно неважно.Гонялся бы за плюсиками,писал бы как Вы,поддакивал бы Вам подобным.А большинство,как история учит,далеко не всегда право.
                  2. Komentar wis dibusak.
              2. Komentar wis dibusak.
      3. saag
        saag 30 Mei 2015 19:18
        0
        Quote: Simbah Bear
        Отречение царя есть отказ от божьего дара.
        Отказаться от дара божьего есть отречение ПРЕДАТЕЛЬСТВО основы веры.

        Quote: Simbah Bear
        Комунизм есть новая вера в возможность построения "царства" справедливости (а не правопорядка!) на земле.

        Замечательно, теперь внимание, для начала такой фактик в 1991 году ВВП положил партбилет на стол, и вопрос какая тут аналогия напрашивается?
        1. Vladkavzaz
          Vladkavzaz 30 Mei 2015 19:42
          +3
          saag(2)SU
          Правды ради ВВП свой партбилет,не сдавал,вот ить какая оказия..
    8. lan j61
      lan j61 30 Mei 2015 17:14
      +6
      Kutipan saka Abbra.
      Artikel iki kebak bebener lan ora bener.

      То, что замешаны - это точно! Вовсе не нужно повторять досужую сплетню о якобы иудейском происхождении матери Керенского. Это опровергалось неоднократно, и доказано, что мать Керенского Н.Адлер по отцу происходила из русско-немецкой дворянской семьи,а по матери была внучкой крепостного, который выкупился и стал купцом. Правда, нееврейское происхождение Керенского не мешало ему быть одним из лидеров русского масонства.
      А вот по сути статья правильная - очернять нашу историю не стоит.
      Хотя и последняя фраза о героизации предателей - это о Колчаке - тоже попахивает очернительством. Во время свержения временного правительства Колчак находился за границей с визитом в составе делегации к союзникам - в Англию, США, Японию. В Японии он и узнал об Октябрьской революции. Колчаку теперь предстояло решить тяжёлый вопрос, что делать дальше, когда в России утвердилась власть, которую он не признавал, считая изменнической и повинной в развале страны. Связывать служение Родине с большевизмом для него было немыслимо. Он решил как представитель бывшего русского правительства, которое было связано известными обязательствами с Антантой, продолжать войну. Своим офицерам он предоставил полную свободу оставаться за границей или ехать на Родину, сам же в сложившейся обстановке своё возвращение в Россию он считал невозможным и сообщил о своём непризнании сепаратного мира союзному английскому правительству. Он просил также принять его на службу «как угодно и где угодно» для продолжения войны с Германией. Выбор Англии Колчак объяснял наилучшими отношениями, которые сложились у него с представителями этой страны за время заграничной поездки. Позднее Колчак написал о попытке определиться на английскую службу.Вскоре Колчака вызвали в английское посольство и сообщили, что Великобритания охотно принимает его предложение. 30 декабря 1917 года Колчак получил сообщение о назначении на Месопотамский фронт. В первой половине января 1918 года Колчак выехал из Японии через Шанхай в Сингапур.В марте 1918 года, прибыв в Сингапур, Колчак получил секретное поручение срочно возвращаться в Китай для работы в Маньчжурии и Сибири. Изменение решения англичан было связано с настойчивыми ходатайствами русских дипломатов и других политических кругов, видевших в адмирале кандидата в вожди антибольшевистского движения. Первым пароходом Александр Васильевич вернулся в Шанхай, где и завершилась, не успев начаться, его английская служба.
      При этом, записавшись на английскую службу, Колчак никого не предавал, а как офицер решил исполнить тот долг, от которого отказалась новое правительство страны - воевать с Германией.
    9. dikirim-onere
      dikirim-onere 30 Mei 2015 18:37
      -4
      "В конце-концов, никто ещё не отменял принцип: практика - критерий истины. Следуя ему, мы заключаем: Ленин и Сталин создали мощнейшее государство, наиболее справедливое в новейшей истории."

      Сам принцип гласит: "Практика - критерий истинности теории"

      На самом деле Ни Ленин, ни Сталин, ни последующие вожди не создавали "мощнейшего и справедливого" государства.

      Если до 1917 года Россия была на 5 месте в мире, то в 1920 Россия стала на 125 месте.
      К 1927 году, ко времени прекращения НЭП, СССР занимал 70 место. И на этом уровне плюс-минус 5 СССР (Россия) болтается до сих пор.
      Я имею в виду экономические показатели жизни народа, без производства оружия.
      1. lan j61
        lan j61 30 Mei 2015 22:56
        +3
        Kutipan saka sent-onere
        Если до 1917 года Россия была на 5 месте в мире, то в 1920 Россия стала на 125 месте.
        К 1927 году, ко времени прекращения НЭП, СССР занимал 70 место. И на этом уровне плюс-минус 5 СССР (Россия) болтается до сих пор.

        Послушайте, Вы сначала погуглите СКОЛЬКО стран было в мире в 1920 и 1927 году. 125 стран даже и не было! В Африке и Океании стран почти не было! (Египет - и тот под английским протекторатом, Эфиопия, правда была в урезанном виде).В Азии - менее 10 (Китай, Япония, Тибет (тут вопрос спорный), Таиланд, Афганистан, Персия, Саудия и Турция), в Карибском бассейне - половина от нынешнего. Так что сотни стран по всему миру Вы бы не набрали. А Россия на 125.
      2. mrARK
        mrARK 31 Mei 2015 16:04
        0
        В который раз говорю: коллеги НЕ КОРМИТЕ ТРОЛЛЕЙ! Типа « sent-onere». Не ввязывайтесь. Думаете он не знает, что СССР в 70-е годы был второй по мощи экономической державой мира.
        Думаете он не знает, что доля России в совокупном промышленном производстве пяти вышеперечисленных держав составляла всего 4,2%. В общемировом производстве в 1913 г. доля России составляла 1,72%, доля США – 20%, Англии – 18%, Германии – 9%, Франции – 7,2% (это все страны, имеющие население в 2-3 раза меньше, чем Россия).
        Думаете он не знает, что в 1922 году закончилась Гражданская, и вся экономика России была разрушена. Что большевикам пришлось начинать фактически с нуля.

        Trolls, kaya kecoak, ora bisa diilangi.
        Избавься от одного, на его место всегда придёт новый – идиотов и социопатов очень много. Самое страшное для тролля - когда на него не обращают внимания. Тролль просто заскучает и уйдёт на новые "пастбища".
        Но перед этим он вылезет из кожи, чтобы всё-таки привлечь к себе внимание - в ход пойдут личные оскорбления, флуд, и тд, и тп.
        1. Scraptor
          Scraptor 31 Mei 2015 18:11
          -2
          социопаты сделали революцию в 1917г, а вы в их/своих интересах троллите тут... Военный потенциал милитаризованной Кайзеровской Германии был примерно равен Российскому и Французскому вместе взятым.
    10. EvgNik
      EvgNik 30 Mei 2015 18:55
      +9
      Kutipan saka Abbra.
      Получился винегрет

      Автор написал коротко то что счёл сказать нужным. Если писать о этой теме то получится книга и не одна. Они кстати уже написаны.Просто поднята проблема, которая имеет для нас большое значение. "Комсомолка", кстати давно стала жёлтой газетёнкой и пора бы лишить её этого названия, назвав к примеру "газета для туалета".
    11. Barboskin
      Barboskin 30 Mei 2015 19:02
      +1
      Зато у Комсомольской правды кладезь истины.
    12. tolian
      tolian 30 Mei 2015 19:53
      -1
      Некий Abbraша, Ваше отношение к Ленину и Сталину очень понятно. Вы чел очень "далёкий" в отличие от "недалёкого" автора. А ведь автор не чета Сванидзе историку - химику. Любой приведённый им факт попробуйте опровергните. Разве Керенский не иудей? Это Вам по я....м резануло серпом?
      1. lan j61
        lan j61 30 Mei 2015 23:05
        +2
        Kutipan saka tolian
        Некий Abbraша, Ваше отношение к Ленину и Сталину очень понятно. Вы чел очень "далёкий" в отличие от "недалёкого" автора. А ведь автор не чета Сванидзе историку - химику. Любой приведённый им факт попробуйте опровергните. Разве Керенский не иудей? Это Вам по я....м резануло серпом?

        А у Вас только это критерий, иудей - не иудей? Керенский иудеем не был, в то время и без него хватало таковых, которые участвовали в разрушении страны. Но Керенский был одним из лидеров масонов - тут не поспоришь. Автор, кстати, НИКАКИХ ссылок0 в своих утверждениях НИ НА КОГО не делает. Это явный показатель профессионализма! keprungu
        Вот только вывод у автора правильный, и с Комсомолкой пример привёл он показательный - тут не поспоришь. Nyuwun
    13. Gsh-18
      Gsh-18 30 Mei 2015 23:06
      0
      Terus apa masalahe? Napa kita minus komentar sing bener ??
      ДА! Ленин-это ссучёныш, проплаченный немцами, обиженный на царскую семью за казнь своего брата-террориста, дабы вывести из первой мировой мощную Российскую державу, путём разрушения государственности изнутри. Потом власть методом полубандитских действий, убийств конкурентов перешла к Иосифу Виссарионовичу, да, да, и не надо морщиться, товарисчи коммунисты, у ваших первых вождей рыльце в ТАКОМ пушку, что мама не горюй! Читайте историю внимательно, дабы не оказаться на её свалке. И на закуску ВАМ самое "вкусное"-сейчас бы Путину за вашими "грандиозными" творениями 90-х годов не пришлось поднимать с колен самый большой остаток великой держава, доставшийся вам от царей, и который вы с феерическим успехом пpocpaли амepикосам! Жду ураган минусов! С уважением.
      1. 34 wilayah
        34 wilayah 31 Mei 2015 05:53
        +5
        Гш-18!23.06. Интересно! Как человек скитающийся по тюрьмам, ссылкам, эмиграциям может разрушить страну? Он имел вес в руководстве страны, имел влияние на руководство? После 17-го года может бандиты всеми силами рвались во власть? Решение о расстрелах принималось ни единолично, а всеми конкурентами. И почему сразу расстрел? Применялись и ссылки. Например Троцкий. А насчёт Путина, так на западе его тоже называют кровавым диктатором. Измывался над Ходорковским и пуськами и ЛГТБ. Такой кровавый, тоталитарный гэбист. Что изменилось? Да ничего. Как только вопреки западу, так кровавый тоталитарный режим. Как только под западную дудку так мирный, демократический, свободный режим.
      2. BOLSHEVIK
        BOLSHEVIK 31 Mei 2015 11:09
        +7
        Kutipan: Gsh-18
        Terus apa masalahe? Napa kita minus komentar sing bener ??

        Kutipan: Gsh-18
        Жду ураган минусов! С уважением.

        Ваш горбачёско-яколевсеко-эльцинский бред даже минусовать не хочется..... negatif
    14. lilin
      lilin 31 Mei 2015 01:42
      +7
      Ленин был неподкупным человеком, преданным исключительно идее революции и освобождения рабочего класса от капиталистической эксплуатации. В этом убедился посол Великобритании в России в 1910-1918 годах Джордж Бьюкенен, наводя справки о Ленине через свою агентуру, о чем и написал в своих воспоминаниях "Моя миссия в России" (Москва, Центрполиграф, 2006). Наиболее серьезные документы по вопросу подкупа Ленина германцами хранились в США ("документы Сиссона"). Однако непредвзятый анализ Джорджа Ф. Кеннана показал, что они были состряпаны (см. http://wiki.istmat.info/док:документы_сиссона ). Пыт ались ли немцы использовать революционную ситуацию в России в своих целях? Без сомнения, но это уже другая история. Пытались задействовать деятелей СДэков в своих целях? Пытались. Вот, например, был такой Парвус (Израиль Лазаревич Гельфанд). Но, когда Ленин разобрался в ситуации, всем СДэкам России было предложено прекратить с ним всякие сношения. Действительно, кратко излагать сложно, ибо лжи нанесено столько, что половина читателей даже ВО верит в белиберду о Ленине. Но удар по Ленину, это удар по коммунистической идеологии, лучше которой пока никто не предложил, это удар по нашей героической истории. И совершенно недаром наносится удар по Ленину и всему советскому. Еще бы, уже через 16 лет после окончания кровавейшей войны Советский Союз раньше распухшей от долларов Америки запустил человека в космос.
      1. 34 wilayah
        34 wilayah 31 Mei 2015 05:59
        +3
        Вакса!01.42. Документы Сиссона ещё в те годы считались грубой фальшивкой. Да, ещё в те годы делались фальшивые советские документы. Но в нынешней идеологической войне они имеют категорию истинных.
        1. lilin
          lilin 31 Mei 2015 13:02
          +3
          34 регион, Вы совершенно правы. Их вытащили после разрушения СССР, когда возразить стало некому.
    15. lilin
      lilin 31 Mei 2015 01:42
      +2
      Ленин был неподкупным человеком, преданным исключительно идее революции и освобождения рабочего класса от капиталистической эксплуатации. В этом убедился посол Великобритании в России в 1910-1918 годах Джордж Бьюкенен, наводя справки о Ленине через свою агентуру, о чем и написал в своих воспоминаниях "Моя миссия в России" (Москва, Центрполиграф, 2006). Наиболее серьезные документы по вопросу подкупа Ленина германцами хранились в США ("документы Сиссона"). Однако непредвзятый анализ Джорджа Ф. Кеннана показал, что они были состряпаны (см. http://wiki.istmat.info/док:документы_сиссона ). Пыт ались ли немцы использовать революционную ситуацию в России в своих целях? Без сомнения, но это уже другая история. Пытались задействовать деятелей СДэков в своих целях? Пытались. Вот, например, был такой Парвус (Израиль Лазаревич Гельфанд). Но, когда Ленин разобрался в ситуации, всем СДэкам России было предложено прекратить с ним всякие сношения. Действительно, кратко излагать сложно, ибо лжи нанесено столько, что половина читателей даже ВО верит в белиберду о Ленине. Но удар по Ленину, это удар по коммунистической идеологии, лучше которой пока никто не предложил, это удар по нашей героической истории. И совершенно недаром наносится удар по Ленину и всему советскому. Еще бы, уже через 16 лет после окончания кровавейшей войны Советский Союз раньше распухшей от долларов Америки запустил человека в космос.
      1. ZVEROBOY
        ZVEROBOY 31 Mei 2015 01:48
        +4
        Kutipan: wax
        Ленин был неподкупным человеком, преданным исключительно идее революции и освобождения рабочего класса от капиталистической эксплуатации.

        Спасибо за коментарий!!! apik + 100500 ombenan
        Ora ana sing kudu ditambahake!
    16. Nrsimha42
      Nrsimha42 31 Mei 2015 02:06
      0
      Комсомолка - моя любимая газета, но, к сожалению, в ней трудятся как патриоты, так и либерасты.

      На мой взгляд, Дмитрий Стешин, Александр Коц, полковник Виктор Баранец и Дарья Асламова, а также несколько других журналистов - патриоты.

      Грустно признавать, что там работают и те, кто публикуют всякую похабщину и пошлость. Порой плеваться хочется...
    17. Sigizbarn
      Sigizbarn 31 Mei 2015 14:34
      0
      Автор статьи довольно правильно осведомлен, но вот "галопом" пробежав по фактам дает немного противоречивое мнение.
      А вообще шедевром в историографии считаю "Красный Монарх" Бушкова. Искренне советую для ознакомления.
    18. vlade99
      vlade99 1 Juni 2015 09:03
      0
      Kutipan saka Abbra.
      лихо замешаны правда и неправда.

      А где неправда? Просвети, свидомый.
    19. Komentar wis dibusak.
    20. Baloo
      Baloo 2 Juni 2015 10:57
      0
      Внук Керенского: февральская революция? Дед рассказывал(кстати член не самой влиятельной массонской ложи в России), что 12 человаек собрались и позвонили Троцкому в Америку, После чего произошла февральская революция.
      В учебниках (не во всех) по истории КПСС можно встретить упоминание о бейцантунг бюро (изучал не немецкий, возможно не точно воспроивожу)при штабе большевиков во время февральской революции. Нам говорили, что это немецкие социал-демократы. В одном из фильмов Л.Млечина демонстрируется список со штампом уважаемой федеральной службы. Самый старший из 30 оберст, младший капрал. Суммы, проходившие черз бюро внушительные. В полном собрании сочинений В.И.Ленина можно встретить записку:"Брать ли нам деньги у Парвуса". Парвус был личным агентом барона В.Николаи, именно полковник Николаи убедил премьера дать денег Парвусу на транснеациональную компанию, через которую шло финансирование. Многие большевики второго эшелона служили в разных филиалах фирмы Парвуса. В общем статья поверхностная.
  2. tombok
    tombok 30 Mei 2015 15:14
    + 14
    Свергали царя буржуазия , но вот расстреляли большевики. Потому зачастую между этими двумя событиями ставят знак равенства. Свержение царя ,не самая большая трагедия в истории страны ,гораздо страшнее ,последовавшая за этим Гражданская война ,и вот тут нужно искать инициатора и зачинщика этой трагедии., В тоже время , большевики были всего лишь одной из сторон. Ленин же вполне возможно ,обретя реальную власть ,послал подальше всех ,перед кем держал обязательства. Как к примеру Лжедмитрий Первый ,который тоже много чего обещал Сигизмунду Вазе, а потом по факту так же послал его в известную сторону.Потому ,Ленин был иудой лишь до поры.
    1. rfv0304
      rfv0304 30 Mei 2015 15:32
      -15
      Растрел царской семьи это просто месть за брата. Вполне понятная. Но остальное то было толково. До сих пор ничего лучшего не придумано. И даже равного.
      1. bort4145
        bort4145 30 Mei 2015 15:43
        + 11
        Растрел царской семьи это просто месть за брата.
        Бред. Нужно было убрать фигуру, вокруг которой могли объединится "какие-нибудь" силы. Жаль только женщин и детей - их могли не расстреливать а просто упрятать подальше, а царя не жаль.

        И, кстати, в то время вся шушера под ником "Антанта" помогала белогвардейскому движению, и главным образом потому, что иноземчикам нужна была аграрная и забитая Россия.
      2. lelikas
        lelikas 30 Mei 2015 15:53
        +3
        Kutipan saka: rfv0304
        Растрел царской семьи это просто месть за брата. Вполне понятная. Но остальное то было толково. До сих пор ничего лучшего не придумано. И даже равного.

        Ну почему сразу ничего - гражданская война много где была , революции тоже .
        А как во вполне понятную месть , вписывается вся императорская семья и прислуга ?
        1. tombok
          tombok 30 Mei 2015 16:01
          +3
          Quote: lelikas
          А как во вполне понятную месть , вписывается вся императорская семья и прислуга ?

          Можно впасть в конспирологию и мистицизм.Правление Романовых началось с жуткого убийства трехлетнего сына Марии Мнишек. Его повесили на воротах. Но петля не затянулась ,и он висел живой в течении трех часов ,пока не замерз. Убийство семьи и наследника ,вполне сойдет за воздаяние роду Романовых.
          1. lelikas
            lelikas 31 Mei 2015 17:45
            0
            Kutipan saka tomket
            Правление Романовых началось с жуткого убийства трехлетнего сына Марии Мнишек. Его повесили на воротах. Но петля не затянулась ,и он висел живой в течении трех часов ,пока не замерз. Убийство семьи и наследника ,вполне сойдет за воздаяние роду Романовых.

            Даже с учетом того , что в 1730 прервалась прямая линия рода Романовых ?
      3. Baloo
        Baloo 2 Juni 2015 13:02
        0
        Чтобы не было символа для монархистов. Точно также как бандерлоги, прибалты и прочие гейропейцы старательно стирают память о подвиге СССР во второй мировой войне, уничтожают память о СССР, КПСС, коммунистах и т.д.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. mordvin 3
      mordvin 3 30 Mei 2015 16:40
      +6
      А я вспомнил приказ № 1 от Госдумы где солдаты имели право смещать офицеров и назначать новых.
  3. RUS
    RUS 30 Mei 2015 15:15
    +4
    Зачем этот бред копирнули сюда с другого сайта?
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Vladkavzaz
      Vladkavzaz 30 Mei 2015 15:52
      +4
      RUS (2
      А вы предлагает читать ваш?
      Так надоело уже читать бред всяких мясниковых,пивоваровых,зубовых и прочих сванидз.
      Пора уже ПРАВДУ знать так как она есть.
      И с Февраля 17,не царь Николай э,который второй,а всего лишь-гражданин Романов в чине полковника,не сущесвтующей Императорской Армии,коль Февралисты объявили Россию,Республикой.
      1. Bayonet
        Bayonet 30 Mei 2015 16:15
        +3
        Kutipan: vladkavkaz
        RUS (2

        Так надоело уже читать бред всяких мясниковых,пивоваровых,зубовых и прочих сванидз.
        Пора уже ПРАВДУ знать так как она есть.

        Как сказал Хрущев: "Есть только два мнения, одно моё – другое неправильное! "
        Вы мыслите так же.
        1. Vladkavzaz
          Vladkavzaz 30 Mei 2015 18:58
          0
          Bayonet (3
          Есть мнение основанное на ФАКТАХ,а есть "мнение"на слухах,сплетнях и мифах,так что вот второе это ваше-"мнение",не надо считать пользователей дурнее чем вы или кто иной пишущий всякие сплетни,которые давным давно в среде ИСТОРИКОв ,а не истериков от Истории опровергнуты,проверены и заархиврованы.
          1. Bayonet
            Bayonet 30 Mei 2015 19:14
            0
            Kutipan: vladkavkaz
            опровергнуты,проверены и заархиврованы.

            Кем ? Людьми навсегда погрязшими в болоте коммунистической идеологии ?
            1. 34 wilayah
              34 wilayah 31 Mei 2015 06:04
              +2
              Штык!19.14. А как насчёт людей погрязшим в болоте капиталистической идеологии? Капиталистическая идеология самая правильная?
      2. RUS
        RUS 30 Mei 2015 17:16
        +1
        Kutipan: vladkavkaz
        RUS (2
        А вы предлагает читать ваш?
        Так надоело уже читать бред всяких мясниковых,пивоваровых,зубовых и прочих сванидз.
        Пора уже ПРАВДУ знать так как она есть.
        И с Февраля 17,не царь Николай э,который второй,а всего лишь-гражданин Романов в чине полковника,не сущесвтующей Императорской Армии,коль Февралисты объявили Россию,Республикой.

        Мусолили эту тему и не один раз, правда известна всем, автор статьи Америку открыл.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Vladkavzaz
                Vladkavzaz 30 Mei 2015 19:03
                +5
                Так что все ораторы,кричащие о якобы винах БОЛЬШЕВИКОВ,помолчите-ЭТО вы и ваши духовные прародители совершили ИЗМЕНУ.
                Большевикам досталась страшнейшая ,НО необходимая работа,по восстановлению рухнувшей страны.
                1. navigator
                  navigator 30 Mei 2015 20:12
                  -5
                  "Большевикам досталась страшнейшая ,НО необходимая работа,по восстановлению рухнувшей страны."

                  Это самая большая глупость,которую Вы сегодня здесь написали.
                  1. dvina71
                    dvina71 30 Mei 2015 20:29
                    +1
                    Kutipan saka navigator
                    Это самая большая глупость,которую Вы сегодня здесь написали.

                    Это не глупость..Это исторический факт.Никто не хотел брать власть в свои руки тогда. Разгул бандитизма,безработица,война.. Можно было до усрачки устраивать Учредиловки..,но большевики решились ..и у них получилось.
                    1. navigator
                      navigator 30 Mei 2015 20:44
                      -2
                      "Это не глупость..Это исторический факт.Никто не хотел брать власть в свои руки тогда. Разгул бандитизма,безработица,война.. Можно было до усрачки устраивать Учредиловки..,"

                      Продолжу,развалить всё,что ещё оставалось.Разгул бандитизма откуда взялся?

                      "но большевики решились ..и у них получилось."

                      Да,помню."кухарка будет управлять государством".Что получилось,тоже помню.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. navigator
                        navigator 30 Mei 2015 22:29
                        0
                        "ВЫ,НИЧЕГО не знаете,Абсолютно.
                        Фраза о кухарке,не звучит так как вы"знаете".

                        Напомнили Сократа.Он сказал:"Я знаю,что я ничего не знаю".Но Вам до него далеко.Судя по Вам,только Вы знаете всё.

                        "Никогда не спорь с дураками - они опустят тебя до своего уровня, а потом задавят аргументами... "
                      3. Komentar wis dibusak.
                      4. dvina71
                        dvina71 31 Mei 2015 00:52
                        +2
                        Kutipan saka navigator
                        Продолжу,развалить всё,что ещё оставалось.Разгул бандитизма откуда взялся?


                        Откуда взялся? Таки историю своей страны надо знать..
                        Полицию,жандармерию,уголовный сыск.. распустило..тарам тарам.. Временное правительство.. Зачем?
                        Большевики после того как получили власть эти структуры восстановили..
                      5. Paman Joe
                        Paman Joe 31 Mei 2015 04:07
                        0
                        Kutipan saka navigator
                        Да,помню."кухарка будет управлять государством"
                        Ой какая у Вас память плохая...

                        Kita ora utopians. Kita ngerti manawa buruh sing ora trampil lan juru masak ora bisa langsung mlebu ing pemerintahan. Iki kita setuju karo Cadets, lan karo Breshkovskaya, lan Tsereteli. Nanging kita beda karo warga iki amarga njaluk break langsung karo prasangka sing mung pejabat sugih utawa pejabat dijupuk saka kulawarga sugih bisa ngatur negara, nindakake saben dina, saben dina pamaréntahan. Kita njaluk supaya administrasi umum diwulang dening buruh lan prajurit sing sadar, lan supaya bisa diwiwiti kanthi cepet, yaiku, kabeh wong sing kerja, kabeh wong miskin, kudu enggal-enggal melu latihan iki.
                      6. navigator
                        navigator 31 Mei 2015 17:05
                        -1
                        "Мы знаем","в этом мы согласны",""мы требуем".Булгаковского Швондера напоминаете требованиями.Требуете власти,а сможете?Народная мудрость гласит:"Хочешь проверить человека,дай ему власть".Она многих сгубила.

                        "ежедневную работу управления в состоянии только богатые или из богатых семей взятые чиновники"

                        Наш Путин из какой семьи?Дело не в содержимом кошелька.Раздвоились, себе противоречите,разберитесь уж,"не утописты".
                      7. Komentar wis dibusak.
                      8. 34 wilayah
                        34 wilayah 31 Mei 2015 06:11
                        0
                        Навигатор!20.44. Ленин говорил (дословно), кухарка не может управлять государством. Для этого нужны специально обученные люди.
                      9. navigator
                        navigator 31 Mei 2015 16:09
                        -2
                        "Ленин говорил (дословно), кухарка не может управлять государством."

                        Вы какого пола,уважаемая(ый)?Я читал ленинские статьи,тогда нельзя было не сдавать научный коммунизм,так что,пришлось.Поэтому знаю,как эта фраза написана.Я и не собирался демонстрировать полные ленинские цитаты,они того не стоят.Я о сути,а Вы о букве.

                        "Для этого нужны специально обученные люди."

                        Вы считаете,что ими и были Ленин,Троцкий,Зиновьев,Свердлов, Дзержинский,Менжинский,Засулич,Землячка и вся когорта революционэров? Воистину "кто был никем,тот станет всем".Они,конечно же,не кухарки,они кухаркины дети,дорвавшиеся до власти.
                      10. Komentar wis dibusak.
                      11. EGOrkka
                        EGOrkka 1 Juni 2015 07:56
                        0
                        Интересный момент: царь (император,король...)-это с детства подготавливаемый человек для управления государством....Квалификация какого руководителя выше? того кого готовили 5 лет или того кого готовили с детства???? Но исходя из англицкого опыта царя как гаранта стабильности государства, а не прямого руководителя ...довольно интересно!Вы не находите?
                  2. 34 wilayah
                    34 wilayah 31 Mei 2015 06:08
                    +3
                    Навигатор!20.12. А самая большая умность это когда рушат восстановленное и работающее? Вот это самое умное сделали в 90-х? Да и цивилизованные интервенты сильно подняли экономику России с 18-го года?
                2. Komentar wis dibusak.
  4. Severok
    Severok 30 Mei 2015 15:15
    + 31
    "Комсомолка" давным-давно ожелтела, желтее мочи. Перестал её читать после 97-го. Британия давнишний "заклятый" друг России. Чем мы слабее - тем довольнее рожи в британском парламенте.
    1. boa constrictor19
      boa constrictor19 30 Mei 2015 16:04
      +2
      "Комсомолка" давным-давно ожелтела

      Вспомнился анекдот! "И запомни сын: спереди трусы - жёлтые, а с зади - коричневые!" Вот и с "кп" такая же беда! А по поводу статьи...... спорить нет смысла! Я не историк и у меня нет машины времени.....или хотя бы - телевизора времени!! Не помню кто сказал: Истина - она где-то рядом! Но мы её не познаем!! wassat ngguyu
      1. BMP-2
        BMP-2 30 Mei 2015 17:24
        +1
        По поводу истины: М. Шеврель после своего столетнего юбилея, подводя итоги творческой жизни, говорил, что его девизом было: «Всегда стремиться к истине и никогда на нее не претендовать». А познаем или нет - это дело десятое.
    2. RUS
      RUS 30 Mei 2015 17:30
      -3
      Kutipan saka Severok
      "Комсомолка" давным-давно ожелтела, желтее мочи. Перестал её читать после 97-го. Британия давнишний "заклятый" друг России. Чем мы слабее - тем довольнее рожи в британском парламенте.

      Пейте больше воды и она у вас будет не совсем желтая, а вообще сдайте анализ может у вас заболевание почек.
  5. kucing bayangan
    kucing bayangan 30 Mei 2015 15:18
    +5
    Хочется перефразировать Бисмарка
    Революции задумывают идеалисты, осуществляют фанатики, а за ними разгребать приходится народу...
    И добавить,
    ... и кто будет разгребать получившиеся конюшни Авгиевы может прослыть Подонком. Но только в история покажет сколько в них Правды.

    (надеюсь я не сильно глубоко копнул)
    1. Paman Joe
      Paman Joe 31 Mei 2015 04:17
      -2
      Kutipan saka ShadowCat
      Хочется перефразировать Бисмарка
      Всякую революцию задумывают романтики, осуществляют фанатики, а пользуются её плодами отпетые негодяи. (Томас Карлейль)

      Английский философ Томас Карлейль (1795–1881) был одним из тех, кто вернулся к идее выдающейся роли личностей, «героев» в истории. Одно из самых известных его произведений, оказавших очень сильное влияние на современников и потомков, так и называлось – «Герои и героическое в истории» (1840, рус. пер. 1891; см. также: Карлейль 1994). Согласно Карлейлю, всемирная история есть биография великих людей. Карлейль и сосредоточивается в своих работах на тех или иных личностях и их роли, проповедует высокие цели и чувства, пишет целый ряд блестящих биографий. О массах он говорит гораздо меньше. По его мнению, массы нередко только орудие в руках великих личностей. По Карлейлю, существует своего рода исторический круг, или цикл. Когда героическое начало в обществе ослабевает, тогда наружу могут вырваться скрытые разрушительные силы массы (в революциях и восстаниях), и они действуют, пока общество вновь не обнаружит в себе «истинных героев», вождей (таких как Кромвель или Наполеон). Подобный героический подход, несомненно, привлекал внимание к роли личностей, ставил (однако не решил) задачу раскрытия причин колебаний этой роли в истории. Но он имел слишком очевидные изъяны (помимо несистематического изложения): рассматривались только «герои», общество жестко делилось на вождей и массу, причины революций сводились к социальным чувствам и т.п.
      Взгляды Карлейля в чём-то предвосхитили воззрения Ницше с его культом сверхчеловека, а через него — Гитлера и других фашистских идеологов. Так, профессор Шарль Саролеа в своей статье 1938 года «Был ли Карлейль первым нацистом?», пытается ответить на этот вопрос утвердительно в журнале «Anglo-German Review»:

      Нацизм — не немецкое изобретение, изначально он возник за границей и пришёл к нам именно оттуда… Философия нацизма, теория диктатуры были сформулированы сто лет назад величайшим шотландцем своего времени — Карлейлем, самым почитаемым из политических пророков. Впоследствии его идеи были развиты Хьюстоном Стюартом Чемберленом. Нет ни одной основной доктрины… нацизма, на которых основана нацистская религия, которой не было бы… у Карлейля, или у Чемберлена. И Карлейль и Чемберлен… являются поистине духовными отцами нацистской религии… Как и Гитлер, Карлейль никогда не изменял своей ненависти, своему презрению к парламентской системе… Как и Гитлер, Карлейль всегда верил в спасительную добродетель диктатуры.
      Бертран Рассел в своей книге «История Западной философии» (1946) утверждал: «Следующий шаг после Карлейля и Ницше — Гитлер.»

      Известный историк Мануэль Саркисянц в своей книге «Английские корни немецкого фашизма» посвятил вопросу о влиянии Карлейля на развитие нацистских идей отдельную главу.
  6. Babr
    Babr 30 Mei 2015 15:18
    +2