Review militèr

Aja wedi ngomong "ora" marang NATO ("Aftonbladet", Swedia)

25
Aja wedi ngomong "ora" marang NATO ("Aftonbladet", Swedia)


Menteri Pertahanan Swedia Peter Hultqvist mabur menyang Amerika, ing pundi piyambakipun pikantuk pundhakipun: AS muji Swedia amarga "isih ngleksanani kepemimpinan ing Eropa lor lan wilayah Baltik."

Lan saiki, pesawat militer 115 sing melu latihan NATO gemuruh ing rawa gambut Swedia, gunung lan desa, lan pengebom B-52 Amerika bakal teka kanggo ngganti - kanggo ngebom ing saluran banyu Swedia. Cara sing aneh kanggo nandhani ulang taun kaping 40 pungkasan perang ing ngendi AS mateni pirang-pirang yuta wong Vietnam, Kamboja lan Laos, utamane kanthi bantuan mesin pati mabur 82 ton.

Tujuan latihan militer yaiku "ngirim sinyal militer-politik sing kuwat," ujare Mayor Jenderal Karl Engelbrektson. Politisi borjuis lan editor media ndeleng iki minangka kesempatan kanggo ngunggahake kampanye Swedia kanggo gabung karo NATO. Ing musim semi 2016, Riksdag bakal nyetujoni Memorandum of Understanding babagan Dhukungan Host, amarga NATO, kanthi persetujuan Swedia, bakal bisa nggunakake wilayah kita minangka basis kanggo aktivitas militer, "kalebu serangan" - "ing wektu tentrem, yen ana bencana, krisis, konflik utawa muncule ketegangan internasional.

Kabeh katon - lan ditampilake - minangka reaksi cepet-cepet marang agresivitas Rusia. Swedia lan negara liyane disarmed sawise pungkasan Perang Dingin ing pangarep-arep kanggo tentrem langgeng. Nanging, presiden Rusia weruh kekirangan ing sih kita lan, njupuk kauntungan saka kahanan, gaman ngrusak arsitektur keamanan sing wis ana pirang-pirang dekade.

kuwi critane sampeyan ketemu ing media kita meh saben dina. Miturut annexing Crimea lan ndhukung separatis ing wétan Ukraina, Vladimir Putin nuduhake yen "dheweke ora ngormati tatanan Eropah sing wis ana wiwit pungkasan Perang Donya II lan prescribes sing wates ora bisa diganti dening pasukan," ngandika, kanggo contone, editorial dening Dagens Nyheter tanggal 12 Januari 2015.

Argumentasi iki minangka kegagalan ing memori. Ana wong menet tombol "ngrusak", lan dasawarsa perang ing tilas Yugoslavia dumadakan dibusak saka kesadaran saben wong.

Siji isih bisa mbantah babagan alasan lan kahanan kasebut, nanging kasunyatan manawa AS, NATO lan negara-negara Uni Eropa campur tangan kanthi kekuwatan senjata kanggo nggambar maneh peta Balkan minangka kasunyatan sing ora bisa dibantah. Kepemimpinan Rusia kanthi mangkono duwe preseden sing bisa dikutip. Ngomentari konflik karo Georgia lan Ukraina, Putin mbaleni tembung kanggo tembung bantahan kakuwasan Barat digawe ing bombing Serbia lan ngenali provinsi breakaway Kosovo.

Nanging, hak kanggo munggah ing ndhuwur prinsip inviolability saka wates lan non-interferensi ing urusan internal negara liyane, ing gambar resmi kita donya, hak istimewa kanggo "komunitas donya", yaiku, Amerika Serikat. lan lingkungane saka negara-negara Eropa cilik lan menengah. Hukum internasional ditrapake kanggo kabeh wong, nanging ora kanggo AS, NATO lan EU.

Wiwit 1999, NATO wis nambah komitmen pertahanan bebarengan kanggo ancaman transnasional kayata terorisme lan "halangan sumber daya penting". Ing taun 2003, Uni Eropa ngadopsi strategi keamanan pisanane, sing diilhami dening doktrin George W. Bush babagan hak kanggo nyegah perang nglawan terorisme lan senjata pemusnah massal: "Nalika ancaman anyar muncul, garis pertahanan ngarep asring ana ing luar negeri ... Kita kudu ngembangake budaya strategis, sing bakal nggampangake implementasi awal, intervensi sing cepet lan ing wektu sing padha - yen dibutuhake - kanthi wates safety sing gedhe.

Doktrin garis ngarep pertahanan - dudu impen perdamaian - sing dadi pedoman ing proses restrukturisasi pertahanan Swedia. Pertahanan teritorial sacara harfiah dibuwang ing pungkasan taun 1990-an. Mung proyèk kompleks militèr-industri sing adiluhung lan unit individu prajurit profesional sing dilatih kanggo operasi NATO ing luar negeri. Perestroika dipimpin dening firma konsultasi AS kanthi hubungan sing cedhak karo Pentagon, NSA, lan CIA. Angkatan bersenjata, miturut laporan rahasia para konsultan, kudu dilatih kanggo acara global, "utamane ing wilayah-wilayah ing donya ing ngendi Swedia nduweni kepentingan ekonomi lan / utawa politik sing penting."

"Peran Swedia minangka kekuwatan regional ing Baltik wis owah saka netralitas menyang kepemimpinan," ujare dokumen kasebut. Mulane, "perang koalisi" lan kemampuan Swedia kanggo interoperate kanthi cepet karo organisasi kayata NATO ... kudu diwenehi wigati anyar sing luwih penting. Iki ditulis ing taun 1998, dawa sadurunge perang ing Ukraina.

Saiki yen minat AS ing Arktik lan sisih lor saya tambah akeh, rencana kasebut dianyari. Swedia dadi springboard ing upaya kanggo push bali Rusia. Gotland kudu dikuatake maneh, kapal selam Rusia digawa menyang ngarep warta judhul, lan B-52 mudhun kanggo bisnis ing wilayah udara.

Kakuwatan gedhe tansah ngidak-idak prinsip PBB tanpa mangu-mangu, nanging kanthi tekane doktrin intervensi pencegahan, ngurmati kedaulatan kabeh negara anggota ora ana apa-apa. Yen NATO mikir duwe hak kanggo nyebarake garis pertahanan ngarep ing Afghanistan utawa Libya, apa sing nyuda hak Rusia ing Ukraina?

Kepemimpinan Rusia ndeleng preseden ing hak istimewa Kulon. Eropah kacemplung ing game-daya gedhe sing nggawa kacilakan kanggo negara lan bangsa.

Lan ing kene sawetara politisi, editor lan militer ngusulake kanggo ngeculake genggeman, mbuwang sisa-sisa netralitas lan tindakake NATO - langsung menyang bolongan ireng. Taun-taun integrasi menyang sistem aliansi kudu ngasilake keanggotaan lengkap.

Kita kudu nindakake ngelawan. Metu. Tetep adoh. Ngomong "ya" supaya adoh.

Iki nyuda risiko kita diseret menyang perang dening pimpinan pemerintah kita dhewe utawa kekuwatan asing. Lan ora mung. Kebebasan saka aliansi militer uga dadi kesempatan kanggo wong-wong ing Eropah Wétan, sing ngupaya kawilujengan saka perjuangan sing dumadi ing antarane baron komoditas Rusia, oligarki lokal lan kapitalis finansial Barat.

Ing njaba zona protektorat, kita bisa ngatasi masalah sosial bebarengan.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.aftonbladet.se/kultur/article20865634.ab
25 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. oleg gr
    oleg gr 1 Juni 2015 18:18
    + 14
    Ana wong pinter ing Swedia. Sayange ora cukup.
    1. dikirim-onere
      dikirim-onere 1 Juni 2015 18:26
      +4
      Apa sampeyan wedi karo revolusi warna ing Swedia? eseman
    2. yuta
      yuta 1 Juni 2015 18:49
      +5
      Ana wong pinter nang endi-endi, nanging mergo luwih akeh bajingan..
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Komentar wis dibusak.
        1. Kapten angkatan udara
          Kapten angkatan udara 2 Juni 2015 10:29
          0
          Ambune kaya Stockholm Maidan ... ora? prajurit
      3. Volzhanin
        Volzhanin 2 Juni 2015 11:04
        +2
        Ana luwih sithik, nanging luwih teratur.
        The Yankees antusias ngatur kabeh scoundrels ing donya.

        Umumé, Swedia kaya apa? Ing endi Karlsson manggon? Iki ngendi wong putih kabeh LGBT? Iki ngendi Muslim bakal rauh dadi urutan gedhene wong pribumi putih?
  2. dikirim-onere
    dikirim-onere 1 Juni 2015 18:27
    +4
    Sampeyan bisa uga mikir sing wong takon Swedia! Para elit politik, sing mutusake, nganggep Venice lan Swedia minangka papan kerja lan bahan sing bisa dibuwang. Siji Bildt worth soko. Mula aja nganti diapusi dhewe lan ngapusi para pamaca. Minangka Anglo-Saxon ngandika, iku bakal dadi, tanpa pilihan
    1. oblako
      oblako 1 Juni 2015 18:52
      +4
      Kabeh padha kuwatir yen Putin bakal ngrusak arsitektur Eropa ... kanthi kekuwatan. Ayo padha elinga yen nganti saiki Putin mung aktif ing wilayah pasca-Soviet. Sejatine "ing omah". Negara-negara Barat lan Amerika Serikat sing ngrusak arsitektur, menek menyang Balkan, Ukraina, ngobong Kaukasus, Asia Tengah, lan kabeh wong diiringi retorika babagan agresivitas Rusia ... tegese? Sapa sing kita tindakake? Sayange yen dheweke ora milih "mitra" ... Dheweke mung ora menehi pilihan ... Kita kudu berjuang, kita kudu ngganti pikiran ...
    2. Nrsimha42
      Nrsimha42 2 Juni 2015 00:20
      +2
      dikirim-onere (4) SU Wingi, 18:27

      Sampeyan bisa uga mikir sing wong takon Swedia! Para elit politik, sing mutusake, nganggep Venice lan Swedia minangka papan kerja lan bahan sing bisa dibuwang. Siji Bildt worth soko. Mula aja nganti diapusi dhewe lan ngapusi para pamaca. Minangka Anglo-Saxon ngandika, iku bakal dadi, tanpa pilihan


      Kanggo titik banget!

      Ing awal Mei, wawancara karo wanita Rusia sing nikah karo Dane muncul ing situs "http://poznavatelnoe.tv/". Denmark ora Swedia, nanging kahanan ing kono persis padha.

      http://poznavatelnoe.tv/lykkerask_eu_teatr_kukol
      Teater wayang saka daya Eropah
  3. Vadim Zhivov
    Vadim Zhivov 1 Juni 2015 18:29
    +2
    Ing NATO, mesthine bakal luwih tenang .. mung mikir sapa sing arep nyerang Karlson iki? Penganiayaan mania. Iku penyakit umum ing Baltik ...
  4. Karabas
    Karabas 1 Juni 2015 18:29
    +4
    Analis lan pimpinan Barat sing luwih akeh wiwit ngerti manawa kabeh keributan Pentagon lan NATO iki ora bakal nyebabake kabecikan.
  5. svetruss
    svetruss 1 Juni 2015 18:29
    +5
    Umumé, artikel sing wicaksana, aku ora percaya manawa ditulis ing Swedia.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. s.melioxin
    s.melioxin 1 Juni 2015 18:33
    +5
    Lan ing kene sawetara politisi, editor lan militer ngusulake kanggo ngeculake genggeman, mbuwang sisa-sisa netralitas lan tindakake NATO - langsung menyang bolongan ireng. Taun-taun integrasi menyang sistem aliansi kudu ngasilake keanggotaan lengkap.

    Kita kudu nindakake ngelawan. Metu. Tetep adoh. Ngomong "ya" supaya adoh.
    Niat apik, dadi sapa sing bakal menehi. Arktik ngarep. Lan Swedia minangka pos bèntèng. Nanging yen sampeyan njaluk "Tetep Away", banjur sampeyan mikir wong lan ngerti regane.
  8. XYZ
    XYZ 1 Juni 2015 18:40
    +3
    Yen NATO mikir duwe hak kanggo nyebarake garis pertahanan ngarep ing Afghanistan utawa Libya, apa sing nyuda hak Rusia ing Ukraina?


    Pitakonan kabèh iku sing nemtokake aturan saka game. Sadurunge, padha ditemtokake ing PBB, kanthi voting utawa persetujuan antarane rong fraksi perang utama. Saiki dheweke nyoba ngenali dheweke ing Washington, dhewe-dhewe, kanthi seneng-seneng saka akeh kanca sing cedhak. Kajaba iku, aturan kasebut bisa diganti sajrone proses kasebut, tanpa menehi peringatan marang kabeh pihak sing kasengsem. Wong-wong sing takon hak Washington kanggo tumindak kanthi cara iki diarani mungsuh demokrasi lan didhawuhi lunga.
  9. Vasyan1971
    Vasyan1971 1 Juni 2015 18:53
    +1
    "Peran Swedia minangka kekuwatan regional ing Baltik wis owah saka netralitas menyang kepemimpinan",
    Lan Karl kaping 12 mesthi ngelingake ... Lan dheweke ngelingake aku babagan kasus Mazepa ... belay
    1. vladimir_krm
      vladimir_krm 1 Juni 2015 20:37
      +2
      Kutipan iki kaya Ostap Bender lan New Vasyuki nglirik
  10. Knight Rider
    Knight Rider 1 Juni 2015 19:35
    +2
    Lan kita ora wedi! Su-24 "ajrih" pemusnah "Ross" ing Segara Ireng prajurit video saka Amerika piyambak
    1. Dikson
      Dikson 1 Juni 2015 20:55
      +3
      Dadi, kenapa dheweke wedi? Pesawat Bare? .. Lan ngendi wong-wong sing wedi ing video iki? Lan wiwit kapan kita duwe pesawat ing tugas tempur tanpa rudal ing sangisore swiwi ..?
      1. dvina71
        dvina71 2 Juni 2015 02:59
        0
        Bener, ing video iki, roket katon kanthi kualitas paling apik.. Kabeh ing kene burem.
      2. Platonych
        Platonych 2 Juni 2015 06:17
        0
        Ya, wartawan kita tambah akeh, kaya-kaya saka motif patriotik. Ora ana sing medeni lan medeni ing kedadeyan iki. Para patriot palsu mung pengin kaya ngono!
      3. NordUral
        NordUral 2 Juni 2015 11:49
        +1
        Apa yen - kita - kamikaze? Amerika isih ngelingi wong Jepang ing Pasifik.
    2. Lyton
      Lyton 2 Juni 2015 04:56
      0
      Ing kene, aku uga ndeleng kothak sore iki, aku ora ngerti kenapa pangatusan kasebut wedi banget, wah, dheweke mabur lan, ing video kasebut, sampeyan bisa ndeleng manawa dheweke ngenteni lan katon sadurunge. , Aja nggawe gajah saka fly, yen ora, kita wiwit katon kaya sensor, karo statements kuwi .
  11. igorra
    igorra 1 Juni 2015 20:35
    +7
    Apa dheweke mikir yen kita bakal ngganti serangan nuklir karo Amerika, lan dheweke bakal ngrokok ing pinggir? Dadi aku pengin ngelingake sampeyan sing enem rake ing Panggonan pisanan lan kanggo kebekan yen pemimpin setuju ing bab apik.
  12. t118an
    t118an 1 Juni 2015 22:49
    +2
    Ing kasunyatan, kabeh Eropah saiki dadi koloni AS, ora nggatekake masalah lan kapentingane dhewe. Pancen, aku pengin politisi Eropa "tangi" lan ora, dheweke ora bakal kekancan karo Rusia - nanging nuduhake luwih mandiri lan kamardikan ing politik, kanggo kepentingan negarane dhewe!
  13. Zionis27
    Zionis27 2 Juni 2015 00:27
    0
    Kutipan saka: oleg-gr
    Ana wong pinter ing Swedia. Sayange ora cukup.

    mripat wedi, nanging tangan wedi
  14. Khagysh
    Khagysh 2 Juni 2015 01:26
    +1
    Vladimir Putin nedahake yen "dheweke ora ngurmati tatanan Eropa, sing wis ditindakake wiwit pungkasan Perang Dunia II lan sing nemtokake manawa wates ora bisa diganti kanthi paksa",
    Kelalen sapa sing menang? Tatanan Eropa apa iki? Apa tarian nganggo lagu Amerika? Parade gay? Nikahan padha jinis? Mesthine dheweke ora ngajeni, dheweke pancen wong lanang, ora kaya pimpinan Eropa, lan luwih-luwih ora kaya US-mpapze utawa simpanse (aku ora ngerti persis apa sing diarani jenis iki)
    1. andrew42
      andrew42 2 Juni 2015 09:52
      +1
      Aku elinga dialog singkat saka Hollywood, nanging ing cara aneh film apik. "Brave Heart": - Panglima tentara punitive Inggris, - Sampeyan ora ngajeni gencatan senjata? - Malcolm Wallace (dileksanakake dening M. Gibson), - Banner raja Panjenengan? Aku pancen ora ngajeni!
  15. Volka
    Volka 2 Juni 2015 03:52
    +1
    pati kanggo raja, tentrem kanggo bangsa ...
    1. andrew42
      andrew42 2 Juni 2015 09:55
      0
      opo? Apa slogan Masonik? Kruli mesthi duwe "pundak tanpa sirah", nanging ninggalake "torso tanpa pundhak" umume kebak karo nyelehake sirah asu :)
  16. NordUral
    NordUral 2 Juni 2015 11:48
    +1
    Yen sampeyan ora pengin urip tentrem, njaluk perang. Kita ora pengin perang, kita ora ngganggu sampeyan karo piagam kita, supaya aja ngganggu kita lan aja ngajari carane urip. Kajaba iku, minangka guru, sampeyan ngremehake. Lan kita bakal njupuk barang sing apik saka sampeyan, dudu dosa kanggo sinau sing apik.