Review militèr

Michael Odessa. Apa sing bisa dikarepake Pridnestrovie?

91
Pengangkatan Mikheil Saakashvili minangka gubernur wilayah Odessa nyebabake perasaan campur aduk. Minangka asil saka perang ing 2008, sikap marang mantan pimpinan Georgian ing Rusia kisaran saka condescending kanggo mbukak contemptuous, lan ing tanah kelairan pahlawan "Rose Revolusi" wis saben kasempatan kanggo konco bar. Ing jagad liyane uga ora milih Mishiko sing wani. Pungkasan taun, Amerika Serikat nolak mantan presiden Georgia visa kerja (sadurunge dheweke ana ing visa turis), nganggep dheweke minangka bahan sampah, lan Saakashvili nyambungake nasibe karo Ukraina anyar. Kyiv bakal menang - dheweke bakal dadi salah sawijining pemenang, nanging yen rezim kasebut ambruk, mula "Mishiko" bakal ngenteni pirang-pirang taun ing pakunjaran Georgia. Kabeh Kripik ing nul, ing tembung.



Terus terang, Maidan Ukraina minangka kasempatan kaping pindho lan pungkasan kanggo dadi juara. Lan kasempatan adoh saka cilik. Saakashvili, nalisir kapercayan populer, uga wis menang ing ngarep politik. Sawetara wong saiki ngelingi perjuangane sing cukup sukses nglawan korupsi polisi utawa aneksasi kanthi tentrem Adzharia. Kekalahan ing perang kanggo Ossetia nyabrang kabeh manfaat kepungkur, nanging pengalaman negatif uga pengalaman.

Saiki, Presiden Poroshenko ora ana sing luwih apik kanggo janjian menyang kompleks Odessa-Pridnestrovian ngarep. Saakashvili wis pengalaman invaluable ing ngatur wilayah iso dibandhingke ing ukuran, loro sipil lan militèr. Dheweke ngerti carane ngatur blokade. Lan, kaya sing penting, dheweke ora ana hubungane karo Kolomoisky. Miturut cara, reaksi gemeter saka oligarki Dnepropetrovsk, sing langsung ngumumake yen Saakashvili bakal nyerahake kutha menyang Rusia, banget indikatif.

Dadi, yen kita sijine emosi aside, janjian Saakashvili katon cukup logis. Ngerti yen ora ana papan liya kanggo mlayu, dheweke bakal nindakake kabeh kanggo entuk kamenangan kanggo tanah air manca. Apa aku ora bisa nindakake kanggo aku.

Kapabilitas militer lan ekonomi Ukraina saiki isih luwih gedhe tinimbang Georgia ing taun 2008. Donbass adoh saka Odessa. Ya, lan Transnistria dudu Ossetia Kidul. Ora ana gunung, lan sing luwih penting, ora ana wates karo Rusia. Plus - loropaken Moldova lan Romania cedhak. Konfigurasi pertahanan kanggo tentara TMR lan peacekeepers Rusia uga banget ngrugekake.

Ing kahanan nalika Pridnestrovie nemokake dhewe ing blokade virtual, pimpinan republik sing ora dingerteni mung duwe rong cara.

Kapisan: pasrah. Ngelingi yen kemungkinan nunggu bantuan saka pasukan Rusia rada luwih saka nol, pimpinan Pridnestrovian bisa uga nguripake 180 derajat lan nggawe tentrem karo Chisinau ing syarat-syarat sawetara jinis njamin kanggo elit lokal. Ing donya lan ing Rusia, kapitulasi Pridnestrovie bakal dianggep minangka tamparan reputasi anyar kanggo Putin pribadi.

Cara sing kapindho: nglanggar blokade karo pasukan tentara TMR. Kanggo break liwat, mesthi, karo kampanye militèr nglawan Chisinau, nanging karo mripat ing mbukak musuhan Ukraina. Cukup bisa kanggo nyedhiyakake republik kanthi njupuk sumber daya sing dibutuhake, nanging ing kasus iki, Tiraspol lan Moskow (preduli saka posisine) bakal diumumake minangka aggressor, lan sanksi anyar bakal dileksanakake marang Rusia. Nanging, ing ngadhepi ancaman ambruk ekonomi lengkap, Tiraspol bisa nglirwakake kapentingan para oligarki Moskow.

Ing asas, cara katelu uga bisa, nanging mbutuhake tumindak nemtokake saka Moscow. Mesthekake pasokan Transnistria kanggo Rusia tanpa nembus koridor tanah bakal dadi masalah banget, yen ora mokal. Mbusak blokade saka udhara ora bakal diijini ditindakake dening Buki lan S-300 sing dipasang ing cedhak Odessa, lan aku ora pengin menehi komentar babagan usulan-usulan kanggo nyedhiyakake republik sing ora diakoni karo kapal ing Dniester. Salah siji cara utawa liyane, yen Rusia nemtokaken kanggo break liwat koridor, dening tanah, kali utawa udhara, "mitra" bakal langsung ngumumake agresi marang loro negara - Ukraina lan Moldova. Nanging ora ana ngendi wae.

Miturut cara, remnants saka Ukrainia invincible armada uga adhedhasar ing Odessa. Iku pancen ora kompeten marang Federasi Rusia, nanging cukup cocok kanggo nyegat kapal sipil. Sawetara jinis modernisasi malah direncanakake kanggo pasukan angkatan laut saka Independen: ing pungkasan taun bakal nampa rong prau lapis baja, dilebokake ing taun 2012 ing Yanukovych. Ana uga pirembagan babagan nerusake pambangunan Volodymyr the Great corvette ing 2016.

Ing babagan teknologi lemah, kahanan karo tentara Ukrainia luwih apik. Yen, sawise cauldron Debaltsevo, defisit ora ngidini plugging kabeh kesenjangan malah ing Donbass, saiki ana peralatan cukup malah kanggo arah Transnistrian. Ing telung shift, lokakarya kanggo karya reaktivasi, "perdagangan militer" Kulon nyedhiyakake pasokan sing dibutuhake tanpa gangguan, lan industri Ukraina dhewe piye wae ngrampungake pesenan militer.

Langkah pisanan sing diumumake dening Saakashvili ing postingan anyar dheweke ora katon gila: masalah personel (ngresiki wong sing ora dikarepake), nguatake adat istiadat (salam anget kanggo Transnistria), lan ndandani dalan.

Ing cahya saka ancang-ancang umum, janjian saka Saakashvili katon cukup logis - kabisan saka pelamar liyane, ketoke, dadi malah luwih murah, lan Dashing Georgians dawa ago mbuktekaken kasetyan kanggo Washington dening akta, kang predetermined persetujuan. saka pencalonane dening Amerika. Kesempatan serius saiki dikonsentrasi ing tangan gubernur sing mentas dicetak. Lan, nalika ngguyu ing karir politik unik saka mantan presiden Georgia, kasunyatan iki ora kudu dilalekake.
Pengarang:
91 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Raider
    Raider 1 Juni 2015 06:18
    +9
    Apa sing bisa dikarepake Pridnestrovie?


    yen tekan wayahe konflik militer ora bisa dihindari, PMR kudu digebugi dhisik. Yen ora, amarga fitur geografis, ora ana kesempatan - bakal dipotong dadi potongan lan .....
    1. saag
      saag 1 Juni 2015 06:31
      + 19
      Kutipan: Raider
      PMR kudu kenek dhisik.

      Atas dasar opo??? Iki bakal dadi agresi militer sing murni, lan ing kene Gusti Allah ora bakal nulungi
      1. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 1 Juni 2015 06:40
        + 11
        Kutipan saka saag
        Iku bakal dadi agresi militer murni

        Lan apa?
        Partai sing apik kanggo liberal lan komunis.
        Yen Putin campur tangan, mula dheweke dadi agresor.
        Yen Putin ora campur tangan, dheweke nggabungake Rusia.
        1. saag
          saag 1 Juni 2015 07:13
          +8
          Kutipan: Alexander Romanov
          Lan apa?

          lan sing inisiator bakal guilty sanajan srengenge munggah ing sisih wétan

          "Yen Putin campur tangan, mula dheweke dadi agresor."

          Ngendi dheweke macet? Sepira akeh tangisan babagan introduksi pasukan, menehi sanksi, ya kita agresor, nanging kita durung siyap, nanging lagi nembak ing kana ...
          1. Alexander Romanov
            Alexander Romanov 1 Juni 2015 07:35
            + 15
            Kutipan saka saag
            Ngendi dheweke macet?

            Nanging dheweke ora, nanging ya, ya, kita ora nulungi Novorossia lan kabeh senjata ditiup angin.
            Kutipan saka saag
            Sepira akeh tangisan babagan introduksi pasukan, menehi sanksi, ya kita agresor, nanging kita durung siyap, nanging lagi nembak ana ing kana ...

            Panguwuh iki saka liberal lan komunis.
            Kabeh wong liya, kalebu ing situs kasebut, kalebu Putin dhewe, ujar manawa ...
            1. Sanksi bakal ana ing kasus apa wae.
            2. Kita diakoni minangka aggressor ing kasus apa wae.
            3. Lan yen kita mlebu resmi, jawata bakal cepet banget.
            Mula ora usah ngapusi!
            1. Dali
              Dali 1 Juni 2015 15:01
              0
              Kutipan: Alexander Romanov
              Nanging dheweke ora, nanging ya, ya, kita ora nulungi Novorossia lan kabeh senjata ditiup angin.


              Kayane sampeyan nulis kanthi bener ... banjur mung mambu (lan ora "persenjata ditiup angin") ...

              Apa sampeyan duwe bukti? Utawa nyoba ora nggawa tas ... belay

              Kanggo ngelingake maneh - Rusia ora nyedhiyakake senjata menyang Novorossia ... !!!
            2. Dali
              Dali 1 Juni 2015 15:01
              0
              Kutipan: Alexander Romanov
              Nanging dheweke ora, nanging ya, ya, kita ora nulungi Novorossia lan kabeh senjata ditiup angin.


              Kayane sampeyan nulis kanthi bener ... banjur mung mambu (lan ora "persenjata ditiup angin") ...

              Apa sampeyan duwe bukti? Utawa nyoba ora nggawa tas ... belay

              Kanggo ngelingake maneh - Rusia ora nyedhiyakake senjata menyang Novorossia ... !!!
            3. saag
              saag 1 Juni 2015 17:30
              0
              Kutipan: Alexander Romanov
              Lan dheweke ora bokong.

              Aku ora bokong, aku pengin bokong, nanging Didier Brkhalter kelakon, sawise kepinginan kanggo bokong ing endi wae ilang.
          2. Kent0001
            Kent0001 1 Juni 2015 17:55
            +3
            Marshal, sampeyan entuk pangkat apa? Aku macet ing saben komentar, aku kejiret karo rating, nanging aku ora weruh otak ....
        2. Komentar wis dibusak.
          1. Raider
            Raider 1 Juni 2015 07:49
            + 30
            Kutipan saka cyberhunter
            LAN PARTAI BURUK KANG KITA MESTI NGANGGO KEKUATAN KECIL LAN TITIK NGERANG JUNTA MEH SESETENGAH TAUN (ALA CZECHOSLOVAKIA)

            dheweke, PDB wis nindakake kabeh tengen-ayo Ukrainians keselak kanggo isi, kanggo titik muntah. Kanggo nyegah kambuh. Supaya grunting ing pamindhahan tetanèn-daging sapi ing panggonan rame wis diantemi kaya asu, lan polisi, kaya, nylametaké Svidomite sawise rasukan tiyang istri wis nggawe percoyo sing bearer saka ala wis cekap raked karo pil saka acak passers-by.
            Biyen ora ana gunane menek kanthi bodho.
        3. NEXUS
          NEXUS 1 Juni 2015 08:23
          +7
          Kutipan: Alexander Romanov
          Lan apa?
          Partai sing apik kanggo liberal lan komunis.
          Yen Putin campur tangan, mula dheweke dadi agresor.
          Yen Putin ora campur tangan, dheweke nggabungake Rusia.

          Pasukan PMR kurang luwih 5000. Serangan apa sing sampeyan omongake ing kene? Kajaba iku, ana pasukan penjaga perdamaian sing dadi penjamin perdamaian!
          1. Vladimir Pozlnyakov
            Vladimir Pozlnyakov 1 Juni 2015 08:42
            + 10
            Kutipan: NEXUS
            Kutipan: Alexander Romanov
            Lan apa?
            Partai sing apik kanggo liberal lan komunis.
            Yen Putin campur tangan, mula dheweke dadi agresor.
            Yen Putin ora campur tangan, dheweke nggabungake Rusia.

            Pasukan PMR kurang luwih 5000. Serangan apa sing sampeyan omongake ing kene? Kajaba iku, ana pasukan penjaga perdamaian sing dadi penjamin perdamaian!


            Kanggo saben 500 wong, ana 150 wong sing duwe paspor Rusia. Kepiye carane rong klompok pungkasan bakal tumindak ora dingerteni! Kabeh banget ngganggu lan mambu kaya Donbass! Gusti Allah ngalang-alangi Rusia milih keputusan sing bener!
            1. TampaRU
              TampaRU 1 Juni 2015 10:04
              +8
              Kutipan: Vladimir Pozlnyakov


              Kanggo saben 500 wong, ana 150 wong sing duwe paspor Rusia. Kepiye carane rong klompok pungkasan bakal tumindak ora dingerteni! Kabeh banget ngganggu lan mambu kaya Donbass! Gusti Allah ngalang-alangi Rusia milih keputusan sing bener!


              Rong klompok pungkasan bakal tumindak "bener". Ing Federasi Rusia lan Ukraina, dheweke wis wiwit mbagi wong miturut warga negarane. Ing PMR, alhamdulillah, ora kaya ngono. Dheweke ora ndeleng warga negara, nanging ndeleng apa sampeyan.

              hi
            2. Komentar wis dibusak.
            3. NEXUS
              NEXUS 1 Juni 2015 11:21
              + 11
              Kutipan: Vladimir Pozlnyakov
              Masalahe yaiku kanggo 500 populasi sing padha, 30% yaiku Rusia, 30% puncak lan 30% Moldova!

              Lan sawise divisi kasebut, kita kepengin weruh saka ngendi nasionalisme lan rasisme teka ing negara kasebut. Ora ana Moldova utawa Ukrainians ing kana, ana wong Transnistria, uga Tatar, Buryats, Udmurts, Chukchi, lan liya-liyane, kabeh iki Rusia. wong.
              1. denis02135
                denis02135 1 Juni 2015 18:32
                0
                NEXUS sing ditresnani

                Apa bener sampeyan, miturut sampeyan, wong Ukraina ana ing Crimea lan Donbas. Utawa soko beda?
                1. NEXUS
                  NEXUS 1 Juni 2015 21:54
                  +2
                  Kutipan saka denis02135
                  Apa bener sampeyan, miturut sampeyan, wong Ukraina ana ing Crimea lan Donbas. Utawa soko beda?

                  Ing Crimea, wong Rusia (ora preduli saka Ukrainians utawa Crimean Tatar), sing milih kanggo RETURN saka tanah sajarah Rusia Rusia bebarengan karo wong-wong iki, Aku ora ateges kewarganegaraan ing passport.
                  Wong-wong sing manggon ing macem-macem bagéan donya, warga negara liya, sing kagolong ing denominasi agama sing beda-beda, nanging ngrasakake kekerabatan karo nilai-nilai "donya Rusia", iki wong RUSIA, preduli saka warga negara, kewarganegaraan, kahanan finansial lan basa.
                  Conto prasaja yaiku Steven Seagal. Dheweke warga AS sing ora nganggo basa Rusia lan agama Buddha kanthi iman ... nanging dheweke nuduhake lan tresna marang nilai-nilai kita lan negara kita. Dheweke bisa diarani wong Rusia kanthi aman.
                  1. denis02135
                    denis02135 2 Juni 2015 00:22
                    +1
                    NEXUS sing ditresnani

                    1. Ayo kita nemtokake apa WORLD RUSIA iku

                    2. Sampeyan menehi conto S. Segal, nanging sampeyan bisa menehi conto Zvarykin lan Sikorsky, Sergiy Brin lair ing Rusia (utawa USSR), nanging donya Amerika nyedhaki dheweke.

                    3. Anak-anakku sing lair ing AS ngomong, nulis lan maca basa Rusia. Miturut kasunyatan sing bojoku lan aku (ing cara, KIEV) kita pracaya sing padha kudu ngerti Russian (lan iku ora mirah), nanging padha Amerika. Dheweke ngerti akeh babagan Rusia lan Ukraina, nanging negarane yaiku AS. Lan tanah airku yaiku USSR.

                    Iku misale jek kula sing Nilai saka donya Rusia iku mitos, ana nilai-nilai Kitab Suci, lan kabeh liyane saka ala. Lan yen sampeyan ngira yen donya Rusia luwih apik, ayo ngomong, Prancis utawa Cina, mula sampeyan, IMHO, ora bener kanggo aku.

                    Ngapunten menawi tersinggung.


                    Lan ana uga akeh video ing Internet ing ngendi prajurit Ukraina sing melu perang nganggo basa Rusia sejatine, apa dheweke mbela jagad Ukrainia?

                    PS. Sawise maneh, ayo nemtokake apa jagad Rusia lan kepiye bedane karo jagad liyane.

                    Saiki wong Cina manggon meh ing ngendi wae, lan iki tegese China kudu ngirim pasukan menyang ngendi wae hak-hak wong Cina dilanggar, nglindhungi jagad Cina.

                    Ikhlas.
                    1. NEXUS
                      NEXUS 2 Juni 2015 01:06
                      +1
                      Kutipan saka denis02135
                      Iku misale jek kula sing Nilai saka donya Rusia iku mitos

                      Ora, dudu mitos. Donya apa wae dibangun kanthi nilai lan kuil dhewe.
                      Kutipan saka denis02135
                      Lan yen sampeyan ngira yen donya Rusia luwih apik, ayo ngomong, Prancis utawa Cina, mula sampeyan, IMHO, ora bener kanggo aku.

                      Lan ing ngendi sampeyan ndeleng pratelan yen aku nganggep jagad Rusia sing paling luar biasa kanggo kabeh wong?
                      Kutipan saka denis02135
                      nulis lan maca ing Rusia.

                      Ing endi aku ngomong yen dadi kagungane DUNIA RUSIA, miturut definisi, mbutuhake kawruh babagan basa Rusia?Aku sengaja menehi conto Segal ... dheweke ora nganggo basa Rusia.
                      Kutipan saka denis02135

                      Saiki wong Cina manggon meh ing ngendi wae, lan iki tegese China kudu ngirim pasukan menyang ngendi wae hak-hak wong Cina dilanggar, nglindhungi jagad Cina.

                      Apa sampeyan mikir yen Rusia ngirim pasukan menyang Ukraina?
                      1. denis02135
                        denis02135 2 Juni 2015 02:11
                        0
                        NEXUS sing ditresnani

                        Matur nuwun kanggo jawaban

                        Ya, iki dikenalake, Putin dhewe ngakoni 14 Maret-Februari sadurunge referendum (apa aku ngomong babagan Crimea utawa dudu Ukraina?).

                        Nerangake marang aku apa donya Rusia lan nilai-nilai kasebut, banjur sampeyan bisa ngrembug.

                        V. PUTIN: Rungokake kanthi teliti. Aku pengin sampeyan mangertos kula unequivocally yen kita nggawe kaputusan kuwi - mung kanggo nglindhungi warga Ukraina. Lan supaya sawetara prajurit nyoba kanggo nembak marang wong-wong mau, kang kita bakal ngadeg ing mburi, ora ing ngarep, nanging ing mburi. Ayo padha nyoba kanggo njupuk wanita lan bocah-bocah! Lan aku bakal ndeleng wong-wong sing bakal menehi pesenan ing Ukraina .....


                        https://www.youtube.com/watch?v=VMuYucxqiJg

                        Ora ana wonder dheweke kerja ing Jerman lan sinau.

                        Iki donya Rusia utawa liyane.

                        Matur nuwun kanggo pangerten.
                      2. Scraptor
                        Scraptor 2 Juni 2015 02:37
                        +2
                        Apa sampeyan bisa ngirim link karo apa sing diomongake sadurunge lan pitakonan sing ditakoni?
                        Yen dheweke nyoba nembak warga sipil, dheweke mung entuk tanggapan.
                      3. denis02135
                        denis02135 2 Juni 2015 03:07
                        +1
                        Dear Scraptor

                        Sampeyan bener, nanging wis ana ing panggonan sing padha 41-43 taun

                        Sampeyan bisa nerangake kanggo kula (ora dingerteni) apa donya Rusia.

                        Lan misale jek aku wong sing kuwat kudu ngadeg ing ngarepe wong sing dilindhungi. Sejarah RUSIA kabeh mulang babagan iki (utawa aku mbingungake?).

                        PS. Link apa sing ditemokake lan dikirim.
                      4. Scraptor
                        Scraptor 2 Juni 2015 03:17
                        +1
                        Apa ing panggonan sing padha 41-43 taun?
                        Yen ana, Crimea dibebasake ing taun 1944 ...

                        Dheweke ora mbela para demonstran ing kana. Kanggo wektu iki.

                        Yen sampeyan wong Rusia, sampeyan ora bakal takon keprungu. Donya Rusia ing ngendi roh Rusia mambu.
                      5. denis02135
                        denis02135 2 Juni 2015 03:25
                        0
                        Ya, babagan Ukraina, aku lan prajurit Jerman ing 41 (minangka padha nuduhake kita ing film), contone, "Border Negara", Lan padha perang karo partisans, wanita lan bocah-bocah padha ahead, lan konco Wehrmacht wani.

                        Yen dheweke nyoba nembak warga sipil, dheweke mung entuk tanggapan.
                      6. Scraptor
                        Scraptor 2 Juni 2015 03:39
                        +1
                        Cukup. SS uga ora nindakake. Partisans utawa saboteurs tentara bakal ngancam wong utawa jotosan soko munggah - eksekusi sandera sipil. Stalin mung nundhung Balts lan Lubuk saka Zapukria kanggo iki (yen ora ana saksi).

                        Lan apa sisih acara ing Crimea kene? Utawa sampeyan ngomong babagan carane Ukraina nindakake pertambangan ing bagean jembatan Chongarsky nalika transportasi obah ing sadawane?
                        Krimea duwe hak kanggo referendum kanggo bali menyang Rusia nganti 1993, banjur Kyiv mung mbatalake. Awit saking punika, tiyang èstri ingkang sabit punika tansah ngaso ing “yedina lan nedelima”. Salawas-lawase, warga ora nahan amarga wedi, contone, yen ... bakal ngilangi banyu.
                      7. denis02135
                        denis02135 2 Juni 2015 03:53
                        +1
                        Kowe bener

                        Lan aku ora ujar manawa ora ana hak kanggo referendum, amarga dianakake lagu liyane.

                        Kutipan saka Scraptor
                        Salawas-lawase, warga ora nahan amarga wedi, contone, yen ... bakal ngilangi banyu.


                        Lan padha ora wedi 2014, lan rightly supaya, mung nalika Rusia adopts hukum pidana tanggung jawab "kanggo telpon kanggo ambruk Rusia" bab referendum ing Crimea, siji kudu bisu.

                        Lan liyane bab Russian Rama Ukrainia Basa Rusia sing iki? Simbah iku wong Rusia lan Ukrainia, lan sapa sing dadi nenek saka Belarusia lan Yunani? Carane sampeyan bakal ngukur Russianness dening tengkorak.
                      8. Scraptor
                        Scraptor 2 Juni 2015 04:09
                        +1
                        Dheweke ora duwe hak, Kyiv nyabut dheweke ing taun 1993. Ora ketompo carane nindakake, 90% ora pengin tetep dadi bagian saka Ukraina nalika USSR isih ana, dheweke mung nyelehake, utamane amarga banyu lan transportasi ... Kenapa banjur, lan sanajan pembantaian diwiwiti.

                        Ukrainians lan Belarusians padha Rusia, yen ora Hutsuls utawa telung-legged saka zapukria.
                        Yen ibune wong Yunani, mula sampeyan kudu menyang "rabi" keprungu Dheweke bakal nerangake ing kana. nangis
                    2. Pissarro
                      Pissarro 2 Juni 2015 01:16
                      +1
                      Saben jagad (peradaban) utamane minangka sakumpulan nilai, dudu basa umum. Sampeyan bisa sinau basa lan manggon ing ngendi sampeyan rumangsa kepenak saka nilai-nilai sing ana ing masyarakat.
            4. Rostislav
              Rostislav 1 Juni 2015 13:24
              +7
              Yen ana provokasi ing Transnistria, ana 30% wong Rusia sing duwe paspor Rusia sing menehi kesempatan kanggo Rusia nanggapi amarga bisa nglindhungi wargane.
              1. wong lanang_offline
                wong lanang_offline 1 Juni 2015 16:25
                -5
                Ora bakal ana provokasi. Bakal ana blokade nganti PDB diskon kanggo gas ngguyu Padha njupuk wong kuwat dening cocos. Sampeyan bisa downvote, nanging ora bakal ngganti apa-apa, ta? ngguyu
                Umumé, kabeh dadi jelas kanggo aku sajrone taun kepungkur karo pimpinan kita. Ana mung wani ing tembung. Nanging nyatane, pancen th lan kabijakan pengecut ing prentah saka Amerika Serikat apik
                1. Dmitry Volodin
                  Dmitry Volodin 1 Juni 2015 18:06
                  +1
                  Pemimpin - antarane eccentrics (ing beech ...) Senajan kuwi - kanggo nglawan Jerman
                2. Scraptor
                  Scraptor 2 Juni 2015 03:19
                  +1
                  Blokade kasebut dhewe dudu provokasi, nanging malah tumindak perang. Ora ketompo carane mengko tangane sing nggantung ing ligamen, aja lunga ...
              2. sergn
                sergn 1 Juni 2015 18:40
                +2
                Menawi wonten provokasi, wonten ing ngarsanipun para penjaga perdamaian.
                1. DYADYASTAS
                  DYADYASTAS 1 Juni 2015 19:33
                  +1
                  Ing kana ana 1350 wong sing njaga perdamaian kita. Tugas utama yaiku nglindhungi gudang kanthi amunisi sing ora bisa didaur ulang lan bisa didaur ulang. Kaslametane para penjaga perdamaian gumantung marang kawicaksanan negara sing dikirim menyang kana. Apa ana wong sing wani nyerang dheweke, utawa bakal nggawe provokasi kaya bruwang ing ranté.?
          2. DYADYASTAS
            DYADYASTAS 1 Juni 2015 12:57
            +6
            Kutipan: NEXUS
            Kutipan: Alexander Romanov
            Lan apa?
            Partai sing apik kanggo liberal lan komunis.
            Yen Putin campur tangan, mula dheweke dadi agresor.
            Yen Putin ora campur tangan, dheweke nggabungake Rusia.

            Pasukan PMR kurang luwih 5000. Serangan apa sing sampeyan omongake ing kene? Kajaba iku, ana pasukan penjaga perdamaian sing dadi penjamin perdamaian!

            ... yen memoriku bener, banjur sawise serangan pisanan ing peacekeepers kita (08.08.08/XNUMX/XNUMX) ngandika yen Rusia ora bakal ngidinke iki maneh lan respon bakal angel. Apa "mitra" bakal mutusake kanggo main kertu iki? Sawise kabeh, yen ana serangan ing Transnistria, bakal dadi penjaga perdamaian sing bakal dadi sing pertama ing dalan. Carane bakal katon kaya?
          3. afdjhbn67
            afdjhbn67 2 Juni 2015 02:49
            0
            kaya kabeh enclaves, mung ana rong cara kanggo gabung liwat koridor karo metropolis utawa larut menyang lingkungan sing musuhan, lan minangka enclave, ora nggawa apa-apa kajaba ngelu, panggunaan praktis nol ...
            1. Scraptor
              Scraptor 2 Juni 2015 03:11
              0
              Berlin Kulon piye wae ora nggabung sajrone 45 taun. Lan ing tanah garing ana pesen sanajan ing krisis Berlin.
              Ing PMR, cukup sah kanggo nyedhiyakake pasukan ora mung kanthi udhara, nanging uga ing sadawane Dniester tanpa masalah khusus - ing kasus sing ekstrem, kanthi resmi ngakoni, negara-negara terpencil duwe hak transit. Utamane prasaja lan aman ing sadawane kali, umpamane, kabeh negara Danubian kanthi tenang mlaku ing sadawane.

              Apa ana keuntungan saka wilayah Kaliningrad minangka enclave?
        4. yushh
          yushh 1 Juni 2015 11:56
          +4
          Analisis sing apik, nanging ora perlu ngubungake kabeh menyang Transnistria. Mishiko, mesthi, isih lobak, nanging dheweke pancen manajer sing cerdas. Yen kahanan dadi apik kanggo dheweke, banjur Petya bakal dadi perdana menteri tinimbang Krol, amarga. Mishiko setya marang Petya, nanging Kelinci ora. Juntas ngerti yen dheweke ora bakal bisa nyalahake "tentara Rusia ala ing perang karo Ukraina" kanggo masalah ekonomi, ora ketompo carane ngomong, sampeyan kudu nggarap ekonomi. Dheweke wis nampa kewarganegaraan, lan kasur ora mangu pengabdian.
          1. Arkon
            Arkon 1 Juni 2015 18:51
            +3
            Analisis sing apik, nanging ora perlu ngubungake kabeh menyang Transnistria.


            Terus terang, analisis rada entheng.

            Ing kahanan nalika Pridnestrovie nemokake dhewe ing blokade virtual, pimpinan republik sing ora dingerteni mung duwe rong cara.

            Kapisan: pasrah. ....
            Cara sing kapindho: nglanggar blokade karo pasukan tentara TMR. .....
            Ing asas, cara katelu uga bisa, nanging mbutuhake tumindak nemtokake saka Moscow. .....


            Telung "dalan" sing ora nyata dituduhake. Ing wektu sing padha, sing luwih mungkin ora kasebut. Kang nuduhake salah siji lack of wektu kanggo nulis artikel (kita bakal nganggep sing mung iki nemtokake lack of versi;) ), utawa bias ketok.

            Ing ngisor iki versi sing ilang:
            - ora bakal ana perang utawa perdamaian, lan pasokan Transnistria bakal ditindakake dening pengusaha sing dituku Moldova sing diselundupake;
            - blokade bakal dicabut kanthi prentah Uni Eropa kanggo nuduhake kamardikan saka Amerika Serikat;
            - blokade bakal diangkat ing prentah saka AS, amarga ing ijol-ijolan Rusia bakal kurban soko regane kanggo AS;
            - blokade bakal dicopot, amarga Amerika Serikat bakal ngalami masalah sing luwih penting, lan dheweke ora bakal wani tumindak tanpa dhukungan saka wayang;
            - blokade kasebut bakal diangkat kanthi cara militer liwat organisasi "koridor sing bebas saka pertahanan udara" ing wilayah Ukraina sawise serangan petualang Ukraina ing PMR, nalika ora ana operasi darat Armada Segara Ireng ing wilayah kasebut. wilayah Ukraina - iku bakal angel kanggo nggawe claims, utawa padha bakal nggabung karo latar mburi warta saiki.

            Aku yakin akeh sing maca bakal nambah versi menyang dhaptar iki.

            Lan ing ngendi ana "analisis apik" ing kene? :)
            1. Vasek
              Vasek 1 Juni 2015 20:40
              +3
              Kutipan: Arkon
              Aku yakin akeh sing maca bakal nambah versi menyang dhaptar iki.

              Pilihan pungkasan sampeyan cukup nyata.
              Mung ora saka Rusia, nanging saka PMR.
              Padha mung perlu kanggo break liwat Dniester muara lan dijupuk Belgorod-Dnestrovsky, mblokir ngidoni Bugaz. Lan bagean saka wilayah Odessa karo Ismael, Reni, Kiliya, etc. langsung mandheg dadi Ukraina. Kajaba iku, populasi ana cedhak karo Transnistria, Gagauzia lan Moldova. Lan karo kertu trump kayata akses menyang segara lan Danube, iku cukup kamungkinan kanggo "reconcile" ing prinsip konfederasi karo liyane saka Moldova. Kajaba iku, ing Chisinau owah-owahan kekuwatan wis suwe, lan ing Comrat lan Balti tembung "Rumania" umume nyebabake alergi.
              Nanging, aku mikir, negara Ukraina ora wis suwe, mula kemungkinan gedhe yen sisih kidul-kulon (lan mungkin kabeh wilayah Odessa) bakal garing lan tiba saka Ukraina.
              Kajaba iku, wiwit jaman pra-Zoloto-Telyonkin, Odessans wis turu lan ndeleng kuthane minangka pelabuhan gratis. Sawijining jinis "Singapurchik" Rusia Kidul mesthine.
              Lan dhukungan saka Rusia, mesthi, bakal migunani, nanging mung saka segara, supaya ora ngganggu borjuis.
              1. Kucing
                Kucing 1 Juni 2015 23:31
                +1
                Quote: Vasek
                Pilihan pungkasan sampeyan cukup nyata.
                Mung ora saka Rusia, nanging saka PMR.
                Dheweke mung nembus menyang muara Dniester lan ngrebut Belgorod-Dniester


                Nggawe garis ngarep "potensial" luwih akeh? Banjur jotosan apa wae, ing tangan siji, ing sisih liya, ngethok komunikasi lan nyebabake kekalahan.
      2. Raider
        Raider 1 Juni 2015 07:02
        -2
        Kutipan saka saag
        Atas dasar opo??? Iki bakal dadi agresi militer sing murni, lan ing kene Gusti Allah ora bakal nulungi

        lan chewing, ngapura kula, isi saka sinuses jinis bakal bantuan?
      3. Mitek
        Mitek 1 Juni 2015 07:20
        +4
        Kutipan saka saag
        Kutipan: Raider
        PMR kudu kenek dhisik.

        Atas dasar opo??? Iki bakal dadi agresi militer sing murni, lan ing kene Gusti Allah ora bakal nulungi

        Kita ana ing kahanan sing angel. Nanging aku yakin dalan metu sing bener bakal ditemokake. ONR? Penindasan pertahanan udara? Saiki, ora ana pikiran sing paling ala sing mikir babagan cara metu saka kahanan iki. A bear full-time diselehake ing kono kanthi sengaja. Nyatane, wilayah Odessa ana ing kontrol langsung saka Amerika.
        1. Raider
          Raider 1 Juni 2015 07:31
          +4
          Kutipan saka Mitek
          Nanging aku yakin dalan metu sing bener bakal ditemokake.


          Ing taun kepungkur, seniman kita asring ngunjungi Gagauzia......

          Wangyu sing bakal otdonbassivat warriors ibu ora childishly yen dumadakan arep nari a gelut wadon Moldavian kanggo tamborin Amérika.
          1. Vasek
            Vasek 1 Juni 2015 20:48
            +1
            Kutipan: Raider
            Wangyu sing bakal otdonbassivat warriors ibu ora childishly yen dumadakan arep nari a gelut wadon Moldavian kanggo tamborin Amérika.

            Stirlitz nyerang omong kosong.
            Omong kosong njerit lan grundelan.
      4. bistrov.
        bistrov. 1 Juni 2015 09:44
        +6
        Kutipan saka saag
        Iku bakal dadi agresi militer murni

        Blokade kasebut uga padha karo agresi militer, mula yen Rusia ngliwati "koridor" utawa ngatur "kudeta" ing Odessa, mesthine bakal bener. 't care. , iku bisa kanggo dhasar strangle kudeta Ukrainia lan sijine wong ing, lan saiki ora ana masalah kuwi.
        1. saag
          saag 1 Juni 2015 17:32
          0
          Kutipan saka bistro.
          Blokade kasebut uga padha karo agresi militer

          Endi sing padha? Ngidini kargo liwat wilayahe minangka urusan internal saben negara, mula Federasi Rusia ora gelem nglilani kargo NATO liwat, nanging ora ana sing nyalahake agresi militer marang NATO.
        2. atalef
          atalef 1 Juni 2015 17:42
          0
          Kutipan saka bistro.
          Blokade kasebut uga padha karo agresi militer


          Mung iki dudu blokade lan rute resmi liwat Moldova tetep. lan PMR dudu negara sing diakoni
          Kutipan saka bistro.
          mulane, yen Rusia nembus "koridor" utawa ngatur "kudeta" ing Odessa, iku bakal bener.

          Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake Odessa, nanging ing kasus iki Rusia bakal dianggep minangka agresor.
        3. sergn
          sergn 1 Juni 2015 18:42
          0
          Lan ora bakal ana Crimea ....
    2. Enot-poloskun
      Enot-poloskun 1 Juni 2015 06:57
      + 27
      Iku ketok kanggo kula sing Kulon wis nggawe langkah ing ngisor iki: aggravation ing Transnistria.

      Transnistria ora bakal "nyerah". Pamindhahan Rusia ketok: Republik Rakyat Odessa. Aku ora bakal kaget yen wong kaya Strelkov katon ing Odessa ...

      Ing asas, Republik Rakyat Odessa bisa gampang nyawiji karo Transnistria, mecahaken masalah longstanding. Transnistria bakal menehi Odessa pengalaman urip ing ring mungsuh. Odessa - akses menyang segara lan terobosan blokade. Miturut cara, Gagauzia uga bisa dicaplok ...

      Rusia anyar mbutuhake ngarep kapindho! Ora bakal tentrem! Barat ora bakal nyerah.

      PS Cepet golek dasi biru lan kuning! Aku pengin menehi bantuan kamanungsan kanggo Mishiko!
      1. Raider
        Raider 1 Juni 2015 07:09
        +3
        Quote: Enot-poloskun
        Miturut cara, Gagauzia uga bisa dicaplok ...

        saiki luwih anget.
      2. meriem1
        meriem1 1 Juni 2015 07:18
        +5
        Enot-poloskun...
        PS Cepet golek dasi biru lan kuning! Aku pengin menehi bantuan kamanungsan kanggo Mishiko ...



        Iku Dear ing giliran ngguyu
        1. Karabanov
          Karabanov 1 Juni 2015 11:18
          +2
          Kutipan saka meryem1
          Cepet golek dasi biru lan kuning! Aku pengin menehi bantuan kamanungsan kanggo Mishiko ...

          Oh Mishiko... Sawise maca artikel kasebut, mung siji asosiasi sing muncul.
      3. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 1 Juni 2015 07:30
        +1
        Quote: Enot-poloskun
        Transnistria ora bakal "nyerah". Pamindhahan Rusia ketok: Republik Rakyat Odessa. Aku ora bakal kaget yen wong kaya Strelkov katon ing Odessa ..

        Banjur prajurit.
        1. Raider
          Raider 1 Juni 2015 07:34
          +1
          Kutipan: Alexander Romanov
          Quote: Enot-poloskun
          Transnistria ora bakal "nyerah". Pamindhahan Rusia ketok: Republik Rakyat Odessa. Aku ora bakal kaget yen wong kaya Strelkov katon ing Odessa ..

          Banjur prajurit.

          Ngapunten, wedi untu - aja menehi ing tutuk.
          1. denis02135
            denis02135 1 Juni 2015 18:43
            +1
            Kutipan: Raider
            Ngapunten, wedi untu - aja menehi ing tutuk.


            iku kanggo katresnan, lan supaya sampeyan bisa ilang pus. eseman
      4. hidroks
        hidroks 1 Juni 2015 07:42
        +2
        Quote: Enot-poloskun
        Rusia anyar mbutuhake ngarep kapindho!

        Carane luwih perlu!
        Nanging kanggo "miwiti" Odessa - apa iki bisa? Sawise kabeh, ora ana apa-apa nganti tanggal 25.11.15/XNUMX/XNUMX, banjur blokade lengkap PMR bakal teka bebarengan karo penjaga perdamaian. Kajaba Odessa bisa nahan aturan bear ... Mung aku pracaya yen ora ana efek sing luwih apik ing bubuk, kajaba kanggo introduksi "zona ora mabur" ing tapel wates wilayah Odessa lan Moldova: ora ana agresi fisik, nanging kita duwe kamungkinan saka dipatèni RE iki.
        Nanging pitakonane, mesthi, moot ...
        1. Raider
          Raider 1 Juni 2015 07:53
          +3
          Kutipan saka: hydrox
          kajaba kanggo introduksi "zona larangan mabur" ing tapel wates wilayah Odessa lan Moldova:


          Apa ora ana pemusnah Aegis saka Armada Angkatan Laut Soviet kaping 6 ing dalan Odessa, utawa durung ana?
        2. matRoss
          matRoss 1 Juni 2015 11:28
          +3
          Tanggepan kanggo blokade PMR bisa dadi serangan gedhe ing Donbass, kanggo wiwitan. Kanthi pendhudhukan Mariupol lan wilayah liyane saka LDNR. Iki bakal ngganggu dill saka Transnistria, lan banjur miturut kahanan. Nanging dheweke bakal miwiti ora luwih awal tinimbang ngrampungake KTT EU babagan sanksi, i.е. Ing kasunyatan, ora sadurungé saka Juli. Mesthine, Rusia ora bakal nyerahake PMR marang mungsuh, Mishan kudu mangan dasi maneh, bakal metu kanthi simbolis.
          1. wong lanang_offline
            wong lanang_offline 1 Juni 2015 16:46
            +3
            Bisa dadi iki... Bisa uga dadi.. Lan bisa uga dadi iki.. Apa sampeyan ora kesel karo angen-angen? Mbukak mripatmu. Wangsulan saka blokade PMR yaiku .. konsesi ekonomi sabanjure kanthi ijol-ijolan blokade. apik Apa sampeyan wong waras tenan mikir sing multi-pindhah lan planner rencana licik bakal menek kanggo perang kanggo PMR, nalika ekonomi Rusia ambegan abot, lan oligarki nandhang mayuta-yuta dolar ing losses ?? ngguyu
        3. denis02135
          denis02135 1 Juni 2015 18:52
          0
          Dear Hydrox
          Lan apa sabanjure, sampeyan bakal nembak penumpang?
      5. MaxSanbl4
        MaxSanbl4 1 Juni 2015 12:12
        +2
        Quote: Enot-poloskun
        Iku ketok kanggo kula sing Kulon wis nggawe langkah ing ngisor iki: aggravation ing Transnistria.

        Transnistria ora bakal "nyerah". Pamindhahan Rusia ketok: Republik Rakyat Odessa. Aku ora bakal kaget yen wong kaya Strelkov katon ing Odessa ...

        Ing asas, Republik Rakyat Odessa bisa gampang nyawiji karo Transnistria, mecahaken masalah longstanding. Transnistria bakal menehi Odessa pengalaman urip ing ring mungsuh. Odessa - akses menyang segara lan terobosan blokade. Miturut cara, Gagauzia uga bisa dicaplok ...

        Rusia anyar mbutuhake ngarep kapindho! Ora bakal tentrem! Barat ora bakal nyerah.

        PS Cepet golek dasi biru lan kuning! Aku pengin menehi bantuan kamanungsan kanggo Mishiko!

        Aku mikir sampeyan nglukis gambar sing optimis banget. Ing sisih liya saka barricades, susah, padha uga ora bodho lengkap lan padha ora kamungkinan kanggo menehi kertu padha (strelkov sampeyan kasebut) kanggo muter kaping pindho, ora ngremehake mungsuh.
      6. Djubal
        Djubal 1 Juni 2015 20:28
        +1
        Quote: Enot-poloskun
        Republik Rakyat Odessa.

        Sawise bali saka Crimea, kaya aku pracaya, HP Odessa kudu katon minangka prasyarat kanggo kaslametané PMR. Banjur perkara kasebut mandheg nganti suwe.
        Quote: Enot-poloskun
        wong kaya Strelkov bakal katon ing Odessa ...

        Nyatane, ... Mishiko, spesialis utama ing transfer wilayah ing protektorat Rusia, wis muncul. Ya, kaya sing dikandhakake, kita bakal weruh ...
      7. Vasek
        Vasek 1 Juni 2015 20:57
        +1
        Quote: Enot-poloskun
        Iku ketok kanggo kula sing Kulon wis nggawe langkah ing ngisor iki: aggravation ing Transnistria.

        Saakashvule minangka spesialis sing diakoni ing provokasi marang para penjaga perdamaian.
        Bener, ora rampung kanthi apik.
        Nanging, amarga janjian kanggo Odessa cetha ora tanpa alesan lan disetujoni saka ndhuwur, Aku wedi yen CIA lan Departemen Negara duwe soko ing atine ing kasus Skenario Ossetian Kidul mbaleni.
    3. finch
      finch 1 Juni 2015 07:44
      +7
      Mishiko ditunjuk dudu Poroshenko! Lan Departemen Negara! Mung petualang-badut biasa iki sing bakal nyuwek anus sing ngalangi Transnistria. Poroshenko, ing antarane gelas wiski elit, bakal mbuwang Mishiko menyang tapel wates desa Zapadensky, sing saiki aktif dilatih dening GI Amerika, kanggo nguatake semangat administratif. Segel "segara" sing durung rampung karo para pemukim, sawise digigit bormatuka beetroot, bakal miwiti ngatur provokasi tapel wates ... Lan wayahe bakal teka nalika para penjaga perdamaian kita ora bisa nahan saraf! Lan aja lali wong Romania lan gasket Moldavia ...! Singkat, kita kudu nyiapake operasi landing angkatan laut kanggo ngumumake Pridnestrovie, lan nyiapake ora kanthi rahasia, nanging kanthi terang-terangan! Tansah nindakake latihan ing Crimea miturut skenario kasebut, ora isin karo tangisan kabeh umat manungsa sing maju! Sampeyan katon lan wong desa bakal mikir, utawa luwih sing nduweni!
    4. 0255
      0255 1 Juni 2015 11:18
      +3
      Kutipan: Raider
      Apa sing bisa dikarepake Pridnestrovie?


      yen tekan wayahe konflik militer ora bisa dihindari, PMR kudu digebugi dhisik. Yen ora, amarga fitur geografis, ora ana kesempatan - bakal dipotong dadi potongan lan .....

      Carane pengunjung VO ditemtokake kanggo njupuk Kyiv / Chisinau / Washington ing siji komentar ngguyu
    5. Komentar wis dibusak.
    6. siberalt
      siberalt 1 Juni 2015 11:35
      +1
      Ana gerakan pembebasan nasional "Kulikovo Pole" ing Odessa. Opsi gabung karo PMR ora dikecualekake. Yen dheweke nyerahake DPR, bisa uga ana masalah provokatif karo enclave kita - wilayah Kaliningrad. Iku ora kabeh sing prasaja. hi
    7. Komentar wis dibusak.
    8. maksimal 1987
      maksimal 1987 1 Juni 2015 12:03
      +2
      Cara sing kapindho: nglanggar blokade karo pasukan tentara TMR. Kanggo break liwat, mesthi, karo kampanye militèr nglawan Chisinau, nanging karo mripat ing mbukak musuhan Ukraina

      artine? Moldova ora duwe akses menyang segara + Romania konco. Dadi mung liwat Odessa
    9. Komentar wis dibusak.
  2. penembake gunung
    penembake gunung 1 Juni 2015 06:33
    +3
    Ya, dill ora bakal tenang. Dheweke ora bisa njupuk Donbass (Aku ora ngomong babagan Crimea), mula dheweke mutusake kanggo "ngukum" Pridnestrovie. Iku misale jek dadi kahanan win-win rampung kanggo dill, nanging aku pracaya ing "judo genius" GDP. Dheweke wis mbuktekake luwih saka sepisan yen dheweke bisa nggawe gerakan sing ora dikarepke lan efektif kanggo mungsuh.
  3. Tigrus
    Tigrus 1 Juni 2015 06:42
    +4
    Kanggo mangan dasi sing wis ana ing Odessa saka Georgia, geng-genge teka kanggo ngremuk lan nyiksa wong, lan kahanan Transnistria penting banget kanggo Rusia, lan kita kudu dadi sing pertama nanggepi, yen ora mangan dasi mbales Abkhazia. lan Ossetia ing sirahe!
    1. inkass_98
      inkass_98 1 Juni 2015 07:10
      + 12
      Kutipan saka Tigrus
      Kanggo dasi wis ing Odessa saka Georgia, gang kang

      Apa jenis dasi dheweke kanggo sampeyan? Saiki dheweke dadi Mikhas Saakashvilenko (utawa Sakashvilyuk, dheweke durung weruh paspore), dheweke ora ana hubungane karo Saakashvili. Urip diwiwiti maneh.
      1. lis-ik
        lis-ik 1 Juni 2015 09:56
        +4
        Minangka wong Georgian piyambak guyon, yen kita mbandhingaké ukuran Georgia lan wilayah Odessa, banjur Sukashvili ing promosi.
      2. Komentar wis dibusak.
  4. BecmepH
    BecmepH 1 Juni 2015 06:42
    0
    Apa sebabe penulis medeni kita?
    minangka tamparan reputasi anyar ing pasuryan kanggo Putin pribadi.
    Apa ana tamparan sadurunge? Kayane GDP ngirim "mitra" menyang knockdown siji-sijine. Padha mlumpat lan mabur menyang kalah. Penulis sing ditresnani, kenapa kita butuh crita horor liberal sampeyan? Rusia, banjur, kudu ngati-ati kabeh lan wedi kabeh? Apa "mitra" kita ora wedi lan wani? Utawa padha edan?
    1. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 1 Juni 2015 06:51
      +1
      Kutipan saka BecmepH
      Penulis sing ditresnani, kenapa kita butuh crita horor liberal sampeyan? Rusia, banjur, kudu ngati-ati kabeh lan wedi kabeh?

      sampeyan mbokmenawa kerja minangka pejabat.
    2. Kos_kalinki9
      Kos_kalinki9 1 Juni 2015 07:02
      + 11
      Yen ana serangan ing Transnistria, "mitra" kita bakal nyatakake "prihatin" lan kanthi isin nyingkiri mripate, kanthi lambene jengkel, OSCE ora bakal weruh apa-apa, lan Mikha bakal perang, dheweke ora bakal kalah. Pramila keprigelan penulis punika sah. Kita butuh pamindhahan sing ora standar, luwih becik dudu militer.
      1. Moore
        Moore 1 Juni 2015 08:05
        +3
        Mishiko, mung, ora bakal perang - iku dudu urusane. Ana cukup ksatria ing tumpukan sampah tanpa dheweke. Ya, lan babagan nyedhiyakake pasukan, giliran pejabat sipil
        sadasa.
        Nanging kanggo mbusak Palitsa Gubernur Benin kanggo ngontrol wilayah pelabuhan - ya, iki dhuwit nyata.
      2. nadezhiva
        nadezhiva 1 Juni 2015 08:35
        +1
        Kutipan: Kos_kalinki9
        Kita butuh pamindhahan sing ora standar, luwih becik dudu militer.

        Apa Mishiko bakal keselak dasi?
        1. Kos_kalinki9
          Kos_kalinki9 1 Juni 2015 17:35
          0
          Iku bakal dadi pamindhahan non-standar ing sisih. Nanging kita cukup wareg karo denouement kuwi.
  5. Dr. Barmaley
    Dr. Barmaley 1 Juni 2015 06:56
    +2
    Ing kahanan nalika Pridnestrovie nemokake dhewe ing kahanan blokade virtual, kepemimpinan republik sing ora diakoni mung duwe rong cara.


    Ana pilihan liyane: proklamasi Republik Rakyat Odessa karo "separatis pro-Rusia" ing sirah. Kabeh peralatan lan gaman akumulasi ing Odessa dening dill tiba ing tangan tengen. Tentara Rusia lan Rusia umume, kaya biasane, ora ana hubungane. Nanging Saakashvili dilebokake ing kandhang lan diubengi kutha ing sadawane wong sing tangan tengen digantung ing lampu jalan.
    1. Raider
      Raider 1 Juni 2015 07:07
      +5
      Kutipan: Dr. Barmaley
      Kabeh peralatan lan gaman akumulasi ing Odessa dening dill tiba ing tangan tengen.


      ... ya, banjur padha lungguh ing triple karo lonceng, ansambel saka bruwang ing clempung sing nembang "Red Allert" lan nganti samago lisbanu.
  6. mamont5
    mamont5 1 Juni 2015 07:22
    +2
    Kutipan saka: inkass_98
    Kutipan saka Tigrus
    Kanggo dasi wis ing Odessa saka Georgia, gang kang

    Apa jenis dasi dheweke kanggo sampeyan? Saiki dheweke dadi Mikhas Saakashvilenko (utawa Sakashvilyuk, dheweke durung weruh paspore), dheweke ora ana hubungane karo Saakashvili. Urip diwiwiti maneh.

    Ya, aku ora ngerti ... Nanging dheweke bakal ngelingi dasi kasebut nganti suwe. Lan saiki Odessa wis menehi salam marang gubernur anyar kanthi "paukuman".
    "Aktivis Odessa nganakake rapat umum lan nggantungake hubungan karo prasasti "Kanggo Misha" ing macem-macem wilayah kutha nalika janjian mantan Presiden Georgia Mikheil Saakashvili minangka kepala wilayah anyar."
    http://www.vz.ru/news/2015/5/30/748252.html
  7. fomkin
    fomkin 1 Juni 2015 07:28
    +3
    Ing serial pulisi kita, kahanan sing khas yaiku nalika polisi tumindak telat. Iki persis kahanan ing politik Rusia. Ahli strategi bisa kerja luwih dhisik, dudu ahli taktik. Iku kabeh aritmetika kanggo Transnistria.
    1. _Merlin_
      _Merlin_ 1 Juni 2015 13:18
      0
      Kang menehi kritik dening kirim, iku wong sing, nanging sampeyan bakal wis diurutake kabeh metu dangu. Lan umume - sampeyan ngerti kabeh babagan taktik lan strategi ...
      Ora ana tembung.
      PS Ora ana apa-apa kanggo ngomong babagan manfaat - meneng, pass kanggo pinter.
      PPS Saiki aku wis kejiret karo sampeyan, nanging aku ora bisa gagal kanggo Wigati kuwi kirim migunani dening anggota forum dihormati (karo nyudo Pundhak kuwi).

      Minus saka aku.
      1. _Merlin_
        _Merlin_ 1 Juni 2015 13:44
        0
        Aku kasengsem banget karo tali bahu sampeyan, sawise kiriman sing migunani.
        Digulung liwat komentar. Kabeh tiba ing panggonane.
        1. Penekanan ing gambar, kanthi frase minimal, tanpa arti.
        2. Komentar ing 10 utawa luwih artikel dina, karo, maneh, phrases meaningless.
        Sampeyan mung Stakhanovite, ing syarat-syarat komentar.
        3. Komentar sing dihormati sampeyan nulis kanthi sengaja - paling asring saka seri: gendera USSR - abang.

        Saiki, komentar sampeyan ora bakal ngganggu aku. Kanggo sim, aku njaluk cuti.
  8. Madi
    Madi 1 Juni 2015 07:30
    0
    Saben uwong ora bakal tenang, padha cling ing kabeh sing bisa. Departemen Luar Negeri ora padha, kaya sing dikandhakake, aku ora bakal mangan cokotan kaya ngono. Dheweke bakal luwih apik nindakake ISIS tinimbang nindakake omong kosong.
  9. rotmistr60
    rotmistr60 1 Juni 2015 07:45
    +2
    Pimpinan Transnistrian bisa uga ngowahi 180 derajat lan nggawe perdamaian karo Chisinau kanthi syarat sawetara jaminan kanggo elit lokal.

    Ora setuju karo penulis. Aja nguripake, nanging bakal fokus ing Moscow. Wiwit taun 1992, dheweke manggon ing republik sing ora diakoni, lan saiki, dumadakan, wedi marang Kyiv lan Chisinau, dheweke bakal nyerahake jabatane? Ya, lan penjaga perdamaian kita ana ing kana. Yen ana serangan ing Transnistria (sing uga ora bisa ditolak, nanging ora dikarepake), Rusia bakal duwe hak kanggo nglindhungi loro peacekeepers lan populasi sipil.
  10. Navigator2013
    Navigator2013 1 Juni 2015 07:47
    +1
    Ana sawetara cara kanggo ngatasi masalah Transnistrian. Ora perlu nglawan utawa nyerah. Konsep "perang hibrida" jembar banget. Kita kudu ora lali yen, sawise kabeh, "senjata gas" uga gegaman. Nanging, nggunakake pungkasan bakal ora ana gunane. Sabanjure, sampeyan kudu nemokake "tawaran saka Moldova, sing bakal angel ditolak." Lan pungkasane, kanggo nutup akses menyang Ukrainia kanggo kerja lan perdagangan ing Rusia, mesthine, iki bakal dadi cilik, nanging kaya sing diucapake "à la guerre comme à la guerre"
  11. bocsman
    bocsman 1 Juni 2015 07:48
    0
    Aku yakin Rusia bakal nemokake cara kanggo tenang Dill lan Moldolbania. Lan Mishiko mung ora penting sing diumumake lan ngubungake marang dheweke yen menang ing mafia utawa wong liya yaiku mbaleni omong kosong saka media sing dituku. Lan yen ora ana kasur, dheweke mesthi wis nghias tiang lampu ing Tbilisi biyen.
  12. pensiunan
    pensiunan 1 Juni 2015 07:50
    0
    Iki minangka kiriman pungkasan saka reformis gedhe Mykhailo Ssykashvili. Salah siji bakal nembak sampeyan, utawa bakal nyelehake sampeyan ing saham, utawa sampeyan bakal turu ing bunk paling ora 20 taun kanthi prospek sing ora jelas bakal dibebasake ...
  13. anfil
    anfil 1 Juni 2015 07:51
    0
    Langkah pisanan sing diumumake dening Saakashvili ing postingan anyar dheweke ora katon gila: masalah personel (ngresiki wong sing ora dikarepake), nguatake adat istiadat (salam anget kanggo Transnistria), lan ndandani dalan.


    Apa ndandani dalan, apa penguatan adat ...
    Makna saka tembung Announce miturut kamus Ushakov:
    WARNO
    ngumumake, ngumumake, manuk hantu. lan non-sov., bab apa utawa apa (buku). Nggawe woro-woro babagan apa wae.
    Pengumuman - pengumuman


    Aja ngece sepatuku, kaya sing diomongake tokoh kartun.
    Kene ing reresik saka objectionable, Aku isih pracaya!


    Dheweke wis ngumumake saka Tanah Air sing ditresnani, sanajan aku salah.
  14. KaliVV
    KaliVV 1 Juni 2015 07:54
    0
    Kasunyatan paradoks: blokade Transnistria migunani kanggo Rusia. Prinsip lawas Trotsky dianggo: "sing luwih elek, luwih apik." Nalika Moldovans sing akeh dipencet, padha bakal mungkasi moaning lan miwiti mlebu munggah kanggo Unit volunteer. Miturut cara, Transnistria duwe sekitar 80.000 cadangan lan udakara 7.000 personel. Ana tank, armor personel operator lan jumlah ageng amunisi Soviet lawas. Ngelingi kasunyatan manawa kabeh unit Angkatan Bersenjata Ukraina saiki ana ing sisih wétan, bisa uga cukup kanggo nembus menyang Odessa.

    Dadi, crests nesu wong. Kucing goresan ing mburine.
  15. yvk-evg
    yvk-evg 1 Juni 2015 07:55
    0
    Pridnestrovians ora bisa dadi sing pisanan miwiti, kita uga - iki cetha minangka dina! Nanging ana liyane Gagauzia, sing nduweni rezim Moldova sing pro-Kulon ing ati (lan umume wong Moldova uga)! Ing wayahe, misale jek ora ana maneh yen setuju kanggo otonomi minangka bagéan saka Moldova, Gagauzia nggawe blunder kuwat - saiki misale jek sing banjur uga ngandhut mung ing kasus!!! Meh setengah saka kabeh Gagauzians manggon ing tlatah wilayah Odessa, lan yen Gagauzia Moldavia miwiti proses entuk kamardikan saka Moldova, banjur Gagauzians Odessa bakal ndhukung ing tatanan saka Republik Budjak umum. Inggih, wiwit Odessa Bulgaria lan bangsa liyane ora eseman ing urip ing Benderites, support kanggo Gagauz praktis dijamin. Lan ing kene Pridnestrovie uga ... sampeyan ora perlu ndhukung militer, nanging njaluk dadi bagian saka republik Odessa-Budzhak iki minangka wilayah kesatuan karo kabeh akibat lan depot amunisi! Lan ora ana agresi RUSIA, nanging ana perjuangan kanggo nentokake mandhiri wong-wong ing wilayah Odessa lan Gagauzia nglawan junta Bandera-fasis kanthi dhukungan internasional (Rusia, bisa uga Bulgaria lan Turki). Aku rumangsa apik!
  16. Andher019
    Andher019 1 Juni 2015 08:22
    +1
    Kutipan saka Navigator2013
    Ana sawetara cara kanggo ngatasi masalah Transnistrian. Ora perlu nglawan utawa nyerah. Konsep "perang hibrida" jembar banget. Kita kudu ora lali yen, sawise kabeh, "senjata gas" uga gegaman. Nanging, nggunakake pungkasan bakal ora ana gunane. Sabanjure, sampeyan kudu nemokake "tawaran saka Moldova, sing bakal angel ditolak." Lan pungkasane, kanggo nutup akses menyang Ukrainia kanggo kerja lan perdagangan ing Rusia, mesthine, iki bakal dadi cilik, nanging kaya sing diucapake "à la guerre comme à la guerre"

    Nyebar rot ing Ukrainians biasa, maca Rusia karo paspor dill saka Kharkov kanggo Odessa, apa iki cara metu? Apa sing dipikirake wong-wong kita nalika Ukraina "banderified" kanthi ideologi nganti pirang-pirang taun? Saiki, tenan, Gusti Allah piyambak dhawuh kanggo nggawe ONR, nanging durung kasep? Odessa minangka kutha Rusia lan tansah ana, lan luwih saka bisa kanggo goyangake pedunung Odessa, senadyan 2 Mei, ora ana pimpinan. Punika Rusia - tembung ...
  17. Lyton
    Lyton 1 Juni 2015 08:29
    +1
    Dheweke ditampa kanthi apik ing kana, dheweke nggawe ikatan, duwe cokotan ing Mishiko.
    1. Kapten angkatan udara
      Kapten angkatan udara 1 Juni 2015 11:32
      0
      Aku uga weruh gambar ... Odessa, littered karo ikatan nilar. Iku menarik carane Sukashvili nanggepi iki. Aku ora bakal kaget yen ahli ilmu jiwa dianggep kanggo mbusak kecanduan kanggo mangan item saka sandhangan
  18. Baloo
    Baloo 1 Juni 2015 08:31
    +1
    Sukashvili dilebokake kanggo mbaleni Tskhinvali. Pungkasane bakal padha.
  19. PROSPEKTOR
    PROSPEKTOR 1 Juni 2015 08:49
    0
    Nelpon referendum ing Transnistria babagan aksesi menyang Rusia ...
    1. saag
      saag 1 Juni 2015 17:38
      0
      Quote: Prospektor
      Nelpon referendum ing Transnistria babagan aksesi menyang Rusia

      Lan dheweke, nanging ora ana asil
  20. SPB 1221
    SPB 1221 1 Juni 2015 08:51
    0
    Elang "gunung" iki Mishiko minangka wong sing mental lan ora cukup. Ana akeh setan sing mlumpat ing otak sing radhang, sampeyan bisa nyana apa wae saka dheweke. Wong kaya dheweke kudu ditahan ing rumah sakit jiwa, nanging luwih becik digantung ing tiang lampu pisanan kanggo kabeh kejahatane. Iki mbebayani kanggo masyarakat lan ora bisa diobati!
    1. 0255
      0255 1 Juni 2015 11:27
      0
      Kutipan: SPB 1221
      Elang "gunung" iki Mishiko minangka wong sing mental lan ora cukup. Ana akeh setan sing mlumpat ing otak sing radhang, sampeyan bisa nyana apa wae saka dheweke. Wong kaya dheweke kudu ditahan ing rumah sakit jiwa, nanging luwih becik digantung ing tiang lampu pisanan kanggo kabeh kejahatane. Iki mbebayani kanggo masyarakat lan ora bisa diobati!

      Apa tokoh-tokoh Amerika Serikat iki lan dilebokake ing posisi kepemimpinan ing negara-negara sampah?
  21. semirek
    semirek 1 Juni 2015 09:11
    +1
    Aku mikir yen ana kekacoan ing PMR, pimpinan Rusia kudu ngatasi masalah iki kanthi cara militer kanthi cara siji utawa liyane, lan yen mangkono, mula kita bakal seneng dadi aggressor, mula masalah kasebut (masalah saka panguwasa Kyiv saiki) bakal ditanggulangi mung dening njupuk Kiev PMR punika kasempatan kanggo Amerika kanggo ndherek Rusia ing perang, lan iku amba banget, lan wong Bandera bakal pindhah menyang PMR - perang iku mung cara kanggo disambi. populasi saka ekonomi.
  22. saber
    saber 1 Juni 2015 09:19
    +3
    Apa ora kuwat kanggo Rusia nggawe Maidanchik ing Chisinau? pangilon kanggo Kyiv?
  23. Vladimir1960
    Vladimir1960 1 Juni 2015 09:21
    +9
    Transnistria ora bisa ditinggalake. Stalemate sing padha karo Crimea.
    "Tindakake apa sing kudu sampeyan lakoni, lan dadi apa sing bakal ditindakake."
    Kita kudu ngencengi sabuk lan nyiapake sanksi sabanjure.
    1. Gorinich
      Gorinich 1 Juni 2015 09:39
      +1
      Apa sanksi ing FIG, pitakonan apa kita bakal nggulingake Poroshenko utawa ora. Ora ana cara liya. Ing mratelakake panemume, wayahe lagi digawe sing Amerika wis ngenteni suwe banget. Nalika Rusia kudu langsung campur tangan ing urusan ing Ukraina.
  24. asadov
    asadov 1 Juni 2015 09:36
    0
    Paling kamungkinan, kekacoan bakal miwiti maneh saka Donbass kanggo narik pasukan saka dill saka PMR. Lan ana, lagi ngomong, carane chip bakal tiba. Mbok Novorossians dhewe bakal mbangun koridor menyang PMR?
  25. Kap Morgan
    Kap Morgan 1 Juni 2015 09:45
    +3
    Aneh. Opsi blokade Transnistria dening pasukan tentara Ukrainia dianggep, nanging opsi blokade Ukraina dening pasukan Armada Segara Ireng ora dianggep. Kanggo mblokir Segara Azov umume minangka wayahe teknis sing gampang ditanggulangi.
    Kapindho. Gudang militèr sing isih ana ing jaman Perang Donya II. Gunung gegaman lan amunisi. Kita ngerti carane Rusia saka Transnistria bisa perang.
    Katelu. Ora ana prajanjen perdamaian karo wong Romania sing bisa ditindakake. Wong Romania mung bakal mateni kabeh wong.
    Kaping papat. Wates elongated dawa minangka plus lan minus. Ya angel mbela. Nanging mungsuh uga ngadhepi masalah sing padha. Kanthi pasukan apa Ukraina bakal mblokir Transnistria? Apa dheweke bakal nransfer bagean battered saka Donbass? Ora ana sing ngirim.
    1. saber
      saber 1 Juni 2015 09:51
      +1
      lan padha (ukrovermacht) ora perlu menang. Kosok baline, sing utama yaiku supaya snot luwih lara, mlebu ing boiler supaya sampeyan bisa nuduhake gambar sing luwih cerah ing CNN.
  26. flSergius
    flSergius 1 Juni 2015 10:18
    +5
    Maneh, bos I. Kabardin wis ilang (waca Putin ora sukses). Iki babagan prospek nembus blokade. Apa ing 2008 padha nyoba lan lali, lan ing 2014 sanksi wis ngenalaken? Amarga ing Ossetia, uga ing PMR, para penjaga perdamaian kita resmi dumunung, junta utawa Moldova ora bakal wani nembak transportasi, amarga Rusia, kanthi hak lengkap, bakal bisa nglindhungi para penjaga perdamaian. Iki kabeh blackmail lan posturing ing ngarepe komplotan dhewe, supaya nggawe katon saka kegiatan.
    1. Mic1969
      Mic1969 1 Juni 2015 10:29
      +3
      Nanging pancen, para penjaga perdamaian kita ana ing PMR miturut perjanjian internasional, tegese pasokan kudu ditemtokake ing perjanjian kasebut. Lan yen Ukrainians nerak (uga, utawa non-Rumania), banjur bakal bisa kanggo tumindak ing ombone kebekan.
  27. Mic1969
    Mic1969 1 Juni 2015 10:18
    +2
    Tuan-tuan, jelasake aku bodho lan amarga gupuh kaya ngono? Inggih, Mishiko ing Odessa, uga, Odessa wates ing PMR, banjur apa sabanjuré? Wilayah Odessa minangka negara merdika? Apa dheweke duwe hak kanggo nindakake kabijakan luar negeri? Provokasi ing tapel wates karo PMR, supaya padha tanpa Mishiko, lan blokade wis ana kanggo dangu. Larangan ing transit militer kita, supaya katon sadurunge Saakashvilli. Kula mangertosi kemawon mekaten ingkang badhe nggegirisi, manawi Mishiko dipunangkat dening Mentri Luar Negeri utawi Kementerian Pertahanan, samukawis ingkang saged dipunajeng-ajengaken. Lan saiki, ing mratelakake panemume, kita kudu nyana redistribusi Odessa lan wilayah antarane wong-wong sing mbutuhake bubuk lan ora ana liyane. IMHO.
    1. Mic1969
      Mic1969 1 Juni 2015 10:25
      0
      Senajan aku mikir sethitik lan temen maujud: kasunyatan sing gubernur ora bisa nindakake kawicaksanan manca padha ing negara normal, nanging ing reruntuhan, Iblis ngerti hukum apa padha ana ing kono. Rada bisa ngidini Mishiko lan pasukan bersenjata Odessa duwe.
  28. vvsz031249
    vvsz031249 1 Juni 2015 10:40
    0
    Kyiv dills ngajak Georgian Rurik kanggo mrentah ing Odessa. Dheweke ora nuduhake dhewe, nanging Sukashvili iki bakal ngrampog lan bareng karo junta Kyiv kanthi luwih produktif ... Kayak menyang Odessa lan Ukraina ...
  29. Kapten angkatan udara
    Kapten angkatan udara 1 Juni 2015 11:28
    0
    Inggih .... kita nunggu nalika Mishiko abkakaetsya kanggo kebekan .... digunakake aku 100% nggawe percoyo sing mili watara wong lan ngluwihi Odessa
  30. lawas
    lawas 1 Juni 2015 11:31
    0
    Kahanan wis ora ana pangarep-arep. Katon kaya perang, nyediakake panganan kaleng.
  31. Masya Masya
    Masya Masya 1 Juni 2015 11:38
    +5
    Aku krungu ngendi wae, nuwun kanggo mbaleni. "Durung nesu, nanging dudu boneka beruang maneh"
  32. KGB nonton sampeyan
    KGB nonton sampeyan 1 Juni 2015 12:20
    +2
    Apa sing dikarepake? Miturut pendapatku, pilihan sing paling migunani kanggo Rusia (lan Transnistria) yaiku 08.08.08. Mung dheweke bisa mbukak mata Moscow, sing isih ngarep-arep kanggo nggayuh persetujuan karo Kulon lan "Ukraina". Akibaté, Novorossiya gedhe bakal katon lan Transnistria bakal ndarbeni wates negara loropaken sing digandhengake karo Rusia. Ora ana ONR, lan liya-liyane bakal bisa tanpa "wong sopan - Angkatan Bersenjata Federasi Rusia." (Nggoleki acara ing Donbas, ora ana sing pengin mbela kepentingane nalika, ing tangan siji, Ukraina nyurung sampeyan, lan ing sisih liya, Rusia ora nampa sampeyan lan isih nyoba nyurung sampeyan).
  33. Komentar wis dibusak.
  34. wanderer_032
    wanderer_032 1 Juni 2015 12:31
    0
    Sawetara video babagan topik kasebut:





  35. kembang srengenge
    kembang srengenge 1 Juni 2015 12:34
    +5
    Iku misale jek kanggo kula sing pilihan sing paling efektif yaiku pengakuan kamardikan Pridnestrovie lan kesimpulan saka persetujuan kerjasama lan bantuan bebarengan karo.
  36. yowis
    yowis 1 Juni 2015 13:36
    0
    Lan apa sing bisa diarepake amarga ora ana politik? Kurangé politik minangka akibat saka kurang kapentingan ing kalangan elit komprador.
  37. socol1945
    socol1945 1 Juni 2015 13:36
    0
    Pengangkatan Saakashvili minangka tamparan sing nular ing pasuryan kanggo kabeh wong Ukrainia. Kontemplasi pasif saka wong sing duwe bakat iki nggumunake apa sing ditindakake para pengkhianat miturut didikte gendarme-AS karo negara iki. INTELLIGENCE Endi, Elite endi?
    1. flSergius
      flSergius 1 Juni 2015 15:49
      +1
      Kontemplasi pasif wong-wong sing duwe bakat iki nggumunake .... INTELLIGENCE EDI, ELITE Endi?


      Iki dudu wong sing dibangun USSR. Sapa, kanthi hardening Soviet, wis dadi wong tuwa, lungguh ing apartemen, sing isih enom 23 taun kepungkur, bisa ngrusak kaslametan ing kahanan kapitalisme liar, sing lair sawise Uni wiwit cilik, dheweke njupuk tamga Khazar. kanggo lambang nasional. Elit? Mangga, kepala Dnepropetrovsk klompok pidana diatur, Igor Kolomoisky, julukan Benya, lan kepala Kyiv diatur klompok pidana, Petro Valtsman, julukan Presiden. Intelligentsia? Iki, kancaku, dudu otake bangsa, nanging g;Ora.
  38. socol1945
    socol1945 1 Juni 2015 14:10
    0
    Rumania nindakake latihan sing pengin medeni Pridnestrovians, dheweke lali rasa isin ing Crimea, Odessa lan Stalingrad, lan yen ora dadi luwih pinter, dheweke entuk idola Antonescu ... DESTIAPTETE ROMINE (tangi wong Romania)
  39. Komentar wis dibusak.
  40. sergei23
    sergei23 1 Juni 2015 14:24
    +6
    Wong lanang, sing utama ora ninggalake kita! Sanajan wis 24 taun ana ing blokade, kita isih tetep tetep! Sing utama yaiku para penjaga perdamaian tetep ana ing kene, dheweke dadi penjamin perdamaian ing Bumi kita! , nanging perlu. bakal rada didandani lan bakal siap nampa pesawat super-abot.
    Lan S-300 cedhak Odessa ora masalah, sing palung lawas kanggo luwih saka 20 taun "Kamardikan" wis bosok liwat lan liwat!
    1. tonicio
      tonicio 1 Juni 2015 15:32
      +1
      Unit administratif-wilayah ing bank kiwa Dniester minangka bagéan integral saka Republik Moldova, lan kabeh wong ngakoni iki. Siji-sijine cara metu yaiku reintegrasi. Gerakan awak Ukraina bisa ngganggu proses kasebut.
  41. Vladimir1960
    Vladimir1960 1 Juni 2015 14:34
    +3
    guyon.
    Dear panguwasa Georgia! Mangga nemtokake ukuran bonus kanggo informasi babagan ngendi Saakashvili, Aku ngerti ngendi iku.
  42. Thompson
    Thompson 1 Juni 2015 17:08
    0
    Aku sing kabeh bakal mungkasi ing kontradiksi pisanan karo dill-patriot lan Ukronazis!
    Lan bakal katon! Paling ora malah liwat Kementerian Dalam Negeri. Kita ngenteni!!! Kabeh ing Odessa Saakashvilev mung diwiwiti!
    1. jaket quilted
      jaket quilted 1 Juni 2015 17:50
      0
      Katon kaya Amerika Serikat, Uni Eropa lan Israel ora menehi pilihan "nyurung" kita mung siji-sijine cara kanggo ngatasi masalah kasebut - kanggo mbangun koridor tanah menyang Transnistria lan nggawe Novorossia luwih dening tentara. DPR, LPR lan sukarelawan Rusia.
  43. fregina1
    fregina1 1 Juni 2015 19:44
    0
    Aku sing versi paling realistis asalé saka pemilik saka Misha! Sing, siji kudu nimbang sing amers perlu konflik antarane Rusia lan Ukraina ing sembarang biaya. Iku ora bisa digunakake ing Donbass ... padha bakal nyoba liwat Transnistria kanggo ngojok-ojoki Odessa lan yen ana konflik nyata antarane PMR lan Moldova (lan bisa uga, mesthi, entri langsung "peacekeepers" Ukraina) bakal meksa Federasi Rusia kanggo nglindhungi wargane! Republik .. kanthi squeezing simultaneous saka Mariupol ing Wétan ...
    Umumé, organisasi permusuhan ing 2 fronts ...... Kajaba iku, ing Odessa kita bakal masang format peacekeepers ....
    Lan Misha minangka panitia pembantaian sing apik ... dheweke, ing prinsip, ora peduli yen Tskhinval ... sing Odessa ... bakal nindakake apa sing diomongake ... dheweke bakal mlayu menyang Amerika! nanging bakal nindakake proyek!
  44. repytw
    repytw 1 Juni 2015 20:01
    +1
    Wis suwe kudu ngalih menyang kabijakan paritas karo Ukraina (lan bisa uga karo Kulon), dheweke mundur saka perjanjian lan kita mundur saka persetujuan navigasi ing Segara Azov lan, kanthi kedok mbangun jembatan, mblokir lawang menyang Segara Azov, pelabuhan Mariupol lan metalurgi, langsung nyuda ekonomi kanthi 20-30%, dheweke ora ngerti, kita nyuwek hubungan ekonomi lan nutup tapel watese. tanah, ninggalake kanggo nyebrang, mung checkpoints ing Novorossia lan wong-wong dhewe bakal nuntut saka Poros kanggo tundhuk karo persetujuan Minsk kanggo nindakake kabeh perdagangan liwat Novorossia, lan dheweke mung bisa sugih ing bea cukai (apa turnover perdagangan antarane Ukraina lan Rusia).
  45. kanca kewan
    kanca kewan 1 Juni 2015 20:57
    0
    Apa kaget, Rusia durung ngakoni Pridnestrovie minangka negara merdika. Ing Transnistria, uga ana referendum kanggo gabung karo Rusia, kita ora nanggepi apa wae. Iki ora malah digunakake minangka ancaman ing rembugan. Kita bakal terus ngenteni apa wae.

    Kanggo Saakashvili, kenapa janjian kasebut kudu digandhengake karo operasi militer nglawan Transnistria? Miturut pendapatku, presiden sing kalah dudu calon sing paling sukses kanggo peran kasebut. Akeh ing Ukraina dhewe, kajaba trolling Rusia, ora weruh akeh kabungahan ing janjian saka dasi-eater. Dadi saiki, dheweke kudu entuk kapercayan. Blokade kasebut bakal ana ing sangisore gubernur Odessa.
  46. Komisaris NKVD
    Komisaris NKVD 1 Juni 2015 22:30
    0
    dipasang ing cedhak Odessa "Buki" lan S-300,

    Sing ora ana gunane ing kahanan wuta radio sing digawe dening kapal EW saka Armada Segara Ireng. Mesthine, para aviator uga angel mabur, nanging aku rumangsa duwe aces sing, ing kahanan kaya ngono, bakal bisa ngatasi sawetara kilometer saka Crimea nganti Tiraspol.
    1. aviator1913
      aviator1913 3 Juni 2015 17:59
      0
      Ora ana lapangan udara normal ing Transnistria.

      Landing IL, utamane kargo, utamane ing wayah wengi tanpa peralatan radio, alat bantu visual, lan lampu MTR ora mungkin. Ing wayah awan, digandhengake karo bebaya kelangan sisih. Pesawat modern dudu gerobak kanthi swiwi, kaya ngono, sampeyan ora bisa nyelehake "beton ora jelas kualitas apa". Tanpa persiapan sing tepat, beton Transnistria mung cocok kanggo mobil balap.
      1. Scraptor
        Scraptor 3 Juni 2015 18:22
        0
        Kanggo ngurmati apa mundhut papan? Ana sing pengin entuk imbalan iki, utamane kanthi ngilangi fisik sawetara tokoh? Blokade minangka tumindak perang. Ing Berlin kulon, lalu lintas udhara normal, lan uga ing dalan.
        Yen durung ana blok konkrit, ndharat nganggo kunci mabur ing Dniester.
  47. aviator1913
    aviator1913 3 Juni 2015 18:00
    0
    Wiwit Transnistria ora duwe akses menyang segara, ora ana sing bakal nyuplai udara kanthi wilayah udara tertutup Ukraina lan Moldova lan ora ana lapangan udara sing cocog, dadi nyata.
    Kita mung bakal setuju karo rampokan maneh, kita bakal ngedol bensin luwih murah tinimbang ing Rusia menyang Ukraina utawa menehi listrik. Kita uga fantasize babagan pembangkit listrik karo Crimea, pabrik desalinasi seluler, pipa gas prefabrikasi, lan minangka asil kita ngedol listrik menyang Ukraina murah lan meneng keno. We tuku banyu saka Ukraina ing telung larang, amarga ora ana ngendi kanggo pindhah.
    Lan ninggalake pikirane yen bakal ana "rush" global kanthi rudal, penindasan pertahanan udara lan liya-liyane kanggo penulis fiksi ilmiah kaya Rogozin utawa liya-liyane.
    Kita ora ana ing taman kanak-kanak, ora ana sing pengin masalah gedhe amarga Transnistria.
    1. Scraptor
      Scraptor 3 Juni 2015 18:32
      0
      Kita ora ana ing taman kanak-kanak lan konflik bersenjata kedadeyan amarga kurang. Manawi wadyabala rusia satemene diblokir, banjur ana koridor sing bener-bener dirusak - blokade kasebut minangka tumindak perang.
      Ing kasus sing ekstrem, kanthi sinisme khusus kanggo nanggepi langkah-langkah musuhan saka Ukraina lan Moldova, TMR diakoni kanthi resmi lan tongkang menyang Dniester, kaya kabeh negara Danube sing ora duwe akses menyang Danube menyang Segara Ireng. ing pinggir Danube.
      iku luwih gampang kanggo nyedhiyani safety saka kabeh limo surprises saka mobil lan malah transportasi online. Drone ngliwati tongkang lan ndeleng apa sing ana ing semak-semak. sampeyan uga bisa trawl ing fairway ahead saka dheweke. Usaha pertambangan - apa sing ditindakake ing "Nimble Archer" ing Teluk Persia ing taun 1988.

      Ya, dheweke bakal nembak pesawat kasebut - dheweke bakal nampa bintang! Saiki lagi nembak mudhun Rusia pesawat ing sadawane tapel wates Rusia.
    2. Scraptor
      Scraptor 3 Juni 2015 18:34
      0
      Miturut cara, kanggo nyoba kanggo "mateni banyu" utawa mung ngalihake bagean saka iku (kaya ana lan ana ing Crimea), pembalap traktor Arab mati immeasurably ing BV ...
      Sawetara snot seneng ngunyah.
      1. aviator1913
        aviator1913 3 Juni 2015 23:31
        0
        Carane mbayangno sailing ing kapal ing Dniester? Bagean sing asale saka Segara Ireng diblokir dening tongkang banal lan prau kali, lan sawise iku kita bakal njupuk dening badai? Ora ana sing bakal nggawe blokade lengkap, dheweke bakal nindakake parsial, supaya ora nyebabake skandal internasional, dheweke uga ora lungguh ing kono lan kadhangkala maca undang-undang PBB. Dheweke bakal nggawe adat karo adat lan liya-liyane. Ing wektu sing padha, populasi dhewe bakal diidini ing endi wae, populasi Transnistria wis leleh ing ngarep mata ing taun-taun pungkasan, akeh wong sing lunga saka kana ...
        1. Scraptor
          Scraptor 4 Juni 2015 00:14
          0
          Lha kok ora? Ora ana sing njaluk dheweke nindakake iki! Dheweke isih ana ing Crimea kudu ngerti yen lelucon wis rampung. Sampeyan bisa pisanan, kanggo release (yen padha mblokir), sterilize karo peralatan khusus utawa OD-amunisi supaya ora sijine prajurit muspra lan ora kudu keganggu munggah. Iki bakal teka - banjur Republik Odessa bakal ana, lan bakal bisa lelungan menyang Transnistria saka pelabuhan Odessa kanthi tanah garing. Ora mung Odessa karo pinggiran kutha - Budzhak uga meh ora tetep dadi bagian saka Ukraina ing kasus iki.
          Supaya Ukraina ngindhari kabeh iki, pamrentahane mung kudu ngidini (tanpa ngakoni PMR) utawa nutup mripat kanggo transit.

          Lan apa sing bakal sampeyan lakoni yen dheweke miwiti njupuk pesawat utawa kapal mabur? Lan kepiye sampeyan mbayangake mabur ing kana sanajan dheweke mung nolak koridor udara, amarga pertahanan udara wis dikuatake?
          Ing Crimea, ing ijol-ijolan kanggo gas, banyu dipotong sebagian utawa rampung?
          Kepiye sampeyan mbayangno arep menyang Kaliningrad yen dumadakan mblokir saka segara?

          Apa sing ditindakake Amerika Serikat saben-saben Iran nyoba ngalangi Selat Hormuz? Apa AS wis njaluk Pakistan kanggo transit udara menyang Afghanistan?

          Yen kali bisa dilayari, miturut hukum kudu ana akses menyang negara liya ing sadawane! Sapa wae sing ora menehi akses kasebut nglanggar hukum internasional. Sing nglanggar hak iki "diajar".
          Kajaba iku, komunikasi mobil menyang pelabuhan kanggo negara sing terisolasi saka segara ora bisa diblokir.
        2. Scraptor
          Scraptor 4 Juni 2015 00:33
          0
          Utawa sampeyan bisa menehi saran supaya prajurit sing diblokir, kaya populasi, mung ditinggalake ing tani subsisten tanpa hak ninggalake? keprungu
          Jalur wilayah kasebut dhewe uga dudu bagean saka Moldova. Watesan kasebut digunakake ing sadawane Dniester ing panggonan iki. Transnistria dipotong menyang Moldova ing taun 1939, kaya Crimea menyang Ukraina ing taun 1954, lan 70% industri dumunung ing jalur iki.
  48. aviator1913
    aviator1913 4 Juni 2015 08:41
    0
    Aku mung nulis manawa ora ana sing bakal nindakake iki kanthi cara kaya ngono nalika perhatian kasebut dideleng ing Rusia saiki. Padha bakal ngatur karo loot biasanipun, padha bakal menehi dhuwit kanggo Ukraina lan Moldova, padha bakal diijini kanggo perdagangan ing sayuran dhewe utawa liyane. Lan dheweke bakal menehi minyak lan gas Ukraina, lan bakal ditindakake. Ngaso yakin.