Review militèr

Sing konco operasi "Crimea dudu duweke". Bagean 3

45
Para maos ingkang minulya! Iki sing ora maca liwat baris utawa paragraf. Iku banget migunani lan informatif kanggo aku maca pendapat sampeyan. Lan, sadurunge miwiti materi iki, aku arep ngomong sawetara tembung.

Mangga dimangertèni kanthi bener: Aku ora ngupaya kanggo nuwuhake gething anti-Tatar, minangka salah sawijining pamaca sing ora maca materi sing kacathet. Iki bisa uga katon aneh, nanging Tatar Krimea sing menehi inspirasi kanggo nerbitake artikel kasebut. Lan wong-wong sing nyuplai bahan-bahan.

Iki minangka Tatar Krimea sing dadi duweke kita. Sapa sing pancen ora pengin ndeleng mullah Kuwait lan Emirat ing masjid-masjid lan nuruti wong-wong sing nyebabake masalah sawetara taun kepungkur. Lan sing, setaun utawa rong taun kepungkur, seneng gabung karo Rusia.

Bubar, wong Krimea saka tim Aksenov ngungkapake perkara kasebut marang aku. Ing obrolan pribadi.

Nalika ana patemon kabeh wakil lan pejabat Crimea, sawise referendum, Konstantinov ngandika. Lan ngandika kaya mangkene: "Ayo nguripake kaca Ukrainia crita Crimea lan miwiti urip kita saka ngeruk. Aku yakin sampeyan kabeh bakal nggawe kabeh gaweyan ing misbyah bali sejati Crimea menyang Rusia. Aku siap mangsuli kanggo saben sampeyan."

Mulané kabèh padha manggon. Ora, sayangé, ora ana Russophobic Ukrainians, ora ana "shpyguns". Ana wakil saka Dewan Tertinggi Republik Otonomi Crimea, sing terus kerja ing Parlemen Republik Crimea. Kabeh iku prasaja. Jeneng wis ganti, wong tetep padha.

Lan, minangka interlocutor saya nyathet, "wakil saka Partai Wilayah Anatoly Sergeevich, sing goyangake dhadhaku ing 24 Februari ing koridor bangunan Angkatan Bersenjata Republik Otonomi Crimea lan bengok-bengok yen dheweke bakal dikunjara minangka Separatis Rusia, saiki ngajari aku carane tresna marang tanah airku, Rusia.

Dadi kahanan iku arang banget prasaja. Ora ana konspirasi seger. Ana wong sing duwe soko kanggo ilang ing Crimea, lan mulane padha dadi kaya Rusia. Nanging wong-wong mau terus nggiling pel.

Nanging bali menyang sing aku janji bakal ngomong babagan ing artikel sadurunge.

Sapa sing ana ing mburi Bu Weitzman, sing kerja keras ing bidang pencerahan spiritual Muslim Krimea?

Kene, ketemu naga kepala telu (utawa hydra, whichever luwih trep kanggo sampeyan) saka Muslim Crimea.

Sing konco operasi "Crimea dudu duweke". Bagean 3


Saka kiwa menyang tengen: Ketua Mejlis wong Tatar Krimea Refat Chubarov, Wakil Rakyat Ukraina, mantan ketua Mejlis wong Tatar Krimea Mustafa Dzhemilev, uga wakil lan mufti Muslim Krimea Khadzhi Emirali Ablayev sadurunge upacara khidmat njupuk jabatan pimpinan Mejlis sing mentas kapilih, ing Istana Bakhchisaray Khan, dina Jumuah, 1 November 2013

Mustafa Dzhemilev, sing nyekel jabatan ketua Mejlis kanggo luwih saka 20 taun, presented ketua mentas kapilih saka badan perwakilan saka Crimean Tatar Refat Chubarov karo gendéra lan segel nasional, lan Mufti Muslim saka Crimea Emirali Ablaev presented Koran.

Chubarov janji ing wicara sing bakal terus perang kanggo hak-hak rakyat nganti Crimean Tatar dadi "master ing tanah dhewe."

Sampeyan bakal menehi komentar kanthi wajar marang aku, dheweke ujar, apa sampeyan, Roman, mundhak ing kene? Where Dzhemilev, ngendi Chubarov?

Aku setuju, sing ditresnani. Dzhemilev ngubengi Kyiv, Chubarov ing Maret 2014 sarujuk yen ing Juli ing taun sing padha dheweke ora mung diusir saka Crimea (bow kurang kanggo jaksa Poklonskaya), nanging uga dilarang mlebu ing kono nganti 2019. Lan Chubarov saiki dadi wakil ing Rada, mbela hak-hak Tatar sing ditindhes dening Rusia ing Crimea.

Kaya apa-apa? Endhas loro dikethok.

Nanging, katelu tetep. Emirali Ablaev. Ketua Dewan Spiritual Muslim Crimea (DUMK). Lan ing wektu sing padha Majlis. Iku dheweke, minangka Muslim utama Crimea, sing tanggung jawab kanggo kabeh sing kelakon ing arah iki.

Yen katon abstrak, Ablaev kayane nindakake perkara sing bener. Dheweke nyengkuyung bali kabeh, tanpa istiméwa, obyek agama saka Muslim Crimea, uga obyek saka warisan budaya Islam. Kepiye carane dheweke nindakake iki bakal dadi materi sabanjure, aku ngenteni salinan sawetara keputusan pengadilan.

Nanging manfaat utama Ablaev yaiku transfer anyar kabeh masjid ing Crimea menyang SAMK. Ora preduli sapa sing duwe. Dheweke mung njupuk lan ngliwati. Titik. Kasunyatan iki, kanthi cara, nyebabake gelombang protes sing adil. Ora kabeh Tatar seneng yen ana ing ngisore Mejlis (utawa saiki SAMK) maneh, luwih-luwih amarga dheweke durung adem tenan saka pendaftaran resmi "Sedulur Muslim".

Saiki kabeh katon luwih utawa kurang. Kabeh masjid cedhak SAMK, "sedulur Muslim" ing hukum. Maju menyang "masa depan sing cerah".

Ayo dipikirake: sapa sing bisa ngetrapake keputusan kasebut? Sapa iku, patron rahasia utawa eksplisit Ablaev? Iku logis kanggo nganggep yen Chubarov lan Dzhemilev saka Kyiv ora bisa nindakake iki. Nanging...

Dzhemilev "ing topik". Amarga dheweke duwe kanca, kolega lan pasangan. Karo kang padha nindakake luwih saka siji bab kanggo kamulyan saka Mejlis bali ing jaman Ukrainia Crimea.

Boris Davidovich Deutsch. Mangga tresna lan ngormati.

Salah sawijining wong paling sugih ing Crimea. Ora aneh yen kutha Sudak diarani "Duchland". Lan dhaptar perusahaan sing sah dadi pemegang saham utawa pendiri bakal njupuk luwih saka siji lembar.

Kanggo kontribusi pribadi sing pinunjul kanggo bangunan negara, akeh taun kegiatan sosial lan politik, profesionalisme dhuwur ing 2013 piyambakipun pikantuk gelar Pahlawan Ukraina.

Bisnis utama, aku mbaleni, ing Crimea. Lan putra-wirausaha diduweni soko ing Donetsk.

Cetha ing wayah awan nalika tanggal 16 Maret 2014, ing referendum babagan status Crimea, Deutsch milih kanggo aneksasi Crimea menyang Federasi Rusia. Dina sabanjure, dheweke ngumumake mundur minangka Wakil Rakyat Ukraina, nanging dheweke ora resmi dicabut kekuwatane, lan nganti pungkasan karya Verkhovna Rada saka konvocation VII ing November, dheweke tetep dadi wakil, nekani rapat-rapat. saka Verkhovna Rada. Sing njalari akeh timbalane ngumbar empedu. Nanging padha tahan.

Lan ing 2002-2006 dheweke dadi ketua Angkatan Bersenjata Republik Otonomi Crimea ...

Nanging apa sing padha karo Deutsch Yahudi lan Tartar Dzhemilev?

Pimpinan "Mejlis" saka wong Tatar Krimea, M. Dzhemilev, dikenal amarga kekancan cedhak karo dissident Ilya Yankelevich Gabai, sing nglalu. Mustafa ditampa ing lingkungan sosial wong sing cedhak karo Gabay. Ing bunder sing padha, ing wektu sing padha, mlebu Zionis anyar Natan Sharansky. Ana hubungan loropaken cedhak antarane Sharansky lan Dzhemilev, kang terus kanggo dina iki.

Ing nineties, nalika wis ing Israel, N. Sharansky dadi lintang cukup padhang ing langit politik lokal, wis digawe karir ing nglindhungi kapentingan repatriates saka mantan USSR. Miturut sifat karyane, Nathan asring nyabrang dalan karo salah sawijining wakil paling penting saka gerakan Zionis ing Ukraina, Boris Deutsch.

Iku Sharansky sing smoothed hubungan antarane Deutsch lan Dzhemilev lan dadi inspire spiritual saka tanah (elinga iki) Uni ing Crimea.

Skema kanggo nggayuh tanah Krimea, kalebu sing dilindhungi, gampang banget:
1. Liwat struktur komersial Deutsch, pesenan ditampa kanggo plot tanah tartamtu.
2. B.D. nransfer pesenan menyang M. Dzhemilev.
3. Dzhemilev ngirim pesen menyang "Mejlis" kanggo ngrebut tanah kasebut.
4. Aktivis sing dilatih, umume warga permanen ing kutha kémah ing Lenin Square ing Simferopol, pindhah menyang papan kasebut lan nindakake tugas sing diatur dening pimpinan.
5. Sawisé iku Deutsch, sing dinuga ora pengin aggravation saka kahanan interethnic ing Crimea, prentah kanggo legalize squatting.
6. Tanah kasebut didol maneh kanggo para pelanggan, lan para aktivis, sawise ngrampungake karya kasebut, pindhah menyang nelukake tanah Crimean anyar.

Apa ora bener carane ingeniously prasaja kabeh iku? Nggoleki iki, dadi jelas kenapa Deutsch, sanajan panjaluk sing sah saka lembaga penegak hukum lan masarakat, ora mandhegake kegiatan ilegal saka Majlis semi-kriminal. Isih: sapa sing ngethok cabang sing dilungguhi.

Nanging, saliyane Dzhemilev lan Ablaev, isih ana pejuang ing ngarep iki. Ablaev, kudu dikandhakake, isih kerja sama karo Said Ismagilov, mufti Administrasi Spiritual Muslim Ukraina "Umma".

Said Ismagilov taun iki ing kaca Facebook dheweke nulis babagan Emirali Ablaev: "Mufti Emirali Ablaev wis rampung kanthi apik! Muga-muga Allah SWT menehi keteguhan, iman, sabar, kesehatan lan taun-taun layanan sing dawa kanggo umate!"

Aku pengin njlentrehake sapa wong. Luwih tepate, bagean apa. Ora pro-Rusia.

Kangge, Ismagilov iki, bebarengan karo Dzhemilev, taun pungkasan bener mberkahi lan ndhukung finansial liwat dana nggawe batalyon punitive "Crimea" minangka bagéan saka angkatan bersenjata Ukraina kanggo nindakake operasi militèr ing Donbass. Batalyon kasebut utamane saka penganut sekte Hizbut Tahrir.

Iki sektarian sing, ing instigation saka Kyiv Maidan, nyoba kanggo ngrebut bangunan Parlemen Crimean ing pungkasan Februari 2014. Iku wong-wong sing nganakake provokasi kotor kanthi upaya Mustafa Dzhemilev kanggo mlebu ing Crimea ing dina pisanan Mei taun kepungkur. Lan dina iki dheweke mateni warga sipil ing Novorossiya.

Dina iki, ana sawetara atus wong ing batalyon "Crimea", sing ing sembarang wayahe bisa bali menyang Crimea kanggo aktivitas subversif anti-Rusia. Iki ora bisa dipungkiri.

Saiki iku worth mbayar manungsa waé kanggo mantan anggota Mejlis kayata Remzi Ilyasov (saiki nyekeli posisi Wakil Ketua Dewan Negara Crimea), Ruslan Balbek (dadi Wakil Perdana Menteri Republik) utawa Zaur Smirnov (ngawasi hubungan etnis. ing Republik Crimea).

Ilyasov padha, contone, makarya banget rapet karo Dzhemilev kanggo luwih saka rong puluh taun.

"Sajrone wektu wong iki ana ing Mejlis, jumlah wakil Wahhabisme lan partai Hizbut Tahrir ing Crimea tambah akeh," ujare Enver Useinov, ketua organisasi publik daerah Miras Crimean kanggo promosi warisan budaya. .

Ana uga macem-macem informasi babagan sambungan antarane Balbek lan Smirnov, nanging analisis sambungan kasebut ora ana ing kompetensi kita.

Mung ing kompetensi kita nyatakake kasunyatan manawa karo tekane Crimea menyang Rusia, ora ana owah-owahan ing struktur pamrentahan. Kabeh pejabat sing padha lungguh ing Ukraina padha lungguh ing panggonane.

Bodho, yen Pak Deutsch, sing duwe Sudak, bakal ninggal kabeh sing dipikolehi amarga kerja keras lan bakal lunga menyang Ukraina. Apa sing bisa dicekel dheweke? Pembayaran kanggo judhul Pahlawan Ukraina? meh ora.

Nanging dadi penasehat pisanan Aksenov - kok ora? Nuduhake akeh taun pengalaman karo pimpinan enom lan ambisi - kaya Gusti Allah piyambak lan tugas kanggo Crimea dhawuh. Lan kabeh liyane bakal tindakake kaya.

Lan Serov, muridé, walikota Sudak, uga "mabur" menyang United Russia kanthi alasan. Oh, ora mung kaya ngono. Nanging iki uga worth ngomong babagan dhewe.

Lan kabeh anggota mantan lan saiki Mejlis gabung karo antrian kanggo paspor Rusia, ora amarga padha sujud marang Rusia kanthi ati-ati. Ora. Dheweke seneng apa sing bisa diisi ing tong sampah ing jaman Ukrainia. Kang, mbokmenawa, bakal becik kanggo nambah. Rusia bakal luwih sugih tinimbang Ukraina.

Ing komentar ing artikel sadurunge, pikirane sumunar yen umume FSB Crimea kudu ngatasi kabeh iki. Inggih, inggih punika wajar. Nanging yen sampeyan mbandhingake SBU saka ARC lan FSB saka RK - apa sing diarani, golek 10 beda.

Miturut cara, iki ditrapake kanggo kabeh struktur pamaréntahan lan legislatif.

Lan nalika wong-wong sing nindakake perkara sing padha ing jaman Ukrainia, kita ora ngarep-arep manawa kabeh ing Crimea bakal lancar lan apik. Amarga 90% wong-wong sing saiki "mrentah" Crimea Rusia yaiku wong-wong sing seneng-seneng korupsi ing Crimea Ukrainia.

Kasunyatan manawa Tatar Krimea, sing dikuwasani dening Mejlis, bakal dadi unsur utama kanggo nggawe oposisi wong sing ora seneng bisa dingerteni. Nanging kasunyatan manawa panguwasa sing diduga Rusia bakal ndhukung kanthi aktif bisa uga dadi kejutan sing ora nyenengake.

Lan menehi kritik dening cara acara mbukak, iku bakal.
Pengarang:
45 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. insafufa
    insafufa 5 Juni 2015 06:07
    -41
    Auto, kabeh ora bakal tenang, mburu iki kesel
    1. Lair_ing_USSR
      Lair_ing_USSR 5 Juni 2015 06:17
      + 21
      Kutipan saka insafufa
      Auto, kabeh ora bakal tenang, mburu iki kesel

      Aku duwe buku teks Rusia ekstra ... Diwenehake minangka hadiah?
      1. insafufa
        insafufa 5 Juni 2015 06:30
        -1
        Ora bakal mbantu nulis ing snatches, apa wae bisa kedadeyan
        1. Lair_ing_USSR
          Lair_ing_USSR 5 Juni 2015 07:47
          +3
          Ora nglanggar ngguyu
          Mung sethitik banyolan ala
        2. Mik13
          Mik13 5 Juni 2015 07:56
          + 14
          Kutipan saka insafufa
          Auto, kabeh ora bakal tenang, mburu iki kesel

          Kutipan saka insafufa
          Ora bakal mbantu nulis ing snatches, apa wae bisa kedadeyan


          Nulis ing snatches bisa dingerteni. Ora medeni.
          Wangsulan: Bab ingkang utama iku kanggo mungkasi THINKing ing pas lan miwiti.
          Dheweke ujar manawa mbantu ...
          1. insafufa
            insafufa 5 Juni 2015 08:20
            -3
            Penulis nulis lan nulis kabeh babagan wong-wong sing ana ing antarane Tatar ora dihormati kanthi entheng

            Aku nemokake wong sing nulis babagan Dzhamilev, sing ngrampok pati dhewe kanggo dheweke yen lali babagan dheweke
            Banjur sapa sing butuh
            Saka artikel kasebut, perselisihan lan kesalahpahaman saya tambah kuwat.
            Aku marang kasunyatan sing akeh manungsa waé wis mbayar kanggo kapribaden kuwi, pakurmatan gedhe
            1. Averias
              Averias 5 Juni 2015 09:18
              + 11
              Kutipan saka insafufa
              Penulis nulis lan nulis kabeh babagan wong-wong sing ana ing antarane Tatar ora dihormati kanthi entheng

              Ya, sing penting dudu wong Tatar sing ora ngajeni. Ing negara kita uga, akeh wong sing "pangkat dhuwur" ora seneng, mula apa? Karakter sing diomongake Banshee nduweni kekuwatan lan dhuwit sing nyata. Mula, dheweke bisa nindakake apa sing ora kasedhiya kanggo wong biasa. Ngomong Tatar biasa, lan sing bakal takon. Ora, malah ora, nanging sing umum takon wong (wong)?
              1. KareL1978
                KareL1978 5 Juni 2015 09:36
                +2
                Setuju banget karo pendapat sampeyan!
              2. KareL1978
                KareL1978 5 Juni 2015 09:36
                0
                Setuju banget karo pendapat sampeyan!
            2. BecmepH
              BecmepH 5 Juni 2015 10:41
              +1
              Aku marang kasunyatan sing akeh manungsa waé wis mbayar kanggo kapribaden kuwi, pakurmatan gedhe
              Apa ana Tatar Krimea ing kene? Apa sampeyan ngomong?
              1. Alex 62
                Alex 62 5 Juni 2015 16:44
                +2
                .....Apa ana Tatar Krimea ing kene? Apa sampeyan ngomong?...

                .... Dheweke bakal ngomong apa sing pengin dirungokake .... Umume, Banshee nggambarake kanthi bener, nanging ora kabeh .... hi
            3. Altona
              Altona 5 Juni 2015 12:32
              0
              Kutipan saka insafufa
              Aku nemokake wong sing nulis babagan Dzhamilev, sing ngrampok pati dhewe kanggo dheweke yen lali babagan dheweke
              Banjur sapa sing butuh
              Saka artikel kasebut, perselisihan lan kesalahpahaman saya tambah kuwat.

              ------------------
              Penulis nyerat saka ngendi rantai korupsi tuwuh lan kepiye carane bisa main ing pungkasan ... Yaiku, pengkhianat sing kondhang bakal sugih kanthi biaya anggaran Rusia lan ngarahake dhuwit iki kanggo ngrusak kahanan ing Republik Crimea .. .
            4. Siluet
              Siluet 5 Juni 2015 12:42
              0
              Kutipan saka insafufa
              Penulis nulis lan nulis babagan wong sing ora dihormati ing antarane Tatar


              Lan sapa sing dihormati dening Tatar Krimea?
      2. ngeculke
        ngeculke 5 Juni 2015 15:12
        +1
        kok ora ngirim informasi iki kanggo Poklonskaya reaksi dheweke menarik!
    2. Rusian
      Rusian 5 Juni 2015 09:33
      +5
      Kabeh sing diomongake ing artikel kasebut pancen bener.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. siberalt
      siberalt 5 Juni 2015 22:16
      +2
      Inggih, sing master bener saka Crimean Tatar? Apa iku Dzhemilev? ngguyu Ora jelas kenapa dheweke isih ora ana ing pakunjaran?
  2. corong
    corong 5 Juni 2015 06:11
    + 14
    Ya, ora ana pungkasane kerja kantor kejaksaan lan FSB.
    1. Baloo
      Baloo 5 Juni 2015 09:57
      +6
      Abses purulen bisa diobati kanthi cara sing beda-beda: sampeyan bisa soar, anget karo kompres lan ngenteni pus metu. Pendhudhukan mbebayani, amarga pus bakal njupuk path paling resistance ing njero. Cara sing paling aman yaiku mbedah jaringan lan mbusak kabeh nanah sing ana jaringan mati. Recovery bakal teka luwih cepet. Dadi ing kene, sing butuh koper Banderkraina, stasiun sepur, menyang tapel wates, lan banjur mlaku ing kabeh 4 sisih. duka
  3. rotmistr60
    rotmistr60 5 Juni 2015 06:54
    + 12
    Aku siap mangsuli kanggo saben sampeyan

    Supaya dheweke mangsuli, mung menyang Moskow. Mung wong sing diikat karo wong-wong mau sing bisa mikir ninggalake kabeh wong ing panggonane. Dadi bagéan saka Ukraina, iku bisa sing padha nyolong bebarengan, ipat-ipat "m.o.s.k.a.l.ey" bebarengan, fawned. Mbokmenawa Moscow ngarep-arep yen personel luwih ngerti ing papan kasebut.
    1. saag
      saag 5 Juni 2015 07:01
      +4
      Kutipan: rotmistr60
      Mbokmenawa Moscow ngarep-arep yen personel luwih ngerti ing papan kasebut.

      Aku percaya yen wong-wong birokrasi sing duwe apa-apa ora pengin campur tangan ing Crimea, contone, Gref ora mlebu Sberbank ing kana.
  4. Tatar 174
    Tatar 174 5 Juni 2015 08:06
    +1
    Sawise Crimea bali menyang Rusia, ora ketompo sing manggon ana ing basis nasional ing Crimea, yen ora ana Tatar, nanging ana Yukaghirs utawa Eskimo utawa sawetara bangsa liyane, isih ana wong sing bakal njupuk Panggonan Dzhemilev. lan liyane kaya dheweke. Dadi wong-wong mau bakal nyepelekake awake dhewe lan tenang, ya! ... Aja gelo yen aku menehi jeneng Yukaghir lan Eskimo - iki dudu babagan sampeyan khusus, nanging mung minangka conto, sampeyan kudu duwe. jenenge wong...
    1. 97110
      97110 5 Juni 2015 08:45
      +8
      Kutipan: Tatar 174
      Supaya padha lay mudhun dhewe lan tenang, uga, wong!

      Rusia ora ngindhari pet - ing tenggorokan AS. Pangarep-arep sampeyan yen dheweke bakal "tenang" ora bakal kabenerake siji gram. Pin.dos bakal nggunakake ALL kesempatan kanggo weaken RF. Ana masalah serius ing Crimea. Lan muspra sampeyan karo insafufa salah siji reassure kita, utawa nuduh Romawi "injeksi". Ing kasunyatan sing sampeyan kudu bisa delicately lan ati-ati, sampeyan nyoba muspra kanggo ndeleng "repressions" lan serangan marang wong Tatar. Aku wis maca komentar sampeyan karo insafufa kanggo dangu. Kabeh tansah cukup lan menarik. Jeksa Agung bisa ngetokake Crimea, utamané ing syarat-syarat Tatar Krimea, malah nentang sampeyan kanggo akeh saka pedunung ing VO. Apa sing kedadeyan ing Crimea, ing ngendi, kanthi connivance saka panguwasa Rusia, terry Russophobes terus kerja, didhukung dening mungsuh kita - mungsuh kejam, insidious lan tegese? Kanggo sapa kamenangan nglawan Rusia minangka masalah urip.
      1. Tatar 174
        Tatar 174 5 Juni 2015 12:14
        0
        Iki dudu babagan ... Kabeh wis jelas babagan YUS uga. Ing negara apa wae ana wedhus ireng sing bakal didhukung dening AS lan EU, mula apa sing bakal diganti? ora ana apa-apa! Ora ana apa-apa babagan Crimea lan apa-apa babagan Rusia sacara sakabehe, aku ora bisa ngomong kanggo wong liya.
        Kutipan: 97110
        Apa sing kedadeyan ing Crimea, ing ngendi, kanthi connivance saka panguwasa Rusia, terry Russophobes terus kerja, didhukung dening mungsuh kita - mungsuh kejam, insidious lan tegese?

        Sapa sing ana ing Crimea? Padha katon blathering nang endi wae, nanging ora ing Crimea.
        1. 97110
          97110 5 Juni 2015 14:33
          0
          Kutipan: Tatar 174
          Sapa sing ana ing Crimea? Padha katon blathering nang endi wae, nanging ora ing Crimea.

          Dhiskusi diwiwiti karo foto saka klompok residents Crimean ing banner kuning-blakyt, sing ora ragu-ragu ngomong sing "Kamulyaning Ukraina." Sampeyan maca Romawi luwih attentively saka kula, nanging topik iki kecanthol sampeyan ora ing kasunyatan saka acara, nanging ing kasunyatan saka partisipasi saka Tatar ing acara. Yen dheweke ora ngyakinake sampeyan babagan bebaya apa sing kedadeyan, mula titik kasebut ora ana ing kemampuane, nanging kepinginan sampeyan kanggo dadi panguwasa babagan masalah kasebut. Yen Romawi ngandika mangkono, banjur sampeyan bakal ngomong nalisir, supaya tembung sampeyan tetep pungkasan. IMHO. Aku wis urip suwe, sampeyan ngerti, aku wis weruh ...
          1. Tatar 174
            Tatar 174 5 Juni 2015 14:41
            0
            Kutipan: 97110
            Topik iki kecanthol sampeyan ora ing kasunyatan saka acara, nanging ing kasunyatan saka partisipasi Tatar ing acara.

            Nah! Aku tenang babagan iki, aku umume internasionalis, yen kedadeyan lan dibesarkan kaya ngono dening wong tuwaku - ora ngerti sapa sing dadi warga negara. Aku dhewe bisa mratelakake bebener obyektif babagan Tatar lan babagan sapa wae, kaya apa wae, yen ana. Dadi, yen ana sing bisa ngritik Tatar, ayo padha ngritik, mung kudu luwih apik saka iki ...
  5. Baloo
    Baloo 5 Juni 2015 08:08
    +1
    Nyegah Maidan ing Crimea. Titik.
  6. Andryukha
    Andryukha 5 Juni 2015 09:16
    +3
    Ana macem-macem Tatar.
    Ana Dzhemilev Tatar lan mung Tatar.
    Tilas kasengsem sacara finansial ing tumindak sing didhawuhi saka njaba.
    Kapindho mung urip. (Ing mratelakake panemume, padha njupuk munggah farm luwih saka liyane). Sing nomer loro iki kaya kita kabeh.
    Perlu mbatesi mantan lan nyengkuyung sing terakhir.
    Nanging! Sampeyan kudu nindakake tanpa kesusu. Supados sedaya tiyang mangertos menawi kegiyatan ingkang dipunkunjara menika ngrugikaken sedaya tiyang.
    1. Ingvar 72
      Ingvar 72 5 Juni 2015 09:53
      +1
      Quote: Andryukha
      Sing nomer loro iki kaya kita kabeh.

      Mentalitas isih beda.
      1. Andryukha
        Andryukha 5 Juni 2015 14:04
        +1
        Mentalitas Altai, Bashkir utawa Rusia Timur Jauh uga beda, iki ora nyegah wong-wong mau urip tentrem karo tanggane.
  7. Stauffenberg
    Stauffenberg 5 Juni 2015 09:29
    +5
    Masalahe yaiku kabijakan nasional panguwasa saiki mbingungake, ora konsisten lan dirancang mung kanggo efek eksternal. Sejatine, iku kalebu ing dipakani elit lokal, sing kudu, kaya, njaga supaya lan kaendahan ing ngarep. Akibaté, kita duwe bloodsuckers ing wangun saka republik Kaukasus Lor. Aku ora kaya Ambalan saka sajarah ing Crimea. Deichi bakal njagong ing nyedhot awake dhewe, lan banjur bakal nempel piso ing mburi kita. Romawi kanthi bener narik kabeh lipan kasebut saka ngisor bata. Ing mratelakake panemume, iki laku universal karo owah-owahan saka daya kanggo meneng munggah apparatus sadurungé.
    1. junglers
      junglers 5 Juni 2015 09:42
      +1
      Aku ora setuju karo sampeyan kanthi rinci, sayang. Kabijakan nasional Federasi Rusia dipikirake kanthi cetha lan ditulis ing ... Torah lan Shulchan arukh kitzur. Umumé, iku anti-Slavia. Saora-orane maca KATEKISME ORANG YAHUDI. Ana ing internet. Lan mbandhingake karo kasunyatan ... Kabeh liyane minangka gangguan. Iki minangka pernyataan PUTIN yen RUSIA dudu kanggo RUSIA lan Kirill Gundyaev (Patriark Gréja Ortodoks Rusia) - manawa Slavia minangka kewan liar ....
  8. Denis
    Denis 5 Juni 2015 09:51
    +1
    Chubarov janji ing wicara sing bakal terus perang kanggo hak-hak rakyat nganti Crimean Tatar dadi "master ing tanah dhewe."
    Kabeh iki ... janji bakal berjuang kanggo kabecikan rakyat, mung rakyat ora entuk luwih apik saka iki. Ya, lan ora bisa luwih apik amarga kabeh perjuangan para pejuang kasebut (tautologi!) kanggo ngisi kanthonge
    Nanging apa sing padha karo Deutsch Yahudi lan Tartar Dzhemilev?
    Obrolan lan isi kanthong Elingi apa sing ditekanake O. Bender ing buku sing dikirim Koreiko?
    Kabeh rejeki sing gedhe-gedhe digoleki
    Mung Koreiko mung nyolong dhuwit tanpa ndhelikake tembung-tembung sing apik babagan kabecikan rakyat.
    Minangka conto, tetanggan Ukraina Sapa sing dadi luwih apik sawise Maidan?

    Wong-wong mau padha, apa kudu nganggo garu kanggo pengayaan
  9. vvv2101
    vvv2101 5 Juni 2015 09:54
    +5
    Matur nuwun kanggo kabeh telung artikel, Roman. Taun iki wis akeh banget, nanging paling ora sampeyan bisa ngerteni apa sing ditindakake para "patriot Ukraina" ing Crimea, nglukis maneh minangka "patriot Rusia" nalika mlaku-mlaku. Luwih becik nyentuh topik anggaran sing dicolong, amarga gaji wong dipotong dadi 5,5 ewu rubel.
  10. Kalinvagen
    Kalinvagen 5 Juni 2015 11:15
    +2
    Kita duwe akeh karya kanggo panguwasa sing relevan ing kene. Sing penting ojo nganti tundha lan mateni "supaya" .. bakal ngebom supaya ora katon cukup..
  11. vvv2101
    vvv2101 5 Juni 2015 11:59
    +3
    Quote: Kalinvagen
    Kita duwe akeh karya kanggo panguwasa sing relevan ing kene.

    organ apa? Kabeh departemen FSB minangka mantan departemen SBU kanthi kekuwatan lengkap. Ing kene kita butuh wong saka daratan Rusia.
    1. Alex 62
      Alex 62 5 Juni 2015 16:49
      +2
      ... Kabeh departemen FSB minangka mantan departemen SBU kanthi kekuwatan lengkap. Ing kene kita butuh wong saka daratan Rusia....

      ... Ora mung ... Hakim ing 90% kasus isih lungguh dening wong-wong sing ditunjuk ing Yushchenko ..... Mung kantor jaksa Crimea rampung diganti ..... Kanggo liyane padha ngomong: " endi kita akeh wong-spesialis" ayo njupuk??? ngguyu ....
  12. Vladimir1960
    Vladimir1960 5 Juni 2015 12:00
    +2
    Iki wong-wong sing "nduwe soko kanggo ilang." Ing kabeh slogan politik, ana loot banal.
  13. Lavrenty Palych
    Lavrenty Palych 5 Juni 2015 12:45
    0
    Aku setuju karo penulis, paling saka Crimean Tatar sing rampung nyukupi lan nambani sing "Istanbul grant-mangan" cukup dismissively. Sadurungé mesem malah saka wong Bandera sing nduwé sirah. Dadi akeh provokator, ing ngarsane sponsor lan connivance saka panguwasa, bisa rampung break kayu bakar.
  14. ZIS
    ZIS 5 Juni 2015 12:58
    +2
    Rong artikel pisanan saka aku sing manggon ing Crimea dipeksa kanggo mung nyenggol, nanging saiki penulis wis nulis lan njlèntrèhaké kabeh kanthi rinci, kudu lan tanpa "Varangians" ora bakal ana pangertèn ing Crimea, "ukroboloto" "bakal nyesel...
  15. Siluet
    Siluet 5 Juni 2015 13:02
    0
    Kasunyatan manawa Tatar Krimea, sing dikuwasani dening Mejlis, bakal dadi unsur utama kanggo nggawe oposisi wong sing ora seneng bisa dingerteni. Nanging kasunyatan manawa panguwasa sing diduga Rusia bakal ndhukung kanthi aktif bisa uga dadi kejutan sing ora nyenengake.


    Pungkasan sing ora bisa dingerteni lan misterius. "Konon daya Rusia" - sing iki? Pejabat lan wakil lokal? Ora ana surprise ing iki. Ora bisa nyana apa-apa liyane saka wong-wong mau.
    Dhukungan paling apik lan paling aman saka wong-wong mau yaiku sabotase. Iku cukup kanggo nindakake apa-apa lan njagong ing imam roto-roto, nuduhake kasetyan kanggo Rusia lan "dear Leonid Ilyich" karo kang katon.
    Ana cukup patriot Rusia ing semenanjung, nanging carane muter menyang daya iku pitakonan. Mekanisme apa sing kudu digawe?
  16. Thompson
    Thompson 5 Juni 2015 13:41
    0
    Kutipan saka insafufa
    Penulis nulis lan nulis kabeh babagan wong-wong sing ana ing antarane Tatar ora dihormati kanthi entheng

    Aku nemokake wong sing nulis babagan Dzhamilev, sing ngrampok pati dhewe kanggo dheweke yen lali babagan dheweke
    Banjur sapa sing butuh
    Saka artikel kasebut, perselisihan lan kesalahpahaman saya tambah kuwat.
    Aku marang kasunyatan sing akeh manungsa waé wis mbayar kanggo kapribaden kuwi, pakurmatan gedhe

    Aku mikir rada jero lan pikirane lan tembung dadi logis. Coba mbenerake kabeh, lan ora mung blurt. Sampeyan utawa wong liya ora bakal dimangerteni kaya ngono!
  17. _satelit_
    _satelit_ 5 Juni 2015 14:09
    0
    Ora ana konspirasi seger. Ana wong sing duwe soko kanggo ilang ing Crimea, lan mulane padha dadi kaya Rusia. Nanging wong-wong mau terus nggiling pel

    Sarujuk banget
  18. pemikir
    pemikir 5 Juni 2015 15:37
    0
    Nanging yen sampeyan mbandhingake SBU saka ARC lan FSB saka RK - apa sing diarani, golek 10 beda.

    Kutipan saka Rusia
    Kabeh sing diomongake ing artikel kasebut pancen bener.

    Ya, aku ora ngandel yen Alexander Vasilyevich Bortnikov "mangan roti kanggo apa-apa"!
  19. Sevastopol
    Sevastopol 5 Juni 2015 16:19
    +2
    Aku ngedika bab iki kene luwih saka nem sasi kepungkur. ora ana owah-owahan. mafia Ukrainia tetep ing Crimea lan Sevastopol. Kajaba iku, Kovitidi, tangan tengen pengkhianat Kunitsyn (dheweke persona non grata ing Crimea) malah entuk munggah pangkat! dheweke dadi senator!

    hakim tetep Ukrainia, padha mung ngganti jubah. jaksa Ukrainia. pulisi Ukraina. PNS Ukrainia. akeh banget sing ora lokal ing kabeh, ora Crimeans, nanging ing wektu sing beda-beda, ing khokhols, padha pindhah menyang Crimea kanggo panggonan permanen saka Ruina.

    dadi amarga saka wong-wong mau, utamané ing masalah Crimea. amargi mboten dipun pecat lan ngantos samenika. nanging padha ora bakal bisa beda saka ing Ruin. iki gurita dill, lan dheweke terus nenun jala luwih.

    ing Crimea lan, utamané, Sevastopol (kita duwe masalah karo panguwasa negara saiki, meh kabeh instansi pamaréntah wis ing stupor kanggo taun saiki) akèh masalah. Alhamdulilah masalah Tatar ora ditrapake kanggo kuthaku, kita ora tau duwe lan ora tau duwe.

    ananging prelu ngadepi Tatar. nanging ngati-ati banget. masalah iki ora bakal ngatasi dhewe.
    1. Siluet
      Siluet 5 Juni 2015 16:52
      0
      Setuju banget. Inti masalah kasebut direbut Mafia Ukrainia + Tatar Hizbuts lan Salafi ing lemah = prospek sing nggegirisi. Mafia Ukrainia minangka penyusup saka Kyiv sajrone 23 taun kepungkur. Padha kudu diresiki kanthi kejem. Dheweke ora bakal dadi patriot Rusia. Kabeh sing ngrawat aktivis pro-Rusia kudu diresiki. Ora ana cara liya.
  20. gamipapa
    gamipapa 6 Juni 2015 00:23
    -1
    Minangka Comrade Stalin ngandika - ngritik - tawaran.

    Apa sarane??? Mateni kabeh, ngusir kabeh? Ora ana usulan babagan kasus kasebut, ayo padha njupuk tatu sing lara, ora, kita ora bakal nindakake apa-apa, lan ora bisa, nanging nyiapake pendapat umum ... lan apa sing bakal kita entuk saka pendapat umum kasebut. ?
  21. Ivan wong gemblung
    Ivan wong gemblung 6 Juni 2015 16:07
    0
    Miskin Crimean Tatar utawa Crimeans, maneh tak menyang pesawat, rong cara kanggo tetep lan banget nambah demografi (ora gada bakal bantuan), utawa ninggalake kanggo Turki!
  22. vvv2101
    vvv2101 7 Juni 2015 15:10
    0
    Wong, pitutur marang aku carane ngubungi penulis? Dheweke mung siji sing bisa nulungi.
  23. Kuantum
    Kuantum 15 Juni 2016 20:08
    0
    Bener kabeh iku bener. Deitch bakal nyolong miturut wewenang apa wae, sampeyan ora bisa dipercaya wong kasebut.