Review militèr

Mykola the Smilyvy: Tsar Rusia bisa dadi penyelamat kanggo pedunung Chervona Rus

20
Mykola the Smilyvy: Tsar Rusia bisa dadi penyelamat kanggo pedunung Chervona Rus


Wawancara Alexander Chalenko karo blogger Ivano-Frankivsk sing kondhang - babagan Galicia lan Galicia, ATO lan carane puisi Pushkin bisa mangaruhi "Bandera" lan ngapa wong Galicia tresna marang chansons Mikhail Krug.

- Mykola, mesthi, kita kabeh ngerti yen ana identitas Galician sing kapisah. Nanging aku mikir apa, miturut pendapat sampeyan, apa bedane Galician lan Ukrainia saka Dnieper?

- Meh kabeh wong. Yen ing Galicia kabeh jendhela kayu wis diganti karo logam-plastik, banjur skhidnyaks (Eastern Ukrainians - ed.) isih tuku cat ijo kanggo refresh facades sengsara. Kita luwih cedhak karo Eropa sacara geografis lan salah nganggep awake dhewe luwih cedhak karo Eropa kanthi mental. Omah sing apik lan mobil ing pekarangan minangka prioritas kanggo Galician, lan tinimbang nyimpen, skhidnyak ngaku mbuwang sing ora perlu (wastefulness - ed.), menyang segara kanggo ngendhokke ing mangsa panas, tinimbang njupuk gaji lan gaji liburan. ing wektu sing padha.

Skhidnyaks uga nganggep kita model saka Europeanness tartamtu lan digambar kanggo "nyekel" karo kita. Saiki, nasionalisme Ukrainia sing padha luwih populer ing Timur tinimbang ing Kulon. Iki subservience saka Wétan Ukraina spurs lan inspirasi Galicians. Mulane dheweke ora bakal "nyekel" karo kita. Galicians ngakoni yen pedunung ing wilayah liyane luwih apik lan luwih manungsa, nanging iki minangka trifle ing donya konsumsi sing bisa dilirwakaké.

- Saiki ing Lviv, ing ngarsane walikota Lviv Sadovoy, Partai Galicia Ukrainia diwenehi, sing dipimpin dening perwira Euromaidan. Akeh pangguna internet nyebat separatis. Lan pira, miturut pendapat sampeyan, apa Galicia butuh partai dhewe sing bakal makili kepentingan Galicia?

Kabeh partai ing Galicia ngaku sawetara wujud nasionalisme. Malah Majelis Galicia sing janjeni, sing ngaku multikulturalisme Galicia, dadi partai nasionalisme moderat, malah entheng. Yen sampeyan Ukrainia Dzhamilev utawa Groysman, iku apik, nanging yen sampeyan pro-Rusia, iku ala, yen sampeyan dadi wakil saka bangsa titular kaping telu. Miturut cara, UGA (Majelis) ora ana hubungane karo UGP. Ing kene, malah wong Galisia angel ngerti macem-macem UPA iki, mula media sampeyan asring ora objektif kanggo nutupi masalah kasebut.

Saiki, munculé partai pro-Rusia ing Ukraina ora mungkin amarga kekuwatan oligarki. Siji-sijine partai kasebut yaiku (?) Partai Komunis Petro Symonenko.

Aku mikir akeh warga Federasi Rusia bakal kaget ngerti yen ing pemilihan lokal ing sawetara wilayah Galicia, komunis terus maju karo Sektor Kanan lan luwih dhisik tinimbang Kongres Nasionalis Ukrainia.

- Apa sampeyan sadurunge Kongres Nasionalis Ukrainia? Lan kenapa? Apa, Galician sayap tengen tradisional wiwit miring politik ngiwa? Umumé, sapa "Galician kiwa"? Yagene dheweke katon?

- Sing kiwa, kaya sing tengen, ora metu saka ngendi wae, mesthi ana. Galicia dudu komunitas khusus, nanging wilayah sing biasa. Jumlah tengen lan kiwa ing Catalonia sing padha utawa ing wilayah Pskov kira-kira padha.

Bab liya yaiku pengaruhe propaganda marang wong akeh. Wis pirang-pirang abad, Galicia sing taat banget nggatekake pendapat "pemikiran para kepala", mula kita duwe jumlah anggota CPSU per kapita sing ora ukurane.

Iku ora kanggo kula kanggo pitutur marang kowe sing individu padha asring katon ing peran iki. Yen, Gusti Allah ngalang-alangi, sesuk komunis bali menyang panguwasa, banjur kabeh donya bakal ndredheg saka semangat kita kanggo nurunake monumen kanggo Stepan Bandera lan bali "sajarah kaadilan".

Aku ora pengin nyinggung penganut idea kiwa, nanging pungkasan USSR, utamané ing negara kita, ana masyarakat sing adoh saka becik kanggo tindakake. Jumlah sing relatif cilik wong milih komunis lan nasionalis, persentase sing kira-kira padha. Galicia nggoleki dalan tengah lan ... politisi sing ora sopan njupuk kauntungan saka iki. Wong-wong padha diwenehi gagasan yen nasionalisme minangka bentuk patriotisme sing paling dhuwur, lan amarga iki, kabeh pager lan asu dicet nganggo kaos bordir. Saiki kita lagi lara.

- Apa ing sasi deserters paling penting saka zona ATO padha Galicians? Contone, saben wong ngelingi kasus penerbangan kanthi pasukan 400 wong saka pertahanan diri Ivano-Frankivsk. Piye wae iki ora pas ing sirahku, amarga mbantah mitos Bandera sing nggegirisi.

- Aku nulis akeh babagan pahlawan Galicia, warga negaraku, sing daktresnani banget. Sing nyekel yaiku dheweke nuduhake kuwalitas sing paling apik ing barisan tentara Stalin lan tentara liyane saka "perbudakan kekaisaran". Wis "kuwi bagean kita." Nalika wong Rusia tangi ing Galician sing nganti saiki diarani Rusyn, dheweke dadi pahlawan, pencipta, bojo sing berdaulat ... Ing kabeh kasus liyane, Ukrainia Ukraina dadi pahlawan "Volyn Massacre".

Acara ing Wetan Ukraina mung ngonfirmasi tembungku. Desersion massal batalyon "Prykarpattya", eksodus massal kabeh desa menyang Rusia kanggo kerja, pengepungan pusat visa, sing durung kedadeyan ing kabeh taun Kamardikan, dudu panemuan "pekerja Kremlin", nanging kasunyatane. .

Bandera sing nggegirisi paling akeh 20% saka populasi Galicia, lan tokoh iki bisa uga katon medeni kanggo pangguna jaringan sosial sing ora duwe pengalaman. Aku bakal pitutur marang kowe liyane: bab padha 20% saka populasi wilayah professes kekancan karo Rusia.

Ing sawijining wektu, gubernur wilayah Ivano-Frankivsk, M. Vyshivanyuk, prédhiksi dhukungan 75% ing Galicia, ing umum, kanggo Yanukovych pro-Rusia ing pemilihan presiden sabanjure. Pakdhe pinter, ngerti kahanan saka njero, lan umume wong Kolomyia. Apa maneh sing bisa diomongake ing kene?

- Dadi sampeyan ngomong, "Rusianness wis tangi." Nanging aku kepengin weruh yen ing Galicia modern bisa mbaleni fenomena kaya "Galicia Muscovites"?

- Galician Rusia iki bisa katon kanthi kacepetan tsunami, ing kahanan tartamtu, nanging ing wektu sing padha, wong Bandera ora bakal menyang ngendi wae. Dheweke uga bakal nyalahake "Muscovites sialan" kanggo kabeh masalahe.

Ya, sampeyan meksa wong sinau lan "tiba-tiba" Russophilism saka "Ruska Triytsi" ("Rusia Troika" - ed.) Mbukak, monumen kanggo ngedekke kang ngadeg ing tengah Ivano-Frankivsk, digunakake Ivan Franko lan Taras Shevchenko bakal diwaca. Sawise kabeh, "Kohayte ireng-browed lan ora karo Muscovites" diwulang ing sekolah Soviet, lan Stanislav kita diganti jeneng Frankovsk, lan iki ora ngganggu pendidikan saka pionir Komsomol.

Ayo wong ambegan maneh ing Gogol lan mabuk ing Pushkin, bali Lermontov kanggo wong-wong mau ora minangka "pismennyk" manca, nanging minangka pujangga dhewe, lan sampeyan bakal weruh Galicia nyata, hardworking lan mikir. Yen ora, kita ora maca Pushkin, "amarga kita nggawe Mazepa", kita ora ngerti Brodsky, "amarga kita nulis "Ing Kamardikan Ukraina", lan Sich Cossacks minangka leluhur kita, lan kita tresna marang dheweke, sanajan. awake dhewe iki wong Katolik Yunani.

Sampeyan takon Galician "kok ana game musik maskal ing mobil?", Lan wangsulane "ne moskal, Viktor Tsoi, apa Vysotsky lan Misha Krug - sing klasik donya." Kanthi pandangan donya sing kaya ngono, kita isih bisa goyang saka sisih menyang sisih nganti suwe. Dadi "sinau, sinau lan sinau maneh."

- Apa swasana ati saiki dominasi ing masyarakat Galician antarane warga biasa lan antarane intelligentsia taun sawise Euromaidan?

- Swasana apik, blissful. Kabeh wis bali normal. Pemerintahe elek, kabeh wis ngianati kita, korupsi... kabeh wis biasa. Iku isin ngakeni, nanging kita malah felt nyaman piye wae. Sampeyan kudu mbayar kabeh - iku trep lan dingerteni.

Nanging kanthi serius, wong-wong padha kuwatir babagan kelanjutan perang ing Timur. Donya! Wangsulan utama sing dikarepake Galicia yaiku tentrem. Piye wae, kita bakal tahan rega anyar iki lan mudhun - dudu sing sepisanan. Kekuwatan iki bakal diganti, warga sing prasaja ngarep-arep, nanging apa sing dikira para intelijensia, aku ora ngerti - meh kabeh wong wis lunga. Wong sing nyebut awake dhewe intelektual, untunge, ora.

Swara sepi saka intelektual Galicia sing klelep ing nangis saka Ladies Balzac alam bébas lan mitrofans enom edan sing nelpon piyambak mahasiswa. Rembugan karo wong sing kaya ngono kuwi bisnis sing rugi. Mulane, misale jek kabeh Galicia nguwuh-uwuh "Kamulyaning Ukraina!" Aku kudu ngelingake maca yen ora amarga injeksi finansial sing gedhe, "revolusi hydness" bakal kedadeyan kanthi cara sing padha karo Maidan finansial utawa linguistik - ora ana cara.

- Apa sing bisa nggawe Galician nglawan perang?

- Kepiye sampeyan mbayangno? Lunga metu karo poster? Sampeyan bakal diantemi dening wong edan utawa warga Svidomo bakal dipasrahake menyang SBU. Galicians lan marang perang. Sembarang komisaris registrasi militer lan kantor pendaftaran bakal ngandhani yen ora ana wong sing pengin perang. Ora babar pisan. Pancen nggumunake yen populasi wilayah kasebut 100% pengecut. Iku misale jek kula sing everyone wis mangertos kabeh; kita kudu ngenteni sapa sing bakal menang ing konfrontasi Kulon-Wétan global.

- Kepiye negarane sing misuwur, panulis Yuri Andrukhovych?

- Aku ora ngerti. Muga-muga dheweke apik. Miturut cara, iki mbedakake Rusia saka Ukrainia. A Rusia menehi nasionalis hak kanggo profess kang views lan malah siap kanggo nuduhake marang sawetara wangun pakurmatan, nanging Ukrainia ora.

Nasionalis pengin mateni sampeyan amarga kewarganegaraan Rusia, luwih becik sawise ngetrapake kabeh jinis nyiksa marang sampeyan. Iku banget Eropah! Ing sajarah Eropah, kang, contone, Kroasia tau dadi Serbs, lan Polandia padha Ortodoks, nandheske iki. Secara pribadi, iki ora nyenengake aku. Aku ora pengin Cossacks Ukrainia maneh nguwuh-uwuh marang para pelayan ing Champs Elysees "bistro, bistro ...".

- Lan kepiye para warga negara sampeyan ngrasa babagan Roman Kotsaba, sing saiki diadili amarga telpon nolak mobilisasi?

- Sympathize kanggo sisih paling. Sing mesthi. Malah "Sektor Tengen" "sedih". Salah siji padha njaluk pengacara Tanya Montyan supaya ambruk, nanging nalika dheweke teka, ora ana sing ngucapake tembung. Dheweke ora rumangsa dhukungan ing masyarakat, ora ana.

Saksi mandheg nekani rapat-rapat, padha ngerti yen iki ora nyoba, nanging guyonan. Kotsaba ora bisa ditresnani, disengiti, dikagumi, nanging pahit kanggo nyadari: wong lungguh ora ana "jiwa tunyuk", lan kita kabeh kudu disalahake.

Kotsaba disalib - kita meneng. Tarif langit-langit - meneng. Ing kekuwatan pembicara lan maling - kita meneng. Lan iki, mesthi, ora ilang, discontent accumulates lan bisa spille metu ing support saka salah siji pamaréntah Putin, utawa malah daya saka panci Polandia.

Ya, ngadili dhewe; Yagene akeh para pejuang "tentara Eropa paling akeh ing donya, sing berjuang kanggo kabeh jagad beradab nglawan diktator getih" ndhelikake pasuryane ing mburi topeng? Sampeyan ora bisa ngapusi jiwa sampeyan.

- Lan pitakonan pungkasan: carane Galician bakal nanggepi nggawe otonomi Galician? Umumé, gagasan federalisasi Ukraina bisa nangkep pikiran Galician?

- Aku mikir ya. Nalika esuke kamardikan, ana partai sing ndhukung pemisahan Galicia saka Ukraina lan mlebu menyang Eropa tanpa "keseimbangan Soviet Timur." Sayange yen Galicia ora krungu wong-wong mau. Saiki, minangka mantan komunis, sekretaris Komite Pusat Leonid Kravchuk, saiki disebut "nurani bangsa" saka Ukraina merdika, ngandika, "kita duwe apa sing kita duwe."

Motif kanggo federalisasi, mesthi, beda saiki. Perang ing sisih wétan Ukraina bakal mungkasi cepet utawa mengko lan, paling kamungkinan, ora karo kamenangan Kyiv. Ewonan wong sing mbedakake awake dhewe ing "perjuangan kanggo cita-cita" kemungkinan bakal golek asylum ing njaba Ukraina, lan Leonid Makarych utawa Leonid Danilych ora bakal nggawa dheweke menyang Baden-Baden. Ing kene kepentingan panguwasa lan rakyat bisa banget pas, utamane yen kekuwatan iki kaping papat.

Nanging kene aku liwat. Kepiye carane aku bisa ngerti apa sing ana ing pikirane wong Polandia sing padha lan pedunung pribumi Galicia Yahudi? Utawa, aku kira, nanging kita ora bakal nyebar wiji-wiji anti-Semitisme ing kaca publikasi sampeyan, utawa ngelingi tembung "restitusi".

Prekara kasebut bisa ditindakake kanthi cara supaya pangayoman Tsar Rusia saka masalah sing ana ing sirah Galicia bakal dadi kawilujengan kanggo akeh warga Chervona Rus. Kita bakal langsung ngunggahake jeneng iki kanggo tameng perjuangan anyar kita yen buntut kita banget pinched. We are Galicians kuwi - kita cepet lali ngenyek. Kita bakal ngapura sampeyan kabeh: Crimea, Baturin, Holodomor, Donbass, Russification. Kabeh-kabeh. Lan sampeyan bakal mbantu - aku yakin. Ora ana sing kudu diganggu, ta?
Pengarang:
Sumber asli:
http://ukraina.ru/interview/20150604/1013272485-print.html
20 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Rigla
    Rigla 8 Juni 2015 06:37
    +6
    Ora, lungaa dhewe. Kowé wis dudu sedulurku manèh.
    1. finch
      finch 8 Juni 2015 06:57
      + 15
      Korupsi ana ing getihe bocah-bocah sing wani iki! Wiwit jaman pahlawan Ukraina Mazepa ... wong iki ora ngomong apa-apa anyar!
      1. Sid.74
        8 Juni 2015 07:52
        +5
        Sanajan isih duwe humor, bisa uga ora kabeh ilang. Nanging jumlah wong sing ora nyukupi ing Galicia jelas ora ana skala, ing antarane bocah enom wabah Russophobia langsung.
        Mungkin sing paling "seneng" yaiku menteri Yaresko bubar ujar manawa standar kasebut ora bakal mengaruhi wong Ukrainia kanthi cara apa wae ... belay
        Kepiye carane? Dheweke janji yen ora ana standar ... Sawise kabeh, "gevolution of hydness", "Maidan demokratis", "Wong Eropa bakal nandur modal ing Ukraina", "gaji bakal kaya ing Eropa", oligarki ing pakunjaran, lsp., lsp. Nyuwun
        1. sergn
          sergn 8 Juni 2015 13:14
          +3
          Aku ora ngelingi sing ngandika: Nalika wong Ukrainia dadi luwih pinter, dheweke dadi Rusian. ngguyu

          Aku sing ngandika kabeh. Inggih, punika: "Kita bakal ngapura sampeyan kabeh: Crimea, Baturin, Holodomor, Donbass, Russification. Kabeh. Lan sampeyan bakal nulungi - aku yakin. Ora ana apa-apa sing kudu diganggu, ta?" (saben lelucon duwe lelucon)

          Kok lucu.... duh.
    2. Penduduk Ural
      Penduduk Ural 8 Juni 2015 13:41
      +2
      Dheweke bisa lan bakal ngapura kita - Kita ora bakal ngapura lan ora bakal lali.
  2. penembake gunung
    penembake gunung 8 Juni 2015 06:44
    +6
    Mekaten! Dadi akeh kanggo "Chervonaya Rus". Menehi federalisasi serius saiki, lan dheweke bakal langsung lali Bandera lan kamardikan.
    1. brassist
      brassist 8 Juni 2015 07:54
      +2
      Ketoke padha entuk tendhangan gedhe, lan dheweke ora pengin perang maneh, dheweke mutusake kanggo ngganti semangat sing ora bisa dikalahake (utawa b.zdyoh), ngenteni saka (kanca) iki kanggo perkara sing ora bisa dihormati ...
  3. sgazeev
    sgazeev 8 Juni 2015 06:51
    +7
    Kepala iku Austro-Hungaria, jiwa iku Polandia, freebie iku Ukrainia. hi
    1. Ambek FERTHER
      Ambek FERTHER 8 Juni 2015 06:57
      +6
      Kutipan saka: sgazeev
      Kepala-Austro-Hungaria, jiwa-Polandia, freebie-Ukrainia

      ... uga, tsar meh tansah Rusia ..
    2. Komentar wis dibusak.
  4. ArcanAG
    ArcanAG 8 Juni 2015 07:04
    +6
    Ing wiwitan wawancara, aku entuk kesan yen ajining dhiri saka Galicia wis liwat atap. Ing pungkasan - aku weruh ironi dhewe. Yen mangkono, kabeh ora bakal ilang kanggo wong Kulon.
    1. sgazeev
      sgazeev 8 Juni 2015 13:10
      +1
      [Kutipan = ArcanAG] Ing wiwitan wawancara, aku entuk kesan yen ajining dhiri saka Galician bakal liwat atap. Ing pungkasan - aku weruh ironi dhewe. Yen mangkono, ora kabeh wong Kulon isih ilang, Farion wis nggoleki kertu pestane, ora kelingan ing ngendi dheweke ngubur. ngguyu
  5. inkass_98
    inkass_98 8 Juni 2015 07:09
    +8
    Lan makna tansah tetep ing ngisor iki: "Aku ora guilty, iku dhewe" lan "apa kita kanggo?" Mung nangis Galician, ora wawancara.
  6. oracle
    oracle 8 Juni 2015 07:30
    +2
    Tembung sing bener, padha tumindak kaya bocah-bocah: dheweke bakal muter cukup (kaya ing kothak wedhi) ing nasionalisme lan mandheg - dheweke kesel. Kasunyatan sing game iki getih bakal lali. Ibu Rusia, kaya biasane, bakal ngapura wong sing kesasar. Sejarah mbaleni dhewe, pitakonan tetep - nganti suwene dheweke bakal mandheg?
    1. Sid.74
      8 Juni 2015 07:57
      +1
      Kutipan saka oracle
      bakal padha mapan kanggo dangu?

      Salawase pasamuwan-pasamuwan Uniat ana ing kono, salawase UNA-UNSO lan UPA dadi pahlawan, ora bakal ayem.
      Yen wong-wong mau dhewe njabut nganggo tangane dhewe, pitenah nganti mimpin saben bocah yen nasionalisme Ukrainia ngrusak awake dhewe, yen kolaborator Ukrainia dadi mungsuh sing luwih elek tinimbang Hitler. opo
  7. Komentar wis dibusak.
  8. Volzhanin
    Volzhanin 8 Juni 2015 08:10
    +1
    Kepiye carane aku bisa ngerti apa sing ana ing pikirane wong Polandia sing padha lan pedunung pribumi Galicia Yahudi?
    Aku ora ngerti yen pedunung pribumi Galicia iku wong Yahudi!
    Saiki akeh sing tiba ing papan!
    1. Korcap
      Korcap 8 Juni 2015 08:20
      +3
      Kutipan: Volzhanin
      Kepiye carane aku bisa ngerti apa sing ana ing pikirane wong Polandia sing padha lan pedunung pribumi Galicia Yahudi?
      Aku ora ngerti yen pedunung pribumi Galicia iku wong Yahudi!
      Saiki akeh sing tiba ing papan!

      Ora, ya, pancen, wong-wong Yahudi wis manggon ing kono wiwit jaman biyen, mula sampeyan ora bisa nyebut dheweke "wong asing".

      Nanging umume aku setuju.
      1. sgazeev
        sgazeev 8 Juni 2015 13:26
        +1
        Quote: Korcap
        Kutipan: Volzhanin
        Kepiye carane aku bisa ngerti apa sing ana ing pikirane wong Polandia sing padha lan pedunung pribumi Galicia Yahudi?
        Aku ora ngerti yen pedunung pribumi Galicia iku wong Yahudi!
        Saiki akeh sing tiba ing papan!

        Ora, ya, pancen, wong-wong Yahudi wis manggon ing kono wiwit jaman biyen, mula sampeyan ora bisa nyebut dheweke "wong asing".

        Nanging umume aku setuju.

        Populasi Yahudi Galicia kawangun dawa sadurunge tanah iki dadi bagéan saka Austria-Hongaria. Wiwit undhangan wong-wong Yahudi menyang Kratoning Polandia dening Casimir Agung, wong-wong mau dadi bagian paling berpengaruh ing masyarakat Polandia, nahan ekspansi kolonis Jerman menyang kutha-kutha Polandia. Ing kono sub-etnos Yahudi Ashkenazi lair lan dibentuk. Ing Galicia, dheweke minangka klompok ètnis paling gedhé nomer telu, lan paling ora 10 persen saka total populasi. Akademisi Ukraina Sergey Efremov nyathet: "Wong-wong Yahudi, kaya sing sampeyan ngerti, manggon ing hubungan sing cedhak karo wong Ukrainia, dheweke dudu tangga teparo, kaya umume wong liya, nanging minangka bagean integral saka wong-wong sing wis manggon ing tanah Ukrainia nganti pirang-pirang abad. ”

        Nganti pertengahan abad kaping 5,5, persentase wong Yahudi ing Galicia luwih utawa kurang rata-rata fluktuasi ing 6,5-1840% saka total populasi. Nanging, wiwit taun XNUMX-an, populasi Yahudi Galicia wiwit mundhak ora proporsional. Alesan kanggo iki yaiku imigrasi Yahudi saka tanah Polandia sing digabung karo Kekaisaran Rusia. Wutah emigrasi amarga kasunyatane nalika masa pemerintahan Nicholas I sawetara norma hukum sing diwatesi hak-hak wong Yahudi, utamane ing bentuk koleksi pajak tambahan. Kajaba iku, provinsi-provinsi kulon anyar kalebu ing "Pale of Settlement", sing mbatesi hak-hak wong Yahudi kanggo mbebasake gerakan.
  9. Magadan
    Magadan 8 Juni 2015 08:16
    +5
    Ing mratelakake panemume, ing Galicians licik wis weruh sing mambu goreng, wiwit mbangun kreteg saka adoh, padha ngandika bakal lali ngenyek.
    Kita Rusia ora ngelingi penghinaan. Sing mung maydaunov lan pravosekov liyane pisanan kudu nyumerepi munggah ing cagak. Lan liyane saka Galicia dhuwur dhewe urip dhewe. Malah ing mangsa sing paling adoh, kita ora butuh negara sing umum.
  10. KaliVV
    KaliVV 8 Juni 2015 09:13
    0
    Tikus - padha tikus. "Ayo ngenteni sapa sing menang lan gabung karo sing menang." Katon kaya pengkhianatan ing gen wong iki.
  11. akudr48
    akudr48 8 Juni 2015 10:12
    +4
    Lintasan massa ditemtokake dening minoritas aktif.

    Lan yen ana, ing Galicia, ana 20% saka Bendera, banjur iki tokoh gigantic, liyane saka mayoritas manut bakal tindakake.

    Sawise kabeh, padha ngowahi Kyiv kanggo iman ing cara sing padha (ora tanpa bantuan saka oligarki, maling gedhe manca, ora tanpa wong ...)
  12. Yura
    Yura 8 Juni 2015 11:27
    +4
    "Все вам простим: Крым, Батурин, голодомор, Донбасс, русификацию. Все-все. А вы поможете — уверен. На нас не за что обижаться, правда?" Тля..., подумайте лучше о том простим ли мы вас. "Именно поэтому они нас никогда «не догонят»." Ышо одни исключительные, пандемия какая-то на планете, исключительные размножаются как тараканы, но ничего хлорофоса на всех хватит. Лучше уж пусть вы будете пушечным мясом у Европы, чем мародёрами у нас. "Дело может обернуться таким образом, что защита русского Царя от свалившихся на голову Галичины бед окажется спасением для многих жителей Червоной Руси. Это название мы моментально поднимем на щит нашей новой борьбы, если нам сильно прищемят хвост." Вот это озадачили Царя Русского, Русью Червонной готовы обозваться, для чего не мешало бы сначала вспомнить, что была Русь Червонная, и есть ли у вас право к ней примазываться. Блин "щит новой борьбы", с кем? Со всеми что ли у кого можно или выпросить, или хапнуть, или отобрать?
    1. andrew42
      andrew42 8 Juni 2015 13:19
      +3
      Aku uga weruh iki banget "tameng saka perjuangan anyar." Yen Galician sing dididik kanthi apik menehi, banjur apa sing bakal dikarepake saka liyane. Ora ana sing bakal nylametake Galicia, amarga ora ana owah-owahan ing etnopsikologi: ora gelem ngerteni tumindak bodho; unwillingness kanggo metokake tanggung jawab sing njijiki, kanggo bisa lan mbenerake; kepinginan kanggo golek wong kanggo ngedol kanggo - ora kanggo sing, supaya iki; kepinginan ing gendéra wong (kang didol) kanggo ngrampog pepadhamu; srakah lan mercantilism - bab kang diwawancarai ngandika karo bangga kusam, ing defiance saka "ora nyekel munggah karo Timur." Ora, ora lan ora - supaya "konsumen" iki pindhah menyang kulon, ing ngendi dheweke. Yen "Tsar Rusia" bakal ditarik metu "dening forelocks", banjur ora luwih saka rong atus taun perbudakan anyar antarane panci lan wong Yahudi, saiki padha ora bakal appreciate apa-apa. We ngerti sing isih ora duwe wektu kanggo nyedhiyani 10% bantuan, lan padha bakal miwiti perantauan, tawar-menawar lan whining, kang ora cukup. Stereotype prilaku iki dikenal - sampeyan ora bakal duwe wektu kanggo nyedhaki wong-wong mau, lan padha wis ngidoni ing lontar. Ayo padha manggon ing cadangan Galician sawijining, supaya umpluk natsionalistic bestial dissipate saindhenging Eropah, Mungkin padha bakal resik, banjur bakal ana obrolan. Lan banjur padha mbayangno awake dhewe minangka "tameng perjuangan", wah, ora sopan maca apa sing ana ing sirahe. Mung ana siji alesan kanggo flirtations iki: master Polandia, Jerman lan Hungaria wegah dadi swineherds langgeng. Lan sampeyan kudu.
  13. Oman 47
    Oman 47 8 Juni 2015 11:32
    +3
    "Gubug Miya saka pinggir ..."
    Mratelakake panemume saka jinis iki meh ora mratelakake panemume mayoritas wong Kulon.
    Wis ana.
    Nanging iku indikatif.
  14. vladimirw
    vladimirw 8 Juni 2015 12:47
    +2
    We are Galicians kuwi - kita cepet lali ngenyek. Kita bakal ngapura sampeyan kabeh: Crimea, Baturin, Holodomor, Donbass, Russification. Kabeh-kabeh. Lan sampeyan bakal mbantu - aku yakin. Ora ana sing kudu diganggu, ta?
    Utawa mungkin luwih apik, nglangi menyang geyrop lan supaya Rusian sampeyan ditaksir ana? Lan ora perlu ngapura kita
    1. sgazeev
      sgazeev 8 Juni 2015 13:34
      +2
      Kutipan saka Vladimir
      We are Galicians kuwi - kita cepet lali ngenyek. Kita bakal ngapura sampeyan kabeh: Crimea, Baturin, Holodomor, Donbass, Russification. Kabeh-kabeh. Lan sampeyan bakal mbantu - aku yakin. Ora ana sing kudu diganggu, ta?
      Utawa mungkin luwih apik, nglangi menyang geyrop lan supaya Rusian sampeyan ditaksir ana? Lan ora perlu ngapura kita

      Saka mabuk apa dheweke ngelingi Crimea? Dheweke ora cedhak nalika entuk Crimea. Stsuki mlayu menyang Kanada. am
  15. Zoilent
    Zoilent 8 Juni 2015 13:41
    +1
    A simbiosis pembunuh saka "Gubugku ing pinggir ...." karo "Aku kabeh ing putih, lan watara .....". Mung siji bab sing ora bakal tekan: kanthi mentalitas kaya ngono, mesthine bakal dadi abdi. Ayo padha lunga kanthi tentrem....
  16. Komentar wis dibusak.