Review militèr

Industri militer-industri ngalami kekurangan personel

111
Industri militer-industri ngalami kekurangan personel


Perusahaan industri Rusia, swasta lan umum, nandur modal akeh ing riset lan pangembangan lan modernisasi produksi. Iki kedadeyan minangka bagéan saka gerakan umum negara kanggo mbangun ekonomi inovatif, pindhah saka model bahan mentah. Salah sawijining alangan utama ing dalan iki yaiku kekurangan personel sing berkualitas.

20 taun kepungkur, pengacara lan ahli ekonomi dianggep minangka profesi sing paling janjeni, sepuluh taun sabanjure - pemasar lan programer, saiki kabeh wong pengin dadi spesialis IT lan startuppers. Sawetara wong ngimpi dadi tukang giling, mekanik utawa turner. Iki spesialisasi sing paling dikarepake saiki ing kompleks industri militer. Kita uga butuh insinyur desain lan insinyur proses sing mumpuni. Industri kasebut kanthi otomatis otomatis, sing nyebabake kabutuhan luwih akeh programer. Kasus khusus yaiku industri bangunan mesin. Ana syarat sing dhuwur banget kanggo tingkat profesional spesialis, wektu pangembangan sing dawa. Meh mokal kanggo nemokake lan narik kawigaten spesialis siap-digawe karo pengalaman praktis ing ngrancang mesin turbin gas. Mula, perusahaan kudu golek spesialis ing luar negeri utawa tuwuh saka bangku siswa. Kekurangan personel ing industri militer-industri akut. Umume amarga kasunyatane ing taun 1990-an, amarga krisis sing jero ing wilayah iki, wong enom ora pindhah menyang perusahaan, mula tuwa personel ditambah bolongan demografi sing dibentuk ing wektu sing padha: tingkat lair sawise ambruk Uni banget kurang. Kahanan kasebut saya ganti, lan bocah-bocah sekolah sinau babagan spesialisasi sing dikarepake ing industri pertahanan.

Mangkono, ing KAMAZ, bagean karyawan ing umur 35 taun luwih saka 30% saiki. Ing badhan Kalashnikov, umur rata-rata ing 2013 ana 47 taun, lan wis ing awal 2015 iku 44 taun. Ing wiwitan taun iki, bagean karyawan UEC ing umur 35 taun yaiku 25,6%. Roselectronics plans kanggo rejuvenate Staff nganti 10% saben taun saka jumlah total Staff perusahaan (38 ewu wong), iku bakal Recruit bab 4 ewu spesialis enom saben taun. Ing holding Technodinamika, bagean spesialis umur 18-25 taun 19%, dene ing taun 2011 ora ngluwihi 14%.

Wong enom dimotivasi dening kemungkinan kesadaran diri, panggunaan kawruh sing dipikolehi ing praktik ing proyek gedhe ing perusahaan industri serius. Nanging, kanggo wong-wong sing ngetutake logika pragmatis, argumen liyane bisa digunakake. Perusahaan nindakake akeh ing bidang sosial: padha ngetrapake program kanggo ngimbangi biaya mbayar taman kanak-kanak, ngatur kamp kesehatan anak, perawatan sanatorium lan rekreasi kanggo karyawan. Rostec wiwit ngleksanakake program gedhe-gedhe kanggo nyedhiyani karyawan karo omah. Perusahaan sing dadi bagéan saka Rostec bakal bisa nyedhiyakake udakara 2 milyar rubel kanggo nambah kahanan urip karyawan. nganti pungkasan taun saiki. Peserta program perusahaan bakal dadi spesialis sing mumpuni saka profesi sing paling dituntut, sing ana kekurangan personel.

Nanging ana masalah liyane: miturut interlocutors Kommersant, kawruh praktis lan katrampilan sing diwulangake saiki ing universitas ketinggalan adoh saka syarat perusahaan maju nggunakake IT modern.

Perusahaan sing dadi bagéan saka Rostec bakal bisa nyedhiyakake udakara 2 milyar rubel kanggo nambah kahanan urip karyawan. sadurunge pungkasan taun iki

Sistem pendidikan Rusia duwe inersia tartamtu, sing nyegah spesialis karo teknologi modern sing dibutuhake kanggo muncul ing pasar tenaga kerja ing wektu. Cara kontrol kualitas pendidikan bisa digunakake miturut syarat sing wis ketinggalan jaman. Nalika institusi pendhidhikan ngleksanakake, adaptasi lan wiwit nggunakake standar anyar, dheweke wis wiwit ketinggalan karo prestasi teknologi informasi modern sing muncul ing pasar. Akibaté, miturut Ivan Zasursky, kepala Departemen Teori Media lan Komunikasi Anyar ing Fakultas Jurnalisme Universitas Negeri Moskow, akeh posisi sing tetep ora diisi saiki amarga spesialis sing tepat ora bisa ditemokake. Iki khas kanggo industri teknologi dhuwur, sing mesthine minangka industri pertahanan.

Kanggo ngatasi masalah iki, Rostec aktif kerja sama karo universitas. Saiki, perusahaan wis ngrampungake perjanjian kerjasama karo luwih saka 200 universitas, lan departemen dhasar digawe kanggo nglatih spesialis. Kajaba iku, Rostec nggarap masalah nggabungake anggaran perusahaan kanggo tujuan pendhidhikan lan nggawe pusat pelatihan siji - universitas perusahaan, ing ngendi sampeyan bisa ngetrapake praktik-praktik utama ing donya. Kerjasama karo universitas, ngatasi masalah latihan lan perusahaan industri liyane. Nanging kekurangan personel tetep.

Para ahli nyathet yen perlu kanggo ngiyataken hubungan antarane universitas lan pengusaha. Contone, miturut Ivan Zasursky, proyek Education in Demand nganggep yen majikan bakal ngrumusake panjaluk kanggo ngrampungake masalah penting bisnis, masalah sosial lan praktis ing wangun topik kanggo nganakake kompetisi karya pendidikan lan diploma. Ing taun akademik sabanjuré, wiwit September, luwih saka sepuluh universitas bakal njupuk bagéyan ing pilot, sukarela phase saka project. Karya lulusan bakal diterbitake, lan siswa bakal bisa mbangun karir kanthi bantuan karya akademik - paling ora ing wangun internship utawa internship, panggonan sing didanai negara ing sekolah pascasarjana, utawa hibah kanggo nerusake riset. "Pengembangan sistem elektronik kanggo siswa, kalebu kanggo publikasi makalah ilmiah, mesthi bakal ngowahi proses dadi luwih apik," nyimpulake Anton Merkurov, pakar ing Institut Ideologi Negara.

cedhak gagal

Kategori karyawan sing kapisah, sing penting banget kanggo industri pertahanan, minangka spesialis ing bidang teknologi informasi ing macem-macem wilayah. Saiki, ora mungkin ngasilake produk industri modern tanpa introduksi IT sing intensif ing proses pangembangan lan produksi. Mulane, kanggo nggayuh tujuan industrialisasi anyar ora mungkin tanpa digitalisasi teknik, desain, produksi, teknologi, finansial lan ekonomi perusahaan teknologi tinggi. "Sayange, manajemen perusahaan industri ora nganggep IT minangka tugas strategis kanggo ngganti tatanan teknologi lan transisi menyang format kegiatan anyar, nanging minangka faktor produksi sekunder," ujare Vladimir Rubanov, anggota dewan umum ing Kamentrian Perindustrian lan Perdagangan Federasi Rusia. Miturut dheweke, manajer ndhuwur kurang ngerti babagan peran, papan lan kemampuan IT, uga syarat kanggo reorganisasi perusahaan lan latihan sing cocog kanggo implementasine. Iki mbutuhake standar pendidikan kanggo personel manajemen kompetensi pelanggan teknologi informasi lan sistem produksi.

Iki minangka tugas kritis, amarga perusahaan industri saiki asring mbukak sistem warisan, sing nambah risiko diserang dening peretas. Ing abad kaping XNUMX, tugas industri pertahanan umume pindah menyang bidang keamanan cyber. "Kanggo nambah kemampuan pertahanan negara, kalebu keamanan personel negara, perusahaan industri pertahanan ora mung kudu nggawe pesenan, nanging uga ngantisipasi kanggo masa depan. Dina iki, emphasis gedhe ing wilayah iki ing mechanical engineering (mesin, pesawat, peralatan khusus), konflik anyar wis nuduhake yen perang ing mangsa iku utamané cybersecurity, "ujare Anton Merkurov. Wilayah iki, miturut dheweke, kalebu proteksi obyek strategis lan fungsi nyerang. Yen sadurunge kita butuh prajurit ing medan perang, banjur ing mangsa ngarep dheweke bakal perang tanpa ninggalake komputer. Lan tugas negara ing wilayah iki yaiku nyedhiyakake proyek sing menarik lan ngrumusake tugas sing ngarahake ngembangake produk dhewe kanggo perlindungan.

Saenipun, saben sistem kontrol otomatis (ACS) kanggo materi lan sumber daya manungsa kudu duwe piranti keamanan siber sing dibangun. Ing solusi outdated, mesthi, padha ora. Ing wektu sing padha, karusakan saka operasi sing ora bener saka sistem kasebut, saka akibat saka hacking, bisa dadi gedhe banget. Contone, sistem kontrol otomatis kasebut, sing ing abad kaping XNUMX saya tambah dadi target cyberterrorists, digunakake ing fasilitas kritis: hub transportasi, pembangkit listrik tenaga nuklir, pembangkit listrik termal, pembangkit listrik tenaga air, perusahaan manufaktur gedhe, lsp.

Salah sawijining sebab kekurangan spesialis IT ing produksi yaiku warisan sistem rekrutmen sing fokus ing sawetara universitas sing duwe departemen dhasar sing cocog.

Umume kasus, sistem kontrol otomatis kasebut dibangun ing hardware lan piranti lunak sing digawe manca, sing, miturut para ahli, pisanan, ora dipercaya, lan nomer loro, duwe sawetara kerentanan. Ing kabeh tahap urip sistem kontrol otomatis - saka desain nganti operasi - personel sing melu proses kasebut, amarga kompetensi sing ora dhuwur banget lan ora duwe kawruh khusus, bisa nggawe kesalahan sing signifikan, sing mengaruhi keamanan sistem kasebut. Akeh cara, kahanan iki amarga kurang latihan personel sing sistematis.

Masalah iki ora mung perusahaan industri pertahanan, nanging uga sektor penyangga ekonomi Rusia liyane, kayata lenga lan gas lan tenaga listrik. Amarga sifat khusus saka kawruh lan katrampilan sing dipikolehi sajrone latihan, sing ana gandhengane karo pilihan dual aplikasi kasebut, area kegiatan pendhidhikan iki kudu duwe tingkat kontrol kualitas khusus, ujare ing Rostec. Iki ora babagan ningkatake kontrol kualitas pendidikan federal ing bidang keamanan informasi, nanging babagan nggawe sistem kontrol tambahan adhedhasar sertifikasi tingkat kualifikasi lulusan institusi pendidikan. Kanggo nindakake iki, perlu nggawe seperangkat syarat sertifikasi, nemtokake set pusat sertifikasi independen sing dipercaya lan menehi kesempatan kanggo kabeh wong kanggo lulus tes lan konfirmasi tingkat sertifikasi sing cocog. Pangembangan program sertifikasi kudu adhedhasar standar profesional sing digawe ing bidang keamanan informasi.

Kajaba iku, ora ana sing mangu-mangu yen perlu kanggo ngenalake teknologi pendidikan modern ing bidang pelatihan IT ing Rusia. Ana uga panemu yen perlu nggunakake rong jinis program pendhidhikan ing saben jenjang pendidikan: siji kanggo latihan target siswa sing lulus menyang perusahaan sektor publik (sistem sertifikasi nasional), sing liyane kanggo siswa sing wis nyambungake dheweke. karir karo perusahaan komersial (sistem sertifikasi internasional). Sampeyan uga perlu kanggo mbangun kerjasama sing wicaksana antarane pendidikan, ilmu pengetahuan lan industri, sing kudu mbentuk pesenan kanggo latihan personel.

Ora kaya akeh wilayah keamanan informasi liyane, ing bidang keamanan cyber sistem kontrol proses otomatis kanggo fasilitas kritis, latihan berkualitas tinggi mbutuhake investasi gedhe kanggo nggawe fasilitas pendidikan lan laboratorium modern lan laboratorium tes lan diagnostik. Kahanan iki amarga biaya dhuwur saka sistem kontrol otomatis manca (Siemens, ABB, Schneider Electric, lan sapiturute), uga kasunyatan manawa spesialis latihan mbutuhake karya ora mung karo sistem komputer, nanging uga karo a sistem hierarkis pengontrol kompleks, uga ing tingkat pangembangan kode pemrograman lan ing tingkat hardware.

Yaiku, kompetensi staf profesional sektor IT ing Rusia fokus kanggo ngrampungake masalah lokalisasi lan adaptasi solusi sing diimpor, produk piranti lunak lan peralatan elektronik, katrampilan pemrograman lan integrasi sistem. Nanging, kaya sing ditekanake dening Vladimir Rubanov, saiki vektor global pangembangan IT digandhengake karo katrampilan manajemen informasi, pemodelan konseptual lan logis lan desain arsitektur sistem informasi sing kompleks. Pangarepan saka terobosan ing bidang IT kanthi fokus mung ing industri pemrograman katon ora adil, amarga sukses ing bidang IT digandhengake karo kawruh babagan subyek aplikasi, kemampuan kanggo nyetel lan ngresmikake tugas kanggo program. Iki mbutuhake owah-owahan ing program pendhidhikan saka katrampilan pemrograman teknis menyang katrampilan pemodelan lan formalisasi deskripsi kegiatan ing subyek aplikasi IT.

Nalika padha ngandika ing Rostec, diwenehi masalah ana karo Financing negara saka sektor sektor umum, iku bisa kanggo teka mung solusi optimal ing wayahe, related kanggo tatanan saka kontingen mahasiswa ing basis budgetary mung ing basis saka tatanan negara kanthi distribusi wajib lulusan menyang institusi negara. Pelatihan spesialis kanggo organisasi non-pemerintah kudu ditindakake kanthi mbayar utawa kanthi kompensasi kanggo biaya latihan, yen lulusan sing wis ngrampungake latihan kanthi basis anggaran dipeksa golek kerja ing organisasi non-pemerintah kanthi alasan siji utawa liyane .

"Pendekatan kanggo organisasi ekosistem ilmiah lan pendidikan ing babagan sektor sipil lan industri pertahanan pancen beda. Ing kasus kasebut, sistem publikasi mbukak lan akses menyang riset bakal duwe peran gedhe, nanging ing industri pertahanan, realisasi potensial sistem kasebut gumantung ing tingkat akses. Ana kabutuhan sing jelas kanggo njaga rahasia informasi kanggo spesialis "eksternal", ora mung ing prinsip afiliasi negara, nanging umume ing njaba industri pertahanan utawa masalah khusus. Nanging, prinsip pertukaran informasi sing mbukak lan lapangan kerja sing kompetitif pungkasane bakal ditindakake ing kana lan ing kana. Lan program pendidikan kudu disambungake, miturut pendapatku, karo kabutuhan khusus saben sektor industri, "komentar Ivan Zasursky.

Swap Pikiran

Alesan liya kanggo kekurangan spesialis IT berkualitas tinggi ing produksi yaiku warisan sistem rekrutmen sing fokus ing sawetara universitas sing duwe departemen dhasar sing cocog kanggo spesialis pelatihan. "Sampeyan ora bisa entuk kerja, umpamane, ing TsAGI, yen sampeyan ora sinau ing ngendi dheweke njupuk spesialis. Mulane, rekrutmen diwatesi kanggo universitas sing ana kesempatan kasebut, lan kanggo siswa sing, nalika mlebu universitas, wis ngerti ing ngendi dheweke pengin kerja. Wong saka universitas liyane, sanajan dheweke pengin kerja, ora duwe kesempatan kanggo mlebu ing sektor militer-industri, amarga ora ana sistem rekrutmen sing ngidini dheweke nyewa spesialis sing dibutuhake perusahaan, "ujare Ivan Zasursky. Miturut pakar, perlu kanggo mbangun sistem rekrutmen kanthi cara anyar, kanggo mbukak jalur karir ing industri pertahanan lan industri ing tingkat anyar. Ing krisis ekonomi, karir ing industri pertahanan bisa dadi proposisi sing menarik kanggo wong enom, utamane yen digabungake karo program dhukungan ing babagan omah lan kahanan urip. Sayange, saiki, miturut Anton Merkurov, "ing wektu sing cendhak, pendidikan IT ing Rusia utamane tiket menyang Eropa utawa Silicon Valley. Universitas teknologi isih duwe pendhidhikan akademik sing kuwat, sing isih nggawe spesialis Rusia dikarepake ing luar negeri.

Nanging, kaya kasebut ing ndhuwur, spesialis apik ora tansah ninggalake mung kanggo alasan materi - kamungkinan saka poto-kawujudan peran amba, kasempatan kanggo melu ing project ilmiah menarik ing kerjasama karo ahli saka kang sampeyan bisa sinau kathah. Dina iki, salah sawijining pituduh utama kanggo ningkatake latihan personel, utamane ing bidang keamanan informasi, yaiku nggawe basis laboratorium modern kanthi basis institusi pendidikan sing unggul, sing bakal ngidini, sepisanan, entuk kawruh sing jero babagan wilayah iki, lan sareh, kanggo nyedhiyani personel latihan kualitas dhuwur saka macem-macem profil: perancang, operator lan specialists, kalebu sing ing lapangan keamanan cyber saka sistem kontrol otomatis. Antarane cara sing bisa ditindakake, kanthi biaya pendanaan negara awal, kanthi basis universitas terkemuka, pusat kolektif solusi terobosan ing bidang IT (contone, cybersecurity) bisa digawe, sing bakal ana ing tingkat donya sing luwih maju. peralatan material lan teknis lan, ing mangsa ngarep, liwat implementasine R&D lan R&D bisa ngamanake pendanaan lan pangembangan sabanjure.

Kajaba iku, iku perlu kanggo nggawe luwih akeh nggunakake kesempatan saka learning online, nyathet ing hukum anyar "On Education", kang bakal ngidini kanggo musataken efforts profesional saka macem-macem kothak (technical, financial, ekonomi, linguistik, etc. ) ing pirang-pirang bidang pelatihan ing bidang IT kanggo entuk efek maksimal. ing babagan kawruh lan katrampilan.
Pengarang:
Sumber asli:
http://rostec.ru/news/4516663
111 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. saag
    saag 7 Juni 2015 07:59
    + 36
    Spesialis IT kanggo 25-30 ewu rubel ing pabrik bakal cepet bosen lan mulai golek kerja sing luwih nguntungake
    1. Rusian Uzbek
      Rusian Uzbek 7 Juni 2015 08:38
      + 29
      pabrik apa sing mbayar dhuwit edan ??? ing kene kita duwe Strela - perusahaan pertahanan - buruh sing TINGGI TAMPILAN nampa 15-18 ewu ...
      1. saag
        saag 7 Juni 2015 09:13
        +6
        Kutipan: Russian Uzbek
        pabrik apa sing mbayar dhuwit edan ???

        Lha gajine rata-rata ning pendhapa :-)
        1. Zionis31
          Zionis31 8 Juni 2015 04:04
          0
          Konfrontasi Hamas karo St.

          Salafis, ing nalisir, minangka wakil Hamas dikonfirmasi ing Interview anyar karo Al-Monitor, sing ajeg entuk bobot politik antarane pedunung sektor, kang utamané difasilitasi dening kamenangan ISIS ideologically cedhak karo wong-wong mau ing Suriah lan Irak. uga sukses ing Sinai lan Libya. Nganti saiki, Hamas isih luwih kuwat tinimbang mungsuhe. Ana udakara 15 militan ing jajaran brigade Izz ad-Din al-Qassam, lan 25 liyane nindakake fungsi polisi ing sektor kasebut. Cacahé Salafi ing Gaza isih mung sawetara ewu. Nanging, ancaman kanggo Hamas saiki ora mung lan ora dadi luwih dening Salafis Gaza, nanging dening akeh luwih akeh lan luwih bersenjata sedulur ing Semenanjung Sinai.

          Amarga wedi yen kakehan penindasan mungsuh bisa mimpin kanggo mundhut kontrol ing kahanan, kaya sing wis kedaden ing Sinai, Irak lan Suriah, Hamas wis maneuvered nekat, nggunakake cara wortel lan tongkat. Ing wulan Januari, panguwasa Hamas ngidini para Salafi nganakake rapat umum kanggo ndhukung ISIS. Kajaba iku, nganti saiki, wakil Hamas nyatakake yen dheweke ora pengin nggunakake kekerasan marang para Salafi, nanging, sebaliknya, dheweke ngupayakake kesepakatan karo dheweke. Ing wawancara karo Al-Monitor, wakil Hamas umume nyoba nampilake pambrontakan Salafi sing anyar minangka intrik mungsuh-mungsuh sing disumpah saka Fatah lan pimpinan Otoritas Palestina, sing pengin ngrusak kahanan ing Gaza kanthi bantuan Salafi radikal. para aktivis.

          Perwakilan resmi otonomi kasebut, nanging kanthi tegas mbantah tuduhan kasebut, ujar manawa Hamas nemoni posisi kasebut amarga salah perhitungan sing ditindakake para pimpinane dhewe. Ing wektu sing padha, publikasi cedhak Fatah lan pimpinan PA - Al-Fatah News lan Kupiya Press - meh tanpa ndhelikake gloating ing sambungan karo tension akeh antarane Salafis lan Hamas, kacarita sing "titik ora bali wis. wis lulus." Ngelingi yen mung campur tangan saka Pasukan Pertahanan Israel nyegah setahun kepungkur upaya Hamas kanggo ngrebut kekuwatan ing otonomi - kaya sing saiki ditindakake dening Salafi ing Gaza - gloating rombongan Mahmoud Abbas cukup dingerteni.

          Dideleng saka kedadeyan anyar, upaya Hamas kanggo rembugan karo para Salafi gagal. Ora mungkin para panyengkuyung Negara Islam bakal bisa menangake kamenangan ing Jalur Gaza ing mangsa ngarep, nanging konflik kasebut bakal terus saya suar, ngrusak Hamas, sing ing kasus iki kudu dipikirake maneh. masalah internal lan mbukak kurang menyang perang karo Israel (kaya saiki tumindak ing tapel wates Libanon Hezbollah). Ing sisih liya, para Salafi bakal nyoba, kanthi ngrusak wilayah Israel, kanggo entuk poin ing antarane populasi sektor kasebut, lan kanggo ngetung Hamas. Ing kasus iki, luwih abot serangan udara pembalasan Israel dadi, luwih alesan Hamas kudu mungkasi shelling lan nyuda provokasi Salafi.

          Miturut ekspresi sing tepat saka publicist Israel, ilmuwan politik lan orientalis Guy Bechor, "Gaza wis bener-bener dadi papan uji coba eksperimen, kanthi jelas nuduhake apa sing kedadeyan ing wilayah sing ditransfer Israel menyang kontrol wong Arab." Kaping pisanan, kekuwatan ing Gaza pindhah saka Abbas menyang Hamas, saiki bisa uga ana ing tangan sing ora duwe tanggung jawab fanatik radikal ing antarane para pendukung ISIS. Minangka kanggo populasi Gaza, misale jek sing padha bakal enggal kudu nuduhake nasib sedih saka Irak lan Siria. Sing paling seneng bisa uga wong-wong sing bisa lolos saka sektor kobong. Nanging, ora ana papan kanggo mlayu, kajaba mung wong Eropa sing tresna, mula kepengin nylametake wong sing katindhes.
      2. pambungkus13
        pambungkus13 7 Juni 2015 10:58
        -3
        * iki ing tanduran apa padha mbayar dhuwit edan kuwi ??? ing kene kita duwe Strela - perusahaan pertahanan - buruh sing TINGGI TAMPILAN nampa 15-18 ewu ...- * apa bedane antarane wong Rusia lan * wong manca * -
        RUSSIAN nunggu nalika padha teka marang lan OFFER proyek
        *WONG ASING* - GOLEK Dhewe

        ing Arktik, bocah-bocah wadon saka negara * ing shift * go robit lan YOU .... sampeyan ora bisa nyuwek ing NEGARA ....
        proyek GOLEKSI PERLU - Dheweke ora bakal mulih!maca situs E1 (karya)
        Kabeh ana ing tanganmu mung nyuwek F.... saka kursi -PEKERJA TINGGI WILDLY ING PANJENENGAN ya apik
        ora ana pagawean ing kutha sampeyan NINGGALKE ngendi iku ing dikarepakeKOWE DUWE- manggon metu psikolog abdi dalem SAM, salawas-lawase uripku dadi pekerja shift, aku ngerti apa sing daktulis
        1. pambungkus13
          pambungkus13 7 Juni 2015 11:16
          -6
          AKU NANTI MASUK LAN PUTUS, 15-18ewu endi? Golek KERJA???
          tugas tukang listrik
          Pusat Perdagangan lan Teknis Automall "Menara Putih"
          Yekaterinburg, Donbasskaya, 1
          rubles 20 000.
          5 Juni 2015 ing 17:55
          Teknisi Listrik at KIA Auto Center
          Autocenter KIA ing Metallurgists
          Yekaterinburg, distrik VIZ, Metallurgov, 82
          22 000 -
          rubles 24 000.

          5 Juni 2015 ing 17:50
          Tukang Listrik (Khimmash)
          perusahaan "PIV&KO"
          Yekaterinburg, distrik Khimmash
          25 000 -
          rubles 40 000.

          5 Juni 2015 ing 17:50
          Buruh Konstruksi (Khimmash)
          perusahaan "PIV&KO"
          Yekaterinburg, distrik Khimmash
          25 000 -
          rubles 40 000.

          5 Juni 2015 ing 17:34
          Brigade arus lemah (urgent)
          OOO "TOM-UPI"
          Екатеринбург
          bisa nego
          5 Juni 2015 ing 17:12
          Tukang ledeng (kanthi ilmu listrik)
          Konstruksi omah "Sokora"
          Екатеринбург
          ing 50 000 руб.
          5 Juni 2015 ing 16:18
          Listrik
          Perusahaan Manajemen
          Yekaterinburg, distrik Pionersky, Uralskaya, 59 B
          rubles 25 000.
          5 Juni 2015 ing 16:18
          Tukang Las
          Perusahaan Manajemen
          Yekaterinburg, distrik Khimmash, Griboedova, 11
          rubles 25 000.
          5 Juni 2015 ing 12:31
          tukang listrik
          Екатеринбург
          Kanggo favorit
          Nyabrang
          saka rubles 30 000.
          njupuk ing situs web E1 (eburg online) karya ORA PERCAYA CEK!!!! basa nglirik
          1. vvvvv
            vvvvv 7 Juni 2015 12:02
            + 20
            Akeh pengiklan iki minangka scammers lan kriminal sing entuk PERSIS saka penipuan buruh!
            Mung seminggu kepungkur aku ngobrol karo wong lanang babagan topik iki.
            Ana lam ing negara ing basis iki.
            Wong isih duwe utang sawise karya, amarga kabeh digantung ing wong-wong mau.
            Akeh LLC mbuwang karyawan, pelanggan, negara lan nyatakake awake dhewe bangkrut. Lan panguwasa, hukum, ngidini iki. Iku kamungkinan sing padha duwe loot ageng saka iki. Aku nerangake skema kasebut: ana perusahaan lan skema khusus, nalika wong-wong sing pengin bangkrut ora langsung bangkrut, nanging mung reorganisasi kanthi nggabungake - akeh perusahaan saka macem-macem jinis kegiatan gabung dadi siji. Iki carane padha ngindhari tanggung jawab apa wae malah marang sapa wae. Lan pendiri - fisik. wong ora tanggung jawab karo properti dhewe. Lan ibukutha sing sah yaiku 10 ewu rubel, nanging ora ana apa-apa, sampeyan ora bisa njupuk kursi. Lan uji coba bakal suwene pirang-pirang taun. Kita kudu ngganti terdakwa, amarga wis ora ana maneh - digabung dadi liyane. Lan sanajan proses penegakan dibukak kanggo alamat anyar, banjur sadurunge dheweke bakal bangkrut, utawa ora ana sing kudu dijupuk saka dheweke.
            Kekacauan nyata ing Rusia - scammers lan pengusaha ing kabeh wilayah ngisep kabeh metu saka negara, niru soko ana ... Nyatane, kabeh iku elek!
            Aku paling ora bisa menehi jeneng lan khusus - kanthi jeneng lan jeneng liyane, menehi conto.
            Mung penipu sing bisa makmur ing Rusia saiki!
            1. pambungkus13
              pambungkus13 7 Juni 2015 12:28
              -5
              * Akeh pengiklan iki minangka scammers lan penjahat sing entuk bathi saka penipuan buruh! *-101% setuju sampeyan ndeleng dheweke ngapusi - lunga Ora ana sing bakal golek KERJA- ngomong-ngomong wong_duduk nang pawon trus ngerengek *OJO BAYAR* nangis -Wong lanang iku ora pantes (pedhang dipotong saka tentara am idu, ipat-ipat kabeh nangis lunga golek gaweyandiganti sawetara taun- ketemu DIRI-LENGGA sedulur )
              1. vvvvv
                vvvvv 7 Juni 2015 12:33
                +3
                Ya, dheweke lunga, nanging kelangan wektu lan tenaga. Mulane ana iklan kaya iki ...
                Aku ngomong mung kanggo iki - iklan kasebut dudu indikator ...
                Kajaba iku, ana uga struktur sing katon terhormat. Kabeh peradaban, kabeh bisnis. Lan sapa sing ngerti carane entuk bisnis - dheweke bakal mikir apa arep kerja kanggo dheweke ... Ya, dheweke ngisi direktur pungkasan bebarengan karo kabeh kulawarga lan ngrebut bisnis kasebut ... Lan ing kene sing ora ngerti bakal entuk. mapan lan miwiti mompa hak - dheweke bakal ngalahake sirahe lan iku ...
                1. pambungkus13
                  pambungkus13 7 Juni 2015 13:21
                  0
                  *Aku ngomong mung kanggo iki - sing iklan dudu indikator. *-Yen ora thothok-thothok lawang, ora bakal mbukak, iku ora liya urip-nyoba - gagal - nyoba maneh ya apikНBabagan nindakake keprungu
                  SAPA SING NGGOLEK BAKAL GOLEK nglirik (petualangan dhewe.... lol-lan kedaden aran )
                  1. Colorado
                    Colorado 7 Juni 2015 21:17
                    +3
                    Industri militer-industri ngalami kekurangan personel

                    Dadi dheweke main "pendidikan konsumen sing berkualitas."
                    Akibaté, kita duwe managers lan merchandisers luwih saka cukup, lan sampeyan ora bakal nemokake turner saka kategori katelu sak dina karo geni.
                    Lan apa reindustrialisasi liyane sing bisa kita gunakake?
                    10 taun liyane bakal liwati - lan ana sing bakal ngadeg ing mesin kasebut.
                    Lan paling ora ana harbingers saka owah-owahan ing kawicaksanan negara ing bidang pendidikan.
                    Lan kita ora bakal duwe masa depan nganti ana owah-owahan.
                  2. Colorado
                    Colorado 7 Juni 2015 21:17
                    0
                    Industri militer-industri ngalami kekurangan personel

                    Dadi dheweke main "pendidikan konsumen sing berkualitas."
                    Akibaté, kita duwe managers lan merchandisers luwih saka cukup, lan sampeyan ora bakal nemokake turner saka kategori katelu sak dina karo geni.
                    Lan apa reindustrialisasi liyane sing bisa kita gunakake?
                    10 taun liyane bakal liwati - lan ana sing bakal ngadeg ing mesin kasebut.
                    Lan paling ora ana harbingers saka owah-owahan ing kawicaksanan negara ing bidang pendidikan.
                    Lan kita ora bakal duwe masa depan nganti ana owah-owahan.
                    1. Victor Agung
                      Victor Agung 7 Juni 2015 23:06
                      +2
                      Kutipan: Colorado
                      kita duwe luwih saka cukup Managers lan merchandisers, lan sampeyan ora bakal nemokake turner saka kategori katelu sak dina karo geni.

                      Sing nalika padha mbayar turner ing paling minangka akeh minangka manager, sampeyan bakal weruh, bakal ana buruh Highly profesional. Pitakonan yaiku umume para majikan nyetel tarif kerja 15 ewu rubel lan kepengin weruh kenapa para profesional ora lunga menyang dheweke ...
                      Nalika iku pancene ora bakal ana sing ngadeg ing mesin kasebut, bisa uga personel sing mumpuni bakal mulai ngurus. .
                      ...
                      Ing sawetoro wektu, kabeh iki muni kaya munafik, ora luwih.
                  3. Bayonet
                    Bayonet 8 Juni 2015 07:29
                    0
                    Kutipan: bungkus permen13
                    SAPA SING NGGOLEK BAKAL GOLEK

                    Sing mesthi!
              2. Archon
                Archon 7 Juni 2015 18:51
                0
                Iku menarik sing luwih gampang kanggo wong kanggo mèngeti saka pitakonan saka sudut pandang.
                1. Victor Agung
                  Victor Agung 7 Juni 2015 23:09
                  0
                  Kutipan: Archon
                  Iku menarik sing luwih gampang kanggo wong kanggo mèngeti saka pitakonan saka sudut pandang.

                  Luwih gampang "minus" minangka tandha ora setuju tinimbang melu diskusi kosong babagan topik sing jelas, lan bener, amarga "minus" iki dilebokake.
            2. Nick
              Nick 7 Juni 2015 22:19
              +1
              Kutipan saka: vvvvv
              Akeh pengiklan iki minangka scammers lan kriminal sing entuk PERSIS saka penipuan buruh!
              Mung seminggu kepungkur aku ngobrol karo wong lanang babagan topik iki.
              Ana lam ing negara ing basis iki.
              Wong isih duwe utang sawise karya, amarga kabeh digantung ing wong-wong mau.

              Mung kira-kira, kenalanku entuk kerja ing toko jaringan "Magnet", ing woro-woro kasebut diumumake gaji 25 ewu rubel, nanging nyatane dheweke entuk 17 ewu, nanging dheweke ngurmati papan kasebut. , uga, amarga. ing kutha kanthi populasi 45 ewu wong, ing ngendi pengangguran kurang saka 20% lan iku apik.
            3. varov14
              varov14 7 Juni 2015 22:33
              +4
              Dadi ing taun 90-an kita dhewe ngidini scammers teka menyang kuwasa lan kita terus milih wong-wong mau, anggere ora ana komunis, sanajan ing pungkasan padha scammers pisanan, lan kita manggon karo wong-wong mau, karo degenerates.
          2. lintang78
            lintang78 7 Juni 2015 14:08
            +5
            Sampeyan ngerti paribasan -: "Ing pager ... wis ditulis, lan ana kayu bakar." Apa sing ditulis ing iklan bisa maksimal nalika kabeh indikator ing karya bisa digayuh (kasembadan rencana saben dina, mingguan, saben wulan; ora nikah, lan liya-liyane). Aku dhewe wis menehi woro-woro kaya ngono luwih saka sepisan, lan aku bakal nulis apa sing sejatine. Dadi ora ana sing teka kerja. Tulis maksimal. Ing kasunyatan, gaji tansah kurang. Personil buruh sing ngerti teknologi banget, ngerti apa lan carane sampeyan bisa entuk dhuwit, lan apa sing bakal fly dening (kapindho dadi kanggo wiwitan, mungguh), lan nomer ageng faktor, contone: ing ngarsane saka serviceable lan alat sing perlu, entuk akeh. Delengen sapa sing kerja ing pabrik lan sapa sing kerja. Sing mangkat nyambut gawe ing pabrik butuh asrama ( yen ana ing pabrik ) supaya ora nyewa pribadi ( sepisanan ) . Banjur wong sing kaya ngono kuwi nggolèki macem-macem cara kanggo nguwasani kutha, lan kabeh * amarga. Salah siji umur pra-pensiun utawa pensiunan kerja (conto toko kita 18 wong pensiun taun iki, yaiku, sing lair taun 1955 lan setengah bakal ninggalake pabrik). Institut nglatih spesialis ing bidang teknologi pengerjaan logam, produksi baja, pambentukan logam, lan liya-liyane, nanging ora menyang pabrik! Kanggo apa? Ijazah ing kanthong sampeyan, saiki sampeyan bisa kerja dadi manajer penjualan kondom liwat Internet, tetep anget, resik, ora nganggo klambi sing reged, ora kobong ing kompor. Iku wektu dhuwur (paling ora kanggo karyawan negara) kanggo introduce distribusi, pabrik kanggo mbangun omah lan menehi hipotek ing 1% kanggo specialists karo idin kanggo mbayar lan bisa kanggo 20 taun. mung kanthi cara iki lan maneh kanggo nglatih spesialis ing sekolah kejuruan, kita bisa nyingkirake "keluwen profesional".
            1. kula 1970
              kula 1970 7 Juni 2015 22:31
              0
              "Iku wektu dhuwur (paling ora kanggo karyawan negara) kanggo introduce distribusi, kanggo mbangun omah kanggo pabrik lan menehi hipotek ing 1% kanggo spesialis karo idin kanggo mbayar lan bisa kanggo 20 taun. Mung ing cara iki lan maneh kanggo melatih spesialis ing kejuruan. sekolah, kita bisa njaluk nyisihaken saka "keluwen profesional".
              lan banjur - pegawe negara mbagekke yen padha mbayar 15 pipo (ndeleng kiriman ngisor tambang) bakal bisa kanggo persis sing akeh dhuwit, sing ora ana cara- gak iso dikurangi!!!! chatting telung taun lan "Ijazah kanthong sampeyan, saiki sampeyan bisa kerja dadi manajer penjualan kondom liwat Internet, lungguh ing anget, resik, ora kotor. overalls, aja diobong dening kompor "...
              Hipotek - lan pira buruh sing dibutuhake pabrik sing layak?
              "Endi dhuwit Zin" (c) VVS kanggo nggoleki konstruksi kasebut - ora ana sing ora perlu saiki ing industri, lan uga ing negara ....
          3. Mostovik
            Mostovik 7 Juni 2015 21:21
            +3
            Artikel kasebut diarani "Industri pertahanan ngalami kekurangan personel." Ayo mbatesi awake dhewe ing kompleks industri militer. Kanggo conto lowongan Omsk OMKB (unit kanggo mesin Yak-40, Yak-42, Yak-130, L-39, An-28, An-72, An-74, An-74TK-300, An- 124 "Ruslan", An-148, An-158, An-225 Mriya, Be-200, Tu-334, Mi-26 helikopter):
            Insinyur Metrologi 2nd cat. gaji 16 tr.

            2. gaji engineer Software 11-14 tr.

            3. Gaji insinyur elektronik saka 16 tr.

            4.Pengontrol peralatan mesin, tukang kunci kerja gaji 12 t.

            5. Mekanik kanggo instrumentasi lan otomatisasi 6 kaping. gaji saka 15 kanggo 24 tr.

            6. gaji Engineer-technologist saka 12 kanggo 15 tr.

            7. Proses engineer (perawatan panas) gaji 15-17 tr.
            Aku ora bakal menehi lowongan saka kabeh Enterprises, yen sampeyan kasengsem, katon ing lowongan saka Omsk Motor-Bangunan Association dijenengi sawise Baranov, Omsk PO Poljot, Omsk Transport Engineering Plant. Aku njamin sampeyan, angka kasebut saka urutan sing padha.
            Frasa dhuwur iku ayu, nanging kabeh padha nabrak marang kasunyatan atos saka kasunyatan Russian.
            SK 4 Juni 2015 Nomer 545. Minimal subsistence kanggo kabeh Rusia kanggo kuartal pisanan 2015 per kapita disetel ing 9662 rubel, kanggo populasi sing bisa - 10 rubel, kanggo pensiunan - 404 rubel, kanggo bocah - 7916 rubel.
            1. varov14
              varov14 7 Juni 2015 22:58
              +3
              Iki minangka inti saka negara kanthi ketidakadilan sosial lan sing bakal kerja kanthi jujur ​​kanggo negara kasebut. Patriotisme palsu saka pamaréntah kita - wong kudu ngencengi sabuk, pertahanan kudu wungu, nanging iku seng di pengeni kanggo mbayar kurang lan ibu-ing-hukum lan Cut program sosial amarga kahanan angel. Ngomong-ngomong, kanthi lingkungan sosial, sanajan ing taun 90-an, iki ora kedadeyan, mula oligarki apa sing dikalahake? Hore mung ing TV.
            2. borimba
              borimba 24 Juni 2015 14:08
              0
              Kita bakal ngunggahake spanduk abang minangka polisi lawas menyang tembok-borjuis ing lentera !!!
          4. Nick
            Nick 7 Juni 2015 22:05
            +1
            Kutipan: bungkus permen13
            njupuk ing situs E1 (eburg online) karya AJA PERCAYA Mriksa !!!

            Aja padha karo kutha millionaire karo kutha pinunjul regional. Sayange, paling kutha ing Rusia adoh saka populasi luwih saka yuta, lan iku luwih angel kanggo golek proyek prayoga ing kono karo bayaran prayoga.
          5. kula 1970
            kula 1970 7 Juni 2015 22:22
            +2
            lan saiki nambah biaya omah sing disewa ing Eburg - udakara 10 ewu, lelungan kanthi transportasi umum - ewu liyane, parkir mobil - 2 ewu liyane, lan apa sing isih ana 20-22 ewu sampeyan ??????!!!! 5- 7 ewu - lan tanpa pangan
          6. varov14
            varov14 7 Juni 2015 22:23
            +3
            Sa adoh aku ngerti, iku ora bab kasunyatan sing mokal kanggo golek proyek, nanging bab kasunyatan sing padha ora mbayar apa-apa ing perusahaan pertahanan sing perlu negara. Miturut cara, wong enom kudu disiapake saka sekolah, lan ora ing universitas, iku banget ala ana karo kawruh sekolah miskin, lan umume dhasar wis glethakaken saka kanak-kanak.
        2. tokoh
          tokoh 7 Juni 2015 11:28
          + 12
          pambungkus13
          * iki ing tanduran apa padha mbayar dhuwit edan kuwi ??? ing kene kita duwe Strela - perusahaan pertahanan - buruh sing TINGGI TAMPILAN nampa 15-18 ewu ... - * apa bedane antarane wong Rusia lan * wong manca * -
          RUSSIAN nunggu nalika padha teka marang lan OFFER proyek
          *WONG ASING* - GOLEK Dhewe
          ing Arktik, bocah-bocah wadon saka negara * ing shift * go robit lan YOU .... sampeyan ora bisa nyuwek ing NEGARA ....
          GOLEK KARYA PERLU - dheweke ora bakal mulih dhewe !!!!! maca situs E1 (kerja)
          KABEH ING TANGANMU MUNG MUNDUR KURSI - PEKERJA TINGGI KARYAWAN DITUNTUKE BARAT ya apik.
          ora ana pakaryan ing kutha sampeyan NANGGO sing dikarepake - KOWE DUWE DIRI - urip luwih saka psikolog budak dhewe, umume uripku dadi pekerja shift, aku ngerti apa sing daktulis.

          Omonganmu opo... Tangi karo euforia. A Bunch saka specialists qualified nyuwek mati ... Saiki lagi lungguh sawise watch lor tanpa dhuwit, diapusi. Wong nginep setengah taun ing tundra, ora entuk dhuwit. Lor wis ora padha lor, utamané ing krisis. Perusahaan-perusahaan sing biyen kuwat bledosan lan wong-wong dibuwang, kaya ing taun 90-an. Yen sampeyan tegese perusahaan minyak, mula aja nyopot irunge. Lan yen iki kedadeyan, banjur kanthi syarat sing abot. Dadi meneng luwih apik.
          1. pambungkus13
            pambungkus13 7 Juni 2015 11:38
            -8
            *Tangi karo euforia. A Bunch saka specialists qualified nyuwek mati ... Saiki lagi lungguh sawise watch lor tanpa dhuwit, diapusi. Wong nginep setengah taun ing tundra, ora entuk dhuwit. Lor wis ora padha lor, utamané ing krisis. Perusahaan-perusahaan sing biyen kuwat bledosan lan wong-wong dibuwang, kaya ing taun 90-an. Yen sampeyan tegese perusahaan minyak, mula aja nyopot irunge. Lan yen iki kedadeyan, banjur kanthi syarat sing abot. Dadi meneng luwih apik.*-Aku ing lenga lan gas 25 TAHUN makarya lan AKU NGERTI OPO basaMbuwang tansah *kuping kudu ngalih*- kapitalisme alam bébas - katon lan mikir DIRIKU aa pengeboran ing proses apik -Ana karya sedulur -karo 90 AJA mbandhingaké- nalika iku scam noble WAS nangis
            1. tokoh
              tokoh 7 Juni 2015 12:06
              +7
              Ketoke sampeyan lan aku ing planet beda. Aku pitutur marang kowe bab apa wis kedados saiki, lan ora 25 taun kepungkur, lan sampeyan ngomong sawetara omong kosong propaganda. Sampeyan mesthi takon marang wong-wong sing ditinggal lan kulawargane sing keluwen, yen ora entuk gaji telung utawa patang wulan, sampeyan bakal krungu pesen kampanye sing nganggo basa saru. Agitator...
              1. pambungkus13
                pambungkus13 7 Juni 2015 12:42
                -2
                * Aku pitutur marang kowe bab apa wis kedados saiki, lan ora 25 taun kepungkur, lan sampeyan ngomong sawetara omong kosong propaganda. Sampeyan bakal takon wong-wong sing ditinggal lan kulawargane sing keluwen apa gajine telung utawa patang sasi ora nampa, *-ing 90 (nalika kita ora dibayar-Dhuwite DIREKTUR DIPULANG) teka saka jam tangan, tindak ing dina Sabat-Sapa sing bisa ing ngendi. Apa sing wis owah? wong sak kula Obahlan ora lungguh * telung nganti patang sasi *- KABEH GANTUL ING WONG basa
                *Jebule awake dhewe ana ing planet sing beda-beda.*-WONG sekitar US beda- KAMI total awake dhewe entukKita ora ngarepake handout saka sapa wae.keprungu
                SKULEZH KESEH!!! am kanca (mandor pengeboran) ing kelompok cacat 2 - ditolak ditampa 3-makarya-pindhah-karya (dhuwit kanggo ... - punika) Wong-wong ing saubengé AKU basa
            2. pambungkus13
              pambungkus13 7 Juni 2015 12:13
              0
              *Utara ora padha lor kanggo dangu, utamané ing krisis *- KRISIS ING INDUSTRI MINYAK (????)-sopo sing ngomong???? belay Ing 90s padha dibor nalika lenga regane 18-19 $ ya
              *Perusahaan sing biyèn kuwat bledosan lan wong-wong dibuwang,*-apa *perusahaan* GAZPROM, ROSNEFT, LUKOIL, ASIA DRILLING, EURASIA (lan *perusahaan* liyane aku ngerti) lan kabeh katon apik ngguyu ( wingi BY MEN PILI MET)

              1. anip
                anip 7 Juni 2015 15:59
                +6
                Pak Fantik13, aku maca komentar sampeyan, sampeyan duwe alesan aneh. Lha, untunge wis mapan, saiki wis dodo karo rodha, umpluk irung.
                Jawaben pertanyaan-pertanyan iki:
                1. Apa perusahaan sampeyan duwe proyek sing cukup kanggo ALL buruh Rusia?
                2. Hypothetically: Kabeh wong lunga menyang kantor sampeyan (utawa padha), sing bakal bisa ing panggonan liyane, ora kurang penting, nanging ing gaji setengah beggarly?
                1. Archon
                  Archon 7 Juni 2015 19:03
                  +2
                  kudune ora ana gaji semi-pengemis ing panggonan-panggonan penting. robot kudu bisa kanggo wong. Saiki dudu jaman perang. Lan ing kampanye sing gajine sithik, panggedhe isih urip lemu.
                  kapitalisme kuwi
            3. varov14
              varov14 7 Juni 2015 23:16
              +2
              Fantik sampeyan ora ijo kanggo jam, iku wektu kanggo ngerti, sampeyan conto pribadi, kita ngomong babagan kompleks industri militer sing upah ora cocog karo tugas sing durung disetel, ora kanggo semangat. wektu saiki. Yen sawetara manajer "bir" bisa entuk dhuwit luwih akeh, banjur sapa sing bakal pindhah menyang pabrik. Negara minangka regulator, lan yen x ..., banjur dadi x ..
            4. Nick
              Nick 8 Juni 2015 09:35
              +1
              Kutipan: bungkus permen13
              pengeboran IS GOING - ana karya - saka 90 AJA BANDINGKAN - nalika iku scammer kacathet WIS

              Kasunyatan yen ing taun 90-an ana luwih akeh penipuan tinimbang saiki, nanging kenapa isih ana? Malah ing situs konstruksi paling gedhe ing Rusia, kosmodrom Vostochny, sanajan dheweke bisa mbuwang karyawan kanthi gaji.
          2. Dali
            Dali 7 Juni 2015 15:23
            +2
            Kutipan saka figter
            Wong nginep setengah taun ing tundra, ora entuk dhuwit.


            Aneh, nanging aku ora nemoni perkara kaya ngono ing sisih lor ... lan aku nyoba dhewe lan pirang-pirang kolega lan kenalan sing kerja ing bidang IT lan sistem kontrol proses - nanging supaya bisa diapusi kaya ngono ( kanggo setengah taun ...) - Aku ora ketemu wong kuwi !!!

            Lan secara harfiah ora suwe, meh kolega (KIPovets) entuk kerja ing sisih lor - 150 ewu rubel saben shift plus pembayaran kanggo periode inter-shift ...
            1. tokoh
              tokoh 7 Juni 2015 15:47
              +5
              Mangga maca komentarku kanthi teliti. Pancen angel golek kerja langsung ing perusahaan minyak tanpa kenalan lan hubungan kulawarga. Nanging sisih lor ora mung digawe saka wong-wong mau. Supaya bisa kerja lan berkembang, akeh perusahaan konstruksi sing kerja kanggo dheweke, sing uga mbangun pipa minyak, pipa gas, fasilitas panyimpenan minyak, saluran listrik, dalan, lan liya-liyane kanthi rotasi. wong uga bisa ing wong. Lan tingkat produksi lenga uga gumantung ing karya. Sampeyan netepake kahanan siji-sidedly mung ing konteks perusahaan pertambangan ing sumur. Dadi ngomong karo wong-wong iki lan sampeyan bakal krungu pendapat sing beda banget.
              1. Dali
                Dali 7 Juni 2015 15:54
                +1
                Kutipan saka figter
                Mangga maca komentarku kanthi teliti. Pancen angel golek kerja langsung ing perusahaan minyak tanpa kenalan lan hubungan kulawarga.


                Ora lenga - kanggo pembangkit listrik ...
                1. Dali
                  Dali 7 Juni 2015 16:00
                  0
                  Utawa, contone, turner saka kategori 6th.
              2. Dali
                Dali 7 Juni 2015 15:58
                +2
                Kutipan saka figter
                Pancen angel golek kerja langsung ing perusahaan minyak tanpa kenalan lan hubungan kulawarga.


                Lan angel entuk kerja sing apik lan dibayar kanthi apik ing endi wae tanpa sambungan.
                Utawa sampeyan kudu nduweni kualifikasi sing dhuwur banget, contone, bisa dadi pangembang piranti lunak kanggo sistem kontrol proses, IT (WEB, DBMS ... driver, lsp.)
              3. anip
                anip 7 Juni 2015 16:03
                +2
                Kutipan saka figter
                Nanging sisih lor ora mung digawe saka wong-wong mau. Supaya bisa kerja lan berkembang, akeh perusahaan konstruksi sing kerja kanggo dheweke, sing uga nggawe pipa minyak, pipa gas, fasilitas panyimpenan minyak, saluran listrik, dalan, lsp.

                Lan wong-wong iku jinis wong sing begja entuk kerja lan mikir yen ana ing endi wae lan ing endi wae, tanpa mikir babagan kasunyatan manawa wong-wong sing "keren" iki nggunakake tenaga kerja sing entuk gaji semi-pengemis, " sing ora bisa, nanging ngapusi ing kursi, lan sing tanpa kuwi "parasit", padha dhewe nul tanpa tongkat.
              4. Dali
                Dali 7 Juni 2015 16:06
                +1
                Lan kasunyatan manawa kita ing Rusia duwe masalah karo penilaian tenaga kerja trampil - iki apa - mesthi ala, ala banget.

                Lan apa mengkono lan qualified ora mbayar normal.

                Lan dheweke ora pengin mbuwang dhuwit kanggo latihan, amarga dheweke mikir yen bakal nglatih, lan dheweke bakal lunga - sanajan mesthine: yen sampeyan mbayar normal, mula dheweke ora bakal lunga ...

                Inggih, umume, iki minangka masalah sing wis suwe kanggo ngevaluasi personel dhewe - sanajan ing tsarist Rusia, dheweke bisa nindakake luwih apik ing gunung, lan wong manca dibayar luwih akeh.
            2. kula 1970
              kula 1970 7 Juni 2015 22:35
              +1
              COSMODROME exemplary!!!! kang diputer ing kothak kanggo minggu lan rembugan kene, pinten wektu padha ora mbayar?
        3. apik Dec
          apik Dec 7 Juni 2015 15:59
          +4
          Iki nalika sampeyan isih enom, tanpa kulawarga tanpa anak. Coba ing umur 52, ora ana sing butuh sampeyan sanajan sampeyan istimewa. Turner kategori 6th 35 taun pengalaman, neraka sampeyan bakal nemokake proyek utawa ing kategori 4 sing ditawakake kanggo 18000
          1. Dali
            Dali 7 Juni 2015 16:14
            +1
            Iku aneh - ing kampung halamanku (lan iki dudu Moskow utawa St. Petersburg, nanging wilayah Volga sing diarani depresi) dheweke nguber turners sing mumpuni - lan 52g ora lawas kanggo turner. Lan ing St Petersburg, kanca-kanca ngomong, kahanan uga padha, padha kurban kanggo 90 ewu rubles.

            Ngomong-ngomong, deleng Head hunter (hh.ru) utawa superjob...

            Ya, lan ing kene conto, uga ing kutha asale - pengontrol peralatan radio kanggo 160 ewu rubel saben nampa premi tambahan taunan kanggo taun anyar.
            1. wanderer_032
              wanderer_032 7 Juni 2015 18:42
              0
              Kutipan saka Dali
              Ngomong-ngomong, deleng Head hunter (hh.ru) utawa superjob...


              Razvodilovo kanggo suckers, Panjenengan "N-N" bebarengan karo "Superzopa".
              Lapisan sing ora ana gunane lan tukang ngapusi. Sampeyan ora bakal nemokake proyek ana, nanging cukup wasir.
        4. wanderer_032
          wanderer_032 7 Juni 2015 18:30
          +2
          Kutipan: bungkus permen13
          ora ana pagawean ing kutha sampeyan


          Lan kok kanggo wong wajib diwajibake ninggalake papan lair, gedhe lan sinau?
          Adhedhasar logika iki, kabeh populasi Rusia kudu manggon ing mung rolas pamukiman negara kita utawa drape liwat gunung. Lan mung ninggalake wilayah liyane, supaya saben wong sing ora kesed manggon ing kono. Iki logikane wong licik jo..go oportunis. Ya, lan ora kaya bisnis. Para leluhur teka, dibangun, dikembangake.
          Lan "wong wicaksana" kaya ngono mung siap ninggalake kabeh ....
          Dadi saka negara ing sawetara taun ora bakal ana apa-apa.
          1. Archon
            Archon 7 Juni 2015 19:09
            0
            sawise kabeh, kita ora wis dikembangaké sosialisme, lan mulane sampeyan kudu milih Profesi sing dikarepake ing ngendi sampeyan manggon utawa manggon ngendi Profesi dibutuhake.
            1. wanderer_032
              wanderer_032 7 Juni 2015 19:54
              0
              Kutipan: Archon
              lan mulane sampeyan kudu milih profesi sing dikarepake ing ngendi sampeyan manggon utawa manggon ing ngendi profesi sampeyan dibutuhake.


              Sampeyan bisa milih nalika ana wektu, Rebo, etc.
              Nalika iki ora, banjur ora ana pilihan uga.
              Senajan ana uga, nanging cilik. Mati ing dalan amarga keluwen langsung utawa ora langsung, sawise nandhang sangsara.
        5. Bayonet
          Bayonet 8 Juni 2015 07:24
          +1
          Kutipan: bungkus permen13
          ora ana pagawean ing kutha sampeyan

          Lan apa sing bakal kelakon kanggo tanduran yen kabeh wong ninggalake? Rusak liyane? Dadi kita bakal "munggahake" ekonomi?
      3. YUBORG
        YUBORG 7 Juni 2015 11:08
        +5
        Doctors wrote bab sing padha nampa 40-50 ewu re, ing kasunyatan, padha makarya saben dina liyane, maksimum 15, lan iki uga trampil karya. Contone, resik nampa upah minimal 10 ewu rubel.
      4. IAlex
        IAlex 7 Juni 2015 12:06
        +3
        Ing Moscow, amarga ing kene gaji luwih dhuwur ... Lan ing Federasi Rusia liyane malah luwih murah ...
      5. pensiunan
        pensiunan 7 Juni 2015 12:24
        +2
        Kutipan: Russian Uzbek
        kita duwe "Strela" - perusahaan pertahanan - buruh sing TINGGI TAMPILAN nampa 15-18 ewu ...

        ZiK, Yekaterinburg, Almaz-Antey. Gaji spesialis sing nduweni kualifikasi tanpa pendidikan sing luwih dhuwur - 40 rubel.
        1. vvvvv
          vvvvv 7 Juni 2015 12:38
          +2
          Tanpa omah, kulawarga, lan liya-liyane, ing kutha liya - kanggo akeh wong ora bisa kerja lan urip kaya ngono ...
          1. pambungkus13
            pambungkus13 7 Juni 2015 13:07
            -3
            *Tanpa omah, karo kulawarga, lan liya-liyane, menyang kutha liya - kanggo akeh sing ora nyata kerja lan urip kaya iki ...*aa ngemis 15 ewu (aku duwe pensiun maneh)??? recourse senajan wong beda...
            Saben uwong milih kanggo awake dhewe
            Wong wadon, agama, dalan.
            Ngawula marang Iblis utawa Nabi -
            Saben uwong milih kanggo awake dhewe.
            Saben uwong milih dhewe

            A tembung kanggo katresnan lan kanggo pandonga.
            Pedhang kanggo tandhing, pedhang kanggo perang -
            Saben uwong milih dhewe.

            Saben uwong milih dhewe.
            Tameng lan waja. Staff lan patches.
            Ukuran retribusi pungkasan -
            Saben uwong milih dhewe.

            Saben uwong milih kanggo awake dhewe.
            Aku uga milih sing paling apik.
            Aku ora keluhan marang sapa wae

            Saben uwong milih kanggo awake dhewe.
        2. Moose
          Moose 7 Juni 2015 16:26
          +1
          ZiK, Yekaterinburg, Almaz-Antey. Gaji spesialis sing nduweni kualifikasi tanpa pendidikan sing luwih dhuwur - 40 rubel.

          Dear, jeneng spesialis iki ing studio!
          Aku malah duwe gaji resmi kira-kira kaping pindho tinimbang ing negara. Iku mung ora ngomong apa-apa utawa apa-apa. Iki minangka obrolan sing beda banget yen nalika teka ing perusahaan, penghasilan saya tambah akeh ...
          1. pensiunan
            pensiunan 7 Juni 2015 19:05
            0
            Kutipan: Elk
            Dear, jeneng spesialis iki ing studio!

            Jeneng mburi, ngilangi aku, lan posisi uga ... Kanca anakku. Pendidikan - tukang listrik ... Menapa malih, aku bakal ngomong. Kanthi kerja part-time ing bengkel sing padha, dheweke entuk nganti 50. Informasi kasebut 000% bener. Aku dhewe mantan Zikovite, aku ngunjungi pabrik. Aku ngerti kahanan ...
            1. Moose
              Moose 8 Juni 2015 09:59
              0
              . Menapa malih, aku bakal ngomong. Kanthi kerja part-time ing bengkel sing padha, dheweke entuk nganti 50. Informasi kasebut 000% bener. Aku dhewe mantan Zikovite, aku ngunjungi pabrik. Aku ngerti kahanan ...

              Kanthi kerja paruh wektu ing njaba perusahaan sing dakgarap, sampeyan bisa entuk nganti 300 ...
        3. wanderer_032
          wanderer_032 7 Juni 2015 19:00
          0
          Quote: pensiunan
          spesialis sing mumpuni


          Apa sampeyan bisa luwih spesifik? Ing babagan profesi lan spesialisasi. Lan tembung "spesialis" wis dadi tembung parasit ...
          Miturut cara, kabeh limo kertas (sekretaris-referensi, juru tulis), lan liya-liyane birokrasi riffraff, kang dibusak ing ngendi wae lan ing ngendi wae, saiki uga disebut spesialis (malah padha nelpon posisi full-time kaya iku).
          Lan ing negara-negara Eropah Kulon lan Amerika Serikat, posisi kasebut mung disebut juru tulis.

          Ing pangertenku, insinyur utawa mekanik sing cerdas, umpamane, sing ngerti subtleties bisnise, minangka spesialis sing mumpuni. Sapa wae wong saka spesialisasi kerja, yen dheweke nduweni kategori kualifikasi (kelas) lan katrampilan kerjane pancen cocog karo kategori sing ditugasake kanggo dheweke, uga spesialis sing nduweni kualifikasi.
          Lan ing industri apa wae, tetanèn, layanan, perdagangan, lsp.
          Lan kabeh liyane sing "duwe selembar kertas" (diploma), nanging ora duwe kawruh utawa katrampilan sing cocog karo "kertas" iki - tembung kosong / ora ana lan ora ana.
          1. pensiunan
            pensiunan 7 Juni 2015 19:53
            0
            Kutipan: wanderer_032
            Apa sampeyan bisa luwih spesifik?

            Ono opo to guys?? Lha pancen ora jelas babagan perusahaan APA ana pidato ?? Sampeyan isih takon: Apa sing diklumpukake ing kana? ... Yen sampeyan ora percaya, iku urusan sampeyan. Bubar, kanca liyane anakku entuk kerja ing ZiK. Lan uga ing bengkel sing padha, kanggo posisi sing padha lan gaji sing padha. Wong sing pendidikan militer (insinyur radio). Jadwal kerja: minggu -1 shift, minggu -2 shift, minggu -3 shift + perjalanan bisnis menyang TPA. Sapa wae sing ana ing subyek - apa sing dikandhakake bakal ngerti kabeh lan bisa mriksa ...
            1. wanderer_032
              wanderer_032 7 Juni 2015 19:57
              +1
              Quote: pensiunan
              babagan APA
              sing jelas mercon dudu gawe preian. ngguyu

              Ora jelas khusus babagan "spesialis". Apa dheweke nulis babagan.
              1. pensiunan
                pensiunan 7 Juni 2015 20:01
                0
                Kutipan: wanderer_032
                Ora jelas khusus babagan "spesialis".

                Di hormatihi . Waca tulisanku kanthi luwih tliti. Ing kono, ing antarane garis, kabeh wis jelas babagan spesialisasi kasebutaran .
            2. wanderer_032
              wanderer_032 7 Juni 2015 20:02
              0
              Quote: pensiunan
              ing toko padha, kanggo posisi padha lan kanggo gaji padha. Wong sing duwe pendidikan tinggi (insinyur radio)


              Lan dheweke nulis yen dheweke entuk akeh tanpa pendidikan militer ... Kepiye carane kedadeyan, aku kepengin weruh?
              1. pensiunan
                pensiunan 7 Juni 2015 20:15
                0
                Kutipan: wanderer_032
                Kepiye carane kedadeyan kasebut, aku kepengin weruh?

                Wong lanang, sing duwe sekolah menengah (fakultas radio), pindhah menyang posisi iki, sing ora ateges ana sekolah menengah: pisanan, amarga gaji, lan kapindho, ana prospek karir sing apik. Loro-lorone umur 25 taun.
      6. opus
        opus 7 Juni 2015 18:52
        +1
        Kutipan: Russian Uzbek
        pabrik apa sing mbayar dhuwit edan ??? kene kita duwe Strela - perusahaan pertahanan - 15-18 ewu


        ing gawe kapal sampeyan bakal ditawakake 70, lan malah 120, yen kualifikasi apik
        1. perepilka
          perepilka 7 Juni 2015 19:53
          +1
          Kutipan saka opus
          ing gawe kapal sampeyan bakal ditawakake 70, lan malah 120, yen kualifikasi apik

          Apa sampeyan ngusulake supaya kabeh Rusia cepet-cepet menyang Moskow lan St. opo Ya, putriku kerja ing kana, ing ambulans, mung diwiwiti, gajine tikel kaping pindho, nglawan paramedic sing padha, pensiunan, kanthi kabeh tunjangan regional lan lor ing pedalaman wilayah Arkhangelsk.
          1. EGOrkka
            EGOrkka 8 Juni 2015 06:24
            0
            Kanggo ngrampungake gambar kasebut, perlu kanggo nuduhake gaji pembersih ing bank komersial lan ing sekolah.
            1. opus
              opus 8 Juni 2015 20:58
              0
              Kutipan: EGOrkka
              Kanggo ngrampungake gambar kasebut, perlu kanggo nuduhake gaji pembersih ing bank komersial

              Ayo kula ngelingake sampeyan. Aku ora ngomong babagan pembersih ...
              lan babagan:
              Kutipan: Russian Uzbek
              pabrik apa sing mbayar dhuwit edan ??? kene kita duwe Strela - perusahaan pertahanan - 15-18 ewu
          2. opus
            opus 8 Juni 2015 20:56
            0
            Kutipan saka: perepilka
            Apa sampeyan ngusulake supaya kabeh Rusia cepet-cepet menyang Moskow lan St.

            Apa sampeyan mikir ana kurang ing K-on-Amur?
            Utawa ing "Irkut" utawa ing Kaliningrad?
            / Industri pertahanan saiki ngarahake /
        2. IAlex
          IAlex 7 Juni 2015 21:36
          0
          Ya, ya ... Lan uga ujar manawa ora ana skala tarif ing perusahaan negara ... Ing perusahaan kita, dheweke nawakake 320, sanajan kanggo wakil direktur lan mung nyurung ...
      7. varov14
        varov14 7 Juni 2015 22:11
        0
        Dadi, kita duwe wakil siji ngganti 20 buruh sing trampil, yaiku sing kerja keras.
    2. Alex
      Alex 7 Juni 2015 09:13
      +4
      Alhamdulilah, ora mung spesialis IT sing dibutuhake kanggo pabrik ... sistem pendidikan kejuruan mung wiwit katon, luwih becik ditata maneh kabeh sing ana ing Kementerian Pendidikan lan lulusan saka perguruan tinggi sing durung tuku ijazah. .
      1. ussr1960
        ussr1960 7 Juni 2015 11:22
        +2
        Minangka tansah, padha miwiti kanggo kesehatan, lan rampung kanggo ..... Maneh, kabeh katon mudhun menyang IT "spesialis". IT dibutuhake, ora ana sing mbantah, nanging IT wis dadi sabanjure, dudu cabang utama, ing kenaikan produksi. Kaping pisanan, kita butuh pangembang lan desainer sing duwe bakat sing bisa nggawe peralatan pangolahan modern - basis produksi sing nguntungake. Nanging njupuk mati ora mung alangan, lagi ambush lengkap. Meh ora ana wong tuwa sing isih ana, lan wong enom, supaya bisa tuwuh nganti tingkat latihan sing dibutuhake, kudu kerja ing produksi paling ora 3 taun, utawa luwih. Nganti armada peralatan otomatis buatan Rusia modern digawe, sampeyan bisa ngrekrut IT kaya sing dikarepake, mung ana barang sing isih ana.
        Lan, mesthi, kita kudu Highly qualified "tangan" - buruh, kang tangan nggawe basis banget saka produksi sembarang. Ing kene kita duwe kabeh sing padha karo staf teknik lan teknis.
        1. saag
          saag 7 Juni 2015 18:48
          0
          Kutipan saka: ussr1960
          nganti taman peralatan otomatis buatan Rusia modern digawe, sampeyan bisa nganakake rekrut IT kaya sing dikarepake, mung bakal ana saiki.

          Sampeyan duwe kontradiksi, sampeyan ora bisa ngleksanakake otomatisasi apa wae, yen ora mekanik tanpa spesialis IT, sing bakal nulis driver kanggo peralatan, sing bakal nulis program kontrol?
          1. IAlex
            IAlex 7 Juni 2015 21:39
            0
            YA lan sapa sing bakal nulis? Mungkin 1Snik utawa programmer Java? Sampeyan ora bisa nemokake desainer karo kita kanggo ngrancang dhisik, banjur berkembang biak, banjur ngasilake, nginstal, debug lan nulis piranti lunak sistem, lan sampeyan wis ngerti babagan piranti lunak aplikasi ...
        2. nizrum
          nizrum 7 Juni 2015 21:04
          0
          Kaping pisanan, kita butuh buruh. Ora ana sing bisa ngowahi kacang.
      2. vvvvv
        vvvvv 7 Juni 2015 12:46
        +2
        Dina iki sampeyan ora bisa tuku diploma! tenan!
        Luwih tepate, bisa uga, nanging linden sing kondhang, sing mung bakal ora ditampilake kanca lan pacar ...
        Saiki mung sesi sing dituku, uga, utawa proyek wisuda dhewe, nanging kaya sing sampeyan resmi sinau ...
        Lan wiwit Universitas minangka perusahaan komersial lan mandhiri, ora kasengsem "ngrusak" siswa. Lan USE pass 100% kabeh nalika diakoni.
        Sawise kabeh, yen dheweke nindakake sethithik, mula universitas ora bakal duwe adonan.
        Lan yen wong ajeg tuku kabeh sadurunge lulus, iku bakal rampung zapad kanggo nggawa dheweke mudhun ... ngguyu
        1. anip
          anip 7 Juni 2015 16:06
          +2
          Kutipan saka: vvvvv
          Dina iki sampeyan ora bisa tuku diploma! tenan!

          Kutipan saka: vvvvv
          Saiki mung sesi sing dituku, uga, utawa proyek wisuda dhewe, nanging kaya sing sampeyan resmi sinau ...

          Apa bedane hakekat? Apa iku, sing cara iki bodho "spesialis" dijupuk.
        2. wanderer_032
          wanderer_032 7 Juni 2015 19:13
          0
          Kutipan saka: vvvvv
          Saiki mung sesi sing dituku, uga, utawa proyek wisuda dhewe, nanging kaya sing sampeyan resmi sinau ...


          Iki carane aku mbayangno dokter, wong militer, hakim lan pengacara, perwira polisi, insinyur, petugas pemadam kebakaran lan penyelamat, buruh, lan liya-liyane, lan aku rumangsa luwih wedi tinimbang yen jagad iki perang karo kita.
    3. kula
      kula 7 Juni 2015 11:15
      +6
      Ing sratov, spesialis IT bisa ing colleges kanggo 15 ewu. Kahanan sing padha ing pabrik. Mung pidato ing artikel kasebut babagan PEKERJA lan TEKNIK, lan dudu babagan wong IT. Miturut cara, akeh perusahaan Engels duwe siji utawa loro spesialis IT. Lan iku kabeh. Nanging, perusahaan kasebut kerja lan ngasilake produk.
      Ing wektu sing padha, aku dhewe minangka spesialis IT, lan aku ngerti rasa nesu saka kanca-kancaku. Carane tanpa kita. Simple banget!!! Tanpa spesialis IT, produksi ora bakal mandheg. Nanging yen tinimbang insinyur sampeyan ngirim sarjana saka universitas putus sekolah ..... banjur bakal tangi. Ing perusahaan Corpus, sarjana dijupuk mung kanggo spesialisasi kerja, ora diidini kanggo rekayasa.
      1. vvvvv
        vvvvv 7 Juni 2015 12:18
        +2
        Saiki ing universitas ana 1-2 aliran pungkasan "spesialis".
        Kabeh sawise sing bakal strictly bachelors. Lan sampeyan kudu njupuk - sing.
        Bab liyane, sing kudu dakkandhakake, yaiku sejatine kurikulum kanggo aku ing universitas sing kondhang meh ora owah. Kabeh pancen padha kanggo sarjana lan spesialis.
        Iki ora titik, nanging kasunyatan lan tingkat pendidikan.
        Lan ora ana level. Aku saben taun ngrampungake volume latihan atusan siswa saka macem-macem spesialisasi. Aku bisa nutup sesi saka 3000 kanggo 5000 rubles. Saiki, sawise kabeh, ana yuta cabang lan kantor terpencil ing endi wae ... Tambang emas ...
        Dadi, ing kabeh IDIOTISM, mung egois sing bisa nyenengake - kanggo ngilangi akeh adonan babagan iki ... Lan kabeh wong entuk manfaat:
        Universitas - ing biaya minimal kanggo spank cabang lan diploma, mundhakaken dhuwit;
        kanggo wong kaya aku - sinau kanggo dhuwit ageng, sing mbayar, kanggo sapa, ing crowbars, kanggo nindakake karya piyambak;
        siswa - uga apik - sampeyan bisa njaluk "crusts" karo "getih sethitik", amarga. padha ngerti sing Employment mengkono beda, sing ora ana siji perlu kawruh, etc.
        Lan pemimpin wicaksana bubar teka munggah karo feeder anyar, sanajan padha mesthi fokus ing liyane - gol apik. Yaiku - yen crusts sadurungé dibutuhake kanggo pertumbuhan karir lan malah direktur perusahaan dipeksa nampa menara, saiki dheweke wis luwih fokus ing "profil" menara. Yen sadurunge ing proyek nyata sampeyan bisa nggarap gelar sing padha ing spesialisasi sampeyan, saiki dudu anjir ... Sampeyan kudu persis ing spesialisasi sampeyan. Lan topik kasebut wis diluncurake ing perusahaan negara. Dheweke janji bakal nyebarake luwih akeh ing endi wae. Sing. akeh kudu njaluk menara kapindho lan mbayar rampokan iki. Iki senadyan kasunyatan sing wong bisa ing proyek iki kanggo taun ... IE. bisnis mung ing crusts kanggo akeh.
        Eh, akeh wong sing bakal ditarik metu adonan maneh ...
        Apa sing kudu didhelikake, aku uga kudu nyiapake mental kanggo ngitung mbah ...
        Sapa sing bakal sinau - hubungi kita, kita bakal ngrusak kabeh ... ngguyu
      2. Ladoga
        Ladoga 7 Juni 2015 12:28
        +2
        Aku weruh bachelors iki bali ing pungkasan 90s, padha makarya ing Volga Mechanical Plant, workshop kanggo produksi hatches logam dalan, nalika risak omong kosong saka peralatan padha ngadeg kaya brahala, padha wedi kanggo mbukak cangkeme supaya ora kanggo. beku stupidity tinimbang menehi saran carane ndandani iku. Kabeh iki kanggo dangu ...
      3. Dali
        Dali 7 Juni 2015 15:28
        -1
        Kutipan saka: Aku
        Ing wektu sing padha, aku dhewe minangka spesialis IT, lan aku ngerti rasa nesu saka kanca-kancaku. Carane tanpa kita. Simple banget!!! Tanpa spesialis IT, produksi ora bakal mandheg.


        Mulane, produksi kasebut kudu dilalekake, amarga ora efisien - proses teknologi paling anyar ora mungkin tanpa integrasi karo sistem manajemen produksi (APCS) lan sistem kontrol proses (APCS) !!!
        1. kula
          kula 7 Juni 2015 18:30
          0
          Ora temenan. Umumé, sampeyan bener. Produksi iki ora efisien, nanging nalika produksi IKI isih urip, PERLU nindakake liyane terpadu lan liya-liyane. Lan ing kene kita bali menyang topik utama - ngendi para ahli?
          1. Dali
            Dali 7 Juni 2015 22:05
            0
            Kutipan saka: Aku
            Umumé, sampeyan bener.

            Lan mulane aku minus? ngguyu
      4. TOP2
        TOP2 7 Juni 2015 18:33
        +1
        Kutipan saka: Aku
        Ing perusahaan Corpus, sarjana dijupuk mung kanggo spesialisasi kerja, ora diidini kanggo rekayasa.

        Yen ora, mung sawise gelar master diijini? Aja omong kosong. Sistem pendidikan tinggi stepwise ana ing saindenging jagad lan iki ora ngalangi dheweke nggawe peralatan teknologi tinggi, nanging ing negara kita kaya penari sing ala.
        Aku dhewe nyewa wong lanang sing duwe gelar sarjana lan ora ngerti bedane. Yen dheweke kepengin sinau luwih lanjut - ayo pindhah, nanging mung kanthi kawruh industri tartamtu. Sistem iki dirancang kanggo iki.
      5. saag
        saag 7 Juni 2015 18:51
        +1
        Kutipan saka: Aku
        Tanpa spesialis IT, produksi ora bakal mandheg.

        Ora bakal tangi yen ana jaringan kantor saka IT
    4. yowis
      yowis 7 Juni 2015 23:21
      0
      Yen saben wong sibuk karo pitakonan babagan carane nggawe wong bisa ora kanggo dhuwit, banjur aku suggest: bali menyang sosialisme Stalinis. Banjur bakal bisa kanggo nyelehake wong IT iki ing charades.
  2. siberian 9444
    siberian 9444 7 Juni 2015 08:03
    + 10
    Ngene iki luwe? We kudu persis crita padha ing Piece saka wesi - sawetara Managers, pokrol, financiers lan pengusaha thanks kanggo comrades kuwi Kudrin lan kabèh prikentovka liberal! Lan saiki apa - kanggo mundhakaken umur leren.
    1. anip
      anip 7 Juni 2015 09:34
      +9
      Kutipan: Siberia 9444
      Lan saiki apa - kanggo mundhakaken umur leren.

      Lan bener, amarga wong-wong sing urip nganti pensiun padha nyolong dana pensiun.
      (Sarcasm, yen ing cho).
      1. pambungkus13
        pambungkus13 7 Juni 2015 10:07
        +1
        *Lan kanthi bener, amarga wong-wong sing urip pensiun - ngrampas dana pensiun *-PENSIUN BANTU NKRI- Simpen dana pensiun sampeyan -MATI lol(ngakak humor wassat )
    2. Alex
      Alex 7 Juni 2015 09:44
      + 10
      Lan mesthi, matur nuwun khusus kanggo Fursenko, Livanov, sing ngrusak kabeh sistem pendidikan saka menengah nganti sing luwih dhuwur, kalebu profesional.
      1. pambungkus13
        pambungkus13 7 Juni 2015 10:18
        +4
        * Lan mesthi, thanks khusus kanggo Fursenko, Livanov, sing ngrusak kabeh sistem pendhidhikan saka sekolah menengah nganti dhuwur, kalebu kejuruan.*-mayoritas karo pendidikan sing luwih dhuwur cocog karo sekolah kejuruan lan sawetara kanggo sekolah technical saka kaping USSR nangis (Aku dhewe melu milih wong, aku ngerti ya )karo * menara * - diagram lan gambar ora bisa maca belaysiji bab * pleases * - kerjo karo * engineer * - adjusters saka RRC - padha uti - Aku maca gambar sing luwih cepet keprungu wong Amerika luwih adhem, nanging yen ana sing cedhak, langsung liwat
        Kayane pendidikan (kualitase) umum MASALAH
        Ing mratelakake panemume, iku banget ala * lali * bab bimbingan- mbantu akeh ing taun-taun USSR *pelatih*mudha apik
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Garay Dgonson
      Garay Dgonson 7 Juni 2015 15:21
      0
      Lan ora ana wong bodho maneh kanggo mluku kanthi gratis sajrone 12 jam, wong-wong sing keluwen supaya mikir babagan gaji sing layak, lan ora perlu nyalahake kabeh babagan sirah sing sehat.
      1. Inci 6
        Inci 6 7 Juni 2015 20:20
        0
        lucu.tegese aku mikir gaji sing gede, langsung muak..sampeyan paling sinau ngramu pikiran.yen nek didelok saka komentar, gajimu sing lumayan kuwi prestasine wong tuamu..
  3. weksha50
    weksha50 7 Juni 2015 08:04
    +8
    "" Ing wektu sing cendhak, pendidikan IT ing Rusia utamane minangka tiket menyang Eropa utawa Silicon Valley. Universitas teknologi isih nduweni pendidikan akademik sing kuwat, sing isih nggawe spesialis Rusia sing dikarepake ing luar negeri""...

    Kanggo pirang-pirang taun saluran otak, pambangunan alangan kanggo saluran otak iki isih tetep ing tingkat balabolisme ... Apa pancene ora jelas yen masalah iki kudu dirampungake ing tingkat negara, lan ora ana ing mburi layar ing saben perusahaan. kapisah???
    Lan maneh, obrolan kasebut utamane babagan hubungan antarane universitas lan perusahaan, lan masalah pelatihan para pekerja trampil bakal disentuh ...

    Perlu, kanthi basis program Soviet pendidikan kejuruan sing luwih dhuwur lan menengah, kanggo ngembangake program sing cocog karo realita saiki, lan terus-terusan ngembangake ... Menapa malih, omah kasebut ing passing, nanging program hipotek karo subsidi negara. kudu digunakake 100% supaya bisa narik loro siswa menyang Universitas teknis (lan pira sing isih ana ???), lan buruh ing perusahaan ...

    Lan amarga jumlah cilik PTU-FZU, kanggo ngembangake latihan langsung ing perusahaan ... Ora perlu nggawe apa-apa khusus ing kene ...
    1. hon
      hon 7 Juni 2015 08:42
      +2
      к
      Kutipan saka: veksha50
      Dadi pirang-pirang taun saluran otak isih nggawe alangan kanggo saluran iki

      Apa alangan sing bisa dibangun? nolak mlebu?
      1. vvvvv
        vvvvv 7 Juni 2015 08:52
        +2
        Ana uga hukum babagan ganti rugi kanggo negara kanggo biaya pendidikan. Mbokmenawa ora bisa. Ya, lan latihan komersial nyebabake kontradiksi.
        Aku mikir yen kabeh wong lanang sing wicaksana lan duwe kemampuan kudu nindakake pendhidhikan gratis, banjur nggawe hukum babagan ganti rugi nalika kerja ing luar negeri. Kanggo ngerti sadurunge, arep sinau gratis.
        1. hon
          hon 7 Juni 2015 09:07
          +2
          dheweke mung bakal sinau kanthi ragad, kaya sing ditindakake umume, utawa sawise latihan, dheweke bakal menehi kompensasi kanggo biaya negara lan isih mbuwang
          1. kula
            kula 7 Juni 2015 11:44
            +3
            Ya, padha nyelehake. Mung ing paling kasus, sing sinau ing dataran tinggi ..... TANPA spesialis !!!! Sinau ragad iku mujudake pakurmatan marang busana, ya iku kudu mandhiri, mandhiri, ora kaya wong liya, sing sinau gratis iku bajingan, mung guru ora golek luput marang sing mbayar, lsp. (kutipan saka pacelathon siswa). Lan ora ana papan kanggo nyelehake spesialis kasebut ing sisih kulon.
        2. Stirbjorn
          Stirbjorn 7 Juni 2015 09:14
          +1
          Kutipan saka: vvvvv
          Aku mikir yen kabeh wong lanang sing wicaksana lan duwe kemampuan kudu nindakake pendhidhikan gratis, banjur nggawe hukum babagan ganti rugi nalika kerja ing luar negeri.

          Kejelasan asring katon ing pungkasan latihan ing universitas. Kanggo taun pisanan utawa loro, wong umume diatur maneh saka perawatan saben dina sekolah menyang sesi institusi. Ing klompokku, siswa sing dibayar sinau paling apik, meh kabeh ditransfer sajrone periode 5 taun. Ana, mesthi, boobies frank, nanging padha langsung mabur metu.
          1. kula
            kula 7 Juni 2015 11:45
            +2
            A rarity gedhe banget. Pembayar terus terang percaya yen dheweke mbayar lan kabeh bakal dikirim menyang dheweke. Yen ora, banjur iku arang banget!
            1. Stirbjorn
              Stirbjorn 7 Juni 2015 16:05
              +1
              Kutipan saka: Aku
              A rarity gedhe banget. Pembayar terus terang percaya yen dheweke mbayar lan kabeh bakal dikirim menyang dheweke. Yen ora, banjur iku arang banget!

              Kita duwe guyon sing mbayar siswa sinau ing cara sing padha minangka karyawan negara, Tolkio tanpa beasiswa lan kertu travel mahasiswa. Dadi, yen sampeyan ora nutup sesi, banjur metu. Yaiku, boobies - sing mbayar, sing karyawan negara miber metu ing rong taun pisanan. Lan yen rong sesi berturut-turut tanpa triple, banjur transfer payer menyang budget. Iki minangka insentif kanggo wong
        3. weksha50
          weksha50 7 Juni 2015 09:36
          +6
          Kutipan saka: vvvvv
          kabeh wong lanang sing wicaksana lan pinter kudu nindakake pendhidhikan gratis, banjur nyimpulake hukum babagan ganti rugi nalika kerja ing luar negeri.


          Kabeh bener...lan salah...

          Masalahe maneh - yen sampeyan duwe akses menyang bahan lan analisis - sampeyan bakal ngerti kepiye cara ngrusak panggunaan kuota iki kanggo papan gratis ing lemah ... Sejatine, dheweke lagi nyopir kanthi narik, kanthi sambungan .. . Sampeyan ndeleng, ing apa masalah???!!! Ora pinter lan bisa, nanging maling !!!

          Ing kene, ing pendhidhikan, utamane ing pendhidhikan profesional, lan ing spesialisasi sing dibutuhake ing skala nasional, sawetara jinis oprichnina modern dibutuhake, yen kabeh bakal tetep mung goyangake hawa ...
          1. saag
            saag 7 Juni 2015 09:39
            +2
            Kutipan saka: veksha50
            Ing kene, ing pendhidhikan, utamane ing pendhidhikan profesional, lan ing spesialisasi sing dibutuhake ing skala nasional, sawetara jinis oprichnina modern dibutuhake, yen kabeh bakal tetep mung goyangake hawa ...

            Sampeyan mung ngandika siji bab sing nggumunake, ing mratelakake panemume, nanging sayang ora bakal kelakon, iku pejabat kanggo "mbuwang menyang produksi" :-) Ing pangertèn saka detasemen kuwi "rong puluh lima ewu" karo latihan maneh, latihan maneh :-)
            1. Moose
              Moose 7 Juni 2015 09:49
              +1
              Sampeyan mung ngandika siji bab sing nggumunake, ing mratelakake panemume, nanging sayang ora bakal kelakon, iku pejabat kanggo "mbuwang menyang produksi" :-) Ing pangertèn saka detasemen kuwi "rong puluh lima ewu" karo latihan maneh, latihan maneh :-)

              Apa sampeyan pengin mungkasi kabeh sing isih obah?
          2. Moose
            Moose 7 Juni 2015 09:47
            +6
            Ing kene, ing pendhidhikan, utamane ing pendhidhikan profesional, lan ing spesialisasi sing dibutuhake ing skala nasional, sawetara jinis oprichnina modern dibutuhake, yen kabeh bakal tetep mung goyangake hawa ...

            Nanging ing ngendi kita bisa njaluk Ivan the Terrible anyar? Utawa apa sampeyan yakin banget yen sing "sangat efisien" bakal nggawe tali dhewe? Mesthine, umume dheweke dudu wong sing adoh banget, nanging wis dadi luwih trampil ing perjuangan kanggo potongan sing paling apik. Dheweke ora bakal nuduhake kanthi sukarela, lan sapa wae sing nyoba ngrusak bakal dirusak. Murni ing naluri.
            Nanging isih ana spesialis, isih saka sourdough Soviet, mung padha, asu, ora pengin bisa kanggo pittance lan periodik ngirim menyang XY lan liyane dingerteni. Ing cendhak, rekaman banget ora nyaman.
          3. vvvvv
            vvvvv 7 Juni 2015 12:49
            0
            Aku nyebut sejatine "hipotesis kerja" kanggo kontroversi, lan ora melu analisis sing dawa babagan masalah lan solusi masalah ... Dadi, aku ora pura-pura bener.
            Iki minangka forum kontroversi.
        4. Moose
          Moose 7 Juni 2015 09:37
          +2
          Aku mikir yen kabeh wong lanang sing wicaksana lan duwe kemampuan kudu nindakake pendhidhikan gratis, banjur nggawe hukum babagan ganti rugi nalika kerja ing luar negeri.

          Oh carane apik kita! Nyuwil luh saka tenderness.
          Lan ayo padha nganggo kerah, cincin irung lan lapak langsung sawise lulus. Banjur kemegahan lan kesejahteraan lengkap ing udhara bakal langsung diwiwiti ...
          Iku mung ora bakal bisa digunakake ing sistem "vertikal" kita.
        5. Semenych
          Semenych 7 Juni 2015 09:44
          +1
          ora, iku bisa. Hak kanggo ngasilake pajak penghasilan pribadi kanggo latihan ditrapake kanggo wong sing kerja resmi, yaiku, penghasilane kena pajak. Sampeyan bisa njaluk potongan pajak yen sampeyan mbayar pendidikan, anak, sedulur utawa sedulur. 13% saka jumlah sing dibayar bisa dibalekake.
          Kasus sing nyedhiyakake hak kanggo nampa potongan pajak.

          Sampeyan bisa mbalekake bagean saka jumlah sing dibayar kanggo pendidikan, miturut kahanan ing ngisor iki:

          Sampeyan resmi nyambut gawe (yaiku penghasilan sampeyan tundhuk pajak penghasilan pribadi);
          Sampeyan entuk pendidikan ing institusi pendidikan resmi (sekolah teknis, sekolah nyopir, universitas);
          kontrak kanggo latihan lan dokumen pembayaran ing jeneng sampeyan.
          yen potongan kanggo sedulur:

          Anak, sadulur lanang utawa wadon umure kurang saka 24 taun;
          Kakang, adhine, bocah nampa pendidikan full-time;
          Pendhidhikan diwenehake dening lembaga pendidikan formal;
          Ing laku, iku luwih apik sing kadhaptar minangka payer ing kontrak;
          Kuitansi lan pembayaran uga kudu ditanggepi kanggo sampeyan.
          Wigati dimangerteni yen sampeyan mbayar latihan dhewe, mula ora ana watesan babagan bentuk latihan. Yen pembayaran digawe kanggo pendhidhikan bocah-bocah, sadulur utawa sadulur, mula hak kanggo potongan pajak mung muncul nalika dheweke nampa pendidikan full-time. Kajaba iku, ing kasus apa wae, pembayaran kudu ditanggepi kanthi jeneng panampa potongan kasebut.
      2. weksha50
        weksha50 7 Juni 2015 09:32
        0
        Kutipan saka Hon
        Apa alangan sing bisa dibangun? nolak mlebu?


        Waca kanthi luwih tliti apa sing daktulis...

        Halangan ing pangertenKU yaiku magnet sing narik otak kita ANA ...

        Kanggo nggawe kahanan kanggo sinau, lan kanggo kerja, lan kanggo kesejahteraan sosial lan materi ... SO - NGERTI???

        PS Kita malah duwe hipotek disubsidi negara sing dirancang kanggo wong sing bener, mesthi, nanging kenapa program kasebut ora diwenehake kanggo insinyur teknis, buruh sing berkualitas ??? Umume dheweke nyoba nglalekake dheweke minangka kelas ...

        Lan whining sing ana ora cukup saka wong-wong mau ora bakal bantuan sabab ... Nggawe supaya wong ora mlayu ...

        Yen ora, sampeyan isih bakal nuduh aku njaluk nggawe "sharashkas" ...
        1. Semenych
          Semenych 7 Juni 2015 09:48
          +1
          Bener! Kita ora butuh alangan, nanging insentif.
      3. kula
        kula 7 Juni 2015 11:41
        +1
        Ora!!! Nggawa munggah. Wong sing duwe pendidikan biasane ora duwe kepinginan kanggo ninggalake kabeh lan lunga menyang lingkungan sing ora pati ngerti lan ora ramah, lan luwih-luwih, nyambut gawe kanggo mungsuh, sing saiki wis jelas kanggo kabeh wong, umume omong kosong!
        1. Moose
          Moose 7 Juni 2015 13:56
          +2
          Wong sing duwe pendidikan biasane ora duwe kepinginan kanggo ninggalake kabeh lan lunga menyang lingkungan sing ora pati ngerti lan ora ramah, lan luwih-luwih, nyambut gawe kanggo mungsuh, sing saiki wis jelas kanggo kabeh wong, umume omong kosong!

          Iku kabeh apik kanggo dididik, nanging standar urip tartamtu uga kudu diwenehake. Alas lan ah, kita manggon ing donya materi lan sakperangan alesan kita pengin mangan saben dina. Lan nalika sampeyan mikir babagan ngendi entuk dhuwit ekstra (tinimbang ngaso), yen ora, ora bakal ana panganan kanggo kulawarga. Ing wektu sing padha, sampeyan ndeleng carane maling sing nyolong milyaran diancam nganggo driji, perusahaan sing kerjane setengah urip kanthi sengaja ambruk, lan wong-wong sing tanggung jawab iki ora malah nyebul sirahe ing Canaries .. Dadi ing ngendi kabeh "pendidikan" iki bakal rampung?
        2. Stirbjorn
          Stirbjorn 7 Juni 2015 16:15
          0
          Kutipan saka: Aku
          Ora!!! Nggawa munggah. Wong sing duwe pendidikan biasane ora duwe kepinginan kanggo ninggalake kabeh lan lunga menyang lingkungan sing ora pati ngerti lan ora ramah, lan luwih-luwih, nyambut gawe kanggo mungsuh, sing saiki wis jelas kanggo kabeh wong, umume omong kosong!

          Ya mesthi. Ing taun 90-an, siji-sijine pilihan kanggo para ilmuwan enom yaiku menyang pasar yen sampeyan pengin menehi panganan kulawarga enom. Utamané nglawan latar mburi Chubais lan padha karo wong-wong mau, nanging tansah mabuk EBN
      4. Bersaglieri
        Bersaglieri 7 Juni 2015 15:03
        0
        Siji-sijine alangan sing efektif yaiku remunerasi spesialis sing nyukupi. Nanging, sayangé.
    2. vvvvv
      vvvvv 7 Juni 2015 08:50
      + 14
      Persis. Aku duwe conto pribadi menowo ing konfirmasi.
      Siji wong langsung sawise sekolah diundang kanggo sinau IT dening dekan siji universitas ...
      Ya, dheweke ora sinau ... Mung banjur ora ana sing butuh dheweke ... Dheweke mbukak bisnis pribadi. Lan sing paling penting, dheweke ditarik banget menyang Amerika Serikat lan malah lunga, nanging banjur mutusake bali lan saiki uga duwe bisnis dhewe. Ora ana sing butuh dheweke paling ora rolas taun, lan saiki dheweke wis wungu kanthi normal lan ora bakal digodha dening gaji sing ngemis.
      Pranyata macem-macem kebo lan pengusaha sing pancene ora nggawe apa-apa lan ora nggawe apa-apa, nanging wis wungu ing mayit, lsp. ing 90s lan saiki legalized - padha saiki nggantheng - investor lan pengusaha, nanging saka kang ana sethitik pangertèn malah dina. Padha pancene mung kasengsem ing kanthong dhewe, lan ora kanggo nggawe lan investasi long-term.
      Lan para teknisi, pekerja keras lan wong-wong sing ngadeg kanggo kebangkitan Rusia yaiku wong sing keluwen ing latar mburi lan kudu grovel sadurunge sawetara ushl.epk.ami, nyambut gawe kanggo paman kasebut kanthi sithik utawa ing pengawasan putra, nyonya lan liya-liyane. bos?! Ya, aku luwih seneng mati tinimbang miwiti kerja ing sangisore tuntunan saka sawetara anak maling, sing ing karya bakal wiwit nggambarake pimpinan sing ketat, lan ing dalan ing njaba karya, kanthi siji katon kanggo nuduhake yen kabeh liyane iku nakal, lan yen perlu, ngancam karo pistol, etc nang endi wae ing kahanan lalu lintas, etc., etc.
      Iki minangka kasunyatan Rusia modern. Ing masyarakat, paling ora sawetara kaadilan dibutuhake kanggo miwiti. Kebijakan personel negara lan liya-liyane.
      Lan mumbul sawetara mantra babagan iki lan iki, tanpa nindakake apa-apa sing cukup - iki uga kasunyatan ...
      1. weksha50
        weksha50 7 Juni 2015 09:43
        +5
        Kutipan saka: vvvvv
        Lan para teknisi, pekerja keras lan wong-wong sing ngadeg kanggo kebangkitan Rusia yaiku wong sing keluwen ing latar mburi lan kudu grovel sadurunge sawetara ushl.epk.ami, nyambut gawe kanggo paman kasebut kanthi sithik utawa ing pengawasan putra, nyonya lan liya-liyane. bos?!
        Iki minangka kasunyatan Rusia modern. Ing masyarakat, paling ora sawetara kaadilan dibutuhake kanggo miwiti. Kebijakan personel negara lan liya-liyane.



        Kene... Bener...

        Aku tau disabetake dening turis sing numpak roket menyang ISS lan bali, kanggo dhuwit ... Magyar saka mantan sosialis Hongaria, mlayu menyang Amerika Serikat, kerja ing Microsoft (uga, bisa uga dudu insinyur piranti lunak biasa) .. Dheweke entuk akeh banget, dheweke mung njupuk lan mabur menyang angkasa ... Lan dhuwit kanggo tiket cukup akeh ...

        Ing kene uga, REAL spesialis sing nduweni kualifikasi kudu urip lan diwenehake supaya ora ana masalah kanggo kegiatan, utawa kanggo urip lan rekreasi ...

        Spesialis sing kompeten yaiku, kaya sing dikandhakake sadurunge, properti saka republik, perlu kanggo tuwuh lan kanthi ati-ati nyimpen wong kasebut ...
        1. saag
          saag 7 Juni 2015 09:45
          +2
          Kutipan saka: veksha50
          Ing kene uga, REAL spesialis sing nduweni kualifikasi kudu urip lan diwenehake supaya ora ana masalah kanggo kegiatan, utawa kanggo urip lan rekreasi ...

          iku mung tembung panguwasa sing anyar yen warga wiwit entuk luwih saka produktivitas tenaga kerja nyebabake ide manawa iki ora bakal kedadeyan.
        2. vvvvv
          vvvvv 7 Juni 2015 11:51
          +2
          Mesthine, kabijakan kasebut (personel, remunerasi spesialis) ing Rusia ditindakake kanthi sengaja - iki dilobi, aku percaya, dening Amerika Serikat ...
          Pro lan insinyur wis dadi paling miskin ...
          Aku ngakoni yen perkara sing padha lagi dilobi kanthi diam-diam. Kabeh spesialis sing paling apik dibuwang ing luar negeri.
          Kesimpulan: ora ana kabijakan negara babagan topik kasebut (iki bisa dianggep minangka kelalaian pidana), utawa ditindakake kanthi sengaja (iki sabotase).
          Kahanan kasebut mesthi nuduhake kabutuhan tanggung jawab pidana pimpinan sing tanggung jawab ing wilayah sing kedadeyan kasebut ...
          Dadi, iki pitakonan kanggo "raja sing apik" babagan kabijakan personel ...
          1. Stirbjorn
            Stirbjorn 7 Juni 2015 16:18
            +2
            Kutipan saka: vvvvv
            Pro lan insinyur wis dadi paling miskin ...
            Aku ngakoni yen perkara sing padha lagi dilobi kanthi diam-diam. Kabeh spesialis sing paling apik dibuwang ing luar negeri.

            Dadi malah ing TV, sawetara swara lan pabrik. Seri babagan kejahatan sing padhet. Apa jenis insinyur ...
          2. kula 1970
            kula 1970 7 Juni 2015 22:48
            0
            lan apa kanggo nggodho? 2 ewu dhuwit - ana sethitik dhuwit kanggo juragan - punika gaji lara banget sing 4/5 "VO" ora bisa katon ing mripat.. lan yen 3-5? Eh ... .
  4. parafoiler
    parafoiler 7 Juni 2015 08:11
    + 10
    Mbayar wong kanthi sopan lan sampeyan bakal diganjar!
    1. weksha50
      weksha50 7 Juni 2015 09:54
      +4
      Kutipan saka: parafoil
      Mbayar wong kanthi sopan lan sampeyan bakal diganjar!


      Ora kabeh bener, lan ora mesthi ...

      Lan apa, apa kita duwe boyars ing Duma, mentri lan karyawan ing pamaréntahan ora mbayar gaji prayoga? Efisiensi output kurang ...

      Padha mundhakaken gaji pegawe-guru negara - Apa sampeyan nyoba kanggo ngomong sing tingkat memulang wis munggah? Ora ateges...

      Dheweke ngunggahake gaji dokter ... Aku duwe loro tanggane sing dadi dokter ... Siji sadurunge saben operasi sing direncanakake ing omah shovels akeh literatur (eling, muter kahanan sing bisa ditindakake), dheweke dhewe minangka ahli bedah saka Gusti Allah, kabeh papan free ing apartemen telung kamar kapenuhan buku, majalah lan rak-rak ... Kapindho - ora sastra khusus, ora anjir ing apartemen lan kantor, dianggo cara kang lulus saka institut medical ing 1976, lan stomps . .. Acuh tak acuh marang pasien iku ... Lha, apa gajine ngganti sikap kerja ??

      Gaji sing apik, gedhe lan prayoga uga kudu cocog karo kerja kanthi koefisien pengembalian sing dhuwur ...
      1. Dali
        Dali 7 Juni 2015 15:42
        +1
        Kutipan saka: parafoil
        Mbayar wong kanthi sopan lan sampeyan bakal diganjar!


        Iku bakal luwih bener kanggo ngomong "Kanggo karya prayoga, mbayar wong cekap lan sampeyan bakal diganjar!"

        Bab liyane yaiku carane nemtokake kanthi tepat sepira sampeyan bisa kerja kanthi layak.

        Nanging karo dokter isih luwih gampang - kanggo menehi kesempatan kanggo milih kanthi lengkap (lan ora kaya saiki), dhokter sing bakal dituju ... sapa wae sing dituju, dheweke kerja kanthi bermartabat ...
        1. Moose
          Moose 9 Juni 2015 14:42
          0
          Bab liyane yaiku carane nemtokake kanthi tepat sepira sampeyan bisa kerja kanthi layak.

          Sayangku, aku ngerti pira tanduran ing ngendi aku saiki butuh sejam kanggo kerjaku. Aku ngerti banget carane akeh jam karya minangka spesialis, ing sisih, biaya. Miturut iki, pepatah sampeyan bisa dianggep minangka sampah.
  5. Strashila
    Strashila 7 Juni 2015 08:24
    + 11
    Lan apa sing dikarepake yen insinyur ing industri pertahanan entuk kurang saka buruh gastro ing situs konstruksi.
    Mung 10000 (sepuluh ewu) lambung ora bakal ngganti 1 (siji) insinyur produksi.
    1. APASUS
      APASUS 7 Juni 2015 08:50
      + 11
      Kutipan saka Strashila
      Mung 10000 (sepuluh ewu) lambung ora bakal ngganti 1 (siji) insinyur produksi.

      Negara iki wis dadi ekonomi klan, ing ngendi kanca-kanca utawa sedulur ing kabeh panggonan sing penting.
      Aku ngadili dening perusahaan dhewe. Pensiun militer wiwit katon - iku mung sawetara jenis medeni. Pensiun dolboyaschers garis lurus, karo sederek padha lan lack of pendidikan ing profil, nggawe pancasan kanggo mayuta-yuta, nggawa perusahaan kanggo Manajemen external .
      Aku weruh yen insinyur sing kompeten kanthi panemu dhewe ora katon, kesetiaan dadi kritéria utama kanggo pertumbuhan karir.
      1. anip
        anip 7 Juni 2015 09:32
        +5
        Kutipan saka APAS
        Negara iki wis dadi ekonomi klan, ing ngendi kanca-kanca utawa sedulur ing kabeh panggonan sing penting.

        Persis, nang endi wae. Semono uga kita, sanak-sedulur ing endi wae, banjur kanca-kanca, banjur, yen ana spasi, }|{0kabijakan.
        1. Dali
          Dali 7 Juni 2015 15:51
          +2
          Kutipan saka anip
          Persis, nang endi wae. Semono uga kita, sanak-sedulur ing endi wae, banjur kanca-kanca, banjur, yen ana spasi, }|{0kabijakan.


          Kepiye carane ngomong sapa sing kudu disalahake lan apa sing kudu ditindakake ...

          Mulane, pitakonan iku carane njaluk nyisihaken saka wong-wong mau - sawise kabeh, lagi cedhak, lan malah sederek ...

          Ing teori, mekanisme pasar kudu ngatur masalah iki - mung iki bakal liwat tiba hard ing ekonomi negara kang. Lan ing taun 90-an, ora ana mekanisme pasar sing dienalake ing kasunyatan ... nanging saiki meh ora ana wektu kanggo iki, lan sawetara metode lan solusi sing efektif nanging kudu ditindakake. Iki pitakonan - apa sing kudu ditindakake !!!
          1. wulan 702
            wulan 702 7 Juni 2015 19:55
            0
            Kutipan saka Dali
            . Iki minangka pitakonan - apa sing kudu ditindakake!

            Iki minangka pitakonan dhasar.. Umumé, mesthine kaya apa NEGARA PIHAK KITA INGIN DILIHAT? Yen kuwat lan ora gumantung ing negara liya, banjur pendekatan kudu beda. Keprigelan nyata kanggo pendidikan ing kabeh tingkat, kepinginan nyata duwe industri sing kuat, lan iki minangka keprihatinan kanggo personel lan liya-liyane .. Minangka conto, apa sing ditindakake ing USSR sajrone industrialisasi, saiki kahanane meh padha, nanging saiki. kita duwe NEP, yaiku, tuku tuku. lan kabeh sing kadhaptar ing ndhuwur ing NEP iku fisik mokal! Iku pitakonan liyane. Nanging apa pemerintah pancen pengin mimpin negara sing kuwat lan merdika, lan sing paling penting, apa dheweke siap ngorbanake DIRI kanggo nggayuh iki? Tanpa jawaban kanggo pitakonan iki, kabeh liya ora ana gunane.
      2. Anaconda
        Anaconda 7 Juni 2015 11:03
        +1
        Dear, aku ora ana topik, nanging diskusi artikel kasebut kena pengaruh ekonomi Rusia lan aku kepengin weruh apa kahanan ekonomi ing wilayah Kaliningrad, adhiku tuku apartemen ing kana, dheweke ora bakal manggon ing kono lan ngajak aku. manggon ana, panemu saka wong sing manggon utawa wis ana menarik banget ana bubar.
        1. kula 1970
          kula 1970 7 Juni 2015 22:50
          +1
          urip normal
  6. NEXUS
    NEXUS 7 Juni 2015 08:31
    +2
    Ing werna substitusi impor, resumption lan Tambah ing produksi, ana kekurangan banget spesialis, lan kabeh loreng lan rangking, saka welders kanggo desainer.Ing USSR, ana bab 2400 Enterprises ing industri pertahanan, lan saiki mung ana luwih saka 1200. Pitakonan babagan kedaulatan teknis, nanging .Lan kita ora kudu ngenteni tingkat produksi kasebut lan terobosan sing kerep lan global. Lan saiki aku mikir yen industri pertahanan kita lagi diuripake .Lan Gusti Allah ngalang-alangi, biro desain lan pabrik kita dadi sadar.
    1. anip
      anip 7 Juni 2015 09:31
      +3
      Kutipan: NEXUS
      Lan Gusti Allah ngalang-alangi, biro desain lan pabrik kita dadi sadar.

      Padha ora tangi. Industri pertahanan sing kuwat mbutuhake industri lan ilmu pengetahuan sing kuat ing umum. Lan kita duwe industri ... lan ilmu uga. Nanging ana Skolkovo, Chubais lan nano.
  7. vvvvv
    vvvvv 7 Juni 2015 08:36
    + 17
    Saben uwong nglarang aku kanggo checkmate, nanging kepiye sampeyan bisa nanggepi omong kosong kaya ngono, kayata ngeluh babagan kekurangan personel ?!
    Aku duwe kanca akeh sing wis nampa ijazah abang saka universitas - wong sing melek lan kerja keras, akeh sing wis setengah umur. Lan siji liyane sing nyawiji kabeh - kabeh padha resmi nganggur utawa pengusaha individu, slamet minangka paling bisa. Ora ana sing bakal menehi kerja, ora ana sing nggoleki spesialis kaya ngono, lan luwih-luwih, dheweke ora bakal kepincut karo upah sing layak.
    Aku malah ora pengin maca artikel kaya ngono, nanging sampeyan mung nanggepi judhul kasebut. Apa sih?!
    Negara kudu mulihake tatanan pendidikan lan wilayah liyane, nindakake kabijakan personel, lan ngenali wong sing pinter.
    Nanging, ana akeh universitas "kiwa" sing bodho ngethok rampokan, lan kedadeyan sing ora bisa ditindakake ing universitas lawas. Contone, warga Samara ngerti banget babagan crita sing surem babagan penggabungan universitas ing Samara dadi siji lan akibate kanggo wong sing nyingkiri ...
    Nalika aku ndeleng apa sing kedadeyan ing sakubenge, aku entuk kesan yen kahanane saya tambah parah.
    Banjur njerit babagan kekurangan personel lan liya-liyane ... Ugh ...
    1. kula
      kula 7 Juni 2015 11:51
      +4
      Lan wong-wong sing duwe pakurmatan iki pindhah menyang perusahaan INDUSTRI? Nggolek proyek menarik? Utawa padha mung looking kanggo gaji dhuwur? Dadi, ing perusahaan INDUSTRI normal sing ana gandhengane karo produksi REAL, ora tau dadi lulusan (apa paling ora kaping telu karo diploma abang), yen dheweke ora kerja wiwit kursus kaping pindho, mesthi ora bakal ditawakake HIGH. gaji. Yen wis bisa, banjur prakara liyane. Yen ora, iki dhuwit sing dibuwang - lulusan ora ngerti spesifik perusahaan lan mung rong utawa telung taun bakal dilatih maneh kanggo kerja normal, lan ora sinau hackwork, kaya sing ana ing universitas !!!!!!!!!! !!!!
      1. vvvvv
        vvvvv 7 Juni 2015 12:32
        +6
        Aku dhewe menyang perusahaan - dheweke ora entuk kerja kanthi gaji!
        Bener mlaku akeh. Nggawe sawetara usaha.
        Kabeh diputusake kanthi ketat miturut tarikan. Paling ora malah dadi males...
        lan aku duwe cukup pengalaman ing macem-macem lapangan technical. Aku ora bakal kerja maneh, bajak kanggo pakdhe. Wis lik dhewe ... Senajan, saka yuta sasi aku bisa nimbang tawaran ...
        Sanajan, aku yakin lan ngerti manawa kanthi inisiatif lan kualitas liyane, aku bisa ngunggahake paling ora ing lapangan apa wae. Nanging... Saiki wis sore. Aku mung nggawe kesimpulan kanggo aku dhewe, ing ngendi lan sapa sing kudu digoleki minangka karyawan ... Lan panemuku beda banget karo sing sampeyan ucapake (Ora tau dadi lulusan (oh, paling ora kaping telu karo diploma abang), yen dheweke wis ora ngerti. 't bisa kanggo wong-wong mau saka mesthi kapindho mesthi , ora bakal menehi gaji HIGH). Sapa wae wong sing cukup ngerti, saiki aku ngandhani rahasiaku yen spesialis sing apik mung bisa diduweni kanthi cara iki! Anggere ora manja, selagi bajingan kebak inisiatif, muda, kesehatan, naif. nglirik lan liyane.
        Aku ngalami kabeh iki lan kanggo kue Paskah sing padha, aku ora bakal nindakake akeh, nanging aku ora bakal nindakake kanthi moral ...
        Dadi, ing "usaha" "INDUSTRIAL sampeyan sing ana gandhengane karo produksi REAL" cretins lungguh lan waving wong bodho ...
        Nemokake karyawan sing apik pancen angel banget! Lan ing departemen personel ana sing ora kuwat lan skizoid sing wis sinau saka primer, nanging ora duwe pikiran lan imajinasi dhewe. Sawise aku ana ing wawancara karo spesialis sing paling wicaksana ... Siji splurge ing mripat ...
        Kabeh manajer kudu didorong nganggo sapu pipis saka ngendi wae ...
        1. Moose
          Moose 7 Juni 2015 14:10
          +2
          . Sapa wae wong sing cukup ngerti, saiki aku ngandhani rahasiaku yen spesialis sing apik mung bisa diduweni kanthi cara iki! Anggere ora manja, anggere bokonge kebak inisiatif, muda, kesehatan, naif kedip-kedip, lsp.

          Aku setuju. Mung sing enom lan awal iku seng di pengeni kanggo nemtokake wong karo pengalaman sing mung bisa kanggo nuduhake lan ngomong apa universitas ora mulang lan nglindhungi saka akeh kesalahane. Aku ngerti apa sing dakkandhakake. Aku wis mlaku dalan iki dhewe. Ing sawijining wektu dheweke dadi mahasiswa, banjur ana wong sing apik takon - dheweke dadi pembimbing. Bener, ing wong tuwa sing nyekel, sawetara ndhuwur krungu kombinasi: 6C. Dheweke seneng, supaya tim mudhun lan babak kegilaan liyane diwiwiti ing perusahaan kita ... Akibaté, dheweke ngidoni lan ngirim kabeh ...
          Z.Y. Muridku kira-kira setaun sawise aku, banjur dheweke uga ngidoni lan mbuwang.
        2. kula
          kula 7 Juni 2015 18:14
          0
          LLC Korpus, LLC SEZ im. S. Ordzhonikidze, LLC Saratov Radio Instrument Plant, Iki lan akeh perusahaan liyane ing Saratov njupuk lulusan, mung padha menehi gaji cilik. amarga lulusan ora ngerti carane bisa.
        3. kula 1970
          kula 1970 7 Juni 2015 22:55
          +1
          mulane, ana ora cukup specialists ngendi wae perwira personel pendapat sampeyan diametrically nentang, obrolan apa wae diwiwiti kanthi "Pengalaman kerja? Oh ora? Ora ana lowongan!" lan ing ngendi lulusan bisa entuk pengalaman - yen ora digawa menyang endi wae
    2. Komentar wis dibusak.
    3. kerenvoldik
      kerenvoldik 7 Juni 2015 13:26
      +4
      Aku konfirmasi! Aku dhewe wis 20 taun dadi pengangguran profesional. Spesialis fisikawan nuklir. Umume lulusan saka MEPhI wis ngubengi jagad. Secara harfiah ing Mei, kanca-kanca saka Kanada teka, manggon lan bali menyang tanah asli Kanada. Dadi bakal ana kepinginan, nanging isih ana spesialis. Lan babagan kepinginan kanggo ngumpulake spesialis, ana keraguan sing jero - banget, banget, banget ..... jero.
  8. ketemu
    ketemu 7 Juni 2015 08:43
    +6
    Sampeyan perlu kanggo nggawe karya kanggo negara atraktif. Mbok, nyedhiakke silihan kanggo omah (sawetara persentasi bakal dibayar dening negara), ngembangaken plans kanggo latihan majeng spesialis janjeni, wutah karir, ing cendhak, kanggo nggawe karya ing industri pertahanan adiluhung lan janjeni. Apa banjur aparat negara? Sing dadi taruhan yaiku kaslametane negara dhewe, diubengi dening mitra sing ora sopan. Lan sampeyan ora bisa nindakake tanpa program negara!
    1. vvvvv
      vvvvv 7 Juni 2015 08:58
      + 10
      Ya, kudu ana insentif. Nanging, prioritas pisanan yaiku kabijakan personel.
      Umume wong ing urip ora weruh partisipasi negara lan manifestasi kegiatan, kajaba pajak, pensiun, lsp. urusane...
      Contone, padha trompeted babagan TRP, sawetara liyane ... Nanging, ngendi iku kabeh ?! Ing sawetara bunder sempit "kanca" lan wong PR?! Iki lan liyane, cukup murah kanggo negara, meh ora ana. Sanajan CPSU dikritik, ana "garis umum partai", ing ngendi makna utama yaiku - wong bisa munggah status mung kanthi entuk manfaat saka negara, melu tugas lan gol. Kebutuhan kanggo negarane katon kanggo wong. Lan saiki dheweke malah ora bisa propaganda lan sawetara pendekatan sistematis. Kurang inisiatif lan kekurangan lengkap ...
      1. EGOrkka
        EGOrkka 13 Juni 2015 15:08
        0
        vvvvv
        Sanajan dheweke ngritik CPSU, ana "garis umum partai", ing ngendi titik utama yaiku - wong bisa munggah status mung kanthi entuk manfaat saka negara.


        .... omong-omongan. Luwih khusus, AZLK, lan ing ngendi iki engineers Ajaib sing digawe "Moskvich-412". Tegese ngukir sorry full "g_ _ _ o" lan apa gunane negara lan rakyat? Lan GAZ-53 ?, lan DT-74 ?????
    2. anip
      anip 7 Juni 2015 09:28
      +2
      Kutipan saka ketemu
      ing cendhak, kanggo nggawe karya ing industri pertahanan adiluhung lan janjeni.

      Cekakipun, kok mung ing pertahanan?
      1. ketemu
        ketemu 7 Juni 2015 09:46
        0
        Saiki, kanggo nemtokake prioritas, amarga kanggo kepentingan umum. Lan kenapa negara kudu ngurus paket sosial "pedagang pribadi"? Ing kompetisi sing adil, pedagang swasta bakal ngangkat bar dhewe.
        Sampeyan bisa nggawe cadangan personel kanggo PNS - kanggo wong - lampu ijo ing karir mangsa, kanggo wong - abang. Nanging ing tingkat negara, miturut hukum, kanthi indikasi sing jelas babagan kritéria kanggo ngevaluasi kegiatan. Bener padha nulis ing komentar sing ora sederek lan mistresses dipilih kanggo layanan umum (mangerteni dening GO minangka feeder), nanging akeh, kaya ing CPSU, karo Rekomendasi lan tanggung jawab kanggo dianjurake.
        1. anip
          anip 7 Juni 2015 16:12
          +1
          Kutipan saka ketemu
          Saiki, kanggo nemtokake prioritas, amarga kanggo kepentingan umum.

          Nyatane, industri pertahanan sing kuwat ora mungkin tanpa industri sing kuwat ing umum. Industri pertahanan ora ana dhewe; akeh nggunakake produk perusahaan non-pertahanan. Yen sampeyan ora ngerti banality iki, banjur aku ora ngerti ...
        2. kula 1970
          kula 1970 7 Juni 2015 23:03
          +1
          mantune sapa Churbanov? Bener, langsung ...

          "nanging kanthi serius, kaya ing CPSU, kanthi rekomendasi lan tanggung jawab kanggo sing disaranake."
      2. Komentar wis dibusak.
  9. Stinger
    Stinger 7 Juni 2015 08:57
    + 10
    Apa sing kudu dikandhakake babagan artikel kasebut? Tinimbang whining, padha bakal kurban soko nyoto. Yen ana wong mikir yen kanggo 20-30 ewu spesialis bakal nyuwek navel, lungguh ing boss, nuwun, manager blockhead karo gaji 200-300 ewu, banjur iki ora malah kabodhoan, nanging cretinism. Sinau saka Chubais. Sepuluh taun ing asil nano lan nano, nanging apa gaji! Lan ana apa-apa kanggo mbukak kanggo Eropah.
    1. s.melioxin
      s.melioxin 7 Juni 2015 09:24
      +4

      Stinger SU  Dina iki, 08:57 Anyar


      ... Yen ana wong mikir yen kanggo 20-30 ewu spesialis bakal nyuwek navel, lungguh ing boss, nuwun, manager blockhead karo gaji 200-300 ewu, banjur iki ora malah kabodhoan, nanging cretinism.
      Ana altruists, nanging banget, banget sawetara wong. Nanging akeh sing pengin kerja lan entuk cukup. Setuju banget karo sampeyan. Lan "wong" kudu mikir banget babagan iki.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. weksha50
      weksha50 7 Juni 2015 09:58
      +2
      Kutipan saka Stinger
      Sinau saka Chubais. Sepuluh taun ing asil nano lan nano, nanging apa gaji! Lan ana apa-apa kanggo mbukak kanggo Eropah.


      Hey, apik tenan!!!

      PS Ora Chubais, mesthi ...
    4. kula
      kula 7 Juni 2015 11:53
      0
      Dheweke bakal nyuwek lan nyuwek. Ora kabeh lan ora kabeh wong bisa dituku nganggo dhuwit. Nanging!!!!!! Ing kene manajer kudu dikurangi - kakehan pegatan lan ora entuk manfaat.
      1. Moose
        Moose 7 Juni 2015 14:15
        0
        Dear Stasia!
        Pitakonan cepet - apa sampeyan wis nikah?
    5. anip
      anip 7 Juni 2015 16:13
      +1
      Kutipan saka Stinger
      apa sing kudu dicritakake babagan artikel kasebut? Tinimbang whining, padha bakal kurban soko nyoto.

      Apa sing arep ditawakake? Anggere sing lungguh ing Kremlin lungguh, ora ana owah-owahan.
    6. kula 1970
      kula 1970 7 Juni 2015 23:07
      0
      Rada metu saka topik, nanging menarik:
      "Luwih saka rong yuta amunisi lan kurang saka 400 yuta kartrid kanggo senjata cilik kudu dibuwang. Umume, sajrone pirang-pirang taun implementasine FTP saiki, kira-kira sangang yuta potongan amunisi lan luwih akeh. 1,7 milyar babak kanggo senjata api."
      mbukak jarak tembak ing unit militer + bagean bedhil + pre-conscripts + sapa sing pengin njupuk (njupuk 20 rubel kanggo kartrij) = kene sampeyan wis nyiapake penembake + 30 bathi lemak babi
      1. Manungsa Kucing Null
        Manungsa Kucing Null 7 Juni 2015 23:42
        0
        Kutipan: my 1970
        mbukak jarak tembak ing unit militer + bagean bedhil + pre-conscripts + sapa sing pengin njupuk (njupuk 20 rubel kanggo kartrij) = kene sampeyan wis nyiapake penembake + 30 bathi lemak babi

        Gumantung ing umur amunisi.

        Yen banget telat (dening 10-20-30 taun) - jalaran bisa .. beda banget.

        Sing peluru saka laras, kaya watu mabur metu saka slingshot, aku weruh dhewe (bubuk mesiu .. m-m-mm ... alon ..). Sing sungsang bisa inflate - Aku ora weruh, nanging padha ngandika sing mengkono.

        Dadi - uga, apa neraka, njupuk karo cartridges kuwi mandheg
  10. nyeret33
    nyeret33 7 Juni 2015 09:14
    + 10
    Kayane artikel kasebut bener, lan kabeh wong ngerti kabeh kanthi bener ... Nanging mung ana sing isih ana !!! Ora ana owah-owahan ing pendhidhikan, luwih tepate, kabeh owah-owahan sing luwih awon!!!! Minangka wong sing wis kerja 40 taun ing universitas, Aku tanggung jawab ngumumake: ora ana pendidikan teknik sing luwih dhuwur ing Rusia! Ana gelar sarjana lan master, dropout (cocog kanggo nginstal jendhela plastik lan ndandani atap) - ana ... Nanging ora ana insinyur enom! Taun iki wis katon tandha liyane saka siksa pendidikan sing luwih dhuwur. Saiki kita ora duwe sistem Pendidikan Profesional Tinggi (HPE), nanging mung pendidikan sing luwih dhuwur (HE). Dadi kementerian mutusake ... Yaiku. Kita ora nglatih profesional maneh. Siswa sinau babagan agama, retorika lan budaya wicara, konflikologi lan disiplin sekunder liyane. Ora ana wektu kanggo latihan profesional ... Apa tegese? Iku prasaja - kekurangan personel engineering qualified bakal tuwuh kaya longsor ing kabeh industri. Upaya kanggo mulihake pendhidhikan teknik sanajan saiki bisa uga gagal, amarga. Jumlah guru sing kompeten sing bisa nyiapake Insinyur saya suda ing universitas teknis. Sesuk ora ana guru sing kaya ngono!!! Sing. Reproduksi personel teknik wis mandheg, tegese pati teknis lan teknologi Rusia ...
    1. anip
      anip 7 Juni 2015 09:26
      0
      Kutipan saka: drags33
      Maksuté Kepiyé? Iku prasaja - kekurangan personel teknik sing mumpuni bakal tuwuh kaya longsor ing kabeh industri.

      Iku bakal katon, lan ing kene Putin.
    2. SAK0209
      SAK0209 7 Juni 2015 09:58
      0
      Aku setuju 100%. Kabeh ditulis kanthi bener. Bisa ditambahake yen ilmu universitas uga wis rusak. Malah dadi optimis, angel banget kanggo dheweke tetep ing kahanan tumindak buta huruf saka Kementerian Pendidikan Tinggi.
      1. EGOrkka
        EGOrkka 13 Juni 2015 05:49
        0
        SAK0209
        rusak lan ilmu universitas


        Pitakonan mung, apa jenis ilmu iki? sawetara ditutup 30 taun kepungkur dening negara lan banjur ora bakal ilang apa-apa!,
    3. kula
      kula 7 Juni 2015 11:55
      +2
      Ya, sampeyan bener. Aku kerja ing universitas teknis lan aku konfirmasi kabeh. Padha dadi mati rasa, wegah, nanging diploma dibutuhake. Lan padha nuntut upah - iki babagan lulusan universitas kita, utamane.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. WUA 518
          WUA 518 7 Juni 2015 18:23
          +5
          Kutipan saka rudolf
          Kepiye carane Yakovlevsky Combine ana,

          Salam Rudolf Ing tanggal 13 Agustus 2012, kanthi keputusan pengadilan arbitrase, Saratov Aviation Plant CJSC ora ana minangka entitas hukum lan ora kalebu saka daftar perusahaan negara.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. EGOrkka
            EGOrkka 13 Juni 2015 14:23
            0
            Ana akeh "insinyur", nanging yen insinyur ajaib iki wis nindakake paling ora siji perkara sing bermanfaat, mula USSR bakal dadi negara sing paling maju! Lan padha nindakake omong kosong lengkap.
    4. IAlex
      IAlex 7 Juni 2015 16:05
      +2
      Lan apa iku? Kabeh wong wis suwe rusak ... Sing sinau ing taun 2000-an, sanajan kabeh pathos, mung setengah sinau. Lan saiki, sawise kabeh sing bener-bener nggawe barang ing USSR pungkasane mati, meh ora ana pencipta sing luwih berpengalaman. Saben uwong wis pindhah menyang industri layanan, kanggo nyiyapake soko, kanggo nggabungake soko lan kanggo ngumpul soko - iki sing paling apik ...
    5. EGOrkka
      EGOrkka 12 Juni 2015 05:49
      0
      ...... Aku ora bakal ngomong yen aku ora setuju, nanging nelpon engineers (ing pangertèn lengkap saka tembung) sing massa spesialis teknis sing lulus sadurungé karo diploma padha (kaya alus) . .. ora kasunyatan. Klebu spesialis ing universitas ....
  11. ibragim
    ibragim 7 Juni 2015 09:15
    +3
    Ya, iki masalah Rusia modern. Kita duwe 400 akuntan, 11 pengacara, 4 ekonom ing perusahaan kita 3. Nanging sing paling menarik ing departemen akuntansi yaiku 8 tukang kunci.
    1. kula
      kula 7 Juni 2015 11:56
      0
      Ing bengkel, dheweke menehi interpretasi. Lan yen dheweke pancen pinter, banjur ing setahun dheweke bakal dadi master, ing rong dadi insinyur.
      1. IAlex
        IAlex 7 Juni 2015 16:16
        +2
        Ya, sawise 2 taun nindakake omong kosong sing ora kompetitif karo negara manca, dheweke bakal langsung dadi insinyur sing cerdas - mung ing republik pisang sing cepet dadi insinyur sing cerdas ... Ing negara normal, biasane mbutuhake 3 proyek sing wis rampung. Coba contone babagan Boeing, Siemens Mobility, Hyundai Merchant Marine, Mercedes-Benz lan liya-liyane... Proyèk-proyèké njupuk saka 3 nganti 10 taun, minangka asil saka insinyur tuwuh ing 9 nganti 15 taun. Iki minangka wong sing ngerti seluk-beluk nggawe produk kanthi rega paling murah kanthi kualitas maksimal, sing ngerti ora mung subtleties profil, nanging uga masalah konseptual saka wilayah subyek dhewe lan tetanggan, lan dheweke pancen kerja kanggo diploma, lan ora kerja part-time, nanging ing wektu isih menehi sogokan utawa piye wae lulus ujian kanggo pseudo-guru "miturut apa sing dibutuhake" ....

        Ing negara kita, saben wong sing wis maca buku babagan program ing Jawa, sirkuit kanggo wong bodho utawa ngatur router Cisco bangga karo insinyur, sanajan ing negara normal padha duwe tingkat teknisi ...

        Kalebu kita duwe insinyur lan nglangi, saiki mung ana teknisi sing isih ana, nanging malah padha normal ...
        1. kula
          kula 7 Juni 2015 18:11
          0
          INCREDIBLE lunga. Lan sing biasa kerja ing perusahaan MOTHERLAND, sanajan ing perusahaan swasta ....
          1. Moose
            Moose 9 Juni 2015 14:35
            0
            INCREDIBLE lunga.

            Kayane aku luwih tuwa lan luwih berpengalaman tinimbang sampeyan. Sing ora duwe apa-apa karo kita padha lunga. Mekaten. Secara pribadi, aku ora mandheg amarga sawetara alasan pribadi.
            Mangkono, sampeyan bisa argue persis anggere ana soko kanggo manggon ing. Nanging kepriye pungkasane, banjur sampeyan ngusir wong tani metu saka lawang, amarga, dheweke kewan, ora bisa nyedhiyakake kulawargane ... Sanajan dheweke kerja ing ENTERPRISES OF MOTHERLAND.
    2. Bayonet
      Bayonet 8 Juni 2015 10:33
      +2
      Kutipan saka ibragim
      Ora ana teknisi sing cerdas, lan yen ana spesialis sing enom, dheweke ditawani golek sekop utawa ngethok suket.

      Siji-siji karo "kantor"ku! eseman
  12. monster_lemak
    monster_lemak 7 Juni 2015 09:18
    + 12
    Sing mesthi. Kene bubar, piye wae, ing "rush" kanggo golek soko "anyar, aku lunga watara sawetara Enterprises nimbali specialized sing ngalami, supaya ngomong," Staff shortage ", Mungkin padha bakal kurban soko" menarik ". Kanggo miwiti, aku ketemu ing OK bocah-bocah wadon overdressed, temenan "ora saka werna" lan wiwit "numpak" liwat biografi makarya, disgustedly wrinkling irung lan padha ngedika kanggo kula ing muni kaya yen aku teka kanggo nyewo minangka buruh tani lan padha bakal nindakake kula sih yen padha ngangkat kula munggah apes "saka werna" kanggo pegawe kanggo Bowl saka godhok, amarga gaji saka 20-22 ewu rubles ora bisa disebut apa-apa liyane saka "mangkok saka godhok" - mung mbayar kanggo apartemen lan pangan kanggo sasi, lan banjur tanpa "nishtyakov", lan malah kanggo 10 jam buruh dina karo "kadhangkala" ana apa. Normal, ya? Supaya nganti padha miwiti nambani wong sing bener gawé soko, lan ora mindhah bagéyan kertas saka sak panggonan liyane, minangka pasukan nyopir ekonomi, karo remuneration cocok kanggo karya, pangertèn ora bakal.
    1. TOP2
      TOP2 7 Juni 2015 19:48
      +3
      Nah, gila!!! Bener, iku tanggung jawab saka bocah-bocah wadon iki kanggo ketemu calon, lan mimpin menyang lawang tengen. Luwih gratis, kaya snot ing pesawat.
      A kanca marang kula crita padha nalika fifa kuwi wiwit metu, kaya "piye wektu sampeyan bakal rampung melu ing karya." Lan iki diwenehi wong. ngerti babagan posisi mangsa mung saka 6 garis semrawut saka woro-woro. Dheweke takon dheweke counter-pitakonan: "Lan sampeyan ing catur ing carane akeh gerakane sampeyan bakal menang game?". Umumé, dheweke ngirim kantor iki luwih akeh, sanajan kepala seksi ing ngendi dheweke kudu kerja nelpon dheweke kaping pirang-pirang.
  13. anip
    anip 7 Juni 2015 09:25
    +4
    Industri militer-industri ngalami kekurangan personel

    Nanging ora ana sing umume kabeh industri ngalami kekurangan personel?
    Miturut cara, "zaputintsy" lan jingoistic patriot, aja lali kanggo ngomong "matur nuwun" kanggo guarantor kanggo iki.
    1. andrei.yandex
      andrei.yandex 7 Juni 2015 11:41
      +4
      Aku ndhukung dalan urip - iki nandheske yen gambar "Sailed" wis katon nang endi wae wiwit pungkasan 90s. Lan nalika sampeyan ngomong babagan kahanan ing negara, akeh "zaputin", patriot jingoistic - wong India, sing sampeyan kudu nelpon, padha njawab kabeh bakal apik, nanging sampeyan nyoba kanggo njaluk argumentasi logis saka wong-wong mau, banjur sawetara omong kosong nanggepi. Ing cendhak, perusahaan, desa ilang, lan wong pracaya ing sawetara jenis Ajaib sing padha ngandika kita bisa urip tanpa wong.
      Singkate, dheweke nyerahake TANAH AIR kanggo permen karet, jins lan demokrasi (Demos - warga bebas Athena sing duwe budak, Kratos - kekuwatan. Dheweke mung lali yen ana Okhlos - rakyat).
    2. kula
      kula 8 Juni 2015 19:46
      0
      Lan ing kene, DEAR, ana substitusi konsep. Penjamin nindakake kabeh kanthi bener saka panggonane, nanging para pemain ing wangun gubernur lan direktur pabrik minangka "bocah wadon sing overdressed" ngupayakake kabijakan dhewe. Lan wong sing teka ing wawancara, nyatane, mung kudu katon kaya asu cilik ing ngisor sikile. Dheweke ora dipunginaake dening wong-wong mau, nanging dening perusahaan. Nanging kanggo ngilangi rasa ora aman utawa pura-pura - "bocah wadon" iki - banget. Yen aku ora yakin lan bocah-bocah wadon ngganggu, mula aku lunga, nanging aku ora lunga lan kerja 5 taun ing perusahaan kasebut, banjur bocah-bocah wadon komunikasi karo aku biasane. Bener, aku isih kudu mandheg, amarga. direktur anyar saka Moscow, tinimbang produksi, wiwit gawé nyewo lan sijine munggah pager karo gapura ing jubin (kayata supaya saben wong komunikasi karo wong liwat sistem manajemen document lan ora mbukak watara jubin). Ya, sawise iku, mung gaji wiwit suda. Ya, aku mandheg, lan uga akeh liyane.
      1. Moose
        Moose 9 Juni 2015 15:13
        0
        Penjamin saka panggonane nindakake kabeh kanthi bener

        Penjamin ... Apa sampeyan ngerti apa sing ditindakake ing pertengahan 90-an?
        Lan wong sing teka ing wawancara, nyatane, mung kudu katon kaya asu cilik ing ngisor sikile.

        ya wis. Mung asu cilik iki sing bakal ngusapi sikile. Iki minangka tonggak sejarah kanggo aku.
        Nanging kanggo ngilangi rasa ora aman utawa pura-pura - "bocah wadon" iki - banget.

        Iku mbebayani kanggo ngidini bocah-bocah wadon iki malah ing panel, amarga padha bodho. Lan pancen, spesialis, mung kanthi ngomong karo kontingen kasebut, bakal ngirim perusahaan iki adoh lan suwe.
  14. mordvin 3
    mordvin 3 7 Juni 2015 09:47
    +5
    Seneng utawa ora, sistem pendidikan lan lapangan kerja Soviet luwih apik.
  15. kunci
    kunci 7 Juni 2015 10:12
    +7
    Aku ora ngerti kenapa artikel kaya iki terus metu. Wis kabeh wis jelas. Inggih, saestu KABEH. Miwiti saka bangku sekolah, aku krungu babagan kekurangan personel, aku weruh gaji pengemis lan rusake sistem pendidikan. Kene sampeyan ora malah kudu rampung 11 kelas kanggo tokoh metu apa.
    1. saag
      saag 7 Juni 2015 10:41
      +2
      Kutipan saka Lockout.
      Aku ora ngerti kenapa artikel kaya iki terus metu. Kabeh wis jelas kanggo kabeh.

      Amarga kahanan ora cenderung owah-owahan, utawa ing dosis homeopati
    2. anip
      anip 7 Juni 2015 16:16
      0
      Kutipan saka Lockout.
      Kabeh wis jelas kanggo kabeh. Inggih, saestu KABEH.

      Ora, ora saben wong. lan ratings saka penjamin konfirmasi iki.
    3. anip
      anip 7 Juni 2015 16:19
      +1
      Kutipan saka Lockout.
      Kabeh wis jelas kanggo kabeh. Inggih, saestu KABEH.

      Ora, ora saben wong. Lan ratings saka penjamin konfirmasi iki.
  16. pimpinan
    pimpinan 7 Juni 2015 10:53
    +8
    Ora ana "kekurangan staf".
    Ana unwillingness saka saiki "elit" (bener, jalmo!) kanggo mbayar upah prayoga kanggo wong-wong sing langsung gawé pangan lan materi.
    Ora ana "program" (saka Perdana Menteri Dimona) sing bakal mbantu.
    Ora ana "insentif tambahan" sing dibutuhake. Sampeyan mung kudu mbayar kanthi sopan - lan wong bakal tuku apartemen kanggo awake dhewe, mbayar pendidikan anak-anake, lsp.
    1. kula
      kula 7 Juni 2015 12:00
      +2
      Kanggo perkiraan pisanan, pancen bener. Nanging sapa sing bakal ngleksanakake yen SEJARAH njagong ing pimpinan universitas teknis, lan departemen pendidikan jasmani dipimpin dening filsuf kanthi gelar Ph.D. babagan sinau babagan fenomena prostitusi ????
      1. vvvvv
        vvvvv 7 Juni 2015 12:55
        +1
        Ahah... ngguyu
        Wong kasebut kanthi jelas milih topik kasebut kanthi alesan ... Lan dheweke ditarik menyang departemen pendidikan jasmani - luwih cedhak karo para atlit lan acara, bisa uga menyang kamar lemari kanthi pancuran, sing uga kudu diawasi ...
      2. Moose
        Moose 7 Juni 2015 17:37
        +1
        lan departemen pendidikan jasmani dipimpin dening para filsuf kanthi gelar Ph.D babagan studi fenomena prostitusi?

        Dadi, kabeh bener ... Lanang ing sisih kiwa lan kanggo mucikari, bocah-bocah wadon ing sisih tengen ...
  17. krona
    krona 7 Juni 2015 11:04
    +2
    Sawise sekolah, njupuk kursus jangka pendek, miwiti kerja, terus sinau ing absentia kanggo pendidikan menengah khusus lan banjur rampung menara ing absentia, lan padha ngilangke celonone kanggo 5 taun, lan ing metu malah mbebayani kanggo menehi sapu.
    1. kula
      kula 7 Juni 2015 12:01
      0
      Ora lima, nanging papat. Nanging dalan sampeyan bener. Aku komunikasi ing kelas karo siswa ngetutake dalan sampeyan - wong sing cukup. Malah ing mata pelajaran, kadhangkala nasehat sing diwenehake luwih bener tinimbang sing dak bayangake!!!!!
      1. vvvvv
        vvvvv 7 Juni 2015 13:01
        +1
        Lan kepiye guru bisa menehi wektu sing cukup kanggo siswa nalika absen?
        Kepiye carane wong sing kerja lan kulawarga pengin lan bisa nyelidiki kanthi apik?
        Iki kabeh utopia, aku ora setuju!
        Pendhidhikan sing apik - MUNG FULL-TIME lan MUNG KANGGO PANJENENGAN BANGET SAKA MAHASISWA.
        Kabeh disiplin sing daksinaoni kanthi full-time lan profesor sing paling ketat dikalahake - aku ngerti sing paling apik. Lan dheweke ngerti bab guru alus banget.
        Lan bubar, aku duwe perang ing salah sawijining situs kanggo pesenan makalah sinau karo guru saka Moskow, sing kalym nindakake makalah sinau. Dheweke ora duwe kualitas karya, lan ambisi lan padudone ngluwihi wates.
        1. IAlex
          IAlex 7 Juni 2015 21:34
          0
          Aku duwe setengah saka klompok kaya ngono, aku nindakake kursus kanggo dheweke, minangka asil, kabeh klompok melu macem-macem omong kosong kanggo nenek normal sing ora duwe spesialisasi ...
      2. Komentar wis dibusak.
  18. okroshka79
    okroshka79 7 Juni 2015 11:16
    +4
    Kanggo "met" a: Apa jenis utangan omah? Sampeyan kudu, pisanan kabeh, kanggo Mbangun utawa tuku omah kanggo karyawan. Sing persis kedadeyan ing jaman Soviet. Kajaba iku, perusahaan duwe "program sosial" dhewe lan liyane - taman kanak-kanak, klinik, pusat rekreasi, lan liya-liyane. Dadi, kanggo perusahaan kompleks industri militer, bathi sing direncanakake LEGISLATED - nganti 25%, sing kalebu ing pitungan kanggo produk militer lan ditampa dening Pelanggan produk kasebut. Lan iki minangka tambahan kanggo upah buruh utama sing kalebu ing petungan sing padha. Lan akeh sing lunga menyang perusahaan amarga alasan iki. Iku perlu kanggo manggon. Lan aku pengin dadi apik. Mulane, akeh sing lunga menyang universitas technical lan sinau ana ora kanggo tandha ing buku test. Liyane menyang sekolah kejuruan ing perusahaan lan nampa profesi kerja sing prestisius lan, mulane, kanthi bayaran dhuwur. Saiki, mung bathi sing ana ing ngarep, nanging saka endi bisa teka tanpa personel sing mumpuni? Sauntara kuwi, kapitalis "dikutuk" Henry Ford ing awal abad pungkasan ing memoar "My Life, My Achievements" ngrumusake prinsip prioritas materi kanggo pambentukan personel produksi. Miturut cara, buku sing pinter banget lan migunani banget kanggo manajer produksi modern. Lan isih perlu kanggo miwiti karo pendidikan, wiwit sekolah. Ing sawijining wektu, Barat ngakoni kabeh prestasi terobosan ilmu pengetahuan lan teknologi amarga sistem pendidikan kita. Apa iki nilar, mbok menawa ing nguber Sor ngawèhaké saka individu sing ing Setir pendidikan kita? Lan, minangka asil, cukup kanggo ngadili literasi umum kita saiki paling ora kanthi komentar ing kaca VO.
  19. ZuboreZ
    ZuboreZ 7 Juni 2015 11:42
    -1
    Hu saka Ivan Zasursky? Aku isih ora ngerti saka ngendi wong teka. Nanging dheweke menehi saran.
    Artikel minus. Nulis eksentrik sing ora kompeten ing tingkat agensi personel.
    Keluhan kenapa TsAGI ora nyewa pengacara lan ahli ekonomi bisa dingerteni. Panggonan-panggonan iki wis suwe dikuwasani ing kana. Lha, wong sing duwe gelar teknik ing kompleks industri militer bakal golek kerja. Dhuwit liya pitakonan liyane. Yen normal. kanggo mbayar (lan ora mbayar), lan kahanan apa sing normal, banjur ora ana masalah khusus karo personel.
    1. Bayonet
      Bayonet 8 Juni 2015 07:52
      0
      Kutipan: ZuboreZ
      .Yen ok mbayar

      Kita ngomong apa !!! Yen padha mbayar ...
  20. vvvvv
    vvvvv 7 Juni 2015 11:44
    +7
    Hmm, nalika aku nulis komentar ing ndhuwur, aku panginten bakal ana ing paling slightest "wahyu" ing wong-wong mau, nanging aku weruh everyone weruh kabeh ing cara sing padha lan nulis tambahan, yen mung apa aku uga kaya ngomong, nanging wis durung ngandika.
    Sing menarik, para pembuat keputusan - padha mikir beda, utawa kahanan saiki kanggo panggonan seko anak lan penyayang, plus ngethok - kabeh iki cocog liyane?!
    Lan kanggo wong biasa, kabeh iki, ditinggal lan ora ana gunane, orane angel - iki bisa nyebabake rasa nesu banget, amarga urip bisa diarani wis liwati, nalika wong liya lemu lan swaggering ...
    Mula nalika aku nampa ijazah, aku diparingi lan dikongkon mlaku-mlaku ing alas, sanajan ana sing abang siji.
    Mesthine yen lulusan universitas kasebut kudu kerja lan ora entuk gaji sing ngemis. Ing Jepang, yen negara kasebut cukup, mula ana lapangan kerja seumur hidup lan wong ngerti sebabe sinau. Lan ing Rusia, sistem pendhidhikan saiki ana mung kanggo tujuan komersial - kanggo ngekstrak dhuwit saka siswa, lan apa sing ditindakake sabanjure - ora peduli ...
    Kajaba iku, kabeh wong ngerti sistem iki sing ora ana gunane kanggo sinau kanggo kawruh, amarga pakaryan diputusake kanthi cara sing beda. Nalika aku teka, sawise ngerti babagan lowongan kasebut, kabeh wong kepengin weruh apa sing aku ngerti lan bisa ditindakake, nanging kepiye carane aku ngerti babagan lowongan kasebut ... Inggih, apa, alamiah - nyoba nyambungake sedulur lan kanca-kanca .. .
    Akibaté, saiki ing universities mau bodho tuku lan ana ora perlu kanggo pindhah menyang mau ing kabeh.
    Aku malah ngerti saka tangan langsung (sing nemokke iki) sing scammers de facto arep lan nyoba kanggo mbukak cabang ing rektor sawetara universitas, sijine wong long-wektu ngrusak nang endi wae ing struktur. Dadi ora ana pendidikan. Mung murid-murid dikongkon tuku kabeh sing dibutuhke.
    Aku ing subyek lan aku bisa ngomong sing kabeh universitas dikenal kanggo kula babar blas korupsi. Sing. guru dhewe nindakake kabeh karya sinau lan ana malah ora perlu kanggo menehi kanggo siswa ing tangan - padha lulus piyambak, lan padha nyelehake ujian tanpa ndeleng siswa. Lan pimpinan mesthi ana ing bagean kasebut, ora ngetung dhuwit sing ditampa kanthi resmi ... Dekan lan rektor nampa jumlah astronomi kanthi sah.
    Ing cendhak, neraka karo kabeh. Ora ana pengarep-arep... Kabeh pancen ora nyukupi. Iku pancene teka kanggo "statements" kanggo suap. Pernyataan kasebut kanggo kelompok sinau ...
    Iki ora fiksi utawa exaggeration. Luwih elek tinimbang ing ndhuwur. Aku ngerti amarga dhewe nutup "cowardly" kanggo topik iki. Aku ngerti kabeh seluk beluk ing kabeh rincian "intim".
    Mulane, "lucu" aku maca argumentasi babagan "kekurangan personel" ...
  21. IAlex
    IAlex 7 Juni 2015 12:07
    +2
    Apa Rosstat nulis artikel kasebut kanthi kebetulan? Utawa apa Belarusians sing riveted? Amarga, kajaba lembut, artikel kasebut ora nyebabake apa-apa ...
  22. aleksandr.k
    aleksandr.k 7 Juni 2015 12:07
    +1
    Thanks kanggo Kam Fursenko lan Livanov
  23. Zlyden.Zlo
    Zlyden.Zlo 7 Juni 2015 13:36
    +4
    Manajemen pabrik sing ora kompeten (ing akeh kasus .. nanging bisa ngetung dhuwit kanthi sampurna). Ing toko-toko. Tujuane mung kanggo ngirit dhuwit lan njupuk dhewe. Overhaul ing toko teka nganti meh siji lukisan peralatan yaiku 30 taun. lawas ing mode operasi hard (tanduran pipa) Wong padha ora pengin pindhah menyang kategori sing luwih dhuwur, deprivasi saka premi permanen (tarif 10-15 ewu, liyane premi) Lan saiki sampeyan bisa surak surak , kita bakal ngunggahake Rusia saka dhengkul ... Kanthi sikap kaya ngono, kemungkinan bakal tiba luwih kuwat ....
  24. Justme
    Justme 7 Juni 2015 14:31
    +6
    Ora ana "kekurangan staf".
    Lan ora mung babagan gaji.
    Deleng carane karya dhewe diatur ing kana, struktur kompetensi piramida kontrol, sistem regulasi ...
    Aku bali menyang industri angkasa ing 2007-2012.
    Humor kasebut ana, meh wae, bisa ngganti kabeh pangembang lembaga riset elektronik:
    padha nggawe proyek ing 51 pemroses (iki banget prasaja lan primitif), proyek iki ora duwe blok teknologi normal, tingkat profesional piranti lunak ditempelake - programer normal nelpon iki go * ora-kode, TCTerms liyane subtle - matématika lan profesional sawijining expression ing program ditempelake - ing wektu luang, Aku matèni enom star-pangarep-arep saka Research Institute 50 kaping ing kacepetan eksekusi kode. Tingkat karya desain - ing pungkasan taun 80-an - awal 90an, aku ngajar PCAD-4.5 umum lokal. Wiwit iku, padha ngelingi lan mung ngerti carane nggambar garis, bunder lan persegi dowo ana.
    Dijelasake kanthi jelas yen partisipasiku ing proyek kasebut ora dikarepake ing kene. Gaji cilik - mangga - mung kanggo teka kerja

    Aku isih melu proyek. Lan jenis humor apa nalika ing diagram jaringan, aku nemokake yen ing diagram jaringan, asil tahapan kerja dipikolehi sadurunge wiwitan nyata. Ing dina iku, aku aktif makarya freelancing lan outsourcing (kalebu kanggo Amerika) lan nindakake kabeh pembangunan lan produksi prototipe dhewe lan luwih apik. Ana konflik serius antarane logika nggawe technique anyar iki miturut proyèk sandi (kene aku dadi ideologist nyata) lan kasunyatan sing aku mung enem kanggo ndhuwur lan bodho Network Graphics.

    Akeh tembung ing artikel kasebut dicritakake babagan kekurangan kualifikasi wong enom.
    Umume nom-noman ora duwe motivasi kanggo nindakake latihan teoretis lan matematika kanthi serius. Lan kanggo asil, sampeyan kudu kerja ing kene nganti pirang-pirang dekade. Lan asil dhuwur saka pemuda individu yaiku dheweke ngetutake spesialis sing mbuwang dhuwit kanggo kualifikasi. Padha cemlorot karo "cahya sing dibayangke".
    Lan saiki kita ndeleng calon, dokter ilmu, insinyur mekanik sing diajeni .., akademisi ilmu ruang angkasa - sing duwe status, nanging saka sapa, kaya susu wedhus, dheweke menek sampeyan - "ayo susu sampeyan .."
  25. loaln
    loaln 7 Juni 2015 15:49
    +3
    Kutipan: bungkus permen13
    RUSSIAN nunggu nalika padha teka marang lan OFFER proyek
    *WONG ASING* - GOLEK Dhewe


    Banjur roket tiba. Aku bisa "nyetel" wong Uzbek ing kana. Dheweke bisa nindakake apa wae lan ora sopan babagan gaji. Bener, ternyata saka kaping lima. Wah, ora ana apa-apa, akeh rudal. Lima kurang, sepuluh, ing 50 taun bakal ana liyane.
    Obrolan bocah-bocah. Backlog, ing wiwitan abad kaping 20, saya suda, ing endi wae ing 30 taun, lan ing wiwitan taun 21 lan 50 ora bakal cukup. Dadi, kabeh potensi kita (ilmiah lan pendidikan) wis diowahi dadi kemampuan kanggo mangan Snickers. Nanging, iku uga apik!
    1. Bayonet
      Bayonet 8 Juni 2015 07:50
      +1
      Kutipan saka lol
      Banjur roket tiba.

      Sakabèhé....
  26. Savai
    Savai 7 Juni 2015 19:32
    +5
    Keahlian kerja prakteke ora dibayar, Penghasilan nyata ora kena dideleng ing koran pariwara, nanging kudu dijaluk marang sing kerja ing kana, pamor pakaryan kerja wis diidak-idak ing lumpur. lsp.
  27. bagel
    bagel 7 Juni 2015 22:48
    +1
    Kepiye cara milih Shoigu kanggo mimpin Kementerian Pendidikan? Lan jujur, yen ana wong sing luwih kuwasa tinimbang dheweke? Luwih becik yen dheweke dadi presiden.
  28. Elena2013
    Elena2013 8 Juni 2015 01:29
    +1
    Lan apa sing bisa diarepake kanthi pendekatan kasebut?
  29. sergeysergey69
    sergeysergey69 8 Juni 2015 02:33
    +2
    Dadi perlu kanggo ngundang spesialis saka sawijining, amarga padha dhewe kontribusi kanggo iki, nolak kerjasama ekonomi karo Rusia, kanggo menehi wong kewarganegaraan, karya, omah, etc., kaya Yankees njupuk spesialis Jerman sawise perang, saiki kabeh wiwit. kanthi serius - Aku mikir anggaran negara ora nandhang sangsara, ing kasus apa wae - luwih cepet lan luwih murah nganti kita tuwuh personel, nanging ana sing ngandhani yen kita kudu nyepetake babagan iki!
  30. Storsh
    Storsh 26 Juni 2015 14:24
    0
    Kutipan saka: vvvvv
    ing Rusia, sistem pendidikan saiki ana sejatine sifate kanggo tujuan komersial - kanggo extract dhuwit saka siswa, lan apa padha sabanjuré - ora Care ...

    Mon cher, ing vena iki, pendidikan bisa pungkasan ... Kaping pisanan, Negara dhewe (aku tresna Motherland)! Delengen - Negara wis mbuwang wargane ing kabeh !!! Omah, kerja, obat-obatan, pendidikan ... Apa wae! Lan sawise luwih saka 20 taun, ana sing pengin golek spesialis kanthi huruf kapital ing proyek kerah biru? Lan sapa sing nyiapake? Apa negara butuh dheweke? Utawa dheweke butuh ahli ekonomi lan pengacara luwih akeh???
    1. telat
      telat 1 Juli 2015 09:16
      0
      Tengen ing kabeh. Pabrik ing ngendi aku kerja duwe sekolah kejuruan khusus (lyceum) bebarengan, ing endi wae ing pungkasan taun 90-an pabrik kasebut mbuwang kabeh aset sing ora perlu (sanatorium, sekolah kejuruan, sekolah teknis lan lembaga). Kanthi inersia, siswa digawa latihan nganti pertengahan 2000-an. Saiki, kabijakan pabrik babagan personel kaya ing ngisor iki - Kita makaryakke buruh kanthi pengalaman lan pangkat paling ora 5th. Amarga gambar tanduran kurang - ora ana sing pengin teka))) Personel ora dilatih, sing tetep + rekrut karyawan tamu (ing pickup) lagi kerja.