Review militèr

Akeh kapal selam anyar

12
Pembelanjaan kapal selam diprediksi bakal rekor paling dhuwur ing dekade sabanjure

Pola pembelanjaan pertahanan ing saindenging jagad saya suwe saya ganti amarga pasar produk militer (MP) ing negara-negara berkembang entuk sing luwih maju.

Ing tangan siji, dinamika pasar produk pertahanan gedhe ing negara-negara Kulon lan wilayah Asia Timur Laut (NEA) wis suda banget ing taun-taun pungkasan lan dasawarsa sabanjure bakal ditondoi kanthi tingkat pertumbuhan sing murah. Miturut ahli Avacent Analytics, pasar senjata bakal tetep stabil ing mangsa ngarep. Ing sisih liya, negara-negara berkembang ing Timur Tengah, Kidul lan Tenggara (SEA) Asia wis nambah belanja pertahanan kanthi signifikan akhir-akhir iki. Dikarepake yen tren iki bakal dadi apik banget ing dekade sabanjure. Utamane, belanja pertahanan anggota Dewan Kerjasama Teluk (GCC) ngluwihi volume pasar sing luwih diwasa ing negara-negara ing wilayah NEA lan dadi sumber bathi paling gedhe kanggo manufaktur senjata lan peralatan militer Barat (kanthi pangecualian, mesthi, saka AS lan Eropa Kulon). Perlu dicathet ing kene yen ahli Avacent Analytics nggunakake data mung kanggo negara-negara sing perusahaan pertahanan Barat bisa nindakake bisnis lan melu tender. Sistem GPS (Platform lan Sistem Global) sing digunakake dening Avacent Analytics ngemot informasi babagan 50 negara (ora kalebu AS), sing kalebu 95 persen pasar pertahanan sing kasedhiya kanggo pemasok Kulon. Informasi babagan negara kayata Rusia, China, Iran ora kalebu ing analisis.

Tren iki nggawe kesempatan lan tantangan anyar kanggo perusahaan pertahanan Barat. Produsen butuh pangerten sing luwih jero babagan dinamika fungsi pasar senjata ing negara lan wilayah individu, uga kabutuhan konsumen supaya tetep kompetitif. Pasar Asia Kidul-Wétan, Asia Kidul lan, kanggo ombone tartamtu, negara-negara Teluk Persia ditondoi dening usaha pancet kanggo nggawe industri pertahanan lokal saged independen marem kabutuhan akeh saka angkatan bersenjata nasional. Ing wektu sing padha, panjaluk sing terus-terusan ing bidang senjata berteknologi tinggi lan peralatan militer mbutuhake kerjasama sing cedhak karo manufaktur manca. Iki bakal menehi kesempatan sing signifikan kanggo perusahaan Barat kanggo nggedhekake kegiatane, utamane ing kasus kemitraan karo perusahaan pertahanan lokal ditindakake ing tingkat strategis.

Eropa Kulon

Senadyan stagnasi wektu sing suwe ing belanja pertahanan, pasar senjata Eropa Kulon bakal tetep paling gedhe (ora kalebu AS) sing kasedhiya kanggo manufaktur pertahanan ing mangsa ngarep. Nanging, wutah bakal dadi salah siji sing paling alon. Sajrone limang taun kepungkur, belanja pertahanan negara-negara ing wilayah kasebut mudhun rata-rata 2,7 persen. Akun investasi pertahanan wis luwih angel, mudhun rata-rata 2010 persen wiwit 11,7 amarga penghematan fiskal.

Akeh kapal selam anyar

Foto: wikimedia.org


Ahli Dana Internasional percaya manawa tren iki bakal angel diatasi sajrone dekade sabanjure kanthi latar mburi tren finansial negatif. Wutah rata-rata taunan ing belanja pertahanan ing kondisi kasebut ing 2015-2024 bakal dadi 2 persen, lan investasi ing industri pertahanan - 2,4 persen. Struktur biaya wis samesthine kanggo ngganti. Kanggo personel, bakal mudhun saka 39 dadi 37 persen, dene kanggo pangopènan lan operasi senjata lan peralatan militer bakal mundhak saka 28 dadi 29 persen. Iki nggambarake tren kanggo nambah belanja pertahanan sanajan ngadhepi nyuda ukuran tentara negara-negara Eropa Kulon.

Asia wetan

Ing negara-negara Asia Timur Laut (NEA) ing 2015-2024, para ahli percaya, tren kasebut bakal meh padha karo ing Eropa Kulon. Senadyan mundhak tajem ing belanja pamilike saka RRC, total budget pertahanan Jepang, Republik Korea lan Taiwan wis suda dening 4,2 persen ing limang taun kepungkur. Ing wektu sing padha, ing wektu sing dituduhake, kenaikan rata-rata tahunan belanja militer dening negara-negara ing wilayah kasebut bakal dadi 3,4 persen, lan investasi ing industri pertahanan - 3,6 persen. Iki amarga akeh ketegangan ing wilayah kasebut. Ora bakal ana owah-owahan sing signifikan ing struktur belanja pertahanan. Pangeluaran kanggo personel bakal suda saka 42 dadi 40 persen, dene persentase dana kanggo pangopènan lan operasi peralatan bakal meh ora owah.

Kanggo umume, penurunan belanja pertahanan saiki ing wilayah NEA disebabake dening respon Jepang marang masalah ekonomi. Senadyan pratelan saka pamrentah negara kasebut, belanja pertahanan kasebut dikira mung mundhak 1,6 persen saben taun sajrone dasawarsa sing bakal teka. Anggaran pertahanan Jepang 2015 wis bola-bali ditondoi minangka sing paling gedhe (ing paling anyar crita negara) - jumlahe 4,9 triliun yen (udakara 48 milyar dolar AS). Ing periode 2005-2012, pangeluaran sing cocog dikurangi. Sadurungé, puncaké tekan ing taun 2005, nalika 4,83 triliun yen ($47,3 milyar) dialokasikan kanggo pertahanan. Ing 2012, 4,6 triliun yen (44 milyar dolar) dialokasikan kanggo tujuan kasebut. Ing latar mburi tokoh kasebut, rekor 2015 ora katon apik banget. Kajaba iku, fluktuasi yen nglawan dolar AS nyuda daya beli mata uang Jepang ing pasar internasional, sing nyebabake nyuda kemampuan kanggo tuku senjata lan peralatan militer buatan manca.

Ing basis mata uang sing disetel, anggaran pertahanan Jepang 2012 bakal dadi $58 milyar. Ing konteks iki, kudu dielingake yen belanja pertahanan kanggo taun kasebut diakoni minangka sing paling murah wiwit taun 2003.

Kosok baline, anggaran pertahanan Taiwan lan Republik Korea saya tambah akeh sajrone limang taun kepungkur. Tren iki, para ahli percaya, bakal terus ing 2015-2024. Republik Korea bakal terus mimpin kanthi rata-rata tingkat pertumbuhan anggaran pertahanan taunan 4,9 persen.

negara Teluk

Salah sawijining tren modern sing paling nggumunake yaiku kenaikan biaya sing cocog karo negara-negara GCC. Swara limang taun kepungkur, padha mundhak 8,8 persen saben taun. Akibaté, wilayah kasebut dadi pasar senjata sing paling njanjeni (saliyane Eropa Kulon lan Amerika Serikat), ngluwihi Asia Timur Laut. Nanging, miturut para ahli, pangembangan militer GCC bakal rada alon lan sajrone dasawarsa sabanjure, rata-rata wutah taunan ing biaya sing cocog bakal mung 1,1 persen. Dikarepake yen peralatan anyar dipesen lan dikirim, bagean biaya kanggo operasi lan pangopènan ing total anggaran pertahanan bakal mundhak saka 27 persen ing 2014 dadi 36 persen ing 2024. Dianggep manawa penurunan rega minyak utawa ketegangan ing wilayah kasebut ora bakal duwe pengaruh sing nyata ing proses kasebut ing wektu sing cendhak.

Asia Tenggara

Pakar Barat percaya yen wutah belanja pertahanan ing Asia Tenggara ing 2015-2024 bakal signifikan banget. Ing taun 2010, Asia Tenggara luwih cendhek tinimbang Eropa Kulon, Asia Timur Laut, anggota GCC lan Asia Kidul ing indikator iki. Nanging, ing taun 2011, wilayah kasebut ngluwihi Asia Kidul babagan total belanja pertahanan. Dianggep rata-rata wutah taunan belanja pertahanan ing negara-negara Asia Tenggara bakal dadi 5,7 persen ing 2015-2024 lan bakal nyedhaki indikator NEA sing cocog, lan investasi ing industri pertahanan bisa tekan 5 persen (angka paling dhuwur kanggo wilayah ing ngisor iki). pertimbangan). Struktur anggaran pertahanan negara-negara Asia Tenggara didominasi dening pengeluaran kanggo personel, operasi lan pangopènan peralatan (udakara 70 persen). Dana sing luwih cilik disedhiyakake kanggo riset lan pangembangan, uga kanggo tuku senjata lan peralatan militer. Tren iki samesthine bakal terus.

Asia Kidul

Pembelanjaan pertahanan dening negara-negara Asia Kidul saya suwe saya suwe saya suwe saya suwe, kanthi tingkat 1,2 persen saben taun. Ing latar mburi iki, conto India utamané katon. Ing 2010-2014, rata-rata wutah taunan ing belanja pertahanan negara iki 7,5 persen ing mata uang nasional. Nanging wiwit taun 2005 nganti 2014, nilai rupiah mudhun 40 persen marang dolar AS. Akibaté, daya beli mata uang India wis suda banget, sing nyebabake pembekuan sawetara program kanggo akuisisi senjata manca lan peralatan militer. Faktor iki, ditambah karo birokrasi, rumit banget ing proses modernisasi angkatan bersenjata nasional, sing bakal tetep relevan ing mangsa ngarep.



Amarga kurs mata uang nasional liyane ing negara-negara Asia Kidul sing relatif stabil, para ahli Barat percaya yen rata-rata wutah taunan ing belanja pertahanan negara-negara ing wilayah kasebut bakal tekan 2015 persen ing 2024-5,2. Wutah investasi ing industri pertahanan ing wektu sing ditemtokake bakal dadi 4,8 persen (ing limang taun kepungkur - mung 1,9 persen).

Struktur anggaran pertahanan negara-negara ing wilayah kasebut bakal owah kanthi ora pati penting sajrone periode kasebut. Bagean biaya kanggo personel bakal ana ing tingkat 29 persen, dene persentase biaya kanggo operasi lan pangopènan peralatan bakal mundhak saka 29 ing 2014 dadi 33 ing 2024. Nanging, yen ana fluktuasi sing signifikan ing kurs, ramalan iki bakal ilang relevansi.

Apa sing kudu ditindakake para penjual?


Ing wayahe, manufaktur Amérika manggoni posisi anjog ing pasar senjata internasional. Nanging, kompetisi tambah akeh, utamane saka industri pertahanan Rusia. Produsen Eropa Kulon, Israel lan China nyoba ngupayakake.

Pasar senjata sing dikembangake ing Eropa Kulon lan Asia Wétan nyukupi panjaluk utamane liwat perusahaan lokal, sing entuk akeh investasi kanggo pertahanan. Pasar kasebut bakal terus dadi peran utama ing dekade sing bakal teka. Nanging, akeh manufaktur bakal bisa nindakake luwih apik ing pasar senjata sing berkembang, ing ngendi pengaruh pemasok lokal luwih sithik amarga pangembangan teknis sing luwih lemah. Mangkono, bagean saka bathi perusahaan Eropa lan Amerika Kulon sing ditampa saka situs kasebut bakal saya tambah.

Pasar peserta GCC bakal dadi salah sawijining sing paling njanjeni. Contone, 95 persen kontrak kanggo pasokan senjata lan peralatan militer ing 2010-2014 ditransfer menyang perusahaan manca. Panggabungan mung manufaktur Amerika ing wektu sing ditemtokake yaiku 59 persen. Dianggep manawa katergantungan wilayah kasebut marang pemasok manca bakal terus. Senadyan pembangunan samesthine saka manufaktur lokal, padha samesthine ora bisa nggawe peralatan militèr teknologi dhuwur kayata pesawat tempur, peralatan angkatan laut, lan sistem pertahanan rudal.

Asia Kidul-Wétan uga terus gumantung banget marang senjata impor lan peralatan militer, sing nyumbang 2010 persen saka total kontrak ing 2014-88. Sajrone periode iki, pasar didominasi dening Amerika Serikat (43,5 persen) lan Rusia (13 persen). Dikarepake yen ing mangsa ngarep, nalika industri pertahanan berkembang, Republik Korea bakal dadi pemasok senjata lan peralatan militer sing penting kanggo wilayah kasebut. Ing dasawarsa sing bakal teka, pabrikan Indonesia uga bisa berkembang kanthi cepet. China bakal tetep dadi pemain penting ing pasar.

Ing Asia Kidul, faktor politik terus mengaruhi pasar senjata. Pakistan lan Afghanistan bakal tetep dadi panampa bantuan AS. Islamabad uga arep ngembangake kerjasama militer-teknis karo Beijing, sing nyedhiyakake, utamane, pejuang JF-17 / FC-1 Thunder lan kapal selam diesel-listrik (DEPL). Niat India kanggo nggawe lokalisasi produksi senjata lan peralatan militer sabisa-bisa bakal nyuda bagean pemasok asing ing pasar senjata negara iki lan kabeh wilayah. Ing wektu sing padha, New Delhi gumantung banget marang teknologi militer asing. Mulane, kesimpulan kontrak karo manufaktur manca bakal terus, nanging ing perjanjian kasebut, perhatian sing signifikan bakal dibayar kanggo macem-macem kewajiban offset lan transfer teknologi. India bubar nggedhekake dhaptar panyedhiya senjata kanggo kalebu ora mung Rusia, nanging uga perusahaan Amerika lan Eropa Kulon. Nanging, tape abang lokal wis samesthine kanggo duwe impact negatif ing proses nggawe kesepakatan.

Perspektif maritim


Miturut ahli Avacent, wutah taunan pasar kapal selam bakal dadi 2015 persen ing 2024-10,5. Ing limang taun pungkasan, 24 milyar dolar wis digunakake kanggo jinis TDC iki ing wilayah sing dianggep. Ing 2015-2024, jumlah kasebut samesthine dadi $ 118,5 milyar (kalebu $ 44 milyar sing bakal dialokasikan ing 2015-2019). Preduli saka watesan anggaran, Eropa Kulon bakal dadi kekuwatan utama ing pasar kapal selam. Pembelanjaan taunan wilayah kanggo jinis TDC iki bakal tikel kaping pindho ing taun 2015–2024. Kajaba iku, akeh negara Eropa Kulon, nalika nyuda belanja pertahanan, bakal menehi pilihan kanggo kapal selam. Prancis wis samesthine kanggo nandur modal ing kapal selam kelas Barracuda, nalika Inggris wis samesthine kanggo nandur modal ing Astute lan panggantos saka kapal selam Vanguard-kelas. Negara-negara Nordik, sing wis gabung ing pangembangan kapal selam kanggo ngirit wektu lan biaya, uga bakal nggunakake kapal selam kelas anyar.

Asia Tenggara bakal dadi pasar paling penting nomer loro kanggo kapal selam, biaya negara-negara ing wilayah kasebut kanggo kapal selam bakal tuwuh kanthi tingkat taunan 13,7 persen. Program utama yaiku tuku kapal selam kelas Chang Bogo dening Indonesia lan tuku kapal selam Australia kanggo ngganti kapal selam kelas Collins.

Negara-negara GCC uga kepengin entuk kapal selam.

Para ahli ngira pasar kapal permukaan kurang rosy. Rata-rata tingkat pertumbuhan taunan ing 2015-2024 ditemtokake ing tingkat 7,4 persen. Kaya sing wis direncanakake, negara-negara GCC bakal tikel kaping pindho mbuwang ing armada permukaan lan peralatan sing gegandhengan. Eropa Kulon bakal nambah belanja taunan kanggo kapal permukaan kanthi 8,7 persen sajrone dekade sing bakal teka.

Jepang lan Australia bubar ngrampungake program utama kanggo tuku TDC (Akizuki/Akizuki lan Atago/Atago, uga kapal serbu amfibi kelas Hobart/Hobart lan Canberra/Canberra), sing bakal nyuda biaya kasebut. negara menyang armada permukaan ing 2015-2024.

Kanggo wilayah SEA sajrone periode kasebut, kapal permukaan bakal tetep relevan amarga rong alasan: ancaman sing saya tambah saka China lan pembajakan maritim. Sajrone sepuluh taun sabanjure, Indonesia, Malaysia, Singapura, Thailand lan Vietnam bakal entuk akeh kapal frigat lan korvet, uga kapal patroli. Dianggep yen biaya negara-negara SEA kanggo armada permukaan bakal ngluwihi indikator sing cocog karo negara NEA ing taun 2019.

rencana dhuwur langit


Sajrone limang taun kepungkur, pasar seni bela diri paling gedhe penerbangan teknologi (saliyane Eropah Kulon lan AS) dadi negara GCC lan Asia Tenggara. Ing 2010-2014, Arab Saudi dadi panuku utama peralatan penerbangan ing wilayah GCC, sing entuk pejuang Typhoon saka konsorsium Eurofighter (Eurofighter) lan Boeing F-15SA. Dikarepake ing 2018 negara iki pungkasanipun bakal nampa Typhoons lan F-15SA, lan uga bakal nindakake program modernisasi ekstensif kanggo terakhir. Akibaté, biaya tuku pesawat dening Arab Saudi bakal mudhun, lan pangopènan bakal mundhak. Negara-negara ing Asia Kidul-Wétan bakal terus nambah belanja kanggo akuisisi pesawat tempur ing dasawarsa sing bakal teka. Australia lan Singapura, sing bubar entuk pesawat tempur F/A-18E/F Super Hornet lan F-15SG, bakal miwiti operasi pesawat tempur siluman F-35A Lightning II generasi kalima paling anyar. ). Indonesia arep miwiti fase produksi program pesawat tempur KF-X anyar ing taun 2. Dikira Asia Tenggara bakal ngluwihi GSSAPZ ing wiwitan taun 2018-an babagan volume pasar penerbangan tempur.

Nanging, miturut para ahli, pasar paling gedhe kanggo penerbangan tempur ing pungkasan dekade sing bakal teka yaiku Asia Kidul, sing bakal ngliwati wilayah Asia Tenggara lan GCC lan (mbokmenawa) Eropa Kulon. Pasukan pendorong utama yaiku India, sing, saliyane perakitan Su-30MKI sing dilisensi, saiki lagi ngomong babagan tuku Rafale Prancis (Rafale) lan ngleksanakake program bebarengan karo Rusia kanggo nggawe pesawat tempur FGFA generasi kaping lima. (Pesawat Tempur Generasi Kelima). New Delhi uga arep nggedhekake armada pesawat transportasi militer lan nganyarke helikopter.

Ahli Avacent percaya yen pasar UAV bakal berkembang kanthi aktif ing dekade sabanjure. Saiki, perusahaan Amerika lan Israel mimpin. Pangsa pasar manufaktur Eropa mudhun saka 66 persen ing 2010 dadi 39 persen ing 2014. Negara-negara Asia Kidul, kanthi kontras, nambah kehadirane saka 9,5 dadi 21 persen ing wektu sing padha.

Pengeluaran helikopter samesthine bakal munggah ing 2016, sawise iku bakal wiwit mudhun terus nganti pertengahan 2020-an. Pembalap utama pasar iki bakal dadi kendaraan serbaguna, sing samesthine bakal stabil sajrone wektu kasebut. Ing kasus iki, conto sing paling penting yaiku India, sing arep ndarbeni 197 Rusia Ka-226T ing program LUH (Light Utility Helicopter), sawetara sing bakal diwenehake dening Rusia, lan liyane India bakal ngumpul kanthi mandiri miturut lisensi.

Tangki Ing pasar


Ahli Avacent percaya yen pasar global kanggo kendaraan lapis baja ora bakal owah ing dekade sing bakal teka. Pelanggan paling gedhe yaiku Eropa Kulon lan Asia Timur Laut, sing dadi produser lokal. Negara-negara Eropa saiki ngetrapake program utama kanggo entuk kendaraan tempur lapis baja (AFV) anyar. Inggris tuku kendaraan tempur lapis baja Scout-SV (Scout-SV), Prancis tuku kendaraan tempur infanteri roda VBCI (Véhicule Blindé de Combat d'Infanterie), lan Jerman tuku operator personel lapis baja Boxer lan kendaraan tempur infanteri sing dilacak Puma. Kendaraan tempur iki bakal dadi basis pasar Eropa Kulon. Republik Korea bakal dadi salah sawijining pemain utama ing bidang kendaraan lapis baja ing pasar wilayah NEA. Ing 2015-2024, negara iki arep nyedhiakke udakara $ 1,5 milyar saben taun kanggo tuku tank tempur utama (MBT) K2 Black Panther (Black Panther) lan kendaraan tempur infanteri K21.

Ing wilayah liyane, mboko sithik nguwasani produksi kendaraan tempur mandiri. Conto sing paling nggumunake yaiku UAE, sing nampilake AFV Enigma roda dhewe ing pameran senjata internasional IDEX 2015. Indonesia lan Singapura nindakake proyek ing arah kasebut. Minangka analis nandheske, pangembangan manufaktur nasional complicates aktivitas perusahaan pertahanan Amérika lan Eropah Kulon loro ing Asia lan ing wilayah Teluk Persia.
Pengarang:
Sumber asli:
http://vpk-news.ru/articles/25575
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bromine
    bromine 13 Juni 2015 07:43
    +3
    Lan Jerman kuna Typ 209 ing foto, kaya, menyang panggonan apa ing teks?
  2. Talgat
    Talgat 13 Juni 2015 09:14
    +3
    Sampeyan uga bisa nambah manawa perdagangan senjata ora mung bisnis, nanging uga geopolitik lan alat konfrontasi antarane klompok kekuwatan.

    Faktor pangsa pasar lan bathi ora mung siji

    Contone, kanthi ngedol senjata menyang Venezuela lan sekutu ALBA, Rusia nggawe konfrontasi karo Amerika Serikat, nalika ora mbuwang sumber daya utawa nggunakake angkatan bersenjata kanthi langsung,

    Padha karo dodolan senjata menyang Suriah lan Iran.

    Kanthi adol senjata menyang Vietnam, Rusia main ing sisih China, sanajan katon yen China lan Vietnam "kontra" lan China ora kudu nyetujoni adol senjata dening Rusia menyang Vietnam - nanging nyatane bakal luwih elek. yen Vietnam wiwit tuku senjata eksklusif Amer - lan ana, sawise kabeh, ndandani babar pisan - pangopènan - spare parts, etc., panuku tansah dadi gumantung ing bakul.

    Yaiku, kanggo China, Vietnam bakal luwih apik gumantung saka Federasi Rusia, lan mbok menawa kabeh wong bakal setuju kanthi tentrem. tinimbang gumantung ing AS
    1. Evgeniy667b
      Evgeniy667b 13 Juni 2015 19:55
      0
      Iku misale jek luwih sing Federasi Rusia ngedol senjata kanggo saben wong sing mbayar, tanpa arep menyang rincian babagan gerakan luwih. Sing, iku mokal kanggo prédhiksi ngendi iku bakal mungkasi ing mangsa, ing tangan kang. Ing tatanan saka IG, contone. Lan yen kita njupuk menyang akun Kapabilitas Komplek militèr-industri Russian, peralatan, personel, padha ora karet. Yen perusahaan mbangun kapal selam ekspor, tegese armada domestik ora bisa dilayani, negara kasebut wiwit stagnasi lan ora mungkin armada kasebut bisa ngatasi ancaman potensial. Ing cendhak, kaya iki.
  3. TsUS-VVS
    TsUS-VVS 13 Juni 2015 16:23
    0
    Pira prau sing dibutuhake? bisa operator pesawat lan sawetara jenis dhasar ngambang sing basis kapal selam lan kapal dadi luwih apik?
  4. albanian
    albanian 13 Juni 2015 16:55
    +3
    Aku maca artikel, ing asas, Analyst ing biaya saka perusahaan Western lan plans dhewe, gulung ing topik artikel. Pitakonan, ngendi kapal selam? )
    Nanging siji cara utawa liyane, nomer migunani, sampeyan ndeleng, padha bakal teka ing Handy ngendi.
  5. Denis
    Denis 13 Juni 2015 17:37
    +1
    India, sing, saliyane perakitan lisensi Su-30MKI, saiki lagi ngomong babagan tuku Rafale Prancis.
    Hindu isih sing master dagang guts, nanging pengalaman karo pedagang saka Prancis banget mardika ora mulang apa?
    Lan pitakonan kanggo penulis: "Apa prau selam kudu apa karo"?
  6. wong liyo1985
    wong liyo1985 13 Juni 2015 21:31
    0
    Kutipan: Evgeniy667b
    Iku misale jek luwih sing Federasi Rusia ngedol senjata kanggo saben wong sing mbayar, tanpa arep menyang rincian babagan gerakan luwih. Sing, iku mokal kanggo prédhiksi ngendi iku bakal mungkasi ing mangsa, ing tangan kang. Ing tatanan saka IG, contone. Lan yen kita njupuk menyang akun Kapabilitas Komplek militèr-industri Russian, peralatan, personel, padha ora karet. Yen perusahaan mbangun kapal selam ekspor, tegese armada domestik ora bisa dilayani, negara kasebut wiwit stagnasi lan ora mungkin armada kasebut bisa ngatasi ancaman potensial. Ing cendhak, kaya iki.

    Banjur Amerika Serikat utamane prihatin karo nyengkuyung ISIS, amarga dheweke minangka salah sawijining panyedhiya senjata utama kanggo Irak.
    Mesthine, paling apik kanggo nyedhiyakake senjata kanggo pesawat kita dhewe, pitakonan liyane, apa ana dana ing anggaran kanggo kapal selam sing padha lan liya-liyane?
    1. Evgeniy667b
      Evgeniy667b 14 Juni 2015 09:43
      0
      ISIS ora bakal nyerahake senjata apa wae, rencanane gedhe-gedhe lan skala gedhe. Padha ngumpulake kabeh sing bisa.
  7. Gunther
    Gunther 14 Juni 2015 19:40
    0
    pinter Pikiran wis dadi aku)
    Perlu nyewa kapal selam sing wis lawas menyang negara sing dikurung daratan.
    Angkatan Laut Republik Afrika Tengah!
    Prestige iku kabeh.
  8. wae09
    wae09 16 Juni 2015 13:04
    0
    Kutipan: TsUS-VVS
    Pira prau sing dibutuhake? bisa operator pesawat lan sawetara jenis dhasar ngambang sing basis kapal selam lan kapal dadi luwih apik?

    Sampeyan bisa langsung ndeleng - Angkatan Udhara.))) Persenjataan, pisanan kabeh, kudu imbang. Iki tegese pertahanan paling efektif kanthi kemampuan negara ing tahap saiki. Yen swells kabeh sumber daya kanggo mbangun target ageng ing wangun kapal induk (ora ana apa-apa kanggo nglindhungi) kanggo operasi nyerang ing zona segara, Rusia bakal ditinggalake ing ngisor gundhul dina iki ...)))
  9. wong liyo1985
    wong liyo1985 16 Juni 2015 13:31
    0
    Yen swells kabeh sumber daya kanggo mbangun target ageng ing wangun kapal induk (ora ana apa-apa kanggo nglindhungi) kanggo operasi nyerang ing zona segara, Rusia bakal ditinggalake ing ngisor gundhul dina iki ...))) [ / kutipan]

    Apa nutupi wilayah dhasar kanggo ngluncurake misil SSBN minangka tugas sing nyerang?
  10. wong liyo1985
    wong liyo1985 16 Juni 2015 13:54
    0
    Kutipan saka: strannik1985
    Yen swells kabeh sumber daya kanggo mbangun target ageng ing wangun kapal induk (ora ana apa-apa kanggo nglindhungi) kanggo operasi nyerang ing zona segara, Rusia bakal ditinggalake ing ngisor gundhul dina iki ...)))


    Amandemen.
    Apa sampeyan ora mikirake tugas kanggo nutupi kelompok telusuran lan serangan kapal sing nindakake pertahanan posisi SSBN, adhedhasar helikopter pertahanan anti-kapal selam kanggo nutupi wilayah saka kapal selam nuklir mungsuh?