Review militèr

Gagal Erdogan, utawa "Pungkasane Ratu tanggung jawab"

12
Ing pemilihan anyar ing Turki, Partai Kehakiman lan Pembangunan mung menang babagan 41% swara. Iki bakal menehi partai 258 kursi ing parlemen. Nanging, kanggo mbentuk pamaréntahan piyambak, sampeyan kudu entuk paling ora 276 amanat. Elinga yen sadurunge AKP nguwasani 327 kursi ing parlemen. Mangkono, Partai Kehakiman lan Pembangunan bakal dipeksa kanggo mbentuk koalisi kanggo pisanan wiwit 2003, lan R.T Erdogan paling kamungkinan kudu ngucapake pamit kanggo ngimpi nulis ulang konstitusi lan ngowahi Turki dadi republik presiden.

Gagal Erdogan, utawa "Pungkasane Ratu tanggung jawab"


Partai Kehakiman lan Pembangunan, sing "bapak pendiri" saiki yaiku Presiden Recep Tayyip Erdogan, mung menang 258 kursi ing parlemen ing pemilihan, sing menehi hak kanggo para ahli kanggo ngomong babagan kekalahan AKP lan Erdogan kanthi pribadi. Pancen, partai kasebut wis ilang status panguwasa, sing ora dipisahake wiwit 2003, nalika Erdogan pisanan njupuk jabatan perdana menteri.

Saiki partai kasebut dipimpin dening Perdana Menteri Ahmet Davutoglu, sing sadurunge dadi presiden. Davutoglu lan Erdogan minangka tandem kekuwatan Turki. Nanging, dheweke ora sukses ing tandem sing tahan suwe kaya sing dituduhake dening Putin lan Medvedev. Analis - loro Rusia, Kulon lan Turki - sadurunge mbandhingake Erdogan karo Putin kanthi alasan sing apik. Nanging saiki mbandhingake iki kudu rampung. Kurva karir Erdogan katon mudhun. Paling ora bakal ana republik presiden lan kekuwatan "sultan" ing Turki. Kajaba iku, Erdogan lan AKP kudu nganggep sentimen oposisi, sing nyebabake nyuda pemilih partai ing pemilihan. Kajaba iku, partai kasebut kudu nggawe keputusan parlementer minangka bagéan saka koalisi, lan ora mung, amarga wis luwih saka rolas taun. "Erdogan, pindhah liwat," ujare wong Turki kanthi swara.

Saliyane kabeh iki, ana uga kangelan karo koalisi. Nganti saiki, ora ana sing gelem ngatasi Erdogan ing parlemen.

Yen Partai Kehakiman lan Pembangunan duwe 40,8% swara lan 258 kursi ing parlemen, banjur Partai Rakyat Republik sisih kiwa tengah duwe 25% suara lan 132 kursi. Partai Gerakan Nasional menang 16,4% lan 80 kursi, dene Partai Demokrat Rakyat pro-Kurdi menang 13,1% lan 80 kursi. Iki minangka asil awal; final bakal announced mung sabanjuré minggu sawise wawasan saka banding, nuduhake RIA News ".

Kangelan, telu pihak sing wis mlebu Mejlis ora gelem ana apa-apa karo AKP. Analis mikir yen AKP kudu piye wae rembugan karo nasionalis (Partai Gerakan Nasional).

Nalika piyambakipun nyerat "Koran Rusia", pimpinan saka telung partai oposisi, sing uga mlebu parlemen, nyatakake ora gelem kompromi karo AKP.

Kerugian liyane kanggo Erdogan yaiku Partai Demokrat Rakyat, sing makili kepentingan minoritas (utamane wong Kurdi), mlebu Mejlis. Asil kasebut kira-kira 13% saka swara. Nyatane, pasukan politik anyar wis muncul ing Turki.

Dokter sajarah ing Science, Alexei Malashenko, anggota dewan ilmiah Carnegie Moscow Center, marang Rossiyskaya Gazeta babagan apa sing bisa diganti ing Turki sawise pemilihan kasebut. "Ketoke, bakal ana koalisi," ujare. - Wiwit Partai Kehakiman lan Pembangunan sing mrentah kalah (padha menang luwih sithik tinimbang sadurunge), kabeh bakal gumantung ing macem-macem kombinasi. Isih angel banget kanggo ngomong apa sing bakal kelakon sabanjure. Hubungan Rusia-Turki isih luwih apik tinimbang hubungan Rusia karo sawetara negara liya. Nanging wong Turki main game dhewe, nerusake saka kapentingane dhewe. Dikenal apa masalah sing muncul babagan aliran gas. Mulane, aku mikir bakal nemokake varian adaptasi bebarengan.

Miturut cara, Presiden Putin congratulated Erdogan dina sawise pemilihan.

Carane ngirimaken RBC referring menyang layanan pers Kremlin, Vladimir Putin congratulated kepala Turki ing kamenangan Partai Kehakiman lan Pembangunan ing pemilihan parlementer.

Obrolan telpon antarane pimpinan negara loro kasebut ditindakake kanthi inisiatif presiden Rusia. Putin lan Erdogan ngrembug masalah kemitraan antarane negara, pangembangan proyek gabungan ing sektor energi lan persiapan kanggo rapat kaping enem Dewan Kerjasama Tingkat Tinggi antara Rusia lan Turki.

Lan durung iku ora kamenangan .

Parlemen Turki duwe 550 kursi. Partai sing nduweni mayoritas absolut (luwih saka 2/3 saka kabeh kursi) nduweni kekuwatan sing wiyar lan bisa ngowahi konstitusi tanpa referendum. Hak iki sing dikarepake dening Partai Kehakiman lan Pembangunan, sing dipimpin dening Davutoglu, sekutu Erdogan. Nanging persis kepinginan kanggo kekuwatan tanpa wates, bisa uga nyebabake protes oposisi lan nyuda popularitas AKP lan Erdogan.

Minangka koran ngandika "Ndeleng", Erdogan duwe rencana serius: dianggep yen AKP bakal nampa 367 kursi lan ngowahi hukum dhasar negara - nggawe presiden republik. Malah 330 kursi bakal cukup: partai sing makili mayoritas konstitusional duwe hak kanggo miwiti owah-owahan sing cocog karo Undang-undang Dasar tanpa koordinasi karo partai parlementer liyane. Bener, ing kasus iki, referendum kudu dianakake. Saiki kahanan luwih elek kanggo AKP: usulan kanggo ngganti konstitusi kudu dikoordinasi karo anggota koalisi, lan sukses ora dikarepake ing kene. Kenging punapa? Amarga kabeh pihak sing mlebu ing Mejlis sadurunge nglawan amandemen konstitusi.

Aku ora seneng karo oposisi lan pernyataan Erdogan, ing ngendi dheweke ngaku yen sawise ngganti konstitusi, Turki bakal dadi kaya ... Inggris. "Pungkasane Ratu tanggung jawab," ujare. "Gazeta.ru" Erdogan, sing nerangake marang wong Turki carane sistem politik Inggris bisa dianggo.

Miturut Viktor Nadein-Raevsky, peneliti senior ing IMEMO, sawijining Turkologist sing mangsuli pitakon saka Gazeta.ru, "para pamilih nggawe supaya Erdogan, sing asring diarani" sultan ", ora entuk transformasi Turki republik dadi Turki. sawijining kekaisaran.”

Kahanan ekonomi sing rusak lan konflik ing Suriah makarya marang "sultan" (puluhan ewu pengungsi diwutahake menyang Turki, lan kelompok Islamis radikal dikuwatake ing wates kidul).

Pakar kasebut nyaranake manawa anggota Partai Gerakan Nasional bisa dadi mitra ing koalisi AKP. Analis mbandhingake partai nasionalis iki karo Sektor Kanan Ukraina: "Iki minangka supernasionalis, nanging ing Turki palet politik cukup maneka warna, lan bisa uga ana macem-macem koalisi."

Erdogan bakal ngadhepi kesulitan sing durung ana sadurunge kanggo mbentuk koalisi, ujare Semyon Bagdasarov, direktur Pusat Studi Timur Tengah lan Asia Tengah. "Kahanan kasebut menarik," ujare ahli kasebut ing koran kasebut "Ndeleng". - Ora ketompo carane kita kudu nganakake pemilihan liyane. Opsi iki saiki nyata banget. Yen ana pemilu liyane, kahanan bakal padha kaya saiki, lan bisa uga luwih parah kanggo Partai Keadilan lan Pembangunan.

Dadi, minggu sing bakal teka bakal nuduhake manawa Erdogan bisa negosiasi karo pesaing ing parlemen. Sanadyan salah sawijine mungsuh saka AKP dadi "negosiasi", sing dadi topik rembugan bisa uga mung babagan ngganti konstitusi. Koalisi, medeni presiden karo pemilihan anyar, bisa uga meksa Erdogan kanggo paling ora sementara ninggalake rencana kanggo nulis maneh hukum dhasar negara.

Miturut cara, AKP wis rong taun nggarap rancangan konstitusi anyar.

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. dalan-dalan
    dalan-dalan 11 Juni 2015 06:28
    +3
    Yen mung aliran Turki ora ditutupi.
  2. inkass_98
    inkass_98 11 Juni 2015 07:01
    +2
    Sampeyan kudu bisa luwih subtly karo wong, ora langsung kaya Davutoglu lane menyang negara Islam. Ya, lan karo oposisi kudu ngupayakake kebijakan sing beda. Sawise kabeh, dheweke ora entuk revolusi warna liyane saka biru.
  3. RuslanNN
    RuslanNN 11 Juni 2015 07:11
    +3
    Erdogan kudu sinau saka kita babagan pemilihan. Sampeyan ndeleng, aku bakal nampa 80-90 persen minangka "United Russia".
    1. genisis
      genisis 11 Juni 2015 10:31
      0
      Dadi dheweke nyoba
      Delengen pira wong Kurdi sing dicekel banjur diunekake.
      Ora, ora.)
    2. sgazeev
      sgazeev 11 Juni 2015 20:54
      0
      [quote = RuslanNN] Miturut cara, Presiden Putin ngucapake salam marang Erdogan sedina sawise pemilihan.A allusion subtle kanggo kahanan nglukis.
  4. Vladimir1960
    Vladimir1960 11 Juni 2015 08:51
    0
    Eh, kita duwe masalah nganti atap. Arah iki bisa ditindakake kanthi kualitatif lan karo Turki, bakal dadi pilihan sing menarik.
  5. JaaKorppi
    JaaKorppi 11 Juni 2015 10:16
    +1
    Rusia bakal mbangun pipa menyang tapel wates karo Turki lan proyek kasebut bakal ditutup! Wong-wong sing mikir yen bisa rembugan karo Amerika Serikat lan enem iku naif!
  6. Yeraz
    Yeraz 11 Juni 2015 12:57
    -2
    Kaya sing diarep-arep, kanthi gerakan pan-Arab lan pro-Kudian, dheweke yakin manawa sawetara wong Turki luwih milih nasionalis, lan sawetara wong Kurdi nyengkuyung dhewe amarga diwenehi kesempatan sing kaya ngono.
  7. Yeraz
    Yeraz 11 Juni 2015 12:59
    -1
    Punika asil pemilu pungkasan

    Partai AKP Erdogan
    CHP-Republikans (Kemalists)
    MHP-Nasionalis (Pan-Turkis)
    HDP-Kurds (bagean saka PKK).
  8. Yeraz
    Yeraz 11 Juni 2015 13:03
    -1
    Miturut cara kasebut, ing "pembantaian" sing diduga ditindakake marang wong-wong Armenia ing Turki, 4 etnis Armenia mlebu parlemen.


    Lan banjur ngliwati keponakan saka pimpinan organisasi teroris Kurdi Ocalan, sing wis pirang-pirang taun dipenjara lan isih dadi pimpinan organisasi iki.
    Iku demokrasi kanggo sampeyan, aku ora seneng karo demokrasi sing kaya iki.

    Kene dheweke ayu)
    1. genisis
      genisis 11 Juni 2015 13:35
      0
      Apa sampeyan ora nggunakake basa Rusia ing Institut St. Petersburg Kementerian Dalam Negeri? ))
      ing dinuga nindakake "pembantaian" Turki marang wong Armenia
      \
      Turki, sing nglakoni pembantaian Armenia.
      Lan mesthine, iki mung ing Azerbaijan, Turki, uga, bisa uga Pakistan.

      Ing Azerbaijan, wong Kurdi (Aliyev, Mehtiyev, Uyubov, Talibov, lsp.) mrentah negara kasebut, PKK ora diakoni minangka partai teroris, lan sampeyan, nanging, minangka bir millet eki dovlet)))
  9. sergey908
    sergey908 11 Juni 2015 16:08
    +1
    Erdogan mung pelacur politik!
  10. rasukan
    rasukan 11 Juni 2015 16:35
    -1
    Demokrasi - sliramu!