Review militèr

RPK-74 senapan mesin ringan lan modifikasi

54
Ing awal seventies, kartrij intermediate kurang-impuls anyar 5,45x39 mm digawe ing Uni Soviet. Nduwe sawetara kaluwihan tinimbang 7,62x39mm sing ana, kayata bobote luwih entheng, momentum recoil sing luwih murah, sawetara titik kosong, lsp. Diputusake kanggo nransfer tentara menyang gaman miturut kartrid 5,45 mm anyar. Proyèk sing relevan diwiwiti ing pertengahan taun suwidakan. Miturut asil kompetisi ing taun 1974, sawetara conto senjata anyar diadopsi dening tentara Soviet, kalebu RPK-74 senapan mesin ringan.

Ing pungkasan taun lima puluhan lan awal suwidakan, tukang senjata Soviet makarya kanggo nggawe senjata cilik anyar kanthi tingkat manunggalaken maksimum. Asil saka pendekatan iki kanggo nggawe senjata yaiku adopsi senapan serbu AKM lan senapan mesin ringan RPK. Sampel iki duwe sawetara beda sing katon, nanging adhedhasar prinsip umum, lan bagean sing padha digunakake ing desain kanthi cara sing paling akeh. Prioritas manunggalaken senjata mimpin kanggo kasunyatan sing karakteristik saka PKK minangka kabèh tetep ing tingkat "full-fledged" RPD senapan mesin cahya, nanging meh ora tuwuh. Nanging, militer wanted kanggo menakake produksi lan operasi liwat unifikasi, kang mimpin kanggo Adoption saka senapan mesin RPK karo panggantos bertahap saka RPD.



Kanggo kabeh kekurangane, ide nyawiji bedhil mesin lan bedhil mesin ringan diakoni minangka sregep lan migunani. Menawi mekaten, nalika ngembangaken senjata kanggo kartrij kurang-pulsa, iku perlu kanggo nggawe loro conto adhedhasar gagasan umum lan komponen. Kira-kira rolas proyek dikirim menyang kompetisi kanggo nggawe senjata kanthi ukuran 5,45x39 mm. Antarane desainer liyane, M.T. nampilake perkembangane. Kalashnikov, sing mutusake kanggo nerusake pangembangan gagasan sing muncul ing proyek AK ing pungkasan taun patang puluhan.

Kompetisi kasebut terus nganti pungkasan taun 1973. Kompetisi dhewe lan proyèk sing diusulaké dadi kapentingan sing apik, nanging meh kabeh conto pungkasane ditemokake ora cocog kanggo diadopsi lan dicopot saka kompetisi. Miturut asil saka macem-macem tes lapangan lan militèr, tes lan bandingaken, Komplek gegaman dikembangaké dening M.T. Kalashnikov. Ing wiwitan taun 1974, senapan serbu AK-74 lan senapan mesin ringan RPK-74 diadopsi.

Senjata Kalashnikov ing kartrij anyar minangka versi modifikasi saka sistem sadurungé. Nanging, proyek bedhil mesin RPK-74 ora bisa dianggep minangka owah-owahan prasaja saka RPK sadurungé. Saliyane kompatibilitas karo kartrij anyar, insinyur kudu ngatasi akeh masalah teknologi lan struktural. Dadi, RPK-74 kudu dianggep minangka pangembangan langsung saka gagasan sing diwujudake ing perkembangan sadurunge.

Nanging, loro bedhil mesin dikembangaké dening M.T. Kalashnikov dadi padha banget. Panggunaan gagasan buktiaken ana mimpin kanggo kasunyatan sing, ing arsitektur umum, RPK lan RPK-74 senapan mesin cahya meh ora beda-beda saka saben liyane. Loro-lorone conto duwe desain sing padha saka macem-macem unit, uga tata letak lan prinsip operasi sing padha. Kaya perkembangan Kalashnikov liyane, senapan mesin RPK-74 nggunakake gas otomatis kanthi stroke piston dawa.

RPK-74 senapan mesin ringan lan modifikasi


Kabeh komponen lan rakitan saka RPK-74 machine gun diselehake nang panrima utawa ditempelake ing sisih njaba. Desain kothak lan tutup durung ngalami owah-owahan gedhe ing babagan desain utawa teknologi produksi. Panrima dhewe digawe kanthi stamping, sambungan sing dibutuhake digawe kanthi welding. Ing tembok ngarep kothak kasedhiya unit kanggo nginstal tong minyak lan tabung gas. Bagian ngarep lan tengah kothak diwenehi ing rana obah, mburi - ing mekanisme tembak.

Akses menyang panrima ditindakake kanthi nggunakake tutup ndhuwur sing bisa dicopot. Tutup prangko ngaso ing mandeg ing ngarepe panrima lan dijamin karo kancing ing mburi. Kaya kothak kasebut, tutup kasebut dipinjam saka perkembangan liyane ing kulawarga.

Senapan mesin ringan RPK-74 nampa tong minyak sing relatif dawa, dirancang kanggo nyedhiyakake daya tembak sing dhuwur lan kemungkinan tembak intensif jangka panjang. Laras mesin gun, kaya ing kasus RPK, dawane 590 mm. Ing wektu sing padha, dawa relatif tong minyak wis tambah akeh. Dadi, RPK dawane laras 77,4 kaliber, lan RPK-74 - 108,25 kaliber. Fitur desain iki duweni efek positif ing sawetara karakteristik senjata, utamane ing kecepatan moncong.

Ing sisih tengah tong minyak, ing sisih ndhuwur wis kasedhiya stopkontak gas lan fastenings saka tabung gas karo piston. Senapan mesin nduweni desain mesin gas sing padha karo senapan serbu AK-74. Inovasi penasaran saka proyek RPK-74 yaiku nggunakake piranti moncong khusus. Ing moncong tong minyak ana thread kanggo nginstal slotted flash hider utawa lengen klambi kanggo nggunakake cartridges kosong. RPK dhasar ora duwe piranti kasebut. Tong kasebut dipasang tanpa kamungkinan panggantos. Iki nyederhanakake desain, lan uga bisa nyedhiyakake karakteristik pertempuran sing bisa ditampa.

Desain grup bolt minangka pangembangan luwih saka unit senapan mesin RPK lan digabungake karo bagean sing cocog saka AK-74. Amarga nggunakake kartrid anyar, klompok bolt wis ngalami sawetara owah-owahan. Dadi, potongan katon ing sisih kiwa operator bolt, dirancang kanggo nggampangake desain. Rana wis suda lan entheng, lan ora ana recess annular ing cangkir. Bentuk soket ejeksi sing kasedhiya ing bolt uga wis diganti.

Prinsip operasi otomatisasi tetep padha. Ing tumindak saka gas wêdakakêna, piston, rigidly disambungake menyang pigura bolt, actuated klompok bolt, sawise kang kasus cartridges ngginakaken dibusak. Ing tumindak spring bali, bolt dipindhah menyang posisi maju nemen lan, ngowahi, ngunci tong minyak. Kanggo ngunci, loro lugs lan grooves ing sisipan panrima digunakake.



Senapan mesin RPK-74, kaya perkembangan Kalashnikov liyane, nampa mekanisme pemicu tipe pemicu. Ing lumahing tengen panrima ana gendéra sekring-translator geni saka wangun ditepungi karakteristik. Ing posisi paling dhuwur, gendera kalebu sekring sing ngalangi USM. Kajaba iku, ing posisi iki, gendéra sacara fisik ngalangi gerakan klompok bolt. Ing rong posisi gendéra, geni siji lan otomatis diuripake. Desain senapan mesin USM kasedhiya diperlokaké saka bolt ditutup, i.e. sadurunge narik pemicu lan / utawa ngganti pin tembak, kartrij kudu ana ing kamar.

Nalika ngembangake senapan mesin RPK-74, sistem pasokan amunisi dipikirake maneh. Senapan mesin RPK iki dilengkapi karo majalah pindho baris wangun kothak sektor kanggo 40 babak utawa majalah drum kanggo babak 75. Kajaba iku, bisa nggunakake majalah standar saka senapan serbu Kalashnikov kanggo 30 babak. Nalika nggawe senjata kanggo kartrij pulsa kurang, diputusake kanggo ninggalake majalah drum. Sarana utama kanggo ngangkut lan nyuplai amunisi yaiku majalah sektor 45 babak. Kamungkinan nggunakake majalah otomatis kapasitas cilik uga wis dilestarekake.

Senapan mesin RPK-74 dilengkapi tampilan ngarep sing dipasang ing rak ing muzzle tong minyak lan tampilan mbukak. Sing terakhir nduweni tandha kanggo tembak ing jarak nganti 1000 m lan ngidini introduksi koreksi lateral.

Senapan mesin ringan awal RPK-74 dilengkapi fitting sing digawe saka kayu. Gegaman kasebut nampa handguard kanthi tutup tabung gas, grip pistol lan bokong. Wangun "otomatis" saka lengen digunakake. Bokong kasebut nduweni gulu sing kurang kekandelan, sing bisa dicekel nganggo tangan nalika ditembak kanthi penekanan. Swara wektu, perusahaan Soviet nguwasani produksi komponen plastik. Akibaté, bedhil mesin wiwit dilengkapi ora mung karo majalah, nanging uga karo bagean plastik liyane. Sajrone wektu, kabeh fitting diganti karo plastik.

Kaya sing sadurunge, senapan mesin ringan anyar nampa bipod lempitan. Padha ditempelake ing ngarep tong minyak, mung konco ngarep pemandangan gunung. Ing posisi sing dilipat, bipod diikat nganggo kancing lan tetep sejajar karo tong minyak. Sawise uncoupling, dheweke kanthi otomatis dikembangake menyang sisih kanthi bantuan spring.

Meh bebarengan karo versi dhasar saka RPK-74, versi lempitan saka RPKS-74 muncul. Bentenipun mung nggunakake hinged butt gunung. Yen perlu, mesin gunner bisa melu bokong kanthi ngiwa, amarga dawa total senjata wis suda dening 215 mm, dadi luwih gampang kanggo nindakake menyang ombone tartamtu.



Dawane total bedhil serbu RPK-74 yaiku 1060 mm, yaiku. 20 mm luwih dawa tinimbang RPK. Bentenipun ing dimensi iki amarga nggunakake arrester semangat. Bobot senapan mesin dhewe yaiku 4,7 kg, 300 g liyane ambruk ing majalah kosong. Modifikasi lempitan senjata kasebut 150 g luwih abot tinimbang sing dhasar. RPK-74 kanthi majalah dimuat bobote watara 5,46 kg. Mangkono, amarga dandan sing ana gandhengane karo panggunaan kartrij anyar, bisa nambah sawetara karakteristik. RPK dhasar karo majalah sektor kanggo 40 babak bobot 5,6 kg, i.e. luwih abot lan wis rada kurang amunisi siap-kanggo-nggunakake.

Desain otomasi gas sing wis kabukten kanthi sawetara inovasi njamin tingkat geni ing tingkat 600 putaran saben menit. Tingkat praktis geni, ing siji, gumantung ing mode operasi saka pemicu. Nalika nembak siji, parameter iki ora ngluwihi 45-50 babak saben menit, ing mode otomatis tekan 140-150.

Barel sing relatif dawa nyedhiyakake kecepatan awal peluru sing relatif entheng - nganti 960 m / s (miturut sumber liyane, ora luwih saka 900-920 m / s). Amarga iki, senapan mesin bisa nindakake geni sing efektif ing target lemah siji ing jarak 600 m utawa ing kelompok kanthi jarak nganti 1000 m. Iki uga diijini murub ing target udhara, nanging efisiensi sing bisa ditampa wis diraih. mung ing kisaran nganti 500 m.

Amarga laras abot, bedhil mesin bisa murub ing bledosan relatif dawa. Nanging, sawetara fitur saka operasi otomatis mimpin kanggo watesan tartamtu. Mangkono, diperlokaké saka bolt sing ditutup sajrone tembak intensif nyebabake risiko tembak spontan amarga pemanasan kasus kartrij saka kamar. Mangkono, penembake kudu ngawasi intensitas geni lan nyegah overheating unit.

Adhedhasar senapan mesin RPK-74 lan RPKS-74, modifikasi dikembangake kanthi kamungkinan nginstal piranti penampakan tambahan saka macem-macem jinis. Kasunyatan sing menarik yaiku modifikasi kanthi macem-macem huruf tambahan ing sebutan kasebut mung beda-beda ing jinis tampilan sing diwenehake karo kit. Gunung kanggo pandelengan padha manunggal lan bar ing lumahing kiwa panrima.



Senapan mesin ringan sing dilengkapi karo tampilan optik 1P29 nampa sebutan RPK-74P (RPKS-74P). Panggunaan NSPU, NSPUM utawa NSPU-3 wengi ngarsane nambah indeks "H", "H2" utawa "H3" kanggo jeneng gegaman basa, mungguh. Dadi, RPK-74 kanthi tampilan NSPU diarani RPK-74N, lan RPKS-74 kanthi produk NSPUM diarani RPKS-74N2. Nalika nginstal night sight, gumantung saka modifikasi, massa gun mesin dilengkapi bisa tekan 8 kg.

Produksi serial senjata anyar M.T. Kalashnikov wiwit taun 1974. Urutan produksi ditampa dening pabrik Molot ing kutha Vyatskiye Polyany, sing sadurunge ngasilake bedhil mesin RPK. Senapan mesin saka model anyar dimaksudake kanggo ngganti senjata sing ana. Senapan mesin RPK-74 wis dadi senjata dhukungan geni anyar kanggo pasukan bedhil bermotor ing tingkat regu lan peleton. Mangkono, liwat wektu, bedhil mesin anyar padha meh rampung ngganti senjata saka model sadurungé. Nanging, RPK lawas ora langsung metu saka layanan. Kanggo macem-macem alasan, senapan mesin ringan Kalashnikov saka rong model digunakake bebarengan kanggo sawetara wektu. Kajaba iku, loro bedhil mesin aktif digunakake nalika perang ing Afghanistan.

Perang ing Afghanistan minangka konflik bersenjata pisanan nalika bedhil mesin lan bedhil mesin saka kulawarga anyar digunakake kanthi aktif. Ing mangsa ngarep, senjata iki digunakake ing sawetara perang liyane. Ing kasunyatan, senapan mesin RPK-74 digunakake dening kabeh tentara lan formasi bersenjata sing melu konflik ing wilayah tilas USSR. Konflik paling anyar ing wektu iki kanthi nggunakake senjata Kalashnikov ing taun 74 yaiku "Perang Tiga Delapan" lan krisis Ukraina. Ing wektu sing padha, bedhil mesin lan bedhil mesin digawe Soviet digunakake lan digunakake dening kabeh pihak ing konflik kasebut.

Ing awal nineties, Izhevsk Machine-Building Plant lan perusahaan Molot nganyari bedhil serbu AK-74 lan senapan mesin RPK-74. Liwat sawetara dandan, utamane saka alam teknologi, karakteristik tartamtu wis apik. Dadi, sumber tong minyak tambah: nalika nggunakake kartrij 7N10, sumber sing diumumake yaiku 20 ewu tembakan. Panrima lan tutupe wis dikuwatake. Fitting kayu pungkasane diganti karo bagean sing digawe saka poliamida sing diisi kaca. Kajaba iku, diputusake kanggo ninggalake modifikasi sing kapisah kanthi bokong lempitan. Senapan mesin RPK-74 nampa bokong hinged. Uga senapan serbu AK-74M, senapan mesin sing dianyari nampa bar kanggo nempelake pemandangan, sing dipasang minangka standar.



Sawise owah-owahan kasebut, karakteristik umum senjata tetep ing tingkat sing padha, sanajan panggunaan sakabèhé saya tambah apik. Kajaba iku, ana ora perlu kanggo nyebarake produksi sawetara modifikasi kapisah saka senapan mesin karo macem-macem rincian tartamtu, kayata engsel bokong utawa alur kanggo pandelengan. Akibaté, Produsèn entuk kesempatan kanggo gawé bedhil mesin ing siji konfigurasi lan ngrampungake karo peralatan tambahan miturut wishes saka customer, utawa ora nginstal ing kabeh.

Modifikasi paling anyar saka senapan mesin ringan Kalashnikov arr. 1974 yaiku RPK-201 lan RPK-203. Model 201st minangka varian saka RPK-74M kanggo kartrid perantara NATO 5,56x45mm. RPK-203, ing siji, dirancang kanggo nggunakake amunisi 7,62x39 mm. Wigati dimangerteni manawa senapan mesin sing dipasang kanggo taun kaping 43 minangka pangembangan anyar adhedhasar RPK-74M, lan dudu pangembangan RPK lawas. "Asal" senjata iki amarga alasan teknologi lan produksi. Senapan mesin RPK-201 lan RPK-203 ditrapake kanggo pelanggan manca, sing nemtokake pilihan amunisi sing digunakake. Akeh negara nggunakake amunisi NATO standar, kalebu kartrid penengah 5,56x45mm. Kajaba iku, akeh tentara sing nggunakake kartrid sing dirancang Soviet durung ngalih menyang kartrid perantara impuls rendah sing luwih anyar, nggunakake 7,62x39 mm.

Ing wayahe, senapan mesin ringan RPK-74 lan RPK-74M, uga modifikasi, minangka gegaman utama dhukungan geni kanggo regu lan platoon perusahaan bedhil bermotor ing angkatan bersenjata Rusia lan sawetara negara liyane. Punika ngremenaken sing dhaftar kaluwihan lan cacat gegaman iki meh rampung coincides karo review kanggo domestik sadurungé RPK senapan mesin cahya. Kauntungan utama kabeh conto iki yaiku tingkat penyatuan sing dhuwur karo bedhil mesin. Kajaba iku, anané laras dawa sing abot, sing nambah daya tembak dibandhingake karo bedhil mesin, kudu diakoni minangka fitur positif.



Ing wektu sing padha, ana sawetara kekurangan karakteristik. Luwih, kekurangan kemungkinan ngganti tong minyak dianggep minangka minus tinimbang plus. Ing kombinasi karo diperlokaké saka bolt ditutup, iki ndadékaké kanggo resiko nembak spontan. Kajaba iku, kuwalitas pertempuran saka RPK-74 machine gun wis akeh kena pengaruh dening larangan majalah drum. Majalah sektor kanggo 45 puteran sacara signifikan mbatesi kemampuan senjata kanggo terus-terusan murub lan, minangka asil, mengaruhi daya tembak.

Nanging, senapan mesin ringan 74x5,45mm RPK-39 tetep ing layanan lan kamungkinan bakal nahan status minangka senjata dhukungan regu utama paling sethithik sawetara taun sabanjure. Prospek kanggo bedhil mesin ringan domestik durung jelas. Mungkin ing mangsa ngarep, bedhil mesin RPK-74 bakal diganti karo senjata anyar saka kelas sing padha, nanging nganti saiki tentara nggunakake senjata sing wis dikuasai.


Miturut situs web:
http://world.guns.ru/
http://gunsru.ru/
http://ohrana.ru/
http://spec-naz.org/
http://russianguns.ru/
Pengarang:
54 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ing-5
    ing-5 11 Juni 2015 06:29
    +3
    Senapan sub-mesin RPK padha, mung ing kaliber 5.45 lan saiki tanpa majalah 75. Nilai tempur parodi senapan mesin iki saya mudhun.
    1. Igor39
      Igor39 11 Juni 2015 06:44
      +7
      Apa sampeyan bisa ngomong apa sing luwih apik tinimbang MINMI 5,56? Lan apa senapan mesin apik ing kaliber iki?
      1. AlNikolaich
        AlNikolaich 11 Juni 2015 07:44
        + 17
        Wong lanang, aku ndeleng perselisihan karo sampeyan, nanging aku bakal nambah ...
        Ing mratelakake panemume, nggunakake kartrid kurang pulsa kanggo senapan mesin paling ora optimal, saka titik tampilan
        ndeleng kekuwatan senjata. Pranyata metu banget, kanggo bedhil mesin. Alesan mung
        nggunakake kartrid padha ing mesin.
        Luwih, miturut sawetara informasi, ing kaliber 5,45mm padha ora bisa nggawe mesin kanggo peralatan
        kaset. Kesulitan karo karusakan kanggo cartridges ... Empu, nggawe senapan mesin sabuk kanggo pulsa kurang
        patron, kita ora duwe akal.
        Lan pungkasanipun, aku pracaya sing banget rauh, ing sambungan karo asil dandan saka individu
        pangayoman waja personel, revisi saka kaliber lan daya amunisi teka. Lan, miturut, conto senjata. Paling kamungkinan, regu bakal kebak Pechenegs, lan Kord bakal dadi tingkat platoon bedhil ...
        1. avt
          avt 11 Juni 2015 08:52
          +5
          Kutipan: AlNikolaich
          Ing mratelakake panemume, nggunakake kartrid kurang pulsa kanggo senapan mesin paling ora optimal, saka titik tampilan
          ndeleng kekuwatan senjata. Pranyata metu banget, kanggo bedhil mesin. Alesan mung
          nggunakake kartrid padha ing mesin.

          Nyuwun Lha piye carane aku bisa njelasake iki marang sapa wae sing bengok-bengok yen PKK iku telek lan butuh kaset ??? Ing tembung saka wong Amerika sing ngliwati Vietnam, apa ana toko ing PKK - kauntungan saka Rusia? Transmisi "Discovery", ngendi ex-kucing sneers ing bungahaken saka bedhil mesin ing kartrij penengah, lan banjur saka bedhil karo tembung sing sadurunge iku apik banget, kang kudu nindakake iki kanggo bantuan wong? dening kasunyatan sing padha nindakake feed gabungan - saka tape lan saka nyimpen?
        2. Dmitry Kallistov
          Dmitry Kallistov 26 april 2019 07:41
          -1
          nggunakake kartrid kurang-rangsang kanggo bedhil mesin, paling ora optimal, saka titik

          Siji unit nggawa siji jinis amunisi. Kajaba iku, interchangeability saka toko.
      2. Aron Zaavi
        Aron Zaavi 11 Juni 2015 22:57
        0
        Kutipan: Igor39
        Apa sampeyan bisa ngomong apa sing luwih apik tinimbang MINMI 5,56? Lan apa senapan mesin apik ing kaliber iki?

        Ora paling apik, mung apik? Banjur aku bisa menehi rekomendasi Negev. Mesin cukup prayoga.
    2. wanderer_032
      wanderer_032 11 Juni 2015 10:40
      +4
      Kutipan: La-5
      Senapan sub-mesin RPK padha, mung ing kaliber 5.45 lan saiki tanpa majalah 75. Nilai tempur parodi senapan mesin iki saya mudhun.


      Sarujuk banget. Telu utawa papat baris apik lan toko kosong.
      Aku murub sungu loro utawa telu terus-terusan lan tong minyak overheated, bedhil mesin dipatèni.
      Pesawat kita butuh bedhil mesin sing entheng kanthi majalah sing luwih gedhe lan tong minyak sing adhem (ngganti cepet).
      1. Marsik
        Marsik 11 Juni 2015 15:54
        +7
        Telu utawa papat garis apik lan toko kosong.
        Inggih, coba, yen bisa, supaya antrian apik iki paling sethithik ing dimensi jendhela ing 50 meter utawa embrasure saka bunker. Sawise kabeh, kita nutupi regu lan ngombe mungsuh tanpa ngeculake?
        Aku murub sungu loro utawa telu terus-terusan lan tong minyak overheated, bedhil mesin dipatèni.
        Iku misale jek kaya bedhil mesin dimaksudaké kanggo regu, lan ora kanggo perusahaan. Sapa sing arep disiram nganggo geni terus-terusan? Saka antrian kanggo 100 lan PC kudu ngganti gedhe. Iku mung 6P41 sing bisa nampa 150-200 babak tanpa muntahake.
    3. torp
      torp 11 Juni 2015 19:18
      +9
      Apa sampeyan tau njupuk ing tangan sampeyan? Under-machine gun, utawa Mungkin sampeyan saka sofa ... jenderal?
      1. Marsik
        Marsik 11 Juni 2015 19:40
        +3
        Kutipan saka: torp
        Apa sampeyan tau njupuk ing tangan sampeyan? Under-machine gun

        Aku njupuk akeh barang ing tanganku, aku ora bakal ngukur dhewe nganggo pipa. Kanggo RPK, dheweke nindakake tugas langsung kanthi normal, aku ora bakal mbantah karo sampeyan, nanging mung menehi laras cadangan PKM (minangka sing paling entheng) lan sewu kartrid urip ing kaset kanggo unloading. Ayo ngilangake ekstrem kayata helm lapis baja normal lan rompi anti peluru kelas 5, RDhu, granat, lan liya-liyane. Sawise kabeh, sampeyan minangka penembak mesin saka skuad, sampeyan ora duwe hak kanggo nomer loro, sampeyan kudu mlaku bebarengan karo regu iki lan saben-saben njupuk posisi kanggo nutupi. Banjur dheweke bakal nggawe sampeyan ngisi maneh 1000 puteran menyang kaset, lan dheweke bakal njagong ngelawan lan ngisi 1000 ing majalah PKK.
        1. wuta
          wuta 12 Juni 2015 09:27
          0
          lan 1000 babak ing toko bobote kurang ???? Mungkin aku ora ngerti soko, nanging carane tutup saka Kalash prasaja ing kasus iki beda saka tutup saka RPK karo prabédan 10 babak ?? sapunika, ing Kalash anyar, sampeyan bisa nyepetake majalah kanggo 80 babak, ing mratelakake panemume, lan ana uga tambah akurasi.
          1. Marsik
            Marsik 12 Juni 2015 12:05
            +2
            lan 1000 babak ing toko bobote kurang ???? Mungkin aku ora ngerti soko, nanging carane tutup saka Kalash prasaja ing kasus iki beda saka tutup saka RPK karo prabédan 10 babak ??
            Iku luwih abot, nanging luwih gampang lan luwih cepet kanggo nglengkapi saka pita, iku cukup kanggo njupuk 10 majalah, lan liyane ing ngemas. RPK isih bisa tekan ing endi wae kanthi jarak sing cukup adoh, beda karo bedhil mesin.
            1. Bapake Papa Carlo
              Bapake Papa Carlo 23 Oktober 2022 16:44
              0
              Мне понравилось с РПК стрелять. Одиночными вообще кайф.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. a.hamster55
        a.hamster55 14 Juni 2015 18:25
        0
        Mratelakake panemume iku RPK-74 karo sawijining 45 perlu kanggo mblokir ngaso kanggo reloading bedhil mesin 30. Lan mesin apik, malah putri seneng iku!
        1. Pemanen
          Pemanen 14 Juni 2015 18:51
          +2
          Quote: wuta
          Mungkin aku ora ngerti soko, nanging carane tutup saka Kalash prasaja ing kasus iki beda karo tutup saka RPK karo prabédan 10 babak.

          ora ana apa-apa. Majalah dijupuk saka PKK kanggo 45 babak lan iku.

          Kutipan saka Marsik
          RPK isih bisa tekan ing endi wae kanthi jarak sing cukup adoh, beda karo bedhil mesin.

          Tangan lan mripat bengkok kanggo wong sing ora bisa nabrak AK kanthi jarak 400 meter lan nembak mungsuh kanthi jarak 600 meter. Iki, sampeyan ora perlu RPK, nanging latihan njupuk lan penembake AK normal. Lan sampeyan bisa mencet "nang endi wae" saka senjata apa wae.

          Kutipan saka a.hamster55
          Mratelakake panemume, RPK-74 kanthi 45 dibutuhake kanggo mblokir jeda kanggo ngisi ulang otomatis 30.

          Kanggo tumpang tindih kasebut, RPD kudu diganti karo senapan mesin RPK? Lan majalah 45-babak ing AK ora njamin kasenengan tugas iki?

          Kutipan saka a.hamster55
          Mobil sing apik - malah anakku seneng banget!

          Bener, putri!
          Senapan mesin wanita.
          1. Marsik
            Marsik 14 Juni 2015 19:34
            +2
            Tangan lan mripat bengkok kanggo wong sing ora bisa nabrak AK kanthi jarak 400 meter lan nembak mungsuh kanthi jarak 600 meter. Iki, sampeyan ora perlu RPK, nanging latihan njupuk lan penembake AK normal. Lan sampeyan bisa mencet "nang endi wae" saka senjata apa wae.
            Ing sniper liyane, sadurunge ana siji saka sabuk ing 300 karo ak thrashed ing sirah, saiki sampeyan sawetara jenis trainee ing 400 saka AK ing perang. Aku duwe mamang amba bab laku, iku dipercaya sing wis musna ngendi wae luwih saka sawetara shooting.
            1. Pemanen
              Pemanen 15 Juni 2015 00:04
              +3
              Kutipan saka Marsik
              , saiki sampeyan sawetara jenis trainee kanggo 400 saka AKs ing perang mbanyoni.

              Ora, aku mung ing jarak tembak. Iku sampeyan saka PKK, nanging ing geni saka PC sampeyan njaluk bledosan pisanan "nang endi wae" saka kadohan saka 400 meter.
              1. Ruslan67
                Ruslan67 15 Juni 2015 00:13
                +2
                Quote: Panen
                Apa sampeyan saka PKK, nanging ing geni saka PC

                Aku ora nate ngira yen ing topik sekunder sampeyan bisa tekan level - aku bakal mateni kabeh am Aku sumpah karo ibuku ya ya wis??? wassat
                Apa tembung iki cocog kanggo sampeyan - bedhil serbu jarak jauh? prajurit
                1. Pemanen
                  Pemanen 15 Juni 2015 00:25
                  +3
                  Kutipan: Ruslan67
                  Apa tembung iki cocog kanggo sampeyan - bedhil serbu jarak jauh?

                  Bakal nindakake! Bungkus loro kanggo kula, mangga. Ya ... Nanging aku uga bakal njupuk PKM utawa Pecheneg ... Kanggo "ngremehake" sing nganggo bedhil serbu tambah (iki karo kartrij penengah) yen perlu. nglirik
                  1. Ruslan67
                    Ruslan67 15 Juni 2015 00:33
                    +3
                    Quote: Panen
                    Bakal nindakake!

                    Inggih, matur nuwun Gusti!
                    Quote: Panen
                    Bungkus loro kanggo kula, mangga.

                    Mangga dhateng Dinas Logistik lan Perhubungan hi
                    Quote: Panen
                    sing karo bedhil serbu tambah (iki karo kartrid penengah soko) sawetara.

                    Yen Abu iki... Kepriye asune? opo ora njupuk, nanging tinimbang nglukis curbs, mulang njupuk.Iku ora bakal dadi piranti ekstra
                2. ORA PASARAN
                  ORA PASARAN 15 Juni 2015 00:36
                  +3
                  Oh hello hi
                  "Bear ing Lor" muncul ombenan , ketoke, "kayu" Tua wis kesel.. lol loro "lintang" Bears wis perang ngguyu
                  Kutipan: Ruslan67
                  Vseh aku bakal mateni Ibu Sumpah Ya???

                  Mesthi wae, aku ora ngerti carane ngungkapake pikiranku kanthi jelas, aku iki wong mulberry. anyar lan inexperienced
                  Kutipan: Ruslan67
                  Apa tembung iki cocog kanggo sampeyan - bedhil serbu jarak jauh?
                  nanging aku elinga siji ensign lawas karo rattle "Boatswain" mulang kula kanggo ngasah potlot karo shovel sapper, ngandika - "Sharp Sonny potlot - iku bakal teka ing Handy ing gesang", minangka kang katon menyang banyu, ora wong - SHAMAN .
                  Dadi, Bullet bodho, Bayonet wis rampung! iku pungkasan saka bantahan sampeyan ngguyu
                  nuwun sewu ombenan
                  1. Ruslan67
                    Ruslan67 15 Juni 2015 00:45
                    +2
                    Kutipan saka NO PASARAN
                    ngajari aku kanggo ngasah potlot karo shovel sapper, kang digunakake kanggo ngomong - "Asah potlot, anak - iku bakal migunani ing urip"

                    Lan kita liwat untu, ora menehi telek am wassat
                    1. ORA PASARAN
                      ORA PASARAN 15 Juni 2015 00:54
                      +3
                      Kutipan: Ruslan67
                      ojo dumeh

                      Dheweke ujar manawa ana karakter kaya ngono aran
                      Kutipan: Ruslan67
                      Lan kita liwat untu

                      Lan wong "liwat untu"? ora halo, ora ombenan kanggo kenalan...
                      Aku nyedhaki dheweke nganggo visor sing mbukak, lan dheweke liwat untune, apa pancene bisa? ah-ah-ah Nyuwun
                      Dadi Bears Lor iku ala? lan metu sing Bears Old luwih apik, sanajan kadhangkala kesel lan unsteady ngguyu
                      1. Ruslan67
                        Ruslan67 15 Juni 2015 01:07
                        +2
                        Kutipan saka NO PASARAN
                        Lan wong "liwat untu"? ora halo, ora

                        Banjur sampeyan bakal nyanyi kanggo aku - Mungsuh ngobong gubug dhewe ... nangis
                        Kutipan saka NO PASARAN
                        Aku marang dheweke karo visor mbukak,

                        Yen aku ora nyampur apa-apa, mula dudu aku sing menehi visor Nyuwun Banjur aku ketegangan otakku ngitung ing negara apa sing didaftarake ... opo Nicky kedadeyan nglirik Wis... wong bodho
                        ombenan
                      2. ORA PASARAN
                        ORA PASARAN 15 Juni 2015 01:23
                        +4
                        Kutipan: Ruslan67
                        Yen aku ora nyampur apa-apa, mula dudu aku sing menehi visor

                        Sampeyan mbengok "aja nggawe aku nesu" sedulur
                        Kutipan: Ruslan67
                        Banjur aku ketegangan otak, ngitung ing negara apa sing didaftarake ... Ana Nicky Wis ...

                        Landak kula, saluran informasi langsung belay
                        Mesthine beeeeeezzzz z-ex cognac (kaya sedulurmu) ora bisa dimangerteni. [media=
                        2&id=164654639&hash=3ff3cf438f26935c"%20width="607"%20height=&quo
                        t;360"%20frameborder="0"> ]
                      3. Ruslan67
                        Ruslan67 15 Juni 2015 01:30
                        +3
                        Kutipan saka NO PASARAN
                        Sampeyan mbengok "aja nggawe aku nesu"

                        Iki numpak opo? am nglirik
                      4. ORA PASARAN
                        ORA PASARAN 15 Juni 2015 01:57
                        +2
                        Kutipan: Ruslan67
                        Iki numpak opo?

                        Apa sampeyan mangan dina iki? Ora anjir ora hello! lol
                        njupuk kanca kanggo muter karo, kanggo ngomong hello kanggo Comrades!
                        kaya "ayo padha maca kerub" nglirik
                        Sampeyan mboseni ngguyu
                        Luche karo Pensiun salam basa
                      5. Ruslan67
                        Ruslan67 15 Juni 2015 02:03
                        +2
                        Kutipan saka NO PASARAN
                        Apa sampeyan mangan dina iki? Ora anjir ora hello!

                        Cognac apik Kanthi bir sad
                        Kutipan saka NO PASARAN
                        njupuk kanca kanggo muter karo, kanggo ngomong hello kanggo Comrades!

                        Aja ngrusak sing utama utawa sampeyan bakal ngethok dhewe ngguyu
                        Kutipan saka NO PASARAN
                        Sampeyan mboseni

                        Bir entek sad
                        Kutipan saka NO PASARAN
                        Luche karo Pensiun salam

                        Ing wektu iki, wayahe pamit marang dheweke - bruwang kesel turu .... wassat
                      6. ORA PASARAN
                        ORA PASARAN 15 Juni 2015 02:19
                        +3
                        Kutipan: Ruslan67
                        Cognac karo bir

                        Sial, sampeyan keren ora seneng karo sapa wae ing VO ombenan
                        Kutipan: Ruslan67
                        Aja ngrusak sing utama utawa sampeyan bakal ngethok dhewe

                        apa kowe, kepiye carane aku bisa nguciwani Wong Bagus, penerus Tumindak Mulya ngguyu
                        Mungkin aku, kaya thread, bakal bali menyang sampeyan, vertikal ketagihan, ing guise anyar-lawas keprungu
                        Kutipan: Ruslan67
                        Ing wektu iki, wayahe pamit marang dheweke - bruwang kesel turu ....

                        Lan aku weruh, sampeyan ora turu piyambak, sing sampeyan langkah ing njaga ?! ngguyu ombenan
                        Senajan ombenan ora cara karo sampeyan, sampeyan lagi ing jaga, sampeyan ora mestine kanggo miturut charter lol
                      7. Ruslan67
                        Ruslan67 15 Juni 2015 03:07
                        +2
                        Kutipan saka NO PASARAN
                        Mungkin aku, kaya thread, bakal bali menyang sampeyan, vertikal ketagihan, ing guise anyar-lawas

                        Ngombe nganggo topeng gas ora kepenak ngguyu Liyane bakal dipérang langsung - dadi mung gabung ombenan
                        Kutipan saka NO PASARAN
                        , sampeyan lagi ing jaga, miturut charter sampeyan ora mestine

                        Ing pasukan sofa kalebu ing diet Nyuwun Nanging tèh wis contraindicated amarga ngganggu saka gelut mandheg Inggih ing segara ombenan ngguyu
              2. ORA PASARAN
                ORA PASARAN 15 Juni 2015 00:14
                +3
                Quote: Panen
                Pemanen

                Pemanen hi ombenan
                Apa sampeyan ndeleng kucing "educated" ing thread iki? opo belay
                Dina iki aku maca siji "kucing" nang endi wae ing VO, lan mulberry, looking, maneh specialists ... peduli louse, ngendi kita yatim piatu banjur Nyuwun
                1. Pemanen
                  Pemanen 15 Juni 2015 00:32
                  +3
                  Kutipan saka NO PASARAN
                  Apa sampeyan ndeleng kucing "educated" ing thread iki?

                  Sharikov ngandika apik bab kucing, nanging karakter painfully ora adil, iku ora sopan kanggo Quote, padha ora bakal ngerti.

                  Dina iki aku maca siji "kucing" nang endi wae ing VO

                  Dheweke janji bakal ngracuni aku nganggo gas, mangan kacang polong belay

                  lan mulberries, katon, maneh specialists ... kurang ajar louse, ngendi kita yatim piatu

                  Spesialis apa? Ponies piyambak. Lan aku padha ngguyu
                  1. ORA PASARAN
                    ORA PASARAN 15 Juni 2015 00:45
                    +3
                    Quote: Panen
                    Inggih, Sharikov ngandika bab kucing

                    Ya, ana sing ora apik kanggoku uga karo kucing ... mmm .. mmm .. begja, mungkin ing urip kasebut aku dadi Asu ... eh
                    Quote: Panen
                    Dheweke janji bakal ngracuni aku nganggo gas, mangan kacang polong

                    Sampeyan, mangga, luwih ati-ati. ing kucing "educated", gas saka buntut uga rod "educated" lan, ketoke, banget beracun lan tumindak kanthi cara sing diarahake. nglirik
                    Mung topeng gas ora bakal mbantu, ing kene L-1 dibutuhake lol
    4. Georgy Sviridov
      Georgy Sviridov 10 Agustus 2015 03:43
      0
      Napa toko 60\95 modern ora cocog? Lan saliyane kapasitas toko sing cilik, ora ana keluhan babagan ... Mesin sing apik banget ...
      Kanggo "tembakan spontan", aku ora ngerti ... aku nembak kartrid liyane saka ditembak nganggo PRK-74 .... Ing pungkasan seng kaping 2, aku wis kesel nembak kanthi keras, iku muni ing kuping, nanging aku ora ngelingi dijupuk spontan .. Sampeyan bisa uga yen nyepetake toko sabanjuré lan ora njupuk ... Nanging ing tangan liyane, ing kahanan nyata, kahanan nalika mesin gunner 1 sawise shoots liyane, ngomong, 10 majalah, fastens liyane 1 lan ora njupuk maneh ... rodo aneh, lan ngendi dheweke njaluk supaya akeh cartridges ... Aku ora ngelingi persis ... ing mratelakake panemume, amunisi ngemot 4 majalah + seng cilik ing tas ransel, kaya 200 puteran ... total 380 puteran .... lan sampeyan kudu nglampahi kanthi ati-ati.
  2. D-Master
    D-Master 11 Juni 2015 06:37
    -1
    Aku ora bakal salah yen aku nelpon RPK-74 senapan mesin paling kasil ing tentara kita. Dheweke pancen ora nindakake tugase. Kelemahane utamane yaiku ora nyedhiyakake Kapadhetan geni sing dibutuhake - i.e. tugas LANGSUNG saka bedhil mesin. "Sampeyan ora bisa ngomong yen dheweke ora ana gunane (shoots sawise kabeh!;)). Dheweke ora ana gunane.
    Menapa malih, kahanan nalika mungsuh dilengkapi bedhil mesin biasa normal karo tingkat dhuwur saka geni langsung nempatno wutah. infantri ing posisi kalah.
    Kutipan disorot saka forum Desantura. (http://desantura.ru/forum/forum36/topic1970/) Aku mikir nambah soko saka dhewe ora nggawe raos.
    1. erg
      erg 11 Juni 2015 09:38
      + 12
      Mung siji tembung - bedhil mesin normal, nuduhake kabodhoan saka sawijining penulis. Sanadyan saka forum Desantura, wong sing nulis iku paling ora ana hubungane karo tentara. Senjata apa wae kudu pisanan bisa digunakake.
      1. wanderer_032
        wanderer_032 11 Juni 2015 10:31
        -5
        Kutipan: erg
        Mung siji tembung - bedhil mesin normal, nuduhake kabodhoan saka sawijining penulis.

        Kutipan: erg
        Senjata apa wae kudu pisanan bisa digunakake.


        Banjur yen sampeyan ana hubungane, critakna kepiye carane nggunakake "senjata ajaib" kaya RPK / RPK-74?
        Mung adhedhasar kapasitas toko standar, Aku wong ora ngerti apa iku?
        Utawa mesin otomatis karo lonceng ekstra lan whistles? Utawa senapan mesin sing durung rampung?

        Kepiye mesin gunner regu ndhukung regu iki ing perang yen kartrid karo "gulkin horseradish" lan senapan mesin sing diarani panas amarga ditembakake ing bledosan dawa?
        1. AndreyS
          AndreyS 11 Juni 2015 13:19
          + 14
          Ngomong dear wanderer_032, lan
          Kutipan: wanderer_032
          cartridges karo "gulkin horseradish"

          pira iki menurutmu?
          Contone, minangka wong sing ngerti senjata iki langsung, aku ngormati senapan mesin iki (machine gun of the squad).
          Apa sampeyan ngerti kepiye b / c sing bisa dipakai ing senapan mesin iki?!
          Aku bakal refresh memori sampeyan. RPK-74 nduweni 8 majalah standar kanthi 45 babak. Iki 360 puteran 5.45 mm. RPK bobot 5.8 kg. Tingkat geni 600v / m. Tingkat tempur bedhil mesin RPK-74 ing bledosan yaiku 150 rpm, kanthi geni siji 50 rpm, kacepetan peluru 960 m / s. Pitungan 1 wong.
          We njupuk Pecheneg paling anyar 7.62 mm (senapan mesin perusahaan) - hotspot b / c 600 babak 3 kothak 200 babak (500 babak 1 cilik 100, 2 cilik 200). bobot 8.2 kg, tingkat geni 650 rpm, pertempuran tingkat geni 250 rpm. kacepetan peluru 825 m / s. Pitungan 2 wong.
          Lan apa sing sampeyan omongake
          Kutipan: wanderer_032
          Kepiye carane mesin gunner regu bisa njaga regu sing padha ing perang

          bab apa?!
          Ngapunten, mesthi, nanging aku malah ora pengin delve menyang wilds saka balistik, amarga. Aku ngerti saka kiriman sampeyan ora nyekel senjata iki ing tangan sampeyan.
          1. wanderer_032
            wanderer_032 11 Juni 2015 14:04
            -3
            Kutipan saka Andrey
            Ngapunten, mesthi, nanging aku malah ora pengin delve menyang wilds saka balistik, amarga. Aku ngerti saka kiriman sampeyan ora nyekel senjata iki ing tangan sampeyan.


            Lan apa bab overheating saka RPK karo diperlokaké intensif (ing machine-gun geni) lan telat geni pancet nalika ngganti majalah kosong karo lengkap (kang ing perang bisa mimpin kanggo jalaran ala, kanggo sijine iku entheng)?
            Ora ana sing bisa diwaca saka "ahli" ing PKK lan senjata cilik liyane. ngguyu
            1. AndreyS
              AndreyS 11 Juni 2015 14:19
              + 11
              Kutipan: wanderer_032
              Lan apa bab overheating saka RPK karo diperlokaké intensif (ing machine-gun geni) lan telat geni pancet nalika ngganti majalah kosong karo lengkap (kang ing perang bisa mimpin kanggo jalaran ala, kanggo sijine iku entheng)?
              Ora ana sing bisa diwaca saka "ahli" ing PKK lan senjata cilik liyane

              Lan ora ana apa-apa, apa-apa kanggo komentar! Apa sampeyan duwe? Pira sampeyan dhewe "menembak" saka RPK-74 ?! Saka 8 RPK ing unitku, ora ana wektu tundha lan overheating. Malah nalika murub ing bedhil mesin (padha murub kabeh b / c ing saurutan, kabeh telung atus sawidak). Lan babagan toko aku mung bisa ngomong siji bab, sampeyan kudu tuwuh pena saka panggonan tengen. Dadi ing gaman apa wae sampeyan ora bisa nglebokake toko kanthi bener!
              1. wanderer_032
                wanderer_032 11 Juni 2015 14:32
                -9
                Kutipan saka Andrey
                Lan babagan toko aku mung bisa ngomong siji bab, sampeyan kudu tuwuh pena saka panggonan tengen. Dadi ing gaman apa wae sampeyan ora bisa nglebokake toko kanthi bener!


                Akeh kalebu. lan aku ora kesel karo kapasitas cilik saka nyimpen RPK.
                45 babak punika catastrophically cilik kanggo bedhil mesin. Lan malah kanggo jinis manual RPK.

                3-4 bledosan apik lan bedhil mesin kudu diisi ulang. Lan pratelan sampeyan manawa PKK ora panas banget amarga bledosan dawa ngandhani mung siji perkara - aku ora percaya. Nanging aku ora pracaya, amarga aku bisa mbayangno carane gegaman kuwi bisa lan apa mengkono nalika nembak ing long bursts karo tong minyak.
                1. avt
                  avt 11 Juni 2015 17:13
                  +2
                  Kutipan: wanderer_032
                  Akeh kalebu. lan aku ora kesel karo kapasitas cilik saka nyimpen RPK.
                  45 babak punika catastrophically cilik kanggo bedhil mesin. Lan malah kanggo jinis manual RPK.

                  3-4 bledosan apik lan bedhil mesin kudu diisi ulang.

                  Muter kurang penembak komputer ing wayah wengi lan sampeyan bakal seneng lan kabeh sing ora duwe peluru cukup nalika njupuk zombie ing sungu lan bekicot. wassat
                  Kutipan: wanderer_032
                  Nanging aku ora pracaya, amarga aku bisa mbayangno carane gegaman kuwi bisa lan apa mengkono nalika nembak ing long bursts karo tong minyak.

                  Maneh - saka video YouTube, utawa ing penembake?
                  Kutipan saka Andrey
                  Aku sampeyan salah! Lan apa tegese senapan mesin sing bener?!

                  Bener, iki nalika "Kalashists" lara saka sampah. wassat
                  1. wanderer_032
                    wanderer_032 11 Juni 2015 18:53
                    -5
                    Kutipan saka avt
                    Maneh - saka video YouTube, utawa ing penembake?


                    Iki jelas kanggo sapa wae sing duwe teknologi. Gaya gesekan sing muncul saka cangkang peluru nalika ngobahake tembok tong minyak ing salurane durung dibatalake, uga pelepasan gas bubuk panas saka wadah kartrid menyang tong minyak.
                    Kira-kira proses sing padha dumadi nalika piston pindhah ing silinder, ing mesin pembakaran internal, mung tinimbang bubuk mesiu, campuran bahan bakar-udara diobong ing silinder. Yen mangkono, prabédan cilik. basa
                    1. AndreyS
                      AndreyS 12 Juni 2015 08:06
                      +2
                      Kutipan: wanderer_032
                      Iki jelas kanggo sapa wae sing duwe teknologi. Gaya gesekan sing muncul saka cangkang peluru nalika ngobahake tembok tong minyak ing salurane durung dibatalake, uga pelepasan gas bubuk panas saka wadah kartrid menyang tong minyak.

                      Ing kene sampeyan, minangka wong sing pinter teknis, maca kawicaksanan kaya Balistik Internal. Lan bisa uga bakal dadi cetha (ora ketok) kanggo sampeyan carane njupuk, apa proses njupuk Panggonan ing kasus iki, apa bisa dibandhingake karo karya piston. (Balistik dudu informasi klasifikasi lan sampeyan bisa maca ing Internet) Lan saliyane iki, sampeyan kudu maca sethithik babagan termodinamika, resistensi bahan, lsp. apa sampeyan bakal ngomong wis ketok.
                      Aku mbaleni maneh kanggo sampeyan - Aku dhewe wis bola-bali murub saka macem-macem modifikasi saka RPK (RPK-74, RPK-74M, RPK, RPK-203) lan aku ora ngerti saka video ing YouTube carane senjata iki bisa digunakake, apa pros lan cons. Aku wis wrote kanggo sampeyan apa sing dikirim ing forum saka pendaratan lengkap omong kosong. Meh sembarang gegaman wis drawbacks lan sisih positif. Nanging (Aku mbokmenawa bakal nulis warta kanggo sampeyan) saben gaman wis niche dhewe saka nggunakake. Ora ana senjata universal. Mangkono, RPK-74 - senapan mesin regu cukup apik, yen sampeyan tindakake taktik nggunakake gegaman diatur ing karya apik banget minangka Manual saka Sersan pasukan bedhil motorized, utawa, ing kasus nemen, charter tempur. Miturut cara, Aku menehi comparison saka bedhil mesin saka kelas padha ing ngisor iki, kanggo comparison. Wani kanggo njelasno endi sing luwih apik lan sing ora, lan senapan mesin sing duwe majalah sing luwih gedhe, supaya jumlah kartrid bakal marem sampeyan dhewe!
          2. REZMovec
            REZMovec 12 Juni 2015 17:39
            +2
            AndreiS, sampeyan ora galau anget karo ngalangi?
            Kepiye sampeyan, "sing ngerti senjata iki langsung" mbandhingake Pechenegs lan PKK? Ya, dheweke "ndudhuk" karakteristik kinerja senapan mesin ing Internet, lan APA? Saka iki dadi "spesialis"? Sampeyan nyoba kanggo ngrampungake tugas sing dimaksudaké kanggo Pecheneg saka RPK / RPK-74. Apa BC wearable lan pitungan kudu apa karo?
            Kasunyatan bilih RPK / RPK-74 submachine gun-reautomatic wis dikenal kanggo dangu. Amarga penyatuan bodho, Kamentrian Pertahanan nilar RPD sing apik banget - iki nindakake peran ing departemen kasebut kanthi apik. Lan iku pancene ana MESIN, lan ora mirip pathetic sawijining.
            P.S. Aku kudu nggunakake RPD lan PKK, supaya aku ngerti apa sing dakkandhakake.
            1. AndreyS
              AndreyS 12 Juni 2015 18:58
              +2
              Kutipan saka REZMovec
              AndreiS, sampeyan ora galau anget karo ngalangi?

              Ora, dear REZMovec, aku ora mbingungake apa-apa! Lan aku dibandhingake bedhil mesin manca karo RPK-74 (saka kelas padha). RPK (RPD) lan Pecheneg (PK) minangka bedhil mesin saka kelas sing beda-beda, kanthi amunisi sing beda lan dirancang kanggo tugas sing beda-beda, mula ora ana gunane kanggo mbandhingake, lan aku nyoba mbukak kiriman dening D-Master sing dihormati babagan hak. senapan mesin! "...Dheweke pancen ora nindakake tugase. Kelemahane utamane yaiku ora nyedhiyakake Kapadhetan geni sing dibutuhake - i.e. Tugas LANGSUNG senapan mesin ..."Sing ngandhani saka forum Desantura babagan tingkat geni sing dhuwur saka senapan mesin sing bener sing nindakake tugas. Kajaba iku, pangguna forum sing dihormati seneng yen ana obrolan karo bukti, mula aku kudu njupuk data saka sing paling cedhak. sumber daya (Wikipedia) Nyuwun pangapunten, kula namung boten gadhah wekdal kangge nyukani dokumen babagan gaman, pindai lajeng dipunposting wonten ing forum mriki. Lha, saben tiyang gadhah pamanggih piyambak-piyambak babagan kaluwihan RPD. Wonten ing mriki panjenengan saged mbantah babagan senjata. chambered kanggo 5.45X39 mm lan 7.62X39 mm, sampeyan bisa break tumbak kanggo dangu, nalika saben wong duwe pendapat dhewe (lan wong tetep karo pendapat dhewe.) Kanggo kapentingan, mbandhingaké karakteristik kinerja RPD lan RPK-74 dhewe.
              Kutipan saka REZMovec
              Ya, dheweke "ndudhuk" karakteristik kinerja senapan mesin ing Internet, lan APA? Saka iki dadi "spesialis"?

              Kene, minangka ngina maca, kesimpulan cepet-cepet. Apa sampeyan ndeleng apa sing bakal daktulis babagan kasunyatan manawa aku "khusus"?! Bener, kanggo 25 taun komunikasi karo macem-macem senjata, siji bisa ngomong, nanging aku ora mikir. Aku nyoba kanggo mriksa kabeh postulates kaya "... 5.45X39 mm kartrid kurang seng nembus saka 7.62X39 mm kartrid ..." ing laku, Aku bisa ngomong sing asil comparison surprises akeh.

              Khusus kanggo sampeyan, piring waja ngarep waja awak Kora 1MK 5 kelas.
              Yen sampeyan ngerti jeneng cartridges, sampeyan bakal ngerti apa. Jarak saka piring kasebut 100 meter.
              Aku bisa nambah sing 7.62X54 mm 7N1 kartrij (sniper) wis asil padha karo 7.62X39 mm kartrid Mod. 43
              Nah, kaya iki. Matur nuwun, Andrey.
              1. pajak reged
                pajak reged 15 Juni 2015 22:36
                0
                Kutipan saka Andrey
                Apa sampeyan ndeleng apa sing bakal daktulis babagan "khusus"?

                Ora, ora khusus, nanging kanthi gampang, gumunggung uga ora.
                Kutipan saka Andrey
                Khusus kanggo sampeyan, piring waja ngarep waja awak Kora 1MK 5 kelas.

                Ayo ngerteni apa sing ana ing kene? Lan ing kene kita duwe film sing aneh banget - uga, kasunyatan manawa sampeyan ora bisa maca iki ing basa Inggris ora ana apa-apa - aku nerjemahake utamane kanggo sampeyan - VASK ditulis ing piring, sing diterjemahake dadi gedhe lan kuwat. disebut bali. Ya, kita bakal nyopot asu kasebut - saka ngarep lan saka mburi. Ayo dadi tokoh metu carane piring - lan piring saka Kora1M didhelikake-mbeta BZ, waja dhewe wis tas kain karo kelas pangayoman 1 PM pistol revolver Nagant, nalika nggunakake pesawat saka piring iki pangayoman mundak akeh kanggo kelas 2 - i.e. Pistol TT lan PSM (tandha karakteristik lan warna piring mung njerit babagan iki, nanging yen digawe ora ing 93 nanging ing pungkasan 94, banjur sawise prasasti VASK bakal ana stensil ireng karo Romawi. cipher II).
                Umumé, kesimpulan yaiku sampeyan ora ngerti manawa piring kasebut dudu saka dhadha nanging saka mburi, mula sampeyan bisa uga ora ngerti manawa dudu saka Cora MK nanging saka Cora1M (kanthi cara, CoraMK mesthi duwe piring ijo karo tandha kuning, kajaba kanggo pinggiran Kory1M piring luwih dibunderaké saka MK), nanging iki kasunyatan sing iki ora kelas 5, nanging maksimum wong katelu.
                Kutipan saka Andrey
                Bener, kanggo 25 taun komunikasi karo macem-macem gaman, siji bisa ngomong,
                ora bisa ngerti.
                Adhedhasar pitakonan iki - apa kabeh clowning iki?
                PS Miturut cara, kabeh kaelokan sampeyan karo ora break liwat sawijining 7,62X39 diterangake mung dening piring sing nyandhak ing post / wit? Iki minangka ciri khas tilak ricochet marang kita - peluru ricocheted saka piring ngowahi, lan peluru malah peluru mburu?
                1. AndreyS
                  AndreyS 20 Juni 2015 12:09
                  0
                  Kutipan saka: grosskaput
                  Ayo ngerteni apa sing ana ing kene? Lan ing kene kita duwe film sing aneh banget - uga, kasunyatan manawa sampeyan ora bisa maca iki ing basa Inggris ora ana apa-apa - aku nerjemahake utamane kanggo sampeyan - VASK ditulis ing piring, sing diterjemahake dadi gedhe lan kuwat. disebut bali. Ya, kita bakal nyopot asu kasebut - saka ngarep lan saka mburi. Ayo dadi tokoh metu carane piring - lan piring saka Kora1M didhelikake-mbeta BZ, waja dhewe wis tas kain karo kelas pangayoman 1 PM pistol revolver Nagant, nalika nggunakake pesawat saka piring iki pangayoman mundak akeh kanggo kelas 2 - i.e. Pistol TT lan PSM (tandha karakteristik lan warna piring mung njerit babagan iki, nanging yen digawe ora ing 93 nanging ing pungkasan 94, banjur sawise prasasti VASK bakal ana stensil ireng karo Romawi. cipher II).
                  Umumé, kesimpulan yaiku sampeyan ora ngerti manawa piring kasebut dudu saka dhadha nanging saka mburi, mula sampeyan bisa uga ora ngerti manawa dudu saka Cora MK nanging saka Cora1M (kanthi cara, CoraMK mesthi duwe piring ijo karo tandha kuning, kajaba kanggo pinggiran Kory1M piring luwih dibunderaké saka MK), nanging iki kasunyatan sing iki ora kelas 5, nanging maksimum wong katelu.

                  Banjur iku malah luwih nyenengake! Iki tegese kartrid 7.62X39 mm Sample 43 ora nembus piring kelas 3! (iki mratelakake panemume) Lan kanthi cara, sampeyan spesialis kita, piring kang ditulis FRONT waja awak Kora 1 MK persis padha BACK, 4 mm nglukis. Ketebalan plat kelas III 3mm. Khusus kanggo sampeyan, kita bakal njupuk piring FRONT kanthi amunisi sing padha lan dikirim ing kene! Sugeng enjang!
                  1. pajak reged
                    pajak reged 22 Juni 2015 16:46
                    0
                    Kutipan saka Andrey
                    Iki tegese kartrid 7.62X39 mm Sample 43 ora nembus piring kelas 3!

                    Ing mratelakake panemume, ora kudu nembus, kanggo wong-wong sing manggon ing galaksi liyane - kelas 3 miturut GOST R 50744-95 menehi perlindungan marang 5,45 7n6 saka AK-74 lan 7,62X39 57n134s saka AKM saka jarak 10 meter.
                    Kutipan saka Andrey
                    Lan omong-omong, sampeyan spesialis kita,
                    Carane aku bakal ajur iki b / w "babakan" saka macem-macem modifikasi - ana siji lan setengah atus ing Simpenan, supaya aku ngerti pesawat lengkap lan ngendi apa kudu cukup kanggo ngerti apa lan ing ngendi ditampilake ing foto. Inggih, nalika sawetara comrades kelangan karo 25 taun pengalaman tuku waja decommissioned, iku ora ngageti sing ora ana piring native ing kasus - iku soko kanggo nyerah lan diiseni - Aku ngerti - Aku dhewe kadhangkala nindakaken.
                    Kutipan saka Andrey
                    kang ditulis FRONT waja awak Cora 1 MK persis padha BACK

                    Lha piye, mung tikungan sing beda, lan piringe dudu MK nanging saka 1M lan kelase ora 3 nanging 2 dadi ora ana bedane. ngguyu
                    Kutipan saka Andrey
                    Ketebalan plat kelas III 3mm

                    Apa sampeyan nggawe dhewe utawa sing menehi saran? kekandelan piring yaiku 3 kelas saka Cora-MK 4,5 mm, mula sing ana ing foto yaiku piring kelas 2 saka korteks-1M (kanthi cara, kekandelan mung 3 mm. ngguyu ) kanthi alami pierced malah 7n6 saka 100 meter, supaya sampeyan push omong kosong kanggo wong liya - Aku ora perlu, kajaba kanggo rekaman iki dirilis ing 1993, nalika "Cora MK" ora malah ing project. ngguyu
                    Kutipan saka Andrey
                    Dadi kartrid yaiku 7.62X39 mm Sampel 43 g.

                    Utamané nalika iku pamburu lan malah ricocheted - apa tilak saka ricochet lan turah mbrawah saka timbal splashes watara tenan njerit bab. Sepisan maneh, dihormati kanggo wong-wong sing alon-alon mikir pisanan - luwih saka setahun, antara liya, aku tanggung jawab kanggo NIB ing kantor, saliyane, aku uga ngunjungi "Kelas" - pabrikan b. / w Kora, yen bisa, njupuk piring saka broniks decommissioned ing jarak tembak, lan ora mung saka Cora, nanging saka akeh liyane - bok manawa ing pungkasan 90s lan awal 00s ing Departemen Dalam Negeri, ana kebon binatang lengkap karo senjata, sing karo NIB, mung waja sing ora konfirmasi "paspor" pangayoman "Modul" karo piring titanium (papat saben saka dodo lan saka mburi). Dadi ninggalake lengket babagan kelas 5 miturut paspor sing nyekel SVD karo LPS saka 10 meter nanging mesthine pierced 7n6 saka 100 menyang spesialis sing padha kaya sampeyan - mbingungake piring kelas 2 karo 5 lan, adhedhasar iki , ngisep metu "sensasi".
      2. Georgy Sviridov
        Georgy Sviridov 14 Agustus 2015 03:05
        +1
        Aku setuju, lan sing paling penting, senjata kasebut dikembangake kanthi panjaluk militer, ditampa dening dheweke! Iki digawe ora mung kanggo duwe sawetara ciri, nanging kanggo pas menyang struktur biasa lan taktik saka Unit .... Lan banjur dumadakan dadi metu sing jenderal lan marshals kamenangan, sing duwe pendidikan militèr lan pengalaman militèr jembar. industri dhawuh lan sijine menyang layanan "salah" machine gun, banjur padha ora bisa ngganti yen ora cocog karo soko?! Inggih, aku mangu-mangu manawa kredibilitas lan, sing paling penting, kompetensi wong sing nolak senapan mesin luwih dhuwur tinimbang sing nulis spesifikasi teknis kanggo pangembangane. Senapan mesin kasebut sejatine terobosan, diciptakake lan dilebokake ing layanan 40 taun kepungkur, lan introduksi senapan mesin ringan adhedhasar bedhil serbu ing tentara Barat 20 taun kepungkur lan tren saya tambah kuwat, senapan serbu wis entuk bedhil mesin sing bisa diganti. laras....
        Mung drawback ing inti saka bedhil mesin iku ing siji wektu padha ora bisa nggawa menyang pikiran majalah disk capacious ... Modern disk lan kothak-shaped majalah 4-baris kudu pas ... Langsung pitakonan saka Kapadhetan saka geni ilang kabeh, dadi padhet banget, kanggo misahake ...
    2. AndreyS
      AndreyS 11 Juni 2015 13:44
      +5
      Kutipan: D-Master
      Aku ora bakal salah yen aku nelpon RPK-74 senapan mesin paling kasil ing tentara kita. Dheweke pancen ora nindakake tugase. Kelemahane utamane yaiku ora nyedhiyakake Kapadhetan geni sing dibutuhake - i.e. tugas LANGSUNG saka bedhil mesin. "Sampeyan ora bisa ngomong yen dheweke ora ana gunane (shoots sawise kabeh!;)). Dheweke ora ana gunane.
      Menapa malih, kahanan nalika mungsuh dilengkapi bedhil mesin biasa normal karo tingkat dhuwur saka geni langsung nempatno wutah. infantri ing posisi kalah. Kutipan disorot saka forum Desantura. (http://desantura.ru/forum/forum36/topic1970/) Aku mikir nambah soko saka dhewe ora nggawe raos.

      Aku sampeyan salah! Lan apa tegese senapan mesin sing bener?!
      Kita njupuk senapan mesin asing sing misuwur kanthi kaliber sing padha:
      Heckler & Koch HK23E, HK13E: - senapan mesin tunggal Jerman. Bobot: 7.2 kg kanggo 8.00 (HK13E). Kartrid: 5,56 × 45 mm. Tingkat geni saka 750 rpm (NK13E). Kecepatan moncong 910 (kartrid SS109) m/s. Jarak pandang 1200 m Jinis amunisi: majalah kanggo 20 puteran (saka bedhil HK G3); majalah drum kanggo 50 babak.
      Stoner 63 (uga dikenal minangka XM22 / E1 utawa M63) Bobot: 3.58-3.72 kg. Kartrid 5,56 × 45 mm. Tingkat geni 700-900 v / m Jarak efektif maksimum, m: 600 (Senapan otomatis) 500 (Carbine) Kecepatan moncong: 930-990 m / s. Jinis amunisi: majalah kothak kanggo 30 puteran (otomatis), tape (machine gun).
      RPK-74 - Kartrid: 5,45 × 39 mm Bobot: 5,46 kg. (RPK-74 dilengkapi). Tingkat geni: 600 puteran / min. Jarak efektif: 1000 m. Kecepatan moncong: 900 m / s. Jinis amunisi: majalah kothak kanggo 45 babak (bisa nggunakake majalah kanggo 30 babak saka AK74), kumpulan eksperimen saka RPK-74 majalah kothak digunakake kanggo 60 babak, iku bisa nggunakake majalah drum kanggo 75 babak.
      Nah, endi sing luwih apik? Aja ngutip forum iki maneh. Miturut cara, aku njupuk data saka Wikipedia. Ngerti carane nggunakake sastra referensi, banjur nyebar kabeh jinis omong kosong.
  3. ing-5
    ing-5 11 Juni 2015 06:44
    -3
    Kutipan: D-Master
    Aku ora bakal salah yen aku nelpon RPK-74 senapan mesin paling kasil ing tentara kita. Dheweke pancen ora nindakake tugase. Kelemahane utamane yaiku ora nyedhiyakake Kapadhetan geni sing dibutuhake - i.e. tugas LANGSUNG saka bedhil mesin. "Sampeyan ora bisa ngomong yen dheweke ora ana gunane (shoots sawise kabeh!;)). Dheweke ora ana gunane.
    Menapa malih, kahanan nalika mungsuh dilengkapi bedhil mesin biasa normal karo tingkat dhuwur saka geni langsung nempatno wutah. infantri ing posisi kalah.
    Kutipan disorot saka forum Desantura. (http://desantura.ru/forum/forum36/topic1970/) Aku mikir nambah soko saka dhewe ora nggawe raos.

    Kabeh bener lan ora ana sing kudu ditambahake.
  4. bionik
    bionik 11 Juni 2015 06:56
    +7
    Karabin Vepr (SOK-94) Karabin pisanan saka kulawarga Vepr digabungake kanthi maksimal karo senapan mesin ringan Kalashnikov (RPK).
    1. Nikoha.2010
      Nikoha.2010 13 Juni 2015 10:04
      0
      Kutipan saka bionik
      Vepr carbine (SOK-94).

      Vlad, aku duwe!!! Aja nganti aku mudhun. SCS mertuaku kobong, tak tuku. Vesh!
  5. Shiryon
    Shiryon 11 Juni 2015 07:59
    +2
    Ing tentara Israel, RPD minangka senjata mesin Soviet sing paling dihormati
    1. avt
      avt 11 Juni 2015 08:34
      +1
      Kutipan: Shiryon
      Ing tentara Israel, RPD minangka senjata mesin Soviet sing paling dihormati

      Amarga padha ngerti lan ora nuntut saka wong kesempatan kanggo mblokir PC karo kartrij ora pati roso, uga, analog kanggo kartrij bedhil, lan malah pour pluru kaya saka mbanyoni bisa.
      Quote: dibusak
      . Lan padha koyone planning kanggo nggunakake kaliber anyar. Salah siji 6,5, utawa sawetara liyane. Ing babagan penyatuan senjata, iki minangka langkah sing bener.

      opo ora Gerakan kasebut bener, lan Fedorov wis ngrasakake sawise Perang Rusia-Jepang, nanging ...... Aku ora ngandel yen dheweke bakal ngalih - biaya dhuwur.
      1. Marsik
        Marsik 11 Juni 2015 16:00
        +4
        Padha ora bakal ngalih, yen padha ora ngalih menyang 6x49 ing Uni, banjur saiki, nalika padha ora duwe wektu kanggo plug bolongan ing industri pertahanan, padha mesthi ora bakal ngalih.
      2. REZMovec
        REZMovec 12 Juni 2015 18:09
        +1
        AVT, aja bodho - RPD minangka senapan mesin sing apik, ora kaya RPK. Ing ngendi RPD nyelehake 4-5 peluru (ing bledosan cendhak) ing target, RPK/RPK-74 bakal nyelehake 1-2 peluru. Mesin gunner RPK condong dhuwur saka trench minangka target sing apik kanggo penembak jitu, sing ora bisa dikandhakake babagan penembak mesin karo RPD. Yagene kedadeyan kasebut? Amarga desain, kancaku, amarga desain.
    2. insafufa
      insafufa 11 Juni 2015 08:42
      +7
      Kutipan: Shiryon
      Ing tentara Israel, RPD minangka senjata mesin Soviet sing paling dihormati


      RPD iki diajeni ora mung ing Israel, kita wis nangis kanggo dangu sing padha dibusak saka layanan karo remnants sing padha ngatur kanggo nyoba ing perang nyata, padha ora bisa dibandhingake karo PKK, PKK, minangka iku ora nganti bedhil mesin, tetep dadi. Fitur khas saka RPD yaiku kapadhetan geni sing dhuwur kanggo nutupi regu. Kanthi munculé Pecheneg sing luwih entheng ing departemen intelijen, masalah ngganti PKK wis rampung.
      1. insafufa
        insafufa 11 Juni 2015 10:43
        +5



        Kutipan: wanderer_032
        Senapan mesin apik, nanging kapasitas majalah cilik banget kanggo jinis senjata iki. Paling ora ana 100-150 amunisi. Ing kono bakal ana.



        Pandangan kasebut mesthine dadi kolimator. Iku uga becik kanggo nglengkapi tong minyak sing adhem, yen toko luwih wiyar.

        Lan toko kanggo desain iki dibutuhake:
        1. wanderer_032
          wanderer_032 11 Juni 2015 12:56
          -4
          RPD - mesin! apik

          Ing bab mung sedih iku tape mung 75 babak. Nanging iki bisa diatasi kanthi mung nggawe kothak amunisi liyane kanthi kapasitas sing luwih gedhe. Inggih, kelet collimator kanggo penembake. Sijine bokong, gagang lan plastik lengen (kanggo ngenthengake massa). Lan umume mesin kewan bakal metu.
          1. ivan.ru
            ivan.ru 11 Juni 2015 17:04
            +5
            wanderer_032 (2) SU  Dina iki, 12:56 ↑


            "RPD - mesin! apik

            Sing ngganggu yaiku kasete mung 75 puteran"

            sampeyan salah, marsekal. sampeyan bisa langsung ndeleng yen sampeyan mung ndeleng piranti iki ing gambar. rpd, tenan, iku mesin, nanging tape iku standar, sing, terus digunakake - kanggo 50 babak. yen loro kaset 50 disambungake, lan kamungkinan kuwi kasedhiya kanggo desain, tape kanggo 100 babak dijupuk, kang pas tightly menyang jar. biasane ing pasukan (ora ing perang) tape 50 digunakake, wiwit jumlah maksimum babak kanggo macem-macem latihan ana, misale jek, 35, kang kok tape iki digunakake terus-terusan. Aku mung ngisi lan nembak amunisi 100 puteran sapisan sajrone layanan, ing latihan ostenatious gedhe. apa kaset digunakake ing perang, Aku ora bakal ngomong, Aku ora kudu. nanging aku mikir satus
            1. avt
              avt 11 Juni 2015 17:29
              0
              Kutipan: ivan.ru
              sampeyan salah, marsekal. sampeyan bisa langsung ndeleng yen sampeyan mung ndeleng piranti iki ing gambar.

              ngguyu apik Mateni penembake komputer liyane!
              Kutipan: ivan.ru
              tenan mesin

              Apik banget imbang! Kaping pisanan njupuk, rasane kaya aku wis kenal suwe!
              Kutipan: ivan.ru
              , standar, yaiku, terus digunakake - kanggo 50 babak. yen loro kaset 50 disambungake, lan kamungkinan kuwi kasedhiya kanggo desain, tape kanggo 100 babak dijupuk, kang pas tightly menyang jar.

              ,, Pinned "karo siji cartridge (kanggo ,, ahli"} ngguyu .Aku iki lying karo jar fastened lan tape ing njaba, fuliganil lan nichavo - antrian kanggo 10 lay mudhun kaya, lan kanggo 3-5 ketoke dhewekan. Umumé, sing paling nyaman kanggo kula pribadi yaiku SKS, sanajan genggeman pistol bakal dibutuhake lan panrima ing sangisore sungu, nanging bipod ora dibutuhake - bayonet menyang lemah lan tatanan, uga, RPD, yen mung dheweke. bisa pas karo toko kaya ing PKK, uga, kaya bekicot - ora bakal ana perisakan mesin tik.
          2. Komentar wis dibusak.
  6. dibusak
    dibusak 11 Juni 2015 08:18
    0
    Izhmash wis ngumumake yen senapan penembak jitu lan senapan mesin ringan bakal digawe ing basis saka AK-12. Lan padha koyone planning kanggo nggunakake kaliber anyar. Salah siji 6,5, utawa sawetara liyane. Ing babagan penyatuan senjata, iki minangka langkah sing bener.
    1. Belkauk
      Belkauk 15. mars 2018 14:47
      0
      Apa liyane bakal padha nggawe? Senapan mesin Kalashnikov dilebokake minangka senapan mesin tunggal ing taun 2001 dening PKP "Pecheneg".
  7. wuta
    wuta 11 Juni 2015 08:44
    +1
    Quote: dibusak
    adhedhasar AK-12 bakal digawe: senapan sniper


    basa p,,, b aja gulung tas. (c) Kawicaksanan rakyat.
    1. dibusak
      dibusak 11 Juni 2015 09:13
      0
      Iki kanggo apa? Lan sapa sing ngucap nganggo ilat?
      1. wuta
        wuta 11 Juni 2015 09:58
        0
        Quote: dibusak
        Iki kanggo apa?

        Menapa malih, tembung iki ngandika bab profanity lengkap manajemen badhan. Yen Grodetsky mung nyolong tanpa ngganggu produksi, banjur wiwit kuzyuk karusakan saka desain lan sekolah senjata. Akibaté, "pernyataan" kasebut wiwit katon. Wiwit Zlobin minangka desainer umum ing wektu kasebut, bagean saka tanggung jawab kanggo kesalahan kasebut (lan ora mung, kalebu ide bodho karo ak-12 dhewe) tanggung jawabe. Asil - karo tekane saka Krivoruchko, (iku perlu kanggo miwiti) Zlobin ora ana maneh, ora model inovatif siji wis dikembangaké lan sijine menyang produksi. Kabeh muter amarga "perbaikan" AK lan SVD tanpa wates.
        1. dibusak
          dibusak 11 Juni 2015 10:05
          0
          Aku ora ngerti babagan disassembly internal tanduran. Nanging omong kosong lengkap ora bakal ditampa kanggo tes negara sanajan saiki.
          Yen YOU duwe sawetara gesekan karo wong ana utawa liyane, sampeyan kudu ora uncalan metu kene. Lan, luwih-luwih, sampeyan ora kudu ngilangi masalah sampeyan minangka bebener sing paling utama.
          1. wuta
            wuta 11 Juni 2015 10:45
            +1
            Nalika senapan sniper basis ak-12 iki katon, aku bakal seneng nerusake dialog kita. Ngapunten! hi
  8. Denis Fura
    Denis Fura 11 Juni 2015 08:45
    + 11
    Aku ngginakaken kabeh sesi latihan karo kuwi "machine gun", AK padha mung karo bipods lan tong minyak maneh. Sinau nganggo "senapan mesin" kaya ngono, aku meh ora dadi tukang senapan, senajan profesi militer mung kaya ngono, nanging prinsip dasar senapan mesin ing PKK bisa dipelajari.
    Fitur utama unit iki yaiku bipod lan jarak tembak, ing latihan kadhangkala padha bersaing karo penembak jitu karo SVD, yen PKK ditembak kanthi apik, kadhangkala dheweke metu minangka pemenang saka perselisihan kasebut)))))) bipod isih VESCH ! !!!)))))))))
    1. kvs45
      kvs45 13 Juni 2015 15:53
      0
      bipods apik, nanging sampeyan ora perlu kanggo Gunung ing tong minyak, akurasi irungnya. Yen penembake mesin nembak penembak jitu, mula iki dudu penembak jitu, nanging bocah sing duwe SVD
  9. Pemanen
    Pemanen 11 Juni 2015 09:21
    +5
    Sawetara kritik babagan konsep penyatuan lan artikel babagan senapan sub-mesin RPK-RPK-74
    Nanging, militer pengin nyederhanakake produksi lan operasi liwat unifikasi,

    Luwih ora militer, nanging teori militer. Praktisi militer tansah mangertos yen penyatuan lan universalisasi tegese mundhut spesialisasi senjata.
    Ing téori, nyediakake tentara yuta sing kuwat kanthi gaman manunggal mupangati, nanging ing praktik, tentara sing kuwat yuta wis suwe ora perang, lan RTG lan BTG butuh senjata sing beda lan khusus.
    Contone, nalika 328 PDP 104 VDD ditransfer menyang Afghanistan, penembak mesin langsung diwenehi PKM tinimbang RPKS-74.
    Inggih, praktisi militer piye wae ora peduli babagan nyederhanakake produksi. Dheweke pengin senjata sing apik, ora nyederhanakake produksi.

    Kanggo kabeh kekurangane, ide nyawiji bedhil mesin lan bedhil mesin ringan diakoni minangka sregep lan migunani.

    Ing wektu tentrem lan kanggo yuta draf tentara. Sanalika aku pancene kudu perang (ing Chechnya, contone), kerugian saka unifikasi langsung ngluwihi kabeh kaluwihan.

    Yen perlu, mesin gunner bisa melu bokong kanthi ngiwa, amarga dawa total senjata wis suda dening 215 mm, dadi luwih gampang kanggo nindakake menyang ombone tartamtu.

    Iki ora ditindakake supaya luwih gampang digawa, nanging kanggo ngaktifake landing saka RPKS
    Sanajan kebangkrutan karo bedhil mesin iki ora dadi trep saka iki. Tambatan RPK ora mungkin ing dhadha (kaya AKMS lan AK) amarga dawane. Senapan mesin ditambatake dibungkus jubah ing sisih mburi sisih tengen.
    1. Marsik
      Marsik 11 Juni 2015 16:14
      +1
      Aku bakal miwiti saka pungkasan:
      Iki ditindakake supaya luwih gampang digawa, nanging kanggo kemungkinan landing saka RPKS
      Sanajan kebangkrutan karo bedhil mesin iki ora dadi trep saka iki. Tambatan RPK ora mungkin ing dhadha (kaya AKMS lan AK) amarga dawane. Senapan mesin ditambatake dibungkus jubah ing sisih mburi sisih tengen.
      Mungkin PC utawa RPD biasane dipasang ing dada? Padha cendhak kaya automata ngguyu
      Ing wektu tentrem lan kanggo yuta draf tentara. Sanalika aku pancene kudu perang (ing Chechnya, contone), kerugian saka unifikasi langsung ngluwihi kabeh kaluwihan.
      Apa tentara sing dilengkapi perang ing Chechnya ing kondisi perang skala lengkap? Bukak baris ngarep? Utawa sampeyan pitunjuk kanggo nyekel munggah ing gunung? Nalika klompok spetsnaz prowls kanggo nggoleki klompok striker ing tanah dhewe?
      1. Pemanen
        Pemanen 11 Juni 2015 22:01
        +3
        Kutipan saka Marsik
        Aku bakal miwiti saka pungkasan:

        Bener, sampeyan kudu miwiti saka wiwitan.
        Apa sampeyan nyoba kanggo mbuktekaken kanggo kula? Apa saham lempitan ing RPK supaya gampang digawa? Kenapa nyeret PC lan RPD ing kene? Apa hubungane karo ndharat karo RPKS?
        Apa sampeyan ngerti apa sing diwaca utawa mung aran perlu kanggo katon tengen ing kontrovèrsi, lan tegesé ora penting?

        Apa tentara sing dilengkapi perang ing Chechnya ing kondisi perang skala lengkap? Bukak baris ngarep?

        Lan apa tegese? Sing RPK-RPK-74 dadi populer banget ing Chechnya?
        Utawa mungkin sampeyan mikir yen bakal dikarepake sesuk lan kita bakal perang kaya para ahli teori militer ing 50s abad kaping rong puloh, sing ngandelake penyatuan?
        1. Marsik
          Marsik 11 Juni 2015 22:56
          +2
          Apa sampeyan nyoba kanggo mbuktekaken kanggo kula? Apa saham lempitan ing RPK supaya gampang digawa? Kenapa nyeret PC lan RPD ing kene? Apa hubungane karo ndharat karo RPKS?

          Sampeyan sambat, oh, senapan mesin, oh, bokong lempitan. Coba menek menyang kompartemen pasukan saka armored personel operator 60-70-80 karo bokong saka RPK mbukak, lan malah miturut standar lan optik, lan banjur karo lempitan aku ngarep-arep sampeyan bakal aran prabédan.
          Lan apa tegese? Sing RPK-RPK-74 dadi populer banget ing Chechnya?
          Utawa mungkin sampeyan mikir yen bakal dikarepake sesuk lan kita bakal perang kaya para ahli teori militer ing 50s abad kaping rong puloh, sing ngandelake penyatuan?
          Lan kekurangan apa sing sampeyan coba tuduhake kanthi nyebutake 1st Chechen ??? Mungkin ana sing mbuwang PKK iki? Urgent diganti kanggo mesin otomatis? Mung banjur, manunggalaken karo bedhil mesin kanggo amunisi nindakake proyek apik, karo Penyetor kerep liwat dubur.
          1. Pemanen
            Pemanen 11 Juni 2015 23:42
            +3
            Kutipan saka Marsik
            Apa sampeyan sambat

            Sing jelas troll. Inggih, kula badhe pakan sekedhik.
            Kaping pisanan, aku ora sambat babagan bokong lempitan, nanging babagan pernyataan ing artikel sing ora akurat saka sudut pandangku, nanging ora masalah kanggo sampeyan, sampeyan kudu katon luwih pinter lan luwih penting, ta? Sampeyan bisa nimbang dhewe tengen, yen sampeyan pengin, sampeyan ora bakal kelangan apa-apa saka kula, lan wis NOTHING apa karo subyek obrolan.
            Kapindho, YA - dudu senapan mesin, senapan mesin abot, nanging dudu senapan mesin.

            Coba menek menyang kompartemen pasukan saka armored personel operator 60-70-80 karo bokong saka RPK mbukak, lan malah miturut standar lan optik, lan banjur karo lempitan aku ngarep-arep sampeyan bakal aran prabédan.

            Aku menek saka RPKs-74 menyang BMD-1, lan menyang panggonan mesin gunner (yen ngerti ngendi iku) lan tanpa lempitan bokong.
            Apa RPKS-74 digunakake karo senapan bermotor? Iki ora kedadeyan sajrone layananku.
            Lan apa RPKs - RPKs-74 ora digawe khusus kanggo Angkatan Udara?
            Apa jenis optik ing RPK kita ngomong bab? Aku ngawula kanggo dangu lan mesthi lagged konco urip, enlighten kula.

            Kutipan saka Marsik
            Lan kekurangan apa sing sampeyan coba tuduhake kanthi nyebutake 1st Chechen ???

            RPK-74 (kaya RPK) dudu senapan mesin! Kita ora nggawa dheweke menyang perang lan ora nate getun. Minangka "senjata" dhukungan, dheweke ora mbenerake awake dhewe, amarga ora bisa nggawe Kapadhetan gedhe saka geni. Padha ora bisa kanggo sijine munggah barrage normal, utawa "remuk" mungsuh karo geni. Iki mbutuhake daya tape lan tong minyak sing bisa diganti.
            Iku apik kanggo njupuk saka RPK-74 saka mandeg karo geni siji, nanging banjur iku luwih apik kanggo nindakake SVD ora trep padha karo sampeyan - efek bakal luwih. Ora ana penyatuan senjata ing tingkat platun, sing ngrugekake efektifitas shooting, bisa dadi alesan. (paling ora ing "pasukan khusus"). http://weaponland.ru/publ/chem_my_voevali_v_chechne/15-1-0
            -336


            Kutipan saka Marsik
            Mung banjur, manunggalaken karo bedhil mesin kanggo amunisi nindakake proyek apik, karo Penyetor kerep liwat dubur.

            Pasokan liwat anus ora bisa dadi alesan kanggo rusak karakteristik kinerja senjata
            Yen kita ngrujuk marang kesulitan sumber, mula kudu ngalih menyang ONE kaliber kabeh senjata cilik lan ninggalake mung jinis amunisi.
            Luwih apik, bali menyang produksi amunisi dening penembake dhewe.
            Inggih, ing kana, potong panah saka bahan improvisasi utawa peluru peluru ing geni.
            1. Marsik
              Marsik 12 Juni 2015 12:27
              +1
              (paling ora ing "pasukan khusus")
              Maneh looking maneh ing pasukan khusus, iku mbokmenawa perlu kanggo buyar kabeh riflemen motorized lan ninggalake mung pasukan khusus. Apa sampeyan wis ana dhewe?
              Lan apa RPKs - RPKs-74 ora digawe khusus kanggo Angkatan Udara?
              Apa jenis optik ing RPK kita ngomong bab? Aku ngawula kanggo dangu lan mesthi lagged konco urip, enlighten kula.
              Mbokmenawa ora sengaja, yen 74M paling anyar kalebu stok lempitan lan buntut pungkasan. Optik? Nah, saka NSPU kuna nganti 1P29, 1PN83 lan PKN 03.
              Referring kanggo kangelan sumber
              Sampeyan bisa ndeleng rahasia sing ing perang tansah ana kangelan karo persediaan, utamané yen sampeyan Cut mati saka mburi utawa konvoi nyeret sampeyan amunisi diunekake loro. Ana kartrid 6x49 sing apik, nanging ora mungkin dheweke bakal ngalih, amarga larang kanggo mbangun pabrik kartrid lan ora ngerti ngendi kanggo nyelehake stok kartrid lawas.
              1. Pemanen
                Pemanen 12 Juni 2015 20:59
                +4
                Kutipan saka Marsik
                mbokmenawa kudu buyar kabeh riflemen motorized

                Mbokmenawa sampeyan kudu ngerti tugas apa sing ditindakake PKK.
                Ora ing kertas lan ing latihan mental para ahli teori, nanging ing kasunyatan.
                Lan endi sing ora ditindakake amarga kasunyatane dudu senapan mesin kanthi lengkap.
                Kutipan saka Marsik
                Maneh katon maneh ing pasukan khusus

                Iki amarga, dear, sing pasukan khusus kudu FIGHT lan ora nuduhake ngarsane. Ing kasus nalika senapan motor lan pasukan terjun payung pancen kudu perang (lan ora pura-pura, kanthi PKK siap ing garis perang lan ing ngarep tank, perwujudan impen para ahli teori militer ing ngarep kamera kru film. saka acara TV "Serving Uni Soviet"), preferensi diwenehake menyang senapan mesin nyata - PK
                Kutipan saka Marsik
                Mbokmenawa ora sengaja, yen 74M pungkasan

                Mungkin Angkatan Udara muncul bebarengan karo 74M utawa malah mengko?
                Wiwitane, kanggo pasukan apa RPK dimaksudake? Kanggo bedhil motorized?
                Optik wengi mesthi perlu. Nanging aja ngaktifake wong bodho ing kene babagan menek menyang kompartemen pasukan saka operator personel lapis baja ing wayah wengi miturut NORMATIF karo NSPU sing dipasang ing RPK lan bokong lempitan mbantu akeh.
                Kutipan saka Marsik
                Sampeyan bisa ndeleng rahasia yen ing perang tansah ana kesulitan pasokan

                Sampeyan bisa ndeleng rahasia manawa kesulitan nyedhiyakake kartrij bedhil kanggo PC ora ngluwihi kartrij penengah kanggo RPK.
                Yen sampeyan ngrungokake sampeyan, sampeyan kudu nglirwakake SVD lan pistol lan kabel, amarga ana kesulitan pasokan. Granat umume sawetara jinis omong kosong, dheweke isih repot nyedhiyakake. Lan apa kangelan muncul ing pasokan pangan lan obat-obatan ...

                Umume, aku kesel menehi panganan. Aku wis cukup. Golek interlocutor liyane.
                1. Marsik
                  Marsik 13 Juni 2015 00:23
                  +1
                  Mbokmenawa sampeyan kudu ngerti tugas apa sing ditindakake PKK.
                  Ora ing kertas lan ing latihan mental para ahli teori, nanging ing kasunyatan.
                  Lan endi sing ora ditindakake amarga kasunyatane dudu senapan mesin kanthi lengkap.
                  Iki ngendi iku perlu kanggo miwiti, iki bedhil mesin cabang yen sampeyan isih ora entuk. Ana 3 bedhil mesin ing platoon, 9 + 3 PC perusahaan ing perusahaan (sing mung nindakake tugas machine gun favorit, siji saben platoon) miturut negara.
                  Iki amarga, dear, sing pasukan khusus kudu FIGHT lan ora nuduhake ngarsane.
                  Ya, VPSHG reguler ana 12 wong saka 2 nganti 4 penembak mesin, sing saben nyeret senapan mesin, tong serep, 800 butir amunisi karo dheweke, 400 liyane diseret dening kanca lan balabas menyang taxiway kanggo 10. dina. Bobot mung gaman lan amunisi 42 kg, suwene sampeyan bakal mbukak kanthi beban kasebut, sampeyan butuh nomer liyane? Iku misale jek sing riflemen motorized tugas luwih prasaja, padha isih sesambungan karo cabang liyane saka militèr, lan ora golek kelompok mungsuh sing luwih akeh.
                  Optik wengi mesthi perlu. Nanging aja ngaktifake wong bodho ing kene babagan menek menyang kompartemen pasukan saka operator personel lapis baja ing wayah wengi miturut NORMATIF karo NSPU sing dipasang ing RPK lan bokong lempitan mbantu akeh.
                  Sampeyan ngerti, luwih trep, kaya SVD-S, kanggo melu bokong, yen luwih trep kanggo sampeyan kanthi mbukak ...
                  Sampeyan bisa ndeleng rahasia manawa kesulitan nyedhiyakake kartrij bedhil kanggo PC ora ngluwihi kartrij penengah kanggo RPK.
                  Iki ora babagan kangelan, nanging babagan kemampuan kanggo nerusake perang amarga amunisi otomatis nalika amunisi sampeyan metu.
                  1. Pemanen
                    Pemanen 13 Juni 2015 17:55
                    +1
                    Kutipan saka Marsik
                    Iki ngendi iku perlu kanggo miwiti, iki senapan mesin saka regu yen isih durung tekan sampeyan.


                    Sampeyan ora tekan sampeyan yen IKI dudu GUN MESIN lan ora perlu mbenerake cilaka kanthi kasunyatan manawa iki minangka cilaka regu.
                    Skuad infantri Wehrmacht duwe senapan mesin MG sing nyata, lan para ahli teori militer lan ahli ekonomi mutusake yen PKK cukup kanggo regu. Kajaba iku, kanggo nyawiji (lan ing Rusia nyuda biaya) padha ngganti RPD karo PKK. Lan apa? Ing prajurit, nanging ora kanggo nyimpen? PKK uga bakal ninggalake wong-wong mau, wanita bakal nglairake prajurit anyar.

                    Kutipan saka Marsik
                    Bobot mung gaman lan amunisi 42 kg, suwene sampeyan bakal mbukak kanthi beban kasebut, sampeyan butuh nomer liyane?

                    Lan kok padha ora lunga? sambat? Apa padha njaluk RPK-74 tinimbang PKM?

                    Kutipan saka Marsik
                    Iku misale jek sing riflemen motorized tugas luwih prasaja, padha isih sesambungan karo cabang liyane saka militèr, lan ora golek kelompok mungsuh sing luwih akeh.

                    Inggih, ya, luwih prasaja ... Anggere sampeyan ora kudu gelut. Lan ing kene malah interaksi karo cabang militer liyane (Lucu maca iki saka wong sing nulis babagan kesulitan pasokan. Sawise kabeh, nggawe interaksi antarane cabang militer mung spit, ora kaya nggawe pasokan kartrid bedhil) ora nulungi. RPK ora bisa ngganti bedhil mesin ing tingkat regu-platoon. Rota - iku mesthi apik. Nanging nalika aku ngeduk pertahanan, iku titik kuwat platoon lan dadi metu sing kita padha ora mestine duwe bedhil mesin nyata.

                    Kutipan saka Marsik
                    Sampeyan ngerti, luwih trep kanggo melu bokong, kaya SVD-S

                    Sepisan maneh kanggo sing wasis.
                    Nalika RPKs diluncurake ing seri lan kanggo pasukan apa, lan nalika SVD-S muncul?
                    Lan apa sing sampeyan critakake babagan LANDING NORMATIVE ING BTR WENGI KANGGO RPK sing dilengkapi NSPU? Apa sampeyan bisa nyedhiyakake standar iki?

                    Kutipan saka Marsik
                    Iki ora babagan kangelan, nanging babagan kemampuan kanggo nerusake perang amarga amunisi otomatis nalika amunisi sampeyan metu.

                    Tugas apa, sing ngluwihi kemampuan AK, sing bisa ditindakake PKK? TAPI?
                    amunisi Panjenengan (apa wae, malah ing PC, malah ing AK) metu, amarga
                    Kutipan saka Marsik
                    sampeyan bakal Cut mati saka mburi utawa konvoi nyeret sampeyan amunisi bakal Smashed
                    lan sampeyan ora duwe amunisi ora mung ing PC, nanging uga ing AK lan RPK. Utawa apa kartrid penengah, ora kaya kartrij bedhil, tuwuh ing wit?
                    1. Marsik
                      Marsik 13 Juni 2015 19:52
                      +1
                      Sampeyan ora tekan sampeyan yen IKI dudu GUN MESIN lan ora perlu mbenerake cilaka kanthi kasunyatan manawa iki minangka cilaka regu.
                      Skuad infantri Wehrmacht duwe senapan mesin MG sing nyata, lan para ahli teori militer lan ahli ekonomi mutusake yen PKK cukup kanggo regu. Kajaba iku, kanggo nyawiji (lan ing Rusia nyuda biaya) padha ngganti RPD karo PKK. Lan apa? Ing prajurit, nanging ora kanggo nyimpen? PKK uga bakal ninggalake wong-wong mau, wanita bakal nglairake prajurit anyar.
                      Ya, lan mesin gunner duwe nomer nomer loro sing bersenjata mung pistol, amarga kothak karo kartrid mbokmenawa abot ngguyu Apa kita nempel kru senapan mesin menyang regu?
                      Lan kok padha ora lunga? sambat? Apa padha njaluk RPK-74 tinimbang PKM?
                      Padha uga sambat babagan carane, minangka paling akeh dimuat. Sawise kabeh, iku luwih gampang kanggo liyane kanggo pindhah, sanajan sing paling sehat ing senapan mesin.
                      RPK ora bisa ngganti bedhil mesin ing tingkat regu-platoon. Rota - iku mesthi apik. Nanging nalika aku ngeduk pertahanan, iku titik kuwat platoon lan dadi metu sing kita padha ora mestine duwe bedhil mesin nyata.
                      Ya, sampeyan bisa ndeleng sampeyan getun 1 PC, sumelang ...
                      Sepisan maneh kanggo sing wasis.
                      Nalika RPKs diluncurake ing seri lan kanggo pasukan apa, lan nalika SVD-S muncul?
                      Lan apa sing sampeyan critakake babagan LANDING NORMATIVE ING BTR WENGI KANGGO RPK sing dilengkapi NSPU? Apa sampeyan bisa nyedhiyakake standar iki?
                      Apa prabédan WHEN, bisa uga desain lan sifat saka lempitan Simpenan owah-owahan saka iki ??? Ing taun 80-an, panggunaane ora nyepetake dawa senjata, dadi luwih mobile, nanging ing taun 90-an dumadakan wiwit dicekak, ta? ngguyu Minangka adoh aku ngelingi, standar 16 detik kanggo departemen, kalebu balabas.
                      Tugas apa, sing ngluwihi kemampuan AK, sing bisa ditindakake PKK? TAPI?
                      Tembak lan kenek burst ing 300-400 meter. Kaya laras dawa liyane. Sampeyan bisa sing kanggo kula carane njaluk saka PC kanggo 400 ing bledosan pisanan utawa kaloro utawa karo AK.
                      amunisi Panjenengan (apa wae, malah ing PC, malah ing AK) metu, amarga
                      Ing AK, metu pungkasan, ora kaya senapan mesin, sampeyan bakal yakin yen iku sebaliknya? wassat Chew apa mengkono nalika gunner mesin entek amunisi lan ing ngendi dheweke banjur nggunakake PC iki padha kesed banget.
                      1. Pemanen
                        Pemanen 13 Juni 2015 20:30
                        0
                        Kutipan saka Marsik
                        Ya, lan mesin gunner duwe nomer nomer loro sing bersenjata mung pistol, amarga kothak karo kartrid mbokmenawa abot

                        Lan malah katelu, bersenjata karo karabin. Lan apa, iki bukti inefficiency MG ing tingkat departemen?
                        Ora, kita menehi bedhil mesin karo tong minyak dawa lan majalah kanggo 10-15 babak liyane kanggo regu lan kita ngomong - punika senapan mesin kanggo sampeyan. Sawisé iku, kita nyoba ora ndeleng prajurit ing mripat lan ora krungu apa padha mikir bab kita.

                        Kutipan saka Marsik
                        Padha uga sambat babagan carane, minangka paling akeh dimuat. Sawise kabeh, iku luwih gampang kanggo liyane kanggo pindhah, sanajan sing paling sehat ing senapan mesin.

                        Lan nangis njaluk ganti PKM karo PKK?
                        Kita uga duwe sing paling sehat ing RPG-16, sing luwih abot tinimbang RPG-7. Nanging sawise njupuk komparatif ing gunung saka loro, ora ana wong sing pengin ngganti RPG-16 menyang RPG-7.
                        Aku ora sok dong mirsani sing iku luwih gampang kanggo sapa ing perusahaan ing metu gunung, amarga senjata lan amunisi disebarake merata kanggo saben wong, preduli saka Tabel Staff.

                        Kutipan saka Marsik
                        Apa bedane kapan

                        Lan prabédan kaya - kenapa RPKS digawe? Kanggo ease saka nindakake utawa kanggo kamungkinan landing karo?

                        Kutipan saka Marsik
                        Tembak lan kenek burst ing 300-400 meter.

                        Bor standar kanggo AK shooting.

                        Kutipan saka Marsik
                        Sampeyan bisa sing kanggo kula carane njaluk saka PC kanggo 400 ing bledosan pisanan utawa kaloro utawa karo AK.

                        Ora, sampeyan singing kanggo kula sing RPK luwih apik lan luwih akurat ing njupuk ing 300-400 m saka PC. Aku ora bakal ngidini sampeyan mundhakaken sirah karo PKK saka PC, apa maneh nindakaken. Aku bakal mbanting tembok parit lan tembok bata, nanging aku bakal entuk. Sampeyan kudu drape saka PC saka kadohan iki kanggo kadohan kaping telu luwih, lan ing kene, mesthi, entheng lan bokong lempitan saka RPKs bakal mbantu.

                        Kutipan saka Marsik
                        Ing AK, metu pungkasan, ora kaya senapan mesin, sampeyan bakal nggawe uwong yakin yen iku sebaliknya?

                        Ing PM, cartridges entek pungkasan, ora kaya bedhil mesin, sampeyan bakal nggawe uwong yakin yen iku cara liyane?
                        Apa sampeyan ngusulake ngalih menyang bedhil submachine supaya bisa njupuk kartrij pistol saka bedhil mesin?
                      2. Ruslan67
                        Ruslan67 13 Juni 2015 21:00
                        +1
                        Quote: Panen
                        Bor standar kanggo AK shooting.

                        Inggih, kanggo standar iku kuwat banget Nyuwun Persiapan sing apik banget wis dibutuhake ing kene 150-200 m Aku setuju lan iki wis dadi asil sing apik
                      3. Pemanen
                        Pemanen 13 Juni 2015 22:25
                        +1
                        Kutipan: Ruslan67
                        Lha nek standare yo kuat banget. Persiapan sing apik-apik tenan yo wis 150-200 m kene, aku setuju lan iki hasile apik.

                        Ngeling-eling latihan tembak kaping 3
                        ZU US (kutipan)
                        Menembak saka papan ing target sing muncul
                        kanthi owah-owahan posisi tembak

                        Tujuan:
                        nyerang (mundur) klompok infantri - loro penembake (target No. 7) dumunung ing garis beda, simulating gerakan (nyedhak, obah adoh) saka target, nalika penembake adoh katon kanggo 20 s, lan cedhak - kanggo 15 s kanthi interval 10 - 15 s (dina lan wengi);
                        klompok geni - rong tokoh: senapan mesin cahya (target No. 10) lan penembake (target No. 7) ing ngarep paling sethithik 10 m katon kaping pindho ing 10 detik sak dina, ing wayah wengi - 15 detik saben karo interval 15 detik;

                        Range kanggo target No. 7 kanggo AK, RPK lan PK - 450-550 meter
                        Range kanggo target nomer 10 kanggo AK lan RPK - 250-350 meter, kanggo PC 350-450 meter


                        koreksi.
                        Nalika kita rampung latihan iki, target ora katon maneh, iku perlu kanggo mencet pisanan lan tansah karo geni otomatis (padha nggawe "Kapadhetan geni", nanging ora ana machine gun nyata), kanggo nyoba kanggo mencet target. karo siji - padha ngalahake.
                        Ora ana beda khusus ing arah hit sing luwih akurat saka RPKs-74 dibandhingake karo AKs-74, sanajan subyektif katon yen bledosan saka RPKs luwih rame lan lintasan peluru luwih rata. Nanging asile mesthi padha - jumlah target sing padha ditembak saka RPKS-74 lan AKs-74
                        Yen aku, dadi Art. penembake dijupuk uga, banjur dijupuk uga saka loro jinis senjata.
                        Yen penembake mesin Abunazarov nembak banget, banjur ditembak saka AK kaya saka RPKS.
                      4. Ruslan67
                        Ruslan67 13 Juni 2015 22:42
                        +2
                        Quote: Panen
                        Yen aku, dadi Art. penembake dijupuk uga, banjur dijupuk uga saka loro jinis senjata.

                        Transfer padha kanggo riflemen motorized direkrut ing Uzbekistan panas sad
                        Quote: Panen
                        kanggo nyoba kanggo mencet target karo siji - padha ngalahake.


                        Aku digebugi yen sajrone sesi aku keganggu dening bledosan granat (paket bledosan) ing meter 5. Kaya biasane, ana kesalahpahaman antarane genera lan spesies. keprungu
                      5. Pemanen
                        Pemanen 13 Juni 2015 23:01
                        +2
                        Kutipan: Ruslan67
                        Transfer padha kanggo riflemen motorized direkrut ing Uzbekistan panas

                        Apa bab steaming soko? Kanthi kita, iki non-combatants-Uzboks tekan seprapat saka l / s, lan iki Airborne Forces, pengawal. Penembak mesin sing padha Abunazarov wis nembak sajrone sasi kanthi kabeh owah-owahan (ora sengaja) menyang posisi sing paling tengen lan ora ngerti sebabe peluru kasebut mabur menyang target tetanggan. Lan sing paling penting, loro perwira lan sersan ora peduli - uga, Uzbek, apa sing kudu dijupuk saka dheweke, ora ngalahake dhewe, oke.
                      6. Ruslan67
                        Ruslan67 13 Juni 2015 23:09
                        +1
                        Quote: Panen
                        Uzbek, apa njupuk saka wong, ora ngalahake dhewe, oke.

                        Dadi pranyata kita ngrembug karakteristik kinerja kanthi misahake saka kasunyatan
                        Lan carane sampeyan klelep ing lemah, banjur carane karo polisi huru-hara ing ujian, utawa banget kuwat utawa lengkap dolts
                      7. Pemanen
                        Pemanen 13 Juni 2015 23:22
                        +2
                        Kutipan: Ruslan67
                        Dadi pranyata kita ngrembug karakteristik kinerja kanthi misahake saka kasunyatan

                        Aku setuju. TTX iku siji bab, nanging kasunyatan iku cukup liyane.
                        Ing urip nyata, ora bakal ana sing bisa njupuk saka AK kanthi bledosan ing jarak target miturut karakteristik kinerja.
                        Saenipun, lan miturut pandhuan kanggo nggayuh target, luwih sithik kartrid sing digunakake saka RPK tinimbang target sing padha saka PC, nanging ing urip nyata, ing baris sing katon, aku bakal mencet kabeh skuad saka PC nganggo RPK. menyang lemah ing jarak sing luwih gedhe tinimbang jarak tembak efektif saka RPK, sirah ora bakal dakkarepake sampeyan mundhakaken lan ora bakal nglilani menyang jarak geni efektif saka PKK.
                      8. Ruslan67
                        Ruslan67 13 Juni 2015 23:27
                        +1
                        Quote: Panen
                        TTX iku siji bab, nanging kasunyatan iku cukup liyane.

                        Lan yen sampeyan ngelingi apa kasunyatan iki .... nglirik ngguyu
                      9. pajak reged
                        pajak reged 13 Juni 2015 22:38
                        +1
                        3 UUS
                        Menembak saka papan ing target sing muncul lan obah
                        kanthi owah-owahan ing posisi tembak.
                        Tujuan:
                        - klompok infantri sing nyerang (mundur) - rong tokoh lengkap (target No. 8) ing ngarep nganti 3 m, obah kanthi sudut 15-250 menyang pesawat tembak kanthi kacepetan 2-3 m / s kanggo 60 m; Ing gunung, kanggo prajurit cabang militèr lan pasukan khusus, tinimbang target obah, sing katon dipasang - rong panah (target No. - 7 kanthi interval 20-15 s.
                        - infanteri lying - rong tokoh - bedhil mesin cahya (target No. 10) lan gunner - tokoh dodo (target No. 6) ing ngarep paling sethithik 6 m katon kanggo 30 s;
                        - penembake nyerang (target No. 8) katon kaping pindho kanggo 10 s. kanthi interval 10 detik; kanggo bedhil sniper - bedhil mesin cahya (target No. 10) katon kaping pindho ing 10 detik sak dina, ing wayah wengi kanggo 15 detik, karo interval 15 detik.
                        Range kanggo target, m:
                        Jinis Sasaran gegaman
                        nyerang (mundur) kelompok infantri glethakaken infantri nyerang penembak (senjata mesin ringan)
                        АК, РПК 450-350 250-350 150-250
                        ПК 450-550 350-450 150-250
                        СВД 450-550 350-450 250-350
                        Jumlah amunisi:
                        - kanggo bedhil mesin, bedhil mesin RPK, PK - 30, 9 mau karo peluru tracer;
                        - kanggo senapan sniper - 10, 3 mau karo peluru tracer.
                        Posisi njupuk: ngadeg metu saka trench saka mandeg (saka bipod).
                        Rating:
                        "banget" tekan kabeh target
                        "apik" kanggo mencet nyerang (mundur) lan kelompok geni
                        "marem" kanggo mencet telung target
                      10. Droid
                        Droid 14 Juni 2015 00:39
                        0
                        Ora, kita menehi bedhil mesin karo tong minyak dawa lan majalah kanggo 10-15 babak liyane kanggo regu lan kita ngomong - punika senapan mesin kanggo sampeyan. Sawisé iku, kita nyoba ora ndeleng prajurit ing mripat lan ora krungu apa padha mikir bab kita.

                        Sampeyan ndeleng ing mripate guru tentara sampeyan, mbok menawa dheweke bakal isin? Gajah kudu digatekake...
                      11. Marsik
                        Marsik 14 Juni 2015 16:09
                        0
                        Lan nangis njaluk ganti PKM karo PKK?
                        Kita uga duwe sing paling sehat ing RPG-16, sing luwih abot tinimbang RPG-7. Nanging sawise njupuk komparatif ing gunung saka loro, ora ana wong sing pengin ngganti RPG-16 menyang RPG-7.
                        Yen ana sing menehi, dheweke ora bakal nolak. Lungguh ing ambush punika bab banget tinimbang 74M biasa. Ora bisa dicocogake ing papan liya ing gunung, jarake cilik. Nanging kanthi kawicaksanan para komandan, dheweke menehi granat RPG7 lan 5 PG 7VM, sanajan ora bisa nemokake mungsuh ing tank lan kendaraan lapis baja ing wayah awan kanthi geni, nanging kanggo kabeh "panyuwunan nangis" kanggo RPO- Paket, rong tabung MRO utawa granat OG7, paling awon, ditampa penolakan sing penting, mula kita perang karo apa sing kita duwe.
                        Aku ora sok dong mirsani sing iku luwih gampang kanggo sapa ing perusahaan ing metu gunung, amarga senjata lan amunisi disebarake merata kanggo saben wong, preduli saka Tabel Staff.
                        Nanging sampeyan bisa ndeleng sampeyan ora kudu nyusup ing geni kanggo nggoleki "didistribusikake" amunisi.
                      12. Pemanen
                        Pemanen 14 Juni 2015 17:35
                        +1
                        Kutipan saka Marsik
                        Dadi kita berjuang karo apa sing kita duwe.

                        kene! Kita tansah berjuang karo apa sing kita duwe. Nanging "apa" kudu diputusake dening para ahli teori sing ora kudu perang karo "apa".
                        Nanging iki setengah masalah. Masalah iku nalika wong sing kudu perang. keputusan sing ora kasil saka teoretis sing luwih dhuwur dibenerake lan dianggep minangka siji-sijine sing bener.

                        Kutipan saka Marsik
                        Nanging sampeyan bisa ndeleng sampeyan ora kudu nyusup ing geni kanggo nggoleki "didistribusikake" amunisi.

                        Mesthi, iku ora perlu kanggo mesin gunner RPK nyusup ing geni ing panelusuran amunisi kanggo AK, padha menehi wong kabeh sadurunge perang.
                    2. Droid
                      Droid 14 Juni 2015 00:36
                      0
                      Skuad infantri Wehrmacht duwe senapan mesin MG sing nyata, lan para ahli teori militer lan ahli ekonomi mutusake yen PKK cukup kanggo regu. Kajaba iku, kanggo nyawiji (lan ing Rusia nyuda biaya) padha ngganti RPD karo PKK. Lan apa? Ing prajurit, nanging ora kanggo nyimpen? PKK uga bakal ninggalake wong-wong mau, wanita bakal nglairake prajurit anyar.


                      Sampeyan ngomong omong kosong lengkap. Daya tembak MSO ora nate diimpi dening Wehrmacht.
                      RPK ora bisa ngganti bedhil mesin ing tingkat regu-platoon. Rota - iku mesthi apik. Nanging nalika aku ngeduk pertahanan, iku titik kuwat platoon lan dadi metu sing kita padha ora mestine duwe bedhil mesin nyata.

                      Sampeyan omong kosong maneh. Kepiye sampeyan ora bisa ndeleng paling ora telung bedhil mesin sing mung dikenal "praktisi" ...
                      1. Pemanen
                        Pemanen 14 Juni 2015 10:44
                        0
                        Kutipan saka Droid
                        Sampeyan ndeleng ing mripate guru tentara sampeyan, mbok menawa dheweke bakal isin?

                        Ora perlu nulis omong kosong Ora nate isin marang guru tentaraku. Padha mangan jatah prajurit lan ngombe karo dhuwit sing diklumpukake saka prajurit. Guru tentaraku, kanthi pengecualian langka, "paling ora nesu ing mripat - kabeh ebune Gusti Allah"

                        Kutipan saka Droid
                        Gajah kudu digatekake...

                        Apa sampeyan weruh gajah? Pink mungkin?

                        Kutipan saka Droid
                        Sampeyan ngomong omong kosong lengkap. Daya tembak MSO ora nate diimpi dening Wehrmacht.

                        Sampeyan iki sing ngomong omong kosong sing ngomong yen daya tembak MSO ora ngimpi Wehrmacht (dudu regu infanteri, nanging WEhrmacht).
                        Senajan...
                        Wehrmacht pancene "ora ngimpi", nanging iki minangka perbandingan daya tembak regu infantri Sampel Wehrmacht 41g kanthi daya tembak MCO SA 61g paling ora bener amarga jamane wis beda-beda, lan maksimal ing babagan senjata cilik ora bakal milih MCO, amarga gegaman dipasang kanggo kartrij penengah. ora bisa saingan karo bedhil mesin chambered kanggo bedhil.
                        Yen kita njupuk pasukan infanteri utawa VD saka Wehrmacht Model 44, lan ora miturut negara, nanging ing lapangan inkarnasi, wis ana TWO MG-42s saben regu plus StG-44 tinimbang Mauser 98K lan senjata api cilik. MCO ngrokok ing pinggir.
                        Kutipan saka Droid
                        Kepiye sampeyan ora bisa ndeleng paling ora telung bedhil mesin sing mung dikenal "praktisi" ...

                        Dadi, praktisi beda-beda saka teoritis amarga padha urip ora miturut konvensi lan kalkulasi teoretis, nanging kanthi kasunyatan.
                        Mung ahli teori sing ndeleng telung bedhil mesin sing ora ana ing urip nyata.
                        Aku bisa menehi saran supaya sampeyan nambah "daya tembak" MSO.
                        Arm kabeh PPSh utawa PPS riflemen motorized tanpa pangecualian.
                        Tambah jumlah "senjata mesin" ing regu dadi sepuluh lan sampeyan bakal ngandhani kabeh wong babagan daya tembak sepuluh gajah jambon sing durung tau ana sadurunge.
                      2. Droid
                        Droid 14 Juni 2015 11:23
                        -1
                        Yen kita njupuk pasukan infanteri utawa VD saka Wehrmacht Model 44, lan ora miturut negara, nanging ing lapangan inkarnasi, wis ana TWO MG-42s saben regu plus StG-44 tinimbang Mauser 98K lan senjata api cilik. MCO ngrokok ing pinggir.

                        Yah? Marang kita carane akeh departemen Wehrmacht dipindhah ing kendaraan tempur bersenjata karo mriem lan bedhil mesin? Inggih, utawa paling awon, loro bedhil mesin, siji kang gedhe-kaliber.

                        Mung "praktek" kaya kuwe sing bisa ora digatekake ing jurusan BMP/BTR. Lan nalika "praktisi" nyritakake crita-crita sing nyenengake babagan kasunyatan manawa ora ana senapan mesin ing departemen kasebut, kanthi teknis ora ana meriam / KPVT lan PKT kanthi amunisi 2000 ... Aku mung bisa ngomong siji bab. - pindhah menyang neraka.
                      3. Pemanen
                        Pemanen 14 Juni 2015 13:46
                        +2
                        Kutipan saka Droid
                        Yah?

                        Inggih, inggih!
                        Luwih sethithik tinimbang taun RPK diadopsi, amarga ing 61 kendaraan tempur infanteri kanthi meriam lan PKT kanthi muatan amunisi 2000 puteran ora ana ing alam.
                        Aja smack omong kosong teori. Dheweke lara!
                        Nalika RPK diadopsi, mung ana BTR-60 karo SGMB, yaiku senapan mesin easel lan banjur diganti karo PKB (yaiku senapan mesin normal sing dipasang kanggo kartrij bedhil), lan malah. mengko dening KPVT (aja ngelingake kula apa urip tong minyak iki apik banget senapan mesin lan apa nilai pertempuran nalika perang ing gunung utawa ing desa karo mungsuh luwih utawa kurang padha ing kekuatan lan persenjataan?)

                        Mungkin iku rahasia kanggo sampeyan sing wis ing 40s skuad infantri motorized Wehrmacht wis wojo operator personel Sd.Kfz.. 251/3,7?
                        Kutipan saka Droid
                        Mung "praktek" kaya kuwe sing bisa ora digatekake ing jurusan BMP/BTR.

                        Ing taun nalika RPK BMD diadopsi, sing saiki ora ana, lan ora weruh ing departemen infantri bermotor Wehrmacht minangka operator personel lapis baja sing bersenjata senapan mesin (lan komandan platoon karo meriam), sing wis ana. 40s, mung teori ignoramus kuwi karo bias uryan, kaya sampeyan.
                        Mung ahli ekonomi teoretis sing bisa menehi jeneng "senapan mesin" kanggo senapan mesin sing elongated, ing getih prajurit.
                        Kutipan saka Droid
                        Kabeh sing bisa dakkandhakake yaiku go jancok dhewe.

                        Apa sampeyan wis ana? Inggih lajeng, nguripake.
              2. Komentar wis dibusak.
              3. ZVEROBOY
                ZVEROBOY 14 Juni 2015 00:44
                +2
                Kutipan saka Marsik
                Sampeyan bisa ndeleng rahasia sing tansah ana kangelan ing perang

                Aku bakal pitutur marang kowe rahasia sethitik - perang umume terus-terusan "kangelan".
                Ya, lan perang beda, ana pilihan nalika apa sing sampeyan nggawa cukup.
                Aku elinga aku kudu sinau statuta ...
                "Nalika nindakake misi tempur, peleton (skuad, kru) murub saka senjata tempur.
                kendaraan infantri (pembawa personel lapis baja) lan tank, saka bedhil mesin, bedhil mesin, bedhil sniper,
                peluncur granat, nggunakake granat tangan, lan ing pertempuran tangan-kanggo-tangan - serangan nganggo bayonet, bokong lan
                sekop infanteri."
                Sing. peluru iku bodho, bayonet iku ngguyu apik
                Ora ana papan ing charter aku ndeleng kepiye regu bisa nahan ngarep 1 km ing wilayah pegunungan tanpa dhukungan saka artel utawa paling ora BMD (pembawa personel lapis baja).
                Lan ing kene Panen kaping sewu bener, amarga detasemen (peleton) PKK rada ringkih, aja menyang mbahmu.
                1. Marsik
                  Marsik 14 Juni 2015 15:54
                  0
                  Ora ana papan ing charter aku ndeleng kepiye regu bisa nahan ngarep 1 km ing wilayah pegunungan tanpa dhukungan saka artel utawa paling ora BMD (pembawa personel lapis baja).
                  Iki dinuga tugas bedhil bermotor ??? Utawa mungkin pasukan khusus??? Sapa sing sampeyan nyekel perusahaan, resimen utawa divisi karo regu ???ngguyu Oke, aku isih bakal ngerti sawetara jinis koridor-ngarai. Nanging ngarep, dumunung, ngomong, ing slope utawa puncak wassat
            2. ZVEROBOY
              ZVEROBOY 14 Juni 2015 00:06
              +3
              Quote: Panen
              Luwih apik, bali menyang produksi amunisi dening penembake dhewe.
              Inggih, ing kana, potong panah saka bahan improvisasi utawa peluru peluru ing geni.

              Panen, sampeyan jelas ing gulungan!+100500 apik ombenan
              1. Pemanen
                Pemanen 14 Juni 2015 18:27
                +1
                Aku nyoba, Fedor Ivanovich. ngguyu ombenan
  10. wanderer_032
    wanderer_032 11 Juni 2015 10:05
    +2
    Senapan mesin apik, nanging kapasitas majalah cilik banget kanggo jinis senjata iki. Paling ora ana 100-150 amunisi. Ing kono bakal ana.



    Pandangan kasebut mesthine dadi kolimator. Iku uga becik kanggo nglengkapi tong minyak sing adhem, yen toko luwih wiyar.

    Lan toko kanggo desain iki dibutuhake:
  11. Bugor
    Bugor 11 Juni 2015 11:52
    0
    Lan saka majalah desain iki, kartrid dipakani kanthi simetris? Aku njupuk iku polycarbonate? Ide kasebut ora ala, nanging kanthi produksi jambs sing ora bisa dihindari, polikarbonat duweni sifat sing ala - retak ing papan sing kaku, lan siklus urip toko kasebut bisa padha karo siji antrian ...
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Moose
        Moose 11 Juni 2015 14:31
        0
        Aku dhewe, ing panggonan mesin gunner, mesthi ora peduli apa bahan sing bakal digawe saka toko ing pabrik. Syarat utama kanggo kabeh komponen lan bagean senjata isih padha - linuwih. Kajaba iku, saiki ana akeh plastik anyar saka kabeh jinis ...

        Saiki ayo dipikirake kepiye carane mesin gunner bakal nglengkapi toko kasebut. Sing luwih gedhe kapasitas, sing luwih kuat spring ing feeder, mungguh, luwih pasukan nalika nglengkapi.
        Ora akeh plastik, nanging sing khas yaiku kabeh duwe sikap negatif banget marang suhu negatif. Wis ing -10 padha dadi arang banget pecah. Lan, aku mikir, penembak mesin ora seneng banget yen toko ambruk sawise babak pertama ...
        1. wanderer_032
          wanderer_032 11 Juni 2015 14:54
          +1
          Kutipan: Elk
          Ora akeh plastik, nanging sing khas yaiku kabeh duwe sikap negatif banget marang suhu negatif. Wis ing -10 padha dadi arang banget pecah.


          Yah? tenan? Ay-ay-ya-ya! ngguyu

          Kutipan: Elk
          Saiki ayo dipikirake kepiye carane mesin gunner bakal nglengkapi toko kasebut.


          Ing horseradish padha dilengkapi toko PPSh lan RPK pisanan - karo tangan. Kanggo wong-wong sing ora ngerti lan turu ing ngrangkul karo walkie-talkie (sing ana ing Sepur wojo) sing desain saka toko kuwi ngidini kanggo dilengkapi cukup cepet. Ana tutup sing bisa dicopot ing sisih mburi. Lan kanggo wong-wong sing angel, sampeyan ora kudu menehi bedhil mesin ing tangan (lan Firearms ing umum, kalebu).

          Kutipan: Elk
          Lan, aku mikir, penembak mesin ora seneng banget yen toko ambruk sawise babak pertama ...


          Ora ana wong ing donya sing ngeluh babagan toko kasebut. Lan malah luwih, aku ora whine sing padha ambruk loro sawise tataran pisanan.
          1. pajak reged
            pajak reged 11 Juni 2015 16:07
            +2
            Kutipan: wanderer_032
            Kanggo wong-wong sing ora ngerti lan turu ing ngrangkul karo walkie-talkie (sing ana ing Sepur wojo) sing desain saka toko kuwi ngidini kanggo dilengkapi cukup cepet.

            Nu-nu, mung karo tutup dibusak, majalah PPSh dimuat, majalah disk RPK diisi siji cartridges ing wektu liwat gulu nalika mencet tuas loading, lan iku dhasar mokal kanggo ngisi daya karo tutup dibusak. Bener, ana rebana Cina kanggo 75 lan 100 puteran, ing kene diisi khusus kanthi tutup sing dicopot, nanging ora bisa diisi maneh liwat gulu.
          2. ivan.ru
            ivan.ru 11 Juni 2015 17:17
            +1
            wanderer_032

            "Kutipan: Elk

            Saiki ayo dipikirake kepiye carane mesin gunner bakal nglengkapi toko kasebut.


            horseradish padha dilengkapi toko PPSh lan RPK pisanan - karo tangan. Kanggo wong-wong sing ora ngerti lan turu ing ngrangkul karo walkie-talkie (sing ana ing Sepur wojo) sing desain saka toko kuwi ngidini kanggo dilengkapi cukup cepet. Ana tutup sing bisa dicopot ing mburi. Lan kanggo wong-wong sing angel, sampeyan ora kudu menehi bedhil mesin ing tangan (lan Firearms ing umum, kalebu).
            desain toko kanggo ppsh lan rpk rada beda saka piranti iki, lan padha dilengkapi cukup prasaja, tenan, lan malah, siji bisa ngomong, cepet. nanging sampeyan ora bisa nyekel peralatan iki nganggo tangan siji, bakal dadi masalah kanggo nglengkapi kanthi otomatis. utawa bakal mlebu ing pasukan sing wis dilengkapi ing pabrik, kaya Amerika duwe majalah machine gun karo sabuk longgar?
            1. Moose
              Moose 11 Juni 2015 17:56
              +1
              lan padha dilengkapi cukup prasaja,

              Prasaja tenan. Nanging mung nalika sampeyan ora ditembak lan sampeyan lagi lungguh ing meja.
            2. pajak reged
              pajak reged 11 Juni 2015 21:29
              +1
              Kutipan: ivan.ru
              nanging sampeyan ora bisa nyekel peralatan iki nganggo tangan siji, bakal dadi masalah kanggo nglengkapi kanthi otomatis.

              Dilengkapi kanthi bantuan piranti khusus kanthi akeh, 5-10 potongan sekaligus, utawa kanthi bantuan klip 10 putaran sekaligus, sanajan akeh, wektu digunakake ora luwih saka nglengkapi rebana kanggo RPK, siji-sijine sing ngganggu yaiku yen tanpa piranti plastik, ngisi C-mag luwih saka 10 puteran ora bakal bisa - ora bakal cukup kekuatan.
              1. wanderer_032
                wanderer_032 11 Juni 2015 22:01
                +5
                Kutipan saka: grosskaput
                ing bab mung sing ngganggu iku tanpa piranti plastik ora bakal bisa kanggo ngisi C-mag karo luwih saka 10 babak - ana ora bakal cukup kekuatan.


                Wong Amerika sing pro-kusuh wis nindakake kabeh supaya proses muat ulang luwih cepet lan ora ngganggu wong:

                1. Pemanen
                  Pemanen 11 Juni 2015 22:16
                  +3
                  Kutipan: wanderer_032
                  Wong Amerika sing pro-kusuh wis nindakake kabeh supaya proses muat ulang luwih cepet lan ora ngganggu wong:

                  Inggih, iku ora kanggo kita.
                  Kita duwe jenderal utawa sapa wae sing tanggung jawab kanggo senjata lan peralatan, ora ditampa. Minangka, komplikasi lan "superfluous" expenses. Prajurit-prajurit padha nyambut gawe nganggo driji, supaya layanan kasebut ora kaya madu.
                  Apa jenderal, minangka kadet, ngetung toko nganggo tangane? Padha ngetung! Inggih, ora ana apa-apa ing kene! Banjur mung apa sing dikarepake, lan jus jeruk sadurunge serangan bisa tekan.
                  1. Marsik
                    Marsik 11 Juni 2015 23:01
                    -3
                    Ya, kanthi cara iki pejuang ing parit mbukak bungkus ngguyu , siji-siji nyurung kartrid menyang jendhela panampa belay , banjur nglebokake toko lan mung banjur miwiti gerakan gaib gagang piranti iki. Al kita uga bisa nyedhiyani cartridges ing kothak plastik kuwi? wassat
                2. Moose
                  Moose 12 Juni 2015 06:47
                  0
                  Wong Amerika sing pro-kusuh wis nindakake kabeh supaya proses muat ulang luwih cepet lan ora ngganggu wong:

                  Inggih, padha ora sing lunyu. Umumé, piranti nyepetake lan nggampangake peralatan toko katon meh bebarengan karo tekane toko. Lan karo tekane lan panyebaran senjata otomatis, meh saben sampel wis siji utawa liyane adaptasi kanggo peralatan, salah siji kaset, utawa macem-macem jinis toko. Ing sawetara kasus, piranti kasebut minangka bagean integral saka senjata kasebut.
                  Miturut cara, mbayar manungsa waé kanggo gaweyan sing subyek iki ditrapake kanggo nangani piranti nalika nglengkapi majalah, utamané drum pindho pungkasan.
          3. Komentar wis dibusak.
          4. Moose
            Moose 11 Juni 2015 17:52
            +2
            Yah? tenan? Ay-ay-ya-ya! ngguyu

            Lha ya, iki ayayay.
            Ing horseradish padha dilengkapi toko PPSh lan RPK pisanan - karo tangan. Kanggo wong-wong sing ora ngerti lan turu ing ngrangkul karo walkie-talkie (sing ana ing Sepur wojo) sing desain saka toko kuwi ngidini kanggo dilengkapi cukup cepet. Ana tutup sing bisa dicopot ing sisih mburi. Lan kanggo wong-wong sing angel, sampeyan ora kudu menehi bedhil mesin ing tangan (lan Firearms ing umum, kalebu).

            Sampeyan bisa ndeleng kanthi cetha wong sing ora tau ngisi majalah 45 puteran saka PKK. Utamané ana padha ngirim 5-7 babak pungkasan. Aku ngerti uga carane tamborin RPK dilengkapi, nanging ing kahanan pertempuran peralatan iku tumindak wawas unrealistic.
            Ora ana wong ing donya sing ngeluh babagan toko kasebut. Lan malah luwih, aku ora whine sing padha ambruk loro sawise tataran pisanan.

            Lan wong nggunakake endhog pindho iki ing -30?
            ZY Baby, sampeyan kudu ora kasar.
    2. wuta
      wuta 12 Juni 2015 09:53
      0
      Aku njupuk iku polycarbonate?
      iki mung tata letak pameran kanggo kajelasan saka organisasi sumber cartridges
  12. brn521
    brn521 11 Juni 2015 13:21
    +1
    Kutipan: wanderer_032
    Lan toko kanggo desain iki dibutuhake:

    Lan sing carob ora ngelingi? Kayane informasi babagan multi-baris 60 lan malah 100-babak katon liwat. Jinis kasebut luwih trep nalika digawa amarga ukurane luwih cilik, lan bobote kurang.
    1. wanderer_032
      wanderer_032 11 Juni 2015 14:13
      +1
      Kutipan saka: brn521
      Kutipan: wanderer_032
      Lan toko kanggo desain iki dibutuhake:

      Lan sing carob ora ngelingi? Kayane informasi babagan multi-baris 60 lan malah 100-babak katon liwat. Jinis kasebut luwih trep nalika digawa amarga ukurane luwih cilik, lan bobote kurang.


      Dadi ing ngendi dheweke? Ayo padha nuduhake kaya sing diucapake urip. Umumé, carane sampeyan mbayangno toko jinis "sungu" kanggo 100 babak?

      Aku bisa nuduhake majalah Amerika rong baris kapasitas dhuwur kanggo AK:



      Minangka sampeyan bisa ndeleng, mesthi luwih gampang digawa amarga ukurane luwih cilik, lan bobote kurang ngguyu
  13. Antiukr
    Antiukr 11 Juni 2015 15:29
    +1
    Mobil apik, aku duwe ... apik
  14. brn521
    brn521 11 Juni 2015 15:38
    +2
    Kutipan: wanderer_032
    Dadi ing ngendi dheweke? Ayo padha nuduhake kaya sing diucapake urip.

    Ya padha nang endi wae, mung ndhelik. Kita kanggo 60 babak ing Hansa http://forum.guns.ru/forummessage/147/603783.html, banjur padha ketoke pop munggah ing Advertisement. Western ing 60 lan 100 http://www.surefire.com/mag5-100.html. Inggih, ora jelas kepiye saiki kanthi linuwih. Dadi sungu, sanajan padha persegi ing bagean salib, isih luwih trep kanggo nyebar ing kantong tinimbang cakram.
    Kutipan: wanderer_032
    Umumé, carane sampeyan mbayangno toko jinis "sungu" kanggo 100 babak?

    Kaya carob 45, abuh ing kekandelan lan rada dawa.
    1. wanderer_032
      wanderer_032 11 Juni 2015 19:09
      0
      Kutipan saka: brn521
      Kita kanggo 60 babak ing Hansa


      omong kosong. Lan terus terang. Ketoke toko-toko iki ora ngladeni nganti suwe.
      Nanging iki dudu hadiah kanggo sapa wae:



      1. wanderer_032
        wanderer_032 11 Juni 2015 22:05
        0
        Kutipan: wanderer_032
        omong kosong. Lan terus terang.


        Sayange foto saka Hansa ora dimuat, nanging ana. Lan ing kono sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas apa sing kedadeyan ing kartrid nalika majalah wiwit "mow". Sing minat bisa ndeleng link iki:
        http://forum.guns.ru/forummessage/147/603783.html
  15. sergey908
    sergey908 11 Juni 2015 16:11
    +2
    Nalika dheweke ngawula, dheweke kudu nggunakake, mesin kelangan!
  16. ivan.ru
    ivan.ru 11 Juni 2015 16:44
    +1
    "Sajrone pangembangan senapan mesin RPK-74, sistem pasokan amunisi dipikirake maneh. Senapan mesin PKK rampung karo majalah kothak-shaped rong baris sektor ing 40 cartridges utawa drum 75. Kajaba iku, dheweke bisa nggunakake majalah standar saka senapan serbu Kalashnikov kanggo 30 puteran "
    penulis, aja nyopir badai salju. toko sektor kanggo RPK ing 7,62x39-ing 45 kartrid. Aku ana mesin gunner ing SA, lan aku kudu njupuk saka kabeh bedhil mesin, saka rpd kanggo dshkm. Aku duwe - rpd
    1. pajak reged
      pajak reged 11 Juni 2015 17:17
      +3
      RPK sungu 40, RPK-74 sungu 45, Aku ora ngerti ngendi sampeyan dadi mesin gunner, nanging ula iki wis ora dadi rahasia militer kanggo dangu. ngguyu
  17. Kaetani
    Kaetani 11 Juni 2015 18:36
    +4
    Senapan mesin iki ing siji wektu diukum. Minangka pacangan saka wadon lan kejiret karo Ladies ing wilayah unit, padha digawe RPK-74 No.. SV 4737 seneng - mlaku karo wong iku banget nyenengake. Tembak kanthi apik mung saka posisi rawan - amarga bipod.
  18. Raider
    Raider 12 Juni 2015 00:14
    0
    Senapan serbu kanthi akurasi tambah lan luwih apik, akurasi geni, penetrasi ing jarak sing adoh. Kanggo iki, tong minyak wis dawa lan chromed lan bagean mechanical saka gegaman wis dikuwati, bipod dipasang amarga massa tambah. Ora duwe kaluwihan sing jelas tinimbang AK lan wewenang geni minangka PC. Senajan meh kabeh tentara ing donya duwe bedhil mesin entheng adhedhasar bedhil otomatis lan bedhil mesin. Ing perang kutha ora trep, ing perang lapangan mbokmenawa perlu kanggo njaga mungsuh ing kadohan.
  19. Raider
    Raider 12 Juni 2015 00:14
    0
    Senapan serbu kanthi akurasi tambah lan luwih apik, akurasi geni, penetrasi ing jarak sing adoh. Kanggo iki, tong minyak wis dawa lan chromed lan bagean mechanical saka gegaman wis dikuwati, bipod dipasang amarga massa tambah. Ora duwe kaluwihan sing jelas tinimbang AK lan wewenang geni minangka PC. Senajan meh kabeh tentara ing donya duwe bedhil mesin entheng adhedhasar bedhil otomatis lan bedhil mesin. Ing perang kutha ora trep, ing perang lapangan mbokmenawa perlu kanggo njaga mungsuh ing kadohan.
  20. tracer
    tracer 12 Juni 2015 20:16
    +3
    Pramila, saking pengalaman pribadi wonten ing RPKS (N) 74 menika kula damel dudutan kangge kula piyambak. Iki minangka versi mesin sing luwih apik. Nambah sawetara, akurasi lan akurasi. Minangka senapan mesin, sabenere ing pangertèn massa (nglakokake geni otomatis kandhel), iku ora pas. Sing, iku uga senapan mesin, nanging cetha dirancang kanggo sawijining bagean saka nggunakake. Iki dirancang khusus kanggo dhukungan geni saka bedhil motor utawa regu udara lan dirancang kanthi bener. Skuad nyerang tansah mobile; penembak mesin mung ora duwe wektu kanggo ngatur posisi bedhil mesin. Kajaba iku, pertempuran dinamis tansah nyedhiyakake bledosan cendhak kanthi cepet kanthi transfer geni saka posisi utawa gerakan sing ora stabil. Inggih, iku ora dimaksudaké kanggo nyuda geni mungsuh kaya Rotary PK utawa Pecheneg. Lan gagasan kanggo "nambahake" majalah "sepuluh baris" sing akeh banget kanggo dheweke uga ora ana gunane, amarga langsung nyuda mobilitas senapan mesin, nambah bobot, ngisi wektu maneh, mbutuhake amunisi luwih akeh. , bobot tong minyak, cooling tambahan, lan sapiturute, yen mbah putri duwe "kelinci", dheweke bakal dadi mbah. Aku yakin sing paling nonton V.O. panyengkuyung doktrin iki. Nanging .. limang kopecks kanggo penyayang kabeh jinis "ril picatinny". Kabeh "barang praktis" iki nempel ing kabeh lan nyandhang seragam lan amunisi luwih akeh. Aku wis meneng, contone, picatinny dipasang ing tong minyak kaya ing foto pisanan Negev (Gusti Allah ngalang-alangi padha nginstal apa-apa ing) karo kemungkinan cedhak 100 bakal worsen akurasi utawa ngalihake titik ngarahake. Lan apa lan sing arep nang ing kabeh picatinny iki? Lha, pandelenge wis cetha, wah, bengi-bengi, nanging apa maneh? Senter bisa dadi taktik, mula bisa uga langsung dipasang ing bathuk supaya ora nandhang sangsara. A sethitik babagan keuntungan saka pandelengan laser collimator saka jinis RED DOT. Iki umume lagu .. Collimator disetel kanggo sawetara maksimum DIRECT SHOT. Langsung lan ora liya. Dadi, ing mratelakake panemume jero, senapan mesin wis diasah kanthi bener, dovetails mung dipasang ing sisih kiwa kanggo kabeh wong, nanging iki minangka teknologi.
  21. wuta
    wuta 13 Juni 2015 21:17
    +2
    Kutipan saka REZMovec
    Ing ngendi RPD nyelehake 4-5 peluru (ing bledosan cendhak) ing target, RPK/RPK-74 bakal nyelehake 1-2 peluru. AT


    Kutipan: D-Master
    Kelemahane utamane yaiku ora nyedhiyakake Kapadhetan geni sing dibutuhake - i.e. tugas LANGSUNG saka bedhil mesin.


    Lan saiki kita nyuwek NSD.

    Jarak 400m, target nomer 5 kepala. Jumlah amunisi ing bledosan cendhak kanggo ngalahake:

    PC - 12 pcs.
    RPK-74 - 5 pcs.
    RPD - 6 pcs.
    RPK - 8 pcs.

    Tingkat geni meh padha. Tingkat tempur kanggo rem tangan 150, kanggo PC 250.

    Banjur jumlah target saben menit:

    PC - 21
    RPK-74 - 30
    RPD - 25
    RPK - 19


    Salah siji ana salah ketik ing NSD, utawa wong (ayo ora nuding driji) nulis soko.
    1. Georgy Sviridov
      Georgy Sviridov 10 Agustus 2015 03:58
      0
      Mesthi, dheweke ngarang, seneng njupuk karo RPK-74 saka bipods, banjur aku ora bisa njupuk saka AKM biasa ... RPK-74 wis flatness apik banget ... Negatif mung majalah ora capacious. , nanging modern kanggo 60 lan 95 babak isih kudu nyedhaki dheweke kaya.
  22. pajak reged
    pajak reged 14 Juni 2015 00:11
    0
    Quote: tracer
    A sethitik babagan keuntungan saka pandelengan laser collimator saka jinis RED DOT

    Ya.. “jaranan campur aduk, wong” Ts.
    ngguyu
    Quote: tracer
    Kolimator disetel menyang kisaran DIRECT SHOT maksimum. Langsung lan ora liya
    Adhedhasar iki, pitakonane - apa sampeyan wis ndeleng saka kadohan, paling ora wong Tionghoa, tampilan laser-collimator jinis Red Dot iki? ngguyu ketoke ora, digunakake padha ora bakal wis ditulis omong kosong iki karo Urut saka muni bimbingan
    Quote: tracer
    Kolimator disetel menyang kisaran DIRECT SHOT maksimum.

    Aku mikir yen wong sing bakal nggunakake kalik bakal ngerti dhewe yen ana masalah kanggo ngenalake koreksi nganggo sekrup nalika njupuk ngguyu lan njupuk wong ing sawetara sing perlu ngguyu Dadi dear, sinau dhisik prinsip operasi saka kalik lan beda fungsi saka optik.
    Padha ditrapake kanggo ril picatinny - saben wong bakal ngerti ngendi, carane ing jumlah apa lan ngapa dheweke perlu, tanpa filosofi kosong saka wong sing wis katon mung ing gambar.
    1. tracer
      tracer 16 Juni 2015 17:27
      0
      Iku ora nyenengake kanggo mbantah karo wong sing ora tau dadi tentara. Ora kaya sampeyan, aku duwe ide sing apik ora mung babagan cara kerja Red dot, nanging uga babagan topik diskusi iki. Nutul pengalaman muter game shooting ing console nggunakake TV. Utamane nyentuh yaiku tips kanggo njupuk penembak mesin titik abang ing jarak sing tepat. Sampeyan ngomong iki kanggo pacar sampeyan. Cemlorot, supaya bisa ngomong, kanthi kawruh babagan taktik lan praktik. Lan kepinginan sampeyan kanggo nggantung ing picatinny apa wae sing dikarepake pejuang ...? Mungkin sampeyan seneng nggantung dolanan wit Natal utawa haloukiti ing kana? Ora, aku ora pengin nyinggung sampeyan kanthi cara apa wae, ing pungkasan iku hak sampeyan kanggo milih. Nanging pejuang ing unit kasebut minangka unit biasa lan ora duwe pilihan kasebut. Bersenjata lan dilengkapi kaya sing dikarepake dening negara. Lan ana apa-apa superfluous, mungguh, ing kontras kanggo UPU. Lan geni saka senapan mesin, uga senjata apa wae, dipecat kanthi jarak minimal nganti maksimal. Mangkene carane..
      1. pajak reged
        pajak reged 17 Juni 2015 13:59
        +1
        Quote: tracer
        Iku ora nyenengake kanggo mbantah karo wong sing ora tau dadi tentara.

        Apa kita kenal saben liyane? Aku wis kesel karo karakter sing nyoba ndhelikake kabodhoan dhewe kanthi tembung suci "nanging sampeyan ora dadi tentara!" dheweke njabat minangka dihormati lan adoh saka batalyon construction, lan banjur kanggo liyane 10 taun ing Kamentrian Dalam Negeri rattled mati minangka inspektur senjata.
        Quote: tracer
        Ora kaya sampeyan, aku duwe ide sing apik ora mung babagan cara kerja Red dot, nanging uga babagan topik diskusi iki.

        Ora kaya aku, sampeyan ora duwe ide babagan pemandangan kolimator, yen ora, sampeyan ora bakal nulis omong kosong babagan
        Quote: tracer
        pandelengan laser collimator saka jinis RED DOT.
        ngendi sampeyan nemokake laser? Iluminasi hologram dening laser digunakake ing pandelengan holographic - kang, cukup aneh, ing asas cedhak pandelengan collimator, nanging isih kulawarga kapisah karo prinsip operasi beda.
        Quote: tracer
        Utamane nyentuh yaiku tips kanggo njupuk penembak mesin titik abang ing jarak sing tepat.
        Adhedhasar iki, pitakonan iki - apa sampeyan malah ngerti babagan nul ing senjata lan sawetara tembakan langsung? Sanajan, ing prinsip, aku ngira yen DPV minangka nilai peluru sing cocog ing sepuluh paling ndhuwur, mung ing urip DPV, iki minangka jarak peluru, kanthi target seragam, cocog karo sing diwenehake. ukuran - kanggo AK-74 DPV ing target dada 400 kanthi buntut, nanging ora bisa njupuk pemandangan ing DPV ngguyu ditembak ing jarak tartamtu - kanggo USSR / RF, bedhil mesin lan bedhil mesin standar digawa menyang pertempuran normal ing 100 m nganti ukuran target dodo - munggah utawa mudhun nanging ukurane, nanging nggawa senjata menyang normal. pertempuran ing jarak tembak langsung minangka tembung anyar ing bisnis senjata! ngguyu pitutur marang kowe bab kaluwihan saka pandelengan collimator nalika ngarahake ing jarak cedhak, utawa tandha ngarahake collimator biasane 2-4 MOA lan ing kadohan saka 400 m asring rampung nutupi ukuran target dodo, lan uga magnifiers. asring digunakake kanggo njupuk ing jarak kaya aku terus terang kesed. Babagan jarak pandang kolimator, biasane dipaku ing 100 meter, nanging ana sing nembak ing 50, kayata salah sijine kancaku saka Dinas Keamanan Pusat Kementerian Dalam Negeri, kabeh gumantung karo tugas sing khas.
        Quote: tracer
        Mungkin sampeyan, contone, seneng nggantung dolanan wit Natal ing kana utawa haloukiti

        Aku ora seneng boors sing ora duwe pendidikan - gumantung saka tingkat latihan pejuang lan tugas, dolanan "wit Natal" uga beda-beda - maca ceramah kanggo wong-wong iki - mesthine bakal ngormati kawruh babagan subyek.
  23. brn521
    brn521 15 Juni 2015 12:04
    0
    Kutipan: wanderer_032
    omong kosong. Lan terus terang. Ketoke toko-toko iki ora ngladeni nganti suwe.

    Prototipe 6L31 iki omong kosong. Nanging ing 2011 misale jek kaya padha ndandani kabeh, nganakake tes lan sijine menyang layanan, lan kabeh limo "Knights" lan liyane koyone wareg karo toko. Banjur carane dipotong. Mung reprint padha lunga.