Review militèr

Napa Barat Ora Bisa Nylametake Ukraina ("Bangsa", AS)

22


Meh setahun lan setengah wis liwati wiwit pamaréntahan anyar teka ing Kyiv minangka asil saka Euromaidan. Nanging, Ukraina isih ana masalah. Sajrone perang sipil, 6 wong mati, luwih saka 200 sing tatu, lan 15 yuta dadi pengungsi internal. Ing wektu sing padha, miturut Poroshenko, ing pertengahan Maret, perang wis numpes "kira-kira 000% saka potensial industri negara."

Ekonomi Ukraina ora bisa dikontrol. Tren penurunan wis diamati wiwit pungkasan taun 2013, nanging saiki PDB negara saya nyusut kanthi cepet lan saya cepet. Miturut Bank Dunia, ing 2015 produk domestik bruto Ukrainia bakal ngurangi 7,5%. Ing 2014, pangentukan ekspor mudhun 40%, lan ing antarane awal 2014 lan musim semi taun iki, barang lan layanan ing negara kasebut mundhak meh 50%, amarga mata uang Ukrainia ilang rong pertiga saka regane.

Ukrainians kudu disimpen. Nanging pitakonane: apa bisa disimpen ing kerangka kabijakan sing disenengi dening pamrentah anyar?

Ndhukung para demonstran anti-pemerintah sing mlebu ing dalan-dalan ing Kyiv ing November 2013, Amerika Serikat menehi idin kanggo owah-owahan pamarentah ing Februari 2014, setaun sadurunge pemilihan demokratis sing dijadwalake. Mula, pamrentah sing mrentah ing Kiev saiki beda karo para leluhur ing prasetya sing jelas kanggo kepentingan Amerika lan sikap sing luar biasa sing kuwatir babagan Rusia.

Tandha saka owah-owahan iki yaiku tanggal 27 Juni taun kepungkur, pamrentah Poroshenko lan Perdana Menteri Arseniy Yatsenyuk nandatangani perjanjian asosiasi antara Ukraina lan Uni Eropa. Iku penolakan saka mantan pamaréntah kanggo dikunjara wong sing provokasi protes ing Kyiv. Persetujuan karo EU bakal reorient kegiatan politik, ekonomi lan militer Ukraina menyang Eropah (lan, miturut, menyang Amerika Serikat). Iku wis dadi salah siji saka instruments utama pengaruh Western ing urusan Ukraina.

Alat kapindho yaiku persetujuan karo Dana Moneter Internasional kanggo nyedhiyakake utangan Kyiv $ 17,5 milyar minangka ijol-ijolan kanggo owah-owahan kunci ing kabijakan ekonomi Ukraina. Kanthi nyetujoni kesepakatan iki, Ukraina pancen nyerahake kedaulatan, nransfer hak kanggo nulis undang-undang menyang negara manca. Pinjaman kasebut menarik kanggo Ukraina amarga ing awal 2015 ora duwe dhuwit sing dibutuhake kanggo mbayar utang njaba sing ana. Yen Ukraina nyatakake dhewe bangkrut lan dadi standar, bakal kelangan kemampuan kanggo nyilih dhuwit sing dibutuhake kanggo ndhukung anggaran nasional - dhuwit sing, kanggo macem-macem alasan, ora bisa menehi dhewe.

Dadi, Ukraina ketemu dhewe ing kahanan financial angel. Dheweke ora bisa nulungi awake dhewe lan ora duwe hak kanggo nuntut. Miturut akeh sarjana lan ahli, iki tegese krisis iki nggawe kesempatan sing menarik banget kanggo para pemangku kepentingan manca sing pengin nambah kasugihan, entuk properti lan nambah pengaruh geopolitik. Ahli kasebut ujar lan nulis manawa solusi politik sing diusulake dening Kulon ing bentuk persetujuan ekonomi lan utangan IMF mung bisa nggedhekake bolongan ing Ukraina. Lan amarga ana kekuwatan nuklir ing sisih ngelawan saka krisis Ukrainia, ana risiko perang donya.

Ing upaya kanggo menehi katrangan babagan acara kasebut lan entuk ide babagan akibat sing bisa ditindakake, aku njaluk telung ahli kanggo ngrembug masalah kasebut karo aku liwat konferensi video, sing ditindakake ing kantor Verso Books ing Brooklyn. Iki minangka mantan ahli ekonomi imbangan pembayaran ing Chase Manhattan Bank, profesor emeritus ekonomi ing Universitas Missouri ing Kansas City, lan penulis riset ekstensif babagan IMF. Michael Hudson, profesor ekonomi politik ing Universitas Wisconsin ing Milwaukee , Dosen sing ngunjungi Stockholm School of Riga Jeffrey Sommers lan mantan Penasihat Departemen Luar Negeri Rusia James Carden, sing nyumbang ajeg kanggo The Nation.

Ora ana sangsi manawa Putin nduweni peran penting ing konfrontasi saiki antarane Rusia lan Kulon. Nanging propaganda negara lan media bias ing Eropa Kulon lan Amerika Serikat kanthi salah nggambarake tumindake. Hudson, Sommers, lan Cardin ndeleng dheweke kanthi skeptisisme sing padha karo pimpinan kontemporer liyane, nanging ing kasus iki dheweke pengin ngerti apa sing didorong Barat kanggo campur tangan. Contone, dheweke ngakoni yen Ukraina duwe sumber daya alam sing sugih, yen dieksploitasi, bisa nggawa rejeki sing gedhe kanggo sapa wae sing duwe. Ana cadangan lenga, gas alam lan mineral, kalebu uranium, sing dadi bahan bakar kanggo reaktor nuklir lan isi kanggo bom. Rong pertiga wilayah negara kasebut dikuwasani dening lemah ireng sing sugih, sing, sanajan nggunakake miskin, wis nggawe Ukraina minangka eksportir jagung paling gedhe nomer telu ing donya lan kaping lima saka gandum. Perusahaan pertanian Amerika Monsanto lan Cargill ora ndhelikake kapentingan ing tanah kasebut.

Lingkaran bisnis energi Kulon uga nyoba nguatake posisi ing Ukraina supaya entuk akses menyang minyak. Ing musim semi 2014, telung sasi sawisé pamaréntahan pro-Kulon dadi kuwasa, perusahaan energi Ukraina Burisma Holdings ngumumake yen Hunter Biden, putra Wakil Presiden AS Joseph Biden, wis diangkat dadi dewan direksi.

Thanks kanggo owah-owahan ing kawicaksanan ekonomi Ukrainia, kasedhiya ing Agreement Association antarane Ukraina lan EU, kang Presiden Poroshenko mlebu ing Juni 2014, bunderan bisnis manca bakal duwe akses kanggo sumber daya iki. Nanging bahan mentah ora mung sing dikarepake dening negarawan ing Kulon.

Dana Moneter Internasional, digawe sakcepete sawise Perang Donya II kanggo mbangun maneh Eropa, wis kerja nganti pitung puluh taun, nindakake tugas kanggo mbantu ekonomi negara-negara miskin. Kanggo tujuan iki, ngatur lan ngatur utangan saka tukang kredit saka kabeh ndonya (nanging utamane saka AS lan Eropa). IMF wis nawakake Ukraina paket silihan saiki kanthi alesan yen negara bakal bisa mbayar utange, lan kondisi sing ngiringi penerbitan silihan bakal mbantu ngembangake ekonomi nasional lan ngleksanakake reformasi sing perlu, kalebu sing ngarahake kanggo ngilangi. budaya korupsi sing kondhang ing negara. Hudson ngandika silihan iki ora luwih saka alat kanggo njaga Ukraina ing "tali utang cendhak." Iki minangka wujud perbudakan sing menehi Amerika Serikat kesempatan kanggo nggunakake negara Ukrainia minangka instrumen pengaruh politik, militer lan ekonomi Amerika. Nanging ora perlu ngrungokake Hudson supaya ngerti yen program IMF ora bakal mbantu wong Ukrainia biasa. Malah Poroshenko dhewe ngandhani wargane yen ora ana utangan utawa reformasi sing bakal mbantu.

"Urip ora bakal luwih apik," ujare ing pertengahan Maret, ora suwe sawise dana kasebut nyetujoni utangan kasebut. "Yen ana sing ngerti reformasi minangka ningkatake urip wong, mula iki salah."

Sommers sympathizes karo Ukrainians sing pengin pracaya sing rapprochement karo Kulon bakal mundhakaken standar urip kanggo tingkat sing wis dadi pakewuh ing AS lan akeh Eropah ing periode kirim-perang. Iki ora mungkin kedadeyan, ujare, amarga kabijakan sing diusulake kanggo Ukraina minangka kebalikan saka apa sing makmurake wong Eropa sawise Perang Dunia II.

Nyatane, sawetara reformasi bakal nyebabake kenaikan serius ing biaya barang-barang penting ing Ukraina. Kanggo nggawa rega minyak ing negara kasebut kanthi rega ing pasar Eropa, negara bakal ngilangi subsidi kanggo bahan bakar murah kanggo pemanasan omah. Miturut prakiraan saiki, rega gas bakal mundhak 2017% ing taun 280. Ukrainians sing ngerti iki ora seneng.

"Aku mung kudu mandheg mangan," pensiunan Valentina Podenko, 77, bubar marang Business News Europe. "Aku ora ngerti yen rega gas bakal mundhak akeh."

Urip ora mung mundhak regane; negara uga bisa ilang properti lan bisnis sing diduweni. Yen negara gagal mbayar utang, IMF, liwat "kahanan" sing ditemtokake ing perjanjian utangan, bakal duwe hak kanggo njupuk aset kasebut kanthi sah, lan banjur ngedol menyang pelamar manca sajrone privatisasi. . Kehilangan perusahaan kasebut bakal nyebabake kelangan sumber penghasilan, mula pamrentah bakal kelangan dana kanggo ngisi anggaran lan njamin kegiatane, kalebu kanggo implementasi program jaminan sosial. Hudson ngelingake yen nalika sumber pendanaan independen sing penting iki ilang, pamrentah bakal kepeksa utang luwih akeh kanggo mbayar tagihan. Mangkono, Ukraina bakal dadi utang permanen lan bakal tetep nganti pamilik manca nransfer kontrol aset angsal bali menyang negara, utawa nganti revolusi anyar ana.

Sawetara wong Ukrainia bakal nemokake cara kanggo ninggalake papan kasebut lan menyang negara liya kanggo golek urip sing luwih apik. Nalika negara wiwit ambruk amarga langkah-langkah penghematan, kerusuhan sosial lan kekerasan bersenjata, populasi sing trampil lan berpendidikan mesthi bakal mlayu saka Ukraina.

Wong manca bisa uga mikir yen krisis iki ora penting kanggo urip. Nanging dheweke salah. Ing konflik iki, modern, industri lan dilengkapi senjata nuklir ngadhepi saben liyane. gaman negara, lan mulane akeh analis nganggep krisis iki minangka acara militer-politik sing paling mbebayani ing skala global wiwit pungkasan Perang Dingin. Sawisé runtuh Uni Sovyèt ing taun 1991, Amérika Sarékat dadi negara adidaya ékonomi lan militèr kang utama ing donya saklawasé seprapat abad, mung sok-sok ditentang déning kelompok militan donya katelu. Nanging kahanan wis diganti, lan saiki Amerika Serikat wis teka bebarengan ing perang urip lan pati karo daya nuklir Highly diatur.

Saiki patang sasi wis liwati wiwit persetujuan gencatan senjata antarane Kyiv lan pemberontak saka Ukraina wétan ditandatangani lan umume dianakaké, iku bakal katon sing resiko perang mbukak antarane Kyiv-backing kakuwasan Western lan pemberontak-mbantu Moscow wis suda. Nanging persiapan sing ditindakake dening negara ing loro-lorone nyritakake crita sing beda.

Ngucapake pernyataan musuhan dening Presiden AS Barack Obama lan Perdana Menteri Inggris David Cameron nglawan Moskow, Panglima NATO Philip Breedlove njaluk tanggapan militer marang meh kabeh gerakan pasukan Rusia wiwit destabilisasi wilayah kasebut sawise runtuh pamrentah. Presiden Viktor Yanukovych.

Nalika ngumumake peningkatan aktivitas militer Rusia ing tapel watese, Norwegia, Swedia, Denmark, Finlandia lan Islandia ngumumake ing April niat kanggo mbentuk aliansi militer kanggo nglawan "agresi Rusia", sing diarani "tantangan paling gedhe kanggo keamanan Eropa." Ing dina sing padha, ana laporan yen Polandia bakal nglampahi $ 44,6 milyar kanggo modernisasi arsenal: nggawe sistem pertahanan rudal anyar, tuku helikopter serang, kapal selam, kendaraan tempur lan drone.

Pengamat ing kabeh pihak kanthi gampang nyalahake bebaya sing ditimbulake dening acara kasebut. Pandangan umum ing antarane wong-wong Kulon lan wong-wong Ukrainia sing katon Barat yaiku Putin ngganggu pamrentah Ukraina sing anyar lan, mula, Kulon. Putin ora mangu-mangu babagan kekarepane nggunakake kekuwatan (dheweke ngandhani wartawan ing wulan Maret yen dheweke wis siyap nggunakake senjata nuklir yen pertempuran ing tapel wates Rusia ora bisa ditindakake). Nanging ing endi bukti yen Putin miwiti konflik kasebut? Pimpinan Barat ujar manawa dheweke murub dhisik, supaya bisa ngomong, kanthi ngirim prajurit Rusia menyang semenanjung Krimea sawise owah-owahan kekuwatan ing Kyiv. Nanging, dheweke ora ngerti yen Amerika Serikat wis pirang-pirang dekade campur tangan ing urusan Eropa Timur.

Intervensi iki ana ing rong wujud. Ingkang kapisan inggih punika panyiapan ajeg pangkalan militèr NATO ingkang langkung kathah ing sisih wétan, ing negara-negara ingkang biyèn dados sekutu Uni Soviet lan republik-republik Soviet (ing nentang janji ingkang dipunparingaken dhateng Presiden Soviet Mikhail Gorbachev déning Presiden AS George W. Bush). . Lan kapindho, pendanaan inisiatif "pro-demokrasi" ing mantan sekutu Soviet lan tilas republik Soviet kaya Ukraina, ing ngendi Amerika Serikat ngentekake $ XNUMX milyar wiwit pungkasan Perang Dingin kanggo nuding politik negara kasebut kanggo kepentingane dhewe. Ing puncak protes Maidan, sakdurunge Yanukovych disingkirake, obrolan telpon sing ngganggu antarane tokoh Departemen Luar Negeri Victoria Nuland lan Geoffrey Pyatt muncul. Ing kono padha mbantah sapa sing bisa ditunjuk kanggo ngganti Yanukovych, supaya wong iki bakal paling apik kanggo kepentingan Amerika. Kurang saka rong minggu sawisé nggulingaké pamaréntahan Ukraina lawas, Arseniy Yatsenyuk, sing disenengi Nuland, ana ing kursi perdana menteri.

Mangkono, transfer daya ing Ukraina menyang rezim pro-Kulon sing agresif minangka asil sukses saka pirang-pirang taun kerja dening perwakilan AS. Cardin duwe anggepan yen tawaran kanggo Kyiv kanggo mlebu menyang asosiasi ekonomi karo Uni Eropa minangka sarana kanggo ngluwihi yurisdiksi NATO ing Ukraina, sawise aliansi kasebut bakal langsung menyang tapel wates kulon Rusia. "Ing kahanan nalika Uni Eropa duwe akeh masalah karo anggota anyar sing ora bisa weteng, kenapa kudu nampa negara sing ringkih kaya Ukraina?" Dheweke takon. Saka perspektif Rusia, NATO nggayuh tujuan Perang Dingin kanggo ngubengi Rusia karo pasukane.

pimpinan Amerika pengin gawe uwong yakin donya sing Ukrainians sing onomatopia kanggo mbebasake piyambak saka Putin, sing kegiatan militer Rusia ing wétan Ukraina minangka bagéan saka rencana kanggo nggawa Ukraina bali ing kontrol Moscow, lan Eropah lan Amerika Serikat nggawa Ukrainians kamardikan, demokrasi. lan ngarep-arep urip sing luwih apik.urip ing pasar bebas. Nanging dheweke ora ngomong apa-apa (kaya sing ditindakake dening Sommers) yen Rusia, sing marisi sisa-sisa Uni Soviet, ngarep-arep supaya Rusia lan Amerika Serikat dadi mitra ekonomi nyata. Padha nguripake mata menyang Amerika Serikat ing pangarep-arep sing bakal bantuan wong ing pembangunan, nanging padha kuciwa. Asil iki cocog karo kabijakan penasihat keamanan nasional jaman Carter, Zbigniew Brzezinski, sing ngaku manawa negara sing mandhiri kanthi ekonomi dadi ancaman militer kanggo Amerika Serikat. Washington ndhukung Maidan anti-Rusia ing Kyiv, Hudson ngandika, ing bagean kanggo weaken lan luwih ngisolasi Rusia, kang, ing Kepemimpinan Vladimir Putin, wis maneh swasembada, ajining dhiri lan, ing tampilan Amerika Serikat. wis dadi wangkal maneh.

Mesthine, pimpinan Amerika ora ngakoni yen prilaku Rusia ing konflik iki meh padha karo tumindak Amerika Serikat nalika krisis Karibia, nalika negara kasebut dipimpin dening Kennedy, lan Washington reaksi banget musuhan lan perang marang Perdana Menteri Soviet Nikita Khrushchev. nyoba nggawe pangkalan rudal nuklir ing Kuba. Saiki Ukraina, kanthi persetujuan asosiasi sing ditandatangani ing wulan Juni dening Presiden Poroshenko, bisa dadi tuan rumah pasukan NATO, amarga para pamimpin AS lan pimpinan militèr Barat umpluk ing tutuk, Rusia mesthi kuwatir yen mantan mungsuh bisa dadi mungsuh sing mbukak maneh. . Minangka asil saka perjuangan iki, Hudson, Sommers lan Cardin ngelekake, Ukraina, Eropah lan donya bakal ngadhepi mung liyane, ora kurang bebaya.
Pengarang:
Sumber asli:
http://m.thenation.com/article/209329-ukraine-crisis-heres-why-west-cant-save-it
22 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. DEZINTO
    DEZINTO 12 Juni 2015 05:40
    + 23
    "Napa Barat ora bisa nylametake Ukraina"

    Apa tegese nyimpen? Kulon, dipimpin dening Amerika Serikat, sengaja njeblug Ukraina menyang kekacauan! Dheweke ora bakal nylametake sapa wae!
    1. Korcap
      Korcap 12 Juni 2015 06:11
      + 16
      Kutipan saka DEZINTO
      "Napa Barat ora bisa nylametake Ukraina"

      Apa tegese nyimpen? Kulon, dipimpin dening Amerika Serikat, sengaja njeblug Ukraina menyang kekacauan! Dheweke ora bakal nylametake sapa wae!


      Kanthi ati-ati banget ("ora medeni - bakal"), aku arep ngevaluasi pernyataan kasebut ...

      Aku kepengin banget ndeleng, luwih lan luwih kerep, publikasi sing muncul ing media asing, kaya iki, nggambarake FATIGUE lan IRRITATION saka kalangan politik lan finansial Barat, uga masyarakat, insolvensi pamaréntah Ukraina saiki ...

      MATI, MATI...
      1. Sid.74
        12 Juni 2015 06:32
        +3
        Quote: Korcap
        Aku seneng banget kanggo ndeleng, liyane lan liyane asring, publikasi muncul ing media manca, kaya iki, nggambarake FATIGUE lan iritasi saka Western politik lan financial bunderan, uga masyarakat, karo insolvency saka pamaréntah Ukraina saiki . ..


        Ya, contone!hi

        Anggota Kongres AS: Tentara AS ora bakal nglatih para pejuang Batalyon Azov sing njijiki

        Kongres AS diadopsi amandemen sing diusulake dening Congressman John Conyers, miturut AS ora bisa nglatih pejuang saka detasemen Azov Ukraina, miturut situs web Congressman.

        Amandemen sing diadopsi uga nglarang Amerika Serikat nyedhiyakake sistem pertahanan udara portabel wong menyang Irak utawa Ukraina.

        “Aku matur nuwun marang DPR sing wis wingi nyetujui amandemenku, saengga yen angkatan bersenjata kita ora bakal nglatih batalyon neo-Nazi sing disengiti "Azov", lan uga ndhukung upaya kanggo nyegah LARP sing mbebayani lan gampang diangkut saka tekan wilayah sing ora stabil, "ujare pratelan kasebut.
        RIA Novosti http://ria.ru/world/20150612/1069601050.html#ixzz3cobYzi5t
        1. Korcap
          Korcap 12 Juni 2015 06:37
          + 12
          Kutipan: Sid.74
          Iyo, monggo!

          Matur nuwun. Sugeng Liburan kanggo sampeyan lan kabeh wong Rusia!

          Aku menowo publikasi iki, lan aku ngevaluasi mung minangka konfirmasi saka duality lan brainlessness saka politik lan politikus Amérika.
          Kita ora bakal ndhukung iki "dipadhangi" karo simbol Nazi, nanging kita bakal ndhukung "sepi" gedhe-gedhe, sing matèni sipil karo Nazi ferocity padha.
          1. hidroks
            hidroks 12 Juni 2015 06:51
            +4
            Quote: Korcap
            duality lan brainlessness saka politik lan politikus Amérika.

            Dadi sampeyan salah: iki mung efisiensi diplomatik (fleksibilitas, akal lan reaksi cepet) lan pilihan model prilaku sing rasional ing perang nglawan mungsuh sing kuwat (Putin), dadi mungsuh kita ora duwe otak ...
        2. yo-mine
          yo-mine 12 Juni 2015 16:39
          +3
          Ngapunten, lan liyane saka ukrobattalions sing "nyumerepi" ing jejere "Azov" kasebut wis rampung alus lan nang endi wae malah putih !?
      2. Komentar wis dibusak.
        1. tukang waja
          tukang waja 12 Juni 2015 08:12
          +5
          Cukup aja generalize, wong ing Ukraina beda.
          1. TELPON.
            TELPON. 12 Juni 2015 09:08
            +2
            Kutipan saka armourer
            Cukup aja generalize, wong ing Ukraina beda.

            Aku setuju. Kita ngomong babagan Svidomo Ukrainians sing ora ana hubungane karo Ukrainians.
      3. pensiunan
        pensiunan 12 Juni 2015 08:38
        + 11
        Quote: Korcap
        MATI, MATI...

        Aku setuju. Nanging dheweke isih ngrokok sithik ...

        Hello Corsair! ombenan Dino senen aku mudun lereng lunyu pemalsuan... recourse
        1. Korcap
          Korcap 12 Juni 2015 08:52
          +1
          Quote: pensiunan
          Hello Corsair! Dina senin, aku arep mudhun ing lereng lunyu pemalsuan...

          sugeng rawuh! Sugeng Liburan!
          1. pensiunan
            pensiunan 12 Juni 2015 10:10
            0
            Quote: Korcap
            sugeng rawuh! Sugeng Liburan!

            Sugeng Liburan! ombenan
            Piye kabare?
    2. hidroks
      hidroks 12 Juni 2015 06:45
      0
      Kutipan saka DEZINTO
      Dheweke ora bakal nylametake sapa wae!

      Lan ing FIG lagi sawetara jinis digunakake / Ukraina, yen goal kanggo overwhelm Rusia?
      Ora ana sing bisa diomongake - "mburi mbenerake sarana!"
      1. Korcap
        Korcap 12 Juni 2015 06:58
        +4
        Kutipan saka: hydrox
        Lan ing FIG lagi sawetara jinis digunakake / Ukraina, yen goal kanggo overwhelm Rusia?
        Ora ana sing bisa diomongake - "mburi mbenerake sarana!"


        Ya, TUJUAN kanggo nggulingake Rusia. Ukraina - REMEDY. Lan nalika ana, persis minangka sarana, Amerika Serikat ana ing posisi sing nguntungake.
        Sanalika wilayah kasebut ambruk, Washington bakal kelangan alat pengaruh sing apik banget ...
        Mulane, ana unprecedented "mompa dana" menyang negara sengaja unviable.

        Sepisan maneh, aku nyathet yen rasa ora puas Barat sing meh ora muncul karo cara junta "nampa" dana kasebut menehi inspirasi, sanajan cilik, nanging ngarep-arep yen pungkasane para petinggi finansial bakal kesel karo kabeh iki. .
        1. Kos_kalinki9
          Kos_kalinki9 12 Juni 2015 07:09
          +1
          Padha mung bisa ngganti ndhuwur junta. Copot petya, terwelu. Dheweke bakal milih (milih, lan sacara demokratis) pimpinan liyane sing luwih dikontrol lan mung kuwi. Kulon wis akeh banget dhuwit kanggo mundur kanthi gampang.Sanajan .... pangarep-arep mati pungkasan.
          1. Korcap
            Korcap 12 Juni 2015 07:24
            +2
            Kutipan: Kos_kalinki9
            Padha mung bisa ngganti ndhuwur junta.


            Ngganti "petugas pemadam kebakaran" ing geni? ora
            Sampeyan kudu ngerti kasunyatan supaya ngerti yen tumindak kasebut mbebayani banget kanggo Amerika Serikat, lan akibate ora bisa diprediksi ...
            1. Kos_kalinki9
              Kos_kalinki9 12 Juni 2015 08:04
              +3
              Apa sampeyan mikir yen Madame Jaresko diutus kanggo ngombe kopi lan roti jahe? Ya, lan sedulur manca liyane. Aku mikir yen "panitia daerah" ing jaban rangkah ngerti kahanan sing sejatine luwih apik tinimbang pemerintah sing mandiri.
              1. Korcap
                Korcap 12 Juni 2015 08:35
                +2
                Kutipan: Kos_kalinki9
                Aku mikir yen "panitia daerah" ing jaban rangkah ngerti kahanan sing sejatine luwih apik tinimbang pemerintah sing mandiri.


                Kawruh lan kemampuan kanggo nggunakake kanthi BENER minangka konsep sing beda.
                Amer ora bakal ngerti "jiwa Ukrainia sing misterius", lan kritéria sing dipikirake siji utawa liyane "hetman", lan luwih akeh tumindak ....
                1. Kos_kalinki9
                  Kos_kalinki9 12 Juni 2015 09:17
                  0
                  Quote: Korcap
                  Kutipan: Kos_kalinki9
                  Aku mikir yen "panitia daerah" ing jaban rangkah ngerti kahanan sing sejatine luwih apik tinimbang pemerintah sing mandiri.


                  Kawruh lan kemampuan kanggo nggunakake kanthi BENER minangka konsep sing beda.
                  Amer ora bakal ngerti "jiwa Ukrainia sing misterius", lan kritéria sing dipikirake siji utawa liyane "hetman", lan luwih akeh tumindak ....

                  Aku setuju. Ana ora cukup saka hetmans dhewe. Dheweke ora nemokake apa-apa sing manca. Miho Saakashvili minangka conto sing urip. Ora sia-sia informasi babagan masa depan perdanane. Jiwa Ukrainia misterius iki ora duwe Predictable minangka dasi.
              2. APASUS
                APASUS 12 Juni 2015 09:57
                0
                Kutipan: Kos_kalinki9
                Apa sampeyan mikir yen Madame Jaresko diutus kanggo ngombe kopi lan roti jahe? Ya, lan sedulur manca liyane. Aku mikir yen "panitia daerah" ing jaban rangkah ngerti kahanan sing sejatine luwih apik tinimbang pemerintah sing mandiri.

                Madame Jaresko diatur supaya dhuwit ora langsung ditinggalake saka anggaran, yen ora ana dana sing cukup, lan kanggo ngalokasiake silihan, dheweke bakal nransfer kabeh industri Ukraina menyang tangan Amerika, nanging ora mikir yen Amerika bakal kesusu. kanggo mulihake negara - lagi mbusak saingan.
                Lan liyane lan liyane pikiran teka ing pikiran sing Ukraina ngenteni nasib Yugoslavia. Ana akeh banget bukti akhir-akhir iki, ambruk bisa diwiwiti bebarengan karo acara Transnistrian. Kaya cilik, geni unflagging antarane EU lan Rusia ono gunane kanggo Amerika Serikat.
    3. FC SKIF
      FC SKIF 12 Juni 2015 08:14
      0
      Ing jagad lamis saiki, kamardikan, persamaan, persaudaraan sing diumumake dadi perbudakan, penindasan, pati. Sugeng rawuh, Ukraina ing jagad iki sing apik banget
    4. yowis
      yowis 12 Juni 2015 12:53
      0
      Padha plunged USSR menyang lam lan ora kanggo "nyimpen", nanging kanggo numpes saka njero. Kita kabeh kudu nylametake awake dhewe saka "kolega" Barat sing nylametake awake dhewe.
  2. 60
    60 12 Juni 2015 06:11
    +2
    Penyelamat, sialan. Kripik lan Dales.
    1. Komentar wis dibusak.
  3. ketemu
    ketemu 12 Juni 2015 06:16
    +2
    Sommers sympathizes karo Ukrainians sing pengin pracaya sing rapprochement karo Kulon bakal mundhakaken standar urip kanggo tingkat sing wis dadi pakewuh ing AS lan akeh Eropah ing periode kirim-perang. Iki ora mungkin kedadeyan, ujare, amarga kabijakan sing diusulake kanggo Ukraina minangka kebalikan saka apa sing makmurake wong Eropa sawise Perang Dunia II.
    5 milyar USD digunakake kanggo nggawe Ukrainians "seneng pracaya". Lan jaman kepungkur Soviet diidak-idak dening neo-Nazi sing digedhekake ing kamp latihan (kalebu Polandia). Artileri abot ing Donetsk lan Lugansk yaiku "agresi Rusia".
    Alexander Reed Kelly kudu jujur ​​​​nyatakake manawa para agresor yaiku Kulon, sing njanjeni Yanukovych "resolusi damai krisis" sing digawe miturut rencana CIA. Nanging dheweke utawa kita ora ngerti rencana aksi AS lan boneka-boneka kasebut, mung akibat saka kekejemane.
  4. KaliVV
    KaliVV 12 Juni 2015 06:41
    +1
    Iku lucu. Padha biasane nyimpen saka wong utawa soko. Siji-sijine perkara sing kudu disimpen saka Ukraina yaiku saka puncak kasebut. Mulane, judhul artikel ing prinsip ora bener. Negara bisa nylametake Ukraina. Pengebom B-1B bakal miwiti nylametake, banjur penerbangan garis ngarep saka pangkalan udara Eropa bakal gabung, lan Marinir pungkasane bakal nylametake dheweke kanthi prentah: "Aja njupuk tawanan."
    Banjur bakal ana tentrem lengkap ing Nezalezhnaya ...
  5. Masya Masya
    Masya Masya 12 Juni 2015 06:59
    +5
    Ing mratelakake panemume, goal iki ora kanggo nyimpen Ukraina, piso ing mburi Federasi Rusia iku ya, uga, uga kanggo entuk dhuwit ekstra, carane bisa tanpa iku.
  6. kursus87
    kursus87 12 Juni 2015 07:02
    +2
    Kepemimpinan Rusia wajib nanggapi kanthi keras marang kabeh tuduhan para pemimpin Barat. Sampeyan kudu "nyodok Amerika nganggo irung" ing kabeh platform internasional diplomatik, ngelingi kabeh kejahatan AS marang negara-negara merdika. Pembangunan angkatan bersenjata kudu dadi prioritas kanggo negara kita. Donya modern sayangé ngajeni kekuwatan
  7. azbukin77
    azbukin77 12 Juni 2015 07:27
    +1
    Sapa sing arep nyimpen? AS minangka kekaisaran sing ala, negara sing dipenjara amarga dirusak! Pira masalah, kasusahan lan luh, perang lan kudeta, negara-negara sing rusak lan rezim sing nggulingake !!! Padha kudu dirusak! ! !
  8. Komentar wis dibusak.
  9. Strashila
    Strashila 12 Juni 2015 07:54
    +2
    NATO mbutuhake kontak langsung karo tapel wates Rusia, ora bisa tuku tapel wates saka Ukraina, analogi langsung karo Polandia ing taun 1939.
    Setaun ... setaun setengah lan kahanan bakal ana ing tingkat 1939 ... Rusia bakal nguwasani wilayah USSR nganti ambruk Polandia kanthi aneksasi Prednistrovie ... Polandia bakal ngrebut wilayah kulon. sing duweke lan wong liya lan apa sing bakal tiba.
    Goal ngrambah ... kontak langsung antarane NATO lan Rusia.
    Ukraina minangka negara bakal mandheg ana ... paling akeh, protektorat ing Polandia.
  10. pensiunan
    pensiunan 12 Juni 2015 09:20
    + 20
    disenengi:
    1. Babr
      Babr 12 Juni 2015 09:31
      0
      Yura, aku ora nyana sampeyan seneng vulgar kaya ngono.
      Ukraina minangka bagéan saka Rusia sementara dikuwasani dening mungsuh, lan dudu cesspool, minangka individu iki nyoba kanggo saiki.
      1. pensiunan
        pensiunan 12 Juni 2015 09:34
        +6
        Quote: Babr
        Yura, aku ora nyana sampeyan seneng vulgar kaya ngono.
        Ukraina minangka bagéan saka Rusia sementara dikuwasani dening mungsuh, lan dudu cesspool, minangka individu iki nyoba kanggo saiki.

        recourse Nyuwun
        individu saka Kanada iki nulis ... Ayo nganggep yen dheweke nulis babagan negara Ukrin ing wangun saiki, dipanggoni dening Kovtuns lan Farions. hi
        1. Babr
          Babr 12 Juni 2015 09:54
          +3
          Quote: pensiunan
          Kita bakal nganggep yen dheweke nulis babagan negara Ukrin ing wangun saiki, dipanggoni dening Kovtuns lan Farions.

          Ya dudu Yura, kayane dheweke ngomong apa sing dikarepake.
          Nyuwek Ukraina adoh saka Rusia, diarani sampah.
          Sapa sing pengin ngobong ing sampah?
          Mbayangno yen sampeyan manggon ing apartemen multi-kamar sing dijaga kanthi apik.
          Lan salah siji saka kamar iku kekacoan. Nanging iku dudu alesan kanggo menehi kanggo pepadhamu.
          Perlu kanggo njupuk. hi
          1. pensiunan
            pensiunan 12 Juni 2015 10:04
            +1
            Quote: Babr
            Nyuwek Ukraina adoh saka Rusia, diarani sampah.

            Bisa uga ...
  11. compotnenado
    compotnenado 12 Juni 2015 10:50
    +1
    Nalika aku diputer minangka anak, Aku ora ngelingi apa, mbokmenawa, karo lading, nalika sampeyan kudu uncalan trick kanggo kanca, iki disebut "Bantuan Amérika". Kayane ora dolanan lading.
    1. subbtin.725
      subbtin.725 13 Juni 2015 07:28
      0
      Dianjurake kanggo nonton.

  12. akudr48
    akudr48 12 Juni 2015 11:43
    +1
    Penulis iku wong manca, lan rada kaget karo asil revolusi 2014 lan prilaku elit negara, kaya sing diucapake, hetman lan mandor Ukrainia.

    Nanging "manajer efektif" Ukrainia ing abad 16-17-18, Khmelnitsky (putra), Doroshenko, Vyhovsky, lan Mazepas beda-beda, apa padha tumindak beda?
    Kaping pisanan, kanggo nguatake kekuwatan pribadine, dheweke nggawa Tatar (marang Rusia lan Polandia), Polandia (marang Rusia lan Tatar), Rusia (marang Polandia lan Tatar), Swedia (marang Rusia), lsp.

    Sing, padha didol karo giblets, yen sing dibutuhake ing Course saka acara.

    Ing Perang Donya I, Austro-Hungaria didol, ing Perang Patriotik - kanggo Nazi.

    Saiki iki wektu kanggo ngedol menyang Amerika.

    Kabeh pengkhianatan lan pengkhianatan kasebut ditindakake ing Ukraina mung kanggo kulit lan kanthonge dhewe.

    Ora ana alesan kanggo mikir yen genotipe wis diganti.
    1. Minstrel
      Minstrel 14 Juni 2015 07:19
      0
      Kutipan saka akudr48
      Sing, padha didol karo giblets, yen sing dibutuhake ing Course saka acara.
      Saiki iki wektu kanggo ngedol menyang Amerika.

      Ukraina - prawan korup saka imperialisme? wassat
  13. tukang hutan
    tukang hutan 12 Juni 2015 12:01
    0
    Dhuwit sing dicolong ing Ukraina ora bakal mungkasi bantuan Barat, kabeh padha, Amerika ngerti kabeh akun ing ngendi juntas nyimpen dhuwit. Dheweke ora ana ing Bank Privat utawa ing bantal, saengga ora bakal kelangan dhuwit iki, nanging entuk akeh. Odessa, Nikolaev, Mariupol minangka tidbits, nanging dina iki sampeyan bisa njupuk kanggo apa-apa. Dadi undang-undang sing diadopsi kanthi cepet, kita kudu duwe wektu kanggo adol. Ing jaban rangkah, dheweke peduli karo awake dhewe, dheweke ndeleng Ukraina lan populasi mung minangka abdi ing mangsa ngarep, lan sayang banget yen iki ora bakal tekan wong Ukraina dhewe. Sawise kabeh, rauh bakal kasep kanggo ngganti apa wae.
  14. Dhukungan
    Dhukungan 12 Juni 2015 13:11
    +1
    Genotip jinis Okrainets wis gabung kabeh. Ya ora. Ana sawetara komplotan antropoid sing ora sopan sing ngangkat awake dhewe minangka uyah, geyropas, nuwun sewu, wong Eropa. Lan saiki, umume, wis dadi sawetara jinis virus sing kudu diilangi kanthi cepet, ora ketompo carane sedih.
  15. Semenov
    Semenov 12 Juni 2015 17:30
    0
    Konsep "miliar emas" ing tumindak. Ing Afrika - perang, ing Eropah - perang, sing durung ana perang - bakal ana: panggonan paling apik kanggo dhuwit yaiku Amerika Utara. Apa ora iki wektu kanggo nransfer operasi militer menyang Amerika Serikat - bisa uga negara-negara bakal sadar.
  16. pensiunan
    pensiunan 12 Juni 2015 19:40
    +4
    Ing sawijining dina, Jaresko, pucet kaya pati, muncul ing TV lan ujar: "Krisis finansial ora bakal mengaruhi kita. Amarga. Aku pitutur marang kowe mesthi. Populasi, sing ngerti akeh babagan pernyataan pejabat, sumpah alon-alon lan tuku uyah, korek api lan gula. Dina sabanjuré, Abromavicius muncul ing TV, babar blas isin, lan ngandika: - Simpenan roti lan barang penting ngidini kita bangga negesake yen kita ora kaancam bakal keluwen lan kekurangan komoditas. Iki nomer kanggo sampeyan. - Oh! - ngandika populasi lan tuku liyane glepung lan cereals. Menteri Agraria Pavlenko nari ing podium kanggo persuasiveness lan ngandika bungah: - Unprecedented harvest! Pangarep-arep kanggo ekspor! We are reborn! Tong sampah wis retak! - Ing malah carane! - populasi wedi lan mlayu kanggo ngowahi tabungan menyang mata uang asing. - Rega properti bakal mudhun! Penthouse kanggo saben siswa! enggal! Groisman celathu tanpa ngguyu. - Ya, apa ta? - penduduk melolong lan mlayu tuku minyak tanah, lampu minyak tanah, kayu bakar lan batu bara. - Tentara modern kanthi kontrak. Wis sesuk. Lan granat saka sistem anyar. Durung ana wong sing kaya ngono ing donya. – solidly ngandika Poltorak. - Inggih, apa karo kita? Dhuwit iku pepeteng pepeteng. Cadangan, saham lan surplus umum. - Ibu! ... - populasi squeaked lan wiwit ndudhuk dugouts. - Kabeh babagan-fi-gen-nanging! Ngerti?! O-FI-GEN-NO!!! Poroshenko nyaranake. Kita wis bisa mbangun kapitalisme saiki. Siji-sijine perkara sing mandheg yaiku kita kabeh ora bakal nindakake apa-apa. Mulane, sampeyan bisa turu kanthi tentrem! Ora dadi luwih stabil! Pensioner tuku ember kaviar! Aku ngarepake kabisat kualitatif, kabisat lan kabisat. Lan kuantitatif - ing umum, mlaku! Miturut leaps lan wates kanggo kasugihan lan kamakmuran. EU wis nyedhaki. Visa-free regime, lan banjur kita bakal introduce visa kanggo Eropah lan Amerika. Wiwit saiki kita bakal ngancam donya. Satus telung puluh centners saka roses saka saben amben kembang. Umume kita bakal nyuda produksi susu. Sapi ora bisa nggawa udders. Populasi nesu amarga murah. Amerika Kidul njaluk gabung karo kita minangka peternakan negara. Hore! - Ya, apa sing sampeyan masak ing kana, kewan ?! - bengok-bengok populasi lan, mung ing kasus, diganti dadi kabeh resik. "(c) Penulis teks asli Frumich

    Sumber: http://politikus.ru/events/52070-oppozicionnyy-blok-gosdolg-ukrainny-vyros-do-476
    -mlrd-i-dostig-100-vvp.html
    Politicus.ru
    1. TRex
      TRex 12 Juni 2015 21:40
      0
      Cukup SUPER! Aku uga ndhukung isi artikel utama. OK! Siji bab sing ora jelas - ngendi penulis entuk informasi babagan kasunyatan sing ana lenga ing Ukraina? Babagan lemah ireng - tengen. About lenga - goroh.
  17. Savai
    Savai 15 Juni 2015 06:17
    0
    Kulon ora tau ngupayakake nylametake sawetara pinggiran tilas USSR. Yagene, yen ngrusak awake dhewe, lan potongan-potongan kasebut luwih murah. jambul. LAN JANCOK KOWE!!!
  18. Volzhanin
    Volzhanin 15 Juni 2015 10:23
    +1
    Ayo padha ajrih Merikos lan Gayropeans karo konflik militèr. Sembarang penduduk rata-rata ing geyropy lan ameripelia ing wektu, kanthi urutan gedhene, luwih akeh kelangan tinimbang penduduk Rusia. Kajaba iku, setengah saka populasi kita urip ing kahanan kaya Geyropian utawa Yankerson mung bakal mati.
    Mulane, Barat mung kudu menehi ultimatum - sampeyan, bajingan, langsung metu saka kamar ganti utawa siyap kanggo Armagedets. Lan dhuwit 40 lard langsung kanggo mulihake reruntuhan!
    Coolies karo jackals kanggo ngadeg ing upacara?