Review militèr

Pawn: bisa Lithuania nelukake Kaliningrad?

31
Pawn: bisa Lithuania nelukake Kaliningrad?


Kurban pion Baltik: pendhudhukan pungkasan ing Eropah

Ing 10 Juni, sing luar biasa kabar iku: dilapurake yen latihan NATO "Strike with the sword 2015" (SaberStrike 2015), sing ditindakake ing tlatah 3 negara Baltik lan Polandia, minangka persiapan kanggo operasi kanggo nyekel wilayah Kaliningrad. Nanging, ora suwe informasi kasebut dibusak saka situs kasebut, lan sekretaris pers Kementerian Pertahanan Lithuania cepet-cepet ngubungake kedadeyan kasebut menyang peretas sing disusupi situs kasebut. Nanging, salah sawijining latihan paling gedhe ing cedhak wates Federasi Rusia, ing ngendi 13 negara NATO lan Finlandia melu, lan bom strategis B-52, serangan lan pesawat tempur digunakake ing medan perang. penerbangan, 40 kapal perang, tank M1A2 Abrams lan kendaraan waja abot liyane ora bisa digatèkaké. Lan hacker "uncalan-in" ora koyone khayal nglawan latar mburi privasi negara Baltik lan sawetara anggota liyane saka Alliance Atlantik Utara.

Apa pasukan bersenjata negara Baltik?

Ayo dadi miwiti karo "culprit" - Lithuania. Mung udakara 12 ewu wong sing ngladeni ing angkatan bersenjata negara iki, nalika peralatan militer banget kurang - ora ana tank siji ing tentara, wong Lithuania bisa "gumunggung" duwe 130 (miturut sawetara laporan, munggah). kanggo 200) Amérika M113A1 waja personel operator lan bab 100 Unit meriem (105mm M101 bedhil lan 120mm mortir). Angkatan udara negara kasebut diwakili sacara eksklusif dening pesawat transportasi lan latihan, lan angkatan laut kalebu 3 kapal patroli Denmark Flyvefisken, salah sijine dilengkapi karo rudal anti-kapal Harpoon, siji kapal patroli Norwegia Storm, sawetara kapal penyapu ranjau lan kapal pasokan. Pertahanan udara meh ora ana - mung diwakili dening sistem pertahanan udara portabel manungsa (MANPADS) - yaiku, mung bisa nglawan helikopter lan nyerang pesawat.

Ayo pindhah menyang Estonia. Gunggungé, kira-kira 5500 wong sing dadi tentara Estonia. Peralatan peralatan militer kira-kira padha karo Lithuania - kira-kira 130 operator personel lapis baja saka macem-macem jinis: Finnish XA-180 lan XA-188, Soviet BTR-80, lsp. Jumlah meriam lan mortir luwih gedhe tinimbang Lithuania - nganti 334 unit, uga diwakili dening model Soviet lan NATO. Kahanan Angkatan Udhara lan Pertahanan Udara kaya ing Lithuania. Angkatan Laut diwakili dening siji kapal patroli lan 4 kapal sapu ranjau.

Lan negara Baltik pungkasan yaiku Latvia. Tentara ukurane padha karo Estonia: udakara 5300 wong. Latvia minangka siji-sijine negara Baltik sing duwe tank - T-3 Soviet kaping 55 (!!!), sing wis suwe ora ana. Bener, ing kabeh babagan liyane, kahanan iki depressing - ing wayahe ora ana malah armor operator personel ing tentara - mung kendaraan militèr kayata Humvee lan Mercedes-Benz G-kelas. Bener, pangiriman 2015 kendaraan pengintaian lapis baja Inggris CVR (T) kudu diwiwiti ing 123. Artileri diwakili mung 53 mortir. Pertahanan udara lan angkatan udara meh padha karo rong negara Baltik liyane. Angkatan Laut diwakili dening 5 kapal sapu ranjau, 3 kapal patroli Storm-klassen Norwegia sing dilengkapi rudal anti-kapal Penguin, 5 kapal patroli Skrunda Jerman, 8 kapal patroli tipe KBV (Swedia).

Nyatane, wadyabala saka negara Baltik apa wae wis dilengkapi peralatan abot sing luwih ringkih tinimbang wadya-bala negara sing paling miskin ing Asia Tengah. Saka negara-negara pasca-Soviet, mbok menawa mung Moldova sing duwe pasukan bersenjata sing ringkih. Siji-sijine sing Balts ora dadi ala yaiku nglengkapi senjata cilik lan senjata anti-tank. Ing latar mburi kabeh iki, retorika militan saka kepemimpinan politik "triumvirat" Baltik, ing pandang sepisanan, ora nyebabake kepinginan kanggo ngguyu lan "nggulungake driji ing candhi".

kurban pion

Nanging aja lali manawa kabijakan Amerika ora dadi masalah kanggo ngorbanake salah sawijining potongan ing papan catur: ing 2008 sing padha, serangan Georgia ing Ossetia Kidul, lan utamane para penjaga perdamaian Rusia, uga katon gila. Lan kahanan ing Ukraina uga kalebu ing dhaptar iki. Nanging, gol penengah wis digayuh - sanksi ekonomi sing ngrugekake Eropah wis dileksanakake marang Rusia, lan kesempatan mbukak kanggo Amerika Serikat kanggo mboko sithik nyekel pasar energi Eropah. Mangkono, sacara teoritis bisa mbayangno kahanan ing ngendi klompok tartamtu sing dumadi saka Angkatan Bersenjata negara Baltik lan, contone, Polandia, bakal nyoba nyerang wilayah Kaliningrad. Secara total, Balts bakal bisa nyedhiyakake udakara 23 ewu personel militer, nanging kanthi lengkap mbukak mburi. Yen kita mbayangno yen Polandia bakal melu operasi kasebut, ngirim kabeh pasukan darat menyang ngarep, banjur total bakal ana 70 ewu prajurit. Kanthi serangan "terisolasi" dening Balts, ora bakal ana kemungkinan sukses lokal - 10 ewu personel militer wilayah pertahanan Kaliningrad, kaping pirang-pirang luwih dilengkapi peralatan abot lan duwe kemampuan kanggo nggunakake dhukungan udara sing kuat (kang mungsuh pancen ora duwe apa-apa kanggo perang), bakal cukup kanggo ngirim mabur mungsuh. Kahanan bakal beda yen serangan melu Polandia, sing duwe 800 tank perang ing arsenal, bab 80 pejuang relatif modern, etc. Ing kasus iki, kanggo nyekel wilayah Kaliningrad, pasukan Distrik Militer Kulon (ZVO) Federasi Rusia kudu nggawe kilat 40 km saka tapel wates wilayah Pskov, ngliwati koridor liwat wilayah kasebut. saka Latvia lan Lithuania. Ora ana sangsi manawa bakal sukses - nganti 40% saka potensial Angkatan Bersenjata Rusia dikonsentrasi ing Distrik Militer Barat. Ing proses kasebut, pasukan Baltik bakal ditumpes, lan klompok sing wis tekan wilayah Kaliningrad bakal bertempur karo tentara Polandia ing kana, kemungkinan sukses uga bakal padha karo nol.

Loro-lorone skenario, kita bisa ndeleng, ora ateges apa-apa apik kanggo panyerang, Nanging, nguripake ing mesin perang informasi kanggo sawijining kebekan, iku bakal bisa kanggo nyalahke Rusia kanggo serangan (kaya wis kedaden ing 2008, lan wis kedados. saiki ing Ukraina). Ing wektu sing padha, Amerika Serikat bakal bisa nguatake kontrol Eropa, pungkasane entuk pasar komoditas lan meksa wong Eropa nambah tuku senjata Amerika. Mangkono, kanthi ngorbanake pion liyane, Amerika bisa entuk posisi sing luwih mupangati.

Perang Regional: "Fist Utara" nglawan Rusia

Yen sampeyan nggatekake latihan Sword Strike dhewe, mula padha cocog karo tren anyar kanggo nggawe tinju militer AS ing tapel wates sisih lor-kulon Rusia (rincian liyane ing artikel liyane).

Kabeh negara Skandinavia utama njupuk bagéyan ing latihan - Denmark, Norwegia lan Swedia karo Finlandia, kang ora resmi anggota NATO, nanging bubar wis sesambungan karo wong-wong mau luwih lan luwih aktif, uga nggabungake tentara karo saben liyane. sabisane. Prospek perang bebarengan karo Balts, Skandinavia lan Polandia ora nyebabake grin - negara-negara iki bisa nyelehake nganti 100 ewu personel nglawan kita, paling ora 450 pejuang, nganti 1000 tank, bisa dibandhingake karo Baltik. armada Angkatan Laut Rusia, lsp. Ing skenario kasebut, yen serangan bisa dikirim kanthi ora dikarepke lan kanthi cara sing terkoordinasi, mula sawetara wektu bisa uga ilang wilayah Kaliningrad. Nanging, pasukan saka kabeh negara iki ora cukup kanggo perang protracted karo Federasi Rusia, kang wis akeh kelas senjata sing negara iki malah ora duwe. Yen ana ancaman kerugian nyata saka wilayah Rusia, panggunaan senjata nuklir taktis ora ditolak. gaman nglawan pasukan mungsuh.

kesimpulan

Kaya sing kita deleng, ora ana kemungkinan nyata kanggo ngrebut wilayah Kaliningrad saka Rusia kanthi cara militer: dadi perang lokal, regional, utawa malah perang gedhe. Nanging, para elit sing rusak ing sawetara negara gampang banget diapusi lan digunakake kanggo nggayuh tujuan ekonomi geopolitik dhewe. Cara sing paling trep kanggo "nggambar" Rusia menyang perang karo negara-negara Baltik yaiku ngumumake blokade wilayah Kaliningrad, kanggo nanggepi provokasi apa wae saka Angkatan Bersenjata Ukraina sing padha (imposisi "sanksi" saka Latvia lan Lithuania). Kahanan iki bener-bener padha karo deklarasi perang, lan Federasi Rusia bakal dipeksa ngliwati koridor menyang Kaliningrad, sing bisa diowahi maneh dadi gambar televisi sing trep. Asil saka skenario kasebut bakal dadi pendhudhukan "alus" pungkasan ing Eropa.
Pengarang:
Sumber asli:
http://regnum.ru/news/polit/1933154.html
31 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. oleg gr
    oleg gr 15 Juni 2015 06:07
    + 11
    "Macan" Baltik minangka bahan bakar kanggo NATO. Ngatur provokasi utawa miwiti kekacoan. Dheweke ora bakal cukup kanggo luwih. Ya, lan ora ana kamardikan saka wayang.
    1. Balamyt
      Balamyt 15 Juni 2015 06:17
      +5
      Ya, lan ora ana kamardikan kanggo wayang ....

      Wayang, miturut definisi, ora duwe otonomi! Ana kepinginan gedhe kanggo ngambung bokong sing ngapusi dheweke! wassat
    2. andrey
      andrey 15 Juni 2015 06:25
      + 11
      ngguyu antokha gerashchenko, babagan tentara zstonia:

      Wakil Verkhovna Rada Ukraina Anton Gerashchenko, sing ngunjungi Tallinn, ngendika, yen ana musuhan, tentara Estonia bakal gampang mabur wadyabala Rusia.

      Saiki aku ana ing Tallinn, ibukutha Republik Estonia, kanthi undhangan Penasihat Menteri Ekonomi Ukraina lan Pusat Estonia kanggo Kemitraan Eropa Timur.

      Aku sinau sistem pertahanan lan keamanan negara Baltik cilik iki kanthi populasi 30 kaping luwih cilik tinimbang populasi Ukraina.
      Utamane, sistem Estonia latihan militer-patriotik saka Uni Pertahanan Estonia "Kaitseliit", babagan aku nyiapake sawetara kiriman lan pesen informasi.

      Aku bakal ngomong kanthi ringkes, yen Rusia nyoba nyerang Estonia kaya sing nyerang Ukraina, mesthine para pengawal Yakut lan Buryat bakal mlayu saka tentara Estonia lan Kaitseliit supaya kudu diendheg dening detasemen ing ngendi wae ing cedhak Moskow.

      Estonia minangka kanca sejati Ukraina lan, miturut akeh ahli, nyedhiyakake pitulungan paling akeh kanggo Ukraina ing antarane telung republik Baltik.
      ngguyu
      1. lan j61
        lan j61 15 Juni 2015 07:54
        +3
        Quote: Andrey Yurievich
        mratelakaken bilih manawi wontên pêpêrangan, wadya Estonia badhe maburakên wadyabala rusia kanthi gampil.

        Ya, dheweke ora nyebutake tentara Rusia babar pisan!
        Yen Rusia nyoba nyerang Estonia kaya sing nyerang Ukraina, mula para pengawal Yakut lan Buryat bakal nggegirisi saka tentara Estonia lan Kaitseliit supaya kudu diendheg dening detasemen ing ngendi wae ing cedhak Moskow.

        Pasukan maya Estonia bakal kasil nglawan para pengawal Yakut lan Buryat virtual (Gerashchenko lali karo polisi lapis baja Altai), nalika pasukan Rusia ing wektu iku bakal nggawe koridor darat menyang wilayah Kaliningrad. keprungu
      2. Votyak
        Votyak 15 Juni 2015 09:31
        0
        ora malah nggawe aku mesem belay
      3. 341712
        341712 15 Juni 2015 11:10
        +1
        Quote: Andrey Yurievich
        Estonia nyata

        mayit ... yen padha goyang ...
        Sedih kabeh...


        Kanca-kanca ... iki jenis kapet
    3. ngeculke
      ngeculke 15 Juni 2015 08:01
      0
      Yen ora ana apa-apa ing kahanan kaya ngono, gunakake senjata nuklir taktis lan mungkasi.
      1. wasjasibirjac
        wasjasibirjac 15 Juni 2015 08:53
        +1
        Quote: gratis
        Yen ora ana apa-apa ing kahanan kaya ngono, gunakake senjata nuklir taktis lan mungkasi.
        nggunakake senjata nuklir 200 km. saka St. Petersburg? mung yen ana kahanan karusakan lengkap negara. yen ora, sing bakal decontaminate banjur?
        1. ngeculke
          ngeculke 15 Juni 2015 21:38
          +1
          yen kita pasrah menyang mburi, mesthi bakal muncul, kanthi ancaman (nyata) marang Kaliningrad, kita kudu tumindak kanthi cepet lan tangguh!
    4. Evgen4ik
      Evgen4ik 15 Juni 2015 08:15
      +3
      "Macan" Baltik minangka bahan bakar kanggo NATO. Ngatur provokasi utawa miwiti kekacoan. Dheweke ora bakal cukup kanggo luwih. Ya, lan ora ana kamardikan saka wayang.

      Iku, mesthi, supaya. Nanging mokal ora ngakoni yen dedikasi lan kepinginan kanggo ngorbanake awake dhewe kanggo kamakmuran Amerika Serikat ora bisa dicopot saka dheweke. Ie Kaya yen kita wis siyap mati kanggo cita-cita Guinea Khatulistiwa.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. 16112014nk
        16112014nk 15 Juni 2015 18:38
        0
        Kutipan saka Evgen4ik
        dedikasi lan kekarepan kanggo ngorbanake awake dhewe kanggo kamakmuran AS

        Inggih, mung "elit" sing duwe. Aku ora bakal ngomong sing kanggo kabeh Balts. Sawise aku ana ing Mesir, ketemu wong Lithuania, main catur bebarengan. Dadi dheweke kritis banget marang panguwasa.
    5. Geisenberg
      Geisenberg 15 Juni 2015 11:02
      +2
      Kutipan saka: oleg-gr
      "Macan" Baltik minangka bahan bakar kanggo NATO. Ngatur provokasi utawa miwiti kekacoan. Dheweke ora bakal cukup kanggo luwih. Ya, lan ora ana kamardikan saka wayang.


      Iku ora nggawe luwih gampang kanggo kita. Secara teoritis, saiki, perlu kanggo ngrebut negara Baltik kanthi kasar, numpes politisi lan media kanthi fisik, nggawe administrasi pekerjaan saka Rusia lokal lan ninggalake kanggo godhok ing jus dhewe. Padha urip kaya iki kanggo setengah abad, padha bakal urip lan ora mati.

      Saka perspektif skrip, ora ana sing bakal owah. Ing kasus apa wae, kita bakal nggawa negara kasebut menyang final. Nanging saiki akibate bakal luwih gampang tinimbang yen sampeyan ngidini senjata Amerika cukup.
    6. Alexey-74
      Alexey-74 15 Juni 2015 12:48
      0
      Apa sprats, apa psheks mung consumables Nanging carane padha tresna jeneng banter "Strike with a sword", "Northern ajine". "Lor" - bakal luwih cocok .... ngguyu
  2. Volka
    Volka 15 Juni 2015 06:12
    +8
    Pancen, 1,5 divisi bedhil motor kanggo telu ora kandhel, nanging bau kaya saka rawa sing reged ...
    1. wasjasibirjac
      wasjasibirjac 15 Juni 2015 09:09
      +1
      Kutipan: Volka
      Pancen, 1,5 divisi bedhil motor kanggo telu ora kandhel, nanging bau kaya saka rawa sing reged ...
      MSD karo 3 tank? iki kedaden ing Rusia mung sak Perang Donya II, nalika divisi nandhang losses saka personel lan peralatan nganti lengkap. lan saiki - batalyon MC duwe pasukan striking luwih saka 3 cilik iki. mung masalah iku paman gedhe bakal nggunakake iki cilik cilik minangka gopniks saka bocah cilik - ngirim wong kuwi maju menyang wong sehat kanggo njupuk rokok kurang ajar, tamparan tamparan ing pasuryan, sawise kang padha "ngadeg" kanggo dheweke lan digebugi nganggo sakepel.
  3. bocsman
    bocsman 15 Juni 2015 06:13
    +5
    Kabeh sing bisa ditindakake dening Balts lan Poles yaiku nyebarake bokonge luwih akeh kanggo "master ireng".
    1. lan j61
      lan j61 15 Juni 2015 07:56
      +3
      Kutipan saka bocsman
      Kabeh sing bisa ditindakake dening Balts lan Poles yaiku nyebarake bokonge luwih akeh kanggo "master ireng".

      Nanging ing tangan liyane, padha duwe mesiu ing flasks bubuk (THREE T-55s pleased telung negara!) Lan woh wohan beri ing bokong! ngguyu
  4. penembake gunung
    penembake gunung 15 Juni 2015 06:31
    +2
    Inggih, sampeyan kudu rampung zombify kanggo nyoba kanggo nyerang. Sanadyan karo psheks, malah karo Swedia. Wong Swedia kudu ngowahi konstitusi supaya bisa perang karo Rusia. Denmark, Norwegia - kepiye? Mungkin uga Finlandia? Penulis mung ngimpi.
  5. rotmistr60
    rotmistr60 15 Juni 2015 06:35
    +5
    degradasi elit saka sawetara negara gampang banget kanggo ngapusi lan digunakake kanggo entuk gol ekonomi geopolitik dhewe

    Ora mung degradasi, nanging uga karo kecoak ing sirahe. Informasi babagan kemungkinan nyebarake senjata abot dening Amerika Serikat ing Eropa mung lunyu, lan Balts lan Polandia wis nyedhiyakake wilayahe. Amerika Serikat ngasilake dheweke kaya sing dikarepake. Lan sub-negara iki, kanthi aplomb "Eropah" sing apik, siap kanggo apa wae, yen mung sing duwe bakal memuji.
  6. begemot
    begemot 15 Juni 2015 07:18
    +4
    pion
    Plus kanggo penulis, nanging babagan pion ...
    Pion duwe kesempatan kanggo dadi ratu, nanging tawaran Chukhon iki ora.
    1. Marconi41
      Marconi41 15 Juni 2015 16:35
      +1
      Kutipan saka: Begemot
      Pengarang plus

      Aku malah ora ngerti kenapa sampeyan milih munggah. Aku ora yakin manawa kabeh tentara Baltik minangka kamikaze. Sawise dhawuh kanggo nyerang Federasi Rusia, dheweke bakal nyebar kanthi massal ing kabeh negara Uni Eropa, lan para petani lokal bakal langsung sugih kanthi ngedol susu, woh-wohan lan sprats menyang tentara kita.
      Artikel saka bagean non-science fiction.
  7. Kosmos1987
    Kosmos1987 15 Juni 2015 07:22
    +3
    ... rampokan wis dipompa metu, silihan diwenehi, saiki sampeyan bisa mbuwang gombal bekas ...
  8. Anaconda
    Anaconda 15 Juni 2015 07:24
    0
    Penulis artikel ing situs sing padha sawetara wulan kepungkur ngirim artikel sing padha babagan kasunyatan manawa negara Baltik karo Polandia, bebarengan karo Finlandia, Swedia lan Norwegia, bakal miwiti perang karo Rusia, artikel iki padha karo sing sadurunge. , Aku ora pengin menehi komentar babagan opus sabanjure sabangsaku, yen aku ora mikir ana sing kudu dianalisis akeh ing kene, aku mung bakal ngomong yen Lithuania lan Polandia ngrancang babagan nglawan wilayah Kaliningrad, dheweke mung bakal mbatalake. lelungan visa-free menyang negara sing kanggo residents saka wilayah Kaliningrad, mung sijine, nyetel blokade.
  9. fomkin
    fomkin 15 Juni 2015 07:57
    +5
    Sprats arep nyerang?
    1. Dimy4
      Dimy4 15 Juni 2015 09:39
      0
      Ing gambar tangki sing bentuke kaleng, sing dicithak ora ana.
  10. panggang
    panggang 15 Juni 2015 08:04
    +2
    Sapa sing marani kita nganggo pedhang - bakal mati saka pedhang!
    1. Anthropos
      Anthropos 15 Juni 2015 12:44
      +1
      Aku ngusulake slogan sing luwih relevan: sapa wae sing teka karo M-16 bakal mati saka Topol. Kita tiba ing kubah.))) Sampeyan bisa, mesthi, nggawe akeh vulgaritas kaya sensor ... Nanging, kita ora kaya ngono!))))
    2. Komentar wis dibusak.
  11. Poveraler53
    Poveraler53 15 Juni 2015 08:15
    0
    Upaya hipotetis kanggo "ngolehake" wilayah Kaliningrad bakal mimpin Balts kanggo ngrusak negarane. Lan apa padha mbutuhake? - Kayata: miwiti perang supaya cepet nyerah.
    1. Marconi41
      Marconi41 15 Juni 2015 16:38
      0
      Kutipan saka PValery53
      Lan apa padha mbutuhake?

      Kaya kita ora perlu kabeh Baltik, supaya Kaliningrad kita ora ngaso marang wong-wong mau. Kajaba iku, gol ora bisa digayuh. Nanging minangka penjajah, kita bakal kepeksa menehi panganan. Apa iki sing kita butuhake?
  12. Ataman47
    Ataman47 15 Juni 2015 08:54
    +1
    Kanggo kabeh sajarah abad-lawas, Denmark wis tau perang karo Rusia. Iki mbok menawa salah siji saka sawetara negara ing Eropah karo warisan sajarah kuwi. Babagan serangan ing Rusia dening negara Baltik, aku dhewe mangu-mangu, sanajan pendapatku ora didhukung apa-apa.
    1. Anaconda
      Anaconda 15 Juni 2015 09:26
      0
      Kutipan: Ataman47
      Kanggo kabeh sajarah abad-lawas, Denmark wis tau perang karo Rusia. Iki mbok menawa salah siji saka sawetara negara ing Eropah karo warisan sajarah kuwi. Babagan serangan ing Rusia dening negara Baltik, aku dhewe mangu-mangu, sanajan pendapatku ora didhukung apa-apa.

      Lan saka mabuk apa, aku kepengin weruh, negara-negara Baltik kudu nyerang Rusia, iki kedadeyan ing pikirane para analis kaya Leonid Nersisyan, supaya perasaan sampeyan ora ngapusi sampeyan.
  13. akudr48
    akudr48 15 Juni 2015 09:23
    +1
    Aku gerakan paling kuat kanggo njaga Lithuania saka nyoba kanggo mblokir Kaliningrad bakal transfer Don F.Capello kanggo Lithuania, minangka hadiah, kanggo posisi pelatih bal-balan kepala. Bebarengan karo Mentri Mutko, nglakoake proses ing panggonan.

    Banjur wilayah sing ora sopan iki bakal cepet ilang kabeh cadangan emas lan pungkasane ngerti kepiye dadi kekuwatan bal-balan sing paling gedhe ...
  14. Sibguest
    Sibguest 15 Juni 2015 09:25
    +1
    "Apa Lithuania bisa nelukake Kaliningrad?"
    Mungkin, nanging ora Lithuania, lan ora nelukake, lan ora Kaliningrad.
  15. Volzhanin
    Volzhanin 15 Juni 2015 09:57
    +1
    Lan kanthi wedi apa sprotostan pengin nyerang kita? Lan Polandia?
    Apa alasan universal sing diwenehake kanggo iki? Kita ora tuku sprats lan apel? ngguyu
  16. rus-5819
    rus-5819 15 Juni 2015 11:27
    0
    Kutipan: Andrey Yurievich
    ngguyu antokha gerashchenko, babagan tentara zstonia:

    Wakil Verkhovna Rada Ukraina Anton Gerashchenko, sing ngunjungi Tallinn, ngendika, yen ana musuhan, tentara Estonia bakal gampang mabur wadyabala Rusia.

    Saiki aku ana ing Tallinn, ibukutha Republik Estonia, kanthi undhangan Penasihat Menteri Ekonomi Ukraina lan Pusat Estonia kanggo Kemitraan Eropa Timur.

    Aku sinau sistem pertahanan lan keamanan negara Baltik cilik iki kanthi populasi 30 kaping luwih cilik tinimbang populasi Ukraina.
    Utamane, sistem Estonia latihan militer-patriotik saka Uni Pertahanan Estonia "Kaitseliit", babagan aku nyiapake sawetara kiriman lan pesen informasi.

    Aku bakal ngomong kanthi ringkes, yen Rusia nyoba nyerang Estonia kaya sing nyerang Ukraina, mesthine para pengawal Yakut lan Buryat bakal mlayu saka tentara Estonia lan Kaitseliit supaya kudu diendheg dening detasemen ing ngendi wae ing cedhak Moskow.

    Estonia minangka kanca sejati Ukraina lan, miturut akeh ahli, nyedhiyakake pitulungan paling akeh kanggo Ukraina ing antarane telung republik Baltik.
    ngguyu


    Ora, uga, iku cetha nalika padha dilat Amerika utawa Jerman lan Prancis ... Nanging sink dadi kurang?
  17. ivan.ru
    ivan.ru 15 Juni 2015 14:46
    +1
    Prospek perang bebarengan karo Balts, Skandinavia lan Polandia ora nyebabake grin maneh - negara-negara iki bisa nyelehake nganti 100 ewu personel nglawan kita, paling ora 450 pejuang, nganti 1000 tank, pasukan angkatan laut sing bisa dibandhingake karo Armada Baltik. Russian Federation
    iku bakal pasukan saka uncalan pisanan, serangan massive karo kabeh ngarsane. banjur, ing saperangan jam, liyane saka NATO bakal nyekel munggah, nanging ing pungkasan banget, minangka tansah, nalika kabeh taruhan diputer, Amerika bakal pindhah supaya kabeh wong ngerti sing juara tenan. nanging akeh, iku bakal ora ana maneh konflik lokal, karo kuwi lan kuwi ngarsane negara, lan goal - Jupuk Kaliningrad bakal cilik banget kanggo shobla kuwi. iku bakal cukup lengkap-fledged perang donya katelu, ing phase panas. mungguh, lan jawaban bakal cocog
  18. cth; wae
    cth; wae 15 Juni 2015 15:17
    0
    Aja lali yen Rusia minangka ibu NUKLEAR, kekuwatane, lan yen ana serangan ing tapel watese, dheweke duwe hak nggunakake kabeh jinis senjata marang agresor.
  19. Cortez
    Cortez 15 Juni 2015 15:56
    0
    Sampeyan kudu menehi jeneng latihan anyar kanggo 2015, kanthi partisipasi Balts, Psheks lan Skandinavia lan morons NATO liyane ... "Mlumpat ing endhog 2015!", "Kurang ajar ing tembok 2015!", "Saka mlaku menyang stake 2015!")
  20. anton197103
    anton197103 15 Juni 2015 18:42
    0
    Saka sudut pandang catur, pion mung minangka chip tawar-menawar kanggo provokasi marang Rusia, kabeh bisa kedadeyan mung kanthi ijin saka "pemilik", tundhuk latihan maneh lan replenishment personel. hi
  21. Oleko
    Oleko 15 Juni 2015 20:34
    +1
    Aku manggon ing Baltiysk, kutha paling kulon Federasi Rusia. Pangkalan Armada Baltik. Serangan apa sing diomongake?