Viktor Fedorov - pahlawan udara Rusia lan Prancis

8
История Angkatan Udara Rusia resmi diwiwiti tanggal 12 Agustus 1912. Ing dina iki, Kaisar Rusia pungkasan Nicholas II nandatangani prentah kanggo nggawe sing pertama penerbangan Unit ing Direktorat Utama Staf Umum. A little mengko, unit iki dadi basis saka jinis anyar saka angkatan bersenjata Russian - Imperial Air Force. armada. Kanggo satus telung taun orane, Angkatan Udara Rusia lan Soviet wis menehi negara ewonan Pahlawan nyata. Mayuta-yuta warga Soviet lan Rusia njabat ing macem-macem wektu ing Angkatan Udhara negara, nggawe, senadyan beda ing posisi lan rangking, kontribusi kanggo nimbali negara kita. Jeneng-jeneng saka aces Soviet legendaris - Kozhedub, Pokryshkin, Gastello, Chkalov - dikenal kanggo saben dina. Nanging aku uga pengin ngelingi wong-wong sing ngadeg ing awal penerbangan militer Rusia - pilot militer Rusia pisanan sing miwiti layanan luwih saka abad kepungkur. Wigati dimangerteni manawa sawetara wong luwih mbedakake awake dhewe nalika njabat ing tentara manca, nanging iki ora nyuda kekuwatane lan kontribusi kanggo kamenangan mungsuh umum negara Rusia lan sekutu manca.

Wong nasib apik tenan ana pilot legendaris Viktor Fedorov. Iku wong sing dijuluki Jerman, marang kang perang ing Perang Donya I, "udara Cossack saka Verdun." Pitung dekade sabanjure, penulis lan uga pilot militer, veteran Perang Dunia II, Yuri Manuilovich Galperin, menehi judhul bukune kaya mangkene. Miturut cara, Galperin dhewe minangka wong sing luar biasa. Lulusan saka Sekolah Penerbangan Militer Engelsky, nalika Perang Patriotik Agung, dheweke ngentekake kabeh tabungan kulawargane kanggo mbangun pesawat tempur lan pindhah menyang ngarep. Lan sawise perang, dheweke dadi wartawan lan panulis. Galperin nindakake akeh kanggo "popularize" jeneng pilot Russian pisanan - Akashev, Slavorossov, Utochkin, Efremov, Fedorov. Nalika tanggal 11 Nopember 1885, ing pinggiran tanah Rusia, ing kutha Verny, pusat administratif wilayah Semirechensk (saiki Alma-Ata, Republik Kazakhstan), bocah lanang lair, jenenge Victor - "The Winner", meh ora ana sing bisa ngira yen telung puluh taun sabanjure dheweke bakal dadi misuwur minangka salah sawijining ace udara Rusia pisanan. Wong tuwane Viktor Fedorov minangka wong kelas menengah. Bapakne, penasehat pengadilan Georgy Petrovich Fedorov, mulang sastra Rusia ing gimnasium lanang lokal, lan ibune Anna Fedorovna, Siberian Cossack, melu mundhakaken anak. Ana sangang anak ing kulawarga penasehat pengadilan Fedorov - wolung putra lan siji putri. Kulawarga kasebut urip kanthi sederhana, nanging dhuwit cukup kanggo nggedhekake sangang anak. Georgy Petrovich nyoba kanggo ngajari kabeh wong. Sanajan kasunyatane yen ing taun 1887, nalika gempa bumi sing misuwur ing Verny, omah Fedorov rusak banget - kaya omah-omah akeh warga kutha liyane. Ing dina sing elek, 322 wong mati, nanging kulawarga Fedorov begja - padha miraculously slamet. Salajengipun, kulawarga Fedorov dipindhah saka Verny kanggo Tashkent, kang ing wektu iku wis dadi kutha cukup berkembang ekonomi lan budaya. Ing Tashkent, Georgy Petrovich Fedorov uga melu memulang, lan putrane terus sinau.

Viktor Fedorov - pahlawan udara Rusia lan Prancis
- Verny, bangunan istana gubernur, gimnasium wanita lan pria sadurunge lindhu taun 1887

pemuda revolusioner

Pemuda Viktor Fedorov ambruk ing taun-taun geger Revolusi Rusia pisanan. Dheweke lan sedulur-sedulure simpati karo gagasan revolusioner, sanajan padha, ing wektu sing padha, patriot sejati saka Tanah Air. Sedulur Peter, Yakov lan Konstantin tindak ing dalan militèr. Peter tilar donya nalika terobosan Brusilov, Konstantin ilang nalika Perang Donya I, lan Yakov "nothuk ing pasuryan" perwira senior sing moyoki para prajurit. Kanggo iki, dheweke diturunake lan dipecat saka dinas militer. Semyon Georgievich Fedorov uga ora ngadeg aside - dheweke, sing makarya minangka pejabat bea cukai, main peran penting ing pangiriman sastra revolusioner kanggo Asia Tengah. Yevgeny Fedorov, sadulur liyane, sing banjur dadi profesor sajarah, uga ora asing karo gerakan revolusioner ing muda, malih, kang njupuk bagéyan ing aktivitas saka lemah sosialis lan dicekel polisi rahasia tsarist. Viktor Georgievich Fedorov sinau ing Universitas Kharkov - dheweke arep dadi pengacara, nanging partisipasi ing gerakan revolusioner bingung plans. Victor enom gabung karo organisasi Sosial Demokrat. Nalika partisipasi Victor ing gerakan anti-pemerintah, dheweke diusir saka universitas. Aku kudu bali menyang omahe bapakku - kanggo Tashkent, ngendi Victor ngarep-arep kanggo terus agitation revolusioner, nyebar gagasan sosial demokratis antarane pedunung Rusia Turkestan.

Turkestan minangka pinggiran adoh saka Kakaisaran Rusia - ekonomi lan politik. Mulane, gerakan revolusioner ing kene ora beda-beda ing pangaruh serius - paling ora, partai politik orientasi revolusioner kurang aktif ing kene tinimbang ing provinsi tengah lan kulon. Nanging, Turkestan nduweni kekhususan politik dhewe, sing diterangake dening kahanan sosial, ekonomi lan budaya lokal. Kaping pisanan, Sosialis-Revolusioner kurang duwe pengaruh ing kene - yen ing Rusia Tengah Sosialis-Revolusioner duwe dhukungan saka populasi petani, banjur ing Turkestan petani Rusia meh ora ana, mulane, Sosialis-Revolusioner mung bisa ngandelake macem-macem inteligensia. , kelompok petani cilik - pemukim lan buruh. Kapindho, ora ana organisasi anarkis ing Asia Tengah. Pungkasan, babagan Sosial Demokrat, pengaruhe luwih sithik tinimbang Sosialis-Revolusioner, lan ing wiwitan kegiatane dheweke malah mlebu organisasi tunggal karo Sosialis-Revolusioner. Mengko, klompok Tashkent saka RSDLP, Uni Turkestan saka RSDLP ngadeg metu. Demokrat Sosial Turkestan ngandelake dhukungan saka bagean buruh lan karyawan sepur, uga raznochintsy intelligentsia. Mulane, yen digawe pangertèn kanggo nindakake aktivitas agitation lan propaganda, banjur mung antarane buruh - buruh sepur, sing ana ing Asia Tengah meh siji-sijine detasemen diatur lan politik wewenang saka proletariat. Karya revolusioner ing Turkestan rumit banget dening karakteristik tartamtu saka populasi lokal. Akèh-akèhé saka populasi kene padha wakil saka bangsa Asia Tengah - Kazakhs, Uzbeks, Turkmens, Kyrgyzstan, Tajiks, Karakalpaks. Amarga karakteristik sajarah lan budaya, agama, alangi basa, padha kurang kepekso saka Rusia lan bangsa liyane ing sisih kulon Kakaisaran Rusia kanggo assimilate konsep politik saka Eropah, kalebu Marxism. Sebagéyan gedhé petani lan pengrajin Asia Tengah ora bisa ngomong Rusia, sing ora bisa komunikasi. Nanging malah ngatasi alangan basa, kalebu karo bantuan saka Tatar translators, isih ora ateges kamungkinan saka propaganda revolusioner sukses. Mulane, "pemilih" utama kanggo organisasi revolusioner tetep populasi Rusia lan Rusia-speaking Turkestan, utamané amarga ana akeh wong buangan ing antarane wong-wong mau, wong sing duwe masalah karo pamaréntah tsarist lan ninggalake "adoh" saka provinsi asli, etc. . Ketoke, Viktor Fedorov enom, sawise diusir saka Universitas Kharkov, bali menyang Turkestan, dibukak agitation antarane buruh railway. Dheweke ngarep-arep yen liwat distribusi proklamasi, "obrolan sing tulus" lan demonstrasi spontan, dheweke bisa narik akeh buruh Turkestan menyang sisih organisasi sosial demokratis. Mesthine, kegiatan kampanye Fedorov narik perhatian polisi rahasia lokal marang dheweke. Intelligentsia Rusia ing Turkestan, amarga jumlah cilik lan kecenderungan kanggo sentimen radikal, wis dadi obyek perhatian saka gendarmes, lan Viktor Fedorov, sing diusir lan melu urusan politik, luwih-luwih.

27 November 1905 Viktor Fedorov dicekel ing stasiun sepur Aktyubinsk. Victor nuduhake dokumen gendarmes kanthi jeneng Sergei Nikiforov, putra saka hakim pengadilan distrik Samarkand, nanging sawise sawetara wektu identitas asline ditetepake. Victor dikunjara ing pakunjaran Aktobe, banjur dipindhah menyang pakunjaran Tashkent. 5 May 1906 Kamar Kehakiman Tashkent dakwa mantan mahasiswa fakultas hukum Universitas Kharkov Fedorov Viktor Georgievich sing umur rong puluh taun. Minangka kasebut ing kesimpulan, ing 27 November 1905 Fedorov mlebu ing gerbong kelas 3 ing stasiun Turkestan, banjur wiwit ngomong karo penumpang ing topik politik, kanthi terang-terangan ngumumake yen dheweke dadi anggota Partai Sosial Demokrat. Sajrone obrolan, Fedorov "nglanggar pamrentahan lan Panguwasa, diarani kuldi lan pengisap getih, lan kabeh pamrentah sing luwih dhuwur, diwiwiti saka para menteri, kudu dipotong lan digantung, lan liya-liyane." Kajaba iku, Fedorov ngganggu penumpang kanggo ndhukung 6 Desember 1905 sing bakal teka. mogok sepur. Fedorov duwe proklamasi klompok Tashkent saka RSDLP, nanging nalika ditahan, dheweke bisa nyebarake kabeh ing antarane penumpang lan wong sing ana ing stasiun kasebut. Ing stasiun gedhe Fedorov mudhun saka sepur lan ngirim pidato propaganda kanggo wong-wong sing nglumpuk. rama Victor, Georgy Petrovich Fedorov, senajan guru prasaja saka sastra Rusia, sante ngormati ing masyarakat lan wis sambungan tartamtu. Pungkasane, dheweke bisa njaluk putrane Vitya dibebasake kanthi jaminan nganti diadili. Kabeh bukti, mung ana laporan saka agen rahasia sing ngetutake Viktor, lan paspor palsu kanthi jeneng Nikiforov. Nalika ditangkep, Viktor ora ana proklamasi, lan iki banget nggampangake pertahanan. Nanging, sawise metu saka pakunjaran, Victor ora ninggalake aktivitas revolusioner mbebayani. Dheweke nerusake kampanye ing antarane para pekerja Tashkent lan para prajurit sing dipasang ing kutha unit militer. Nalika polisi maneh dadi kasengsem ing aktivitas Viktor Fedorov, kang luwih milih kanggo mlayu saka Tashkent tanpa nunggu penahanan. Sawetara sasi sabanjure, jejak revolusioner Turkestan ditemokake ... ing ibukutha Kakaisaran Rusia. Ternyata ana, uga, Viktor Fedorov terus melu aktivitas revolusioner - maneh, ing antarane buruh lan karyawan sepur. 18 декабря 1906 г. ing St Petersburg, gendarmes nindakake operasi kanggo liquidate All-Russian Railway Union - serikat buruh buruh sepur, kang main peran penting ing ngatur gerakan buruh anti-pamaréntah. Sajrone serangan ing apartemen Maria Ivanovna Zubkova tartamtu, Pak Vladimir Nikolayevich Fiveysky, putrane imam, ditahan. Nanging, rauh gendarmes ngatur kanggo ngenali wong - iku Viktor Fedorov, kang wanted dening Pengadilan Distrik Tashkent. Revolusioner sing ditangkep ditransfer menyang Tashkent, ing ngendi dheweke diselehake ing pakunjaran lokal, ing sel tahanan politik. Sanajan wektu iki, kajaba paspor palsu liyane kanthi jeneng putrane imam, ora ana bukti Fedorov. Ing 29 Agustus, Viktor Fedorov dikirim menyang kutha Kazanlinsk, ing ngendi dheweke bakal diadili lan, paling kamungkinan, dihukum penjara nyata. Nalika sepur teka ing stasiun Kazanlinsk - ing panggonan sing dituju, para pengawal lan polisi lokal sing ketemu dheweke ora nemokake Viktor Fedorov ing mobil pakunjaran. Kabeh departemen gendarmerie dikirim orientasi kanggo Viktor Georgievich Fedorov, sing mlayu ing 29 Agustus ing wayah sore saka stasiun Tashkent - sawing bar saka mobil tahanan. Ora cetha carane Fedorov bisa miwiti sawing bar, yen prajurit konvoi ajeg nonton mobil pakunjaran. Pungkasane, dheweke nemokake kemungkinan "switchman" - prajurit Fedotov, sing tugas ing wektu penerbangan Fedorov. Nanging, ora ana bukti nyata marang Fedotov - ora ana sing bisa njamin yen prajurit kasebut ora kejawab Fedorov kanthi sengaja, lan ora kanthi ora sengaja.

Relawan Rusia kanthi sabuk senapan mesin

Emigrant politik Viktor Fedorov manggon ing Prancis, banjur ing Belgia. Kabeh wektu dheweke manggon ing luar negeri, dheweke tetep ing sangisoré pengawasan agen manca saka polisi rahasia tsarist. Sawise kabeh, Fedorov ora break hubungan karo gerakan revolusioner, nanging aktif melu ing aktivitas saka emigrasi revolusioner lan nampa julukan "Viktor Military" ing antarane wong-wong mau. Maret 1910 Fedorov nikah karo Maria Andreevna Albitskaya, uga emigrant saka Kakaisaran Rusia, lan rauh putri Galya lair. Tilas mahasiswa hukum kerja ing Belgia minangka pemotong ing bengkel perhiasan lokal. Mengko dheweke pindhah menyang Italia - ing kene, ing Apennines sing ramah, garwane lan putrine manggon. Kaya sing sampeyan ngerteni, panguwasa Italia ora nggawe alangan khusus kanggo para imigran politik Rusia, mula, wiwit pungkasan abad kaping XNUMX, akeh revolusioner sing mlayu saka Kakaisaran Rusia manggon ing Italia, utamane ing sekitar Genoa. Ora ana sing istiméwa lan Viktor Fedorov. Nanging, banjur saka Cavi de Lavagna, Fedorov lan kulawargane pindhah menyang Nice - ing kene dheweke bisa entuk papan ing koran. Ing kene, ing Nice, Perang Donya I kejiret Viktor Fedorov, 29 taun. Pasukan Jerman kanthi cepet nyerang wilayah Belgia lan Luksemburg, nggawe bebaya invasi Prancis sabanjure. Dina iki, akeh wong Prancis lan malah para imigran sing ana ing tanah Prancis mutusake dadi sukarelawan kanggo gabung karo tentara ing lapangan. Akeh wong Rusia uga mutusaké kanggo perang ing sisih Entente - rada Francophile views padha nyebar antarane revolusioner, amarga Jerman lan Austria-Hongaria padha dianggep minangka perwujudan saka "reaksi". Malah Pangeran Peter Kropotkin dhewe, ideolog anarkisme sing misuwur ing donya, sing, nalika ngadhepi perang, nyingkirake slogan anti-negara kanggo sawetara wektu lan dadi salah sawijining pimpinan "defencists", njaluk perang nglawan Jerman. lan Austria-Hongaria. Dadi, misuwur "Marusya" - Maria Nikiforova perang ing rangking saka tentara Prancis, akeh emigrants liyane Rusia njabat - loro revolusioner lan imigran paling biasa saka Rusia sing wis ora kepungkur politik utawa militèr. Akèh-akèhé sing ana ing jajaran Legiun Asing, liyane langsung mlebu ing unit tentara Prancis. Viktor Fedorov uga gabung karo tentara Prancis minangka sukarelawan. Ing kene, ing Prancis, ora ana sing kasengsem ing jaman revolusioner Rusia, lan prajurit tentara Prancis dibutuhake. Utamane - wong sing nemtokake lan wani kaya Viktor Fedorov. Dheweke mlebu minangka penembak mesin ing batalyon tentara Prancis sing dipimpin dening sukarelawan Rusia lan kanthi cepet munggah pangkat kopral. 23 Februari 1915 Viktor Fedorov iki tatu serius sak perang. Parit, kang ana mesin gunner saka unit Viktor Fedorov, ditutupi karo geni tentara meriem Jerman. Kanca-kanca weruh yen kopral lagi getihen lan wiwit nelpon tertib. Urip Viktor Fedorov disimpen. Pecahan cangkang Jerman nyerang sirah lan sikile, nanging perawatan medis sing berkualitas ing rumah sakit militer Prancis nindakake tugase - telung wulan sabanjure, Viktor pulih lan bisa bali menyang layanan. Nalika Fedorov ana ing rumah sakit, dheweke duwe akeh wektu kanggo nggambarake - ora mung babagan dalan urip, nanging uga babagan seni militer ing jamane, babagan permusuhan lan spesialisasi militer modern. Sawise pamboman dadakan Paris dening kapal udara Jerman, Victor percaya yen masa depan penerbangan militer minangka sarana pertahanan lan serangan sing apik banget ing perang modern. Piye wae, kepinginan kanggo dadi aviator langsung teka - ketoke banget menarik lan romantis, lan malah Fedorov ora weruh kang meh telung puluh taun minangka alangan kanggo dadi pilot militèr.

Ing layanan saka daya aviation

Ing kene sampeyan kudu ngomong babagan apa penerbangan militer Prancis ing wektu sing diteliti. Industri penerbangan Prancis minangka salah sawijining sing pertama ing Eropa, lan sekolah penerbangan pisanan muncul ing kene, ora mung narik kadet Prancis, nanging uga kadet manca. Prancis dianggep minangka daya penerbangan paling penting ing donya lan ndhukung gambar iki ing kabeh cara sing bisa, narik kawigaten para aviator saka kabeh ndonya, kalebu saka Kakaisaran Rusia. Ing asal saka penerbangan Prancis, utamane, Louis Blériot - wong Prancis pisanan sing nampa lisensi pilot. Dheweke nggawe pesawat udara pisanan ing Selat Inggris, ngasilake pesawat dhewe lan nggawe sekolah penerbangan sing misuwur. Miturut cara, akeh pilot sing misuwur sinau ing sekolah Blériot sing misuwur, kalebu Jules Vedrine, salah sawijining pendiri penerbangan transportasi militer Prancis, sing dadi pejuang nalika Perang Dunia I. Iku Vedrin sing ngenalaken Antoine de Saint-Exupery enom kanggo aviation, sing mengko dadi misuwur ora mung minangka aviator, nanging minangka penulis banget. Ing wektu iku mlebu ing Perang Donya I, Prancis wis salah siji saka angkatan udara paling kuat ing Eropah, lan Prancis "specialized" sabenere ing pejuang - ing kontras kanggo aviation Jerman, kang aktif melu pengebom. Letnan Roland Garraud, sing njabat ing skuadron penerbangan Prancis kaping 26, nginstal senapan mesin kursus ing pesawat kasebut lan bisa nembak rong pesawat Jerman ing rong minggu pisanan. Esuke, dheweke nembak pesawat liyane. Nanging, tanggal 16 April, Garro ditembak lan ditawan dening Jerman. Dadi wong Jerman sinau rahasia penemuan pilot Prancis - senapan mesin sing bisa njupuk liwat bilah baling-baling sing puteran. Garro bisa lolos saka panangkaran mung ing taun 1918. Lan Jerman bisa nggawe pejuang dhewe, "ngombé akèh getih" saka aviation Entente ing Perang Donya I.

Ace Prancis legendaris liyane yaiku Georges Guynemer. Senadyan kasunyatan sing urip mung 22 taun - lair ing taun 1894 lan tilar donya ing taun 1917, jenenge ditulis ing huruf emas ora mung ing sajarah Angkatan Udara Prancis, nanging uga ing sajarah penerbangan militer donya. Guynemer ditolak mlebu sekolah penerbangan kanggo wektu sing suwe, amarga wong enom ora katon sehat lan ukurane cilik. Nanging, ing pungkasan, impen wong Prancis enom dadi nyata lan dadi pilot tempur. Wis ing Juli 1915, ing perang banget pisanan, kang ngatur kanggo njupuk mudhun pisanan, banjur pesawat Jerman kapindho. Ing wulan Februari 1916, rekaman trek Guynemer wis dadi limang pesawat mungsuh sing mudhun, lan wong enom kasebut diumumake minangka "air ace". Mung rong taun melu perang udara, Guynemer, sing wis wungu saka kopral dadi kapten penerbangan Prancis, nembak 53 pesawat musuh. Aviator Prancis liyane sing misuwur - Rene Paul Fonck (digambarake ing latar mburi pesawat) (1894-1953) - nembak 75 pesawat musuh. Dheweke luwih begja tinimbang Guynemer - ora mung slamet, nanging uga terus karir militer, munggah pangkat kolonel aviation lan slamet Perang Donya II. Fonck, Guynemer, Garro, Vedrin dadi conto kanggo pilot Prancis liyane lan kanggo emigrants Rusia sing ngimpi bisa ngladeni ing penerbangan Prancis. Lan kanthi cara, ana akeh. Dadi, Konstantin Vasilyevich Akashev, uga emigrant politik Rusia, dadi sukarelawan kanggo penerbangan Prancis, sing nasibe meh padha karo nasib Fedorov, kanthi bedane mung Akashev, pisanan, ora demokrat sosial, nanging anarko-komunis, lan , sareh, sareh, bali menyang Rusia lan ngatur kanggo entuk posisi paling dhuwur wis ing aviation militer Soviet. Miturut cara, Akashev uga nampa pendidikan aviation ing luar negeri - ing Italia, ing sekolah Caproni misuwur, kang dadi kadet sawise emigrasi dipeksa saka Kakaisaran Rusia. Khariton Nikolaevich Slavorossov uga dadi pilot militèr kanthi pangkat sersan penerbangan - asli liyane saka Rusia, sanajan ora revolusioner, nanging mung aviator itinerant, atlet sing, sakcepete sadurunge Perang Donya I, pindhah menyang Prancis saka tetanggan Italia. Saliyane pilot Rusia sing njabat ing jajaran penerbangan Prancis, akeh perwira sing aktif ing Angkatan Udara Kekaisaran Rusia uga ngalami latihan ing Prancis nalika Perang Dunia I. Antarane wong-wong mau padha Staff Kapten E. Kruten, kang bakal kita rembugan ing ngisor iki, lan Letnan II I. Orlov, sing mengko dhawuh 7 Fighter Aviation Skuadron saka Tentara Rusia.

"Air Cossack saka Verdun"

Sawise dibuwang saka rumah sakit, Viktor Fedorov mlebu sekolah militer Dijon, ing ngendi dheweke ngajar pilot. Kursus sinau banjur mung patang sasi. Sawise entuk kawruh babagan nyopir lan ngatur pesawat, Fedorov, kanthi pangkat sersan, ditugasake ing unit penerbangan transportasi militer. Sanajan Viktor dhewe kepengin banget perang lan ngimpi babagan carane dheweke bakal nyerang posisi Jerman saka udara, komando kasebut mutusake manawa sersan Rusia sing bubar pulih saka tatune ora bisa maju menyang ngarep - dheweke bisa ngladeni Prancis ing wilayah kasebut. mburi: ngirim Correspondence, kargo, nggawe overflights saka pesawat anyar. Senadyan kasunyatan sing kaping pirang-pirang ngajokake laporan babagan dikirim menyang unit garis ngarep, prentah kasebut ora gelem, nuduhake tatu serius sing ditampa nalika isih dadi penembak mesin. Pungkasan, ing awal taun 1916 Fedorov isih bisa "mbujuk" para komandan. Dheweke diwenehi ijin kanggo dipindhah menyang Skuadron Penerbangan Stork sing misuwur, sing perang ing ngarep Jerman. Ing wektu iku, perang sengit ana ing cedhak Verdun. Ing sajarah, padha nampa jeneng "Verdun meat grinder" - ageng tentara Jerman lan Prancis perang ing wilayah Lorraine. Ing sisih Prancis, ing komando Jendral Henri Pétain lan Robert Nivel, 1 prajurit lan punggawa perang, ing sisih Jerman, ing komando kepala staf jenderal lapangan, Jendral Erich von Falkenhayn, 140 prajurit lan perwira. Penerbangan militer, loro tukang ngebom lan pejuang, uga digunakake ing pertempuran ing loro-lorone. Viktor Fedorov pilot Cordon G000 rong kursi.
Ing 16 dina, pilot Rusia, sing nembe lulus saka sekolah penerbangan, nindakake 9 pertempuran udara lan nembak 8 pesawat Jerman. Ketenaran aviator sing wani langsung nyebar ing unit garis ngarep Prancis lan unit mungsuh. Wong Jerman sing dijuluki Fedorov "Cossack udara Rusia saka Verdun." Nanging, ace Jerman gagal nurunake "Cossack". Ing sisih liya, komando tinggi Prancis menehi penghargaan marang Sersan Fedorov.


- pilot legendaris Viktor Fedorov

Marshal Georges de Joffre, Panglima Angkatan Darat Prancis, nandatangani prentah kanggo menehi Sersan Viktor Fedorov medali Militer. Urutan kasebut nyathet prestasi senjata saka emigran Rusia: "Ing 14 Maret 1916, dheweke nyerang 4 pesawat mungsuh piyambak. Telu mabur, sing nomer papat ndharat ing wilayahe. 19 Maret ing pesawat pisanan nyerang telung pesawat, ing kaloro - papat pesawat. Kalih-kalihipun meksa mengsah ngungsi. Tanggal 21 Maret, dheweke nembak pesawat mungsuh. Sawise penghargaan kasebut, koran Prancis terus nulis babagan eksploitasi pilot Rusia sing luar biasa. Isih - mung rong minggu, Sersan Viktor Fedorov bisa entuk kabeh penghargaan militer paling dhuwur saka tentara Prancis. Piyambakipun pikantuk fame nasional lan, wis lunga ing vacation telung dina ing Paris, ketemu wong karo ngadeg ovation. Ing kafe-kafe Paris, Viktor Fedorov, sing teka kanggo ngombe anggur utawa kopi, disambut dening para pengunjung sing nglumpuk kanthi tepuk tangan lan keplok. Akeh koran Prancis nulis babagan eksploitasi pilot militer Rusia sing berjuang kanggo Prancis - ana ing kono julukan Fedorov - "Russian Air Cossack" pisanan diterbitake. Nanging, ing April 2, 1916, melu perang udhara karo telung Fokkers Jerman bebarengan, Viktor Fedorov dijupuk mudhun siji saka wong-wong mau, nanging tatu ing wentis. Sawise ing rumah sakit Fedorov wiwit akeh mikir bab carane bisa pindhah saka Prancis menyang Rusia native. Panjenenganipun wanted kanggo perang lan ngwutahake getih, pisanan kabeh, ing tanah kelairan - nglindhungi saka invasi saka Jerman lan Austro-Hungaria. Kajaba iku, meh kabeh sedulur Victor uga perang ing ngarep Jerman nalika taun-taun atos Perang Donya I. Pahlawan penerbangan Prancis wiwit sinau liwat kenalan ing kedutaan Rusia babagan kemungkinan bali menyang tanah air lan terus perang ing udara - mung saiki minangka bagean saka penerbangan Rusia. Nanging, jawaban teka marang kuciwo - amarga sadurunge "petualangan politik" Viktor Fedorov, iku isih undesirable wong kanggo tetep ing wilayah Kakaisaran Rusia. Ora mbantu dheweke duwe pengalaman unik ing pertempuran udara lan akeh penghargaan saka tentara Prancis. Wong kuwi, lan malah karo pengalaman pertempuran nyata, pamaréntah tsarist wedi luwih saka tau. Kajaba iku, ana rasa wedi yen Fedorov bisa nerusake agitasi revolusioner lan propaganda ing unit militer, kalebu ing antarane para aviator. Mulane, komando Prancis, supaya bisa mbantu Viktor Fedorov ing ngimpi pindhah menyang Rusia asline, dikirim minangka bagéan saka misi militer Prancis menyang ngarep Romania. Ing Romania, Fedorov nembak pesawat Jerman liyane. Ing wektu iki, Victor wis munggah pangkat lan nganggo tali bahu "su-lètnan" (lètnan kapindho) penerbangan Prancis. Ngelingi yen rong taun kepungkur dheweke miwiti karir militer minangka pribadi, iki bisa diarani promosi sing apik banget, utamane kanggo sukarelawan asing sing sadurunge ora duwe pendidikan militer.

Ing Rusia lan maneh ing Prancis

Misi militer Prancis ing Kakaisaran Rusia dipimpin dening Kolonel Lyudman - dheweke minangka penerbang militer lan wong apik sing ngormati ace Rusia Viktor Fedorov. Lyudman minangka konsultan de facto kanggo kepala Direktorat Angkatan Udara, Mayor Jenderal Yakovlev, lan nduweni pengaruh tartamtu marang dheweke. Ing tartamtu, Lyudman, ing pangisian daya saka latihan aviators Russian, ngatur kanggo narik kawigaten manungsa waé kanggo Viktor Fedorov, insisting sing pengalaman pilot Prancis iki bakal kontribusi kanggo latihan luwih efektif saka pilot militer Russian. Ing wektu sing padha, kepungkur politik Fedorov wungu akeh pitakonan saka printah Russian. Ing sisih liya, Viktor dhewe uga kuwatir, sing ora pengin dilebokake ing sel penjara tinimbang ing ngarep. Mulane, dheweke njaluk Lyudman kanggo njaga status perwira penerbangan Prancis, sing bakal nglindhungi dheweke saka kemungkinan penahanan ing Rusia - sawise kabeh, panguwasa Rusia ora bakal resiko nangkep militèr Prancis, amarga ngalami skandal internasional, lan malah karo sekutu ing Entente. Ludman, ngerti kahanan Fedorov, sarujuk kanggo bantuan lan ngatur kanggo ketemu karo Grand Duke Alexander, sing mrentah penerbangan Russian. Patemon karo wakil saka house Agustus saka Romanov njupuk Panggonan ing Kyiv - wingi revolusioner, tahanan politik lan pidana negara, kang wanted, lungguh ing meja padha karo Grand Duke. Nanging, kita kudu menehi pakurmatan marang Alexander yen dheweke, sing ngerti masa lalu Fedorov, ora wiwit ngomong karo dheweke babagan topik politik, nanging langsung mudhun menyang bisnis. Adipati Agung janji bakal ngapura Fedorov "dosa nalika isih enom" yen dheweke nglayani Rusia kanthi apik.
Victor Fedorov, resmi tetep bagéan saka misi militèr Prancis, dikirim kanggo ngawula ing Odessa - ing cabang saka Gatchina Aviation School, minangka instruktur. Tugase kalebu nglatih pilot Rusia anyar ing taktik pertempuran udara lan aerobatik. Fedorov ngajar aviator - pejuang.

Ing pungkasan Mei 1917 Viktor Fedorov dikirim menyang ngarep - menyang detasemen korps 9 saka grup tempur Evgraf Kruten. Kapten Evgraf Nikolaevich Kruten (1890-1917), senadyan umur enom, iku pilot militèr banget experienced. Dhèwèké mrentah 2 Fighter Aviation Group, nanging sing paling menarik yaiku dheweke dilatih ing Prancis, ing ngendi, sawise lulus saka Aerial Shooting School ing Kazot, dheweke njabat ing skuadron Stork sing padha, ing ngendi Letnan Fedorov uga njabat. Alamiah, sing terakhir seneng-seneng menyang skuadron tempur armada udara Rusia. Dadi impen Victor dadi nyata - dheweke bisa nglawan agresor Jerman, mbela tanah Rusia. Nanging ing wektu sing padha, Fedorov terus nganggo tali bahu saka lètnan Prancis lan didaftar ing dinas militer Prancis. Ing tanggal 15 Juni 1917, Fedorov nyerang pesawat Jerman ing wilayah Smorgon, banjur liyane. Ing wektu iki, Revolusi Februari wis dumadi ing Rusia lan ora ana sing ngancam Viktor Fedorov. Nanging, sakperangan alesan, dheweke ora tetep ing aviation Rusia - ing 1917 padha pisanan ditransfer menyang Sevastopol Aviation School, lan banjur kacarita dheweke ditransfer "sakabèhé kanggo pangopènan pamaréntah Prancis. " Iki tegese kudu bali menyang Prancis. Nanging, Fedorov uga seneng acara ing Rusia, ing ngendi sentimen anti-perang saya tambah akeh. Fedorov ora mangertos metu saka Rusia Soviet saka perang - sawise kabeh, ing patang taun kepungkur, wis menehi kabeh kekuatan kanggo perang nglawan Jerman lan allies, lan ing kene dheweke ngadhepi ora mung karo misunderstanding saka kolega wingi. nanging uga karo bingung dhewe babagan apa sing kedadeyan. Sawise mandap trip bisnis kanggo Rusia Fedorov bali menyang Prancis. Dheweke arep nerusake perang ing ngendi dheweke miwiti - ing jajaran skuadron Bangau Prancis. 28 Juli 1918 Viktor Fedorov dianugerahi Order of the Legion of Honor. Mangkono, dheweke mlebu elit militer Prancis. Lan, mesthi, dheweke terus dadi jajaran penerbangan garis ngarep. Ing Agustus, ing salah siji saka perang udhara Fedorov tatu maneh, nanging telung minggu mengko bali menyang tugas maneh. Komando ora mandheg ngujo wani lan patriotisme pejabat Rusia ing layanan Prancis. Urutan sabanjure nandheske yen "Viktor Fedorov, letnan resimen manca 2nd, pilot skuadron SPA-89, perwira gagah berani. Ing jabatane suwene patang taun, dheweke ora nate rusak amarga kesel utawa tatu. Ing tanggal 9 Oktober 1918, dheweke cepet-cepet nulungi para pembom kita nglawan mungsuh lan nembak siji pejuang sing tiba ing geni. 10 Oktober, diserang dening telung Fokkers lan tatu nalika perang, nanging bisa bali menyang lapangan terbang ing pesawat kanthi akeh bolongan ... ".

November 7, 1918 punika pungkasan ing karir aviation Fedorov. Mlaku-mlaku kanggo patroli ing garis ngarep, letnan Fedorov nemokake armada mabur saka pirang-pirang rolas pengebom sing dikawal dening para pejuang. Sanajan Fedorov mung ana ing udhara, dheweke nggawe keputusan sing gila - kanggo nyerang. Pancen, yen ora, para pengebom bakal ngedhunake beban sing nggegirisi ing sawetara kutha Prancis. Fedorov kasil nembak loro pengebom sadurunge diserang dening pejuang mungsuh. Pilot kasil nembak pesawat liyane, nganti mobile, ditabrak mungsuh, mabur menyang lemah ing geni - menyang wilayah sing dikuwasani mungsuh. Nganti pungkasan Perang Donya I Fedorov ora bisa mabur mung patang dina. Nanging, wektu iki uga, nasib nyingkiri pati ketoke kudu ono Viktor Georgievich. Dheweke bisa slamet lan uwal saka pesawat sing kobong. Numpes buku militèr lan dibuwak seragam pilot, Fedorov nyoba kanggo njaluk menyang baris ngarep lan metu kanggo dhewe, nanging dijupuk dening patroli Jerman. Jerman ora ngandel marang versi Fedorov yen dheweke minangka prajurit Prancis sing lolos saka panangkaran lan nangkep dheweke minangka mata-mata. Ing panangkaran Jerman, dheweke tetep luwih suwe tinimbang sing dikarepake, sanajan umume tawanan perang wis dibebasake ing omah. Pungkasane, kabar penahanan Fedorov ing wilayah Jerman ditampa dening pamarentah Prancis. Viktor Fedorov dirilis, lan bali menyang Prancis - wong gerah. Pilot misuwur ngembangake konsumsi tenggorokan lan, sanajan perawatan ing rumah sakit, dheweke meh ora bisa ngurus awake dhewe. Ing panjalukan saka Victor, sadulure Konstantin Georgievich Fedorov kesusu menyang Paris, sing entuk proyek minangka sopir taksi ing ibukutha Prancis. Dheweke sing kudu ngrawat pilot sing misuwur. Viktor Fedorov tilar donya ing tangan seduluré Konstantin tanggal 4 Maret 1922. Umure mung telung puluh nem taun. Ing wektu iki garwane Fedorov lan putri manggon ing Rusia. Kabar paling anyar babagan wong-wong mau teka ing taun sadurunge perang - padha manggon ing Rybinsk, banjur tilak saka sederek paling cedhak saka pilot heroik ilang. Nanging, dikenal sing ponakan saka Viktor Fedorov uga dadi pilot militèr - mung ing Uni Soviet.

Dina iki jeneng Viktor Fedorov ora dikenal ing Rusia. Sawise kabeh, wong iki wis rampung feats militèr utama kang urip ing njaba negara kita, kang ing layanan aktif ing angkatan bersenjata negara liyane. Nanging, nasibe wong kaya Fedorov ora mung prentah. Menapa malih, Victor Fedorov, ing pungkasan, langsung melu ing organisasi saka angkatan udara Rusia, tumindak minangka instruktur ing cabang Odessa saka sekolah penerbangan Gatchina.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    Agustus 13 2015
    Dina iki jeneng Viktor Fedorov ora dikenal ing Rusia...Thanks, Ilya .. jeneng Viktor Fedorov, aku ketemu ing salah siji saka buku, nanging piye wae casually .. nanging aku ora ngerti biografi kaya ngono, thanks maneh ..
  2. +2
    Agustus 13 2015
    matur nuwun. Artikel sing menarik.
  3. +2
    Agustus 13 2015
    Matur nuwun kanggo penulis kanggo crita sing apik tenan. Kisah iki kudu disinaoni dening saben pilot Rusia sing bakal teka.
    1. +3
      Agustus 13 2015
      Matur nuwun kanggo penulis kanggo crita sing apik tenan. Kisah iki kudu disinaoni dening saben pilot Rusia sing bakal teka.
      Saben uwong sing ora peduli karo nasib Rusia kudu nyinaoni sejarah WW1, kanggo aku para pahlawan sing menehi urip kanggo Tsar lan Fatherland ora pantes dihormati lan dikenang tinimbang pahlawan sing berjuang kanggo Tanah Air, kanggo Stalin.
  4. avt
    +1
    Agustus 13 2015
    ,, Air Cossack saka Verdun, "dadi kayane wong Prancis diarani dheweke.
    1. +1
      Agustus 13 2015
      Aku maca buku nalika isih cilik. Dadi diarani "Air Cossack of Verdun". Aku menehi saran!
  5. +2
    Agustus 13 2015
    THANK YOU kanggo penulis kanggo artikel! Khusus kanggo Galperin! Nyatane, iki minangka crita maneh bab buku Galperin. Buku kasebut diarani "The Air Cossack of Verdun".
  6. +1
    Agustus 13 2015
    Iku bakal becik kanggo nutupi partisipasi Rusia ing Perang Donya I luwih rinci.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"