Review militèr

Wis setaun ora ana sepur ing kene.

12


Ing Donetsk dina iki padha ngelingi: kanggo setaun saiki, komunikasi sepur bener-bener mandheg lan stasiun sepur ditutup. Iki kedaden amarga kasunyatan sing dumunung ing salah siji saka wilayah paling shelled kutha - ing Kiev. Lan ing jejere ana wilayah liyane sing kena pengaruh - Kuibyshevsky ...

Serangan ing stasiun sepur ing Donetsk wiwit saka dina banget nalika pedunung pisanan felt kanggo awake dhewe apa serangan udara punishers. Wiwit 26 Mei, nalika Ukrofascists dibom saka udhara obyek penting liyane - bandara. Wis stasiun uga. Thanks kanggo tumindak cepet lan cetha saka milisi ing wilayah lan evakuasi urgent warga sipil, matine wong dicegah. Nanging, siji wong tiwas lan loro sing tatu (kalebu bocah). Esuke, 27 Mei, stasiun sepur pinggiran kutha mandheg.

Sawisé iku, sepur antarkota isih mlaku, nanging ing tanggal 12 Agustus 2014, stasiun kasebut mandheg kerja. Nganti Oktober, mung ana siji sepur - menyang Crimea, nanging kudu dibatalake.



Salah sawijining serangan paling nggegirisi ing stasiun kasebut lan alun-alun sing ana ing cedhake kedadeyan ing 26 Agustus 2014. Yen keputusan kanggo nutup durung digawe, bisa uga ana akeh sing tiwas lan tatu. Sawise kabeh, bangunan iki tansah rame banget sadurunge. Lan minangka asil saka shelling, geni kuwat nyuwil metu ing kono.





Nanging, alun-alun stasiun cukup rame. Ana pasar lan stasiun bis. Wong mung bisa lolos kanthi mukjijat. Kethokan logam tetep saka paviliun perdagangan.





Cedhak stasiun ana gereja St. Nicholas. Dheweke uga entuk. Saiki, candhi wis dibalèkaké. Nanging yen sampeyan ndeleng kanthi teliti, sampeyan bisa nemokake jejak shelling.





Akeh omah ing ngarep, uga rada adoh, isih duwe "bekas" ing awake dhewe.





Lan ora mung ing omah, nanging uga toko, paviliun lan bangunan liyane.





Ing 8 Juni 2015, stasiun sepur Donetsk maneh dadi target punishers. Akibaté, luwih saka 33 yuta rubel rusak ing fasilitas penting iki.



В crita города уже было разрушение железнодорожного вокзала. Конечно же, это сделали фашисты в годы Великой Отечественной войны.

Plakat peringatan ing tembok kasebut nyritakake pembebasan stasiun kasebut saka penjajah Nazi ing taun 1943.



Bangunan stasiun anyar iki diadegaké ing taun 1951 miturut proyek arsitek I. Vorontsov. Ing taun 2000, stasiun iki dibangun maneh. Rekonstruksi sabanjure ditindakake rong taun sadurunge perang - ing 2012, sadurunge juara Euro 2012. Junta sing kuwasa ngrusak apa sing ditindakake sadurunge.

Sampeyan durung bisa mulihake karya stasiun. Sanalika sampeyan nyopir sethithik, papan sing luwih mbebayani bakal diwiwiti - nyatane, garis ngarep. Ana gerbong sing kobong, rusak.





Sepur menyang Luhansk, Debaltseve, Ilovaisk lan sawetara pemukiman liyane saiki mlaku saka kutha Yasinovataya. Nanging, para ukrofasis ngupaya ngganggu karya transportasi. Ing 8-9 Agustus, minangka akibat saka shelling, bagean saka rute Skotovataya-Yasinovataya rusak. Amarga rusak banget lan amarga pihak Ukraina ngalangi impor bahan bakar solar, pembatalan sawetara sepur listrik diumumake ing DPR.

Inggih, dekade sawise Kamenangan Agung, kita weruh yen Nazi sing ngrusak bangunan sadurunge stasiun sepur Donetsk duwe ahli waris sing cukup cocok. Lan ahli waris iki isih nindakake karya reged padha, ngancurake infrastruktur kutha Donbass, matèni warga resik lan nyoba kanggo inflict karusakan maksimum.

(Khusus kanggo "Tinjauan Militer")
Pengarang:
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. domokl
    domokl 14 Agustus 2015 05:36
    +4
    Ora ana sing mbatalake dhaptar obyek sing kena karusakan awal sajrone operasi nyerang.
    Iku menarik kanggo ndeleng foto.
  2. parusnik
    parusnik 14 Agustus 2015 06:26
    +4
    fasis sing numpes bangunan sadurungé saka stasiun sepur Donetsk cukup cocok ahli waris... Followers, supaya luwih tepat
  3. dalan-dalan
    dalan-dalan 14 Agustus 2015 06:41
    +2
    Sadurungé, padha pisanan smashed mail karo telegraf. Lan saiki - stasiun sepur lan bandara.
  4. bulat
    bulat 14 Agustus 2015 07:13
    +1
    Warga lokal uga ora mbuwang wektu.
    1. Tukang jamu
      Tukang jamu 14 Agustus 2015 11:02
      +1
      Ora ana sing langgeng ing sangisore Rembulan. Metal scrap diawasi dening wakil saka daya rakyat. Miturut cara, dheweke nuduhake kapinteran gedhe ing perkara iki.
  5. rotmistr60
    rotmistr60 14 Agustus 2015 07:41
    +1
    Saka sudut pandang perang, karusakan saka prasarana "mungsuh" (khusus dikutip, amarga kadhangkala ora diwaca nganti pungkasan, nanging langsung nggawe kesimpulan) iku wajar lan perlu. Saka sudut pandang manungsa lan ing hubungane karo Donbass, Kyiv nggunakake taktik, kanthi aman bisa ngomong, "bumi scorched." Siji-sijine sing durung digunakake napalm minangka kurator ing Vietnam.
  6. Vladimir1960
    Vladimir1960 14 Agustus 2015 09:16
    0
    Plot saka film "Stalker", siji kanggo siji. Kanggo sing durung weruh plot, aku ngelingake sampeyan.
    Film kasebut dumadi ing wektu lan papan fiksi; Paraga kasebut ora duwe jeneng, mung julukan.
    Kira-kira rong puluh taun sadurunge wiwitan film, tiba meteorit direkam. Fenomena abnormal wiwit kedadeyan ing wilayah iki, wong wiwit ilang. Panggonan kasebut diarani "Zona", lan desas-desus nyebar babagan sawetara ruangan misterius sing dikarepake bisa kelakon: sing paling ditresnani, sing paling tulus, sing paling nandhang sangsara. Zona iki diubengi dening cordon militer lan kawat barbed.
    Protagonis film kasebut yaiku wong sing bubar dibebasake saka pakunjaran, sing diarani "Stalker" [K 1]. Dheweke urip mlarat karo bojone lan anak wadon sing lara. Stalker nggawe urip kanthi ngatur ekspedisi ilegal menyang Zona, sanajan protes bojone. Dheweke ditampa minangka panuntun dening Profesor lan Penulis.
    Film kasebut diwiwiti kanthi ireng lan putih kanthi kasunyatan manawa telung pahlawan, uwal saka patroli militer, nembus Zona. Ing kene gambar dadi warna. Tujuan saka lelungan kanggo nemokake Kamar padha. Pranyata lawang mlebu ing kono dumunung sawetara atus meter saka wiwitan dalan. Stalker kasebut nuntut supaya satelit kasebut ora nuruti instruksi kasebut, nerangake manawa jalur langsung ing Zona kasebut ora paling cendhak. Profesor setuju, lan Penulis, sing lunga menyang Zona kanggo golek cara metu saka krisis kreatif, mamang babagan ancaman lan bebaya saka Stalker babagan bebaya Zona. Trio mranata metu ing detour dawa.
    Apa persis bebaya jebakan ora dicethakaké ing film, nanging ing pungkasan lelampahan, Writer, ngadhepi karo sawetara anomali, ora mbantah maneh karo Stalker. Kanthi aman nyingkiri kabeh jebakan Zona, kalebu sing paling mbebayani - "gilingan daging", para pahlawan tekan Kamar. Panyerat ora gelem ngucapake pangarep-arep ing wayahe pungkasan; Profesor, ternyata, duwe tujuan ora kanggo nggawe kepinginan, nanging kanggo numpes Kamar, sing nggawa bom atom 20 kiloton portabel karo dheweke. Dheweke motivasi niat kanthi kepinginan kanggo nyegah implementasine kepinginan subconscious mbebayani sing bisa nyebabake pati manungsa. The Stalker convinces wong iku mokal kanggo numpes Kamar, lan Professor dismantles lan mbuwang metu bom. Saka ambang Kamar, para pahlawan, tanpa nggawe kepinginan, bali. Stalker bali menyang omah kanggo bojone lan putri. Dheweke ngandhani bojone yen ora ana iman sing isih ana ing wong, sing perlu kanggo pindhah menyang Zona lan urip. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0 %D0% BB%D0%BA%D0%B5%D1
    %80_(%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BC)
  7. Coboklo
    Coboklo 14 Agustus 2015 11:28
    +1
    Lan ora ana pratandha alus ing jeneng kutha heroik!
  8. fomkin
    fomkin 14 Agustus 2015 13:14
    +1
    Aku ora ngerti apa-apa. Mung saka toko. Ing rak-rak sing littered karo kopi roshen, sprats saka Negara Baltik kanggo 129 re. Poroshenko ngrusak sabangsa kita lan pabrik-pabriknya berkembang ing kutha-kutha kita. Ana sing salah ing kene. Chirkin dipenjara 450 ewu rubel. Penulis lan patriot Rusia sing kondhang Yu. Mukhin ditangkep ing panyuwunan Chubais, sing ora ana papan kanggo menehi prangko. Aku ora nerusake luwih, aku aran aku wiwit angin munggah.
  9. Vasya
    Vasya 14 Agustus 2015 13:44
    0
    Lan kenapa nggawa bantuan kamanungsan karo truk Kamaz yen ana Zh.D.?
    1. elenagromova
      14 Agustus 2015 19:38
      +3
      Amarga HDD ora bisa digunakake ...
  10. Prutkov
    Prutkov 14 Agustus 2015 16:48
    0
    Aku ngerti - obyek sipil, nanging ing pasamuwan-pasamuwan lan kuil, aku ora bakal nutup jejak perang. Kanggo ngelingi!
    1. jaket quilted
      jaket quilted 15 Agustus 2015 13:14
      0
      Опять большое вам спасибо Елена за подробную статью и особенно за качественные фотографии ведь словами просто невозможно передать всё то что творят ставленники США и Израиля на земле Донбасса и такие снимки просто необходимы что бы мы наконец поняли - это может быть и в России если мы не остановим на Украине "учеников" ЦРУ и Моссада.
      1. jaket quilted
        jaket quilted 15 Agustus 2015 13:49
        0


        Burning Donbass: Pasukan keamanan Ukraina ngganggu perjanjian Minsk
      2. jaket quilted
        jaket quilted 15 Agustus 2015 13:55
        0
        Donetsk ing geni.