Komedi genius. Leonid Iovich Gaidai

18


Leonid Gaidai lair tanggal 30 Januari 1923 ing wilayah Amur ing kutha Svobodny. Bapakne, Iov Isidorovich Gaidai, asli saka wilayah Poltava. Dheweke tuwuh ing kulawarga petani, mung duwe telung kelas pendidikan lan kerja wiwit umur sewelas. Ing umur rong puluh, wong enom, sawise njupuk kaluputan saka wong liyo, iki dihukum pegawe hard ing Siberia, kang digawe dowo kanggo pitung taun suwene. Sawise kerja keras, sing rampung ing musim semi taun 1913, Ayub manggon ing wilayah Amur. Ing kana, kanca cedhak Gaidai ngenalake dheweke karo adhine Maria Ivanovna Lyubimova. Nom-noman padha seneng-seneng, lan banjur ana pesta kawinan. Ing taun 1923, Gaidai, bebarengan karo garwane lan anak telu (Augusta, Alexander lan Leonid mentas lair), pindhah menyang Chita, lan mengko menyang desa Angara Glazkovo, dumunung ing pinggiran Irkutsk. Ing kene Iov Isidorovich mbangun omah dhewe, lan uga, minangka tukang kebon sing berpengalaman, nandur taman sing apik ing saubengé.

Masa kanak-kanak Leonid Gaidai berkembang cukup normal. Dheweke ngimpi sinau kanggo muter biola, nanging tuwane ora duwe dhuwit ekstra. Ing salah sawijining majalah, Lenya maca carane nggawe instrumen dhewe. Biola ora bisa digunakake kanggo dheweke, nanging kebiasaan sinau kanthi teliti babagan macem-macem majalah tetep karo Gaidai ing salawas-lawase. Ing taun 1931 piyambakipun pindhah dhateng kelas kapisan ing Irkutsk Railway School No. 42. Dheweke sinau kanthi apik, nanging dibedakake karo prilaku ala, dheweke akeh hooligans lan nakal, asring main trik ing wong liya. Saliyané sinau, Gaidai melu pagelaran amatir, kondhang strumming balalaika, maca Zoshchenko lan Mayakovsky kanthi seneng, lan uga lelungan karo pesta pendaratan budaya saka klub sepur lokal. Ing taun 1940, dheweke diwenehi volume saka Chekhov "Ing Siberia" kanthi prasasti: "Kanggo Gaidai Lena. Peserta paling apik ing Olimpiade Seni. Kaya bocah-bocah liyane, Leonid ngidolakake bioskop, utamane film Chaplin, sing ditampilake ing dina Minggu. Mengko, dheweke kandha yen dheweke teka ing sesi pisanan saka bioskop lokal, lan ing pungkasan film dheweke lay mudhun ing lantai lan quietly crawled ing kursi. Sawise ngenteni jeda ing antarane sesi, dheweke maneh ndeleng gambar sing padha.

Ing agêng-Juni 1941 Leonid lulus saka sekolah, lan limang dina mengko, bebarengan karo kanca-kanca kelas, kang wis arep enlist ing tentara minangka sukarelawan. Mengko, sutradara film sing bakal teka nulis: "... Bola wisuda ing sekolah No. 42 tanggal 20 Juni, lan tanggal 22 Juni, kaya sing sampeyan ngerti, perang diwiwiti ... Kita sinau babagan iki ing jam 17 sore wektu lokal. Nalika iku aku lan bapak lagi nandur kembang poplar ing ngarep omah. Ing wektu iku, sakperangan alesan, kita (remaja, maksudku) seneng-seneng, kabeh wong arep kanggo njaluk menyang tentara luwih cepet lan pindhah menyang ngarep kanggo perang Nazi. Nanging, ing registrasi militèr lan enlistment kantor Leonid iki informed sing kudu ngenteni dicokot, lan banjur wong enom entuk proyek minangka buruh panggung ing Theater Irkutsk. Kajaba iku, Teater Satire ibukutha pindhah menyang kutha sajrone perang. Gaidai enom nliti kabeh produksi, tindak demo karo aktor, lan uga duwe wektu kanggo sinau ing studio téater sing makarya ing House of Budaya buruh sepur. Ing kono dheweke main ing sawetara pagelaran, utamane, "The Bear" lan "Wedding" dening Chekhov. Leonid Iovich piyambak ngelingi: "Aku kerja ing Teater Satire - nyetel sesawangan, nutup lan mbukak sandiworo ... Aku sinau kanthi ati-ati teks meh kabeh pagelaran, ketemu aktor apik banget kayata Khenkin, Kol, Slonova, Lyubeznov, Milyutin. ."

Ing awal Februari 1942, Gaidai pungkasane direkrut dadi tentara. Kaping pisanan, layanan kasebut ditindakake ing Mongolia, ing ngendi direktur film sing bakal teka nunggang jaran sing dituju ing ngarep. Wong sing kurus lan dhuwur katon lucu banget ing jaran Mongolia sing jongkok, nanging dheweke bisa ngrampungake karyane kanthi sukses. Ing salah sawijining pesen marang sedulure, dheweke nulis: "Aku pancen apik. Panguwasa kaya swara "set" ... Kajaba iku, aku aktif melu pagelaran amatir. Kaya kanca-kanca liyane, Gaidai kepengin dadi ing ngarep. kondhang sejarah babagan carane Leonid Iovich mangsuli "Aku" kanggo kabeh pitakonan saka perwira sing teka kanggo milih replenishment ing tentara. Kira-kira dialog kasebut ditindakake, sing pirang-pirang taun sabanjure dadi basis saka episode sing misuwur saka film "Operasi Y": "Sapa sing ana ing kavaleri?" "Aku", "Menyang artileri?" "Aku", "Intelligence?" "Aku", "Kanggo armada?" "Aku". Akibaté, Gaidai dikirim menyang Front Kalinin. Dheweke banjur nglaporake: "Nalika aku ngerti babagan Front Kalinin, aku mutusake yen kita mesthi bakal digawa liwat ibukutha. Banjur aku kepengin banget ndeleng Moskow. Lan kita pancen dijupuk liwat kutha, nanging kita nyabrang ing wayah wengi ing subway lemah. Sepur karo prajurit ora mandheg ing stasiun apa wae, lan aku ora tau weruh Moskow wektu iku.

Amarga kawruh banget saka basa Jerman Leonid Iovich ditugasake kanggo Intelligence. Minangka bagéan saka platoon kang bola-bali ngunjungi mburi mungsuh, dijupuk basa lan dianugerahi sawetara penghargaan. Ing Desember 1942, ing perang kanggo desa Enkino, dheweke mbuwang granat ing titik tembak mungsuh, numpes telung Jerman. Ing taun 1943, Gaidai, bali saka tugas liyane, diobong dening tambang. Kanthi tatu abot ing sikil, dheweke digawa menyang rumah sakit, ing ngendi dheweke ngentekake luwih saka setahun, kanthi berturut-turut nglakoni limang operasi kompleks. Miturut cara, putusan awal para dokter "amputasi sikil" kanthi kategorine ora cocog karo dheweke lan, kanthi tembung "seniman siji-legged ora ana," pejabat intelijen enom ngeyel kanggo nerusake perawatan kasebut. Kabeh wis rampung, lan sikil waras, nanging akibat saka ciloko angker direktur film kabeh urip. Saka wektu kanggo wektu, balung dadi inflamed lan nyeri abot wiwit. Ing kasunyatane, Leonid Iovich minangka wong cacat saka klompok kapindho, nanging ora ana wong liyo sing ora mung ngerti, nanging uga ora ngira - Gaidai ora tahan sambat babagan penyakit lan penyakit.

Sawise dibuwang saka rumah sakit, Leonid Iovich sing ditugasake langsung muncul ing kruk ing tembok Teater Drama Daerah Irkutsk. Senadyan huruf "l" lan "r" sing durung diucapake wiwit cilik, Gaidai bisa mlebu studio ing téater lan kasil lulus ing taun 1947. Rong taun sawisé iku, dheweke main ing prodhuksi teater drama lan sukses karo dheweke. umum. Koran wrote babagan karya, nanging Leonid Iovich cukup soberly kabiji kemungkinan saka katon tartamtu lan wiwit katon rapet ing karya direktur. Pitakonan saka departure anggota kulawarga paling enom kanggo Moscow diputusake ing dewan kulawarga. Ayub Isidorovich menehi putrane kanggo ndhukung finansial. Kakang sepuh Alexander Gaidai, kanthi cara, wis dadi pujangga lan wartawan kondhang, peserta perang, uga njamin Leonid yen dheweke bakal ngirim bagean saka gaji perwira. Mangkono, kanthi dhukungan saka sanak-sedulure, ing taun 1949, Gaidai tindak menyang Moskow lan kasil mlebu ing bengkel Grigory Alexandrov ing departemen direktur VGIK. Panjenenganipun tumindak, dening cara, karo geguritan "About girl Lida" dening Yaroslav Smelyakov. Mengko ayat iki bakal diwaca dening Demyanenko Selezneva. Master sing diakoni kaget karo bakat akting Gaidai - miturut saksi mata, sutradara film terkenal Boris Barnet lan Ivan Pyryev secara harfiah crawled metu saka kursi karo ngguyu nalika nonton karya mahasiswa.

Ing Course ngendi kondhang mangsa master wayang sinau (ing tartamtu, Ordynsky lan Kulidzhanov), Leonid Iovich ana salah siji sing paling kacathet. Dheweke sinau kanthi apik - dheweke dadi pemegang beasiswa Stalin, sing tegese tambah beasiswa, uga prospek kerja luwih lanjut. Nanging, miturut mantan kanca-kancane Gaidai, ing wiwitan dheweke dikecewakan dening semangate kanggo lelucon praktis. Mentor ora seneng karo guyon saka wong enom, lan sawise separo pisanan taun, film komedi nasional klasik diusir saka Institut amarga ora cocog. Wong liya ing kahanan sing padha bakal nyerah, nanging ora Gaidai. Leonid Iovich dibukak akeh pejabat dhuwur, mbuktekaken kanggo wong-wong mau sing iki unfairly diusir. Akibaté, dheweke dipercaya lan ditampa maneh ing masa percobaan.

Ing VGIK, Gaidai ketemu Nina Grebeshkova, kang banjur nikah lan karo kang urip kabeh kang urip. Nalika pacaran, Leonid Iovich marang dheweke akeh bab Irkutsk lan ngarep, maca puisi. Nina Pavlovna dhéwé ngelingi: "Kita sinau ing VGIK ing kursus sing padha. Aku ora bisa ngomong yen aku langsung tresna karo dheweke ... Umume, aku isin karo dheweke, aku wedi ngomong sing bodho ing ngarepe. Dheweke luwih tuwa nganti wolung taun, dheweke lunga perang. Banjur umurku mung pitulas…”. Ing wayah sore, Gaidai ngiringi Grebeshkova menyang omahe ing Gagarinsky Lane. Ing sawijining dina dumadakan ngandika marang dheweke: "Yagene aku kabeh mlaku lan mlaku bareng sampeyan? Ayo nikah!" Nina Pavlovna bingung, amarga dheweke ora yakin apa Leonid guyon maneh utawa ngandika serius. Nanging, Gaidai serius, Grebeshkova ujar: "Pernikahan kasebut sederhana - ing omah kita ing apartemen komunal. Ana sederek, mahasiswa, kenalan. Sawise kita nyewa kamar lan manggon ing kono. Lenya, kanthi cara, banget gelo nalika aku ora njupuk jeneng mburi. Nanging dadi Gaidai dudu wong wadon, dudu lanang…”.

Perlu dicathet yen nalika isih sinau, Gaidai seneng karo master film Soviet ing taun kasebut, Ivan Pyryev. Lan nalika sinau ing VGIK rampung, direktur film misuwur nawakake wong enom rong pilihan - kanggo pindhah minangka asisten Eldar Ryazanov, sing lagi nyiapake kanggo njupuk Karnaval Night, utawa asisten direktur téater Andrei Goncharov. Leonid Iovich milih opsi kapindho. Sutradara wiwit syuting film adhedhasar drama Korolenko "The Long Way", nanging ing Course saka karya dumadakan wiwit clash. Pacelathon kasebut saya tambah akeh, nganti tembak kudu mandheg. Manajemen studio campur tangan ing prakara kasebut, lan minangka asil, Goncharov dicopot saka set kasebut. Gaidai syuting film bebarengan karo Valentin Nevzorov. Mangkono, Leonid Iovich minangka lulusan pisanan sing entuk proyek independen, lan uga ing Mosfilm legendaris.

Sawise release saka drama "The Long Way", Mikhail Romm, sing piye wae ndeleng karep komedi ing direktur enom, menehi saran kanggo bisa ing arah iki. Film kaping pindho Gaidai, Pengantin saka Dunia Liyane, rampung ing taun 1958 ing bengkel Romm, wis dadi komedi murni. Artis Rakyat USSR Nikita Bogoslovsky ujar: "Ing Mosfilm, komedi 90 menit iki nggawe cipratan - wis ing layar pisanan, wong tiba saka kursi. Nanging, gambar kasebut dilarang - sakperangan alesan, sekretaris Komite Pusat Komsomol Mikhailov disengiti ... Akibaté, film kasebut kudu dipotong setengah. Gaidai kuwatir banget babagan pukulan iki, dheweke malah lara tuberkulosis paru-paru…”. A tape mutilated ing edition cilik diijini kanggo mbukak liwat TCTerms bioskop run-mudhun. Kritikus film, pejabat film, kanthi suara bulat negesake manawa ngarahake dudu urusane Gaidai. Ing kahanan iki, Pyryev mutusaké kanggo ndhukung debutan bakat, secara harfiah meksa Leonid Iovich kanggo nggawe gambar adhedhasar play Galich, kebak Komsomol pathos, "The steamer disebut" Eaglet ". Para panggedhe partai seneng karo topik kasebut, lan direktur dianugerahi penghargaan. Nanging, pathos ideologi dadi asing kanggo Gaidai - ora seneng karo materi kasebut kanthi harfiah ing saben pigura. Panampil uga ngrasa - ing box office film "Thrice Resurrected", senadyan partisipasi ing peran judhul kaendahan pisanan layar taun-taun kasebut, Alla Larionova, gagal banget. Senadyan kasunyatan sing sawise release saka film ideologically "bener", sutradara iki "ngapura" ing ndhuwur, Gaidai dhewe banjur tau kasebut ing tape.

Ora ngerti apa sing kudu dilakoni sabanjure, Leonid Iovich bali menyang Irkutsk. Ing dina iki, kepala Mosfilm, Ivan Pyryev, maneh campur tangan ing nasibe. Sawise maca ing 1960 ing Pravda feuilleton puisi saka pujangga Ukraina Stepan Oleinik "The Dog Mongrel", kang disaranake supaya direktur enom nggawe film cendhak adhedhasar iku. The feuilleton ing ayat mboten umum captivated Gaidai. Dhèwèké kandha marang kulawargané, ”Rungokna, lucu tenan iki! A asu mlaku - rong meter saka film, ngiring dening Experienced - telung meter, katon maneh - siji lan setengah meter. Banjur rencana umum - kabeh wong mlaku ... ". Nanging sanak-sedulure mung ngangkat pundhake: "Asu telu wong bodho mlayu saka asu karo bledosan, sing dhewe mbuwang. Apa sing lucu ing kene?" Mung Grebeshkova, ngerti karakter bojone, ngandika: "Amazing!". Miturut Rekomendasi saka Pyryev padha, tinimbang aktor Mikhail Zharov, Yevgeny Morgunov diundang kanggo peran Experienced. Leonid Iovich nemokke julukan kanggo pahlawan dhewe - Gavrila faceless lan loro Nikolas melu ing feuilleton asli. Sing nomer loro kanggo peran Coward yaiku Georgy Vitsin, lan sing nomer telu kanggo peran Dunce yaiku Sergei Filippov. Nanging, ing wiwitan syuting, dheweke ora ana ing Moskow, lan asisten wiwit nimbang opsi liyane. Pungkasan, Georgy Mikhailovich ngandika: "Wingi aku ana ing sirkus lan weruh badut ana - wong apik tenan ...". Wong iki Yuri Nikulin, nalika teka ing studio, Gaidai, mung ndeleng dheweke, ngumumake: "Iki, kita duwe Dunce. Sampeyan ora butuh tes." Yuri Vladimirovich piyambak ngelingi patemon pisanan minangka nderek: "Gaidai ora nggawe roso kesengsem saka direktur film komedi. Iku tansah katon kanggo kula yen wong njupuk komedi, mesthine kudu dadi wong sing seneng-seneng. Lan aku weruh wong rampung serius.

Komedi genius. Leonid Iovich Gaidai


Kanggo pamirso Soviet, film sangang menit "Dog Mongrel lan Salib mboten umum" sukses ageng. Salajengipun, film cendhak iki dituku dening luwih saka satus negara. Ing gelombang sukses, Gaidai rauh nggawe terusan - film "Moonshiners" (1961). Ide dheweke dibuwang dening Yuri Nikulin, sing main ing pertunjukan sirkus sing padha karo pasangane Mikhail Shuidin. Lan senadyan film iki kurang sukses ing USSR, iku uga angsal dening bab pitung puluh negara. Lan ing taun 1963, karya anyar Gaidai Business People muncul ing layar negara, adhedhasar crita penulis Amerika O. Henry. Crita cekak katelu saka lukisan "Pimpinan saka Redskins" wis dadi masterpiece bener saka wayang komedi Russian. Film "Business People" wis akèh ditemokaké sutradara. Kanggo kabeh pitakonan kenapa iki perlu, Gaidai mung shrugged pundak: "Aku ora ngerti, aku seneng lan iku ... Nanging kok, kritikus bakal teka karo soko ...". Ing box office ing taun 1963, "Wong Bisnis" ditonton luwih saka rong puluh telu yuta pamirsa.

Film sabanjure Leonid Iovich dirilis ing taun 1965. "Operasi Y" langsung dadi pimpinan box office. Saka wayahe, "dekade emas" Gaidai wiwit - kabeh karya kang dikuwasani baris pisanan ing dhaftar film paling reged. Trio sing misuwur muncul maneh ing crita paling anyar babagan Operasi Y. Nanging, sutradara dhewe, ing pungkasan syuting, dumadakan ngumumake: "Aku ora bakal njupuk film sing kapisah maneh karo dheweke. Trio wis urip luwih dhisik." Pernyataan iki, untunge, ora kedadeyan. Setaun salajengipun, Leonid Iovich wiwit makarya ing "Tawanan Kaukasus". Film kasebut metu banget, nanging dheweke sing mungkasi nasibe Coward, Dunce lan salib Experienced. Miturut Gaidai piyambak, alesan iki Morgunov, karo kang wis hubungan ala wiwit awal. Bola-bali Evgeniy Aleksandrovich ora gelem tumindak, nanging Pyryev mbujuk dheweke bali. Ing "tawanan" musuhan antarane aktor lan direktur worsened malah liyane. Sawise Morgunov, sing lagi ngalami penyakit bintang liyane, nggawa pacare menyang set. Sampeyan kudu nyatet sing malah kanggo seniman favorit, Gaidai ora merciless yen padha ora mirsani disiplin. Ningali cah wadon, Leonid Iovich nuntut kanggo mbusak dheweke saka pesawat. Akibaté, kasus iki meh dadi perang. Sawisé iku, Morgunov lunga menyang ibukutha, troika bubar, lan understudy dipun damel film ing adegan isih saka Tawanan.



The Prisoner of the Caucasus, diterbitake ing 1966, nggawa penulis sukses luwih saka kabeh karya sadurunge. Ing box office, film njupuk Panggonan pisanan, ngumpulake rekor jumlah pamirso - pitung puluh enem lan setengah yuta wong. Nganti saiki, ora ana direktur domestik sing bisa nggodho akeh wong menyang bioskop. Ing wektu iku, urip direktur sarwa wis apik - bebarengan karo bojoné nampa apartemen telung kamar. Perlu dicathet menawa urip kulawargane ora becik. Leonid Iovich guyon lan seneng-seneng mung ing umum, lan seneng kasepen ing ngarep. Grebeshkova ujar: "Dheweke teka kanggo ngunjungi kita mung amarga kahanan lan bisnis. Lenya ngemot kabeh humor ing film, lan ing omah dheweke sepi, manis lan sibuk karo pikirane babagan karya ... Mesthi wae, kita duwe konflik. Iku kabeh babagan perkara cilik. Contone, Lenya, arep bisnis, sijine sepatune dhisik. Lan banjur ngandika: "Oh! Ninok, aku lali foldere! Mangga nggawa kaca tingal saka kamar. Nuwun sewu, kula ninggal notebook... Lan sateruse ad infinitum! Lan saben dina!" Kasunyatan sing menarik, nulis naskah sing apik kanggo Gaidai asring dadi luwih gampang tinimbang ngethok paku. Kluwarga lan omah ana ing pundhak Nina Pavlovna, lan dheweke nyoba kanthi kemampuan sing paling apik - dheweke tuku perabotan, miwiti ndandani. Sawise akuisisi liyane, Gaidai bisa takon marang bojone: "Ninok, kenapa kita butuh kabeh iki?". Nalika ing taun 1972, pasangan tuku mobil Volga pisanan, Nina Pavlovna kudu pindhah menyang sekolah driving. Nanging, kanthi dhuwuré 150 cm, mung kepala aktris sing katon saka mburi setir. Dheweke takon Gaidai kanggo mobil liyane, lan sawetara dina mengko dadi pemilik bangga model VAZ kapindho karo kursi abang.

Sawise sukses The Prisoner of the Caucasus, Gaidai ora sengaja mutusake kanggo "ngganti" komedi lan film The Run dening Mikhail Bulgakov. Nanging, idea iki coolly ditampa ing Goskino, lan banjur direktur film nguripake manungsa waé kanggo buku "Rolas Kursi". Nanging ide iki ora kedadeyan ing wektu kasebut - Pedhet Emas Schweitzer mung muncul ing layar, lan manajemen film ngenteni kanthi minat kanggo tanggapan pertama. Banjur, supaya ora nganggur, Leonid Iovich njupuk "Tangan Diamond". Film iki, diakoni ing taun 1995 minangka komedi domestik paling apik sajrone satus taun, dadi direktur pisanan ing box office (1968) lan udakara wolung puluh yuta penonton. Nina Grebeshkova ujar: "Kanggo sumsum balunge, Lenya minangka profesional. Panjenenganipun sampurna felt irama tape, ngerti ngendi iku perlu kanggo shorten, lan ngendi kanggo ngencengi mung sethitik. Dheweke kandha: "Ing kene dheweke bakal ngguyu, sampeyan kudu nambah limalas pigura supaya pamirsa krungu komentar" utawa "Iki dawa, dawa, kudu dicekak." Aku nganalisa kabeh adegan kanthi kronometer. Gaidai dhewe ujar: "Komedi film kudu nganggo sawetara tembung. Lan sing, kudu olahan, ringkes, tekan target. Lan dheweke tetep setya marang prinsip - editing ing kaset sing paling kejem, trik diwutahake metu saka cornucopia, jangkah ora ngidini pirsawan kanggo njupuk ambegan, lan phrases lan tembung langsung dadi winged. Gaidai macem-macem intonasi lan ekspresi nganti tekan swara kaya frase sing dadi nular: "Klien wis siyap", "Ayo lungguh karo kumis", "Ora salahku", "Kumismu wis ora macet" lan liya-liyane. . Para aktor ngelingi yen gambar "Tawanan Kaukasus" isih ana ing proses syuting, lan para pekerja tambahan wis ngucap nalika ketemu: "Bambarbia! Kerdus!" Gaidai piyambak ngandika: "Yen buruh ngguyu, negara bakal ngguyu!", Lan dheweke pancen bener. "Operasi Y", "Tawanan Kaukasus" lan "Tangan Berlian" ditonton kira-kira rong atus rong puluh yuta wong ing limalas sasi, yaiku, meh kabeh populasi negara sing wiyar.

Sawise, sawise bali saka demo, Grebeshkova krasa lara lan rauh nyadari yen dheweke ngandhut. Warta direktur ditampa karo bungahaken, lan putri lair Oksana doted ing nyawa. Taun-taun sabanjure, Nina Pavlovna ujar: "Dheweke kerja keras karo putrine, nggedhekake dheweke kanthi cara sing aneh - dheweke ora ngusir lan ora ngurus barang-barang cilik. Ing wolulas dheweke nikah. Lenya banjur takon marang aku: "Ayo padha menehi dhuwit?". Lan aku mangsuli: "Kita bakal menehi yen dijaluk." Nanging dheweke ora nate takon ... "

Ing taun 1970, Gaidai, sawise ngrebut inisiatif saka Danelia, pungkasane wiwit njupuk The Twelve Chairs. Dheweke dhewe ujar babagan iki: "Suwene aku nggoleki adaptasi film saka buku kasebut. Banjur aku ngerti yen Danelia bakal nggawe novel, lan kabeh wis ana ing ointment ing kana. Mesthi, aku duka, nanging ora ana sing bisa ditindakake. Lan piye wae Danelia nyedhaki aku lan ujar: "Lenya, apa sampeyan pengin nganggo" Rolas Kursi "?" Aku mangsuli: "Iki ngimpi seumur hidup." Dheweke: "Inggih, njupuk lan miwiti. Nalika aku nyiapake, kabeh wis entek. Lan aku mudhun menyang bisnis ... ". Masalah paling gedhe yaiku nggoleki artis kanggo peran Ostap. Leonid Iovich nyoba luwih saka satus aktor, telulikur audisi liwati (antarane padha Batalov, Basov, Mironov, Evstigneev, Borisov, Vysotsky), nanging sutradara pungkasanipun mapan ing pencalonan Alexander Belyavsky. Nanging ing dina pisanan njupuk, nalika, miturut tradisi dawa, asisten kudu break botol sampanye, iku ora break. Gaidai kaget banget lan terus mbaleni: "Saiki ora bakal ana rejeki." Lan tenan, rauh Alexander Borisovich dibusak saka syuting, lan Vladimir Vysotsky diangkat ing panggonan kang. Nanging, dheweke ora kerja suwene rong minggu, ngombe lan uga dicopot saka set kasebut. Sawisé iku, aku kudu nggoleki aktor anyar, sing dadi artis 44 taun sing ora dingerteni saka teater Rusia Griboedov Archil Gomiashvili, lan njupuk kabeh maneh kanggo kaping telune.

Komedi iki dirilis ing 1971, lan sanajan Gaidai dhewe banjur ngandika luwih saka sapisan sing The Rolas Kursi minangka salah siji saka film paling apik, tape kurang populer saka karya sadurungé. Senadyan iki, antarane pirsawan Leonid Iovich terus dadi direktur paling kinasih - lukisan lawas terus kanggo klumpukne omah-omahé lengkap. Ing taun-taun kasebut, Gaidai pisanan ngunjungi Amerika, lan ing taun 1972 dheweke ngunjungi Italia. Eldar Ryazanov nawakake dheweke kanggo njupuk "The Adventures of Italians in Russia", nanging Leonid Iovich ora gelem. Ing taun pitung puluhan, Gaidai ngrilis loro komedi liyane sing mlebu dana emas bioskop Soviet - Ivan Vasilyevich Ganti Profesi (1973) lan Ora Bisa Dadi! (1975). Lagu "Dumadakan, kaya ing dongeng ..." saka lukisan "Ivan Vasilievich" dadi kertu kunjungan kabeh restoran ing negara, lan Leonid Iovich dhewe nampa gelar Artist Rakyat ing taun 1974.

Ing urip biasa Leonid Iovich terus dadi wong banget andhap asor. Dheweke ora nate ngetokake "Aku", sebaliknya, ngepung "seniman" lan "pencipta" sing nyatakake diri. Ora seneng menehi wawancara. Dheweke nerangake: "Deleng gambarku, kabeh dicritakake ing kana." Foto arsip sing dijupuk ing set komedi nuduhake manawa sutradara asring njupuk panggonan artis, nerangake apa sing kudu ditindakake. Dheweke main kanthi bakat, latihan ing ngarep ing ngarep pangilon kanggo kabeh pahlawane. Asring sutradara uga nyuarakake paragane. Contone, ing The Prisoner of the Caucasus, Rumyantseva ngomongake kanggo Varley, lan ing The Diamond Arm, aktris Tolbuzina ngomongake kanggo Svetlichnaya. Dheweke seneng ngganti bagean awak aktor ing pigura. Kanggo "Diamond Hand" padha njupuk episode kang pahlawan Nikulin ambruk lan ngandika: "Damn!". Dheweke tiba kanthi sampurna, nanging ora bisa mlebu, lan Kanevsky nindakake kanggo dheweke. Lan ing film "Rolas Kursi" ing perang antarane Rama Fyodor lan Vorobyaninov, pemain saka peran Pugovkin lan Filippov kudu kick saben liyane. Nanging, sikil Filippov dadi cendhak, lan tendangan spektakuler ora metu. Gaidai dhewe kudu nyepak maneh - ing grup kasebut dheweke dadi sing paling dawa. Kajaba iku, dikenal sing Leonid Iovich sacredly pitados ing omens lan nggawe percoyo saka daya mistis saka kucing ireng, pracaya sing padha nggawa apik luck. Ing babagan iki, dheweke njupuk ing meh kabeh gambar. Sawise release saka saben komedi anyar Leonid Iovich ngandika sing iki pungkasan, kang mung njupuk soko serius. Banjur dheweke ngguyu dhewe: "Kanggoku, nggawe komedi kaya pakulinan sing ala. Kaya rokok." Nyatane, pakulinan ala dheweke nindakake pakaryan kanthi becik. Dheweke kerep pindhah menyang bioskop lan nonton apa gambar bobrok, apa guyonan burem. Dheweke bali menyang bojone, kanthi bungah nggosok tangane: "Bayangake! Pira taun kepungkur, nanging ngguyu ing papan sing padha ... ".



Ing awal seventies, Gaidai pisah karo setya co-penulis - screenwriters Maurice Slobodsky lan Yakov Kostyukovsky. Kostyukovsky, utamane, ngelingi: "Gaidai minangka penulis katelu kita. Ora resmi, kaya biasane, nanging nyata, aktif, korosif. Nggarap kita telu ing naskah, sadurunge mulih, kita menehi saben tugas - kanggo mikir liwat tembung, aphorisms, phrases. Ora ana sing makarya miturut prinsip - supaya luwih elek, nanging miturut pendapatku. Nalika aku nonton versi pisanan saka naskah kita dina iki, aku weruh apa neraka saka proyek iku ... Gaidai ana direktur banget experienced - kang ngerti carane mbusak prangko saka artis, ora Samsaya Awon saka Bender kanggo mbatalake dhuwit .

Film sabanjure Gaidai, Incognito saka St. Petersburg (1977), nduweni kategori katelu lan kurang penonton. Leonid Iovich nyopot tape iki, kesel eccentrics, nanging paling saka gagasan padha dhawuh kanggo Cut metu dening manajemen. Dheweke kelingan banget: "Ing Incognito ana akeh adegan sing cetha kanthi cara modern ... Nanging dheweke ngresiki kabeh. Kabeh adegan, ora sacara mekanik ditransfer saka drama, nanging kanthi kreatif, dimodernisasi, mabur menyang tong sampah. Ing awal eighties komedi "Sportloto-82" lan "Kanggo cocog" muncul ing layar negara. Kaset kasebut minangka pungkasan sing sukses banget karo pamirsa. Film salajengipun dening Gaidai, kang dijupuk, nyoba kanggo pas menyang kasunyatan anyar ("Mbebayani kanggo urip!", "Detektif pribadi", "Cuaca apik ing Deribasovskaya"), padha kurang populer. Leonid Iovich kuwatir banget babagan kabeh kegagalane. Miturut Grebeshkova: "Lenya tansah painfully mirsani carane film kang arep, asring nyedhaki stands lan nonton repertoires saka bioskop." Miturut cara, Grebeshkova dhéwé tau takon bojone kanggo njupuk ing lukisan. Nanging, yen ditawani, dheweke ora nolak. Ana kasus sing dikenal nalika dheweke ditawani peran utama ing studio film Kyiv, lan Leonid Iovich ditawani peran episodik saka psikiater ing The Prisoner of the Caucasus. Nina Pavlovna milih kanggo bisa karo bojone.



Miturut recollections saka sederek, direktur rampung nulis gambar saka Shurik - penampilan lan karakter - saka piyambak. Grebeshkova ngandika: "Apa dheweke kaya? Deleng ing Shurik lan kabeh bakal dadi jelas kanggo sampeyan. Iki salinan sing tepat - saka sadurunge nyeret kanggo gait ... Dheweke ora tau mulang, ora tau menehi komentar, nanging dheweke tansah nyatakake sikape. Contone, aku ora tega kanggo ngrembug wong ing mburi mata. Yen aku ngomong ala babagan sapa wae, Lenya tansah ngendhegake aku: "Lho, apa saran sampeyan? Sampeyan ora bisa matèni wong, ngganti wong uga. Inggih, punika piyambakipun. Saben uwong beda-beda, lan dheweke uga beda-beda." Dheweke piye wae tresna marang wong kanthi kabeh kekurangane ... ". Miturut Nina Pavlovna, siji kasus dikenal sing banget kanthi ciri direktur sarwa: "Sawise bawang ilang ing toko. Lan saiki aku weruh ing dalan adol bawang saka mobil, nanging ana antrian raksasa. Lan Gaidai duwe buku perang ora sah. Aku ngomong ing omah: "Lenya, ana garis gedhe, tulung mudhun, njupuk paling kilogram." Lenya lunga njupuk bawang lan ilang nganti pirang-pirang jam. Pranyata suwe-suwe dheweke ngadeg ing baris, amarga dheweke isin nggunakake identitas. Lan dheweke njupuk persis kilogram. Maneh, miturut Grebeshkova: "Dheweke pancen ora peduli karo judhul, sanajan dheweke duwe kabeh nganti seniman rakyat. Nalika dheweke diwenehi kabar babagan pesenan sabanjure, Lenya teka lan ujar: "Maneh, dheweke ndhaptar aku kanggo sawetara jenis tsatska." Gaidai ora ngerti sebabe dheweke butuh gelar: "Iki ora nggawe aku luwih elek utawa luwih apik ...". Nalika garwane njaluk dheweke ngirim putrine menyang sekolah Inggris, Leonid Iovich ora gelem: "Kenapa? Aku wis sinau ing sekolah biasa lan kaya-kaya aku ora bodho ... "

Sawisé ambruk Uni Soviet lan pamisahan Mosfilm, Gaidai ditawani dadi kepala asosiasi. Nanging, ora kaya kanca-kancane (contone, Bykov lan Naumov), dheweke ora nindakake iki. Dheweke nerangake kanthi cara iki: "Aku ora bakal njupuk apa sing aku ora ngerti kepiye." Screenwriter Arkady Inin, karo kang makarya ing taun anyar, weruh loro outlet ing direktur kesel - mesin slot lan rokok, kang Leonid Iovich, senadyan masalah karo paru-paru, ora arep nolak. Yining kandha: "Ing omah, dheweke bisa ngandhani bojone nganti pirang-pirang jam yen dheweke muter maneh" bandit siji-bersenjata, mula apel kasebut mesthi pas karo lemon, lan dheweke kenek bank. Aku kaget - dheweke pancen wong sing pinter banget. Nina Grebeshkova dhewe ngelingi taun-taun pungkasan urip direktur gedhe: "Iku angel kanggo dheweke bisa. Dheweke dudu pasien sing turu, nanging dheweke nandhang - tatu mbukak ing sikile ditambah emfisema. Nanging, dheweke dadi wong sing seneng - urip mung kanggo apa sing dikarepake. Dheweke seneng main kertu lan "bandit siji-bersenjata". Ora ana gunane kanggo perang iki, aku nyoba nyegah dheweke: "Lenya, ora ana sing urip kaya ngono." Lan wangsulane: "Kepiye ora ana wong!? Mangkene uripku."

[tengah]


Ing taun 1993, panulis skenario Arkady Inin lan Yuri Volovich nulis naskah komedi kanggo Leonid Iovich babagan kapal selam, nanging Gaidai kaget dheweke kanthi matur: "Guys, aku mbokmenawa ora bisa ...". Ing umur pitung puluh taun, dheweke didiagnosis pneumonia. Nina Grebeshkova nulis: "Kaping pisanan kabeh ala - busung paru wiwit, cairan wiwit nglumpukake. Banjur dheweke wiwit rumangsa luwih apik. Aku saben dina ing rumah sakit, kadhangkala aku nginep ing kono. Tanggal 19 Nopember 1993. Wis peteng ndhedhet... Lungguh lan omong-omongan, aku dikongkon mulih, ujug-ujug ndedonga. Aku nyekel lengenku karo tangan siji lan nyekel sirahe karo tangan liyane. Dokter cepet-cepet mlebu, nganggo topeng ... Kabeh ora ana gunane, dheweke lunga. Embolisme paru - gumpalan getih wis pecah lan sumbatan wis kedadeyan. Ora ana cara kanggo nylametake dheweke… Kanggo aku, dheweke ora nate seda, dheweke mung metu sedhela…”. Gaidai umure ora suwe nganti pirang-pirang taun nalika film-filme wiwit ditayangake meh saben minggu ing Central Television. Master unik saka komedi satirical lan eccentric Soviet disarèkaké ing Moscow ing kuburan Kuntsevo.

Adhedhasar bahan saka situs http://leonid-gaidai.ru/ lan http://chtoby-pomnili.com.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

18 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    Agustus 17 2015
    Ya, komedie ora tau dadi tuwa. Apik banget, ora kaya ngono. Iki minangka kreativitas lan seni.
    1. +5
      Agustus 17 2015
      Kutipan saka lilian
      Ya, komedie ora tau dadi tuwa.

      Ya, lan komedi tingkat iki, taun-taun kasebut, Gaidai lan Ryazanov, sayangé, ora bakal ana maneh!
      "Platinum Fund", bakal tetep PLATINUM!
      Lan Gaidai kanggo karya ETERNAL MEMORY!
      1. 0
        Agustus 17 2015
        Kutipan saka: Starover_Z
        komedi tingkat iki, taun-taun kasebut, Gaidai lan Ryazanov,

        Gaidai - direktur: Alexander Sery (Gentlemen of Fortune) - Ryazanov...

        lan TROIKA, Leonov (professor asosiasi), Vitsin (getih), Kramarov (miring) ... kanthi hormat marang Nikulin (pengecut) lan Morgunov (pengalaman), ... ing akting, ONE HIGHER HIGHER (!!

        Ah, Radner Muratov Radner, salah sijine worth it !!!

        GENTLEMEN OF LUCK, kaya GAYDAEV, komedi "emas" - INI SELAMANYA!!!
  2. +4
    Agustus 17 2015
    Lan sawetara frase saka pahlawan film wis liwati ing gesang kita!
  3. +8
    Agustus 17 2015
    Kind, padhang, akale, sing pengin ditimbang maneh, nolak saka mencet masalah, mung ngaso saka hustle lan bustle. Ana sawetara film sing bisa ditonton luwih saka sepisan. Gaidai minangka direktur sing apik - ora ana sing kudu ditambahake.
  4. + 10
    Agustus 17 2015
    Kita isih nonton film-filme. Lan bakal padha nonton film "modern" ing 30 taun?
    1. +5
      Agustus 17 2015
      ing 30?? Sing (film modern), minangka aturan, kanthi pengecualian langka, mandheg nonton taun ngarep!
  5. +7
    Agustus 17 2015
    Saiki meh kabeh bisa ing film, nanging ing jaman Soviet syarat padha ketat, lan senadyan iki, mbok menawa iki kok muncul dana platinum komedi Gaidai.
  6. +5
    Agustus 17 2015
    Ya, kaya ngono sensor sing menehi urip, ora preduli film kasebut minangka mahakarya. Saiki wis jaman sing ora ana wektu lan ora ana sing bisa dideleng, dalan kaya ngono wis metu saka layar ...
  7. +1
    Agustus 17 2015
    Negara gedhe - wong gedhe.
  8. +8
    Agustus 17 2015
    "Ngumumke kabeh dhaptar, mangga.." Gaidai ing film Operasi "Y".
    1. +1
      Agustus 17 2015
      ora ngerti!!!!
      1. +5
        Agustus 17 2015
        Lan ing "12 kursi" - Korobeinikov - iki uga Leonid Iovich!
  9. +6
    Agustus 17 2015
    Wong hebat! GENIUS!!!! Kanthi kabeh babagan KVN, komedi, stand-up, lan liya-liyane, lelucon HIS iku NAILS FOR AGES! Lan kanggo kula pribadi, "Ivan Vasilyevich" minangka film milenium !!!! Humor lan sindiran sing nyata!!!!!
    1. +4
      Agustus 17 2015
      Kanthi kabeh babagan Gaidai lan tresna marang film-film kasebut, "Ivan Vasilyevich" (teks) meh kabeh disimpen saka crita Bulgakov, nalika aku maca, aku dhewe kaget carane swara modern, sanajan ditulis ing taun 20-an. Nanging ngarahake, mesthi, kelas !!
  10. +1
    Agustus 17 2015
    direktur apik banget. film gedhe. Ing monologku aku kerep nglebokake tembung-tembunge. Lan apa sing paling menarik?????Tansah menyang titik.
  11. +1
    Agustus 17 2015
    ...Genius humor lan ngguyu
    L. Gaidai - tonggak sejarah Uni...
  12. +1
    Agustus 17 2015
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo karyane! Ala, wis ora ana master sing kaya ngono ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"