China lan Rusia saiki nguwasani Pasifik

26


Dina iki, China lan Rusia, sing diwakili dening Menteri Pertahanan, terus nguatake aliansi militer karo saben liyane, nganakake latihan militer angkatan laut sing anyar. Lan yen sampeyan ngelingi yen Jepang bubar mutusake kanggo nguatake hubungan militer karo Amerika Serikat, mula latihan militer iki katon minangka langkah pembalasan.

Dina Setu, China ngirim pitung kapal perang, limang pesawat tempur, enem helikopter kapal, 21 amfibi lan 200 marinir saka pelabuhan Qingdao (Provinsi Shandong) kanggo nyambungake karo 20 kapal perang, 12 pesawat, sangang amfibi, loro kapal selam lan 200 marinir. pasukan bersenjata dipasang ing Vladivostok. Latihan militer iki bakal dadi kelanjutan saka latihan Interaksi Maritim-2015, sing dianakake ing Mei ing Segara Mediterania.

Latihan gabungan Rusia-Cina bakal dianakake ing Segara Jepang, Peter the Great Bay lan perairan ing pesisir Cape Klerk. Tujuwan saka acara kasebut, sing bakal dianakake wiwit tanggal 20 nganti 28 Agustus, yaiku latihan perang anti-kapal selam, pertahanan udara lan perang permukaan, uga sawetara latihan liyane.

Manuver sangang dina uga bakal kalebu nggarap interaksi personel marinir Rusia lan Cina armada lan marine penerbangan ing operasi nyerang nggunakake amfibi. Iki pisanan ing crita kasus nalika amfibi melu latihan maritim.

Ing pungkasan Juli, Kamentrian Pertahanan Rusia nerbitake doktrin maritim sing wis direvisi sing ngenali China minangka mitra utama Rusia ing Pasifik. Ing Kulon, iki dianggep minangka wiwitan saka counteractions bebarengan kanggo doktrin Pivot Asia sing didhukung AS sing didhukung Jepang.

Sekutu Asia AS prihatin babagan latihan

Perlu dicathet yen Segara Jepang diubengi dening papat negara, yaiku Jepang, Rusia lan loro Korea. Angkatan laut China durung nate nindakake latihan ing wilayah kasebut sadurunge.

Nanging, sumber sing cedhak karo komando latihan kasebut ngandhani Xinhua News Agency yen latihan kasebut "ora diarahake marang pihak katelu lan ora duwe tujuan kanggo njaga status quo regional." Utamane ditekanake manawa manuver Rusia-Cina gabungan mung minangka bagean saka ijol-ijolan tahunan program militer antarane Moskow lan Beijing.

Nanging, negara liya kuwatir yen ana 200 prajurit infantri ing loro-lorone. Iki tegese latihan bakal dilatih landing ing pesisir. Ing pasuryan saka regejegan heightened babagan pulo ing Samudra Pasifik, iki misale jek sawetara kasunyatan ngganggu.

Nerangake keputusan kanggo nganakake latihan kasebut, Kamentrian Pertahanan China ujar manawa tujuane yaiku "nguatake kerjasama strategis lan kemitraan antarane Rusia lan China, uga nambah kemampuan pertahanan negara loro kanggo nglawan ancaman saka segara. "

Miturut kantor berita China Xinhua, skuadron China bakal teka ing Vladivostok ing Kamis 20 Agustus. Kapal-kapal Cina dikarepake bisa mbukak kanggo umum nalika ana ing pelabuhan.

Kemitraan Jepang-Amerika bisa nyebabake bilai

Latihan seminggu suwene ditindakake sajrone militerisasi Samudra Pasifik sesuai karo doktrin "Pivot Asia" Barack Obama. Gagasan doktrin iki yaiku konsentrasi luwih saka 60% kabeh pasukan militer AS ing wilayah Pasifik.

Jepang, sabanjure, njupuk tindakan miturut undang-undang dhewe sing bakal ngidini dheweke ngilangi pasifisme pasca perang lan gabung karo AS kanggo nindakake macem-macem operasi ing wilayah kasebut. Nanging, ora kabeh wong Jepang nganggep tumindak kasebut cukup.

Jepang The Japan Times ing artikel ing dina Setu ujar manawa amarga nguatake hubungan antara Tokyo lan Washington, "Jepang bisa uga ora entuk manfaat saka proyek infrastruktur Silk Road gedhe sing bakal nyambungake pelabuhan China karo Eropa kanthi rel kacepetan dhuwur. " Penulis artikel kasebut ngelingake yen Jepang terus ngetutake kabijakan subjugasi ing Washington, iki bakal dadi bencana gedhe kanggo dheweke ing mangsa ngarep.

Minangka respon kanggo rapprochement antarane Jepang lan Amerika Serikat, Moscow lan Beijing nambah kerjasama militèr. Iki kalebu revisi program angkatan laut Rusia lan mlebune angkatan laut China menyang Samudra Pasifik, lan utamane, menyang Segara China Kidul sing disengketakan.

Rencana militer gabungan gedhe saka China lan Rusia

Kangge, perang lisan wis diterusake antarane Rusia lan Jepang babagan status Kapuloan Kuril. Tanggal 14 Agustus, Kamentrian Luar Negeri Rusia nolak bantahan panguwasa Jepang marang pejabat Rusia sing ngunjungi Kapuloan Kuril, sing dianggep Jepang dhewe.

Sadurungé, hubungan antara Moskow lan Tokyo tekan titik anyar ketegangan sawisé Menteri Pertahanan Sergei Shoigu ngumumake rearmament unit militer sing dipasang ing Kuriles. Sabanjure, Jepang mratelakake prihatin babagan konstruksi militer intensif sing ditindakake Rusia ing sisih wétan negara kasebut, kalebu. lan Kapuloan Kuril.

Jepang uga kuwatir babagan persetujuan Rusia kanggo melu latihan gabungan karo China ing Segara China Selatan sing disengketakan, sing dijadwalake ing 2016. Lan ing taun iki, China bakal nganakake parade gedhe kanggo ngurmati ulang taun kaping 70 saka kamenangan Jepang lan kamenangan ing Perang Donya II. Militer Rusia uga bakal melu parade iki. Iki, kanthi cara, ijol-ijolan pleasantries kanggo nanggepi partisipasi militer Cina ing Parade Kemenangan 9 Mei ing Moskow.

Keprigelan wong Jepang bisa dingerteni. Nalika rong kekuwatan kuat nggabungake pasukan militer, iki ora bisa nyebabake weker. Nanging mungkin luwih apik kanggo ngurus dhewe? Amerika Serikat kanthi terang-terangan nyatakake Rusia minangka salah sawijining ancaman utama ing donya, sing arep dilawan. Mulane, rapprochement negara apa wae karo Amerika Serikat bakal nyebabake langkah-langkah pembalasan saka Rusia. Luwih migunani yen Jepang dadi negara sing netral lan pungkasane nyerahake klaim sing ora sopan marang Kapuloan Kuril. Sawise kabeh, Rusia nganggep wong Jepang kanthi kapentingan sing ramah. Saiki gumantung ing Jepang apa kita bakal terus duwe sikap kaya ing mangsa ngarep.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

26 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 20
    Agustus 20 2015
    China lan Rusia saiki nguwasani Pasifik
    statement sing wani ngomong paling ora ...
    1. +7
      Agustus 20 2015
      Quote: Andrey Yurievich
      statement sing wani ngomong paling ora ...

      Cocog karo propaganda domestik lan kabijakan situs ...
    2. +3
      Agustus 20 2015
      Quote: Andrey Yurievich
      statement sing wani ngomong paling ora ...

      Inggih, penulis iki overclocked dening sepuluh.
      1. +6
        Agustus 20 2015
        statement sing wani ngomong paling ora ...


        Lan ora pinter banget. China lan Rusia bisa nglindhungi pesisir sabisa-bisa, sebagian, pengiriman pesisir. Ing Samudra, kita ora duwe apa-apa kanggo nyekel amers, utamané yen ana kekacoan serius.
        1. dyksi
          +3
          Agustus 20 2015
          Hmm, penulis dadi bungah, sanajan armada Cina tuwuh kaya jamur sawise udan, nanging isih adoh banget kanggo dominasi, kanggo iki kudu mbangun kira-kira enem wolung kapal induk lan sawetara rolas penghancur, uga. minangka prau selam nuklir multi-tujuan, banjur bakal bisa ngomong sing ora bab dominasi, nanging bab pasukan witjaksono ing Pasifik. Iku ora worth ngomong bab kita, kita duwe sawetara kapal saka zona segara adoh ing Armada Pasifik, utawa sampeyan pengin dominasi prau rudal sing wis kanggo sawetara wektu saiki, padha uga pengin nelpon frigates? Ora bakal bisa, iki ora bakal nguripake wong-wong mau menyang frigates, lan malah luwih dadi destroyers, armada lengkap dibutuhake, lan nganti saiki ora katon ing cakrawala.
          1. +1
            Agustus 20 2015
            Kutipan saka dyksi
            Kanggo nindakake iki, dheweke kudu mbangun udakara enem wolung kapal induk lan sawetara rolas kapal perusak, uga kapal selam nuklir multi-tujuan,

            lan malah ora bakal cukup.
            aja lali babagan konstelasi satelit negara, pangkalan militer, macet ing endi wae + kabeh iki didhukung dening teknologi paling maju. kang Cina durung tekan.
            Kanthi biaya Armada Pasifik: iki pancene masalah gedhe, nanging kemungkinan konflik luwih dhuwur ing arah kulon. Saka kene kita nari. Nanging apa rencana nampa apa wae ing Armada Pasifik ing GPV? misale jek padha tau ngomong bab sawetara corvettes lan frigates, minesweepers, + modernisasi peralatan lawas. Keprigelan paling gedhe yaiku kondisi lan rencana kanggo 1144 Oraln. Sapa sing ngerti nasibe ???????????? lan ANTEI uga bakal nganyari kanggo Onyx lan Kaliber?
    3. Komentar wis dibusak.
    4. +4
      Agustus 20 2015
      Luwih becik yen senyawa kasebut ditemokake ing endi wae ing China. Kita dhewe ngerti dalan menyang Vladivostok.
    5. +1
      Agustus 20 2015
      Sing duwe AUG (Aircraft Carrier Strike Group) nguwasani segara gedhe. Rusia ora duwe siji, mung siji "Admiral Kuznetsov" tanpa klompok serangan. PLA mung nduweni bekas Varangian Soviet, sing biasa didol dening Ukraina. Amerika Serikat duwe sewelas klompok kasebut. Pambangunan mung siji klompok kuwi njupuk akeh dhuwit lan wektu minangka construction saka yuta-plus kutha karo kabeh infrastruktur. Lan adhedhasar kasunyatan sing nyata, paling ora prematur kanggo nggawe pernyataan sing banter.
      1. 0
        Agustus 20 2015
        Kutipan saka bekjan
        Sing duwe AUG (Aircraft Carrier Strike Group) nguwasani segara gedhe.

        saka apa? AUG ora perlu ing segara, iki kanggo pesisir, ireng) umpamane) kanggo nyopir ... uga, "tanduk" bakal mabur, banjur bisa uga ora ana maneh ...
  2. + 10
    Agustus 20 2015
    China lan Rusia saiki nguwasani Pasifik.
    Lan apa sing andhap asor, dheweke mesthi wis nulis "armada paling kuat ing donya - China lan Rusia saiki dominasi Samudra Pasifik!"
    1. + 13
      Agustus 20 2015
      Quote: Bayonet
      Lan apa sing andhap asor, dheweke mesthi wis nulis "armada paling kuat ing donya - China lan Rusia saiki dominasi Samudra Pasifik!"

      Iku uga apik banget yen iki dikonfirmasi dening tokoh lan kasunyatan. Yen ora, iku mung liyane "ngapusi". Sadurunge nulis kaya iki:
      China lan Rusia saiki nguwasani Pasifik
      wassat penulis ngirim wis dijupuk kapentingan ing kekuatan lan kualitas Armada Pasifik kita.
      1. +2
        Agustus 20 2015
        Kutipan saka Bongo.
        Yen ora, iku mung "ngapusi" liyane

        Semono uga aku babagan iki! sedulur
  3. Komentar wis dibusak.
  4. +1
    Agustus 20 2015
    maneuvers Rusia-Cina gabungan mung bagean saka ijol-ijolan taunan program militèr antarane Moscow lan Beijing.

    Iki mesthi bener, nanging uga kanggo nuduhake mungsuh potensial sing kabeh iku ora supaya prasaja kanggo wong.
    Saiki gumantung ing Jepang apa kita bakal terus duwe sikap kaya ing mangsa ngarep.

    Jujur, sethithik gumantung ing Jepang. Iku kabeh gumantung ing Amerika Serikat, sing isih nguwasani Jepang, lan pamaréntah Jepang katon ing cangkeme.
  5. +3
    Agustus 20 2015
    Apa Korea ngambang ing cekungan? Ana uga armada sing lara
  6. +5
    Agustus 20 2015
    Kanggo ngapusi - aja nggawa tas!
  7. 0
    Agustus 20 2015
    Artikel, mesthi, wis sawetara jinis "nyoto" gandum - iki rapprochement antarane Rusia lan China, uga sinyal tartamtu saka Jepang sing 30s lan 40s. "klelep ing lalen" lan nyatane yen Jepang sepisan maneh ngalih menyang retorika militeristik lan dheweke bakal "miring"! Sanajan apa sing bisa diarepake saka wong-wong sing wis rampung utawa meh rampung lali para pelaku kejahatan perang sing paling nggegirisi - bom atom warga sipil ing Hiroshima lan Nagasaki, sing, kanthi ketaatan budak, "mbengkokake gulu" ing ngarepe para pembunuh. wargane! Kayane Jepang wis suwe ora "ngresiki pasuryane"!
  8. 0
    Agustus 20 2015
    Sawise kabeh, Rusia nganggep wong Jepang kanthi kapentingan sing ramah.
    Iku bener! Nanging kita bisa chop karo saber!
    Dadi luwih apik kanggo wong Jepang ora barrage lan lungguh kanthi tenang, tanpa sumunar.
    Lan kapentingan iku asli - carane sampeyan bisa dilat bokong saka Yankermans, sing karo kekejeman sinis, tanpa perlu khusus, numpes luwih saka 200 Japs?
  9. -1
    Agustus 20 2015
    Lan aku welcome rapprochement strategis antarane China lan Rusia! Wong lanang, sekutu Cina "isih padha", nanging dadi kanca nglawan "mitra Yeltsinoid kita" pancen apik tenan! Maca crita: konflik antarane loro Korea ing 50s abad pungkasan, USSR mung "ora bakal ditarik" tanpa sumber daya manungsa China. Sampeyan kudu "nguripake otak" lan nggawe kesimpulan sing cocog. Salam Viktor.
    1. +1
      Agustus 20 2015
      Bayangake yen sumber daya manungsa kasebut ditarik menyang Timur Jauh lan Siberia. Bakal ana hubungan "mitra" antarane kita lan RRC mung yen faktor spiritual, militer, ekonomi, politik, lan demografi ana ing paritas. Sanalika salah siji saka pihak tiba-tiba pecah, wiwit katon ing liyane karo arrogance. Iki minangka aturan. Yen kita pengin dadi Negara sing bener-bener kuwat, mula kita kudu ndedonga marang Gusti Allah lan menyang gereja; nyambut gawe kanthi temen-temen lan nggawe bocah-bocah sabisa-bisa lan kanthi pantes nggedhekake dheweke kanthi manut marang Gusti Allah lan patriotisme. Mung sawise kita bisa ngomong babagan politik gedhe.
  10. +2
    Agustus 20 2015
    APA TEGESÉ DOMINATE ING BASA INGGRIS?
    Gusti apa?
  11. +5
    Agustus 20 2015
    Penulis minangka optimis lan luwih akeh, ing endi wae penulis fiksi ilmiah.

    "Nalika rong kekuwatan kuat (China lan Rusia) nggabungake pasukan militer, iki ora bisa nyebabake weker."

    Nanging, ternyata, ana

    "Rencana militer gabungan gedhe China lan Rusia"

    Ngendi dheweke entuk ide manawa China lan Rusia nglumpukake pasukan militer?

    Lan sapa sing ngandhani penulis babagan rencana militer gabungan loro negara kasebut?

    Kanggo nindakake kolom utawa nindakake latihan militer bebarengan sajrone parade, rencana militer gabungan lan manunggalake pasukan militer ora dibutuhake.

    Ya, lan kanggo menehi pitutur marang Jepang apa sing luwih migunani kanggo dheweke, lan apa sing luwih mbebayani, mung kanthi fokus ing asosiasi mitos pasukan militer, yaiku, kanthi nggabungake saran kasebut kanthi akses menyang pesawat astral.
  12. +7
    Agustus 20 2015
    Ing Samudra Pasifik, nyatane, pancen ndominasi Amerika Serikat. China banget, adoh banget saka wong-wong mau. Padha nyoba kanggo fend mati mung Jepang nganti saiki. Lan kita ana murni nominal saiki. Iki, sayangé, bebener sing pahit. Wong Korea bakal ngeterake kita ing kana.
  13. +5
    Agustus 20 2015
    pengarang-->penulis-->penulis, sampeyan ngrokok apa?
  14. -4
    Agustus 20 2015
    Rusia lan China minangka kekuwatan CONTINENTAL, ora perlu nyabrang segara lan nuduhake ambisi. Cukup kanthi yakin ngontrol pendekatan menyang pesisir lan pulo kanthi jarak 500-1500 km saka iku, sing ana akeh pasukan, kanthi njupuk sistem anti-kapal pesisir, pertahanan udara lan penerbangan darat. .
    1. 0
      Agustus 20 2015
      Sadurunge daya kontinental wiwit kekacoan karo segara, iku pisanan nyerep jinis dhewe.
  15. +1
    Agustus 20 2015
    Kutipan saka: kuguar7777
    Apa Korea ngambang ing cekungan? Ana uga armada sing lara

    Khusus Korea Selatan. Ing sisih lor, armada luwih elek tinimbang Armada Pasifik kita. Nanging ing kene sampeyan uga kudu nambah Taiwan lan Australia. Lan koma saka komposisi kapal padha duwe dhasar ing saindhenging segara, kang tegese kathah.
  16. +1
    Agustus 20 2015
    "China lan Rusia saiki ndominasi Pasifik"
    Lan uga ing Bulan, Mars, Venus lan Srengéngé. Aku mikir iki minangka situs sing nulis profesional militer, lan dudu pionir saka bunder fantasi sing ora ilmiah ...
    1. +2
      Agustus 20 2015
      Quote: KuburanTanpa Salib
      Lan uga ing Bulan, Mars, Venus lan Srengéngé

      Sampeyan lali kanggo sebutno liyane: Merkurius, Phobos karo Deimos (Mars), Jupiter, Saturnus, Uranus karo satelit, Neptunus, lan uga Pluto kuasi-planet. Uga mitos "Nibiru", miturut omongane uwong dumunung ing mburi Srengéngé ing panggonan ngelawan Ibu Bumi.
  17. 0
    Agustus 20 2015
    "China lan Rusia saiki nguwasani Samudra Pasifik" Alah, durung dominasi. China ora nemtokake tujuan kasebut kanggo masa depan sing bisa diramal. Dheweke kudu nyurung armada AS metu saka sawetara zona Samudra Pasifik, sing dianggep wong Tionghoa minangka zona kepentingan nasional, lan nglindhungi rute segara kanggo ngangkut minyak saka Timur Tengah lan Afrika Kidul. Mulane dheweke nggawe armada kapal induk dhewe. Ya, lan Rusia ora duwe tugas kaya ngono kanggo njamin dominasi ing kabeh Samudra Pasifik, lan liyane, ora ana sing bisa njamin dominasi iki nganti saiki. Kapal induk siji jelas ora cukup kanggo kabeh samudra, lan nalika liyane katon, siji dewa laut ngerti. Sing. ambisi apa wae kudu didhukung kanthi finansial, yen ora dadi khayalan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"