Pembersih min. Trawl anti-tambang Soviet 1932-1945 (bagean 2)

7
Pembersih min. Trawl anti-tambang Soviet 1932-1945 (bagean 2)


Bagian loro. sajarah

tank trawl - jinis trawl tambang, lampiran tank, traktor lapis baja utawa kendaraan khusus, sing dimaksudake kanggo ngatasi utawa mbusak ranjau anti-tank.


Trawls Anti-TAMBUNG SOVIET pisanan

Sawise Perang Donya I, ing ngendi tambang (sanajan desain primitif) wiwit digunakake kanggo pisanan, pitakonan muncul kanggo ngembangake alat khusus sing bakal nyilikake pengaruh ranjau ing tingkat maju pasukan lan nyuda kerugian. . Lan alat kasebut minangka trawl tambang tank - jinis senjata anyar sing dipasang ing kendaraan lapis baja.

Pakaryan nggawe trawl anti-mine ing USSR diwiwiti ing taun 1932 - 1934. sesuai karo "Sistem Senjata Teknik", sing disetujoni ing 1930. Dokumen iki nggawe dhaptar model peralatan teknik militer sing perlu kanggo njamin operasi tempur pasukan, nemtokake syarat taktik lan teknis utama, prosedur kanggo ngembangake. lan nganggo senjata. Antarane jinis peralatan engineering ana klompok tank sapper (engineering). Uga kalebu tank - penyapu ranjau sing dirancang kanggo ngenali lan ngatasi ladang ranjau.

Sajrone periode iki, guru-guru Akademi Teknik Militer E. Grubin, N. Bystrikov lan liya-liyane ngembangake lan nguji kanthi eksperimen macem-macem desain trawls anti-mine: piso, impact (strike, chain) lan roller. Kabeh trawls padha rutted lan trawled Strip saka terrain langsung ing ngarepe uler tank dening miwiti tambang (shock lan roller) utawa ngeduk tambang lan mindhah menyang sisih (piso).

Sampel pisanan trawl piso digawe kanggo tank T-26 ing Oktober 1932 ing Leningrad. Tank kasebut nampa indeks ST-26 (tank sapper T-26). Trawl kasusun saka rong bagean kapisah. Saben bagean dipasang ing bantalan khusus, sing bisa nyelehake trawl saka tank ing kahanan darurat. Trawl, dipasang ing tank, ditransfer menyang posisi pertempuran kanthi ngedhunake, lan menyang posisi transportasi kanthi ngunggahake bagean kasebut. Mesin gunner ngawasi proses iki tanpa ninggalake kendaraan tempur. Nanging ing tes, trawl nuduhake asil sing ora nyenengake: trawl duwe resistensi cilik kanggo bledosan, lading pecah utawa cacat nalika nabrak obyek sing padhet, trawl ora bisa digunakake kanthi apik ing wilayah beku lan ing wilayah sing ditumbuhi semak belukar, lan liya-liyane. Trawl ora diadopsi kanggo layanan.

Versi pisanan trawl piso ing tank T-26


Nalika taun 1932-1933. Telung conto trawl anti-tambang jinis pisau diuji ing lapangan bukti Tentara Merah VU.

Transfer kabeh trawl saka lelungan menyang pertempuran ditindakake tanpa kru ninggalake tank. Uncoupling darurat lan ngowahi tank nalika obah ing posisi pertempuran ora mungkin.

Badan trawl piso sing digunakake ora tahan bledosan, lan nalika nggebug obyek sing atos, lading kasebut pecah utawa cacat nganti ilang efisiensi.

Kabeh telung versi trawl piso nuduhake asil sing ora nyenengake ing tes lan ora ditampa kanggo layanan amarga sawetara kekurangan:
- impossibility saka minesweeping ing lemah hard lan beku lan ing wilayah overgrown karo shrubs;
- impossibility saka maneuvering mesin nalika trawling tambang;
- kekuatan struktur pigura sing ora cukup lan nyandhang piso kanthi cepet;
- kacepetan kurang saka tank karo trawl;
- nglereni piso menyang lemah utawa metu spontan saka lemah.

Anane cacat sing dhasar, sing diidentifikasi sajrone tes, nyebabake mandheg kerja luwih lanjut ing trawl jinis piso.

Versi kapindho trawl ST-26


Ing Nopember 1934, luwih awal tinimbang Inggris, ing Leningrad, ing sangisoré pengawasan B. Ushakov lan N. Zeitz, sawijining proyek dikembangake kanggo trawl kejut kanggo tank BT-5. Desaine wis nyedhiyakake minesweeping terus-terusan ing ngarep proyeksi ngarep tank. Ing taun 1937, trawl kejut saka minesweeping terus dikembangake kanggo tank BT-7. Desain trawl nyedhiyakake trawling terus-terusan ing jalur 3,5 m kanthi kacepetan mesin nganti 8 km / jam.

Insinyur desain Nikolai Valentinovich Tseits


Trawl kejut proyek kanggo tank BT-5


Ing taun 1936, sawetara conto trawl jinis kejut dikembangake lan diuji, sing dipasang ing tank T-26. Trawl ditempelake ing ngarep tank lan kasusun saka pigura logam kang dipasang drum - loro ngelawan saben ulat. Drum diusir saka roda nyopir (ngarep). 55 kejut (kerja) unsur ditempelake ing drum karo kabel ing urutan tartamtu. Sajrone rotasi drum, unsur-unsur sing makarya kena ing lemah lan nyebabake tambang kasebut njeblug.

Tank T-26, dilengkapi trawl track kejut


Wayahe nguji trawl kejut. Tambang anti-tank ing latar ngarep


Ing Juli-Agustus 1936, trawl ranjau lengkap kanggo tank medium T-28 (TR-28) diuji. Iki dikembangake dening I. Belogurtsev lan A. Kaloev, insinyur Biro Desain Pabrik No.
Trawl gelut duwe drum, ing ngendi para penyerang dumunung ing urutan tartamtu, digantung ing kabel kanthi diameter 10-12 mm. Nalika tank iki obah, drum iki mimpin dening chain drive saka rodha guide tank. Kanggo maksud iki, loro sprockets dipasang ing sisih rodha guide: siji (cilik) - kanggo chain drive, kaloro (gedhe) - kanggo melu karo pins saka trek uler lan nyegah slippage saka rodha guide. Kacepetan trawling yaiku 10-15 km / jam. Trawl ora ditampa ing layanan.

Trawl TR-28 ing tank medium T-28


Kekurangan utama sing dituduhake ing laporan komisi kasebut yaiku: pamisahan 7-8 unsur kerja sajrone detonasi tambang, sing ngganggu karya efektif sabanjure; tangling sak operasi saka kabel, kang mimpin kanggo wacana tambang lan tatanan saka mega saka bledug, lendhut utawa salju ing ngarepe tank sak operasi, kang mimpin kanggo mundhut saka orientasi dening driver-mekanik.

Penggarapan trawl sing kasebut ing ndhuwur ora diterusake.
Minangka jinis utama ing Tentara Abang, trawl roller diadopsi minangka sing paling efektif. Sampel pisanan saka trawl trek kasebut dirancang ing taun 1935. Sawise nyoba lan dandan ing taun 1937, prototipe trawl roller kanggo tank T-26 (ST-26) digawe, lan ing taun 1938 kanggo T-28.

Trawl dipasang ing tank ST-26 kanthi pigura khusus, dumadi saka rong bagean lan duwe winch khusus kanggo ngangkat trawl menyang posisi transportasi. Saben bagean saka trawl kasusun saka telung rollers. Saben roller diputer bebas ing sumbu umum lan ora gumantung ing loro liyane. Iki ndadekake luwih bisa nyalin unevenness saka terrain lan kanthi mangkono nambah prosedur trawling.

Roller gauge trawl ST-26


Badan kerja trawl ST-26


Sanajan bobote kurang (1,8 ton) lan damping musim semi sing apik, trawl duwe kekurangan tartamtu: resistensi sakabèhé kurang kanggo bledosan, lan rollers dhewe kudu diganti sawise telung bledosan.

Trawl ST-26 sawise bledosan tambang. Roller sisih tengen (sadawane tank) bagean wis rampung numpes


Trawl roller kanggo tank T-28 dikembangake ing pabrik NATI ing Moskow ing taun 1938, tes kasebut ditindakake ing Mei-Juni 1939. Trawl bisa dipasang ing tank T-28 lan teknik IT-28. tank tanpa reworking mobil hull. Sawise tes, militèr dianjurake kanggo nambah survivability saka trawl kanggo 10-15 bledosan ing bagean (tinimbang 2-3) lan nambah maneuverability saka tank karo trawl diinstal. Diputusake kanggo nyoba conto sing dimodernisasi ing musim panas lan musim dingin taun 1940.

T-28 kanthi trawl roller ngatasi alangan


Ngrusak tambang ing ngisor arena skating trawl


Kanthi wiwitan perang Soviet-Finlandia, ana kabutuhan penting kanggo macem-macem alat teknik, lan pisanan, trawl tambang. Tanduran Leningrad No. 185 im. Kirov lan No.. 174 im. Voroshilov wis ing Desember 1939 nggawe conto trawls pisanan. Sabanjure, seri trawl tambang disk digawe kanthi jumlah 142 potong. (93 trawls diprodhuksi dening pabrik Kirov lan 49 dening tanduran No. 174 dijenengi miturut Voroshilov). Trawls mlebu tentara aktif ing Februari-Maret 1940. Senadyan resistance kurang kanggo bledosan (sawise bledosan pisanan, tambang bengkok), trawls kasil digunakake ing brigade tank 20 lan 35 lan batalyon tank saka tentara 8.

Pabrik trawl disk anti-mine No. 174 ing tank T-26


Proyek sing menarik saka tank penyapu ranjau listrik dikembangake ing Oktober 1940 ing SKB-2 saka Pabrik Leningrad Kirov. Penulise yaiku O. Serdyukov lan G. Karpinsky. Ing April 1941, model mesin iki digawe. Karya sakteruse wis mandheg.

Proyèk kasebut nyedhiyakake instalasi peralatan listrik khusus ing basis tank serial KV-2. Mesin dynamo, liwat antena sing ana ing njaba ngarep awak, nggawe medan elektromagnetik, sing, ing jarak 4-6 m saka tank, nyebabake tambang njeblug karo sekring listrik utawa detonator listrik. Instalasi kasebut dites tanggal 14 April 1941 lan dikonfirmasi kemungkinan ngrusak tambang kanthi cara iki. Penyapu ranjau uga nyedhiyakake peralatan kanggo ngangkut, nyelehake lan mbledhosake biaya bledosan saka jarak adoh nganti 1 ton (Inggris bakal nyedhaki skema kasebut kanggo ngrusak benteng mung ing taun 1944 nalika nyiapake operasi pendaratan ing Normandia).

Proyek tank sapu ranjau listrik adhedhasar tank abot KV-2


Tes lan pengalaman perang Soviet-Finlandia sabanjure nuduhake kaluwihan trawl roller, nyetel syarat liyane kanggo trawl anti-mine lan pungkasane bisa mbentuk penampilan umum.

Sayange, kabeh jinis trawl anti-tambang ing wiwitan Perang Donya II tetep ing tingkat prototipe. Padha ora melu ing pasukan.

SAJRONE PERANG

Kanthi wiwitan Perang Patriotik Agung, cara utama kanggo ngatasi ranjau utawa ngatur jalur kasebut yaiku cara manual. Nanging mbutuhake gedhe efforts , wektu owahan (utamané ing wayah wengi) lan diiringi losses abot saka sappers. Kajaba iku, ing sawetara kasus, karya ing equipping peranganing ing minefields bisa ngeweruhi dening mungsuh, minangka asil kang unsur surprise ilang dening panyerang (kaya kedaden ing Kursk Bulge karo sappers Jerman). Mulane, kanthi wabah perang, karya pengembangan trawl tambang terus, nanging kanthi cepet. Ing taun pisanan perang, sawetara jinis trawls roller disc dikembangake.

Pisanan saka wong-wong mau minangka alangan nggeret kanggo traktor utawa tank lan kasusun saka 17 cakram gandheng kang spurs khusus ditempelake kanggo nambah proses trawling. Nyalin terrain diwenehake dening celah ing antarane poros lan bolongan disk. Prototipe trawl kasebut digawe ing Leningrad.

Proyek trawl tambang Leningrad. Musim panas 1941


Trawl kapindho sing padha dirancang ing pabrik Dormashina ing Rybinsk. Iku kasusun saka pigura lan wolung disk sing ditanam ing poros umum. Nanging ora ana trawl iki sing ditampa ing layanan amarga bobote gedhe lan tahan kanggo bledosan.

Tanduran trawl "Dormashina"


Ing wiwitan taun 1942, karya diterusake ing trawl anti-mine PT-34, sing diwiwiti ing taun 1941, lan ing wulan Agustus ing taun sing padha, produksi serial kasebut diwiwiti. Ing taun 1941, amarga mundur saka Tentara Abang lan relokasi industri, karya trawl dilereni. Padha dieling-eling ing pungkasan perang Moskow, ing ngendi tambang anti-tank Jerman nyebabake kerugian sing nyata ing sawetara unit tank.

Trawl dikembangake ing rong versi. Trawl sing dirancang dening D. Trofimov minangka struktur rong bagean sing murah, ing ngendi roller digawe saka beton bertulang.

Trawl D. Trofimova


Ing trawl guru Akademi Teknik Militer, Kolonel P. Mugalev, awak kerja trawl digawe saka rol sing dirakit saka disk sing dicap kanthi sepatu khusus sing digawe saka baja utawa wesi sing dipasang. Ing musim semi taun 1942, karya trawl diterusake.

Insinyur militer Pavel Mikhailovich Mugalev


Ing Mei 1942, telung trawl tambang tank diprodhuksi, loro mau dirancang dening D. Trofimov lan P. Mugalev. Trawl katelu dibangun saka rollers trek tank T-34-76, nanging amarga rega dhuwur lan bobot abot, iku ora diijini kanggo dites. Adhedhasar asil tes kasebut, kesimpulan ing ngisor iki ditindakake: D. Trawl Trofimov nuduhake inefisiensi trawling, utamane ing musim dingin. Rol sing bentuke amba ora klelep ing salju lan ora cukup tumindak ing tutup tekanan tambang. Trawl P. Mugalev dadi luwih dipercaya lan prasaja. Komisi Negara nyaranake supaya trawl Mugalev diowahi saka telung bagean dadi rong bagean lan dilebokake ing layanan.

Versi pisanan (eksperimen) saka trawl Mugalev


Versi kapindho (sing disederhanakake) saka trawl Mugalev, sing disedhiyakake kanthi jeneng merek PT-34



tawaran trawl Mugalev


Ing mangsa panas taun 1942, kanthi jeneng merek PT-34 (trawl tambang kanggo tank T-34), dilebokake ing layanan, nanging wiwitan produksi serial ditundha nganti musim gugur taun 1942. Ing musim gugur, trawl. Iki maneh dimodernisasi supaya bisa dipasang ing kabeh jinis tank abot lan medium lan sawise tes sabanjure ing Maret 1943, produksi kasebut diwiwiti ing indeks PT-3 ing Pabrik Mesin Tula "Komsomolets".

Trawl PT-3 ing tank T-34-76


Bobot total trawl PT-3 yaiku 5300 kg; dawa trawl - 2870 mm, jembaré - 3820 mm; kacepetan trawling - 10-12 km / h. Jembaré jalur trawling yaiku rong trek saben 1200 mm. Wektu instalasi trawl dening kru yaiku 60 menit. Sayange, discharge darurat saka tank ora kasedhiya. Trawl PT-3 tahan saka 3 nganti 5 bledosan, sawise iku perlu ndandani utawa ngganti lengkap. Iku gampang disassembled ing lapangan kanggo ndandani lan transportasi. Transportasi ditindakake ing rong kendaraan ZIS-5 utawa siji kendaraan Studebaker US6.

Trawl gampang ngatasi lereng nganti 25 ° lan lereng nganti 30 °, semak semak lan wit tunggal nganti 20 cm ing potongan ngisor, pager kawat, parit, saluran komunikasi, parit nganti ambane 2,5 m lan tembok vertikal nganti 0,6 m bisa digunakake sanajan ana tutup salju nganti ketebalan 0,4-0,5 m.

Rintangan sing nggegirisi kanggo trawl yaiku: rawa-rawa, pecahan gedhe saka tembok watu, wit-witan sing luwih kandel saka 20 cm, selokan lan corong sing ambane luwih saka 2,5 m, scarps kanthi dhuwur tembok luwih saka 0,6 m lan terrain kanthi transisi sing cetha saka keturunan menyang. munggah lan bali.

Tes trawl PT-3 kanggo ngrusak. Musim panas 1942


Trawl disusun kaya ing ngisor iki: ing mata struktur cast, dilas menyang piring waja ngarep ngisor saka lambung tank, pigura logam sing dilas saka trawl digandhengake. Fastening ditindakake kanthi bantuan pin silinder sing dipasang kanthi pin cotter. Rangka trawl ditahan ing ngarep tank kanthi suspensi kabel. Ing mburi pigura, traverse wis hinged, liwat pipe spacer kang liwat trawl as. Sepuluh cakram trawling lenggah ing poros kanthi longkangan gedhe, mbentuk rong bagean. Free kebangkrutan disk ing sumbu nyebabake nyalin roughnesses cilik saka distrik. Posisi disk sing stabil sajrone gerakan trawl liwat terrain diwenehake dening pundhak kopling spacer. Lengan spacer uga dipasang ing poros trawl. Saben disk ing keliling dilengkapi spurs nyapu, sing dimaksudake ora mung kanggo mindhah tekanan menyang drive tambang, nanging uga kanggo nambah stabilitas awak disk marang bledosan tambang. Nalika tambang anti-tank biasa njeblug, 3-4 spurs mabur, sing rada nyuda linuwih trawling. Minangka bagéan individu saka trawl (spurs, spacer, cakram, etc.) sing numpes, padha diganti karo anyar. Rantai mbalikke dirancang kanggo mesthekake gerakan tank mineweeper ing mbalikke, kanggo matesi Mudhunake poros karo rollers menyang trenches lan kanggo mesthekake rotasi tank minesweeper.

Desain trawl PT-3 bisa dilipat. Instalasi ing sembarang tank medium linear lan dismantling bisa digawa metu ing lapangan dening kru tank, lan tanpa nggunakake peralatan ngangkat khusus.

Trawl PT-34 (PT-3). Nggambar


Bebarengan karo PT-3 nalika Perang Patriotik Agung, desain trawl liyane dikembangake lan diuji. Wigati yaiku conto eksperimen trawl sing mbledhos, sing minangka piranti khusus kanggo tank. Iku kasusun saka kaset lan sepuluh biaya bobot 5 kg saben. Nalika tank dipindhah, biaya kasebut dibuwang saka kaset menyang lapangan ranjau siji-sijine ing interval tartamtu lan njeblug, mbentuk jalur. Nanging, amarga cacat desain serius, trawl iki ora dilebokake ing layanan.

Ending dadi...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    1 September 2015
    Artikel sing menarik lan akeh foto!
  2. +1
    1 September 2015
    menarik. Lan pangembangan luwih maneka warna lan dipercaya tinimbang "Montgomery freaks".
    1. +2
      1 September 2015
      Kutipan saka: inkass_98
      liyane mawarni-warni lan dipercaya saka freaks Montgomery.

      kepiye babagan "jenius Teutonik peteng"? Prototipe Räumer S. Krupp dijupuk dening Amerika ing Hillersleben taun 1945. Iki dianggep yen omong kosong 130 ton bakal ngrusak tambang.
  3. +2
    1 September 2015
    Apik banget, artikel informatif. Penulis - matur nuwun kanthi sanget! Muga-muga endinge ora nguciwani uga.
  4. +1
    1 September 2015
    Matur nuwun kanggo artikel sing menarik, aku ngarep-arep terus karo wong manca yen bisa
    1. 0
      1 September 2015
      Kutipan: 31 rus
      lan manca yen bisa

      miturut minesweepers Jerman, misale jek, ana materi ing VO. Enak kanggo estetis ngguyu
  5. +1
    1 September 2015
    Penambangan III
    kok ga ganteng eseman
    dhasar - PzKpfw III
  6. 0
    1 September 2015
    nggawe medan elektromagnetik, sing ing jarak 4 - 6 m saka tank nyebabake bledosan tambang kanthi sekring listrik utawa detonator listrik.

    Apa ana sing bisa nerangake fisika proses kasebut?
  7. +1
    2 September 2015
    Aku ora ngerti yen sweeps tambang wis wiwit dikembangaké malah sadurunge perang.
  8. 0
    3 September 2015
    Matur nuwun kanggo artikel kasebut, aku ngarepake terus.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"