Niat becik para “reformis” aja nganti bingung

299
Niat becik para “reformis” aja nganti bingung1 September nggawa informasi anyar babagan kelanjutan "reformasi" pendidikan Rusia. Menteri Pendidikan Dmitry Livanov nuduhake crita babagan inovasi kasebut karo masarakat. Pranyata wiwit tanggal 1 September iki ing kabeh sekolah Rusia wajib ngajar rong basa manca kanggo saben siswa saka kelas lima nganti kelas sanga.

Aku seneng ngarep-arep yen kepala sekolah lan pendidik sinau babagan inovasi sabanjure "reformis" ora saka publikasi koran lan laporan media, nanging diwenehi kabar sadurunge.

Nanging, kanggo kita, wahyu saka Menteri Livanov isih dadi alesan kanggo mikir. Apa pendidikan kita tumuju ing arah sing bener?

Lingkungan sing luar biasa - pendidikan - nyangkut saben anggota masyarakat. Saben kita minangka mahasiswa ing sistem pendhidhikan, utawa kerja ing kana, utawa minangka sedulure sing sinau lan / utawa mulang. Dadi, mesthi ditrapake kanggo kabeh wong lan kabeh wong. Ing wektu sing padha, mbok menawa mung menteri dhewe lan wakile sing marem karo kualitas sistem pendidikan kita. Masyarakat liyane ora seneng. Tingkat kawruh saya mudhun, beban siswa saya mundhak. Guru diiseni laporan lan kakehan standar.

Lan ing kene ana inovasi liyane, sing diwenehake dening kantor Livanov minangka prestasi gedhe. Iki uga disebut "kreatif" - standar sinau anyar.

Sekolah bakal ngalih menyang standar pendidikan anyar wiwit 1 September. Institusi pendidikan sing durung siyap kanggo iki diwenehi wektu transisi kanggo adaptasi. Menteri Pendidikan lan Ilmu Pengetahuan Dmitry Livanov ngomong babagan iki ing Sarapan Bisnis ing Rossiyskaya Gazeta.

Wiwit tanggal 1 September, kelas lima pindhah menyang wulangan miturut standar anyar, ing ngendi iku tetep: basa manca kapindho minangka unsur wajib ing kurikulum sekolah, "ujare menteri. Dheweke nyathet yen "basa manca manggoni papan sing pantes ing ruang lingkup kurikulum sekolah. Iki ora mung sarana komunikasi, nanging uga sarana ngembangake memori lan kecerdasan bocah.

Iku bakal katon yen niat apik - kanggo ngembangake memori bocah lan kapinteran. Sapa sing nglawan? Kabeh kanggo.

Nanging cara apa sing ditawakake kanggo pangembangan iki? Basa manca nomer loro kanggo saben siswa kelas lima-sanga.

Opo sing iso tak unekke? Niat becik para “reformis” aja nganti bingung. Kabeh karusakan tansah dileksanakake ing gendéra tumitah. Ora ana sing bakal miwiti ngganti pendhidhikan, ujar manawa tujuane kanggo nyuda tingkat pendhidhikan lan stupefaction umum saka populasi negara. Reformasi bakal diwiwiti sacara eksklusif kanggo "perbaikan", "pendalam", "kanggo nguwasani teknik canggih" lan "ngadopsi pengalaman donya".

Iki minangka cara reformasi pendidikan ing negara kita wiwit, lan sabenere tujuan apik sing diumumake. Apa sejatine? Lan nyatane, kita duwe reformasi mekanisme sing kompleks sajrone pirang-pirang dekade. Akibate, kabeh masyarakat mung ora marem.

Mulane, nalika kita dikandhani yen basa manca sing kapindho ditepangake ing sekolah kanggo saben wong lan kanggo kabeh wong, banjur tembung babagan "perkembangan memori lan kecerdasan bocah" kudu dikurung. Lan sadurunge iku, ora ana sing ngurusi memori lan otak bocah-bocah sekolah, ora ngembangake lan ora mikir babagan iki? Kita disuaraake kanthi tujuan sing padha, mung sakperangan alesan cara kanggo nggayuh kasebut ing wangun "reformasi pendidikan" nyebabake asil sing beda-beda. Bocah sekolah, budhal sekolah, kurang ngerti. Kurang saben taun. Dheweke ora sinau babagan cara mikir, wis dilatih pirang-pirang taun babagan lulus mekanik Ujian Negara Bersatu.

Ayo takon dhéwé sawetara pitakonan lan njawab.

Apa apik yen saben warga Rusia ngerti basa manca?

OK apik. Iki sing ditindakake dening sistem sekolah kita. Saben uwong sinau siji basa manca, ing sekolah khusus basa saiki padha mulang loro. Ing sawetara wilayah, saliyane iki, uga mulang basa nasional. Contone, ing Tatarstan - Tatar.

Semono uga kahanan saiki. Sing kepengin ngembangake kemampuan filologi anak, dheweke dikirim menyang sekolah basa. Sapa sing ora nganggep penting - ora menehi ana.

Lan saiki - anyar "reformasi". Standar pendidikan anyar. Saiki saben sekolah bakal duwe rong basa. Nyatane, saben sekolah ing Rusia kudu dadi sekolah basa.

Kenapa?

Yen sampeyan ngenalake siji basa maneh ing kurikulum sekolah saben, aku nandheske, saben sekolah ing negara, banjur ana sawetara pitakonan.

Program sing dilakokno sadurunge rada dimuat lan diisi karo kawruh, amarga sampeyan kanthi gampang nambah subyek anyar lan serius? Yen mangkono, kenapa Kemendikbud nganti pirang-pirang taun nindakake program sing ringkih lan unloaded iki?

Yen program sing ditrapake sadurunge wis jenuh lan dimuat nganti watesan, mula kenapa kakehan, nambah item tambahan kanggo kabeh wong?

Yen sampeyan nambahake program kasebut, sampeyan kudu njupuk soko, yen ora, bocah-bocah miskin bakal lungguh ing sekolah nganti pirang-pirang dina. Apa nambah basa liyane?

Anakku sing ragil lagi sekolah, sing mbarep lulus sekolah taun iki. Aku ngerti tingkat loading lan overloading anak sekolah. Program, jumlah jam lan pelajaran duwe watesan fisik dhewe. Nambah item anyar iku arang banget angel, yen ora mokal.

Nanging pitakonan utama ora iki. Pitakonan utama yaiku: kenapa? Apa sebabe nambahake basa wajib liyane ing sekolah? Referensi Livanov kanggo Latin lan Yunani kuna ing sekolah kraton ora bisa ditindakake. Iki minangka alesan kosong kanggo ngapusi kita.

Yagene saben warga Rusia kudu ngerti rong basa manca?

Ngomong ing luar negeri? Dadi persentase cilik saka warga kita menyang kana.
Kanggo golek kerja ing luar negeri? Nanging apa panyedhiya perusahaan Barat kanthi tenaga kerja Rusia sing nganggo basa tuan rumah dadi prioritas kanggo Kementerian Pendidikan Rusia? Yen mangkono, banjur kandha kanthi jujur. Kita nyiapake tenaga kerja kanggo Anglo-Saxon, kanggo para master ing jagad iki. Dheweke pengin kita kabeh nganggo basane. Padha dadi nyaman.

Ing kahanan ngendi universitas lan ilmuwan Rusia muni weker lan nulis bab Kurangé populasi kolosal ing kesusastraan ing Rusia, kawruh miskin siswa saka basa Rusia (loro ditulis lan malah lisan!), Apa basa kudu sinau malah luwih kasebut kanthi teliti, ing. sekolah? Rusia utawa liyane, manca? Saiki kita wis akeh banget basa Inggris ing sekolah, iku perlu kanggo suda. Nambahake jam bebas menyang:

- basa Rusia lan sastra Rusia;

- critane Rusia lan donya;

- matématika.

Sekolah kudu ngajari patriot. Lan patriot Rusia. Sampeyan bisa tresna soko mung yen sampeyan ngerti. Mulane, luwih akeh basa Rusia, budaya Rusia ora bakal natoni bocah-bocah sekolah. Nanging basa manca liyane ora bakal nambahake rasa patriotisme marang kita ing pendhidhikan para mudha.

Mulane, jawaban kudu - ora, ora perlu! Basa Rusia pungkasane kudu dadi prioritas ing Rusia. prioritas mutlak.

Nanging kanggo patriot Rusia, iki jelas. Cetha kanggo warga Rusia yen buku teks sejarah kudu dadi siji, lan mulane, siji. Kanthi cara sing padha, kanthi nyabotase nggawe buku teks sejarah sing digabungake, sing mesthine bakal digawe kanthi prentah langsung saka presiden, kanggo wektu iki Menteri Pendidikan Livanov uga nyabotase masalah basa.
Lan bebener iku. Lan Menteri Livanov dhewe ngomong babagan iki.

Kita ngrembug topik iki karo duta besar Jerman lan Italia. Dheweke percaya yen basane kudu diwulangake ing luwih akeh sekolah. Aku pengin narik kawigaten sampeyan yen wiwit tanggal 1 September, kelas lima pindhah menyang wulangan miturut standar anyar, sing nyatakake yen basa asing kapindho minangka unsur wajib ing kurikulum sekolah.

Sing masalah. Duta pengin! Lan amarga duta besar Jerman lan Italia pengin, Livanov ora bisa nolak ...

Livanov lan timnya mundur! Reformasi pendidikan cukup. Ayo bocah-bocah sinau kanthi tentrem. Ayo guru mulang kanthi tentrem.

Lan sapa sing pengin sinau rong basa manca isih bisa sinau ing sekolah basa khusus saiki.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

299 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 87
    6 September 2015 05:50
    Salam kanggo kabeh! Aku ndhukung kanthi lengkap pendapat penulis artikel kasebut!
    1. + 46
      6 September 2015 06:05
      Quote: Jeneng
      Salam kanggo kabeh! Aku ndhukung kanthi lengkap pendapat penulis artikel kasebut!


      Aku ndhukung artikel kasebut bener.
      1. + 46
        6 September 2015 07:02
        Kutipan: Loner_53
        Aku ndhukung artikel kasebut bener.

        Aku uga bakal nggedhekake artikel kanthi ukuran artikel KUHP kanthi tembung "mungsuh rakyat."
        1. + 19
          6 September 2015 08:53
          anak ing sekolah, garwane saka guru .., centners saka sampah kertas ing knapsacks lan ton saka laporan ing folder, learning iku cahya, nanging learning ing sekolah Russian modern punika ZDTs lengkap !!!!
          Lan kenapa rong basa banjur? kanggo pangembangan memori norma 7-8, pira Ulyanov mesthine ngerti?????
          1. + 30
            6 September 2015 10:20
            Kutipan saka severniy
            Lan kenapa rong basa banjur? kanggo pangembangan memori norma 7-8, pira Ulyanov mesthine ngerti?????

            Pitakonan iku, ing ... iku perlu! Ora bisa nemokake tembung sing apik babagan pendidikan saiki. Lan pasuryan Libanon isih padha! Perasaan yen saben wong sing pengin duwe dheweke ing sekolah, lan saiki dheweke metu ing sekolah.
            1. + 21
              6 September 2015 11:54
              Kutipan: Oleg147741
              Lan pasuryan Libanon isih padha!

              Ambyar, abang mumet...
              Padha lungguh mudhun kanggo muter kertu Teddy bear, hare lan fox. Bunny ngandika:
              "Aja ngapusi!"
              Teddy bear ndhukung dheweke:
              "Lan sapa sing ngapusi, kita bakal ngalahake dheweke ing pasuryan ... Ing pasuryan abang sing ora sopan ..."
            2. +8
              6 September 2015 13:19
              Pitakonan iku, ing ... iku perlu! Ora bisa nemokake tembung sing apik babagan pendidikan saiki. Lan pasuryan Libanon isih padha! Perasaan yen saben wong sing pengin duwe dheweke ing sekolah, lan saiki dheweke metu ing sekolah.

              Oleg, mesthine ora sopan, nanging miturut pendapatku, aku uga ora weruh alasan liyane kanggo gething kasebut. Sanajan, ing sisih liya, iki bisa uga amarga ora ana tingkat pangembangane dhewe.
              1. AVG
                +6
                7 September 2015 16:26
                Kutipan: Vladimir 1964
                Oleg, ora sopan mesthi ...

                Lan ing mratelakake panemume, isih banget alus. Contone, karo EG iki, kabeh masyarakat wis outraged kanggo watesan, lan mentri "nempatno ing kita karo piranti" lan pirso EG liyane kanggo kelas papat uga. Lan yen introduksi saka "EG wisuda" isih bisa diterangake dening equalizing kasempatan kanggo mlebu universitas, banjur carane kanggo nerangake ejekan seragam iki bocah? Nyuwun
          2. + 14
            6 September 2015 20:40
            Kutipan saka severniy
            sinau iku entheng, nanging mulang ing sekolah Rusia modern minangka ZDTS lengkap !!!!

            Cara tradisional saka kula - nalika nerangake kualitas pendidikan sekolah kita. Iki minangka kejutan utama saka sistem pendidikan kita ing taun-taun pungkasan. Yo-my, sing kita mundhakaken?????
            1. +1
              8 September 2015 05:00
              Salah nulis!
              Kudu nulis SDRASTE!
              Kanggo saluran pertama negara SHAME!
              Kirill Kleymenov
              Wakil Direktur Jenderal Channel One, Direktur Direktorat Program Informasi.
              Lair ing Moscow. Ing taun 1994 piyambakipun lulus saking Departemen Romano-Jerman Fakultas Filologi Moscow State University.
              Ing taun 1990, piyambakipun dados editor-in-chief ing Broadcasting Asing saka USSR State Television lan Radio Broadcasting. Sajrone wolung sasi ing 1991 dheweke dilatih ing Universitas Negeri Finlandia ing Helsinki. Saka spring saka 1992, piyambakipun nyambut damel ing stasiun radio FM: presenter program informasi "Radio 101", presenter program musik saka radio "Rocks". Ing podo karo, dheweke kerja minangka koresponden kanggo agensi Interfax.
              Ing Mei 1993, nalika terus bisa ing radio, piyambakipun dados editor saka program informasi internasional "Telemorning" (Channel I "Ostankino"). Ing Juli 1993, dheweke dadi presenter kolom "Chronicle of the Day" ("Telemorning"). Wiwit Juni 1997 - presenter program informasi ing Channel One. Wiwit Mei 2004 nganti November 2004 - Sekretaris Pers Presiden, Wakil Kepala Departemen Humas OAO Lukoil.
              Nganggo basa Finlandia, Inggris lan Swedia. Dheweke seneng olahraga banyu. rabi.
              1. +2
                8 September 2015 23:39
                Kutipan saka: reducer
                Kirill Kleymenov
                Wakil Direktur Jenderal Channel One, Direktur Direktorat Program Informasi.[...]
                Nganggo basa Finlandia, Inggris lan Swedia.

                Lan wong Rusia? Wonten, dear pangurangngendi sampeyan entuk informasi, ana apa-apa bab Russian? Apa dheweke duwe? Lan yen mangkono, nganti pira - nganggo kamus? ngguyu
            2. -1
              8 September 2015 16:15
              isin kanggo negara
          3. +2
            7 September 2015 00:30
            Lan kenapa rong basa banjur? kanggo pangembangan memori norma 7-8, pira Ulyanov mesthine ngerti?????
            Bubar aku maca Aldanov "Sétan Bridge", ing abad 18-19 lètnan prasaja ing tentara Suvorov penniless, nanging ngerti Perancis, Jerman, lan Inggris sethitik. Perwira Inggris sing sombong Nelson ora sumunar kanthi kawruh basa eseman
            1. + 10
              7 September 2015 10:15
              jktu66, Kowe lali yen para punggawa iku anak-anake para bangsawan. Padha duwe pribadi mulang (tutor) sing sedina muput. Lan dheweke kudu ngajari subjek sing beda-beda tinimbang sing saiki disinaoni bocah-bocah. Iku bakal logis kanggo nawakake basa manca kapindho (lan malah katelu) minangka kursus elektif (sing pengin sing kasengsem). Yen ora, bakal dadi manawa dheweke pengin sing paling apik, nanging bakal kaya biasane.
        2. +8
          6 September 2015 09:41
          Kutipan: VseDoFeNi
          Kutipan: Loner_53
          Aku ndhukung artikel kasebut bener.

          Aku uga bakal nggedhekake artikel kanthi ukuran artikel KUHP kanthi tembung "mungsuh rakyat."

          Ide sing apik. Enak gawe galeri potret musuhe Rakyat kabeh, judule "Dheweke Dikarepake Rakyat, Kepeksa Ngadhepi Pengadilan Rakyat"
        3. SSR
          + 44
          6 September 2015 10:33
          Kutipan: VseDoFeNi
          Kutipan: Loner_53
          Aku ndhukung artikel kasebut bener.

          Aku uga bakal nggedhekake artikel kanthi ukuran artikel KUHP kanthi tembung "mungsuh rakyat."

          Kelas 7, pelajaran jumat 8!!! Ngalahake sekolah seni. Setu 6 wulangan. Siji-sijine subjek sing dituju menyang tutor yaiku basa Inggris.
          Aku ora pengin nulis apa sing nggodhok ing jiwaku ..... Amarga aku bakal ngregedi kabeh forum .... Nanging nalika One tato babagan transfer 1 September ngandika banjur Livanov babagan rong basa ... .....
          Aku pengin nyuwek ilatku nganggo tanganku.
          Kayane wong-wong mau kanthi sengaja diunggahake, supaya wong-wong ora duwe wektu kanggo nggoleki, nggoleki lan takon - apa sing kedadeyan?!
          1. + 17
            6 September 2015 13:23
            Kelas 7, pelajaran jumat 8!!! Ngalahake sekolah seni. Setu 6 wulangan. Siji-sijine subjek sing dituju menyang tutor yaiku basa Inggris.
            Aku ora pengin nulis apa sing nggodhok ing jiwaku ..... Amarga aku bakal ngregedi kabeh forum .... Nanging nalika One tato babagan transfer 1 September ngandika banjur Livanov babagan rong basa ... .....
            Aku pengin nyuwek ilatku nganggo tanganku.
            Kayane wong-wong mau kanthi sengaja diunggahake, supaya wong-wong ora duwe wektu kanggo nggoleki, nggoleki lan takon - apa sing kedadeyan?!


            Aku, Roman, kelas 5, kepinginan padha. Mulane, nalika godhok lan sampeyan pindhah kanggo basa, njupuk kula karo sampeyan, ana akeh LADIES karo basa, ana cukup kanggo kabeh.
        4. + 21
          6 September 2015 17:31
          Aku ngetik telusuran "Petisyen kanggo mundur saka Livanov", iki sing ditemokake:
          "Deputi saka telung fraksi Duma oposisi nimbali presiden kanggo nimbang mundur saka kepala Departemen Pendidikan lan Ilmu Pengetahuan. United Russia ora mlebu banding, nanging, miturut speaker Sergei Naryshkin, ndhukung telpon kanthi lisan. Nanging, ahli percaya yen nasibe menteri bakal diputus mung sawise diskusi antarane pimpinan partai, perdana menteri lan presiden.
          Sadurungé, Front Popular, bebarengan karo deputi Duma Negara saka kabeh fraksi, miwiti koleksi kabeh-Rusia tanda tangan kanggo mundur Livanov.
          Perdana Menteri, sing uga mimpin partai Rusia Bersatu, Dmitry Medvedev, ngomong minggu kepungkur ing Duma Negara kanthi laporan pemerintah, nolak proposal kanggo mundur Livanov.
          Tebak kapan kuwi? 22 April 2013.
          http://vz.ru/politics/2013/4/22/629795.html
          1. +3
            7 September 2015 01:17
            Kutipan saka lidy
            Perdhana Mentri Dmitry Medvedev, sing uga mimpin partai Rusia Bersatu, nolak mundur Livanov ing pidato minggu kepungkur ing Duma Negara kanthi laporan pemerintah.
            Pasal 83 Presiden Federasi Rusia:

            a) milih, kanthi idin saka Duma Negara, Ketua Pemerintah Federasi Rusia;

            b) nduweni hak kanggo ketua rapat-rapat Pemerintah Federasi Rusia;

            c) mutusake mundur saka Pamrentah Federasi Rusia;

            e) ing saran saka Ketua Pemerintah Federasi Rusia milih lan mecat Wakil Perdana Menteri Federasi Rusia, menteri federal;
          2. +6
            7 September 2015 16:01
            Kutipan saka lidy
            Popular Front, bebarengan karo deputi State Duma saka kabeh fraksi, miwiti koleksi kabeh-Rusia tanda tangan kanggo mundur Livanov.

            Artikel sing dibutuhake. Sekolah wis overloaded. Kelas gedhe banget, saben 25 wong, guru dudu tutor, ora bakal bisa tekan kabeh. Ing kahanan kaya mengkono - rong basa, iki tumindak unjustified, voluntarism. Iki bisa dadi panyuwunan sekolah individu, kelas individu, kanthi ngisi 10-15 siswa, kanthi nyuda beban wajib ing sawetara mata pelajaran liyane. Reformasi kanggo reformasi. Ora kudu kaya ngono! Ing pendidikan kejuruan sing luwih dhuwur lan menengah, sistem Bologna diadopsi, sing ora nyukupi syarat produksi kita, nanging ngarahake latihan personel kanggo luar negeri. Kanggo apa? Lan saiki uga kedadeyan karo pendidikan menengah umum - persiapan kanggo negara manca? Kejahatan ora cukup kanggo kepemimpinan kasebut. !!!
            1. +1
              8 September 2015 02:58
              Aku kepengin weruh carane akeh lulusan saka sekolah non-linguistik wis nguwasani siji basa manca? Nah, supaya bisa ngomong sethithik, ngerti lan maca? Aku sangsi sing ana akeh kuwi malah ing sekolah apik.
              1. 0
                21. november 2015 15:11
                Kutipan saka Nata24
                Aku kepengin weruh carane akeh lulusan saka sekolah non-linguistik wis nguwasani siji basa manca? Nah, supaya bisa ngomong sethithik, ngerti lan maca? Aku sangsi sing ana akeh kuwi malah ing sekolah apik.


                Iki mung mbuktekake yen basa manca kudu dijupuk saka tembok sekolah, lan jam sing dibebasake kudu disebarake ing antarane basa Rusia, matematika, lan liya-liyane. Luwih cepet, luwih efisien lan luwih migunani. Pinten dhuwit lan saraf bakal disimpen ing sekolah.
        5. +2
          8 September 2015 12:52
          Slamet, Menteri Pendidikan ngenalake subjek tambahan ing panyuwunan duta besar asing
          dadi sesuk duta bakal njaluk mbatalake sinau saka pribumi, Rusia lan Livanov bakal mangsuli yavol
          partai genose. Pitakonan kanggo penjamin kita, apa sampeyan ora weruh yen Vladimir Vladimirovich minangka menteri
          pendidikan ora nyukupi lan sengaja ngrusak sistem pendidikan.
    2. + 32
      6 September 2015 08:05
      Aku ora ngerti ngendi penjamin kita lan pemerintah nggoleki, apa ora wektune susahe para reformis, kanggo ambruk.
      sistem pendidikan, terus tanggung jawab lan bali menyang sistem pendidikan Soviet.
      Dheweke diowahi dadi titik nalika survey sing ditindakake dening Ren TV, para mudha ora ngerti akehe samudra ing bal kita, ana panemu yen elit sing ngatur, sanajan ora bisa diarani elit.
      mupangati duwe budak sing buta huruf. Kayane aku wis teka wektu kanggo takon pimpinan negara
      kanggo kabeh reformasi sing ora kompeten.
      1. + 11
        6 September 2015 09:01
        Kutipan saka: go21zd45few
        Aku ora ngerti ngendi penjamin kita lan pemerintah nggoleki, apa ora wektune susahe para reformis, kanggo ambruk.
        sistem pendidikan, terus tanggung jawab


        Iki dudu wektu, nanging wektune! lan miwiti karo pahlawan revolusi Fursenki !!!, lan kabeh jenenge!
        Kutipan saka: go21zd45few
        bali menyang sistem pendidikan Soviet.


        dudu wong sing paling bodho ing negara iki wis suwe ngomong babagan iki !!! sistem paling stabil lan buktiaken!
        1. + 24
          6 September 2015 17:38
          Ana diskusi babagan artikel iki sawetara dina kepungkur ing situs web koran Vzglyad. 2000 wong ngomong kanggo ndhukung proposal Starikov. Mangkene apa sing ditulis pangguna:
          "Sekte HSE ora bakal tenang nganti ngrusak pendhidhikan kita, nyatane, dheweke ngetrapake kurikulum kolonial marang kita, kaya ing sekolah metropolitan. Fisika - jam wis suda ping 1,5. Biyen diwulangake 5 taun. saiki 3 taun. Wiwitan analisis (matematika 10- 11) dibusak saka kurikulum sekolah wajib Mung Inggris kanggo ngawula kapentingan saka administrasi kolonial.
          Apa sing arep diajak ngomong, sanajan Irina Yarovaya, wakil ketua Duma Negara, muni weker. aku quote:
          "Sajrone wektu sinau ing sekolah kita, bocah sinau basa Rusia kanthi jumlah 866 jam, lan manca - 939 jam. Ing wektu sing padha, Kamentrian Pendidikan lan Ilmu Pengetahuan uga bakal ngenalake USE wajib ing basa manca, uga sinau basa manca kapindho. Warga negara apa sing kita mundhakaken?

          Supaya ora dadi unfounded, aku uga ngutip Guru Terhormat Rusia, Profesor Madya Universitas Pedagogi Negara Rusia. Herzen Sergei Evgenievich Rukshin babagan reformasi pendidikan:

          "Umume dokumen dikembangake dening bunderan sempit wong sing ana hubungane karo Sekolah Tinggi Ekonomi, dipimpin dening Rektor Yaroslav Kuzminov. Aku sengit karo teori konspirasi, nanging aku ora bisa ngerteni manawa salah sawijining reformis utama, staf HSE. anggota, minangka wakil Bank Dunia kanggo pendidikan ing RF: Lan ing 2005 aku ana ing AS ing seminar internasional lan ing kana aku ketemu Helen Wolfensohn, garwane mantan presiden Bank Dunia, lan dheweke kandha, "Miturut pendapat kita. , Rusia ora cukup sugih kanggo nyedhiyakake sistem pendidikan sing apik lan bisa diakses kanthi akeh."
        2. +4
          7 September 2015 01:18
          Kutipan saka severniy
          lan miwiti karo pahlawan revolusi Fursenki
          Saka co-founder saka koperasi Ozero? ngguyu
      2. + 16
        6 September 2015 10:23
        Kutipan saka: go21zd45few
        Aku ora ngerti ngendi penjamin kita lan pemerintah nggoleki

        Kanthi pamrentah, kabeh wis jelas, nanging penjamin, sing ngadeg kanggo kabeh, kenapa dheweke meneng lan, luwih-luwih, ngidini kabeh iki! Ora perlu kabeh wong menyang peramal, jelas yen iki minangka sabotase marang bocah lan negara. Basa kapindho ora dibutuhake, lan sing pisanan kudu opsional. Sapa sing saiki nggunakake siji utawa malah rong basa? Nanging fisika, matematika lan RUSIA! kudu dikuwatake.
        Sapa sing butuh basa manca bakal sinau dhewe!
        1. +9
          7 September 2015 06:41
          Kabeh wis bener, nanging kaya biasane, sing utama yaiku kita kabeh sing kudu disalahake. Dheweke dhewe kanthi semangat ngrungokake lagu-lagu Barat, nerjemahake, lan sinau basa kasebut. Kepiye carane sampeyan ora bisa nerjemahake apa sing ditulis, kabeh dhewe. Minangka tuwane saka anak ing pesta ulang tahun padha dipeksa congratulate ing Inggris, lan iki bungahaken lan bangga. Lan saiki apa. Yen sampeyan pengin proyek apik, ngerti basa.
          Kok manthuk-manthuk marang penjamin para menteri, yen awake dhewe bakal tresna lan ngurmati Tanah Air, basa lan budaya.
          1. +2
            7 September 2015 07:45
            Voooot, iki - tembung kasebut dudu lanang, nanging bojo! apik
      3. +1
        6 September 2015 13:24
        Georgy, penjamin kita nggoleki ngendi sing perlu, sanajan dheweke, lan ora kanggo wong.
        1. +2
          7 September 2015 07:47
          Kutipan: Vladimir 1964
          Georgy, penjamin kita nggoleki ngendi sing perlu, sanajan dheweke, lan ora kanggo wong.

          Lan rearmament tentara Rusia dibutuhake khusus dening penjamin?

          Senajan, yen sampeyan mung kasengsem ing ngambakake pencernaan dhewe, banjur ya, kapentingane ora pas karo sampeyan.
      4. +6
        6 September 2015 15:59
        Lan sing ana ing negara kita nyetujoni pengangkatan calon menteri - ketua pamarentah kanthi persetujuan karo presiden. Tegese dheweke TANGGUNG JAWAB kanggo kualitas kerja para menteri kasebut. Lan kualitas kasebut migunani lan perlu kanggo penjamin "stabilitas kuburan", ditambah karo iPhone! kanggo wong-wong (kita dadi anggota forum). Anak-anak kita ora mung sinau basa Rusia kanthi normal (siji slang wuda ora bisa dingerteni), dheweke uga "muzzled" kanthi ora perlu. kawruh. Lan ora ana cukup kekuatan lan wektu! Sampeyan perlu kanggo drive sungkowo kuwi ing gulu Medvedevs, Livanovs, Siluanovs, Nabiulins lan ing ... Mbalik maneh SISTEM PENDIDIKAN SOVIET menyang SEKOLAH!
      5. + 11
        6 September 2015 19:28
        Pancen setuju karo sampeyan. Wingi aku survey murid kelas siji. Sing perang ing Perang Borodino. Mung rong siswa sing mangsuli yen dheweke wong Rusia lan Prancis. Mung siji jenenge Kutuzov. Iku mung isin. Mungkin iki wektu kanggo nelpon "reformis" iki kanthi jeneng asli mungsuh saka wong saka kolom 5. Sapa sing nyambut gawe kabeh wong sing mangan hibah? Aku manawa ora mung ing Rusia. Endi layanan khusus kita? Sawise kabeh, iki uga mung sabotase ideologis.
      6. +7
        6 September 2015 19:28
        Pancen setuju karo sampeyan. Wingi aku survey murid kelas siji. Sing perang ing Perang Borodino. Mung rong siswa sing mangsuli yen dheweke wong Rusia lan Prancis. Mung siji jenenge Kutuzov. Iku mung isin. Mungkin iki wektu kanggo nelpon "reformis" iki kanthi jeneng asli mungsuh saka wong saka kolom 5. Sapa sing nyambut gawe kabeh wong sing mangan hibah? Aku manawa ora mung ing Rusia. Endi layanan khusus kita? Sawise kabeh, iki uga mung sabotase ideologis.
        1. -8
          7 September 2015 06:43
          Nuwun sewu, nanging sampeyan minangka guru, apa sing sampeyan tindakake supaya siswa ngerti lan kepiye sampeyan nglawan sistem pendidikan kasebut. Ora, supaya wong-wong mau mutusake ing ndhuwur, nanging aku nindakake lan mung nesu. Demokrasi pawon Soviet lawas kita.
      7. +7
        6 September 2015 19:39
        Ana panemu manawa ana gunane para elit penguasa duwe budak sing buta huruf "...
        Iki dudu pendapat, sampeyan jenenge tujuan nyata elit Rusia yaiku ngowahi wong dadi budak,
        amarga panggonan elit ing negara iki dikuwasani dening jamur ireng, kang panggonan ing sampah lan nyaman mung antarane uwuh.
      8. -2
        8 September 2015 20:06
        Dear go21zd45few.
        Aku bakal pitutur marang kowe rahasia elek. Apa aku kudu menehi jeneng panggonan sing digoleki penjamin?
        Lan rahasiane yaiku ora ana sing bakal ngrampungake masalah kita. Lan kok padha mbutuhake. Kanggo awake dhewe, maling iki wis mbangun komunisme.
        Lan tangise lan sambat marang wong sing jenenge ora kudu disiram ora ana gunane. Amarga dheweke dadi godfather biasa saka maling saiki. Lan external, ostentatious badhan kanggo wong iku ora luwih saka layar, supaya wong - wong ora uncalan mati bloodsuckers iki.
        Ikhlas.
    3. + 21
      6 September 2015 09:33
      Imyarek
      Salam kanggo kabeh! Aku ndhukung kanthi lengkap pendapat penulis artikel kasebut!

      Dalan kanggo luwih degradasi pendhidhikan wong kita wis diaspal kanthi niat apik Livanov.
      Ibukutha gedhe, penganut cara urip liberal pro-Kulon, ora butuh literasi universal sing dhuwur ... dheweke bakal ngajar bagean cilik saka korps manajerial ing lyceum lan perguruan tinggi tertutup ing Rusia lan Inggris karo Swiss ... ngaso cukup kanggo bisa mlebu lan ngerti manajer asing ...
      Ushinsky, Dragomilov, Makarenko lan pendidik liyane sing misuwur ing Rusia ora mung dibuktekake kanthi teoritis, nanging sacara praktis mbuktekake ... PENDIDIKAN SING ORA PISAH KARO PENDIDIKAN. KEBIJAKAN LIVANOV TENTANG PENGECUALIAN KOMPONEN PENDIDIKAN SAKA PENDIDIKAN ... IKI dudu SENICITY, nanging sing bisa ditampa saka PENDIDIKAN IVAN, sing ora ngelingi hubungan! Eksekusi langsung pesenan anti-rakyat ... kalebu duta besar Jerman lan Italia sing padha ...
      1. +4
        6 September 2015 10:44
        Comrades, sampeyan bisa nesu lan Bliss minangka akeh sing pengin ing forum. Nanging aku bakal ngandhani sampeyan rahasia, ora ana owah-owahan. Ora ana apa-apa. Dadi ora ana gunane kanggo graters Internet iki.
        1. + 10
          6 September 2015 16:07
          Mesthi, yen kabeh lungguh lan mikir, gubugku ing pinggir, aku ora ngerti apa-apa, utawa supaya sirahe wong liya lara, nanging ora aku, ora ana sing bakal pindhah ing negara kita, lan eksperimen lan eksperimen bakal terus ing aku lan kulitmu lan anak-anakku, kudu tumindak, melu ing Pemilu (sanajan dadi profanasi), ora menehi sogokan, nggawa bosok menyang banyu resik (yen bisa), lan liya-liyane (akeh cara).
          1. +4
            7 September 2015 06:47
            YA, YA YA YA. Sayange yen kabeh wong lungguh ing omah lan pikirane beda. Ora ana sing pengin dadi Matrosov. Kabeh padha ngenteni. Kaya dene miniatur Raikin babagan tukang jaga. A puntung rokok ngapusi lan kabeh wong liwat, lan janitor nesu. Semono uga kita.
            1. +3
              7 September 2015 16:01
              Ora bener! Aku lan kanca-kancaku akeh sing ora lungguh ing omah. Kita makarya watara jam lan isih golek wektu kanggo melu ing acara sing dianakaké dening pihak Starikov. Ing mangsa ngarep kita bakal ngatur piket sing ana hubungane karo keputusan Livanov.
        2. +1
          7 September 2015 06:45
          Bener, amarga ora ana sing pengin gelut, kabeh mung ngenteni wong sing teka lan nindakake perkara sing bener. Mung dheweke ora teka luwih dhisik nalika kita ngenteni.
    4. +2
      7 September 2015 10:26
      Sampeyan perlu kanggo uncalan idea kanggo Livanov - nglatih kabeh anak kanggo nulis nganggo tangan loro, supaya padha bisa nulis ing rong basa bebarengan. Meksa wong sing tangan tengen nulis nganggo kiwa, lan sing kiwa nganggo tangan tengen, semono uga akeh karya sing bisa ditindakake wong kasebut bebarengan, sanajan kerja loro, produktivitas bakal tikel kaping pindho, lan ing kana GDP bakal tuwuh. - Ayo nyusul lan nyusul Amerika! Menehi pendidikan loro tangan!
      1. +3
        7 September 2015 14:54
        Aku nganggep iki minangka pangalihan marang masa depan. Basa kang kapindho yaiku ngece lan bodho. Iki tegese akeh lulusan ora bakal entuk poin ing Ujian Negara Bersatu lan bakal mlebu spesialisasi kerja. Takon - apa salah karo? Mung pendidikan sing luwih dhuwur bakal dadi elitis. Mung sing bisa mbayar kanggo tutor, lan iki ujian padha. Endi sing paling 100 poin? Paling kamungkinan ing republik kidul... We tarik kesimpulan.
    5. +1
      8 September 2015 20:58
      Kabeh bener. Aku ora nglawan basa manca, nanging luwih becik duwe basa lisan sing apik. Pitakonanku sing paling penting yaiku kenapa mungsuh pendidikan Soviet sing apik, Pak Livanov, isih nyekel jabatane?
    6. 0
      8 September 2015 23:13
      Quote: Jeneng
      Salam kanggo kabeh! Aku ndhukung kanthi lengkap pendapat penulis artikel kasebut!

      Artikel topikal, kepiye moderator ora kejawab ...? belay
  2. + 26
    6 September 2015 06:28
    basa manca kapindho minangka unsur wajib ing kurikulum sekolah

    Umume bocah-bocah sekolah ora nguwasani siji basa manca ing ruang lingkup kurikulum sekolah, lan diwenehi basa liya. Asring misale jek sing mentri lan pejabat ora mikir bab entuk manfaat maksimum ing siji arah utawa liyane, nanging ngupaya kanggo siji goal - kanggo perpetuate piyambak kinasih ing sajarah negara Rusia.
    1. + 21
      6 September 2015 07:59
      Kaya ing film "Airplane Flies to Russia".
      "- ... direktur, sampeyan ngerti basa Inggris?
      - Inggih ... Aku ... mulang iki ing sekolah limang taun, banjur ing institut ... Aku ora ngerti ing umum ... "
      Kanggo kula lan 90% warga Rusia, basa Inggris wajib tetep ing tingkat "jenengku saka Vasya." Aturan kanggo mbangun ukara lan sawetara puisi uga teka ing pikiran. Kanthi latihan kaya ngono, paling ora rong, paling sepuluh basa wajib, ayo, ora bakal ana gunane. Dadi apa babagan "nyedhiyakake tenaga kerja" - iki jelas wis kepungkur.
      Apa tegese "reformasi"? Kita ora duwe guru basa Inggris sing cukup, ora ana sing ngerti basa manca sing bakal mbayar guru kanthi sia-sia, kanthi pengecualian sing arang banget. Mulane, ana ora cukup lan tingkat kasedhiya godhong akeh sing dikarepake. Dadi iki Inggris, kang wiwit jaman USSR wis shoved kanggo saben wong sak wulangan. Lan apa basa liyane sing umum banget? Basa Jerman ora ana ing saben sekolah, lan basa Prancis umume langka. Mula, dheweke bakal sinau basa ing sekolah mung kanggo formalitas. Liyane lan liyane katon kaya Departemen Pendidikan nggawe pasar kuat kanggo "pendidikan tambahan", utamané amarga kasunyatan sing ing taun 2020 wis direncanakake kanggo nggawe wajib basa manca kanggo Ujian Unified State. Lan yen dheweke ora mulang ing sekolah, sampeyan kudu mbayar dhuwit kanggo "bimbingan". Umumé, akeh dhuwit muter ing bidang pendhidhikan tambahan, lan, mesthine, para pejabat pendidikan pusat lan daerah lungguh ing arus kas kasebut.
      Umumé, kaya sing dakkandhakake, pimpinan Federasi Rusia (lan apa sing kudu ditindakake Livanov karo apa sing dicritakake, dheweke nindakake) maneh nuduhake yen wong-wong ing Federasi Rusia iku dudu sapa-sapa. Kita padha ora malah takon apa kita arep mbayar dhuwit iki? Sampeyan arep menyang ngendi, wong Rusia sing dikasihi.
      1. +7
        7 September 2015 07:12
        Kutipan saka alicante11
        Mula, dheweke bakal sinau basa ing sekolah mung kanggo formalitas. Liyane lan liyane katon kaya Departemen Pendidikan nggawe pasar kuat kanggo "pendidikan tambahan", utamané amarga kasunyatan sing ing taun 2020 wis direncanakake kanggo nggawe wajib basa manca kanggo Ujian Unified State. Lan yen dheweke ora mulang ing sekolah, sampeyan kudu mbayar dhuwit kanggo "bimbingan".
        Dadi, ana kedadeyan sing padha ing obat. Poliklinik kotamadya wis didorong menyang fasilitas kasebut, sing nggawe luwih gampang lan luwih trep kanggo ngunjungi dokter sing dibayar.
    2. +4
      6 September 2015 09:04
      Kutipan: rotmistr60
      basa manca kapindho minangka unsur wajib ing kurikulum sekolah

      Umume bocah-bocah sekolah ora nguwasani siji basa manca ing ruang lingkup kurikulum sekolah, lan diwenehi basa liya. Asring misale jek sing mentri lan pejabat ora mikir bab entuk manfaat maksimum ing siji arah utawa liyane, nanging ngupaya kanggo siji goal - kanggo perpetuate piyambak kinasih ing sajarah negara Rusia.


      Lan kepiye sampeyan ngerti sing kudu dipilih? Mungkin aku bakal menyang Mangolia?
      1. +5
        6 September 2015 11:06
        Utawa Mungkin Livanov kudu menehi saran kanggo ngenalake sinau babagan basa budheg lan bisu ing sekolah? Mungkin paling ora nganggo basa kaya ngono, kita bakal bengok-bengok marang panguwasa sing budheg lan bisu?
      2. +1
        6 September 2015 14:24
        Sinau basa Asia. Cina, Jepang, Korea. Asia minangka masa depan.
        1. +3
          6 September 2015 16:11
          Kutipan saka Greenwood.
          Sinau basa Asia. Cina, Jepang, Korea...

          ... Vietnam, sial! Sampeyan isih bakal entuk kesenengan .. omong-omong, uga ditrapake kanggo wong Tionghoa:

          Basa Cina iku basa tonal. Saben suku kata saka basa Cina ditondoi dening siji utawa nada liyane, sing diarani nada etimologis saka suku kata iki. Nada, kanthi gampang, pola melodi swara, sing ditondoi dening owah-owahan nada. Kaya sing dakkandhakake sadurunge, nada nindakake fungsi sing migunani.

          Hieroglif sing padha, diwaca kanthi nada sing beda-beda, bisa uga tegese beda. Ana 4 nada ing basa Cina. Padha beda-beda minangka pisanan, kaloro, katelu lan papat.

          Nada kasebut mung diselehake ing sadhuwure vokal suku kata (yen pinyin) lan ing ndhuwur hieroglif dhewe. Pola melodi nada katon kaya mangkene: (nggunakake ba minangka conto):

          1 nada (dhuwur malah): Bā
          Nada kaping 2 (munggah saka medium nganti dhuwur): Bá
          Nada 3rd (mudhun mudhun banjur munggah menyang tingkat medium): Bǎ
          Nada 4 (mudhun saka dhuwur menyang ngisor): Bà
          Bao.mp3 Bao

          Yen ana tripthong utawa diphthong ing suku kata, banjur tandha nada dilebokake ing aksara sing nuduhake vokal silabik, contone, bǎo.

          Nada ing basa Cina bisa diganti. Contone, yen rong suku kata, sing saben-saben kudu diucapake ing nada katelu, tindakake saben liyane tanpa jeda, banjur muni saka tembung pisanan bakal diganti dadi kaloro, contone, níhǎo (sanajan ni diucapake ing sawijining dhewe minangka nada katelu). Dhewe, nada katelu lengkap diucapake ing pungkasan tembung siji utawa sadurunge ngaso. Yen ing tembung sing dumadi, contone, saka rong suku kata, sing pisanan diucapake kanthi nada katelu, lan suku kata kapindho kanthi sing pisanan, kaloro utawa kaping papat, banjur nada katelu saka suku kata pisanan diucapake kanthi diarani " nada setengah katelu", yaiku, swara kasebut diucapake tanpa gerakan munggah, sing ing nada katelu lengkap ngetutake nada mudhun.

          Sing disebut "nada cahya" uga dibedakake. Iki diselehake ing syllables sing ora ditekan utawa, umpamane, ing partikel layanan lan meh padha karo nada kaping papat, nanging diucapake kanthi cepet. Ora ana tandha khusus kanggo "nada cahya", yaiku, ing notasi Pinyin, ora ana tandha sing diselehake ing ndhuwur hieroglif sing ora ditekan.

          sugeng sinau nglirik

          Nanging ing umum-

          Sing optimis sinau basa Inggris
          Pesimis - Cina,
          A realis - senapan serbu Kalashnikov
          1. 0
            7 September 2015 16:18
            Aku ora peduli, aku sinau basa Jepang, ora ana kunci.nglirik Kaya ing basa Rusia: kaya sing ditulis, mula diwaca. Nanging, kanggo mbuwang kabeh karakter Cina sing ora perlu iki, umume, bakal gampang sinau.
  3. + 15
    6 September 2015 06:29
    Aku mung mikir, pira basa manca sing disinaoni ing Kulon? Lan apa Rusia utawa Cina kalebu ing program pendidikan ing Jerman lan Italia?
    1. + 24
      6 September 2015 07:35
      Saiki siswa kita dijamin ora ngerti rong basa.
      Lan motivasi kanggo ngetik nomer loro ing. basa iku dumbfounded .. bocah-bocah ora ngerti carane ngetung ing atine, padha nulis kurang ing basa Rusia, aku ngerti personel dening syllables nganti kelas 8, padha maca apotheosis pendidikan Topik sing diangkat kanthi bener ditambah artikel, perlu. kanggo ngumumake luwih banter.
      Lan dina ora adoh nalika mung basa sing diomongake bocah-bocah yaiku "Albania" - nggawa bear, zhzhot, ia zhyraffchig
    2. 0
      6 September 2015 09:05
      Kutipan saka lwx
      Aku mung mikir, pira basa manca sing disinaoni ing Kulon? Lan apa Rusia utawa Cina kalebu ing program pendidikan ing Jerman lan Italia?

      wahahahhh, diparingi loro kanggo milih - Rusia lan Belarus ..., uga bakal ngenalake Ukrainia ....
    3. -4
      6 September 2015 10:16
      lan pira basa manca sing disinaoni ing sisih kulon?

      Saliyane basa asli loro utawa telung basa. Contone, ing Swedia lan Norwegia, saliyane kanggo sederek (lan ana luwih saka siji dialek), padha sinau Inggris lan Deutsch, plus elektif, yen sampeyan mlebu universitas serius, siji liyane.
      1. +3
        6 September 2015 15:59
        Foto Pushkin lan julukan "Slobber" ora kompatibel. Lan kenapa mbandhingake Rusia karo Kulon. Iki rong Matriks beda, loro Donya beda.
      2. +3
        7 September 2015 02:45
        Ora jelas kenapa sampeyan ditolak, amarga bener paling ora rong basa diwulang ing Swedia.

        Sanajan kudu dicathet yen Inggris lan Jerman ana hubungane banget karo Swedia, mula luwih seneng sinau basa Belarus lan Ukrainia kanggo kita.

        Inggih, Aku ora ngerti ngendi sampeyan ndudhuk munggah dialek umum ana, kajaba Skånska lan Gotländska, lan padha ora kudu sinau ing sekolah liyane saka rikssvenska njaba fiefs iki.

        Lan ing Norwegia, loro basa kasebut cedhak banget ing tingkat Rusia lan Belarusian, saengga ora bisa dianggep minangka rong basa sing beda.
        1. Komentar wis dibusak.
      3. +1
        7 September 2015 10:24
        Kahanan urip lan pendhidhikan bocah-bocah ing Rusia lan ing Swedia karo Norwegia minangka perkara sing ora bisa ditandingi. Dadi minus.
        1. +1
          8 September 2015 03:05
          Apa sampeyan ngomong yen bocah-bocah Rusia luwih dumber tinimbang bocah-bocah Swedia utawa Norwegia?
    4. 0
      8 September 2015 20:50
      Ing AS, 2 basa diwulangake. Kancaku pindhah lan anak-anake sinau 2 basa liyane bebarengan karo basa Inggris.
      1. 0
        8 September 2015 22:57
        Ing gimnasium Kakaisaran Rusia, padha mulang 4 basa saliyane Rusia lan liya-liyane. Apa sing bakal dadi kesimpulan sampeyan?
        Certificate No. 468 diterbitake kanggo Vladimir Ulyanov ing mburi ujian pungkasan.
        "Ing angger-anggering Allah 5
        Ing basa Rusia lan pasinaon Slavic 5
        Ing Logika 4
        Ing basa Latin 5
        Ing basa Yunani 5
        Ing Math 5
        Ing Sejarah 5
        Ing Geografi 5
        Ing Fisika lan Geografi Matematika 5
        Ing Jerman 5
        Ing basa Prancis 5"
  4. + 23
    6 September 2015 06:29
    Apa kudu "elit" lan "investor jenis" sinau basa Rusia - supaya pedunung Rusia sinau basa "investor" .... Aku setuju karo penulis, program GEF overloaded ngluwihi pangertèn umum.
  5. + 27
    6 September 2015 06:41
    kadhangkala sampeyan pengin ngedol kabeh properti sing prasaja, lan nggunakake asil kanggo "mesen" kaya "reformator" ...
    1. + 10
      6 September 2015 07:41
      Quote: Andrey Yurievich
      kadhangkala sampeyan pengin ngedol kabeh properti sing prasaja, lan nggunakake asil kanggo "mesen" kaya "reformator" ...

      Apa kita kerja sama? eseman Kanca-kanca! Kita guyon, yen ora ana, dheweke bakal miwiti njahit nglirik
    2. +7
      6 September 2015 08:19
      Aku njaluk sampeyan. Ngomong kepala bakal diselehake tanpa masalah. Iki dudu keputusane, dheweke mung ngetrapake kabijakan sing dituduhake marang dheweke.
      1. +3
        6 September 2015 09:09
        Kutipan saka alicante11
        Aku njaluk sampeyan.


        dadi jare nang kidul... wis iso diitung... ngguyu
        1. +3
          6 September 2015 09:18
          Sing liyane, elinga, Alik Kantor iku wong Yahudi Arab :).
          1. +2
            6 September 2015 14:43
            Kutipan saka alicante11
            Alik Kantor is an Arab Jew :).

            Kanthi akeh bebaya kanggo anti-Semitisme! ngguyu
    3. +6
      6 September 2015 13:29
      kadhangkala sampeyan pengin ngedol kabeh properti sing prasaja, lan nggunakake asil kanggo "mesen" kaya "reformator" ...


      Wis setuju lempitan.
    4. +3
      6 September 2015 16:02
      Sadurunge dheweke ana Fursenko, ora luwih apik. Iki ora bakal kelakon, penjamin bakal milih liyane, wedhus sing padha.
  6. + 28
    6 September 2015 06:52
    Artikel sing bener!Basa Rusia kudu diwulang, lan Menteri Pendidikan dhewe ngomong kaya pengering rambut.
    1. +6
      6 September 2015 09:10
      Kutipan saka vovanpain
      Artikel sing bener!Basa Rusia kudu diwulang, lan Menteri Pendidikan dhewe ngomong kaya pengering rambut.

      sawise bongkok lan ebn, wong liya kaya penyiar televisi kanggo aku ...
    2. +9
      6 September 2015 09:48
      Kutipan saka vovanpain
      Artikel sing bener!Basa Rusia kudu diwulang, lan Menteri Pendidikan dhewe ngomong kaya pengering rambut.

      Lan "fenya" minangka basa utama oligarki Kremlin, wiwit taun 90-an, nalika Urkans dadi wakil, menteri lan gubernur, dheweke dadi dhukungan lan elit rezim saiki.
      1. +7
        6 September 2015 13:30
        Lan "fenya" minangka basa utama oligarki Kremlin, wiwit taun 90-an, nalika Urkans dadi wakil, menteri lan gubernur, dheweke dadi dhukungan lan elit rezim saiki.


        Sing bener ing titik.
  7. +7
    6 September 2015 06:58
    Putin banjur mundur! Pinten sampeyan bisa tahan .. nalika kabeh pesenan sampeyan disabotase ... apa .. sawetara pengkhianat watara? Apa Al seneng karo proyek? Kayane kita duwe republik presidensial.. lan dudu republik parlementer. Oke.. ekonomi, sayange, wis rampung ing tangan liberal ... nanging kok menehi medicine lan pendidikan durung.. sing paling penting kanggo negara apa wae. Sampeyan ora bisa lunga adoh karo siji tentara, Comrade Presiden!
    1. +9
      6 September 2015 07:13
      Dheweke seneng karo kabeh, mula artikel kasebut minus. Pembaharu utama lan liberal, dheweke uga kerja part-time minangka presiden. Mbok ya wis cukup, apa sing kita senengi dilebokake ing jasa presiden, lan yen ora seneng, lingkungan sing disalahake. Kaya bocah cilik.
      1. +2
        6 September 2015 09:15
        Kutipan: Gardamir
        Dheweke seneng karo kabeh, mula artikel kasebut minus. Pembaharu utama lan liberal, dheweke uga kerja part-time minangka presiden. Mbok ya wis cukup, apa sing kita senengi dilebokake ing jasa presiden, lan yen ora seneng, lingkungan sing disalahake. Kaya bocah cilik.

        dhasar ora setuju ... sapa? lah, sapa maneh? jenenge mbak! (ngapunten kanggo rujukan)
        Aku diomongi oooh akeh sing pantes, nanging kabeh ana ing ngisor hood.., sapa sing pantes iki ??? Aku ora ngerti wong-wong mau! yen wong iku wong apik lan dikenal dening masyarakat sing winates, iki ora ateges yen dheweke bisa dadi pemimpin negara sing gedhe banget !!! Ora ana alternatif saiki .., lan GDP dudu malaikat, nanging nganti saiki sing paling apik, sanajan (miturut pendapat sampeyan) saka sing paling awon ....
        1. +3
          6 September 2015 09:53
          Kutipan saka severniy

          dhasar ora setuju ... sapa? lah, sapa maneh? jenenge mbak! (ngapunten kanggo rujukan)
          Aku diomongi oooh akeh sing pantes, nanging kabeh ana ing ngisor hood.., sapa sing pantes iki ??? Aku ora ngerti wong-wong mau! yen wong iku wong apik lan dikenal dening masyarakat sing winates, iki ora ateges yen dheweke bisa dadi pemimpin negara sing gedhe banget !!! Ora ana alternatif saiki .., lan GDP dudu malaikat, nanging nganti saiki sing paling apik, sanajan (miturut pendapat sampeyan) saka sing paling awon ....

          Nalika warga kutha, mundur, nyoba milih sing paling apik saka sawetara telek, ora ana sing apik sing nunggu negara kasebut.
          1. 0
            6 September 2015 12:00
            Kutipan: polar
            Kutipan saka severniy

            dhasar ora setuju ... sapa? lah, sapa maneh? jenenge mbak! (ngapunten kanggo rujukan)
            Aku diomongi oooh akeh sing pantes, nanging kabeh ana ing ngisor hood.., sapa sing pantes iki ??? Aku ora ngerti wong-wong mau! yen wong iku wong apik lan dikenal dening masyarakat sing winates, iki ora ateges yen dheweke bisa dadi pemimpin negara sing gedhe banget !!! Ora ana alternatif saiki .., lan GDP dudu malaikat, nanging nganti saiki sing paling apik, sanajan (miturut pendapat sampeyan) saka sing paling awon ....

            Nalika warga kutha, mundur, nyoba milih sing paling apik saka sawetara telek, ora ana sing apik sing nunggu negara kasebut.


            kiriman kosong .., tanpa konstruksi, sampeyan ora kudu nulis kabeh ...
        2. 0
          6 September 2015 14:26
          Ora ana sing ngerti Putin ing taun 99, nanging dheweke langsung diangkat dadi presiden.
          1. +2
            6 September 2015 15:05
            apa sing ditugasake ing kene? Sampeyan isih ngelingi sing kanggo urip ing USSR ..., sepisan maneh aku nulis kanggo wasis, menehi jeneng mburi lan aku arep milih ... Yen sampeyan kanggo wong kaya Yatsenyuk, utawa Saakashvili, banjur aku categorically nglawan iku! dadi tulisan sampeyan tanpa jeneng lan ukara tartamtu minangka popurisme kosong saka frasa umum ..
            1. 0
              6 September 2015 15:30
              Pfft, ing pemilu pungkasan aku milih Zyuganov, sanajan minangka politisi dheweke alus banget kanggo aku. Nanging Partai Komunis Federasi Rusia duwe paling ora program koheren kanggo nggawa negara metu saka krisis lan ngatasi akeh masalah urgent.
              Kutipan saka severniy
              Yen sampeyan kanggo wong kaya Yatsenyuk, utawa Saakashvili
              Ya, lan aku uga kanggo Borya Nemtsov (oh ya, dheweke tilar donya, iku nasib ala) lan Lyosha Navalny. Bebarengan karo wong-wong mau, saben dina aku menyang Kedutaan Besar Amerika kanggo dana. Apa ora lucu nulis omong kosong kaya ngono?
              Kutipan saka severniy
              popurism kosong saka phrases umum
              Kaya dene pidato sabanjure Putin marang rakyat.
              1. +1
                6 September 2015 15:32
                Kutipan saka Greenwood.
                Nanging Partai Komunis Federasi Rusia paling ora duwe program sing koheren kanggo nggawa negara metu saka krisis lan ngrampungake akeh masalah sing penting.

                CPSU uga duwe program sing ora jelas ...
                Dismembered USSR lan kabeh short-urip.
                1. +1
                  6 September 2015 18:21
                  Keparenga kula ngengetaken para minus, bilih ing jaman rumiyin negari kita dipunrusak kaping pindho dening komunis.

                  Minus lanjut.
                2. +1
                  7 September 2015 16:24
                  Nanging, Partai Komunis Federasi Rusia duwe program paling apik kanggo Rusia, lan ora nyolong EdRa kanthi tangan sing ora katon ing pasar lan mantra babagan investor lan privatisasi.
              2. Komentar wis dibusak.
        3. +3
          6 September 2015 16:53
          Kutipan saka severniy
          Ora ana alternatif saiki .., lan GDP dudu malaikat, nanging nganti saiki sing paling apik, sanajan (miturut pendapat sampeyan) saka sing paling awon ....


          Sing ala, Alexey, yaiku yen ana alternatif, kita ora bakal duwe pendidikan, perawatan kesehatan lan pensiun maneh. Kanggo kabeh reformasi (kesehatan, pendidikan, pensiun lan Kamentrian Dalam Negeri, aku ora bakal ngomong apa-apa bab tentara ing komentar iki) mimpin, kanggo sijine iku mildly, kanggo asil ngelawan saka apa samesthine, nanging mung sijine, padha. gagal. Apa sing bisa kita ngarepake sabanjure saka "ngadhepi rembulan" sing ora bisa diganti, apa maneh sing bakal ditindakake kanggo kita, apa reformasi liyane utawa apa?
          1. 0
            6 September 2015 17:22
            Kutipan: Vladimir 1964
            kita ora bakal duwe pendidikan, kesehatan lan pensiun maneh.

            Nah, wis kaya ngono ing taun 1917 :-) Banjur kabeh katon, sanajan ora langsung
        4. -1
          7 September 2015 10:28
          Strelkov (Girkin) nggawe pesta. Muga-muga dheweke bisa mlebu ing pemilihan sabanjure.
          1. +1
            7 September 2015 13:23
            Kutipan saka alexandrastafiev
            Strelkov (Girkin) nggawe pesta. Muga-muga dheweke bisa mlebu ing pemilihan sabanjure.

            Slavyansk profukal lan Slavs profukat, panyipta partai kasebut palsu.
      2. +2
        6 September 2015 14:17
        Gardamir iku satus kaping bener.
        Matur nuwun +
    2. -2
      6 September 2015 08:20
      Putin banjur mundur


      PDB ora ana hubungane, perlu kanggo nyelehake oligarki finansial domestik ing tembok. Lan VVP, Shoigu lan Lavrov nempatake ukuman sing kudu ditindakake. Lajêng kalêbêtakên anggènipun ngluku babu ing galengan, namung kangge tiyang, botên kangge para panguwasa.
      1. +4
        6 September 2015 09:56
        Kutipan saka alicante11
        Putin banjur mundur


        PDB ora ana hubungane, perlu kanggo nyelehake oligarki finansial domestik ing tembok. Lan VVP, Shoigu lan Lavrov nempatake ukuman sing kudu ditindakake. Lajêng kalêbêtakên anggènipun ngluku babu ing galengan, namung kangge tiyang, botên kangge para panguwasa.

        Lan ora kelakon kanggo kula sing padha ora ngawula sampeyan lan bakal cepet sijine munggah marang tembok lan nindakake ukara saka tutul sembarang oligarki.
        1. 0
          6 September 2015 11:43
          Lan ora kelakon kanggo kula sing padha ora ngawula sampeyan lan bakal cepet sijine munggah marang tembok lan nindakake ukara saka tutul sembarang oligarki.


          Aku ora ngombe persaudaraan karo sampeyan supaya pindhah menyang "sampeyan". Iki pisanan. Kapindho, aku ora bodho mikir yen VVP lan Co ngawula marang rakyat. Padha ngawula, kaya aku wis bola-bali ngandika marang oligarki. Nanging dheweke ngladeni banget, dheweke nindakake akeh kabecikan kanggo negara sajrone layanane. Lan nyatane saiki lagi gosong ing pirang-pirang perkara urusane dhewe-dhewe mung ngomong yen dheweke ora merdika. Lan yen sampeyan mbebasake wong-wong mau saka "pemilik budak", sampeyan bisa meksa dheweke kerja kanggo rakyat.
          1. +2
            6 September 2015 14:29
            Kutipan saka alicante11
            wis akeh apik kanggo negara ing Course saka layanan
            Inggih, sing bener, sampeyan ora bisa kelangan kontrol ing kahanan, amarga meh kedaden karo Yeltsin ing 90s pungkasan. Sampeyan kudu mbuwang barang-barang kanggo wong lan ngunggahake rating kanthi promosi sing apik. Iki luwih efektif lan awet tinimbang metode Yeltsin ing taun 90-an.
            1. +4
              6 September 2015 15:05
              Kutipan saka Greenwood.
              Sampeyan kudu mbuwang barang-barang kanggo wong lan ngunggahake rating kanthi promosi sing apik. Iki luwih efektif lan awet tinimbang metode Yeltsin ing taun 90-an.

              zombification.. lan PR..
            2. -2
              6 September 2015 15:14
              Kutipan saka Greenwood.
              Kutipan saka alicante11
              wis akeh apik kanggo negara ing Course saka layanan
              Inggih, sing bener, sampeyan ora bisa kelangan kontrol ing kahanan, amarga meh kedaden karo Yeltsin ing 90s pungkasan. Sampeyan kudu mbuwang barang-barang kanggo wong lan ngunggahake rating kanthi promosi sing apik. Iki luwih efektif lan awet tinimbang metode Yeltsin ing taun 90-an.

              mung larik pitik bodho saka ngisor dhewe .., Aku, liwat pasamuwan, sampeyan ora menehi kabeh bayaran muspra kanggo wong miskin uga (yen sampeyan menehi ing kabeh ..), nanging sethitik saka kabeh . ..
              1. +2
                6 September 2015 15:33
                Inggih, kabeh bener. Ngidini para oligarki terus ndarbeni kabeh sumber daya ing negara kasebut lan mbatalake ibukutha ing lepas pantai, Putin tetep ngunggahake tingkat upah ing negara kasebut amarga rega minyak sing dhuwur, lan ing wektu sing padha aktif promosi promosi dhuwur, kayata pejuang. flights, lelungan kanggo Kalina, nyilem karo amphoras lan flights karo Siberian Cranes. Kabeh iki dilayani kanthi apik ing media lan ngunggahake rating kanthi apik. Iku luwih apik tinimbang Yeltsin sing mabuk. Mung saiki, lan wis ngganti kahanan ing negara?!
                1. +1
                  6 September 2015 15:37
                  Kutipan saka Greenwood.
                  Putin, Nanging, amarga prices lenga dhuwur mundhakaken tingkat upah ing negara

                  Sawetara negara liya durung nindakake iki. Apa standar uripe, lan tetep kaya ngono.
                  1. 0
                    7 September 2015 16:29
                    Inggih, lan ambruk catastrophic saka ekonomi lan tepak ing standar urip digandhengake karo penolakan cetha saka dibangun-up ekonomi sosialis ngrancang ing sih saka model pasar-kapitalis republik banana. Iki ngendi maneh?!
          2. 0
            6 September 2015 15:13
            Kutipan saka alicante11
            Lan ora kelakon kanggo kula sing padha ora ngawula sampeyan lan bakal cepet sijine munggah marang tembok lan nindakake ukara saka tutul sembarang oligarki.


            Aku ora ngombe persaudaraan karo sampeyan supaya pindhah menyang "sampeyan". Iki pisanan. Kapindho, aku ora bodho mikir yen VVP lan Co ngawula marang rakyat. Padha ngawula, kaya aku wis bola-bali ngandika marang oligarki. Nanging dheweke ngladeni banget, dheweke nindakake akeh kabecikan kanggo negara sajrone layanane. Lan nyatane saiki lagi gosong ing pirang-pirang perkara urusane dhewe-dhewe mung ngomong yen dheweke ora merdika. Lan yen sampeyan mbebasake wong-wong mau saka "pemilik budak", sampeyan bisa meksa dheweke kerja kanggo rakyat.

            Aku bakal ndhukung, lan supaya aku dadi zhliz kanggo presiden .., sanajan aku duwe hak kanggo nelpon sisih liya zhliz kanggo liberal Eropah ...
            1. +3
              6 September 2015 15:37
              Wah, umurmu piro? Mungkin mandheg mbagi jagad dadi ireng lan putih? Mung ana rong pihak ing negara kita: sing patriotik, sing kanggo Putin, lan oposisi liberal, sing kanggo Obama lan Pahlawan?! Carane sempit sampeyan mikir.
              Lan yen aku nglawan "wong Eropa homo" lan nglawan populis lan pembicara Putin, mula sampeyan mikir aku sapa?!
              1. +1
                7 September 2015 17:37
                Sampeyan ngerti, miturut pendapatku, wong sing padha ngomong ... recourse taun kepungkur aku nyoba promosi petisi sing ditujokake marang Presiden Rusia kanggo mundur saka pamrentah, mula dina iki petisi iki wis ditandatangani dening 2853 wong! Lan iku setengah taun ... wong bodho Kelangan, ya? Aku menehi link kanggo dhukungan ... nangis
          3. +1
            6 September 2015 15:23
            Kutipan saka alicante11
            Aku ora ngombe persaudaraan karo sampeyan supaya pindhah menyang "sampeyan".

            Aku duwe pitakonan kanggo dangu. Ing kene ana wong lanang sing ditresnani Gusti Allah ora ngombe babar pisan, nanging nimbali sampeyan. Aku uga ora ngombe karo wong tuwa, nanging dheweke nelpon sampeyan. Mungkin narik kawigaten sampeyan luwih adhem tinimbang vykanya banal?
            1. +1
              6 September 2015 17:26
              Kutipan: VseDoFeNi
              Mungkin narik kawigaten sampeyan luwih adhem tinimbang vykanya banal?

              Ora, ora luwih keren, banding marang "Sampeyan" minangka panjaluk hormat marang wong liyo utawa wong sing ora kenal, sampeyan dudu Gusti Allah, dudu wong tuwa, dudu kancane, kanggo nguripake "Sampeyan"
            2. +2
              7 September 2015 00:49
              Kutipan: VseDoFeNi
              Kutipan saka alicante11
              Aku ora ngombe persaudaraan karo sampeyan supaya pindhah menyang "sampeyan".

              Aku duwe pitakonan kanggo dangu. Ing kene ana wong lanang sing ditresnani Gusti Allah ora ngombe babar pisan, nanging nimbali sampeyan. Aku uga ora ngombe karo wong tuwa, nanging dheweke nelpon sampeyan. Mungkin narik kawigaten sampeyan luwih adhem tinimbang vykanya banal?

              Aku ndhukung. Dadi luwih cedhak. Lan sampeyan luwih ngerti saben liyane.
              1. 0
                7 September 2015 13:32
                Quote: Babr
                Aku ndhukung. Dadi luwih cedhak. Lan sampeyan luwih ngerti saben liyane.

                Aku mikir yen iki vanity, dheweke ngandika bangga ing wong.
        2. 0
          6 September 2015 15:11
          Kutipan: polar
          Kutipan saka alicante11
          Putin banjur mundur


          PDB ora ana hubungane, perlu kanggo nyelehake oligarki finansial domestik ing tembok. Lan VVP, Shoigu lan Lavrov nempatake ukuman sing kudu ditindakake. Lajêng kalêbêtakên anggènipun ngluku babu ing galengan, namung kangge tiyang, botên kangge para panguwasa.

          Lan ora kelakon kanggo kula sing padha ora ngawula sampeyan lan bakal cepet sijine munggah marang tembok lan nindakake ukara saka tutul sembarang oligarki.


          bali artikel wingi.., bab tentrem lan mati ... kok lungguh kene karo isin presiden lan negara.., wates mbukak kanggo purun.., sukses ing perusahaan sing luwih pantes. ..
        3. +2
          6 September 2015 15:23
          Kutipan: polar
          dheweke ora ngladeni sampeyan lan bakal enggal nyelehake sampeyan ing tembok lan nindakake ukara tinimbang ndemek oligarki

          Inggih, utamané greyhounds - wis ndemek:

          - Gusinsky .. dheweke mung kesel urip ing Federasi Rusia lan dheweke lunga, ya
          - Berezovsky .. dheweke mung kesel urip, rampung, yaiku .. ya
          - Khodorkovsky .. uga, kabeh katon cetha ing kene, ora?

          Sing luwih cilik - jeneng Yevtushenkov sumunar ing kene, umpamane .. njupuk kapentingan ing ati sing tenang ..

          Banjur ana rapat karo "40 oligarki" (12.2014) lan pitunjuk:

          Kutipan: GDP
          "Patemon kita ing pungkasan taun wis meh tradisional, nanging ing taun iki rapat kaya mengkono utamané dikarepake," Presiden miwiti lan nerangake: "Maksudku kahanan njaba uga - ing pasar internasional, utamané ing pasar saka bahan mentah hidrokarbon, sing akeh gumantung ing ekonomi kita. Maksudku kahanan ekonomi lan keuangan kita, negara mata uang nasional

          "Aja ndemek", sampeyan ngomong? Nu-nu nglirik
          1. +2
            6 September 2015 17:27
            Kutipan saka Cat Man Null
            Sing luwih cilik - jeneng Yevtushenkov sumunar ing kene, umpamane .. njupuk kapentingan ing ati sing tenang ..

            mbagi dhuwit lan dheweke nglilani dheweke lunga, iki wayahe penting, padha karo Vasilyeva, milyar dicekel saka Khoroshavin lan ora ana maneh sing bakal dirungokake babagan dheweke, yen ora, prinsip iki bakal dilanggar.

            "... Aja ndemek," sampeyan ngomong? Nuhun"
            Ya, warga Abramovich setuju kanggo ngunggahake Chukotka kanggo dhuwit lan ora ana sing nindakake apa-apa, prinsip kasebut bisa digunakake.
            1. +1
              6 September 2015 17:43
              Kutipan saka rosarioagro
              Yevtushenkov mbagi dhuwit lan dibebasake

              Wah, sekilas.. $3 milyar nang endi wae, ta? Figase - bareng .. marang katelu saka kabeh angsal belay

              Kutipan saka rosarioagro
              padha karo Vasilyeva

              .. nanging ora kasunyatan. Sanajan - iki ora dikecualekake, boom kanggo ndeleng ..

              Kutipan saka rosarioagro
              warga Abramovich sarujuk kanggo mundhakaken Chukotka kanggo dhuwit

              Dadi dheweke wungu, utawa mung janji?

              Inggih, goblin karo wong .. nanging ing ngendi 3 lard saka Yevtushenkov lunga? Apa Putin sing jahat wis dicegat? nglirik

              Kutipan saka rosarioagro
              prinsip dianggo

              Apa prinsipe?
              1. +1
                6 September 2015 18:30
                Kutipan saka Cat Man Null
                Dadi dheweke wungu, utawa mung janji?

                Wis limang taun iki

                "... Prinsip apa iku?"
                Inggih, ing mratelakake panemume, Afonya Borshchev voiced wong "Sampeyan kanggo kula - aku kanggo sampeyan", mung ukuran luwih gedhe.

                "... Inggih, goblin karo wong .. nanging ngendi 3 lard saka Yevtushenkov lunga? Apa Putin ala snitch?"

                Pitakonan sing apik, Putin piye wae ora nyebutake jeneng nalika dheweke nelpon lan takon apa pelanggan sing ora dijenengi duwe dhuwit sing isih ana ing stash, uga, yen dheweke nelpon lan takon, mula dheweke ngerti ngendi dheweke bisa lunga :-)
          2. +1
            6 September 2015 20:58
            Kutipan saka Cat Man Null
            Kutipan: polar
            dheweke ora ngladeni sampeyan lan bakal enggal nyelehake sampeyan ing tembok lan nindakake ukara tinimbang ndemek oligarki

            Inggih, utamané greyhounds - wis ndemek:

            - Gusinsky .. dheweke mung kesel urip ing Federasi Rusia lan dheweke lunga, ya
            - Berezovsky .. dheweke mung kesel urip, rampung, yaiku .. ya
            - Khodorkovsky .. uga, kabeh katon cetha ing kene, ora?

            Sing luwih cilik - jeneng Yevtushenkov sumunar ing kene, umpamane .. njupuk kapentingan ing ati sing tenang ..

            Inggih, padha squeezed Berezovsky, Khodorkovsky, Gusinsky, lan kanggo sapa "pusaka" liwat? Sampeyan mbokmenawa ngerti jeneng dhewe. Biasane raid, sawetara bandit squeezed liyane
            1. +3
              6 September 2015 21:08
              Kutipan: polar
              Inggih, padha squeezed Berezovsky, Khodorkovsky, Gusinsky, lan kanggo sapa "pusaka" liwat? Sampeyan mbokmenawa ngerti jeneng dhewe.

              Ora.. ora bakal bisa..

              Ayo iki: iku Gusinsky (1, 2 lan 3)

              1 tindak menyang ...
              2 tindak menyang ...
              3 tindak menyang ...

              Lan padha - miturut Khodorkovsky (bakal luwih menarik, IMHO)

              Banjur aku bisa menehi wangsulan.

              Kutipan: polar
              Biasane raid, sawetara bandit squeezed liyane

              Biasa, nanging ora tenan. Skala "bandit" bisa kanggo mbentuk (ngaruhi sacara signifikan) kawicaksanan manca lan domestik Federasi Rusia (sampeyan wis mesthi krungu istilah "pitu bankir").

              Iki kasus nalika "ukuran penting".
        4. 0
          6 September 2015 15:35
          Kutipan: polar
          Lan aku ora ngerti yen dheweke ora ngladeni sampeyan

          Kulon ngalembana Gorbachev lan Yeltsin, wong scolded wong. Kulon ora ngipat-ipati Putin cukup, wong-wong scotch Putin.
          Apa perlu wong, sing scolds tansah lan everyone?
          1. +3
            6 September 2015 17:29
            Kutipan: VseDoFeNi
            Apa perlu wong, sing scolds tansah lan everyone?

            Dheweke butuh masa depan sing stabil lan bisa ditebak
            1. 0
              6 September 2015 18:19
              Kutipan saka rosarioagro
              Dheweke butuh masa depan sing stabil lan bisa ditebak

              Kanthi cara iki, sampeyan mung bisa ngrusak negara sampeyan. Dipriksa kaping pindho ing abad pungkasan.
              1. 0
                7 September 2015 16:33
                Dadi opo iku?! Teer bisa dingerteni. Negara kudu ora ambruk. Mulane, kita terus kebingungan lan bingung. Anarki iku ibune ketertiban!!! wassat
          2. 0
            7 September 2015 02:50
            Argumentasi sing apik banget kanggo "sing pengin owah-owahan" .. kesel ngobrol basa kanthi tenang ing jaring, dheweke pengin pindhah menyang alun-alun kanthi akibate .. hiperinflasi, pengangguran, keluwen
            1. -2
              7 September 2015 07:00
              Ya, iku uga mokal kanggo pindhah menyang alun-alun, ora ana sing luwih elek, lan ndhelikake slogan-slogan bakal dadi kekuwatan. Inggih, paling ora ing rapat-rapat wong tuwa ing sekolah, sampeyan bisa lan kudu ngomong lan njaluk. Sawise kabeh, sekolah diijini nyetel program kasebut.
          3. +1
            7 September 2015 06:58
            Lan kita tansah duwe. Sapa wae sing kuwasa, wong-wong tansah nguwuh-uwuh - lan pangeran lan raja lan Bolshevik lan demokrat. Amarga iku cara sing paling gampang - mula dheweke ala lan urip ala, nanging aku ora duwe apa-apa.
      2. +3
        6 September 2015 13:35
        PDB ora ana hubungane, perlu kanggo nyelehake oligarki finansial domestik ing tembok. Lan VVP, Shoigu lan Lavrov nempatake ukuman sing kudu ditindakake. Lajêng kalêbêtakên anggènipun ngluku babu ing galengan, namung kangge tiyang, botên kangge para panguwasa.


        Dadi ing kene aku matur, kita duwe tsar sing apik, yaiku para boyar sing nyenengi. Iku bakal perlu kanggo tsar kanggo sambat babagan boyars, teh sengsara ing karya saka galleys ora weruh apa apa ing negara.
        Aku exaggerating, mesthi, nanging dongeng bab raja apik JANCOK !!!
        1. +3
          6 September 2015 14:16
          Kutipan: Vladimir 1964
          nanging dongeng babagan raja sing apik iku BAJINGAN !!!

          Ayo, sangang puluhan taun!!! wong bodho Bosen urip ing negara biasa !!! wong bodho Ayo bali menyang Crimea sing dibutuhake !!! wong bodho

          Warga, aku nerusake tren sing sampeyan aturake.

          Aku duwe pitakonan - Suwene, kayane bisa, wong bakal tumindak kaya wong bodho maydanut???

          Sadurunge nulis omong kosong sing jelas, deleng ing Wikipedia CARA urip Rusia sadurunge Putin lan CARA urip saiki dibandhingake karo negara liya.
          1. +1
            6 September 2015 14:34
            Kutipan: VseDoFeNi
            Bosen urip ing negara biasa !!!
            Rusia Putin wis dadi "negara normal"?! Oh inggih. Kita wis ora duwe negara normal luwih saka 20 taun.
            Kutipan: VseDoFeNi
            ing Wikipedia CARA Rusia urip sadurunge Putin lan CARA urip saiki dibandhingake karo negara liya
            Lan kepiye rega lenga mundhak wiwit iku. Lan saiki wis ambruk maneh, lan ruble wis ambruk setengah, nalika ing negara liya mata uang nasional wis mudhun 1-5%. Krutyak. Padha ngguyu ing crests lan hryvnia sing, nanging kahanan dhewe ora luwih apik. Miturut cara, kabeh negara tilas USSR urip kanti awon ing 90s, nanging wis ing 2000s, gadhah luwih utawa kurang dicocogake kanggo kahanan pasar, padha mundhakaken standar urip.
            1. +4
              6 September 2015 15:31
              Kutipan saka Greenwood.
              Rusia Putin wis dadi "negara normal"?! Oh inggih. Kita wis ora duwe negara normal luwih saka 20 taun.

              Luwih saka normal.
              Lan supaya aku ngelingake sampeyan manawa komunis sing ora duwe otak sing rusak ngrusak USSR ing taun 1991, ngubungake RUBLE menyang DOLLAR, nyuda perusahaan lan pendanaan ...
              Putin kepeksa mbenerake akibat saka karusakan iki. Saiki, ing Putin, wong-wong ing Rusia urip kaya kaya sing durung nate urip ing jaman kepungkur. Bukti sing padhang iki yaiku plataran kutha-kutha Rusia, sing ditutupi mobil, akeh sing dituku kanthi overpayment ing kredit. Iki nuduhake yen wong duwe dhuwit kanggo mbayar luwih lan dheweke ora cukup pinter yen ora mbayar.
              Lan aku bakal mbaleni iki anggere ana sing ora ngerti iki.

              Kutipan saka Greenwood.
              nalika ing negara liya mata uang nasional mudhun 1-5%. Krutyak.

              Kanggo Bank Sentral, ora dadi masalah kanggo ngunggahake ruble nganti 10 rubel saben dolar, sanajan sesuk. Mung banjur ora bakal ana watu sing isih ana ing ekonomi kita. Bakal bodho yen kita tuku kabeh ing luar negeri. Lan ora bakal ana omongan babagan pertanian.

              Lan yen sampeyan, warga, ora ngerti utawa pura-pura sampeyan ora ngerti yen Barat NYAARAake perang ekonomi marang kita, nyebat sanksi, lan nindakaken tanpa alesan sing sethithik saka pihak kita, coba ngerti kahanan kasebut, lan ora mbaleni liberal lan media massa musuhan liyane.
              1. +3
                6 September 2015 21:08
                Kutipan: VseDoFeNi


                Kanggo Bank Sentral, ora dadi masalah kanggo ngunggahake ruble nganti 10 rubel saben dolar, sanajan sesuk. Mung banjur ora bakal ana watu sing isih ana ing ekonomi kita. Bakal bodho yen kita tuku kabeh ing luar negeri. Lan ora bakal ana omongan babagan pertanian.

                Dadi ora ana ekonomi yen ana ora amarga produksi barang industri, nanging amarga manipulasi spekulatif kanthi kurs.
                Sinau dhasar ekonomi, lan aja mbuwang wektu kanggo memuji "prestasi" Putin.
                1. 0
                  7 September 2015 13:41
                  Kutipan: polar
                  Dadi ora ana ekonomi yen ana ora amarga produksi barang industri, nanging amarga manipulasi spekulatif kanthi kurs.

                  Derivatif sampeyan ngomong? CDS, waran? Manufaktur saiki isih ana mung amarga ngidini sampeyan entuk adonan liwat pabrik lan adol barang.
                  PERUSAHAAN KOMERSIAL - entitas ekonomi merdika kanthi hak entitas legal, operasi ing kahanan mandhiri lan ngarahake kanggo nggedhekake bathi.


                  Iku kabeh crita bab banteng putih, warga ikanamist.
              2. +2
                7 September 2015 07:04
                Ing 90s piyambak didilat bokong Kulon, squealing karo bungahaken sing ana Coca-Cola, demokrasi, kamardikan. Padha ngrusak bisnise. Lan manawa oligarki kita mabur saka planet liya, padha karo awake dhewe. Lan aja lali carane awake dhewe ing USSR nyolong saka perusahaan, perdagangan ing counter lan spun. Dadi sapa sing kudu disalahake -????.
              3. +1
                7 September 2015 16:42
                Kutipan: VseDoFeNi
                komunis korup tanpa otak
                Ya. Yen komunis padha ora duwe otak, banjur sapa sing lungguh ing pemerintahan saiki?
                Kutipan: VseDoFeNi
                ngilangi perusahaan kita kerja lan pendanaan ...
                Aja kleru. Ing taun 91, mayoritas Absolute Enterprises terus operate. Padha rusak dening reformasi ing taun 90-an lan 2000-an, sing ora ateges kaluwihan saka komunis.
                Kutipan: VseDoFeNi
                Putin kepeksa mbenerake akibat saka karusakan iki.
                Nanging aku tansah mikir yen Putin mung wong sing trep, dikuwasani ing wektu sing tepat dening Yeltsin lan Berezovsky supaya bisa njaga kahanan kasebut.
                Kutipan: VseDoFeNi
                Saiki, ing Putin, wong-wong ing Rusia urip kaya kaya sing durung nate urip ing jaman kepungkur.
                facepalm Soko, sapa takon, ora ana sing bisa gumunggung uripe. Wong kita ora ngucapke matur nuwun ...
                Kutipan: VseDoFeNi
                Kulon wis ngumumake perang ekonomi marang kita
                Lan sadurunge iku, ora ana perang, ta? Kita kabeh kanca apik sing ora ngerti musuhan, ya.
          2. 0
            6 September 2015 15:17
            Kutipan: VseDoFeNi
            Kutipan: Vladimir 1964
            nanging dongeng babagan raja sing apik iku BAJINGAN !!!

            Ayo, sangang puluhan taun!!! wong bodho Bosen urip ing negara biasa !!! wong bodho Ayo bali menyang Crimea sing dibutuhake !!! wong bodho

            Warga, aku nerusake tren sing sampeyan aturake.

            Aku duwe pitakonan - Suwene, kayane bisa, wong bakal tumindak kaya wong bodho maydanut???

            Sadurunge nulis omong kosong sing jelas, deleng ing Wikipedia CARA urip Rusia sadurunge Putin lan CARA urip saiki dibandhingake karo negara liya.


            pungkasane tembung sing bener, statistik sing bener, sampeyan wis ing ngendi sadurunge ....
            bangga ing negara karo GDP jatuh cinta ...
            1. -2
              6 September 2015 15:41
              Kutipan saka severniy
              bangga ing negara karo GDP jatuh cinta ...
              Wong bodho, ya. Padha nambah bagean turahan saka meja lan norma. Urip iku ayu, "Putin 3rd term!!!" lsp.
              1. -2
                6 September 2015 18:51
                Asem, cah.


                Lan Putin kanggo istilah liyane !!!
                1. +2
                  7 September 2015 16:45
                  Kutipan: VseDoFeNi
                  Asem, cah.
                  Aku malah ora mikir.
                  Kutipan: VseDoFeNi
                  Lan Putin kanggo istilah liyane !!!
                  Nanging sawise phrases kuwi, Aku pancene pengin ngomong saperangan gedhe-gedhe affectionate. Kita sumpah ing reformasi tanpa wates, birokrat korup, pelanggaran hukum para bankir lan langsung ngimpi ndeleng pelindung utama lan pembela kabeh ing ndhuwur ing dhampar maneh. Sawetara jinis masochism. Ora ana apa-apa ing Rusia sing bakal diganti anggere mayoritas mikir kaya sampeyan.
                  Dadi ora ana tenggat wektu kanggo Putin (uga, kajaba bisa uga ing papan sing ora adoh banget), dheweke lan kabeh tim manajer sing efektif kudu digunakake kanggo ngrusak reformasi ing negara kasebut nganti suwe.
              2. +1
                7 September 2015 07:06
                Kok ngina wong. Sampeyan duwe pencalonan liyane, sing bakal ngomong. Ing Yeltsin, bagean ora tambah. Lan nalika kita ngerti manawa panguwasa lokal kudu disalahake ing wiwitan lan kita sing milih lan ngedol suarane.
                1. +2
                  7 September 2015 16:48
                  Pfft, aku ora nyinggung sapa-sapa. Ora entuk pribadi.
                  Kutipan saka: perm23
                  Ing Yeltsin, bagean ora tambah.
                  Ya, kajaba Yeltsin, ora ana wong liya sing bisa dibandhingake. Paling ora bisa dibandhingake karo USSR. Utawa karo negara maju sing ora akeh sumber daya, nanging sakperangan alesan padha manggon luwih apik tinimbang kita?!
                  Kutipan saka: perm23
                  panguwasa lokal kita kudu disalahake ing wiwitan lan kita sing milih lan ngedol suarane
                  Panguwasa lokal, kanthi cara siji utawa liyane, tumindak kanthi ati-ati ing tengah lan kanthi ijin. Bodho yen mikir yen keputusan sing ditindakake pancen mandiri.
          3. +3
            6 September 2015 15:39
            Kutipan: VseDoFeNi
            VseDoFeNi(

            Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan bisa nerangake kanthi jelas bedane antarane GDP lan DAM?
          4. 0
            6 September 2015 17:32
            Kutipan: VseDoFeNi
            Ayo, sangang puluhan taun!!!

            Kok persis 90an, kok ora 60an, 70an, jaman jaya kabeh lan kabeh
            1. 0
              7 September 2015 07:07
              Sekar mardika malih, ing ngriku ugi para panguwasa sampun kathah tumindakipun.
        2. 0
          6 September 2015 14:19
          Aku exaggerating, mesthi, nanging dongeng bab raja apik JANCOK !!!


          Kanggo "aja gouge" - maca kanthi teliti. Endi aku babagan "raja"? Mung "budhak galley".
      3. +2
        6 September 2015 14:28
        Wiwit nalika VVP, Shoigu lan Lavrov ngadeg karo oligarki ing sisih ngelawan saka barricades?! Miturut pendapatku, iki kabeh wong saka tim Yeltsin.
        1. +4
          6 September 2015 14:51
          Kutipan saka Greenwood.
          Greenwood

          Sampeyan pancen bener.
          Nanging acara hubungan masyarakat terus ...
          https://youtu.be/PxZVUcizM0o
      4. +1
        7 September 2015 06:54
        Nanging kapan kita kabeh bakal ngerti bebener prasaja - iku ora master sing disalahake kanggo kabeh, nanging kita dhewe. Sing kita meh langsung - raja disalahake, nanging kita ora duwe apa-apa. Ya, kabeh ambruk kanthi idin kita. Tanduran kasebut dijarah - kita meneng, ing dalan hooligans ngalahake liyane - kita meneng. Sing ibu dudu bapak sing mokal kanggo nganakake rapat wong tuwa ing sekolah, nanging ora ana sing pengin, ora ana.
    3. +4
      6 September 2015 10:07
      Kutipan: Alexander S.
      Putin banjur mundur! Saka

      Sampeyan mung wong sing nggumunake !!! wong bodho wong bodho wong bodho



      Iki persis apa sing ditindakake dening Barat, dipimpin dening para Saxon sing ora sopan. Kulon ora sabar ngenteni dheweke!
      1. 0
        6 September 2015 12:21
        Hmm, nanging sawise kabeh, istilah Putin rampung ing taun apa? Ing 18? Banjur apa? Apa dheweke bakal pindhah menyang jajak pendapat maneh? Iku bakal dadi lawas. Bisa mati tuwa. Apa sing bakal kita lakoni nalika jamané ing bumi wis rampung?
        1. +1
          6 September 2015 13:49
          Warga, sampeyan ora ngubur wong liya. Luwih becik mikir dhewe.
          1. 0
            6 September 2015 15:42
            Mesthi wae, Putin sing ditresnani bakal lunga ing 2018. Apa sing bakal ditindakake sabanjure?
            1. -3
              6 September 2015 17:34
              Kutipan saka Greenwood.
              Mesthi wae, Putin sing ditresnani bakal lunga ing 2018. Apa sing bakal ditindakake sabanjure?

              Medvedev bakal teka
              1. 0
                6 September 2015 21:16
                Kutipan saka rosarioagro
                Kutipan saka Greenwood.
                Mesthi wae, Putin sing ditresnani bakal lunga ing 2018. Apa sing bakal ditindakake sabanjure?

                Medvedev bakal teka

                Ora, dheweke bakal milih Gref, lan bear bakal tetep dadi plug
                1. 0
                  7 September 2015 13:51
                  Greef iku bajingan. Enem donya usurers-bankers.

                  Aku wis ngandika kaping pirang-pirangTugas kita yaiku nasionalisasi sistem perbankan, diwiwiti saka Bank Sentral, subsoil, industri strategis, kalebu energi lan transportasi. Lan gref ora cocog karo skema iki.
                  1. -1
                    7 September 2015 14:18
                    Kutipan: VseDoFeNi
                    tugas kita yaiku nasionalisasi sistem perbankan, diwiwiti saka Bank Sentral, subsoil, industri strategis, kalebu energi lan transportasi.

                    Yen bisa - nerangake kanggo kusam (aku):

                    Apa sampeyan ngerti babagan "nasionalisasi Bank Sentral"?

                    Aku krungu akeh sing "Bank Sentral kita dikontrol (dening Fed, Rockefeller, mafia, ...)", nanging ora ana sing bisa menehi katrangan sing jelas babagan tesis iki. Utawa ora pengin. Matur nuwun hi
                    1. 0
                      7 September 2015 15:29
                      Kutipan saka Cat Man Null
                      Apa sampeyan ngerti babagan "nasionalisasi Bank Sentral"?

                      - ing Artikel 75, Part 2, ngilangi kamardikan, nasionalisasi Bank Sentral Rusia. Ing wektu sing padha, Bank Sentral saka cabang Federal Reserve AS lan IMF kudu dadi badan negara sing lengkap. Saiki Bank Sentral ora tanggung jawab lan ora bawahan negara Rusia. Ing konfirmasi, sampeyan bisa ndeleng dhuwit elang saka pamaréntahan sauntara 1917 tinimbang lambang negara Federasi Rusia. Yen sampeyan ngelingi, banjur "Tiket Perbendaharaan Negara" ditulis ing dhuwit saka USSR lan jas saka lengen bertepatan.

                      Yaiku, kanggo menehi status sing padha, contone, angkatan bersenjata utawa Kementerian Dalam Negeri.

                      Kutipan saka Cat Man Null
                      nanging ora ana sing bisa menehi katrangan sing jelas babagan skripsi iki. Utawa ora pengin. matur nuwun

                      Ana perkara sing ora dicritakake kanthi jelas. Ora ana sing bakal ngomong ing ngendi wae yen Bank Sentral negara apa wae dadi bawahan Fed. Rungokake Katasonov sing padha utawa wong liya babagan topik iki.
                      Sampeyan perlu kanggo ngganti ora mung Konstitusi, nanging uga Hukum liyane, padha Hukum ing Bank Central.

                      Artikel 2. Ibukutha sah lan properti liyane saka Bank Rusia
                      minangka properti federal. Sesuai karo gol lan
                      kanthi cara sing ditemtokake dening Hukum Federal iki,
                      Bank Rusia ngleksanani wewenang kanggo duwe, nggunakake
                      lan pembuangan saka properti saka Bank Rusia, kalebu
                      cadangan emas lan ijol-ijolan manca saka Bank Rusia. Penarikan lan encumbrance
                      kewajiban properti kasebut tanpa idin saka Bank Rusia
                      ora diijini
                      kajaba diwenehake dening federal
                      miturut hukum.
                      Negara ora tanggung jawab kanggo kewajiban Bank Rusia, lan
                      Bank Rusia - kanggo kewajiban negara
                      yen padha ora nampa
                      nganggep kewajiban kasebut utawa, kajaba diwenehake
                      hukum federal.
                      Bank Rusia nindakake biaya kanthi biaya dhewe
                      penghasilan.
                      1. 0
                        7 September 2015 17:30
                        Kutipan: VseDoFeNi
                        Ana perkara sing ora dicritakake kanthi jelas. Ora ana sing bakal ngomong ing ngendi wae yen Bank Sentral negara apa wae dadi bawahan Fed.

                        Hm.. tapi piye iki?

                        Quote: UNDANG-UNDANG FEDERAL N 86-FZ TENTANG BANK SENTRAL FEDERASI RUSIA (BANK RUSIA)
                        Artikel 5. Bank Rusia tanggung jawab marang Duma Negara
                        Majelis Federal Federasi Rusia.
                        Duma Negara:
                        milih lan mecat Ketua Bank Rusia ing proposal saka Presiden Federasi Rusia;
                        milih lan mecat anggota
                        Dewan Direksi Bank Rusia (sabanjuré diarani Dewan Direksi) kanggo
                        presentation saka Ketua Bank Rusia, sarujuk karo
                        Presiden Federasi Rusia;
                        ngirim lan ngelingi wakil saka Duma Negara
                        ing Dewan Keuangan Nasional ing kuota;
                        (paragraf sing diowahi dening Undang-undang Federal No. 23.07.2013-FZ tanggal 251 Juli XNUMX)
                        nganggep arah utama negara kesatuan
                        kabijakan moneter lan nggawe keputusan;
                        nganggep laporan taunan Bank Rusia lan diadopsi
                        dheweke kaputusan;
                        mutusake audit dening Kamar Akun Rusia
                        Federasi Kegiatan Keuangan lan Ekonomi Bank Rusia,
                        divisi struktural lan institusi. Solusi sing ditemtokake
                        mung bisa diadopsi adhedhasar proposal saka Dewan Keuangan Nasional;
                        nganakake sidang parlementer babagan aktivitas Bank
                        Rusia karo partisipasi saka sawijining wakil;
                        krungu laporan saka Ketua Bank Rusia babagan aktivitas Bank Rusia (nalika nampilake laporan taunan lan pituduh utama kebijakan moneter negara).
                        Bank Rusia ngirim informasi menyang Duma Negara lan Presiden Federasi Rusia sesuai karo prosedur sing ditetepake dening hukum federal.

                        Kanggo kula, iki cukup kanggo Bank Sentral dikuwasani dening Negara Rusia, lan ora ana sawetara jinis FRS .. Nyuwun

                        Bank Sentral ing negara apa wae dadi bawahan Fed

                        Oh carane .. lan Belarus, contone? Kepiye carane Old Man Lukash ngidinke iki? Nyuwun
                      2. -1
                        7 September 2015 18:42
                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Kanggo kula, iki cukup kanggo Bank Sentral dikontrol dening Negara Rusia, lan ora kabeh dening Fed.

                        Ya, dheweke nglaporake babagan karya sing wis rampung, banjur kepiye?
                        Kanthi sukses sing padha, aku bisa nglaporake sampeyan.

                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Oh carane .. lan Belarus, contone? Kepiye carane Old Man Lukash ngidinke iki?

                        Apa Belarus perdagangan truk BELAZ kanggo tugrik Mongolia utawa dolar FRS?
                      3. 0
                        7 September 2015 19:27
                        Kutipan: VseDoFeNi
                        Dheweke nglaporake babagan karya sing wis rampung, dadi apa?

                        Hm.. opo maneh iki..

                        Dewan Perbankan Nasional (NBS) minangka badan manajemen kolegial Bank Rusia. Iku kalebu 12 wong.

                        Komposisi saka NBS ditetepake minangka nderek:

                        - 2 peserta dikirim dening Dewan Federasi - saka antarane para senator;
                        - 3 - saka antarane wakil ing pilihan saka Duma Negara;
                        - 3 ditunjuk dening Presiden Federasi Rusia;
                        - 3 - dening pamaréntah;
                        - anggota 12th saka Dewan - Ketua Bank Rusia.
                        ...
                        Fungsine kalebu:

                        1) pertimbangan laporan taunan Bank Sentral Federasi Rusia;

                        2) persetujuan, adhedhasar usulan saka dewan direksi, penghasilan lan biaya Bank Rusia kanggo taun sing bakal teka;

                        3) persetujuan, yen perlu, adhedhasar usulan saka dewan direksi biaya tambahan;

                        4) pertimbangan masalah ningkatake sistem perbankan Federasi Rusia;

                        5) pertimbangan rancangan lan versi final saka arah utama kabijakan moneter negara kesatuan;

                        6) ngrampungake masalah sing ana gandhengane karo partisipasi Bank Rusia ing ibukutha institusi kredit;

                        7) janjian saka kepala auditor Bank Sentral lan pertimbangan laporan;

                        8) review seprapat saka informasi saka dewan direksi ing masalah utama aktivitas saiki Bank Rusia, kalebu implementasine saka pituduh utama saka kabijakan babakan dhuwit negara ndadekake, angger-angger banking lan pengawasan banking, implementasine saka manca. regulasi ijol-ijolan lan kabijakan kontrol ijol-ijolan manca, organisasi sistem pemukiman ing Federasi Rusia, prakiraan biaya eksekusi Bank Rusia, uga nyiapake rancangan undang-undang legislatif lan peraturan liyane ing bidang perbankan;

                        9) netepake organisasi audit - auditor laporan keuangan taunan Bank Sentral;

                        10) persetujuan, kanthi saran saka dewan direksi, aturan akuntansi lan pelaporan kanggo Bank Rusia;

                        11) pengajuan proposal menyang Duma Negara kanggo nindakake audit dening Kamar Akun Federasi Rusia saka aktivitas finansial lan ekonomi Bank Rusia, divisi struktural lan institusi;

                        12) persetujuan, kanthi saran saka dewan direksi, prosedur kanggo pambentukan pranata Bank Rusia lan prosedur kanggo nyebarake bathi sing isih ana ing pembuangan Bank Sentral;

                        13) disetujoni, ing saran saka dewan direksi, laporan babagan expenses Bank Rusia kanggo pangopènan karyawan Bank Sentral, pensiun, asuransi jiwa lan asuransi kesehatan, kanggo investasi modal lan kabutuhan administratif lan ekonomi liyane.

                        Anggota Dewan Perbankan Nasional, kajaba Ketua Bank Rusia, dudu karyawan Bank Sentral lan ora nampa imbuhan kanggo kegiatane. Dewan rapat paling ora seprapat. Ketua NBS dipilih saka antarane peserta. Kuorum pitu wong, kaputusan digawe dening mayoritas prasaja votes.

                        Kutipan: VseDoFeNi
                        Apa Belarus perdagangan truk BELAZ kanggo tugrik Mongolia utawa dolar FRS?

                        Ya ... tegese uga - kontrol Fed ..

                        Lan supaya ora ngatur - iku perlu kanggo tugriks (uga, utawa ana yuan-yen-cruzeiro nglirik ) kanggo dagang, bener? belay
                      4. -1
                        7 September 2015 19:44
                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Hm.. opo maneh iki..

                        Inggih, TK. Dadi Merkel lan Hollande ngrungokake lan dipeksa, kanthi cara siji utawa liyane, nindakake apa sing dibutuhake Amerika Serikat. Nglawan Rusia, elinga.
                        Korupsi lan oligarki digawe kanggo kemungkinan kontrol eksternal, menehi kesempatan kanggo mbatalake sumber daya saka Rusia menyang Kulon.
                        21. Amarga ing ngendi bandhamu, ing kono uga atimu.
                        (St. Matius 6:21)

                        Putin ngelingake shobla bodho iki luwih saka sapisan kanggo "mundur", ora bakal ana buron.

                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Lan supaya ora ngatur, sampeyan kudu dagang kanggo tugriks (uga, utawa ana yuan-yen-cruzeiro nglirik), bener? belay

                        Ngatur, ora ngatur ... Yen kabeh (meh) sumber daya ing donya didol kanggo dolar, kabeh negara gumantung ing Fed.
                        Lan aku ora nyinaoni apa sing kedadeyan karo cadangan emas ing Belarus.
                      5. 0
                        7 September 2015 20:34
                        Kutipan: VseDoFeNi
                        Merkel lan Hollande ngrungokake lan dipeksa, kanthi cara siji utawa liyane, kanggo nindakake apa sing dibutuhake Amerika Serikat. Nglawan Rusia, elinga.

                        Ya .. lan uga ing Prancis lan Jerman ana pangkalan militer .. kanggo ngomong - sapa? Iki asale sikile..

                        Temokake aku paling ora siji pangkalan Amer ing tlatah Federasi Rusia (Cukup ora ngelingi Ulyanovsk, oke?). Banjur soko Putin - ora ana sing ngrungokake .. Mungkin dheweke ora pengin? Ya, ora, malah - mbok menawa nglirik

                        Kutipan: VseDoFeNi
                        Korupsi lan oligarki digawe kanggo kemungkinan kontrol eksternal, menehi kesempatan kanggo mbatalake sumber daya saka Rusia menyang Kulon.

                        Ya mung Putin:

                        - buyar "pitu bankir" (padha "eksternal kontrol", dening cara)
                        - sawetara saka Aligghawas wis jinak, liyane ing proses jinak. Sing untamed diremuk ngguyu

                        Kutipan: VseDoFeNi
                        Putin ngelingake shobla bodho iki luwih saka sapisan kanggo "mundur", ora bakal ana buron.

                        Isih ana wektu sadurunge pungkasan taun. Koreksi aku yen aku salah..

                        Kutipan: VseDoFeNi
                        Ngatur, ora ngatur ... Yen kabeh (meh) sumber daya ing donya didol kanggo dolar, kabeh negara gumantung ing Fed.

                        Sial .. banjur apa hubungane karo Konstitusi Federasi Rusia? Iku perlu kanggo njaluk nyisihaken saka dollar ing perdagangan manca - iki wis rampung. Swap mata uang karo China wis bisa, Yapis ing kono ngandika bab perdagangan "langsung", bypassing dollar, lan ora mung Yapis.. Ana apa?

                        Kutipan: VseDoFeNi
                        Inggih, TK.

                        In-in .. menehi game ing Konstitusi, panimash .. Nyuwun
                      6. 0
                        8 September 2015 05:22
                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Ya .. lan uga ing Prancis lan Jerman ana pangkalan militer .. kanggo ngomong - sapa? Iki asale sikile..

                        Temokake aku paling ora siji pangkalan Amer ing tlatah Federasi Rusia (Cukup ora ngelingi Ulyanovsk, oke?). Banjur soko Putin - ora ana sing ngrungokake .. Mungkin dheweke ora pengin? Ya, ora, tinimbang - ing mungkin nglirik

                        Ya, sepisan maneh. Kita duwe pejabat korupsi sing cukup sing ditahan dening AS kanthi biaya.
                        Pejabat korup (lan oligarki) digawe dening Amerika sawise dismemberment saka USSR dening tangan komunis brainless korup, minangka piranti kontrol external.
                        Kulon (Fed) duwe pengaruh marang pejabat korupsi sing padha.

                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Ya mung Putin:

                        - buyar "pitu bankir" (padha "eksternal kontrol", dening cara)
                        - sawetara saka Aligghawas wis jinak, liyane ing proses jinak. Wong-wong sing ora gelem ngguyu

                        kasebar. Ana sing tamed, ana sing ora. Semono uga pejabat sing korup, sing luwih akeh. Kaya sing dikandhakake - sampeyan ora bisa nyelehake selendang ing saben tutuk.


                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Sial .. banjur apa hubungane karo Konstitusi Federasi Rusia?

                        Bank Sentral ora bisa ora manut marang pamrentah lan tumindak kanthi mandiri!!!
                        Presiden AS James Garfield:Sapa wae sing ngontrol pasokan dhuwit saka negara apa wae yaiku master lengkap industri lan perdagangan ... Lan yen sampeyan ngerti carane kabeh sistem ekonomi dikontrol kanthi cara siji utawa liyane dening sawetara wong sing kuat, sampeyan ora perlu nerangake ngendi penyebab depresi lan inflasi yaiku".
                        Sawetara minggu sawisé pidato iki, tanggal 2 Juli 1881, Garfield dipatèni.

                        Apa sing ora jelas???

                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Iku perlu kanggo njaluk nyisihaken saka dollar ing perdagangan manca - iki wis rampung.

                        maneh.
                        Tugas kita yaiku nasionalisasi sistem perbankan, diwiwiti saka Bank Sentral, subsoil, industri strategis, kalebu energi lan transportasi. Mbalikake monopoli negara ing perdagangan manca, nglarang gerakan bebas ibukutha ngliwati tapel wates. Mbalikake monopoli negara babagan produksi lan perdagangan alkohol lan tembakau kanthi nyuda turnover dadi nol.

                        Kutipan saka Cat Man Null
                        In-in .. menehi game ing Konstitusi, panimash ..

                        Ya wis.
                        ing Artikel 9, bagean 2, kanggo mbatalake hak kepemilikan pribadi sumber daya alam - kanggo nasionalisasi mau. Kita njaluk bali sumber daya sing dicolong liwat macem-macem penipuan, privatisasi ing 90s. Miturut cara, iki bisa dadi thanks kanggo Adoption saka Konstitusi, kang isih ing pasukan. Rusia nduweni siji-sijine Konstitusi ing donya sing nyedhiyakake hak kepemilikan pribadi (yaiku manca) sumber daya alam! Ing kabeh negara ing donya, kepemilikan negara subsoil dianggep minangka norma!
                    2. +2
                      7 September 2015 20:23
                      Wasserman nerangake kanthi jelas babagan nasionalisasi. Kasunyatane saiki Rusia bisa nyithak pirang-pirang rubel kaya dolar (+/-). Iki minangka aturan dhasar IMF - "Cadangan lengkap". Lan Rusia duwe akeh dolar amarga duwe barang kanggo ekspor. sing. rubles - 40% (bagean ekspor) sing dibutuhake (lan iki ing taun paling apik kanggo ekspor). Lan 200 taun kepungkur, kabeh ahli ekonomi mbuktekake yen bobot optimal mata uang yaiku biaya ALL barang (yaiku, pasar domestik + ekspor). Kekirangan dhuwit sing nyebabake tingkat bunga sing dhuwur kanggo silihan, bisnis sing kurang berkembang, lan pungkasane punah saka populasi. Kaya yen kebon sampeyan disiram 40% saka sing dibutuhake, lan pungkasane jumlah ijo suda 40%. Sajrone nasionalisasi, pasokan dhuwit kudu cocog karo biaya barang nyata tanpa referensi menyang dolar
                      1. 0
                        7 September 2015 21:07
                        Kutipan saka Zubilo
                        Kasunyatan iku saiki Rusia bisa print rubles minangka akeh minangka dheweke duwe dolar (+/-). Iki minangka aturan dhasar IMF - "Cadangan lengkap"

                        Aturan iki wajib kanggo negara kreditur IMF (pirsani "Konsensus Washington"). RF mbayar maneh silihan IMF lan sampeyan ora kudu tindakake aturan iki..

                        Kutipan saka Zubilo
                        Sajrone nasionalisasi, pasokan dhuwit kudu cocog karo biaya barang nyata tanpa referensi menyang dolar

                        Lan tanpa "nasionalisasi", apa - ora ana cara? ngguyu

                        Punika link kanggo Wasserman, sing, ketoke, ajeni dening sampeyan.

                        http://ptoday.ru/news/economics/22697/

                        Kabeh wis ditulis ing kono ya
                      2. 0
                        8 September 2015 05:42
                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Aturan iki wajib kanggo negara kreditur IMF (pirsani "Konsensus Washington"). Federasi Rusia mbayar utangan IMF lan ora wajib ngetutake aturan kasebut.

                        - ing Artikel 15, bagean 4, kanggo mbatalake kaunggulan saka prinsip lan norma hukum internasional sing diakoni sacara umum tinimbang aturan Rusia. Ing paragraf 4 saka Artikel 15, mbusak tembung "prinsip lan norma hukum internasional sing diakoni umum lan".
                        "Prinsip lan norma hukum internasional sing diakoni sacara umum" yaiku norma-norma kanggo diadopsi sing 10 negara cukup (miturut Persetujuan PBB babagan Hak Sipil lan Politik taun 1966, pasal 41-42). Nyatane, iki minangka norma-norma sing diadopsi dening Amerika Serikat kanggo koloni, tanpa langsung mlebu ing hukum negara sing dikontrol. Ana artikel sing padha ing hukum dhasar Jerman lan muncul sawisé kekalahan ing Perang Donya II. Liwat Prinsip lan Norma sing Diakoni sacara Universal, umpamane, bisa ngenalake propaganda LGBT, pedofilia, lan perversions liyane, tk. ing negara Kulon - iki dikenalaké lan ditampa minangka norma.


                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Lan tanpa "nasionalisasi", apa - ora ana cara? ngguyu

                        NO. Wangsulan apa ing ndhuwur.

                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Punika link kanggo Wasserman

                        "nanging ora bakal ngganti kabeh bebarengan, nanging alon-alon lan kanthi ati-ati." Wasserman.

                        Kutipan: Pyotr Arkadyevich Stolypin
                        Dheweke butuh pergolakan gedhe, kita butuh Rusia sing Agung!
                      3. 0
                        8 September 2015 07:12
                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Kabeh wis ditulis ing kono ya

                        Kutipan: A. Wasserman.
                        Bank sentral ora pengin menehi cadangan. Mesthine, kudu dinasionalisasi ing pangertene kegiatane ana hubungane karo ekonomi negara kita, dudu liyane. Yaiku, perlu ngetokake rubel kanthi basis ora sistem cadangan lengkap, nanging sesuai karo volume perdagangan domestik.
                      4. 0
                        8 September 2015 13:07
                        Kutipan: A. Wasserman
                        Mesthi perlu nasionalisasi kanthi makna ngubungake kegiatan menyang ekonomi negara kita, ora liya

                        Iki ora disebut "nasionalisasi". Iki diarani "owah-owahan prioritas ing karya Bank Sentral." Secara teknis, saiki bisa.

                        Iki digayuh kanthi ngganti pimpinan Bank Sentral, paling ora. Dadi-

                        Kutipan: A. Wasserman
                        nanging padha ora bakal ngganti kabeh bebarengan, nanging alon lan kasebut kanthi teliti,

                        Kanthi "nasionalisasi Bank Sentral" - ora ana pitakonan maneh, kaya sing dakngerteni? nglirik

                        Kutipan: VseDoFeNi
                        ing Artikel 15, part 4, kanggo mbatalake kaunggulan saka prinsip umum dikenali lan norma hukum internasional liwat aturan Russian. Ing paragraf 4 Artikel 15, mbusak tembung "Prinsip lan norma hukum internasional sing diakoni sacara umum.

                        Sial ... maneh rong puluh lima - dhuwit kanggo iwak .. katon ing situs - iku wis rembugan kaping pirang-pirang wis .. lan ora ana hubungane karo topik (bab kang Central Bank) ..

                        Mergo ngono ya
                      5. 0
                        8 September 2015 19:53
                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Kanthi "nasionalisasi Bank Sentral" - ora ana pitakonan maneh, kaya sing dakngerteni?

                        Aku ora nampa pilihanmu.

                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Mergo iki ya

                        Amen.
                      6. Komentar wis dibusak.
              2. 0
                7 September 2015 17:47
                Gusti Allah mboten sare! wis lulus, cukup! reformasi piyambak biaya negara liwat wektu! am
            2. -1
              6 September 2015 18:59
              Kita bakal terus mulihake negara kasebut sawise dipotong dening komunis tanpa otak sing korup ing taun 1991. Iki bakal njupuk luwih akeh wektu.
              1. +3
                6 September 2015 20:15
                Coba pikirake logika pernyataan kasebut
                "Komunis ngrusak negara", nalika partai komunis dilarang.
                Fungsionaris saka periode Soviet pungkasan mung kadhaptar kaya kasebut, nanging dudu panyengkuyung komunisme utawa sosialisme, padha dadi panyengkuyung kapitalisme lan tumindak kaya kapitalis biasa, sing dhuwit ora mambu, nyedhiyakake kabeh kasugihan negara lan dibagi. karo kapitalis donya, ngrampok rakyat.
                Pernyataan sampeyan kanthi logis padha karo pernyataan Chubais, sing menehi komentar manawa penasihat asing dheweke minangka agen CIA: "ya, dheweke ujar, nanging aku ora weruh dokumen" - lan sing kudu dideleng yaiku sertifikat perjalanan gaya Soviet. nuduhake yen organisasi CIA AS ngirim agen kanggo numpes negara lan ngrusak ekonomi, kemampuan pertahanan?
                1. -1
                  7 September 2015 06:03
                  Kutipan saka: olimpiada15
                  Fungsionaris saka periode Soviet pungkasan mung kadhaptar kaya kasebut, nanging ora dadi pendukung komunisme

                  Pakdhe, kita duwe akeh wong Kristen saka kabeh garis sing ora, contone. Menapa malih, padha ora malah pracaya. Kanggo Gusti Yesus ing Kitab Suci ngandika langsung lan cetha:
                  20. "Amarga kowé padha sethitik pracaya," wangsulane. Aku pitutur marang kowé, nèk kowé nduwé iman sing ukurané sak wiji sawi, lan nèk kowé kandha marang gunung iki: Pindhah saka mréné, gunung kuwi bakal pindhah. Lan ora ana sing mokal kanggo sampeyan.
                  (St. Matius 17:20)


                  Iku padha karo komunis. Ana wong mikir yen dheweke komunis, nganggo kertu pesta. Ora ana kertu partai - dudu komunis. Atribut. Ana kertu pesta - ana wutah karir lan kesempatan liyane, ora, ora, lan ora ana uji coba.
                  1. +1
                    7 September 2015 07:11
                    Kita kabeh iki oportunis.
              2. 0
                7 September 2015 07:10
                Iku bakal apik lan perlu. Cukup carane. lan sing paling penting karo sapa.
                1. 0
                  7 September 2015 13:56
                  Kutipan saka: perm23
                  Iku bakal apik lan perlu. Cukup carane. lan sing paling penting karo sapa.

                  Saben uwong kudu tanggung jawab marang awake dhewe, kulawargane, negarane.
                  Yen ora, aja ngeluh, ora ana sing bakal nindakake pakaryan sampeyan. Mung tawon sing nggawa madu kanggo kita.

                  Sugeng rawuh http://referendumrusnod.ru/
        2. -1
          6 September 2015 15:19
          Kutipan saka hyperion121
          Hmm, nanging sawise kabeh, istilah Putin rampung ing taun apa? Ing 18? Banjur apa? Apa dheweke bakal pindhah menyang jajak pendapat maneh? Iku bakal dadi lawas. Bisa mati tuwa. Apa sing bakal kita lakoni nalika jamané ing bumi wis rampung?

          dadi kita milih sampeyan, sampeyan katon luwih apik sampeyan bakal kemudi ...
        3. +1
          7 September 2015 07:10
          Ngapunten, nanging sapa maneh sapa. Stalin ala, Lenin ala, Brezhnev ala, sawetara apik. Kanggo kabeh ana jalmo ing negara ing kiriman sing nyolong.
      2. +1
        6 September 2015 13:27
        Aku ngomong babagan kasunyatan yen kita ngirim pamaréntah kanggo mundur .. banjur presiden uga (minangka tanggung jawab kanggo kaputusan personel .. utamané ing skala kuwi). Sampeyan kudu tanggung jawab. Lan, terus terang, aku bakal ngomong .. sing aku ngarep-arep dheweke ora bakal pindhah kanggo istilah kapindho ... amarga umur ... lan dheweke ora tanggung jawab kanggo tembung. Presiden tanggung jawab ora mung kanggo kabijakan luar negeri, nanging uga kanggo kabijakan domestik. Lan rampung masrahake batin menyang liberal Medvedev lan liya-liyane.Apa iki? Kaya pembagian kekuwatan? Lan nyatane yen Barat sengit marang kita.. wis mesthi ana lan bakal dadi ... lan iki ora dadi alesan kanggo meneng lan nyusup menyang gombal.. sujud lan ndedonga marang para boyar. Lan saiki populer karo kita kaya iki - tahan tahan jambs kita .. sampeyan ora pengin kaya ing Ukraina. Saiki ana ngendi kanggo nulis kabeh ... Ora bakal ana revolusi .. yen padha bisa efisien ... kanggo wong prasaja.
        1. 0
          6 September 2015 14:08
          Kutipan: Alexander S.
          Lan, terus terang, aku bakal ngomong .. sing aku ngarep-arep dheweke ora bakal pindhah kanggo istilah kapindho ... amarga umur ... lan dheweke ora tanggung jawab kanggo tembung. Presiden ora mung tanggung jawab kanggo kabijakan luar negeri, nanging uga kanggo kabijakan domestik. Lan rampung nyerahke batin kanggo liberal Medvedev lan liyane.

          Sampeyan plastisin sampurna kanggo maydanut setengah-wit.

          Putin kepeksa mbenerake akibat saka dismemberment USSR, lan malah diubengi dening oligarki lan pejabat korup sing penting banget kanggo njarah-rayah Rusia.
          Nanging sanajan iki, saiki, ing Putin, wong-wong ing Rusia urip kaya kaya sing durung nate urip ing jaman kepungkur. Bukti sing padhang iki yaiku plataran kutha-kutha Rusia, sing ditutupi mobil, akeh sing dituku kanthi overpayment ing kredit. Iki nuduhake yen wong duwe dhuwit kanggo mbayar luwih lan dheweke ora cukup pinter yen ora mbayar.
          Lan aku bakal mbaleni iki anggere ana sing ora ngerti iki.

          Yen sampeyan ora duwe luwih saka rong acara ing sirah, gunakake kertas lan potlot kanggo ngisi longkangan iki.

          Sadurungé Putin, Rusia minangka negara miskin kanthi wong-wong miskin. Saiki, Rusia minangka salah sawijining negara sing misuwur ing donya. Thanks kanggo Putin, program rearmament nganti 2020 dileksanakake dina iki. Pejuang generasi kaping lima wis dikembangake lan dites, sing durung ana wong ing donya, kajaba Amerika Serikat lan Rusia. ICBM anyar, kapal selam nuklir, kapal saka macem-macem modifikasi dikembangake. Pelabuhan antariksa lagi dibangun.
          Lan pungkasanipun, matur nuwun kanggo Putin, operasi sing apik banget ditindakake.
          1. -1
            6 September 2015 14:42
            Kutipan: VseDoFeNi
            dina iki, ing Putin, wong ing Rusia urip kaya kaya sing wis tau urip ing past foreseeable.
            Persis, lan ana luwih akeh oligarki ing Putin tinimbang Yeltsin. Munggah dhengkulmu, cho.
            Kutipan: VseDoFeNi
            Sadurungé Putin, Rusia minangka negara miskin kanthi wong-wong miskin.
            Lan lenga kurang regane, ya. Kabeh negara CIS ing taun 90-an padha miskin, lan ing taun 2000-an padha Ngartekno nambah standar urip. Malah ing panguwasa padha.
            Kutipan: VseDoFeNi
            Saiki, Rusia minangka salah sawijining negara sing misuwur ing donya.
            Negara utama yaiku USSR, lan Rusia, kanthi rubel mlumpat kaya puncak lan ekonomi staggering ing kabeh arah, narik negara utama kanthi angel.
            Kutipan: VseDoFeNi
            Thanks kanggo Putin, program rearmament nganti 2020 dileksanakake dina iki. Pejuang generasi kaping lima wis dikembangake lan dites, sing durung ana wong ing donya, kajaba Amerika Serikat lan Rusia. ICBM anyar, kapal selam nuklir, kapal saka macem-macem modifikasi dikembangake. Pelabuhan antariksa lagi dibangun.
            Ana sing kudu njaga kekuwatan. Nalika padha ngomong, sing ora Feed tentara, bakal Feed wong liya. Lan saliyane tentara, apa sukses liyane, contone, ing bidang pendidikan, medicine lan ilmu?
            Kutipan: VseDoFeNi
            Lan pungkasanipun, matur nuwun kanggo Putin, operasi sing apik banget ditindakake.
            Lan perang ing Donbass diijini, sing ora bisa kedadeyan.
            1. -1
              6 September 2015 19:07
              Kutipan saka Greenwood.
              Negara utama yaiku USSR

              Sing dirusak dening komunis tanpa otak sing korup ing taun 1991.

              Kutipan saka Greenwood.
              Lan perang ing Donbass diijini, sing ora bisa kedadeyan.

              Persis, jagad katelu bakal nylametake don
              Kutipan saka Greenwood.
              Ana sing kudu njaga kekuwatan.

              Ora daya, nanging Rusia saka dismemberment luwih.

              Kutipan saka Greenwood.
              Lan saliyane tentara, apa sukses liyane, contone, ing bidang pendidikan, medicine lan ilmu?
              Ing kabeh wilayah. Bandhingake karo negara liya. Dibandhingake karo negara-negara "beradab" liyane, sing ana ing Great Danes, Rusia wis apik banget.

              Kutipan saka Greenwood.
              Lan perang ing Donbass diijini, sing ora bisa kedadeyan.

              Ya, ya, lan ing Irak, lan ing Suriah, lan ing Libya, etc ...
            2. +1
              7 September 2015 06:20
              Kutipan saka Greenwood.
              Persis, lan ana luwih akeh oligarki ing Putin tinimbang Yeltsin. Munggah dhengkulmu, cho.

              Dadi sampeyan kudu ora duwe pengemis utawa ora sugih?
              Senajan aku ora bisa nelpon oligarki sugih. Sapa sing sugih saka Gusti Allah lan saka bandhane mbantu wong liya.
              Lan sampeyan dhewe iri yen ana wong sing duwe adonan luwih akeh, iki katresnan dhuwit. Ing taun iki lan setengah kepungkur, Maydanuts padha "littered" ing Kyiv. Wong-wong mau uga percaya yen kabeh masalah kasebut saka Yanukovych. Apa dadi luwih apik ing kono?
    4. 0
      6 September 2015 13:46
      Kutipan: Alexander S.
      republik presiden.. dudu parlementer

      Campuran hi
    5. 0
      6 September 2015 16:03
      Lan apa sing bisa ditindakake ing urip? Lungguh ing kursi, umume kita ora ngerti babagan manajemen organisme kompleks kaya negara.
  8. +3
    6 September 2015 06:59
    Dadi aku ngomong yen wong, siji-sijine spesies ing planet iki, sing mulang bocah-bocah apa wae, kajaba urip, ninggalake dheweke, bocah-bocah, marang paman lan bibi wong liya.
    Cilaka saka atine wong.
  9. +5
    6 September 2015 07:02
    sampeyan kudu cook petisi online kanggo presiden langsung, lan VO bakal digawe platform kanggo voicing petisi kuwi ing kombinasi!
    1. +3
      6 September 2015 07:16
      Ya, wong ora pengin masak apa-apa. Luwih saka sepisan utawa kaping pindho aku njaluk mlebu petisi kanggo mungkasi transfer tanah Wilayah Trans-Baikal menyang China suwene 49 taun!
      https://www.change.org/p/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%B2
      %D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D0%BF%D1%83%
      D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%
      D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%87%D1%83-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D
      1%8C-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0
      %B3%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%8F-%D0%B2-%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83-%
      D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%8E-%D0%BD%D0%B0-49-%D0%BB%D0%B5%D1%82

      Efek negatif - aku entuk bebaya saka moderator. Lan pengunjung ora mlayu mlebu petisi.
      1. +4
        6 September 2015 08:09
        ora mlayu
        Aku mlebu pungkasan, saiki aku dikirim menyang VKontakte.
      2. +4
        6 September 2015 08:29
        Amarga sampeyan nulis petisi sing salah. Kaputusan kanggo nyewa iku bener. Sampeyan kudu nulis syarat-syarat sewa. Supaya ora bisa, kaya sawetara ing taun 90-an, sing nyewa apartemen kanggo wong Tionghoa utawa Tajik. Sawise padha metu, apartemen wis numpes lan ora bisa mlebu saka bau. Nanging tanggane mbah putri nyewa apartemen kanggo wong Korea Utara, dadi wong tuwa laporan saben minggu babagan apa sing ditindakake ing apartemen, kran didandani ing kono, wallpaper kasebut ditempelake maneh. Jinis, beban sosial utawa minangka paukuman kanggo tumindak salah. We meh mlaku menyang lan saka karya ing tatanan, mung sing paling tuwa karo siji utawa loro kuli menyang toko. Liyane lagi lungguh maca soko abang lan karo potret. Lan iki njupuk menyang akun kasunyatan sing padha mangkat kanggo karya ing 7 am lan bali ing 9 pm.
      3. +3
        6 September 2015 09:21
        ora salah, aku wong kidul, aku ora ngerti apa sing sampeyan duwe, nanging sekolah, ditulis kanthi bener, .. ana ing saben kulawarga, cedhak karo kabeh ...
    2. 0
      6 September 2015 07:43
      Quote: gratis
      , lan VO bakal digawe platform kanggo nyuarakan petisi kasebut kanthi kombinasi!


      Ing Rusia, ana ARKS (asosiasi panitia lan komunitas induk), padha duwe situs web resmi. Aku percaya yen "petisi online" kasebut kudu dikirim ing situs web. Kita uga duwe RVS (sepah kabeh-Rusia resistance), i.e. ana cukup organisasi umum dealing karo masalah kulawarga lan pendidikan, lan "kertu ing tangan" kanggo wong-wong mau.
      1. 0
        6 September 2015 09:24
        nanging minangka sumber umum, www.change.org apik, kabeh ana, nanging aku pisanan sinau babagan Asosiasi Orang Tua saka sampeyan ...
    3. +1
      6 September 2015 08:06
      Banjur ing situs apa sampeyan bakal nulis komentar cerdas? wassat
      Miturut profil situs kasebut, Shoigu bisa sambat ... ngguyu
      1. 0
        6 September 2015 09:27
        Kapethik saka: afdjhbn67
        Banjur ing situs apa sampeyan bakal nulis komentar cerdas? wassat
        Miturut profil situs kasebut, Shoigu bisa sambat ... ngguyu

        wah yo bobote .., tahun wingi lak ono masalah .., arep tutup sekolah Kadet ... , ditelpon administrasi kota saka VO .., wah, kecoa kabeh mlebu !!!, mesthi dudu tingkat federal, nanging aku mikir dheweke uga bakal smack ana ...
    4. +2
      6 September 2015 09:18
      Quote: gratis
      sampeyan kudu cook petisi online kanggo presiden langsung, lan VO bakal digawe platform kanggo voicing petisi kuwi ing kombinasi!

      +, saiki kudu pimpinan maneh.., aku mlebu petisi kanggo karusakan produk.., apik cah wadon, nyeret, digawe ... nanging kanggo aku, luwih gampang kanggo ndhukung, komentar ... wong awam rata-rata, dadi ngomong...
  10. +8
    6 September 2015 07:24
    Penulis bener - kanggo menehi siswa mung sinau iku sing paling penting. Nanging "njaba kurung" ana liyane "inovasi" saka Pak Livanov, kang ora pengin swara, nanging "quietly" nepangaken ing sekolah lan padha keprihatinan guru, lan mulane mengaruhi kualitas pendidikan anak. Yaiku: wiwit taun iki, guru ngalih menyang sistem kontrak. Apa tegese, sing tegese saiki gaji bakal diwènèhaké ing kontrak lan bakal disetel dening "persetujuan" karo direktur sekolah, sing, minangka akeh sing bisa "knock metu" saka direktur - dadi luwih lan sampeyan bakal nampa lan ngidoni "tarif", etc. Kajaba iku, jumlah wajib "jam", pembayaran kanggo tambahan, lembur, etc. ing direktur carane "muat" guru lan pinten mbayar utawa ora mbayar kabeh. Nanging saliyane iki, "trick" liyane dienalake - kontrak kasebut bakal rampung ora sajrone 12 wulan, nanging sajrone 9 wulan! Tegese, "wulan musim panas" saiki bakal ora dibayar, kaya "liburan" liyane - kayata guru, amarga wektu iki "ora nyambut gawe", tegese ora entuk gaji utawa gaji liburan ing wektu iki.
    1. +1
      6 September 2015 08:08
      Kepiye ing negara sampeyan? sinau basa Rusia? ngguyu
    2. +1
      6 September 2015 08:40
      oh, ana akeh sing bisa "ngalahake" saka direktur, minangka akeh lan sampeyan bakal nampa lan ngidoni "tarif", etc.


      Sampeyan ora bener, gaji (utawa luwih, bayaran muspra) kanggo jam tetep - iki "suci". Inovasi gegayutan karo distribusi tunjangan lan bonus. Kajaba iku, inovasi kasebut kalebu kasunyatan manawa dheweke lan syarat-syarat kuitansi kasebut diwenehake khusus ing kontrak kasebut. Lan manajer ora duwe hak kanggo mbatalake tunjangan lan bonus kasebut yen ora ana alesan sing nyata. Mesthi, sampeyan bisa tekan ngisor pilar, nanging ing umum ora ana bedane. Amarga kabeh tunjangan kasebut, sing dirancang kanggo menehi motivasi kanggo karyawan, ukurane, mung bisa tetep kerja, lan ora kabeh wong. Lan yen sampeyan miwiti ngethok, banjur sekolah lan teknisi bakal kosong ing pirang-pirang taun. Mulane, ora ana sing bakal owah sacara signifikan. saka "inovasi" iki. Kajaba ing sekolah tertutup swasta, ngendi karyawan nampa dhuwit gedhe kanggo perlu kanggo kowtow kanggo anak saka sugih.
    3. +1
      6 September 2015 10:06
      Kutipan saka Monster_Fat
      wiwit taun iki, guru ngalih menyang sistem kontrak hiring. Apa tegese, sing tegese saiki gaji bakal diwènèhaké ing kontrak lan bakal disetel dening "persetujuan" karo direktur sekolah, sing, minangka akeh sing bisa "knock metu" saka direktur - dadi luwih lan sampeyan bakal nampa lan ngidoni "tarif", etc. Kajaba iku, jumlah wajib "jam", pembayaran kanggo tambahan, lembur, etc. ing direktur carane "muat" guru lan pinten mbayar utawa ora mbayar kabeh. Nanging saliyane iki, "trick" liyane dienalake - kontrak kasebut bakal rampung ora sajrone 12 wulan, nanging sajrone 9 wulan! Tegese, "wulan musim panas" saiki bakal ora dibayar, kaya "liburan" liyane - kayata guru, amarga wektu iki "ora kerja", tegese ora entuk gaji utawa gaji liburan ing wektu iki.


      JANCOK! Sabare wong Rusia!
      Aku yakin manawa kabeh kejahatan kasebut, wong-wong sing tangi ing sawijining dina bakal miwiti ngemas ing bungkus ing gulag, "tanpa hak kanggo cocog. Lan supaya tikus ngemas tas luwih dhisik, amarga mesthi bakal teka.
      1. 0
        6 September 2015 11:45
        Sampeyan bakal ngerti apa apa. Padha bisa "ana" kanggo akèh. Nanging sawise kabeh, iku perlu kanggo sabab, lan ora kanggo chimeras pangguna karo gendéra Amérika.
  11. +1
    6 September 2015 07:27
    Sinau, purun, basa manca, iku mbantu akeh ing pembangunan, komunikasi, ing nemokake informasi sing perlu, Aku duwe kanca siji sing umume tresna marang basa Esperat, bubar tindak menyang Prancis, kanggo kumpul pecandu padha ...
    1. +3
      6 September 2015 08:41
      Lan yen ora menarik kanggo pindhah menyang Prancis kanggo rapat umum, lan malah ing biaya dhewe, paling kamungkinan?
      1. -2
        6 September 2015 09:16
        Kutipan saka alicante11
        Lan yen ora menarik kanggo pindhah menyang Prancis kanggo rapat umum, lan malah ing biaya dhewe, paling kamungkinan?

        Aku ora njupuk kapentingan ing sisih financial saka Jeksa Agung bisa ngetokake, Aku ngerti sing padha ora tetep ing hotel, nanging ing kulawargané saka pecandu padha lan padha nganggo Esperanto ana, laku basa.
    2. +3
      6 September 2015 09:29
      Kutipan saka rosarioagro
      Sinau, purun, basa manca, iku mbantu akeh ing pembangunan, komunikasi, ing nemokake informasi sing perlu, Aku duwe kanca siji sing umume tresna marang basa Esperat, bubar tindak menyang Prancis, kanggo kumpul pecandu padha ...

      nanging jurusan fisika lan matematika biasane liwat wong-wong kuwi.. maksude opo ?, berarti awake dewe ora duwe roket, komputer lan mobil domestik.....
      1. 0
        6 September 2015 09:48
        Kutipan saka severniy
        nanging fisika lan matematika biasane liwat wong-wong kuwi.. terus apa?

        Dheweke minangka teknisi, saka penerbangan sipil
      2. +3
        6 September 2015 10:09
        Kutipan saka severniy

        nanging jurusan fisika lan matematika biasane liwat wong-wong kuwi.. maksude opo ?, berarti awake dewe ora duwe roket, komputer lan mobil domestik.....

        Lan iki minangka tujuan strategis para pimpinan Kremlin - nyuda total rakyat. Supaya dheweke mung bisa ngguyu
      3. +1
        6 September 2015 14:46
        Ayo, minangka akeh insinyur kita sing duwe kawruh babagan basa manca sing kerja ing bukit. Lan dheweke tekan kene kanthi apik, luwih apik tinimbang sing bakal teka ing kene.
        1. +2
          6 September 2015 15:25
          Kutipan saka Greenwood.
          Ayo, minangka akeh insinyur kita sing duwe kawruh babagan basa manca sing kerja ing bukit. Lan dheweke tekan kene kanthi apik, luwih apik tinimbang sing bakal teka ing kene.

          kiriman apik, yen sampeyan mbuwang tembung patriotisme saka sirah ... Mangga mangertos kula bener, ana wong kene sing, kanggo siji utawa liyane, ora indifferent kanggo Rusia. yen aku menyang Kanada minangka insinyur, entuk tarif normal, banjur kewarganegaraan, kenapa aku butuh forum iki kanthi masalah babagan urip ing wilayah sing adoh saka aku ...
          1. +1
            6 September 2015 15:56
            Kutipan saka severniy
            Mangga mangertos kula bener
            Aku ngerti sampeyan kabeh, sanajan aku ora setuju ing akeh babagan.
            Kutipan saka severniy
            ana wong kene sing, kanggo siji gelar utawa liyane, ora indifferent kanggo Rusia.
            Lan aku ora peduli. Kanggo wektu sing suwe dheweke uga dadi patriot sing semangat, ngarep-arep kanggo perbaikan urip ing negara, lsp. Aku dhewe ing layanan sipil (FSSP Rusia). Sajrone wektu kasebut, aku nemoni birokrasi kanthi ukuran sing ora ana watesan lan niru kegiatan kekerasan sing berkembang ing struktur kita lan padha. Sajrone taun kepungkur, iki ditambah karo potongan gaji sing cetha, potongan staf lan, ing wektu sing padha, beban kerja sing tambah akeh. Lan kabeh iki ing media nangis terus-terusan babagan rubel sing ambruk, mantra pamrentah babagan privatisasi lan investor khayalan, kanthi permanen mundhak rega panganan lan bahan bakar, omah lan tarif layanan komunal, lsp. Ing wektu sing padha, yen dideleng saka tumindake pemerintah, dheweke dhewe ora ngerti apa sing kedadeyan lan apa sing bisa ditindakake.
            Kutipan saka severniy
            yen aku menyang Kanada minangka insinyur, Aku bakal njaluk tarif normal
            Ora ana cara aku nyengkuyung sapa wae supaya nindakake iki. Iki prakara pribadi kanggo saben wong. Sanajan setengah saka kanca-kanca ngimpi "metu saka oh Rashka" (c) Aku mung pengin pungkasane duwe urip normal, diukur lan tenang ing kahanan nyaman, lan ora cataclysms pancet, reformasi, krisis sing wis tormenting kabeh lingkungan urip. ing Rusia kanggo akèh taun lan mburi lan sudhut sing ora katon. Yen menteri keuangan kita kanthi ora sopan nyatakake yen ing mangsa ngarep Rusia bakal terus ngetutake pembangunan ekonomi donya lan tetep dadi negara kanthi ekonomi sing basis sumber daya, tingkat korupsi sing dhuwur lan dalan sing ora becik, mula ora ana sing bisa diajak ngobrol. babagan.
            Kutipan saka severniy
            kenapa aku butuh forum iki kanthi masalah babagan urip ing wilayah sing adoh saka aku
            Apa sing kedadeyan ing Tanah Air menarik kanggo akeh. Bener, nalika proses sing ditindakake ing kana ora mengaruhi sampeyan, sikap kasebut beda.
  12. +4
    6 September 2015 07:40
    Lan nalika presiden bakal mbusak mungsuh iki saka wong Rusia lan, liyane, IDIOT Livanov? Utawa anak-anak kita bakal rauh dadi kabotan, ketoke Livanov kepengin banget.
    1. +3
      6 September 2015 14:47
      Presiden dhewe diangkat dheweke, minangka Fursenko ditunjuk sadurunge. Yagene dheweke pengin ngresiki?
      1. -2
        6 September 2015 15:27
        Kutipan saka Greenwood.
        Presiden dhewe diangkat dheweke, minangka Fursenko ditunjuk sadurunge. Yagene dheweke pengin ngresiki?

        Lho, Vova Lavrovs lan Shoigu ora duwe akeh.. apa sing bisa daklakoni ..., aku kaget karo janjian Tkachev.., sing jenius skema kasebut.., nanging ... aku semoga terbentuk....
  13. +7
    6 September 2015 07:58
    Ing ngisor iki warga lan liberalis sing didhelikake ing wujud menteri pendidikan kita kanthi tugas saka jagad musuhan. Apa sing bakal ditindakake sabanjure? Iku katon kaya "reformers" THIS ing mangsa.
  14. + 11
    6 September 2015 08:14
    Yagene kowe kabeh padha ora marem urip? Aku wis rong taun takon kene apa tembung sukarelawan diganti karo sukarelawan. meneng. Lan ing kana saben wong nulis dhewe minangka patriot. Aku teka munggah menyang ngleboke, aku sijine tombol kanggo interkom lan aku "elang", oh, ora elang, nanging mbukak. Dadi ing negara apa kita manggon yen kabeh kastil negara nganggo basa Inggris kanggo kita? Mesthine ora mung Livanov sing tanggung jawab ing kene.
  15. + 11
    6 September 2015 08:22
    Mesthi, luwih saka siji Livanov Iki "tetenger" padha massal-diprodhuksi ing 90s lan aktif di-push menyang daya nganti saiki. Kastil ngandika, nanging carane kowe kaya pratandha lan nyimpen pariwara. Full pendhudhukan! Where tax ing jeneng manca ? Padha gagap lan ketoke bummer metu. "Khzyaev" ora trep kanggo ndeleng aksara Sirilik. Dadi yen "Livanovs" ora narik kita menyang Latin, bakal enggal nerjemahake.
  16. +7
    6 September 2015 08:42
    Sing siji entuk kesan yen kanthi tangan siji kekuwatan negara dibangun, lan kabeh anggota liyane ambruk ditindakake.....! Iku misale jek sing negara meh podo loro asu (ing asu gelut), kang nduweni intect ing saben liyane. Ing kabeh reformasi bodho, akeh saka populasi nandhang sangsara pisanan kabeh, lan ora anak saka elit sing sinau ing luar negeri !!! Yen pimpinan ngirim anak-anake menyang luar negeri, banjur pendidikan apa sing bisa diomongake? (Aku ora ngomong babagan kesehatan).
    1. + 10
      6 September 2015 09:18
      Kawicaksanan pimpinan Federasi Rusia ora "mbangun kekuwatan negara", nanging nggawe "platform investasi". Miturut Livanov lan Co., wong mung kudu "makarya kanthi paksa kanthi kawruh basa Inggris" lan ndedonga kanggo guru investasi.
      1. -4
        6 September 2015 09:42
        Kutipan saka: samarin1969
        Kawicaksanan pimpinan Federasi Rusia ora "mbangun kekuwatan negara", nanging nggawe "platform investasi".

        Kawicaksanan pimpinan Rusia yaiku kanggo mbenerake akibat saka dismemberment saka USSR ing taun 1991 lan sabanjure nyekel sumber daya kita dening Kulon ing nineties.
        1. +1
          6 September 2015 14:49
          Kutipan: VseDoFeNi
          koreksi

          Kutipan: VseDoFeNi
          privatisasi dening Kulon sumber daya kita
          Mulane pamrentah maneh mbaleni mantra babagan kabutuhan privatisasi skala gedhe liyane, sing bakal nylametake ekonomi Rusia. Langsung jelas kepiye carane cepet-cepet "mbenerake akibat" ...
  17. + 14
    6 September 2015 08:51
    Sing paling menarik ing liyane.
    Saiki aku ora bakal ngomong babagan pendidikan, babagan kawruh basa. Topik iki wis kerep dibahas, kalebu ing kene, ing VO. Saiki aku arep ngomong babagan liyane, babagan apa sing ngluwihi kurikulum sekolah.
    Aja cepet-cepet menehi minus, amarga aku bakal ngomong babagan basa.
    Sawetara wektu kepungkur, kira-kira pitung taun, bisa uga luwih sithik, nanging mesthine kurang saka sangang, aku kelakon golek kerja. Aku nggoleki proyek ing Moskow - iki minangka cathetan penting. Dheweke ngirim resume, kalebu menyang kantor perwakilan perusahaan asing. Nalika maca babagan pengalaman ing resume, ora ana pitakonan, lan dheweke ngajak aku wawancara, ayo ngomong, kanggo 2 saka 3. Ayo kula ngelingake sampeyan, aku ngomong babagan kantor perwakilan perusahaan manca.
    Dadi. Aku "dipotong" ing tataran final, nalika iku perlu kanggo ngomong karo direktur. Lan direktur, minangka aturan, iku wong manca. Lan iki dipotong sabenere amarga aku ora "fasih" Inggris.
    Kayane iki minangka masalahku - sinau basa, lan iku ... Nanging, kaya biasane, ana akeh nanging ...
    Ora ana siji direktur kantor perwakilan asing sing MINAT kanggo nyewa spesialis profesional. Dheweke butuh, kira-kira, jenis "undergrowth" ing istilah profesional, nanging kanthi kawruh basa. Lan dheweke ngamanake kawruh babagan profesi. Mekaten.
    Napa aku nulis iki ing kene? Kajaba iku, miturut "mitra" kita, spesialis ora dibutuhake ing Federasi Rusia. Kita butuh sing ngerti prentah sing prasaja kaya: lunga, nggawa, sijine, ngawula ...
    Saiki ing Msk specialists ora perlu ing asas. Perlu, utawa luwih, nanging saka wilayah "layanan lan layanan". Sing. yen sampeyan kiwa-tangan, yen sampeyan bisa kanggo "sepatu kutu" - sampeyan bakal nemokake proyek, iku ora masalah, nanging kanggo sisih paling sampeyan kudu sektor layanan. "Manajer" kaya ngono ...
    Iki tegese inovasi Livanov karo rong basa bisa migunani, nanging ana sing ngandhani yen penerjemah saka rong basa, sanajan ngerti terminologi profesi tartamtu, ora bisa nggawe panemuan ilmiah, ora bisa ndandani mesin. , ora bisa nulis teknologi . Maneh, kita nyiapake, miturut rencana Livanov, para abdi.
    "Kita kalah ing balapan angkasa menyang Rusia ing meja sekolah" (c) Kennedy.
    Apa maneh sing disiapake kanggo kelangan wong Libanon?
    1. +4
      6 September 2015 09:23
      Quote: Metallurgist
      penerjemah saka rong basa, sanajan ngerti terminologi profesi tartamtu, ora bisa nggawe panemuan ilmiah, ora bisa ndandani mesin, ora bisa nulis teknologi.

      Nah, kepiye para ilmuwan nguwasani basa teknis sadurunge? Pisanan padha mulang sastra, lan banjur pindhah menyang sinau technical, minangka basis wis disiapake, ora ana siji pisanan mulang technical Inggris saka awal banget.
      1. +8
        6 September 2015 09:34
        Frasa kunci: ilmuwan nguwasani ...
        Lan saiki ilmuwan ora dibutuhake, saiki kita butuh abdi sing ora ngerti fisika proses. Sing medeni.
  18. +6
    6 September 2015 08:55
    Elektronik dibutuhake ing sekolah, pemrograman. Biyen ana klub radio :)
    1. +5
      6 September 2015 09:21
      Biaya dhuwit ... "luwih penting" bangunan megah kanggo "forum ekonomi" ...
      Aku setuju ... elektronik luwih penting tinimbang akeh disiplin gawean.
    2. +2
      6 September 2015 14:52
      Kutipan: Alexander_
      Elektronik dibutuhake ing sekolah, pemrograman
      Ing sekolah tartamtu, kabeh iki mesthi bakal. Lulusan sekolah kasebut sawise lulus bakal bisa kanthi gampang golek kerja ing Google, Microsoft, Intel, Cisco, Adobe, Hewlett-Packard lan perusahaan Amerika terkemuka liyane. Mangkono iku kabeh tegese.
  19. + 14
    6 September 2015 08:59
    Artikel sing bener. Mung BAHASA RUSIA sing kudu dadi prioritas ing sekolah. Lan manca ing umum ing bakal.
    1. 0
      21. november 2015 15:23
      Quote: Nonna
      Artikel sing bener. Mung BAHASA RUSIA sing kudu dadi prioritas ing sekolah. Lan manca ing umum ing bakal.


      Ora ana sing kudu ditindakake ing basa manca ing sekolah. Sawise 950 jam kabeh ana ing tingkat: "Hitler kaput lan Hande hoch!" Iki sabotase.
  20. +5
    6 September 2015 09:35
    Saben basa kudu nduweni sikap dhewe-dhewe. Lan warga dhewe kudu nggawe keputusan. Siji basa manca ing program kasebut kudu wajib.
    Aku sinau basa Inggris ing sekolah, nguwasani minangka bagéan saka kurikulum sekolah, universitas nambah dhewe - Aku nguwasani Inggris technical. Saiki aku mutusake dhewe - sampeyan kudu ngerti basa Inggris ing tingkat obrolan sing normal. Kanggo aku, kanggo comfort ing jaringan, kanggo dandan bisa uga ing kulawarga - gaji normal kanggo ombone gedhe gumantung ing basa liya lan tingkat kawruh. Minangka hobi, sawise kabeh. Ing sekolah lan ing universitas, aku ora butuh iki, nalika diwasa aku teka iki.

    Kahanan kapindho yaiku pasangan. Rong basa ing sekolah, rong basa ing Fakultas Filologi, spesialis linguis-penerjemah saka rong basa. Akibaté - gaji luwih dhuwur tinimbang rata-rata kanggo wilayah kasebut, terus kerja ing cuti hamil - majikan ora duwe alternatif. Ing wektu sing padha, ing ibukutha utawa St. Petersburg, kanthi katrampilan lan kawruh, dheweke bisa nampa kaping pirang-pirang ... Nanging iku pilihan - dheweke kasengsem ing basa wiwit cilik.

    PS Ana sawetara bebener ing saben guyon. Lelucon lawas teka ing pikiran - nalika kabeh wong sinau basa Prancis, padha perang karo Napoleon, nalika kabeh wong sinau Jerman, padha perang karo Hitler. Saiki kabeh wong sinau basa Inggris ... Lan, sing khas, dudu kita sing teka, nanging dheweke terus teka. duka
  21. +6
    6 September 2015 09:40
    Sial, kaya ana bajingan sing lungguh ing Pamrentahan lan melu, kaya sing diomongake ing taun 1930-an, ing sabotase! Padha, bebek iki, mung saboteurs. Dheweke, makhluk, mung kudu ditembak kanthi bodho kaya asu rabid. Padha zadolbali inovasi sing dijupuk dening udud. Apa padha ngrokok? Ing endi kantor kanggo ngontrol perdagangan narkoba ilegal lan legal? Yagene ora nyekel tikus?
    1. +6
      6 September 2015 09:51
      Ora perlu nembak sapa wae awake dhewe ngaso. Minangka pilihan pungkasan, nyatakake wong-wong mau persona non grata kanthi diusir saka Rusia.
      Kita kudu sinau saka pengalaman kepungkur kanggo nyegah karusakan katelu negara kita.

      Dheweke ora ngrokok apa-apa, mung diidini njupuk barang sing dicolong saka Rusia menyang sisih kulon. Lan ing kene, kaya sing ditulis ing Kitab Suci.
      21. amarga ing ngendi bandhamu, ing kono uga atimu.
      (St. Matius 6:21)


      iki teknik nggawe impudent Saxon manut marang awake dhewe wayang.

      We kudu nasionalisasi sistem perbankan, miwiti karo Bank Central, subsoil, industri strategis, kalebu energi lan transportasi, nglarang gerakan free ibukutha tengen tapel wates lan nemtokke monopoli negara ing perdagangan manca. bebarengan bali monopoli negara ing alkohol lan rokok karo abang bertahap ing Advertisement lan produksi kanggo nul.
      1. +7
        6 September 2015 10:05
        Kutipan: VseDoFeNi
        Kita kudu nasionalisasi sistem perbankan, diwiwiti karo Bank Sentral, subsoil, industri strategis, kalebu energi lan transportasi, nglarang gerakan bebas ibukutha ngliwati tapel wates lan ngetrapake monopoli negara ing perdagangan manca. Ing wektu sing padha, bali monopoli negara ing alkohol lan rokok kanthi nyuda bertahap ing Advertisement lan produksi kanggo nul.

        Nanging Putin saben-saben publik negesake manawa pamrentah lan Bank Sentral kerja kanthi normal, lan ora ana revisi asil privatisasi, sing ing kasus iki bakal melu nasionalisasi iki?
        1. 0
          6 September 2015 10:12
          Kutipan saka rosarioagro
          Nanging Putin saben-saben negesake kanthi umum

          Ana pakdhe sing uga umum langsung lan mbukak ing buntut usuurers-banker. Mulané, dhèwèké lan seduluré dipatèni. recourse

          Ya, kanthi wedi apa pejabat intelijen profesional bakal ngomong apa sing bakal ditindakake ing kasunyatan ??? wong bodho

          Persiapan operasi serius dirahasiakake kanthi cara mblusukake mungsuh. apik
          1. +6
            6 September 2015 10:28
            Kutipan: VseDoFeNi
            Persiapan operasi serius dirahasiakake kanthi cara mblusukake mungsuh.

            Miturut pendapatku, dheweke nyasarake para pemilih, utawa luwih ndhukung iman iki, mula butuh suara.

            "... Lha, kanthi wedi apa pejabat intelijen profesional bakal ngomong apa sing bakal ditindakake ing kasunyatan ???"

            Conto karo Vasilyeva banget nuduhake apa sing bisa ditindakake karo bankir sing padha, ora ana sing kudu wedi, milyar lan sampeyan ana ing coklat.
      2. +1
        6 September 2015 10:21
        Larangan wis liwati - ora kabeh wong ndhukung ... Sing utama ora nggawe iklan kanggo wong enom, yen iklan bir dilarang, mula dheweke miwiti ngiklanake bir non-alkohol, nyatane ngliwati larangan kasebut.
        1. 0
          6 September 2015 11:45
          Kutipan saka mealnik2005
          Larangan wis liwati - ora kabeh wong ndhukung ...

          Ora ana hukum garing, wektu iki.
          Akeh wong uga ndhukung obat, iki loro.

          Apa sampeyan pengin anak lan putu dadi mabuk lan kecanduan narkoba?
    2. +4
      6 September 2015 10:06
      Ana 80% "bajingan" kaya ngono ...
      Aku bisa dhaptar ing driji sing tenan "lara" kanggo Rusia.
      Lavrov, Shoigu ... lan kabeh ... tegese liyane "ora melas" ...
      1. +8
        6 September 2015 10:15
        Quote: Metallurgist
        Ana 80% "bajingan" kaya ngono ...
        Aku bisa dhaptar ing driji sing tenan "lara" kanggo Rusia.
        Lavrov, Shoigu ... lan kabeh ... tegese liyane "ora melas" ...

        Sampeyan isih romantis, kalebu Shoigu lan Lavrov, nanging rauh iki bakal pass kanggo sampeyan
  22. +5
    6 September 2015 10:14
    Setengah saka populasi negara (aku ngomong babagan pribumi, yen ana) ora ngerti basa Rusia, nggawe akeh kesalahan, ora menehi tandha wacan, aku umume meneng babagan kosakata. Lan manca kapindho iki mlebu. Lan ana sing mikir yen PDB ora ngerti apa-apa? Ya, dheweke minangka ideolog utama.
    1. -4
      6 September 2015 13:47
      Kutipan saka Maxus
      Lan ana sing mikir yen PDB ora ngerti apa-apa? Ya, dheweke minangka ideolog utama.

      Persis. Dheweke turu terus lan ndeleng kepiye carane bisa nggawe luwih akeh budak kanggo dheweke lan ngethok Ibu Rusia dadi bagean cilik. wong bodho

      Yen ora kanggo Putin, dina iki Rusia wis dismembered. Paling ora, Ural, Sakha, Tatarstan lan republik Kaukasus ambruk.
      1. +1
        6 September 2015 21:09
        Iki wong sugih! Apa, pancen mung dheweke sing kudu disyukuri? Lan dheweke nggawe budak, aja kuwatir.
  23. +5
    6 September 2015 10:17
    Iki ora mung sarana komunikasi, nanging uga sarana ngembangake memori lan kecerdasan bocah.


    Kanggo komunikasi, sampeyan butuh basis - sastra, sejarah, geografi. Lan iku kabeh overboard.
  24. +6
    6 September 2015 10:21
    Ana perasaan sing Livanov lan pimpinan pelayanane ora ngerti apa sing kedadeyan ing sekolah, lan direktur sekolah isin kanggo nerangake wilayah apa sing dikuwasani (kementrian). Langkah pisanan yaiku ngrampungake masalah sing ana ing sekolah. Kanggo ngresiki. Guru-guru wedi mlebu kelas karo bocah cilik. Kanggo setengah wulangan, dheweke njaluk pesenan. Apa basa kapindho. Sing pisanan ora kena dilalekake. Para wong tuwa umume "ngalahake baut" marang anak-anake lan pengin ngidoni apa sing ditindakake anak ing sekolah. Sistem kaadilan nyebul partikel bledug saka hooligan remaja, lan kadhangkala uga para penjahat. Lan ing kene kita ngomong babagan kualitas kawruh. Lan aja isin kanggo nyelehake tandha sing wis entuk - 5 tegese 5, 2 tegese 2 lan sijine. Kita nyebar snot liwat "takdir sing rusak", lan saiki kita takon - saka ngendi asale d.e.b.i.l.y. dijupuk karo diploma universitas lan nindakake reformasi ing wilayah kritis? Aku mikir sing wali kelas kudu ngeculke saka beban memulang lan melu ing mulang kelas kang skills prilaku tanpa konflik. Anak, sawise kabeh, ora bisa komunikasi karo saben liyane, padha dadi wong kejem. Cara hubungane ora bisa dikontrol utawa didandani dening sapa wae. Lan yen guru nimbali wong tuwa menyang sekolah kanggo "kauntungan khusus" bocah kasebut, mula dheweke kudu teka dhewe, utawa didorong karo polisi distrik lan protokol, preduli saka posisine. Lan aplikasi langkah administratif kanggo wong-wong mau supaya padha "mbuwang menyang kringet." Iki ngendi kita kudu miwiti, kita kudu ngatasi masalah nyata, lan ora Multiply ton saka laporan ora ana guna.
  25. +1
    6 September 2015 10:25
    Inggih, sampeyan bisa sinau. Nanging apa gunane. Ora penutur asli, basa lali luwih cepet tinimbang sampeyan sinau.
    Utawa dheweke percaya yen wong-wong kita bakal pindhah ing kolom sing teratur menyang Eropa kanggo komunikasi.
    Aku wis ngomong babagan intelijen.
  26. +5
    6 September 2015 10:29
    Yen katon kanthi rapet, Livanov katon kaya ponakan Chubais sing jelas. Lan iki tegese (miturut Lambroso, Georg Mendel lan akal sehat) - penipu lan penipu isih padha!
  27. +5
    6 September 2015 10:29
    Loro basa manca sing wajib iku omong kosong sing luar biasa. Iku bakal luwih apik kanggo bali astronomi,. Aku ngerti yen basa Inggris dibutuhake kanthi objektif saiki, nanging kenapa kaping pindho?
    1. +1
      6 September 2015 22:46
      Apa, ora astronomi maneh?! Kok ngono... nangis

      Serius, aku sedih ... Ya, anakku pancen begja - bapake seneng lan seneng, ana teleskop sing apik ing lemari - dheweke diwenehake lelungan lapangan lan akeh ceramah (sing paling penting bab iku dheweke ora ngipat-ipati bapakne ing nyawane, ngimpi saka exchanging trip kanggo alam wengi , metu saka kutha, kanggo bungahaken saka nyamuk utawa Frost, arep klub - nanging iki bakal gumantung langsung ing upbringing. eseman ), nanging apa sing kudu ditindakake wong lanang sing pancene kepengin banget - teleskop, oh, dolanan sing larang, lan saiki ora ana bunderan sing bisa gabung karo misteri alam semesta. negatif
  28. +4
    6 September 2015 10:44
    Lan kanthi biaya mbayar guru, iki minangka aib seragam. Ora sepisanan padha nuduhake crumbs iki. Ana dana overhead.
    Panganan trough direktur kanggo wong-wong mau. Saiki ana ide anyar.
    Guru bakal nampa malah kurang. Carane adoh saka sekolah?
  29. +4
    6 September 2015 10:49
    Ya, umume, kapet. Pranyata duta isih ditemtokake dening kawicaksanan negara kita?
    Banjur apa "Crimea kanggo kita" lan kabeh jinis aliansi nglawan Kulon, nalika isih ana wong ing pamaréntahan sing mung bisa diwenehi instruksi liwat dutane lan padha mlayu kanggo ngrampungake.
    1. +7
      6 September 2015 11:01
      Banjur apa regane "Crimea kanggo kita"?
      Lan ora kita amarga. Ora ana bank-bank Rusia ing kana. Ana mung terminal pembayaran. Sberbank wis diinstal nganti enem terminal kanggo kabeh Crimea.
      1. +1
        7 September 2015 07:32
        Loro-lorone Sberbank lan VTB wedi karo Kulon, dheweke duwe dhuwit ing kana, lan akeh seniman kita uga wedi.
  30. + 10
    6 September 2015 11:38
    Perlu kanggo nggawe gerakan sosial-politik kanggo nglindhungi anak saka negara, yen IT bakal ngrusak anak-anak kita.

    Aku duwe putra kelas lima, kita manggon ing Adygea, enem piwulang 5 dina minggu lan siji dina - 5. Loro-lorone aku lan aku seneng sekolah, nanging kanggo saperangan dina teka cetha kesel, malah kanggo piwulang bal-balan, nanging dheweke wis sinau kanggo luwih saka limang taun lan tresna marang, dadi karo wegah. Program latihan jelas kakehan. Kosok baline, aku nyawang lulusan sekolah sing nggegirisi, YA SING LUCU. Aku kerja ing personel nganti pirang-pirang taun, aku terus-terusan nemoni lulusan, mula aku nulis kanthi objektif. Mulane, aku pancen setuju karo kolega ing situs sing, wis matèni sistem pendidikan Soviet, pamaréntah saiki ora nggawe anyar, uga ing kabeh liyane, siji mbuwang saka sisih menyang sisih.
    Menawi Mendikbud KITU, pembangunan negari kados pundi ingkang saged kita rembag.
    1. 0
      7 September 2015 07:33
      Ya, sawise ngilangi kabeh sing lawas, kita ora bisa nggawe apa-apa sing anyar. Sabenere basa Rusia ngandika - Aja break, ora mbangun, pikiran ora perlu.
  31. +7
    6 September 2015 11:43
    Aku nampa pendidikan normal ing USSR,
    kok diowahi, kanggo kuwi
    reformasi kudu disabetake ora mung ing tangan,
    nanging uga ing sirah.
    Siswa USE sing lulus sekolah nduweni kawruh
    ing tingkat rata-rata lulusan SMA
    rencana pitung taun ing USSR.
    1. +3
      6 September 2015 11:47
      Kutipan saka atamankko
      Aku nampa pendidikan normal ing USSR, kok reformasi,

      Persis banjur, kenapa USSR dismembered ing taun 1991.
    2. +8
      6 September 2015 12:08
      Kamulyan, aku ora setuju karo sampeyan

      Siswa USE sing lulus sekolah nduweni kawruh
      ing tingkat rata-rata lulusan SMA
      rencana pitung taun ing USSR.


      Sekolah Soviet pendidikan anak DEMAMBANG, saiki Livanov Unified State Examination malah ora tekan rencana Soviet pitung taun, awit iku ora ana hubungane karo pangembangan pribadine anak.
    3. +4
      6 September 2015 12:48
      pendidikan normal
      ora ana pemerintah saliyane rakyat sing butuh wong sing berpendidikan. Saiki, yen sampeyan dadi konsumen.
    4. +2
      7 September 2015 19:13
      lan ing kene sampeyan sedulur temenan bungah!
      Kutipan saka atamankko
      Siswa USE sing lulus sekolah nduweni kawruh
      ing tingkat rata-rata lulusan SMA
      rencana pitung taun ing USSR.

      ora luwih saka kelas lima, lan liyane, sekolah deso shitty. iki ... mmm ... wong enom ora ngerti CARA nggambar bunder tanpa kompas, akeh wong sing ora setuju karo geometri, malah babagan tingkat kawruh Rusia ... ana umume "ora komentar. "... negatif
  32. +3
    6 September 2015 11:46
    Aku wonder sing sijine minuses kanggo artikel iki? Apa iki pengkhianat, utawa wong sing pikirane sempit?
  33. +6
    6 September 2015 12:28
    Aku kanggo iku!!!!! kanggo - ing pangertèn deepening sinau basa lan sastra Rusia.
    anak, tinimbang maca, goleki ringkesan singkat ing Internet - lan iku, sampeyan wis rampung !!!!!
    ngeri banget!!!!!!!
    lan bab tugas-tugas ujian.....isin-isin....iki tataran kelas 8 SMA biyen.
    bocah-bocah pancen goblok...
    Bocah umur 15 taun - dheweke ora ngerti sapa Lenin, Stalin, luwih becik dheweke ngerti kapan Perang Patriotik Agung diwiwiti lan sapa sing menang ..... amarga iklan parade kasebut dipasang ing kabeh TV. saluran......

    lan kita basa wajib ingkang kaping kalih ..... khe-khe ....
    1. +4
      6 September 2015 14:58
      Kutipan: Alex250834
      sapa Lenin
      Fir'aun Rusia pisanan, sing ibune dikubur ing mausoleum, analog saka piramida Mesir.
      Kutipan: Alex250834
      Perang Patriotik Agung lan sapa sing menang
      Private Ryan, aku ngerti. Nonton ing bioskop.
  34. +3
    6 September 2015 13:28
    Bener !!!! Matur nuwun kanggo artikel !!!!!
  35. +2
    6 September 2015 13:32
    Iku luwih apik ora kanggo nambah item anyar, nanging kanggo "jero" sing wis ana.
    Yen ora, bakal kaya paribasan babagan mburu loro terwelu.
  36. +6
    6 September 2015 14:07
    Nalika aku ngerti, "menteri" wis nyiapake jumlah guru basa manca sing dibutuhake kanthi kualifikasi sing dibutuhake lan nambah staf sekolah, nyedhiyakake dana tambahan, lan apa ujian kelas pungkasan cocog karo IELTS? Dadi, mesthi, ora ala, loro basa luwih apik tinimbang siji.
    Nanging ana anggepan yen dheweke mung menehi dhawuh lan dilaporake menyang "kepemimpinan", lan kepiye wong liya bakal ngetutake dhawuhe lan metu, iki ora nate sapisan. Yen mangkono, bayangake yen kita duwe tingkat "kepemimpinan" sing padha ing kabeh bidang sosial, yen ora luwih elek.
    1. +6
      6 September 2015 14:30
      Kita ora butuh reformasi global sing wis ana ing taun 90-an.
      Lan apa sing kita entuk?
      Gaidars, Nemtsovs, Chubais, Gusinskys, Berezovskys iki ngrusak lan ngrusak negara kita sajrone "reformasi" kita ilang sepuluh yuta wong, limang yuta bocah dadi ora duwe omah, negara kasebut ilang paling ora patang puluh persen potensial industri lan sapratelune wilayahe, tentara kita iki bener numpes Panyebaran kecanduan tamba lan alkohol wis dianggep takeran rampant, produk domestik lan barang industri wis prakteke ilang ing negara. Ing buku, film, TV, kaya-kaya saka "tanduke akeh", informasi udan mudhun sing diwutahake ton saka rereget ing urip lan tumindak saka leluhur kita lan simbah.
      Sing "reformis" sing saiki ngupayakake kekuwatan kaya Khodorkovsky utawa Prokhorov iku saka perusahaan sing padha.
  37. +7
    6 September 2015 14:48
    Dadi aku takon VKontakte ing VKontakte, kepiye kedadeyan Vasilyeva gratis? Mung wae, minangka pembayar pajak, aku ora peduli. Aku ora tau entuk jawaban. nangis
    1. +5
      6 September 2015 16:54
      Kutipan saka Krona
      Dadi aku takon VKontakte ing VKontakte, kepiye kedadeyan Vasilyeva gratis? Mung wae, minangka pembayar pajak, aku ora peduli. Aku ora tau entuk jawaban. nangis

      Dadi iki, dheweke dhewe (PDB) ora bakal ngerti kepiye kedadeyane eseman
    2. -2
      7 September 2015 19:16
      lan aja ngenteni! sampeyan sapa? BYD LO! mlaku menyang kios, mamah, tetep ana! recourse
  38. +8
    6 September 2015 15:10
    Kasunyatane, bocah-bocah ora bisa nganggo basa Rusia (negara) kanthi apik, ora bisa nganalisa.
    Pitakonan: apa efek sing dikarepake lan apa biaya.
    Tanpa latihan, basa kasebut cepet dadi pasif lan dilalekake, mula kanggo umume warga kita, sinau basa manca apa wae ora ana gunane.
    Lan, pungkasane, babagan pendidikan politeknik (fisika, matematika, kimia)?
  39. +3
    6 September 2015 16:21
    Aku dudu ahli teori konspirasi. Nanging soko wafted lodges Yahudi Masonik ing pamaréntahan Federasi Rusia.
  40. +8
    6 September 2015 16:30
    Pendhidhikan "Debilizator" diluncurake wiwit jaman biyen. PDB ing Seliger nyatakake sawetara taun kepungkur yen sawetara masalah sing ana ing masyarakat bakal ditanggulangi, kalebu "penurunan tingkat pendidikan populasi ..." Apa sing dikarepake?!
    Reproduksi "KONSUMEN sing berkualitas" diluncurake lan mabur kaya lokomotif tanpa rem ... "Debil" minangka KONSUMEN sing apik banget. Iki minangka dalan umum saka elit pamrentahan Rusia. Pengunduran diri saka "minobrazov" individu ora bakal menehi apa-apa. Sistem kasebut kudu diganti kanthi cepet. Mulai karo hukum babagan pendidikan. PENDIDIKAN - ORA BISA LAYANAN (lan ing hukum - iku). PENDIDIKAN IS A SOSIAL apik!
  41. + 10
    6 September 2015 17:09
    Sekolah minangka produksi sing padha ing ngendi ana direktur, kepala departemen, lan liya-liyane. Ing lawang mlebu kelas siji tansah ana bahan sumber sing apik. Ing metu saka kelas sepuluh, marriage terus-terusan long-term ing basa manca. Kira-kira 1000 jam liwat taun "sinau" kanggo ngrusak Rusia, matématika, lan liya-liyane. Aku pengin nandheske. Puluhan taun nikah. Bayangake manawa tanduran kasebut wis kawin pirang-pirang taun lan ajeg nampa gaji lan bonus kanggo iki. Utawa ing wiwitan, 99% roket njeblug. Sapa sing arep takon? Nyoba ngenalake basa manca saka kelas siji utawa kelas loro mbebayani, amarga bocah ing umur 9 taun mung duwe siji belahan bumi. Basa lan pamikir iku gegandhengan, lan wong, bangsa dibentuk ing sekolah. Miturut cara, ora mungkin bocah sekolah bisa lulus USE Jerman kanthi jujur ​​sawise sinau basa Jerman ing sekolah. Syarat ujian lan instrumen (buku teks) ora cocog. Iku kaya nyetel tugas - kanggo ndhudhuk kebon karo sendok lan sow soko. Ora ana sing migunani kanggo urip bakal katon ing lemah sing disiapake dening "alat" kasebut. Ora ana tangga teparo ing omah utawa ing kantor sing bisa ngomong kanthi kompeten ing basa Inggris utawa Jerman sanajan tembung: "Nyuwun sewu. Endi toilet paling cedhak kene? Kawruh sing luwih apik saiki dipikolehi ing kursus intensif ing njaba sekolah sajrone setaun utawa rong taun dening sing mbutuhake. Lan kursus ngrampungake tugas iki ing tingkat dhuwur. Lan padha miwiti saka ngeruk maneh! Lan iki sawise 1000 jam ing sekolah. Iki sabotase lan aib. Kanggo umume siswa, sinau basa manca mung mbuwang wektu. Basa manca, kaya roda kaping lima, kaya maling wektu, kudu dibuwang saka sekolah. Ora kanggo reformasi program, nanging kanggo ngresiki tembok sekolah. Iki kaya ora ana gunane lembaga panji ing antarane prajurit kontrak. Kita wis manggon ing model ekonomi sing beda lan pendekatan kudu beda. Kita ora bakal kelangan apa-apa saka iki yen kita njupuk basa manca metu saka sekolah, nanging ing skala nasional kita mung bakal menang. Kanggo pangembangan memori, luwih efektif lan migunani kanggo sinau karya abadi Pushkin, lan ora cram "dalan, lampu, farmasi" ing Inggris utawa basa liyane.
    PS By the way. Kanggo nggawe mesin berkualitas tinggi, contone, matematika, fisika, kimia dibutuhake ing wiwitan. Lan kita isih duwe masalah ing kene. Sekolah - universitas - produksi isih nunggu transformasi serius.
  42. +4
    6 September 2015 17:32
    Ing ngarep mripatku, 2 suku mulang basa Prancis 2 ing sekolah khusus. Nanging sekolah khusus kanggo pendaftaran! Kabeh wis dilalekake!Lan bab agama, pondasi perundang-undangan.Ana uga omong kosong.Akeh wong tuwa sing getun ora ana gawean. lan supaya wong tuwamu mulang angger-angger!Aku krungu yen ing panggonan-panggonan iki (guru) kabeh maling!
  43. +6
    6 September 2015 17:53
    Kutipan saka Lockout.
    Loro basa manca sing wajib iku omong kosong sing luar biasa. Iku bakal luwih apik kanggo bali astronomi,. Aku ngerti yen basa Inggris dibutuhake kanthi objektif saiki, nanging kenapa kaping pindho?

    Aku bakal melu!!! Lan apa bunderan ana! Iki apa liyane, basa Rusia terus-terusan mutilated, vulgarized. We., Fenya, lan saiki Ukrainisms.
  44. +8
    6 September 2015 18:11
    Biyen, lulusan SMA ora ngerti basa manca. Saiki lulusan ora bakal ngerti telung basa - loro manca lan native Russian! Sing siji bisa congratulate Menteri Livanov, sing ngerti lan nggunakake tembung saru ing rapat-rapat! wong bodho
  45. +4
    6 September 2015 20:04
    Bravo! Rakyat ngerti bebaya inovasi kasebut, lan menteri sing tanggung jawab kanggo pendhidhikan nyoba ngenalake karusakan kasebut. SAPA iku? Mudhun karo grammarian kuwi saka Kementerian !!! Mungsuh wong ing setir!
  46. +5
    6 September 2015 20:46
    Aku pancene pengin takon menteri - dheweke dhewe ngerti carane akeh basa. Lan apa statistik ngandika - apa persentasi saka Rusia sing nggunakake siji basa manca ing saben dinten gesang, lan malah luwih loro? Mungkin kabeh padha, masalah kuwi. kudu koordinasi karo rakyat?
  47. +6
    6 September 2015 20:58
    Sapa wae wong duwe kepala siji, reformasi pendhidhikan nggawe bocah beda, asimilasi materi dikurangi, iki kesimpulan sing digawe dening guru kanthi pengalaman mulang sing dawa. Dina iki, bocah-bocah wis ngerti basa Rusia sing kurang apik, dheweke nulis kanthi buta huruf, sing tegese bakal luwih elek ing mangsa ngarep. Ana siji rinci sing luwih penting - ciloko lair sing umum banget, sing ora nduweni teges serius kaya cerebral palsy. , nanging mengaruhi karya otak lan nglewati manungsa waé saka Doctors. Iki minangka bocah sing ora ngucapake swara individu lan banjur sinau karo ahli terapi wicara. Anak-anak iki ngalami kesulitan tartamtu ing sinau basa - kanggo wong-wong mau, sinau sawetara basa manca bakal nyebabake kesulitan serius lan ngrusak urip. Inggih, padha karo penilaian pendidikan jasmani kanggo bocah sing duwe masalah kesehatan - bocah bisa dadi pinter, nanging kanthi fisik ora bisa ngliwati standar, lan ing antarane sing lima katon ana telu lan sing siji mbentang. ala, sanajan wong kaya ngono kudu urip luwih utawa kurang normal, pendidikan perlu, amarga awak ora bisa adaptasi karo beban sing abot.
    Umumé, kabeh reformasi pendidikan sing ditindakake minangka kejahatan marang wong sing lagi wae urip.
  48. +8
    6 September 2015 21:56
    Artikel sing bener! Aku duwe bojo guru sejarah, dheweke ngomong guyon: "Kita nulis akeh laporan, rencana, lan liya-liyane, mula siswa wis ngganggu tugas kita." Apa normal yen guru, tinimbang proses pendidikan, nyusun macem-macem kertas "kanggo pertunjukan"?
  49. +6
    6 September 2015 22:16
    jujur, padha wis ditarik munggah karo reformasi iki, sembarang reformasi kudu ngarahke ing Ngapikake urip saka populasi sing bisa ngelingi ing paling siji hukum sawise kang bisa ngomong "Aku wiwit urip uga, sampeyan malah bisa ngomong apik banget" Ora kelingan iki saben undang-undang utawa reformasi sing ditindakake, dadi saya angel urip ujar tenang setan, mula negara wis ilang sungu lan sikil, kabeh taun iki ora bisa nggayuh standar urip. Uni Soviet, iki sing dikandhakake yen kita bakal salah, kita kudu nyopir maling iki lan mbuwang dheweke nganggo truk pipis.
    1. +2
      7 September 2015 06:36
      Aku setuju karo sampeyan, nanging kepiye carane ngusir? Pemilu ing September, kita kudu nyoba supaya Unicorns ora entuk suara. Lan mesthi ana cukup wong pinter ing Rusia.
      1. +1
        7 September 2015 11:01
        ana cara. Kita kudu golek cara kanggo nyatakake rasa ora puas, banjur bakal ana politisi kaya Zhirinovsky sing bakal njupuk ing motif populisme.
        Saiki komunis, Partai Demokrat Liberal, tanah air bisa nanggapi gerakan saka ngisor.
  50. +4
    6 September 2015 22:24
    Kanthi inovasi kasebut, bocah-bocah bakal lali basa Rusia. Kenging punapa momotan menika dipuntepangaken, ingkang cetha boten saged dipuntanggung dening para siswa, kadosipun niat ingkang sae. nanging nyatane, idea wrecking, salah siji saka akeh.
  51. +2
    7 September 2015 00:48
    Anglo-Saxon terus nguwasani pendidikan kita! Dheweke pengin kita padha karo wong-wong mau, yaiku, dadi konsumen hamburger sing buta huruf, seneng salivator nalika ndeleng gadget sabanjure, nyanyi "Hallelujah" menyang Amerika. Sapa sing bakal mabur menyang Mars? Cina?! Ayo kabeh jagad sinau basa Rusia !!! Nanging iki wis kedaden! Aku kerja ing pendidikan. Iku dumunung ing wong sing sinau ing USSR utawa sethitik mengko. Kita bakal pensiun - iku kabeh!... Saiki sampeyan ngenteni saben taun akademik anyar kanthi wedi - owah-owahan apa sing bakal kelakon maneh?! Program apa sing kudu ditindakake kanggo latihan? "Inovasi" entuk kabeh !!! Kita makarya kanthi semangat sajrone urip! Sing krungu mung: "Sampeyan kudu ..." Sapa sing kerja ing Kementerian Pendidikan? Apa padha duwe dhewe?! Pitakonan apa?
  52. +3
    7 September 2015 00:57
    Yen sampeyan kudu numpes soko, sampeyan kudu nindakake minangka akeh "reformasi" sabisa tanpa break - iki klasik lan basis saka urip PARASIT.

    Yen dideleng kanthi cetha, Livanov jelas katon keponakan Chubais.


    Bisa uga banget - yen sampeyan nambahake mustache kothak centimeter lan poni sing tiba ing irung, mula ora bakal ana keraguan - iki minangka sedulur getih.
  53. +1
    7 September 2015 01:05
    Aku setuju banget karo penulis artikel kasebut, aku mung pengin dicathet yen kedadeyan kasebut uga duwe alasan khusus sing biasa banget. Kasunyatan iku wong lanang sing dadi kudeta ing taun 1991 ora duwe kawruh khusus utawa pengalaman. Ora amarga dheweke bodho, ora, dheweke mung ora duwe wektu kanggo njaluk. Nanging padha bisa lulus saka sekolah khusus lan duwe printah apik saka basa manca. Miturut cara, iki sabenere, lan ora amarga beda khusus Andropov dikirim sawetara wong kanggo internship ing luar negeri. Lan saiki lagi kuwasa. Carane ngadeg metu saka wong akeh. Ya, prasaja banget. Tanpa mikir kaping pindho, dheweke ngenalake kawruh babagan basa manca minangka indikator utama profesionalisme.
    Kabeh bakal apik, nanging bocah-bocah sekolah wis ora duwe wektu luang. Wong-wong bakal nguwuh-uwuh lan ana sing kudu nyerah. Lan dheweke bakal nolak. Dadi ora mung kaya ngono. Ana transisi bertahap menyang standar pendidikan Amerika. Pendidikan jasmani lan basa manca. Apa repot ngisi sirah karo informasi sing ora perlu. Nanging carane elegantly padha nampilake kabeh, ing cara Jesuitical.
    Lan luwih. Ana wayahe banget ngumumke ing play "Twelfth Night" (ing terjemahan Rusia biasane dibuwang metu amarga ora pas karo gagasan kita pendidikan). Dadi ing kene. Pembantu Martha ngomong babagan "tunangan" nyonya rumah sing tetep karo dheweke (aku ora ngelingi tembung sing tepat, nanging angel distorsi maknane) - "dheweke ngerti papat basa, nulis puisi ... cretin mutlak."
  54. +2
    7 September 2015 04:21
    Iku bakal luwih apik kanggo mikir bab carane paling apik kanggo master basa pribumi kanggo sekolah Russian lan non-Rusia. Ing Buryatia, kita duwe masalah sing ora bisa ditanggulangi babagan sinau basa asli Buryat. Lan karo wong Rusia, yen dideleng saka komunikasi ing internet, uga sedhih banget. Akeh banget tembung ing siji tembung, kadhangkala sampeyan mikir apa jenis tembung sing ora pati ngerti.
  55. +2
    7 September 2015 06:19
    Zadornov M.N. Aku nyuwil ilat ing topik pendhidhikan, ora ana sing ngrungokake. Guru nulis marang dheweke kaya sing terakhir, aku kerja karo insinyur enom, dheweke duwe spesialisasi kurang luwih, nanging kabut lengkap.
  56. +3
    7 September 2015 06:59
    Ora, nanging apa: sadurunge padha ora ngerti siji basa manca, saiki padha ora bakal ngerti loro ... Nanging ing umum -! Paling ora, Slavs ngerti saben liyane. Slavs, ora siji menit, iku ETNOS paling gedhe ing Eropah! Soko sing durung dakdeleng ing Jerman, umpamane, yaiku tandha-tandha dalan ing rong basa! Aku ora mangu-mangu yen ing Prancis lan Italia ana lagu sing padha. Tandha ing endi wae ing basa YOUR. Aku ora seneng - pasar gedhe. Delengen endi sing luwih apik.
    Basa Rusia kudu diwulang ing Rusia. Jerman - ing Jerman. lsp. Lan Ukraina kepengin ngresiki jamban Naglosak. Apa gendéra kanggo dheweke ... ing sinau basa juragan potensial lan master!
  57. +3
    7 September 2015 08:07
    Dadi, apa sing kudu ditindakake karo makhluk kasebut, kaya Livanov?
    Kanthi cara sing ramah, mesthi, menyang tembok lan tembak, nanging Lebanon&Co bakal nglawan. Dadi bajingan lunga saka karsane dhewe, yen dheweke ora pengin mati saka peluru.
  58. +3
    7 September 2015 10:58
    reformasi nganggo 2 basa mung omong kosong!!! Yen Livanov wis keganggu sinau masalah paling sethithik 1 dina, dheweke mesthi ngerti yen ora ana gunane sinau basa tanpa latihan rutin, amarga tanpa iku, basa ilang. Akeh wong duwe masalah ndhukung malah 1 basa, nanging 2 ing skala massive mung mokal, i.e. Siswa bakal ilang paling ora 1 basa sakcepete sawise metu saka sekolah. Nah, apa gunane mulang, utamane tanpa gagal? Basa 2nd mung ditrima minangka pilihan opsional utawa ing kursus khusus. sekolah. Ing taun 30-an wong ditembak amarga sabotase kasebut.
  59. +1
    7 September 2015 11:07
    Aku setuju banget karo penulis. Kedadeyan ing sekolahan... angel digambarake nganggo tembung sastra. Bubar iki, Ujian Negara Bersatu ing basa asing diwajibake. Ing Republik Kabardino-Balkarian, meh kabeh sekolah nawakake sinau basa pribumi (Kabardian utawa Balkar). Dadi, aku bubar ngerti yen ing sekolah ngendi anak-anakku sinau, wong tuwane ora gelem ngajari anak-anake basa Kabardian (pribumi). Aku nesu banget karo kasunyatan iki, kepiye carane, apa pancene bisa nolak sinau basa asli sampeyan?! Banjur aku ngerti sebabe fenomena iki. Pranyata program basa Kabardian pancen rumit (nganti absurditas) nganti meh ora ana sing bisa nguwasani paling ora biji "C". Aku ngrewangi anakku nggarap PR. Aku dhewe ngerti basaku, ngerti sastra lan sejarahe bangsaku. Ing wektu sing padha, kanthi angel banget aku bisa ngatasi (sanajan aku ora yakin yen kabeh wis bener) apa sing diwenehake marang anakku. Dadi, wong tuwa wedi yen amarga biji sing ora apik ing basa Kabardian, gambaran sakabèhé prestasi akademik anak-anake bakal rusak, lan mung ora gelem sinau basa lan sastra Kabardian. Iki kebijakane sapa?! Sapa sing nyoba nggawe anak-anak kita lali karo basa ibune?! Ora masalah sing endi, Kabardian, Rusia, utawa liyane! Buku teks diganti saben taun, rong ukara ing saben buku pelajaran diganti, banjur wong tuwa diwajibake tuku buku pelajaran khusus iki kanggo anak-anake. Iku wektu kanggo mungkasi kabeh iki! Ana panitia wong tuwa ing sekolah. Kita ora bisa meneng maneh.
    1. 0
      7 September 2015 15:47
      Lha kok butuhe basa Kabardian iki, omonge? Sampeyan manggon ing Rusia, supaya sampeyan sinau basa Rusia. Inggih, Inggris minangka basa manca. Iku wektu kanggo mbusak kabeh basa lokal iki, yen Rusia kerep ora ngerti apa sing diomongake kanca-kanca saka bangsa cilik, lan iki ora kudu kelakon. Ing Rusia, saben wong kudu ngomong lan mikir nganggo basa Rusia. Basa nasional ana masalah.
  60. +1
    7 September 2015 11:13

    Sekolah kudu ngajari patriot. Kajaba iku, patriot Rusia.
    Nanging basa manca liyane ora bakal nambahake rasa patriotisme marang kita sajrone ndhidhik para mudha. Mulane, jawabane kudu: ora, ora perlu!
    Basa Rusia pungkasane kudu dadi prioritas ing Rusia. Prioritas mutlak.
    ...kanggo warga Rusia iku cetha sing kudu ana siji buku teks sajarah, kang tegese siji.
    ...Livanov lan tim mundur!

    Lima posisi sing bener lan perlu banget.
    Masyarakat Rusia kudu entuk implementasine.
    1. 0
      8 September 2015 17:46
      Kanggo sawetara alasan, Starikov ora nyebutake inovasi kapindho Kementerian Gambar.
      Saiki, bebarengan karo bocah-bocah normal, wong bodho (cacat mental) uga bakal diwulang. Aku krungu bab iki "inovasi" ing radio Vesti FM. Inovasi ngagetake padha karo basa manca kapindho.
  61. 0
    7 September 2015 11:24
    Livanyaku - menyang Gilyak. Ing bunk saka abang-rambut, pop-eyed murid saka pengkhianat. (Kepala Livanov ing Institut Steel lan Alloys minangka pengkhianat)
  62. 0
    7 September 2015 11:25
    Iku bakal luwih apik yen buku teks seragam lan manual padha ngenalaken ing negara, tinimbang sing "disaranake." Padha nindakake sawetara reformasi moronic, apa ora luwih gampang kanggo njupuk sistem pendidikan Soviet minangka basis lan adaptasi kanggo kita? kasunyatan? am
  63. +1
    7 September 2015 11:44
    Starikov, uga, populis sing kondhang. Dheweke ngritik masalah sing wis dikenal kabeh wong, nanging ora menehi apa-apa. Livanov mundur. Carane corny. Nanging dheweke wedi njupuk ayunan sing luwih serius: sapa sing ana ing ndhuwur menteri kita? Sapa sing ana ing ndhuwur perdana menteri? Yen bisa, kabeh wong seneng karo ... iku masalah.
  64. 0
    7 September 2015 13:02
    Lan menteri wis dikirim!
  65. +2
    7 September 2015 13:18
    Aku nganggep penulis minangka propagandis sing ora sopan.
    Nanging babagan masalah iki, aku setuju banget karo dheweke: nambah jumlah jam basa lan matematika Rusia dibutuhake. Saben dina aku nemoni buta huruf sing luar biasa lan ketergantungan basa saka wong sing nduweni pendhidhikan sing luwih dhuwur. Kajaba iku, wong ing sangisore 30 umume ora bisa nulis pikirane.
    Aku pracaya iku perlu kanggo bali NVP lan astronomi kanggo ombone cilik sing sadurunge.
  66. 0
    7 September 2015 14:17
    Aku ndhukung Nikolai Viktorovich. Utawa mungkin dheweke bisa dadi menteri?
  67. +2
    7 September 2015 15:47
    Kutipan: polar
    Luwih becik nggawe galeri potret kabeh mungsuh Rakyat, kanthi judhul "Dheweke dikarepake dening Rakyat kanggo katon paksa ing Pengadilan Rakyat."

    Aku ndhukung. Paling ora kita bisa nampilake galeri iki ing kene. Gobachev, Yakovlev, Yeltsin, Shevardnadze, Gaidar, Chubais, Livanov. Lan kabeh reformis ing pendidikan iki diadili kanggo anak-anak kita. Mesthi menyang pengadilan
  68. +1
    7 September 2015 16:34
    Aku matur nuwun kanggo penulis artikel, aku setuju banget.
    Ndelok gambar reformasi pendidikan, saka sing biyen paling apik ing donya nganti saiki, aku kelingan artikel sing wis dakwaca biyen; banjur (udakara 5 taun kepungkur) aku ora nggatekake babagan iki, nanging sawise maca maneh dina iki aku dadi mikir. Ngandika, utamane, yen bocah-bocah bakal nglampahi wektu luwih akeh ing sekolah, nanging jumlah kawruhe bakal suda, yen kelas babagan topik hubungan seksual lan kontrasepsi bakal dienalake ing sekolah-sekolah (kita ndeleng iki ing Kulon!), pendidikan bakal dadi narrowly fokus, mbok menawa luwih jero nanging miturut spesialisasi tartamtu saka mahasiswa, lan ora bab kabeh ing donya lan ora bab hubungan kabeh karo kabeh.
    Iki minangka artikel adhedhasar informasi sing diwenehake dening Dr. Lawrence Dunegan, ing ngisor iki pranala:
    http://perevodika.ru/articles/19786.html
  69. +1
    7 September 2015 16:50
    Livanov lan timnya mundur! Reformasi pendidikan cukup. Ayo bocah-bocah sinau kanthi tentrem. Ayo guru mulang kanthi tentrem.

    Aku ndhukung proposal iki. Kita ora butuh Kementerian Pendidikan sing kaya ngono. Sampeyan kudu sijine salah siji saka guru kinurmatan ing kepala pendidikan, lan ora brainiacs iki. Lan kudu langsung ngilangi game tebak-tebakan ing ujian ing bentuk Ujian Negara Bersatu. Mung dialog karo guru nalika ujian nuduhake tingkat kawruh siswa. Program pendidikan paling apik ana ing I.V. Stalin. Iku mung perlu ditambah karo kemajuan paling anyar ing ilmu lan dileksanakake. Wirang kanggo lulusan saiki sekolah lan perguruan tinggi liyane. Wong sing buta huruf ora bisa nulis, ngitung utawa ngomong.
  70. +2
    7 September 2015 17:04
    Sawise maneh, para liberal nindakake eksperimen marang anak-anak kita, ngenalake standar Amerika ing Rusia. Ora suwe bocah-bocah bakal mandheg ngerti apa wae. Yen wong tuwane ora ngajari basa lan sastra Rusia sing padha. Ana kursus elektif ing sekolah Soviet, sing dirawuhi dening kabeh wong kasengsem. Apa, sawijining suku wis tuwuh? Iki reformis padha sinau ing sekolah Soviet!
  71. 0
    7 September 2015 18:20
    Siswa kasebut kudu dicocogake ing urip nyata, ora kanthi bantuan basa liya, nanging kanthi bantuan kawruh sing penting. Kayata literasi finansial lan hukum. Dasar, nanging supaya dheweke bisa navigasi ing jagad modern lan ngerti hak lan tanggung jawabe.
    1. +2
      7 September 2015 19:10
      Aku ora setuju karo sampeyan
      Dudu literasi finansial utawa hukum sing dibutuhake ing sekolah, sing kudu dikembangake yaiku kualitas manungsa, supaya wong sing diwasa dudu barang sing gembur sing duwe ijazah 10, nanging wong normal sing bakal urip saka kerja, lan ora saka nyolong, pigura-up utawa nuansa legal
  72. 0
    7 September 2015 19:25
    Pitakonan ora cetha, mesthi, anak lan putu bisa ngerti basa 2, nanging iki mung ora nyata, ora ana jumlah guru sing dibutuhake, lan sanajan iki kedadeyan, guru kita. , sayange, ora duwe kawruh lan keahlian basa manca ing tingkat sing dibutuhake.Putuku kepeksa sinau kanthi biaya kursus tambahan ing Talisman suwene 6 taun kanthi biaya 20-28 ewu saben taun sinau. Kursus iki dheweke lulus tataran 2 saka syarat Cambridge. Nyatane, dheweke ora nampa apa-apa ing gimnasium. Kanggo guru Dheweke dibayar mung kanggo jam sing ditindakake. Kajaba iku, ana turnover staf sing dhuwur. Mangkono basa manca. diwulangake ing sekolah, lan iki ana ing kutha gedhe kanthi populasi siji yuta, ibukutha distrik federal.
    1. +4
      7 September 2015 19:46
      Kita nyimpulake: Basa asing ing sekolah saiki iku omong kosong. Masalah iki ditanggulangi kanthi sukses lan efektif kanthi kursus basa manca, sing saiki ana ing kutha apa wae. Iki pungkasane kudu dimangerteni dening kabeh wong sing mikir. Ora basa manca sing luwih penting saiki, nanging Rusia, matématika, fisika lan kimia.
  73. +1
    7 September 2015 20:02
    Aku melu! Yen mung ana artikel liyane saka N. Starikov, yen mung diterbitake luwih kerep!
  74. +4
    7 September 2015 20:53
    Aku kaya kanggo bali sinau tradisional basa Rusia kanggo sekolah lan miwiti karo Primer. Saiki murid kelas siji sinau swara dhisik, banjur aksara. Akibaté, padha duwe kekacoan ing sirahe lan bocah-bocah ora ngerti carane nulis tembung "wit Natal, landak," etc. Dheweke nulis "Yolka, Yozh". Nalika sampeyan takon marang guru: "Yagene sampeyan ngganti metodologi?", sampeyan entuk jawaban: "Supaya bocah-bocah mengko sinau basa Inggris lan transkripsi luwih gampang." Kenging punapa, wiwit kelas XNUMX, kangge sinau basa manca, lare-lare angèl sinau basa aslinipun?
    Simbah kita, ing umur 78, ngelingi kabeh aturan basa Rusia, fungsi matematika, amarga dheweke nampa pendidikan Soviet sing berkualitas tinggi. Muga-muga aku bisa bali menyang dheweke!
  75. +4
    7 September 2015 22:17
    Aku guru sejarah. 16 taun pengalaman. Aku ngerti sekolah saka njero. JANCOK kabeh iki Livanov-Fursinkovs! Dheweke ora nglilani aku kerja! Padha crippling psyche anak! Dheweke ngasilake konsumen ing antarane para siswa!
    Sold metu menyang Kulon! Dheweke ora kudu mundur, nanging diadili!
  76. 0
    7 September 2015 22:29
    Panguwasa nindakake kabeh kanggo nggawe wong luwih kasengsem ing Joseph Vissarionovich. Amarga bab pisanan sing teka ing pikiran sawise warta kuwi.
  77. 0
    7 September 2015 22:46
    Artikel kasebut bener lan pitakonan ditakoni kanthi pas wektune. Ora kasep kanggo mungkasi ambruk pendidikan. Nanging Vaska ngrungokake lan mangan. Lan ora ana owah-owahan. Ing endi Soros, ing ngendi sistem Bologna, ing ngendi suap, pengkhianatan, pengkhianatan, pungkasane. Banjur perang lan pengungsi. Dhuwit mendhung mripatku lan mangan otakku. Padha mikir sing kanggo "apik" proyek bakal diwenehi omah ing Pomona utawa Miami Beach, lan anak-anake bakal diutus kanggo sawetara dhasar utawa bank ing Singapura utawa Zurich. Padha salah. Panggonan-panggonan iku wis dijupuk lan ora kaya wong-wong mau lan turunane. Iku bangsane dhewe, sing ngerti basa wiwit lair, lan ora diwulang ing sekolah-sekolah, nanging dening tutor lan gubernur, pribadi sing mulang wong-wong mau kanthi kualifikasi sing paling dhuwur, amarga wong tuwane duwe dhuwit, lan dhuwit ora cukup, mbayar guru kuwi. Sampeyan uga bisa ngatur aliran guru pedofil saka AS lan Uni Eropa kanggo "ngajari" anak-anak kita basa "kapindho". Nyatane, ing sekolah isih ana guru sing ngerti basa.
    Dheweke ora mikir babagan iki. Dheweke urip sedina, nanging akeh gawe piala. Likuidasi sekolah pemasyarakatan wiwit taun 2016 mung pantes. Lan iki diwenehi minangka introduksi pendidikan inklusif, pangembangan toleransi, kabeh kudu "kaya ing Kulon." Nanging sing paling penting, bocah-bocah, bocah-bocah apes sing ora bisa nguwasani kurikulum sekolah, saiki uga kudu "sinau" rong basa? Wong-wong iki wis edan amarga impunity, amarga connivance. Lan elinga, dheweke dudu penjajah, ora teka saka njaba, nanging sinau, nyambut gawe, mangan, ngombe, lan nuwuhake anak karo kita. Ing endi garis sing ngluwihi kabeh ora dadi masalah, kabeh mung drum, sing ana mung dhuwit lan rasa panguwasa sing manis marang wong, liwat bocah - ora dilindhungi, sing setuju kabeh, ora dibales lan ora bisa nglindhungi awake dhewe saka bullying. ? Lan kenapa garis iki ora katon, supaya gampang dikalahake dening akeh nalika dumadakan krungu rustle tagihan ijo? Nalika kita mangsuli pitakonan-pitakonan utama iki, insya Allah pendidikan bakal diurutake.
  78. +1
    8 September 2015 00:09
    Kualitas pendhidhikan pancen kuwatir kabeh wong - yaiku masa depan lan anak-anake.
    Apa ana diskusi sing wiyar babagan "reformasi" karo AS?
    Ora! Iku ora dimaksudaké!
    Aku yakin yen enem wong Libanon iki ora mung konsultasi karo praktisi profesional, nanging uga karo Fursenka.
    Ya, iki ora dibutuhake! Dheweke mung ngirim instruksi saka Washington babagan apa sing kudu ditindakake sabanjure karo pendhidhikan kita.
    Nah, apa sing kudu kita lakoni? Aku maca syllable dening syllable: IG-NO-RI-RO-VAT!
    Ayo bocah-bocah sekolah milih mung siji basa, lan AJA menyang pelajaran sing kapindho!
    Lan supaya wong-wong mau nyipta instruksi, resolusi, pesenan kaya sing dikarepake ing min-obrazin - supaya padha keselak!
    Nah, apa sing bisa ditindakake para cebol iki? mboh!!!
    Ana paribasan Amerika sing apik:
    "Sampeyan bisa meksa jaran kanggo ngombe, nanging sampeyan ora bisa meksa ngombe."
  79. wk
    -3
    8 September 2015 03:24
    Vane cuaca wong tuwa, Surkovsky ... sawise fitnah marang Strelkov, dilarang banget kanggo akeh.
  80. 0
    8 September 2015 08:17
    Kita bisa rak otak kita kanggo dangu, nanging ing pungkasan, kita isih kudu bali sistem pendidikan Soviet... Lan ora mung pendidikan, nanging uga akeh liyane sing makarya banget bener!
  81. +1
    8 September 2015 08:58
    Levanov mbokmenawa ora duwe anak, utawa wong kamar pribadine nggawa koper kanggo dheweke. Endhase bocah-bocah wis padha nggegirisi, nanging ora bisa ngangkat tas ransel. Anakku wis kelas 9 sekolah biasa, tas ransel (ransel) abot. guru basa 3 wis owah. Kita isih nyewa tutor. Lan iki ing St. Petersburg, nanging apa sing bakal kelakon ing pusat regional. Kita butuh Kawan. Livanov, ngirim dheweke menyang sekolah distrik kanggo latihan lanjut, kanggo nambah pangerten babagan kasunyatan ... Aku ngajak wong tuwa kanggo nyebutake panemu ing situs web pemerintah, lan min. pendidikan...
  82. -1
    8 September 2015 11:25
    Ora ana sing butuh basa Rusia maneh. Dheweke degradasi, ngowahi dadi "ibu". Iki minangka asil saka kapitulasi kekuwatan gedhe sing kesel karo bebane - misi sejarah. Nalika negara ngrusak, ekonomi bakal dadi bahan mentah, ora ana mantra "pasukan patriotik" sing bakal mbantu. Sing dibutuhake dudu proyek "nasional", nanging proyek sosial. Yen ora, "puncak" bakal ngrampungake kue lan nyeret kemul menyang Londograd.
    1. 0
      8 September 2015 14:30
      yowis (1)

      "Ora ana sing butuh basa Rusia maneh. Iku ngremehake, dadi basa" ibu ".

      Aku ora setuju karo sampeyan.
      Yen basa ora owah, iku mati.
      Kaya, contone, Latin.

      Basa Rusia berkembang lan urip.

      Yen sampeyan, umpamane, pengin komunikasi karo wong Rusia ing basa Rusia ing abad 16, 17, 18, sampeyan bakal ngerti sethithik.

      Lan sabenere kanggo alasan iki.
      Miturut cara, ahli filologi profesional uga ngomong babagan iki.

      Biyen ing Rusia, bal Prancis dadi modis, banjur Jerman, saiki Inggris.
      Boten - slamet.
      Nanging basa Rusia isih dilestarekake, lan ora dadi dialek langka.

      Ngomong-ngomong, apa tegese tembung "basa ibu"?
  83. 0
    8 September 2015 14:02
    Duwe conto kaya ing ngarep kita minangka Menteri Pendidikan kita, para menteri sabanjure uga kudu nindakake apa wae kanggo Rusia!

    Contone, meksa bocah sinau telung, papat, lima basa manca! Langit iku watesan!

    Jumlah menteri pendidikan padha karo jumlah basa manca sing disinaoni!

    Lan iki ora ngetang basa pribumi (Nenets, Ukrainia, Ibrani, lan liya-liyane - gumantung saka kewarganegaraan bocah kasebut)!

    Sampeyan uga apik kanggo ngerti Latin (kanggo maca klasik kuna ing asli), Esperanto (kanggo pembangunan umum) lan basa kanggo budheg lan bisu (kanggo toleransi luwih).

    Ora sekolah, nanging Fakultas Bahasa Asing universitas!

    Dijogo!...
  84. VB
    0
    8 September 2015 16:56
    Artikel sing bener. Wis wektune kanggo mbatalake Ujian Negara Bersatu sing edan iki lan bali menyang ujian biasa. Kita duwe pendidikan paling apik ing donya. Ya, jebule penjamin lan perusahaan ora butuh wong sing berpendidikan, patriotik, pinter. Padha luwih angel kanggo ngatur. Apa hubungane karo pygmy Livanov? Iwak bosok saka sirahe...
  85. VS
    0
    8 September 2015 18:02
    Perlu mbalekake standar pendidikan Rusia, sing ora ana Ujian Negara Unified, "sinau" kanggo sumbangan finansial ...
  86. 0
    8 September 2015 19:39
    Wong-wong padha godhok. Mung ana bledosan emosi ing komentar babagan artikel kasebut. Ora ana sing ndhukung reformasi pseudo-pendidikan moronic. Kepiye carane iki? Beban tugas guru saya mundhak lan kualitas pendidikan saya mudhun? Lan ing wektu sing padha, item anyar ditambahake lan ditambahake. Iki dudu reformasi, nanging sabotase anti-negara, lan menteri kaya Livanov nyebabake luwih akeh gawe piala tinimbang gabungan kolom kaping 5. Kajaba iku, tokoh iki dibayar gaji saka anggaran dening tanah air kanggo aktivitas anti-negara.
  87. -1
    8 September 2015 20:33
    Kita nyiapake tenaga kerja kanggo Anglo-Saxon, kanggo para master ing jagad iki. Dheweke butuh kita kabeh nganggo basane. Iku dadi trep kanggo wong-wong mau.

    Yen mangkono, basa Inggris wae wis cukup. Artikel bodho. Ing bawana Eropah, sing lelungan ing kono, saenipun, kula mbaleni, saenipun, sing bisa uga adoh saka kasunyatan, kudu ngerti Inggris plus basa negara tuan rumah. 1 + 1 = 2. Lan ing sekolah basa sampeyan ora bisa sinau apa-apa kajaba basa.
  88. 0
    8 September 2015 22:38
    Basa Rusia sing angel. Ana meja ing ngarep kita. Ana kaca lan garpu ing meja. Apa sing lagi dilakoni? Gelas ngadeg, nanging garpu glethakaken mudhun. Yen kita nempelake garpu ing meja, garpu bakal ngadeg. Sing. Apa obyek vertikal ngadeg lan obyek horisontal ngapusi? Tambahake piring lan wajan ing meja. Padha koyone horisontal, nanging padha ngadeg ing meja. Saiki sijine piring ing wajan. Ana ing kono, nanging ana ing meja. Mungkin ana barang sing siap digunakake? Ora, garpu wis siap nalika ana ing kono. Saiki kucing munggah ing meja. Dheweke bisa ngadeg, lungguh lan turu. Yen ing syarat-syarat ngadeg lan lying mudhun piye wae cocog karo logika "vertikal-horizontal", banjur lungguh iku properti anyar. Dheweke lungguh ing bokonge. Saiki ana manuk sing ndharat ing meja. Dheweke lungguh ing meja, nanging lungguh ing sikil, ora ing bokong. Senajan katon kaya kudu ngadeg. Nanging dheweke ora bisa ngadeg babar pisan. Nanging yen kita mateni manuk miskin lan nggawe boneka kewan, iku bakal ngadeg ing meja. Bisa uga katon yen lungguh minangka atribut saka makhluk urip, nanging boot uga lungguh ing sikil, sanajan ora urip lan ora duwe bokong. Dadi, pindhah lan ngerti apa sing ngadeg, apa sing lungguh, lan apa sing lungguh. Lan kita uga kaget yen wong manca nganggep basa kita angel lan mbandhingake karo basa Cina.
  89. 0
    8 September 2015 22:47
    Kutipan saka: reducer
    Salah nulis!
    Kita kudu nulis menyang SDRASTA!
    Kanggo saluran pertama negara SHAME!

    Iki dudu sepisanan aku ndeleng kesalahan ing sing pertama

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"