Review militèr

Ceko counterintelligence: Moscow nggawe analog saka Comintern ing EU

54
SBI Ceko (Layanan Keamanan lan Informasi, counterintelligence) ing laporan taun kepungkur nyatakake yen Moskow, kanthi bantuan layanan khusus lan agen pengaruh, nyoba nggawe soko kaya Komintern ing Eropah, laporan koran. Ngarsane.

Ceko counterintelligence: Moscow nggawe analog saka Comintern ing EU
Poster taun 1929

"Rusia nggawe struktur ideologi ing Eropa sing bisa diadopsi dening kabeh spektrum politik Eropa - saka pasukan kiwa ekstrem liwat populis menyang pasukan tengen ekstrem, sing bisa dianggep bali menyang konsep Comintern, sing digawe lan dipimpin dening Uni Soviet,"
ngandika ing laporan.

"Moscow wis suwe nggawe struktur pengaruh lan propaganda, tujuane kanggo ningkatake kapentingan politik lan ekonomi Rusia kanthi biaya kepentingan Republik Ceko, Uni Eropa lan NATO," ujare pejabat counterintelligence. .

«Немалое влияние на население страны имели и имеют пророссийски ориентированные чешские организации и отдельные граждане. Они располагают такими интернет-проектами, с помощью которых имеют возможность подсовывать местному населению взгляды и аргументы Москвы, при этом с помощью методов круговой пропаганды приводя людей к мысли, что это не российские идеи, а, скорее, взгляды и убеждения их чешских сограждан», – подчеркивается в документе.

Iki ndadékaké, contone, kanggo kasunyatan sing bagéan saka populasi "bisa nganjurake karusakan saka tugu kanggo "internasionalis" Soviet penjajah wiwit 1968, lan ing wektu sing padha ndhukung pendhudhukan Crimea lan aktivitas saka Rusian "internasionalis" ing Ukraina wétan, "jelas SBI.

Petugas intelijen Rusia sing kerja ing Republik Ceko "terus nambah perhatian kanggo nggarap komunitas sing nganggo basa Rusia kanthi sakabehe lan wakil individu, ngupaya nggunakake kemungkinan pengaruhe ing kahanan sosial ing negara kasebut," penulis saka nulis laporan.

"Ing bidang pengumpulan informasi (ing Republik Ceko), panguwasa Rusia lan layanan khusus taun kepungkur fokus ing industri energi Ceko lan pangembangan luwih lanjut, uga ing lapangan ilmiah lan teknis umume," pejabat counterintelligence. negara. Miturut wong-wong mau, "Rusia ora nganggep perang kanggo energi nuklir Ceko sing ilang."

Kajaba iku, SBI nyathet yen bidang kapentingan Rusia saya tambah dadi "partisipasi perusahaan Ceko ing proyek ilmiah lan teknis internasional lan kesempatan sing gegandhengan kanggo ngakses dana saka hibah Ceko lan Eropa, sing (kesempatan) bisa ditindakake kanthi bantuan saka perantara Ceko, kerja sama karo pihak Rusia.
Foto sing digunakake:
http://qwerty2011.livejournal.com/
54 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mikhail177
    Mikhail177 5 September 2015 12:36
    + 25
    Apa wong Ceko paling butuh? Salah siji padha "mriksa ngarsane Rusia" ing Suriah, utawa Comintern ing Eropah wis mbayangno. Katon tugas sing nduweni lagi ditindakake amarga genangan.
    1. kot28.ru
      kot28.ru 5 September 2015 12:40
      + 11
      Mangkono, wong sing ora ndhukung sudut pandang resmi babagan apa sing kedadeyan ing Ukraina, sing ngakoni legitimasi mlebu Crimea menyang Federasi Rusia sawise asil referendum, bakal diakoni, ketoke, minangka agen Kremlin. ? wong bodho Apa sabanjuré? recourse
      1. Bener
        Bener 5 September 2015 12:57
        +2
        Kutipan: kot28.ru
        Apa sabanjuré?

        Lan apa sabanjuré, banjur sampeyan mung kudu njupuk kauntungan saka omong kosong sing padha nindakake ana (didandani kanggo nyukupi).
        Dheweke saingan ing kana, sing bakal ngubungake sawetara jinis nyalahke kanggo Rusia luwih cepet, lan ana cukup wicaksana sing bisa digunakake.
      2. Aleksander
        Aleksander 5 September 2015 12:58
        +8
        Kutipan: kot28.ru
        bakal dikenali, ketoke, dening agen saka Kremlin?


        Iki babagan Kremlin:
        -ing pamindhahan katelu dadi metu sing grandmaster main wolulas game Spanyol. Ing rolas sing isih ana, Black nggunakake Pertahanan Philidor, sanajan wis ketinggalan jaman, nanging bener. Yen Ostap ngerti yen dheweke main game sing angel lan ngadhepi pertahanan sing dicoba, dheweke bakal kaget banget..
        lol ya
      3. hidroks
        hidroks 5 September 2015 13:06
        +4
        Kutipan: kot28.ru
        bakal dikenali, ketoke, dening agen saka Kremlin?

        Lan banjur Yankees ngatur "mburu penyihir" - padha nglangi, kita ngerti ...
      4. figwam
        figwam 5 September 2015 13:06
        + 12
        Yen ing artikel tinimbang tembung "Moscow" lan "Russian", sijine "Washington" lan "Amerika", banjur kabeh bakal tiba ing panggonan.
    2. O100 3.14 zdol
      O100 3.14 zdol 5 September 2015 12:45
      -8
      Kanggo kabeh penggemar VO
      Хочу сказать читайте и наслаждайтесь apik
      Kanggo sing sijine cons, seneng aran
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Imyarek
        Imyarek 5 September 2015 12:53
        + 11
        Kutipan: O100 3.14 Zdol
        Aku pengin ngomong maca lan seneng

      3. Bener
        Bener 5 September 2015 13:03
        + 11
        O100 3.14 zdol
        Aku ora sijine cons kanggo sapa, yen aku mung nglirwakake sawetara omong kosong. Nanging sampeyan entuk karo whining!
        Yen bisa, banjur saran: - aja histeria, ngilangke snot, mbusak profil lan pindhah menyang rambler.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. shvn
          shvn 5 September 2015 14:30
          +2
          )) dheweke ora kasengsem ing rambler - kabeh wong kaya ngono
    3. vorobey
      vorobey 5 September 2015 12:45
      +8
      Kutipan: Mikhail177
      Apa wong Ceko paling butuh?


      Aku malah ngerti jeneng ketua Komintern ing cabang Eropa ... - Milos Zeman ..

      tapi serius .. trus .. gara-gara genangan zeman ora puas karo kamardikane... elingo, omongane lan tumindake dadi presiden... wis kompromi lan remuk..
      1. Komentar wis dibusak.
      2. shvn
        shvn 5 September 2015 14:31
        +2
        lan sing saka chukhn ana ing China wingi? ..
        1. vorobey
          vorobey 5 September 2015 19:30
          +3
          Kutipan saka shvn
          lan sing saka chukhn ana ing China wingi? ..


          Chukhon
      3. shvn
        shvn 5 September 2015 14:34
        0
        lan sing saka chukhni ana ing Beijing wingi? ..
        1. sabakina
          sabakina 5 September 2015 21:31
          +3
          Kutipan saka shvn
          lan sing saka chukhni ana ing Beijing wingi? ..

          Chukhon.
    4. Komentar wis dibusak.
      1. Yura
        Yura 5 September 2015 13:13
        +1
        Urgently ngreset, digunakake sawetara bisa kaping pirang-pirang, nanging sampeyan ora bisa? eseman
    5. finch
      finch 5 September 2015 13:41
      +3
      Iki kedadeyan ing EU! Kepala negara duwe sudut pandang sing khas, nanging ora bisa mengaruhi sapa wae lan ora ana apa-apa, amarga kabeh badan negara liyane minangka bagean struktural Departemen Luar Negeri AS! Kamardikan Eropa minangka mitos kaya kabeh "nilai Eropa" sing digabungake!
      1. Tatiana
        Tatiana 6 September 2015 05:34
        +1
        finch
        Iki kedadeyan ing EU! Kepala negara duwe sudut pandang sing khas, nanging ora bisa mengaruhi sapa wae lan ora ana apa-apa, amarga kabeh badan negara liyane minangka bagean struktural Departemen Luar Negeri AS! Kamardikan Eropa minangka mitos kaya kabeh "nilai Eropa" sing digabungake!
        Cathetan sing akurat banget!
        marang kowe +
      2. Komentar wis dibusak.
    6. yowis
      yowis 5 September 2015 14:10
      +1
      Perumusan pitakonan ora bener: artikel kasebut nuduhake counterintelligence, dene counterintelligence Republik Ceko diawasi dening CIA.
    7. spiriolla-45
      spiriolla-45 5 September 2015 14:18
      +1
      Sadawane dalan, wong Ceko pengin ngluwihi Polandia ing Russophobia, dheweke pengin nyenengake pemilik jaban rangkah.
      1. sabakina
        sabakina 5 September 2015 21:53
        +2
        Kutipan: spiriolla-45
        Sadawane dalan, wong Ceko pengin ngluwihi Polandia ing Russophobia, dheweke pengin nyenengake pemilik jaban rangkah.

        Polyakov bisa uga, nanging "pertahanan" ora bisa sukses ...
    8. Komentar wis dibusak.
    9. siberalt
      siberalt 5 September 2015 15:16
      +1
      Rusia ora bisa nampa ideologi ing omah, lan kenapa wong Ceko kudu bledug?
    10. varov14
      varov14 5 September 2015 18:09
      +2
      Yen mangkono, banjur intelijen kita kerja ing arah sing bener. Gusti Allah piyambak dhawuh kanggo nindakake intelijen politik, militer, ekonomi lan industri.
    11. turis langit soviet
      turis langit soviet 5 September 2015 22:38
      +2
      Про Коминтерн не нашел,а по правде если всем этим руские спецслужбы по факту не занимаются то пора бы уже,уверен спецслужбы ЧР занимаются тем же самим.Хотя эти вбросы способствуют лишь разжиганию ненависти.Хотя парням из БИС стоит позадуматься и о починаниях своих куратоторов из ЦРУ и Моссад.Вчера уже была статья на ВО относительно ЧР "Чехия проверяет участие авиации РФ в ударах по ИГ на территории Сирии" там много местных аналитиков генералов отметилось дружно урякнули и блеснули интеллектом.Все вместо того что бы воров и злодеев ловить наоборот взращивают новых и вставляют палки в колеса соседу-и теперь по всей планете тотальный ......... т.е .бардак
  2. Imyarek
    Imyarek 5 September 2015 12:37
    +8
    Lan kok, nyatane ora, amarga ing tlatah RUSIA ana akeh macem-macem LSM sing kegiatane mamang banget ... Mripat kanggo mripat wis panas.
    1. shvn
      shvn 5 September 2015 14:35
      +1
      )) dadi karo kita, yen ora, dheweke duwe ...
  3. winch
    winch 5 September 2015 12:40
    +6
    Ora mung Ceko, nanging uga counterintelligence. medeni.
    1. Inok10
      Inok10 5 September 2015 14:02
      +9
      Quote: Winih
      Ora mung Ceko, nanging uga counterintelligence. medeni.

      .. kantor utama counterintelligence dumunung ing "U kalicha" ("Ing mangkuk"). Pub iki minangka salah sawijining papan sing paling apik ing Praha. Ing kene prajurit apik Švejk sarujuk ketemu karo sapper Vodicka ing jam 6 sore sawise perang... Alamat: Na bojišti 14, Prague 2 .. ngguyu
  4. dr.star75
    dr.star75 5 September 2015 12:43
    +1
    Ana target!
  5. Alexander 1959
    Alexander 1959 5 September 2015 12:44
    +5
    Piye wae, layanan khusus Ceko dadi luwih aktif ing statement babagan Rusia. Nanging, ketoke, kualifikasi saka jaman Soviet wis dawa ilang. Komintern digawe kanggo maju revolusi donya lan aman bajingan dening I.V. Stalin, sing ing 1929 njupuk kursus kanggo mbangun sosialisme ing negara siji.
    Ing kasus iki, kita ngomong babagan NPO (organisasi publik nirlaba)
    Pengawasan LSM dening layanan khusus Rusia...mungkin, aku ngakoni kanthi lengkap. Ing Rusia, bagéan saka LSM pro-Kulon dibiayai dening Kulon .... ya, mesthine diawasi dening layanan intelijen Barat.
    1. Voha_krim
      Voha_krim 5 September 2015 12:53
      +3
      Kutipan: Alexander1959
      Piye wae, layanan khusus Ceko dadi luwih aktif ing statement babagan Rusia.

      Lha kowe kudu golek duit piye!
      1. Alexander 1959
        Alexander 1959 5 September 2015 13:19
        +1
        Lha kowe kudu golek duit piye!

        Kanggo layanan Ceko, iki adoh saka cara sing paling apik kanggo entuk dhuwit. Kanthi pro kuwi .. lan .. sampeyan bisa njaluk menyang minuses. wassatPamilik bakal mbusak denda.
  6. APASUS
    APASUS 5 September 2015 12:45
    +1
    Как то странно звучит СБИ Чехии и материал такой стратегический.Может чехи заменили уже Central Intelligence Agency или Stratfor?
  7. ZKB
    ZKB 5 September 2015 12:47
    +7
    mung Baltik diwenehi dhuwit kanggo nglawan propaganda Rusia, lan wong Ceko uga entuk hotsa ...
  8. rotmistr60
    rotmistr60 5 September 2015 12:49
    +2
    Rusia nggawe struktur ideologi ing Eropah sing bisa ditampa dening kabeh spektrum politik Eropah

    Pranyata bisa dirasakake, lan luwih-luwih dening "spektrum politik Eropa kabeh." Apik banget. Eropa temenan siyap nampa kabijakan Rusia.
    1. hidroks
      hidroks 5 September 2015 13:15
      +1
      Kutipan: rotmistr60
      Eropa temenan siyap nampa kabijakan Rusia.

      Ing wektu sing padha, misale jek Republik Ceko wis ngerteni - sakperangan alesan ora ana laporan saka Republik Ceko babagan kerugian ing "sanksi embargo".
  9. roskot
    roskot 5 September 2015 12:49
    +1
    Это они сами придумали или опять wong amerika подсказали. Хотя, хочешь жить в мире, имей своих людей везде.
  10. Obolensky
    Obolensky 5 September 2015 12:55
    +5
    Ra cetho. Apa counterintelligence Ceko wedi yen Rusia bakal nggawe "analog" saka Comintern, utawa wedi karo daya persuasi sing saya tambah lan ora mung persuasi Rusia modern? Apa sing luwih wedi? Kasunyatan manawa para pamilik saka sebrang samodra ora butuh formasi anyar, utamane karo partisipasi Rusia, bisa dingerteni. Nanging kita padha ora pisanan miwiti. Kita uga kudu ngembangake kegiatan kita. Banjur, ternyata, Amerika Serikat diidini, nanging ora? Piye wae ora bener. Yen sampeyan muter, banjur muter ora ing siji gol.
    1. Amuret
      Amuret 6 September 2015 03:26
      +2
      Counterintelligence Republik Ceko paling wedi marang Prajurit Good Schweik lan gagasan Yaroslav Hasek yen Republik Ceko kudu mutusake apa sing kudu ditindakake.
  11. Moscow
    Moscow 5 September 2015 13:00
    +7
    Apa sampeyan ora bisa mbayangno sawise 10 cangkir bir Pilsen sing mulya ...
  12. Akkypamucm
    Akkypamucm 5 September 2015 13:08
    +3
    Apa wae sing nyenengake bocah ... sing utama yaiku jagad katelu ora kedadeyan
  13. iLiitisitch
    iLiitisitch 5 September 2015 13:15
    +1
    Ah, kepiye kita butuh akses menyang "hibah Ceko" (apa ana, umume?)! Napa "analis" iki nyapu badai salju? Lan sapa sing ora seneng karo Komintern ing kana? Iku idea apik, dening cara. Kita, sampeyan ngerti, slop diwutahake ing saben pojok, lan kita ngilangke awake dhewe, utawa apa? Tunggul wis cetha, kita bakal mindhah kapentingan kita. Pay manungsa waé - iki jawaban, nanging mesthi ora agresi. Bakal meneng, sengsara, lan malah emas Mahkota bakal dikenang maneh ...
  14. 1964
    1964 5 September 2015 13:17
    +1
    Ya, artikel kasebut mesthi serius banget. Lan karya penulis anonim ing ngumpulake materi, nganalisa lan ngupayakake kanggo ngirim menyang maca malah ora bisa kabiji.
    Minus lan mung minus kanggo penulis sing ora dingerteni saka opus iki. Topik kasebut mesthi cukup menarik, nanging sampeyan gagal mbukak.
  15. natakor1949
    natakor1949 5 September 2015 13:18
    +4
    Sawise panguwasa regional informed donya sing meh Putin piyambak mbuwang granat ing dina Sabat pungkasan - ing Maidan, lan arbiters Western destinies sawijining (sapisan) negara sarujuk karo wong - ana apa-apa kanggo kaget ing. Lan liyane delusional media Western allegories bab apa Rusia bakal nindakake, sing liyane manteb ing ati aku teka menyang kesimpulan sing syaraf, sabar lan kajelasan atine, saka gething lan meri kanggo kita, rampung ninggalake sirah bodho. Carane menarik urip wis dadi!
  16. vovanpain
    vovanpain 5 September 2015 13:24
    + 10
    Apa wong Ceko ngrokok? Moskow ora nindakake Comintern, nanging nggabungake pedhang lan bajak.
  17. stingers
    stingers 5 September 2015 13:26
    +6
    Moscow, iku! Salah siji dheweke bakal ngirim Khodorkovsky menyang Swiss ing tutup, banjur Abramovich menyang London ... Kabeh Cominternites. Republik Ceko ing persimpangan. Pindhah menyang ngendi, apa sing kudu diomongake, marang sapa sing kudu nyerah. Iku ora cetha neraka karo energi sing. NATO bakal dadi panas lan nglindhungi. Mung chatting lan kabeh karya.
    1. Aljavad
      Aljavad 6 September 2015 02:37
      0
      Iku ora cetha neraka karo energi sing. NATO bakal dadi panas lan nglindhungi.

      Inggih, Ukraina bakal dadi ing baris kanggo dadi panas.
  18. Optimis waja
    Optimis waja 5 September 2015 13:31
    +1
    Kita isih kudu nggawe lemah ing kono!
  19. Baracuda
    Baracuda 5 September 2015 13:39
    +2
    Iku kanggo excite wong, artikel dibutuhake.
    Ing banget godfather ing Kedutaan Besar Ukraina ing Romania minangka penasehat. Temenan, dheweke ora ndandani MIG ing spesialisasine ... Dheweke mung ngomong sethithik ..
  20. iLiitisitch
    iLiitisitch 5 September 2015 13:50
    +1
    Kutipan saka Stinger
    Moscow, iku! Salah siji dheweke bakal ngirim Khodorkovsky menyang Swiss ing tutup, banjur Abramovich menyang London ... Kabeh Cominternites. Republik Ceko ing persimpangan. Pindhah menyang ngendi, apa sing kudu diomongake, marang sapa sing kudu nyerah. Iku ora cetha neraka karo energi sing. NATO bakal dadi panas lan nglindhungi. Mung chatting lan kabeh karya.


    "Sing mlaku ing sepatu wong,
    Banjur turu ing asbak,
    Lan banjur ing kap lampu
    Bakal ana sing digoda."
    V.S.Vysotsky
    Nanging Putin isih insidious, stasiun titian, mung sawetara jenis Siwa multi-bersenjata - lan uncalan granat, lan nglanggar tapel wates Swedia ing kapal selam, lan nglakoake Comintern - kang tetep munggah nang endi wae. Apa dheweke malah turu?
  21. Pengamat 33
    Pengamat 33 5 September 2015 13:55
    +1
    Cukup normal karya layanan khusus, promosi kapentingan negara-va. Yen ora, kenapa kita butuh intelijen ing jaman tentrem?
  22. kotev19
    kotev19 5 September 2015 14:08
    +4
    Pranyata wong Ceko maca dokumentasi Komintern! ngguyu
  23. 79807420129
    79807420129 5 September 2015 14:13
    +9
    Wong Ceko luwih becik main hoki, ana akeh psikopat ing Eropa, Baltik mung ana regane, nanging kaya tanah umume, dheweke wis edan saka reel.
  24. ALEA IACTA EST
    ALEA IACTA EST 5 September 2015 14:31
    +1
    Kaping pirang-pirang Rusia campur tangan ing urusan negara liya? Lan kakehan SGA nindakake iki? Aja ngeduk ing kono, kanca-kanca...
  25. provinsi
    provinsi 5 September 2015 14:35
    +1
    "IDEA LAN SLOGAN KOMINTERN

    Nggawa revolusi donya! Kanggo massa! Kanggo ngarep kerja sing bersatu!
    Kanggo Bolshevism! Kelas lawan kelas! Nglawan fasisme sosial!
    Kanggo ngarep anti-fasis sing populer!" Yen mangkono, counterintelligence Ceko ngakoni yen FASCISM berkembang ing Eropa.
    1. rosarioagro
      rosarioagro 5 September 2015 15:03
      +1
      Quote: provinsi
      Nggawa revolusi donya!

      Saiki dheweke bakal nulis artikel kanggo Trotskyism :-)
  26. rosarioagro
    rosarioagro 5 September 2015 15:02
    +2
    Apa ideologi liyane, sampeyan ora bisa nemokake kene ing afternoon karo geni, kajaba ideologi dhuwit
  27. roskot
    roskot 5 September 2015 17:03
    0
    promosi kapentingan politik lan ekonomi Rusia kanthi biaya kanggo kepentingan Republik Ceko, Uni Eropa lan NATO"

    Aku bakal setuju, mung ora ing beyo saka kapentingan, nanging nalisir iku. Nanging iki Republik Ceko, saka sisih endi?
    1. Aljavad
      Aljavad 6 September 2015 02:33
      0
      Nanging iki Republik Ceko, saka sisih endi?


      Anggota, sampeyan ngerti, NATO.
  28. msm
    msm 5 September 2015 17:17
    +1
    Moscow nggawe analog saka Comintern ing EU
    Iku bakal apik banget tenan. Aku duwe tangan loro
  29. atamankko
    atamankko 5 September 2015 18:11
    0
    Meli, Emelya, minggumu.
  30. semuil
    semuil 5 September 2015 18:18
    0
    Kutipan saka vorobey
    elinga, dheweke ngrembug pratelan lan tumindak minangka presiden ... dheweke kompromi lan remuk ..

    Nalika padha ngomong: - Kita bakal nari loro kita lan sampeyan kanggo Penny.
    1. vorobey
      vorobey 5 September 2015 19:31
      +1
      Kutipan saka semuel
      Nalika padha ngomong: - Kita bakal nari loro kita lan sampeyan kanggo Penny.



      Zeman wis tuwa kanggo nari karo loro ... nanging durung ilang sobriness pikirane ..
  31. afrikanez
    afrikanez 5 September 2015 19:28
    +1
    Aku weruh wong Ceko mutusake kanggo dadi pusat alam semesta wong bodho
  32. 1536
    1536 5 September 2015 21:19
    0
    "Cech counterintelligence: Moscow nggawe analog saka Comintern ing EU."

    Ya, lan Ceko maneh nyiapake kraman ing wilayah Volga lan Ural!
    1. Amuret
      Amuret 6 September 2015 03:32
      +1
      Ora! Padha ngayun sethithik, lagi nyiapake kraman saka Kaliningrad menyang Vladivostok.
  33. gozmosZh
    gozmosZh 5 September 2015 21:45
    +2
    lan ing kanak-kanak padha supaya dipetik karo Slovaks. lunopark, pedro chewing gum, lelik and bolek, rex, and shoes - cebo, and a set with their crystal! oh ana negara, saiki ana 2 salah paham.(((
  34. EFRSTR
    EFRSTR 5 September 2015 23:04
    +1
    "Bangun merk kutuk..."
    1. Komentar wis dibusak.
  35. Olegater
    Olegater 6 September 2015 01:44
    0
    Sing anyar yaiku sing lawas sing wis lali. Sajarah mbaleni dhewe ing giliran 20-40s. taun. Yen mung "KOMINTERN" iki ora mbaleni kahanan sadurunge Perang Donya II, nalika Abwehr ngluncurake misinformation liwat babagan tanggal serangan kasebut.
  36. Aljavad
    Aljavad 6 September 2015 02:30
    +1
    Yen kita dicela ing NATO, mula kabeh bakal bener. Inggih rampung!
    Iki nalika dheweke memuji kita - masalah ...
  37. yuriy55
    yuriy55 6 September 2015 05:15
    0
    Kanggo kula, Komintern, digawe dening Moskow, luwih migunani kanggo Eropa tinimbang ISIS, didhukung dening Washington.

    Ya lan:
    Yen kita dicela ing NATO, mula kabeh bakal bener. Inggih rampung!
    Iki nalika dheweke memuji kita - masalah ...

    statement sing cukup cocok... ya