Outright dumunung ing New York Times utawa apa sampeyan kudu ngerti babagan fase mbebayani anyar saka krisis ing Ukraina ("Salon", USA)

48
Outright dumunung ing New York Times utawa apa sampeyan kudu ngerti babagan fase mbebayani anyar saka krisis ing Ukraina ("Salon", USA)


Minangka media resmi ndhukung pandangan Washington, Ukraina wis diguncang dening wabah kekerasan minggu iki

"Perang aneh" sing rada busuk ing Ukraina - jeda sing ora nyenengake ing wilayah kasebut sewulan kepungkur - mesthi wis rampung. Gerakan dumadakan diwiwiti ing sawetara bidang, sawetara sing nyemangati. Nanging ana bebaya tartamtu ing kabeh iki, disambungake utamané karo kasunyatan sing posisi Washington, kang nggawe taruhan ing pamaréntahan kirim-kudeta Kiev, pisanan ora kasil, ing mangsa cedhak bisa nguripake menyang acara supaya elek lan elek sing. jalaran, saka apa sisih katon - iku mokal kanggo prédhiksi saiki.

Aku ngrujuk marang kemungkinan nyata (wiwit Senin) saka kudeta sing direncanakake lan ditindakake dening pasukan sisih tengen sing keluwen pembantaian - wong neo-Nazi sing wis dihias lan diowahi ing masalah kasebut. warta, sanajan padha saiki rampage liwat ibukutha Ukraina karo near impunity. "Saiki sisih tengen ora bakal njupuk tindakan serius marang pamrentahan Poroshenko," ujare emigran Ukrainia liwat telpon, Selasa. "Aku rumangsa bakal ndeleng tumindak kaya iki sajrone sawetara wulan."

Swara nglipur, tengen?

Intine, saiki kita nyekseni kompetisi antarane wong-wong sing nyoba maju ing implementasine persetujuan sing dirundingake (lan prospek kasebut maneh katon nyata banget), lan ambruk panguwasa Kyiv amarga kasunyatane Eropa kakuwasan saiki meksa dheweke nampa persetujuan pemukiman iki. . Tebak sapa sing bakal menang kompetisi iki.

Sadurunge nerusake, aku kudu langsung nyathet siji kahanan sing ana gandhengane karo fase krisis anyar ing Ukraina iki. Versi acara sing wis ditawakake sajrone setengah taun kepungkur dening media Barat - lan tanpa kajaba dening media perusahaan Amerika - secara harfiah ambruk ing ngarep mata. Mulane, bakal luwih angel kanggo mangerteni inti saka acara sing diwenehake dening koran lan penyiar tinimbang sadurunge.

Kita wis ndeleng narasi bengkong sing tansah ditindakake dening media nalika arep nutupi trek sawise suwe ngapusi lan korupsi. Biasane pelanggaran sing paling serius kedadeyan ing publikasi sing dikontrol pemerintah - The New York Times.

Iki minangka conto: Presiden Ukraina Petro Poroshenko saiki ana konflik karo "nasionalis Ukraina" babagan rencana kanggo desentralisasi kekuwatan amarga Vladimir Putin meksa dheweke kanthi "nglebokake bedhil simbolis ing sirahe." Kita maca iki ing koran sing metu dina Selasa. Wonten ing ngriki kita kedah ngelengaken manah ingkang sayah, amargi seratan punika, ingkang kaserat kanthi pamilihing tembung kanthi ati-ati, kula gadhah ekspresi kalih tembung ingkang kuwat.

Ngapusi langsung. Saiki kita ora ateges ngapusi kanthi salah. Iku bab goroh nyata.

Kaping pisanan, dheweke dudu "nasionalis". Nasionalis yaiku "Nasional Depan" Prancis. Nasionalis yaiku Partai Kamardikan Inggris. Nasionalis minangka mayoritas ing Capitol Hill. Iki minangka kaos ireng "ultra" sing milih nganggo bahan peledak lan peluru sing mateni. Sampeyan kudu ngerti babagan iki, lan ora ana sing bakal diganti mung amarga Washington ora langsung ndhukung dheweke, lan John McCain (sampeyan bisa takon dhewe) kanthi eseman ing ngarep pers ing perusahaan Oleg Tyagnibok - pimpinan fasis sing terbuka.

Kapindho, wacana babagan "pistol dilebokake ing sirah" umume minangka fabrikasi lengkap. Lan panemu Putin yen federalisasi minangka solusi sing cukup kanggo krisis ing Ukraina yaiku (1) cara sing rasional kanggo nyawiji negara lan ing wektu sing padha nganggep kabeh beda lan ora setuju sing ana ing kono, lan (2) panemu iki didhukung banget dening panguwasa Prancis lan Jerman. Kanselir Jerman Angela Merkel, tanpa bedhil ing sirahe, nyatakake yen dina Selasa nalika dheweke negesake manawa hukum otonomi sing saiki ditundha ing Kyiv kudu cocog karo pimpinan wilayah pemberontak ing Ukraina wétan. Sampeyan uga pantes ngerti babagan iki.

Kronologi minangka bab sing paling penting yen kita pengin ngerti inti saka acara sing kedadeyan ing minggu kepungkur. Nanging sampeyan durung ndeleng kronologi iki, amarga, miturut panguwasa lan media, saiki iki wektu sing salah kanggo sampeyan ngerti kedadeyan kasebut. Urutan kronologis sing cendhak lan ora sakabehe akurat, sing bakal cukup kanggo saiki, yaiku:

- Pimpinan Jerman lan Prancis Angela Merkel lan François Hollande ngundang Poroshenko menyang Berlin minggu kepungkur lan meksa dheweke teka amarga dheweke kanthi tegas nyatakake kepinginan kanggo netepi syarat-syarat persetujuan sing ditindakake, adhedhasar persetujuan sing ditandatangani ing Minsk ing Februari. "We are kene sabenere kanggo ngrembug carane ngleksanakake perjanjian Minsk, lan ora kanggo pitakonan," Merkel ngandika karo dheweke bluntness karakteristik.

- Pungkasan minggu kepungkur, nalika Poroshenko bali menyang Kyiv, Jerman, Prancis lan Rusia - pihak sing, bebarengan karo Ukraina, nandatangani perjanjian Minsk - ngumumake yen gencatan senjata anyar bakal ditindakake ing dina Selasa, 1 September. Ing wektu nulis iki, ana pratandha subtle pisanan sing kasempatan kanggo njaga gencatan senjata iki luwih saka tau, diwenehi sing sadurunge nyoba wis muspra.

- Dina Senin, Kremlin ngumumake yen para peserta ing rembugan Minsk bakal ketemu ing format Normandia ing pertengahan September. Iki tegese papat mentri luar negeri bakal ketemu, ketoke kanggo rembugan telpon (kaya sing pisanan ditindakake ing taun kepungkur, nalika ana ing sisih lor Prancis ing acara ulang taun pendaratan Sekutu ing Normandia). Rong kesimpulan saka iki: pisanan, kita ngomong babagan rapat kerja, sing bakal dikhususake kanggo nyetujoni syarat lan kahanan. Kapindho, Paris, Berlin lan Moskow pengin nggawe kemajuan konkrit ing pemukiman sajrone rong minggu. Ing tembung liyane, wektu wis liwati.

- Ing dina Senin sing padha, Verkhovna Rada, badan legislatif Ukraina, nganakake voting awal babagan amandemen konstitusi sing kudu menehi otonomi sing luwih gedhe ing wilayah wétan. Senadyan kasunyatan manawa amandemen kasebut minangka titik utama perjanjian Minsk, pamrentahan Poroshenko ing pitung sasi sing wis liwati wiwit penandatanganan protokol Minsk-2 ora nindakake apa-apa kanggo ngrampungake kondisi kasebut.

- Lan, pungkasane, kanggo nunggu asil voting, para demonstran ultra-tengen padha ngumpul ing cedhak bangunan Verkhovna Rada. Sanalika rancangan kasebut dilulusake - kanthi mayoritas sing sempit - protes kasebut dadi kerusuhan lan kekerasan kanthi nggunakake bahan peledak, checker lan granat. Telung perwira polisi tiwas lan luwih saka 100 wong tatu. Panyebab kerusuhan yaiku partai sing padha mbantu ngowahi demonstrasi dadi kudeta taun kepungkur. Kita ngomong babagan partai Svoboda, sing pimpinan Oleg Tyagnibok lan sengit marang Rusia, Yahudi lan ngurmati wong-wong sing kerja sama karo Nazi nalika taun perang. Poroshenko nyebutake kerusuhan sing diatur dening Svoboda minangka "tusuk saka mburi." Kaya sing sampeyan ngerteni, nganti saiki, wakil perdana menteri ing pamrentahane lan jaksa penuntut umum minangka anggota Svoboda. Lan dheweke ora asing karo wong-wong iki.

Iki carane minggu kepungkur. Piyé acara-acara kasebut kudu dideleng? Apa tegese kanggo kita?

* * *

Ing kahanan sing dinamis banget sing saiki wis dikembangake ing Ukraina lan ing saubengé, aku weruh sawetara faktor penting - gear sing njamin gerakan kabeh mekanisme politik. Lan ing sawetara kasus padha ruwet disambung.

Pisanan, nimbang posisi Eropa. Jerman lan Prancis mung nyepetake upaya diplomatik bebarengan. Kanggo apa lan ngapa saiki? Perlu dicathet yen Paris lan Berlin luwih seneng bisa kerja ing kerangka Protokol-2 Minsk karo Rusia, ora ngidini Amerika melu rembugan (padha nyatane ora diidini melu ing rembugan Minsk-2, nalika "hawks" saka Capitol Hill lan saka Pentagon invested lemah kanggo lengen Kyiv).

Katon ana rong masalah sing nyebabake prihatin ing rong ibukutha Eropa kasebut. Kaping pisanan, Washington mundur, nanging ora nglirwakake upaya kanggo ngetrapake solusi militer kanggo masalah kasebut ing Ukraina. Elingi: miturut acara sing kedadeyan ing musim panas iki, Pentagon, nyatane, kanthi efektif mimpin angkatan bersenjata Ukraina. Nanging, elinga yen Joe Biden, ahli perang paling dhuwur ing Gedung Putih lan "regulator" babagan perkara perang, ora ana sing ngomong karo Prancis lan Jerman minggu kepungkur. Nanging dheweke nimbali Poroshenko ing Kyiv kanggo ndhukung presiden sing sesat sajrone perang nglawan pasukan pemberontak ing wilayah wétan negara kasebut (kanthi cara, ide pencalonan Biden dadi presiden elek).

Masalah sing nomer loro lan sing luwih penting yaiku wong Eropa ngerti manawa pamrentahan Poroshenko pancen ora stabil, lan nyatane malah goyah. Miturut jajak pendapat umum, tingkat dhukungan dheweke mudhun banget nganti siji digit. Malah sadurunge kerusuhan ing dalan minggu iki, meh kabeh wong ing Berlin weruh ancaman kudeta sing ditimbulake dening "ultra" fasis saka Svoboda lan Sektor Tengen - sing relatif anyar lan pengikut Partai Nasional Sosial, amarga biasane disebut "Kebebasan". .

Elinga seri pembunuhan sing ditindakake ing Kyiv ing wulan April? Salah sawijining korban yaiku wartawan-sejarawan Oles Buzina, sing nentang pemutus hubungan lengkap karo Rusia amarga akeh alasan. Iku misale jek sing Buzina dihormati dening akeh Ukrainians, amarga salah siji saka wong-wong mau Hung plakat memorial ing omahé. Minggu kepungkur, anggota Sektor Tengen ngilangi, lan ing panggonane padha nggantung siji liyane - kanggo ngelingi para pembunuh wartawan. “Ing awan padhang. Lan ora ana polisi sing katon, "ujare portal berita Moskow Russia Insider, sing didegake dening warga negara Kulon.

Sawetara dina sabanjure, "Svoboda" lan "Sektor Tengen" ngorganisir kerusuhan ing cedhak bangunan Rada. Ing kasus loro kasebut, sawetara wong sing dicekel, nanging kita ngenteni tumindak sing luwih mirip paukuman.

Aku nelpon Lev Golinkin, penulis enom Ukraina saka kutha wétan Kharkiv (emigran kang tembung aku dikutip ing awal artikel), kanggo takon bab iku. Mangkene sawetara sing diomongake marang aku sajrone obrolan telpon sing dawa ing dina Selasa:

"Kanan paling tengen ora duwe dhukungan sing cukup kanggo menang sawetara kursi ing parlemen. Nanging dheweke ora butuh dhukungan. Dheweke butuh kerusuhan lan kahanan sing ora stabil. Dheweke mung butuh wong kanggo ndeleng manawa pamrentahan Poroshenko kaya korupsi lan ora efektif kaya sing ditindakake. Lan pancen bener.

Svoboda nganggep Poroshenko minangka pengkhianat sing ngidini wong Eropa ngapusi Ukraina. Dheweke ora kasengsem ing kesetaraan, utawa desentralisasi kekuwatan ing negara kasebut, utawa perdamaian karo Rusia. Ora ana papan kanggo kompromi ing program politike.... Perang kasebut migunani kanggo Poroshenko amarga ngganggu sisih tengen. Dheweke dadi pendukung perang. Nanging yen ora, dheweke ora ana sing padha karo presiden iki.

"Lev, kenapa sampeyan mikir yen protes marang pamrentah bakal diwiwiti sajrone sawetara wulan?" pitakonku. Golinkin mangsuli:

"Wis sajarah kasunyatan. Yen dheweke wiwit tumindak, dheweke ora bakal mandheg nganti rampung ambruk utawa nganti bisa ngrebut kekuwatan. Sawise Perang Donya I, wong-wong mau ditindhes banget dening Polandia. Sawise Perang Donya II, dheweke ditindhes kanthi brutal dening Uni Soviet. Lan saiki ora ana sing nindhes wong-wong mau.... Bisa uga tentara ora bakal sisih karo Poroshenko. Saiki aku paling kasengsem apa tentara bakal nglawan sisih tengen.

"Saiki, Poroshenko mlayu kaya bajing. Ing Kyiv, dheweke nyatakake yen "Ora ana rencana kanggo desentralisasi. Ora bakal ana status khusus kanggo wetan." Banjur dheweke, bebarengan karo Merkel lan Hollande, ngembangake rencana kanggo desentralisasi lan menehi wewenang status khusus.

Ayo dakcritakake mangkene: yen aku ngomong babagan kekacauan virtual iki sing ana ing kutha 1,6 ing bukit New England, dheweke ngomong babagan sing padha lungguh ing Berlin lan Paris. Katon yen Merkel lan Hollande rada, yen ora sacara signifikan, dipandu dening gagasan yen dheweke kudu tumindak saiki kanggo ngrebut kesempatan pungkasan lan paling gedhe kanggo ngrampungake konflik ing Ukraina liwat negosiasi.

* * *

Ing dina liyane aku nampa cathetan saka maca (wong sing kondhang lan kondhang) sing nulis argumentasi kolonel Amerika sing saiki njabat ing Jerman. (Aku ora bakal menehi jeneng - ora maca, utawa pejabat sing bakal dakcritakake). Kolonel nulis babagan "owah-owahan prilaku menyang kerjasama" sing ditemokake ing Amerika. Tegese Washington mboko sithik pindhah saka taktik tumindak sepihak lan pernyataan terus-terusan babagan kaunggulan Amerika Serikat ing saindenging jagad - ing segara lan ing darat.

Aku uga ndeleng pratandha iki ing tumindak administrasi Obama, nanging mung pratandha, lan lagi wae katon. Kabeh iki arang katon - saiki ing kene, saiki ana - lan pola kasebut durung katon. Ing mratelakake panemume, owah-owahan ing prilaku iki sebagéyan nuduhake pangerten anyar saka peran Amerika, nanging biasane mengkono amarga kahanan. Iku sabenere iki pasukan saka kahanan sing Kolonel weruh, makarya ing Eropah, nalika ngandika saka "sakbenere lengkap ambruk saka paling anyar 'perubahan rezim' dipentasake ing Ukraina."

Cathetan iki nggawe aku mikir (lan acara ing sawetara dina pungkasan wis ngonfirmasi gagasan iki) yen durung kasep kanggo ngevaluasi kebijakan AS sing ora sukses ing Ukraina. Gagal iki, pancen, "praktis lengkap", lan saiki wis meh rampung diwujudake. Ing babagan iki, ora ana sing nggumunake: amarga terus-terusan dibantah ing kene, ambruk iki meh ora bisa dihindari wiwit wiwitan petualangan Ukrainia ing awal taun-taun pasca-Soviet - lan mesthi sawise kudeta sing diatur dening Washington ing Kyiv. taun kepungkur.

Kayane aku ora dhewekan miturut pendapatku kaya sawetara wulan kepungkur. "Luwih apik kanggo entuk syarat kontrak sing paling disenengi," ujare penulis artikel babagan Ukraina sing diterbitake ing The National Interest, "tinimbang nyiapake awake dhewe lan nyetel NATO kanggo kekalahan serius."

Iki minangka pakar babagan kabijakan luar negeri "nyata". Iki minangka sinyal sing nuduhake mundur kanthi taktik nalika kalah. Aku bakal ngomong maneh - kegagalan iki ora mung bisa dihindari wiwit wiwitan, kanggo Amerika, iki minangka cara sing paling apik kanggo metu saka kahanan kasebut.

Iki bisa diterangake kanthi cara sing beda-beda. Kaping pisanan, ana pertimbangan praktis. Pamrentahan Poroshenko sing nggegirisi lan semrawut mung banget banget kanggo nggawe negara satelit sing bisa dipercaya - sanajan sampeyan mikir manawa ana rezim sing gumantung ing tapel wates karo Rusia. Pamrentahan iki wis suwe mbuwang ibukutha politik. Iku ilang support ing Rada Verkhovna. IMF mung ngrampungake kabeh formalitas sing dibutuhake kanggo nyedhiyakake pitulungan finansial darurat, nanging kanthi nindakake iki, dheweke wis tanggung jawab kanggo ekonomi sing meh ora ana.

Data anyar babagan jumlah korban ing zona konflik, terus ganti ing media, "nyedhak tandha 7 ewu." Sedhih banget. Nanging kaya sing wis diterangake dening Stephen Cohen, ahli kehormatan Rusia, iki mung jumlah mayit sing diitung ing kamar mayat. Miturut intelijen Jerman, jumlah pati ana 50 ewu, utawa luwih, lan iki kira-kira nem wulan kepungkur.

Lan saiki ana ancaman demonstrasi massa sing paling nyata dening pasukan ultra-tengen, sing ora ana sing bisa nahan utawa mandheg. Sanajan Petro Poroshenko bisa njaga keseimbangan, masalah iki bakal terus-terusan. Ing wektu sing padha, mbayangno karusakan ing hubungan transatlantik, sing wis rusak dening krisis ing Ukraina, yen rezim neo-fasis teka menyang kekuwatan. Kajaba iku, sawise kabeh upaya sing ditindakake Washington luwih saka 20 taun (nyoba nyopot Ukraina saka jaman biyen lan transplantasi menyang lemah anyar, ngisi kebon kembang kulon kanthi spesimen anyar iki).

Iki minangka alasan praktis kenapa Washington ora pengin melu kekacauan iki maneh. Mbok menawa wong-wong sing "tenan" ngevaluasi pitakonan kasebut bakal setuju karo iki. Dadi ayo ngenteni, pembaca sing ditresnani: kabeh kesalahan saiki kudu dipindhah menyang Rusia, sing mesthi lan kabeh salah lan sing nempatake pistol ing sirahe wong. Iki bakal njupuk wektu suwe lan akeh goroh.

Nanging ana alesan liyane kanggo applaud kegagalan Washington ing Ukraina. Lan aku mikir alesan iki luwih bener lan larang regane.

Wong-wong sing apik ing Washington lan ing negara liya bisa nggawe macem-macem argumentasi sing dhuwur lan moral, nanging ora ana sing bakal ngganti kabijakan manca kabeh politisi kasebut kanthi lengkap lan kanthi cara sing kudu diganti yen kita pengin ngindhari sawetara. kejut lan tragedi ing abad XNUMXst. Cukup jelas yen penting kanggo nindakake perang intelektual, nanging kita uga butuh kekalahan. Kanggo nggayuh tujuan kita, kita butuh luwih akeh kekalahan lan kegagalan. Ing tembung liya, sukses kita dumunung ing kekalahan lan kegagalan.

Lan ora mung masalah kanggo nglawan kepentingan abadi kaya Pentagon, kompleks industri militer, intelijen utawa layanan keamanan. Aku uga teka ing kesimpulan sing sadurunge kita arep kanggo redefine panggonan kita ing donya, ing poto-eling wong Amerika kudu nemu sawetara jenis ngenyek. Iku misale jek kula sing kolonel mikir bab iku: kita nandhang "sakbenere ambruk lengkap" ing Ukraina, lan thanks kanggo iki kita bisa sinau kanggo mikir ing cara anyar.

Lan ing pitakonan iki, aku langsung weruh loro misconceptions. Sing pisanan yaiku pendekatan neoliberal. Iki adhedhasar ideologi saka Sekolah Chicago saka pasar bebas, ekonometrika, téori pilihan rasional, lan uga digandhengake karo owah-owahan sing cetha menyang matématika lan pemodelan komputer, sing kacathet ing taun-taun pasca perang ing ilmu sosial. . Iki nyuda pertimbangan babagan sejarah, budaya, tradhisi lan pilihan manungsa sing bisa ditrapake ing Ukraina lan banjur ngetung kamenangan.

Dibuwang. Iki minangka irasionalitas hiperrasionalitas. Iki minangka cara sing mesthi kanggo gagal. Ayo kegagalan numpuk.

Kesalahan kaloro, mesthi, kepinginan kanggo exceptionalism Amerika, lan ana hubungane karo pamikiran neoliberal. Aku ora yakin manawa kita Amerika bakal nyerahake klaim kita babagan kabeneran ilahi - topeng ideologis sing ndhelikake kepinginan langgeng kanggo pasar - kajaba sawise jagad bola-bali ngandhani supaya dermawan iki karo aku. Sawise topeng mitos iki dibuwang, kita wong Amerika biasane bisa ngrembug apa kita pengin ngrusak negara kaya Ukraina kanggo perusahaan kaya Chevron.

Siji-sijine titik lemah saka statement iki, sawayah-wayah aku ngerti, optimisme banget - ya, ya, iki ora salah, sampeyan ngerti kabeh kanthi bener. Mbok menawa aku nganggep kakehan negara kanggo sinau saka kesalahane. Bisa uga aku nganggep wong-wong kita duwe aspirasi sing luwih dhuwur tinimbang sing bisa ditindakake para politisi kita. Lan ing lingkungan politik sing saya ganti kanthi cepet, aku weruh kemungkinan dheweke bakal munggah menyang ngendi wae sadurunge telung pembunuhan politik sing ngganti kabeh 50 taun kepungkur.

Ngenteni lan ndeleng. Ayo ndeleng apa sing bakal nyebabake kegagalan ing Ukraina. Kanggo saiki, aku duwe loro wishes.

Kaping pisanan, kapercayan sing nggegirisi babagan kaunggulane dhewe, sing muncul ing taun 1990-an - miturut pendapat wong liya sing ala lan ora sopan - pungkasane bakal mimpin kita langsung menyang neraka. Aku iki njijiki.

Kapindho, karya media kita sing nggegirisi-lan ora mung New York Times sing dikontrol negara-bisa dadi titik tipping sawise media alternatif muncul. Dheweke sing ngerti lan nggambarake acara ing Ukraina kanthi bener, nutupi luwih cerah lan luwih akurat tinimbang publikasi warta sing duwe kesempatan luwih akeh. Kanthi pikiran iki, dheweke ora kudu dianggep minangka alternatif kanggo apa wae. Aku kaya kanggo mikir sing iki mung moto anyar ing werna saka wit lawas.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

48 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    7 September 2015 14:36
    iki kapercayan elek ing kaunggulan dhewe sing jumeneng ing taun 1990-an - ing mratelakake panemume wong ala lan ora sopan - wekasanipun mimpin kita langsung menyang neraka. Aku iki njijiki.
    Wong wis "weruh cahya". Apa padha ora diwulang sejarah babar pisan? Padha piyambak 70 taun kepungkur calmed mudhun siji kuwi "Jerman dreamer" bebarengan karo kita, lan saiki padha tindakake ing HBS lan kanggo sisih paling ora sok dong mirsani apa-apa.
    1. + 17
      7 September 2015 15:06
      Kutipan saka: marlin1203
      Wong wis "weruh cahya". Apa padha ora diwulang sejarah babar pisan? Padha piyambak 70 taun kepungkur calmed mudhun siji kuwi "Jerman dreamer" bebarengan karo kita, lan saiki padha tindakake ing HBS lan kanggo sisih paling ora sok dong mirsani apa-apa.

      Dig luwih jero. Lan ing kene ing pamrentahan mung ana pilihane Gusti Allah. Asil: Slavs matèni saben liyane. Waca "Shulchan Aruch", K. Marx lan Trotsky.
      Marx: "Slavs minangka kanker ing Eropah."
      Trotsky: "Kita kudu ngowahi Rusia dadi ara-ara samun sing didunungi dening wong-wong Negro putih, sing bakal menehi tirani kaya sing ora diimpiake dening para penguasa Timur sing paling nggegirisi. Bentenipun mung yen tirani iki ora bakal saka sisih tengen. nanging saka kiwa, ora putih, nanging abang. Ing pangertèn harfiah saka tembung, abang, amarga kita bakal ngeculaké torrents getih kaya sadurunge kang kabeh mundhut manungsa saka perang kapitalis bakal shudder lan dadi pucet. segara bakal bisa ing kontak paling cedhak karo kita Yen kita menang revolusi, crushed Rusia, kita bakal ngiyataken daya Zionisme ing reruntuhan iku ... Kanthi teror, bloodbaths, kita bakal nggawa intelligentsia Rusia kanggo ngrampungake stupefaction, kanggo idiocy, menyang negara kewan ... "
      Engels 1866: "Minangka Rusia, dheweke mung bisa disebutake minangka pemilik properti sing dicolong sing akeh banget, sing kudu dibalekake ing dina pitungan"
      Engels (babagan kampanye Napoleon nglawan Moskow ing taun 1812): "Cossacks, Bashkirs lan rampok perampok liyane ngalahake republik, penerus Revolusi Prancis Agung."
      Engels: "Eropah ngadhepi alternatif: salah siji subjugation saka Slavs, utawa DESTRUCTION FOREVER saka pusat daya nyerang - Rusia."
      lan. lsp.
      1. +1
        7 September 2015 23:46
        Bajingan.
        Bajingan, kowe pancen bajingan. Nyebar omong kosong lan fiksi mungsuh Rusia. Setengah bebener luwih elek tinimbang goroh, nanging sampeyan nggunakake kanthi sengaja.
        1. +2
          8 September 2015 15:35
          Kutipan saka Nick
          Bajingan, kowe pancen bajingan. Nyebar omong kosong lan fiksi mungsuh Rusia. Setengah bebener luwih elek tinimbang goroh, nanging sampeyan nggunakake kanthi sengaja.

          Apa sampeyan menehi saran supaya aku nyetak maneh lan nerbitake karya lengkap saka penulis ing ndhuwur ing kaca VO? Utawa apa sampeyan mikir yen penulis kuotasi saka Marx, Engels lan Trotsky duweke aku, mula aku ngarang? Ora, nuwun sewu, aku dudu penulis. Ora bakal kepikiran yen aku nulis kaya ngono babagan wong-wong sing dadi bagianku.
          Mesthi, aku ora ngutip volume lan kaca sing njupuk kuotasi, aku ora nyedhiyakake tautan, nanging kutipan kasebut minangka tautan, lan sapa wae sing pengin bisa nyorot teks maksimal 3 menit kanggo entuk informasi. babagan ngendi lan saka ngendi tuwuhe.
          Sampeyan ora ngatur kanggo cokotan kula, nanging yen sampeyan pengin entuk liyane +, banjur ora ana masalah, nanging mung kanggo kegiatan, kaya mengkono ing pawulangan.
    2. +1
      7 September 2015 17:04
      Kutipan saka: marlin1203
      Wong wis "weruh cahya". Apa padha ora diwulang sejarah babar pisan? Dheweke dhewe 70 taun kepungkur nggawe tenang siji "pemimpi Jerman" bebarengan karo kita, lan saiki padha ngetutake lakune lan umume ora ngerti apa-apa.
      н

      Bandhingan ora apik. Ora ana bayangan kontradiksi ing tumindake. Banking railways saka tan lan munggah pangkat iki "Jerman dreamer" kanggo tahta
    3. +8
      7 September 2015 17:24
      Ora, Hitler ngalahake Amerika Serikat - miturut sikape marang fasisme lan fasis. Lan ing Perang Donya II mung ana siji pemenang - USSR. Banjur ana China ... eseman
      1. +1
        7 September 2015 18:29
        Aku ora percaya yen kita Amerika bakal nyerahake klaim kita dikirim menyang kita saka ndhuwur kabeneran


        Apa aku pancene nganggep aku dewa?

        Kitab Suci. Kaimaman 20:13-XNUMX JAV - Manawa wong lanang iku padha lakunira kang nistha, wong loro iku kaananana paukuman pati, getihe tumempuh marang wong-wong mau.

        Sawise legitimasi nistha iki, padha nilar Gusti Allah!
        Sapa sing dilayani? Sapa sing "dikirim saka ndhuwur" bakal kawujud?

        Bisa uga sing dakkarepake kanggo wong-wong kita sing luwih dhuwur.


        Kene menyang titik!
    4. 0
      7 September 2015 18:56
      Dheweke duwe EGE (game guessing). Yen dheweke mulang sejarah, mula dheweke bakal ngerti apa segara sing dikumbah dening Belarus
  2. +8
    7 September 2015 14:38
    Iki minangka kaos ireng "ultra" sing milih nganggo bahan peledak lan peluru sing mateni.


    Aku bakal nambah .... sing iki terus terang Natsiks sing ditinggalake kanggo njupuk siji langkah sadurunge nggawe NDAP bottling Ukraina.
    Nazi lan Nazi minangka rong sisi koin sing padha.
    1. +5
      7 September 2015 15:30
      Quote: LYOKHA padha
      Aku bakal nambah .... sing iki terus terang Natsiks sing ditinggalake kanggo njupuk siji langkah sadurunge nggawe NDAP bottling Ukraina.
      Nazi lan Nazi minangka rong sisi koin sing padha.

      Aku wedi yen ing Amerika bunder banget sempit wong umume ngerti sapa fasis, Nazi, NSDAP, etc. Dheweke diwulang ing sekolah yen Amerika luwih kuwat tinimbang kabeh wong, sing tansah ngalahake kabeh wong lan ing taun 1945 uga ngalahake wong ing kana. Nanging sing utama, mesthi, sing dikalahake Amerika yaiku Jepang. Lan ing Eropah, dadi, ana cabal. Amerika teka lan ngalahake kabeh ...

      Lan Poroshenko minangka agen Kremlin, sanajan ora sukarela (ora saben wong direkrut kanthi idin!) - pancen apik tenan!
  3. + 23
    7 September 2015 14:40
    Sawetara wong ing Kulon bisa maca teks gedhe kasebut.
    1. + 14
      7 September 2015 14:54
      Sing mesthi. Mesthine ing wangun komik.
    2. +1
      7 September 2015 15:05
      Kutipan saka ratfly
      Sawetara wong ing Kulon bisa maca teks gedhe kasebut.

      Dheweke duwe pambiji dudu saka maknane, nanging saka jenenge wong sing nulis ... Yen ana tanda tangan babrak babama, rating mesthi dijupuk ...
  4. +4
    7 September 2015 14:40
    Artikel kasebut bener, mung pira wong Amerika sing bakal maca, iku pitakonan.
    1. 0
      7 September 2015 18:39
      Carane akeh Amerika bakal maca


      Yen sampeyan ngerti carane akeh wong Amerika ora peduli babagan artikel kaya iki ... Ing Rusia, politik minangka olahraga nasional, lan ing Amerika Serikat dianggep minangka salah sawijining profesi, kayata dokter gigi, contone. Sampeyan ora maca artikel khusus kanggo dokter gigi, mula dheweke uga ora maca. Kabeh politik ana ing feed warta, apa sing ana ing Ukraina, apa sing ana ing Madagaskar, ora nyebabake emosi.
  5. +6
    7 September 2015 14:42
    kapercayan sing nggegirisi babagan kaunggulan sing muncul ing taun 1990-an - miturut pendapat wong liya sing ala lan ora sopan - pungkasane bakal nuntun kita langsung menyang neraka.

    Prediksi sing bener banget babagan apa sing bakal nunggu Amerika ing mangsa ngarep yen negara iki ora ngerti. Lan ngarep-arep yen dheweke (Amerika) bakal ngerti, miturut pendapatku, ora realistis. Kabeh kakehan dilalekake lan adoh banget.
  6. +2
    7 September 2015 14:43
    Nek nandur sayur bosok nang kota..ora, gampang ditebak hasile mung kota..ora. Mangkono uga karo Ukraina. Upaya kanggo nyinaoni prinsip-prinsip demokrasi Barat sing rusak wis nyebabake kekacauan lan perang.
  7. +8
    7 September 2015 14:52
    Demokrasi mbantu ...
    1. 0
      8 September 2015 08:33
      Gambar sing migunani banget!
  8. +2
    7 September 2015 14:55
    Ora ana bedhil ing sirah, nanging liyane. Lan menyang panggonan liyane.
  9. +3
    7 September 2015 14:58
    Artikel jero. Luwih becik yen penulis diundang menyang TV Barat lan ing kana dheweke mratelakake panemume. Iki bakal luwih efektif, amarga umume wong-wong Kulon wis biasa karo apa sing diomongake dening wong zombie lan ora seneng maca, lan luwih akeh kanggo nganalisa apa sing diwaca.
    Artikel +
    1. 0
      7 September 2015 16:18
      Lan luwih apik, ing Ukrainia!
  10. +1
    7 September 2015 15:06
    iki kapercayan elek ing kaunggulan dhewe sing muncul ing taun 1990-an - ing mratelakake panemume wong ala lan ora sopan - wekasanipun mimpin kita langsung menyang neraka.
    Nanging, wis, yen ora, kabeh jagad wis ngenteni mericosia ilang. Oh, aku mbayangno kepiye dheweke bakal dibales dening kabeh negara sing macet irunge.
    Mung kesed ora bakal kick Yankersons ing snot.
    Nanging cetha yen mungsuh utama ing cilik-brits. Dheweke ora bakal duwe welas asih.
    1. +2
      7 September 2015 17:33
      Wong Amerika ora ngerti Kitab Suci. Mangkono uga, langsung ngandika: sapa sing arep ngluhurake bakal asor.
      1. 0
        9 September 2015 02:56
        Kutipan saka satris
        Wong Amerika ora ngerti Kitab Suci. Mangkono uga, langsung ngandika: sapa sing arep ngluhurake bakal asor.

        Kanggo wong-wong mau ana uga "multi-buku".
  11. +2
    7 September 2015 15:09
    "Alasan praktis kok Washington mung ora pengin melu kekacoan iki. Mbok menawa wong-wong sing "tenan" netepake masalah kasebut bakal setuju. lan ing kabeh iku salah lan sing sijine pistol ing sirahe wong. Iku bakal njupuk wektu dawa lan akeh goroh.
    -Iki carane pungkasan mbenerake sarana, rumus Hitler kanggo kejahatan apa wae sing ditindakake 3,14ndos sawise 1945. Lan masyarakat scuffled iki ora bakal tenang sawise project ambruk "Nazi-Ukraina", nanging padha siyap kanggo ninggalake saiki, lan bab utama sing SGA nyoba kanggo entuk iku kanggo nggawe "pasuryan wedhus" ing cilik saka gagal. game.
    Sugeng enjang!
  12. +1
    7 September 2015 15:28
    Kanggo sing perang kanggo iku lan mlayu wong bodho
  13. +1
    7 September 2015 15:31
    ".. bab owah-owahan ing prilaku menyang kerjasama" kang weruh ing antarane Amerika. Dheweke temenan sing Washington mboko sithik obah saka taktik unilateral .." Soko sing durung dirasakake owah-owahan kasebut, durung tekan kita. Lan yen iki nyatane, mula katon yen akal sehat saka Lintang lan Belang isih ngrusak.
  14. +3
    7 September 2015 15:39
    Artikel keren. Nanging foto wiwitan disematake luwih akeh. Kasunyatan iku aku kudu mirsani bolongan peluru lan shrapnel. Dadi: ora katon kaya peluru. More ing fragmentasi, lan jotosan tiba ing normal. Trik kasebut yaiku wong sing tatu ing pasuryan kanthi naluri tiba ing mburi. Ing mburi. Dadi ora bakal bisa ngisi piring kanthi getih.

    Sanadyan sing tatu tiba ing ngarep, utawa digulung, tatune cilik lan cethek. Pecahan kasebut nyusup plastik lan ora bisa ngilangi sawetara energi. Inggih, "sfera" perlu kanggo pangayoman. Getih bakal netes, nanging ora bakal mili ing kali, lan maneh: ora bakal banjir piring.

    Umumé, saka sudut pandangku, gambar kasebut palsu. Kesimpulan: artikel kasebut digambarake nganggo gambar palsu. Iki Amerika. Malah sing ngumbar ora bisa ngalang-alangi goroh lan lucu.
    1. +1
      7 September 2015 16:15
      Lan yen ana bolongan metu ing "visor"? opo

      "We are jumping on a rake, apa kita duwe kesempatan kanggo ora kena ing bathuk?" - iku kabeh titik artikel.
      Р РњРҐРћ
      1. +2
        7 September 2015 16:25
        Apa tegese otak ora kena pengaruh?
    2. +1
      7 September 2015 16:20
      Gambar iki dijupuk ing Kyiv sak perang pungkasan ing Rada. Penulis minangka ilmuwan politik, dudu ahli balistik, mula dheweke milih salah sawijining gambar "padhang" pungkasan saka acara kasebut. Apa sing dikarepake saka dheweke? Yen dheweke malah nempelake foto iki ing artikel kasebut dhewe.
  15. 0
    7 September 2015 15:41
    Iki minangka refleksi siji-sijine sing luwih bener ing samudra goroh sing kabeh media pro-Amérika ngrusak Rusia kanthi prentah saka Departemen Luar Negeri! SGA ora tau nyimpen dhuwit kanggo iki!
  16. 0
    7 September 2015 15:41
    Kabeh kabijakan AS dibangun ing arrogance lan goroh.
  17. 0
    7 September 2015 15:43
    Monyet Fashington tumindak kaya babi sing mabuk ing toko cina. am
  18. +2
    7 September 2015 15:44
    Amerika Serikat minangka instrumen oligarki finansial global, mula "Amerika" (administrasi AS) ngupayakake kabijakan bunderan kasebut, lan ngerti carane ngetung paling apik lan perang nuklir ora kalebu ing petungan. Lies NT uga minangka salah sawijining alat manajemen. ISIS lan "Ukraina" uga alat. Bebener ora bakal menang anggere kita kabeh ana ing matriks Fed lan ngenteni utangan Kulon utawa bali dhuwit saka lepas pantai.
  19. +2
    7 September 2015 15:46
    The New York Times kanggo amers - kaya wicara saka prezik sing - ora goyah lan ora bisa dipungkiri. Salon iku opo? 3 leaflet lokal saka waktu Rusia? (mbenerake yen ana apa-apa - kesed kanggo google). Artikel sing apik, mesthi, nanging aku wedi yen wong ireng bakal mbungkus asu panas tanpa maca. Lan malah luwih elek. Ing tangan liyane, ing paling tepak ing segara. Luwih tetes kaya ngono.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. +1
    7 September 2015 16:13
    Artikel sing apik. Nanging penulis duwe pendekatan sing menarik kanggo Nazi, yen ora melu kerusuhan ing dalan, banjur ngomong nasionalis. Iki ora dadi, ayo kang nelpon spade spade, teori Amérika babagan eksklusivitas sing Nazisme biasa, mung tinimbang ras Aryan, "ras Amérika" utawa, lagi ngomong, bangsa. Lan Amerika Serikat ora bakal setuju karo kerjasama apa wae, kaya sing ditulis kanthi bener, Nazi duwe slogan siji, wiwit jaman Adolf - "kamenangan utawa pati."
  22. 0
    7 September 2015 16:27
    Patrick Smith kondhang ing Amerika lan ora mung kritikus konsisten saka kawicaksanan Amérika hawkish. Iki dudu kiriman pertamane ing kene. Dheweke duwe analisis lan ngerti carane terus-terusan lan intelligible ngetokake materi kanggo maca. Lan aja mikir yen kabeh wong Amerika kaya Zadornov. A tetes nyandhang watu.
  23. 0
    7 September 2015 17:37
    Wong mikir ing endi wae. Iku mung sing ora padha sing mrentah bal nang endi wae, nanging ... kabeh limo McCains.
  24. 0
    7 September 2015 18:01
    Conto laku cabul basa Anglo-Saxon lan verbosity demagogic. Iki cara verbosity lan pathos iki sickening kanggo maca. Nanging paling ora ing sawetara cara, penulis langsung lan ringkes - PALSU MEDIA AMERIKA (lan gantungan karo dheweke)
  25. LMaksim
    0
    7 September 2015 19:11
    Iki minangka conto: Presiden Ukraina Petro Poroshenko saiki ana konflik karo "nasionalis Ukraina" babagan rencana kanggo desentralisasi kekuwatan amarga Vladimir Putin meksa dheweke kanthi "nglebokake bedhil simbolis ing sirahe."

    Dadi kaya ngene iki sejatine. Putin omnipresent meksa Petrusha miskin kanggo ngetrapake sawetara hukum aneh. Langsung ing gaya "Aku ora dhewe, aku diajari."
  26. +1
    7 September 2015 19:19
    Aku ora ngerti politik Moskow babar pisan. Yen pemerintah iku ilegal, banjur kok komunikasi karo ing tingkat paling dhuwur. Nglirwakake kabeh ing kene. Kayane akeh sing melu. Nyuwun Ana ora cukup sumber kanggo mungkasi pabrik ing Lipetsk, malah metu saka asas.? Aku ora yakin. Iku tega kanggo buruh hard, nanging sing bakal melasi Donbass.
  27. -1
    7 September 2015 19:41
    Kutipan saka: marlin1203
    iki kapercayan elek ing kaunggulan dhewe sing jumeneng ing taun 1990-an - ing mratelakake panemume wong ala lan ora sopan - wekasanipun mimpin kita langsung menyang neraka. Aku iki njijiki.
    Wong wis "weruh cahya". Apa padha ora diwulang sejarah babar pisan? Padha piyambak 70 taun kepungkur calmed mudhun siji kuwi "Jerman dreamer" bebarengan karo kita, lan saiki padha tindakake ing HBS lan kanggo sisih paling ora sok dong mirsani apa-apa.

    Pungkasane, aku mikir yen Dmitry Kiselev menehi wawancara menyang situs web Salon, nanging ora, tingkat wawasan kabeh Patrick Smith meh nganti level 80.
  28. 0
    7 September 2015 19:44
    Utamane, penulis menehi penilaian sing bener babagan kedadeyan kasebut. Umumé, iki minangka penilaian anti-fasis. Lan iki normal ing kahanan nalika Amerika Serikat wis mlebu ing ideologi Nazisme lan kepinginan kanggo dominasi donya, ana resistance internal kanggo proses iki.
  29. 0
    7 September 2015 20:16
    (Pimpinan Jerman lan Prancis Angela Merkel lan François Hollande ngundang Poroshenko menyang Berlin minggu kepungkur lan meksa dheweke teka amarga dheweke kanthi tegas nyatakake kepinginan kanggo netepi syarat-syarat persetujuan sing ditindakake, adhedhasar persetujuan sing ditandatangani ing Minsk ing Februari "We are here sabenere kanggo ngrembug babagan carane ngetrapake perjanjian Minsk, ora kanggo takon.")

    Rencana tartamtu "B" diumumake ana ing kasus pelanggaran perjanjian Minsk (bisa diklik):
  30. 0
    7 September 2015 21:32
    "Dadi ayo ngenteni, pembaca sing ditresnani: kabeh nyalahke saiki kudu dipindhah menyang Rusia, sing tansah lan ing kabeh salah lan sing sijine pistol menyang sirahe wong. Iki bakal mbutuhake goroh dawa lan dawa."
    Napa bakal suwe kanggo ngapusi - dheweke wis suwe ngapusi lan sumpah tresna marang manungsa lan mung dipeksa ngebom lan mateni kabeh wong, supaya wong-wong sing dipateni lan dirusak dening dheweke ngerti kepiye dheweke butuh "demokrasi" Amerika. ing ngendi urip bakal kaya ing swarga, nanging ora ujar manawa swarga mung bakal dibangun kanggo "wong sing dipilih". Penulis misale jek nalar kanthi bener, nanging dheweke ora tau ngandhani kabeh bebener utawa ora bisa - pilihan sing padha ngganggu, Amerika bener, sanajan salah! Lan yen sampeyan njupuk crita, Hitler digawa menyang kuwasa dening bankir saka Amerika Serikat lan Inggris kanggo ngarahake menyang USSR. Ternyata, nanging dheweke salah ngitung ing penilaian wong USSR. Penulis isih naif percaya yen presiden lan pamrentahane sing ala, lan dudu sistem imperialis ing ekonomi. Dheweke ora weruh mburi mati sing pemenuhan kepinginan saka oligarki financial mimpin donya kabèh, lan kabeh ROOT saka kawicaksanan pidana SGA dumunung ing kono lan Sekolah Chicago minangka salah sawijining alat saka kabijakan iki! mandheg
  31. +1
    8 September 2015 00:16
    guyon apik ing subyek.
    Bocah mau takon marang bapake:
    - Bapak, iku penerbangan dawa menyang Amerika?
    - 20 menit!
    - Ora bisa! Vaska kandha yen dheweke lan ibune mabur suwene 10 jam!
    - 20 menit! Aku ngerti pasti- Aku ora ngawula ing Pasukan Rudal Strategis kanggo apa-apa!
  32. +1
    8 September 2015 06:13
    Wis dina Selasa, lan kabeh normal ing Ukraina. Aku uga ngarep-arep yen bakal weruh Rada dirusak dening mortir. Nanging ing sisih liya, aku ngerti yen nganti ana prentah kanggo tumindak kaya ngono saka Amerika, ora ana sing bakal kedadeyan. Paling akeh, fasis bakal kumpul maneh ing cedhak Rada lan ngobong sawetara ban. Ukraina menarik kanggo Amerika Serikat murni minangka springboard kanggo tumindak marang Rusia lan negara ngendi punishers lan saboteurs kanggo Rusia wis thukul. Lan iku bakal bodho kanggo numpes jembatan kuwi. Dadi ora bakal kelakon.
  33. 0
    8 September 2015 14:19
    Ora ana nabi ing negarane dhewe. Mulane, mung ambruk lan asor nasional bakal nggawa Amerika menyang pangertèn sawijining.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"