Review militèr

Patriot Amerika "banget angel" Rusian "Iskander"

119
Sistem rudal operasional-taktis Iskander, peserta indispensable ing macem-macem pameran lan salon, personifies daya striking saka pasukan lemah Russian. Dheweke ora wedi malah versi paling anyar saka sistem pertahanan udara Patriot Amérika, agensi nyerat. Buletin Mordovia.

Patriot Amerika "banget angel" Rusian "Iskander"


"Peluncuran kompleks kasebut digawe ing sasis kendaraan off-road papat-poros sing mobile banget. Bobot luwih saka ton 42. Kacepetan maksimal nganti 80 km / jam. Cadangan daya - nganti 1000 km. Crew - 3 wong. Jumlah rudal ing siji peluncur - 2 pcs. Jarak penerbangan saka modifikasi ekspor "Iskander-E" yaiku 280 km. Versi kanggo tentara Rusia malah luwih dawa, miturut sawetara laporan - nganti 500 km ", - agensi menehi karakteristik OTRK.

Miturut pangembang, "rudal kompleks digawe nggunakake teknologi Stealth, bisa maneuver sajrone penerbangan, ndhelikake macem-macem gangguan."



Minangka kanggo Patriot Amérika, iku mung bisa kasil nglawan rudal Scud-jinis lungse, nalika pembangunan Russian paling anyar isih angel banget kanggo wong-wong mau.

"Mulane, sistem rudal operasional-taktis generasi anyar minangka pencegah sing apik banget marang macem-macem provokasi militer saka musuh potensial sing ngarep-arep njagong ing sangisore payung pertahanan udara Amerika. Ora bakal bisa. Retribusi bakal cepet lan dijamin, "pungkase Vestnik Mordovia.

Foto sing digunakake:
http://www.vestnik-rm.ru/
119 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. roskot
    roskot 7 September 2015 12:27
    + 13
    Aja padha ngandelake payung Amerika. Iskander menepuk.
    1. finch
      finch 7 September 2015 12:31
      + 48
      Eh! Miloshivic mesthi duwe komplek kasebut ing sawijining wektu, lan S-300 isih ....! Eropa bakal beda saiki!
      1. Komentar wis dibusak.
      2. siberalt
        siberalt 7 September 2015 12:35
        + 91
        Eh, yen Kutuzov duwe bedhil mesin lan "lulusan", Moskow ora bakal nyerah! ngguyu
        1. Saiki kita bebas
          Saiki kita bebas 7 September 2015 12:44
          + 34
          Mdaaa, yen "Patriot" ora mbantu Saudis nglawan "Point-U" antediluvian lawas ing tangane Hussites "Highly qualified" ... Apa sing bisa kita ucapake babagan "Iskander-M"?
          1. Byshido_dis
            Byshido_dis 7 September 2015 13:29
            +9
            Yen mung ana 5 kaping liyane Komplek kuwi. Banjur misale jek ora ana siji-sijine mongrel sing mbukak cangkeme ing Eropa ....
            1. gav6757
              gav6757 8 September 2015 23:40
              0
              Iskander?
              Oh wah!!!
          2. pak.jonn
            pak.jonn 7 September 2015 14:09
            +8
            Quote: Saiki kita bebas
            Mdaaa, yen "Patriot" ora mbantu Saudis nglawan "Point-U" antediluvian lawas ing tangane Hussites "Highly qualified" ... Apa sing bisa kita ucapake babagan "Iskander-M"?


            Babagan serangan "Point-U" - asumsi sumber sing ora kompeten. Saudis, kanthi kerugian sing ora wajar amarga tumindak buta huruf, malah granat RPG-7 bakal ditampilake minangka ATGM generasi paling anyar.
            1. Tusv
              Tusv 7 September 2015 14:23
              + 10
              Kutipan saka pak.jonn
              malah grenade RPG-7 bakal presented minangka generasi paling anyar saka ATGMs.

              Dadi RPG kapitu sing diwarisake miturut teknologi NATO lan Israel lan kita luwih resik tinimbang Jevelin. Iki Kalash padha, iku mung shoots saka Pundhak lan marang turntables lan tank
          3. uwong
            uwong 8 September 2015 17:37
            +3
            "Scuds" padha uga ora kejawab.
            "Sawise perang, statistik tentara resmi babagan efektifitas sistem Patriot mboko sithik nyuda perkiraan:
            ing Maret 1991, tingkat sukses sakabèhé ana 96%; ing Mei 1991
            taun - 69%; lan ing April 1992 - 59%." http://scienceandglobalsecurity.org/ru/archive/sgsr08sullivan.pdf
          4. ism_ek
            ism_ek 9 September 2015 16:39
            0
            Shooting mudhun Point U ora sepele. Wektu mabur - 20...30 detik
        2. finch
          finch 7 September 2015 13:20
          +4
          Iku apik sing paling padha ora ngelingi Alexander Nevsky! ngguyu
        3. svp67
          svp67 8 September 2015 14:25
          0
          Quote: siberalt
          Eh, yen Kutuzov duwe bedhil mesin lan "lulusan", Moskow ora bakal nyerah!
          Aku wedi yen Napoleon banjur duwe "potongan" lan tank ...
        4. Archon
          Archon 8 September 2015 15:06
          0
          lan yen ing taun 1200-an ana T-90 ing Rus, mula Genghis Khan ora bakal munggah.
          1. paman VasyaSayapin
            paman VasyaSayapin 8 September 2015 17:15
            +2
            Lan yen ing Rus' Genghis Khan ana kepala administrasi Wilayah Trans-Baikal, banjur T-90 ora perlu.
        5. paman VasyaSayapin
          paman VasyaSayapin 8 September 2015 17:23
          0
          Ora, kanggo infrastruktur sing ana, regu Jedi, naga pet, elang raksasa, utawa paling ora tentara wong mati sing dipimpin Aragorn luwih apik.
        6. satris
          satris 9 September 2015 06:35
          0
          Lan Napoleon duwe Mistral. Dheweke ora bakal ninggalake Paris banjur: dheweke bakal nggoleki papan kanggo nempelake. eseman
      3. Tusv
        Tusv 7 September 2015 12:39
        + 14
        Kutipan: Zyablitsev
        Eh! Miloshivic mesthi duwe komplek kasebut ing sawijining wektu, lan S-300 isih ....! Eropa bakal beda saiki!

        Deza udakara telung atus tundha pamboman nganti sewulan. Nanging iki sing dipikir Slobadan nalika nampa reprieve kuwi
        1. utama
          utama 7 September 2015 20:40
          +1
          Aku panginten kanggo ngedol ora kanggo ngedol, padha ora bakal bantuan, nanging ing wektu sing ndhuwur kita bosok ing ayunan lengkap.
          1. ZKB
            ZKB 8 September 2015 02:01
            +3
            Aku rumangsa wis didol ...
      4. imigran
        imigran 7 September 2015 12:39
        + 28
        Eh! Miloshivic mesthi duwe komplek kasebut ing sawijining wektu, lan S-300 isih ....! Eropa bakal beda saiki!
        LAN PRESIDEN BISA BEDA WAKTU ITU!!! KABEH BISA BEDA!!!! hi
        1. sneg6680
          sneg6680 8 September 2015 12:18
          +3
          Lan Yeltsin ngombe adoh ora mung Rusia nanging uga negara liyane
          1. damirez
            damirez 10 September 2015 06:45
            0
            keparenga kula nyuwun pitakon retorika: "Yagene dheweke milih presiden kaya ngono?"
      5. Antiukr
        Antiukr 7 September 2015 12:41
        + 24
        Eh nek mbahku wis .... wis dadi mbah. ngguyu
        1. Tusv
          Tusv 7 September 2015 14:06
          +5
          Kutipan: Antiukr
          Eh nek mbahku wis .... wis dadi mbah.

          Ing kasus iki, variasi liyane saka paribasan iki mbokmenawa luwih cocok:
          Mbah kelingan nalika isih mbah
      6. Vitaly Anisimov
        Vitaly Anisimov 7 September 2015 12:43
        + 25
        "Patriot" nanging ora siji ...! Iskanders, aku, mung kanggo wiwitan ... Aku ana mergo, iku ora kanggo apa-apa sing Putin dadi kalem lan impudent karo Kulon!
        1. koclissi
          koclissi 7 September 2015 13:44
          +3
          Dadi dheweke wedi karo rudal jelajah:
          1. Tusv
            Tusv 7 September 2015 14:16
            + 10
            Apa bedane Xa atus siji lan Xa 102. Dheweke mangsuli yen sing pertama dudu nuklir. Nanging kanggo sembarang TTX padha metu saka ukuran. Little Johnny janji pilihan carabole - Pentagon ana ing histeris. EPR kurang, Range lan kacepetan minangka impen. Sayange nganti saiki mung angsa putih sing bisa nggawa manuk kasebut
            1. shans2
              shans2 7 September 2015 19:18
              +3
              sing 95 ing sling external kaleksanane 8 bêsik, ana gambar ing jaringan.
              1. Veteran
                Veteran 8 September 2015 08:14
                +9
                Ing taun 1971, aku dadi operator radio gunner udara ing TU-95, melu latihan "YUG" ... Dadi, ing fuselage kita nggawa rudal jelajah (drone) ... Ing jarak meh 500 km. padha diluncurake menyang target (klompok Amerika kanthi kapal induk) ... roket-pesawat mabur dhisik ing sadawane sinar radio panuntun, banjur kanthi mandiri ... bisa uga ana hulu ledak nuklir ing busur roket ... sawetara kilometer adoh. swiwine bali menyang target lan dheweke mabur kanthi cepet kaya roket (bom) nyata ing target ... Aku bisa mbayangno carane kuat TU-95 modern kita saiki .... Ayo wong Amerika mlaku-mlaku kaya ngono. lampin, padha bakal banget migunani kanggo wong-wong mau nalika ketemu karo pluru cruise kita!
                1. satris
                  satris 9 September 2015 06:39
                  0
                  Lan supaya popok padha Kevlar! eseman
            2. Boa constrictor KAA
              Boa constrictor KAA 8 September 2015 15:05
              +1
              Kutipan saka Tusv
              Sayange nganti saiki mung angsa putih sing bisa nggawa manuk kasebut

              Ana INFA sing 885 pr uga bakal bersenjata karo kaendahan iki.
            3. Koshak
              Koshak 9 September 2015 18:15
              +1
              Kutipan saka Tusv
              Sayange nganti saiki mung angsa putih sing bisa nggawa manuk kasebut

              Aku ora bakal kaget yen dadi metu sing nang endi wae ing stash kita ana versi basis lemah saka X-101 (102). Iku ora kanggo apa-apa sing Yankees lamenting bab nglanggar Prajanjian INF.
          2. Komentar wis dibusak.
        2. Vadim237
          Vadim237 7 September 2015 15:08
          +2
          Patriot ora bakal nglindhungi Iskanders, nanging sistem pertahanan rudal THHAD bakal bisa, Jerman mutusake kanggo tuku kompleks iki.
      7. Elk sing sopan
        Elk sing sopan 7 September 2015 14:14
        +8
        Kutipan: Zyablitsev
        Eh! Miloshivic mesthi duwe komplek kasebut ing sawijining wektu, lan S-300 isih ....! Eropa bakal beda saiki!


        Yen kita duwe presiden sing beda nalika jaman Milosevic, Eropa mesthi beda saiki.
      8. go21zd45 sawetara
        go21zd45 sawetara 8 September 2015 10:27
        +1
        Lan Serb gedhe, padha dijupuk mudhun pesawat invulnerable lan siro saka "shotgun pindho-barreled", lan kene sampeyan duwe teknologi siluman. Perlu kanggo wong licik panemuan.
      9. vyinemeynen
        vyinemeynen 8 September 2015 22:41
        0
        ing Interview karo Dejan Deki (sniper Serbia ing LDNR), ngandika yen Rusia nawakake Serbia kanggo tuku S-300 sanajan ing cicilan banget loman, nanging Serbia NOLAK!
    2. Komentar wis dibusak.
      1. dr.Bo
        dr.Bo 7 September 2015 12:39
        + 12
        Artikel kasebut ora kaya apa-apa, nanging tumindak minangka "balsem kanggo jiwa."
    3. dalan sutra0026
      dalan sutra0026 7 September 2015 13:29
      + 13
      Paling kamungkinan padha ngarep-arep kanggo Iron Bonce, pah sampeyan !!!, Dome. Miturut informasi paling anyar, Dome wis nggawe kemajuan gedhe - saiki nyegat ora mung pipa saluran pembuangan, nanging uga pipa banyu ... Bener, durung kabeh, nanging wis diwiwiti!
      1. shans2
        shans2 7 September 2015 19:20
        +5
        ing wayah wengi bakal ana bledosan Zhido Bandera ing komentar sampeyan)
    4. marlin1203
      marlin1203 7 September 2015 14:08
      +5
      Aja ngandelake Iskander ing "kumpulan gedhe" banget. Komplek iki apik banget, nanging minangka senjata presisi dhuwur kanggo serangan titik siji ing target utama (jembatan, pangkalan, pos komando, titik peluncuran) lan ora ana ewonan. Peran utama ing perang kasebut isih bakal dimainake dening artileri lan, kaya sing ditampilake acara anyar, MLRS, lan, anehe, tank, sing akeh analis wis ditulis minangka pasukan serangan utama.
    5. sneg6680
      sneg6680 8 September 2015 12:13
      0
      Aturan Eskander!!! Rusia maju!
    6. bekjan
      bekjan 9 September 2015 18:04
      0
      Modesty adorned kuwat!!!
  2. vadson
    vadson 7 September 2015 12:28
    + 13
    nanging carane padha pengin nyabut kita saka kasur saka jinis gegaman, padha malah ngedika rudal labeled kanggo Cut mau, sanajan padha bisa wis dikirim adoh.
    1. kartalovkolya
      kartalovkolya 7 September 2015 12:55
      +9
      Ya, dheweke ora "ngobrol", nanging padha dhawuh, amarga agen ora duwe pilihan! Banjur padha nggantung medali "Kanggo kamenangan USSR ing Perang Dingin", aku ora ngerti kenapa sawise kabeh iki "sing ditandhani" urip lan berkembang! lan liyane ana ing posisi huruf "ZYu", ing pangertèn: "... apa sing arep ...", nanging iku pancene ora ketemu, uga, paling siji penembake uga ngarahke ?!
      1. Nyrobsky
        Nyrobsky 7 September 2015 13:07
        + 17
        Kutipan saka: kartalovkolya
        Ya, dheweke ora "ngobrol", nanging padha dhawuh, amarga agen ora duwe pilihan! Lan banjur padha Hung medali "Kanggo kamenangan liwat USSR ing Perang Dingin"

        Inggih, boten, kita bakal rauh menang maneh kahanan ing arah ngelawan. Kita ora dendam - mung memori sing apik
        1. utama
          utama 7 September 2015 20:45
          +2
          peduli iku, kita rem lan ngapura kabeh, nanging muspra.
      2. sneg6680
        sneg6680 8 September 2015 12:25
        +2
        Iku perlu kanggo isi munggah hunchback negara liyane saiki bakal manawa!
  3. 1964
    1964 7 September 2015 12:29
    +1
    Komplek kasebut apik banget, mung penulis publikasi, utawa sing nggawe frasa sing padha

    Miturut pangembang, "rudal kompleks digawe nggunakake teknologi Stealth, bisa maneuver sajrone penerbangan, ndhelikake macem-macem gangguan."


    ora bisa mbukak kanthi luwih rinci (ing watesan sing diidinake).
    1. Penarik
      Penarik 7 September 2015 12:42
      +5
      Rentang target maksimal:
      500 km Iskander-K (2000 km karo rudal jelajah R-500) Miturut Wikipedia...
      1. Vadim237
        Vadim237 7 September 2015 15:09
        0
        Rudal R 500 nduweni jarak peluncuran 500 kilometer.
      2. sneg6680
        sneg6680 8 September 2015 12:27
        0
        Pranyata kompleks kasebut kalebu jarak cendhak lan medium!
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Mera Joota
      Mera Joota 7 September 2015 13:19
      0
      Kutipan: Vladimir 1964
      ora bisa mbukak kanthi luwih rinci (ing watesan sing diidinake).

      Kanggo mangerteni yen apa sing diomongake ora luwih saka omongan kosong, cukup kanggo ndeleng 9M723. A conthong lan silinder karo wings, siluman ora luwih saka rudal OTRK liyane. Iku babagan siluman.
      9M723 bisa maneuver (intensif karo kakehan dhuwur) mung karo engine undeveloped ngalangi-bahan bakar, sanalika Burns metu (terminal bagean), efficiency rudders gas-dinamis pingan dening nul. Saka rudders aerodinamis ing dhuwur 10 km. lan ora ana titik sing luwih dhuwur.
      Iku babagan maneuverability.
      1. VP
        VP 7 September 2015 14:44
        +5
        Iku apik kanggo bisa nemtokake kabeh karakteristik kinerja kanthi ndeleng gambar, aku iri nglirik
        Roket iku siji-tataran karo engine ngalangi-propelan sing dianggo ora mung ing wiwitan, iku cukup kanggo maneuvering ing lintasan lan maneuvering nalika nyedhak target.
        Rudders gas-dinamis operate kabeh rute penerbangan.
        Omah karo permukaan nyerep radio.
        1. Mera Joota
          Mera Joota 7 September 2015 20:56
          +2
          Kutipan saka VP
          Roket iku siji-tataran karo engine ngalangi-propelan sing dianggo ora mung ing wiwitan, iku cukup kanggo maneuvering ing lintasan lan maneuvering nalika nyedhak target.
          Rudders gas-dinamis operate kabeh rute penerbangan.

          Lan sapa sing ngomong omong kosong kaya ngono...
          Parsing prasaja. Pangembang nyatakake yen rudal 9M723 nduweni jarak penerbangan 500 km, nalika entuk kacepetan maksimal 2100 m / s. Elinga yen iki minangka kacepetan maksimal sing bisa ditindakake, kacepetan roket rata-rata luwih murah. Nanging kita bisa ngilangi pitakonan iki amarga kacepetan rata-rata ora dingerteni kanggo kita. Ayo dadi basis kacepetan 2 m / s karo roket mabur 100 m. Ora angel ngetung wektu roket kanggo mabur jarak iki, 500 detik! Sing. meh 000 menit! Ing endi sampeyan ndeleng mesin roket propelan sing padhet sing bisa ngobong wektu kaya ngono? Apa sing bakal dadi dimensi? Kanggo mbandhingake. Massa tahap pisanan saka Trident-238D4 ICBM yaiku 2 ton, sing 5 ton minangka bahan bakar padat. Wektu operasi tahap pisanan (nganti burnout lengkap) yaiku detik 38. Sajrone wektu iki, tahap pisanan ngunggahake ICBM nganti dhuwur mung 35,5 km. Sampeyan bisa mbandhingake karo mesin roket propelan sing padhet, ing Tochka-U, sistem propulsi roket 68M30 bisa digunakake nganti maksimal 9 detik.
          Mulane, ninggalake spekulasi bodho iki yen mesin roket propelan padhet bisa digunakake ing kabeh segmen penerbangan.
      2. Sivan
        Sivan 7 September 2015 17:53
        +1
        Kutipan saka Mera Joota
        9M723 bisa maneuver (intensif karo kakehan dhuwur) mung karo engine undeveloped ngalangi-bahan bakar, sanalika Burns metu (terminal bagean), efficiency rudders gas-dinamis pingan dening nul.

        Iki desa. Iku wis rembugan sawetara sasi kepungkur. Saiki aku ora bisa nemokake iku langsung, nanging rudders gas-dinamis bisa ing saindhenging pesawat.
        1. Mera Joota
          Mera Joota 7 September 2015 21:01
          +2
          Kutipan saka Siva
          Saiki aku ora bisa nemokake iku langsung, nanging rudders gas-dinamis bisa ing saindhenging pesawat.

          Lan sampeyan ora bakal nemokake. Kanggo operasi kemudi gas-dinamis, operasi mesin roket propelan sing padhet dibutuhake. Wektu operasi mesin roket propelan sing padhet ora ngluwihi 30-40 detik, kaya sing khas, ora bisa mateni mesin roket propelan padhet kanggo sawetara wektu lan ora bisa nyuda pasokan bahan bakar ing mesin roket.
          Range 500 000 m, kacepetan maksimum 2 100 m / s, kacepetan ing bagean terminal 800 m / s. (http://militaryrussia.ru/blog/topic-816.html), ora angel ngetung wektu penerbangan, sing, miturut sampeyan, padha karo wektu operasi mesin roket propelan padhet ...
      3. Lenivets
        Lenivets 7 September 2015 22:03
        +1
        "Ora ana pangertèn saka rudders aerodinamis ing dhuwur 10 km lan ndhuwur."
        Ya, sampeyan edan! belay

        Ganti 10 km. kanggo 30 km. trus kowe ngguyu. hi
  4. Rurikovich
    Rurikovich 7 September 2015 12:29
    +6
    "Patriot" lan "Scudami" "kasil" perang mung amarga padha ngerti kapan, apa lan saka ngendi iku mabur saka! Ing cilik saka sistem pertahanan udhara iki, pertahanan ora pati roso saka serangan! Lan sanajan kulawarga S-300 terus saya tambah, iki ora bisa dikandhakake babagan Patriot. wingi...
    Inggih, mung supaya wong pribumi Eropah lokal turu kanthi tentrem, sampeyan bisa nyelehake sampah iki kanggo wong-wong mau nglirik Lan luwih, ing gelombang histeris Russophobia, sampeyan uga bisa nyedhot ing kuna lol
    1. Tusv
      Tusv 7 September 2015 12:56
      +9
      Kutipan: Rurikovich
      Lan sanajan kulawarga S-300 terus saya tambah, iki ora bisa dikandhakake babagan Patriot.

      "Profesor bisa uga burdock, nanging peralatan ana karo dheweke"
      Versi katelu saka Patriot cukup ing tingkat prayoga. Ing babagan pangiring, patang atus kita minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur. Nanging kompleks iki duwe 2 kekurangan. Ora ketompo carane modernize, sampeyan isih ora bisa nyuda wektu reaksi ngisor 25 detik, lan kaloro, paling penting. Satelit ing cuaca kaya saiki ing Moskow ngrusak informasi.
      Mulane, malah satus rong puluh lima luwih apik tinimbang Patriot.
      Kompleks kita apik amarga fungsi utamane yaiku kanggo ndharat, lan kita dipercaya kanggo nonton RTV
      1. Rurikovich
        Rurikovich 7 September 2015 22:35
        +3
        Mekaten. Kita dirancang ora kanggo kaendahan, nanging kanggo bisnis nglirik
        Lan bakal menarik kanggo nonton reaksi kita marang jinis Nalika mendhung, aja nembak kita, yen satelit kita wuta lan kita ora bisa mangsuli " ngguyu Senajan "Patriot" ora kena disepelekake ... Nanging tetep ora tekan dhuwur kita, ORA TEKAN! hi
  5. Bronik
    Bronik 7 September 2015 12:31
    +7
    Artikel kasebut menehi inspirasi kanggo optimisme, nanging kita ora bakal kuwatir babagan anjing AS.
  6. lor.56
    lor.56 7 September 2015 12:31
    +2
    Sing penting yaiku pangembang kita kerja ing ngarep kurva. "Iskander", "Yars", "Armata" lan akeh liyane, contone.
  7. Tusv
    Tusv 7 September 2015 12:36
    +1
    miturut sawetara laporan - nganti 500 km

    Lan Amerika nyoba ngomong babagan 2500. Data apa sing kudu dipercaya? Penipuan ana ing saubengé, kaya manuk iki. Nanging isih, kerikil siji iki (ing terminologi NATO) kesasar, sanajan tanggal 125. Bener, yen Wiwitan (wiwit baterei) duwe wektu kanggo ngisi maneh launcher ing 25 detik saben roket. Salvo pisanan saka 16 rudal ora bakal cukup
  8. RUSIA
    RUSIA 7 September 2015 12:36
    + 10
    Iskanders kita minangka mabuk paling apik kanggo kepala bajingan barat ...
  9. rotmistr60
    rotmistr60 7 September 2015 12:39
    +1
    Kutipan: Rurikovich
    kulawarga S-300 kita wis saya apik, banjur iki ora bisa ngandika bab Patriot

    Aku setuju karo sampeyan. Menapa malih, minangka ternyata, malah karo ciri ora ala saka Komplek Amérika PR main biola utama. Sampeyan kudu ngedol barang, nanging supaya bisa ngedol, sampeyan butuh iklan sing apik, ditambah tekanan "alus" ing mitra NATO.
    1. slavaisrael
      slavaisrael 7 September 2015 13:02
      -5
      Sampeyan ngerti, mesthi sampeyan bisa nganggo topi. Nanging. Komplek iki ora dimaksudaké kanggo numpes UAVs, Nanging, sawetara sasi kepungkur, pertahanan udara Israel ing Golan Heights kasil dijupuk mudhun UAV (paling kamungkinan saka Iran) karo Komplek Patriot. Ing wektu sing padha, kita bersenjata karo Blok 3, lan Amerika wis duwe Blok 4. Syuting kasebut kanthi jelas nuduhake carane 2 rudal ditembakake, sing pertama tekan target lan sing nomer loro, amarga kekurangane kaya ngono, rusak dhewe. kudune kanggo rudal pertahanan udara ing kasus iki.
      1. VP
        VP 7 September 2015 14:33
        +5
        Ana prabédan tipis kanggo njupuk UAV-kacepetan rendah sing bakal ditindakake dening Osa, sing utama yaiku ndeteksi, lan misil sing mabur kanthi kacepetan luwih saka 7,5 ewu km / jam. ngliwati lintasan kuasi-balistik (lan mulane ora diitung).
        1. slavaisrael
          slavaisrael 7 September 2015 15:38
          -16
          Dadi kenapa nandur kebon? Yen sistem pertahanan udara umur 40 taun bisa nembak pesawat modern. Mungkin banjur, tinimbang roket, mbangun rumah sakit anyar? Sawise kabeh, ora ana PAJAK ing ndonya.
          1. Stanislav
            Stanislav 7 September 2015 17:46
            +3
            Kutipan saka slavaisrael
            Sawise kabeh, ora ana PAJAK ing ndonya
            Meri iku raos ala.
          2. mitrich
            mitrich 7 September 2015 18:18
            + 14
            Inggih, mesthi, ing ngendi kita karo paws werna abu-abu, mung kang pinilih lan bendarane, tanpa kang padha ora bakal slamet malah sasi, kabeh halal, nanging ing negara kita Rusty utawa digawe saka turnips. Mumet karo propaganda ortodoks.
            1. a-cola
              a-cola 8 September 2015 16:00
              +2
              Carane cerdas lan figuratively ngandika! Plus! Sayange mung ana siji plus ...
            2. a-cola
              a-cola 8 September 2015 16:00
              0
              Carane cerdas lan figuratively ngandika! Plus! Sayange mung ana siji plus ...
          3. mitrich
            mitrich 7 September 2015 18:18
            +1
            Inggih, mesthi, ing ngendi kita karo paws werna abu-abu, mung kang pinilih lan bendarane, tanpa kang padha ora bakal slamet malah sasi, kabeh halal, nanging ing negara kita Rusty utawa digawe saka turnips. Mumet karo propaganda ortodoks.
          4. Xergey
            Xergey 7 September 2015 22:07
            +6
            Ing sampeyan, mesthi, iku apik kanggo mbangun, nanging mung sampeyan caved ing ngisor amers kanggo kebekan, mulane sampeyan manggon anteng karo sikil nyebar loro, padha isih menehi handouts kaya Ukrainians, nanging kita kudu nglindhungi lan Feed dhéwé. , supaya awaké déwé urip sakbisa-bisané lan kowé urip kaya sing mbok karepké.
          5. satris
            satris 9 September 2015 06:47
            0
            "Kita wis nyusul kabeh wong ing jumlah dokter. Saiki kita kudu ketinggalan ing jumlah pasien "- M. Zhvanetsky. "Kaslametane wong sing klelep yaiku karya sing klelep dhewe" - Ilf lan Petrov. Mlebu kanggo pendidikan jasmani - lan sampeyan ora butuh dokter.
      2. Tusv
        Tusv 7 September 2015 15:00
        +4
        Kutipan saka slavaisrael
        Komplek iki ora dimaksudake kanggo numpes UAV, nanging sawetara wulan kepungkur, pertahanan udara Israel ing Dataran Tinggi Golan kasil nembak UAV kanthi kompleks Patriot.

        Takkira. Cangkang UAV bisa ditembak kanthi offline. Ketik dipencet tombol autolander lan ngombe bir. Bareng dakdeleng iki, mripatku dhewe kepengin ngulur ing bokong.
        Lan malah kapak sonik ora gampang diturunake, nanging wong bodho mesin pitu sing maneuver sinau, sinau lan sinau. Lan Amerika isih ora bisa ngethok Onyx
        1. slavaisrael
          slavaisrael 7 September 2015 15:13
          -13
          Muter game kurang.
          1. Volzhanin
            Volzhanin 8 September 2015 12:44
            +4
            Ing "dolanan", kaya sing kita deleng saka sejarah, Yankerman lan Aglo-Saxon main karo Zionis. Dheweke ora tau main game perang.
            Dheweke terus menek lan menek menyang kebon kita, dheweke ora bakal tenang ...
            Pitakonan punika - apa neraka sing sampeyan kabeh perlu kene ing Rus'? Dilumuri madu?
            Sawetara wong ana ing pulo sing sengsara, dene liyane umume manggon ing bawana liyane - kenapa dheweke teka ing daratan kita? Ayo wong ireng gunung. Isih liyane, ing teori, kanggo Stalin, kudu ngadegake monumen lan ndedonga, kaya-kaya marang Gusti Allah kanggo wilayah sing kasedhiya.

            Betapa begja sampeyan kabeh sing wong Rusia ora ala utawa rakus. Nanging ojo nesu yen sampeyan ora pengin eksistensi sampeyan rampung. Nanging kita bisa ngatur. Dadi, warga Yahudi, tutup cangkeme lan aja ngoyak Rusia. Sampeyan isih urip mung thanks kanggo dheweke!
  10. aran
    aran 7 September 2015 12:44
    +5
    Apa sampeyan nganggep Buletin Mordovia minangka sumber bebener pakar? Ana sing skeptis ngerti aku ......
    Iskander, mesthi, sistem apik banget, lan mbokmenawa saged break liwat sistem pertahanan udhara adhedhasar patriot. Nanging piye wae iku ora prasaja ...
    Aku dudu ahli pertahanan udara, aku ora bisa ngomong apa-apa, nanging .....

    Iku ora bener kanggo mbandhingaké karo scud! A scud minangka tabung wesi, mabur kanthi balistik ora adoh banget lan ora cepet banget, tanpa maneuver. Intine, iki roket Soviet wiwit wiwitan jaman senjata roket!

    Aku pengin ngrungokake pendapat para ahli babagan iki ....
    1. Baracuda
      Baracuda 7 September 2015 13:06
      +2
      SCAD minangka target sing apik banget, kepiye Patriot ora kejawab, ora bisa dingerteni ing pikiran. Yen kita murub ing cangkang saka Katyusha (reflektor bener ngaco ing) saka Wasp, banjur kita bakal kenek scud manawa.
      Lan sapa sing nduweni sejatine "Buletin Mordovia", bisa uga ana sing ngerti?
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Mera Joota
        Mera Joota 7 September 2015 13:23
        +1
        Kutipan: Barracuda
        SCAD minangka target sing apik banget, kepiye Patriot ora kejawab, ora bisa dingerteni ing pikiran.

        Iku ora kantun, lan warhead SAM ora bisa tansah mateni warhead Scud. macem-macem. Mulane, Amerika ngandelake prinsip hit-to-kill lan sukses ditindakake.
      3. satris
        satris 9 September 2015 06:51
        +1
        Iku gampang banget kanggo kantun: SCUD punika pipa wesi (ndeleng ndhuwur), lan wesi rusts. Teyeng iku non-magnetik lan ora nggambarake gelombang radio. Kene padha kantun. eseman
    2. Generalissimus
      Generalissimus 7 September 2015 13:22
      +4
      Bulletin of Mordovia minangka sumber sing nyedhiyakake informasi babagan topik militer saka kelas ahli. Kajaba iku, asring Bulletin of Mordovia umume mung siji-sijine sumber ing topik tartamtu babagan masalah kompleks militer-industri sing ngerti babagan media. Lan para ahli wis biasa ngandelake informasi saka Buletin Mordovia. Loro-lorone kanggo kualitas informasi lan linuwih.
    3. VP
      VP 7 September 2015 14:58
      +2
      Lan ngendi sumber?
      Cukup mbandhingake karakteristik kinerja kompleks lan modifikasi paling anyar saka Patriot.
      Iskander bisa mabur ing dhuwur 50 km, Patriot PAK-3 beroperasi ing 15-20.
      Sing. interception teoritis mung bisa nalika rudal Iskander nyilem ing target.
      Patriot PAC-3 nduweni kacepetan target maksimal 1600 m/s. Iskander nduweni kecepatan roket 2100 m/s. Ing nyilem, mbokmenawa luwih.
      PAC-1 nduweni kacepetan target sing luwih dhuwur tinimbang telung pointer, nganti 2500 m/s. Nanging bisa nyegat rudal nganti 1800. Ing wektu sing padha, bisa digunakake ing rudal taktis kanthi kemungkinan kurang, nang endi wae watara 0,3. Yen rudal taktik maneuvers, banjur kemungkinan umume ala, sanajan kacepetan rudal taktis ing sawetara allowable lan ora kaya Iskander ing keluwihan.
  11. MolGro
    MolGro 7 September 2015 12:49
    +5
    Ya, umume, scuds banget angel kanggo dheweke
    1. Vadim237
      Vadim237 7 September 2015 15:13
      0
      Scuds iki angel banget kanggo generasi pisanan Patriot, nanging ora ana sing ngerti babagan modifikasi sabanjure PAC 2 lan PAC 3.
  12. Vitaly Anisimov
    Vitaly Anisimov 7 September 2015 12:50
    + 12
    Lepota wong lanang.... Elok-elok mangkat dhek-dhek, langsung gemeter awak!
    1. mlebu
      mlebu 7 September 2015 13:00
      +7
      Ya, sihir ...

      Iku uga bakal nuduhake ngendi iku lunga. :/
  13. pasha88tt
    pasha88tt 7 September 2015 12:50
    + 12
    Mesthi banget angel, kabeh Eropa wedi! ))
  14. kartalovkolya
    kartalovkolya 7 September 2015 13:02
    +6
    Saiki, "ahli" bakal mandheg saka bisnis lan wiwit mbukak "rahasia militer", ora ana sing bakal ngandhani utawa nuduhake apa wae sing spesifik, kajaba frasa umum, babagan Iskander! Lan nggawe kesimpulan saka Wikipedia lan saka pernyataan kita " ora cukup mitra" mung bodho!
    1. aran
      aran 7 September 2015 13:32
      +3
      Kutipan saka: kartalovkolya
      Saiki, "ahli" bakal mandheg saka bisnis lan wiwit mbukak "rahasia militer", ora ana sing bakal ngandhani utawa nuduhake apa wae sing spesifik, kajaba frasa umum, babagan Iskander! Lan nggawe kesimpulan saka Wikipedia lan saka pernyataan kita " ora cukup mitra" mung bodho!


      Bener, dear Kartalov Kolya, aku kasengsem karo pendapat para ahli babagan kemampuan patriot minangka sistem pertahanan udara kanthi sakabehe! Nanging, kudos kanggo sampeyan kanggo waspada! Mungsuh ngrungokake!

      Artikel kasebut minangka propaganda lan bisa uga ora ana hubungane karo kasunyatan! Saka artikel iki, kita bisa nyimpulake manawa mungsuh potensial kita ora duwe pertahanan udara kaya ngono! Dadi, tembak scuds, banjur liwat siji!
      Underestimating mungsuh tansah mimpin kanggo asil bilai.
    2. VP
      VP 7 September 2015 15:10
      0
      Iskander-E wis suwe didol kanggo ekspor.
  15. lintang pv
    lintang pv 7 September 2015 13:06
    0
    uga rampung, "Buletin Mordovia"! Wong barat nangis!
  16. BOB044
    BOB044 7 September 2015 13:11
    0
    Ing ngisor payung Amerika lan ing istirahat, lan bumi bakal ayem tentrem kanggo wong-wong mau. ngguyu
  17. Mera Joota
    Mera Joota 7 September 2015 13:34
    +1
    TK... Apa sing nggawe kabeh wong mikir yen Barat wedi karo Iskander? 500 kg. hulu ledak sing bisa nyerang kanthi akurat nalika diluncurake saka jarak 500 km. Dadi apa? Luwih elek pesawat kanthi jarak luwih saka 500 km. saka 500kg. bom udara "pinter"?
    Inggih, ing beyo saka invincibility Iskander. OTP 9M723 bisa maneuver mung nalika mesin roket propelan ngalangi mlaku, sawise kehabisan bahan bakar (yaiku, ing bagean terminal), maneuver mung bisa karo lumahing aerodinamis kang efektifitas mung ing dhuwur ngisor 10 km.
    Kasunyatan manawa Patriot bisa njupuk CC ing elevasi luwih saka 10 km. Muga-muga iku dudu rahasia kanggo sapa wae, sanajan ing abad kepungkur sistem pertahanan udara sing luwih lawas bisa nindakake iki.
    Pitakonan apa banjur ing 9M723 rudders gas-dinamis? Supaya mungsuh ora bisa ngetung dalan mabur, lan ora supaya adoh saka rudal interceptor.
    1. slavaisrael
      slavaisrael 7 September 2015 13:56
      -1
      Utawa bisa uga umume rudders aerodinamis sing padha mung nyetel hulu ledak kanggo target. Tanpa maneuver anti-pesawat? Aku meh ora bisa mbayangno maneuver rudal balistik ing bagean pungkasan. Iki balistik.
  18. 31 rus
    31 rus 7 September 2015 13:48
    +3
    Persis, siji ora bisa ngarep-arep sing Iskander minangka panacea, kabeh kudu "bisa" ing Komplek, Intelligence, rap, aviation, otrk, banjur bakal ana efek lan mesthi ora mandheg nambah lan ngembangaken anyar.
  19. sukarelawan
    sukarelawan 7 September 2015 14:07
    0
    Dheweke ora wedi malah versi paling anyar saka sistem pertahanan udara Amérika Patriot, nyerat agensi Vestnik Mordovia.


    Nyuwun pangapunten, nanging sumber saka kategori OBS (sawijining mbah putri). Bisa uga bener, nanging ora ana data sing bisa dipercaya utawa asil aplikasi praktis. Lan matur nuwun marang Gusti, kanthi cara.

    Reaksi sawetara komentator mung nggumunake: ing situs web sawetara agensi, dheweke nulis apa-apa - "Inggih, saiki kita bakal nyuwek kabeh!", "Sampeyan bisa turu kanthi tentrem!", "Kita sing paling apik!", "Hurray, hore, hore!”, lan guyon popok. Ngelingake wong Amerika kanthi kapercayan marang eksklusivitas dhewe, amarga dheweke ujar ing TV ...

    Iku misale jek sing liyane lan liyane trolls saka werna-werna derajat saka kekandelan saka Savushkin dipakani ing situs iki. Kadhangkala angel diwaca.
    1. Tusv
      Tusv 7 September 2015 14:43
      +3
      Kutipan saka Volunteer
      Reaksi sawetara komentator mung nggumunake: ing situs web sawetara agensi, dheweke nulis apa-apa - "Inggih, saiki kita bakal nyuwek kabeh!", "Sampeyan bisa turu kanthi tentrem!", "Kita sing paling apik!", "Hurray, hore, hore!”, lan guyon popok. Ngelingake wong Amerika kanthi kapercayan marang eksklusivitas dhewe, amarga dheweke ujar ing TV ...

      Mung lunga lan ngawula kanggo kabecikan ibu pertiwi. Sampeyan bakal sinau akeh babagan patriotisme lan linuwih teknologi kita. Contone, kesiapan tempur P-12/18 diobati kanthi nggedhekake blok - kabeh cemlorot, tegese kabeh ana ing urutan, ora sumunar - wis diganti lan ndeleng kabeh maneh. Saiki ngganti hard drive ing server katon padha. Carane prasaja kabeh iku.
      Kita uga duwe topi diukur ing megatons, uncalan saperangan lan padha bakal mikir bab iku, nanging yen urip ing Mars.
      Iku bakal beda, kita bakal nganggo basa Inggris saru, nanging kok kita kudu underlanguage iki?
  20. VP
    VP 7 September 2015 15:24
    +3
    Kutipan saka Mera Joota
    Luwih elek pesawat kanthi jarak luwih saka 500 km. saka 500kg. bom udara "pinter"?

    Kerentanan.
    Rasio biaya pesawat + bom karo biaya roket.
    Mobilitas: rudal bisa ditabrak saka jurang apa wae, ora ana gandhengane karo infrastruktur lapangan terbang. Kajaba iku, kanggo serangan sabanjure, sampeyan ora perlu bali menyang pangkalan.
    Ing babagan jarak: Iskander duwe rong rudal, siji kanggo 500, liyane kanggo 2500 (cruised)
    Kutipan saka Mera Joota
    Kasunyatan manawa Patriot bisa njupuk CC ing elevasi luwih saka 10 km. Muga-muga iku dudu rahasia kanggo sapa wae, sanajan ing abad kepungkur sistem pertahanan udara sing luwih lawas bisa nindakake iki.

    Mesthi ora rahasia. Langit-langit ing Patriot 20-25. Iskander bisa nganti 50.
    Kutipan saka Mera Joota
    OTP 9M723 mung bisa maneuver nalika mesin propelan padhet mlaku, sawise kehabisan bahan bakar (yaiku, ing bagean terminal)

    Sapa sing ngomong yen bahan bakar dheweke diprodhuksi ing wiwitan? Kabeh sumber sing aku temui ujar kanthi tegas - ana bahan bakar sing cukup kanggo manuver rute lan finish. Kirim link menyang sumber sampeyan.
    Kutipan saka Mera Joota
    Manuver mung bisa ditindakake kanthi lumahing aerodinamis sing efektifitas mung ana ing dhuwur ing ngisor 10 km.

    Kajaba iku, sawise diluncurake, roket kasebut mbuwang pesawat aerodinamis kanggo nyuda visibilitas ngguyu Banjur dikontrol dening apa sing ditolak kanthi keras - kanthi cara dinamis gas.
    1. slavaisrael
      slavaisrael 7 September 2015 15:41
      -5
      Ya, paling ora nulis omong kosong -
      Sapa sing ngomong yen bahan bakar dheweke diprodhuksi ing wiwitan? Kabeh sumber sing aku temui ujar kanthi tegas - ana bahan bakar sing cukup kanggo manuver rute lan finish. Kirim link menyang sumber sampeyan.

      Kabeh rudal lumahing-kanggo-lumahing entek bahan bakar nganti tekan apogee.
      1. Generalissimus
        Generalissimus 7 September 2015 16:22
        +2
        Bodho tenan nglirik
        Nanging carane yakin!

        Dene Iskander, mesine mlaku nganti tekan target.
        Lan kemampuan kanggo ngatasi pertahanan udhara adhedhasar iki, saliyane teknologi siluman sing kondhang - ing gerakan sing bisa maneuver menyang target ing sadawane lintasan non-balistik. Sing diarani quasi-ballistic. Lan gerakan Iskander didandani nganti tekan target, lan, luwih-luwih, Iskander bisa ngganti target kabeh.
        1. Mera Joota
          Mera Joota 7 September 2015 21:38
          -1
          Kutipan saka Generalissimus
          Dene Iskander, mesine mlaku nganti tekan target.

          Nemtokake wektu operasi mesin roket propelan padhet kanggo konfirmasi tembung sampeyan.
      2. absurd
        absurd 7 September 2015 23:22
        0
        Telusuri web kanggo video kanthi komentar saka pangembang. Iskander elek amarga dheweke kaya wong liya.
    2. Mera Joota
      Mera Joota 7 September 2015 21:30
      -2
      Kutipan saka VP
      Kerentanan.

      Ayo. F-35 dilengkapi kalih JSOW-ER UAB kanthi jarak 200 km. bisa ngrampungake tugas sing Iskander luwih efisien, apa maneh, ora kaya Iskander, dheweke bisa dieling-eling saka tugas kasebut. Lan kanthi teknologi siluman lan kemampuan perang elektronik, iku luwih apik tinimbang 9M723. Ora kanggo sebutno jarak dawa lan keluwesan panggunaan.
      Mesthi ora rahasia. Langit-langit ing Patriot 20-25. Iskander bisa nganti 50.

      Dadi apa? Apa iku mudhun ing 50? Ayo dadi ngomong MIM-104F shoots mudhun 9M723 karo hit langsung ing dhuwur 10 km, apa sing bakal diganti? Siji-sijine yen sistem pertahanan udara ora ana ing target, nanging ing dalan kasebut ...
      Kutipan saka VP
      Sapa sing ngomong yen bahan bakar dheweke diprodhuksi ing wiwitan?

      petungan dhasar.
      Kutipan saka VP
      Kabeh sumber sing aku temui ujar kanthi tegas - ana bahan bakar sing cukup kanggo manuver rute lan finish. Kirim link menyang sumber sampeyan.

      Apa sejatine sumber-sumber kasebut? Publikasi Patriot? Contone, panguwasa sing diakoni DIMMI, sing njaga situs http://militaryrussia.ru/blog/topic-816.html, nyedhiyakake data babagan kacepetan 9M723:

      Kacepetan pesawat - 2100 m / s
      Kacepetan target - 700-800 m / s

      Kepiye carane sampeyan bisa nerangake penurunan kacepetan kanthi faktor telung nalika mesin propelan ngalangi mlaku? Ya, kabeh iku prasaja, dheweke duwe:
      Jangkauan bagean aktif saka lintasan yaiku 12-15 km

      Yen iki ora cukup kanggo sampeyan, sampeyan bisa ngetung wektu pesawat roket ing kadohan saka 500 km, kacepetan maksimum 2100 m / s, ing target 800 m / s. Yen kita njupuk kacepetan maksimum, iku dadi metu (miturut statement) sing roket ngalangi propelan mesin roket bakal bisa kanggo 4 menit, kang mung unthinkable kanggo jumlah cilik saka bahan bakar ngalangi. Contone, booster sisih MTKK Space Shuttle duwe 500! ton saka bahan bakar ngalangi bisa kanggo bab 80 detik.
      PS: Yen ahli kimia domestik ngembangake bahan bakar padat sing bobote kira-kira 3 ton. diobong nganti 4 menit kanthi impuls spesifik kaya roket 9M723, banjur ICBM kanthi jarak 11 km. bakal diangkut ing semi-trailer biasa, lan ora ing MAZs pitu-poros.
      1. absurd
        absurd 7 September 2015 23:26
        0
        Kutipan saka Mera Joota
        Contone, booster sisih MTKK Space Shuttle duwe 500! ton saka bahan bakar ngalangi bisa kanggo bab 80 detik.

        Sampeyan, pakdhe, aja nyoba "conto" iki. Ora ana logika. Sampeyan luwih apik mulang bagean mat persis ing Iskanders.
      2. Sivan
        Sivan 8 September 2015 12:56
        +1
        Kutipan saka Mera Joota
        Apa sejatine sumber-sumber kasebut? Publikasi Patriot? Contone, panguwasa DIMMI sing diakoni, sing njaga situs http://militaryrussia.ru/blog/topic-816.html, nyedhiyakake data babagan kacepetan 9M723 ...


        Sampeyan, ketoke, ora weruh yen link sing dituduhake, contone, iki:
        Kutipan: http://militaryrussia.ru/blog/topic-816.html
        Sistem kontrol lan panuntun dhumateng minangka sistem kontrol rudal inersia otonom (dikembangake dening TsNIIAG, Moskow), rudal kasebut dikontrol dening sistem kontrol sajrone penerbangan. Sistem kontrol dibangun ing basis saka platform gyro-stabil (GSP) lan komputer digital (analog kanggo DAVU OTR "Point"). Nalika nggunakake rudal karo wong sing golek, komputer onboard saka sistem kontrol inersia roket mbenerake lintasan miturut data sing golek. Manajemen digawa metu nggunakake rudders aerodinamis lan gas-jet lan, mbokmenawa, ing bagean rudal 9M723-1, gas-dinamis nggunakake shunting reusable mesin roket propelan ngalangi utawa nggunakake generator gas. Warhead ora bisa dipisahake.


        Mula, ora kabeh cetha (c)
  21. atamankko
    atamankko 7 September 2015 16:07
    +2
    Ora perlu ngremehake mungsuh sing potensial,
    lan mriksa kesiapan tempur kudu ditindakake kanthi rutin, sing ditindakake.
  22. yuriy55
    yuriy55 7 September 2015 16:43
    +2
    Aku seneng kabeh, utamane video kanthi peluncuran roket. Nanging nalika ndeleng komandan baterei kanthi panji ing tangane, mlaku sadurunge instalasi, aku ngelingi taun-taun layananku, nalika siji mung bisa ngimpi interkom ...
    PS Ing kahanan panggunaan perang elektronik dening mungsuh lan ing wayah awan, iku penting ... apik
    1. Stanislav
      Stanislav 7 September 2015 17:56
      +2
      Kutipan saka: yuriy55
      siji mung bisa ngimpi intercoms
      Perlu driver ndeleng dimensi, lan ora "ngomong babagan piranti."
  23. wuh wuh
    wuh wuh 7 September 2015 16:44
    -3
    Punika roket Iskander. Stang cendhak ing mburi
    kanggo stabilitas penerbangan.
    Ora ana rudders kanggo maneuverability ing busur.
    Ora katon lan bolongan ing sisih awak - rudders gas-dinamis.
    Aku ora ngerti carane roket saka wangun iki bisa maneuver.
    Menawi wonten ingkang mangertos, mangga dipun terangaken.
    1. teknolux
      teknolux 7 September 2015 17:11
      +4
      Napa sampeyan butuh iki, "umum"?! Kurang ngerti luwih apik sampeyan turu)
    2. Generalissimus
      Generalissimus 7 September 2015 17:44
      +6
      "Bolongan ing sisih cilik" temenan bakal nuduhake nggunakake kontrol mesin setir ing prodhuk, uga nggunakake bahan bakar Cairan, wiwit CT diaktifake sapisan lan banjur pangobongan terus nganti rampung kesel, kang kanggo maneuvering ( IE, pulsa ditanggepi dening sistem kontrol kanggo operasi saka engine shunting, lan malah luwih saka siji) temenan ora cocok.
      Iskander minangka roket siji-tataran kanthi mesin turbojet.

      Manuver dumadi amarga kontrol vektor thrust. kontrol Gas-dinamis saka vektor tikaman ing Iskander bisa dipun ginakaken (kaya aku ngerti saka sumber kasedhiya saka informasi lan pangertèn umum) dening cara sumber asimetris aliran kontrol kanggo nozzle.
      Sing, nyatane, kabeh "rahasia" ora ana permukaan kontrol, mesin shunting lan liya-liyane ing foto. Kabeh "mekanisme kontrol" vektor thrust bener-bener ana ing njero muncung lan digayuh amarga aliran off-axis jet lan sawetara efek liyane.

      Ana panjelasan sing luwih prasaja. Iki nggunakake rudders gas mechanical, kang dipun ginakaken ing lawas, isih desain Soviet LV. Iki minangka unsur struktural sing rada gedhe, kaya setir kapal biasa. Lumahing kerja dilapisi karo lapisan ablatif sing kandel. Unsur kasebut sajrone operasi mesin bisa ngliwati aliran jet gas ing sudut sing dibutuhake.

      Ing antarane rong prinsip kasebut, saka kuna nganti maju, ana sawetara cara kanggo ngontrol vektor dorong kendaraan peluncuran, sing ora bakal katon ing foto sing sampeyan goleki.
      1. Sivan
        Sivan 7 September 2015 18:06
        +1
        Generalissimus, matur nuwun kanthi sanget kanggo panjelasan sing rinci! Apa sampeyan bisa menehi pranala menyang sumber sing digunakake? Iku menarik kanggo maca babagan Iskander lan mbandhingake karo apa sing ana ing Kulon.
        1. Generalissimus
          Generalissimus 7 September 2015 18:39
          0
          Wong lanang, aku mung insinyur ilmu roket.
          Tombol iku "gas-dinamis rudders". Alamiah, ana pangerten babagan apa sing dadi taruhan. Carane persis iku dipun ginakaken ing Iskander misteri padha kanggo kula kanggo kabeh uninitiated. Nanging ana cukup cara buktiaken - milih adhedhasar kabutuhan, sumber daya financial lan ambisi.
          Lawas, Soviet "roda setir" karo R-7, contone, aku njupuk karo kuku minangka mahasiswa ing laboratorium. Kakang sekelas, aku kelingan, njiwit drijine.. nglirik
          1. Generalissimus
            Generalissimus 7 September 2015 19:00
            0
            Yen ana foto karo amba tengen, kang bakal nuduhake sistem propulsion saka Iskander, iku bakal bisa kanggo cukup manteb ing ati ngilangi sawetara opsi kanggo implementasine saka GUVT, nanging mbokmenawa ora ana foto kuwi. Nanging, aku ora katon.
            1. Generalissimus
              Generalissimus 7 September 2015 19:18
              +6
              Senajan kene.

              Mekanisasi katon cetha: 4 permukaan kontrol. Sistem kontrol menehi rangsang, setir dadi ing amba dibutuhake ing stream gas.
              Saben lumahing bisa muter independen saka liyane.
              Teknologi sing cukup lawas lan mapan, kanthi kerugian traksi sing cukup serius ing mode tartamtu. Nanging, yen kanggo kendharaan peluncuran ruang iki minangka kerugian sing jelas, mula kanggo rudal tempur iki bisa dadi plus gedhe - owah-owahan ing tikaman, minangka kemampuan kanggo ngganti kacepetan ing macem-macem lintasan, utawa yen perlu ..
              Padha uga nulis sing Iskander wis rudders aerodinamis. Wiwit "empennage", aku ndeleng iku statis, iku tegese ana lumahing retractable dijamin nganti kacepetan dibutuhake (efektif kanggo lumahing aerodinamis) ing cangkang gulung.
              1. Generalissimus
                Generalissimus 7 September 2015 19:37
                0
                Mekanisasi katon cetha: 4 permukaan kontrol.

                Ora stabilisator, mesthi, nanging ing kono, ana 4 piranti ing "ring" nozzle .. Sing apa padha.
      2. wuh wuh
        wuh wuh 7 September 2015 18:13
        0
        Matur nuwun kanggo panjelasan. hi
      3. Echelon
        Echelon 8 September 2015 21:05
        0
        Manuver dumadi amarga kontrol vektor thrust. kontrol Gas-dinamis saka vektor tikaman ing Iskander bisa dipun ginakaken (kaya aku ngerti saka sumber kasedhiya saka informasi lan pangertèn umum) dening cara sumber asimetris aliran kontrol kanggo nozzle.
        Sing, nyatane, kabeh "rahasia" ora ana permukaan kontrol, mesin shunting lan liya-liyane ing foto. Kabeh "mekanisme kontrol" vektor thrust bener-bener ana ing njero muncung lan digayuh amarga aliran off-axis jet lan sawetara efek liyane.

        Iki dileksanakake ing "Oka" ing pungkasan 70s.
    3. brn521
      brn521 7 September 2015 17:52
      0
      Kutipan saka: voyaka uh
      Aku ora ngerti carane roket saka wangun iki bisa maneuver.

      Padha nulis, ana rudders. http://dokwar.ru/publ/vooruzhenie/pvo_i_rvsn/raketnyj_kompleks_quot_iskander_quo
      t/16-1-0-82 :
      "Jalur penerbangan ora balistik, angel diprediksi kanggo mungsuh. Rudal dikontrol ing kabeh jalur penerbangan. Ing tahap wiwitan, kanthi rudders dinamis gas, banjur, sawise njupuk kacepetan, kanthi aerodinamis."
      1. Mera Joota
        Mera Joota 7 September 2015 21:37
        0
        Kutipan saka: brn521
        banjur, sawise entuk kacepetan, - aerodinamis."

        Ya, ing dhuwur saka 10 nganti 50 km. kemudi aerodinamis?
        1. Generalissimus
          Generalissimus 7 September 2015 22:46
          +2
          Lan apa sing aneh babagan dhuwur iki? Punika biasa Il-86 ing dhuwur 10 km mabur - lan kontrol aerodynamically .. =)) Lan MiG-31 - lan ing 20 km kontrol dening rudders padha.
          Lan rudders kisi (kaya ing Iskanders) - padha, umume ngandika, teka saka papan ing cara langsung. Padha umume ngrancang kanggo nglengkapi kapal lan kapsul keturunan kanggo kontrol ing atmosfer ndhuwur lan kanggo keturunan.
          Lan saiki digunakake ing misil strategis lan taktis.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. Mera Joota
            Mera Joota 8 September 2015 06:17
            -1
            Kutipan saka Generalissimus
            Lan apa sing aneh babagan dhuwur iki? Punika biasa Il-86 ing dhuwur 10 km mabur - lan kontrol aerodynamically .. =)) Lan MiG-31 - lan ing 20 km dikontrol dening rudders padha lan kisi rudders (kaya ing Iskanders) - padha, umume ngandika, teka saka papan sakcara dalan. Umume direncanakake kanggo nglengkapi kapal lan kapsul turunan kanggo kontrol ing atmosfer ndhuwur lan kanggo mudhun, lan saiki digunakake ing misil strategis lan taktis.

            Kanthi kakehan 50G, maneuver karo rudders kisi ing dhuwur 10-20 km? Ora serius babar pisan.
      2. Echelon
        Echelon 8 September 2015 21:08
        0
        Apa sing sampeyan sebut lintasan sing angel diprediksi sing diarani yaw lan pitch)))
  24. lawas26
    lawas26 7 September 2015 20:28
    -4
    Kutipan: Vadim237
    Patriot ora bakal nglindhungi Iskanders, nanging sistem pertahanan rudal THHAD bakal bisa, Jerman mutusake kanggo tuku kompleks iki.

    sanajan sampeyan pengin banget, sistem pertahanan rudal Patriot ora dirancang kanggo nyegat misil operasional-taktis. Mung dadi taktik. Scuds ing Perang Teluk pisanan dicegat dening Patriot mung amarga ora ana sistem interception liyane.

    Kutipan saka Mera Joota
    Iku ora kantun, lan warhead SAM ora bisa tansah mateni warhead Scud. macem-macem. Mulane, Amerika ngandelake prinsip hit-to-kill lan sukses ditindakake.

    Versi pisanan saka "Patriot" umume ora "diasah" kanggo nyegat target balistik. Biasane aerodinamis. Banjur dheweke kudu ngadhepi rudal taktis lan taktis operasional

    Quote: Saiki kita bebas
    Mdaaa, yen "Patriot" ora mbantu Saudis nglawan "Point-U" antediluvian lawas ing tangane Hussites "Highly qualified" ... Apa sing bisa kita ucapake babagan "Iskander-M"?

    Mungkasi mbaleni omong kosong saka media. Petungan sing mumpuni ing Republik Kazakhstan tanpa kabeh "kuotasi".
    Lan carane kompleks bisa mbantu? Sawise kabeh, pancen ora dingerteni ing endi komplek kasebut lan saka ngendi shooting kasebut ditindakake ??

    Kutipan: Rurikovich
    Ing kasus sistem pertahanan udara iki, pertahanan luwih lemah tinimbang serangan! Lan sanajan kulawarga S-300 terus saya tambah, iki ora bisa dikandhakake babagan Patriot. wingi...

    Sistem Patriot didandani kanthi cara sing padha karo kabeh sistem pertahanan udara liyane (S-300 dudu kritéria, liyane uga didandani). Dadi taksiran sampeyan wis liwat cekungan

    Kutipan saka Generalissimus
    Padha uga nulis sing Iskander wis rudders aerodinamis. Wiwit "empennage", aku ndeleng iku statis, iku tegese ana lumahing retractable dijamin nganti kacepetan dibutuhake (efektif kanggo lumahing aerodinamis) ing cangkang gulung.

    Saliyane permukaan aerodinamis sing bisa ditarik, Iskander uga duwe kokpit sing bisa ditarik maneh kanggo pilot ....
    Aja ngirim omong kosong babagan permukaan aerodinamis sing bisa ditarik ...

    Kutipan saka Generalissimus
    Dene Iskander, mesine mlaku nganti tekan target. Lan kemampuan kanggo ngatasi pertahanan udhara adhedhasar iki, saliyane teknologi siluman sing kondhang - ing gerakan sing bisa maneuver menyang target ing sadawane lintasan non-balistik.

    Ya, uga, apa iku pancene bisa sadurunge hits? wah. Ing karakteristik kinerja kita maca sing roket mabur (contone) kanggo target kanggo 250 detik, lan engine mlaku kanggo 75 detik. Lan kepiye ngerti babagan iki, babagan apa sing bisa ditindakake sadurunge cocog? RAVE............
    1. Generalissimus
      Generalissimus 7 September 2015 21:35
      +3
      Aku tansah wedi karo mungsuh sing agresif lan temenan ora siap kanggo diskusi, nanging ing advance padha sijine piyambak ing cara sing padha ngerti kabeh lan kabeh. Iku misale jek kula sing wong kuwi sandera saka upbringing lan, paling asring, total incompetence. Mulané wong-wong mau nyoba ngyakinaké wong liya kanthi tumindaké. Nyatane, mung sok-sok.

      Nanging bali menyang topik.
      Ya, uga, apa iku pancene bisa sadurunge hits? wah. Ing karakteristik kinerja kita maca sing roket mabur (contone) kanggo target kanggo 250 detik, lan engine mlaku kanggo 75 detik. Lan carane ngerti iki, babagan apa sing bisa ditindakake sadurunge cocog? RAWA.........


      Yen sampeyan nyemplung ing macem-macem sumber informasi, nganti perusahaan Iskander, banjur ditulis ireng putih ing ngendi wae lan ing endi wae: (Miturut Iskander-M)

      1. ... Roket siji-tataran, wis engine siji-nozzle, non-balistik lan dikontrol ing saindhenging jalur penerbangan kanthi pitulung saka aerodinamis и gas dinamis rudders.

      2. ... Sanalika sawise wiwitan lan langsung nalika nyedhaki target, roket nindakake maneuver intensif.

      Nerangake kula carane prodhuk bakal nindakake maneuvering intensif nalika nyedhaki target karo engine dipateni? Rudders aerodinamis ora bakal menehi maneuvering intensif tanpa mesin tikaman.

      Nanging prilaku Iskander iki gaya teken.

      Lan iki kutipan liyane saka deskripsi Iskander:

      Iskander-M - pilihan utama kanggo tentara Rusia - luwih rumit tinimbang Iskander-E sing diekspor. Kurang katon, luwih bisa maneuver ing wiwitan lan ing pungkasan pesawat. Kajaba iku, ora mung sistem panuntun dhumateng inersia, kaya Iskander-E, nanging gabungan, kalebu koreksi radio, GPS, GLONASS, laser lan homing optik ing bagean pungkasan. Iki dikontrol dening rudders kisi. Warhead ora dipisahake ing asas, amarga. awak serves kanggo nggawe angkat ing bagean final.


      http://expert.ru/2014/01/27/neulovimyij-raketnyij-mstitel/

      Apa sampeyan ndeleng kemudi kisi ing foto? ora? Aku iyo.
      Kesimpulan: rudders ditambahi sak pesawat. Apa sing nggawe sampeyan kesel banget?
      Saliyane permukaan aerodinamis sing bisa ditarik, Iskander uga duwe kokpit sing bisa ditarik maneh kanggo pilot ....
      Aja ngirim omong kosong babagan permukaan aerodinamis sing bisa ditarik ...

      Mulane serangan epistolary sing nantang iki?

      Rudders kisi - iki kontrol aerodinamis.

      Sampeyan bakal rush ing wong kurang lan mikir liyane babagan proses pikirane dhewe. OK? Sampeyan bakal entuk manfaat.

      Minangka kanggo zeroing thrust, Iskander-E, versi ekspor, nandhang kasunyatan iki. Dheweke pancen mabur kanthi cara "mbuwang" sawise 15 km saka sikil wiwitan.
      Iskander-M, ing tangan liyane, dudu balistik, nanging skema aerobalistik, lan - lan iki sing utama - ing diadopsi. ilmuwan roket klasifikasi. Ing Angkatan Udhara (miturut klasifikasi), rudal aerobalistik bener-bener mabur kanthi horisontal menyang target, lan ing tahap pungkasan, dheweke ngreset dorongan lan mabur kaya misil balistik.
      Iskander-M, ing tangan liyane, nggunakake lintasan ricocheting ing bidang vertikal lan intensif maneuvers sadawane dalan, malih, karo overloads saka 20-30 g.
  25. Vlad5307
    Vlad5307 7 September 2015 20:29
    +1
    Kutipan saka Mera Joota
    TK... Apa sing nggawe kabeh wong mikir yen Barat wedi karo Iskander? 500 kg. hulu ledak sing bisa nyerang kanthi akurat nalika diluncurake saka jarak 500 km.

    Iki alesanmu lan ana omong bayi! Ya, yen Iskander padha ala kaya sing sampeyan deleng, banjur "mitra" ora bakal squeal mung siji statement sing bakal dipasang ing Kalingrad! Lan supaya wong-wong mau nyurung "patriot" menyang awake dhewe ... uga, sampeyan ngerti ngendi! Sing apik kanggo wong-wong mau yaiku perusahaan PR kanggo promosi telek menyang kanca-kanca "demokrasi"! Sanajan kita uga duwe tokoh kasebut, utamane ing lingkungan sosial - dheweke sinau sing paling awon saka "mitra", utawa bisa uga iki minangka agen kerudung?! hi
  26. lawas26
    lawas26 7 September 2015 21:31
    -1
    Kutipan saka VP
    Ana prabédan tipis kanggo njupuk UAV-kacepetan rendah sing bakal ditindakake dening Osa, sing utama yaiku ndeteksi, lan misil sing mabur kanthi kacepetan luwih saka 7,5 ewu km / jam. ngliwati lintasan kuasi-balistik (lan mulane ora diitung).

    Omong kosong opo? Kacepetan 7,5 km / s minangka kacepetan INTERKONTINENTALtinimbang rudal taktis operasional. Patriot ora mung dimaksudake kanggo numpes antar benua, nanging malah rudal taktis. Mung taktik.
    Iskander nduweni kacepetan 2,1 km/s. Nanging sanajan kanggo dheweke, Patriot ora cukup, amarga kacepetan target maksimal yaiku 1,6-1,8 km / s.
    1. Generalissimus
      Generalissimus 7 September 2015 21:54
      +2
      Sampeyan bakal maca sethitik menyang apa sing lagi berjuang karo.
      Dheweke nulis sampeyan 7.5 ewu km.\jam Iku mung 2.1 km / s.

      Dadi apa sing sampeyan padudon, kanthi dorongan kaya ngono? =)
      1. Manungsa Kucing Null
        Manungsa Kucing Null 7 September 2015 22:03
        +1
        Kutipan saka Generalissimus
        Sampeyan bakal maca sethitik menyang apa sing lagi berjuang karo.
        Dheweke nulis sampeyan 7.5 ewu km / jam. Iki mung 2.1 km / s ..

        Dadi apa sing sampeyan padudon, kanthi dorongan kaya ngono? =)

        +100000... lan dibuwang menyang granit ombenan
  27. lawas26
    lawas26 7 September 2015 22:45
    -2
    Kutipan saka Generalissimus
    1. ... Roket siji-tataran, wis engine karo muncung siji, non-balistik lan kontrol saindhenging kabeh path pesawat nggunakake rudders aerodinamis lan gas-dinamis.

    Persis. Lan carane bisa dikontrol dening kemudi gas-dinamis kanthi mesin mlaku watara 70 detik kanthi wektu penerbangan 4 menit (udakara 240 detik)? Aja ngomong carane?

    Kutipan saka Generalissimus
    Sanalika sawise diluncurake lan langsung nyedhaki target, roket kasebut nindakake maneuver intensif.

    Sawise diluncurake, maneuver intensif sacara teknis bisa, mesthi, nanging ing pendekatan? Lambung "tiba", sanajan kita nganggep manawa awak iki dikontrol dening kemudi aerodinamis, nanging ilat ora wani nyebut maneuvering iki intensif ...

    Kutipan saka Generalissimus
    Nerangake kula carane prodhuk bakal nindakake maneuvering intensif nalika nyedhaki target karo engine dipateni? Rudders aerodinamis ora bakal menehi maneuvering intensif tanpa mesin tikaman.

    Persis. Kepiye mesin bisa mlaku ing mburi penerbangan 4 menit yen mesin mlaku mung luwih saka menit?

    Kutipan saka Generalissimus
    Apa sampeyan ndeleng kemudi kisi ing foto? ora? Aku uga Kesimpulan: kemudi ngluwihi nalika penerbangan. Apa sing nggawe sampeyan kesel banget?

    Ora ana rudal sing ana ANA rudders kisi retractable. Padha "dipencet" ing awak, padha reclining, nanging ora tau BISA DIBUAT
    1. alstr
      alstr 9 September 2015 13:50
      +1
      Minangka kanggo wektu mlaku engine.
      Wis tau kedaden kanggo sapa sing engine bisa operate ing mode pulsed? Ing versi sing paling gampang, mesin mung mlaku ing wiwitan lan ing pungkasan lintasan?
      1. Sivan
        Sivan 9 September 2015 17:04
        0
        tenan. Wis suwe ana motor roket propelan padhet tumindak ganda. Iki sing daktemukake:
        Kutipan: http://engine.aviaport.ru/issues/33/page37.html
        Salah sawijining solusi teknis sing njanjeni yaiku nggawe motor roket propelan sing padhet kanthi macem-macem inklusi. Panggunaan mesin kasebut bakal mbantu nambah jarak peluncuran rudal, nambah kacepetan lan kemampuan maneuver ing tahap akhir penerbangan, lsp.
        Karya sing ana gandhengane karo nggawe mesin kasebut diwiwiti ing Amerika Serikat ing taun 1960-an. Pilihan sing paling efektif, nyedhiyakake massa minimal saka struktur kasebut, diakoni minangka mesin roket propelan sing padhet, sing dipérang dadi bagian sing kapisah kanthi tameng panas. Implementasine desain kasebut ndadekake ing pungkasan taun 1960-an bisa nggawe mesin roket propelan padhet ganda kanggo rudal dipandu penerbangan SRAM.


        Ilmuwan domestik uga wis ngembangake cara sing luwih maju kanggo ngontrol operasi mesin roket propelan padhet. Artikel iki bakal menarik kanggo diwaca: http://cyberleninka.ru/article/n/opyt-razrabotki-kombinirovannogo-rdtt-mnogokrat
        nogo-vklyucheniya
  28. lawas26
    lawas26 7 September 2015 22:46
    0
    Kutipan saka Generalissimus
    Pramila serangan epistolary nantang iki? Rudders kisi - iki kontrol aerodinamis.

    kepriye? Brad babagan rudders kisi retractable. Iskander wis lumahing aerodinamis - 4 pesawat, nanging ora ana, kalebu. lan retractable kisi rudders. Papat pesawat iki minangka permukaan aerodinamis ...

    Kutipan saka Generalissimus
    Iskander-M, ing tangan liyane, dudu balistik, nanging skema aerobalistik, lan - lan iki sing utama - ing klasifikasi sing diadopsi dening para ilmuwan roket. Ing Angkatan Udhara (miturut klasifikasi), rudal aerobalistik bener-bener mabur kanthi horisontal menyang target, lan ing tahap pungkasan, dheweke ngreset dorongan lan mabur kaya misil balistik.

    Rocketeers ora tau duwe klasifikasi kaya ngono - "AEROBALLISTIK" roket. Iki saka klasifikasi senjata rudal Angkatan Udara. Iki carane rudal balistik udara-ke-lemah diklasifikasikake. Profil penerbangan bisa uga beda. Apa sing diterangake minangka salah sawijining pilihan. Miturut pilihan liyane, sawise penerbangan horisontal, roket nggawe geser, 10-20 km munggah lan nyilem ing target ...

    Kutipan saka Generalissimus
    Sampeyan bakal rush ing wong kurang lan mikir liyane babagan proses pikirane dhewe.

    Sampeyan ngerti, ora peduli karo proses pikiranku. Aku nyoba paling ora nulis omong kosong utawa mung nggunakake data Wiki utawa media minangka argumen. frets? Kaya sing dikandhakake, aja ngomong apa sing kudu ditindakake lan aku ora bakal ngandhani sampeyan menyang ngendi ...

    Kutipan saka Generalissimus
    Dheweke nulis sampeyan 7.5 ewu km / jam. Iki mung 2.1 km / s ..

    Ing ngriki kula nyuwun pangapunten. Kabeh wektu padha ngomong bab kacepetan ing km / s (utawa m / s) lan kene ing km / h
    1. absurd
      absurd 7 September 2015 23:42
      +1
      Iskander wis loro rudders retractable lan klep khusus sing "lancar metu" awak roket kanggo visibilitas radio kurang. Iki minangka komplèks sing rumit banget, lan transformasi komplèks dumadi ing sawetara menit penerbangan kanthi roket, mula dianggep maju. Goleki video babagan kompleks kasebut, kaya sing ana ing sadawane Lintang ...
  29. Anconsha
    Anconsha 8 September 2015 10:58
    0
    Kita kudu terus-terusan ngembangake kompleks industri militer kanggo golek senjata sing luwih murah, nanging luwih efektif. Aku sing mangsa gedhe belongs kanggo sistem radar elektronik, kanggo obyek hyper-obah. Bener, riset ilmiah uga mbutuhake dana sing gedhe, nanging asil karya para ilmuwan ing kene kudu dibayar.
  30. gregor6549
    gregor6549 8 September 2015 13:55
    0
    Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing modifikasi paling anyar saka Patriot PAC-3 wis dikembangaké njupuk menyang akun teknologi digunakake ing C300, lan C300 bisa nyegat target kayata rudal Iskander. Kajaba iku, Amerika Serikat, bebarengan karo Israel, saiki ngembangake sistem pertahanan rudal anyar sing bakal nduweni karakteristik kinerja sing luwih dhuwur tinimbang Patriot.
    1. wuh wuh
      wuh wuh 8 September 2015 14:25
      +2
      Israel saiki lagi diuji
      Sistem sling David. Dheweke diasah kanggo nyegat BR
      jarak cendhak 100-500 km, mabur datar,
      ing sisih tengah lintasan. Interception kanthi serangan langsung -
      tendangan kinetik.
      Sling David ora dirancang kanggo nyegat Iskander,
      lan kanggo nyegat rudal balistik Iran kaliber 300 (kira-kira) mm, diwenehake
      Iran menyang Libanon kanggo ngatur Hizbullah.
      Rudal ABM digunakake kanggo nyegat rudal Scud sing luwih gedhe
      Hetz.
      digambarke: sling David ing pesawat
  31. Volga Cossack Kab
    Volga Cossack Kab 8 September 2015 14:09
    0
    Artikel kasebut pancen nyenengake nyawaku - matur nuwun!
  32. Komentar wis dibusak.
  33. rBo3qb
    rBo3qb 8 September 2015 14:39
    +2
    Kutipan saka: sneg6680
    Lan Yeltsin ngombe adoh ora mung Rusia nanging uga negara liyane

    bab wong mati iku apik utawa ora kabeh (nanging WMO iki luwih pantes)
  34. Persifal
    Persifal 8 September 2015 18:07
    0
    Aku wis ndeleng akeh artikel babagan Patriot. Apa dheweke nulis manawa luwih elek tinimbang S-300, banjur luwih murah tinimbang S-400, banjur Iskander bakal nyuwek. Mesthine iki kabeh bener. Mung mbandhingake kaya ngono ora ana gunane. Aku uga kaget karo iklan kita saka macem-macem sistem, kanthi tambahan "Unparalleled in the world." Kabeh iki caper. Serius, aku ora mangu-mangu kemampuan senjata kita. Nanging ing endi wae ana "Nanging". Contone, roket SM-3 https://ru.wikipedia.org/wiki/SM-3
    Sistem S-500 "Unparalleled" kita sing janji, sing "Mungkin" bakal nembak malah satelit, 3 taun ing mburi SM-15. Iki uga ora kudu dilalekake. Kaya sing diucapake, "Musuh ora turu."
    Aku mikir yen sistem kita ora bisa dibandhingake karo Patriot.
    1. Sivan
      Sivan 9 September 2015 16:58
      0
      Aku setuju karo sampeyan sing gething iku mbebayani, lan iku kudu dibandhingake ora karo Patriot, nanging, contone, karo THAAD.

      Nanging, aku ora yakin manawa S-500 sacara teknis kalah karo SM-3. Kemampuan sampeyan kanggo netepake karakteristik kinerja sistem sing diklasifikasikake (telepati?) pantes dihormati nglirik
      1. Persifal
        Persifal 9 September 2015 17:37
        +1
        Aku mung ngandelake fakta sing kasedhiya kanggo umum. SM-3 wis nembak mudhun satelit lan hulu ledak rudal balistik ing awal 2000-an. Roket iki cilik banget, bobote kira-kira siji ton utawa kurang. Jarak sing diumumake yaiku 500 km lan dhuwure 250. Lan sampeyan kudu percaya karo karakteristik kinerja kasebut, amarga roket kasebut nuduhake ing praktik. Roket kasebut jelas banget berteknologi tinggi. Contone, unit roket ing saindenging jagad duwe 3 tahapan. Ing syarat-syarat kinerja, iku luwih saka 3 kaping luwih saka rudal S-300, nalika iku 30-40% luwih entheng (minangka asil, kurang). Nanging rega $ 12-24 yuta mung unrealistic.
        Ing sisih liya, S-500 kita ora bakal ditampa kanthi cepet. Ing sawetara cara bakal luwih apik. Aku paling ing kamungkinan saka mencet warheads. Nanging yen sampeyan njagong miturut karakteristik kinerja sing diumumake, banjur S-500 kira-kira cocog karo sistem rudal SM-3. Bentenipun mung jurang, 15 taun, antarane sistem iki ...
        1. frost656
          frost656 9 September 2015 22:50
          0
          Aku setuju banget karo sampeyan! Paling kamungkinan, prabédan mung ing rega., nanging diwenehi kemajuan saka lag, SM3 padha ora bakal keno rauh .... Lan aku ora yakin sing kita bakal maneh nyoba kanggo nyekel wong., malah sawise nampa C- 500 kanggo layanan.
  35. Komentar wis dibusak.
  36. romashki74
    romashki74 9 September 2015 12:34
    0
    "Buletin Mordovia" kaya biasane, aturan !!!
  37. frost656
    frost656 9 September 2015 22:42
    0
    Sapa sing ngerti sethithik babagan senjata ... OTK "Iskander" - sawetara nganti 500 km ... teknologi siluman, maneuvering ing kabeh sektor penerbangan., Lan carane "kapak" versi blok3 beda, aku ora ngomong babagan biok4 .... mung siji - ing Inggris padha ana akeh .. karo sawetara 1600 km Lan sing teka munggah karo idea sing sistem kita ndeleng lan numpes low-fly, target maneuvering, nanging dudu manca? Sanajan ora kabeh ... nanging kita mung duwe 2 divisi -, lan luwih saka sistem pertahanan udara ing Eropa.


    a