Kontrol Wong akeh: Senjata Non-Mati kanggo Nggoleki Momen sing Tengen

5

Personel Angkatan Darat AS nginstal sistem jaringan M7 Spider. Direktorat Gabungan kanggo Senjata Non-Lethal ngembangake varian saka M7 Spider, ing ngendi aktuator non-mati bisa, contone, stun utawa granat karo bal karet.

Teknologi sing ora bisa nyebabake nyebabake pengaruhe ing kabeh spektrum operasi militer. Coba sistem sing ana lan janjeni ing wilayah iki.

Pasukan militèr modern samesthine bakal nindakake operasi kompleks saka kabeh jinis, saka bantuan kamanungsan lan bencana, operasi njaga perdamaian lan njaga perdamaian nganti operasi tempur skala penuh.

Pasukan darat, utamane, tambah akeh ngadhepi mungsuh non-negara sing asimetris kayata pemberontak terorganisir lan kelompok teroris - entitas amorf sing umume ora duwe akses menyang latihan gegaman lan pertempuran modern, nanging nyingkiri cara perang tradisional, paksaan penduduk sipil utawa panggunaan. dhukungan, nyamar ing antarane dheweke, lan uga nggunakake karusakan kanggo urip lan properti sing ngiringi operasi militer minangka propaganda lan informasi. gaman. Kajaba iku, populasi sipil dhewe bisa dadi musuhan, disenfranchised lan pitakonan anané intervensionis ing lemah.

Kasunyatan operasional modern iki katon luwih elek. Contone, Pusat Riset Senjata Angkatan Darat AS (RRC) nganakake survey ing 2014 ing antarane prajurit 314 sing bubar melu operasi militer. Pitung puluh persen responden ujar manawa unit kasebut ana ing kahanan sing perlu kanggo ngontrol prilaku akeh warga sipil kanthi ukuran 20 nganti 200 wong. Nanging, sing paling akeh yaiku luwih saka 1000 wong. 84% saka responden ngakoni yen ing paling kasus saka jenis iki, nalika ngleksanani kontrol liwat akeh wong, minangka aturan, nomer sing ana platoon utawa malah kurang.

Akal sehat lan doktrin konvensional mratelakake yen militer, nalika operasi ing kahanan kasebut, kudu netepi prinsip kekuwatan minimal lan nggunakake kekuwatan sing cocog karo gedhene ancaman kasebut. Nanging, ing laku, nglamar respon diukur kuwi utamané masalah nalika pasukan melu biasane bersenjata karo gaman sing wis matèni minangka standar. Ing tembung liya, prajurit rata-rata ngalami tekanan sing kuat kanggo nanggapi, ing antarane rong intimidasi lan pembalasan bersenjata.

Akibaté, kanggo ngisi longkangan antarane "mbengok" lan "menembak", senjata lan liya-liyane sing gegandhengan dikembangaké sing bisa kanggo ngirim efek sabenere non-mati, kang bakal ngidini militèr kanggo nanggepi kahanan ganti ing a cara imbang.


Senjata pneumatik FN 303 saka FN Herstal bisa netralake target ing jarak sing cedhak

Definisi senjata non-mati

Senjata non-mati utawa senjata non-mati (NLMs) nyakup macem-macem teknologi. Departemen Pertahanan AS nyedhiyakake definisi DMD dhewe: "senjata, piranti, lan amunisi sing dirancang langsung lan utamane digunakake kanggo langsung mateni obyek utawa materi biologis sing dimaksudake nalika nyilikake asil sing bisa nyebabake, gawe piala sing ora bisa dibatalake kanggo target urip, lan karusakan sing ora dikarepake. menyang properti ing zona utawa kahanan cahya. Konsep OND nuduhake kebalikan saka impact ing wong lan properti materi.

Kelly Hughes, juru bicara Direktorat Senjata Non-Lethal Bersama (JNLWD) Departemen Pertahanan, struktur pendanaan lan manajemen riset lan pangembangan utama militer, Kelly Hughes, ujar manawa NLWP (Program Senjata Non-Lethal) ngidini militer AS diwenehake. kanthi sistem eskalasi sing disebut, sing dirancang kanggo digunakake kanggo tenaga kerja lan materiel. NLWP duwe anggaran taunan kira-kira $140 yuta.

"OND dirancang lan digunakake kanggo nggayuh tujuan militèr kanthi minimal nyawa utawa karusakan kanggo properti lan materi," terus Hughes. "OND uga bisa mbantu njlentrehake maksud lawan."

Minangka bagéan saka program NLWP, 14 jinis OND wis kasil dilebokake ing layanan kanggo nglawan tenaga kerja. Dhaptar kalebu piranti akustik, amunisi non-mati, lan piranti blinding optik. Uga, limang jinis OND disebarake, dirancang kanggo ngilangi mobilitas utawa rusak saka mobilitas kendaraan, uga karusakan saka bagean materi.

Salah sawijining alat sing fleksibel yaiku FN Herstal FN 103 peluncur granat non-mati, sing digunakake kanggo nyedhiyakake macem-macem jinis tugas, kalebu penyebaran massa, operasi pertahanan lan nyerang, lan nglindhungi pasukane. Peluncur granat pneumatik FN 303 dirancang kanggo ngrusak wong ing jarak 50 meter kanthi nggunakake proyektil plastik berbulu 18 mm sing ngemot macem-macem biaya, contone, kanggo nyebabake ciloko tumpul, kanthi cat tandha (jambon sing bisa dicuci, kuning ora bisa dirusak) lan kanthi iritasi cair kayata. minangka pepper Oleoresin Capsicum gas.

FN 303 nduweni dawa sakabèhé 740 mm, bobote 2,7 kg karo majalah 15-babak sing dimuat kanthi lengkap lan tank udara sing dikompres, sing terakhir dirating kanggo 100 babak. Miturut buku pedoman IHS Jane Police and Homeland Security Equipment, sawetara fitur utama FN 303 yaiku: akurasi dhuwur lan gampang digunakake, ora ngasilake lampu kilat utawa mundur, meh bisu, sing nyuda kemungkinan panik wong akeh. sing dumadi nalika nembak senjata konvensional. Sistem kasebut uga bisa nggayuh target ing jarak sing cendhak banget, kanthi jarak aman minimal siji meter.

Ana NPM anti-personil liyane sing kasedhiya ing pasar, kayata 40 mm amunisi non-mati, sing cocok kanggo diperlokaké saka 40 mm M203 underbarrel grenade launcher. Minangka alat tambahan taktik M203 ngidini operator kanggo nanggapi loro lethally, karo bedhil serbu dhewe lan granat dhuwur-mbledhos, lan non-mati, contone, karo amunisi kayata peluru karet, peluru traumatik lan macem-macem jinis gas.

Nanging, kapentingan sing saya tambah ing ONM uga nyebabake munculna peluncur granat non-mati khusus sing dikembangake dening macem-macem perusahaan ing taun-taun pungkasan.

Contone, pabrikan peralatan militer lan sistem perusahaan Afrika Kidul - Rippel Effect wis nyakup kapabilitas non-mati ing versi paling anyar saka XRGL40 extended-range repeating 40-mm grenade launcher. Kepala Eksekutif Fritz Visser ujar ing wawancara April 2015 manawa perusahaan kudu ngrampungake sawetara masalah teknis kanggo entuk fungsi anyar.

"Peluncur granat bola-bali nggunakake tekanan sing digawe saka amunisi ninggalake ruang pangisi daya (silinder ing kasus kita) kanggo mbaleni siklus lan nyiapake silinder kanggo proyektil sabanjure. Supaya peluncur granat bisa digunakake ing mode semi-otomatis, tekanan sing cukup dibutuhake. Iki ora masalah karo projectiles 40mm mateni, nanging masalah ketok karo amunisi non-mati modern. Masalahe yaiku kanggo ngluncurake granat ing mode semi-otomatis, kanthi tembung liya, ngobong proyektil sabanjure kanthi cepet nalika sampeyan narik pemicu. Produsen wis nyoba ngatasi masalah iki kanthi nggunakake bedhil sing diisi ulang kanthi gerakan bola-bali utawa nambahake silinder gas kaya bedhil paintball. Kita wis ngrampungake masalah kasebut karo Piranti Tekanan Port Variabel [VPPD] eksklusif, sing ngidini kita nggunakake tekanan gas ing port gas kanggo nindakake siklus amunisi non-mati 2,4 bar sing sithik banget, uga siklus amunisi mateni 30 bar. tanpa - utawa owah-owahan ing desain peluncur granat.

Perusahaan uga wis ngembangake seri paling anyar saka RLL Less Lethal non-nyebabake peluncur granat multi-ditembak, sing kasedhiya ing konfigurasi 37/38mm kanggo penegak hukum lan pasukan keamanan tanah air lan ing konfigurasi 40mm kanggo militer. Sistem RLL, dirilis ing awal 2015, dawane 780 mm karo saham mbukak lan bobote 3,7 kg.

"We are ing tataran pra-produksi ngembangaken dhewe specialized senjata non-mati ing 40 mm lan 37/38 mm kaliber," ngandika Visser. Peluncur granat iki siklus mekanis lan mulane bisa siklus semi-otomatis nganggo amunisi sing ora bisa mateni, preduli saka tekanan.

Kontrol Wong akeh: Senjata Non-Mati kanggo Nggoleki Momen sing Tengen

Sistem peluncuran tabung non-mati Venom disebarake ing sawetara unit Korps Marinir. Sistem kasebut dipasang ing kendaraan taktis sing entheng


Rippel Effect saka Afrika Kidul wis ngembangake peluncur granat multi-shot anyar khusus kanggo amunisi non-mati kaliber 37/38 mm lan 40 mm.

Ngganti tambang

Program NLWP uga ngembangake versi sistem karusakan jaringan M7 Spider sing ora bisa nyebabake, sing saiki lagi dilayani karo Angkatan Darat AS. Sistem M7 wiwitane digawe dening Textron Defense Systems lan AlliantTechsystems (ATK) minangka bagéan saka program kanggo ngembangake alternatif kanggo tambang anti-personil.

Miturut kantor konduksi NLWP, varian sing ora bisa nyebabake Spider bakal ngasilake efek cahya lan swara, uga bisa nyebabake trauma tumpul kanthi ngluncurake granat bal karet lan stun. Operator uga duwe kemampuan kanggo mateni sistem utawa ngaktifake mode ngrusak dhewe. Baterei sing bisa diganti supaya sistem bisa mlaku kira-kira 30 dina.

Sistem sing dipasang kanthi manual kasusun saka stasiun remot kontrol sing bisa ngontrol nganti 63 unit kontrol amunisi (MCU). Dioperasikake kanthi jarak luwih saka 1000 meter liwat jaringan nirkabel utawa sacara lokal kanthi sensor tegangan kabel sing dipasang ing stasiun kontrol. MCU minangka peluncur kanthi enem proyektil sing ora bisa nyebabake, sing saben kalebu sektor 60 ° kanggo jangkoan kabeh sudut kanthi radius nganti 10 meter saka lokasi penyebaran unit. NLWP nemtokake jarak aman minimal 5 meter.

Saliyane OND portabel, sawetara sistem sing diinstal ing mesin uga katon. Contone, Korps Marinir AS wis sukses masang sistem peluncuran tabung Venom NL/TLMS (Non-Lethal/Tube-Launched Munition System) sing dikembangake dening Combined Systems Inc.

Venom NL / TLMS dirancang kanggo dipasang ing modul tempur lan gaman kanggo kendaraan kayata Mine-Resistant Ambush Protected (MRAP) lan High-Mobility Multipurpose Wheeled Vehicles (HMMWV). Sistem iki kasusun saka 30 disposable 3x10 tabung smoothbore disusun ing ngarepke tetep 10 °, 20 ° lan 30 °. Venom NL / TLMS bisa nyebarake macem-macem amunisi non-mati 38mm nganti jarak maksimal 100 meter.

Miturut perusahaan, sistem kasebut ukurane 49x38x26 cm lan bobote 15 kg. Iki uga kompatibel karo sawetara sistem kontrol geni nggunakake algoritma kontrol basis IP kanggo pemicu kabel lan nirkabel saka cartridges individu utawa tembak urutan. Korps Marinir ngumumake ing Agustus 2014 yen sistem kasebut disebarake menyang sawetara unit, kalebu Batalyon Ekspedisi II lan III, Komando Kelompok Marinir, lan unit cadangan.

Bengok lan bebaya

"Infantrymen mbutuhake sistem sing bisa nelpon lan ngelingake saka kadohan," ujare Anita Tate, Kepala Purchasing lan Logistik ing Venom NL / TLMS. "Iki minangka sistem sing aman banget lan gampang digunakake sing bakal ngidini infantri mbela pamblokiran dalan supaya luwih ngerti maksud saka kendaraan sing nyedhaki."

Korps uga nimbang sistem liyane sing dipasang ing kendaraan miturut program kasebut, sing ditunjuk MPM-NLWS (Mission Payload Module-Non-Lethal Weapons System). Program saiki yaiku ngembangake sistem peluncuran tabung portabel anyar sing bisa ngasilake macem-macem efek non-mati sing selektif lan skalabel kanggo manungsa, kalebu gangguan pendengaran lan visual, lan pemanasan termal. Tujuan utama program kasebut, sing saiki ana ing tahap pangembangan desain lan pra-produksi, yaiku nyedhiyakake pasukan kanthi sistem sing ngluwihi sistem ONM portabel sing ana ing babagan jangkauan, jangkoan, durasi paparan lan tingkat geni. .

"MPM-NLWS bakal ngidini komandan tempur kanggo nyebarake kapabilitas non-mati ing kabeh spektrum eskalasi pasukan saka peringatan dini kanggo dispersal lan penindasan non-mati, saéngga, bakal nambah kemampuan komandan kanggo nanggapi ancaman kanthi tepat," juru wicoro Corps ngandika. Dheweke uga nambahake manawa versi pisanan MPM-NLWS kemungkinan bakal dipasang ing jip HMMWV, sanajan pilihan ing ngisor iki bisa uga kompatibel karo kendaraan taktis liyane, kayata kendaraan taktis ringan JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) lan MTVR ( Sedheng) kendaraan militer tugas menengah Penggantian Kendaraan Taktis), kendaraan sing dikontrol jarak jauh lan kapal permukaan adhedhasar tanah.


Dinamika Umum wis ngembangake sistem peluncur granat 66mm Medusa, sing dievaluasi kanggo netepi syarat Korps Marinir kanggo sistem senjata sing ora bisa nyebabake HMMWV lan panggantos ing mangsa ngarep.



Ing China Airshow 2014, NORINCO nuduhake stasiun senjata Safeguard sing dikontrol kanthi jarak jauh. Dilengkapi macem-macem senjata sing bisa nyebabake lan ora bisa nyebabake, kayata senapan mesin, peluncur granat otomatis 35mm, piranti akustik, lan piranti blinding.

Kandidat utama kanggo program MPM-NLWS yaiku sistem penindasan Medusa sing ora bisa nyebabake sing dikembangake dening General Dynamics Ordnance and Tactical Systems (GD-OTS). Medusa nduweni unit kontrol geni terpadu, laser rangefinder lan peluncur granat 66mm rotary kembar kanthi jarak 30 nganti 250 meter. Miturut perusahaan, kesalahan spherical kemungkinan yaiku 0,8 meter ing 30 meter, 2,5 meter ing 90 meter lan 4 meter ing 150 meter. Granat sing dikembangake kanthi podo karo peluncur bisa diprogram kanggo njupuk ing jarak sing ditemtokake dening operator supaya bisa nyedhiyakake tingkat pengaruh sing beda ing target.

Kontrak kanggo produksi awal samesthine bakal disetujoni ing awal 2017, komisi awal ing 2018, lan entri skala lengkap menyang pasukan ing 2019. Direncanakake tuku nganti 312 sistem kasebut.

Kajaba iku, minangka wakil saka GD-OTS ngandika ing April 2015, iku makarya rapet karo Pusat Riset Persenjataan kanggo nggabungake varian Medusa menyang Objective Gunner Protection Kit (OGPK) kanggo bisa digunakake ing kendaraan militer canggih. "Tentara AS mbutuhake sistem eskalasi pasukan kanggo kabeh kendaraan lan Medusa minangka calon sing apik kanggo ngisi kabutuhan kasebut."

Ing taun-taun pungkasan, kapabilitas non-nyebabake uga nemokake cara menyang sawetara modul senjata sing dikontrol saka jarak jauh; contone punika baris M151 Protector modul dikembangaké dening Kongsberg Protech Systems. Platform Protector sing stabil kanthi arsitektur modular ngidini operator milih set sensor lan gaman kanggo kabutuhan tartamtu. Miturut buku pegangan Land Warfare Platforms IHS Jane, sistem Protector khas kasusun saka kamera CCD Rheinmetall Vingeye dina kanthi sudut pandang 45 ° lan zoom optik x30, uga kamera pencitraan termal Thales Thermal Imaging Module (TIM). Sistem iki bisa rotasi 360° lan sudut vertikal saka -20° nganti +60°.

Kongsberg Protech Systems nawakake macem-macem opsi sensor kalebu kamera infrared digawe adhem / uncooled, werna utawa ireng lan putih kamera CCD awan, laser rangefinders mripat-aman lan penunjuk infrared. Gunung universal Rheinmetall ngidini masang macem-macem gaman kalebu bedhil serbu 5,56mm M249, 7,62mm M240B, 12,7mm M2 lan 40mm Mk 19 peluncur granat otomatis.

Perusahaan uga wis ngembangake varian sing dirancang khusus kanggo nyukupi kabutuhan saka macem-macem operasi non-mati, kalebu bencana kamanungsan lan alam, njaga perdamaian, lan penegakan perdamaian. Model Non-Lethal Effector nduweni macem-macem pencegah, kalebu dazzlers optik kanggo cacat visual, kayata laser ijo veiling lan sorotan cahya putih sing kuat, uga piranti akustik jarak adoh kanggo nyiarake bebaya sing direkam utawa diucapake. Kluster granat stun 40mm utawa 66mm minangka pilihan pungkasan kanggo ngeling-eling potensial penyusup, sanajan persenjataan utama njamin operator kasebut bisa nggunakake kekuwatan sing bisa nyebabake.



Modul Protector, saliyane senjata mateni, bisa nampa macem-macem piranti akustik lan dazzlers laser.

Sistem sing padha ditrapake ing formasi militer lan paramiliter China. Contone, ing pertunjukan udara Airshow China 2014 ing kutha Zhuhai, China North Industries Corporation (NORINCO) pisanan nuduhake modul tempur Safeguard, sing digawe kanggo tugas anti-teroris lan njaga perdamaian lan bisa nggunakake non -senjata mateni lan mateni.

Modul Safeguard duweni lampu sorot buta laser-dioda sing terintegrasi lan piranti akustik jarak jauh sing bisa ngganggu akeh wong bebarengan kanthi radiasi arah sing kuat, uga gelombang swara sing nyebabake rasa nyeri. Kajaba iku, mast teleskopik kanthi piranti optoelektronik ngidini operator ngawasi target ing atap bangunan, lan liya-liyane, uga ngawasi kabeh kahanan ing cedhak mesin. Kapabilitas sistem non-nyebabake ditambah dening rong klompok enem peluncur granat kumelun, sing cukup dingerteni, saliyane layar kumelun sing nyata, bisa nggawe awan gas luh.

Yen kahanan saya tambah parah, saliyane resolusi sing tentrem, operator Safeguard bisa nggunakake cara sing bisa nyebabake, yaiku peluncur granat otomatis 35-mm QLZ04 kanthi feed sabuk. Ora dingerteni manawa amunisi khusus dikembangake, nanging jelas yen QLZ04, sing luwih anyar tinimbang peluncur granat QLZ8 7, bisa ngobong granat fragmentasi dhuwur-mbledhos DFS87-35 kanthi radius mateni nganti 12 meter. lan DFJ87-35 waja-tindik grenade dhuwur-mbledhos karo seng nembus saka baja kekandelan waja nganti 80 mm gumantung ing amba saka patemon lan fragmentasi impact ing paling 5 meter. Peluncur granat anyar uga kompatibel karo granat 35mm liyane kayata incendiary DFR87, incendiary fragmentasi DFN87 lan granat asap DFD87. Senapan mesin "kaliber cilik" coaxial nyedhiyakake impact mateni tambahan.

A juru wicoro NORINCO bilih opsi gegaman, gumantung ing syarat customer, kalebu 5,56 mm, 5,8 mm lan 7,62 mm senjata, nyaranke sing modul Safeguard nampa ijin ekspor, sanajan dheweke nolak kanggo nemtokake lan jeneng pelanggan manca. Nanging, dheweke negesake manawa sistem kasebut ana ing layanan karo tentara Cina lan paramiliter (kemungkinan polisi militer).


Direktorat Senjata Non-Lethal Gabungan terus ngembangake sistem kontainer Active Denial System 2. Sistem ADS 2 nggunakake energi gelombang milimeter 95 GHz, sing nyebabake rasa ora nyaman sing abot nanging sauntara kanggo target, meksa dheweke tetep ing njaba zona sing dilindhungi.

Perkembangan janjeni

Teknologi energi sing diarahake uga menehi janji kanggo sistem sing ora bisa nyebabake. Program Senjata Non-Lethal saiki lagi digunakake kanggo nemokake teknologi energi sing diarahake sing bisa mungkasi wong ing jarak sing adoh kanthi resiko ciloko lan karusakan cagaran minimal, ujare Hughes. Teknologi saiki nggunakake gyrotron tabung vakum daya dhuwur kanggo ngasilake energi gelombang milimeter ing 95 GHz ing area target 1,5 meter lan jarak maksimal 1000 meter.

Paling ora rong sistem kerja wis dikembangake, Active Denial System (ADS) 1 lan ADS 2, sing digunakake kanggo demonstrasi lan penyebaran.

"Program iki ngembangake sistem ADS 1 dadi platform seluler sing luwih kuat lan bisa nyukupi kabutuhan penyebaran utawa demonstrasi. Program kasebut uga ngembangake versi wadah ADS 2, sing cocog kanggo panyebaran operasional. Sawise nampa panjalukan saka pelanggan, direncanakake kanggo nyebarake sistem kasebut, nglatih operator lan menehi dhukungan teknis ing situs kasebut, "ujare Hughes.

Dheweke nambahake manawa Kantor Senjata Non-Lethal lan SIC of Arms bebarengan ngembangake sistem interdiksi aktif generasi sabanjure sing bakal nggunakake teknologi semikonduktor, sing duweni potensi ngidini sistem sing luwih entheng, luwih cilik, murah lan luwih cepet.

"Teknologi semikonduktor duweni potensi kanggo nggawe sistem intersepsi aktif jarak cendhak (100 meter) lan titik penargetan sing luwih cilik (0,5 meter) sing ukurane lan bobote suda sacara signifikan dibandhingake karo sistem jarak jauh saiki sing ngasilake titik target gedhe. Nalika nggunakake sumber daya gallium nitride kanggo ngasilake gelombang milimeter 95 GHz, sistem semikonduktor bisa digunakake minangka sistem "add-on" sing digabungake menyang platform anyar utawa sing wis ana.

Perusahaan China Poly Technologies nuduhake ing Airshow China 2014 sistem kontrol kerusuhan WB-1 sing ora bisa mateni. Prinsip kasebut padha karo sistem ADS Amerika. WB-1 ngasilake gelombang milimeter kanggo panas molekul banyu ing sangisore kulit, nyebabake nyeri sing kuat nanging sementara. Ing Nopember 2014, perusahaan kasebut nyatakake yen sistem kasebut, gumantung saka daya sing kasedhiya, duweni potensi jarak maksimal siji kilometer. Senadyan persepsi sing nyebar ing bidang politik lan militer manawa operasi keamanan lan stabilitas ing mangsa ngarep dadi sawetara bentuk intervensi sing disenengi, aplikasi utama DMD dening angkatan bersenjata durung ditampilake. Argumentasi sing didokumentasikake kanthi apik nuduhake manawa ONM ora cocog kanggo ruang operasional modern, ing ngendi pasukan sing bisa mateni kudu entuk respon sing cocog. Kajaba iku, anggepan sing wis suwe babagan efek negatif OND ing anatomi manungsa tetep ana.

Mulane, pangerten akurat babagan efektifitas lan risiko ciloko dumunung ing jantung meh kabeh proyek kanggo ngembangake lan nyebarake kapabilitas non-mati kanggo militer AS. Miturut Lt. Col. Scott McKim, kepala riset impact manungsa ing JNLWD, program senjata non-nyebabake koordinasi upaya riset iki, nggunakake ahli ing lapangan saindhenging proses pembangunan, asil ing panyebaran kapabilitas non-nyebabake karo uga. - resiko ngerti.

"Babagan saka proses pangembangan kanggo senjata sing ora bisa mateni yaiku nggambarake dampak manungsa, saka segi efektivitas lan risiko sistem," ujare McKim, kanthi nyatakake yen panuntun dhumateng proses iki ditetepake ing Instruksi Departemen Pertahanan AS 3200.19. Deskripsi pengaruh senjata non-mati ing manungsa.

"Proses iki njamin pangembangan lan panyebaran kemampuan senjata non-mati sing nyukupi kabutuhan prajurit lan menehi kapercayan babagan efektifitas lan pangerten babagan risiko kasebut. Kawruh babagan dampak senjata sing ora bisa nyebabake manungsa, bebarengan karo informasi babagan pangembangan taktik lan cara panggunaan, uga latihan kanggo nangani, bisa mbantu para komandan tempur supaya ora ana kesalahan sing ora bisa didandani.

komentar

Sanajan bisa ditrapake ing macem-macem kahanan sing bisa ditindakake dening militèr ing lingkungan pertempuran, ora mungkin ONM bakal ngganti kekuwatan pasukan sing bisa nyebabake ing konflik tartamtu.

Nanging, panggunaan BMD sing bener minangka kemampuan tambahan utawa tambahan bebarengan karo senjata mateni bakal ngidini militer nanggapi kanthi akurat babagan acara sing kedadeyan ing sacedhake, kanthi prospek nyuda karusakan agunan kanggo wong lan properti.

Emphasis diselehake ing nggunakake cocok saka gaman non-mati, amarga nyalahi panggunaan bisa nyebabake ciloko serius utawa malah pati.

Bahan sing digunakake:
www.janes.com
www.textronsystems.com
www.fnherstal.com
www.rippeleffect.co.za
www.combinedsystems.com
www.norinco.com
www.kongsberg.com
www.poly.com.cn
www.wikipedia.org
ru.wikipedia.org
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    16 September 2015
    Matur nuwun kanggo artikel! "... kanggo ngisi celah ing antarane" bengok-bengok "lan "menembak", senjata lan alat sing gegandhengan dikembangake sing bisa menehi dampak sing ora bisa nyebabake ..."
    kanggo comrades nyokong legalization saka senjata api short-barreled, dilema saka aplikasi njedhul terus supaya aku wong kanggo bundhas efektif.
  2. 0
    16 September 2015
    IMHO: Panganggone istilah SENJATA kanthi andharan NON-LETHAL (non-mati) iku saka ala. Iku kaya ngomong, "Dheweke bersenjata, nanging ora mbebayani." Kabeh sing bisa mateni mung senjata.
    1. +3
      16 September 2015
      Kutipan saka: atos_kin
      IMHO: Panganggone istilah SENJATA kanthi andharan NON-LETHAL (non-mati) iku saka ala. Iku kaya ngomong, "Dheweke bersenjata, nanging ora mbebayani." Kabeh sing bisa mateni mung senjata.
    2. 0
      16 September 2015
      Kancaku ngerti 40 cara kanggo mateni kanthi pertandhingan. Cocog dudu dolanan! Dadi, apa sing kudu ditindakake kanggo pertandhingan ROHA?
  3. +2
    16 September 2015
    Senjata iku lan bakal dadi gaman, nandhang tatu sing padha ing mripat lan iku, lan ing kene ciloko serius lan korban ora bisa dihindari, saliyane, wong saiki wis melek lan bakal cepet nemokake oposisi (sumbat kuping, headphone, kacamata srengenge kanthi nutupi pangilon, sandhangan termenung lan cepet berkembang countermeasures mirah, lan aku wis prospek serius kanggo nguripake grenade ing pneumatics, Aku wonder apa kita duwe?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"