SAM "Strela-10MN" mlebu layanan karo tatanan saka Angkatan Udara

53
Layanan pers Kementerian Pertahanan nglaporake manawa formasi Distrik Militer Wétan wis nampa sawetara sistem rudal anti-pesawat Strela-10MN. Badan Informasi TASS nyathet statement dening wakil departemen informasi departemen pertahanan utama negara:

Luwih saka rolas kendaraan tempur mlebu layanan kanthi formasi bedhil bermotor saka Angkatan Udara sing dipasang ing Wilayah Primorsky.


SAM "Strela-10MN" mlebu layanan karo tatanan saka Angkatan Udara


Huruf "H" kanthi jeneng sistem pertahanan udara Strela-10MN nuduhake kemungkinan efektif wengi panelusuran sektor otonom lan deteksi target. Sistem rudal anti-pesawat digunakake kanggo nutupi formasi militer saka target udara. Obyek kasebut bisa uga ora mung pesawat, nanging uga kendaraan udara tanpa awak sing nindakake pengintaian lan mabur ing papan sing dhuwur banget. Strela-10MN uga efektif nglawan target udara nyilem.

Strela-10MN minangka upgrade sistem rudal anti-pesawat Strela-10M. Komplek Strela-10M diadopsi dening USSR ing taun 1979.

Zona serangan saka target "Strela-10MN" ing dhuwur saka 25 m kanggo 5 km. Kacepetan mabur rudal sing dipandu anti-pesawat kira-kira 520 m/s. Kacepetan kompleks ing dalan gedhe tekan 60 km / jam. SAM "Strela-10MN" bisa ngatasi alangan banyu.
  • http://function.mil.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

53 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    16 September 2015
    "Huruf" H "ing jeneng sistem pertahanan udara Strela-10MN nuduhake kemungkinan panelusuran wengi sing efektif lan deteksi target."

    Apa radar ora bisa ndeteksi target ing wayah wengi sadurunge? Apa peteng lan sampeyan ora bisa ndeleng apa-apa? Utawa turu? nglirik


    Utawa padha mung sijine piranti wengi sesanti ing saluran optik?
    1. + 26
      16 September 2015
      Kayane ora ana radar ing Strela, ana rudal karo pencari termal, saluran optik, pencari jarak radio - lan kabeh.
      1. + 30
        16 September 2015
        Sing luwih gampang - luwih apik, luwih sithik kemungkinan gagal (yen ana). Lan tema sistem pertahanan udara kanthi jero berkembang, lan pancen bener.

        P.S. Sadurungé, ing salah sawijining cabang, dheweke nulis manawa ing sawetara taun sistem pertahanan udara kita bakal bisa nahan sistem Amerika saka serangan non-nuklir global - maneh, padha dibatalake. Lan warta iki mung nguatake aku ing pendapat iki.
        1. + 10
          16 September 2015
          bakal bisa nahan sistem Amerika saka serangan non-nuklir global disarming


          Serangan kuwi bisa, contone, dening kabeh negara kang Siprus. Amerika Serikat, sanajan bebarengan karo NATO, ora bisa ngembangake kapadhetan geni kasebut. Siji persiapan kanggo iki bisa ngoper para diplomat kanggo ngandhani mungsuh babagan kemungkinan serangan nuklir pencegahan. Apa banjur? Bakal padha nyoba luck? Utawa maneuver karo pasuryan formidable?

          Pertahanan udara, iki apik, iki minangka salah sawijining kertu tromp ing dek.
          1. +5
            16 September 2015
            Quote: Asadullah
            Pertahanan udara, iki apik, iki minangka salah sawijining kertu tromp ing dek.

            Lan Pasukan Rudal Strategis - Ace of Trumps.
            1. +3
              17 September 2015
              Aku tormented dening mamang samar.
              Apa pancene perlu kanggo ngowahi mesin iki?
              Dasar MTLB, sing dianggep lungse.
              Zona serangan rudal cilik banget, bisa dibandhingake karo MANPADS. Kacepetan uga ora apik.
              Ora saingan karo TOR utawa Shell.

              Rudal, kanthi kapisah, bakal dadi bagian saka modul tempur liyane. Nanging kabeh mesin minangka kabèh?
              1. +9
                17 September 2015
                Aku bakal mangsuli. Ana akeh panah ing pasukan, lan supaya ora ngilangi, kita mutusake kanggo nganyarke. Murah lan nyenengake, yaiku murah lan kesederhanaan kompleks iki sing tetep tetep. hi
                1. +3
                  17 September 2015
                  Kutipan saka Magic Archer
                  Aku bakal mangsuli. Ana akeh panah ing pasukan, lan supaya ora ngilangi, kita mutusake kanggo nganyarke. Murah lan nyenengake, yaiku murah lan kesederhanaan kompleks iki sing tetep tetep.

                  "Panah", Nanging, kaya "Os", ana tenan luwih. Nanging saliyane modernisasi sistem pertahanan udara, perlu kanggo ndandani lan modernisasi misil. Nanging kanthi iki, durung kabeh lancar.
                  1. +1
                    17 September 2015
                    Tawon lagi dicopot.Lan apa biyen. Ora suwe iki ana artikel ing situs babagan modernisasi. Nanging sing aku ngerti, iki kanggo pelanggan asing. Torah minangka urutan gedhene sing luwih kuat lan ora suwe-suwe ana modifikasi anyar hi
                    Nulis. Babagan Wasps. Sawise dokumentasi lan komplek dhewe tekan Amerika Serikat, kita mandheg nganggep minangka sing utama. Mulane, Thor praktis ngusir dheweke saka tentara.
                    1. +3
                      17 September 2015
                      Kutipan saka Magic Archer
                      Tawon lagi dicopot.Lan apa biyen. Ora suwe iki ana artikel ing situs babagan modernisasi. Nanging sing aku ngerti, iki kanggo pelanggan asing. Torah minangka urutan gedhene sing luwih kuat lan ora suwe-suwe ana modifikasi anyar

                      "Urutan gedhene" kaping 10, mula ati-ati karo istilah matematika nglirik "Tawon" pancen mboko sithik, nanging ora amarga efisiensi sing sithik. Produksi lan produksi rudal kanggo dheweke mandheg ing pungkasan taun 80-an. Umume sistem pertahanan udara jinis iki duwe tingkat nyandhang kritis. Nanging paling kamungkinan ing 10 taun sabanjuré bakal tetep ing pasukan lan "ing panyimpenan".
                      Kutipan saka Magic Archer
                      Nulis. Babagan Wasps. Sawise dokumentasi lan komplek dhewe tekan Amerika Serikat, kita mandheg nganggep minangka sing utama. Mulane, Thor praktis ngusir dheweke saka tentara.

                      Ora mesthi ing cara sing ora Pangembangan sistem pertahanan udara Tor minangka sistem pertahanan udara resimen multi-saluran wiwit suwe sadurunge. Sayange, Thor sing luwih rumit lan larang diprodhuksi luwih murah tinimbang Wasp, lan ora ana sing bisa ngomong babagan panggantos lengkap. Kasunyatan bilih pangembangan produksi massal "Thor" bertepatan karo ambruk USSR.
            2. 0
              November 30 2015
              Lan Pasukan Rudal Strategis - Ace of Trumps.
              Lan Gusti Allah nglarang sampeyan entuk.
        2. +3
          16 September 2015
          Kutipan: Kent0001
          Sadurungé, ing salah sawijining cabang, dheweke nulis manawa ing sawetara taun sistem pertahanan udara kita bakal bisa nahan sistem Amerika saka serangan non-nuklir global - maneh, padha dibatalake. Lan warta iki mung nguatake aku ing pendapat iki.

          Sampeyan mikir ala kanggo pertahanan udara. Amerika duwe pendapat sing luwih apik babagan pertahanan kita, mung menehi 6000 operator kanggo nyegah pertahanan udara lan sisa ewu sing isih ana bakal dadi serangan global. Mung kanggo iki sampeyan kudu nyedhaki kabeh armada kasur ing wektu sing padha lan ora sok dong mirsani. Lan iki omong kosong.
          Nanging sampeyan bener, ing sawetara taun paus minke malah ora bakal bisa ngancem senjata nuklir.
        3. 0
          17 September 2015
          ing Pentagon, para jenderal wis nyatakake yen kita ngilangi kabeh obrolan informasi, mula pertahanan udara Rusia minangka sing paling kuat ing planet iki ...
      2. +8
        17 September 2015
        Kutipan saka CTABEP
        Kayane ora ana radar ing Strela, ana rudal karo pencari termal, saluran optik, pencari jarak radio - lan kabeh.

        Ora kaya mangkono, sawetara kendharaan kasebut dilengkapi pandeteksi arah radio pasif (komandan), sing ndeteksi pesawat kanthi radiasi sistem radio kasebut. panemu (9A35).

        Dibandhingake karo kompleks domestik liyane, "Strela-10" kanthi panggunaan sing tepat nduweni stabilitas pertempuran sing luwih gedhe (yen sampeyan ora nggunakake rangefinder), amarga. SAM duwe pencari pasif lan ora ana faktor radiasi radar sing ora bisa ditemokake.
      3. +2
        17 September 2015
        Kutipan saka CTABEP
        Kayane ora ana radar ing Strela, ana rudal karo pencari termal, saluran optik, pencari jarak radio - lan kabeh.

        Ing Strela-10, isih ana radar gelombang milimeter - kanggo nemtokake posisi target, sing bisa katon kanthi jelas ing foto. Ketoke, iki tegese ing versi modern, bisa ndeteksi lan ngarahake target ing wayah wengi nggunakake saluran pencitraan termal, sing, yen perlu, nambah kekebalan siluman lan gangguan.
        1. +3
          17 September 2015
          Quote: Non-jumping
          Ing kana isih ana radar kanggo nemtokake posisi target, sing bisa dideleng kanthi jelas ing foto kasebut

          Aja bingung radar lan rangefinder. Ing "Strela-10" iku rangefinder , dirancang kanggo nemtokake zona peluncuran, lan "ora posisi target."
          1. 0
            19 September 2015
            Aku nemokake artikel khusus kanggo sistem pertahanan udara iki lan iki minangka kutipan: "Peralatan penilaian zona (AOD - pencari jarak radio jarak milimeter lan piranti ngitung) peluncuran dirancang kanggo nemtokake posisi target lan kanthi otomatis ngasilake sudut timbal kanggo ngluncurake rudal. Ing jarak 430-10300 m saka kendaraan tempur, kesalahan nemtokake jarak lan kecepatan radial target ora ngluwihi 100 m lan 30 m / s, masing-masing, wates (adoh lan cedhak) zona peluncuran - 300 -600 m, ngarepke timbal kanggo miwiti rudal - 0,1 -0,2 deg. rata-rata". Dadi jebule rangefinder radio iki uga digunakake kanggo nemtokake posisi target, mung tegese dudu deteksi utama, nanging tekad sing tepat.
      4. 5
        -1
        Februari 17 2018
        Kanggo ngalahake UAV sing entheng, sampeyan butuh kompleks meriam, lan kanggo kabeh kesempatan, amarga katon sengsara ...
    2. VP
      +6
      16 September 2015
      Ing panah, mode homing utama rudal ing target yaiku kontras optik. IR GOS dianggo mengko lan utamané ing Course head-to-head. Ora ana radar.
      Yen ora sopan banget, mula iki minangka ATGM sing diisi kaping papat kanthi rudal sing luwih kuat. Ora persis, mesthi, nanging kanggo conto kasar bakal ditindakake.
      Yen padha nggawe versi wengi, banjur, pisanan kabeh, padha ngganti sirah homing, kasedhiya kamungkinan panuntun dhumateng tanpa deteksi optik.
      1. +3
        16 September 2015
        Kutipan saka VP
        Yen ora sopan, mula iki minangka ATGM sing diisi kaping papat kanthi rudal sing luwih kuat

        Kanggo kula, katon luwih kaya MANPADS, mung ora portabel.
    3. 0
      16 September 2015
      Radar "lampu mburi" sing kapisah, paling mungkin
      1. 0
        16 September 2015
        Lan nalika model anyar bakal miwiti mlebu layanan, lan dudu sampah sing dihias karo Khrushcheva sing isih eling?
        1. Thor5
          +1
          16 September 2015
          Aku pancene pengin iki kelakon sanalika bisa.
        2. Komentar wis dibusak.
    4. +4
      16 September 2015
      Kutipan: Ze Cat
      Apa radar ora bisa ndeteksi target ing wayah wengi sadurunge?

      Apa ana radar ing sistem pertahanan udara Strela?


      25. iki antena radio range finder;

      Sampeyan bakal kaget, nanging uga ing rudal 9M333 lan 9M37 (lan modifikasi)

      tri-band pasif (infra merah optik) IKGSN...
      nanging ora ana RLGSN .... sing ala
  2. +1
    16 September 2015
    mesthine ana atusan lan atusan banjur diomongake
  3. -65
    16 September 2015
    Nalika sawetara wong nyipta pesawat anyar, wong liya nggawe cara kanggo ngrusak. Aku bisa ndeleng slogan pariwara "Saiki luwih gampang nembak pesawat sipil!"
    1. + 14
      16 September 2015
      Lan aku ndeleng slogan liyane: kita wis nggawe cara anyar kanggo nglindhungi langit saka pesawat mungsuh.
    2. +8
      16 September 2015
      Iki dudu "sensor", sayang.
    3. +9
      16 September 2015
      Kutipan: Bubulge Onote
      Nalika sawetara wong nyipta pesawat anyar, wong liya nggawe cara kanggo ngrusak. Aku bisa ndeleng slogan pariwara "Saiki luwih gampang nembak pesawat sipil!"

      apik tenan! kurban slogan iki kanggo sarwa dumadi. Kanggo ngiklanake operasi CIA.
      1. -4
        16 September 2015
        Iki sing diusulake.
    4. +5
      16 September 2015
      Inggih, sampeyan lan g lengkap .... oh. Dideleng komentar sampeyan neodekat. MINUS
    5. +8
      16 September 2015
      Bubulge Onote
      Khusus kanggo sampeyan, langsung saka Paris!
    6. +1
      16 September 2015
      Hochland ora duwe dhuwit kanggo tuku pertahanan udara, mula ora bakal luwih gampang, kanthi cara lawas, karo beeches Soviet.
    7. +4
      16 September 2015
      Bull-bull, lan apa tanpa gendera? Bodho? Dadi langsung nyumerepi Amerika utawa EU-aja isin-obong, yen ora, tengkorak lan pamit)))
    8. +3
      16 September 2015
      Kutipan: Bubulge Onote
      Nalika sawetara wong nyipta pesawat anyar, wong liya nggawe cara kanggo ngrusak. Aku bisa ndeleng slogan pariwara "Saiki luwih gampang nembak pesawat sipil!"

      C.M.O iki saka ngendi?
    9. +2
      16 September 2015
      Lan kenapa sampeyan duwe tengkorak lan balung ing tali bahu? Apa sampeyan salah siji saka bajak laut? belay
  4. +1
    16 September 2015
    Kabar apik, nanging mesthi aku ora seneng Soviet, nanging pembangunan modern Rusia
  5. +1
    16 September 2015
    Kutipan saka: stavr550
    mesthine ana atusan lan atusan banjur diomongake


    Ora kabeh bebarengan. Siji-sijine sing jelas - kafilah teka, kita ngompa bitsuhi, kabeh jinis cegukan ing lobak dadi kronis, lan apa maneh sing dibutuhake negara mandhiri?
  6. 0
    16 September 2015
    Kapabilitas komplek wis tambah akeh. Saiki bakal dadi luwih angel kanggo mungsuh kanggo nembus langit Motherland.
  7. +2
    16 September 2015
    Maneh Yankees bakal nangis. Saben dina, kita mbuwang cookie anyar kanggo wong-wong mau.
  8. 0
    16 September 2015
    Werna abu-abu. Iki dudu sing kita butuhake. sad
    1. dsi
      +6
      16 September 2015
      Pancen, iki dudu terobosan! Nanging, iki minangka salah sawijining langkah menyang pertahanan kanthi jero. Minangka Lewis Carroll ngandika, kanggo tetep ing panggonan sampeyan kudu mbukak hard.
    2. +5
      16 September 2015
      Kutipan: KBR109
      Werna abu-abu. Iki dudu sing kita butuhake. sad


      Ayo dadi. Komplek kasebut pancen ora anyar, nanging ora ateges ora efisien. Kanthi biaya sing relatif murah, dheweke bisa kerja ing wayah wengi. Iki ora ngganggu produksi kompleks paling anyar. Kanthi nganyarke periodik, ora bakal mlebu ing kategori sing ora ana harapan kanggo wektu sing suwe. Lan stok rudal ing arsenal cukup gedhe. Ngirit ing daur ulang. Lan nalika Rusia "makarya nganti lemak" sawise panggantos, bisa didol (sumbangan) kanggo negara kasengsem.
  9. +1
    16 September 2015
    Kutipan: KBR109
    Werna abu-abu. Iki dudu sing kita butuhake. sad

    Aku mikir kabeh jaman kuna digabung menyang Timur Jauh!
    1. 0
      16 September 2015
      Lelungan panginten. Ala lan murah.
      1. 0
        16 September 2015
        Ya .. lan Borey ana .. lawas lawas .. Lan S-400 kuna .. uga ing Timur Jauh ..
        1. 0
          16 September 2015
          Kutipan saka: dvina71
          Lan S-400 kuna .. uga ing Timur Jauh

          Lha, kepiye carane sampeyan bisa mangan?
          S-400 kanggo tujuan liyane, luwih serius lan ing sawetara beda.
          Lan Strela digunakake kanggo nutupi formasi militèr, supaya bisa ngomong, baris pertahanan pungkasan. Nah, kaya bayonet bedhil motor.
  10. +3
    16 September 2015
    Piranti sing apik banget! Meh kaya bedhil serbu Kalashnikov, prasaja lan tanpa masalah! Kajaba iku, dheweke ora nate kantun, dheweke uga ndeleng kaya ngono ...
  11. +3
    16 September 2015
    Ya, kita wis suwe duwe sistem pertahanan udara kaya ngono, nanging sistem pertahanan udara iki wis ngalami modernisasi sing jero lan bisa nggayuh target sing mabur sithik, kalebu ing wayah wengi. Luwih apik kanggo modernisasi senjata sing wis ana tinimbang tuku sing anyar lan larang ing wektu sing angel iki.
    1. -1
      16 September 2015
      Napa wektu iki angel? Nyolong wiwit immensely? Lan sapa dokter kita?
  12. +5
    16 September 2015
    Kauntungan utama lan kerugian saka kompleks iki yaiku kekurangan radar, yaiku, siluman, saengga kompleks iki perlu, saliyane, rudal lan modul anyar sing diuji, kaya sing kasebut ing ndhuwur.
    1. +3
      16 September 2015
      Kutipan: 31 rus
      Kauntungan utama lan kerugian saka kompleks iki yaiku kekurangan radar, yaiku, siluman, saengga kompleks iki perlu, saliyane, rudal lan modul anyar sing diuji, kaya sing kasebut ing ndhuwur.


      Bayangake: kanggo jangkar kompleks kasebut ing tengah kali, nyamar dadi pulo, nyedhiyakake sebutan target eksternal. Apa surprise kanggo mungsuh. Lan nalika kerjane kanggo target, angkat jangkar kanthi aliran, ganti penyamaran dadi prau kesenengan. ngguyu
      1. +1
        16 September 2015
        Quote: Sopan Elk
        Lan nalika kerjane kanggo target, angkat jangkar kanthi aliran, ganti penyamaran dadi prau kesenengan.

        Mung pisanan sampeyan kudu nggodho target luwih cedhak saka 5 km.
        Serangan umume minangka ide sing nyenengake. ya
  13. +3
    16 September 2015
    Sanalika "Armata" lan "Kurganets" muncul kanthi kemampuan kanggo nindakake pertempuran ing wayah wengi, sistem pertahanan udhara modern langsung wiwit katon kanthi kamungkinan nelusuri otonom target mabur ing wayah wengi.
    Aku mikir kita bakal weruh luwih akeh sing bakal nyenengake mripat, kalebu ing lingkungan sipil.
  14. 0
    16 September 2015
    Quote: Asadullah
    bakal bisa nahan sistem Amerika saka serangan non-nuklir global disarming


    Serangan kuwi bisa, contone, dening kabeh negara kang Siprus. Amerika Serikat, sanajan bebarengan karo NATO, ora bisa ngembangake kapadhetan geni kasebut. Siji persiapan kanggo iki bisa ngoper para diplomat kanggo ngandhani mungsuh babagan kemungkinan serangan nuklir pencegahan. Apa banjur? Bakal padha nyoba luck? Utawa maneuver karo pasuryan formidable?

    Pertahanan udara, iki apik, iki minangka salah sawijining kertu tromp ing dek.


    Amerika wis simulasi impact kuwi ing "superkomputer" sing. Iki mbutuhake udakara 3500 misil hipersonik, sing ora ana, lan nalika katon, mesthine bakal duwe jawaban.
  15. +6
    16 September 2015
    Sistem rudal anti-pesawat digunakake kanggo nutupi formasi militer saka target udara. Obyek kasebut bisa uga ora mung pesawat, nanging uga kendaraan udara tanpa awak sing nindakake pengintaian lan mabur ing papan sing dhuwur banget.

    Secara visual ing wayah wengi, cukup angel kanggo ndeteksi pesawat ukuran cilik. Minangka aturan, UAV kuwi nduweni visibilitas radar sing kurang lan visibilitas termal sing kurang. Yen kompleks modern duwe kesempatan kaya ngono, mula apik banget.
  16. +5
    16 September 2015
    Komplek sing apik. Siluman paling dhuwur, ora ana perang elektronik sing medeni, teknologi siluman uga, sampeyan bisa macet karo jammers nganti budheg. ngguyu .Kabeh prasaja - Aku weruh - Aku dijupuk. Dadi warta iki nggawe aku seneng.
  17. 0
    16 September 2015
    modernisasi bener liyane - iku isih bakal ngawula lan sing apik!
  18. + 14
    16 September 2015
    Aku njabat ing komplek sing apik banget iki, nanging ing baterei kanggo saben 3 mobil ana 1 mobil karo unit pasif radio direction finding (PRF), kaya kothak ing saubengé mobil. Nalika mesin disinari karo radar saka pesawat mungsuh, PRP nuduhake arah lan jarak kira-kira menyang target (miturut kekuatan sinyal saka radiasi sing ditampa). Stasiun deteksi target optoelektronik kurang banget. Kanggo kompleks iki, saenipun, sebutan target saka titik kontrol dibutuhake. Ing KapYar, ing steppe, pesawat keprungu, nanging angel kanggo ndeleng. Plus Strela-10 - ora ndeteksi dhewe kanthi cara radiasi, dipercaya (saka 12 peluncuran, aku duwe 10 langsung, 1 roket sawise diluncurake sawise 600 meter ambruk kaya log (wis metu, diprodhuksi ing taun 1978). ), 1 ora mudhun lan diobong ing wadhah kapal, aku panginten teka ireng karo arit, iku apik yen hulu ledak wis cocked 800 meter sawise wiwitan)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"