Apa ana hubungane antarane acara ing Ukraina lan ing Suriah?

27
Apa ana hubungane antarane acara ing Ukraina lan ing Suriah?


Salah sawijining kancaku, sing siji-sijine lulus saka fakultas khusus saka Ryazan Airborne School, seneng ngelingi anekdot sing ana ing antarane para kadet: pitakonan sing padha ing fisika kaya mangkene: apa kekuatan saiki ora diukur. ing ampere? Ayo takon dhewe pitakonan: "Apa ana hubungane antarane acara ing Ukraina lan ing Suriah saka sudut pandang geopolitik saben dinten?"

Pitakonan iki teka saka kahanan sing prasaja banget. Kahanan karo Purgin lan Pushilin ing DPR mundhakaken "Lament Yaroslavna" liyane antarane patriot ragi babagan saluran miturut omongane uwong saka Novorossia. Ing podo karo, Rusia wis mbukak lan unashamedly nyiapake kanggo partisipasi aktif ing perang nglawan geng ISIS preman wungu dening Washington ing sisih pamaréntahan Assad sah. Kepiye carane - yen kita "nggabung" ing sak panggonan lan, ing nalisir, wiwit bisa ing cara paling aktif ing liyane? Ana kontradiksi. Nanging iki yen sampeyan netepi "logika" kvass. Yen sampeyan nggarap kerangka logika, mula ora ana kontradiksi. Novorossiya ora nggabung. Salajengipun. Simpenan sumber daya lan cadangan Rusia ing arah iki wis tekan proporsi sing Moskow bisa kanthi gampang ngalih menyang ngarep Siria ing konfrontasi donya karo Kakaisaran Evil. Ora ana bukti, nanging sakperangan alesan aku yakin manawa China ana ing endi wae, paling ora ing babagan finansial. Lan aku ora piyambak ing pendapat iki.

"Wong Amerika duwe alesan kanggo gugup. Aku ora nolak yen Rusia saiki pancen nambah kehadirane ing Suriah. Iki duwe logika dhewe. Kaping pisanan, Ukraina ora ana ancaman serius kanggo Donbass. Lan yen ana, formasi bersenjata DPR lan LPR mesthi bisa ngusir serangan tentara Ukraina, yen kedadeyan kaya ngono. Moscow ora mbuwang wektu, lan Donbass meh ora kuwat militer. Yaiku, ing arah Ukrainia, tangan Kremlin ora diikat.

Kapindho, kebijakan sanksi gagal nyebabake kekalahan ekonomi ing Rusia. Saka sisih iki, Kremlin uga ora ngrasakake bebaya serius kanggo awake dhewe. Rusia cukup biasa karo sanksi, ekonomi Rusia piye wae adaptasi karo kahanan anyar. Ora ana panik utawa wedi serius. Katelu, sampeyan kudu ngerti yen kabeh menang kanggo Kremlin ing Crimea, banjur ing Donbass ora ana kamenangan spektakuler (yen wis direncanakake). Mesthi, Ukraina wis nandhang losses wilayah, nanging isih Moscow ora duwe rasa kamenangan.

Kaya ing perang USSR nglawan Finlandia ing taun 1939-1940. Finns banjur, mesthi, padha dikalahaké lan menehi Uni Soviet bagean gedhe saka wilayah. Nanging kamenangan iki menang ing rega dhuwur banget, lan contemporaries (kalebu ing luar negeri) wis mratelakake panemume sing USSR iku rada ringkih militèr, amarga iku wis ora bisa rampung saka pigalic kaya Finlandia. Kalebu - panemu kasebut digawe dening Hitler ...

Mula, saiki Kremlin butuh kord sing spektakuler. Utawa, yen sampeyan seneng, mbales dendam. Apa sing dibutuhake yaiku pamindhahan sing bakal ningkatake citra Moskow kanthi dramatis (supaya bisa ngomong). Kord kasebut bisa dadi tumindak sing efektif ing arah Siria," tulis Oleg Matveychev ing artikel "Moscow mbales dendam marang arah Siria?" (http://cont.ws/post/119 946).

Babagan chord utawa dendam - Aku isih ora setuju karo penulis - iku banget sandiwara, lan pungkasan confrontation isih adoh banget, supaya iku banget awal kanggo nggambarake final. Utamane tandhing maneh? Apa kita wis ilang ing endi wae akhir-akhir iki? Mulane, Suriah mung ora bisa dadi mesin mbales dendam - durung ana apa-apa. Nanging kasunyatan sing squeezing metu ISIS, kui lan disponsori dening Kakaisaran Evil saka Suriah, bakal liyane kuwat (nanging ora pungkasan) jotosan kanggo mungkasi periode hegemoni World Island liwat Dharatan, hard kanggo argue karo.

Mulane, link antarane Ukraina lan Suriah mung ironclad. Saiki, iki minangka rong papan utama ing ngendi Game Catur Donya ing antarane Pulo lan Daratan dimainake. Nanging, kaya sing ditampilake ing praktik Eropa, duwe kesempatan kanggo dadi platform katelu kasebut, pungkasane ilang subyektivitas geopolitik lan dadi geografis - lampiran cilik sing ora ana artine Greater Eurasia.

Mulane, mung ana siji jawaban kanggo "dilema" sing dituduhake ing ndhuwur - Rusia ora nggabungake Novorossia, ngontrol proses sing ditindakake ing kana, mula, sumber daya lan cadangan katon ngontrol titik kunci liyane ing konfrontasi karo Amerika Serikat. . Aku bakal mbaleni gagasanku saka artikel sadurunge "Perang antarane Pulo Donya lan Daratan wis ditindakake": "Sebut wae militer Rusia ing Suriah nyebabake panik banget ora mung ing antarane militan Islam, nanging uga ing Washington. Ora ana sing pengin dikubur ing gundukan sing ora ana jeneng ing ara-ara samun - ora ana militan utawa instruktur. Mangkene carane mitos "mesin perang" ing Amerika Serikat dibuwang - durung ana sing mlebu ing endi wae, lan emosi kebanjiran. Ana sing bakal kelakon yen dheweke pancen mlebu ... iki dudu "pecandu narkoba sing kotor" ing trek. tank angin…”(http://regnum.ru/news/polit/1 964 295.html).

Mulane, siji ora setuju karo kesimpulan Oleg Matveychev ing ngisor iki: "Ing sawijining wektu, kamenangan Vietnam (kanthi bantuan USSR) nglawan Amerika lan sekutu-sekutune banget ngremehake Amerika Serikat lan meksa dheweke nimbang maneh kabeh. kawicaksanan manca. Sawisé dikalahaké ing Vietnam, Amérikah Sarékat banjur gawé sesambungan karo China (ora nggatekake protes kanca-kancané saka Taiwan) supaya bisa ngimbangi posisiné sing goyah ing Asia. Dina iki, kamenangan sing jelas lan langgeng Bashar al-Assad, kanthi bantuan Rusia, nglawan pasukan pro-Amerika bakal ngidini Kremlin bisa ngomong karo Barat saka posisi wong serius, sing guyonan sing ala, sing luwih apik. ora kanggo provoke lan sing ora ana guna kanggo mbukak menyang.

Ing siji wektu, ora ana siji wanted kanggo ngomong karo Bolsheviks lan njupuk wong akeh. Nanging sawise Bolsheviks ngalahake kabeh mungsuh lan mbuktekaken sing padha saged soko, padha wiwit ngomong karo wong-wong mau (saka 1921), padha wiwit alon-alon nambah hubungan. Dadi wong Amerika gemeter amarga ana alesan. Padha, ing umum, luwih utawa kurang ngatasi kahanan "(http://cont.ws/post/119 946).

nggih. Nanging ana alesan liyane kenapa Amerika gugup banget. Ayo dipikirake apa lan kepiye Moskow bakal nindakake ing arah Siria? Cetha yen kanggo numpes detasemen maju saka teroris AS ing guise saka ISIS. ngono piye? Yen sampeyan ndeleng peta wilayah iki, mung ana siji jawaban: Rusia bakal nguripake ISIS saka pesisir lan lor, ing ngendi, miturut saksi mata, saiki ana perang sing sengit banget antarane pasukan pemerintah, ISIS, oposisi Siria. Kurdi, lsp., ing sisih kidul, nanging ora ing arah Damaskus, saka ngendi uga bakal di-push bali menyang arah Palmyra lan luwih, nanging menyang tapel wates kulon Irak, ing ngendi Irak lan Iran bakal ngusir wong-wong mau saka wilayahe. sisih. Lan ing kana, ISIS mung bakal duwe siji cara - menyang Arab Saudi! Omah, sampeyan bisa ngomong. Kanggo sing perang kanggo iku lan mlayu. Yen sampeyan ngelingi kepiye tentara Arab Saudi perang ing Yaman (ngguyu lan nangis), mula kahanan kasebut dadi beda kanggo pimpinan Arab Saudi.

Ing konteks iki, dadi pancen logis lan bisa dingerteni manawa Sechin nolak nawakake Saudis dadi anggota OPEC Rusia. Iku banget awal kanggo rembugan. Akeh banget "raja ara-ara samun" sing durung ngerti. Dheweke isih ora ngerti manawa kanthi pangembangan acara kasebut, dheweke mung duwe rong pilihan: "akhir sing nggegirisi utawa medeni tanpa pungkasan." Kanggo Siria, dheweke bakal mangsuli kanthi lengkap kanthi cara apa wae. Nanging mengko: "Aku bakal ngambung sampeyan. Banjur. Yen sampeyan pengin". Mulane, iku isih banget awal kanggo wong-wong mau kanggo sebutno rega lenga sing bakal cocog pisanan Rusia, lan banjur wong liya. Inggih, lan sanajan sawise iku ora teka, banjur, minangka padha ngomong, sing dhokter sing? - Ayo pamit…

Nanging ora suwe ngenteni. Miturut cara, ing konteks iki, wedi badai saka Amerika babagan ngirim pasukan Rusia lan peralatan militer mandek dadi unequivocally anti-Rusia - padha uga kudu tetep pasuryan, amarga, mbok menawa, mung tumindak Moscow kanggo remet ISIS menyang leluhur ing ara-ara samun Saudi minangka bagéan saka rencana gabungan Rusia-Amerika, sing Amerika (salah siji saka loro kepala elang Amérika) ora bisa ngrampungake amarga insolvency lan dipeksa kanggo nguripake maneh menyang Kremlin kanggo bantuan. Dadi Ukraina dadi tenang dhewe ... lan para panguwasa wiwit mbasahi Sektor Tengen, lan nyemprotake pemukiman DPR lan LPR wiwit mandheg.

Perlu dikandhakake yen posisi iki babagan alasan bali saka perhatian Rusia menyang Suriah dituduhake dening sawetara blogger, utamane, Igor Kabardin ing artikel "Miss Timur Tengah Obama": Suriah, nanging carane dheweke nindakake. Ngadhepi perlawanan pasukan pemerintah, ISIS bakal kepeksa golek dalan menyang pesisir segara ing papan liya. Wiwit menyang Turki utawa Israel iku lampus, mung ana siji dalan sing trep banget ing kabeh babagan. Iki minangka monarki Teluk, ing ngendi, antara liya, ana lenga lan infrastruktur sing dikembangake. Kita kudu ora lali yen Arab iku buaian Islam.

Ing skenario iki, ing sawetara taun, kabeh jazirah Arab bakal ana ing sangisore Khilafah, kajaba wilayah Syi'ah sing wiyar, lan Qatar lan Bahrain: sing pisanan dumunung ing semenanjung, lan sing kapindho rampung. ing pulo-pulo. Rega lenga bakal mlumpat menyang dhuwur sing durung ana sadurunge. Blitzkrieg ing sisih kidul kanggo "Negara Islam" cukup bisa kanggo alesan sing moral saka tentara Arab Saudi ora unreasonably kabiji minangka kurang. Kanggo yakin babagan iki, cukup kanggo nonton cuplikan video saka permusuhan ing tapel wates negara iki karo Yaman, ing ngendi Houthis ngrusak pos tapel wates lan pangkalan militer KSA kanthi meh puluhan, lan militer Saudi mlayu ing gupuh ing break banget pisanan, nilar obyek lan peralatan dipasrahake kanggo wong-wong mau.

Duwe ngetung kabeh iki ing cara sing padha kita, Amerika temen maujud apa padha ngadhepi karo tambah bantuan Russian kanggo Damaskus, lan iku kanggo alesan iki John Kerry kontak Lavrov cepet-cepet lan ditulis ing displeasure. Iki bisa dingerteni: sawise kabeh, tingkat intervensi Rusia sing anyar ngancam nyebabake reaksi berantai ambruk saka domino geopolitik, sing pungkasan duwe kesempatan apik kanggo ngremukake kabeh strategi Amerika ing wilayah kasebut. Bakal butuh wektu kanggo Gedung Putih nggawe strategi anyar, lan ora ana. Perangkap Suriah ditutup, ninggalake akeh pemain ing njero" (http://cont.ws/post/120 179).

Sampeyan ndeleng, "jebakan Siria wis ditutup," utawa luwih, iku slamming. Dadi slams mati ing Ukraina. Mulane, tetep mung kanggo mbaleni kanggo patriot sing mabuk pitakonan karo materi sing diwiwiti: "Apa ana hubungane antarane acara ing Ukraina lan Suriah saka sudut pandang geopolitik saben dina?"
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

27 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    17 September 2015
    Mesthi, meh kabeh kaya sing, nanging Yankees wis lali, utawa Mungkin padha ora ngerti ngandika ing kabeh: Yen sampeyan pengin nggawe Gusti Allah ngguyu, marang Panjenengané bab rencana. Dadi kita duwe garis ngisor: wong-wong sing ngira yen dheweke nyekel jenggot Gusti Allah tiba ing wayah surup silit saka Afrika Amerika. Nanging, kaya ngono sing dibutuhake, yen sampeyan ora bisa mabur, aja metu ...
    1. WKS
      +3
      17 September 2015
      Kutipan saka Shiva83483
      Yen sampeyan pengin nggawe Gusti ngguyu, critakna babagan rencana sampeyan.

      Sajarah kabeh peradaban kadonyan nuduhake perjuangan loro utawa luwih opposites. Utawa polaritas, kaya sing saiki diarani modis. Multipolaritas donya minangka cara lan sarana pangembangan peradaban progresif. Apa sing diamati wiwit runtuh blok Soviet, yaiku globalisasi ing saubengé pimpinan donya tunggal, yaiku Amerika Serikat, bertentangan karo cara dhasar pangembangan iki. Proses aktif pambentukan kutub kapindho iku alamiah. Undhang-undhang kasebut ora bisa diowahi dening obamas utawa jutaan komunitas.
      Kabeh kita ing planet iki bakal tansah berjuang karo saben liyane kanggo nggayuh sawetara tujuan sing durung dingerteni.
    2. +2
      17 September 2015
      Iku mung kacarita ing TV sing Amerika disebut rencana kanggo latihan militèr oposisi ing Suriah gagal lengkap. Tinimbang 5,5 ewu, 60 preman sing dilatih, sing mung papat sing gelut (sisane mlayu). Kabeh dientekake 500 yuta. Iku nguripake metu sing saben "dilatih" biaya Amerika rega siji "Abrams". ngguyu
  2. +2
    17 September 2015
    Yen nyoba hard, sampeyan bisa meh tansah golek korélasi antarane apa karo apa (paling ing sawetara winates saka owah-owahan ing nilai), kang peneliti unscrupulous asring digunakake.
    Meksa acara ing Suriah utamane amarga kahanan nekat pamrentah Assad lan ora ana hubungane langsung karo kedadeyan ing Ukraina. IMHO.
  3. + 14
    17 September 2015
    Pilihan. Mbok menawa penulis ora adoh saka bebener. Kuping belang-belang njerit banter banget marang tumindake Rusia ing Suriah. Lan ing dill ing tapel wates karo Donbass, ana kasepen, iku wis muni ing kuping. Yagene kedadeyan kasebut?
  4. + 11
    17 September 2015
    IMHO - upaya sing cukup apik kanggo nganalisa tata letak lan kesimpulan sing lucu. Lan supaya - ayo ngenteni lan ndeleng.

    Artikel plus.

    Quote: partisan jahat
    Meksa acara ing Suriah utamane amarga kahanan nekat pamrentah Assad lan ora ana hubungane langsung karo kedadeyan ing Ukraina.

    Artikel kasebut nyatakake yen "ing arah Ukrainia, tangan Moskow ora diikat." Sawise dibubarake - tegese sing pengin "diikat" - sepisan maneh bummer. Dadi - padha ngetung (sepisan maneh, kanthi cara), lan saben wong (saiki) nindakake kanthi bener.

    Apa ora bisa nanging bungah ya
  5. +6
    17 September 2015
    Kabeh apik, mung garudha Amerika sing duwe sirah siji. Lan ora jelas: dheweke wiwit mikir utawa durung?
  6. +3
    17 September 2015
    Saudi nggawe dhuwit kanggo petualangan, mbantu ISIS, ngenteni tamu ing kraton.
    1. +1
      17 September 2015
      Aku mbaleni maneh - "Ngundang setan iku gampang, nanging ora bisa dikendhaleni!"
  7. +1
    17 September 2015
    Quote: penembak gunung
    Lan ing dill ing tapel wates karo Donbass, ana kasepen, iku wis muni ing kuping. Yagene kedadeyan kasebut?

    Dhek wingi esuk, bledosan saka sisih DPR, Akasia lan Grad, kayata kelompok sabotase mlebu lan nembak posisi DPR kanggo njaluk jawaban. sad
  8. +5
    17 September 2015
    Oh, ora muspra yen wong Saudi wis kerep ngunjungi Rusia, oh, ora muspra. Mesthi mambu goreng. Lan uga rapat karo Ramzan Kadyrov ........
  9. +6
    17 September 2015
    Sing bener, mungsuh kudu diantemi adoh saka wilayah lan proxy.
    1. +1
      17 September 2015
      Kutipan: Sergey333
      Sing bener, mungsuh kudu diantemi adoh saka wilayah lan proxy.

      Nanging ing wektu sing padha, kadhangkala migunani banget kanggo melu dhewe, mesthine, kanthi kesempatan sing paling apik.
  10. +9
    17 September 2015
    Suvorov ngalahake Prancis adoh saka Rusia, ing Alpen, lan kita ngalahake mungsuh adoh saka Rusia, ing Suriah. Lan padha nggawa kamulyan kanggo senjata Rusia!
  11. +8
    17 September 2015
    Tegese ana cadangan sing akeh, lan Rusia bisa tenang kanggo arah iki! Kanthi Suriah, mesthi luwih angel ing kana ... Damn, pepeteng wis pegatan ing kono! (Aku seneng karo artikel kasebut +) Kabeh ing jagad iki saling nyambungake!
  12. +4
    17 September 2015
    Jebakan Siria ditutup, ninggalake akeh pemain ing njero

    Bisa uga durung ditutup kanthi lengkap, nanging bisa uga bakal ditutup kanthi cepet. Intensifikasi kabijakan internasional ing saubengé Suriah nggegirisi. Lan dheweke pancene menyang Moskow, ora menyang Washington. Obama ing trance, hawks Amérika ing serangan pra-jantung.
  13. +2
    17 September 2015
    Aku nemokake artikel babagan topik tanpa "hooray" lan "kabeh wis ilang", aku nyaranake kanggo kabeh wong.
    http://трымава.рф/?p=11290
    http://трымава.рф/?p=11268
    1. 60
      0
      17 September 2015
      Iku mung "baling-baling kabeh" ...
  14. +2
    17 September 2015
    Artikel sing apik. Vladimir competently analisa kahanan berkembang ing Timur Tengah, lan sambungan antarane acara ing Ukraina lan Suriah, mbatesi penulis, impresses kula pribadi. Lan asumsi pangalihan "serangan utama ISIS" menyang Arab cocog banget karo solusi krisis minyak global kanggo kepentingan Rusia.
    Matur nuwun, Vladimir, aku seneng karo artikel kasebut lan menehi refleksi.

    Nah, kaya ngene iki.
  15. +2
    17 September 2015
    Pitakonan sing apik ditakoni dening penulis:

    "Apa ana hubungane antarane acara ing Ukraina lan Suriah saka sudut pandang geopolitik saben dina?"

    Lan sing paling menarik ing perkara iki yaiku geopolitik saben dina.

    Yen geopolitik tradisional lawas, kaya sing sampeyan ngerteni, ngurusi kontrol wilayah ing skala global lan pengaruhe macem-macem negara, mula apa tujuane divisi saben dinane?

    Aku ngelingi geopolitik saka The Golden Calf, rompi pique, ngrembug masalah topikal geopolitik saben dinten babagan apa wae sing bakal nyelehake driji ing cangkeme Briand utawa abstain.

    Penulis, kaya para leluhure, kerja ing kerangka logika lan ing tingkat asumsi lan asumsi babagan apa sing kedadeyan ing Suriah lan Ukraina, yaiku:

    a) Rusia ora nggabungake Donbass, lan sapa wae sing ngaku yen dheweke gabung iku patriot ragi utawa malah patriotisme.

    b) Simpenan sumber daya lan cadangan Rusia ing Donbass ageng, mulane, kaya sing dikarepake, ora ana bebaya serius kanggo Donbass saka Ukraina, supaya junta frolic.

    c) Mulane, Moskow bisa kanthi gampang ngalih menyang ngarep perjuangan Siria tanpa nggabungake front Ukraina supaya bisa perang ing 2 front.

    d) China ana ing ngendi wae (cedhak Donbass utawa cedhak Suriah), sanajan ora ana bukti, nanging ana kapercayan yen ana ing cedhake, sing biasane cukup kanggo geopolitik saben dina.

    e) Rusia wis nyiapake kanthi terbuka kanggo perang nglawan ISIS, amarga kabeh tenang ing Donbass ing istilah geopolitik saben dina.

    f) Amerika gemeter amarga iki, sing sambungan antarane Ukraina lan Suriah punika ironclad, ana, ing panggonan tombol, Partai Catur Donya antarane Rusia lan Amerika Serikat lagi diputer. Nanging Eropa bakal dadi platform katelu kasebut (sesi game catur bebarengan ing 3 papan) lan kita, mesthi, bakal menang ing endi wae, amarga akeh juara catur saka USSR.

    g) Ora suwe ngenteni, Amerika ngerti apa sing ngancam dheweke kanthi tambah bantuan Rusia menyang Damaskus, lan dheweke tumindak ing kerangka rencana gabungan Rusia-Amerika (rencana iki bisa dianggep kanthi aman yen ana ing saben dinten. geopolitik)

    h) Minangka asil saka rencana gabungan Rusia-Amerika, dianggep ISIS mung bakal duwe siji cara - menyang Arab Saudi! Omah, sampeyan bisa ngomong.

    f) Mula, Sechin ora gelem nawarake Saudi supaya dadi anggota OPEC Rusia. Iku banget awal kanggo rembugan. Akeh banget "raja ara-ara samun" sing durung ngerti. Nanging iki ing ngarep, kita bakal mulang carane nyopir unta Mercedes ing ara-ara samun ...

    Banjur kabeh jebakan rumah tangga geopolitik (kayata perangkap tikus) bakal bisa digunakake, "jebakan Siria wis ditutup," ing Ukraina ditutup. Sawise iku, rega minyak bakal mundhak lan domino geopolitik bakal ambruk, sing pungkasan duwe kesempatan apik kanggo ngrusak kabeh strategi Amerika ing wilayah kasebut.

    Ing wektu sing padha, sing paling penting yaiku kabeh blogger duwe pendapat sing padha, nggarap logika geopolitik saben dina.

    Penulis teka karo ilmu cantik!
  16. +1
    17 September 2015
    Kabeh wis dadi, kabeh dadi, nanging yen sampeyan ora nggatekake kasunyatan manawa ISIS dudu pasukan independen, lan sampeyan bisa ngarahake "energi" ing ngendi wae, nanging saben wong sing duwe kemampuan mikir ngerti yen ISIS iku sawijining "divisi" saka Pentagon sing nindakake tugas tartamtu ing wilayah lan donya.
    Mungkin iki kesempatan kanggo améram kanggo njaga apa sing diarani wong rai?
    Iku angel kanggo nggawe asumsi marang latar mburi sampah informasi pouring ing wong karo frekuensi nembak machine gun.
  17. +2
    17 September 2015
    Kutipan saka Jack B.
    Kabeh apik, mung garudha Amerika sing duwe sirah siji. Lan ora jelas: dheweke wiwit mikir utawa durung?

    Sirah iki wis wiwit peck gagak ireng
  18. +2
    17 September 2015
    Artikel - sayang, dina iki: wishes apik! Yen pancen kaya ngene iki...
  19. +4
    17 September 2015
    Yen pungkasane mbuwang sekam, mung siji sing isih ana - kabeh sing ditindakake Amerika Serikat diarahake marang Rusia (Mein Kampf anyar). Ekspansi NATO, pertahanan rudal, Ossetia Kidul ing 2008, ribut babagan Iran, Suriah, Ukraina lan mesthi perjuangan selektif kanggo "demokrasi" kabeh nglawan Rusia. Amarga mung Rusia sing ngadeg lan ngalang-alangi para bajingan "luar biasa" sing ngupayakake dominasi donya, dudu China utawa wong liya. Lan chirping ing cabang "liberal" kita, nanging nyatane agen bayaran mungsuh, sing Amerika "ora kasengsem ing Rusia" iku smokescreen. Nyatane, Amerika Serikat ora tau lali babagan kita, awan utawa wengi, amarga eksistensi kita ngrusak impen dominasi donya.
  20. 0
    17 September 2015
    Yagene Rusia tansah nindakake perang geopolitik defensif? Lan kenapa kita ora kekancan karo Meksiko, supaya bisa ngomong, bebarengan nglawan "kekaisaran ala"
  21. 0
    17 September 2015
    nalika ngetik salah siji saka fakultas saka RVDU, pitakonan padha ing fisika muni kaya iki: kekuatan saiki ora diukur ing ampere?

    Gonevo! Iku ing kamanungsan Universitas ngrumusake pitakonan kanthi cara iki - lan ing militèr sekolah:
    "Saiki diukur ing ampere!"
    Pilihan jawaban:
    - Ana!
    - Injih pak!
    - Aku ngrungokake!
    1. 0
      17 September 2015
      Ing sekolah militer, umume, kabeh luwih gampang:
      - Kepiye cara diukur saiki?
      - Ing amps.
      - Dubina! Ing volt ...
      - Injih pak!
  22. +3
    17 September 2015
    Suriah, Iran, India - potongan pungkasan ing Timur, sing ditinggalake saka peradaban pra-Semit Indo-Eropa sing gedhe sing nyebabake kabeh jagad budaya modern. Kanthi karusakan, Rusia bakal ditinggal piyambak, amarga ing Kulon wis suwe bisa pisah, nglawan saben wong non-Semit. Dering ing sakubenge kita nyusut. Nanging wong Siria duwe memori sejarah sing luwih apik tinimbang akeh bangsa Slavia, sing akeh sing nyerah tanpa perang. Sing kabeh sambungan. Lan dheweke ketok.
  23. +2
    17 September 2015
    Sapa wae sing main catur ngerti yen mbantu Suriah dudu rencana super-booper, nanging mung minangka kabutuhan nyata sing dipilih ing wektu sing tepat kanggo masalah pengungsi ing EU. Suriah minangka siji-sijine sekutu geopolitik ing Timur sing durung bisa nyerahake Federasi Rusia modern. Mulane, mundhut kasebut ora bisa ditampa minangka pos intelijen, pangkalan angkatan laut militer lan pangkalan pasokan ... Kajaba iku, Amerika Serikat, amarga basis pasokan 1400, nduweni keluwesan sing ora bisa ditandingi lan kecepatan proyeksi daya ing wilayah apa wae, kalebu. dheweke bisa ngetrapake kabijakan sing luwih fleksibel.

    Ora ana jeda ing Donbas, ana upaya Amerika Serikat kanggo stalemate, nalika gerakan kasebut diwiwiti ing Suriah, dheweke bakal nyerang Ukraina. Lan wiwit pasukan Federasi Rusia, ing babagan teknologi modern lan pasokan, ora bisa dibandhingake karo kemampuan tilas USSR lan Amerika Serikat sing dikuatake, pitakonan asil tetep mbukak ...
  24. 0
    18 September 2015
    Kutipan saka IAlex
    Ora ana jeda ing Donbas, ana upaya Amerika Serikat kanggo stalemate, nalika gerakan kasebut diwiwiti ing Suriah, dheweke bakal nyerang Ukraina. Lan wiwit pasukan Federasi Rusia, ing babagan teknologi modern lan pasokan, ora bisa dibandhingake karo kemampuan tilas USSR lan Amerika Serikat sing dikuatake, pitakonan asil tetep mbukak ...

    Aja dadi dramatis! Nanging kabeh sing ana ing artikel kasebut bener, aku setuju karo penulis! Siji-sijine pitakonan yaiku ing ngendi ISIS bakal rusak nalika diperes? lan bakal padha ngidini kula menehi? wiwit wis nangis masyarakat donya bab pengungsi lan kaluputan saka Rusia ing iki meh podo delirium saka wong edan!
  25. +1
    18 September 2015
    Kutipan saka IAlex
    Ora ana jeda ing Donbas, ana upaya Amerika Serikat kanggo stalemate, nalika gerakan kasebut diwiwiti ing Suriah, dheweke bakal nyerang Ukraina. Lan wiwit pasukan Federasi Rusia, ing babagan teknologi modern lan pasokan, ora bisa dibandhingake karo kemampuan tilas USSR lan Amerika Serikat sing dikuatake, pitakonan asil tetep mbukak ...

    Kabeh bener. TAPI. Apa sing kudu ditindakake Amerika yen ana kedadeyan karo instruktur militer ing Ukraina? Perang sipil, Nanging ... Padha njupuk ... Lan ora bakal bisa kanggo ndhelikake korban, lan soko kudu rampung. Lan aku ora pengin melu perang ing Ukraina, utamane nalika ana pemilihan taun ngarep.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"