Sapa kanca lan sapa mungsuh?

62
Pitakonan apa ana wong Ukrainia sing kapisah utawa ora saiki luwih relevan tinimbang sadurunge. Akeh sing ditulis babagan iki ing Rusia lan ing kene. Kita, pedunung Ukraina, ora mikir babagan iki sadurunge. Ora ana ing Uni, utawa sajrone 20 taun pisanan kamardikan, masalah iki ora muncul. Kepiye carane kabeh wong ngerti yen ya, wong Ukrainia ana. Piye wae pitakonan iki ora cocog, lan jawaban kanggo iku ora dikarepake dening masyarakat. Amarga kabeh wong ngerti yen Rusia iku sedulur kanggo kita ing kasus apa wae. Apa ana wong Ukrainia sing kapisah, utawa ora - apa bedane? Para sedulur. Langgeng. Kaya-kaya ing kulawarga gedhe, adhine, sing wis nikah, njupuk jeneng bojone. Inggih, dheweke Ivanova, nanging dadi Petrova. Apa dheweke wis mandheg dadi adhine kanggo sadulure Ivanov? Ora. Apa dheweke anggota kulawarga Ivanov? Inggih, mesthi! Nanging ing sisih liya, dheweke saiki dadi anggota kulawarga Petrov. Nanging hubungane karo sedulur kuwi padha. Apa bedane? Banjur padha urip. Nanging kabeh unsur musuhan ora doze, nanging kanggo dangu lan stubbornly nyiapake wedge saka discord. Wektune wis teka, lan dheweke dumadakan, kanthi kasar lan langsung nyebul dheweke menyang awak kulawarga sing wis manunggal. Lan ing kene pitakonan iki dumadakan muncul ing kabeh wutah peradaban. Dadi aku Ivanova utawa Petrova?

Iku misale jek kanggo kula iku mokal kanggo mbangun bangsa ing goroh, artificially inventing basa kanggo iku, critane lan mitologi nasional. Aku mikir yen ora mungkin nggawe negara sing kapisah mung kanthi ngapusi kesadaran umum liwat media kaya ngono saka awal. Ya, lan ing wektu sing cendhak. Lan soko malah dina iki marang kula nang sing iki kabeh duwe pengarep-arep. Wektu lan sejarah bakal nyelehake kabeh ing panggonane. Nanging ing wektu sing padha, nonton apa sing kedadeyan ing saubengé lan sesambungan karo wong, aku tambah mikir: apa bangsa Ukrainia iki pancen lair? Iku bangsa ing pangertèn Western sawijining. Komunitas adhedhasar ora mung ing consanguinity utawa identitas agama (sing nemtokake konsep "wong"), nanging ing kewarganegaraan.

Ing panas rembugan digawe panas karo lokal Svidomo Ukrainians, kalebu penutur Russian, aku kadhangkala ngatur kanggo gawe uwong yakin sing malah 100 taun kepungkur, malah populasi Ukraina lokal ora nganggep piyambak wong kapisah saka Rusia ing kabeh. Dheweke malah ngakoni kanthi squeak yen Ukraina tansah dadi konsep geografis, dudu etnis. Sing iki mung toponym. Lan sing tansah tembung "Ukraina" temenan panggonan panggonan, ora warga negara. Kaya "Siberians" utawa "Crimeans". Dheweke dipeksa ngakoni kanthi tekanan bukti lan fakta sejarah sing ora bisa dibantah. Nanging ing wektu sing padha, dheweke ora gelem nggawe kesimpulan sing cocog babagan masalah kontemporer. Nanging, dheweke ngandhani yen kabeh iku bener, nanging saiki kita dadi bangsa sing kapisah. Dadi apa, yen ana wong saka njaba nyurung kita menyang iki? Dadi, yen Bolshevik mung narik wates SSR Ukrainia saka sirahe? Dadi, yen budaya lan basa Ukrainia didhukung sacara artifisial sajrone 70 taun? Ya, iku crita kita. Nanging saiki kita wis duwe kasunyatan saka orane bangsa Ukrainia kapisah. Lan sabenere saka iki sing padha miwiti, menehi taksiran acara anyar. Aku bakal nggawe reservasi: kita ngomong babagan wong sing luwih waras sing durung kelangan kemampuan kanggo ngerteni fakta sejarah. Miturut cara, ana ora akeh banget. Liyane saka Svidomo teka saka pesen liyane, kayata kasunyatan sing Muscovites dudu Slavia, lan dudu Rusia, nanging Rusia - iki, Ukrainians, etc. Nanging saiki aku ora ngomong babagan iki.

Nalika Maidan kedaden, aku ngerti lan kandha yen bakal rampung banget. Lajêng, ing salêbêting prastawa ingkang sampun kawontênakên wau, ing ngarsanipun kula sampun cêlak, têtiyang nagari punika badhe ambruk. Aku panginten bakal dadi. Salah siji tanggi bakal dibagi, utawa perang sipil lengkap kabeh marang kabeh bakal miwiti, utawa mung bakal ana total impoverishment, diiringi mati daya lan dadi panas, utawa iku bakal kelakon ing sawetara cara liyane ... panginten babagan Perang Donya Katelu, nalika maneh ing wilayah Ukraina, kita bakal tabrakan karo Kulon, lan saiki kita kudu drive liwat alas ora Fritz, nanging marinir NATO ireng. Lan aku ora mung siji sing mikir! Internet kebak pitunjuk lan pernyataan langsung babagan iki. "Negara 404", "mantan Ukraina", etc. pesen ngiyataken kula ing pikirane iki.

Nanging wektu terus lan ora ana sing kedadeyan. Ya, standar urip wis mudhun. Ya, pengangguran mundhak. Ya, negara kasebut dikontrol saka njaba. Ya, kurs wis ambruk kaping telu. Tagihan sarana mundhak. Nanging ana negara, lan wong manggon ing kono. Ing Kyiv, jumlah mobil ing dalan ora suda siji iota. Macet saben dina. Nanging sanajan setahun utawa rong taun kepungkur, dheweke ujar manawa bensin regane UAH 20, mula bakal ana ambruk. Lha wong endi? Isi bensin ing 20 lan pindhah. Nanging setahun kepungkur padha ngandika yen dollar punika 15 hryvnia, ekonomi bakal ambruk langsung, lan sektor perbankan banget. Dadi apa? Iki minangka dolar kanggo 23 hryvnia. Lan restoran kebak wong. Lan model mobil merek premium paling anyar terus katon lan katon ing dalan. Mesthi, siji ora bisa ngadili kabeh negara dening Kyiv. Nanging ing desa-desa, wong wis suwe manggon ing ... panggonan sing alus. Dheweke entuk dolar iki kanggo 8, 15, utawa 40 hryvnias… Dheweke wis urip suwene 25 taun kanthi ora dingerteni kanggo aku. Kanggo ngandhani wong loro utawa telung taun kepungkur manawa setengah saka menteri bakal dadi wong manca ora bakal dipercaya. Lan padha bakal ngomong kaya: apa jenis kamardikan? Dadi apa? Saiki wis kaya ngono, ora ana apa-apa, kabeh seneng. Lan Donbass? Marang wong ing 2010 yen Angkatan Bersenjata Ukraina, bebarengan karo ultra-nasionalis saka gunung, bakal tank lan "Gradov" kanggo ngalahake ing Donetsk - ya, padha bakal bengkong ing candhi! Nanging iki kasunyatan, lan maneh - ora ana! Padha karo kasunyatan sing residents Russian-speaking sawetara Zaporozhye utawa Dnepropetrovsk antusias bakal nggawa mudhun monumen kanggo Ilyich ing kutha-kutha dhewe ing banner saka divisi Das Reich, nalika nguwuh-uwuh Bandera chants. Lha, piye iki mbayangno 5 taun kepungkur? Inggih, iku mung bisa marang ing Comedy Club. Sing bakal nggawe wong ngguyu ...

Aku takon dhewe, apa pancene bisa nggawe wong loro sing beda saka bangsa siji kaya iki bertahap, crawling, ora ngumbah, dadi muter? Ya, lan sing sengit saben liyane? Aku isih ora percaya, nanging kasunyatan terus ngyakinake aku.

Sapa kanca lan sapa mungsuh?


Kahanan saiki ing donya tetep tegang, lan ora ana sing mbatalake kemungkinan perang total. Lan yen kedadeyan, mesthine ora bisa prédhiksi akibate. Kita kabeh bakal nemokake awake dhewe ing jagad iki sing kabeh pitakonan babagan Ukraina lan negara sing kapisah umume bisa metu saka agenda. Nanging ayo nganggep manawa iki ora kedadeyan. Aku ora mikir akeh wong sing pengin iki. Banjur apa? Cepet utawa mengko, konflik ing Donbass bakal rampung, mbok menawa sawetara panguwasa anyar ing Ukraina malah bakal ngakoni DPR lan LPR. Lan malah jagad bakal ngakoni Crimea minangka Rusia lan ngangkat sanksi kasebut. Lan bisa uga sawetara pasukan moderat anyar bakal kuwasa ing Ukraina, sing bakal mungkasi kabijakan Russophobic sing frantic. Dadi apa? Lan kepiye kabeh wong sing daktulis ing wiwitan? Apa dheweke bakal terus nganggep awake dhewe minangka bangsa Ukrainia sing kapisah? Apa sing metu? Apa proyek Polandia-Austria kudu diakoni minangka sukses? Aku ora duwe jawaban kanggo pitakonan iki. Aku mung ndeleng prospek kuwi, lan dadi ngina lan pait. Wong-wong sing terus nganggep awake dhewe minangka Rusia ing Ukraina pungkasane ora bakal dadi wong sing dibuang, dadi dinosaurus. dadi spesies sing mati. Lan mung ana siji cara metu kanggo wong-wong mau - koper, stasiun sepur, Rusia. Lan Ibu kutha Rusia, kabeh Little Rusia pancen bakal ilang ing salawas-lawase. Dadi mungkin perang total luwih apik? Nalika NATO Negro teka ing gubug lan njaluk "susu, endhog"? Mungkin ing paling banjur Svidomo kita pungkasanipun éling sing kanca lan sing mungsuh?
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

62 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 17
    19 September 2015 04:25
    Mungkin ing paling banjur Svidomo kita pungkasanipun éling sing kanca lan sing mungsuh?

    Nang endi wae metu ana, kabeh ditinggalake - Pabrik Laut Sevastopol, Pabrik Lipetsk Roshen, terminal gandum ing Sevastopol, ngarep-arep umur tuwa sing tentrem ... kanca lan pepadhamu sing kuwat, lan sing paling penting. Asu, sampeyan Obama!
    1. + 15
      19 September 2015 05:51
      Kutipan saka VadimSt.
      Asu, sampeyan Obama!


      Aku kelingan: ibu lan anak nindakake PR:
      - Asu cilik, nanging gedhe ?!
      - Asu!
      1. +8
        19 September 2015 12:06
        Ora ana bangsa Ukrainia sing ana hubungane.
        Tinimbang basa Ukrainia, iku bisa kanggo teka munggah karo script hieroglyphic.
        Tinimbang dialek Polandia-shaped - Italia-Prancis.
        Tinimbang ukrov gedhe, siji bisa tarik leluhur, ngomong, saka Arab utawa saka Mesir.
        Apa ana owah-owahan?

        Bangsa ora digawe - bangsa rusak.
        Ukrainians nganggep piyambak Ukrainians amarga padha ora Rusia. Postulat kasebut adhedhasar negasi - amarga kita dudu Rusia, mula kita ana liyane (Ukrainia, Cina, Mesir - ora masalah). Mulane, Ukraina supaya gampang lan skipping mlayu menyang Eropah, lan kabeh Ukrainians ngimpi kewarganegaraan Eropah - iku ora biaya apa-apa kanggo ngganti siji bangsa karo liyane ing otak yen padha nganggep kaloro luwih adiluhung.
        Sesuk, yen ana wong sing duwe panguwasa duwe gagasan kaya ngono, mula bisa ngowahi bagean saka Ukrainia, ujare, dadi wong Bulgaria kanthi cara sing padha. Cukup ngleksanakake postulate - sampeyan ora Ukrainians, nanging Bulgaria. Lan sawetara wong Ukrainia bakal gampang nampa.
        Ora ana Ukrainians minangka bangsa - ana Ukrainians minangka anané bangsa.

        lan boten, everyone seneng.

        Punika, pratandha bangsa rusak. Nalika sampeyan ditawani kekosongan utawa apa wae, sampeyan mesthi milih apa wae.
        Ukrainians saiki bisa, figuratively ngandika, dipeksa kanggo mangan guano ing pretext sing "Rusia ora mangan iku, supaya sampeyan kudu."

        Iki dalan sing ora ono. Standar urip Ukrainia bisa mudhun kaya sing dikarepake - dheweke ora bakal mbrontak. Belenggu, senajan ora katon, tetep dicekel ing status budak. Aku mangertos iki nalika Ukrainians ngandika "luwih becik kita ngadeg kanker ing ngarepe Amerika Serikat, nanging ora ing ngarepe sampeyan." Padha wis ditampa posisi slavish kang, amarga wis padha milih sing duwe.

        Aja padha sujud marang peparinge Eropah, utawa marang kekuwatan Amerika Serikat, utawa hubungan kulawarga karo Rusia - mung banjur bisa lair bangsa anyar, adhedhasar tekad dhewe ing donya iki, lan ing raos dhewe. kamardikan dhewe, lan ora ing ngawula wong.
        Nanging, Ukraina ora lulus ujian paling penting.
        Lan ora preduli apa sing bakal kedadeyan ing Ukraina minangka wilayah - bisa disimpen sacara artifisial, utawa dipisahake. Abdi ora bakal nantang keputusan majikane.
  2. + 16
    19 September 2015 04:32
    Penulis pancen mikir babagan masa depan ... Lan pikirane sedih. Umumé, yen sampeyan maca materi saka mantan, ana liyane lan liyane artikel kaya ... Masa depan surem lan tragis.
    Nanging apa mukjijat bisa kedadeyan? Lha kudune ora kaya ngono. Iki ora adil ... Pira piala sing kudu ditindakake kanggo entuk jawaban sing kaya ngono?
    1. + 26
      19 September 2015 05:28
      Kutipan saka domokl
      .. Pira piala sing kudu dilakoni kanggo entuk jawaban sing kaya ngono?

      Aku maca komentar nganti pungkasan, mung sawetara, nanging ora ana sing kepengin weruh kenapa kedadeyan kasebut? Lan apa sing nyebabake nilai kasebut ideologi negara, utawa ora ana, kaya kita. Ing ngarep ana Pedhet Emas.
      Sampeyan kudu ngganti sistem nilai lan ideologi ing negara lan ing negara kita, supaya ora njaluk Siberians.
      Ing Transbaikalia, luwih saka sasi aku wis ngati-ati ing jaringan sosial nyoba ngunggahake gelombang, babagan Gubernur, babagan gaji cilik, babagan tanah sing disewakake menyang China, lan kesenengan liyane ing urip modern.
      Dadi Artikel plus gedhe banget, Ana sing kudu dipikirake kanggo kita lan pimpinan.
      Ya, apa sing kedadeyan ing Ukraina ana sing ditulis lan dirungokake dening akeh wong.
      "Saben revolusi disusun dening wong romantis, ditindakake dening para fanatik, lan para bajingan sing ora sopan nggunakake woh-wohan"
      Lan wong ing kahanan iki digunakake minangka ram saka daya, iku tetep karo apa-apa, sing ing kuwasane, sing anyar.
    2. + 13
      19 September 2015 05:35
      Ora, sayang, ora bakal ana mukjizat - senadyan perkembangan kahanan kaya saiki lan ing mangsa ngarep, Ukrainia kanggo putu kita bakal dadi kaya Serbia ing sawetara cara sing cedhak nanging wong asing ..
      1. -4
        19 September 2015 11:55
        Donbass bakal dadi marginal ing umum.
        1. 0
          19 September 2015 12:24
          Kutipan: Azov
          margеawis

          Apa bakal dadi? opo
    3. +2
      19 September 2015 08:33
      Kutipan saka domokl
      Penulis pancen mikir babagan masa depan ... Lan pikirane sedih. Umumé, yen sampeyan maca materi saka mantan, ana liyane lan liyane artikel kaya ... Masa depan surem lan tragis.
      Nanging apa mukjijat bisa kedadeyan? Lha kudune ora kaya ngono. Iki ora adil ... Pira piala sing kudu ditindakake kanggo entuk jawaban sing kaya ngono?

      Kita uga duwe artikel lan sentimen sing padha ing Rusia ing taun 90-an. Matur nuwun Gusti ora kelakon, utawa luwih, ora kabeh kedadeyan lan ora kaya ngono ... Bejo? ...
      1. + 10
        19 September 2015 09:53
        Kacilakan sing nggegirisi mung kedadeyan, sing durung dimangerteni wong Ukrainia, ing kabeh babagan, ing ngendi sampeyan ndeleng bocah-bocah diwulang sumpah ing sekolah? Sampeyan edan, akeh sing bakal ngomong ... Iki kaca saka buku sejarah Ukraina kanggo kelas 10-11. Ora ana tembung ...
      2. +8
        19 September 2015 11:31
        Aku setuju karo penulis ing akeh babagan, nanging ana wektu ing sajarah bebarengan kita sing penulis ora kejawab utawa ora pengin dicathet ing USSR, lan saiki ing Rusia, sakperangan alesan, buku teks sejarah kanggo sekolah ora nutupi sajarah. saka sawetara masalah; 1) Kepiye carane Crimea, Tavria lan tanah Kuban dadi bagéan saka Rusia? 2) Kepiye pemukiman tanah kasebut ditindakake dening Slav lan bangsa liya? 3) Wong pribumi sing manggon ing kono sadurunge perjanjian perdamaian Kyuchuk-Kaynarji antarane Rusia lan Turki ing taun 1774 lunga menyang ngendi? Nalika Little Russia tenan dadi bagéan saka Rusia? Nalika bagean sisih tengen Ukraina modern dicaplok? Wangsulan: Bab ingkang paling menarik iku Kidul Ukraina modern, Rusia annexed kanggo dhewe sadurungé saka sisih tengen-bank Ukraina modern. We annexed tanah Little Russia menyang Rusia ing 1668, lan tuku kutha Kiev saka Persemakmuran kanggo 140 rubel emas.We annexed bank tengen Ukraina modern ing 1892, minangka asil saka pemisahan 2nd Polandia (Persemakmuran). ) banjur, menyang Galicia. Kita durung nutupi masalah iki ing buku teks. Kita yakin wong sing reunifikasi Ukraina karo Rusia dumadi ing 1654. Ing wektu sing padha, konsep negara Ukraina lan Ukrainia ing pangertèn modern mung ora ana ing wektu sing, nanging buku teks sekolah mung ndadekke kebingungan menyang kepala anak lan iki tetep kanggo urip malah ing Persemakmuran (Polandia). ), wong-wong sing manggon ing tlatah Ukraina Tengah modern, dianggep Rusia, nanging sakperangan alesan kita nulis babagan Ukrainians. Lan gegeran iki, sing wis dikenalake ing buku teks, tetep ana lan tetep ana ing kita nganti saiki.
        1. +4
          19 September 2015 12:10
          +!
          Lan aku bakal nambah wektu liyane saka sajarah - 23 taun kamardikan, pamaréntah Rusia kudu wis melu ing propaganda lan undercover karya ing lemah, lan ora ngendhokke lan menehi diskon ing gas.
          "Syukur" Khokhlov wis dikenal wiwit abad kaping 17 ...
      3. 0
        19 September 2015 14:15
        PENZYAC:
        Iku mbokmenawa Bejo sing VVP Yeltsin diangkat minangka penerus. Aku ora penggemar VVP, nanging apa kang nindakake nganti 2008 iku patut gedhe.
  3. + 10
    19 September 2015 04:54
    Kutipan: Vladimir
    Nalika NATO Negro teka ing gubug lan njaluk "susu, endhog"?
    Minangka kanggo kula, aku paling kamungkinan kanggo Svidomo ora ana sing bakal ngganti ing otak, amarga padha "dikutuk dening Mockali" lan bakal tetep tho, padha bakal nyalahke kita kanggo kabeh dosa.
  4. +8
    19 September 2015 04:58
    + penulis bener, aku uga ora jelas, sanajan kita nganggep manawa sektor sing bener lan liya-liyane minangka patriot, banjur kepiye menteri luar negeri. Apa ora menehi perhatian sing cukup kanggo kasunyatan iki, amarga yen padha patriot, miturut logika, mesthine kudu ngresiki saka intervensionis, banjur ngatasi masalahe.. Aku ora ngomong babagan sejarah kita, amarga ana siji. negara, lan saiki misale jek kaya kabeh wong brainwashed ........ ing cendhak, siji massal skizofrenia, Bandera lan negara 404
    1. +6
      19 September 2015 07:37
      Quote: Ermak
      apa mentri luar negeri. Yagene ora nggatekake kasunyatan iki, amarga yen dheweke dadi patriot, kanthi logis, dheweke kudu ngilangi penjajah,

      Ukrainians" karo memori katon sethitik sadurungé, njupuk karo wong Katulik ing wangun Uniatism, uga kepinginan saka Polandia kanggo mbebasake piyambak saka Kakaisaran Rusia. Lan mulane, "sapa wae, nanging ora Rusia."
    2. 0
      19 September 2015 08:49
      Quote: Ermak
      Yagene ora nggatekake kasunyatan iki, amarga yen dheweke dadi patriot, kanthi logis, dheweke kudu ngilangi penjajah, banjur ngrampungake masalahe.

      Kanggo kabeh "patriot" iki regane siji dolar jaban rangkah!
  5. +4
    19 September 2015 05:02
    Kita ora butuh sedulur sing kaya ngono. Delirium ing pikiran, delusi ing ilat. Aku "meneng" nelpon "non-kromosomal", kanggo nanggepi chants "kromosomal ekstra".
    Kasusahan teka ing pinggiran. Masalah nyata, kanthi jeneng singkat Nazisme. Sejarah wis nuduhake manawa bisa diobati. Nanging banget nglarani kanggo "luar biasa".
    Kalah lengkap, pendhudhukan lan dismemberment saka negara, larangan legislatif ing ideologi Nazisme. Sejarah durung menehi resep-resep liyane.
    1. 0
      19 September 2015 07:10
      Quote: penembak gunung
      Kasusahan teka ing pinggiran. Masalah nyata, kanthi jeneng singkat Nazisme. Sejarah wis nuduhake manawa bisa diobati.


      Sapa sing nggawa masalah iki menyang Ukraina? Temokake sumber lan penggal
    2. 0
      20 September 2015 11:47
      Sejarah wis nuduhake manawa bisa diobati.

      Obat kasebut diarani Tentara Abang lan wong Soviet. Lan West banget scraping nyawa (yen wis siji).
  6. +5
    19 September 2015 05:13
    ""tansah tembung "Ukraina" temenan panggonan panggonan, ora warga negara. Kaya "Siberians" utawa "Crimeans"""
    Kuwi tegesé. Iku ngluwihi segara sing padha ora bisa ngerti sing ing USSR ana wong siji senadyan bangsa. Lan banjur padha dibagi negara dadi bagéan, ora ngenali manunggaling negara. Nanging carane gampang iku kanggo Cut mati Ukraina! Cut lengen utawa sikil wong - ora bakal urip dhewe. Aku mikir bakal padha karo republik USSR.
    1. +2
      19 September 2015 05:20
      Cut lengen utawa sikil wong - ora bakal urip dhewe.

      Perbandingan sing apik! Sing paling penting, angel kanggo wong sing ora duwe lengen (sikil), nanging anggota awak iki ora ana apa-apa!
      +
    2. +2
      19 September 2015 05:23
      Ngendi sampeyan maca omong kosong kaya ngono?
      Yen aku wong Rusia, banjur wiwit umur 16 taun, ing paspor, ing kolom "kewarganegaraan" ditulis - "Rusia", lan bojoku duwe sing beda - "Ukrainia". Senajan kita padha lair lan urip kabeh kita ing kutha padha, ing Ukraina!
    3. 0
      19 September 2015 06:47
      Lan sapa, banjur, Bogdan Khmelnitsky gabung karo Kakaisaran Rusia?
      1. +4
        19 September 2015 07:23
        Kapethik saka: afdjhbn67
        Lan sapa, banjur, Bogdan Khmelnitsky gabung karo Kakaisaran Rusia?

        Ya, dheweke ora nyambungake sapa wae menyang EMPIRE ...

        Yaiku, dheweke njaluk reunifikasi, lan minangka asil, dheweke tiba ing tangan Tsar Rusia, nanging negara Rusia banjur duwe tatanan sing rada beda ...

        Ora ana, ing 1654, kekaisaran.
      2. +4
        19 September 2015 09:14
        afdjhbn67
        Lan sapa, banjur, Bogdan Khmelnitsky gabung karo Kakaisaran Rusia?

        Rusia gabung karo Rusia, yen kita ngomong babagan sisih etnis saka masalah kasebut.
      3. +1
        19 September 2015 15:42
        Kapethik saka: afdjhbn67
        Lan sapa, banjur, Bogdan Khmelnitsky gabung karo Kakaisaran Rusia?


        Tebak. Aku menehi pitunjuk:
        Mungsuh paling awon Khmelnitsky, Yarema Vishnevetsky, dijuluki ing Polandia minangka "Voivode Rusia" nglirik
      4. +1
        19 September 2015 18:48
        Kapethik saka: afdjhbn67
        Lan sapa, banjur, Bogdan Khmelnitsky gabung karo Kakaisaran Rusia?

        Kepiye carane bisa dakkandhani, Bogdan Khmelnichsky ora bisa nempelake apa-apa ing Kakaisaran Rusia amarga ora ana ing wektu kasebut. Mung wae Peter I nyebut Rusia minangka "kekaisaran" (kanthi cara sing nyenengake) mung ing taun 1717. Nanging Bogdan Khmelnitsky mung nglebokaké sawetara tanah saka pamaréntahan kulon Rus Kuno kanggo Rusia wis dikuwataké.
        1. 0
          20 September 2015 16:05
          Hubungane opo??? Aku ora seneng ing sangisore kutub, aku lungguh ing sangisore raja ... Iku bakal ala ing sangisore Kutub, utawa Rusia bakal menehi tawaran / janji sethithik - aku bakal ngapusi ing sangisore wong Turki yen menehi kahanan sing luwih apik. Kabeh luwih banal - perjuangan kanggo kekuwatan lan pakan ...
          Banjur, sawise pirang-pirang abad, kabeh entuk rincian "anyar" sing bisa diinterpretasikake ing arah "perlu", lan gambar dijupuk sing kita mirsani ing sajarah modern ing conto pinggiran.
  7. +3
    19 September 2015 05:25
    Malah ing Jerman fasis sing adoh ana wong sing sengit marang kabijakan Hitler. Kanggo hubungan antarane Rusia lan Ukraina, kita dadi saksi kanggo hubungan antarane struktur negara. Wong biasa, buruh hard biasa lan wong diwasa ora duwe pratelan marang saben liyane. ya
    Kita malah ing serikat kulawarga ora ngganti hubungan ... ngguyu
    1. +1
      20 September 2015 09:05
      Ya ampun, tapi KANGEN :(((
  8. +3
    19 September 2015 05:43
    Saka iku padha Svidomo, sing padha ora ngerti bab peduli ... nanging kuburan hunchbacked bakal ndandani lan ora luwih. Aku manawa Svidomo saiki persen 10%, ora luwih. Crimea lan Donbas, sapisan padha teeming karo wong-wong mau, nanging sanalika padha weruh cahya saka mangsa peteng, padha langsung dadi wong normal. Kanggo manggon karo asu ajag, lolong kaya asu ajag.

    Lan apa bab ambruk, proses wis ditindakake, lan supaya penulis ora mangu-mangu, pungkasane ana ing endi wae.
  9. +2
    19 September 2015 05:47
    Skandal lan gething sing paling kuat, minangka aturan, ana ing antarane wong sing cedhak. Iku kasunyatan. Nanging ing sisih plus, dheweke nggawe luwih gampang.
  10. +3
    19 September 2015 06:44
    Panguwasa bakal ganti lan kabeh bakal anyar, lan sampeyan bakal weruh, kabeh Ukraina ana ing detasemen partisan lan ngenteni supaya dibuwang))). Sanajan padha milih babi, dheweke janji bakal mandhegake prajurit kasebut.
    1. +9
      19 September 2015 07:18
      Kutipan: Sasha75
      Panguwasa bakal ganti lan kabeh bakal anyar, lan sampeyan bakal weruh, kabeh Ukraina ana ing detasemen partisan lan ngenteni supaya dibuwang))). Sanajan padha milih babi, dheweke janji bakal mandhegake prajurit kasebut.


      Ukraina ora homogen. Ana sing nglawan junta, ana sing merjuangake, ana sing mung ngenteni apa wae ... Akeh macem-macem "TAPI" ...

      Lan "milih kanggo tentrem", ing pemilihan saka "presiden", ora nindakake pakurmatan kanggo sing komplotan saka wedhus, sing stupidly ora ngerti, lan ora ngerti kanggo wayahe iki, ngendi iku ALL, malah banjur, LEAD .. .

      Lan Ukraina bakal beda, RUSIA ...
  11. +8
    19 September 2015 06:48
    Penulis ngangkat topik sing relevan lan, terus terang, nglarani. Kita pancene ora mikir babagan sing Rusia, sing Ukrainia. Kanggo kita, kabeh wong iku dhewe - sederek, kanca, lan mung kanca. Nanging dumadakan kabeh dadi kuwalik. Apa sing saiki ditindakake ing Ukraina dening pimpinane, Nazi lan Ukrainia sing gabung karo dheweke, sing dumadakan nyadari yen dheweke minangka "bangsa khusus" ora bisa dimengerteni ing pikirane. Sing paling awon yaiku sawetara wong Ukrainia miturut kewarganegaraan sing wis manggon ing Rusia kabeh wektu wiwit mabuk lan nyatakake rasa ora puas karo tumindak Rusia. Sejujure, wis ana kepinginan sing ora bisa ditolak kanggo ngalahake raine "sedulur" kasebut. Dadi akeh sing wis digodhog nganti kabeh iki ora bakal suda sajrone setahun utawa rong taun.
  12. +2
    19 September 2015 07:11
    kabeh iki nyoba nekat saka dill kanggo mratelakake piyambak minangka bangsa pinunjul ora luwih saka kepinginan ardent saka nasionalis marginal odious individu sing nganggep piyambak tokoh sajarah-politisi, nanging Ukrainians adoh saka bangsa, nanging mung klompok ètnis tartamtu, kang, amarga acara sajarah, wis ping pingan numerik lan tansaya akeh ing wilayah thanks kanggo aktivitas militer-politik saka Rusia, Nanging, asimilasi Ukrainians ing wilayah Rusia jembar mbubarake klompok ètnis iki, amarga Ukrainians, kaya bangsa liyane ing Kakaisaran Rusia, wis ora tau main peran utama, lan dheweke meh ora main ...
  13. +5
    19 September 2015 07:57
    Kutipan saka domokl
    Penulis pancen mikir babagan masa depan ... Lan pikirane sedih. Umumé, yen sampeyan maca materi saka mantan, ana liyane lan liyane artikel kaya ... Masa depan surem lan tragis.
    Nanging apa mukjijat bisa kedadeyan? Lha kudune ora kaya ngono. Iki ora adil ... Pira piala sing kudu ditindakake kanggo entuk jawaban sing kaya ngono?

    Aku ngormati kabeh publikasi sampeyan. Wis pirang-pirang taun ing sosialisme, dheweke nyoba nglatih maneh, nyawiji, "ngarih-arih", "nyenengake". Proses pendidikan maneh ideologis mandheg ----- lan iku. wong-wong sing nganggep awake dhewe Rusia --- sing utama saiki. Iku liar, nanging keajaiban kedadeyan kanthi tandha minus.
    1. +5
      19 September 2015 09:01
      Masalahe yaiku ing republik Uni akeh sing ditindakake kanthi bener. Persahabatan selawase diumumake mung ing tembung. Mbalik ing pungkasan taun 60-an, kanca kelasku, wong Lithuania, kanthi pas karo wahyu, ujar: "Intelligentsia kita kerja kanggo kesadaran nasional, nanging sampeyan ora weruh." Nanging dheweke, kaya sing bakal diomongake saiki, wong sing "bener". Dadi dudu babagan sosialisme, nanging babagan kader. Awal banget padha pracaya ing komunitas anyar - wong Soviet. Kanggo iki, akeh taun, utawa malah abad, dibutuhake.
  14. +6
    19 September 2015 08:09
    Ukrainia sing nganggo basa Rusia? Apa wong Ukrainia? Iki wong Rusia! Dheweke mbusak kolom kewarganegaraan ing paspor lan ngetok saka taman kanak-kanak: "Sampeyan manggon ing Ukraina, dadi sampeyan wong Ukrainia." Saiki padha nyoba kanggo ngowahi iku nyatane wong Rusia iku wong-wong sing manggon ing kene ing jaman kuna ("Kyiv ibu kutha-kutha Rusia" ora ateges kanggo dibuwang, lan anak-anak takon, sawise kabeh) lan banjur wong-wong sing nelpon piyambak Russian nyolong kanggo awake dhewe iki judhul. Cekakipun, omong kosong sing luwih nggegirisi, luwih gampang mlumpat. Lan V.I. nggawe kesalahan gedhe. Lenin, pengin nuduhake yen tsarist Rusia minangka "kunjara bangsa" lan ngganti jeneng Rusia Cilik dadi Ukrainia.
    Minangka kanggo ambruk - iku bakal, lan Polandia, Hongaria, lan liyane "kanca" bakal Cut mati bêsik kanggo awake dhewe, digunakake kok padha supaya aktif ndhukung "asosiasi". Lan kepiye desa kasebut bisa urip sajrone wektu kasebut? SD - babagan tani subsisten. Lan dadi lan saiki. Ya, sanajan ing Ukrainia SSR ... ana kutha cilik cedhak Kyiv - Obukhov. Dadi malah ujar ing antarane para siswa yaiku: "hello Kyiv, wis dipangan (mangan) karung, hello Obukhov - swelled karung." ana kuota kanggo siswa! 20% - Kievans, 10% ekstra kanggo "bocah elit", liyane - VILLAGE! nanging ora ana sing nganggep manawa pindhah saka desa menyang Kyiv, mentalitas tetep padha. Mulane, persentase pemikir nyedhaki 0,5.
  15. 0
    19 September 2015 08:15
    Penulis naif. Ora ana "bangsa Ukrainia". Ukrainia duwe kesempatan kanggo nggawe negara dhewe, nanging ... Ora bisa, ora tuwuh bebarengan. Kita ora bisa urip tanpa Rusia.
    Nanging negara Ukraina isih ana (ora bakal bingung karo negara). Nanging ora suwe. Sing pengin tuwuh wilayah wis diantrekake, lan sing lucu yaiku wong-wong Ukrainia dhewe sing kudu disalahake.
    Dadi dadi ...
  16. +8
    19 September 2015 08:18
    Ing istilah genetik, Rusia lan Ukrainia iku siji lan wong sing padha, kajaba Ukraina Kulon. Bedane linguistik ing antarane wong-wong mau luwih sithik tinimbang ing antarane pedunung negara-negara Jerman sing beda-beda, umpamane.

    Iki nalika Ukrainia isih cilik Rusia. Lan saiki ilmuwan independen sing nemokake u.k.r.o.v kuna. karo 140 ewu taun sajarah, iku bakal gampang kanggo mbuktekaken sing gen Ukrainians umume wong pisanan ing bumi lan ing kabeh babagan luwih unggul kanggo Rusia, sing bener Mongol.

    Sing paling nggumunake, u.k.r.y. dipun pitados bilih piyambakipun langkung unggul. Kapercayan uga nyerang wong-wong Rusia sing teka ing Ukraina sawetara dekade kepungkur lan saiki ndhaptar maneh ing UKR, lali babagan akar Rusia.

    Kasus nyata karo kanca kelasku sing jenenge Smirnova, sing nikah ing Ukraina lan dadi Kovtun. Dheweke saiki Ukrainia, bocah-bocah Ukrainia, mesthi, putu uga. Lan saiki Rusia kudu disalahake kanggo kabeh, jaket quilted.

    Mesthine, pitakonan nasional sing diarani. Ukr.o.-intelligentsia, menehi kompensasi kanggo insignificance intelektual kanthi nyipta dongeng lan mitos, saka ngendi sejarah Ukraina saiki dibentuk. O. Buzina, sing tiwas dening Bandera, nulis akeh babagan iki.

    Ing mburine wong-wong sing cerdas ana wong sugih, oligarki, sing penting banget kanggo misahake rakyat Rusia sing bersatu, lan nglawan bageane (Rusia lan U.K.R.O.V) kanggo saben liyane supaya luwih gampang ngrampog. Kaya sing ditindakake dening Bolshevik sadurunge, dheweke nggawe Ukraina merdika kanthi misahake Rusia sajarah.

    Nanging wong-wong biasa sing manggon ing Ukraina bakal dituntut kanggo kapercayan lan kesiapan kanggo niru lan ngiyanati, amarga saiki wis jelas, Ukraina yaiku Eropa.
    Ora ana alesan sing ditulis ing buku teks utawa diwulangake yen dheweke paling mulia, lan Rusia kalebu jaket quilted sing pengin lemak Ukrainia.
    Panjaluk wis ana.
  17. +3
    19 September 2015 08:30
    Iku ketoke kanggo kula iku mokal kanggo mbangun bangsa ing goroh, artificially inventing basa, sajarah lan mitologi nasional kanggo iku. Aku mikir yen ora mungkin nggawe negara sing kapisah mung kanthi ngapusi kesadaran umum liwat media kaya ngono saka awal. Lan ing wektu sing cendhak

    Nanging akademisi Sergei Glazyev, sing lair ing Donetsk lan sinau ing Kharkov, pracaya sing njupuk mung meh rong atus taun kanggo nggawe "Ukraina" warga negara, "spesialis" saka profil khusus. Ing wektu sing padha, ing sawijining wawancara, dheweke menehi jeneng angka kasebut kanggo persentase nyata Rusia ing wilayah "Ukraina" ing 90% saka total pedunung.
    1. +1
      19 September 2015 09:43
      Kutipan saka vena
      Lan iki Akademisi Sergey Glazyev, sing lair ing Donetsk

      Ing Zaporozhye, kanca kelase, Sobolev, pancen jelek
  18. +4
    19 September 2015 08:46
    Kathah gumantung ing sing disebut. "karakter nasional", mentalitas.
    Bab iki ing Rusia lan Ukraina beda banget.
    Wong-wong sing njabat ing Angkatan Bersenjata USSR bakal ngerti aku ...
  19. +3
    19 September 2015 09:57
    Enlightenment ing Ukraina teka ing babagan kanggo taksiran rasio losses lan hasil.
    Iku menarik sing contagion saka "kamardikan" fokus istimewa ing "Zapadenschina" metastasized saindhenging Ukraina, malah ing wilayah ngendi tradisional ana hubungan sajarah kuwat karo Rusia, striking ing wektu sing padha ètnis Rusia - sing galloped karo semangat padha. Svidomo ing Maidan.
    Ana kapercayan manawa ora ana sing bisa ngganti sejarah ing Ukraina. Iku bakal katon sing wilayah iki ngerti ing turah mbrawah kabeh "pesona saka pendhudhukan fasis, karusakan, keluwen, mayuta-yuta wong mati - sing, nampa vaksinasi marang Nazisme, nanging ora - vaksinasi ora bantuan, lan dina iki padha zigue lan ngluhurake. Hitler lan Bandera.
    Sampeyan bisa ngomong kaya sing sampeyan seneng, iki minangka alesan sing Rusia ora menehi perhatian cukup marang Ukraina, nanging ana sing ngandhani - paling sethithik sprinkle karo emas, asil bakal padha. Ana pengalaman urip bebarengan ing USSR, lan banjur padha, uga-pangan lan uga-groomed, frowning, ngandika, "We feed sampeyan, nanging kita bakal urip tanpa sampeyan." Inggih, padha lunga lan meh seprapat abad "waras, nanging ora tau waras" lan ketoke yen padha mlebu asosiasi Eropah, padha bakal urip kaya ing Eropah. Aja kerja kaya ing Eropa, nanging mung manggon ing tingkat Eropa, sing ngrusak negarane. Nanging nyatane ora ana sing ngenteni dheweke ing kana. Atusan ewu Arab lan Negro teka ing Eropah "kanggo terobosan", lan Ukrainians ora diijini ing salah siji minangka pengungsi utawa minangka migran lan ing umum ing cara, kajaba ing status turis, nalika complicating prosedur kanggo njupuk a visa Malah Saakashvili, appreciating "ngatasi" sing supaya bali menyang standar urip minangka ing Yanukovych, iku bakal njupuk 15-20 taun! Iki senadyan kasunyatan sing kita kudu miwiti bali saiki.
    Dheweke bakal ngerti sapa sing dadi kanca lan sapa sing dadi mungsuhe, mung ora perlu "ngganggu" lan kanthi paksa narik wong-wong mau menyang paseduluran - sanajan dheweke isih rada mandiri lan ana hubungane karo Eropa, amarga kabegjane. diukur ing hryvnia lan satiety. Dheweke isih kelingan kepiye carane ...
  20. +2
    19 September 2015 10:09
    Kanggo pisanan aku maca artikel filosofis ing situs kasebut. Ngaturaken sugeng riyadi. Aku uga nyoba kanggo ndeleng donya ora saka ruang paling ngisor, nanging saka dhuwur. Pitakonan sing bener yaiku, apa sabanjure? Sampeyan ora bisa nyopir wong bali. Ora ana bebener siji, lan ora preduli sapa wong Rusia, puncak, Arab, lan liya-liyane.
    Donya wis owah. Iku ngelingaken kula saka jaman es, nalika massa es lan watu dipindhah tengen planet, nyapu adoh kabeh ing dalan. Aja mandheg. Nanging ora kaya longsoran, kacepetan gerakane cilik banget.
    Masalah Rusia yaiku yen kita kerep ketinggalan ing tren global. Kita ora nyetel supaya cocog karo awake dhewe, kapentingan lan tradhisi. Banjur teka Peter, Stalin, Gorbachev, Yeltsin, Putin wiwit mbangun kita ing cara anyar. Lan kabeh iki nyebabake perang, korban, kerugian gedhe ing kabeh.
    Kita overslept kabeh ing jaman sosialisme dikembangaké. Stubbornly ngadeg ing worldview artificially digawe, nalika liyane ora turu. Aku ngerti yen akeh sing ora setuju karo aku ing kene, nanging apa gunane? Sampeyan ora bisa nulis ulang sejarah.
  21. -2
    19 September 2015 10:27
    Mesthine Vladimir Putin ngirim artikel kasebut kanthi anonim?)
    1. -1
      19 September 2015 20:08
      Kutipan saka: chickenous59
      Apa Vladimir Putin sing ngirim artikel kasebut?

      1. Yen sampeyan wis maca artikel sing ditandatangani "V. Putin", sampeyan kudu ngeweruhi sing ora ana malah remot mirip antarane gaya lan artikel iki.
      2. Gaya artikel V. Putin sing beda-beda ngomongake apa sing ditulis wong liya kanggo dheweke. Kreativitas independen GDP ora bisa diwaca.
      3. Masalah ngowahi Rusia sapisan dadi ukrov, miturut tumindak lan asil kanggo 15 taun, PDB dibutuhake, kaya sinyal stop hare.
  22. +4
    19 September 2015 10:38
    Lan saiki ilmuwan independen sing nemokake u.k.r.o.v kuna. karo 140 ewu taun sajarah, iku bakal gampang kanggo mbuktekaken sing gen Ukrainians umume wong pisanan ing bumi lan ing kabeh babagan luwih unggul kanggo Rusia, sing bener Mongol. Sing paling nggumunake, u.k.r.y. dipun pitados bilih piyambakipun langkung unggul. Kapercayan uga nyerang wong-wong Rusia sing teka ing Ukraina sawetara dekade kepungkur lan saiki ndhaptar maneh ing UKR, lali babagan akar Rusia.


    Ya, ora ana sing percaya. Mungkin 3-6 persen, ora luwih. Ing situs mitos iki disebutake luwih kerep tinimbang ing Ukraina. Saka obrolan karo Odessans Rusia-speaking aku ngerti, aku temen maujud sing mayoritas mung digunakake kanggo manggon ing Ukraina. Sistem hubungan, komunikasi, urip - ora ana sing pengin ngganti sapa sing ngerti. Kanggo ngganti oligarki lan birokrat menyang Rusia - wong nelpon "ngganti awl kanggo sinetron." Panguwasa anyar paling sethithik minangka redistribusi properti anyar. Lan conto Donbass, kanggo akèh-akèhé wong, iku bogey elek. Ora ana sing pengin ngalami kahanan kaya ing kana. Lan ing beyo saka Nazi: ing Odessa padha prakteke siro lan inaudible. Sing paling banter, ing jaman saiki, aksi nasionalis, mung nglumpukake sawetara atus wong, lan iki kanggo kutha kanthi yuta wong! Saben uwong percaya yen dheweke tetep ing panggung mung amarga perang ing Donbass. Yen ora ana perang, dheweke mesthi wis digabung dadi Sasha Bely. Suka utawa ora, iki sing dikandhakake mayoritas wong sing dakkandhakake.
  23. 0
    19 September 2015 11:31
    Apa ora dingerteni? Oligarki lan parasit liyane saka panguwasa minangka musuh utama ing loro-lorone. Yen kita ora ngresiki awake dhewe lan ora bisa menehi ruang pasca-Soviet minangka model pembangunan sing efektif adhedhasar demokrasi, mula kabeh wong bakal nyingkiri kita.
  24. +2
    19 September 2015 11:34
    Sampeyan ngerti, ing kulawarga, asring banget siji sedulur ora katon kaya liyane. Miturut karakter, temperament, gaya mikir, ing pungkasan, dening jumlah warisan saka tuwane. Kira-kira padha karo Ukrainians. Padha, mesthi, kaya sadulur dening getih, nanging panggonan permanen ing sisih wewatesan karo Katolik mimpin kanggo tatanan saka jenis chimera - Russian, nanging karo admixture pinunjul saka Polandia. Lan kaya ngono, urip kanthi tilas nganti pirang-pirang abad, ana sing ana hubungane karo kita. Mulane, aku mikir sing bebener dumunung nang endi wae ing tengah - ora padha (Ukrainians) padha rampung asing kanggo kita, nanging angel banget kanggo nelpon wong sederek. Lan ora malah amarga dina iki padha wis diangkat kita (Rusia) minangka aggressors lan mungsuh potensial, nanging amarga malah ing pamaréntahan Soviet, nalika ora ana pirembagan bab secession, Ukrainians, digawa munggah kanggo 20 taun ing Ukraina, kuwat pracaya ing supremasi sing , pencerahan lan pinunjul luwih kanggo kabeh USSR, lan malah ing tingkat saben dinten padha siaran iki kanggo wong liya, ing hubungan karo bangsa liyane saka USSR, kalebu Rusia, padha nuduhake arrogance lan watak cerobo. Nalika iku, padha percaya yen tanpa Ukraina, USSR bakal mati kaliren. Kaya Polandia - satus raja kanggo telung lackeys.
  25. +4
    19 September 2015 11:40
    Aku sengit ngomong babagan iki. Nanging kamungkinan sing klompok ètnis anyar wis crystallized ing Ukraina cukup dhuwur.
    1) Wong sing paling pinter, L.N. Gumilyov, tau nulis yen etnos yaiku wong sing wis adaptasi kanggo urip ing sawetara jinis lanskap, bisa manggon ing sawetara tanah tartamtu. Dadi, miturut dheweke, wong Ukrainia minangka petani sedentary sing wis sinau kanggo urip kanthi apik ing jembar banyu, ing steppes, beda karo Rusia Agung, sing, kaya leluhur Slavia, manggon ing lembah kali, paling sethithik sing paling cilik. .
    2) Dhiskusi babagan kasunyatan sing tembung "Ukrainia" iku gawean, rampung anyar, nemokke - pirembagan bab tembung. Gogol, sadurunge "proyek Austria", kanthi jelas mbedakake, diarani "Rusia Cilik" - nanging ora ana prabédan dhasar ing kene. Apa wae sing diarani, iku ora ngganti inti saka prakara.
    3) Gagasan yen nggabungake wong dadi bangsa bisa uga salah, paling asring ora rasional, malah, malah mbebayani. Kristen, Jainisme, Islam, Marxisme, ora masalah Paradoxically, ora ngowahi apa-apa. Awit gagasan kasebut, nyatane, mung minangka dalih kanggo nyawijikake apa sing wis diupayakake kanggo persatuan, minangka tandha kanggo mbedakake "kita" karo wong liya. Kanggo wong njaba, bisa uga kaya omong kosong, kaya kita ora ngerti kenapa ana wong sing tresna marang wanita iki.
    4) Yen ambang wis diatasi, komunitas wis maju, ora bakal cukup kanggo tanggane. Ora kanggo kita, ora kanggo Eropa. Mongol padha satus kaping kurang saka Cina, bab prabédan ing GDP kondhang lan iku ridiculous ngomong, nanging padha nelukake China. Lan ing wektu sing padha Iran, Asia Tengah lan kita uga. Lan padha teka ing Mesir. Bener, uga kedadeyan yen komunitas anyar dipecah dadi pecah dening tanggane: dorongan paling kuat ing Lithuania suffocated antarane Moskow lan Jerman, sing uga saya mundhak.
    5) Yen "Svidomo" minangka asil saka metode NLP sing ora dingerteni, kedadeyan kasebut ora becik, lan epidemi psikosis alami kanthi gejala produktif bakal teka ing Ukraina. Kasunyatan yen tandha iki ora pretense bakal diyakinake dening saben wong sing komunikasi karo Ukrainia saiki. Iki ora bisa diterangake kanthi tembung, nanging kesan langsung ora ana keraguan.
    1. 0
      19 September 2015 13:57
      Carane rightly nuding metu!
      Bener pisan :(
  26. 0
    19 September 2015 11:53
    Aku sengit ngomong babagan iki. Nanging kamungkinan sing klompok ètnis anyar wis crystallized ing Ukraina cukup dhuwur.
    1) Wong sing paling pinter, L.N. Gumilyov, tau nulis yen etnos yaiku wong sing wis adaptasi kanggo urip ing sawetara jinis lanskap, bisa manggon ing sawetara tanah tartamtu. Dadi, miturut dheweke, wong Ukrainia minangka petani sedentary sing wis sinau kanggo urip kanthi apik ing jembar banyu, ing steppes, beda karo Rusia Agung, sing, kaya leluhur Slavia, manggon ing lembah kali, paling sethithik sing paling cilik. .
    2) Dhiskusi babagan kasunyatan sing tembung "Ukrainia" iku gawean, rampung anyar, nemokke - pirembagan bab tembung. Gogol, sadurunge "proyek Austria", kanthi jelas mbedakake, diarani "Rusia Cilik" - nanging ora ana prabédan dhasar ing kene. Apa wae sing diarani, iku ora ngganti inti saka prakara.
    3) Gagasan yen nggabungake wong dadi bangsa bisa uga salah, paling asring ora rasional, malah, malah mbebayani. Kristen, Jainisme, Islam, Marxisme, ora masalah Paradoxically, ora ngowahi apa-apa. Awit gagasan kasebut, nyatane, mung minangka dalih kanggo nyawijikake apa sing wis diupayakake kanggo persatuan, minangka tandha kanggo mbedakake "kita" karo wong liya. Kanggo wong njaba, bisa uga kaya omong kosong, kaya kita ora ngerti kenapa ana wong sing tresna marang wanita iki.
    4) Yen ambang wis diatasi, komunitas wis maju, ora bakal cukup kanggo tanggane. Ora kanggo kita, ora kanggo Eropa. Mongol padha satus kaping kurang saka Cina, bab prabédan ing GDP kondhang lan iku ridiculous ngomong, nanging padha nelukake China. Lan ing wektu sing padha Iran, Asia Tengah lan kita uga. Lan padha teka ing Mesir. Bener, uga kedadeyan yen komunitas anyar dipecah dadi pecah dening tanggane: dorongan paling kuat ing Lithuania suffocated antarane Moskow lan Jerman, sing uga saya mundhak.
    5) Yen "Svidomo" minangka asil saka metode NLP sing ora dingerteni, kedadeyan kasebut ora becik, lan epidemi psikosis alami kanthi gejala produktif bakal teka ing Ukraina. Kasunyatan yen tandha iki ora pretense bakal diyakinake dening saben wong sing komunikasi karo Ukrainia saiki. Iki ora bisa diterangake kanthi tembung, nanging kesan langsung ora ana keraguan.
  27. +2
    19 September 2015 12:10
    Metamorfosis karo Ukraina iki ora spontan. turn-Ukraine. Lan Yanukovoshch lan "pranks" mung dadi detonator saka proses. Lan yen countermeasures ora dijupuk dening Rusia Rusia, banjur Rusia saka Ukraina mung bakal assimilated, nanging isih dudu mayoritas, kaya ing Crimea. Nanging kita ora weruh dhukungan. Hungaria, Polandia, ya. Nanging kita ora. Kahanan karo Donbass uga ora jelas. durung katon. Dug lan ngenteni. Apa? Nguatake ukrovermacht? Putin kang departure?
  28. +3
    19 September 2015 12:17
    Asal-usul pemisahan Ukraina lan Rusia dumunung ing jaman biyen kita: Ukraina tansah ana ing USSR ing posisi istimewa ing hubungane karo Rusia. Aku ngalami dhewe, manggon ing Volgograd wiwit taun 1962. Dadi, nalika aku ana ing Kharkov, aku teka ing negara liya, kabeh ana ing kono: panganan, sandhangan, hiburan, hawa sing resik, ora kaya kutha kita. , ora tanpa bantuan saka pimpinan Soviet ing USSR.
  29. 0
    19 September 2015 12:18
    Adhuh! Pranyata bisa. Lan siji bagéan saka wong ngadeg ing sisih liyane. Perang sipil ing tumindak.
  30. +1
    19 September 2015 12:23
    Path kanggo Rusia mbukak kanggo Ukraina, nanging iki bab dangu, saka 10 taun utawa luwih, junta Kiev saiki zombifying anak ing sekolah lan negara massa. Propaganda Owah-owahan bakal diwiwiti mung kanthi owah-owahan kekuwatan ing Ukraina.
  31. +1
    19 September 2015 12:27
    Kita ora butuh "sedulur" kaya ngono sing ora bisa dipercaya.
  32. +1
    19 September 2015 13:26
    Sisih mburi proyek "Ukraina" yaiku proyek "RF". Loro-lorone proyek kasebut minangka proyek kanggo divisi saka kekaisaran "Rusia" sajrone nggawe dominasi oligarki finansial ing donya. Loro-lorone proyek kasebut adhedhasar pangenalan dening "Svidomo" ("elit") saka inferiority lan wretchedness saka "donya Rusia", pimpinan Super-Eropa sing dipimpin dening Amerika Serikat. "Vatniks" diilhami dening gagasan tetep bartering beban abot saka superpower kanggo sosis, kebon ceri, pabrik lilin, "repair kualitas Eropa" lan "mobil manca" sing sithik digunakake. Nanging, mokal kanggo ngganti siji liyane ing donya ing ngendi prinsip "HCHV" makaryakke. Rusia dudu warga negara, nanging imperialisme. Ing pangertèn iki, "Rusia Cilik" ing taun 1991 ngalahake "Rusia Agung". Terusake diskusi babagan topik "Apa Ukrainians Rusia?" tegese ora gelem nyawiji maneh negara kanthi sakabehe akibat sing abot kanggo rakyat.
  33. +3
    19 September 2015 13:50
    Babagan inti Khohlyatsky. Mbalik ing 90s, sederek kita saka Ukraina (Rusia!), Njupuk kauntungan saka Hospitality kita, nindakake bisnis cilik dhewe. Lan apa sampeyan mikir? - Padha takon kita kanggo silihan ing "kahanan urip angel", nampa bantuan iki (Aku kudu njaluk menyang utang, sederek!) Lan padha kaya! Ing hubungan "kulawarga" iki rampung. Thirst kanggo Freebies "urip ta pasetse" antarane crests malah saiki.
    1. 0
      19 September 2015 21:34
      Sampeyan ngomong babagan sepele saben dina, nanging sampeyan kudu katon "luwih akeh". Kabeh "fenomena negatif" iki kedadeyan nalika perang, nanging ...
  34. 0
    19 September 2015 19:52
    Dadi apa? Lan kepiye kabeh wong sing daktulis ing wiwitan? Apa dheweke bakal terus nganggep awake dhewe minangka bangsa Ukrainia sing kapisah? Apa sing metu? Apa proyek Polandia-Austria kudu diakoni minangka sukses? Aku ora duwe jawaban kanggo pitakonan iki. Aku mung ndeleng prospek kuwi, lan dadi ngina lan pait. Wong-wong sing terus nganggep awake dhewe minangka Rusia ing Ukraina pungkasane ora bakal dadi wong sing dibuang, dadi dinosaurus. dadi spesies sing mati. Lan mung ana siji cara metu kanggo wong-wong mau - koper, stasiun sepur, Rusia.

    Saben masalah duwe sisih liyane. Rusia ing Ukraina lali sing padha Rusia lan diadopsi Ukrainianism. Nanging wong Rusia ing Rusia, umume, uga nganggo identitas Ukrainia. Lan panguwasa Federasi Rusia nandheske - "wong Ukrainia". Mulane, Novorossiya ora njupuk Panggonan, lan wong-wong sing nganggep iki ngiyanati wong Rusia ing minoritas cetha.
  35. -1
    19 September 2015 22:19
    Kutipan saka PValery53
    Babagan inti Khohlyatsky. Mbalik ing 90s, sederek kita saka Ukraina (Rusia!), Njupuk kauntungan saka Hospitality kita, nindakake bisnis cilik dhewe. Lan apa sampeyan mikir? - Padha takon kita kanggo silihan ing "kahanan urip angel", nampa bantuan iki (Aku kudu njaluk menyang utang, sederek!) Lan padha kaya! Ing hubungan "kulawarga" iki rampung. Thirst kanggo Freebies "urip ta pasetse" antarane crests malah saiki.

    lan apa bab inti Ukrainia? ahhh, iku cetha yen sederek sing Rusian, sampeyan iku crest, lan inti Ukrainia iku sampeyan ora pengin bantuan kanggo sederek free - toad presses.
  36. 0
    20 September 2015 18:13
    Ukraina minangka bagéan saka USSR padha ing antarane padha antarane kabeh republik.Kadhangkala Ukraina, amarga saka sekretaris jenderal sing teka saka Ukraina dhewe, wis kahanan lan kesempatan sing luwih apik. Conto anggota anyar ing Eropah ora mulang wong-wong mau. Dheweke butuh Ukraina mung kanggo ngrusak Rusia, kanggo perang nganti Rusia lan Ukraina pungkasan. Pancen warga negara Poroshenko, sampeyan ora ngerti iki. Kita kabeh diwulang dening siji Leninis prasaja, Gorbachev, yen sanalika kita ngrangkul Kulon, dheweke bakal ngambung kita saka rasa seneng. Sapa ing donya iki butuh saingan! Kita mung bakal urip bebarengan yen kita pengin bali ing sikil kita luwih cepet. Sing Jerman, Amerika utawa malah Polandia lan Swedia ngimpi Ukraina kuwat.
  37. 0
    20 September 2015 21:09
    Ora inti "Ukraina", nanging "Rusia cilik". Ing Federasi Rusia, wakil saka spesies iki biasane disebut "kolom kalima". Mulane penting kanggo mangerteni inti fenomena kasebut: dudu getih, nanging ideologi.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"