Carane Seryozha disimpen komandan

6
Seryozha lan Anechka Gudin yatim piatu lan urip bebarengan. Minangka paling bisa, padha ngatur farm cilik. Padha tetep Muska wedhus, lan sadurungé perang, jaran wong, wuta ing mripat siji, mancep kanggo wong-wong mau. Seryozha sinau minangka tukang kunci ing sekolah sepur Yelets. Anechka durung mlebu sekolah.

Carane Seryozha disimpen komandanIng dina Desember taun 1941, nalika Nazi nyedhaki Yelets, rame bledosan kaya sing wong lanang mung bisa ngomong nganggo gerakan. Anna wedi banget. Seryozha uga wedi, nanging dheweke wani ing ngarepe adhine. Diperah Muska, menehi susu marang Anya. Lan dheweke ngirim bocah wadon menyang tanggane, lik Masha. Iku ketoke kanggo wong sing ing antarane wong diwasa bakal luwih aman. Aku ora bisa ninggalake awakku - sayang banget yen ninggalake omahku. Seryozha banget ngarep-arep supaya prajurit kita ora nglilani Nazi mlebu kutha. Nanging swarane meriam saya cedhak. Ing Valuyskaya Gora, ora adoh saka omahé Gudin, prajurit Tentara Abang wis katon. Wong-wong mau padha mlayu saka omah menyang omah, nembak prajurit sing nganggo mantel dawa. Kita nyoba nahan mungsuh, nanging luwih akeh.

"Dheweke bakal ngrebut Yelet dina iki!" Sergey mangertos. Dheweke nutup lawang nganggo pancing wesi, kaya-kaya bisa nglindhungi Nazi. Aku nyawang - apa ana gaman? Lan dumadakan krungu groan dawa tengen njaba lawang. Sedhela Seryozhka malah tambah wedi. Kayane ana fasis ndhelik ing mburi lawang lan pengin nggodho dheweke metu saka omah. Nanging dheweke langsung ngalahake awake dhewe lan mbuwang pancing kasebut. Ing ambang lawang ana prajurit Tentara Abang.
- Sapa kowe?
Prajurit kasebut nggegirisi.
“Sampeyan… tatu parah… tulung…”

Seryozha nyeret pejuang menyang omah. Ing cahya lampu lenga sing ringkih, dheweke mriksa dheweke: pucet, rambut ireng, getih ing lambe, ambegan serak ...
"Aja wedi," ujare pejuang kanthi angel. – Aku instruktur politik, Roman Korobko. Sampeyan kudu ngapusi, nanging Jerman cedhak. Yen ngerti yen sampeyan wis menehi aku papan perlindungan, dheweke bakal ditembak wong loro.
- Dheweke ora bakal ngerti! Sergey mbantah kanthi panas. - Aku bakal nutup lawang dening pancing.

Seryozha nyelehake Roman Demidovich ing amben. Dheweke mbuwang mantel menyang sumur, ndhelikake dokumen lan peta permusuhan ing mburi papan jamb lawang. Dheweke kanthi ati-ati palu papan kanthi kuku - ora bakal ditemokake! Nanging sanajan tanpa dokumen, cetha yen prajurit sing tatu ing paprangan ana ing amben. Sauntara kuwi, Nazi wis mlaku-mlaku ngubengi Yelets kaya master. Dheweke nyawang omah-omah kanthi tliti - dheweke milih sing cocog kanggo markas. Seryozhka weruh iki liwat jendhela lan marang instruktur politik.
- Aja njupuk tega ing kaca, ngalahake metu lan lay bukaan karo kang dipercoyo, - kang menehi saran. - Wong Jerman wedi karo Frost, wis biasa urip kanthi kepenak. Dheweke ora bakal nemoni sampeyan.

Sergei mung nglakoni. Angin langsung mlaku ngubengi omah, dadi adhem banget, nanging luwih aman.
Roman Demidovich krasa ala banget. Seryozhka menehi susu wedhus lan kentang rebus. Ing wayah wengi, dheweke alon-alon nggawa tanggane, perawat Nina, dheweke menehi injeksi lan obat-obatan. Sawise ndeleng omah Nina, Seryozha mutusake kanggo mlaku ing dalan Yelets.

Ing pasar wanita ngadeg telu tank. Nazi masang senapan mesin ing gréja. Markas Jerman dumunung ing omah guru.
Kabeh sing dideleng, bocah kasebut eling lan ngandhani instruktur politik Korobko.
- Eh, kita kudu ngirim informasi iki menyang kita! dheweke ngempet. "Dheweke bisa uga bakal nglumpukake pasukan dina iki utawa sesuk lan terus nyerang ...
- Aku bakal pass! - Sergey kanthi sukarela kanthi jelas. - Sampeyan mung sijine kabeh ing peta. Aku wis entuk ...

Serezha tindak menyang pejuang kita, sing ana ing alas ing njaba kutha, ing wayah wengi. Iku banget medeni kanggo pindhah. Nanging ing omahe ana Pakdhe Roman, sing ngarep-arep banget kanggo bantuan. Lan ing omahe lik Masha, adhine sing wedi Anya ngenteni sadulure, sing saben dina bisa mateni Nazi. Lan Seryozha maju.
- Mandheg! Sapa sing lunga? ana swara saka mburi.
- Kula! - bocah iku seneng. - Saka instruktur politik Korobko aku nggawa peta ...

Esuke, prajurit kita nembaki wong Jerman. Bola voli gemuruh siji-sijine, saben tekan target. Sawise - lan menyang markas. Loro - ora ana senapan mesin ing menara lonceng. Telu - tank ngrokok ing pasar wanita ...
- Pakdhe Roman, kertu sampeyan sing mimpin wong-wong mau! Sergei bungah, ndeleng metu saka jendhela. Aku arep njupuk dipikir?
"Ayo, ati-ati," instruktur politik kasebut ngidini.

... Seryozhka mlaku ing lurung-lurung Yelets sing lumpuh. Kadhang-kadhang kerang bledosan, banjur bocah lanang sing keweden ndemek pager. Dheweke kandha marang awake dhewe yen wong nggawe pager kanggo nglindhungi awake dhewe saka maling lan hooligan. Mungkin dheweke bakal nylametake sampeyan saka cangkang?

Dumadakan ana rombongan wong metu saka gang. "Jerman!" pikirane sumunar. Nanging sawise sawetara detik Seryozhka dikenali pejuang sing ketemu wong ing alas. Lan kanthi kendel mlayu marani wong-wong mau.
- Apik banget sampeyan dipecat! Apa sampeyan bakal njupuk kutha saiki?
- Anting anting! Urip! prajurit ngubengi dheweke. - Tulung kita metu maneh - nuduhake dalan menyang katedral! Sampeyan mung kudu nyelinep tanpa disadari.
"Bisa wae," Seryozhka bungah. - Ayo mubeng, liwat pabrik kardus.

Dadi bocah lanang patbelas taun dadi pengiring detasemen gedhe saka pasukan Soviet sing maju. Panjenengané nuntun para prajurit menyang pasamuwan, banjur didhawuhi mulih. Seryozhka gelo: apa iku, sethitik? Nanging pesenan minangka pesenan.
Nazi diusir saka Yelets. Politruk Korobko rada kuwat lan wis bisa tangi. Dheweke kudu dirawat ing rumah sakit, lan prajurit njupuk Roman Demidovich karo wong-wong mau.
- Ngenteni kabar, Nak! - ngandika, matur pamit kanggo Seryozha.
- Kabar apa? - dheweke ora ngerti.
- Nyenengake!

Sewulan banjur ana mobil sing ora pati ngerti mandheg ing omahe Gudin. A perwira enom metu saka iku, ngaturake salam saka instruktur politik Korobko lan takon Seryozha kanggo pindhah karo wong. Seryozha, mesthi, sarujuk, ing ngarepe tanggi gumun, dheweke mlebu mobil lan lunga. Dheweke bali ing wayah sore - ing mantel anyar, sepatu bot, kanthi tas gedhe saka permen. Medali "Kanggo Keberanian" sumunar ing dhadhane. Iki dipasrahake marang bocah kasebut dening Jenderal Timoshenko dhewe ...

Seryozha tansaya munggah, dadi Sergei Polikarpovich. Dheweke kerja dadi asisten sopir lokomotif. Panjenenganipun mundhut putra loro - Tolya lan Vitya.
Ing Yelets, ing Jalan Lamskaya, malah saiki ana omah nomer 5, ing ngendi instruktur politik Korobko tau ditulungi. Nanging, saiki omah katon beda. Kabeh jendhela wis suwe dipasang ing kono, lan saiki wong liya manggon ing kene.

Akhire- sajarah nulungi
Nazi mrentah ing Yelets kurang saka seminggu, nanging padha nindakake teror getih ing kutha kasebut. Wiwit esuk nganti wengi padha nggoleki sing tatu, ndhelik ing omahe warga. Wong wadon, wong tuwa lan bocah-bocah ditembak tanpa rasa welas asih. Ana kasus sing dikawruhi nalika wong Jerman nyeret bocah lanang umur setaun sing diudani liwat sawetara dalan kanthi tali sing diikat ing gulu.
Nanging, ora ana prajurit siji-sijia sing dipasrahake marang mungsuh. Dadi, guru SD No. 4 Lyashkova, bebarengan karo murid-muridé, sheltered 33 tatu. Sepira wedine Seryozha Gudin...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

6 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    28 September 2015 07:49
    Iki ora bisa dilalekake, kudu diwarisake saka generasi menyang generasi, iki kudu diwulang!
  2. +5
    28 September 2015 08:07
    Thanks kanggo penulis kanggo memori!
  3. +4
    28 September 2015 10:06
    Yelets (jeneng iwak), sawijining kutha Rusia kuna sing dumunung ing patemon Kali Pine lan Yelets, muncul maneh ing abad kaping 12 minangka bèntèng nglawan serangan saka steppes. Saiki populasi kira-kira 105 ewu. iku bagéan saka wilayah Oryol, saiki ing wilayah Lipetsk. Kenangan saka kanak-kanak: Aku isih kelingan lawang cast-wesi saka kompor kasar karo prasasti relief "YLETS". Dadi ana pabrik pengecoran lan mesin ing kutha nalika iku. Nanging, wong banjur bisa perang, "Asterisk" ing dhadha. Inggih rampung!
  4. +4
    28 September 2015 12:02
    Kutipan saka bistro.
    Yelets (jeneng iwak), sawijining kutha Rusia kuna sing dumunung ing patemon Kali Pine lan Yelets, muncul maneh ing abad kaping 12 minangka bèntèng nglawan serangan saka steppes. Saiki populasi kira-kira 105 ewu. iku bagéan saka wilayah Oryol, saiki ing wilayah Lipetsk. Kenangan saka kanak-kanak: Aku isih kelingan lawang cast-wesi saka kompor kasar karo prasasti relief "YLETS". Dadi ana pabrik pengecoran lan mesin ing kutha nalika iku. Nanging, wong banjur bisa perang, "Asterisk" ing dhadha. Inggih rampung!

    Kutha Rusia kuna Yelets, wilayah Lipetsk, akeh gréja lan kuil lawas sing dirusak dening perang lan kuburan militer karo prajurit ing tugu, log pondokan lan kali.
    1. +2
      28 September 2015 15:15
      Ora, kali Pine. Kabeh liyane bener!
  5. +2
    28 September 2015 16:04
    Matur nuwun kanggo artikel !!!! Memori langgeng kanggo Pahlawan - ora ana sing ngerti kenapa kita bisa nindakake iki! lan kabeh babagan Jiwa kita - kita duwe!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"