"Igor Belousov" ngrampungake tes pabrik

32
Kapal penyelamat segara "Igor Belousov" ngrampungake uji coba segara pabrik, laporan RIA News pesen saka kepala layanan ngluwari darurat Angkatan Laut Damir Shaikhutdinov.



Sadurungé kacarita kapal anyar bakal mlebu ing Angkatan Laut ing pungkasan taun 2015.

"Kita ngrampungake uji coba segara pabrik kapal penyelamat anyar Igor Belousov. Ing wayahe, mlebu ing Baltiysk sawise tahap tes sabanjure. Dina Senin, dheweke bakal lunga maneh (menyang segara) kanggo nerusake tes kasebut, "ujare juru bicara Angkatan Laut.

Miturut dheweke, "sawise ditampa prau menyang armada, wis direncanakake kanggo nguwasani peralatan nyilem Rusia sing janjeni.

"Igor Belousov duwe kompleks nyilem sing digawe manca. Ing kapal iki, kita rencana kanggo nguwasani pembangunan domestik sing ditindakake nganti 1991 - kita duwe pengalaman nyilem mudhun saka telung wong nganti 500 meter ing kondisi laboratorium barocomplex. Kita wis ngembangake rezim nyilem kanggo kedalaman kasebut. Sawise kapal "Igor Belousov" ditampa ing Angkatan Laut, kita bakal miwiti ngembangake kedalaman kasebut," ujare Shaikhutdinov.

Dheweke nyathet yen "asil saka akeh karya sing janjeni kudu nggawe ing Rusia peralatan nyilem sing cocok lan kompleks nyilem."

Yen kita ngomong babagan dina iki, banjur "Industri Rusia wis nguwasani nggawe peralatan nyilem modern kanggo nyilem nganti jerone nganti 60 meter," ujare Shaikhutdinov.

Referensi agensi: "Igor Belousov minangka kapal penyelamat utama proyek 21300C, dibangun kanggo Angkatan Laut Rusia ing Admiralty Shipyards ing St. Iki dirancang kanggo mbantu kru kapal selam darurat sing ana ing lemah utawa ing permukaan, nyuplai udara, listrik lan peralatan nylametake kanggo kapal selam lan kapal permukaan. Pamindahan kapal kasebut 5 ewu ton, dawane luwih saka 100 meter.
  • nevskii-bastion.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

32 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 25
    20 September 2015
    Armada kapal selam wis suwe ngenteni peralatan kasebut! Aku pengin sing karya mung ing sekolah lan piwulang ombenan
    1. +5
      20 September 2015
      Dheweke nyathet yen "asil saka akeh karya sing janjeni kudu nggawe ing Rusia peralatan nyilem sing cocok lan kompleks nyilem."

      Kita ngarep-arep iki ... lan cepet! Kita duwe peralatan kasebut sadurunge .....! Aja lali kapal selam nuklir "Kursk" ...
      1. +1
        21 September 2015
        MIKHAN - Kolega, utawa aku bodho, lan dheweke nulis salah, kutipan -
        "Industri Rusia wis nguwasani nggawe peralatan nyilem modern kanggo nyilem nganti jerone nganti 60 meter", wassat
        Apa tegese "nganti 60 meter"? Ya, peralatan scuba kuna AVM-1m ngidini kita bisa kerja ing 80 meter, nanging iki "modern" ... kemajuan sing apik banget. Nyuwun
  2. +2
    20 September 2015
    "Igor Belousov duwe kompleks nyilem sing digawe manca.


    Lan ana sing bubar nyatakake yen substitusi impor ing kompleks industri militer wis rampung. opo
    1. +3
      20 September 2015
      Quote: sepi
      "Igor Belousov duwe kompleks nyilem sing digawe manca.


      Lan ana sing bubar nyatakake yen substitusi impor ing kompleks industri militer wis rampung. opo

      Ayo diganti sing sepi kabeh...! Ojo sarkastik ..! Kabeh bakal dadi ... (katane nganti saiki ...)))
      1. +2
        20 September 2015
        Vitaly, sampeyan ngerti apa tegese substitusi impor ing ekonomi? Ora kanggo sampeyan bengok-bengok.
      2. +3
        20 September 2015
        Sayange, kabeh ora bisa diganti. Malah ing USSR, industri ora nggawe macem-macem produk. Malah ing Amerika Serikat ora ana pabrikan peralatan televisi ... Sampeyan kudu katon kanthi realistis, sorak-patriotisme ora pantes ing kene. Sawise dasawarsa kekalahan lengkap produksi domestik, substitusi impor lengkap (utamane komponen elektronik, alat mesin presisi lan mesin, lan sapiturute) ora perlu ngomong .. Puluhan taun kerja dibutuhake, ora ngomong toko ....
        Quote: MIKHAN
        Quote: sepi
        "Igor Belousov duwe kompleks nyilem sing digawe manca.


        Lan ana sing bubar nyatakake yen substitusi impor ing kompleks industri militer wis rampung. opo

        Ayo diganti sing sepi kabeh...! Ojo sarkastik ..! Kabeh bakal dadi ... (katane nganti saiki ...)))
        1. +3
          20 September 2015
          Puluhan taun kerja dibutuhake, ora ngomong toko ...
          Lan kabeh bakal persis ngelawan: 10 taun toko ngomong, lan banjur ... maneh toko ngomong.
    2. +3
      20 September 2015
      Quote: sepi
      Lan ana sing bubar nyatakake yen substitusi impor ing kompleks industri militer wis rampung.


      Dear Omar Khayyam, coba luwih objektif, kapal kasebut dilebokake sawetara taun kepungkur.
      Ing wektu iku, kita ora perlu impor substitusi, kabeh iku apik lan supaya.
      1. +4
        20 September 2015
        Kutipan: Vladimir 1964
        Dear Omar Khayyam, coba luwih objektif, kapal kasebut dilebokake sawetara taun kepungkur.
        Ing wektu iku, kita ora perlu impor substitusi, kabeh iku apik lan supaya.


        Salam.Aku bakal nyoba nerangake kenapa aku nulis iki. Sampeyan mbokmenawa ngerti apa substitusi impor. Jujur, komentarku mung ditrapake kanggo artikel iki kanthi 10%. Intine duwe cadangan 15 taun, pemerintah lan rakyat. sing nangani prakara iki malah padha ora nyoba kanggo nindakake soko kanggo nyelehake peralatan dhewe ing kapal, Nanging inti dingerteni saka substitusi impor, banter nyatakake yen substitusi impor wis rampung ing Komplek militèr-industri, punika statement ridiculous. Butuh pirang-pirang dekade lan dhuwit akeh, nanging ana sawetara sing ngimpor substitusi dijupuk lan diganti kabeh ing sawijining dina))

        Yen ana wong sing seneng nganggo mie ing kupinge, Gusti Allah nulungi dheweke, aku ora ngerti aturan kasebut.
        1. 0
          20 September 2015
          Quote: sepi
          Salam.Aku bakal nyoba nerangake kenapa aku nulis iki. Sampeyan mbokmenawa ngerti apa substitusi impor. Jujur, komentarku mung ditrapake kanggo artikel iki kanthi 10%. Intine duwe cadangan 15 taun, pemerintah lan rakyat. sing nangani prakara iki malah padha ora nyoba kanggo nindakake soko kanggo nyelehake peralatan dhewe ing kapal, Nanging inti dingerteni saka substitusi impor, banter nyatakake yen substitusi impor wis rampung ing Komplek militèr-industri, punika statement ridiculous. Butuh pirang-pirang dekade lan dhuwit akeh, nanging ana sawetara sing ngimpor substitusi dijupuk lan diganti kabeh ing sawijining dina))

          Yen ana wong sing seneng nganggo mie ing kupinge, Gusti Allah nulungi dheweke, aku ora ngerti aturan kasebut.

          Ing konteks iki, aku setuju karo sampeyan.
    3. +1
      20 September 2015
      Masalah nglengkapi Igor Belousov karo kompleks nyilem segara jero diputusake sadurunge dileksanakake sanksi, lan pemerintah ora nganggep masalah substitusi impor ing wektu kasebut.
      1. +2
        20 September 2015
        Kutipan: Michael - 235
        Masalah nglengkapi Igor Belousov karo kompleks nyilem segara jero diputusake sadurunge dileksanakake sanksi, lan pemerintah ora nganggep masalah substitusi impor ing wektu kasebut.

        Lan yen sesuk ana kedadeyan, kepiye carane ndandani?
        lan liyane. Apa sampeyan kudu ngenteni sanksi kanggo nggawe produksi dhewe?
      2. +2
        20 September 2015
        Aku kudu mbenerake sampeyan sethithik: sanajan masalah substitusi impor ora ditimbulake ing wektu kasebut, pitakonan kasebut ditimbulake babagan pangembangan lan pambangunan kompleks nyilem segara jero domestik kanggo proyek iki. Nanging, 2004 taun wis liwati wiwit 8, lan dumadakan dadi cetha sing kanggo GVK-450 ing negara kita mung bisa nggawe kasus baja saka kamar meksa lan silinder panyimpenan gas. Kabeh liyane kudu dipesen saka luar negeri. Ya, kabeh liya yaiku ewonan barang, dipesen miturut proyek individu - lan iki larang banget! Mbangun bengkel lan pabrik sampeyan kanggo sawetara proyek luwih larang sawetara pesenan. Dadi, kita milih sing paling optimal - tuku GVK standar saka perusahaan "Dyvex". Sanksi, mesthi, serius, nanging "sing pisanan wis ilang"! Mesthi bakal ana sing kapindho lan katelu ...
  3. +1
    20 September 2015
    "Industri Rusia wis nguwasani nggawe peralatan nyilem modern kanggo nyilem nganti jerone nganti 60 meter"

    belay Penyelam nyilem ing 60m tanpa peralatan super-duper.
    1. +7
      20 September 2015
      Kutipan: Vladimirets
      Penyelam nyilem ing 60m tanpa peralatan super-duper.

      Dadi, ya, nanging nalika +4 ing banyu, dheweke ora bakal nyilem nganti 20m tanpa setelan khusus, sanajan dheweke nyilem, nyilem, nanging ora muncul!
      1. 0
        20 September 2015
        Kutipan: Oleg147741
        setelan khusus ora bakal nyilem

        Apa sampeyan ngomong babagan setelan neoprene?
    2. +2
      20 September 2015
      Kutipan: Vladimirets
      Penyelam nyilem ing 60m tanpa peralatan super-duper.

      Lan bakal nganti 500!
      Ing kapal iki, kita rencana nguwasani pembangunan domestik sing ditindakake nganti 1991 - kita duwe pengalaman nyilem mudhun saka telung wong ing 500 meter ing kondisi laboratorium saka barocomplex. Kita wis ngembangake rezim nyilem kanggo kedalaman kasebut. Sawise kapal "Igor Belousov" ditampa ing Angkatan Laut, kita bakal miwiti kanggo berkembang ambane iki
    3. -1
      20 September 2015
      Kutipan: Vladimirets
      Penyelam nyilem ing 60m tanpa peralatan super-duper.

      Paling kamungkinan salah ketik, mbokmenawa nganti 600 meter.
      1. +1
        20 September 2015
        Kutipan saka Homo
        Kutipan: Vladimirets
        Penyelam nyilem ing 60m tanpa peralatan super-duper.

        Paling kamungkinan salah ketik, mbokmenawa nganti 600 meter.

        Peralatan biasa ora ngidini penyelam scuba nyilem ing ngisor 60 m. Kajaba iku, ambane iki wis mbutuhake menek decompression dawa, yen panyilem ing lumahing bakal mati. Dadi tanpa peralatan super duper, penyelam mung diijini nyilem nganti 40 meter.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. +1
            20 September 2015
            Ya, sampeyan uga boor! Cetha yen sampeyan ora bakal entuk ing net kanggo wort. Hami marang bapakmu!
            1. -1
              20 September 2015
              Jendral kamar liyane metu.
              Apa ana sing kudu diomongake? Tuladhane:
              Peralatan konvensional ora ngidini penyelam scuba nyilem ing ngisor 60 m.

              Kajaba iku, ambane iki wis mbutuhake menek decompression dawa, yen panyilem ing lumahing bakal mati.

              Dadi tanpa peralatan super duper, penyelam mung diijini nyilem nganti 40 meter.

              Sampeyan mung ora nggabungake, kaya biasane karo "ahli" kaya sing kedadeyan.
              Kutipan saka: ssn18
              Cetha yen sampeyan ora bakal entuk ing net kanggo wort.

              Kene, mesthi, aku begja. Duwe ketemu karo wong kaya sampeyan, jenderal sing wani, adhep-adhepan, aku rumangsa angel.

              Kutipan saka: ssn18
              Hami marang bapakmu!

              Bapakku tilar donya nalika dadi tentara Soviet. Lan ora kanggo sampeyan ngrembug babagan sperma kamar.
              1. 0
                21 September 2015
                Kutipan saka Schulz
                Sampeyan mung ora nggabungake, kaya biasane karo "ahli" kaya sing kedadeyan.

                Apa sampeyan bisa nerangake apa sing sampeyan maksud: aja gabung? Lan uga nerangake marang perwira tentara Soviet apa sing bisa kedadeyan karo aku? Bubar iki, aku nenangake salah sawijining brawler sing umure 40 taun nganti kelangan celana, mula "ahli" dheweke rampung. Senajan umurku 66 taun, luwih becik ora ketemu karo aku.
    4. +1
      20 September 2015
      Kutipan: Vladimirets
      "Industri Rusia wis nguwasani nggawe peralatan nyilem modern kanggo nyilem nganti jerone nganti 60 meter"

      belay Penyelam nyilem ing 60m tanpa peralatan super-duper.

      Nyilem ing banyu anget ing peralatan cahya lan digunakake kanggo dangu ing banyu kadhemen, lagi ngomong ing Odessa, loro beda gedhe. Ora ana instruktur scuba sing bakal nyilem ing peralatan nyilem entheng kanggo nylametake kapal selam ing segara lan segara sing adhem ing saubengé Rusia. Menapa malih, ing ambane sampeyan isih kudu nindakake banget hard lan ora nyaman karya, amarga. ora ana toko layanan. Penyelam nindakake kabeh layanan ing awake dhewe.
      1. -6
        20 September 2015
        Kutipan: Alexey_K
        Ora ana instruktur scuba sing bakal nyilem ing peralatan nyilem entheng kanggo nylametake kapal selam ing segara lan segara sing adhem ing saubengé Rusia.

        Inggih, ngomong, sing ... menehi iki akeh pluses sing ... "munggah" kanggo pangkat jenderal?
        1. +4
          20 September 2015
          Wong sijine lan sijine kanggo pikirane, ana prakara apa, lan mung padha bakal sijine pluses ing Hamla ....
    5. +3
      20 September 2015
      Makarya ing jero banyu lan nyilem minangka perkara sing beda-beda sing kudu dingerteni.
  4. +5
    20 September 2015
    Ya, nalika Kursk wis mati, iku lara saka koyo kita powerlessness, nanging ora tembung tengen ... Lan kasunyatan sing peralatan diimpor - supaya apa? Wong lanang bakal nyoba, nambah, banjur menyang produksi. Yen kita ora duwe iki, saiki - "tari saka footcloth" kanggo pesawat lengkap nyilem lan peralatan ngluwari, utawa apa?
    1. +2
      20 September 2015
      Kutipan saka iliitchitch
      Ya, nalika Kursk wis mati, iku lara saka koyo kita powerlessness, nanging ora tembung tengen ... Lan kasunyatan sing peralatan diimpor - supaya apa? Wong lanang bakal nyoba, nambah, banjur menyang produksi. Yen kita ora duwe iki, saiki - "tari saka footcloth" kanggo pesawat lengkap nyilem lan peralatan ngluwari, utawa apa?

      Lan sampeyan maca sing nang endi wae ing donya ing paling siji kru saka prau selam disimpen kanthi bantuan saka cara modern, aku wis ora maca utawa krungu.
      1. +4
        20 September 2015
        Aku percaya yen siji-sijine kasus nylametake 33 kapal selam saka kompartemen kapal selam Amerika Squalus, sing tenggelam ing jerone 73 meter, kanthi bantuan lonceng penyelamat McCann (SC) kedadeyan ing Mei 1939. Kapal penyelamat (SS) proyek 527, 532 dilengkapi karo SC sing padha, nanging wis luwih apik - total sekitar 20 unit sing dadi bagian saka Angkatan Laut USSR ing rezim lawas. Ing Angkatan Laut Rusia modern mung ana siji SS kanthi SK pr 527. Adhedhasar Armada Segara Ireng. Nanging, ing 80s saka abad pungkasan, panggantos bertahap saka SC karo autonomous rescue underwater vehicles (ASPA) pr 1837, 1837K, 1855 wiwit .... . Bentenipun utama antarane SC lan ASPA iku ngluwari karo bantuan saka SC mbutuhake fiksasi kaku saka SS liwat kapal selam lan nduwurke tumpukan pambuka saka kabel guide. Nalika ASPA independen nindakake panelusuran tambahan lan nyedhot menyang platform coaming saka kapal selam.
  5. +7
    20 September 2015
    Kapal selam ngirim ora mung pangarep-arep, nanging kapercayan lengkap yen bantuan bakal teka ing wektu sing tepat, prau sing perlu banget lan, kaya sing dakkira, dudu sing pungkasan ing seri iki.
    1. +5
      20 September 2015
      Kutipan saka catalonec2014
      Kapal selam ngirim ora mung pangarep-arep, nanging kapercayan lengkap yen bantuan bakal teka ing wektu sing tepat, prau sing perlu banget lan, kaya sing dakkira, dudu sing pungkasan ing seri iki.

      Nah, durung ana kepastian sing lengkap, nanging sistem penyelamat bakal paling dhuwur..!
      1. +1
        20 September 2015
        Quote: MIKHAN
        Nah, durung ana kepastian sing lengkap, nanging sistem penyelamat bakal paling dhuwur..!

        Sampeyan optimis banget. Nanging aku durung nate krungu manawa paling ora ana siji kru kapal selam sing ditulungi kanthi bantuan kapal banyu ruangan modern. Awake dhewe padha disimpen, yen bisa. Yen ora ana kesempatan kaya ngono ing njero prau (amarga kacilakan), kabeh wong mati.
        Ora ana tingkat sing luwih dhuwur, amarga ora ana dana kuwi. Kabeh sarana sing kasedhiya ing Donya durung mbantu sapa wae. Bab liyane yaiku perlu kanggo ngembangake sistem kawilujengan lan nggawa menyang tingkat, kaya sing sampeyan ucapake, sing paling dhuwur.
        1. 0
          20 September 2015
          "KOMSOMOLTS" nduweni ruang penyelamat, yaiku alat penyelamat modern (carane piranti teknis bisa digunakake lan nindakake fungsine, njamin nylametake pelaut lan nylametake wong liya), nanging kemampuan kanggo nggunakake peralatan penyelamat modern kanthi bener yaiku murni "faktor manungsa", sing kudu diwenehi prioritas makna.
        2. +3
          20 September 2015
          Sayange, sistem kanggo nylametake kapal selam ing "tingkat paling dhuwur" ora bakal cepet katon. Kakehan sing rusak. Ing wektu sing padha, sanajan sing paling penting kanggo nylametake kru kapal selam sing tenggelam yaiku metu saka penyelam ing peralatan SSP utawa piranti nylametake sing konstruktif, kabeh padha, nalika bisnis iki ditindakake kanthi dhukungan nyilem eksternal, luwih akeh sing slamet. . Praktek nuduhake yen ana bilai, penyelam teka ing kompartemen papan perlindungan tanpa peralatan ngluwari individu - kanthi alasan siji utawa liyane, ora duwe wektu, utawa bisa uga lali njupuk. Nanging kajaba saka njaba, ing kasus iki, ora ana papan kanggo njupuk peralatan kasebut! Iki kedadeyan nalika nylametake kru S-178, K-429. Ya, lan proses ngunci liwat hatch ngluwari, utawa tabung torpedo njupuk akèh wektu, lan iku uga angel kanggo nindakake tanpa ventilasi saka kompartemen saka njaba. Lan uga, para penyelam bakal nggawa panganan. Sing apa kapal selam SS "I. Belousov" kanggo.
  6. +6
    20 September 2015
    Sawise kapal "Igor Belousov" ditampa ing Angkatan Laut, kita bakal miwiti ngembangake kedalaman kasebut," ujare Shaikhutdinov.

    Kerjane lagi. Kita ora mandheg.
  7. +3
    20 September 2015
    kapal ayu!
  8. +8
    20 September 2015
    Jeneng apik kanggo kapal!
    Igor Sergeevich Belousov (15 Januari 1928 - 10 Februari 2005) - negarawan Soviet, tukang kapal.

    1952-1967 - mandor, mandor senior, insinyur proses senior, wakil manajer toko, kepala perakitan lan toko welding, kepala departemen produksi, kepala insinyur Pabrik Baltik, Leningrad.
    Partisipasi ing persiapan teknik lan organisasi produksi kapal selam proyek 613, 651; ing pangembangan struktur kandel-piring saka baja saka jinis "AK"; ing construction saka seri gedhe saka tanker kayata "Peking" lan "Sofia"; ing nggawe kapal kanggo komunikasi lan kontrol pesawat ruang angkasa berawak.

    1967-1969 - Kepala Insinyur Pabrik Admiralty.
    Partisipasi ing pambangunan kapal selam nuklir generasi kapindho proyek 671.

    1969-1984 - Wakil, Wakil Menteri Pertama Industri Kapal USSR. Partisipasi ing pambangunan kapal selam kanthi kacepetan dhuwur kanthi lambung titanium; ing solusi lengkap kanggo masalah nggawe kapal selam proyek 667B, 667BD, 667BDR kanggo mesthekake paritas ing pasukan rudal angkatan laut strategis USSR lan AS, uga nggawe sistem rudal Typhoon minangka counterweight kanggo sistem Trident Amérika .

    1984-1988 - Menteri industri pembuatan kapal USSR.

    1988-1990 - Wakil Ketua Dewan Menteri USSR - Ketua Komisi Militer-Industri Negara.
  9. +1
    20 September 2015
    prau banget perlu lan, kaya aku, ora pungkasan ing seri iki.

    Ora kebeneran yen kapal iki minangka kapal timbal ing seri kasebut. Kapal kasebut mesthine
    dadi ing saben armada kita.
    Saiki kabeh sing melu wis ngerti iki.
  10. +1
    20 September 2015
    Quote: sepi
    "Igor Belousov duwe kompleks nyilem sing digawe manca.


    Lan ana sing bubar nyatakake yen substitusi impor ing kompleks industri militer wis rampung. opo

    Dadi kapal wiwit digawe suwe sadurunge, lan peralatan kasebut, ketoke, wis dikirim ... Aja dibuwang!
  11. +5
    20 September 2015
    Gorshkov rampung
    Grigorovich rampung
    Belousov rampung
    Novorossiysk rampung
    Alexander Nevsky rampung
    Krasnodar rampung
    THE BEAUTY!
    ps sing ing subyek, kang bakal ngerti apa maksudku. ombenan
  12. +1
    20 September 2015
    Bagian pisanan saka program ZHI saka kapal "Igor Belousov" rampung ing pungkasan taun 2013. (Dijupuk saka Wikipedia)
    Bapak-bapak, pesimis, apa hubungane karo substitusi impor. Ngira jadwal kanggo construction saka prau - iku njupuk Panggonan sadurunge acara ing Ukraina. Nalika menehi komentar, waca informasi resmi, sinau masalah kasebut (pambangunan kapal minangka bisnis sing intensif ilmu pengetahuan lan mung spesialis sing bisa nulis babagan sing ana gandhengane) lan mung nulis apa wae.
    Kanggo sampeyan, karyawan JSC "Admiralty Shipyards"
    1. +2
      21 September 2015
      Nah, sampeyan arep mbangun bangunan kapindho, apa ora? Ana bisu ing pers babagan iki.
  13. 0
    21 September 2015
    Dene kula, nalika ngulungake kapal kasebut, pitakonan wajib "Apa kru Kursk bakal nylametake kapal iki?" Lan yen ya, banjur apik. Yen ora, banjur nyaring luwih. Lan ana akeh kapal kuwi. Apa bakal dadi kesempatan kanggo teka ing sembarang titik sak dina.
  14. 0
    21 September 2015
    lan nyenengake, luwih saka kabeh, lan sanalika bisa ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"