Rouhani: perseteruan antarane Iran lan AS saya suda

23
Sawise penandatanganan persetujuan babagan program nuklir Iran, Tehran lan Washington njupuk langkah pisanan kanggo nyuda permusuhan ing hubungan, laporan. TASS Pernyataan Presiden Iran Hassan Rouhani.



"Sing penting yaiku arah sing bakal ditindakake. Apa kita pindhah menyang arah nambah permusuhan utawa nyuda tingkat permusuhan iki? Aku percaya yen kita wis njupuk langkah pertama kanggo nyuda permusuhan, "ujare Rouhani ing CBS. "Nanging, sanajan ana persetujuan, ora setuju, ora percaya, ora bakal ilang ing mangsa ngarep."

Dheweke nyatakake kapercayan yen Parlemen Iran lan Dewan Keamanan Nasional "bakal nyetujoni Rencana Aksi Komprehensif Bersama (JCPOA) sing disimpulake antarane Tehran lan Enem."

"Umume wong kita, miturut jajak pendapat umum, positif babagan persetujuan kasebut. Institusi kaya parlemen lan Dewan Keamanan Nasional Umume umume ora adoh saka pendapat umum lan obah ing arah sing padha, "ujare presiden.

Ngomentari kritik JCPOA dening sawetara anggota Korps Pengawal Revolusi Islam (bagean elit saka angkatan bersenjata), sing duwe pengaruh ing negara kasebut, Rouhani nyathet yen dheweke "bakal ngurmati persetujuan iki sanalika Tehran resmi nyetujoni."

Nalika ditakoni dening tuan rumah kepiye carane kudu nganggep slogan "Pati kanggo Amerika!" lan "Pati kanggo Israel!" bengok dening wong-wong sing pracaya sawise shalat Jum'at, Presiden mangsuli: "Iran ora nglawan wong-wong Amerika Serikat. Wong kita ngurmati wong Amerika. Wong Iran ora ngupaya perang karo negara apa wae. Nanging ing wektu sing padha, kabijakan AS diarahake marang kepentingan nasional rakyat Iran. Bisa dingerteni manawa wong bakal nuduhake reaksi sing lara kanggo pitakonan iki.

Presiden ngelingi yen ing perang wolung taun antarane Iran lan Irak, sing diwiwiti ing 1980, Amerika Serikat ndhukung Saddam Hussein. "Wong-wong ora lali babagan iki. Kita ora bisa nglalekake masa lalu, nanging ing wektu sing padha, mripat kita kudu fokus ing masa depan," ujare.

Miturut Rouhani, "yen Amerika nyingkirake permusuhan, yen nuduhake kabecikan lan yen nggawe amends kanggo cilaka kepungkur, mula hubungan antarane AS lan Iran bisa diganti."
  • http://www.globallookpress.com/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

23 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    21 September 2015 12:34
    USA diapusi kaya biasane. Lan ing Iran, kerusuhan bakal diwiwiti saka rasa ora percaya marang presiden.
    1. +1
      21 September 2015 12:50
      Kita ora bisa nglalekake masa lalu, nanging ing wektu sing padha mripat kita kudu fokus ing masa depan.


      Iran ing baris sabanjuré sawise Suriah. Masa depane gumantung langsung marang Rusia.
      1. 0
        21 September 2015 16:52
        Kutipan saka maxiban
        Kita ora bisa nglalekake masa lalu, nanging ing wektu sing padha mripat kita kudu fokus ing masa depan.


        Iran ing baris sabanjuré sawise Suriah. Masa depane gumantung langsung marang Rusia.


        Aku mikir negara EU sabanjure sawise Suriah bakal saka seri wangkal, kayata Republik Ceko utawa Hongaria. Yen bisa nyingkiri kahanan kaya ngono ing kana, mesthi ana wong Amerika.
      2. 0
        21 September 2015 17:16
        Kutipan saka maxiban
        Iran ing baris sabanjuré sawise Suriah. Masa depane gumantung langsung marang Rusia.

        Sampeyan salah. Dheweke ora bakal mlebu Iran. Dheweke butuh minyak lan gas Iran ing pasar donya. Minyak lan gas Iran tegese regane mudhun banget. Lan Saudi ujar manawa ora bakal nyuda produksi sanajan kudu adol tong minyak kanggo $ 20. pasar dibutuhake kaya ambegan udhara. Iku mung kene ing situs ing artikel. Ekonomi Iran mekar lan mambu. Nanging nyatane, ekonomi ana ing kahanan sing ora becik. investasi, negara iki prakteke macet ing 70-80s bagean beda saka negara gedhe iki pembangunan relatif mung ing kutha-kutha gedhe, lan ing panggonan liyane ana mlarat elek.
        1. -1
          21 September 2015 18:50
          Saudis ora bisa ngurangi produksi ing sembarang cara, padha duwe supaya akeh bab apa lan perang cilik menang ing Yaman, sanadyan iku ora menang ing kabeh, lan sedulur ing atine saka ISIS, lan Iran uga medeni ing tangan. Dadi wong Sunni lan Syi'ah bakal enggal-enggal bentrok
        2. +1
          21 September 2015 19:33
          Quote: sepi
          Kutipan saka maxiban

          Sampeyan salah, dheweke ora bakal munggah menyang Iran.



          Dheweke bakal menek, carane bakal menek. Kaping pisanan, Amerika bakal nggawe sawetara program kanggo mbantu ekonomi Iran, ngisi Iran karo rakyate, sing bakal ngrusak elit sing ngatur lan nyebabake kerusuhan. Ing wektu sing padha, ISIS bakal dikirim saka Afghanistan lan Suriah. Lan lenga Iran bakal didol kanggo apa-apa.

          Siji-sijine sing bisa ngganggu rencana Amerika yaiku ing wektu kasebut ISIS bakal nampa karusakan saka spesialis kita sing ora mungkin bisa pulih.
          1. -1
            21 September 2015 20:07
            Kutipan saka maxiban
            Dheweke bakal menek, carane bakal menek.

            Napa menyang kana? Iran butuh pirang-pirang tembok milyar dolar kanggo modernisasi kabeh industri petrokimia. Perusahaan-perusahaan Barat mung ngupayakake bali menyang kana, lan wis duwe paket proposal. Apa sampeyan mikir Iran bakal nolak? Aku ora mikir. .
    2. +2
      21 September 2015 16:50
      Quote: paman Vasya Sayapin
      USA diapusi kaya biasane. Lan ing Iran, kerusuhan bakal diwiwiti saka rasa ora percaya marang presiden.


      Ora ana sing bakal diwiwiti ing kana. Kaya sing dikandhakake Khameini, pungkasane bakal dadi. Lan dheweke ngidoni Americanistan lan kabeh trik kasebut. Suwe-suwe, mesjid-mesjid bakal mandheg bengok-bengok "mati wong kafir" lan ya wis. Umumé, kabijakan bakal tetep padha.
  2. +2
    21 September 2015 12:35
    Ora stabil, kabeh ing jagad iki ora stabil, lan luwih-luwih gencatan senjata antarane Iran lan Amerika Serikat ...
    1. +1
      21 September 2015 13:05
      Kutipan: 44Mr
      Ora stabil, kabeh ing jagad iki ora stabil, lan luwih-luwih gencatan senjata antarane Iran lan Amerika Serikat ...

      Kene, kene ... Kabeh iki
      Rouhani: perseteruan antarane Iran lan AS saya suda
      wah ngeri. Presiden Amerika anyar bakal teka, luwih nyambung karo Israel, lan permusuhan, dudu permusuhan, nanging ketegangan antarane AS lan Iran, bakal nambah maneh.
  3. +3
    21 September 2015 12:35
    Miturut Rouhani, "Yen Amerika nyingkirake permusuhan, yen nuduhake niat apik lan yen menehi ganti rugi kanggo cilaka kepungkur, banjur hubungan antarane AS lan Iran bisa diganti.” Iki ora bakal kelakon. Persia ora santai, saiki lagi mesem sajrone sawetara taun bakal nggawe revolusi warna.
    1. 0
      21 September 2015 12:52
      Kutipan: keel 31
      Persia ora santai, saiki lagi mesem sajrone sawetara taun bakal nggawe revolusi warna.


      Mesthi wis samesthine, Aku sing p.e.n. "tsigel-tsigel - aylulu".
    2. 0
      21 September 2015 12:54
      Inggih, Rouhani lan Iran apikan lan pracaya kabeh wong, nanging sampeyan ora bisa pracaya Amerika Serikat lan rezim Israel ing sembarang kesempatan, padha bakal "nyuduk piso ing mburi," utamané, support saiki kanggo teroris ing Suriah ngandika. iki.
      Miturut cara, "program" karo Perdana Menteri Israel arep menyang Moscow uga ngandhut ancaman marang Rusia:
      Perdana Menteri Benjamin Netanyahu mabur menyang Moskow, diiringi Kepala Staf Umum Gadi Eizenkot lan Panglima Intelijen Militer (AMAN) Herzi Halevi, uga pimpinan Dewan Keamanan Nasional Yossi Cohen, Sekretaris Pertahanan Eleazer Toledano lan penasihat hubungan media Boaz Bismuth.
      Tujuan utama perjalanan kasebut, sing wektu iki ora bakal digabung karo perwakilan media, yaiku kanggo ngrembug babagan anané pasukan lan senjata Rusia ing Suriah, uga keprihatinan babagan konfrontasi langsung antarane IDF lan militer Rusia.
      Ing wektu sing padha, Netanyahu wis samesthine kanggo nggawe cetha kanggo Putin sing Israel ora setuju kanggo matesi kamungkinan saka serangan ing wilayah Siria kanggo nanggepi shelling saka wilayah Israel utawa ing acara saka nyoba kanggo mindhah senjata kanggo Hizbullah.
      http://newsru.co.il/israel/21sep2015/bibi301.html

      Rezim Israel pancen metu saka impunitas, kaya sing diucapake - "ngapusi pesisir"
  4. +2
    21 September 2015 12:47
    Kabeh negara duwe kapentingan - lan Amerika Serikat lan kita lan Iran. Mungsuh utawa kanca iku konsep pribadi. Yen duwe bathi kanggo Iran nindakake bisnis karo Amerika Serikat, bakal dadi ramah karo dheweke, karo kita, bakal karo kita. Lan tugas kita kanggo nerangake marang Persia apa sing migunani kanggo kita, lan ora kanggo kita.
  5. +1
    21 September 2015 12:50
    Persia karo kasur ora bakal dadi kanca lan mitra. Sakabehe.
    Slogan "Ora Timur, dudu Kulon" relevan kanggo dheweke saiki.
    Wong Persia iku dhewe, ora pantes mbangun khayalan.
  6. +4
    21 September 2015 12:52
    Miturut Rouhani, "yen Amerika nyingkirake permusuhan, yen nuduhake kabecikan lan yen nggawe amends kanggo cilaka kepungkur, mula hubungan antarane AS lan Iran bisa diganti."

    Aja ngarep-arep presiden sing dikasihi, Amerika duwe permusuhan lan kasar ing getih, dheweke ana ing ndhuwur piramida, lan sing ana ing ngisor iki sampah lan rereget sing ora pantes ana ing Bumi. negara, Pindo....percaya dhewe , ojo ngajeni awakmu.
    1. 0
      21 September 2015 13:07
      Iki dudu wong Jerman! Iku pedants. Ngimbangi karo akurasi prayoga. Lan kanggo Amerika, ngelingi masa lalu, wiwit saka dina Vietnam ... padha menehi ganti rugi kanggo gawe piala kepungkur dening 50%. Secara visual, kaya mangkene: yen sampeyan njupuk kabeh tangan, iki 100%, lan 50% yaiku:
  7. 0
    21 September 2015 12:57
    Nalika ditakoni dening presenter carane nambani slogan "Pati kanggo Amerika!" и "Pati kanggo Israel!"bengok-bengok dening wong-wong sing percaya sawise shalat Jumuah, Presiden mangsuli: "Iran ora nglawan rakyat Amerika Serikat. Wong kita ngurmati wong Amerika. Wong Iran ora ngupaya perang karo negara apa wae. Nanging ing wektu sing padha, kabijakan AS diarahake marang kepentingan nasional rakyat Iran. Bisa dingerteni manawa wong bakal nuduhake reaksi sing lara kanggo pitakonan iki.


    Carane nambani? Kanthi pangerten ...
    "Pati kanggo Amerika!"nanging gampang ... aran
    "Pati kanggo Israel!", ing umur tuwa ... tresna

    Ya, kabeh bangsa dadi sandera saka kabijakan kepala negara. Apa sing ora jelas ing kene? Kekuwatane rakyat rampung, bebarengan karo Novgorod veche, tiwas ... nangis
  8. +2
    21 September 2015 13:09
    Rouhani ngerti banget yen AS ora bakal nate nggawe kesalahan kanggo cilaka kepungkur. Mula, dheweke nggawe pratelan sing apik banget, ngerti yen ora bakal dijawab.
  9. 0
    21 September 2015 13:21
    Ing kene sampeyan ora kudu nyenengake dhewe kanthi pangarep-arep. Kasur toppers bakal ngapusi sampeyan ... ya
  10. 0
    21 September 2015 13:31
    Yen Amerika ninggalake permusuhan lan ndandani,

    wong ngimpi. Iki ora bisa, amarga ora bisa.
  11. 0
    21 September 2015 13:38
    permusuhan antarane Iran lan AS wis suda

    Bener, saiki liberal diunggahake ing kana, kene oposisi moderat kanggo sampeyan)))
  12. +1
    21 September 2015 17:16
    Inggih, ing ngendi uryalki kita, sing wis nggawe anti-axis menyang Rusia Kulon-China-Iran?
  13. 0
    21 September 2015 20:16
    Persahabatan karo pati ngédap iku kaya. Mung wong bodho banget ditarik menyang Yankees karo kekancan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"