Alexander Lukashenko: Sampeyan kudu mandheg ngomong babagan "giliran" tartamtu saka Belarus, giliran, lan liya-liyane

40
Presiden Belarusia Alexander Lukashenko ngandika sajrone pidato ing forum wilayah Rusia lan Belarus babagan kudu mandheg ngomong babagan giliran republik sing direncanakake menyang Kulon.



"Amarga kita duwe rapat persaudaraan, ing babagan iki, aku pengin ngomong, utamane ing Federasi Rusia, menyang media individu lan "wong wicaksana" individu, lan kita wis cukup: kita kudu mandheg ngomong babagan sawetara " giliran" ing Belarus, giliran, lan liya-liyane. , - ngutip tembung-tembunge POLITERUSIA.

Pimpinan Belarusia nambahake manawa U-turn iki saka Federasi Rusia "Aku ora butuh ing tingkat pribadi, utamane amarga negara kita ora butuh."

Miturut Lukashenko, Belarus ora bakal nggawe masalah lan ngrusak hubungan karo negara liya.

"Sawijining perkara sing ora dikarepake, Vladimir Vladimirovich (Putin) lan aku, yaiku nggawe masalah kanggo awake dhewe lan ngrusak hubungan karo wong ing kana, karo tanggane. Kita pancen ora butuh, dheweke bakal tansah mbuwang masalah kasebut marang kita, kaya sing kedadeyan karo hubungan Belarusia-Kulon, lan saiki karo Rusia lan jagad Kulon lan Amerika Serikat, "dheweke nandheske.

Miturut Lukashenka, wong Belarusia ora bakal "konflik karo sapa wae", amarga padha mbangun "hubungan sing mulus, apik, kaya sing ditindakake Federasi Rusia."

"Mulane, ora perlu dicela yen kita bali menyang ngendi wae. Ora ana papan kanggo noleh, wis mesthi bebarengan lan bakal bebarengan nganti suwe,” pungkase.
  • http://globallookpress.com
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

40 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    22 September 2015
    Perlu tembung ora nyimpang saka tumindak. Kanggo lintang - ora mbuwang tas.
    1. -6
      22 September 2015
      anyar
      Tyumen minangka salah sawijining mitra utama ing Rusia. Aku ngomong kabeh. bullying
      1. +3
        22 September 2015
        Pemilu bakal teka ing Belarus. Sapa sing bakal intercede yen Eropa maneh bengok-bengok yen pemilu ora demokratis. Dadi Lukashenka menehi panganan Rusia karo "panganan laut" ...
        1. +5
          22 September 2015
          Rusia bisa maneh langkah ing rake padha. Saiki ing Belarus. Aku bakal nyoba kanggo nerangake apa.
          "Rama" iku showman gedhe lan artis. Saben-saben kanggo Pemilu, njupuk silihan liyane ing Rusia ing loro utawa telung sasi, kang kasil mangan munggah. Banjur dheweke alamiah sudo mata uang lan kabeh bali menyang normal, farms kolektif ora duwe bathi. Sing terus-terusan nalika dikirim menyang Rusia. Umume, Rusia lan aku ora duwe peran sing nyenengake. Siji bagean saka masyarakat ing Belarus nggrundel marang kita amarga mbantu "bapak", lan sisih liyane amarga ora dadi. cukup bantuan.
          Vladimir Volfavich pancen bener yen ora ana sing bisa nulungi sapa wae.
          Saiki babagan "bapak" sing apik.
          Maca situs web Belarusia utawa, luwih apik, ngobrol karo wong Belarus sing kerja kanggo kita. Salah sawijining penampilan sing tetep karo putrane sing paling enom, ing ngendi wae, ujar akeh. Ngomong-ngomong, ngendi ibune bocah iki? Lenggah semangat anyar. Lan iki sing ditindakake dening pimpinan bangsa, lan saiki saka sudut pandang pribadi. Apa sampeyan wis tau ana ing dalan sing kudu dilewati dening dewa sing urip iki? Secara pribadi, aku bola-bali. Ing Krasnaya Polyana, ing ngendi dheweke duwe omah. Sajrone persiapan kanggo dolanan, ana apa-apa. Dheweke ngalangi trek sajrone 4 jam !!!!! Ora ana hadiah, nanging pigura iki ngluwihi ......! Lan iki sing paling ora mbebayani sing mabur saka kabeh pihak ing alamat saka ewu wong sing, sawise dina plowed karya, nyopir ngarep.
          "Wong Tua" bakal cepet utawa mengko, nanging apa sing bakal kita hadapi sawise lunga?
      2. +2
        22 September 2015
        Lan pasuryan ora bakal retak?
    2. +7
      22 September 2015
      sampeyan kudu mandheg muter kaya kutu ing sisir, banjur ora ana omongan
      1. +3
        22 September 2015
        sampeyan kudu mandheg muter kaya kutu ing sisir,


        Nanging kepiye carane urip? Silihan Rusia kebak cucumbers bokong, padha uga nampa Western lan tiba saka dana struktural EU. Iki carane Byalorus urip ing Lukashenka ... kanggo mbayar? Ya, mangga, perusahaan Belarusia kaping pindho luwih larang tinimbang mbangun saka awal kanthi peralatan modern anyar. Lan apa, sampeyan kudu mbayar katresnan .... dadi sampeyan kudu ngerti lan ngapura, lan mbayar.

        Nanging dudu babagan dhuwit, pitakonane, sapa sing bakal sawise Lukashenka, apa, bakal ngunggahake putrane ing wektu iki? Lan ternyata, Belarus ditutup karo Rusia sacara eksklusif babagan kepribadian pimpinan, kanthi regane, nanging sampeyan bisa nyebataken, amarga kanthi "pemimpin" kasebut mbebayani kanggo dadi alternatif. Nanging dheweke ora bakal, banjur apa? Apa bakal ana kahanan sing hubungan antarane negara loro bakal dianggep minangka warisan saka diktator, sing kudu dibuwang menyang TPA bebarengan karo busts?
    3. + 14
      22 September 2015
      Indikator saka sikap nyata marang wong Rusia iku sikap marang wong apes Donbass, lan rama, kaya ora sok dong mirsani kasangsaran wong Rusia ing Donbass ...
    4. +4
      22 September 2015
      Rubah licik. Ayo ndeleng apa sing kedadeyan sawise sing diarani. "Pemilu" bakal.
    5. 0
      22 September 2015
      "Yen sampeyan pengin urip, ngerti carane muter" ngguyu
  2. +3
    22 September 2015
    Yen dheweke ora menehi alesan ...
    1. +6
      22 September 2015
      Vyacheslav, pitutur marang aku yatim piatu, apa sing diomongake ing kana?
  3. + 12
    22 September 2015
    Wong tuwa ing Rusia ngandika siji bab, ing ngarep ngandika lan apa tryn bryn liyane.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +6
      22 September 2015
      Kutipan saka vovanpain
      Wong tuwa ing Rusia ngandika siji bab, ing ngarep ngandika lan apa tryn bryn liyane.

      Rama Belarus isih disimpen. Lan mandhiri, lan teknologi, lan pertanian. Sapa wae sing ngomong. Ya, ora mesthi bisa kaya sing dikarepake. Nanging, sak ngertiku, dheweke ora nate tumindak nglawan kepentingan negarane (republik). Umumé, aku ngormati Belarusians.
      1. +2
        22 September 2015
        Sing ana ing Belarus setuju.
      2. +3
        22 September 2015
        lan tetanèn.
        Inggih, ya ... Belarus paling dikirim menyang kita dening kiwi ... Iki kasunyatan. Wong tuwa lungguh ing kursi loro, lan lungguh.
        Loro-lorone independen lan teknologi,
        Ing kene uga bisa mbantah. Apa jenis kamardikan lan adaptasi sing bisa kita gunakake nalika urip mung utang. Kaya Yunani ... Bisa dianggep yen Belarus nunggu "kamardikan" kasebut. Wong tuwa kentekan dhuwit, mula dheweke lungguh alon-alon.
        1. 0
          22 September 2015
          Kutipan saka BecmepH
          Wong tuwa, nalika lungguh ing kursi loro, lungguh

          Aku terus takon dhewe. Apa kolom kaping lima? Dipangan karo apa?
          Lan aku bakal ngliwati komentar kasebut, lan sampeyan bisa langsung ndeleng. Kene dheweke lair!
          Kanthi phrases hackneyed kuwi, kanggo mbuwang bayangan ing pager wattle. Nanging lagi pecking!
        2. +1
          22 September 2015
          Kutipan saka BecmepH
          lan tetanèn.
          Inggih, ya ... Belarus paling dikirim menyang kita dening kiwi ... Iki kasunyatan. Wong tuwa lungguh ing kursi loro, lan lungguh.
          Loro-lorone independen lan teknologi,
          Ing kene uga bisa mbantah. Apa jenis kamardikan lan adaptasi sing bisa kita gunakake nalika urip mung utang. Kaya Yunani ... Bisa dianggep yen Belarus nunggu "kamardikan" kasebut. Wong tuwa kentekan dhuwit, mula dheweke lungguh alon-alon.

          Sampeyan ngerti, aku bakal ngandhani sampeyan iki. Negara Belarus (ditulis liwat "a", ora liwat "o") ora duwe kesempatan kanggo ngandelake jumlah sumber daya alam lan manungsa kaya Belarusian (lan ing kene pancen liwat "o") SSR. Nanging bapak muter piye wae. Lan ora ana aliran pengungsi kanggo kita. Lan aliran buruh tamu uga. Ing kene, truk Belarus asring teka ing dalan. Nanging iki normal - sudagar, t.s. dagang. Lan truk-truk kasebut normal, apik, ora ana kacilakan. Tegese Belarus urip, tegese kerjane.
          Inggih, kanggo silihan lan utang, banjur kabeh iku prasaja. Kanggo eksekusi proyek gedhe, ora bisa dihindari. Lan ora apa-apa. Yen mung ana sing menehi. Lan bab kamardikan. Minangka pikiranku ngidini aku ngadili kanthi prilaku Lukashenka kanthi pribadi, dheweke ora duwe simpati utawa antipati marang tangga-tanggane. Tumindak miturut kahanan. Sing. dheweke minangka mitra sing cukup lan bisa uga kudu kerja sama karo dheweke. Gusti Allah muga-muga sawise dheweke ana pimpinan sing pantes, negarawan.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. + 11
    22 September 2015
    Aku pengin ngarep-arep sedulur Belarusia! Sanajan ana sawetara wong Russophobes sing ngumbara ing jaringan sosial lan ora seneng karo Rusia.
  6. +2
    22 September 2015
    utamane ing Federasi Rusia menyang media individu lan "wong wicaksana" individu, lan kita wis cukup: kita kudu mandheg ngomong babagan sawetara "giliran" ing Belarus,

    Lan carane sampeyan pengin padudon negara kita. Lan Kulon lan Amerika Serikat duwe impen emas.
  7. +3
    22 September 2015
    Old Man kudu ngowahi jarahane luwih cilik ing ngarepe macem-macem kekuwatan, lan miwiti ngubungake pernyataan sing ora nyukupi menyang Moskow.
  8. +2
    22 September 2015
    Dheweke ngomong lan nindakake. Dadi wong nganti pungkasan, Pak Tua.
    1. +5
      22 September 2015
      Kutipan: tanker55
      Dadi wong nganti pungkasan, Dear Old Man.


      Mung Old Man minangka siji-sijine wong nyata saka kabeh pimpinan pasca-Soviet. Dheweke ora ostentatiously ngobong kertu partai, kaya sawetara saka kita "telek-tikus", ora mbukak saka partai kanggo party, ora numpes ilmu, industri, pendidikan, etc., ora ngidini media kanggo vulgarize kepungkur Soviet . .. Salah sawijining kuwalitas utama manungsa yaiku anané lan kemampuan kanggo mbela prinsipé. Lukashenka ngerti carane. Beda karo pimpinan kita sing prostitusi, sing dadi "Leninis sing setya", ana sing malah sumpah setya marang rakyat Soviet lan pamaréntahan Soviet, lan nalika mambu kekuwatan lan dhuwit, dheweke ngiyanati rakyat, lali tembung "kahormatan". lan "hati nurani" lan melu divisi apa sing wis digawe wong ing 70 taun. Lukashenka diburu amarga ora nglilani oligarki Rusia sing rakus menyang negara sing pengin ngrebut potongan lemak ekonomi Belarusia. Dheweke isih ora bisa diapura babagan iki. Aku kerep ngunjungi sederek ing Belarus, supaya aku ngerti kahanan saka sumber utami, lan ora saka gawe salah "tata" media pengadilan kita. Kabeh dianggo ana, lan dianggo kanggo negara, lan ora kanggo kanthong saka bigwigs lan pejabat, minangka kita. Pabrik-pabrik kasebut diisi pesenan, kalebu Rusia lan Kulon, sawah ditabur, produk kualitas apik, akeh sing diekspor (bandhingake karo Federasi Rusia), dalane kaya ing Eropa. Ing Belarus malah ana lelucon: "Wong Tua kita apik kanggo kabeh wong, siji bab sing ala - dheweke ora bakal ngidini sampeyan nyolong." Dadi Old Man minangka wong sing sejati lan pimpinan sing jujur ​​​​lan prinsip. Gusti Allah mberkahi dheweke nganti pirang-pirang taun.
      1. +1
        22 September 2015
        Aku ketemu karo Belarusians, saka Gomselmash, padha konco tembok rama. Padha ora ngerti masalah sing ana ing Rusia lan uga weruh apa sing bakal kelakon kanggo Belarus yen Ukraina wis tindak cara sing padha. ing kondisi sanksi kanggo sukses mimpin Belarus menyang mangsa ngarep.
      2. +1
        22 September 2015
        Kutipan: kolonel
        Kabeh dianggo ana, lan dianggo kanggo negara, lan ora kanggo kanthong saka bigwigs lan pejabat, minangka kita. Pabrik-pabrik diisi pesenan, kalebu Rusia lan Kulon, sawah ditabur, produk kualitas apik, akeh sing diekspor (bandhingake karo Federasi Rusia)

        Pabrik-pabrik saiki nggarap dina kerja telung patang dina, ngasilake produk kanggo gudang, tundha gaji pirang-pirang wulan, lungguh ing bokong wiwit taun 90-an. Ana sawetara perusahaan modern sing makarya ing negara kasebut. Yen sampeyan nemokake 1 pabrik kerja ing negara kasebut, iki ora ateges "kabeh bisa digunakake kanggo negara."
        dalan - kaya ing Eropah.

        Ora kabeh lan ora nang endi wae
        1. 0
          22 September 2015
          Kutipan: 0255
          Pabrik-pabrik saiki makarya kanthi telung patang dina, ngasilake produk kanggo panyimpenan,

          Yen iki ana ing Rusia, kita bakal "ing coklat", nanging "manajer efisien" kita numpes ewu pabrik!
          Kutipan: 0255
          Yen sampeyan nemokake 1 pabrik kerja ing negara kasebut

          Aja andhap asor.
          Kutipan: 0255
          Ora kabeh lan ora nang endi wae

          Ya, ora ana ing AS. Lan kita ing Moskow (ibukutha!) Region duwe kuwi, alesan expression, "dalan" sing misale jek sing padha durung didandani wiwit perang ...
          1. +4
            22 September 2015
            Kutipan: kolonel
            Kutipan: 0255
            Pabrik-pabrik saiki makarya kanthi telung patang dina, ngasilake produk kanggo panyimpenan,

            Yen iki ana ing Rusia, kita bakal "ing coklat", nanging "manajer efisien" kita numpes ewu pabrik!
            Kutipan: 0255
            Yen sampeyan nemokake 1 pabrik kerja ing negara kasebut

            Aja andhap asor.

            Ya, ing pabrik pertahanan 2 kuthaku, siji-sijine pabrik metalurgi bubuk ing negara kasebut, pabrik struktur logam, pabrik alat mesin, lan pabrik alat musik, ditekuk. Aku manggon ing Belarus, aku luwih ngerti apa "stabilitas" kita duwe. Iku salah siji sing teka kanggo kita lan ngujo "kepiye ayu lan resik ing Belarus", liyane iku kanggo manggon ing Belarus permanen.
            Belarusians makarya ing Federasi Rusia, iku pancene saka urip apik?
            1. +1
              22 September 2015
              Yen bapak diganti: apa bakal dadi luwih apik?
    2. Komentar wis dibusak.
  9. +6
    22 September 2015
    Wekdalipun srawung kaliyan para priyayi menika, kedahipun tiyang satunggal, satunggal negara. Sistem kontrol terpadu.
    1. +2
      22 September 2015
      Lan sapa sing bakal ngatur? Kabeh gubernur, kaya sing saiki? Iku luwih apik tinimbang Rama. Kanthi Duma kaya mengkono, jaman kamakmuran nunggu kita? EdRo bakal oversleep kabeh, iki replika paling awon saka periode paling awon saka CPSU.
      1. +2
        22 September 2015
        Prayoginipun ngenalaken sistem panggulawenthah kados dene saderengipun Perang Dunia I sasampunipun revolusi 1905. Menawi wonten kalepatan kula nyuwun pangapunten. Ing wektu iku, armada lagi dibalèkaké, tentara lagi dilengkapi, Dadi, tanpa ijin saka Duma Negara, Kamentrian Keuangan ora bisa nyedhiakke dhuwit kanggo proyek sembarang. Tahap sabanjure diwenehake nalika nglaporake babagan sing sadurunge. Aku wis nulis iki ing komentar. Ana cukup kekacoan, nanging mokal kanggo nyolong brazenly kaya saiki. Lan sampeyan bisa maca babagan kolusi pabrik lan pelanggaran liyane ing memoar Academician Krylov lan ing antarane peneliti galangan kapal modern ing wektu iku. prices, pangentukan wektu, bab industri Russian lan ora mung shipbuilding maca R.M. Melnikov; I.F. Tsvetkova; Stepanova. A seri saka buku "Kapal luar biasa".
  10. +4
    22 September 2015
    "Mulane, ora perlu dicela yen kita bali menyang ngendi wae. Ora ana papan kanggo noleh, wis mesthi bebarengan lan bakal bebarengan nganti suwe,” pungkase.
    Iki tangkepe! Dheweke kudune ujar, "Kita mesthi bakal bebarengan"
  11. +5
    22 September 2015
    Pitakonan ora bakal muncul yen Wong Tuwa ngetutake basane sing meh perek.
  12. +5
    22 September 2015
    Ing kene angin ing Kulon bakal ganti lan maneh Putin bakal ngrangkul lan dadi kanca karo kabeh wong, lan Lukashenka bakal tetep ana ing pinggir karo sanksi lan hubungan sing ora penting ing Eropa.
  13. +2
    22 September 2015
    Muga-muga pangandikane Wong Tuwa ora nyimpang saka tumindak
  14. +2
    22 September 2015
    ... Ora ana papan kanggo mbalikke, kita tansah bebarengan lan bakal bebarengan kanggo dangu "... (saka artikel)

    Adhuh!?Lan kok, ora tansah bebarengan? Utawa bakal teka wektu lan mbuwang dhewe ing "demokratis" dodo saka "ibu" Eropah, nangis menyang rompi !?
  15. Komentar wis dibusak.
  16. +2
    22 September 2015
    Kowe elinga film "The Godfather"? Aku mikir yen ing wektu iku kabeh ora dadi rosy karo Belarus. Mulane, mung tumindak, tumindak nyata. Nganti saiki, kabeh mlaku kaya sing dikarepake: latihan pertahanan udara gabungan, mesthine minangka pangkalan udara ing Belarus, ana ing babagan ekonomi .. Inggih, kita bakal weruh.
    Miturut cara, ing Belarus, dheweke ketoke seneng ngormati:
  17. +3
    22 September 2015
    Alexander Grigoryevich minangka panyengkuyung paling konsisten saka aliansi karo Federasi Rusia, yen ora kanggo dheweke, sampeyan saiki bakal nonton negara tanggane sing beda. Lan, kanthi pratelan sing kontroversial, kita wis suwe rukun, bisa digunakake.
  18. +4
    22 September 2015
    Siji kudu ora ngarep-arep zabubons saka A.G. Lukashenko, dheweke ora arep ngganti gaya pamaréntahan. Dheweke ora wedi karo pemilu, amarga iku "kantong". Paling kamungkinan bakal ana turnout kurang, nanging padha wis sinau kanggo "mbenerake" prakara iki. Dadi ing arah iki, kabeh bisa ditebak.
  19. VP
    +2
    22 September 2015
    Dadi mandheg, apa masalahe?
    Sampeyan ngeruk ilat lan gumun dhewe
  20. Komentar wis dibusak.
  21. +2
    22 September 2015
    Tuladhane Yanuk wis migunani!!!
  22. -1
    22 September 2015
    Kutipan saka Shuttle
    Rama Belarus isih disimpen. Lan mandhiri, lan teknologi, lan pertanian. Sapa wae sing ngomong. Ya, ora mesthi bisa kaya sing dikarepake. Nanging, sak ngertiku, dheweke ora nate tumindak nglawan kepentingan negarane (republik). Umumé, aku ngormati Belarusians.

    "dheweke manggon ing Belarus banget miskin" (c)
    Lan sakperangan alesan, bensin sing ora munggah ing rega (ing Belarusian rubles), lan sampeyan bisa mangan pangan tanpa wedi kanggo kesehatan, dalan sing sethitik Gamelan, ...
    Lan produksi, paling ora, bisa, lan peternakan kolektif tuwuh luwih saka siji gandum.
    Ana cukup screamers lan kritikus ing Federasi Rusia!
    Iku gumantung apa sampeyan mbandhingake. Kita duwe wilayah sing kapisah ... dheweke dadi edan karo lemak, lan akeh wong mangan "sayuran" pungkasan tanpa uyah!
  23. 0
    22 September 2015
    Pimpinan Belarusia nambahake manawa U-turn iki saka Federasi Rusia "Aku ora butuh ing tingkat pribadi, utamane amarga negara kita ora butuh."

    IMHO. Aku ora percoyo.
    Rada metu saka topik, nanging ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"