Review militèr

Senjata lan waja prajurit saka Perang Troya. Pedhang lan keris (bagean siji)

97
Lan kedadeyan kasebut ing proses ijol-ijolan tampilan babagan materi sing diterbitake ing VO, ternyata bagean sing cukup penting saka pangguna situs iki kasengsem ing ... gaman Zaman Perunggu lan, utamane, senjata lan waja Perang Troya sing legendaris. Inggih, topik kasebut pancen menarik banget. Kajaba iku, meh kabeh wong wis kenal, sanajan ing tingkat buku teks sekolah crita kanggo kelas lima. "Tumbak Tembaga-nuding", "Hector mencorong helm", "tameng misuwur Achilles" - kabeh iki saka ing kono. Kajaba iku, acara sajarah iki unik. Sawise kabeh, wong sinau babagan dheweke saka puisi, karya seni. Nanging ternyata sinau babagan iki, lan nuduhake minat sing cocog, dheweke entuk kawruh babagan budaya sing durung dingerteni sadurunge.

Senjata lan waja prajurit saka Perang Troya. Pedhang lan keris (bagean siji)

Wadah keramik ireng saka Korintus sing nggambarake karakter saka Perang Troya. (Kira-kira taun 590 - 570 SM). (Metropolitan Museum of Art, New York)

Inggih, sampeyan kudu miwiti saka wiwitan. Yaiku, yen mitos Troy, sing dikepung dening wong Yunani, ora dikonfirmasi kanthi fakta sing bisa ngyakinake nganti pungkasan abad kaping 355. Nanging banjur, kanggo rasa seneng kabeh manungsa, ngimpi kanak-kanak romantis Heinrich Schliemann nampa dhukungan finansial kuat (Schliemann dadi sugih!) Lan langsung menyang Asia Minor kanggo nggoleki Troy legendaris. Sawise 1871 Masehi jeneng iki ora kasebut ing ngendi wae, banjur Schliemann mutusaké sing gambaran sing Herodotus wis siji kanggo siji mathuk ing bukit Hissarlik lan wiwit dig ana. Lan dheweke ndudhuk ing kono wiwit taun 20 luwih saka XNUMX taun, nganti mati. Ing wektu sing padha, dheweke dudu arkeolog! Dheweke mbusak temuan saka situs penggalian tanpa njlentrehake, mbuwang kabeh sing ora ana gunane kanggo dheweke lan ndudhuk, ndudhuk, ndudhuk ... Nganti dheweke nemokake Troy "dheweke"!



Многие ученые того времени сомневались в том, что этой действительно Троя, но ему стал покровительствовать британский премьер-министр Уильям Гладстон, в свою команду он заполучил профессионального археолога Вильгельма Дорнфельда и постепенно тайна древнего города стала открываться! Самым удивительным их открытием стало то, что они обнаружили целых девять культурных слоев, то есть каждый раз новая Троя строилась на обломках предшествующей. Самой древней, понятно, была Троя I, а самой «молодой» Троя IX римского времени. Сегодня таких слоев (и подслоев) нашли еще больше – 46, так что изучать именно Трою оказалось совсем нелегко!




Schliemann percaya yen Troy sing dibutuhake yaiku Troy II, nanging nyatane Troy sing asli duwe nomer VII. Iku wis mbuktekaken sing kutha tiwas ing geni saka geni, lan Sisa saka wong ditemokaké ing lapisan iki ngandika eloquently saka kasunyatan sing padha mati pati kasar. Taun nalika kedadeyan kasebut dianggep taun 1250 SM.


Reruntuhan Troy kuna.

Apike, sajrone penggalian Troy, Heinrich Schliemann nemokake bandha perhiasan emas, piala salaka, senjata tembaga, lan dheweke njupuk kabeh iki kanggo "harta Raja Priam". Mengko ternyata "harta karun Priam" kalebu ing jaman sadurungé, nanging iki dudu titikane, nanging Schliemann mung nganggep. Garwane Sophia mbantu dheweke nindakake iki tanpa digatekake - wong sing padha lan asisten, sing kanthi diam-diam digawa kabeh saka penggalian. Nanging kanthi resmi bandha iki mesthine dadi kagungane Turki, nanging dheweke ora entuk kajaba mung sawetara perkara cilik. Dheweke dilebokake ing Museum Berlin, lan nalika Perang Donya II dheweke ilang, lan nganti 1991 ora ana sing ngerti ing ngendi dheweke utawa apa sing kedadeyan. Nanging ing taun 1991 dadi dikenal sing wiwit 1945 bandha, dijupuk minangka piala, wis ing Moscow ing Museum Pushkin. A.S. Pushkin lan dina iki bisa dideleng ing aula nomer 3.


Diadem gedhe saka "Hoard A" 2400 - 2200 BC. (Museum Seni Negara Pushkin)

Nanging, sanajan ora ditemokake saka bandha iki, kita ngerti akeh babagan wektu saiki. Kasunyatan iku arkeolog profesional wikan panemuan Schliemann minangka tantangan, nanging njupuk menyang akun pengalaman lan wiwit dig ing kabeh panggonan kasebut ing Homer kang Iliad - Mycenae, Pylos, Kreta. Kita nemokake "topeng emas saka Agamemnon", akeh barang liyane ing jaman kasebut, lan mung ana pedhang lan keris sing akeh banget.

Lan iku apik sing padha tembaga, ora wesi, lan mulane uga wadi! Dadi, ing kene para ilmuwan sejarawan saka macem-macem negara ing saindenging jagad, kalebu "master pedhang" Ewart Oakeshott, mikir babagan pedhang lan keris ing jaman Perang Troya, kanthi bentuk konsentrasi, supaya bisa ngomong ...

По их мнению, ранние мечи Эгейского бронзового века являются одними из самых ярких артефактов той эпохи с точки зрения мастерства и роскоши. Причем это могли быть и ритуальные изделия, и реально использовавшиеся на войне образцы вооружения. Ранние мечи развились из кинжалов. Форма – производная от кинжалов из камня. Камень, однако, очень хрупкий, и, следовательно, длинный меч из него не сделать. С введением меди и бронзы кинжалы, в конечном счете, превратилась в мечи.


Pedhang-rapier jinis CI. Koudonia, Kreta. Dawane 83 cm.


Nangani kanggo pedhang iki.

Pedhang paling wiwitan saka Aegean wis ditemokake ing Anatolia, Turki, lan wiwit kira-kira 3300 SM. e. Évolusi senjata agul-agul tembaga kaya ing ngisor iki: saka keris utawa piso ing Zaman Perunggu Awal, dadi pedhang ("rapiers") sing dioptimalake kanggo nusuk (Zaman Perunggu Tengah), lan banjur dadi pedhang khas karo lading godhong-godhongan pungkasan. Zaman Perunggu.

Salah sawijining pedhang paling wiwitan ing donya Aegea yaiku pedhang saka Naxos (kira-kira 2800-2300 SM). Dawane pedhang iki 35,6 cm, tegese katon kaya keris. Pedhang tembaga ditemokake ing Cyclades ing Amorgos. Dawane pedhang iki wis 59 cm. Sawetara pedhang pendek tembaga Minoan ditemokake ing Heraklion lan Siwa. Desain umum kasebut kanthi jelas nuduhake manawa dheweke uga asale saka keris sing bentuke godhong awal.

Nanging salah siji saka penemuan paling menarik saka Aegean Bronze Age ana pedhang gedhe. Senjata iki, sing muncul ing tengah millennium SM kapindho ing pulo Kreta lan ing tlatah daratan Yunani, beda karo kabeh conto awal.


Istana misuwur ing Knossos. Tampilan modern. Foto dening A. Ponomarev.


Wilayah sing dikuwasani kraton gedhe banget lan ora ana apa-apa ing kono. Foto dening A. Ponomarev.

Analisis sawetara spesimen nuduhake yen materi kasebut minangka campuran tembaga lan timah, utawa arsenik. Nalika persentase tembaga utawa timah dhuwur, lading bisa dibedakake kanthi penampilan, amarga warnane abang utawa perak. Apa iki ditindakake kanthi sengaja kanggo niru barang logam sing larang regane kayata emas lan salaka supaya pedhang utawa keris iki katon apik, utawa mung minangka asil pitungan sing ora bener saka jumlah aditif campuran sing tepat, ora dingerteni. Kanggo tipologi pedhang tembaga sing ditemokake ing Yunani, klasifikasi Sandars digunakake, miturut pedhang kasebut ana ing wolung klompok utama, miturut huruf saka A nganti H, ditambah akeh subtipe, sing ing kasus iki ora diwenehi amarga turah mbrawah.


Klasifikasi Sandars. Iku cetha nuduhake yen pedhang paling kuna 500 taun sadurunge tiba saka Troy (lan dipercaya wis kedaden ing 1250 SM) padha eksklusif tindikan! Rong atus taun sadurunge dheweke, pedhang karo crosshairs V-shaped lan iga dhuwur ing lading katon. Gagang saiki uga dibuwang bebarengan karo lading. Kanggo 1250, pedhang kanthi gagang H-shaped minangka ciri, sing, ing asas, sampeyan bisa chop lan nusuk. Basis kasebut dibuwang bebarengan karo agul-agul, banjur "pipi" kayu utawa balung dipasang nganggo rivet.

Связь между минойскими треугольными небольшими мечами или кинжалами и длинными мечами может быть прослежена, например, на образце, найденном в Малии на Крите (около 1700 до н. э.). У него есть характерные отверстия для заклепок на клинке в хвостовой части и четко выраженное ребро. То есть рукояти этот меч, как и ранние кинжалы, не имел. Рукоять была деревянной и крепилась на заклепках с массивными шляпками. Понятно, что рубить таким мечом было нельзя, а вот колоть – сколько угодно! Удивительно роскошной была отделка его рукояти, которая была покрыта золотым гравированным листом, а в качестве навершия использован замечательный кусок горного хрусталя.


Keris udakara 1500 SM Dawane 24,3 cm. Dihiasi takik nganggo kawat emas.

Pedhang rapier dawa ditemokake ing kraton ing Kreta ing Mallia, ing kuburan Mycenaean, ing Cyclades, Kapuloan Ionian lan ing Eropah Tengah. Kajaba iku, ing Bulgaria lan ing Denmark, ing Swedia lan ing Inggris. Pedhang iki kadhangkala tekan dawa meter. Kabeh duwe pengikat hilt riveted, iga sing bentuke berlian dhuwur, kajaba ana dekorasi sing rumit.

Рукоять этих мечей была сделана из дерева или слоновой кости и иногда украшена золотыми накладками. Мечи датируются 1600 – 1500 гг. до н.э., а самые последние образцы к периоду около 1400 г. до н.э. Длина колеблется от 74 до 111 см. Находят к ним и ножны, вернее их остатки. На основании этих находок можно сделать вывод, что делались они из дерева и часто несли на себе украшения из золота. Более того, сохранность металлических и даже деревянных (!) деталей, которые позволили провести радиоуглеродный анализ этих изделий, позволяет полностью реконструировать мечи и кинжала этого периода, что и было сделано, в частности по заданию археологического музея в Микенах.

Pedhang dipakai ing bandage sing dihias kanthi apik, dekorasi sing uga isih urip nganti saiki. Inggih, konfirmasi yen pedhang kasebut digunakake kanggo nyuduk, yaiku gambar prajurit sing perang karo dheweke ing cincin lan segel. Ing wektu sing padha, kencan modern nuduhake manawa pirang-pirang pedhang kasebut digawe luwih saka 200 taun Perang Troya Homer!


Rekonstruksi pedhang jinis F2c dening Peter Connolly.

Ing babagan iki, akeh sejarawan nyathet yen pedhang tusuk dawa kasebut ana ing layanan karo "wong segara" lan, utamane, shardan sing misuwur, dikenal ing Mesir sing padha saka gambar ing tembok candhi ing Medinet Abu ing 1180 SM.

Стоит еще раз обратить внимание на тот факт, что существующее мнение о том, что эти мечи пригодны для чего угодно, кроме их непосредственного предназначения, неверны. Были произведены испытания реплик этих мечей, и они продемонстрировали их высокую эффективность именно как колющего оружия, предназначенного чтобы делать смертельные выпады в схватке самых настоящих фехтовальщиков!

То есть на сегодня находки бронзовых мечей и кинжалов в районе Эгейского моря настолько объемны, что дали возможность выработать их типологию и сделать так же ряд интересных выводов. Понятно, что все они просто не могут быть отнесены непосредственно к Троянской войне. Это нонсенс! Но можно говорить о «гомеровском времени», крито-микенской цивилизации, «эгейском регионе» и т.д.


Rekonstruksi rong pedhang Naue II kanthi gagang kayu sing diikat. Pedhang jinis iki minangka ciri khas Eropah Tengah lan Lor watara 1000 SM.

Причем распространение подобного оружия в странах Европы говорит нам о том, что возможно торговые связи в то время были значительно более развитыми, чем это принято считать, так что вполне можно говорить «европейской интернационализации» и «интеграции» в эпоху бронзового века. Конкретно это может выражаться в том, что существовал некий народ мореплавателей – те же «народы моря», который осуществлял плавания вокруг всей Европы и распространил микенские и критские виды вооружения, и, в частности, мечи по территории всей Европы.


Gambar saka prajurit "wong segara" (shardans) ing relief saka Medinet Abu.

Nang endi wae padha ketemu nggunakake, nanging ing ngendi taktik perang beda, senjata iki dituku minangka "curiosities jaban rangkah" lan nyumbang kanggo dewa. Kajaba iku, kita bisa nyimpulake babagan taktik: ana wong sing prajurite kasta, lan cukup ditutup. Prajurit bangsa iki wiwit cilik sinau nggunakake pedhang sing dawa. Lan kaya mengkono, njupuk pedhang iki ing tangan sampeyan, lan ora bisa dipotong saka pundhak. Nanging banjur kasta iki mati.


Pedhang Tipe F sing digambarake ing fresco saka Pylos (sekitar 1300 SM)

Butuh "prajurit" kanggo "tentara massal", sing ora duwe wektu utawa kekuatan kanggo mulang, lan pedhang sing nyuduk cepet banget ngganti pedhang sing dipotong. Sawise kabeh, jotosan chopping intuisi lan luwih gampang sinau tinimbang injeksi. Utamane kanthi pedhang kanthi desain kompleks kasebut.


Achilles lan Agamemnon: mozaik Romawi saka Naples lan ... pedhang Romawi ing pinggul Achilles!

Skema dening A. Sheps
Pengarang:
97 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. JaaKorppi
    JaaKorppi 25 September 2015 07:42
    +8
    Apik banget! Pedhang piercing saka pengawal Shardenian para firaun! Nalika swordsmanship lan nggunakake tameng gedhe? Apa sampeyan nemokake pedhang kaya ngono ing Sardinia?
    1. Wend
      Wend 25 September 2015 10:05
      +5
      Artikel +. Mung ing wektu kanggo pitakonan saka pedhang tembaga.
    2. kaliber
      25 September 2015 17:59
      0
      Aku bakal seneng njawab sampeyan, nanging sampeyan kudu nggoleki. Ana akeh sing ditemokake, mula wektune kanggo ngomong babagan "budaya pedhang-rapiers", kaya sing dicritakake babagan "budaya kapak perang". Aku ora ngelingi offhand ... Nanging aku bakal katon yen sampeyan kasengsem.
    3. kaliber
      25 September 2015 22:21
      +2
      Luwih saka telung puluh pedhang kaya ngono wis ditemokake ing kuburan guwa cedhak Sant Iroxi ing pulo Sardinia, sing diwiwiti ing sekitar 1600 SM.
    4. Bonesetter
      Bonesetter 26 September 2015 16:09
      +2
      Gambar saka prajurit "wong segara" (shardans) ing relief saka Medinet Abu.

      Iku ketoke kanggo kula utawa ana helm karo sungu?
      Нет, не викинги - у викингов не было рогатых шлемов, это непрактично в бою, да и в захоронениях не было найдено ни одного. Хотя один рогатый нашли - шлем ватерло, но он из другой темы.

      Helm tanduk digunakake ing Asia - ing antarane para komandan.
      Kabeh sipit mripate eseman , kabeh waja beda, everyone bengok - kekacoan. Lan ing kene kanthi sungu - sampeyan bisa langsung ndeleng bos.
      Inggih, helm ritual ....
      Nanging isih, Asia.


      Едем дальше. Меч F2 - вариации гладиуса
      1. Bonesetter
        Bonesetter 26 September 2015 16:56
        +1
        Gladius minangka pedhang infantri cendhak saka tentara massa sing operasi ing baris cedhak lan karo tameng gedhe. Wong-wong barbar naturalisasi sing njabat ing legiun kanggo entuk kewarganegaraan Roma wis suwe disapih dening para perwira saka pukulan chopping. nalika nindakake, sampeyan mbukak dhewe lan mbukak sisih pepadhamu.
        А тут пишут что F - 1150 г днэ! Простите, до по официальной истории до Рима еще несколько столетий.
        Фехтовальные мечи A, B, C, да и D с E - где гарда? Где то что защитит кисть от встречного колющего или тем более рубящего удара? А вот если насадить на древко - получится что-то типа нагинаты. Длина этих мечей достаточно велика, а баланс отвратителен - таким нельзя фехтовать!!!
        1. kaliber
          27 September 2015 17:12
          0
          Aku weruh reconstructions sing. Sampeyan bisa pager, nanging ora Cut. Lan sampeyan bisa nggawe pukulan stabbing karo poke.
  2. Rusian Uzbek
    Rusian Uzbek 25 September 2015 07:42
    +4
    ing Iliad, ing bab "Weapon Making", proses nggawe senjata BESI diterangake! wesi! sing mbuktekake manawa bagean iki ora ditulis dening Homer, nanging mengko;)
    1. parusnik
      parusnik 25 September 2015 08:02
      +6
      sing mbuktekake manawa bagean iki ora ditulis dening Homer ..Ничего это не доказывает,так как о жизни и личности Гомера достоверно ничего не известно... Геродот,утверждает,что Гомер жил за 400 лет до него..другие источники утверждают,Гомер жил во время Троянской войны..Если говорить, об этих произведениях "Иллиада" и "Одиссея"..скорее всего они созданы Гомером на основе сказаний ионийских племен..
      1. Rusian Uzbek
        Rusian Uzbek 25 September 2015 08:43
        +2
        sing. bisa dikandhakake kanthi kemungkinan 100% yen Iliad ditulis dening luwih saka siji penulis lan luwih saka satus taun, lan Homer ora kurang saka mitos, contone, Achilles ...
        ya lan liyane ...
        Perang Trojan (yen ana siji wae) dumadi nalika Zaman Perunggu ... ora ana senjata BESI ing kana!Sauntara kuwi, manufaktur senjata wesi, sing wiwit digawe sawise pirang-pirang atus taun, diterangake . ..
        1. parusnik
          parusnik 25 September 2015 09:38
          +6
          sing. bisa uga kanthi 100% kemungkinan kanggo negesake manawa Iliad ditulis dening luwih saka siji penulis lan luwih saka satus taun.... Yen sawetara penulis nulis, ora bakal ana urutan sing jelas ing narasi acara lan bakal ana sawetara pilihan .. Iku prasaja ing kene, Homer nggabungake legenda Perang Troya lan ngolah kanthi kreatif ..
          1. Alexey-74
            Alexey-74 25 September 2015 13:24
            +5
            я тоже думаю,Что Гомер опирался на какие то ранние источники, затем в своем стиле изложил данные поэмы. С учетом того, что творческим людям свойственно все преувеличивать,приукрашивать, возносить и т.д., из за этого все сравнивали Трою, как нечто величественное, легендарное, а в те далекие года возможно покорение Трои и было значимым региональным событием для греков, но в целом обыденное дело тех эпох...а материалы послужившие основой для Гомера были летописи с описанием боевых действий ....
          2. kaliber
            25 September 2015 18:01
            +2
            Iki mbokmenawa kesimpulan sing paling ngyakinake. Analisis leksikal teks nandheske iki.
        2. Turkir
          Turkir 27 September 2015 08:19
          0
          Achilles minangka wong Scythian, yaiku, miturut wong Yunani, dheweke duwe mata biru lan gampang nesu.
          Homer piyambak minangka wong Scythian.
          Homer nggambarake kedadeyan nyata, nanging apa kita ngerti dheweke dadi pitakonan.
      2. Pdt.
        Pdt. 25 September 2015 09:00
        +9
        Antarane liyane, wesi wis dikenal ing wektu iku. Loro meteoritic lan smelted saka bijih. Panggunaan lan pangolahan kasebut malah kasebut ing Kitab Suci. Bener, ora ana sing angel kanggo peleburan, kajaba kanggo ngunggahake suhu, nanging sawise ternyata ora baja, nanging wesi, mung cocok kanggo cangkang sling. Njaluk baja kualitas dhuwur luwih angel. Mula kabeh masalah kuna kaya senjata las.
        1. kaliber
          25 September 2015 18:03
          +2
          Ya, mung telung barang wesi sing ditemokake ing kuburan Tutankhamen, lan kira-kira rong ton emas, yen memoriku bener.
          1. Aljavad
            Aljavad 26 September 2015 04:28
            +1
            Ya, mung telung barang wesi sing ditemokake ing kuburan Tutankhamen, lan kira-kira rong ton emas, yen memoriku bener.

            Aku maca nang endi wae yen Zaman Perunggu Mesir nganti tekan penaklukan Persia. Inggih, para firaun ora duwe simpenan! Lan "kabeh manungsa sing maju" wis nggawe wesi ...

            Rusian Uzbek
            Perang Troya (yen ana siji wae) yaiku nalika Zaman Perunggu ... ora ana senjata BESI ing kana!

            Proses sejarah lumaku kanthi jerkily lan ngaso ...
    2. avt
      avt 25 September 2015 09:22
      +7
      Kutipan: Russian Uzbek
      ing Iliad, ing bab "Weapon Making", proses nggawe senjata BESI diterangake! wesi! sing mbuktekake manawa bagean iki ora ditulis dening Homer, nanging mengko;)

      Iki minangka versi sing bisa digunakake sing nggumunake para sejarawan "klasik", uga ragu-ragu babagan lokasi Troy sing ditunjuk dening Schliemann. lan nggunakake senjata wesi sing paling akeh ing mungsuh - Achilles banjur teka saka bagean kasebut kanthi waja sing nyebabake rasa iri ... Lan centaur sing mulang seni bela dhiri saka Hercules ... Kanggo wong Yunani, penunggang, lan malah sing nindakake. nunggang jaran, iku siji karo jaran, wiwit dadi tanpa aksara swara, lan aksara swara malah ing basa Rusia mengko padha dilewati , kang uga bisa katon ing lambang lawas, Horseman saka Taurida iku centaur, aksara swara arep e ganti cukup. bab umum, uga, kaya ing Ukrainia, bir kanggo bir, contone, kanggo Troy karo satus saboteurs liyane ing jaran kayu. ngguyu Iki minangka versi Fomenko karo Nosovsky babagan game terjemahan saka basa Latin babagan saluran banyu kanthi tuntunan jaran, uga, ing endi saluran banyu, yen memori ora gagal, mula katon luwih alami lan praktis ing urusan militer tinimbang klasik " versi babagan Trojans sak perang ngrusak TANGAN WITH THE TANGAN Bèntèng kanggo nyeret jaran kayu unbearable karo satus Yunani licik liyane nang. ngguyu
      1. Glot
        Glot 25 September 2015 11:59
        +8
        Equestrian saka Taurida minangka centaur, vokal o dadi owah-owahan sing cukup umum, uga, kaya ing Ukrainia, bir dadi pivo, umpamane.


        Nah, "play on words" kuwi ora bener.
        Wiwit kanggo kita saiki, nalika muter, sampeyan bisa ngganti "Horseman saka Taurida - KonTavr" TAPI, carane banjur ing wektu sing ing negara kasebut lan ditulis "Kuda", "Tavrida", "Horseman"? Aku ora mikir sing wiwit saiki - Jaran, Taurida, etc.
        Dadi, kabeh panggantos layang iki minangka fiksi, fantasi ing tingkat perintis. )))
        Dadi karo letterophilia))) sampeyan bisa setuju apa neraka.
        Iki contone, dolanan nganggo tembung lan aksara.
        Ayo dadi njupuk kutha Volga Samara, lan ayo kang miwiti.
        Samara ... Ara dhewe ... Ara ... Armenia ... Ara dhewe sing mbangun kutha iki, lan kutha iku Arin, yaiku, Armenia. )))) Lan sateruse ... Dolanan nganggo tembung lan aksara lan ora liya.
        1. avt
          avt 25 September 2015 14:10
          +1
          Kutipan saka Glot.
          Dadi, kabeh panggantos layang iki minangka fiksi, fantasi ing tingkat perintis. )))

          Minangka wong sing wis thukul kanggo tingkat Kamsamol a, Aku bakal ngandhani sing ALL bangsawan ing Eropah piye wae disambungake karo jaran kanggo sawetara alesan, saka mung nunggang kuda, ana konsep kaya aristokrat ing Roma kuna, kanggo caballeros ing Gishpania. , chevalier, kuwi pronunciation saka CH antarane Franks, condottieri ing pungkasan Italia lan apa karakteristik - ALL meh pisanan perang PROFESSIONAL. Iki minangka dolanan beeches, nanging yen pengalaman Kamsamol ngandhani yen centaurs asale saka hubungan seksual karo jaran. Inggih, ing kene mung praktisi psikiater kanthi pengalaman paling ora 5 taun sing bisa mbantu. Aku ora bakal njupuk proyek persuasi kaya ngono.
          Kutipan saka Glot.
          Dadi karo letterophilia))) sampeyan bisa setuju apa neraka.

          Inggih, aku ora spesialis ing patients karo cenderung kanggo bestialitas.
          1. Glot
            Glot 25 September 2015 14:46
            +5
            Nanging yen pengalaman Kamsamol ngandhani yen centaurs asale saka hubungan seksual karo jaran. Inggih, ing kene mung praktisi psikiater kanthi pengalaman paling ora 5 taun sing bisa mbantu. Aku ora bakal njupuk proyek persuasi kaya ngono.


            Aku pracaya iki mung salah siji saka akeh mitos lan ora luwih.
            Mbok menawa ing versi panjelasan sampeyan ana sawetara link sing masuk akal, nanging iki mung versi.
            Lan aku mbaleni, game karo bukFF rearrangements, kaya A kanggo O, O kanggo Y, lan ing, ora bisa ing kene. Awit kanggo sampeyan tembung HORSE muni lan ditulis kaya mangkene, kanggo wong Eropa bakal muni lan ditulis kanthi cara sing beda, lan kanggo wong Yunani kuno, kanthi cara sing beda.
            Apa aku nggawe pikiranku cetha? )))

            Inggih, aku ora spesialis ing patients karo cenderung kanggo bestialitas.


            Dadi sampeyan ngomong babagan jaran, banjur aku dudu aku. Sapa sing ngomong babagan bestialitas, pitakonan liyane. )))
            1. avt
              avt 25 September 2015 15:21
              0
              Kutipan saka Glot.
              Aku pracaya iki mung salah siji saka akeh mitos lan ora luwih.

              MITOS (saka mythos Yunani - legenda) legenda minangka ekspresi simbolis saka sawetara acara sing kedadeyan ing antarane wong-wong tartamtu ing wektu tartamtu, nalika wiwitan sejarahe. Iki ora saka Wikipedia. ,, Elinga Sharapov - ora ana paukuman. tanpa kaluputan "Sabanjure sadurunge juggling tembung, paling ora deleng Wikipedia, aku ora gagap babagan kamus ensiklopedia,
              Kutipan saka Glot.
              kanggo sampeyan, tembung HORSE muni lan dieja kaya iki, kanggo wong Eropah bakal muni lan ditulis ing cara temen beda, lan kanggo Yunani kuna, iku bakal temen beda.

              Banjur sampeyan ora kudu nyedhot iki saka driji babagan cavalrymen / cavaliers / chevaliers / caballeros / condottieri.
              1. Glot
                Glot 25 September 2015 15:41
                0
                MITOS (saka mythos Yunani - legenda) legenda minangka ekspresi simbolis saka sawetara acara sing kedadeyan ing antarane wong-wong tartamtu ing wektu tartamtu, nalika wiwitan sejarahe. Iki ora saka Wikipedia. ,, Elinga Sharapov - ora ana paukuman. tanpa kaluputan "Sabanjure sadurunge juggling tembung, paling ora deleng Wikipedia, aku ora gagap babagan kamus ensiklopedia,


                Aku setuju yen konco saben mitos, ana sawetara alesan ndasari. Kanthi iki aku ora mbantah. Nanging ora kanggo kabeh wong, nanging kanggo wong liya, lan latar mburi ora bisa dingerteni maneh.
                Kemungkinan yen ana wong, biyen, dibaptis ing kahanan tartamtu lan jinis penunggang jaran tartamtu - centaur (setengah manungsa - setengah jaran lan uga prajurit) lan saka wayahe tartamtu, legenda kasebut mlaku-mlaku yaiku. gedhe. Aku ora mbantah.
                Nanging juggling karo tembung ...
                Oke, saiki aku arep mamah.
                Dadi miturut sampeyan:

                Equestrian saka Taurida minangka centaur, vokal o dadi owah-owahan sing cukup umum, uga, kaya ing Ukrainia, bir dadi pivo, umpamane.


                Kita ngganti O dadi E, ngrusak NIK lan ID kabeh, nggabungake kabeh lan metu - CENTAUR, ta?
                Lan saiki, njupuk kula metu saka CENTAUR iki.
                "Tunggangan karo Tauris"
                Iki basa Inggris.
                Apa sampeyan ngganti, mbusak, gabung ing kene?
                Aku mbaleni, HORSE, HORSEMAN, (lan kok ora ana HORSEMAN ing kabeh ??) muni beda ing macem-macem basa.
                Dadi, aja nandhang sangsara saka nggawe layang.

                cavalrymen / cavaliers / chevaliers / caballeros / condottieri


                Inggih, sampeyan ngerti makna tembung kasebut, atur kanthi urutan sementara. Lan aja lali babagan estates, babagan biaya jaran sing apik (iki kanggo estate), lan liya-liyane.
                Lan, uga, KEN ora katon liwat kene. ))
                Aja narik kuping apa sing ora bisa ditarik. Copot kupingmu. )))
                1. avt
                  avt 25 September 2015 16:51
                  +2
                  Kutipan saka Glot.
                  Lan, uga, KEN ora katon liwat kene. ))

                  Alamiah, ora katon, lan ora bisa katon ing ngendi lan saka ngendi asale saka kuda, ing kene sing Italia saka jaran, lan cavalrymen babagan mares yaiku caballeros.
                  Kutipan saka Glot.
                  , jaran, jaranan,

                  Kutipan saka Glot.
                  swara ing macem-macem basa.

                  Ya, Jerman duwe pferd jaran konsep, pferd tanah, lan jaran perang - Ross. ngguyu Dheweke malah duwe toko kanggo "bangsawan" - "Ross und Reuther" Tembung kapindho saka huruf penunggang tegese.
                  Kutipan saka Glot.
                  Dadi, aja nandhang sangsara saka nggawe layang.

                  Aku pancene ora menehi saran supaya sampeyan nandhang sangsara, nanging sinau, sinau lan sinau maneh kepiye carane, lan sing paling penting APA sing nggawe huruf ing makna semantik, lan sanajan kapan lan kepiye carane wong-wong sezaman kasebut nulis makna kasebut ing surat ing kabeh jinis naskah. , iku banget migunani kanggo aktivitas otak, tinimbang babbling apal,, kawruh klasik.
                  1. Glot
                    Glot 25 September 2015 17:23
                    +2
                    Aku pancene ora menehi saran supaya sampeyan nandhang sangsara, nanging sinau, sinau lan sinau maneh kepiye carane, lan sing paling penting APA sing nggawe huruf ing makna semantik, lan sanajan kapan lan kepiye carane wong-wong sezaman kasebut nulis makna kasebut ing surat ing kabeh jinis naskah. , iku banget migunani kanggo aktivitas otak, tinimbang babbling apal,, kawruh klasik.


                    Sing nalika sampeyan, ing paling siji manuskrip, ndeleng apa padha disebut centaurs - jaran Taurian, banjur mung sampeyan bisa ngomong bab Sajarah. ))
                    Ing sawetoro wektu, nalika kabeh iku ringkih kanggo sampeyan. Kayane bir lan pYvo, nanging bisa dingerteni, kaya sing diomongake O. Bender:
                    - Kanggo sapa sing dadi putri. ))
                    Nanging amarga aku mikir yen sampeyan entuk naskah, sampeyan ora bakal ngerti apa-apa, amarga ana, sampeyan ora bakal weruh tembunge kanca-kanca. Dadi sinau sejarah saka publikasi akademisi sing bener, lan aja ngganggu omong kosong. ))
                    1. avt
                      avt 25 September 2015 18:28
                      +1
                      Kutipan saka Glot.
                      Sapa sing dadi penganten putri. ))

                      Inggih, terus ngasilake centaur klasik.
                      1. Glot
                        Glot 25 September 2015 19:27
                        +2
                        Inggih, terus ngasilake centaur klasik.


                        Inggih, sampeyan - kasil nyekel centaurs cedhak Kerch. ngguyu
                  2. Komentar wis dibusak.
                2. Turkir
                  Turkir 27 September 2015 08:35
                  +2
                  Ora dadi prasaja.
                  I. Mitos dudu fiksi utawa fiksi, dudu fiksi sing fantastis.
                  dibuwang dhisik
                  . ... Iki kene
                  tampilan mitos saka mitos apa kapentingan kita kene. Lan saka titik
                  mripat saka eling mitos dhewe ing ora cilik
                  Ora bisa diarani mitos minangka fiksi lan lakon fantasi. ... nalika fanatisme agama tekan titik nyiksa awake dhewe lan malah ngobong awake dhewe, banjur banget
                  невежественно было бы утверждать, что действующие тут мифические возбудители есть не больше как только выдумка, чистый вымысел для данных мифических субъектов.
                  Siji kudu short-sighted kanggo gelar pungkasan ing ilmu, malah mung wuta, supaya ora sok dong mirsani sing mitos iku (kanggo eling mitos, mesthi) sing paling dhuwur ing concreteness sawijining, kasunyatan paling kuat lan paling kuat. Iki dudu fiksi, nanging kasunyatan sing paling jelas lan paling asli. Iki minangka kategori pikiran lan urip sing pancen perlu, adoh saka sembarang kesempatan lan arbitrariness.

                  Filsuf Rusia Losev A.F. "Dialektika Mitos"
              2. Aljavad
                Aljavad 26 September 2015 04:44
                +1
                babagan kavaleri / cavaliers / chevalier / caballeros /
                kondottieri.

                CONDOTIERIE - saka topik. Tembung kasebut ora saka "jaran", nanging saka "kahanan", yaiku. "kahanan".

                CONDOTIERIE. iku. condottieri, saka condotta, kondisi Employment.
                .

                ya wis. Kabeh basa bali menyang oyod umum. Nanging "root" iki beda banget karo Rusia, Ukrainia Lawas utawa liyane modern язык. Языки со временем ОЧЕНЬ сильно меняются. Вот прочтите без перевода "Слово о полку Игореве". А прошло-то меньше тысячи лет!
                Linguistik dudu ilmu sing gampang. 5 taun ing universitas cukup mung kanggo njaluk kenalan karo dhasar. Sampeyan ora perlu kanggo salah siji pionir utawa pensiunan menek ana saka teluk-floundering.
                1. kaliber
                  27 September 2015 17:14
                  0
                  Inggih ngandika, apik!
          2. Komentar wis dibusak.
          3. kaliber
            25 September 2015 18:09
            +6
            Ya - cheval iku jaran saka Prancis, cabal iku jaran saka Spanyol, caval iku wong Italia, lan mulane chevalier, cavalier lan caballero. Ananging ing antawisipun Arab sami, jaran punika tebih, ingkang nunggang faris, lan seni nunggang punika furusiya. Kanthi tembung "muter" bisa disalahake kanggo Zadornov.
        2. kaliber
          25 September 2015 18:05
          +1
          Знал одного историка по этому принципу открывший, что реку Суру, что течет через Пензу, знали и наименовали египтяне. Су - вода, Ра - солнце - "Вода Ра". И ведь не докажешь, что бред это!
          1. avt
            avt 25 September 2015 18:35
            +2
            Kutipan saka kaliber
            Aku ngerti siji sejarawan babagan prinsip iki, sing nemokake yen Kali Sura, sing mili liwat Penza, dikenal lan dijenengi dening wong Mesir. Su - banyu, Ra - srengenge - "Banyu Ra". Lan sampeyan ora bisa mbuktekake manawa iki omong kosong!

            Ing kene kita nyebut negara Siria, wong pribumi ngucapake Surya. Mesthine wong liar ora nggugu marang guru
            Kutipan saka Glot.
            Nanging amarga aku mikir yen sampeyan entuk naskah, sampeyan ora bakal ngerti apa-apa, amarga ana, sampeyan ora bakal weruh tembunge kanca-kanca. Dadi sinau sejarah saka publikasi akademisi sing bener, lan aja ngganggu omong kosong. ))

            Sanajan Al Qur'an diterbitake pisanan ing wilayahe, lan para imam agung dikirim menyang Rusia, beda karo sejarah resmi ing ngendi wong Yunani kadhaptar, mula patriark Antiokhia ing Rusia tansah dadi nomer pisanan.
        3. Turkir
          Turkir 28 September 2015 09:06
          0
          Samara minangka piramida. Utawa Gunung Meru. Paling basis iku Indo-Slavia utawa Turkic, siji dilapisi ing liyane.
          Ora ana hubungane karo wong Armenia. Linguistik minangka ilmu sing ketat, dudu dolanan kanthi suku kata.
    3. kaliber
      25 September 2015 18:00
      +1
      Ya bener, nanging gegaman kasebut diterangake - "tembaga-edged", sing ngomong babagan tradisi, ta?
  3. timyr
    timyr 25 September 2015 08:31
    +4
    Kutipan: Russian Uzbek
    ing Iliad, ing bab "Weapon Making", proses nggawe senjata BESI diterangake! wesi! sing mbuktekake manawa bagean iki ora ditulis dening Homer, nanging mengko;)

    Dene wesi, wong Het padha gegaman pedhang wesi. Dadi bisa uga ana pedhang siji ing antarane wong Yunani.
    1. avt
      avt 25 September 2015 15:23
      +1
      Kutipan saka Timir
      Dadi bisa uga ana pedhang siji ing antarane wong Yunani.

      Alami lan khusus saka Kerch
      1. Glot
        Glot 25 September 2015 16:14
        +1
        Alami lan khusus saka Kerch


        Lan wong Yunani nampa pedhang wesi saka Kerch, lan Achilles teka saka kono?
        Hmm ... Apa hubungane Kerch, aku ora ngerti ... Mungkin sawetara Kerch liyane sing dimaksud? ))
        Wong Het kaya Timur, Achilles wong Thessalian ... Hmm ...))
      2. Komentar wis dibusak.
    2. kaliber
      25 September 2015 18:12
      +1
      Ya, padha bisa, nanging ... ora ketemu!
  4. Pdt.
    Pdt. 25 September 2015 09:29
    +6
    Apa ora wektune maneh kanggo percaya harmoni karo aljabar? Yaiku, sejarah fisika ...

    Artikel kasebut nduweni sawetara foto senjata sing direkonstruksi. Mbayangno pedhang kuwi ing tangan sampeyan. Diwakili? Disedhiyakake kanthi apik ... Iki tembaga, dudu wesi. Iku bakal luwih abot (sanajan sawetara merek saka tembaga duwe Kapadhetan iso dibandhingke karo wesi, nanging ora kamungkinan sing pandhe wesi kuna bisa smelting alloy karo aluminium), lan yen persentasi timah kurang, iku bakal luwih abot. . Wilah kasebut dawane patang puluh sentimeter, bobote pedhang siji setengah kilogram.

    Saiki mbayangno peyzan Mesir kuna ing ngarep sampeyan, sing kudu sampeyan mateni nganggo pedhang iki. Ya, iku saben dina: Abad kuna ing pekarangan. Mung siji langkah kanggo Peyzan metu saka wilayah efek sampeyan. Mesthine dheweke bakal nindakake. Peisan sing arep dipateni kuwi makhluk sing lincah banget. Ngoyak dheweke nganggo piso sampeyan bakal suwe. Supaya ora mlaku suwe, apa sing sampeyan lakoni? Njupuk tumbak. Sampeyan duwe nalika ndharat saka kapal, nanging nang endi wae sampeyan ora kejawab ... ilang, cendhak. Yen pedhang kasebut luwih asli, mula Peisanin ora bakal mlayu saka sampeyan nganti suwe.
    Sampeyan menyang pandhe wesi lan marang kanggo lengthen obyek dikenal kanggo sampeyan. Inggih, pandhe wesi wiwit mratelakake awake dhewe yen oats saiki larang, lan sampeyan menehi adonan kanthi rega, lan dheweke isih setuju. Siap kanggo pedhang anyar. Sampeyan njupuk ing tangan - pranyata dadi abot. Inggih, masang gagang menyang jar limang liter banyu lan ayunan ing bangkekan. Apa sampeyan ngerti? Bangkekan kesel banget. Sampeyan ora bisa nyekel pedhang kuwi horisontal luwih saka sepuluh menit, nanging oh uga. Nanging Peisanin ora bakal mlayu.

    Lan ing kene sampeyan maneh mudhun saka kapal kanthi pedhang anyar. Kaget! Wong Mesir angsal tameng anyaman lan stik. Sampeyan kanthi kendel nyedhaki dheweke, nusuk pedhangmu, wong tani masang tameng lan pedhangmu mlengkung kanthi aman. Iku tembaga, lan tembaga ora awet banget. Nalika sampeyan ndeleng dheweke kanthi bingung, ana klub mabur menyang sirahmu karo klub. Sampeyan buyar otak lan mikir sing iku perlu ora kanggo nyuduk karo kabeh obat bius, nanging isih ngasah agul-agul lan nyoba kanggo pager karo sethitik. Nanging ana nuansa: teken Peisanin kaping telu luwih entheng. Anggere sampeyan mencet siji, dheweke bakal nabrak telu. Lan sampeyan mati, kaya akeh sadurunge sampeyan sing tiba kanggo pedhang rapier.

    Punika reconstruction kuwi ... Sedhih lan sedih.
    1. ivanovbg
      ivanovbg 25 September 2015 12:17
      +3
      Yen sampeyan dhewe sing nulis panemu iki, sampeyan mung kudu nerjemahake menyang gaya ilmu pengetahuan sing populer, gawe serep karo referensi sejarah sing bisa dipercaya lan nerbitake ing VO minangka artikel pisanan sampeyan ing kene. Sawise kabeh, wong ora bisa dadi egois kanggo nggambar kabeh wektu saka perbendaharaan kawruh manungsa tanpa nambah apa-apa.
      1. Pdt.
        Pdt. 25 September 2015 14:05
        +3
        Bandha atine ora ana dhasare. Nanging kanggo nggambar saka iku, sampeyan kudu nguripake otak. Sayange, 9 saka 10 pemulih ora ngerti carane nindakake iki ...
        Nanging, ora mung dheweke. Njupuk Jepang minangka conto. Paphos, pedhang, samurai ... Sawetara wong lanang tanpa kulawarga utawa suku katon (Miyamoto Musashi muni kaya Ivan Petrov Rusia) lan nerangake marang warga kanthi cara sing bisa diakses manawa luwih gampang ngayun nganggo pedhang kayu tinimbang baja siji, nanging ora nggawe akeh prabédan saka sampeyan padha bakal masang sirah - karo klub, utawa katana - ora. Ya, fisika iku padha: energi kinetik gumantung ing kuadrat kacepetan. Tegese, yen bokken gerakane kaping pindho minangka cepet saka katana, lan bobote setengah, banjur kenek kaping pindho minangka hard. Hukum alam.
        Inggih, wong-wong mau ora langsung diimbuhi lan Musashi kudu mateni sawetara atus wong sethithik. Lan ngalahake mungsuh sing paling kuat nganti mati nganggo dayung sing direncanakake. Apa isin! Samurai sing wani digebugi nganggo kayu.

        Dadi: cara paling gampang kanggo nerangake babagan pemulih modern yaiku kanthi metode Musashi. :)))
        1. Glot
          Glot 25 September 2015 15:14
          +5
          sing dadi luwih gampang kanggo ayunan karo pedhang kayu saka karo baja, lan iku ora nggawe akeh prabédan apa padha kenek sampeyan ing sirah karo klub utawa katana.


          Inggih, mesthi, banjur kabeh bodho donya nyampurnakaké kabeh jinis gaman bladed saka abad kanggo abad, nanging iku perlu mung ninggalake kelet lan gelombang. )))
          Conto Musashi ora bener.
          Spesialis sing apik bisa ngrancang kompartemen kanthi siji piso, nanging iki ora ateges saben wong kudu mbuwang AK lan njupuk piso. ))
          1. Pdt.
            Pdt. 25 September 2015 15:59
            +1
            Ora, nanging dudu wong anyar sing nentang Musashi, ta? Iku mung siji gegaman (DUGA!) dadi luwih efektif tinimbang liyane, luwih saka kelas sing padha. Nang endi wae "Makarov" bakal luwih migunani tinimbang AK, lan nang endi wae tongkat.
            1. Glot
              Glot 25 September 2015 16:32
              +1
              Ora, nanging dudu wong anyar sing nentang Musashi, ta? Iku mung siji gegaman (DUGA!) dadi luwih efektif tinimbang liyane, luwih saka kelas sing padha. Nang endi wae "Makarov" bakal luwih migunani tinimbang AK, lan nang endi wae tongkat.


              Aku setuju. Nanging ing kasus Musashi (sanajan aku ora sinau topik iki), aku mikir sistem pertempuran rada beda diputer peran, kang ndadekake iku bisa kanggo luwih efektif nggunakake tongkat marang pedhang, kang Musashi dikembangaké sampurna ngerti sistem pertempuran saka samurai wektu iku.
              Senajan, aku bisa salah. ))
        2. Komentar wis dibusak.
        3. kaliber
          25 September 2015 18:20
          0
          Ana buku apik babagan Musashi ing kaca 720. Aku ora ngelingi jeneng kasebut. Nanging aku kelingan persis apa terjemahan lan kaca. Oh, uga, dheweke ora mateni wong ing kana, dheweke ora ngelak getih. Nanging "thrashed karo pasukan elek"! Kesel maca!
          1. Pdt.
            Pdt. 25 September 2015 19:22
            +1
            "Swordsmen sepuluh". Nanging meh ora bisa dianggep bisa dipercaya sacara historis.
            1. kaliber
              25 September 2015 20:22
              0
              Ya, iya, dheweke! Inggih, babagan keasliane ... Iku novel. Nanging adhedhasar apa?
              1. Pdt.
                Pdt. 26 September 2015 07:54
                0
                Eksklusif ing fantasi jempol sikil kiwa penulis. :)
                Panjenenganipun njlèntrèhaké ana perang Musashi karo kabeh sekolah anggar, nanging ing kasunyatan, malah yen sampeyan Dewa Perang piyambak, yen sampeyan diubengi ing papat sisih, banjur ana mung siji cara metu: heroically lim flippers. Utawa perang pungkasan saka buku, kang, miturut legenda, dheweke nggunakake dayung planed - sawise kabeh, iki mung bisa saka gouging galak, yen dheweke ngombe kabeh saka awake lan malah ora bisa nemokake tongkat sing luwih apik.
            2. Pdt.
              Pdt. 26 September 2015 08:02
              0
              Mergo iki...
              1. kaliber
                26 September 2015 09:28
                0
                Aku weruh woodcut iki, Aku weruh woodcut ngendi dheweke gelut karo monster saka katon elek lan tugu ing gisik, kang mung cepet-cepet kanggo serangan karo Cut mati Piece saka dayung.
            3. Komentar wis dibusak.
          2. Turkir
            Turkir 28 September 2015 09:10
            0
            Musashi duwe buku sing diarani The Five Rings.
            Lan visioner apa sing nulis buku sing Musashi perang nganggo pedhang kayu?
        4. Rrr
          Rrr 25 September 2015 19:07
          +2
          Kira-kira 68 gelut dicathet kanthi tulisan ing ngendi Musashi menang. Kebohongan ing argumentasi nuwuhake rasa ora percaya marang penutur.
          Sampeyan kudu luwih andhap asor, luwih andhap asor.
          1. Pdt.
            Pdt. 25 September 2015 19:39
            0
            Coba menang ing paling ora siji, duwe tongkat marang pedhang. Banjur priksa manawa kabeh wis direkam kanthi bener kanggo sampeyan.
    2. kaliber
      25 September 2015 18:17
      0
      Ngendi sampeyan entuk ide yen pedhang ing foto kasebut bobote kaya kendi limang liter? Ladinge sempit, gagange ora, kayu. Lan supaya tembaga dadi luwih abot tinimbang KG, pedhang kuwi ora bakal narik. Kajaba iku, bobote kira-kira 760-1000 g. Lan ana pedhang baja saka Museum Seni Metropolitan ing Amerika Serikat (abad kaping 15) - piye wae bakal menyang artikelku babagan pedhang ... Bobot 1675 Layak, nanging ora kritis ! Lan ora ana apa-apa, wong perang!
      1. Glot
        Glot 25 September 2015 19:26
        0
        Ngendi sampeyan entuk ide yen pedhang ing foto kasebut bobote kaya kendi limang liter? Ladinge sempit, gagange ora, kayu. Lan supaya tembaga dadi luwih abot tinimbang KG, pedhang kuwi ora bakal narik. Kajaba iku, bobote kira-kira 760-1000 g. Lan ana pedhang baja saka Museum Seni Metropolitan ing Amerika Serikat (abad kaping 15) - piye wae bakal menyang artikelku babagan pedhang ... Bobot 1675 Layak, nanging ora kritis ! Lan ora ana apa-apa, wong perang!


        Bener. Senjata iki ora abot.
        Dheweke dhewe ing tangan luwih saka rong rolas pedhang kuna lan daggers overexposed. Padha ora abot.
        Nanging aku duwe replika pedhang abad pertengahan palsu, supaya 1850 ditimbang. Ora, iku ora abot uga, pisanan sepuluh menit, banjur dadi hard lan harder. )))
      2. Pdt.
        Pdt. 25 September 2015 19:31
        0
        Saka ing kono, tembaga kasebut (utamane arsenik!) Luwih awet tinimbang baja. Sampeyan bisa kanthi gampang mbengkongake rod tembaga dawane meter lan bobote kilogram ing tangan sampeyan. Kanthi luwih gampang, mbengkongake strip kanthi ketebalan limang milimeter. Kanggo ngimbangi kekuwatan sing luwih murah mung bisa ditindakake kanthi nguatake struktur kasebut dhewe - ngencengake bilah lan nambah massa.

        Nanging sampeyan wis dikandhani, ta?
    3. kaliber
      25 September 2015 18:40
      0
      Lan kene aku duwe soko kanggo ngomong ing basis saka reconstruction! Aku dadi mahasiswa taun pisanan Fakultas Sejarah lan Inggris. Aku seneng banget karo Mesir, mula aku mutusake nggawe keris tembaga sing dimodelake karo wong Mesir. Tembaga! Lan iya! Lan kanthi gagang saka "mastic" (campuran semen karo nitro-lacquer), sanajan wong Mesir nindakake kanthi cara sing beda. Ternyata - ora bisa dibedakake saka conto saka Museum Kairo, nanging dudu perkara sing abot. Ora taun iki, nanging ing mangsa panas ing mangsa ngarep, aku bakal paling kamungkinan cetakan dhewe kaya lan banjur kita bakal weruh carane iku bakal ing tangan!
      1. Pdt.
        Pdt. 25 September 2015 19:38
        0
        Inggih, coba gawe sing ora mbengkong utawa pecah. Secara harfiah: njupuk bata lan dipotong nganggo pedhang kanthi kekuwatanmu. Iku seng di pengeni sing ora ana karusakan gedhe ing lading lan ora kudu straightened ing dhengkul.

        Ngomong casting ... Bronze lan tembaga cast superbly lan duwe shrinkage kurang. Nanging bali, akeh rongga cilik sing dibentuk ing casting. Tegese, patung bisa dicithak, utawa ana cangkir, nanging lading tempur, utawa kunci pas, kudu dipalsukan. Yen ora, ora bakal bisa digunakake kanthi bener, utawa menehi beban normal.
        1. kaliber
          25 September 2015 20:27
          0
          Ya, aku uga maca yen dheweke banjur dipalsukan, sing nambah kualitase. Lan sampeyan wis ndeleng foto pedhang rapier? Bent! Dadi padha mbengkongaken, lading, nanging ... isih "nyuduk". Aku dikirim mung bagean saka foto. Lan sawise kabeh, Museum Arkeologi Athena, lan museum Nicosia, lan Knossos kebak produk kasebut! Lan mbok menawa lading paling apik ditemokake ing Inggris ing Thames!
        2. Aljavad
          Aljavad 26 September 2015 05:10
          0
          Inggih, coba gawe sing ora mbengkong utawa pecah. Secara harfiah: njupuk bata lan dipotong nganggo pedhang kanthi kekuwatanmu.


          Dheweke nulis manawa pedhang STEEL legiun mbengkongake. Padha kudu straightened periodik, mlaku ing sikil.

          Malah ing Abad Pertengahan, sawetara wong sing bakal ngira "bata" nganggo pedhang. (Contone, Roland. Nanging dheweke ngalahake kanggo break Durendal.)
          1. Pdt.
            Pdt. 26 September 2015 07:38
            +1
            Aku njamin sampeyan: sirah ing helm rada kuwat tinimbang bata, lan tameng luwih kuwat. Lan sawise kabeh, mungsuh ngupayakake mung ngganti tameng sing diserang. :( Lan dheweke, bajingan, ngobahake dildo, ora ngidini tembaga sing mbengkongake dilurusake kanthi tendhangan ...

            Minangka conto kekuatan tembaga - telung pedhang jian Cina. Ing sisih kiwa - baja, ing sisih tengen - tembaga. Ngira kekandelan saka lading lan ngira bobot. Mesthi, sampeyan bisa nyuduk wong-wong mau, nanging ayo ngomong: iki dudu rapier.
            1. Pdt.
              Pdt. 26 September 2015 07:43
              0
              Aku wonder apa sing pisanan wis tinimbang gagang?
  5. Glot
    Glot 25 September 2015 10:22
    +4
    Kancaku ing Hissarlik melu penggalian. Ora sepisan.
    Pedhang tembaga utawa wesi antik sing dakcekel ing tanganku, meh kabeh cilik banget, katon kaya keris (sanajan bisa uga keris), gagang cilik, wah, ora trep banget kanggo tanganku. . )) Lan helm, helm, uga umume, ora kanggo sirah gedhe.
    Ana wong cilik ing massa umum.

    "tameng Achilles sing misuwur"


    Padha ngomong sing nalika Alexander Agung ndharat ing Asia Minor, kang njupuk tameng iki saka kuburan pahlawan, lan perang karo kabeh perusahaan. Menarik, apa sampeyan nemokake lan njupuk? ))
    1. kaliber
      25 September 2015 18:42
      0
      Aku iri karo kenalanmu karo iri ireng ... Sing paling ireng!
      1. Glot
        Glot 25 September 2015 19:22
        0
        Aku iri karo kenalanmu karo iri ireng ... Sing paling ireng!


        Ya, aku uga iri marang dheweke. Nanging dheweke ana kanggo kerja ...
  6. michael3
    michael3 25 September 2015 13:14
    +2
    Banget nglipur. Piye wae aku ora nate nggatekake babagan iki ... Pranyata sing menarik - sing duwe senjata nyuduk duwe budaya anggar sing dhuwur! Dhuwur banget, yen ora, senjata kasebut ora bisa digunakake. Lan ketok yen dheweke uga ngerti akeh babagan metalurgi, pedhang kasebut mung bisa digunakake yen awet.
    Banjur ana regresi sing jelas. Kepiye carane senjata edged berkembang ing sejarah sabanjure? Wesi ala minangka pedhang sing paling kandel, meh dadi pancang. Lan waja abot, tameng kuat, kang blunts lan bends. Wesi sing luwih apik, banjur waja, sing luwih tipis lan luwih entheng pedhang, banjur saber, pedhang, rapier. Lan waja sing luwih entheng lan luwih entheng nganti ilang kabeh. Mobilitas, kekuatan agul-agul lan skill luwih apik tinimbang waja, lan agul-agul sing luwih entheng luwih mateni tinimbang sing abot amarga luwih cepet lan luwih akurat.
    Banjur pitakonan - lan saka tingkat apa degradasi kedadeyan? Apa kabeh - ora ana apa-apa, ora ana sing ditemokake, lan dumadakan senjata tingkat dhuwur, mboko sithik diganti dening luwih elek lan luwih elek. Sawetara kesimpulan aneh dipikolehi. Apa sadurunge rapiers iki ana sawetara senjata liyane sing ora ninggal jejak. Apa wong, operator, teka saka ngendi wae ... banget, aneh lan lucu.
    Sapa realitas sing ngukur karakteristik tembaga? Apa ana prabédan amba ing atose antarane rapiers lan spades? Lan apa indikator liyane?
    1. Glot
      Glot 25 September 2015 13:42
      +1
      Banget nglipur. Piye wae aku ora nate nggatekake babagan iki ... Pranyata sing menarik - sing duwe senjata nyuduk duwe budaya anggar sing dhuwur! Dhuwur banget, yen ora, gaman kuwi ora bisa digunakake ...........


      Ora, nanging teknik perang sing dadi peran ing kene.
      Armor sing lemah (proteksi) utawa ora ana - prevalensi teknik piercing. Wiwit ora perlu ngayun, kurang wektu - luwih akeh serangan. Kanggo nusuk kabeh mungsuh, dheweke bakal metu getihe, lan saben injeksi dheweke bakal luwih ringkih.
      Munculé pertahanan sing luwih kuat nyurung munculé pedhang lan teknik slashing sing luwih kuat. Wiwit pangayoman iki wis kudu Cut liwat.
      Kajaba iku, sistem tempur dianggep minangka klompok lan dudu pejuang sing kasebar, kanthi kacau. Nalika, contone, struktur tartamtu wis Cut mudhun, Techniques kanggo nggunakake senjata bakal wis beda ana, lan gegaman dhewe.
      Plus kavaleri. Ana uga teknik, senjata lan perlindungan liyane. Kavaleri abot lan entheng, lsp.
      Inggih, tampilan senjata api nggawe pangaturan dhewe ing pertahanan lan ing pedhang, saber lan pedhang. Nanging iki dudu jaman kuna maneh. ))
      1. michael3
        michael3 25 September 2015 15:18
        +4
        Kutipan saka Glot.
        Ora, nanging teknik perang sing dadi peran ing kene.

        Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan salah. Senjata tindikan nemokake kesenjangan artikulasi, bolongan ndeleng, lan liya-liyane tanpa masalah. lsp. Iku bab asor. Babagan gegaman kasebut dhewe - pindhah menyang bagean pager lan takon supaya ditampilake sampeyan. Yen gegaman siji fighter iku Ngartekno luwih abot tinimbang liyane, sing pisanan tansah pinasthi.
        Saiki, sawise diproses kanthi gedhe dening teknologi pemasaran Amerika, samurai Jepang pancen keren. Lan nalika Inggris mbukak Jepang kaya kaleng daging bosok, kelas samurai dikalahake kanthi cepet banget. Lan ora malah senjata api. Perwira Inggris nganggo pedhang lan luwih rapier, luwih gampang, ora ngebotake. Dheweke duwe latihan rata-rata, asring rata-rata minangka pemain anggar. Lan samurai wis sinau carane ngayun pedhang kanggo generasi ...
        Minangka aturan, wong Inggris nyuduk samurai kanthi serangan pisanan, arang banget karo sing kapindho, yen dheweke ora pengin pamer. Coba pikirake - latihan pirang-pirang dekade lan sawetara wulan latihan saben jam. Lan kabeh master pedhang lan ahli teknik super-rahasia iki ajeg ambruk menyang selokan kanthi tumit munggah. Lan ing waja, iku umume sirkus sengsara lan lucu ...
        Sanalika baja dadi luwih apik, senjata edged langsung dadi entheng, wong pancene pengin urip.
        Pertempuran ing rangking yaiku tameng, pauldron lan pedhang cendhak sing abot, bener. Nanging maneuverability gampang ngrusak konstruksi kasebut.
        1. Glot
          Glot 25 September 2015 15:51
          0
          Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan salah.


          Mungkin ngono...
          1. Pdt.
            Pdt. 25 September 2015 16:10
            +2
            Sampeyan loro-lorone lali bab sing paling sepele: pedhang dudu senjata pisanan sing diciptakake manungsa. Lan sing pisanan, cukup aneh, yaiku klub, sing cepet banget mutasi dadi klub lan banjur dadi kapak watu.

            Ing Zaman Batu, umume, pendidikan dikirim kanthi kualitatif. Apa sampeyan ngerti sejarah negara asal sampeyan? Hukum kekekalan momentum ora mangsuli? Neng kawah... Paling pinter mangan biasa. Padha ngomong sing banjur ora ana shkoloty ing forum ing kabeh. Inggih, apa luwih gampang: kanggo ngganti imbangan saka gegaman? Dasi watu ing salah siji ujung tongkat - efektifitas bakal tambah akeh. Ing watesan, kerikil mung diikat menyang tali lan entuk flail. Saiki pikirake: pira "senjata" iki bisa tekan kita wiwit jaman kasebut?

            Jepang, kanthi cara, "dibukak" ora dening Inggris, nanging dening Amerika. Nanging iku, pikiran sampeyan.
            1. Glot
              Glot 25 September 2015 16:36
              0
              Sampeyan loro-lorone lali bab sing paling sepele: pedhang dudu senjata pisanan sing diciptakake manungsa. Lan sing pisanan, cukup aneh, yaiku klub, sing cepet banget mutasi dadi klub lan banjur dadi kapak watu.


              Bener. Iki kemajuan. Kelet / cudgel lan luwih ing munggah. Miturut kesempatan lan kawruh sing mentas ditemokake.
              Saiki sampeyan ora bakal entuk akeh karo pedhang. Padha njupuk lan kabeh. Lan malah luwih karo kelet.
            2. Komentar wis dibusak.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. kaliber
          25 September 2015 18:28
          +1
          Sabanjure bakal ana artikel babagan armor. Ana foto siji ... Knightly armor ora apik kanggo sol!
    2. Komentar wis dibusak.
    3. kaliber
      25 September 2015 18:27
      +3
      Sampeyan mung wrote kabeh sing haunts malah ilmuwan kinurmatan ... Padha Ewart Oakeshott wrote sing dumadakan, metu saka ngendi wae, budaya muncul ... Carane mati iku dingerteni ... dilacak - meja Sandras ing ngarepe sampeyan. Apa sadurunge?
      Nanging ora ana sing ngerti! Daggers bangsa Seimi lan Turbine - iki bangsa kondhang, casters tembaga saka tlatah Rusia, wis daggers saka wangun temen beda! Ing teori, dheweke bisa teka ing Yunani saka sisih lor. Nanging... padha ora teka. Kajaba iku, ing perunggu kuna ana akeh arsenik lan antimon. Urutan gedhene luwih saka yen aditif saka bijih! Kajaba iku, arsenik ngobong lan antimon! Iki tegese tembaga dilebur dhisik, banjur ditambahake, campuran kasebut diaduk lan langsung diwutahake menyang cetakan. Apa padha ambegan? Lan padha mati!!! Mulané banjur diganti karo timah!
      1. Pdt.
        Pdt. 25 September 2015 18:51
        +3
        Ora, arsenik dudu unsur paduan kanggo tembaga. Kanggo dheweke, dheweke minangka najis sing mbebayani. Kanggo perunggu, arsenik kanthi jumlah cilik nambah kekerasan, lan yen luwih saka 2%, tembaga kasebut rapuh.

        Blacksmith kuna ora bisa nimbang lan nambah arsenik kanggo alloy. Kanthi teknologi kasebut, ora bisa diisolasi ing negara gratis. Iki mbutuhake retort. Nanging, iki ora perlu. Arsenik ing alam ngiringi timah lan tembaga. Kadhangkala luwih akeh ing bijih lan nalika dilebur, dadi logam. Saiki wis rampung dibusak sak awal roasting bijih ing pedhang tubular, lan banjur bagéan saka iku mung tetep ing asil logam.

        Ing mangsa ngarep, ketoke, celengan anyar bijih kanthi isi arsenik sing luwih murah (contone, malachite) ditemokake. Inggih, wesi wis ana ing dalan.
  7. timyr
    timyr 25 September 2015 13:57
    0
    Ing wektu iku ana sawetara kakuwasan: Mesir, Federasi Het lan Ahiyava.Achaeans miwiti perang karo Troy, kang dadi anak kali Het. Nanging wong Het ing wektu iki saya ringkih. Alesan utama perang yaiku kontrol selat. Trojans ngontrol jumlah kapal kanthi gandum sing teka saka Segara Ireng.
  8. Reptiloid
    Reptiloid 25 September 2015 14:46
    0
    Aku seneng artikel kasebut. Foto-foto kasebut apik banget! Aku kepengin weruh dewa apa sing didongakake wong Kreta? Mitologi apa sing diduweni? Struktur sosial?
    1. kaliber
      25 September 2015 18:31
      +2
      Yen liyane saka sampeyan pengin lan liyane - aku bakal nulis! Kreta lan Siprus minangka topik favoritku. Sayange, aku durung menyang Kreta, nanging aku wis ngumbara ing saindenging Siprus, kabeh isih ana ing ngarep ...
      1. Aljavad
        Aljavad 26 September 2015 05:21
        0
        Yen liyane saka sampeyan pengin lan liyane - aku bakal nulis! Kreta lan Siprus minangka topik favoritku. Sayange, aku durung menyang Kreta, nanging aku wis ngumbara ing saindenging Siprus, kabeh isih ana ing ngarep ...


        NULIS! Bakal ngenteni! Lan babagan Seimas karo turbin uga ...
  9. Uzer 13
    Uzer 13 25 September 2015 16:58
    +6
    Blades cendhak minangka aksesoris khas senjata tembaga. Campuran iki dhewe cukup rapuh, rapier dawa mulane duwe bagean silang salib. njaluk mungsuh saka jarak sing aman. Iki uga ditrapake kanggo pedhang wesi. Yen katon ing gambar perang ing jaman Slavia kuna lan Varangians, sampeyan bisa ndeleng manawa waja lan gamane meh padha, lan pedhange cendhak. produksi baja.
    Inggih, sampeyan uga bisa ngomong bab jaran Yunani, padha disebut dudu jaran, nanging kuda nil, mula jenenge hippopotamus, Hippocrates.
    1. kaliber
      25 September 2015 18:32
      0
      Kanggo jaran, sampeyan pancen bener ngelingake "pemain kanthi tembung."
    2. Glot
      Glot 25 September 2015 19:23
      0
      Inggih, sampeyan uga bisa ngomong bab jaran Yunani, padha disebut ora jaran, nanging kuda nil


      Bener, kuda nil.
      Kok aku lali jenenge...
    3. Aljavad
      Aljavad 26 September 2015 05:23
      0
      hippopotamus, Hippocrates.


      ... (g / x) hippodrome.
  10. timyr
    timyr 25 September 2015 18:30
    0
    Salah sawijining versi panyebab perang: kekeringan sing nyerang wilayah Mycenae, Tiryns lan pusat liyane kajaba Athena. Kemarau uga kena pengaruh wong Het. Ana layang kang wong Het njaluk tulung marang wong Mesir nganggo gandum. Sampeyan uga kamungkinan sing invasi saka Sea Peoples uga disebabake kahanan garing lan kurang banyu.
  11. Rrr
    Rrr 25 September 2015 19:41
    +1
    Kutipan: michael3
    Lan nalika Inggris mbukak Jepang kaya kaleng daging bosok, kelas samurai dikalahake kanthi cepet banget. Lan ora malah senjata api. Perwira Inggris nganggo pedhang lan luwih rapier, luwih gampang, ora ngebotake. Dheweke duwe latihan rata-rata, asring rata-rata minangka pemain anggar. Lan samurai wis sinau carane ngayun pedhang kanggo generasi ...
    Minangka aturan, wong Inggris nyuduk samurai kanthi serangan pisanan, arang banget karo sing kapindho, yen dheweke ora pengin pamer. Coba pikirake - latihan pirang-pirang dekade lan sawetara wulan latihan saben jam.


    Ing gaya lan meksa, siji aran "connoisseur" saka ewu kaca Internet saka sembarang jenis omong kosong.

    Wong enom! Sampeyan paling ora bakal njaluk wiwitan CARA samurai perang dudu film lan omong kosong Internet.

    Anehe, samurai luwih seneng busur lan mung ing kontak cedhak karo pedhang (pedhang) lan ora mung. Nanging wiwit urip manungsa ing Jepang iki rego kurang saka ing Rusia, sawetara wong bisa nguwasani technique nggarap sumur pedhang - padha mati sadurungé. Nanging, kabeh wong nyoba ngobahake pedhang ing ngarepe moncong mungsuh kanggo nuduhake werna abu-abu.

    Nanging, kaya umume sampeyan sing nggawa lading, raket, lan omong kosong liyane

    Nguripake otak lan mikir: ngendi bisa Selyuk saka kulawarga Samkrai miskin sinau seni anggar, yen ora duwe dhuwit, lan master paling cedhak sing wis sekolah lan dojo nuntut nganti income taunan kulawarga ing sasi? Apa ibu lan bapakmu menehi dhuwit kanggo bir lan klub wengi? RAVE!

    Nanging maneh. Ayo ngomong sampeyan menyang sekte karate, neraka-apa-ngendi-kai, ing ngendi dheweke mbuwang 2 baskom marang sampeyan kuping mieyen iki gaya paling apik. Nalika sampeyan ketemu wong tanpa alas kaki ing supermarket, sampeyan nyoba ngadeg jejeg lan squeak mengancam - Kiai! Nanggepi, padha nampa garis lurus prasaja ing rahang lan lay kanggo 2 sasi ing rumah sakit karo rahang ulig. Banjur ditinggal menyang sekte lan tuku piso "kanggo pertahanan diri". Banjur padha wiwit melu "slamet karo piranti kelangan" lan "tank" kanggo nyawa.

    - Apa ora kelakon?

    Bocah-bocah! 92% saka sampeyan nandhang sangsara marga saka kepinginan kanggo dadi kuwat lan luwih penting tinimbang liyane, nalika sampeyan mung kudu dadi dhewe, lan ora slapstick brainless - Ramboy utawa Terminator, ngancurake kabeh tinimbang nggawe.
    Ing Kempo padha ngomong - modesty minangka hiasan utama master

    Ngomong babagan Troy. Yen kita maca akeh babagan Schliemann, kita bakal nemokake versi sing ngandika ing advance aku bakal nemokake Troy, mbukak dalan kanggo legalization emas Semit perdagangan ing negara Eropah. Saka ngendi asale saka Rothschild lan Rockefeller, lsp.
    1. kaliber
      25 September 2015 20:37
      +4
      Iki crita konspirasi! Bisa mbayangno carane akeh perhiasan kudu digawe ing gaya siji (uga invent gaya iki!) Pick munggah logam, ngubur kabeh ing macem-macem panggonan, kalebu ngendi kang ora dig, lan dasi saben wong sing ndudhuk karo tanggung jawab bebarengan. Kepiye carane iki bisa ditindakake? Ora, lan sampeyan bisa nggawe hipotesis kaya sing dikarepake. Ing manual latihan kanggo mahasiswa PR, 20 teori konspirasi diwenehi mung sing utama, supaya padha ngerti lan ora tiba kanggo ... Lan liyane lan liyane anyar katon. Lan saiki sampeyan pengin menehi siji liyane: saka ngendi pedhang rapier Mycenaean teka? Nanging - musketeer ing abad kaping 17 ambruk menyang "bolongan wektu", entuk "ana" lan mulang saben wong carane nggawe rapiers. Lan amarga aku ora nemokake wesi, padha digawe saka tembaga! Lan buktiaken yen iki ora bisa?! Apa jinis novel sing bisa ditulis? sumunar! Where is Bushkov?
    2. michael3
      michael3 25 September 2015 22:15
      +2
      Kutipan saka rrr
      Wong enom! Sampeyan paling ora bakal njaluk wiwitan CARA samurai perang dudu film lan omong kosong Internet.

      Alah. Ora enom kaya sing dakkarepake ... Kepiye carane samurai gelut? Mula padha perang. Ayo ndeleng busur samurai. Sing lucu, ta? Batang sing sehat nganti ukuran telung meter, lan ora komposit. Apik kanggo latihan meditasi. Kanggo paprangan ngendi sampeyan kudu pindhah (lan isih kudu tekan) lan njupuk cepet, totoan iki ora cocok banget. Coba gawe busur ... ora, ora kaya ngono. Tes iki bakal dadi isin banget. Coba gawe soko nganggo tangan. Ing pungkasan upaya, sampeyan bakal dadi cetha yen gandhewo, sanajan sengsara kaya tongkat Jepang, larang banget, larang banget. Pedhang luwih murah, mula busur ora bisa dadi senjata utama.
      "Селюк из бедной самурайской семьи" - классно сказано! Самурайское сословие произошло из управляющих и разных там десятников, распорядителей работ, пахавших на придворных и знать прежнего царства. В первую очередь эти ребята... умели считать деньги. Поскольку эта работа наиболее близка справному управляющему. Именно так они вытеснили придворных шаркунов, подглядывавших за тем, как ссыт их третья любовница и месяцами красиво рыдавших над дохлой собакой. Деньгами съели. Без красивых поединков...
      Ngomong dhuwit. Guru gedhe tartamtu bisa njaluk paling ora rembulan saka langit kanggo pelajaran ... mung dheweke bakal mati keluwen ing wektu sing padha. Dadi ora ana tarif "penghasilan tahunan". Saka sapa sing nyolong dhuwit kuwi? Ngenteni kaisar ing dojo, utawa apa? Lan kanggo pirang-pirang taun latihan (sampeyan ora bakal percaya), guru kaya ngono ora dibutuhake. Perlu nglatih. Sampeyan bisa nggarap basis kabeh urip, lan kabeh bakal dadi soko kanggo sampeyan sinau, malih, saka dhewe, lan saka mungsuh, mesthi.
      Ngendi, kapan lan sapa sing ngajari aku... hehe. Iki kabeh wis suwe banget lan ora bener. Sampeyan bakal luwih apik maca komentarku kanthi ati-ati tinimbang mangsuli pitakon sing ora daktakoni lan mbantah bantahan sing ora dakwenehake.
      1. kaliber
        25 September 2015 22:24
        0
        "Iku kabeh wis suwe lan ora bener" - jawaban favoritku!
        1. michael3
          michael3 25 September 2015 22:34
          0
          Kutipan saka kaliber
          "Iku kabeh wis suwe lan ora bener" - jawaban favoritku!

          Lan aku uga seneng banget karo tembung lawas (ing jaman enom aku nemokake papan kanggo meh kabeh perselisihan) - "Iku kesusu sing mateni Iwak Putih sing mangan Srengenge!"
          1. kaliber
            26 September 2015 07:44
            0
            Aku duwe siji liyane, misale jek saka Count of Monte Cristo - "Cepet-cepet iku kagungane Iblis, mung siji unhurried bakal rampung proyek. Sing kesusu bakal tiba!"
      2. Pdt.
        Pdt. 26 September 2015 10:41
        +1
        Apa pedhang luwih murah tinimbang busur? Nanging samurai ora ngerti yen potongan kayu kanthi tali sing ditarik dadi luwih larang ... Lha, wong Jepang iki wong liar. Miturut cara, yumi luwih saka 2.5 meter ora digawe. Lan padha komposit. Kayu padhet - iki sing paling kuna, nganti udakara 900 taun.
  12. Reptiloid
    Reptiloid 25 September 2015 22:04
    +1
    Kutipan saka kaliber
    Yen liyane saka sampeyan pengin lan liyane - aku bakal nulis! Kreta lan Siprus minangka topik favoritku. Sayange, aku durung menyang Kreta, nanging aku wis ngumbara ing saindenging Siprus, kabeh isih ana ing ngarep ...

    Dear Vyacheslav! Wong liya mesthi kepéngin, nanging bisa uga ora saben wong bakal ngandhani babagan iki, amarga ing rame-rame ora kabeh wong mikir babagan iki.
  13. Stiletto
    Stiletto 26 September 2015 23:39
    +1
    Aku weruh pedhang sing padha ing gambar prajurit Kreta, lan jinis pedhang sing digawe saka tembaga kanthi cetha, ing wangun arit mbalikke, uga menarik. Iku jaman sing padha. Yen katon luwih cetha ing gambar saka pedhang ing foto, iga stiffening cetha katon. mbokmenawa ing profil, pedhang saka iga stiffening wis wangun segi telu karo thinning cetha menyang agul-agul - a rapier saka Bronze Age.
    1. Turkir
      Turkir 28 September 2015 09:18
      0
      Bener ngeweruhi babagan stiffeners.
      Banjur akeh komentar, akeh salinan sing rusak, nanging ora ana sing weruh.
  14. Rubon
    Rubon 27 September 2015 01:16
    0
    Dheweke nyuduk dheweke nganggo tembaga landhep, sawise nindakake tumindak ala." (c) Homer ...
  15. Turkir
    Turkir 30 September 2015 21:29
    0
    Luwih lengkap babagan waja bisa ditemokake ing http://kolizej.at.ua/forum/21-384-1
  16. Stiletto
    Stiletto 5 Oktober 2015 21:40
    0
    Bab liyane sing menarik. Mungkin aku ora ngerti apa-apa, utawa informasi langka .. aran Lan apa sing digunakake kajaba pedhang - apa jenis sumbu sing diduweni dening Achaeans utawa Trojans, maces utawa aku wedi ngucapake tembung iki - apa mints digunakake utawa ora. Iku misale jek kula sing ana bakal cukup karya kanggo gada utawa nguber, diwenehi sing helm Achaean dilindhungi luwih saka tindikan lan nglereni serangan, lan ora saka Techniques anggar kejut-crushing, amarga. padding felt ing helm rada cilik, lan mung ana tutup felt ing ndhuwur sirah. Nanging iki mbokmenawa crita liyane .... hi
  17. Ivan Ring
    Ivan Ring 18 Oktober 2015 23:23
    0
    A klarifikasi cilik - iku Schliemen sing wiwit dig Mycenae. Lan dheweke nemokake topeng emas Agamemnon.

    Babagan pedhang rapier dawa, topik kasebut menarik banget lan kontroversial. Matur nuwun kanggo penulis kanggo pitakonan.
  18. Molot1979
    Molot1979 6. mars 2018 11:11
    0
    Nanging, pranyata ora logis. Ing tangan siji - "pedhang tindik-rapiers", ing tangan liyane - "chopping jotosan punika intuisi lan luwih gampang kanggo master." Dipercaya manawa teknik ngemis kaya penebangan ora pati ngerti karo pemilik "rapiers". Ya, lan nelpon iki ngudani rapiers logam punika exaggeration gedhe. IMHO, iku bisa kanggo Cut karo pedhang kuwi. Kenapa teknologi artifisial mlarat?
    Nanging! Yen guess babagan teknik stabbing bener, sawetara kesimpulan babagan taktik bisa dijupuk saka iki. Contone, kasunyatan sing perang ing rangking ing wektu iku ora dikenal (utawa mung ora laku), amarga. "rapiers" minangka senjata sing bisa dipertanyakan kanggo phalanx utawa tatanan sing padha. Nanging seni pertempuran individu, ing nalisir, kudu banget dikembangaké, lan technique anggar - dhuwur lan olahan. Ketoke, detasemen cilik saka prajurit profesional, prajurit kraton, perang.