"Crank" ora bisa

40
Pentagon nggawe rencana kanggo karusakan massal saka populasi USSR

kepemilikan tunggal nuklir gamanping pingan dening daya saka strategis kelas kapisan penerbangan, dadi kanggo Washington jenis dizziness saka sukses.

Wartawan Amerika Arnold Brophy, ing bukune The Air Force ("Angkatan Udara"), negesake: "Penerbangan ndhukung saben operasi nyerang pasukan Amerika. Ing perang nglawan Jepang, dheweke, nggunakake senjata modern paling kuat, ngatur kanggo nggawa mungsuh menyang dhengkul, sanajan tentara kang tetep perang-siap, lan negara iki ora dikuwasani.

Nuklir "Pincher"


Ayo kita ninggalake artikel regejegan bab apa Jepang dhengkul - bom atom ing kutha-kutha utawa, Nanging, asor Tentara Kwantung dening pasukan Soviet. Nanging tesis babagan panggunaan senjata nuklir dening para pengebom kanggo ngrusak kemampuan mungsuh kanggo nolak, sawise iku tetep nampa nyerah, cukup akeh dadi kepala militer AS.

"Crank" ora bisaPerencanaan nuklir sing diarahake marang USSR diluncurake kanthi cepet ing Pentagon. Ing separo pisanan taun 1946, papat versi rencana Amerika pisanan kanggo perang atom nglawan USSR, disebut Pincher ("Pincher"), dilebokake ing peta lan ing cathetan panjelasan. Adhedhasar pengalaman sukses pamboman strategis ing Jerman lan Jepang, iki nyedhiyakake tumindak perang udara kabeh-metu marang negara kita. Miturut rencana Pincher, pengebom nganggo bom atom lan konvensional ing kapal kasebut bakal nyerang Uni Soviet saka pangkalan udara maju ing Kapuloan Inggris, Mesir lan India. Wilayah industri, pusat industri militer (utamane penerbangan lan tank), persimpangan sepur utama, pelabuhan.

Nanging, Pincher ora resmi disetujoni lan dadi jenis touchstone ing planning perang nglawan USSR. Rencana sabanjure yaiku Boiler ("Boiler", 1948), sing njupuk sawetara pangurangan ing total sumber daya militer Amerika Serikat lan nyedhiyakake kabutuhan operasi pertahanan darat ing Eropa kanggo ngemot pasukan Soviet ing giliran Rhine. .

Miturut rencana Boiler, pati massal saka populasi lan karusakan saka pusat politik lan administratif padha ora mung diijini, nanging uga dianggep minangka faktor penting kanggo nggayuh tujuan perang. Nanging, ing skor iki bali ing Oktober 1945, Komite Kepala Staf Angkatan Bersenjata AS ngirim dokumen menyang pamaréntah kanggo pertimbangan, sing mbatesi pertimbangan babagan pengaruh senjata nuklir ing pangembangan strategi militer. Utamane, kasebut nuduhake kepinginan Amerika Serikat nggunakake senjata nuklir nglawan pusat industri gedhe saka musuh potensial kanggo ngilangi stamina populasi.

Crankshaft ("Crankshaft"), kang uga nandheske karusakan saka populasi, dadi pangembangan pendekatan dibayangke ing plans saka Pincher lan Boiler. Nanging, ing refleksi, para perwira staf ngrilis laporan analitis ing taun 1949, ing ngendi dheweke nyimpulake yen, sawise ngrusak 30-40 persen industri Soviet ing serangan "pencegahan" pisanan, Amerika Serikat isih ora bisa ngatasi kekarepan kasebut. saka wong Soviet kanggo defend. Kosok baline, jotosan kasebut, sanajan ana akibat sing nggegirisi, mung bakal nglumpukake.

Tes sukses senjata nuklir Soviet ing taun 1949 banget nyuda panyiapan Amerika. Kita ora ngarep-arep bali cepet saka proyek nuklir kita.

"Fat Man" gawenan tangan


Sampeyan kudu ngomong yen taun nalika karya ing rencana tartamtu rampung ora ateges awal perang nglawan USSR. Mangkono, Dropshot ("Short Strike", 1949) diterusake saka kemungkinan hipotetis saka bentrokan militer karo Uni Soviet mung ing taun 1957. Miturut rencana iki, direncanakake kanggo nyelehake 30 bom atom ing USSR sajrone fase 300 dina pisanan saka serangan udara (rencana Charioteer sadurungé - Charioteer, sing muncul ing pertengahan 1948, kasedhiya kanggo nomer sing luwih cilik kanggo fase iki. - 133 bom nglawan 70 kutha, saka wolung sing dimaksudake kanggo Moskow lan pitu kanggo Leningrad).

Nyatane, nalika rencana kasebut digawe, arsenal nuklir Amerika diwatesi. Mulane, rencana kasebut fokus marang pambangunan ing taun-taun sabanjure, sing mung wiwit taun 1948 wiwit njupuk tarif sing dhuwur. Yen ing taun 1946 angkatan bersenjata AS duwe sangang bom nuklir kanthi kapasitas total 180 kiloton, ing taun 1947 - 13 saben 260 kiloton, banjur ing taun 1948 - wis 50 saben 1,25 megaton, lan ing taun 1949 - 170 saben 4,19 megaton. Bom atom Amerika seri pisanan Mk-III (kayata plutonium Fat Man sing ditibakake ing Nagasaki) yaiku produk sing dirakit tangan. Ing Los Alamos, siji bom kuwi diklumpukake dening tim 39 wong ing rong dina, lan iku bisa ing siaga pertempuran kanggo 48 jam, sawise kang kudu disassembled kanggo ngganti baterei sing njamin operasi saka sekring. Ya, lan sekring neutron jinis Urchin kudu asring diganti ing bom kasebut amarga umur setengah polonium-210 sing digunakake ing sekring kasebut. Model Mk-IV sing dimodernisasi, sing ditondoi dening wong Amerika minangka pisanan sing bener-bener fungsional, mung muncul ing taun 1949. Miturut cara, ing Papan ngebom awak bom dumunung ing kapisah saka daya nuklir, kang diinstal mung sadurunge dropped.

Temenan, kabeh gosip babagan kemungkinan Amerika Serikat kanggo ngluncurake agresi nuklir skala gedhe marang USSR sanalika sawise Perang Donya II ora ana dhasar, nanging tuwuhing potensial Amerika (nganggep perbaikan kualitatif) nyebabake. bebaya serius ing mangsa. Uni Soviet melu balapan nuklir kanthi mung limang bom atom RDS-1 ing panyimpenan khusus Arzamas-16, sing meh 60 kaping kurang saka Amerika - iki data ing awal 1950. Limang taun salajengipun, jumlah biaya nuklir pertempuran USSR tambah kanggo 200, lan longkangan karo Amerika wis suda kanggo sewelas. Lan ing wiwitan taun 70-an, Uni Soviet duwe kesempatan kanggo ngluncurake serangan nuklir preemptive ing Amerika Serikat, sing bakal ngrusak 70 persen potensial industri lan udakara 9/10 kekuatan tempur angkatan bersenjata. Mangkono, paritas strategis wis diraih - "keseimbangan rasa wedi".
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

40 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -80
    26 September 2015 06:40
    Amerika Serikat bisa uga ora nulungi USSR ing taun 1941, bisa uga ngidini Hitler numpes USSR ing taun 1944, bisa uga njupuk kauntungan saka kaunggulan ing 50 taun ... bom pisanan bobote nganti 5 ton, lan nggunakake puluhan kg plutonium. utawa uranium, saiki cukup 250 gram, kanthi daya 200 kt. nalika mortir gedhe kaliber digawe ing USSR, ing Amerika Serikat padha digawe daya ing kaliber 155mm. Ing perjanjian ABM, Amerika Serikat sijine sistem pertahanan rudal ing steppe ngendi Minutemen ngadeg, Singkat, USSR cocog everyone, elek, nanging ora kompetisi, kaya Korea.
    1. + 13
      26 September 2015 06:53
      Kutipan saka shishkin7676
      Amerika Serikat ora bisa nulungi USSR ing taun 1941, bisa uga ing 1944 ngidini Hitler ngrusak USSR,


      Nyuwun pangapunten, sampeyan, saka sumber apa sampeyan ngadili iki?!
      1. + 12
        26 September 2015 07:00
        Kutipan: B.T.V.
        Kutipan saka shishkin7676
        Amerika Serikat ora bisa nulungi USSR ing taun 1941, bisa uga ing 1944 ngidini Hitler ngrusak USSR,


        Nyuwun pangapunten, sampeyan, saka sumber apa sampeyan ngadili iki?!


        On Do///de padha ngandika mangkono. Ing endi wae bisa ana informasi sing "dipercaya".
        1. + 19
          26 September 2015 15:40
          Ya, ayo, wong - shishkin7676 jelas kepinginan kanggo sejarah alternatif, lan luwih becik yen Uni Soviet umume ora bakal ana minangka negara. Lan ya, Amerika iku puser Bumi lan wasit saka nasibe donya, ing pangertèn - Aku pengin "kekaisaran ala" kanggo ana - lan "uncompetitive" USSR urip lan sehat, sanadyan konco "wesi" curtain" - uga, mung Korea Utara sing gedhe, aku ora pengin - lan kabeh, ora ana Uni. Ora Matter sing USSR wis numpes Bunch saka scoundrels sing kesusu kanggo daya ing Apartemen nasional, rampung nglirwakake pendapat saka mayoritas wong ing prakara iki.
          Lan kasunyatan manawa Hitler, ing ngarsane kepinginan Amerika Serikat ing taun 1944, bisa numpes USSR - uga, iki kanggo dhokter, psikiater, yaiku. Iki saka kategori - yen mbah putri wis ... banjur sampeyan dhewe ngerti, sampeyan ora bisa nerusake. Jerman ora menang ing taun 1941 lan ora bakal bisa ngalahake USSR, malah karo pangembangan acara paling sarujuk kanggo Hitler. Miturut cara, bantuan kanggo Uni Soviet saka Amerika Serikat ing 1941 nemen exaggerated dening sawetara warga sing banget cethek menowo karo sajarah. Pangiriman Lend-Lease sing luwih penting saka Amerika Serikat mung ing taun 1942. Aku ora bakal delve luwih menyang topik, supaya dadi ora kanggo mundhakaken srach liyane ing situs.
          Aku duwe pakurmatan
          1. 0
            28 September 2015 21:45
            Menowo "7676", wis kaya ... Sampeyan bisa ninggalake Tentara Kwantung konco sing pemandangan, nanging ora Detasemen 731, kang dijaga, lan kang tindak menyang USSR. Iki uga nyatane manawa senjata nuklir ora mung jinis WMD.
            Miturut cara, yen ora kanggo nyerang USSR, banjur ing sawetara minggu Amerika Serikat bakal tumungkul, lan apa tindak menyang pasukan Soviet ing Harbin, banjur njamin keamanan USSR ing taun pisanan sawise perang. pemerasan nuklir Amerika / serangan.
          2. +1
            30 Oktober 2015 00:10
            Karo sampeyan Honor! Aku mung bakal nambah: akeh wong ndeleng sejarah liwat gething wong utawa soko. Dadi ana "fakta" kaya ngono
      2. +7
        26 September 2015 07:08
        Ya, iku saksi mata.
      3. +3
        26 September 2015 14:11
        padha nganalisa kabeh ing Twitter, analis kasebut))))))
      4. Komentar wis dibusak.
      5. +3
        26 September 2015 15:05
        Sampeyan ngirim ora nanggepi kaya kanggo saben susu. Dheweke isih sinau. ngguyu
      6. +3
        26 September 2015 16:25
        Aku maca komentar saka jinis iki, misale jek sing maca rezun a.
    2. + 20
      26 September 2015 07:32
      Ya, sampeyan kuwat ing sejarah, Pak Shishkin7676 nuwun sewu yen ing huruf Rusia, kita wong Rusia. Tulung dakkandhani, dearest, Kepiye Hitler bisa numpes USSR yen ditendhang metu saka tapel wates lan lunga mbebasake Eropa ing taun 1944. A sejarawan ala sampeyan, sampeyan bakal ing rambler bakal sukses ageng ing sajarah. Kabeh sing paling apik kanggo sampeyan.
      1. 0
        30 Oktober 2015 00:12
        Napa ngiklanake?
    3. +9
      26 September 2015 07:41
      Lan apa bantuan ing 41, banjur ora ana ing kabeh, lan ing 44 USSR pribadi cracked mudhun ing fascism lan tanpa bantuan saka manca iki, nanging sinau sajarah.
      1. Erg
        +2
        26 September 2015 13:41
        "Sekutu" nyedhiyakake USSR kanthi jumlah bantuan sing akeh ing Lend-Lease. Banget pinunjul. Bener, iki ora nyegah dheweke mbantu Jerman uga ...
        1. +2
          27 September 2015 16:57
          Ora ana kiriman sajrone sasi kapisan perang, nalika ora jelas manawa blitzkrieg bakal sukses.

          Inggih, malah Wikipedia ora ngapusi.
          Persediaan Sekutu disebarake kanthi ora rata ing pirang-pirang taun perang. Ing taun 1941-1942. kewajiban kontingen terus-terusan ora ketemu, kahanan bali normal mung ing paruh kapindho taun 1943. Saka 800 pesawat lan 1000 tank sing dijanjekake dening Inggris, sing bakal ditampa dening USSR ing Oktober-Desember 1941, 669 pesawat lan 487 tank teka. Saka Oktober 1941 nganti 30 Juni 1942, Amerika Serikat ngirim 545 pesawat, 783 tank menyang USSR, luwih saka 3 kaping kurang saka janji, uga 16502 truk, yaiku. luwih saka 5 kaping kurang saka ngrancang
    4. +4
      26 September 2015 12:50
      USA ... bisa njupuk kauntungan saka kaunggulan ing 50 taun ..
      Negara-negara kasebut ora duwe kauntungan sing nemtokake. Mung anané bom atom sing ngalangi Tentara Abang nelukaké kabèh Éropah nganti tekan Gibraltar. Tentara Abang minangka pasukan sing paling siap tempur, lan Zhukov ngusulake supaya Stalin mlebu ing Alaska lan pindhah menyang Amerika Utara. Ana sawetara bom saka negara-negara sing nyebabake karusakan strategis ing Uni, ing kene kita kudu menehi penghargaan marang pasukan pertahanan udara kita: sawetara pengebom bisa tekan target. Stalin mutusaké kanggo ora nglawan negara. Iki minangka keputusan kontroversial sing nduwe pengaruh kritis babagan sejarah.
    5. +4
      26 September 2015 14:20
      Brad saka versi alternatif saka pangembangan sajarah. Utamane ndemek kamungkinan Hitler ing taun 1944!
    6. +4
      26 September 2015 22:38
      Kutipan saka shishkin7676
      Saiki cukup 250 gram, kanthi daya 200kt

      Nuwun sewu, apa sampeyan wis tau krungu konsep "massa kritis"? Malah kanggo California iku 2 kg. Bali menyang sekolah, maca buku pelajaran!
      1. +3
        27 September 2015 22:46
        Ing babbler-276 sing mentas ditemokake, reaksi sing ora bisa dikontrol diwiwiti nalika massa kritis rong atus gram tekan. :-)
    7. +3
      27 September 2015 13:27
      Kutipan saka shiskin7676
      nalika mortir gedhe kaliber digawe ing USSR, ing Amerika Serikat padha digawe daya ing kaliber 155mm.

      Ora 155mm, nanging 280mm, lan bedhil ditarik bobot 70 ton ora poto-propelled. Ana bedane.


      Kutipan saka shiskin7676
      Amerika Serikat bisa uga ora nulungi USSR ing taun 1941, bisa uga ngidini Hitler numpes USSR ing taun 1944, bisa uga njupuk kauntungan saka kaunggulan ing 50 taun ... bom pisanan bobote nganti 5 ton, lan nggunakake puluhan kg plutonium. utawa uranium, saiki cukup 250 gram, kanthi daya 200 kt

      Ing 50s padha ora bisa. Wis Soviet MiG-15 jet tempur, kang, dening cara, nuduhake piyambak sampurna ing langit Korea. Lan pengebom strategis AS minangka B-36 sing bodho lan alon.
      Dheweke duwe 6 piston lan 4 mesin jet. Malah karo kabeh mesin mlaku, kang dikembangaké mung 685 km / h. Lan tanpa jet - umume 380 km / h.

      Sistem propulsi B-36 (6 sekrup lan 4 mesin jet) nduweni julukan "Six turning, four burning" (Inggris enem turning, four burning). Amarga kerep kobongan lan umume ora bisa dipercaya saka pasokan kru, rumus iki diowahi maneh dadi "Loro sing muter, loro kobong, loro ngrokok, loro ngece, lan loro liyane wis lunga menyang endi wae" (Inggris two turn, two burning). , loro udud, loro guyon, lan loro liyane ora dikira)
      1. 0
        27 September 2015 23:48
        sampeyan kudu jujur ​​Shishkin ye ... an. Panemune uwuh. kadhangkala iku tega sing Internet ora menehi pasuryan saka pahlawan komentar.
        1. +1
          28 September 2015 21:49
          Apa komentare ora cukup kanggo sampeyan?
    8. 0
      25 Oktober 2015 20:35
      pangiriman Lend-Lease pisanan diwiwiti ing Oktober 1942, lan kanggo lag :), isih ora dingerteni sapa sing ketinggalan ing persenjataan tentara. Sinau sejarah, ora "liberal" ngrungokake.
  2. +6
    26 September 2015 07:32
    Dheweke ora mung dadi saksi mata, dheweke minangka tangan sing ora katon ing pasar sing ngarahake lan nemtokake proses peradaban.
  3. +4
    26 September 2015 08:09
    Lan negara iki, Amerika Serikat, nyoba kanggo nyelehake "kaca tingal mawar-colored" kanggo kabèh DUNIA, ngandika sing padha putih lan alus, kanggo tentrem lan demokrasi, lan Rusia minangka aggressor ... am duka
    Aku ora ngomong babagan pembantaian wong-wong India asli Amerika, bom nuklir ing Jepang, Perang Vietnam, lan liya-liyane, lan liya-liyane, "feat" saka "peacekeepers" - yuta. am
  4. +3
    26 September 2015 08:18
    Anggota staf, misale jek, isih gatel kanggo nyoba Rusia "dening waos", ora nggatekake babagan sejarah perang donya ora nylametake saka akibat.
  5. +4
    26 September 2015 09:36
    shishkin7676 EN
    AS ora bisa nulungi USSR ing taun 1941, bisa ing 1944 supaya Hitler numpes USSR,

    Ya, sampeyan "kancaku", ngigau! belay
  6. +4
    26 September 2015 09:51
    Ora ana owah-owahan wiwit saiki. Mitra luar negeri mung ngerti basa pengaruh sing kuat. Gagasan kanggo ngrusak Rusia isih relevan kanggo dheweke lan durung dicopot saka agenda.
  7. +1
    26 September 2015 09:54
    Katon kaya "crankshaft" diuripake maneh, ing cola bast, wiwit maneh.
  8. + 11
    26 September 2015 10:39
    Kanggo senjata nuklir, Pakdhe Joseph umume kudu dibuwang saka monumèn saka platinum ing wutah lengkap, lan ing jejere padha, nanging saka emas kanggo Pakdhe Lawrence. Yen ora kanggo wong loro iki, padha bakal mbaleni nasib Yugoslavia biyen.
  9. +1
    26 September 2015 12:58
    Kutipan saka bubla5
    Lan apa bantuan ing 41, banjur ora ana ing kabeh, lan ing 44 USSR pribadi cracked mudhun ing fascism lan tanpa bantuan saka manca iki, nanging sinau sajarah.


    Dadi ana bantuan. Iki diarani Lend-Lease. Godhok lan aviation mbantu paling banjur (sawetara pilot ora mudhun nganti pungkasan perang karo Cobras). Liyane iku salah siji senjata lungse utawa kelompok cilik banget apik.
    1. +1
      26 September 2015 21:50
      Ayo dadi adil: nanging bubuk mesiu, bensin, lenga teknis, kulit, peralatan komunikasi, kain, obat-obatan, mobil, tank, operator personel lapis baja, rel, lokomotif uap, kapal ... Kita ngalami kekurangan gedhe ing kabeh lan kabeh. Senajan ora kanggo sing, nanging padha mbantu kita lan bantuan iki perlu banget.
    2. 0
      26 September 2015 22:00
      Inggih, ora - saliyane godhok (kanthi cara, kanthi akeh kacang kedele) lan "aircobras", tank Sherman sing apik, "jeep" lan "Studebakers" sing apik, bahan peledak lan bahan mentahan strategis diwenehake. baline padha tampa emas lan kalahe bala Kwantung.
      kita bakal menang, mesthi, tanpa ngutangi-lease, nanging kita bakal mbayar karo urip akeh warga Soviet. Stalin luwih seneng mbayar emas.
  10. Erg
    -4
    26 September 2015 13:54
    Penulis ora nutupi topik kasebut. Kasunyatan iku kita entuk nukleus amarga "perawatan" saka Amerika sing padha. Mung ora sing gelut Hawks sing siap ngubur donya kabeh, nanging sing duwe daya nyata (kira-kira ngandika, bankir). "Sengaja" bocor, lan USSR nampa teknologi nuklir. Aku guess sing akeh bakal nguripake driji ing candhi, nanging "ing kono" wis logika dhewe. Konfrontasi dibutuhake. Dolar butuh perang. Dhuwit iku kekuwatan. USSR isih mestine kanggo ngawula "sabab umum".
  11. +6
    26 September 2015 13:56
    Aku maca artikel ing sumber liyane, padha wrote: Amerika wis cukup biaya, nanging USSR duwe pertahanan udara kuat, lan pitungan awal nuduhake yen luwih saka 50% saka pesawat ora bakal tekan target, lan bab 80% mung bakal. ora bali saka misi. Dadi dheweke ngeruk turnips lan .... ing kene dheweke uga nyoba YaZ kita.
    Bangsa sing jahat bakal bosok dhewe, Gusti Allah ora ngenteni preian iki!
    1. Erg
      +4
      26 September 2015 14:05
      Iku dudu bangsa. Ana akeh wong aneh saka macem-macem negara, sing nganggep awake dhewe minangka nyonya jagad. Aku wedi yen dheweke bakal dicekal amarga "ekstremisme", nanging aku mikir yen shooting banal bisa ngatasi masalah kasebut. Ing kalbu setan akeh akeh yuta nyawa. hi
      1. +2
        26 September 2015 15:55
        Ora ana bangsa-Amerika kaya ngono!
        Saben uwong sing ora bisa mbuktekaken piyambak ing Eropah minangka wong lelayaran ing kono.
        Apa sampeyan ngelingi yen mung kita mangsuli pitakon "sapa sampeyan", kita nganggo basa Rusia! Saben uwong duwe pungkasan "..net", nanging kita kaya iki, Rusia.
        Ana sing guyon karo ngomong "Aku ora takon sampeyan sapa, aku takon sampeyan sapa"...
        Aku bakal mangsuli: "Aku putrane tanah Rusia!"
        1. 0
          26 September 2015 19:44
          Ora kabeh wong...
          Yakut, Mongol, NganasAN, SaAM .... Rusich.
          Iku mung ing Rusia.
          Lan kabeh jinis boroRO, Iroquois lan TuskaRORA uga bisa diarani.
          ...
          Nanging amers duwe konsep - 100 persen. Sinonin minangka wong sing digawe dhewe.
          ...
          Lan bangsa, kaya ora, lan ora bakal. Padha duwe. Miturut jinis - Russian!
  12. +2
    26 September 2015 16:51
    Kutipan: CT-55_11-9009
    Dadi ana bantuan. Iki diarani Lend-Lease. Godhok lan aviation mbantu paling banjur (sawetara pilot ora mudhun nganti pungkasan perang karo Cobras). Liyane iku salah siji senjata lungse utawa kelompok cilik banget apik.

    Sampeyan ora bener. Bantuan uga penting, utamane ing taun 1942-1943. Saliyane aviation, ana luwih akeh, lan ora mung godhok. Lan wiwit taun 1943, volume bantuan dibandhingake karo volume sing diterbitake ing negara kita, mesthi, ora pati penting. Nanging sanadyan. Meh kabeh artileri Tentara Soviet nalika perang ana ing American Studebakers. Pangiriman kendaraan liyane uga penting. Pangiriman Naval banget pinunjul. Supaya ora overestimate lan underestimate kiriman Lend-Lease.
    Gobis uga nduweni peran ...
    1. +2
      26 September 2015 17:16
      Quote: lawas26
      Pangiriman kendaraan liyane uga penting. Pangiriman Naval banget pinunjul. Supaya ora overestimate lan underestimate kiriman Lend-Lease.
      Gobis uga nduweni peran ...


      Aja lali yen iki dudu bantuan kamanungsan.
  13. 0
    26 September 2015 21:34
    Kutipan: B.T.V.
    Aja lali yen iki dudu bantuan kamanungsan.

    Lan ora ana sing ngaku yen iki minangka bantuan kamanungsan. Nanging bantuan ing wektu paling angel cukup.
  14. +1
    27 September 2015 11:22
    Efektivitas pertempuran potensial nuklir AS ing periode awal banget dibesar-besarkan ing presentasi sabanjure. Pancen bisa - mesthi kesusu. Lan supaya padha panginten sing kita bakal kelangan Eropah mesthi, Hokkaido bakal "unhooked" saka Jepang, ALL Korea bakal nguripake metu dadi komunis, lan kasur bakal duwe prospek kanggo lungguh ing mburi puddle lan nyana invasi Alaska. Lan padha ora. Kajaba iku, Perang Korea nuduhake manawa B-29 ora dadi benteng super, nanging dadi target kanggo MiG. Nalika iku "break pola" kedadeyan. Bom nuklir apik nalika mung sampeyan duwe, lan sampeyan duwe kesempatan kanggo nggunakake tanpa oposisi.
    1. 0
      8 Oktober 2015 17:12
      Amerika terus terang wedi marang Stalin.
      Nalika seda lan Khrushchev announced "thaw" ing
      urip internal lan kabijakan manca USSR,
      kabeh plans kanggo serangan atom ing USSR padha glethakaken mudhun
      ing ngisor kain A kaputusan umum digawe kanggo ndhukung
      "komunis moderat" Khrushchev ing reformasi,
      lan ora nyoba numpes USSR. Ie bali
      Kebijakan Amerika ing taun 20-an lan 30-an menyang
      menyang USSR komunis.
  15. Komentar wis dibusak.
  16. Komentar wis dibusak.
  17. Komentar wis dibusak.
  18. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"