Rusia minangka penyelamat Eropa

50
Rusia minangka penyelamat Eropa 200 taun kepungkur, tanggal 26 September 1815, Austria, Prusia lan Rusia mlebu ing Aliansi Suci. Inspirator ideologi Uni yaiku Kaisar Rusia Alexander I, sing, liwat persetujuan kasebut, ngrancang kanggo ngilangi kemungkinan bentrokan militer antarane negara-negara Kristen monarki. Aliansi Suci, sing rampung sawisé ambruk kekaisaran Napoleon, mesthine kanggo nyegah munculé perang gedhé anyar ing Eropah, njaga tatanan sing mantep lan nyegah gerakan revolusioner ing Eropah, sing bisa numpes donya lawas.

Alexander I, inspirasi dening kamenangan nglawan Prancis ing taun 1812, mbentuk koalisi anyar lan nyebabake kekalahan pungkasan marang Napoleon. Tanggal 31 Maret 1814, tentara Rusia mlebu ing Paris. Alexander I ngalami dina iku jam paling apik, apogee keagungan, kamulyan lan rasa seneng. Panjenenganipun males kawirangan Austerlitz, pawulangan elek saka Friedland, asor saka Tilsit lan geni Moscow. Kontemporer disebut Alexander I "Raja Raja", pemenang Antikristus, liberator Eropah. Ibukutha Eropa kanthi semangat nampani Cossack Rusia lan Tsar-Liberator. Malah pedunung Paris disambut karo kembang. Alun-alun utama Berlin dijenengi sawise dheweke - Alexander Platz.

Ora nggumunake. Rusia isih ngelingi kamenangan Perang Patriotik Agung. Nanging kamenangan lan kekalahan ing jaman Kakaisaran Rusia, kajaba sing paling banter, bisa dilalekake. Nanging konfrontasi antarane Prancis lan kabeh Eropah iku bener perang donya ing mangsa ngarep kabeh donya wis mutusaké. Banjur, ing paprangan ing Eropah, Asia lan Amerika, mayuta-yuta tentara bentrok lan pitakonan saka tatanan donya ing mangsa ngarep wis mutusaké.

Ing September 1814, raja-raja sing menang ngumpul ing kongres ing Wina kanggo nyebarake maneh Eropa sing dibebasake saka Napoleon. Kongres Wina dadi wakil paling akeh ing crita diplomasi: Eropah ngirim 216 kepala negara ing kana, yaiku loro kaisar, limang raja lan 209 panguwasa martabat pangeran. Bener, rong atus kerajaan kerdil, kadipaten, pemilih minangka tambahan. Kabeh urusan ing kongres diputusake dening quintet saka kakuwasan gedhe - Rusia, Inggris, Austria, Prusia lan kraton Prancis, diadopsi ing antarane wong-wong mau. Kaisar Alexander I main peran utama ing quintet.

Kaya sing biasane kedadeyan karo pembagian rampasan, para pemenang Napoleon wiwit padu: Austria lan Prusia - babagan kepemimpinan ing Jerman lan redistribusi wilayah ing kana; Prusia karo Inggris amarga Saxony, lan kabeh karo Rusia amarga Polandia. Petersburg wanted kanggo annex kabeh Kadipaten Warsawa kanggo dhewe. Alexander I ngandika, "Aku nelukake kadipaten, lan aku duwe 480 prajurit kanggo mbela." Lan Inggris, Prusia lan Austria ora pengin nguatake Rusia. Prekara-prekara kasebut adoh banget nganti tanggal 3 Januari 1815, Inggris, Austria lan Prancis nggawe perjanjian rahasia lan nyiapake rencana kanggo kampanye militer nglawan Rusia lan Prusia. Perang gedhe anyar direncanakake diwiwiti ing akhir Maret. Panglima ing pasukan saka telung kakuwasan uga diangkat - Pangeran K. F. Schwarzenberg padha perang karo Napoleon. Mung "100 dina Napoleon", nalika kaisar Prancis ndharat ing Eropah karo sawetara prajurit lan dikuwasani Paris tanpa dijupuk siji, kanggo salam antusias meh kabeh perangan saka populasi negara, mungkasi konfrontasi global anyar.

Pawarta konduripun Napoleon ndadosaken ajrih lan ndadosaken para sekutu ingkang rumiyin. Ing kasunyatan, Napoleon, dening tumindak, mungkasi perang gedhe saka kakuwasan Eropah marang Rusia. Mungsuh Rusia padha wedi, Napoleon wedi. Wong-wong padha wedi marang kamulyané, amarga wong akèh padha ngetutaké Panjenengané. Saben uwong langsung lali babagan perselisihan kasebut (utawa luwih suwe) lan ngelingi bayonet Rusia. Kakuwatan gedhe nyatakake Napoleon minangka "mungsuhe manungsa" lan nggawe koalisi anti-Napoleonik kaping 7. Wektu iki, Napoleon dikalahaké tanpa partisipasi pasukan Rusia.

Kongres Wina rampung sakcepete sadurunge Waterloo. Tumindak pungkasan kasebut ditandatangani tanggal 9 Juni 1815. Rusia nampa sebagian besar Kadipaten Warsawa kanthi jeneng "Karajaan Polandia". Ing taun 1815 sing padha, Alexander I menehi konstitusi lan otonomi marang Karajan Polandia ing Kakaisaran Rusia, sanajan Rusia dhewe ora duwe hak lan kabebasan kasebut. Mengko, elit Polandia bakal "matur nuwun" Rusia kanthi serangkaian pemberontakan. Austria lan Prusia mbagi sisa-sisa Kadipaten Warsawa ing antarane lan entuk tanah sing sugih: Austria ing Italia, Prusia ing Saxony. Inggris ngamanake Malta, Kapuloan Ionian lan sawetara koloni Prancis. Prancis bali menyang tapel wates 1792. Nanging padha ora njupuk reparations saka iku. Alexander nolak reparasi saka negara tanpa getih lan diremehake. Para sekutu kepeksa tundhuk marang karsané Tsar Rusia, lan ora gelem mbayar ganti rugi. Ing dhampar Prancis, uga ing dhampar Eropa liyane (ing Spanyol, Piedmont, wilayah Romawi, Naples, pamaréntahan Jerman), raja-raja sing dibuwang dening Revolusi Prancis lan Napoleon bali.

Mangkono, Kongres Wina nyimpulake asil perang gedhe, sing meh rong puluh taun, mulihake tatanan feodal-absolutisme ing Eropah. Lan supaya duwe "urutan" ing Eropah, padha nggawe Alliance Suci.

Iki saiki umume dielingi dening penggemar sejarah, nanging ing Prancis revolusioner nalika iku eksperimen digawe kanggo nggawe pusat ideologi total - anti-Kristen, theomachist, nyatane. Ideologi sing saiki ndominasi Eropah, lan mimpin kanggo ngrampungake degradasi lan menyang brink pati saka peradaban Eropah lan ras putih minangka kabèh.

Freemason lan Illuminati ("donya ing balik layar", struktur supranasional wektu iku) wis nyiapake rancangan Tatanan Donya Anyar. Kanggo pisanan, perang kasebut didhisiki dening propaganda sekte rahasia lan perawatan psikologis massa saka populasi. The Illuminati Enlightenment makarya tanpa lelah, nggawe lam kontrol sing mestine kanggo mimpin kanggo tatanan donya anyar ing Eropah, lan banjur ing saindhenging donya. Jaman pencerahan rampung karo revolusi, guillotine, teror getih lan perang donya. Bagéyan saka inteligensia Éropah ngurmati Napoleon minangka Mesias anyar, sing bakal nggawe revolusi universal lan nyawiji kabeh bangsa ing kakuwasane.

Revolusi iki kanggo ngrusak donya lawas, ngrusak monarki lan agama. Ora kanggo apa-apa sing ing 1806 Sinode Suci Gréja Ortodoks Rusia anathematized Napoleon kanggo buron kang pasamuwan. Ing kabeh pasamuwan Kakaisaran Rusia (Ortodoks lan Katulik), Napoleon diumumake minangka Antikristus lan "mungsuhe manungsa."

Nanging, arsitek saka tatanan global anyar cetha cepet-cepet (utawa iku balon nyoba). Kaping pisanan, sistem monarki-aristokrasi durung dadi lungse, utamane ing Austria, Prusia lan Rusia. Dheweke isih duwe potensi pangembangan. Kapindho, Napoleon dudu wayang sing ora kuwat. Nyatane, pemugaran monarki ditindakake ing Prancis. Napoleon mlebu ing rasa monarki, nggawe dinasti anyar, mbatesi reformasi revolusioner sing paling mbebayani. Napoleon nolak revolusi donya, mula dheweke "ditulis". Katelu, Rusia ngadeg ing dalan saka arsitek saka tatanan donya anyar. F. Engels cukup rightly nyatet mengko: "Revolusi donya bakal mokal anggere Rusia ana."

Ana skenario liyane sing mbebayani kanggo struktur supranasional. Uni Rusia lan Prancis. Kesempatan iki dituduhake dening Kaisar Paul lan Napoleon ngupayakake iki. Rusia lan Prancis bebarengan bisa push Inggris metu lan netepake tatanan dhewe ing Eropah lan donya. Nanging, kemungkinan iki dirusak amarga mateni Paulus.

Alexander tindak dalan liyane. Dheweke ngadeg kanggo legitimasi, monarki tradisional. Rusia mbebasake Eropa, Cossack Rusia mlebu Paris. Alexander tumindak minangka idealis. Dheweke ngandika ing Kongres Wina karo proposal apik tenan kanggo mbangun Eropah anyar ing basis saka prinsip evangelical. Ing Wina, Tsar Alexander nemtokake hak-hak bangsa: padha kudu ngaso ing pranatan saka Kitab Suci. Tsar Rusia ngusulake ing Austria marang kabeh ratu lan pamrentah ing Eropa supaya ninggalake egoisme nasional lan Machiavellianisme ing kabijakan luar negeri lan mlebu Piagam Aliansi Suci.

Cetha yen iki minangka idealisme. Nanging ora ana sing wani nglawan dheweke, uga nglawan penaklukan Napoleon. Piagam Aliansi Suci bakal ditandatangani dening anggota Kongres tanggal 26 September 1815. Tèks iki disusun sacara pribadi déning Kaisar Alexander lan mung dibeneraké déning Kaisar Austria lan Raja Prusia. Telung raja, sing makili telung cabang Kristen: Ortodoks (Rusia), Katulik (Austria) lan Protestantisme (Prusia), ngucapake jagad ing pambuka: "Kita kanthi temenan nyatakake yen tumindak iki ora duwe tujuan liyane kajaba kepinginan kanggo nuduhake niat sing ora bisa diowahi. kanggo nggawe minangka aturan, loro ing pamaréntahan internal negara lan ing hubungan karo pemerintah liyane, dhawuh saka Agama Suci, dhawuh keadilan, katresnan, tentrem, sing diamati ora mung ing urip pribadi, nanging kudu nuntun kawicaksanan para panguwasa, dadi siji-sijine cara kanggo nguatake institusi manungsa lan mbenerake kekurangane.

Saka 1815 nganti 1818 sèket negara nandatangani piagam Alliance Suci. Nganti sédané Alexander I ing taun 1825, para kepala pamaréntahan Éropah ngumpul ing kongres kanggo ngoordinasi kabijakané. Inggris ndhukung Uni, nanging tetep ing sidelines. Uni iki nglanggar rencana Anglo-Saxon.

Mangkono, pengorbanan Rusia ing perang karo Napoleon lan revolusi ngidini Eropah kanggo manggon ing relatif tentrem kanggo sawetara puluh taun. Patang puluh taun, wiwit 1815 nganti 1855, Eropah ora ngerti perang serius. Metropolitan Filaret saka Moskow ngandika bab peran Rusia ing donya: "Misi sajarah Rusia iku panyiapan saka tatanan moral ing Eropah ing basis saka dhawuh Injil." Nyatane, dheweke pancen bener. Misi sajarah peradaban Rusia ing planet iki yaiku njaga etika kalbu, partisipasi ing prinsip sing luwih dhuwur (Ilahi) lan pambangunan masyarakat layanan lan tumitah, ing ngendi wong minangka wakil saka Gusti Allah ing Bumi, lan ora. kewan sikil loro sing marem hawa nepsu.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

50 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    26 September 2015
    Misi sajarah peradaban Rusia ing planet iki yaiku njaga etika kalbu

    Alexander dadi kuwasa kanthi cara "parricide", netepi pesenan saka kekuwatan manca, ora dingerteni carane dheweke mati, ketoke dheweke nandhang sangsara kabeh urip saka dosa. Lumrahe, dheweke dadi wedi banget marang Gusti Allah, jebul nuranine disiksa banget. Dheweke ora ngrampungake akeh banget ing uripe, dheweke golek dalan menyang Gusti Allah. Lan ya, dheweke katon kaya psikopat. Apa jenis kalbu ing Kulon sing bisa ditahan? Dheweke ora tau ana.
    1. + 10
      26 September 2015
      Persis, ing wayahe Napoleon ora ngancam Rusia. malih, wanted aliansi, nanging Alexander cowardly tindakake karsané pengkhianat lan wong manca, supaya dadi ora kanggo mungkasi munggah kaya rama. tinimbang ngeksekusi kabeh sing salah, dheweke nyeret negara kasebut menyang perang sing ora perlu. lan bab sing paling njijiki lan njijiki nyoba kanggo menehi kabeh iki sawetara jinis katon saka kaendahan lan wigati ing kabeh iki - kita nyimpen Eropah, ml.ya. diobong nganggo geni biru. ing salawas-lawase amarga eurodowns iki, Rus 'wutahake getih.
      senajan lupute panguwasa kita iki akeh banget, kadang nyipati cangkeme, kadang nuruti janjine, kadang ngepek kancane, nanging rakyat mbayar.
      1. +6
        26 September 2015
        Quote: Ruslan
        ... ing salawas-lawase amarga eurodowns iki, Rus 'wutahake getih. ...

        Sikap wong Eropa marang kalbu, ditampilake kanthi becik dening pimpinan sing paling misuwur A. Hitler, ing pidato: "Jerman, aku ngeculake sampeyan saka chimera kalbu!".
        Komentar sing superfluous.
        Bareng anane “kebebasan nurani” ing negara kita, utek-uteke wong-wong sing ora biasa karo “tradisi budaya” kuwi dadi edan. Wong wis ilang kabeh orientasi: pahlawan sejati diarani "algojo." Apa kita teka!
        1. +1
          26 September 2015
          vena

          Matur nuwun kanggo komentar sampeyan. Luwih becik ora ngomong. Cukup akeh troll liberal sing muncul ing sumber iki. Sing sengaja ngremehake pentinge sejarah Rusia.

          Ing sisih liya, ing perselisihan karo individu kasebut mesthi ana papan kanggo argumentasi tambahan kanggo kamulyan bebener.
      2. +2
        26 September 2015
        Quote: Ruslan
        diobong nganggo geni biru. ing salawas-lawase amarga eurodowns iki, Rus 'wutahake getih.
        senajan lupute panguwasa kita iki akeh banget, kadang nyipati cangkeme, kadang nuruti janjine, kadang ngepek kancane, nanging rakyat mbayar.


        Mesthi! Rusia gelut kanggo wong, menang, lan banjur "disimpen" pour lendhut ing saka sirah kanggo driji sikil
        1. +2
          26 September 2015
          sherp2015

          Nalika sampeyan berjuang kanggo wong, sampeyan berjuang kanggo awake dhewe. Iku ketok.

          Sampeyan ora bisa ngenteni sekutu kanggo kenek, yen ora, sampeyan bakal sabanjuré lan wis piyambak. Logika dhasar.
    2. +6
      26 September 2015
      Kapribaden sing kontradiktif. Iku misale jek sing, ing tangan siji, iku pinter lan licik, kaya setan, nyatane, outplayed Napoleon piyambak, supaya nggawe kesalahan. Kosok baline... Tindak-tanduke sawise dicekel Paris ora njalari mung gawe piala. Dheweke nyoba tumindak kaya wong Eropa, nuduhake "ksatria" lan "bangsawan" nganti mbayar biaya pasukane saka kanthonge dhewe.
      Dheweke ora bisa mikir sing luwih elek utawa luwih elek. Tanda kutip - kanggo kasunyatan sing nuduhake loro ing beyo saka wong dhewe. Dhèwèké duwé hak kanggo nuntut ganti rugi kanggo paling sethithik karusakan saka Moskow lan ngudani Prancis dadi rambut ireng, supaya ora munggah maneh. Nanging dheweke ora, lan kanggo apa? Mung supaya koyone West - apik, dhewe, Eropah. Lan dheweke entuk, mesthi, ngelawan, amarga wong Eropa sejatine mung nyuwek. Lan, kanthi cara, dheweke bakal tumindak kanthi bener lan adil. Dheweke ora nindakake iki, supaya Metternich, Talleyrand lan liya-liyane nyadari yen, pisanan, dheweke dadi wong liyo, lan sing kapindho, dheweke lan Rusia ora bisa dianggep. Metu saka biru, dheweke kalah kamenangan. Kaya sing saiki, dheweke ngurmati "wong Eropa" - lan dheweke ilang. Kanggo setengah abad sabanjure, dheweke menehi Rusia kerugian historis. Nikolashka padha abad sadurungé, sethitik liyane sukses, nanging ora luwih.
      1. +1
        26 September 2015
        lan Prancis banjur mbales ing Crimean. yen kabeh Prancis digawa metu, dheweke ora bisa melu perang iki. Galangan kapal Prancis lan buruh bakal mbangun armada Rusia :)
        1. +2
          26 September 2015
          Руслан

          Lan apa sing dikarepake saka Katolik liberal. Sawise kabeh, sampeyan ora bisa ngatasi nganti sampeyan nyekel dheweke ing tenggorokan.
      2. -1
        26 September 2015
        Azitral

        Sampeyan saiki wis nyatakake logika paling liberal. Bagian njijiki sing ngowahi Rusia dadi negara sing ringkih ing wektu saiki, kanthi ambruk USSR.

        Ing kabeh perang, Rusia nampa kontribusi, menyang ombone luwih utawa kurang. Nanging ing kabeh perang, Rusia ngreksa budaya Ortodoks lan nindakake bisnis kanthi pakurmatan lan kalbu.

        Lan bayaran kanggo peculiarity dhewe saka budaya nasional lan Ortodoks iku kekaisaran ageng.
        Rusia wis suwe ora gelem nambah tanah liyane. Wiwit dadi angel kanggo njaga kontrol, utawa luwih kanggo ngreksa lan ngangkat prinsip budaya.

        Sampeyan duwe conto prasaja. Bulgaria dibebasake saka wong Turki. Akibaté, nalika Perang Donya II, pamaréntah Bulgaria categorically gelem perang nglawan Uni Soviet.

        Supados tumindak kabecikan tetep wonten ing pangeling-eling turun temurun.
        1. +1
          28 September 2015
          Apa "logika liberal"? Apa aku mikir yen panguwasa kudu ngurus umate lan ora babagan kesan sing apik kanggo wong liyo? Lan iki tegese karusakan kudu menehi ganti rugi dening wong sing nyebabake, lan ora dening wong sing rusak dhewe. Dheweke ora duwe hak kanggo "mulia" ngapura Prancis, nanging kudu nyingkirake pesaing kanthi kemampuan sing paling apik lan mbalekake biaya. Lan: ing memori generasi WHOSE? Lan carane persis? Kutub ngucapke matur nuwun banget kanggo kita ora malah kanggo mardika, nanging kanggo kawilujengan saka pembantaian? Dadi ... wong Kristen sing apik kudu nindakake tumindak apik tanpa retribusi, nanging panguwasa, kanthi ngorbanake rakyate, - ora! "Bushi Do" lan "Daimio Do" beda banget.
      3. +2
        27 September 2015
        Kutuzov nglawan terus perang karo Napoleon. Dheweke percaya yen Napoleon minangka "counterweight" sing apik kanggo Inggris. Kutuzov minangka politisi lan diplomat tingkat dhuwur.
        Lan Alexander I duwe akeh postur, vanity, narcissism. Kawicaksanane nyatakake kepentingan London, dudu Rusia.
        Sampeyan ora bisa ngomong luwih apik tinimbang Pushkin:

        Panguwasa iku ringkih lan licik,
        Botak dandy, mungsuh tenaga kerja,
        Ora sengaja digawe panas dening kamulyan,
        Dhèwèké ngwasani awaké déwé.

        Kita ngerti dheweke banget andhap asor,
        Nalika ora koki kita
        Garudha endhas loro dicekel
        Ing tarub Bonaparte.
        .....
  2. +4
    26 September 2015
    Lan sapa ing donya iki tanpa dosa? Mungkin watu iki ana ing kalbu lan ngidini dheweke nimbang maneh sikap marang nilai-nilai universal. Lan Rusia tansah dadi nurani peradaban.
  3. + 15
    26 September 2015
    Rusia nylametake Eropah saka Hitler kaping pindhone, mung wong Anglo-Saxon, banjur Inggris.
    1. +5
      26 September 2015
      Kutipan saka vovanpain
      Rusia nylametake Eropa saka Hitler kanggo kaping pindho.

      Mungkin iki ora pantes ditindakake, Rusia, amarga niat sing apik, kepengin ngutangi supaya bisa narik Eropa metu saka cesspool, lan wong wadon tuwa kasebut mlumpat maneh, nalika ngina Rusia ing kabeh cara.
      Mungkin kita nindakake iku kanggo apa-apa? Apa iki bisa dadi habitate? Lalat banjur kumpul menyang lingkungan iki kanggo berkembang biak, lan kita nyimpen wong-wong mau, nalika ora curiga yen ing kasus iki, kita nyuda populasi.
    2. +8
      26 September 2015
      Kutipan saka vovanpain
      Rusia nylametake Eropah saka Hitler kaping pindhone, mung wong Anglo-Saxon, banjur Inggris.


      Mulane kesimpulan:
      Aja nulungi Anglo-Saxon, suku sing paling jahat iki, ing kahanan apa wae!
    3. +1
      26 September 2015
      vovanpain

      Kasunyatan bilih Inggris punika cacat, sampeyan ngandika rightly.

      Lan sampeyan ngerti, contone, Amerika Serikat ngrancang nggawe negara pro-sosialis ing wilayahe. Roosevelt wis ngluncurake mesin propaganda Hollywood sing menehi jaminan sosial Soviet. Mung seda lan kepresidenan Truman mungkasi kahanan kasebut.

      Ana buku "US History" karya Oliver Stone lan Peter Kuzmuk, yen ora salah.

      Nyatane, deleng wawancara goblin karo sejarawan ing YouTube.
  4. 0
    26 September 2015
    Eropa ora bakal dadi sekutu SEJATI lan kepinginan rapprochement karo RUSIA. Mratelakake panemume iku salah siji saka alasan - iku bakal bisa yen Rusia diadopsi Katulik ing siji wektu ... Senajan, maneh, aku mbaleni - Eropah looking for mungsuh ing panggonan salah ... Aku manawa Rusia, negara Rusia. , Kakaisaran Rusia, ing umum sembarang tatanan negara saka Rusia bakal sekutu bener lan helper Eropah (mesthi, ing basis bebarengan ono gunane, mutual respecting: We are for you, YOU are for us).
    1. +3
      26 September 2015
      Kutipan saka Residen007
      Rus ', negara Rusia, Kakaisaran Rusia, ing umum, sembarang formasi negara Rusia bakal dadi sekutu sejati lan asisten kanggo Eropah (mesthi, ing basis bebarengan ono gunane, gotong royong: Kita kanggo sampeyan, YOU kanggo kita) .


      Wis, cukup! Dadi asisten ing Eropa? Jancok ing pasuryan ...
  5. +2
    26 September 2015
    Misi sajarah peradaban Rusia ing planet iki yaiku njaga etika kalbu, partisipasi ing prinsip sing luwih dhuwur (Ilahi) lan pambangunan masyarakat layanan lan tumitah, ing ngendi wong minangka wakil saka Gusti Allah ing Bumi, lan ora. kewan sikil loro sing marem hawa nepsu.
    Salib iku abot, nanging kita kudu nanggung. NASIB. abot? YA. Nanging saben bangsa duwe dhewe. Kita duwe kuwi.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. -1
    26 September 2015
    Carane pinter kebungkus. Iku tetep kanggo nambah Nibiru, reptil lan Hitler ing es Antartika. Iku bakal dadi detektif apik ing gaya Dan Brown))).
  8. +4
    26 September 2015
    Nanging kamenangan lan kekalahan ing jaman Kakaisaran Rusia, kajaba sing paling banter, bisa dilalekake.... Mungkasi reproaching .. Sing mung Alliance Suci lan politik, lan peran saka Rusia, padha mbayar manungsa waé kanggo ing buku teks sajarah, kelas 8 .. ing sekolah "totalitarian" ..
  9. +2
    26 September 2015
    !!RESIDENT OO7!!--"Eropa ora bakal dadi sekutu SEJATI"....Mung sedhela kanggo kepentingane dhewe.Eropah ora nate pengin dadi sekutu sejati. Mung dominasi.
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel kasebut. Pas wektune.
  10. +4
    26 September 2015
    Kutipan saka vena
    Misi sajarah peradaban Rusia ing planet iki yaiku njaga etika kalbu

    Alexander dadi kuwasa kanthi cara "parricide", netepi pesenan saka kekuwatan manca, ora dingerteni carane dheweke mati, ketoke dheweke nandhang sangsara kabeh urip saka dosa. Lumrahe, dheweke dadi wedi banget marang Gusti Allah, jebul nuranine disiksa banget. Dheweke ora ngrampungake akeh banget ing uripe, dheweke golek dalan menyang Gusti Allah. Lan ya, dheweke katon kaya psikopat. Apa jenis kalbu ing Kulon sing bisa ditahan? Dheweke ora tau ana.

    kita nyimpen wong kabeh wektu. lan padha pour slops ing kita. wis entuk. Cekakipun. kudu njupuk daya menyang tangane dhewe.
    1. +3
      26 September 2015
      DMB3000

      Dmb. Apa sampeyan wis dadi tentara?

      Piye rasane dadi sersan.

      Kanggo nyuda karepe wong liya, sing diarani kekuwatan, minangka beban sing paling abot sing nyedhot kabeh tenaga. Mung degradasi khusus sing bisa nikmati.

      Rusia mbangun lan slamet minangka kekaisaran kanthi prinsip budaya lan Kristen khusus, minangka siji-sijine cara kanggo nggabungake budaya lan agama sing beda-beda.

      Nyekel kekuwatan kanthi kekuwatan angel lan larang.
  11. +1
    26 September 2015
    Kutipan saka vovanpain
    Rusia nylametake Eropah saka Hitler kaping pindhone, mung wong Anglo-Saxon, banjur Inggris.

    Eropa ngenteni ambruk ing kahanan saiki. Nasib Rusia yaiku nindakake kampanye pembersihan liyane lan nylametake jagad saka "shit-crats", "sodomi" lan bali menyang nilai-nilai manungsa sing sejati.
  12. +2
    26 September 2015
    .... Paralel ... paralel, nanging saiki iku = abad kaping 21 .... lan pemain global kaya Amerika Serikat wis muncul ing donya ... nindakake apa sing diwènèhaké marang AS lan = misi sajarah Rusia = wis meh langsung clash karo kabijakan AS. Lan iki carane kabeh iki bakal rampung lan apa trials sajarah nunggu kita, mbok menawa bakal cetha saka pidato Obama lan Putin ing sesi PBB ing mangsa cedhak. Sawise kabeh, kabeh pemain donya bakal ngumpul ing kono..... .......
  13. +6
    26 September 2015
    Eropah minangka lumbung, wedhus licik, dudu makhluk sing bersyukur. Sampeyan kudu bisa karo wong-wong mau tanpa sentimentality, tanpa looking bali ing nilai nemokke sing, iki kabeh goroh. Eropah kudu dirasakake kanthi cukup, amarga wong-wong nganggep penipu, maling, pembunuh, spekulator, perogol, tukang ngapusi - iki Eropa.
  14. +8
    26 September 2015
    Nggawe bisnis karo Eropa kaya mbuwang mutiara ing ngarep babi.
    1. +3
      26 September 2015
      Rusia minangka penyelamat Eropa


      Ya, wis cukup ing ngarepe roh-roh jahat iki, ana kamulyan sing akeh banget kanggo dheweke. Rusia kudu mandheg nggatekake Eropa ing umum.

      Banjur elit pro-Kulon ing Rusia nganti pirang-pirang abad duwe rasa wedi sing paling gedhe babagan apa sing bakal dipikirake ing Eropa ...

      Nggawe bisnis karo Eropa kaya mbuwang mutiara ing ngarep babi.


      +1
  15. +2
    26 September 2015
    Quote: Azitral
    Iku misale jek sing, ing tangan siji, iku pinter lan licik, kaya setan, nyatane, outplayed Napoleon piyambak, supaya nggawe kesalahan.

    Dheweke ora menang ing ngendi wae. Ing Austerlitz? Ora, aku meh kecekel. Lan jawaban Napoleon marang penolakan Alexander kanggo nikah karo adhine: "... nanging aku ora mateni bapakku ...". Lan kamenangan marang Bonaparte ing Rusia dimenangake dening tentara lan rakyat, lan malah kaurmatan lan wani para perwira. Inggih, kamenangan, minangka akibat saka konfrontasi, Shurik, nyuwun pangapunten, nyebul. Yen dheweke ora nerusake babagan Palen, mesthine Rusia (Kaisar Pavel) karo Napoleon lan Inggris bakal dibusak lan India bakal dibagi.
  16. +5
    26 September 2015
    Punika, inti saka sistem monarki. Sanya duwe cemilan karo Napoleon, sing umume ora nyerah. Sadawaning dasawarsa pisanan abad kaping 19, sakperangan alesan, dheweke ngirim tentara Rusia paling apik menyang sawetara Eropah sing ora bisa dingerteni. Kanggo apa? Kanggo apa? Sanaya pengin. Ing taun kaping 13, dheweke lunga menyang luar negeri. Kenapa sih?! Napoleon sijine prajurit kang paling apik ing Rusia, sawise kang Angles ing kasus apa wae bakal mundhakaken Austria lan Prusia marang dheweke. Lan supaya wong-wong mau dadi kepala ing Eropa sajrone 10-20 taun sabanjure. Ora, Sanya kepengin dadi juru slamet. Inggih, wis. Apa sing ditampa Rusia saka iki? Long-playing smut ing wangun psheks. Lan ngurmati jangka pendek kanggo wong Eropa (tanpa Angles).
    Sanya pancen kepengin banget dadi wong Eropa. Inggih, wis. Lan apa? Nanging dheweke bisa, sawise nyumurupi Napoleon, nguripake menyang kidul. Ing kana ana kepentingan Kekaisaran. Ing Turetchina, ing Persia. 480 ewu bayonet para veteran sing dipilih! Ya, selat ing taun 1814 bakal ana ing sikile, lan prajurit Rusia, singsot, ngumbah alas kaki ing Samudra Hindia. Lan ora ana wong ing Eropah sing bakal kentut babagan iki - mesthine bakal nyerang Napoleon, butted, butted ...
    Ing cendhak, Sasha ilang megalomania (dheweke ora dadi komandan gedhe ing kana, sanajan dheweke ora dadi politisi gedhe), njupuk kauntungan saka kasunyatan sing dadi ratu mutlak. Ing beyo saka prajurit Rusia, kang getih ing kothak Eropah abundantly watered. Lan - kabeh. Lan - puff.
    Nanging, kaya ngono, pelajaran kanggo wong-wong sing bengok-bengok - Putin menyang kerajaan.
    1. +3
      26 September 2015
      Dimosha

      Lha kok tanahmu akeh?

      Kakaisaran Rusia ora pengin tuwuh tanah. Iku angel kanggo njaga.

      Kabeh bantuan iki kanggo Eropah utamané pangayoman saka kapentingan teritorial sawijining. Sing kasus nalika bantuan pas wektune lan duwe tanah dilindhungi. Lan indemnity dijupuk persis kaya sing dibutuhake.

      Elinga nalika Anglo-Saxon, amarga super rakus, nuntut saka Jerman sawise Perang Donya I sing ora mungkin, sing ora bisa dingerteni.

      Ana rong perkara sing duwe longkangan gedhe antarane peradaban Eropa lan budaya Rusia.

      Katulik lan Ortodoks.
      1. +4
        26 September 2015
        Secara pribadi, aku duwe rong meter persegi tanah - cukup kanggo mateni awak dhewe)
        Utawa sampeyan ngomong babagan Rusia? Dadi Selat isih ngundang mbah Sanka, Katerina. Inggih, lan Konstantinopel, maneh. Kakang Sasha, Kostyantin, diasah sabenere kanggo bisnis iki (utawa warta iki kanggo wong?). Lan kabeh bantuan iki kanggo Eropah ora tau dadi pertahanan saka kapentingan wilayah, utamané sawise 1812 (ndeleng komentar sadurunge). Rusia ora wewatesan karo Prancis. Saka tembung umume. Eropah seethed ing dhewe - lan kanggo neraka karo iku, supaya seethe. Rusia ana saka sisih endi, kajaba kepinginan saka panguwasa kanggo pamer ing jaran putih? Sasha mung diulang dening kamulyan Napoleon. Ya, aku kepengin dadi luwih Eropa tinimbang wong Eropa dhewe.
        Lan kepiye sampeyan ngerti yen Kekaisaran ora pengin tuwuh tanah? Kakaisaran bisik-bisik dhewe? Lan kenapa dheweke njupuk Asia Tengah sawise iku? Lan amarga balapan menyang Samudra Hindia karo Inggris ditindakake. Dadi, ing taun 13 Sasha duwe kesempatan sing sampurna: Napoleon ora kuwat, nanging karo Prusia-Austria, sing didhukung Inggris, dheweke isih bisa ngalahake (tanpa dhukungan saka Rusia, butting iki bakal nyeret. nganti pirang-pirang taun). Lan Sashko ing wektu iki smashes Porto, embodying ngimpi mbah putri reviving Byzantium; lan nglebokake wick menyang Inggris, ngrusak Persia menyang Samudra Hindia lan entuk akses menyang segara sing anget (kanggo Rusia mbutuhake Port Arthur - sampeyan ngerti?).
        Ya, malah menyang neraka karo dheweke, karo arah kidul, Turki-Persia. Lha, kowe ora kudu mrana. Sampeyan mung bisa ora melu perang sing ora perlu kanggo Rusia. Sawise maneh, Prancis ora wewatesan karo Rusia. Pancen, sing.
  17. +3
    26 September 2015
    Yen kita njupuk perang 300 taun utawa luwih, ngendi Rusia melu, kuping Inggris metu meh nang endi wae.
    Alliance Suci - sawise kabeh, Inggris ora mlebu ing kono. Dheweke ngadeg jejer.

    Aku ora ngerti kenapa Eropa iki nyerah marang kita ing perang kasebut? We nyimpen wong, lan carane kita nyimpen iku piso ing mburi. Punika matur nuwun sanget Eropah.

    Iku mung sing Eropah tansah pracaya sing Rusia kapekso kanggo ngresiki munggah sawise wong-wong mau lan nglindhungi, lan minangka mungsuh elek padha bakal uncalan mati, banjur kita dhewe, tanpa Rusia. Lan, wong ora butuh babar pisan. Dheweke mbuwang mungsuh metu saka tanah Rusia lan iku. Nanging panguwasa kudu tekan pungkasan. piye maneh? Eropa ana ing bebaya! Ugh. Aku tansah ngandika: kene padha nggawe bubur, supaya padha mangan dhewe - tanpa kita. Aku bakal weruh carane padha nindakake.
    1. 0
      26 September 2015
      Obolensky

      Medhot.

      Sampeyan nguripake logika utawa bisa karo sirah kang ora mung.

      Nalika sampeyan nyimpen liyane, sampeyan nyimpen dhewe.
  18. +1
    26 September 2015
    Mangkono, pengorbanan Rusia ing perang karo Napoleon lan revolusi ngidini Eropah kanggo manggon ing relatif tentrem kanggo sawetara puluh taun.

    Sayange yen Rusia sing mbayar rega gedhe kanggo jagad iki, lan matur nuwun, kaya sesanti cepet, nyebul lan ilang.
  19. +3
    26 September 2015
    Aku ora ngerti kepiye carane bisa bangga karo Kongres Wina iki, sing, nyatane, urip maneh feodalisme ing Eropa. Aku maca apa sing kedadeyan ing konvensi kasebut. Iku minangka aib. Lan donya apa sing diomongake penulis wiwit taun 1820 nganti 1855??? Aku ora ngerti. Nanging apa bab "musim semi bangsa" taun 1848-1849, lan apa babagan revolusi pembebasan nasional ing Spanyol (1821-1823) Yunani (1821-1829), pamaréntahan Jerman, Italia lan Hongaria (1848-1849), sing padha. gantian ditindhes dening bayonet saka interventionists Inggris, Prancis, Austria lan Rusia. Apa penulis seneng banget nalika Merdika dicekik?
    1. +2
      26 September 2015
      Lan opo iku kebebasan???atas jenenge bebasan saka mos....-opo uga lumrah???Temtu aku ora ngece...fatalis-bojoku cacad ora. mlaku kanthi apik, dheweke ora mlayu menyang ruang paling ngisor nalika nyerang, nanging wong tuwane, meh 70 taun, lungguh ing ruang paling ngisor suwene setahun .. .Ayo, mbela kamardikanmu - sawise kabeh, ki saka ukria nyedak kamardikan saka pedunung Donbass Yap, sampeyan, Pak, ngapura tautologi ... Miturut cara, aku duwe akeh kanca ing Rusia, lan ora saben wong seneng karo PDB ... Nanging, ing undhangan kanggo teka THE PALING NEGARA GRATIS EUZHO ... EUROPES - horseradish (tanduran), ora ana sing nanggapi ... Nanging dheweke nawakake papan ing batalyon - Lugansk, Aydar, APU ...
      1. -1
        26 September 2015
        Kutipan: Victor
        Merdeka iku MAIDAN!!!!!!!!!!!!!

        Aja nyampurake barbarisme karo kebebasan. hi
      2. 0
        26 September 2015
        Ana demokrasi - kekuwatane rakyat, lan ana oklookrasi - kekuwatane wong akeh. Lan ngendi Maidan Panjenengan? Sampeyan siyap nyeret Maidan sing bodho menyang apa wae. Lan aja nyebat kudeta biasa minangka revolusi. Ayo diarani pemberontakan Spartacus Maidan. Ing kene, ing umum, obrolan babagan acara 1815-1855, nanging ngomong babagan Ukraina ing cabang liyane.
    2. 0
      28 September 2015
      "Nanging apa babagan" spring of peoples "saka 1848-1849, nanging babagan revolusi pembebasan nasional ing Spanyol (1821-1823) Yunani (1821-1829), pamaréntahan Jerman, Italia lan Hongaria (1848-1849), sing padha diganti dening campur tangan bayonet saka Inggris, Prancis, Austria lan Rusia?"
      Apa durung cukup ndeleng Maidan? Sayange dheweke ora nyegah ing taun 1917.
      "Kanggo kamulyan lan kaadilan
      Kanggo panjaluk sing ora dijawab
      Akeh getih sing diwutahake
      Ana akeh luh."
  20. +1
    26 September 2015
    Kuliah sing apik banget babagan topik perang informasi saiki. Waca artikel penulis iki sawise nonton ceramah dening Tim Kerby, Amerika babagan Amerika.

    Apik banget lan instruktif. Ing kana, wong Amerika ngandhani bab-bab banal ing basa Rusia nanging ing gaya konstruksi pidato Amerika. Conto lan bantahan unsurpassed ing gamblang.

    Thanks kanggo penulis kanggo karya. Artikel plus.
  21. +1
    26 September 2015
    Lan tatanan lawas diuripake maneh tanpa guna. Sawise 35 taun, dheweke nampa "bali" ...
  22. +1
    26 September 2015
    Aja tumindak apik kanggo sekutu sauntara, gunakake sumber daya (material lan manungsa), lan ..... sampeyan bakal entuk mungsuh sing ringkih. Miturut cara, Saxon sing kurang ajar sing nyurung Alexander I menyang konfrontasi karo Boonoparty .. . Kajaba iku, Austerlitz minangka salah sawijining kertu trump utama .. .Aku ora seneng karo wong sing ora sopan, nanging operasi ing mburi layar yaiku RESPECT !!!!!!
    1. 0
      26 September 2015
      Nah, apa sing kudu ditindakake? Prilaku Inggris iki dictated mung dening kapentingan ekonomi saka bourgeoisie Inggris, kang ing wektu sing paling kuat ing donya lan wedi kompetisi sembarang. Isih, sekolah ekonomi Inggris ana paling kuat ing donya, kang worth mung jeneng Smith, Ricardo, Malthus, Mill lan liyane.
      1. 0
        26 September 2015
        Shove jeneng iki kanggo produsen gambar ... Lan ing cara, sampeyan, kuwi ekonomi, elinga Waterloo, lan bab guyon sing, minangka asil kang, wong .... SOMEONE! Rothschild, dadi BRIT sing paling sugih!, ora, SAX, utawa INDEPENDENT (pancen asale saka perbudakan Mesir) lan jancok apa sing ditulis brahala sampeyan ...
        1. +2
          26 September 2015
          Sampeyan maca kakehan Starikov. Luwih becik maca Marx, Engels lan Lenin, kabeh wis ditata ing rak. Ana wong pinter.
  23. +1
    26 September 2015
    Urip, urip, ora susah. Kabeh iku apik. Dheweke mboko sithik dikembangake, tuwuh turnips karo kubis, nyoba njupuk kabeh sing paling apik saka Eropa. Nanging mboko sithik, commensurate karo urip nasional Rusia lan urip wong sing manggon ing Moscow, Kratoning Rusia.
    Nanging banjur "Min Hertz" muncul lan kabeh sing kedados ing Eropah, apa iku kanggo kita utawa ora, dadi masalah wajib kanggo Kakaisaran Rusia, USSR lan Federasi Rusia. Luwih becik mikirake bangsane dhewe ing negara multinasional kita. Gusti Allah, amarga ana apa-apa ...
  24. +4
    26 September 2015
    Aku mikir yen Peter ora "mbukak jendhela", banjur cukup ndadak bakal mbukak saka sisih liyane lan kabeh limo reged bakal dumadakan menek menyang kalem Rusia.
  25. +2
    26 September 2015
    Nanging dimosha ngomong sing wajar. Wujude kasar, nanging sejatine pancen bener. Iki kedadeyan saiki - meh kabeh Rusia
    Saluran TV ngrembug masalah mlebune pengungsi menyang geyropa. Iku mung ora-
    jelas kenapa Rusia kudu kuwatir babagan iki? Geyrop menyang ombone gedhe
    Iku salahe dhewe, supaya dheweke jelas. Lan luwih geyropa wis
    bakal ana masalah, kekuwatan lan kesempatan sing kurang bakal ditinggalake kanggo ngrusak Rusia.
  26. +3
    26 September 2015
    "Rusia minangka Juruwilujeng Eropah" - Aku bakal paraphrase, Rusia minangka wong bodho utama Eropah, kanggo 1000 taun ana akeh kesempatan kanggo mungkasi iku rampung lan ing salawas-lawase, nanging kabeh wong tresna kanggo nyusup sadurunge Eropah wretched iki supaya tansah. cepet utawa mengko mlayu karo nyoba kanggo mbasmi ...
    1. 0
      28 September 2015
      sing persis sampeyan ngeweruhi. Prancis, Jerman, Polandia, Swedia, Norwegia, Finlandia, Balkan bisa dadi bagéan saka Rusia sawise saben perang karo wong-wong mau. manawi para ratu botên nandhang sangsara saking komplèks inferioritas ing sangajênging Eropah. kenapa kudu nggawe kerajaan Finlandia ??? malah iki conto anyar, padha menang Perang Donya II, kok padha nggawe GDR? iku bisa kanggo mbebasake kabeh Jerman gelem saka zona pendhudhukan Soviet lan nggawe wilayah liyane saka Rusia.
      yen ana kawicaksanan kasebut, ing 300 taun kabeh Eropah bakal dadi bagéan saka Rusia lan bakal digabungake kanthi cara siji utawa liyane. nanging sayangé, iku tetep mung kanggo Getun.
  27. +5
    26 September 2015
    Mungkasi nylametake Eropa, supaya mati kanthi tentrem.
  28. 0
    27 September 2015
    Kutipan saka gladcu2
    DMB3000

    Dmb. Apa sampeyan wis dadi tentara?

    Piye rasane dadi sersan.

    Kanggo nyuda karepe wong liya, sing diarani kekuwatan, minangka beban sing paling abot sing nyedhot kabeh tenaga. Mung degradasi khusus sing bisa nikmati.

    Rusia mbangun lan slamet minangka kekaisaran kanthi prinsip budaya lan Kristen khusus, minangka siji-sijine cara kanggo nggabungake budaya lan agama sing beda-beda.

    Nyekel kekuwatan kanthi kekuwatan angel lan larang.

    Aku ngladeni. lan ora mung dilayani...
  29. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"