Kuriles Kidul ing konfigurasi global anyar

105
Minggu kepungkur, rembugan antarane Menteri Luar Negeri Jepang Fumio Kishida lan mitra Rusia Sergey Lavrov maneh teka nglawan interpretasi sing ngelawan babagan "masalah Kuril". Partai-partai kasebut bener-bener ngonfirmasi ora bisa owah-owahan posisi sing ana, sanajan dheweke bisa nemtokake syarat-syarat awal kunjungan Vladimir Putin menyang Tokyo. Malah sadurunge, Presiden Putin lan Perdana Menteri Abe dijadwalake ketemu ing Majelis Umum PBB (28 September). Mbokmenawa klarifikasi pungkasan bakal ditindakake: saben pihak bakal nyoba kanggo mangerteni apa sing mungsuh wis siap kanggo nggawe konsesi, lan nganti apa konsesi kasebut bisa ditampa.



Ing Tokyo, dheweke ngerti manawa jaman redistribusi jagad anyar wis teka, sing nggawa kesempatan anyar. Nganti 2014, regejegan liwat South Kuriles minangka cabal murni Rusia-Jepang, kang saka wektu kanggo wektu wong saka njaba gabung. Washington ndhukung Tokyo alon-alon, nanging tanpa semangat, amarga sapa sing perang ing perang kasebut. Nanging, sawise kedadeyan Krimea lan kedadeyan konfrontasi global anyar (sing dadi keajaiban dhewe, amarga ora padha karo sumber daya para pihak), perselisihan wilayah lokal mandheg lan dadi salah sawijining fronts. konflik tambah pait. Ketoke, asil konfrontasi iki bakal nemtokake nasibe Kuril Kidul.

Mesthine, pamrentah Jepang duwe tekad kanggo ngrampungake perselisihan wilayah utamane liwat cara diplomatik, nanging yen gagal, mesthine wis siyap nimbang cara liya.

Kesempatan sing ora kejawab

Ing 2012-2013, hubungan antarane Federasi Rusia lan Jepang ngalami owah-owahan drastis. Bisa dikandhakake yen pihak-pihak kasebut katon anyar lan maju kanthi nyata menyang kompromi babagan masalah Kuril. Kemungkinan kompromi iki banjur ditondoi dening tembung "hikiwake" - "tarik". Apa sing didhelikake miturut istilah sing misterius, saiki kita ora ngerti, nanging ketoke, bisa uga babagan mbagi pulo kasebut ing setengah wilayah, kanthi Tokyo mbayar ganti rugi atusan milyar dolar.

Kuriles Kidul ing konfigurasi global anyar


Hubungan bilateral wis dadi panas banget nganti Perdana Menteri Abe malah ngupayakake rawuh ing pembukaan Olimpiade Sochi, sing ora digatekake dening pimpinan AS lan Eropa.

Nanging, banjur Euromaidan kedaden, aneksasi Crimea lan perang ing Donbass. Ing tekanan AS, Land of the Rising Sun dipeksa gabung karo retorika anti-Rusia lan ngetrapake sanksi. Kanggo nanggepi, Rusia ngumumake yen nasibe pulo kasebut ora dirembug maneh. Yen sadurunge epik Crimean-Donbas lan introduksi sanksi marang Federasi Rusia dening Jepang, ana kasempatan (utawa khayalan kasempatan) kanggo setuju ing syarat-syarat kompromi, saiki kita bisa ngomong meh unequivocally sing Presiden Putin ora bakal setuju. iki. Kabeh wis diganti, saka kahanan politik umum kanggo sikap murni psikologis. Pimpinan Rusia, sing nyengkuyung kanthi kabeh kekuwatan kanggo "perjanjian Minsk" kanggo Donbass, ora bisa nyerahake Kuril Kidul.

Sajrone patemon karo Putin ing Majelis Umum PBB, Abe bakal nyoba kanggo nguripake format lawas, utawa paling ora kanggo ngerti apa iku bisa ing asas. Gagasan kanggo mbagi pulo kasebut dadi separo, kanthi kompensasi dibayar kanggo Moskow, minangka perkara sing bisa disepakati dening kabinet perdana menteri. Yen pimpinan Jepang ndeleng manawa Moskow ora kompromi, mula ora ana gunane maneh rembugan karo Putin kanthi pribadi. Syarat-syarat deklarasi Soviet-Jepang taun 1956 ora cocog karo Tokyo kanthi kategoris, lan penolakan Kuriles Kidul ora dianggep.

Kanthi kegagalan diplomasi sing meh dijamin, Jepang mung duwe pilihan militer kanggo mbalekake wilayah kasebut. Mesthine, saiki ora bisa diwujudake amarga alasan sing jelas: sanajan doktrin militer Rusia nyatakake yen nuklir gaman bisa digunakake mung yen ana ancaman marang eksistensi negara, ing kahanan sing ora stabil, ora ana kejutan sing bisa dikalahake. Mulane, taruhan bisa digawe kanthi tepat amarga kerusuhan sipil bakal diwiwiti ing Rusia kanthi bobote masalah eksternal lan internal. Ing kahanan iki, penandatanganan prajanjèn perdamaian ora ono gunane kanggo pamaréntah Jepang: tanpa iku, pitakonan tetep mbukak ora mung ing sisih kidul, nanging kanggo kabeh Kuriles, uga kanggo Sakhalin kidul. Sacara objektif, saiki ora ana perjanjian internasional siji-sijine sing bakal ndandani transfer wilayah kasebut saka kadhaulatan Jepang menyang Rusia. Tegese, ana rong dokumen independen. Kaping pisanan yaiku Dekrit Presidium Soviet Tertinggi USSR babagan pembentukan ing wilayah Sakhalin Kidul lan Kapuloan Kuril ing Wilayah Sakhalin Kidul minangka bagéan saka Wilayah Khabarovsk RSFSR tanggal 2 Februari 1946. yaiku Prajanjen Perdamaian San Francisco tanggal 8 September 1951. Dekrit Presidium Soviet Supreme saka USSR minangka dokumen internal, sing, mesthi, diakoni ing Federasi Rusia, nanging ora duwe kekuwatan hukum ing njaba. Prajanjian Damai San Francisco, ing siji, ora diakoni ing Federasi Rusia, nanging nduweni kekuatan hukum kanggo umume masyarakat donya.

Ing wektu sing padha, ana masalah legal rada curious, minangka asil saka Jepang (lan Amerika Serikat ing kahanan tartamtu) bisa wara-wara kadhaulatan ampas sawijining liwat Sakhalin Kidul, uga Kuriles tengah lan lor. Nganti saiki, Tokyo nganggep pulo kasebut minangka tanah ora ana manungsa ("terra nullius"), lan posisi AS babagan topik kasebut paling ora ambigu, menehi ruang kanggo interpretasi sing wiyar ing arah siji utawa liyane. Dene Kapuloan Kuril ing sisih kidul, Washington lan Tokyo padha manunggal, ngakoni minangka tlatah Jepang kang dikuwasani militèr Rusia.



Hukum anyar lan pitunjuk subtle

Akeh gangguan ing pers Rusia uga disebabake dening hukum sing diadopsi ing Jepang kanggo nggedhekake kekuwatan Pasukan Pertahanan Diri, sing nampa hak nggunakake senjata ing njaba negara. Ora katon langsung menyang Kuriles kidul, amarga pulo sing disengketakan ora dianggep "manca negara", lan pranata hukum sing ana cukup kanggo mbukak permusuhan.

Titik liyane menarik. Kakaisaran Matahari Terbit saiki ngidini tanggapan militer marang provokasi. Apa sing dianggep provokasi? Ya, apa wae. Contone, kunjungan pejabat dhuwur menyang wilayah utawa latihan sing ajeg dianakake ing kono. Iku kabeh gumantung ing kahanan lan sudut pandang.

Sinyal implisit keprungu luwih cetha. Yen sadurunge sumber kasebut utamane Moskow - kanggo nanggepi saben skirmish diplomatik, Kamentrian Pertahanan nganakake latihan demonstratif kanthi nembak ing pulo-pulo sing disengketakan - saiki ana pitunjuk saka sisih ngelawan. Dadi, tanggal 27 Agustus, operator helikopter kelas Izumo kapindho diluncurake, jenenge Kaga, kanggo ngurmati operator pesawat Jepang ing Perang Dunia II. Sawetara komentator Rusia nyathet yen mantan Kaga melu serangan ing Pearl Harbor, nanging meh ora ana sing ngelingi yen serangan kasebut minangka bagéan saka skuadron pesawat saka Iturup. Petunjuk luwih transparan.

Kanthi rusake kahanan ekonomi, politik sing teka ing Jepang. Negara kasebut dadi deflasi, lan peluncuran mesin cetak, ditambah karo kejatuhan rega bahan mentah ing donya, ora menehi efek sing dikarepake. Umume, pamrentah Jepang ora bakal ngedhunake taraf urip wargane, sing njaga sumber daya sing paling akeh, lan mbuwang agresi akumulasi ing masyarakat. Minangka maksimal, kanggo squeeze populasi metu saka kutha-kutha gedhe menyang desa. Lan mung krisis militer utama sing bisa ditindakake. Nanging ing wektu sing padha, penting banget kanggo Tokyo yen Jepang dhewe ora katon kaya agresor ing mripate kanca-kanca GXNUMX lan bisa ngandelake pitulungane.

Rearmament Jepang lan Rusia

Nganti saiki, jangkah rearmament saka Pasukan Bela Diri bisa ditondoi kanthi andhap asor. Ing mangsa cedhak, direncanakake kanggo tuku limang V-22 Osprey convertiplanes (kanthi mripat ing tuku 17 kendaraan) lan limang pejuang F-35A kanggo testing. Kajaba iku, 3 RQ-4 Global Hawk pesawat tanpa awak wis dipesen saka Amerika Serikat. Departemen Pertahanan uga mrentahake 40 pesawat angkut Kawasaki C-2 generasi sabanjure, sing saben siji bisa nggawa kargo nganti 38 ton. Inggih, sadurunge pungkasan 2015, pesawat pisanan saka eksperimen Mitsubishi ATD-X fighter wis samesthine, sanajan wektu acara dawa-ngenteni iki bisa dipindhah maneh.

Taun iki, Pasukan Pertahanan Diri Angkatan Laut nampa siji kapal selam lan operator helikopter, lan pasukan darat nguji 6 kendaraan pendaratan AAVP-7A1 anyar, sing dadi tandha pisanan saka kumpulan sèket amfibi sing dilacak sing wis dipesen saka Amerika Serikat lan bakal teka mengko. Bebarengan karo telung operator helikopter kelas Izumo lan Hyuga lan telung kapal pendarat gedhe Osumi, sing saben-saben bisa nampung rong kapal pendarat Landing Craft Air Cushion (LCAC), introduksi AAV7 lan V-22 Osprey bakal ngembangake kemampuan amfibi Jepang. ing babagan kacepetan lan skala pasukan sing melu.

Ing wilayah Timur Jauh, Federasi Rusia isih nduweni posisi sing bisa dipercaya. Modern penerbangan, Sistem pertahanan udara S-400 lan Armada Pasifik, sing ing jaman Uni Sovyèt nyipta wiwitan sing apik sing isih nggumunake.

Nanging, iku kanggo armada ana pitakonan tartamtu. Mistral sing dimaksudaké kanggo Armada Pasifik saiki, ketoke, bakal lelayaran menyang Mesir, lan kapal selam Nerpa, sing wis rampung rampung, wis telung taun ing India. Mung sawetara kapal lan kapal selam sing bisa dianggep dibangun ing pamaréntahan anyar. Ing tartamtu, kapal selam cruiser K-150 "Tomsk" (dibangun saka 1991 kanggo 1997), kapal selam K-296 "Samara" (1993-1995), kapal selam B-190 "Krasnokamensk" (1992), kapal selam B- 354 "Mogocha" (1993), kapal selam rudal cruisers K-550 "Alexander Nevsky" (2004-2013 taun construction) lan K-551 "Vladimir Monomakh" (2004-2014), prau rudal gedhe R-29 dibangun kanggo 11 taun - saka 1992 kanggo 2003, corvette "Sampurna" 10 taun - saka 2006 kanggo 2015 (utawa 2016), lan landing cilik "D-107" dibangun kanggo kabèh setengah taun. Kahanan sing tenang ing Timur Jauh ngidini para tukang kapal bisa terus nahan kacepetan sing ora cepet-cepet. Armada Pasifik ora tau dadi prioritas kanggo persenjataan maneh ing Federasi Rusia, sanajan modernisasi sawetara kapal sing dibangun sadurunge isih ditindakake.

Kita bakal sebutno pambangunan kamp militèr ing pulo kasebut, sing diumumake sanajan ing Serdyukov, nanging iki minangka topik sing mandiri lan adoh saka topik sing prasaja.

Nalika ngrembug babagan aspek pertahanan, kudu dicritakake langsung yen ora ana sing bakal nglawan Federasi Rusia kanthi cara konvensional, amarga perang hibrida saiki relevan. Jepang ora duwe sumber daya kanggo perang sing kaya ngono, nanging Amerika Serikat duwe, sing ora ragu-ragu nggunakake kesempatan kasebut, loro dhewe lan akeh sekutu ing saindenging jagad.

Salah siji saka akeh ngarep

Jeksa Agung bisa ngetokake Kuril ora ana dhewe, nanging ana hubungane rapet karo nomer ageng tren ekonomi lan politik multidirectional ing donya. Pungkasane, nasibe kidul lan kabeh Kapuloan Kuril liyane, uga Sakhalin, bakal diputusake ora ing perang laut, nanging ing perang hibrida sing ditindakake dening Kulon nglawan Rusia.

Ibukutha Washington lan Eropa ora mung nyatakake Rusia minangka agresor sing ana hubungane karo acara Ukraina, nanging saiki topik kasebut aktif dipromosikan yen Moskow, kanthi aktif mbantu Bashar al-Assad, uga tanggung jawab kanggo "kejahatan". Tegese, rega sing kudu dibayar Rusia yen ana kekalahan geopolitik saya mundhak. Kanthi nggunakake sumber daya ing wilayah liyane ing donya (kayata Suriah, Ukraina utawa liyane), Moscow bakal bisa kanggo uncalan kurang lan kurang menyang Bowl nalika hotbeds konflik anyar muncul, lan kahanan sosial-ekonomi deteriorating bakal luwih sempit sawetara pancasan digawe.

Luwih mbaleni sejarah 1904-1905, nanging dina iki Land of the Rising Sun cetha ora arep dadi sing pisanan munggah menyang geni, luwih seneng nalika liyane nindakake karya reged kanggo iku: Islamists, Ukrainians, sistemik lan non-sistemik liberal lan kabeh liyane. . Sawise iku, pitakonan lawas bakal maneh ing agenda.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

105 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    28 September 2015 06:09
    Lho mas, samurai? Kowe wis malih dadi wedhus biyasa, ngempet pager bata..
    1. +8
      28 September 2015 09:57
      Ya, Kuriles minangka "bogey pra-pemilihan" sing langgeng. Ora bakal ana stagnasi ing politik sing kabeh bakal ditutupi lumut. Dadi wong Jepang iku wong sing seneng perang (ora kaya wong Tionghoa). Siji-sijine kabar apik yaiku yen generasi mudha wis rusak amarga pengaruh budaya Barat lan jelas ora pengin perang.
      1. +2
        28 September 2015 11:16
        Kutipan saka: marlin1203
        generasi enom sing wis ateges decomposed ing pengaruh budaya Western lan cetha ora pengin perang.
        Kita duwe kahanan sing padha.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. +1
          28 September 2015 22:25
          ora ana sing arep gelut
        3. 0
          28 September 2015 22:27
          aja lali bab atom, Aku Jepang ora bakal pengin Hiroshima lan Nagosaki versi 2.0 karo dandan lan upgrade
  2. + 26
    28 September 2015 06:13
    squinted, adoh saka Kuriles!
  3. +9
    28 September 2015 06:20
    Sawetara jinis ambiguitas saka artikel, misale jek dadi kita, nanging kok! Apa wae kahanan ing negara, rakyat ora bakal nyerah!Lan para perokok kita ... Dadi akeh pejuang sing tiwas ing papan-papan iki, mula bakal dadi pitenah kanggo menehi dheweke !!
    1. BMW
      + 10
      28 September 2015 07:19
      Kutipan: 3Gorynych
      Sawetara jinis ambiguitas saka artikel, misale jek dadi kita, nanging kok!


      Dadi ora mung aku sing ngrasa kaya ngono.
      Jujur, ing latar mburi artikel babagan Kapuloan Kuril, ana pendapat kanggo mriksa masyarakat babagan kesiapane nyerah.
      Piye wae unpleasantly, iman wiwit ilang.
      Ya, USSR ora bisa nganggep pendapat wong liya, nanging Rusia kudu nganggep kabeh wong, kajaba kita ora bakal ngrungokake Jamaika.
      1. +3
        28 September 2015 10:06
        Aku setuju - lan kertu ing artikel kasebut malah luwih ambigu ...
        1. +3
          28 September 2015 10:15
          Peta kudu nuduhake posisi Jepang kanthi jelas. Mungkin tembung-tembung kasebut ora jelas.
          1. 0
            28 September 2015 11:35
            Peta kudu nuduhake posisi Jepang kanthi jelas. Mungkin tembung-tembung kasebut ora jelas.


            Pancen ora bisa dingerteni karo peta pisanan - peta tartamtu kanthi teken Inggris ...
            ora ana apa-apa ing teks kasebut
            Mesthine ing cetakan cilikposisi Jepang bisa)
      2. -8
        28 September 2015 10:18
        Pitakonan iku, apa ing bali? Nalika aku ngerti, wong Jepang pancen butuh pulo kasebut lan kita ora butuh. Dadi ayo padha menehi rega normal, contone, minangka patrap muhibah lan njamin kanggo ngamanake kewajiban - nyewa pangkalan (Angkatan Udara, Angkatan Laut lan Pasukan Kering) ing Hokkaido suwene 500 taun kanthi bayaran 1 rubel saben taun lan kerjasama ing ekonomi lan teknologi. Lan mung kanggo menehi soko adoh kanggo sawetara jenis "perjanjian tentrem" iku angkara. Lan miturut perjanjian perdamaian karo Jepang lan pangkalan militer, bisa uga nyolong barang saka China - contone, mbiayai pambangunan infrastruktur kanggo Jalan Sutra Agung sing anyar, sing uga bakal luwih gampang kanggo negosiasi kanggo milih Russian Federation.
        1. -2
          28 September 2015 10:24
          Nalika aku ngerti, minangka imbalan, Jepang nawakake dhuwit gedhe lan sanksi sing ditindakake marang USSR kanggo nyedhiyakake peralatan berteknologi tinggi. Plus kebebasan kanggo lelayaran liwat Selat Tsugaru. Aku dudu kepala Kementerian Luar Negeri, aku ora ngerti rincian - nanging bisa dianggep kanthi kemungkinan sing dhuwur.
          1. jj
            +3
            28 September 2015 10:43
            Secara resmi, kita isih perang karo Jepang, amarga ora ana perjanjian perdamaian ing antarane kita wiwit taun 1945.
            1. +7
              28 September 2015 10:53
              Kutipan saka jjj
              Secara resmi, kita isih perang karo Jepang, amarga ora ana perjanjian perdamaian ing antarane kita wiwit taun 1945.

              Ora babar pisan. Jepang nandatangani tumindak nyerah, sing uga ditandatangani dening wakil saka USSR. Iki pungkasane perang. Prajanjian perdamaian ing San Fransisco ngamanake owah-owahan teritorial minangka akibat saka perang, lan USSR ora melu ing penandatanganan perjanjian perdamaian, sing tegese owah-owahan wilayah kasebut ora tetep kanthi sah.
              Nanging ora ana sing nandhatangani perjanjian perdamaian karo Jerman. Iki ternyata cukup
              1. jj
                +3
                28 September 2015 11:45
                FRG dibentuk saka sektor pendhudhukan kulon, minangka respon, GDR dibentuk ing sektor kita. Formasi negara kasebut wis entuk pengakuan resmi bebarengan.
                Jerman nandatangani Undhang-undhang Penyerahan Tanpa Syarat. Nanging pasukan saka teater kulon operasi padha klempakan ing tanah modern Schleswig-Holstein. Senjata Jerman uga dikonsentrasi ing kana. Penasaran, nanging kutha Plön ing tlaga Grossen Plönsee lan uga ing Schleswig-Holstein dadi ibukutha Jerman sawetara wektu sadurunge nyerah ing Mei 1945. Pasukan Jerman iki, miturut rencana "Uthinkable", bakal miwiti serangan anyar marang USSR ing pimpinan Amerika Serikat lan Inggris. Sekutu kita, kaya-kaya, ora nggatekake tumindak nyerah. Kahanan politik wis owah. Nanging banjur kanggo perang anyar ora berkembang kabeh kemungkinan.
                Kahanan politik uga wis owah ing Jepang. Padha mbukak legalized kamungkinan kanggo nggunakake Pasukan Bela Diri ing njaba wilayah Jepang. Sapa sing bisa njamin yen Jepang ora bakal nolak ngakoni Undhang-undhang Penyerahan menyang Rusia? Lan ora ana perjanjian perdamaian. Dadi perang terus. Nanging Jepang ora duwe kesempatan kanggo perang tenan karo Rusia.
                Topik iki dibahas kanthi rinci dening spesialis internasional sawetara taun kepungkur.
                1. +1
                  28 September 2015 14:49
                  Kutipan saka jjj
                  Jerman nandatangani Undhang-undhang Penyerahan Tanpa Syarat

                  Nyuwun pangapunten, nanging Jepang capitulate karo leladen?
              2. 0
                28 September 2015 12:30
                1. Negara perang dipungkasi kanthi deklarasi 1956

                2. Owah-owahan teritorial karo Jerman diamanake dening Perjanjian Moskow
        2. +2
          28 September 2015 12:10
          Quote: paman Vasya Sayapin
          Nalika aku ngerti, wong Jepang pancen butuh pulo kasebut lan kita ora butuh.

          Ora pulo, nanging wilayah banyu jejer.

          "We" mesthi ora butuh ??
        3. BMW
          +1
          28 September 2015 13:41
          Quote: paman Vasya Sayapin
          Pitakonan iku, apa ing bali?


          Inggih, kene sampeyan siyap kanggo ijol-ijolan. Lan kasunyatan manawa kanthi nggunakake sumber daya bio sing tepat, sampeyan bisa entuk bathi gedhe kanggo anggaran, nggunakake dhuwit iki kanggo njaga klompok lan armada sing kuat, ditambah ewonan proyek, lsp. lsp. Plus ekstraksi unsur langka saka bumi. Plus saury Pasifik, sing ditambang ing kono.

          Pancen bener sing dakkandhakake

          Kutipan: BMW
          mratelakake panemume digawe kanggo nyoba masyarakat kanggo menehi munggah.
          1. 0
            29 September 2015 05:07
            Kutipan: BMW
            sampeyan bisa entuk bathi gedhe ing anggaran, gunakake dhuwit iki kanggo njaga klompok lan armada sing kuat, ditambah ewonan kerja
            Apik tenan, lan kenapa nganti saiki ora ana apa-apa?! Kita mbokmenawa ora ngerti carane nggunakake bioresources kanthi bener.
        4. +1
          28 September 2015 13:48
          Yen kita nyerahake pulo kasebut, pipa umume bakal ninggalake Vladivostok kanggo kapal perang, sepira kenceng. Coba sing padha bakal ditutup ana
        5. +1
          28 September 2015 21:45
          tema pulo lancar di-push liwat saka kasunyatan sing, ing umum, padha mandhek (meh) dadi wigati strategis. Ing siji wektu USSR meh mblokir Segara Okhotsk karo pulo iki. Yaiku, sanajan ana bolongan ing perairan internasional ing tengah-tengah, nanging ing kabeh sisih diubengi dening zona ekonomi Soviet. Saiki, ora tanpa bantuan Jepang, Segara Okhotsk wis rampung ing pedalaman Rusia. Nanging, sanajan rong pulo diwenehake, mula bakal ana masalah karo Armada Pasifik mlebu segara, utamane ing musim dingin.
          Dadi, kanthi dhewe, pulo kasebut ora dibutuhake dening sapa wae, kajaba kanggo Amerika, sing bakal nutup Armada Pasifik ing Segara Okhotsk.
      3. +5
        28 September 2015 12:56
        Jepang pengin paling sethithik setengah saka Iturup utawa Kunashir, ora mung amarga klaim teritorial, nanging amarga iki bakal nyuda Segara Okhotsk saka status segara daratan Rusia lan menehi akses menyang sumber daya bio lan kemampuan kanggo ngekstrak gas ing kana. . Nanging, status Segara Okhotsk minangka internal kita bubar dikonfirmasi dening PBB lan wis kadhaptar karo kita. Mula, transfer Kunashir lan Iturup ora nate dianggep dening sapa wae. Ing jaman Sovyèt, ana rencana kanggo nransfer Shikotan lan Habomai minangka ijol-ijolan prajanjèn perdamaian, amarga padha ora bakal menehi akses marang Japas menyang Segara Okhotsk, lan mbok menawa ana sawetara rembugan ing wektu kita. Nanging wong-wong Japas ora duwe apa-apa kanggo dheweke.
        Nyatane, kita lagi nyiapake kanggo pertahanan Kuriles. Sawetara minggu kepungkur, komplek Bal diangkut menyang Iturup tanpa gangguan - ana gambar unloading. Persenjataan maneh Pulad, sing dipasang ing pulo kasebut, diwiwiti. Utamane kanggo nglindhungi pulo kasebut, skuadron 6 "korvet" 20380 direncanakake bakal dibangun. Sing siji kudu diluncurake ing taun iki, nanging wis jelas manawa iki bakal kedadeyan sabanjure, lan kemungkinan sing nomer loro uga bakal nampa Armada Pasifik ing 2016. Sing nomer telu wis ditetepake lan kemungkinan bakal rampung ing taun 2019. Sawise komisioning Perfect and Loud taun ngarep, 2 kapal liyane kudu dilebokake, lan sawise corvette "Pahlawan Federasi Rusia Aldar Tsydenzhapov" diluncurake, sing kaping enem bakal dilebokake. Persis seri 6 korvet 20380 sing padha direncanakake kanggo pertahanan Kaliningrad ing Baltik. Saka jumlah kasebut, 4 wis ana ing layanan, lan 2 isih dibangun ing Severnaya Verf lan bakal dadi bagian saka Armada Baltik ing taun 2019.
        Kajaba iku, kanggo pertahanan pulo kasebut, dheweke bakal mrentah sawetara kapal selam diesel-listrik, nanging nganti saiki durung ana kontrak. Lan ana INFA sing salah siji Ustinov bakal ditransfer saka lor sawise ndandani utawa Nakhimov sawise modernisasi, nanging iki isih bisa ngganti. PM wis nyiapake pertahanan pulo-pulo ing Wilayah Moskow lan kanthi serius. Maneh, pangkalan Armada Pasifik ing Kamchatka lan ing Vladik wis ditutupi karo s400.
        1. BMW
          0
          28 September 2015 13:32
          Kutipan saka: g1v2
          Maneh, pangkalan Armada Pasifik ing Kamchatka


          Ora ana armada permukaan ing kene, uga, ora. 4MPK pr 1124, iki dudu armada, angel mesthekake metu saka kapal selam nuklir ing mangsa tentrem, nanging ing mangsa perang ora bisa, kapal nuklir bakal dikunci ing teluk lan iku. Dadi ora perlu ngidungake pamuji ing kene.
          1. +1
            28 September 2015 14:34
            Apa armada kapal selam dudu bagéan saka Armada Pasifik? ING DASAR KAPAL KAMCHATKA, taun iki ditutupi karo C400. Ora ana pujian ing kene - pratelan kasunyatan.
            1. BMW
              0
              28 September 2015 15:06
              Kutipan saka: g1v2
              statement saka kasunyatan.


              Aku ngomong, tanpa armada permukaan, ngunci prau ing teluk kaya rong driji, lan apa gunane?
        2. 0
          28 September 2015 21:47
          Ora, Segara Okhotsk wis resmi dadi daratan Rusia, sanajan pulo kasebut diwènèhaké sadurungé, mula Jepang bakal seneng, ora kanggo sebutno Amerika, sing tanpa wedi nongkrong ing Segara ​Okhotsk. Saiki masalah utama yaiku dalan menyang Samudra Pasifik saka Segara Okhotsk kanggo kapal Armada Pasifik, utamane ing musim dingin, lan utamane kanggo kapal selam.
    2. +1
      28 September 2015 12:05
      Kutipan: 3Gorynych
      Dadi akeh pejuang mati ing tlatah tanah iki sing bakal dadi pitenah kanggo menehi wong adoh!!

      Liyane ing Berlin. Kanggo ngrungokake sampeyan, apa kudu kalebu Polandia bali menyang Rusia? Iki persis kanggo wong mati. Politik minangka seni sing bisa ditindakake. Ana pasukan kanggo nolak - perwira politik bakal ngetung wong mati saka abad kaping 10 lan nerangake kenapa kudu ... Ora - dheweke bakal nuduhake film kanthi dhadha Semenovich ing peran judhul, dheweke bakal njupuk sing anyar babagan penerbangan Poroshenko kanggo Putin ing 23.09.2015/XNUMX/XNUMX. Lan kita sinau babagan pulo kaya babagan wilayah sing menyang RRC. Utawa wong Norwegia. Kanggo katresnan tanpa pamrih kanggo Rusia. Sampeyan ngalahake dhadha kanthi luwih ati-ati - sampeyan bakal ngalahake ajiné.
  4. +1
    28 September 2015 06:43
    Wong Jepang ora bakal tenang. Sawise kabeh, padha mangsuli ora ambigu. JANCOK KOWE!!!
  5. 0
    28 September 2015 06:50
    Hochma!Wis suwe wis cetha yen Tan iku dalang lol
  6. +2
    28 September 2015 06:58
    uga, mbokmenawa kabeh padha, Japans ora bakal bisa, lan construction saka infrastruktur militèr lan non-militer ing pulo ora mung w-w-w-w, lan banjur kita nilar sprat, lan saiki ana panjaluk saury, lan misale jek mung kecekel ing Iturup. lan 1905 ing jaman biyen, saiki samurai kardus, amarga monitor, supaya wong-wong mau dilat anggota Rusia nganggo ilat, lan nyekel titik nganggo tangan mung yen ana geni.
    1. +1
      28 September 2015 16:40
      Ya, ing Iturup ing alas lan jurang), lucu banget. Saury kejiret ing Segara Okhotsk lan saka sisih Pasifik Kuriles lan Kamchatka, Iturup ora ana hubungane. 80% iwak sing digawa menyang Korea.
  7. + 19
    28 September 2015 07:05
    Inggih, kanthi serius, masalah kasebut kudu ditutup lan ora dibalekake maneh, nanging ora bakal kepenak, kita bakal slamet sepisan lan iki.
    1. +3
      28 September 2015 07:19
      Plus gambar. Minangka kanggo nutup masalah ... Aku S. Lavrov wis ditutup - Rusia ora bakal ngidini wong kanggo mbenakake asil saka Perang Donya II.
      1. +5
        28 September 2015 12:16
        Kutipan saka VadimSt.
        S. Lavrov wis ditutup - Rusia ora bakal ngidini sapa wae ngowahi asil Perang Dunia II.

        Lan reviewers ngarep-arep sing S. Lavrov ora langgeng. Minangka Putin. Dumadakan, sawetara sing ditandhani bakal numpak maneh. Kanthi EBN, sampeyan ora bakal nulis kanthi tegas babagan "ora tau kanggo sapa wae." Pitakonan iki. Apa kita bisa mbela kasus Putin? Malah ing kene ana akeh sing "kanggo Soviet tanpa komunis."
  8. + 11
    28 September 2015 07:17
    Angin utara,
    Kembang sakura njeblug
    Putih kaya salju Fujiyama
    Kuriles ora katon saka ndhuwur.
  9. +4
    28 September 2015 07:30
    Dheweke bakal menek kanthi kekuwatan - kita bakal tenggelam kanthi akeh. Apa ana kaya Mariana Trench ing cedhak? Dadi ayo dideleng suwene suwene japa tekan ngisor tanpa peralatan khusus.
    1. BMW
      +1
      28 September 2015 07:32
      Quote: Batalyon konstruksi cadangan
      Apa ana kaya Palung Mariana ing cedhak?


      Dheweke ana ing sisih kidul.
  10. +1
    28 September 2015 07:36
    Japs aja lali yen dheweke duwe titik kontroversial ing pulo karo China.
  11. +1
    28 September 2015 07:37
    sing jaman redistribusi anyar donya wis teka, kang ndadekke kesempatan anyar

    Luwih becik yen Jepang nyoba mujudake "kesempatan" kasebut ing papan liya. Nyoba kanggo mbalekake wilayah sing sah dadi kagungane Rusia iku idea tetep. Sampeyan kudu ngomong karo Rusia tanpa masalah samurai sing wis suwe dilalekake dening jagad iki. Yen kita ngetutake logika Jepang, banjur Jerman bakal nggawe klaim teritorial marang kita, lan banjur uga bakal njaluk ganti rugi kanggo kerusakan sing disebabake ing Perang Dunia II.
    1. +2
      28 September 2015 10:47
      Kutipan: rotmistr60
      Yen kita ngetutake logika Jepang, banjur Jerman bakal nggawe klaim teritorial marang kita, lan banjur uga bakal njaluk ganti rugi kanggo kerusakan sing disebabake ing Perang Dunia II.

      Luwih gampang karo Jerman - kabeh asil perang dilebokake ing keputusan konferensi Yalta lan Potsdam. Banjur Amerika Serikat isih mbutuhake bantuan saka USSR ing perang karo Jepang. Sawise nyerahake Jepang, bantuan kasebut ora dibutuhake maneh, Perang Dingin diwiwiti, lan perjanjian perdamaian ing San Francisco rampung tanpa USSR.
      Ing kasunyatan, ana deklarasi gabungan saka USSR lan Jepang tanggal 19.10.56/XNUMX/XNUMX, nalika USSR ngakoni kamungkinan bali menyang pulo Shikotan lan Habomai kanggo Jepang, nanging mung sawise kesimpulan saka prajanjèn perdamaian.
      Deklarasi Gabungan Uni Republik Sosialis Soviet lan Jepang (1956). Pasal 9

      Uni Republik Sosialis Soviet lan Jepang sarujuk kanggo nerusake, sawise mulihake hubungan diplomatik normal antarane Uni Republik Sosialis Soviet lan Jepang, rembugan ing kesimpulan saka Prajanjian Damai.
      Ing wektu sing padha, Uni Republik Sosialis Soviet, nyukupi kekarepan Jepang lan nganggep kapentingan negara Jepang, setuju kanggo transfer Kapuloan Habomai lan Kapuloan Shikotan menyang Jepang, nanging transfer nyata pulo iki menyang Jepang bakal digawe sawise kesimpulan saka Prajanjian Damai antarane Uni Republik Sosialis Soviet lan Jepang.

      Jepang, ing tekanan saka Amerika Serikat, nilar deklarasi iki nalika iku, lan masalah iki beku. Putin, ing mratelakake panemume, ing 2013 dikonfirmasi siyap Rusia kanggo bali menyang dhiskusi saka Jeksa Agung bisa ngetokake ing framework saka deklarasi, nanging Jepang ora nyatakake kesiapan kasebut.
      Ngleksanakake deklarasi nduweni pro lan kontra:
      1. Normalisasi hubungan karo Jepang - "+".
      2. Ilang pulo - "-".
      3. Rusia ditinggalake karo selat sing ora beku kanggo metu saka Segara Jepang lan Segara Okhotsk - "+".
      4. Rusia rampung nahan zona ekonomi ing Segara Okhotsk kanggo nelayan - "+"
      5. Mundhut gambar - ing njero negara lan ing luar negeri - "-".
  12. 0
    28 September 2015 07:52
    Mekaten - "... sistemik lan liberal liyane." Nglawan "wong umum" iki kanthi luwih aktif - lan ora bakal ana wacan "anyar" babagan pulo lan asil Perang Dunia II.
  13. +3
    28 September 2015 07:55
    Afftap! Swasana sing kurang dekaden kanthi muter bokong ing arah sing beda - lan kabeh bakal bisa digunakake kanggo sampeyan. Menyang ngendi wae kanggo perang, banjur aku bakal ngomong: "Apa kabeh iki kanggo kita, sampeyan mikir, sawetara Igor Kabardin ilang sikil (lengen, seda, lan sapiturute)". Lan ayo ndeleng reaksi sampeyan, lan, ing wektu sing padha, maca artikel sing dianyari babagan Kuriles.
  14. +4
    28 September 2015 08:19
    Perlu ngenalake klausa menyang doktrin militer Federasi Rusia: "Yen Kapuloan Kuril dicekel Jepang, Federasi Rusia bakal ngirim serangan rudal nuklir." lan mungkasi regejegan iki - ora ana wong, ora ana klaim teritorial. Panangkepan kuril minangka sepuka kolektif kanggo kabeh nipon.
    1. 0
      28 September 2015 12:20
      Kutipan: okknyay82
      Rusia ngluncurake serangan rudal nuklir

      liwat AS."
      Kutipan: okknyay82
      lan mungkasi regejegan iki
    2. +2
      29 September 2015 08:27
      Ya, sampeyan ora bisa nuklir, sampeyan mung bisa nabrak pembangkit listrik tenaga nuklir.
  15. +2
    28 September 2015 08:32
    Kutipan: okknyay82
    Perlu ngenalake klausa menyang doktrin militer Federasi Rusia: "Yen Kapuloan Kuril dicekel Jepang, Federasi Rusia bakal ngirim serangan rudal nuklir." lan mungkasi regejegan iki - ora ana wong, ora ana klaim teritorial. Panangkepan kuril minangka sepuka kolektif kanggo kabeh nipon.


    Kok malah rudal nuklir. Apa stoop menyang ngisor moral kaya "USA". Sampeyan ora perlu nggunakake kabeh. Aku iku bisa digunakake marang mung siji negara. Ana akeh gaman liyane sing pantes kanggo ngilangke wong-wong mau saka bumi. Lan iku uga ora perlu. Mung bom vakum utawa ndharat Marinir saka Angkatan Udara lan cukup saka wong-wong mau, nanging umume, sawetara TU-160 bisa uga cukup kanggo mabur ing jejere karo teluk bom sing mbukak. Nuduhake lan tunjukake niatmu yen KURIL iku DUWE. AJA DENIK BAHAYA.
  16. -7
    28 September 2015 08:51
    Kejahatan paling gedhe kanggo Rusia yaiku penjualan senjata. Tugas elit liberal yaiku kanggo mesthekake yen negara tetep ora bersenjata nalika ngadhepi agresi. Secara harfiah ana standing ovation ing situs web VO nalika bisa nutup kesepakatan, ngomong, kanggo Ka-52k. Ora ana liya, amarga wong wis gila, utawa, kanthi gampang, dheweke wis zombified, ora ana sing mbantah. Pencerahan bisa dadi angel banget !!!
    1. +4
      28 September 2015 09:56
      Aku mikir apa bebaya adol senjata? Dhuwit kasebut menyang industri pertahanan, perusahaan lan wong kerja? Utawa negara-negara kasebut saiki kudu nggunakake dhukungan teknis Rusia?
      1. 0
        28 September 2015 19:33
        Mung kanthi kasunyatan sing ditindakake kanggo ngrugekake awake dhewe lan pasukan bersenjata. Disarmament sajrone wektu sing kaancam ora liya minangka kejahatan. Lan dhuwit ora bakal menyang industri pertahanan, nanging bakal menyang kanthong lan akun. Napa sampeyan naif banget, Lesnoy?
        1. 0
          29 September 2015 00:53
          Aku kepengin weruh kepiye pangembangan kompleks industri militer lan penghasilan negara sing ana hubungane karo perlucutan senjata? We adol peralatan saka tentara kita? Nyatane, luwih akeh kita adol, luwih akeh kita bisa tuku kanggo tentara kita.
          1. 0
            29 September 2015 05:59
            Quote: Hutan
            luwih akeh kita adol, luwih akeh kita bisa tuku kanggo tentara kita.
            Punika titik kontrovèrsial. Senjata aktif didol ing taun 90an lan ing taun 2000an, nanging tentara dhewe wiwit kebak peralatan mung sajrone 4-5 taun kepungkur.
            1. 0
              29 September 2015 09:49
              Saiki senjata uga didol, lan dhuwit diklumpukake kanthi biaya saka hasil, kalebu kanggo pesenan pertahanan. Akeh sing wis owah wiwit taun 00-an.
      2. Komentar wis dibusak.
    2. +3
      28 September 2015 10:31
      Dheweke ora bakal tuku saka kita - bakal tuku saka China (AS, Prancis, Israel ...) Bakal ana panjaluk, nanging mesthi ana sing adol. Dadi industri pertahanan kita didhukung nganggo dhuwit iki.
    3. +3
      28 September 2015 11:13
      Ora ana sing salah karo dodolan senjata. USSR nggawe dhuwit apik ing siji wektu. Sing ala yaiku kita ngedol sebagian besar produk kanggo ekspor, mung sithik kanggo awake dhewe. Kajaba iku, kita asring ngedol model paling anyar saka peralatan, nalika tentara kita ora tenan weruh wong. Ing USSR, iki ora kedadeyan. Dheweke ngekspor versi senjata sing paling entheng lan mung sawise ngisi pasukane karo dheweke, lan ora kaya saiki: S-400, PAK FA utawa Armata ora duwe wektu kanggo mlebu layanan karo pasukane, lan birokrat wis ngomong babagan sapa. , pinten apa lan apa jumlah sing bakal didol. Ora ana negara sing nindakake iki.
      1. +1
        28 September 2015 11:32
        Dadi set lengkap ora diekspor saiki - kabeh disembelih. Ing taun 90-an lan 00-an, tentara ora duwe dhuwit kanggo tuku, saiki kabeh biasane dituku kanggo Angkatan Bersenjata. Peralatan anyar bakal didol sawise dilayani karo kita.
  17. 0
    28 September 2015 09:02
    Pembantaian dudu pilihan, numpes kendaraan pendaratan lan cukup.
    Tanpa ndharat, dheweke ora bakal ngrebut pulo kasebut, nanging bakal kesel lelayaran menyang banyu.
  18. +5
    28 September 2015 09:13
    Yen Putin nyerahake Kuriles, aku ora bakal pas ing ngarepe Maydanuts kanggo dheweke, supaya dheweke mutusake apa sing luwih penting tinimbang bangsane utawa Jepang.
  19. 0
    28 September 2015 10:03
    hikiwake - "nggambar". Apa sing didhelikake ing istilah misterius kasebut, saiki kita ora ngerti, nanging ketoke, kita bisa ngomong babagan misahake pulo ing setengah wilayahlan, kanthi atusan milyar dolar ing ganti rugi babakan dhuwit saka Tokyo
    .

    Sabanjure teka sawetara jenis peta muddy, ngendi tapel wates nasional Rusia digambar FOR
    limit 4 pulau..
    Kaya-kaya aku ora ngerti - sing penulis kampanye kanggo sapa? Disaranake kanggo mlebu kertu lan nyatakake sikap sampeyan menyang ...

    Piye wae ternyata ora bisa dingerteni ... nuwuhake pitakon ...

    Apa kanggo Rusia milyar kanggo Advertisement saka tanah sing???
    Mesthine ana konsesi politik dening samurai ...

    Umumé, mbok menawa iki minangka multi-gerakan Volodya - kanggo janji apa-apa marang yupps, dheweke seneng nggosok tangan cilik ..
    Lan banjur vdrukk - sanksi bang saka Babama ... belay

    Wong Jepang gabung karo dheweke ... lan Volodya kaget - "ah ah ah - lan kita wis mbungkus pulo kasebut ing bungkus hadiah kanggo ulang tahun Kaisar" Nyuwun

    Yen mangkono, banjur iki aerobatik ing politik... Kira-kira kaya entri menyang WTO ... lol
    1. 0
      28 September 2015 10:19
      Wacan ing ndhuwur. Kertu kasebut minangka panjelasan babagan posisi JAPANESE. Russian lan supaya muni.

      Lan istilah "ora menang utawa kalah" ora diciptakake dening penulis, sing wis ngerti babagan perkara kasebut. Elinga iki:

      http://www.dni.ru/polit/2013/9/5/259473.html

      "Cukup sedhela, nanging accentuated, padha kena marang topik prajanjèn perdamaian antarane Rusia lan Jepang. Loro-lorone ditulis pangerten sing solusi kanggo masalah prajanjèn perdamaian mung bisa adhedhasar prinsip "ora ana sing menang - ora ana sing kalah. Peskov ngandika ing briefing kanggo wartawan ing pinggiran kutha St Petersburg Strelna, ngendi KTT G20 dianakaké.

      "Iki sing diarani" hikiwaki "ing basa Jepang. Putin, minangka judoka, minangka frasa sing akrab banget, lan mung loro pimpinan kasebut setuju yen adhedhasar prinsip iki, masalah iki kudu dicedhaki," ujare RIA Peskov. Kabar.
      1. +1
        28 September 2015 11:39
        Kertu kasebut minangka panjelasan babagan posisi JAPANESE. Russian lan supaya muni.


        Saiki wis cetha.

        Apa padha maca artikel, utawa ora. Peta iki disusun dening Jepang kanggo gamblang.

        Saka ngendi iki???
        Biasane, panjelasan diwenehake kanggo kertu misterius.
        Aku ora maca pikiran
        Topik kasebut serius - sampeyan kudu kerja kanthi ati-ati

        Sampeyan bisa diwenehi link - menyang situs Jepang (favoritku yaiku Japan Today)
        Rusia siap nyerahake PULAU !!
        Kabeh Jepang ora bakal garing sajrone 3 dina..

        Lan kabeh wis jelas ing basa Inggris ...
      2. 0
        28 September 2015 15:17
        Wacan ing ndhuwur. Kertu kasebut minangka panjelasan babagan posisi JAPANESE. Russian lan supaya muni.


        Kuriles Kidul ing konfigurasi global anyar - judhul artikel, banjur blah blah
        lan MAP

        Saka APA, iki posisi JAPANESE, sampeyan bisa mbantah?


        Ing 2012-2013, hubungan antarane Federasi Rusia lan Jepang ngalami owah-owahan drastis. Bisa dikandhakake yen pihak-pihak kasebut katon anyar lan maju kanthi nyata menyang kompromi babagan masalah Kuril. Kemungkinan kompromi iki banjur ditondoi dening tembung "hikiwake" - "tarik". Apa sing didhelikake miturut istilah sing misterius, saiki kita ora ngerti, nanging ketoke, bisa uga babagan mbagi pulo kasebut ing setengah wilayah, kanthi Tokyo mbayar ganti rugi atusan milyar dolar.


        Paragraf ing ndhuwur artikel! Dadi kabeh padha - iku imbang utawa posisi Jepang?
        Miturut cara, sampeyan ana ing sisih endi?
        Bener utawa salah - negaraku..
        Negara endi sampeyan?
        1. 0
          29 September 2015 06:05
          Paling ora saka kasunyatan sing peta ing Jepang. Sampeyan golek fault karo trifles ngendi iku ora perlu, dening Gusti Allah.
    2. 0
      28 September 2015 11:09
      Kutipan: Olezhek
      Kaya-kaya aku ora ngerti - sing penulis kampanye kanggo sapa? Disaranake kanggo mlebu kertu lan nyatakake sikap sampeyan menyang ...
      Apa padha maca artikel, utawa ora. Peta iki disusun dening Jepang kanggo gamblang.
      Kutipan: Olezhek
      Mesthine ana konsesi politik saka samurai ...
      Masalah apa. Dheweke bakal nolak sanksi lan musuhan karo Rusia umume kanggo kepentingan pulo kasebut. Uga, visa bakal dibatalake. Sing utama yaiku menehi alasan ... Ora mungkin panguwasa kita menehi.
      Kutipan: Olezhek
      Umumé, mbok menawa iki minangka multi-gerakan Volodya - kanggo janji apa-apa marang yupps, dheweke seneng nggosok tangan cilik ..
      Lan banjur vdrukk - sanksi bang saka Babama ...
      Kaya bocah cilik, sampeyan percaya ing dongeng.
      1. 0
        28 September 2015 11:44
        Umumé, mbok menawa iki minangka multi-gerakan Volodya - kanggo janji apa-apa marang yupps, dheweke seneng nggosok tangan cilik ..
        Lan banjur vdrukk - sanksi bang saka Babama ...
        Kaya bocah cilik, sampeyan percaya ing dongeng.


        Ora - iku mung kedaden ... RANDOMLY ... Apa sampeyan pancene pracaya ing ketepakan kuwi?
        Utawa apa sampeyan mikir yen Presiden kudu nerangake kabeh gerakane kanthi langsung?
        Aku ndeleng asil - wong Jepang digawe klasik - lan dheweke dhewe sing kudu disalahake !!!!
        Lan Putin mung ngunyah snot karo Lavrov kabeh wektu iki ...

        Mbayangno sampeyan kudu mbalekake utang gedhe kanggo karya sing ditindakake miturut kontrak.
        lan vdrukk .. pelanggane DUKA BANGKUT KALIAN...

        Nanging kabeh proyeke terus dipimpin dening sawetara moncong fisik sing akrab banget ...
        Kebeneran konyol, sampeyan ngomong?
        1. 0
          28 September 2015 13:55
          Kutipan: Olezhek
          Apa sampeyan pancen percaya karo kebetulan kaya ngono?
          Apa sing kebetulan? Ora ana sing janji apa-apa marang Jepang ing 2012, dheweke ora bakal menehi pulo. Pekik babagan Kuriles wis pirang-pirang dekade, utamane sawise ambruk USSR. Dadi kebetulan ing kene diciptakake lan adoh banget.
          Kutipan: Olezhek
          Apa Presiden kudu nerangake kabeh gerakane kanthi langsung?
          Kepiye Putin bisa ngerti babagan sanksi kasebut? Kepiye Putin ngerti babagan Maidan ing Ukraina lan perang ing Donbass. Malah ing awal 2014, ora ana sing bisa mbayangno yen ruble bakal biaya 65 rubel, yen bakal ana perang sipil ing Donbas, lan kabeh "donya beradab" bakal ngubengi Rusia saka kabeh pihak. Lan Putin uga ora ngerti babagan iki lan ora ngerti, kedadeyan kasebut berkembang kanthi cepet. Apa jenis multipath sing kita ngomong babagan?!?!
          1. 0
            28 September 2015 14:40
            Apa sing kebetulan? Ora ana sing janji apa-apa marang Jepang ing 2012, dheweke ora bakal menehi pulo. Pekik babagan Kuriles wis pirang-pirang dekade, utamane sawise ambruk USSR. Dadi kebetulan ing kene diciptakake lan adoh banget.


            Ana rembugan, sanajan kasunyatane iki misale jek dadi topik sing ora populer ing Rusia ..
            Nanging ana rembugan. Lan bubar, diumumake manawa masalah kasebut dicopot saka agenda ...
            Apa sampeyan rumangsa bedane: negosiasi utawa thrashing lengkap?

            Kepiye Putin bisa ngerti babagan sanksi kasebut? Kepiye Putin ngerti babagan Maidan ing Ukraina lan perang ing Donbass. Malah ing awal 2014, ora ana sing bisa mbayangno yen ruble bakal biaya 65 rubel, yen bakal ana perang sipil ing Donbas, lan Rusia bakal diubengi dening kabeh "donya beradab" ing kabeh sisi. Lan Putin uga ora ngerti babagan iki lan ora ngerti


            Sepisan maneh, Presiden ora wajib nglaporake langsung babagan kabeh kawruh lan ora ngerti.
            Pompa tentara kanthi cepet wiwit biyen.
            Ana ischo Kudrin nesu babagan rusake industri pertahanan ...
            KENAPA ?
            Apa ana latihan terus-terusan sajrone setengah taun kepungkur ??

            Apa ekspansi blok NATO ing sisih wétan uga dadi kejutan kanggo sampeyan? - saiki wis BREAK ...
            1. 0
              29 September 2015 06:14
              Kutipan: Olezhek
              Ana rembugan, sanajan kasunyatane iki misale jek dadi topik sing ora populer ing Rusia ..
              Rembugan wis suwe. Dheweke lunga menyang Abe lan Putin. Dheweke uga lunga ing jaman Soviet. Proses utama... :)
              Kutipan: Olezhek
              Lan bubar, diumumake manawa masalah kasebut dicopot saka agenda ...
              Ya, kita ora tau janji apa-apa marang Jepang. Kabeh cara ana obrolan lan alasan sing alon-alon kanthi gaya "kita ngarepake golek kompromi lan entuk kemajuan ing negosiasi karo mitra Jepang."
              Kutipan: Olezhek
              Pompa tentara kanthi cepet wiwit biyen.
              Luwih utawa kurang dhuwit muncul ing negara ing pertengahan 2000-an lan wiwit nandur modal ing tentara.
              Kutipan: Olezhek
              KENAPA ?
              Apa ana latihan terus-terusan sajrone setengah taun kepungkur ??
              Latihan utama wis ditindakake ing negara kasebut sajrone 5 taun kepungkur, mung ing Shoigu intensitase saya tambah akeh, nanging iki minangka tren positif umum ing tentara Rusia, tanpa diikat karo faktor eksternal kaya Rusia- hubungan Jepang. Kajaba iku, tentara apa sing ora nindakake latihan biasa?!
              Kutipan: Olezhek
              Ekspansi blok NATO ing sisih wétan uga dadi kejutan kanggo sampeyan
              Iku diwiwiti maneh ing awal 90s. Nanging ing ngendi Jepang, Kuriles lan Putin multi-pindhah?!?!
    3. -8
      28 September 2015 11:25
      > Apa kanggo milyaran Rusia kanggo dodolan tanahe???
      > Mesthine ana konsesi politik saka samurai ...

      Iku kabeh babagan jumlah milyar iki - nalika ana banget, banget, akeh banget, iki wis konsesi politik lan kabeh limo konsesi.

      Umume penulis ing topik Kapuloan Kuril mung nglirwakake posisi negara asale - topik Kapuloan Kuril diangkat kanthi saran saka panguwasa Soviet, lan ora tau dipindhah.

      Saka sudut pandang negara Rusia, Rusia / USSR ora duwe posisi sing cukup kuat ing Timur Jauh - adoh, ana sawetara wong, sawetara sarana komunikasi, industri cilik. Ing tembung, imbangan ora ing sih saka Rusia, lan negara looking for sekutu ing DV. Ide iki kanggo ngganti pulo, sawetara sing cedhak banget karo wilayah Jepang, kanggo hubungan sekutu, ora kurang.

      Akeh, akeh, akeh, akeh milyar dolar nandur modal ing industri Rusia, bebarengan karo teknologi industri Jepang, bisa uga padha karo hubungan sekutu.

      Kawicaksanan Rusia ing Timur Jauh - wilayah ing ijol-ijolan kanggo hubungan sekutu, cukup tradisional kanggo Rusia, ing siji wektu malah Alaska didol menyang Amerika Serikat ing cara iki, mung amarga naivety padha ora utamané tindakake jaminan apik. hubungan, lan ing abad ka-19 hubungan antarane Rusia lan Amerika Serikat minangka kabèh padha loropaken.

      Aku nganggep yen Federasi Rusia bakal ngganti sawetara Kapuloan Kuril, sing paling cilik ing cedhak wates Hokaido, kanggo investasi industri skala gedhe ing Federasi Rusia dening Jepang. Jepang kudu nindakake ing Federasi Rusia apa sing ditindakake Amerika Serikat kanggo USSR ing siji wektu - pitulungan finansial lan teknologi ing industrialisasi anyar.

      Cetha yen wong-wong sing nglawan industrialisasi bakal ngganggu kabijakan iki ing Federasi Rusia, amarga sawise wiwitan industrialisasi, saben wong sing ngganggu kudu dipotong saka kekuwatane - lan mulane ora nggumunake yen saben wektu Medvedev digambar ing Kuriles lan ngrusak kabeh.

      Yen kabeh wis diresmikake kanthi prosedural, mula bisa entuk dhuwit lan industrialisasi, lan banjur Kapuloan Kuril.

      Jepang bakal setuju karo urutan kasebut - dheweke wis mbantu Federasi Rusia ing PBB, setuju kanggo ngakoni Segara Okhotsk minangka segara daratan Federasi Rusia. Tanpa idin saka Jepang, kaputusan kaya mengkono iku ora bisa, lan mulane cetha yen tingkat kapercayan ing Federasi Rusia ing Jepang saiki gedhe banget.

      Lan kahanan ing donya saiki kaya rega reindustrialisasi kanggo Federasi Rusia padha karo USSR sadurunge perang. Ing kahanan kaya mengkono, iku ndadekake pangertèn kanggo nggawe kurban kanggo nggayuh tujuan strategis.

      Ing kasunyatan, yen Federasi Rusia nampa reindustrialization ing ijol-ijolan kanggo sawetara saka Kapuloan Kuril, iki bakal banget sukses, amarga iku tegese Jepang, kanggo hubungan sekutu lan dipercaya karo Federasi Rusia, bakal nggawe kurban sadar ing hubungan karo. Amerika Serikat, amarga jelas yen reindustrialisasi Federasi Rusia bakal nyebabake pendinginan kualitatif hubungan Jepang-Amerika.

      T.h lumayan ora ketok yen Jepang dhewe wis siyap mbayar rega nyata kanggo Kapuloan Kuril iki
      1. +1
        28 September 2015 13:59
        Ing-in-in, kita bakal setuju karo kasunyatan manawa awake dhewe bakal nawakake pulo-pulo menyang Jepang kanggo ijol-ijolan Jepang, teknologi Jepang, geishas lan geishas lan geishas lan geishas lan geishas lan geishas lan geishas lan geishas lan geishas lan geishas lan geishas lan geishas lan geishas lan liya-liyane.
      2. -1
        28 September 2015 15:00
        Iku kabeh babagan jumlah milyar iki - nalika ana banget, banget, akeh banget, iki wis konsesi politik lan apa wae.


        Sampeyan ndeleng, mbok menawa negara kaya Ukraina bakal kasengsem ing iki ..
        (nanging ora ana sing bakal menehi)
        Rusia ora bakal ngganti wilayahe kanggo bungkus permen.


        Akeh, akeh, akeh, akeh milyar dolar nandur modal ing industri Rusia, bebarengan karo teknologi industri Jepang, bisa uga padha karo hubungan sekutu.


        Kolega - apa sampeyan nulis ing wayah wengi lan ngetung milyaran saka insomnia?
        Yen sampeyan ora ngerti - kabeh milyar dolar lan euro iki minangka kertas potong warna.


        Jepang bakal setuju karo urutan kasebut - dheweke wis mbantu Federasi Rusia ing PBB, setuju kanggo ngakoni Segara Okhotsk minangka segara daratan Federasi Rusia. Tanpa idin saka Jepang, kaputusan kaya mengkono iku ora bisa, lan mulane cetha yen tingkat kapercayan ing Federasi Rusia ing Jepang saiki gedhe banget.


        Jepang dudu tokoh sing gedhe banget ing politik modern.
        Sawise dheweke disebut - raksasa ekonomi / dwarf politik.
        Saiki raksasa iki wis sirna ing ekonomi, lan cathetan histeris wiwit dirungokake ing politik ...
        1. 0
          29 September 2015 06:19
          Kutipan: Olezhek
          Rusia ora bakal ngganti wilayahe kanggo bungkus permen.
          Aku ora tahan karo pernyataan sing ora kompromi. Kaping pirang-pirang owah-owahan, elinga? Kaping pirang-pirang dheweke ninggalake posisi sing ora kompromi. Aku elinga Gazprom uga clowning taun pungkasan sing "ora bakal ana diskon gas kanggo Ukraina." Ing pungkasan, padha menehi, carane cute.
          Kutipan: Olezhek
          kabeh iki milyar dolar lan euro sing colored Cut kertas.
          Kertas potong warna iki isih aji banget. Iki carane donya iki dianggo.
          1. 0
            29 September 2015 09:54
            Aku ora tahan karo pernyataan sing ora kompromi. Kaping pirang-pirang owah-owahan, elinga?


            Elinga please.

            Kaping pirang-pirang dheweke ninggalake posisi sing ora kompromi. Aku elinga Gazprom uga clowning taun pungkasan sing "ora bakal ana diskon ing gas kanggo Ukraina


            Lan ngapura diskon ing gas ing kasus tartamtu - apa PRINCIPAL?
            Ing kene ana kompromi - yen ana konsesi babagan masalah sing luwih penting.
            Kanggo Ukraina, iki mung dhasar - lan apik banget.
            Ukraina dipeksa nggawe konsesi POLITIK kanggo nampa diskon
            (Sampeyan kudu mbayar kabeh ing donya iki)
            Rusia ora siap kanggo ijol-ijolan kasebut. (dhuwit kanggo pulo)

            Kertas potong warna iki isih aji banget. Iki carane donya iki dianggo.


            Sampeyan ngerti - ewu ekstra ora bakal natoni wong miskin.
            Aman - ora menarik banget.
            Pengusaha gedhe.. nglirik
            Tergantung kahanan umume..

            Rusia kasengsem ing teknologi, peralatan unik ..pabrik ..
            Sing padha ora bakal ngedol kita.

            Sepotong sosis lan malah sosis sosis iku menarik banget ...
            Poroshenko pan "luwe" umpamane, utawa kanca-kanca Bulgaria sing kasengsem ..
            Putin ora.

            1 Jepang saiki ora duwe akeh lemak babi gratis.
            2 Rusia dudu sing menarik.
            3 Jepang ora bakal ngulungake tengen lan kiwa.

            Rusia pengin nampa konsesi politik kanggo pulo kasebut.
            Malah ing taun 90-an, pitakonan kasebut persis.
            Luwih-luwih saiki.
      3. BMW
        +2
        28 September 2015 15:19
        Kutipan saka xtur
        Ing kasunyatan, yen Federasi Rusia nampa reindustrialization ing ijol-ijolan kanggo sawetara saka Kapuloan Kuril, iki bakal banget sukses, amarga iku tegese Jepang, kanggo hubungan sekutu lan dipercaya karo Federasi Rusia, bakal nggawe kurban sadar ing hubungan karo. Amerika Serikat, amarga jelas yen reindustrialisasi Federasi Rusia bakal nyebabake pendinginan kualitatif hubungan Jepang-Amerika.


        Brad wis lengkap.
    4. 0
      28 September 2015 23:54
      Kutipan: Olezhek
      Ing ngisor iki sawetara jinis peta muddy

      Iku ora malah mendhung ing kabeh yen sampeyan ora mbayar manungsa waé kanggo werna pulo, Rusia lan Jepang, loro pungkasan duwe werna padha.

      Kutipan: Olezhek
      Rusia mundur ing njaba 4 pulo kasebut

      Nanging sawise kabeh, Jepang uga digawa metu saka tapel watese, tegese ora bakal entuk nglirik .
      Aku ngerti yen ing peta iki garis demarkasi abang digambar ora mung ing darat nanging uga ing banyu. Bakal ana wates tanah ing Iturup, pulo kasebut dipérang miturut wilayah total pulo sing disengketakan (iki luwih elek tinimbang 1956) lan menehi dhuwit kanggo iki. Lan garis abang uga nduweni panah kandel sing nuduhake arah wilayah Rusia lan Jepang, yaiku carane wilayah ditulis.
  20. +3
    28 September 2015 10:26
    Wong Jepang nyelidiki kelemahane kekuwatan kita ing kabeh cara, lan ing wektu sing padha, dheweke uga mikirake kabeh pilihan kanggo ngrampungake masalah kasebut liwat diplomasi supaya bisa milih sing paling enak lan nggodho ing antarane, nggawe Rusia, minangka padha ngomong, "tawaran sing ora bisa ditolak."
    Contone, dheweke bisa janji bakal ngangkat kabeh sanksi marang Rusia; introduce rezim visa-free; pour milyar dolar menyang pangembangan ekonomi Kuriles ing biaya dhewe; menehi kabeh warga pulo kewarganegaraan Jepang lan hak istimewa sing gegandhengan; janji dhuwit ngangkat apik kanggo wong-wong pulo sing isih ora nampa Jepang lan mangkat menyang daratan; nandur modal ing proyèk ekonomi lan industri ing Rusia (ana uga proyèk, contone, Disneyland ing Vladivostok lan Vladivostok-Khabarovsk dhuwur-kacepetan railway), kang lagi Sejatine nindakake saiki; mbukak akeh cabang perusahaan Jepang lan nggawe barang Jepang ing Rusia kanthi tenaga kerja lokal; kanggo janji akses gratis kanggo perusahaan Rusia menyang bagean Jepang saka Kuriles, lsp. lsp. Akeh pilihan.
    Ya, lan wis ana preseden nalika pejabat kita isih "guwa ing jagad sing ganti," sanajan posisi sing sadurunge "berprinsip" babagan masalah iki utawa kasebut. Diskon gas kanggo Ukraina minangka conto sing jelas. Kita bisa ngelingi "saluran" nyata Libya, non-pangiriman S-300s menyang Iran, posisi indecisive ing Suriah lan kahanan ing Donbass. Ya, lan "ngrampungake" perselisihan wilayah karo China, Norwegia, lsp. uga ora dilalekake.
    1. +3
      28 September 2015 12:13
      Iki nguwatirake yen panguwasa kita tumindak karo wong Jepang, kaya wong wadon sing mlaku. Maju menehi muddy ...
      Lan ora mung karo wong Jepang ...
      1. BMW
        0
        28 September 2015 15:26
        Kutipan: Volzhanin
        panguwasa kita tumindak kaya wong wadon mlaku


        Frasa genius. hi
    2. 0
      28 September 2015 15:07
      Contone, dheweke bisa janji bakal ngangkat kabeh sanksi marang Rusia; introduce rezim visa-free; pour milyar dolar menyang pangembangan ekonomi Kuriles ing biaya dhewe; menehi kabeh warga pulo kewarganegaraan Jepang lan hak istimewa sing gegandhengan; janji dhuwit ngangkat apik kanggo wong-wong pulo sing isih ora nampa Jepang lan mangkat menyang daratan; nandur modal ing proyèk ekonomi lan industri ing Rusia (ana uga proyèk, contone, Disneyland ing Vladivostok lan railway kacepetan dhuwur Vladivostok-Khabarovsk), kang lagi Sejatine nindakake saiki;


      Sepisan maneh - Aku menehi saran supaya sampeyan ora ngimpi, nanging sinau ing net babagan posisi / pendapat Jepang RESMI saka populasi Jepang babagan masalah iki.
      Ora ana "liburan kemurahan" sing direncanakake.
      Miturut pamanggihipun tiyang Jêpan, Mbalikipun kapuloan punika sagêd prakawis.
      Kanggo iki, dheweke bakal mlebu PERJANJIAN TENTANG.
      KABEH.

      Lan kepiye sawetara bocah-bocah wadon mikir yen ing wayah wengi katresnan edan bakal dadi "gunung emas"
      Lan ara kanggo sampeyan - 100 dolar lan pruvet !! hi

      Urip ning alam nyata!!

      jalan tol Kryzhopol-Osaka...
      1. 0
        29 September 2015 04:51
        Aku mung menehi conto, ora luwih.
        Kutipan: Olezhek
        populasi jepang
        Sampeyan tegese pejabat Jepang. Umume wong Jepang ora ngerti babagan Kuriles iki.
        Kutipan: Olezhek
        MULIH pulo-pulo iku mesthi wae.
        Kanggo iki, dheweke bakal mlebu PERJANJIAN TENTANG.
        Ora. Wong Jepang ngerti yen iki ora cukup kanggo menehi hasil ing pulo kasebut. Dheweke butuh Kuriles luwih akeh tinimbang kita butuh perjanjian perdamaian (ora anane ora ngganggu perdagangan karo Jepang sajrone dekade kepungkur). Mula, pilihan kanggo roti jahe sing enak lagi digarap kanggo pamrentah lan populasi Kuril dhewe.
        Kutipan: Olezhek
        Urip ning alam nyata!!
        Kita manggon lan ora duwe ilusi.
        1. 0
          29 September 2015 10:14
          Sampeyan tegese pejabat Jepang. Umume wong Jepang ora ngerti babagan Kuriles iki.


          Aku ngerti ora muspra yen aku mbuwang link - meh kabeh wong Jepang ngerti babagan iki. Padha ora banget mrihatinake babagan.
          Nanging posisi agregat yaiku pulo-pulo THEM. Dheweke ora pengin perang kanggo dheweke.
          Mergo iki...
          sampeyan ndeleng - iku tansah migunani kanggo njaluk kenalan karo posisi sisih liyane, lan ora invent.


          Ora. Wong Jepang ngerti yen iki ora cukup kanggo menehi hasil ing pulo kasebut. Dheweke butuh Kuriles luwih akeh tinimbang kita butuh perjanjian perdamaian (ora anane ora ngganggu perdagangan karo Jepang sajrone dekade kepungkur). Mulane, opsi kanggo tambahan roti jahe sing enak kanggo pamaréntah kita lan wong Kuril.


          Sepisan maneh, waca artikel babagan topik iki ing koran basa Inggris Jepang
          lan komentar ing wong-wong mau.
          Posisi resmi Land of the Rising Sun iku atos kaya granit lan kaya adhem.
          Ngerti - iki dudu MY - iki Posisi Jepang...
          Ora perlu nyipta lan maca pikirane wong liya..
          Apa jenis roti jahe? Wong Jepang umume ngerti konsep "wortel" ???
  21. +2
    28 September 2015 10:59
    artikel, mesthi, iku adat-digawe lan cetha smacks saka preparation kanggo orane opsi tartamtu kanggo konsesi.Penulis lali sing Rusia isih nduweni hukum lawas Peter 1 - ora kanggo menehi inchi saka tanah kanggo Rusia ing wektu tentrem
    1. +1
      28 September 2015 11:04
      Kutipan: 23424636
      Rusia isih duwe hukum lawas Peter 1 - ora kanggo menehi inchi tanah kanggo Rusia ing wektu tentrem
      Wis pira kali rusak...
    2. 0
      28 September 2015 12:31
      Kutipan: 23424636
      Penulis lali yen Rusia isih nduweni hukum lawas Peter 1 - ora menehi tanah siji inci menyang Rusia ing wektu tentrem

      Apa Peter Agung nampa sadurunge utawa sawise karusakan saka Taganrog? Aku luwih seneng percaya karo dekrit babagan "... katon pinter lan bodho, supaya ora nggawe isin panguwasa kanthi pangertenku." Pétrus kuwi sing Agung, supaya ora mbatesi awaké dhéwé manèh.
      1. 0
        29 September 2015 00:05
        Kutipan: 97110
        Apa Peter Agung nampa sadurunge utawa sawise karusakan saka Taganrog?

        Lan keputusan kanggo ndhelikake kasebut digawe ing wektu tentrem?
  22. -2
    28 September 2015 11:53
    http://www.japantoday.com/category/politics/view/residents-of-russian-held-isles
    -await-diplomatic-resolution#comment_2062923

    http://www.japantoday.com/category/politics/view/japan-must-recognise-kuril-isla
    nds-for-peace-deal-lavrov#comment_2063006

    Utamane kanggo kanca-kanca sing nganggo basa Inggris tanpa kamus - Aku menehi saran supaya sampeyan kenal karo JAPANESE saiki.
    sikap ing masalah iki ... aran
    1. Komentar wis dibusak.
    2. 0
      29 September 2015 10:28
      Minus aneh..
      Aku mung duwe pengalaman 2 taun sesambungan karo kanca-kanca Jepang ing situs iki, utamane babagan topik Rusia lan kabijakan luar negeri.
      (kanthi sukarela, aku nerangake kabijakan Putin babagan Suriah ing Ukraina ..)
      ((mini-pseudo Peskov))(((Aku ngumpulake ton minus)))
      Salah sawijining subtopik utama - kanthi alami - pulo ...
      Dadi aku ngerti sethithik lan ora duwe ilusi..
      Tema pulo kasebut muncul ing kono saben wulan.
      1. 0
        29 September 2015 21:42
        Kutipan: Olezhek
        Minus aneh..

        Biasane ora nggatekake.
  23. +1
    28 September 2015 11:59
    saben sisih bakal nyoba kanggo mangerteni carane siap mungsuh kanggo bener nggawe konsesi

    Sing ora ngerti konsesi mung saka pihak kita, Kementerian Luar Negeri kita ora njaluk apa-apa saka Jepang ing prinsip, ora ana apa-apa, kita ora duwe keluhan marang Jepang, mung dheweke njaluk. Malah ana gambar khusus, kanggo wong-wong sing buta huruf, pulo-pulo kita diwènèhaké marang Jepang, lan saka lomané wong-wong mau ninggalake setengah saka siji saka papat pulo kita, nyatane - wong sing paling apik, nanging uga bisa ngaku Sakhalin bali. Aku curiga kita duwe kamenangan diplomatik liyane sing luwih apik tinimbang para menteri sing paling apik. Senadyan basa ala ngaku yen Shevardnadze paling apik, nanging taun apa Lavrov, dheweke bakal nggawe, dheweke wis menehi segara menyang Norwegia, Svalbard ing proses, wis diwenehi kanggo China ing Amur, Siberia ing. proses, saiki padha bakal "dumunung" karo Jepang lan ana mbokmenawa bakal pesawat lengkap. Luwih, mung kanggo gawe marem claims teritorial saka limitrophes Baltik, iki efficiency.
    "ora menang ora kalah"
    Iku bener limang. Sampeyan ora ngerti sing menang, ora ana sing ngrusak tentara Kwantung, ora ana sing nandhatangani dokumen pasrah. Sing menang wis mangkat nang endi-endi, apa nasibe, sampeyan ngerti, sampeyan nggoleki laurel, sampeyan nggoleki Putin, sampeyan ngerti, kabeh mripat wis lali, sampeyan ora bisa nemokake. Aku nyaranake hubungi registrasi militèr lan kantor enlistment, mbokmenawa saperangan saka ewu pemenang isih urip, padha bakal maringi pitutur marang "bapak bangsa" carane iku, sing ngalahaké sapa.
    1. 0
      28 September 2015 14:49
      Senadyan basa ala ngaku yen Shevardnadze paling apik, nanging taun apa Lavrov, dheweke bakal nggawe, dheweke wis menehi segara menyang Norwegia, Svalbard ing proses, wis diwenehi kanggo China ing Amur, Siberia ing. proses, saiki padha bakal "dumunung" karo Jepang lan ana mbokmenawa bakal pesawat lengkap.


      Hello Ukraina! Piye kabare neng kono?? lol
  24. +1
    28 September 2015 12:10
    Para diplomat kita ora bisa ngomong kanthi jelas - pindhah menyang pelampung, pesky-eyed. Topik ditutup. Pulo-pulo kita! Anggere Rusia ana!
    Fukushima ora cukup kanggo wong-wong mau? Kita bisa nambah sawetara!
  25. +2
    28 September 2015 16:50
    nyerah Kuriles - ngunci armada ing segara tanpa akses menyang sepi .. mulane SASA Jepang dosy
  26. -3
    28 September 2015 17:55
    Japs kudu siram Kuriles karo barang mirah, banjur mesthekake lan nganakake referendum ana ing bali saka wilayah sajarah ngarep. Saben uwong kudu diwenehake dening wong Jepang ijo - ninjas. Ora perlu nggawe apa-apa - pimpinan Rusia wis nggawe kabeh. Lan banjur bengok-bengok - nyas udud ngrokok kita Kanggo Rusia aku nerjemahake - nyash-myash Kuriles Kita (miturut Poklonskaya). Banjur ngulungake medali kanggo kabeh wong - kanggo bali saka Kuriles, lan kabeh omong kosong liyane.
    1. 0
      29 September 2015 00:16
      Kutipan saka sckk
      lan terus referendum ana ing bali saka wilayah sajarah ngarep.

      Mutiara sampeyan babagan referendum ing antarane Rusia ing Kaliningrad lan Kapuloan Kuril mateni aku kabeh wektu ing sensor sampeyan, kanthi nekad nolak ing antarane para patriot Ukraina kasunyatan deportasi paksa penduduk Jerman lan Jepang saka wilayah kasebut ing taun 1945.
      Aku ora bakal nolak referendum kuwi, sanajan tanpa wong ijo cilik, nanging mung kabeh alangan ing beyo.
      Bodho wong liya ora kudu dibayar dening wong-wong sing yakin yen asil referendum bakal padha karo ing Crimea.
    2. Komentar wis dibusak.
  27. 0
    28 September 2015 17:55
    Nyerah Kapuloan Kuril - iku bakal krantets Panjenengan. Pulo-pulo kasebut pasrah marang China, dikunyah-kunyah ing kekancan. Senajan China dudu kanca utawa mungsuh. Yen mung "persahabatan" kuwi ora bakal ditetepake karo operator pesawat unsinkable ...
    Mung versi Korea sing luwih keren)))
  28. +1
    28 September 2015 17:59
    Wong Korea sing padha wassat
  29. 0
    28 September 2015 20:46
    Iku wektu kanggo njupuk pulo ing Yuzhno-Sakhalin Pegunungan nganti pulo Kusyu utawa luwih. Ing kasus iki, pratelan Jepang marang Kuriles Kidul bakal mati dhewe, amarga minangka bagéan saka Rusia Agung, kabeh pulo bakal dadi kagungane Jepang dhewe! eseman
  30. 0
    28 September 2015 20:49


    Tsushima..



    Apa sing bisa ndayung menyang Kuriles ...
  31. 0
    28 September 2015 21:20





    Sampeyan kudu ngerti mungsuh sampeyan ... prajurit

    Sawise nonton video iki, sampeyan bisa ngerti CARA invasi Kuriles bakal katon kaya ...
  32. 0
    28 September 2015 23:56
    Kanggo Jepang, Perang Rusia-Jepang taun 1904-1905 dimenangake dening industri Inggris lan Amerika, uga ngetokake silihan kanggo industri Jepang lan dhukungan politik kanggo agresi dening negara-negara sing padha, kabeh banjur karo Nazi Jerman, sing kupinge metu? Kabeh wong ngerti.
  33. 0
    29 September 2015 01:21
    Jepang....bakal ngrebut Kuril kanthi peksa...??? Dheweke luwih pinter tinimbang sawetara kanca saka negara tanggane lan ora bakal melu konfrontasi karo Federasi Rusia ....
  34. 0
    29 September 2015 01:28
    Aku maca artikel lan ... Aku pengin maneh film "Ivan Vasilyevich Ngganti Profesi."
    Saiki aku bakal ngomong ora mung atas jenenge dhewe, nanging uga atas jenenge leluhur kita "Pangeran Miloslavsky".
    Dadi:
    "Ana apa, kanca-kanca? Aku takon sampeyan, larang regane - ana apa?"
    Aku wanted kanggo "squand tanah-diduweni negara? Nyerah Kuril volost? Supaya sampeyan ora bisa Simpenan ing sembarang volosts!"
    Leluhur kita heroik getih gedhe sing terkenal diklumpukake, diklumpukake - supaya kita kabeh p.r.o.s.r.a.l.i?
    Mesthi wae - ora mung kaya ngono, nanging kanggo dhuwit!
    Dadi apa?
    "Dadi aku ngenteni jawaban kanggo pitakonanku?"
    Katon daya kita - "dhemit dicekel" ... setan keuntungan lan ngiyanati.
    "Tsar ngerti apa sing ditindakake - negara ora bakal mlarat"?
    Iku ndadekake sampeyan pengin "nguyuh ing wong - ing-o-o-o-n"!
    "Carane kita ngidini" iki? Ya, apa kita wong militèr, kanthi serius ngrembug pitakonan ing kaca-kaca iki - Pira potongan perak sing bakal kita entuk kanthi ngedol bagean saka tanah Rusia? Kanggo denyushka utawa kanggo teknologi produksi brondong?
    Kanggo Assad, sampeyan ndeleng, dheweke siap ngorbanake prajurit Rusia .. nanging kanggo tanah Rusia sing suci - ora perlu, ujare, kanggo padu lan wayahe, sampeyan ndeleng, angel ..
    Rave!
    Lan apa hak buruh sauntara unggul kita kudu "mlebu dokumen kasebut" minangka transfer tanah kita menyang mungsuh sajarah primordial?
    Ora! - "Wiwit njupuk.. kok ora dibalekake maneh?"
    Aku maringi pitutur: maneh film iki lan ora maneh slobber pitakonan - sing duwe Kuriles kita?
    Umumé: "pindhah alismu" lan ngurus tanah Rusia!
    1. +1
      29 September 2015 01:39
      Kutipan saka kunstkammer
      (Aaaaaa!! Pengawal, rampog!!!)

      Dear, sampeyan wis maca artikel. Iki ditulis dening wong Igor Kabardin. Apa jeneng iki tegese apa-apa kanggo sampeyan? nglirik

      Ora ana ngendi wae (malah ing artikel sing ditulis dening Igor Kabardin) ditulis yen ana wong sing pengin menehi apa wae. Ora ditulis yen Jepang pengin entuk apa-apa - mula dheweke pengin wiwit (kawigaten!) 1945.

      Inggih, Gusti Allah karo wong-wong mau .. ayo padha .. pengin ya

      Mergo iki..
      1. -1
        29 September 2015 04:40
        ayo padha .. pengin
        Aku isih ngelingi carane prajurit Rusia mati kanggo tanah kita - Semenanjung Damansky cilik. Lan pangayoman saka inchi saka tanah asli ora nimbulaké mangu utawa diskusi ing wektu sing - malah ing pawon. Lan ing jaman saiki, dheweke kanthi tenang menehi kabeh sing prajurit kita tiwas ing jaman saiki. Lan supaya sapa ngomong bab wong "Cina sadulur" (Krimea uga diwènèhaké marang Ukraina - kanggo wong sedulur). Kaya ing kasus Crimea banjur, lan Damansky mengko, lan karo Kuriles ing mangsa ngarep, sawise "sing" padha bakal nerangake kanggo kita - bab kaputusan wicaksana para panguwasa. Mulane, iku perlu kanggo ROOT metu malah pikirane "dagang" tanah kita! Py.Sy. Lan miturut sawetara perjanjian "perdamaian" karo Jerman, Prancis lan Polandia ngrebut tanah Jerman sing asli? Pemenang mutusake dadi _ lan iku! Saiki mungkin Jerman bakal tuku tanah kasebut maneh - nanging yen dheweke nyoba, mung diwenehi tandha! Srengenge wong Polandia lan Prancis bakal mundhak ora bisa ditindakake. Lha, piye karo kita? Lan ing kene sampeyan bisa ngrembug kanthi aman - pinten lan apa sing bisa didol ... Isin!
        1. 0
          29 September 2015 12:07
          Kutipan saka kunstkammer
          iku perlu kanggo ROOT metu malah pamikiran "dagang" tanah kita

          Kanthi kabeh pakurmatan kanggo sampeyan - mugi kula ngelingake sampeyan sepisan maneh: iki "panginten" ngumbara nganti saiki mung ing otak inflamed saka penulis artikel.

          Kutipan saka kunstkammer
          Lan kita bisa ngrembug kanthi aman - pira lan apa sing bisa didol ..

          Neng internet ora ngrembug bab kuwi.. Asu nggugong, angin nyandhang..

          hi
  35. 0
    29 September 2015 12:39
    Umumé, nyatane, iki minangka desain Yankee sing apik banget:
    Kapuloan Kuril lan evolusi rancangan perjanjian perdamaian
    -ana artikel kaya ngono - ide - kanggo nyegah Rusia lan Jepang kerja sama.
    Iki sebabe Kuriles diciptakake ... lan mung kanggo iki ..
    Iki dudu kacilakan.
    Dirancang - cerdik - Yen Rusia vdrukk nyerah 4 pulo - kelangan akses menyang Samudra Pasifik
    kanggo Armada Pasifik lan eksklusivitas akses menyang sumber daya Segara Okhotsk ...
    (Ora ana wong ing Moskow sing bakal nindakake iki)
    Lan yen dheweke nolak - konflik telas karo Jepang wangkal.
    Nanging sanajan vdrukk Moscow nyerah kabeh 4 pulo - kita provoke
    konflik Rusia-Jepang lan kita push samurai LUAR lor!
    Karya master gedhe! Korban wis ora ana panggonan!


    Miturut cara, sadurunge kita mata, persis padha "Kuril Ridge" iki didegaké antarane Jerman lan Rusia
    1 Kita promosi Turtle Tortilla (anggota Komsomol Jerman Timur sing cedhak) menyang kanselir Jerman
    2 Kita mbuwang umpan ing bentuk Ukraina marang dheweke ( Hitler utawa Wilhelm II ora bisa, nanging sampeyan Toritllochka bisa !!) tresna
    3 Tortilla bodho njupuk umpan.. lol
    4 laba!!!

    Hubungan antarane Jerman lan Rusia meh ora ana awan sadurunge (ora ana pitakon babagan WWII)
    ngrusak kanggo dangu VERY. (Jerman ora bakal ngeculake umpan saka tutuk, malah watuk getih)

    Aja ngremehake mitra Amerika kita - dheweke uga master "multi-move".
    1. 0
      29 September 2015 13:25
      Yen ana wong sing ora ngerti, ora ana cara metu kanggo Rusia saka jebakan Ukrainia.
      (output lengkap)
      Ya, Armada Laut Ireng saiki wis aman. Ya, pipa meh ora ana hubungane.
      Ya, Rusia ora perlu maneh menehi subsidi marang Ukraina - iki masalah Jerman ...
      Nanging, kaya sing kita ngerteni, penghapusan lengkap Rusia saka urusan Ukraina ora bisa ditindakake kanthi fisik.
      babagan ka ing pungkasan sosialisme, GDR nampa utangan dadakan saka BAVARIA!
      lan ing kene - wong Jerman .. sanajan ing sisih ngelawan saka tirai wesi ..

      Sapa wae sing ngerti babagan politik bakal ngerti yen iki pancen absurd lan mokal.
      kanggo Rusia rampung Cut dhewe mati saka urusan Ukraina.

      Nanging iki sing bakal nyebabake konflik terus-terusan karo Jerman ...
      Sing dumadakan nganggep Ukraina minangka zona kapentingan.

      Dadi bakal dadi abses sing ora bisa nambani ...
      Lan metu saka biru - mesthine - karya master ...

      Tugas utama Yankees yaiku nyeret wong Jerman menyang rawa Zapadensky - sing ditindakake ..
      Saiki, kanthi kertu ANY tangan - Rusia minangka mungsuh sing ora bisa dipanggang
      pemilik saka "negara Ukraina".

      Kaya ing Timur Jauh, kompromi ora mungkin ing prinsip.
      1. 0
        29 September 2015 13:59
        Mesthi, sampeyan bisa takon CARA Rusia bisa mengaruhi kekuwatan Russophobic sing malah mbatalake penerbangan karo Moskow ???
        Masalah karo Ukraina yaiku iki dudu Kuriles - ana akeh wong
        lan dudu Korea Kidul - mesthi ora bakal ana keajaiban teknologi.
        Ora ana wong Ukrainia sing mlebu kanggo manggon ing Afrika - lan pamrentah anyar janji
        Standar Eropa kanggo kualitas urip.

        Dadi masalahe akeh banget sing nganggo basa Rusia..
        Sing. masalah Jerman Kulon pingan 10 muncul
        Negara monolingual kanthi standar urip sing luwih dhuwur.
        Korea Utara Korea Selatan..

        Lan ora ana sing bisa nglarang ngrembug MASALAH UKRAINE ing ruang Internet lan TV sing nganggo basa Rusia.
        Nanging agensi warta lan blogger Jerman ora duwe apa-apa khusus kanggo ngomong,
        ing kasus, padha ora bakal bisa kanggo mbuktekaken convincingly kanggo Kyivian apa kang kudu manggon ing $200 sasi.
        Sing. kita duwe sabotase ideologi klasik
        (Swara wetan nyritakake carane Jerman njarah-rayah Ukraina)

        Kanggo Berlin, iki tryndets.
        Nanging, pancen mokal saka sudut pandang ekonomi kanggo njamin standar urip ing Ukraina paling ora kaya ing Latvia ...

        Dadi paling kamungkinan Ukraina - Korea Utara No.
        Utawa dheweke bakal bodho dipenjara sampeyan amarga ngunjungi situs Rusia .. (medeni, huh ??) belay
  36. iov
    0
    7 Oktober 2015 04:58
    Kutipan: Olezhek
    Aku setuju - lan kertu ing artikel kasebut malah luwih ambigu ...

    Aku ora setuju .... Aku manggon ing Sakhalin dhewe ... Aku ana ing kapal sing kerep nelpon ing pelabuhan Jepang ... Dadi, ing kabeh kertu sing dituku ing Jepang - Kuriles iku Jepang ..... Ps Lan ing peta modern RRC - kabeh Ukraina minangka tlatah Federasi Rusia, kaya-kaya)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"