Bebener sing ora nyenengake: Keuangan lan Reformasi kanggo Perang Turki-Rusia

8
Bebener sing ora nyenengake: Keuangan lan Reformasi kanggo Perang Turki-Rusia


Reformasi liberal Alexander II lan reformasi Abdul-Azis meh pas wektune. Loro-lorone kasebut lan liya-liyane disebabake Perang Krimea lan minangka akibate.

Tanggal 18 Fèbruari 1856, Hatt-i-Humayun (reskrip Sultan) mratélakaké kesetaraan wong Kristen ing Porte. Dadi minangka kelanjutan saka kabijakan Tanzimat, reskrip iki, sing dileksanakake marang sultan kanthi diplomasi sekutu, kanthi resmi ora mbutuhake perlindungan khusus kanggo warga Kristen saka negara manca. Iki minangka dokumen sing luar biasa kanggo hukum Ottoman. Ora ngemot referensi kanggo Al Qur'an, utawa kanggo wektu mantan kekuwatan lan keagungan Kakaisaran Ottoman. Ing upacara solemn ngumumake kursus anyar, Syekh-ul-Islam kanthi efektif ora gelem menehi restu marang kebijakan kasebut. Dheweke mung ngucap: "Ya Allah! Welasa marang umat Muhammad." Loro-lorone ing antarane komunitas Kristen lan Muslim ing kekaisaran ana ora marem, nanging, mesthi, ing antarane Muslim ana luwih akeh - kesetaraan tegese ilang hak istimewa. Hatt-i-Humayun akibat langsung saka kawicaksanan sekutu Kakaisaran Ottoman, sing perlu diterangake ing arena internasional alasan kanggo pertahanan Turki, sing wis diganti lan miwiti dalan kemajuan.Ana alasan liyane kanggo kebijakan iki. .Sajrone Perang Krimea, akeh diganti ora mung deklaratif.

Kanggo perang, miturut ekspresi kondhang Pangeran Raimondo Montecuccoli, mung 3 perkara sing dibutuhake - dhuwit, dhuwit lan dhuwit. Ing jaman pra-perang, keuangan negara Ottoman ora apik. Mbalik ing taun 1839-1841. salah siji saka panyengkuyung paling aktif saka privasi Tanzimat, Reshid Pasha, nyoba kanggo ngrembug karo bankir Inggris kamungkinan saka silihan external. Kawontenan utama kanggo panentu iki transfer menyang kreditur saka bea cukai saka Konstantinopel, Thessaloniki lan Smirna. Nanging financier uga nuntut jaminan kanggo manajemen dana dhewe, sing ora ditampa dening pemerintah. Kahanan finansial Kakaisaran Ottoman terus saya rusak. Ing taun 1840, obligasi kertas Treasury dienal ing Turki, bisa ditebus sawise 8 taun, ing 12,5% ​​nganti 1844 lan ing 6% sawise. Senadyan denominasi gedhe, sing nggawe angel nggunakake obligasi kanthi akeh, iki minangka introduksi dhuwit kertas ing Turki.

Kahanan durung apik. Ing taun 1844, biaya kekaisaran udakara 150 yuta piastres (sing 60 yuta kanggo istana Sultan) kanthi utang umum 349,5 yuta piastre. Ing taun 1848, Reshid ngedegake Bank Konstantinopel, nanging ing taun 1851 bangkrut, ora bisa nahan saingan saka pesaing asing. Saka krisis pancet, keuangan mboko sithik nyedhaki pinggiran mbebayani. Serangkaian gagal panen, pemberontakan ing Bosnia, belanja militer - bank ora bisa nanggung kombinasi beban kasebut. Ing taun kang padha, Reshid kasil entuk penandatanganan persetujuan karo Prancis ing alokasi silihan saka 55 yuta francs, nanging wazir-reformis enggal dipecat, Sultan ora gelem ngratifikasi persetujuan, lan ditinggal (sanajan ing Konstantinopel kudu mbayar ganti rugi 2,2 yuta francs debut Turki ing pasar perbankan internasional arang banget kasil, lan mundur saka Reshid mothballed kawicaksanan financial biasanipun, kang dadi kritis viewed dening wakil saka London ing Konstantinopel.

Kita ngomong babagan Lord Stratford Canning, mungsuh pribadi Kaisar Nicholas, sing nolak agrément ing taun 1832 nalika diangkat dadi duta kanggo Rusia. Ing London, Canning duweni reputasi minangka ahli sarwa Turki lan mungsuh saka kabinet J. Aberdeen ing House of Lords. Mangkono, kanthi ngirim dheweke menyang Konstantinopel, perdana menteri ngrampungake sawetara masalah ing wektu sing padha. Canning teka ing ibukutha Porta tanggal 5 April lan enggal-enggal makarya, kanthi efektif ngontrol tumindak pihak Turki, lan nyurung kanggo ngganggu rembugan karo wakil kaisar, Jendral Adm. A.S. Menshikov. Mbok menawa ora pengin (minangka piyambakipun piyambak nyariosaken) kanggo hubungan Rusia-Turki menyang krisis sing bakal mungkasi perang, diplomat Inggris nindakake kabeh bisa kanggo mesthekake yen acara dikembangaké persis miturut skenario iki. Ing kasus apa wae, tumindak kasebut cocog karo rasa wedi lan wedi saka "Albion sing pedhut".

Sampeyan kudu nyatet sing duta Inggris ora ing paling sympathize karo Kakaisaran Ottoman - Correspondence karo Henry Palmerston, kang dijenengi fitur saka administrasi sawijining: total korupsi ing apparatus administratif, kelainan ing keuangan umum, panganiaya lan cidra ing saben. cabang saka pendapatan negara, lsp. Evaluasi Stratford Canning babagan aparat negara Ottoman bener ing umum lan rinci. Nanging, iki ora ngowahi apa-apa ing garis politik sing dianut. Iki ora aneh kanggo diplomat Inggris. Umume narik kawigaten marang prinsip, nyatane, dheweke luwih seneng nindakake bisnis adhedhasar pertimbangan kepentingan umum kerajaan bersatu. Ing negara iki, miturut duta Rusia, Baron Brunnov, padha wedi ora dadi luwih saka Sened ing hak-hak Gréja Ortodoks minangka tarif adat Rusia ing Selat minangka asil saka nguatake pengaruh kita ing Turki.

Wabah Perang Krimea mundhakaken kapentingan ing panjalukan financial Turki ing Eropah. Wiwit taun 1854, pamrentahan Sultan miwiti praktik aktif utang eksternal. Sawise rembugan dawa karo Sekutu, ing Februari 1856 utangan 1.819.919 pounds dialokasikan. Garansi kanggo London lan Paris minangka penghasilan saka adat Tesalonika lan Smirna, uga upeti sing ditampa saka Mesir. Mangkono, Perang Krimea, sing diwiwiti kanthi jeneng nglindhungi Turki, dadi langkah pisanan menyang subjugation finansial, lan ing ndhuwur kabeh, Prancis. Wis ing 1858, silihan rampung kanggo 5 yuta pound ing 6% saben taun. Ing taun 1863, pamaréntah Turki mlebu 10 silihan manca kanthi jumlah 1 milyar francs, jumlah iki tambah saben taun. Ing taun 1863, meh seprapat saka penghasilan Kakaisaran Ottoman kanggo mbayar utang njaba - 3,75 yuta lira Turki saka 16 yuta.

Ing taun 1863 lan 1865, Konstantinopel nampa loro silihan maneh - kanggo 8 lan 6 yuta pounds ing 6% saben taun. Bank Imperial Ottoman (Bank Imperial Ottoman), didegaké tanggal 4 Februari 1863, wiwit nglayani utang njaba. Pendhiri kasebut minangka wakil saka Porte lan klompok bank Prancis lan Inggris. Ibukuthane - 67 yuta francs (2,7 yuta pon) dipérang dadi 135 ewu saham 500 francs (20 pon), ing ngendi Inggris duwe 80 ewu saham, Prancis - 50 ewu, lan sing duwe Turki - 5 ewu (kang pamaréntah - 1,5 ewu). Istilah kasebut ora sarujuk kanggo Porte, sing bisa diterangake kanthi kasunyatan manawa Wazir Agung nampa 200 lira Turki ing kesimpulan saka persetujuan kasebut. Nyatane, bank Inggris utawa Inggris-Prancis digawe, sing ngurus keuangan Ottoman. Kapentingan iki ora bisa nanging mengaruhi kawicaksanan Inggris lan Prancis ing pitakonan Timur.

"Sadurunge jaman transformasi," ujare wartawan Rusia ing taun 1870, "Turki minangka negara miskin, nanging paling ora duwe utang internal utawa eksternal. Biyen negarane miskin, saiki wis rusak. Para mentri sultan ing jaman biyen wedi utang kaya wong galak jujur; mentri Abdul-Majid lan utamané Abdul-Azis urip utang; Turki disimpen saka bangkrut mung dening kasunyatan sing sawetara pamaréntah kuwat kasengsem ing nyegah iki saka kedaden, lan kakehan ibukutha Eropah Kulon wis ngginakaken kanggo ndhukung Turki. Pamrentah ana ing demam utangan. Saka 1863 nganti 1870 5 silihan rampung kanggo 104.185.860 pound Turki. Saka 1871 nganti 1874 5 silihan anyar padha mlebu ing jumlah 98,53 yuta pounds.

Jumlah silihan sing diselehake dening Kakaisaran Ottoman ing pasar saham London wiwit taun 1854 nganti 1874. padha karo 180.259.836 pound sterling (ora ngetung utangan sepur 1870 31 yuta pound sterling), sing ing tengah taun 1870. £170.874.420 tetep ora dibayar. Utang gabungan negara ing taun 1875 udakara 5,5 milyar francs, mung 12 yuta lira Turki sing digunakake kanggo nglayani utang njaba. Iki meh setengah saka kabeh penghasilan Kakaisaran Ottoman (luwih tepate, 51%). Defisit anggaran taun 1875 meh 17% - 5 yuta lire. Ing wektu iki, krisis finansial nyebabake bank-bank ing Eropa lan Amerika Serikat, saengga ora bisa entuk utangan manca liyane. Kahanan keuangan Turki saya suwe saya suwe, mula ora bisa ngarep-arep solusi sing ora lara kanggo masalah kasebut. Ing mangsa panas, utang ing pembayaran saiki tekan 14.869.245 lira, kang wis 62,5% saka samesthine income (23.882.940 lire) lan 51,4% saka expenses ngrancang.

Ing kahanan iki, Konstantinopel dipeksa kanggo nggunakake rezim ekonomi. Ing November 1875, tentara, angkatan laut lan pejabat wis ora nampa gaji kanggo 8 sasi. Krisis kasebut meksa pamrentah Ottoman kanggo ngencengi beban pajak ing provinsi Eropa, sing nyebabake rasa ora puas. Ing wulan Juli 1875, pambrontakan warga Kristen wiwit ing provinsi Turki Herzegovina lan Bosnia. Alesane yaiku penyalahgunaan panguwasa Turki. Gagal panen 1873-1874 ing Anatolia mimpin kanggo kasunyatan sing Asia Minor iki engulfed ing pailan. Krisis perbankan taun 1873 ing Konstantinopel njalari mundhake rega "duit urip", yaiku salaka lan emas, lan mundhake rega. Keuangan Turki ana ing negara sing paling sedhih. Krisis finansial ana permanen.

Malah penolakan sauntara kanggo mbayar bunga ing sekuritas Prancis sawisé perang Franco-Prusia taun 1870-1871 ora mbantu. Prancis sing dikalahake lan diisolasi ora bisa nindakake apa-apa. Nanging, iki ora mbantu Turki kanggo dangu. Ing pungkasan taun 1875, Kakaisaran Ottoman bangkrut - jelas yen pamrentah ora bakal bisa nindakake kewajiban pembayaran. Tanggal 20 Maret 1876, dheweke mung duwe 440 ewu lire - 1/3 saka jumlah sing dibutuhake kanggo mbayar tanggal 1 April 1876. Ana sing ora biasa diwiwiti. Buruh Prancis ing ril sepur ing Rumelia lan buruh Inggris ing dermaga ing Konstantinopel padha mogok. Ing Juli 1876, Konstantinopel ngumumake penundaan pembayaran kewajiban utang pemerintah.

Kabeh iki kedaden ing latar mburi reformasi militèr lan rearmament saka tentara. Ing persenjataané ing pungkasan taun 1860-an, discord lengkap mrentah - fitting saka periode Perang Krimea padha jejer kanggo 60 ewu bedhil Enfield dituku ing Inggris ing awal 60s, bedhil Snyders uga dituku ana. Kajaba iku, sawetara senapan Springfield didol dening Jerman (pamarentah Leon Gambetta dituku ing Amerika Serikat, padha njaluk menyang Jerman minangka piala dijupuk ing 1870-1871 saka tentara Prancis improvised).

Wiwit taun 1872, rembugan ditindakake karo perusahaan Amerika kanggo tuku senapan Peabody-Martini. Reliable, cepet-diperlokaké ing wektu iku, bedhil gampang lulus test, wis tahan syarat customer - kanggo njaga situs pertempuran sawise 2 ewu nembak. Dheweke uga duwe pesaing nalika ngadhepi bedhil Martini-Henry Inggris. Ing wulan Mèi 1872, Khedive Mesir mènèhi 50 bedhil Martini-Henry marang rajané. Abdul-Azis kesengsem karo ukuran hadiah lan kualitase gaman. Akibaté, ing Juli taun kang padha mutusaké kanggo tuku 200 ewu bedhil iki. Tanggal 1 Januari 1873, kontrak ditandatangani antarane pamaréntah Turki lan perusahaan Winchester kanggo tuku 200 Martini-Henry kaliber 11.43 mm. Syarat kanggo miwiti kontrak kasebut yaiku cicilan pisanan $ 186 dening Pelabuhan. Rearmament tentara Turki meh padha karo restrukturisasi organisasi lan nguatake cadangan.

Wajib universal (kanggo populasi Muslim) ing Kakaisaran Ottoman dikenalake, kaya ing Rusia, ing taun 1874, nanging transisi menyang iku njupuk wektu luwih sithik, amarga wong Turki wiwit reformasi sistem militer ing taun 1869. 20 taun, 4 taun layanan "ing spanduk" kanggo infantri lan artileri (Nizam), rong taun ing cadangan kelas 1 (Ikhtiyat), ing umur 26 taun, prajurit sing dilayani berturut-turut pindhah menyang 1, 2, 3. lan kelas 4 cadangan kelas 2 (Redif). Ing kavaleri, layanan "ing spanduk" luwih 1 taun tinimbang ing infanteri lan tentara meriem, nanging prajurit kavaleri ana ing cadangan kelas 1 mung setaun, banjur pindhah menyang redif. Kajaba iku, ana kavaleri sing ora duwe aturan baku - bashi-bazouks, nanging miturut pengamat manca, sajrone perang, iku pancen ora ana gunane. Detasemen kasebut kurang dikontrol dening komando lan, tinimbang pengintaian lan tumindak ing komunikasi mungsuh, utamane melu rampokan lan pembantaian warga sipil.

Mesthi, dhuwit dibutuhake kanggo tuku bedhil lan cartridges. Pembayaran kanggo pesenan senjata ing Amerika ditindakake liwat cabang Imperial Ottoman Bank ing London. Kapentingan produsen senjata Amerika ing Konstantinopel diwakili dening firma Azarian Father and Sons, sing nduweni hubungan sing signifikan ing kalangan pemerintah Turki lan seneng kapercayan. Thanks kanggo upaya Azaryans ing 1873, 2 kontrak liyane rampung - ing 11 Maret kanggo 300 Henry Martini lan ing 23 Agustus - kanggo 100 ewu liyane. Kontribusi pisanan saka pamaréntah Turki wis thukul saka 186 kanggo 600 ewu dolar. Wiwit taun 1874, senapan digawe ing Amerika Serikat diarani Peabody-Martini. Iki ditindakake kanggo ngindhari klaim finansial saka tukang bedhil Skotlandia A. Henry. 1.000 bedhil pisanan kanthi jeneng iki dikirim menyang Turki ing Maret 1874. 200.000 bedhil pungkasan bakal dikirim tanggal 9 November 1875.

Loro kontrak ing AS - kanggo 200 lan 400 ewu Peabody Martinis biaya mungguh 753.164 lan 1.320.000 lire. Krisis finansial nyebabake persetujuan iki ana ing bebaya. Usulan kanggo nggedhekake kontak kasebut utawa nambahake ing taun sing padha ditolak dening Porte. Dheweke berjuang kanggo ngetutake pembayaran saiki. Krisis kasebut dirampungake amarga Azarians, sing menehi solusi sing bisa ditampa - menehi kompensasi marang produser liwat pembayaran mingguan cilik. Ing pertengahan Oktober 1876, pabrik Providence Toole ngasilake 2700 bedhil saben minggu. Senapan Winchester diwenehake dening Smith & Wesson.

Turki kudu nyedhiyakake 476.348 lire liyane kanggo tuku 500 bedhil ing Jerman lan 415.632 lira liyane kanggo tuku 2 kapal perang ing Inggris. Tuku iki mbantu nglengkapi maneh tentara Turki lan kanthi signifikan nguatake armada. Senadyan kahanan financial paling angel, wong Turki bisa nggunakake sumber daya banget rasional ing Kawa saka kabijakan manca paling angel lan krisis militèr.

Apa kahanan ing Rusia sadurunge perang? Secara finansial, luwih apik banget. Menteri Keuangan M.Kh. Reitern terus maju kanthi panjaluk tabungan, lan utamane babagan pertahanan. Dheweke cukup prihatin babagan belanja militer sing saya tambah akeh. Wutahé wiwit mung sawisé Perang Austro-Prusia taun 1866: ing taun 1865 gunggungé 127,687 yuta rubel, ing taun 1866 - 129,687 yuta rubel, ing taun 1867 - 127,25 yuta rubel, ing taun 1868 - 136,701 yuta rubel, ing taun 1869 - 147,702 yuta rubles ing taun 1870 - 145,211 yuta rubel, ing taun 1871 - 159,257 yuta rubel, ing taun 1872 - 165,924 yuta rubel, taun 1873 - 175,033 yuta rubel, taun 1874 - 198,709 yuta rubel, ing taun 1875 - 201,284 yuta rubel, taun 1876 - 260,792 yuta rubel, taun XNUMX - XNUMX yuta rubel, ing taun XNUMX - XNUMX - XNUMX yuta rubel. Nanging, Departemen Keuangan sacara tradisional nentang aksi militer lan akuisisi wilayah.

Indikator saka telung taun pra-krisis pungkasan (1874-1876), nalika mbuwang militer gunggungipun 36,58%, 37,05% lan 41,8% saka total pangeluaran negara, mungguh, utamané bungah Reitern, sing ing 1876 teka kanggo nyadari ngimpi. - anggaran tanpa defisit. Pendapatan sing direncanakake kanggo 1876 yaiku 570.138.308 rubel, lan biaya - 570.052.136 rubel, sing menehi keluwihan 86.170 rubel. Nanging, malah mobilisasi 1876 mimpin kanggo mirunggan, biaya unplanned, kang mimpin kanggo kasunyatan sing ing kasunyatan taun financial rampung karo defisit saka 64.843.480 rubles. Reitern nyoba kanggo gawe uwong yakin kaisar kanggo nglirwaaken plans kanggo ngintervensi ing krisis Balkan kanggo alasan ekonomi financial, kang utamané secara harfiah ngiring ing 1867-1875. Kahanan finansial ora apik banget, nanging iki minangka akibat saka kabijakan sepur Reitern, sing nyebabake kenaikan pembayaran ing ibukutha jalur pribadi sing dijamin negara.

Wiwit November 1861, Kamentrian Perang dipimpin déning Jenderal D.A. Milyutin, sing nindakake serangkaian reformasi sing ngganti sistem rekrutmen lan komando lan kontrol tentara. Pungkasan lan, mbok menawa, episode sing paling misuwur saka karya kolosal iki yaiku introduksi layanan militer kabeh kelas tanggal 1 (13 Januari), 1874. Asil kasebut, mesthi, durung bisa diwujudake, nanging transformasi ekstensif ing tentara diwiwiti wiwit taun 1862. Nanging, reformasi layanan universal ing tentara Turki uga diwiwiti ing taun 1874.

Transformasi ing tentara Rusia gedhe-gedhe, dawa lan larang regane. Perang minangka tes alami. Apa asil saka 15 taun tetep D.A. Milyutin minangka Mantri Perang?" Kita wis nyiapake pasukan lan materiel, - dhewek nyathet tanggal 27 Juli (8 Agustus 1876), - nanging komandhan-komandhan utawa komandan korps ora dilatih. Ora ana Staf Umum independen ing Rusia. Nomer gedhe digawe, nanging sistem kanggo ngatur kanthi efektif ora. Kekurangan iki wis katon ing tahap perencanaan kampanye ing Kali Danube. Sajrone perang, administrasi militer sing luwih dhuwur uga cukup. asring lan convincingly nduduhake kasekengan kanggo èfèktif mbuwang "pasukan lan materiel". Nanging, karo sing terakhir iki, banget, kabeh iku adoh saka prasaja. Nyatane, negara tentara iku adoh saka sarwa, kang ora alon mengaruhi sawijining. tumindak.

"Minangka kesiapan tempur pasukan sing katon," tulis Jenderal. E.I. Martynov - salah siji saka sejarawan banget pisanan saka perang iki - kiwa akeh sing dikarepake: infanteri baris iki bersenjata karo gaman sampurna - bedhil Krnk; batalyon bedhil, sanajan padha Berdan bedhil kaliber cilik, nanging sampel No.. 1, lan ora final; artileri iki bersenjata karo 4- lan 9-pounder meriam tembaga, kang, amarga kacepetan dhisikan kurang (kira-kira 1.000 pounds per detik), kudu lantaran kanggo jinis asli saka artileri rifled; kavaleri ora cukup disiapake kanggo nepaki tujuan utama - layanan Intelligence; taktik anyar, sing disebabake kanthi cepet saka senjata api, durung duwe wektu kanggo njupuk oyod ing pasukan; lack saka komunikasi sak tumindak gabungan saka telung jinis senjata utamané kuwat. Kabeh shortcomings iki ditebus dening siji kamulyan invariable - wani lan toleransi saka prajurit.

Apa penilaian iki bener? Ayo dadi miwiti karo artileri. Iku akeh, kasedhiya ing turah mbrawah karo cangkang, nanging Ngartekno rodok olo ing kualitas kanggo Turki (luwih tepate, Krupp). Ing wiwitan kampanye, tentara Danube duwe 160 senjata pengepungan. Saka 25 Agustus (6 September) nganti 28 Nopember (10 Desember), yaiku, nyatane, kanggo kabeh wektu pengepungan lan blokade Plevna, luwih saka 110 ewu meriam dipecat ing benteng lan kutha, sing 18 ewu padha ngepung cangkang. Asil kasebut sithik, dene aksi artileri nglawan trenches Turki lan redoubts meh nol. Sajrone pengepungan Kars, meh 21 ewu peluru ditembak ing 25 dina. Maneh, minangka cedhak Plevna, kualitas kurang dicethakaké saka sisih negatif - asil saka shelling padha meager. Wong Turki ilang 85 wong sing tiwas lan 155 tatu, siji bedhil rusak lan siji bedhil rusak. Sampeyan kudu nyatet sing mung fasilitas militèr padha shelled, kang nerangake tingkat kurang saka losses antarane populasi sipil - 4 wong.

Nalika nyerang bètèng-bètèng Turki, tentara meriem ora bisa numpes wong-wong mau utawa meksa infantri mbela kanggo mandek geni. Kualitas amunisi, karo tentara meriem Rusia kasedhiya ing turah mbrawah, depressingly kurang. Redoubts ora dirusak, kutha lan sawah ing ngarep bètèng-bètèng padha kebak atusan kerang Rusia sing ora njeblug. Ing sawetara kasus, shelling ora nyegah mungsuh saka sijine benteng lan malah mbangun anyar - iki asor moral serius. Mangkono, tentara Rusia mbayar tabungan sadurunge perang kanggo kabutuhan.

Ekonomi pancet ing kabutuhan tentara (kajaba kanggo mriyang sadurunge perang) mimpin kanggo kasunyatan sing ing 1877 iki bersenjata karo sawetara jinis bedhil, tanpa gadhah kauntungan saka uniformity saka senjata. Saka 48 divisi infantri tentara Rusia, mung 16 sing bersenjata karo bedhil Berdan modern kanggo periode kasebut kanthi jarak efektif nganti 1200 langkah. 5 divisi ing Kaukasus duwe senapan jarum Carle kanthi kartrid kertas, 27 - bedhil saka sistem Krnka. Senapan loro kasebut nduweni jangkauan efektif nganti 600 langkah ing perusahaan baris lan nganti 1200 kanggo perwira sing ora ditugasake lan kabeh ing perusahaan bedhil. Wiwit produksi serial Berdans kaliber cilik wiwit ing 1874 (meh bebarengan karo rearmament Turki), ing Course saka rearmament sak 1877, mung pasukan sing ana ing Kakaisaran lan ora melu ing memungsuhan, uga pasukan mentas kawangun. bisa diwenehake karo senjata anyar.

Infanteri saka Kyiv, Odessa, Kharkov lan Moscow Military Districts tindak menyang Balkan karo modernized ing 1857-1859. senjata saka tentara Nicholas I - bedhil lungse saka sistem Krnka, lan re-peralatan njupuk Panggonan sebagian sak musuhan ing 1878. Ing wiwitan taun 1877, pasukan kavaleri wis disiapake maneh. Perlengkapan maneh tentara kanthi bedhil Berdan-1 lan Berdan-2 terus lan rampung mung ing taun 1884.

Peabody-Martini luwih unggul tinimbang bedhil Krnka lan Karle, sing utamané bersenjata karo infantri Rusia sing perang ing Balkan lan Kaukasus. Ing sawetara efektif senjata iki tekan 1800 langkah, tingkat geni uga Ngartekno ngluwihi Krnk lan Carle. Senapan Krnk mbuktekaken minangka gaman sing nggegirisi. Udan, pedhut, rereget - kabeh iki nyebabake rusting cepet saka shutters lan gagal extractor. Akibaté, kasus kartrij ora metu sawise dijupuk - kudu kalah karo ramrod. Tinimbang 7-10 tembakan saben menit, para prajurit nembak 1-2, kaya bedhil muzzle-loading. Krnka tanpa ramrod meh langsung nguripake saka senjata api menyang gegaman gegeran. Pasukan ora percaya karo bedhil iki. Sajrone pengepungan Plevna, asring ana kasus nalika prajurit ngipat-ipati lan ngrusak bedhil, ngganti karo Turki, amarga ana akeh amunisi.

Penyediaan amunisi isih akeh sing dikarepake. Simpenan kartrid kanggo bedhil Krnk, sing ditarik saka layanan, cukup gedhe, ing taun 1877 diwenehake menyang tentara Danube kanthi jumlah 43,47 yuta potongan, nanging ing wiwitan isih kudu disimpen. Simpenan kartrid sing digawa dening infanteri Rusia diwatesi nganti 60. Pangiriman ora ngrampungake masalah kasebut. Ing mburi tentara Rusia ing perang iki ala. Gagal karo organisasi pasokan diwiwiti sawise mobilisasi.Gen. M.I. Dragomirov, sadurunge meksa Danube, umpamane, menehi prentah sing ketat marang para prajurit supaya ora nggunakake amunisi luwih saka 30 puteran saka stok portabel 60 ing perang. Dipercaya manawa 30 puteran cukup kanggo perang lan sing paling penting yaiku nggawa tabrakan karo mungsuh menyang perang bayonet.

Ing mangsa ngarep, kahanan ora owah. Ing Plevna, sajrone serangan kasebut, para prajurit ngentekake amunisi kanthi sederhana. Contone, Resimen Infanteri Suzdal kaping 62 nggunakake amunisi 9 kanggo 19 jam perang ing 31 Agustus (51.188), 17 puteran saben bedhil, Resimen Infanteri Uglitsky 4 tetanggan - 20 babak saben. Prajurit sing nyedhaki posisi Turki kadhangkala kentekan amunisi, banjur posisi sing nyerang dadi tragis. Norma 60 babak kanthi cepet nuduhake kekurangane ing perang ing Shipka. Ing kene, ing tengah-tengah pertempuran, ing geni, perlu kanggo ngumpulake tas kartrid saka wong Turki sing dipateni ing ngarepe posisi Rusia - untunge, kartrid kanggo senapan Snyders nyedhaki Krnk. Snyders bersenjata redif.
Infantryman Turki duwe 2 tas kartrid karo dheweke - kanggo 80 babak, nanging para penanya uga nggawa bandolier, rata-rata, karo wong Turki ana nganti 180 babak. Ing perang sing nemtokake, iki pancen nemtokake. Nalika pindhah menyang Plevna, Osman Pasha njupuk bagean paling apik. Wis sadurunge kampanye, kesimpulan sing bener digawe babagan pentinge pertempuran senjata cilik - saben infantri nampa 500 amunisi - sumber sing ora bisa dipikirake kanggo tentara Rusia. Minangka asil tabungan ing taun 1877, mung 5,443 yuta cartridges kanggo bedhil Krnk digunakake nalika bentrokan utama karo Turki ing Balkan.

Mungsuh nerusake saka norma temen beda kanggo konsumsi amunisi. Lan iki ora ana industri militer dhewe! Pasokan kartrid sing dituku kanthi ati-ati, nganti 1000 saben tong minyak, bisa njaga tingkat geni sing dhuwur banget. Ing urutan sadurunge serangan, infantri Rusia dianjurake kanggo nyimpen cartridges, miwiti geni mung saka 600 langkah kanggo mungsuh, yen bisa, mbatesi piyambak menyang bayonet, aja narik chain "ing thread" nalika nyerang, etc. Infanteri Rusia, kayata infantri Prancis, Austria, Inggris, Jerman, lan malah Turki, maju ing formasi cedhak sing ora bisa digunakake, sing saka kadohan minangka target sing trep, skill khusus ora dibutuhake nalika nembak ing kolom.

"Senapan bedhil saka wong Turki kuwat banget," tulis Gen.-ad ing buku harian sawise serangan ing Plevna. E.I. Totleben - sing kaya jeblugan peluru saka mesin sing muter. Geni kuat saka Peabody Martini pancen ngasilake efek mekanik - ing pasukan Rusia diarani "hurdy-gurdy". "Musuh geni wiwit awal 2000 langkah inflicts losses pinunjul ing pasukan kita," nerangake perang cedhak Lovcha ing pungkasan 1877, Letnan Kolonel A.N. Kuropatkin, - thanks kanggo massa cartridges diprodhuksi dening mungsuh ... Ana bab 1500 langkah kiwa menyang baris trenches mungsuh. Hujan es timbal mudhun nalika maju, nanging serangan terus ... Geni geni sing paling kuat lan paling sensitif kudu ditahan saka 2000 nganti 600 langkah, banjur akurasi geni saya lemah (yaiku sawise infanteri Rusia tekan jarak sing katon. sawetara senapan Krnka - A.O.), umume wong-wong sing isin mandheg nembak, sing liyane biasane nembak tanpa nempelake sirahe saka cradles; peluru mabur mabur ing sirah ... Pasokan kartrid menyang Turki pancen apik tenan. Ing cradles, saliyane kartrid sing disebarake menyang tangan, kothak gedhe karo timah lan tutup kayu diselehake. Ing Lovcha, kita njupuk sawetara cellar sing diisi kothak kasebut.

Ana akeh amunisi sing ditawan, sing sadurunge nyabrang Balkan, M.D. Skobelev malah mrentahake kanggo nglengkapi maneh 4 perusahaan resimen maju kanthi senapan Turki sing ditawan lan njupuk "amunisi luwih akeh, paling ora 500 saben bedhil". Kaunggulan senjata sing ana ing layanan karo wong Turki lan nyedhiyakake amunisi, panganan, tarub, lsp. digawe roso kesengsem ngelingke ing tentara Rusia.
Sing terakhir ora nggumunake. Penting ora mung duwe sumber daya, nanging uga kanggo ngatur kanthi wicaksana. Ing kasus Turki, kursus kawicaksanan manca nyebabake katergantungan finansial eksternal, lan iki, banjur nyumbang marang krisis politik internal, sing dadi penyebab krisis kebijakan luar negeri lan perang. Ing Rusia, liberal, lan mulane arang banget sukses (ing tradisi historiografi Rusia) reformasi tentara lan keuangan mimpin kanggo implementasine saka rencana loro mentri, nanging ora bantuan kamenangan cepet. Krisis cedhak Plevna lan Shipka, perang, kang nyeret ing kanggo 2 kampanye, revisi saka syarat-syarat tentrem San Stefano ing Berlin Congress - kabeh iki ora ngiyataken negara ing sembarang cara. Krisis kabijakan manca rampung karo domestik, pamisahan pamaréntahan lan mburu kaisar ing taun 1879-1881.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. sag
    +6
    4 Oktober 2015 04:08
    Artikel sing apik tenan !! Aku maca ing siji ambegan. Apik banget. apik Loro model ekonomi lan militèr-politik nglawan pembangunan bisa digunakake ing kontras. Asil saka perang wis dijamin dening kakuwatan saka prajurit Rusia, lan asil politik wis leveled dening liberal ing kuwasa !!

    Kasunyatan menarik

    --- Ing wengi tanggal 26 Januari 1878, kapal uap "Grand Duke Konstantin", miturut komando Letnan Makarov, nindakake serangan torpedo sukses pisanan ing praktik armada Rusia, nalika kapal patroli Turki diserang lan dicemplungake. ing dalan Batumi[30][31].
    ---A.A. Polivanov, calon Mantri Perang Rusia, mèlu perang. Doctors Sklifosovsky, Pirogov lan Botkin, writer Garshin ninggalake minangka sukarelawan kanggo perang. I. S. Turgenev, 60 taun, ngandika: "Yen aku luwih enom, aku mesthi lunga menyang kono dhewe," lan Leo Tolstoy, 50 taun, ditahan kanthi angel: "Kabeh Rusia ana, lan aku kudu lunga," panyerat gumregah [32].
    --- Nganti dina iki ing Bulgaria, nalika liturgi ing gréja Ortodoks, nalika Great Entrance of the Liturgy of Faithful, Alexander II lan kabeh prajurit Rusia sing tiba ing paprangan kanggo mbebasake Bulgaria ing perang Rusia-Turki. 1877-1878 dipengeti.
    --- Duta Besar Porte ing London sadurunge lan nalika perang yaiku Musurus Pasha Yunani Ortodoks.
  3. avt
    +3
    4 Oktober 2015 08:37
    ,, "Kita wis nglatih pasukan lan materiel," dheweke dhewe nyathet tanggal 27 Juli (8 Agustus), 1876, "nanging ora ana panglima utawa komandan korps sing dilatih babar pisan." Staf Umum. Jumlah gedhe wis digawe, nanging ora ana sistem kanggo ngatur kanthi efektif. "------- Nyuwun Adhuh! Nyuwun Piwulang perusahaan Krimea ora digatekake dening komando militer sing dhuwur, ora mung digatekake - ora mlebu ing kepala "pikiran seditious" yen perlu perang ora kaya ing Borodino, gumantung ing kabeh cara ing "bayonet Rusia" Apa mung ode saka taun-taun kasebut babagan "senjata nolak diri" - "bayonet Rusia" sing ditanem marang "senjata pengawetan diri" - geni kanthi cepet, lan iki wis ana ing ngarsane senjata majalah rifled lan massively ngenalaken! Nyuwun
    1. +1
      4 Oktober 2015 10:12
      Iki ora sakabehe bener. Sadurunge WWI, infanteri Rusia wis latihan geni apik banget. Njupuk paling Gumbinen padha. Umumé, unit lan komandan kita nganti tingkat resimen, kalebu, dirating banget dening Jerman. Inggih, punika miss lengkap.
  4. 0
    4 Oktober 2015 09:23
    MDYA-kita mbales EVERYTHING-banjur! nglirik
  5. +1
    4 Oktober 2015 10:13
    Artikel sing menarik banget - matur nuwun!
  6. +1
    4 Oktober 2015 10:22
    Sa adoh aku elinga, kita duwe artileri apik, ana breech-loading bedhil baja, ing Berdanks misuwur, unsurpassed ing akurasi geni ... hard drive majalah Turki outwardly biasa, mesthi, nanging karo sawetara praktis ngarahke geni. ora luwih saka 400m, lan ing mratelakake panemume iku jaman mesiu ireng smoky ... Aku bisa mbayangno mercon iki.
  7. 0
    4 Oktober 2015 15:08
    пrevisi syarat-syarat perdamaian San Stefano ing Kongres Berlin - kabeh iki ora nguatake negara kasebut kanthi cara apa wae.


    Prajanjian Berlin 1878 amarga diplomasi Rusia kanggo persiapan perang karo Tur
    tion! Apa ora bakal diijini koalisi anti-Rusia, kaya ing taun 1853 Rusia wiwit setuju karo Austria-Vetgriya lan Inggris. Bailey nyimpulake persetujuan miturut janjine:
    1. Ora bakal ana kekuwatan Slavia gedhe ing Balkan!
    2. Persetujuan karo Turki mung bakal dadi pambuka (tundhuk revisi) kabeh Negara Agung sing diarani. "Konser Eropa" sing ana ing Berlin 13.06.-13.07.1878 ing ngendi kabeh owah-owahan wilayah menyang Balkan disetujoni.
  8. 0
    5 Oktober 2015 11:22
    Quote: Bagatur
    пrevisi syarat-syarat perdamaian San Stefano ing Kongres Berlin - kabeh iki ora nguatake negara kasebut kanthi cara apa wae.


    Prajanjian Berlin 1878 amarga diplomasi Rusia kanggo persiapan perang karo Tur
    tion! Apa ora bakal diijini koalisi anti-Rusia, kaya ing taun 1853 Rusia wiwit setuju karo Austria-Vetgriya lan Inggris. Bailey nyimpulake persetujuan miturut janjine:
    1. Ora bakal ana kekuwatan Slavia gedhe ing Balkan!
    2. Persetujuan karo Turki mung bakal dadi pambuka (tundhuk revisi) kabeh Negara Agung sing diarani. "Konser Eropa" sing ana ing Berlin 13.06.-13.07.1878 ing ngendi kabeh owah-owahan wilayah menyang Balkan disetujoni.

    Apa sing bisa dadi "kekuwatan Slavia" ing Balkan??? dheweke dadi mokal! aja nyekel kabeh bangsa Slavia Balkan, Ora ana sing bisa dianggep kajaba wong Serbia! "Sedulur" wong Bulgaria nglawan rong perang donya nglawan para pembebas! Umumé, partisipasi ing koalisi karo para penindas katon apik banget!
    Lan ora perlu ngoceh-oceh babagan pemerintah lan rakyat ... pemerintah dhawuh lan rakyat mencet pemicu.
    Lan nganti saiki, negara "persaudaraan" sing apik iki nduduhake wong-wong sing ngluwari saka penindasan, keramahan sing luar biasa ing wangun, contone, penutupan wilayah udara.
    Dadi wong Serbia ana ing lapangan sing padha karo "Slovens" lan, kaya sing dikandhakake, dheweke ora bakal mapan ... apa maneh manggon ing negara sing padha.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"