Media: serangan ing rumah sakit Afghanistan bakal dadi bencana diplomatik kanggo Washington

106
Pengeboman rumah sakit MSF ing kutha Afghan Kunduz bisa duwe akibat sing mbebayani kanggo administrasi AS, nyerat Financial Times.



Rumah sakit, sing nampung udakara 200 wong, sebagian rusak ing dina Sabtu amarga serangan udara, bisa uga ditindakake. penerbangan USA. Akibaté, wong 19 tiwas (kalebu bocah telu) lan 30 sing ilang. NATO ngumumake wiwitan investigasi babagan kedadeyan kasebut, lan komando AS njaluk ngapura marang pimpinan Afghanistan.

"Koordinat sing tepat wis dikomunikasikake menyang kabeh pihak kaping pirang-pirang sajrone sawetara wulan kepungkur, paling anyar tanggal 29 September,"
kuotasi RIA News Pesen "Dokter Tanpa Wates".

Nanging, pamboman kasebut ditindakake. "Shooting ing sacedhake rumah sakit kobong ora suda kabeh dina. Ambulans ing peluru teka kanggo njupuk pasien sing isih urip lan tatu anyar. Dokter kabeh wengi ing sangisore bom nggawa korban menyang ruang paling ngisor lan nindakake operasi sing penting., - ngirimaken Saluran pertama.

"Pamboman kasebut terus luwih saka setengah jam sawise militer Amerika lan Afghan ing Kabul lan Washington dilaporake babagan kedadeyan kasebut. Médecins Sans Frontières njaluk supaya kahanan saka kedadeyan sing nggegirisi iki langsung ditetepake lan kepiye kedadeyane.
nyatakake ing situs web organisasi.

Perwakilan Kementerian Dalam Negeri Afghanistan, Sediq Sedigi, ujar babagan kedadeyan kasebut: "Klompok 10 nganti 15 teroris ngungsi ing wilayah rumah sakit, mula dheweke nyerang dheweke. Kabeh teroris tiwas, nanging kita uga kelangan dokter. 105 wong dibom, nanging 10 utawa 15 teroris tiwas!

Media Amerika wiwitane ragu manawa serangan udara kasebut bisa ditindakake dening Angkatan Udara AS. Lan ing pesen Pentagon ora ana sing nyebutake wong sing tatu lan sing tiwas.

"Serangan kasebut bisa nyebabake karusakan tambahan ing fasilitas medis sing cedhak. Kedadeyan iki lagi diselidiki, "ujare wakil saka kontingen NATO ing Afghanistan.

Doctors Without Borders didhukung dening Palang Merah. "Miturut hukum kamanungsan internasional, rumah sakit ora bisa dadi target serangan, sanajan ana sing diduga teroris ing wilayahe", - ngandika kepala cabang Afghan organisasi, Marty.

Sabanjure, Komisioner PBB kanggo Hak Asasi Manungsa nyebutake tragedi ing Kunduz minangka "kajahatan perang sing ora ana kabeneran."

"Yen dikonfirmasi manawa kedadeyan kasebut amarga tumindak Angkatan Udara AS utawa Afghanistan, bakal dadi bencana kanggo Washington ing bidang PR lan diplomasi," ujare Financial Times.
  • http://www.1tv.ru/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

106 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 46
    4 Oktober 2015
    Saiki sampeyan bisa mbandhingake asil saka tumindak aviation saka Federasi Rusia lan Amerika Serikat. Bunker lan rumah sakit sing rusak. Ora ketompo carane hard ukropropoganda nyoba kanggo molak kasunyatan karo rumah sakit, Amerika dikenali kasunyatan.
    1. + 15
      4 Oktober 2015
      Ing kene, lan apa sing dicritakake kanthi kuat kanggo serangan penerbangan kita, dheweke pancen nindakake dhewe.
      1. + 20
        4 Oktober 2015
        Aku setuju, angkara perang sing ora ana sabdhoning lan ora liya, kita isih bakal ngelingi Yugoslavia ing wektu sing tepat
        1. + 12
          4 Oktober 2015
          Ora ana sing bakal kelakon, sayangé. Sederek wong mati diapusi lan langsung meneng, iki kedadeyan luwih saka sepisan. Ora ana resepsi marang kethokan, bangsa sing luar biasa, keren.
          1. +7
            4 Oktober 2015
            Kutipan saka yush
            Ora ana sing bakal kelakon, sayangé. Sederek wong mati diapusi lan langsung meneng, iki kedadeyan luwih saka sepisan. Ora ana resepsi marang kethokan, bangsa sing luar biasa, keren.

            Sayange, aku mikir ya, uga, wong bakal diturunake, pilot bakal ditransfer menyang pangkalan liyane, lan kabeh iku, ana babi - pira wong sing wis dilebokake lan ora ana apa-apa - terus thump.
          2. +6
            4 Oktober 2015
            Ya, saiki kabeh wong bakal cepet-cepet ngetrapake sanksi lan ngisolasi Amerika. Ya, lan dokter tanpa wates manggon ing kana amarga organ manungsa sing seger.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. Komentar wis dibusak.
        4. +2
          4 Oktober 2015
          Kutipan saka herruvim
          Aku setuju, angkara perang sing ora ana sabdhoning lan ora liya, kita isih bakal ngelingi Yugoslavia ing wektu sing tepat

          Ya, pendhidhikan dhewe lan eksistensi sabanjure karo urip AS minangka salah sawijining kejahatan gedhe. Mulane, siji liyane, siji kurang ... Che wong?
      2. +4
        4 Oktober 2015
        Quote: Hubun
        Ing kene, lan apa sing dicritakake kanthi kuat kanggo serangan penerbangan kita, dheweke pancen nindakake dhewe.

        Sapa sing luput, kesusu arep crita dhisik. Iki minangka demonstrasi liyane saka non-profesionalisme NATO lan militer AS
        1. +3
          4 Oktober 2015
          Kabeh wong, kaya wong, nglawan teror, lan wong aneh iki ngebom rumah sakit, negara kasebut mung mbuktekake manawa dheweke nglawan manungsa, lan cara kasebut, lan akeh sing mangu-mangu, lan wong-wong sing wis dadi homoseksual utawa pecandu narkoba kanggo dheweke. kabeh ala iku kamardikan, malah kanggo katon iki shooting langgeng ing sekolah, ana saben wong katelu sing pengin njupuk ana, iku mung sing ora saben wong duwe bayangan kanggo nindakaken, banjur padha mungkasi munggah ing tentara ana.
      3. +5
        4 Oktober 2015
        Yankees mung pengin ketenaran nglirik Dheweke nyoba mbaleni supaya bisa nyebabake keplok sing padha:
        Aviation Rusia ora gampang nglokro dina iki, nyerat The Arab Source. Ing provinsi Al-Raqqa, pesawat Rusia nyerang lokasi militan ISIS ing kutha Al-Tabaka. Serangan udhara kasebut ditindakake kanthi dadakan, mula para teroris ora duwe wektu cukup kanggo uwal saka jet tempur-bomber Rusia, sing mung kebak langit.

        Miturut sumber ing pertahanan udara Siria, Angkatan Udara Rusia nindakake serangan lan serangan bom ing bangunan Rumah Sakit Militer Nasional lan lapangan udara militer sing ana ing Tabaqa. Dirusak dening serangan udara pangkalan militan utama lan barak militèr cedhak bandara, lan uga markas utama ISIS ing provinsi Al-Raqqa, sing ana ing fasilitas medis. Kanggo nggayuh target kanthi yakin, pesawat Rusia nggawe rong pass ing lokasi teroris.

        Salinan kasebut ora kasil, nanging ora nggumunake.
      4. + 27
        4 Oktober 2015
        Quote: Hubun
        Ing kene, lan apa sing dicritakake kanthi kuat kanggo serangan penerbangan kita, dheweke pancen nindakake dhewe.
      5. + 12
        4 Oktober 2015
        Aku mung maca ing Komsomolskaya Pravda:
        "Washington Post sadurunge nglapurake yen paling ora rong kelompok anti-pemerintah sing didhukung AS ing Suriah wis njaluk administrasi AS kanggo nyedhiyakake MANPADS kanggo digunakake nglawan Angkatan Udara Rusia. Miturut publikasi kasebut, panjaluk iki diduga "ditimbang."
        Aku ngerti, amarga nesu, Departemen Luar Negeri AS ngganggu guano.
        Lan bab bom rumah sakit.Leres, kita "takon" ora ana wong liya sing mabur liwat Suriah. Yen ora, saben dina sampeyan kudu nggawe alesan kanggo obyek sing dibom sing salah. Ya, lan ora ana sing ngowahi bom kasebut. rumah sakit ing.
        1. +5
          4 Oktober 2015
          Kutipan: Observer2014
          Aku mung maca ing Komsomolskaya Pravda:
          "Washington Post sadurunge nglapurake yen paling ora rong kelompok anti-pemerintah sing didhukung AS ing Suriah wis njaluk administrasi AS kanggo nyedhiyakake MANPADS kanggo digunakake nglawan Angkatan Udara Rusia. Miturut publikasi kasebut, panjaluk iki diduga "ditimbang."

          Kabeh bisa, nanging aku nemokake dokumen sampel iki ...
          1. +1
            4 Oktober 2015
            Kabeh bisa, nanging aku nemokake dokumen sampel iki ...,,
            Ya, ana sing angel dipercaya manawa dokumen kasebut bakal mungkasi amers. Dheweke luar biasa, bakal nindakake apa wae, mung ngganggu Rusia.
          2. +3
            4 Oktober 2015
            Sampeyan mung bisa nyithak sawetara formulir kasebut ing printer apa wae. Apa iki bisa mbuktekake utawa mbantah?
            Off topik. Merkel nyebataken bilih Crimea boten dipunanggep minangka Ukrainia ing negosiasi Eropa kaliyan Rusia.
            Apa sing diwiwiti ing dill! Ora ketompo carane padha nelpon dheweke. Dheweke pancen nganggep awake dhewe minangka wong sing paling penting ing Eropa, sing kabeh duwe utang. Ing wektu sing padha, padha scold pamaréntah saiki, muji wong bodho sing ana ing "blokade saka Crimea", incite kanggo ngrusak menara transmisi daya. Krimea nulis marang wong-wong mau, foto nuduhake counter karo tag rega - ora, propaganda, nul wis dibusak, wong Crimean luwe wis mangan kabeh asu, clurut lan kucing ...
            1. 0
              4 Oktober 2015
              "... wong Krimea sing keluwen wis mangan kabeh asu, tikus lan kucing ..."
              Apa isih ana landak? wassat
          3. 0
            4 Oktober 2015
            Kutipan saka: sabakina
            Kabeh bisa

            Bener, ora ana sing bakal mandhegake pembunuh loro-lorone AS, mula sampeyan kudu cepet-cepet ngusir ISIS, lan oposisi * moderat * uga.
      6. 0
        4 Oktober 2015
        Inggih, croaked, elang botak Amérika? .. Wong Rusia duwe paribasan: "Aja dig bolongan liyane ..." Dheweke bakal takon wartawan Michael Bohm, dheweke seneng karo paribasan lan paribasan Rusia. Dadi dheweke pour nengen lan kiwa, ora ngerti yen kadhangkala dheweke ngucapake "ora menyang desa, ora menyang kutha."
    2. +4
      4 Oktober 2015
      Sabanjure, Komisioner PBB kanggo Hak Asasi Manungsa nyebutake tragedi ing Kunduz minangka "kajahatan perang sing ora ana kabeneran."

      Penjahat kanggo akun! am
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +5
        4 Oktober 2015
        Obamych dielingake supaya ora mlebu ... Aku ora percaya! Ayo menyang Moskow ...
        1. lor
          +2
          4 Oktober 2015
          Tuangake kadhemen lan gawe sendhi - kaya "kita bakal netes Chanels menyang sup kubis"
      3. +8
        4 Oktober 2015
        Kutipan: Marxis
        Penjahat kanggo akun!

        Apa sampeyan wis mangan henbane?
        Ing 9 Agustus, Amerika bakal ngrayakake tanggal sing penting: Presiden Richard Nixon mundur patang puluh taun kepungkur. Dheweke kudu ninggalake jabatane amarga keterlibatan ing skandal kasebut, sing nampa jeneng "Watergate" ing sejarah AS, lan akibate. Lan ing tartamtu - kanggo nyoba kanggo ngganggu diselidiki kang. Skandal kasebut njeblug nalika dicethakaké nalika Juni 1972, aktivis saka markas kampanye Partai Republik diam-diam mlebu markas Partai Demokrat, dumunung ing gedung Watergate lan nginstal piranti ngrungokake.

        Lan titik kasebut ora kabeh Obama ngakoni saka podium yen dheweke ngrungokake kabeh jagad, nanging ora ana kedadeyan. !!!
      4. +5
        4 Oktober 2015
        Lha, kowe kuwi apa tenan? Apa penjahat??? Pengawasan cilik saka lokomotif demokrasi ing donya, iku kabeh! Kedaden - iki bakal dadi sabdhoning utama saka wakil Amerika. Ora ana sing bakal diukum. Aku nonton Skynews saiki saben dina ... Ing kana tema utama yaiku Rusia ngebom populasi Siria! Bukti: video indistinct, ngendi saperangan saka Arab sing cepet-cepet mubeng ing reruntuhan bledug sawetara bangunan numpes (ketoke mung sawetara meter amarga saka bledug) lan carane rabidly nguwuh: "Allah Akbar"! Video iki minangka bukti langsung yen Rusia sing mbuwang bom marang warga sipil ... Aku malah ora yakin yen dina iki bakal nuduhake apa wae babagan rumah sakit iki ing kana. wong bodho
        1. +3
          4 Oktober 2015
          Yen ing rumah sakit iki ora ana dokter manca sing nggegirisi ing pers, mula bom iki bakal mandheg, kaya ewonan liyane sing ora mung warga sipil, nanging uga prajurit sekutu AS.
          Wektu kanggo para kritikus tumindak Rusia ing Suriah kanggo nutup lan cepet-cepet mbatalake teroris "sing" saka wilayah iki.
      5. + 17
        4 Oktober 2015
        Sing paling awon, Departemen Pertahanan AS nyebutake kematian kasebut minangka "rugi jaminan".
        Yaiku, nalika Rusia nyerang an-Nusra (cabang al-Qaeda ing Suriah), iki minangka "kajahatan sing nggegirisi" nglawan oposisi "moderat" lan perdamaian donya, nalika militer AS nyerang fasilitas medis sing ora ana. wong bersenjata, iki kerugian agunan. Lan ing ngendi kabeh aktivis hak asasi manungsa? Ana ngendi kabeh liberal "Gus" sing prihatin babagan masalah demokrasi ing jagad iki? Endi.?!Nyuwun
        Bajingan munafik meneng, kaya iwak ing es! Amarga panemu babagan Rusia "Putin sing getihen" dudu pendapate. Ora ana manual, ora ana pendapat, ora babagan kualitas demokrasi ing AS, dudu babagan kejahatan perang AS. .
        Ayo para liberal ngomong apa wae sing dikarepake, nanging Amerika Serikat wis suwe dadi teroris nomer siji ing donya.Lan kabeh intervensie sajrone 70 taun kepungkur ora liya imperialisme ing wangun sing paling murni.
        Lan pancen kabeh sing dikandhakake propaganda Soviet babagan Kulon dadi bebener sing medeni.
        1. +5
          4 Oktober 2015
          Kutipan: Sid.74
          Bajingan munafik meneng, kaya iwak ing es


          Bobby kaget... kapitulasi...

          Presiden AS Barack Obama pengin Rusia sukses ing perang nglawan teroris ISIS.

          Dadi dheweke ngomong ing konferensi pers ing Gedung Putih. Dheweke ujar manawa nglawan Rusia kanggo kepemimpinan babagan masalah iki bakal dadi bodho.

          "Aku pengin Rusia sukses! Perang nglawan ISIS ora dadi saingan antarane AS lan Rusia. Iku kanggo kepentingan kita duwe pemain sing tanggung jawab lan efektif ing tataran donya sing nuduhake beban iki karo kita." - ngandika.

          http://www.vesti.ru/doc.html?id=2671121
          1. + 17
            4 Oktober 2015
            Kutipan saka vorobey
            Bobby kaget... kapitulasi...

            Duc, iki dudu kismis kanggo wong-wong mau ... ngguyu

            2 dina kepungkur, pimpinan "Tentara Islam" Zahran Allush ngumumake perang marang Rusia, lan wingi dheweke kasil diilangi. Teroris "moderat" iki wis urip mung luwih saka 24 jam wiwit deklarasi perang marang negara adidaya nuklir. .
            1. +1
              4 Oktober 2015
              Yen iki bener, banjur kelangan banget!
            2. + 12
              4 Oktober 2015
              Kutipan: Sid.74
              Duc, iku ora pound saka raisins kanggo wong-wong mau


              "Pejuang Su-30SM Rusia, kanthi tumindak, meksa pilot pesawat serangan A-10 Amerika ninggalake wilayah udara liwat Suriah. "- kacarita ing udhara stasiun radio Amerika CNN
              "Nalika nindakake misi ing langit ing Suriah, pilot kita nemoni kahanan sing meksa dheweke ninggalake wilayah udara Siria lan bali menyang pangkalan Angkatan Udara AS. Ing menit kapindho penerbangan kasebut, dheweke "dicegat" dening Su-30SM Rusia. fighter, kang pilot digawe iku cetha sing iku perlu kanggo mungkasi pesawat lan ninggalake wilayah Siria. Aku wonder carane kuwi "coercive" tumindak Rusia bakal luwih reacted ing Washington?" ngandika inang CNN Wolf Blitzer.

              Enem Su-30SM multiguna Rusia nyopir jet tempur McDonnell Douglas F-15 Israel ing pesisir Suriah, laporan EXCLUSIF-Strategika 51.

              Penerbangan Israel wis sawetara wulan mabur ing wilayah udara Suriah lan cedhak pangkalan udara militer ing cedhak kutha Latakia, sing saiki dadi pangkalan pasukan Rusia ing Suriah. Klompok udara Israel miber rute sing rada angel nyedhaki Latakia saka segara.

              Ing wayah wengi tanggal 1-2 Oktober 2015, enem Su-30cm Rusia mlayu saka pangkalan udara Hamim Siria menyang Siprus kanggo nyegat papat pesawat tempur F-15 Israel. Nalika nyedhak, dheweke nguripake mode pertempuran.

              Kaget karo kahanan iki, wong Israel ora melu pertempuran udara karo sawetara pejuang multi-peran paling apik Rusia lan cepet-cepet ngidul, mabur kanthi kecepatan dhuwur menyang wilayah udara Libanon.

              Tentara Libanon resmi ngumumake ing 23.13 (wektu lokal) yen papat "pesawat musuh" (Israel) wis nyabrang wilayah udara Libanon.

              "Kedadeyan" antarane pesawat tempur Rusia lan Israel nyebabake Angkatan Udhara Israel dadi stupor, sing nyadari yen bisa adu dogfight antarane F-15 Israel lan Su-30 Rusia bakal nyebabake mundhut papat pesawat Israel. Israel banget protes kedadean ing Moscow, nanging Rusia nuntut panjelasan kanggo ngarsane pejuang Israel ing wilayah udara Suriah. Kedadeyan iki nuduhake yen pangayoman wilayah udara Siria saiki ana ing kontrol Angkatan Udara Rusia. Apa sing nyebabake keroting untu ing Washington.

              Kedadean iki ora digatekake dening outlet berita utama, nanging peran politik lan informasi Israel, Amerika Serikat lan Eropa ing jagad Arab bakal mbantu nggedhekake upaya kanggo ngrusak dhukungan Rusia kanggo pamrentah Siria.

              1. 0
                5 Oktober 2015
                Sing utama ing kedadeyan iki yaiku kita bisa ndeleng saka kadohan supaya duwe wektu kanggo ngirim pesawat kanggo nyegat. Lan saka adoh, iki uga reaksi kanggo kemungkinan peluncuran rudal jarak jauh. Israel bakal dadi.
        2. +1
          4 Oktober 2015
          Rumah sakit, sing nampung udakara 200 wong, sebagian dirusak ing dina Sabtu amarga serangan udara, bisa uga disebabake dening pesawat AS.

          Lan apa asil sing bisa diarepake saka dheweke yen ora bisa nyebabake karusakan ing ISIS sajrone setaun? Padha kenek ngendi wae, nanging ora ngendi padha perlu. Ya, iki asile - pakulinan nindakake tugas: tinimbang teroris, rumah sakit dibom.
    3. 0
      4 Oktober 2015
      Nah, kene tutup kasur mlayu menyang pus!
    4. Komentar wis dibusak.
    5. +2
      4 Oktober 2015
      Teroris Amerika ngrusak teroris Afghan. Lan sapa teroris sing luwih mbebayani? Nyuwun
      1. +1
        4 Oktober 2015
        "PBB ngenteni investigasi sing cepet lan transparan babagan serangan ing rumah sakit"

        Naif iku... opo Amerika bakal kanthi cepet nerangake marang sampeyan manawa para dokter nembak awake dhewe, lan Angkatan Udara AS sing moderat ora dadi pelakune.
    6. +3
      4 Oktober 2015
      Kanggo Amerika, serangan ing rumah sakit, kutha, desa, lsp. - Sing biasa. Nagasaki lan Hiroshima, Dresden, Songmi ... Padha ngerti carane menehi hasil karo populasi.
    7. 0
      4 Oktober 2015
      Ya, prajurit. Ketoke, ora ana cara kanggo metu saka kebiasaan ngobong kabeh sing bisa saka Vietnam.
    8. 0
      5 Oktober 2015
      Apa Amerika pancen edan? pisanan padha njupuk, banjur padha ngerti sing duwe lan sapa wong liyo. Prajurit kontrak Jerman sing njabat ing Irak bebarengan karo Yars pancen bener, ujare - sampeyan metu patroli sawise dheweke, mula langsung "nembak" sampeyan ing ngendi wae ing kutha, amarga nalika nyopir, dheweke nembak kabeh. sing gerakane, cowboys horseradish, lan lokal banjur ing kita mbalekake.
  2. + 18
    4 Oktober 2015
    Amerika mutusake kanggo nuduhake kabeh jagad yen dheweke ora kalah karo Rusia ing serangan sing tepat)))) Gusti, njupuk pluru saka wong-wong mau nganti kabeh tatu, pincang.
  3. +8
    4 Oktober 2015
    Sayange, wedhus iki ora bakal entuk apa-apa, dheweke bakal metu saka asu, amarga wis kaping pirang-pirang kedadeyan, lan kabeh kaya banyu ing mburi bebek.
  4. +8
    4 Oktober 2015
    Amerika ngebom ISIS setaun lan ora ana apa-apa
    Rusia ing telung dina operasi - ing telung dina militan mlayu lan mbuwang posisi menyang tetanggan Irak.
    1. +4
      4 Oktober 2015
      Ing Irak, dheweke uga ora ditampa kanthi apik.
    2. 0
      4 Oktober 2015
      Yen Angkatan Udhara Rusia ngirim pukulan sing akurat, mula intelijen kasebut bisa digunakake kanthi jelas. Lan kemungkinan banget yen ISIS dhewe sing nyulik. Ya, padha kesel gelut. Lan rumah sakit isih dadi pitakonan. Mungkin ing kana dheweke ngrebut organ lan ngobati ISIS. Iki minangka jinis perlawanan marang ISIS lan nggawa pesawat saka AS. Kenging punapa sadaya tiyang sami nganggep bilih tiyang Arab punika leres ing kawanan ingkang kesusu perang? Deleng ing EU carane akeh wong kesusu. Bisa uga manawa bagean utama populasi bakal ngowahi bayonet ing arah sing bener kanthi dhukungan kuat saka Angkatan Udara Rusia.
  5. Tur
    + 13
    4 Oktober 2015
    "Yen dikonfirmasi manawa kedadeyan kasebut amarga tumindak Angkatan Udara AS utawa Afghanistan, bakal dadi bencana kanggo Washington ing bidang PR lan diplomasi," ujare Financial Times.

    Ya, kedadeyan iki ora beda karo liyane.
    Kene padha nuduhake tabung test karo wêdakakêna putih lan Irak r.a.s.h.e.r.a.ch.i.l.i.
    Lan ing kene para teroris, cacahe sepuluh, padha lungguh ing gedhong.
    Ayo Doctors Without Borders matur nuwun amarga Amerika Serikat ora isin saka bom atom.
    Nanging bisa padha?
    1. +1
      4 Oktober 2015
      Kutipan saka demo
      Lan ing kene para teroris, cacahe sepuluh, padha lungguh ing gedhong.


      iku lanang?
      1. +5
        4 Oktober 2015
        Penasaran. Rame-rame diunggahake babagan kekalahan warga sipil, Sunni sing seneng tentrem dening penerbangan Rusia. Sapa sing bakal ribut ing kene ??? Yagene ora ana badai ing media kita? Apa ora ana aplikasi menyang PBB kanggo nggawa pelaku menyang pengadilan internasional kanggo mateni warga sipil, apa maneh buruh UNESCO? Ing endi rapat darurat Dewan Keamanan PBB babagan pamboman barbar warga sipil lan spesialis WHO kanthi tiwas akeh sing terakhir ??? Apa kita bakal tansah nguntal serangan sing ora ana gunane saka "mitra", utawa kita bakal nyerang ???
      2. 0
        5 Oktober 2015
        iku lanang?
        Lan sing saka Kulon kasengsem ing iki? Apa ora ... Dheweke ora peduli babagan iki. Siji-sijine sing penting kanggo wong-wong mau yaiku ing Afghanistan, uga ing saindenging jagad, kajaba wilayah Amerika Serikat, wong urip ing Zaman Batu lan nyembah lan ngluhurake Amerika Serikat minangka dewa ing lukisan rock. Apa sampeyan mikir yen kabeh bawana, kajaba Amerika Utara, dibuwang maneh ing evolusi 10-20 ewu taun, dheweke ora bakal ngebom Kanada? bakal. Lan Eropa bakal, lan Kanada karo Meksiko. Mung gilirane wis adoh. Dibandhingake karo donya katelu.
  6. +7
    4 Oktober 2015
    Klompok 10 nganti 15 teroris ndhelik ing wilayah rumah sakit, mula dheweke nyerang. Kabeh teroris tiwas, nanging kita uga kelangan dokter. 105 wong dibom, nanging 10 utawa 15 teroris tiwas!

    Nah, sial... Dadi akeh teroris ing Afghanistan. Mungkin, ing pretext iki, sijine saperangan megatons ana. Welasan lan malah atusan ewu teroris bakal numpes. Inggih, kasunyatan sing padha duwe sawetara puluhan yuta warga sipil karo wong-wong mau kabeh kanggo marga saka terorisme.
    Logika liar, bengkok. Miturut cara, statement saka wong jenggot iki ngandika volume. Contone, yen urip kanggo wong-wong mau iku sampah, lan uripe wong liya luwih-luwih.
  7. inf
    +2
    4 Oktober 2015
    Lukisan Repin "Sailed".
  8. +7
    4 Oktober 2015
    Tentara AS mesthi paling efektif nglawan wong sing ora bersenjata.
  9. 0
    4 Oktober 2015
    Kutipan saka INF
    Lukisan Repin "Sailed".

    Saktemene, sing menarik, berita rubah sing ngapusi bakal ngomong iki????
    1. +1
      4 Oktober 2015
      Kutipan: Deerboy_
      Kutipan saka INF
      Lukisan Repin "Sailed".

      Saktemene, sing menarik, berita rubah sing ngapusi bakal ngomong iki????

      Mars nyerang, dheweke bakal ngomong kaya ngono, nanging sing paling sedih yaiku mayoritas bakal percaya lan menehi carte blanche kanggo ngebom Mars ..... langsir !!!
  10. +4
    4 Oktober 2015
    Iki nuduhake yen ing zona tanggung jawab pasukan Amerika, keamanan ora dijamin kanggo sapa wae, kalebu organisasi internasional.
  11. + 15
    4 Oktober 2015
    Obama pengin ngebom teroris kaya Putin kanthi heroik, nanging dheweke sukses kaya biasane.

    1. 2C5
      +1
      4 Oktober 2015
      ... lair tangan..f..ops negatif
  12. +3
    4 Oktober 2015
    "Klompok 10 nganti 15 teroris ndhelik ing wilayah rumah sakit"
    "Akibate, 19 wong tiwas"
    "Kabeh teroris dipateni"

    Apa bom udhara akurat padha duwe, saka 19 matèni 15 teroris.
    1. +4
      4 Oktober 2015
      mm...
      Nanging babagan 30 sing ilang?
      Nalika aku ngerti, 30 wong iki tiba ing pusat gempa lan ora ana daging cincang sing isih ana ...
  13. +4
    4 Oktober 2015
    bisa mbebayani kanggo administrasi Amerika

    Metu maneh, ora pisanan. Dina iki dheweke nyathet "kesalahane" ing Irak, Afghanistan lan titik liyane. Pick munggah sawetara sentences urip. Nanging ora apa-apa, halo. Lan sing sapa abuh banget banter, bakal cepet nutup cangkeme. Padha wis bisa metu. Dirasakake manawa aliran disinformasi lan pemalsuan tumindak Rusia bakal saya mundhak kaping pirang-pirang kanggo ngalihake perhatian.
    1. +2
      4 Oktober 2015
      Setuju karo rotmistr60. Karo wong-wong mau kabeh iki kaya banyu saka mburi bebek. Adoh saka diukum. Nanging teka!
      1. 0
        4 Oktober 2015
        Nanging teka!

        Aku kaya pracaya.
  14. +1
    4 Oktober 2015
    Nuwun sewu? Ayo, luar biasa ... hoopoesopo
  15. +4
    4 Oktober 2015
    Kirim pesen ing Facebook manawa para teroris uga wis ngungsi ing Gedung Putih lan Pentagon. Mungkin dheweke bakal lunga menyang kono karo wong bodho. Paling ora bakal ana rasa.
  16. MMX
    +3
    4 Oktober 2015
    Wis njaluk ngapura. Kedadeyan wis rampung. Sampeyan bisa ngebom rumah sakit sabanjure.

    P.S. Apa ana sing ngerti yen Perdana Menteri Inggris Cameron wis nuntut supaya AS mungkasi pamboman kasebut?
    1. +2
      4 Oktober 2015
      Cameron misale jek bakal melu kelompok kita, ing mburi operasi, mesthi. Banjur, kaya ing sajak: A fly lungguh ing bantheng lan ngandika, kita pohali.
      1. +1
        4 Oktober 2015
        Kutipan: Strezhevchanin
        Cameron misale jek bakal melu kelompok kita, ing mburi operasi, mesthi. Banjur, kaya ing sajak: A fly lungguh ing bantheng lan ngandika, kita pohali.

        Aku bakal ndandani iku sethitik .. "Elang compang-camping nyoba kanggo njagong ing mburi bear ambek .. lan croak Sapa sing ing kita karo Misha .." Kabeh iku kaya biasane .. hi
  17. +3
    4 Oktober 2015
    Maneh gabungan.
  18. +2
    4 Oktober 2015
    Apa kang diarani ekstra ... b. Minangka klasik sastra Rusia A.S. Pushkin ing salah sawijining puisi: "Aku weruh jerami ing wong liya ... ing ... sampeyan ora weruh log."
    Miturut cara, ora pisanan, nanging paling kamungkinan ora "kesalahan" pungkasan saka "elves cahya". Lan sampeyan bakal ngerti sapa sing kudu disalahake. Utawa wong sing nyetel tugas kanggo pilot, sing kabungkus rumah sakit kanggo setengah jam (miturut Saxon impudent, kang kudu bisa bebarengan kolom Taliban cedhak rumah sakit), utawa pilot dhewe "ngerti" tugas ing cara iki. .
  19. +2
    4 Oktober 2015
    Amerika Serikat terus-terusan nindakake kejahatan kasebut, nanging dheweke ora pengin mati semangate. Kanggo Amerika Serikat, ora ana konsep hukum internasional, hak negara kanggo mutusake dhewe, lsp. Kabeh iki padha ngelingi mung nalika iku ono gunane kanggo wong-wong mau.
  20. + 11
    4 Oktober 2015
    Nalika padha ngomong ing Odessa - ora shag sidelocks sandi! Besok angkara iki bakal disebut "an apes pengawasan", dina sawise sesuk - "serangan mancal dening rumah sakit teroris ing pesawat Amérika sipil", lan banjur, ing umum, dheweke bakal nyalahake Putin lan Angkatan Udara Rusia ....
    1. 2C5
      0
      4 Oktober 2015
      ... ya ... utawa bakal "lali", iku dudu Boeing, paling kamungkinan ditembak mudhun dening Rusia, nanging sawetara jenis rumah sakit utawa ora rumah sakit ... nanging TERORIS padha ndhelikake ing!, lan kasur karo teroris. ora melu upacara...
  21. +1
    4 Oktober 2015
    padha panginten padha superpower ngédap lan nyatane siji gedhe Hollywood palsu.
  22. +2
    4 Oktober 2015
    "Yen dikonfirmasi manawa kedadeyan kasebut amarga tumindak Angkatan Udara AS utawa Afghanistan, bakal dadi bencana kanggo Washington ing bidang PR lan diplomasi," ujare Financial Times.


    IKI MUNG SING PERLU NANGGO TRIBUNAL MILITER!
    Nanging ana anggepan banget yen kabeh bakal nyusup maneh kanggo merikatos.
    Media Barat bakal meneng, kaya iwak ing es.
  23. +1
    4 Oktober 2015
    Amerika sneezed ing pendapat sampeyan.
  24. 0
    4 Oktober 2015
    Penting banget kanggo nggedhekake lolongan ing media babagan pilot Rusia sing ngelak getih, iki bakal ngganggu saka dara demokratis moderat Amerika Serikat sing wis salah arah.
  25. +1
    4 Oktober 2015
    Yen padha nurture ISIS lan UKROV junta, banjur sapa.
  26. +2
    4 Oktober 2015
    Impudence ing watesan "serangan udhara MAYBE padha inflicted dening pesawat US." Lan sapa wae sing bisa nindakake. Kayane flyer kasebut minangka pahlawan sing dibenturi watu lan kabeh staf komando lungguh ing LSD. Sing mesthi wae, saka persiapan khusus kanggo nambah semangat, otak mesthi atrofi, ing Suriah dening excavator lan Afghan dening rumah sakit.
    1. 0
      4 Oktober 2015
      Kutipan: 2s1122
      Impudence ing watesan "serangan udhara MAYBE padha inflicted dening pesawat US." Lan sapa wae sing bisa nindakake, misale jek flyers minangka pahlawan sing dibenturi watu lan kabeh staf komando lungguh ing LSD.

      Ya, yen kita uga nggatekake piagam anyar Angkatan Bersenjata AS sing ngidini transeksual ngladeni, mula kaget saka asil pamboman dheweke ora ana!
      1. +1
        4 Oktober 2015
        Ya, jelas yen gas sing dikembangake (gas nalika ditabrak mungsuh mesthine nyebabake daya tarik seksual marang pasangan lanang) makarya nglawan shtatovites.
  27. 0
    4 Oktober 2015
    Senajan ngakoni lan sing apik.
  28. +1
    4 Oktober 2015
    crita menarik! Dina sadurunge, Departemen Luar Negeri nuduh Rusia ngebom "tanpa pilih-pilih", lan langsung ngrusak rumah sakit kasebut.
    Yen iki minangka upaya kanggo nggawe Rusia, mula iki minangka upaya sing kikuk.
    Apa "nasib ala" lan carane ngatasi?
  29. +1
    4 Oktober 2015
    minangka Obama bubar ngandika sawise tragedi shooting sekolah liyane ...

    -korbanan iki dadi rutinitas sing biasa...wis biasa banget...mung ngomong tapi ora nglakoni.
  30. +4
    4 Oktober 2015
    ing situs web Lithuania, wong takon "apa iki carane bakal nglindhungi kita saka Rusia?". piye wae wiwit mangu bab pangayoman kuwi.
    1. +2
      4 Oktober 2015
      Kutipan saka sieras
      ing situs web Lithuania, wong takon "apa iki carane bakal nglindhungi kita saka Rusia?". piye wae wiwit mangu bab pangayoman kuwi.

      Lan bener padha takon ...
      Gupuh sing ora didhelikake wis diwiwiti ing Amerika Serikat - dheweke ora weruh pejuang Rusia.

      Saka tembung ing kabeh. Iki minangka panjelasan mung kanggo kabeh omong kosong sing ditindakake media kanggo nanggepi pitakonan babagan carane jet tempur Rusia rampung ing Suriah. Lan yen penerbangan kasebut ora katon dening radar militer NATO ing Turki lan Bulgaria, mula kabeh sistem udara-ke-udara ora katon. Lan tegese kabeh. KABEH! AS ora duwe pesawat tempur. Uga saka tembung rampung. Lan aku ngerti sampurna carane iki bisa. Yen ora kanggo ... banjur iki bisa wis rampung ing pungkasan 80s.

      http://kanchukov-sa.livejournal.com/5475649.html

      Shah kanggo sampeyan.. purun!
      1. 0
        4 Oktober 2015
        Balt, iki wong-wong sing dibujuk negara-negara supaya bisa nuroni, kudu ditandhani kabeh institusi medis kanthi cara supaya ora kantun wektu nglindhungi wong Latvia.
  31. 0
    4 Oktober 2015
    Ing kahanan kaya mengkono, Rusia bakal ngakoni yen bangunan misi dibangun dening USSR lan piye wae isih belongs kanggo Federasi Rusia lan ngatur nyoba. Kanggo ngadili kabeh wong ing Pengadilan Basmanny ... karo kabeh jinis ekstradisi lan kabeh omong kosong. Cetha yen nifiga ora bakal bisa, nanging sampeyan bisa nggawe sesuatu ..
  32. +8
    4 Oktober 2015
    A gandhewo jero kanggo kolega, sing ora nilar patients ing bombing, lan ing biaya urip sing kawujud tugas kanggo mburi. Iki DOKTOR sing bener! Muga-muga bumi ayem tentrem kanggo wong-wong mau!
  33. +1
    4 Oktober 2015
    Ngukum utawa ngukum, nanging padha nyabrang kabeh propaganda sing diarahake marang tumindak kita ing Suriah nganti pirang-pirang wulan. Ing wayahe apes banget, dheweke ngrusak awake dhewe ... am
  34. -1
    4 Oktober 2015
    Senjata kasebut kanthi tliti dhuwur ... uga, ora ana gunane yen wong Afghan wedi karo sampeyan.
    1. +2
      4 Oktober 2015
      Bener, akurat banget ing rumah sakit! A gegaman tliti dhuwur nyata! Nanging Rusia ora duwe gaman, nanging sampah ... Sapa wae bisa mlebu ing bunker sing dikubengi kanthi jenggot ...
      1. 0
        4 Oktober 2015
        Ketoke, iki minangka pangembangan anyar saka PGR (rudal anti-rumah sakit ... presisi dhuwur) ...
  35. 0
    4 Oktober 2015
    Inggih, endi pernyataan pejabat Rusia, Kementerian Luar Negeri, wakil ing PBB? Kita kudu nggawe rame ing endi wae, ngirim panjaluk, protes! Iku perlu kanggo inflate skandal, minangka kantor Eropah lan Yankees. Informwar uga perang ing Afrika. Kok ora ana tanggapan resmi? Utawa carane? Utawa maneh kita sniff ing bolongan?! Sampeyan ora bisa kantun kasempatan kuwi. Malah sadurunge njupuk-off saka falcons kita, negara dikirim foto saka "korban bom."
    Ora saben dina Yankees nggawe awake dhewe kaya iki ...
    1. +1
      4 Oktober 2015
      Sayange, ora bakal mbantu. Kaping pisanan, organisasi Doctors Without Borders dhewe ora sregep, padha ngerti yen ora ana gunane kanggo kedutan marang Amerika, lan kapindho, dheweke bakal tuku sanak keluarga korban, ing kene ana sing wis nulis babagan prices saka Amerika, lan partners NATO liyane, dadi metu rejeki dening standar Afghan Nanging ing tangan liyane, pers donya bakal gampang ngalih manungsa waé menyang badhan "ora sehat" saka Rusia, nalika ing wektu sing padha intensifying gelombang palsu karo pati saka populasi sipil Suriah saka bom tliti dhuwur Rusia.
      Mbok nang endi wae padha bakal poke amers sapisan, contone, ing wicara dening Putin utawa Lavrov, nanging padha ora mundhakaken gelombang.
      1. 0
        4 Oktober 2015
        Sing mesthi, Kulon bosok ora barge dhewe.
    2. +2
      4 Oktober 2015
      Kok dadi kaya anjing skandal! Rusia nduweni hak kanggo tumindak kanthi martabat! Wong-wong mau nuthuk irunge. Saiki ayo padha gawe alesan.
      1. +1
        4 Oktober 2015
        Ya, aku setuju, nanging iki kudu ditindakake dening salah sawijining pejabat negara, sanajan kabeh media ing jagad iki ujar manawa kita mung dadi kekuwatan wilayah, nanging ujare para pimpinan kita ora bakal digatekake.
    3. 0
      4 Oktober 2015
      Mungkin padha dipigura????? Sakit pas waktune...
  36. PPD
    +1
    4 Oktober 2015
    Amarga padha nutup dhewe, dadi Wai kacilakan. Iku kedadeyan kanggo kabeh wong. Amarga Rusia wis tepat sasaran, mula Oh-Ay minangka kejahatan sing gedhe banget. Apa, sampeyan ngomong, sampeyan durung dijupuk, iku isih angkara, kita ngerti manawa.
    Apa sing bisa dakkandhakake marang wong sing samak iki: yen sampeyan ora pengin diarani bodho, aja nindakake perkara sing bodho. wong bodho
  37. +1
    4 Oktober 2015
    igil wis 5 cara metu saka kahanan.
    1. Pati,
    2. mabur banjur mati
    3. njupuk wong hostage ngendi padha isih lan ing tutup kanggo perang operasi lemah lan banjur pati.
    4. Pasrah, pakunjaran, paukuman pati (alias pati)
    5. Kanthi kedok pengungsi, dheweke bakal mlebu ing Eropa.

  38. +1
    4 Oktober 2015
    Yankees, kaya biasane, bakal mudhun.
  39. +1
    4 Oktober 2015
    Kamentrian Luar Negeri Federasi Rusia kudu ngukum lan protes banget marang pamboman misi kamanungsan "Doctors Without Borders" ing Afghanistan. Kirimake kanggo diskusi ing Dewan Keamanan PBB babagan ora bisa ditampa saka kejahatan perang dening militer Amerika marang warga sipil misi kemanusiaan internasional ing Afghanistan sing berdaulat.
  40. +1
    4 Oktober 2015
    Bajingan nganti lengkap. Yen ora, ora bisa.
  41. +1
    4 Oktober 2015
    kanggo pisanan padha mutusaké kanggo bom "ora liwat" lan langsung kebingungan kuwi.
  42. 0
    4 Oktober 2015
    150-200 wong mati amarga sele, lan mitra Barat nulis 15 (diverifikasi ing pinggiran).
  43. +1
    4 Oktober 2015
    rumah sakit bisa melu perdagangan organ ... dadi tilas "ditutupi"!
    nggegirisi, nanging asumsi nyata saka koordinat sing salah ...
  44. +2
    4 Oktober 2015
    Amerika nyatakake pahlawan minangka pilot sing nyelehake bom atom ing Hiroshima lan Nagasaki lan mateni seprapat yuta wong. Lan sampeyan isin wong-wong mau karo rumah sakit lan sangalas mati. Ya, wong awam Amerika ora bakal krungu babagan iki ...
    1. 0
      4 Oktober 2015
      Ing Jepang, ora kabeh wong ngerti yen Amerika ngebom Hiroshima lan Nagasaki, nanging ing wektu sing padha, USSR pancen ala banget.
  45. 0
    4 Oktober 2015
    Kutipan saka: sabakina
    Kutipan: Observer2014
    Aku mung maca ing Komsomolskaya Pravda:
    "Washington Post sadurunge nglapurake yen paling ora rong kelompok anti-pemerintah sing didhukung AS ing Suriah wis njaluk administrasi AS kanggo nyedhiyakake MANPADS kanggo digunakake nglawan Angkatan Udara Rusia. Miturut publikasi kasebut, panjaluk iki diduga "ditimbang."

    Kabeh bisa, nanging aku nemokake dokumen sampel iki ...


    Aja ilang. Banjur kita bakal mudhun menyang bisnis.
  46. +1
    4 Oktober 2015
    Ya, ora ana sing bakal kelakon ing wedhus Amer, mula yen wedhus kita ilang, mula akeh bau lan telek bakal mundhak, bangsat Eropa iki mung ngenteni sawetara kesempatan kanggo pesawat kita.
  47. 0
    4 Oktober 2015
    Aku kepingin weruh apa media Eropa sing gumantung ing Eropa bakal nulis babagan pamboman rumah sakit, utawa maneh, kaya biasane
    1. 0
      4 Oktober 2015
      Dheweke nyedhot lollipop lan kabeh bakal tenang, kaya sing dikandhakake, lan alang-alang dudu kulit ... uga, sampeyan ngerti.
    2. 0
      4 Oktober 2015
      Kutipan: Darwin
      apa sing bakal ditulis wong Eropa

      Apa sing bakal ditulis _ Babagan apa? Apa ana apa-apa?
      Imperatif utama media kasebut yaiku iki.
  48. 0
    4 Oktober 2015
    "Gusti nandhani nakal."
    Saiki, terus ngarepake tuduhan pindosov lan serigala Eropa babagan pamboman warga sipil dening Angkatan Udara Rusia.
  49. 0
    4 Oktober 2015
    Ya, apa iki pisanan ana bilai kaya ing antarane wong Yusovites?
    Lan apa, apa-apa!
    1. 0
      4 Oktober 2015
      Nanging kanggo cocog! Iki kabeh amarga Rusia nguripake GLONASS liwat Suriah - GPS ilang ...
  50. 0
    4 Oktober 2015
    Bla, bla, bla ... Ora wong mati ana - nanging kewan, minangka asil saka Yankees ora beckon apa masalah iku, amarga wong ora manggon ing njaba wilayah milih ...

    Lan sing paling penting yaiku laurel lan mrico liyane ora ngerti babagan nggodhok ing kesempatan iki, amarga iki ora ana ing pimpinan pimpinan Negro ...
  51. +1
    4 Oktober 2015
    Lan sepi.......
    Kabeh amarga bom sing ditibakake ing rumah sakit Afghan ora prasaja, nanging sing paling demokratis, yaiku, apik!
    Mung Rusia lan China duwe bom "ala".
    Ana sing mrono!
    Apa yen kita ora sengaja ngluncurake serangan sing padha ing wilayah Siria?
    Apa sampeyan bisa mbayangno apa squeal lan bau sing bakal ditimbulake dening "bagean manungsa sing paling jelek" ing wong EU lan AS?
    Lan dheweke bakal balapan njaluk pengadilan "adil" babagan Rusia!
  52. 0
    4 Oktober 2015
    Amarga teroris 10, dheweke ngrusak rumah sakit sing ana luwih saka 15 wong. Pilot-pilot Amerika, kaya jenderal-jenderal, kaya-kaya ora duwe otak. Sawise kabeh, padha diwenehi kabar yen kutha wis diresiki saka militan, nanging isih nyerang. Wektu kanggo mungkasi kekacauan iki. negatif
  53. 0
    5 Oktober 2015
    Sialan, Angkatan Udhara Rusia nganakake kampanye ngrusak para pengebom lan banjur langsung ngaco rumah sakit kasebut, lan para sekutu nggawe pesta kasebut!
    Dadi kepiye pitung negara sing nggegirisi lan saiki bakal metu kanthi kritik umum?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"