Raytheon nguji amunisi dipandu paling anyar

47
Raytheon, kanggo kepentingan Angkatan Laut AS, wis ngembangake lan sukses nguji proyektil dipandu 127 mm No. 5, laporan. Mekanika Popular kanthi pranala menyang situs web perusahaan.



Proyektil kasebut digawe kanthi basis Excalibur 155 mm sing diadopsi dening Pentagon. Situs kasebut nyathet yen "berkat amunisi anyar, kapal Angkatan Laut AS bakal bisa murub ing jarak sing luwih dhuwur lan kanthi akurasi sing luwih dhuwur."

"Exalibur N5 nggunakake sistem GPS kanggo ngarahake target lan nyetel lintasan proyektil," ujare artikel kasebut. "Prentah kasebut dikirim menyang sistem kontrol sing ana ing bagean buntut proyektil artileri."

Uga dilaporake yen "N5 nampa wulu ing ngarep proyektil, sing ngidini sampeyan nambah jarak penerbangan sawise wiwitan mudhun ing sadawane lintasan balistik."

Tes kasebut ditindakake ing ara-ara samun Arizona kanthi jarak rudal lan diakoni dening para ahli minangka sukses.

Jangkoan proyektil sing diumumake paling sethithik 40 km.

  • http://raytheon.com/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

47 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    6 Oktober 2015
    Rudal sing dipandu kita, sing wis digawe 15 taun, luwih adhem, dadi rahasia nganti suwe dheweke ngomong babagan iki, dhuwit diwenehake, nanging kajaba pejabat, durung ana sing ndeleng ...
    1. +3
      6 Oktober 2015
      Lan kenapa neraka kanggo kita, nalika sampeyan bisa miwiti rudal sing dipandu ing jarak sing padha karo massa tempur sing padha (utawa luwih gedhe)?
      Ing kasus iki, elektronik roket ora bakal ngalami kakehan kaya projectile nalika murub.
      1. + 13
        6 Oktober 2015
        Contone, artileri luwih murah tinimbang rudal, utawa ayo ngomong - meh mokal kanggo njupuk proyektil kasebut. Apa sampeyan butuh argumen liyane?
        1. +6
          6 Oktober 2015
          Nyatane, iki padha KAB, mung luwih cilik lan kanthi cara pangiriman sing luwih murah.
          Kita duwe Kitolov lan Krasnopol, nanging iki amunisi lawas: saiki, mungkin ana sing luwih seger ...
          1. +1
            6 Oktober 2015
            merkuri...... umpamane hi
          2. 0
            6 Oktober 2015
            mbok ana sing luwih seger...


            Centimeter-M, aku nyaranake.
            1. 0
              7 Oktober 2015
              Kilometer-B uga bab!
        2. +8
          6 Oktober 2015
          artileri luwih murah tinimbang misil

          Babi biasa - ya. Iki luwih larang tinimbang akeh misil homing utawa dipandu.
          iku sacoro prakteke mokal kanggo njupuk mudhun projectile kuwi

          Inggih, sampeyan uga ora bakal ngalahake roket cilik.
          1. +1
            6 Oktober 2015
            Contone, artileri luwih murah tinimbang misil,

            Mangkene rong tag rega kanggo sampeyan saka macem-macem sumber:
            Ing wulan Juni 2005, kontrak ditandatangani kanggo produksi cangkang 140 XM982 1a-1 (biaya saben cangkang yaiku 144 ewu dolar) kanthi pangiriman ing Maret taun sabanjuré. Nanging, amarga gagal diidentifikasi sajrone tes, amunisi pisanan wiwit teka mung ing wulan September, lan tembakan kasebut ditindakake mung ing awal 2007. Ing taun sing padha, direncanakake tuku rong klompok XM982 1a-1: 321 cangkang - kanthi rega 153 ewu dolar lan 224 cangkang - kanthi rega 120 ewu dolar saben unit.
            saka kene http://army-news.ru/2012/09/upravlyaemyj-snaryad-m982-ekskalibur/
            Lan Vicki:
            Excalibur saiki lagi dikembangake kanthi kontribusi finansial $55,1 yuta saka Swedia, sing ngarepake bakal nampa amunisi massal ing taun 2010. Ing taun 2008, biaya $ 85 saben proyektil, kanthi produksi ing batch gedhe, biaya bisa dikurangi dadi $ 000.
            Jawaban kita:
            BM "Smerch" nduweni 12 panuntun sing nyedhiyakake geni salvo kanthi roket 300 milimeter. Siji salvo nyakup area 672 ewu meter persegi. m., i.e. 67 hektar.

            Ing kasus iki, sawur ora ngluwihi 0,3% saka sawetara. Iki ditindakake liwat operasi sistem kontrol penerbangan, sing mbenerake lintasan gerakan ing jarak lan yaw. Thanks kanggo iki, akurasi hit Smerch tambah 2 kaping. Penyimpangan ora ngluwihi 150 m, sing ndadekake sistem luwih akurat ing potongan artileri. Lan akurasi geni tambah 3 kaping. Koreksi ditindakake kanthi rudders dinamis gas, didorong dening gas tekanan dhuwur saka generator gas onboard. Stabilisasi proyektil nalika mabur dumadi amarga rotasi ngubengi sumbu longitudinal, sing diwenehake kanthi unwinding awal nalika obah ing sadawane pandhuan tubular lan didhukung ing penerbangan kanthi nginstal blades saka stabilizer gulung ing sudut menyang sumbu longitudinal. saka proyektil.

            Kauntungan liyane saka projectiles yaiku tekan target kanthi sudut sing tepat ing permukaan.

            Beban amunisi Smerch kalebu 7 jinis cangkang 800 kilogram:

            - 9M55K - projectile cluster ngemot 72 unsur pertempuran, nggawa 6912 abot lan 25 920 pecahan entheng;

            - 9M55K1 nduweni 5 unsur tempur waja-tindik kanthi tujuan sing dilengkapi karo koordinator inframerah dual-band;

            - 9M55K4 ngemot 25 tambang anti-tank kanthi sekring jarak elektronik. Kanggo siji voli, 300 ranjau dipasang ing ngarep unit peralatan militer musuh sing ana ing garis serangan;

            - 9M55K5 ngemot 588 unsur pertempuran fragmentasi kumulatif bobot 240 g saben lan 128 mm dawa, saged penetrating 160 mm waja;

            - 9M55F lan 9M528 - roket kanthi hulu ledak fragmentasi bledosan dhuwur sing bisa dicopot;

            - 9M55S sajrone bledosan nggawe lapangan termal kanthi diameter paling sethithik 25 m (gumantung saka terrain) kanthi suhu luwih saka 1000 derajat sajrone 1,5 detik.

            Peran paling penting diputer dening paramèter kayata wektu ngginakaken ing macem-macem tumindak pitungan, dumadi saka telung wong. Kang utamané penting ing kahanan reaksi cepet saka mungsuh. Sistem kasebut ditransfer saka lelungan menyang posisi pertempuran sajrone 3 menit. A voli ditembak ing 38 detik. Lan sawise siji menit, kendaraan tempur bisa ngganti lokasi, sing ngijini sampeyan kanggo njaluk adoh saka mungsuh bali salvo.
            1. +3
              6 Oktober 2015
              Kutipan: Oleg Chertkov
              Jawaban kita:

              ing pungkasan 2014: Ngira-ngira biaya siji salvo saka Smerch MLRS, para ahli (Jane's Defense Weekly) nyimpulake manawa kira-kira $ 1,68 yuta.
              $1/680 =$ 140 Piece
              Ya, kaya:

              Nanging iki ora tansah perlu.
              1. +1
                6 Oktober 2015
                Kanthi logika kasebut, siji rudal kanggo $6500 X-23 udara-ke-lemah cukup kanggo ngalahake Smerch MLRS ...
          2. +1
            6 Oktober 2015
            Nanging iki ora tansah perlu. $ 1/ 680 = $ 000,00 saben.

            Iki rega "whoosh"
            1. +1
              6 Oktober 2015
              9M55F dhuwur mbledhos karo diwasa. 9B191 2004986,26 rub.

              Ing kurs saiki, $30845*12~$370140 worth a volley lengkap Tornadoes. Lha simbah-simbah endi?
              Punika prices, banget, ing 2005, nanging kita.

              300 mm RS k 9A52
              9M55F dhuwur-mbledhos karo vzr. 9B191 2004986,26
              Kaset fragmentasi 9M55K kanthi vzr. 9B171 1780600,01
              Kaset fragmentasi 9M55K kanthi vzr. 9B191 2248396,48
              Fragmentasi kaset inert 9M55K IN 2083752,40
              1. 0
                6 Oktober 2015
                Kutipan: Oleg Chertkov
                Punika prices, banget, ing 2005, nanging kita.

                http://www.cbr.ru/currency_base/daily.aspx?date_req=06.10.2005
                1780600,01 r / 28,615 = 62000 $
                Kimia wis mundhak regane, bahan sing padha. malah luwih isi.
                Dolar ing babagan daya beli ambruk meh 2 kaping (aku bakal meneng babagan rubel)
            2. 0
              6 Oktober 2015
              Kutipan: Oleg Chertkov
              Iki rega "whoosh"

              ora yakin
              sampeyan mung kudu dig menyang pengadaan pemerintah lan ekspor
          3. +1
            6 Oktober 2015
            Kutipan saka darkmore
            Inggih, sampeyan uga ora bakal ngalahake roket cilik.

        3. +5
          6 Oktober 2015
          Quote: Insinyur
          iku sacoro prakteke mokal kanggo njupuk mudhun projectile kuwi

          Nanging sampeyan bisa ngrusak sadurunge! Contone "Mercury"
        4. +1
          6 Oktober 2015
          Israel, Amerika nembak mudhun. Pangarep-arep kita uga.
        5. -1
          6 Oktober 2015
          Quote: Insinyur
          Contone, artileri luwih murah tinimbang rudal, utawa ayo ngomong - meh mokal kanggo njupuk proyektil kasebut.

          Luwih murah? Apa sampeyan kalebu bedhil dhewe ing biaya dijupuk?

          Padha ditembak mudhun, njupuk mudhun lan bakal njupuk mudhun cangkang kuwi lan padha.

          Quote: Insinyur
          Apa sampeyan butuh argumentasi liyane?

          Dibutuhake.
          1. +2
            6 Oktober 2015
            Quote: profesor
            Skyguard, Nautilus Laser Defense in Action.

            Ora conto apik banget........... Ayo dadi ngomong carane mesin kuwi bakal nanggepi salvo BM-21 Grad, utawa apa persentasi laser iki ing udan?
            1. -2
              6 Oktober 2015
              Kutipan saka APAS
              Ora conto apik banget........... Ayo dadi ngomong carane mesin kuwi bakal nanggepi salvo BM-21 Grad, utawa apa persentasi laser iki ing udan?

              Nalika ana voli, dheweke bakal nyelehake 40 Nautiluses, nanging saiki, LCD wis ngatasi voli kasebut. nglirik
      2. +1
        6 Oktober 2015
        Kutipan saka darkmore
        Lan kenapa neraka kanggo kita, nalika sampeyan bisa miwiti rudal sing dipandu ing jarak sing padha karo massa tempur sing padha (utawa luwih gedhe)?

        Rudal bisa ditembak mudhun, nanging proyektil ora bisa. Kita duwe rudal sing dipandu apik wiwit jaman Soviet. Contone "Krasnopol"
        Liyane sing menarik, kenapa ampflot mbutuhake rudal sing dipandu? Apa bedhil duwe moncong bengkok? Bakal padha ora bisa kanggo njaluk menyang kapal ing wusana? ngguyu
      3. 0
        7 Oktober 2015
        projectile luwih murah metu lan kurang ing massa kanggo kuwi kadohan !!! prajurit
    2. Komentar wis dibusak.
    3. 0
      6 Oktober 2015
      Kutipan saka IAlex
      kita

      ... kita, iku menarik, kang? ngguyu
      Ana Rusia, iki Krasnopol lan Centimeter ... lan ana akeh lan liyane dirilis.
      1. +3
        6 Oktober 2015
        Kutipan: Rus2012
        Ana Rusia, iki Krasnopol lan Centimeter ... lan ana akeh lan liyane dirilis.

        Iki minangka "answercoperhead kita", produk saka abad kaping 20, yaiku, tandha kemunduran. Kita ora duwe apa-apa sing padha karo Excalibur, lan luwih akeh kanggo kit panuntun dhumateng presisi (PGK).
    4. +6
      6 Oktober 2015
      Iki minangka projectile luwes kanggo bedhil angkatan laut kulon. Kita ora duwe iki, ora ana projectiles 130mm dipandu lan didandani ing asas. "Krasnopol" lan "Kitolov" mbutuhake katerangan target laser, kaliber 152 lan 122mm ora digunakake ing armada, lan jarak 25 lan 12 km ora ana apa-apa. Bom sing dikoreksi lan dipandu 5-10 kaping luwih larang, uga, biaya sortie pesawat ora bisa dibandhingake karo biaya tembakan saka bedhil, mung rudal sing isih ana, malah luwih larang.
  2. +4
    6 Oktober 2015
    Aku wonder carane akeh projectile iki biaya.
    1. +2
      6 Oktober 2015
      Nalika nampilake piranti kasebut, dheweke luwih seneng ora ngomong babagan biaya ... nganggep kaya pejuang bekas.
      1. +2
        6 Oktober 2015
        160-290 ewu dolar, gumantung saka jinis produk.
    2. +1
      6 Oktober 2015
      Pira regane, dadi akeh sing kudu dibayar - bisnis kasur ...
      1. 0
        6 Oktober 2015
        Kayane ora kaya ngono ing ngendi-endi. Carane akeh negara bakal supaya akeh lan mbayar.
    3. +2
      6 Oktober 2015
      jancok worth iku. Yen sadurunge padha ngandika sing cangkang tank iso dibandhingke karo biaya Zhiguli, iki mbokmenawa kaya Mercedes. Nanging, kanggo biaya ov punika konsep abstrak, padha isih bisa print. Lan njupuk menyang akun pinten keuangan padha diwutahake menyang preparation saka "Oposisi Siria Moderate" lan asil saka iki, iku pancene luwih gampang kanggo rivet dipandu pluru.

      PS Apa sampeyan ngomong babagan GPS? - deleng "Akademi Pasukan Rudal Strategis ngumumake nggawe mesin roket udara gabungan" ngguyu
      1. +1
        6 Oktober 2015
        Kutipan: Corsair0304
        Iku worth iku. Yen sadurunge padha ngandika sing cangkang tank iso dibandhingke karo biaya Zhiguli, iki mbokmenawa kaya Mercedes.

        Kanggo mbandhingake, sampeyan bisa njupuk data ing KAB-500S-E.
        Bmpd bubar ditakoni kok Su-34 bali nggawa KAB ing sling. Jawaban iki prasaja lan cetha:siji bom - 3 yuta rubles; nganggep manawa Su-34 nggawa apartemen ing St. Petersburg kanthi suspensi".
  3. +3
    6 Oktober 2015
    Lan aku malah ngerti ngendi lan kanggo sapa nyurung
    1. +1
      6 Oktober 2015
      Kutipan saka: sir_obs
      Lan aku malah ngerti ngendi lan kanggo sapa nyurung

      Lha kok dilebokna dhuwit.
      Kasalahan sistem GPS ditampilake ing tabel ing ngisor iki. Nilai tartamtu dudu nilai sing tetep, nanging ana lan tundhuk beda. Kabeh angka minangka nilai kira-kira.
      Efek ionosfer
      ± 5 meter
      Ngganti orbit satelit
      ± 2.5 meter
      kesalahan jam satelit
      ± 2 meter
      Pengaruh refleksi sinyal
      ± 1 meter
      Efek troposfer
      ± 0.5 meter
      Kesalahan petungan lan pembulatan
      ± 1 meter
      Umumé, iki nyebabake kesalahan ± 15 meter. Nalika kesalahan khusus SA aktif, sawetara kesalahan tekan ± 100 meter.
      Lan ing drum pira regane, kaya F-35!
      1. +2
        6 Oktober 2015
        GPS ing projectile digabungake karo IR seeker, kang mbenerake
        kesalahan GPS. Ing segara, iki utamané bener, wiwit kapal
        lagi obah.
        (Excalibur N5: Versi Excalibur S dikurangi dadi 127 mm
        cangkang kanggo menehi bedhil naval dipasang ing destroyers lan cruisers
        kemampuan kanggo murub projectiles dipandu lengkap.
        Bisa uga kalebu pencari dual-mode kanggo operasi geni-lan-lali.)
      2. 0
        6 Oktober 2015
        Lan yen sampeyan mbuwang otak sampeyan ora ing tembok? Contone, sijine palu ing titik tartamtu karo sinyal GPS tambahan, lan panrima projectile bakal mbenerake kesalahan relatif kanggo titik dikenal?
  4. 0
    6 Oktober 2015
    Kutipan saka darkmore
    Lan kenapa neraka kanggo kita, nalika sampeyan bisa miwiti rudal sing dipandu ing jarak sing padha karo massa tempur sing padha (utawa luwih gedhe)?

    Kabeh gumantung ing rega: biaya projectile lan roket beda-beda.
  5. +1
    6 Oktober 2015
    Mesthi padha duwe amunisi banget lan mbayar pajeg karo mbah. Ana tetep siji masalah, carane kanggo mesthekake yen amunisi iki dikirim ngendi iku perlu, lan ora mung dijupuk maneh.
    1. +1
      6 Oktober 2015
      Kutipan: kel 31
      Ana tetep siji masalah, carane kanggo mesthekake yen amunisi iki dikirim ngendi iku perlu, lan ora mung dijupuk maneh.

      Kanggo nindakake iki, saben kapal duwe sistem kontrol geni sing nyetel koordinat target kanggo sistem artileri miturut maca radar. Mungkin aku bakal nemokake kanggo sampeyan, nanging wis suwe ora ana wong ing menara bedhil, mung otomatisasi ...
      wadon iki dibusak, bedhil mesin sijine
      1. 0
        6 Oktober 2015
        Kutipan saka Mera Joota
        Kutipan: kel 31
        Ana tetep siji masalah, carane kanggo mesthekake yen amunisi iki dikirim ngendi iku perlu, lan ora mung dijupuk maneh.

        Kanggo nindakake iki, saben kapal duwe sistem kontrol geni sing nyetel koordinat target kanggo sistem artileri miturut maca radar. Mungkin aku bakal nemokake kanggo sampeyan, nanging wis suwe ora ana wong ing menara bedhil, mung otomatisasi ...
        wadon iki dibusak, bedhil mesin sijine

        Sampeyan bisa uga dadi rahasia kanggo sampeyan. Nanging koordinat disetel dening wong-wong sing tuku lan njupuk dhuwit wajib pajak kanggo tuku. Aku temenan sing padha bakal pindhah menyang bab tengen, lan ora kanggo laporan lan mbeling. hi
  6. NDA
    +2
    6 Oktober 2015
    Padha dites uga, nanging panuntun dhumateng liwat GPS, lan yen sampeyan mateni GPS iki?
    1. 0
      6 Oktober 2015
      ... utawa madhangi karo gangguan, ngerti frekuensi saka GPS-owls?
    2. 0
      6 Oktober 2015
      Kutipan saka NDA
      Padha dites uga, nanging panuntun dhumateng liwat GPS, lan yen sampeyan mateni GPS iki?

      banjur iku mung kothong Banget larang, sanadyan karo bahan peledak
    3. 0
      6 Oktober 2015
      Kutipan saka NDA
      Padha dites uga, nanging panuntun dhumateng liwat GPS, lan yen sampeyan mateni GPS iki?

      ya allah... opo maneh ngomong ember kacang? Lha ya neng kosmodrom Plesetsk isih ana Proton sing isine kacang ember... wis 32 taun... wiwit Reagan ngumumke SDI... lara... bener jare kurang kacang. , demobilisasi nyopot oleh-oleh...
  7. 0
    6 Oktober 2015
    adhedhasar 155mm Excalibur


    Ya, ana neraka gunung mau apa wae sing dikarepake. Aku ora ngerti apa sing anyar? Dheweke umur sepuluh taun. Ya, lan tembak dheweke ... luwih gampang kanggo cast saka emas ....
  8. +1
    6 Oktober 2015
    Pinten punapa biaya?
  9. 0
    6 Oktober 2015
    Diwenehi ikatan GPS lan kemajuan kita ing perang elektronik ...
  10. Aku kepengin weruh kepiye kedadeyan karo pangembangan misil dipandu generasi kaping 3 kayata Firn-1 lan Beta?
  11. 0
    6 Oktober 2015
    Aku tau nyoba golek lokasi nganggo GPS, cukup. Bedane 30 meter, mula akurasi proyektil isih kudu dipikirake, nanging apa bener?
    1. +1
      6 Oktober 2015
      Kanggo obyek GPS stasioner versi 3 ing geodesi lan kartografi nganti 10 cm nggunakake panrima stasioner sing dibedakake sing diikat menyang titik tartamtu, lan nganti 90 cm kanggo obyek dinamis...
  12. 0
    6 Oktober 2015
    kabeh gegaman super duper iki discourages militèr, sing banjur ora bisa njupuk tanpa asshole. nanging gumantung ing pemotong bokong lan kesasar liyane iku arang banget mbebayani. Kontrol satelit asshole bisa dicegat. Lan pungkasanipun sampeyan bisa nggunakake bom EMP. ngguyu
  13. 0
    7 Oktober 2015
    balapan senjata donya, nanging, njupuk giliran kualitatif anyar ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"