Review militèr

papan tanpa wedi

54
Wedi yen Rusia ora bisa urip tanpa kendharaan peluncuran super-berat ora ana dhasar

Pangembangan rancangan Program Angkasa Federal Rusia kanggo 2016-2025 (FKP-2025) ditindakake atas jenenge pamrentah Rusia. Eksplorasi ruang angkasa minangka bisnis sing larang banget, ing ngendi biaya kesalahan sing bisa ditindakake bisa ditulis ing milyaran rubel. Pramila penting kanggo nyegah salah perhitungan ing tahap awal implementasi proyek.

Iki luwih bener saiki, nalika negara ngalami kesulitan finansial sing serius.

Ing koran "VPK" ing artikel "Daya tarik departemen sempit" relevansi nggawe kendaraan peluncuran super-heavy kanthi wiwitan boosters propelan padhet (STU). Aku arep mratelakake panemume ing prakara iki.

Kita duwe kabeh


Artikel kasebut nyatakake yen mungsuh potensial kita ngandelake kendaraan peluncuran sing kuat kanggo ngluncurake serangan gaman, lan pimpinan Rusia ora nggatekake tantangan kasebut.

papan tanpa wediSejujure, kabeh iki ngelingake draf Inisiatif Pertahanan Strategis (SDI) sing rada lali sing diumumake dening Presiden Reagan ing taun 1983. Ilmuwan terkemuka kita wis ngerti masalah kasebut kanthi cekap. Sawise nyinaoni kabeh rincian kanthi lengkap, dheweke kanthi jelas ngakoni program SDI minangka utopia, kanthi ilmiah nyimpulake kesimpulane lan nglaporake iki menyang pimpinan puncak negara. Kanthi teknologi wektu iku, Amerika ora bakal bisa entuk asil sing dikarepake.

Mesthine, sajrone telung puluh taun kepungkur, ilmu pengetahuan lan teknologi wis maju kanthi signifikan. Nanging iki ora ateges kabeh masalah teknis wis ditanggulangi lan wektune wis teka kanggo nyelehake platform tempur abot ing orbit angkasa. Kajaba iku, sajrone pirang-pirang taun kepungkur, proses miniaturisasi terus ditindakake ing teknologi ruang angkasa. Satelit wis dadi luwih entheng, lan kemampuane saya tambah kaping pirang-pirang. Kendaraan peluncuran super-berat saiki pancen ora dikarepake dening Kementerian Pertahanan, lan ora ana gunane kanggo nggawe, utamane ing pesenan darurat, mbuwang dhuwit.

Ya, pancen, ing taun 1987, kendaraan peluncuran Energia mesthine bakal dilebokake ing orbit stasiun perang prototipe sing bobote kira-kira 90 ton. Nanging kabisan stasiun diwatesi mung dening impact ing satelit saka mungsuh potensial dening blinding wong. Mesthi dina iki, piranti sing duwe massa kaping pirang-pirang kurang bakal ngrampungake tugas iki. Lan kanggo diluncurake, kendharaan peluncuran jinis Proton lan Angara sing wis ana lan modifikasi bakal cukup. Umumé, Rusia saiki duwe armada kendaraan peluncuran sing entheng, medium lan abot kanggo ngrampungake meh kabeh tugas kanggo kepentingan pertahanan lan keamanan, yaiku: komunikasi, navigasi, pengintaian, topografi ...

Sampeyan kudu eling yen ana sistem tempur liyane sing bisa nglawan ing njaba angkasa. Miturut informasi sing kasedhiya, karya terus ing sistem laser basis pesawat, target kang, pisanan kabeh, bisa obyek angkasa. Penciptaan sistem pertahanan udara S-500 Prometheus ana ing dalan, rudal sing bisa nembak satelit ing orbit sing kurang. Ora ana sing ngalangi proyek Soviet sing diganggu nggawe rudal anti-satelit sing diluncurake saka pesawat tempur MiG-31 ora diterusake.

Umumé, ana akeh pangembangan sistem senjata sing bisa perang ing njaba angkasa. Kesimpulan saka kabeh sing wis diomongake nuduhake dhewe: "Sing waspada - ya! Panik - ora!

Pira regane Mars dina iki?


Kanggo papan sipil, ora perlu kendaraan peluncuran super abot ing kene. Sawise kabeh, pitakonan ora ana utawa ora ana operator kasebut, nanging apa kargo sing kudu digawa lan ing ngendi.

Ing kasunyatan, kapasitas mbeta satus ton lan luwih bakal dibutuhake mung ing kasus pangembangan Bulan, Mars, lan liya-liyane. Contone, sejatine sifate teknis, saiki wis bisa nggawe pangkalan sing bisa dienggoni Mars kanthi ngubur sawetara meter ing lemah lan nglindhungi dhewe saka radiasi lan mikrometeorit.

Inggih, oke karo Mars. Ayo mampir ing rembulan. Apa sing kudu ditindakake wong ing satelit Bumi iki? Amerika wis ndharat ing kana, lan ora ana gunane mung mbaleni ekspedisi kunjungan - Amerika Serikat uga dadi pionir ing kene. Dadi, kita kudu luwih maju, nggawe basis lunar permanen. Pitakonan muncul: kanggo tujuan apa? Miturut para ahli, saiki mung ekstraksi tritium, bahan bakar nuklir ing mangsa ngarep, sing duwe bathi ing Bulan. Ing kasunyatan, reaktor termonuklir kanggo bahan bakar iki bisa digawe ora sadurungé saka seprapat abad. Ing tanggal iki, perlu kanggo ngatur ekstraksi lan pangiriman tritium menyang Bumi. Nanging, kemungkinan banget yen sajrone pirang-pirang dekade robotika bakal adoh banget yen anane manungsa ing angkasa ora dibutuhake.

Faktor ekonomi uga penting: kira-kira manawa pesawat ruang angkasa otomatis bakal biaya 50 kaping luwih murah tinimbang sing diawaki ing sinau lan pangembangan sumber daya planet liya. Kanggo referensi: para ahli ekonomi ngira pangembangan sumber daya extraterrestrial lan keterlibatan ing omzet ekonomi donya mung kira-kira siji triliun dolar ing Bulan. Pangembangan sumber daya Mars bakal biaya paling sethithik urutan gedhene luwih.

Saben uwong bisa ngetung. Mangkono, ing wilayah sipil, kendaraan peluncuran super-abot ora bakal dikarepake nganti pirang-pirang taun.

Cina alon


Sayange, kosmonautika domestik luwih saka setengah abad ora uwal saka rasa isin sing lara, diiringi biaya multibillion-dollar sing kosong. Lan iki dudu milyaran Rusia saiki, nanging milyaran rubel Soviet sing lengkap.

Cukup kanggo ngelingi penutupan program lunar saka kendaraan peluncuran super-heavy N-1, diselani ing garis finish ing pertengahan 70-an, wis ana ing tes penerbangan. Banjur kendaraan peluncuran sing siap diluncurake dipotong dadi logam. Rong puluh taun sabanjure, nasib sing padha ngenteni program Energia-Buran sing luar biasa. Lan maneh, produk rampung menyang kethokan.

Ora ana sing luwih apik kanggo mitra sumpah kita. Rampung sukses program Apollo (enem ekspedisi sukses menyang Bulan) uga ing pertengahan 70-an mungkasi kendaraan peluncuran Saturn-5 sing super abot, bisa ditindakake kanthi rinci lan nuduhake keandalan mutlak. Dheweke dikorbanake kanggo sistem Space Shuttle sing bisa digunakake maneh, sing katon luwih murah lan luwih janjeni. Wektu wis nuduhake manawa iki minangka salah perhitungan strategis ing perencanaan ruang angkasa AS. Ora mung rong kapal berawak karo kru njeblug nalika mabur, nanging biaya program kasebut mung liwat atap. Akibaté, proyek kasebut kudu ditutup.

Ya, ora kabeh ora ana awan ing eksplorasi ruang angkasa. Nanging, ana siji negara sing kanthi yakin lan sengaja ngembangake industri ruang angkasa - China. Lan nalika wong Tionghoa ora ngrebut lintang saka langit, dheweke terus maju. Lan sing paling penting, China minangka siji-sijine negara ing donya sing ngrancang kegiatane 50 taun ngarep. Mulane, kanthi pendekatan sing direncanakake, ora ana sing mbuwang.

Sawise nindakake penerbangan berawak pisanan, Kakaisaran Celestial fokus kanggo nggawe stasiun orbital kanthi jarak adoh menyang Bulan. Tugas anyar, kaya sing sampeyan ngerteni, mbutuhake kendaraan peluncuran anyar. Mulane, diputusake nggawe kosmodrom Wenchang sing anyar ing Pulo Hainan, sing cedhak karo khatulistiwa, saka ngendi roket generasi anyar kudu diluncurake. Iki carane sistematis, sanajan ora tanpa kangelan, China nelukake papan.

Aku seneng percaya yen kosmodrom Vostochny anyar bakal nyenengake kita kanthi inovasi teknis. Sampeyan ora bisa ketinggalan pesaing sampeyan. Lan sing paling penting, kanthi tegas mungkasi laku syirik ing kegiatan ruang angkasa.

Gemuruh akeh spaceports


Pilihan sing tepat saka strategi kanggo pangembangan industri ruang angkasa penting banget, amarga dhuwit anggaran sing gedhe banget, lan kesalahane larang banget. Dadi apa wilayah ing astronautika sing ora diragukan lan duwe hak kanggo urip?

Cukup cetha yen perlu kanggo ngembangake ruang komersial, kalebu penyediaan layanan komunikasi lan navigasi (program GLONASS), pariwisata antariksa, lan ngluncurake pesawat ruang angkasa kanggo kepentingan pelanggan asing. Penting kanggo nambah kahanan karo satelit penginderaan jauh Bumi kanthi kuantitatif lan kualitatif.

Mesthi wae, sampeyan kudu nggunakake kabeh macem-macem kendaraan peluncuran konversi sing kasedhiya, sing wis dikembangake lan diklumpukake akeh. Menapa malih, kapasitas mbeta beda - saka 100 kilogram kanggo 4,5 ton. Peluncuran kudu ditindakake ora mung kanggo kepentingan pelanggan manca, nanging uga kanggo nyelehake satelit buatan Rusia ing orbit. Ingkang utama yaiku ngatur produksi massal piranti cilik kanggo macem-macem tujuan. Padha prasaja lan relatif murah, supaya padha njupuk akeh wektu kurang kanggo nggawe. Kendaraan peluncuran konversi apik amarga tinimbang mbuwang mbuwang, negara bisa entuk dhuwit ing peluncuran komersial.

Fokus nggawe kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh. Luwih saka liyane ing arah iki, Pusat wis maju. Khrunichev. Malah ing pameran aerospace ing Le Bourget ing taun 2001, Khrunichevites nampilake model ukuran lengkap saka booster tahap pertama Baikal sing bisa digunakake maneh. Sawise diluncurake lan pamisahan, panggung mbukak swiwine, nguripake mesin pesawat sing dipasang ing kono lan nggawe pesawat landing ing lapangan terbang biasa. Sawise pemeriksaan lan pencegahan, bisa digunakake maneh kanggo tujuan sing dituju. Sistem kasebut kanthi signifikan nyuda biaya peluncuran.

Saiki, ana minat sing akeh babagan eksplorasi ruang angkasa ing saindenging jagad. Tren iki adhedhasar ora mung ing faktor prestise lan keamanan negara, nanging uga ing pangerten saka kahanan saiki sing pembangunan dinamis saka sembarang bangsa ora bisa maneh tanpa komponen spasi. Nyatane, kita nyekseni booming nyata ing pambangunan spaceports ing pirang-pirang negara ing donya. Gemuruh plabuhan antariksa tambah banter, mula ora perlu lungguh lan ngarep-arep barang-barang lawas.
Pengarang:
Sumber asli:
http://vpk-news.ru/articles/27398
54 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. DimanC
    DimanC 7 Oktober 2015 14:43
    +9
    Ngakak. "Saturnus 5" ora tau nuduhake keandalan mutlak. Sawetara tes sukses diluncurake, kaya akeh sing ora kasil, sing banjur diumumake kanthi surut. Iku ora kanggo apa-apa sing padha isih argue, "ana ana cah lanang" ing wangun peluncuran roket iki menyang rembulan. Dheweke isih tuku mesin saka kita, sanajan bisa ngoperasikake F-1 sing padha tanpa nggawe roket kasebut dhewe. Lan sakteruse...
    1. Insinyur
      Insinyur 7 Oktober 2015 15:04
      -1
      A saperangan sukses - iku lucu malah kanggo maca. F-1 digunakake - iku ing roket kang? Sampeyan koyone ora ngerti apa jenis engine iku lan apa ora lan ora bisa sukses komersial? Amerika entuk manfaat saka mesin hidrogen nalika kita duwe minyak tanah. Yen Korolev wis setuju kanggo heptyl, banjur kita bakal mabur sadurungé. Nanging sayang. Lan sakperangan alesan, iku adat kanggo nyalahke kabeh ing Glushko, senajan langsung ngandika yen ora bakal duwe wektu kanggo nggawe mesin kanggo 600 tf ing kerosene ing wektu, nanging bisa ing heptyl, amarga wis ana backlog kanggo UR500. lan misil tempur. Umumé, ora masuk akal kanggo maca manawa Amerika ora ana ing rembulan lan ing wektu sing padha ora mbantah iki kanthi cara apa wae. Program lunar nasional, nalika ing negara kita Korolev saka 64g lagi wae nyoba kanggo push liwat mung roket H1 (tanpa kapal lunar), kasengsem ing militèr, dheweke ora malah gagap babagan Bulan. Lan iki wis ketinggalan 3 taun saka AS. Amerika nindakake kabeh siklus tes, nggawe stands, Saturn-1 diluncurake. Lan kita nutup H11, padha ora miwiti ngadeg kanggo tataran pisanan, mulane diluncurake roket digabungake karo testing kabeh sistem. Aku yakin yen Korolev ora seda, lan Nikita tetep kuwasa, mesthi ana bendera Uni ing Bulan lan ora ana wong Amerika.
      1. vena
        vena 7 Oktober 2015 15:21
        0
        Quote: Insinyur
        ... Aku yakin yen Korolev ora mati lan Nikita tetep kuwasa, mesthi ana bendera Uni ing Bulan lan ora ana wong Amerika.

        matur nuwun. Ana sawetara kangelan karo Korolev piyambak, ana artikel bilih pati ora sengaja. Aku duwe bukti ora langsung manawa program lunar kita disabotase dening pimpinan ndhuwur, kanthi partisipasi pihak asing.
      2. Alexanderrr
        Alexanderrr 7 Oktober 2015 18:04
        0
        Umumé, ora masuk akal kanggo maca manawa Amerika ora ana ing rembulan lan ing wektu sing padha ora mbantah iki.

        Ing asas, ana uga ora akeh bukti kanggo nalisir, lan akeh sing ora bisa dipercaya, Ya, lan ora kabeh wis declassified. Mulane, ora masuk akal kanggo ngaku yen Amerika ana ing rembulan ...
        1. Bayonet
          Bayonet 7 Oktober 2015 18:49
          +3
          Kutipan: Alexanderrr
          Mulane, ora masuk akal kanggo ngaku yen Amerika ana ing rembulan ...

          Penggemar Rusia mutusake nggunakake crowdfunding kanggo nggawe pesawat ruang angkasa pribadi kanggo dikirim menyang rembulan lan nggawe film situs pendaratan pesawat ruang angkasa Amerika Apollo lan stasiun otomatis Soviet "Luna" lan "Lunokhod" supaya bisa mungkasi perselisihan antarane wong-wong mau. sing pracaya yen wong ana ing rembulan, lan wong-wong sing pracaya iku kabeh dipentasake. Kajaba iku, piranti kasebut bakal bisa nindakake studi ilmiah babagan satelit bumi kanthi kualitas gambar sing durung ana sadurunge.
          Impuls awal kanggo kampanye mikrosatelit yaiku kanggo mungkasi debat tanpa wates babagan apa ana wong ing rembulan utawa ora. Pungkasane, kabeh data ing pesawat Apollo diwenehake dening NASA lan ora ana sing bisa mriksa maneh. Klompok penggemar papan mutusake kanggo ngganti kahanan iki lan nyedhiyakake gambar independen saka permukaan Bulan ing zona kebangkrutan nggunakake piranti sing dibangun nganggo dhuwit pribadi.
          Pencipta wis ngumumake kampanye Boomstarter kanggo mbangun pesawat ruang angkasa sing bisa tekan rembulan, dilengkapi kamera resolusi dhuwur kanggo njupuk gambar sing bakal bisa mbedakake jejak individu astronot sing ndharat ing rembulan, yen ana. Kanthi wiwitan proyek iki, kabeh wong bakal bisa melu nggawe mikrosatelit, sing kudu mlebu orbit Bulan lan mabur ing papan sing rada kurang ing ndhuwur permukaane.
          Ing tahap iki, peneliti butuh dana kanggo ngembangake proyek pesawat ruang angkasa, nindakake petungan lan ngrampungake akeh masalah, wiwit saka dimensi optimal lan massa pesawat ruang angkasa ing mangsa ngarep nganti proteksi optimal elektronik masa depan saka radiasi ruang, kalebu pesenan balistik lan petungan radiasi saka institusi riset kanggo ragad kapisah lan melu specialists Highly qualified ing project. Kanggo nindakake iki, proyek kasebut kudu ngunggahake 800 rubel.
          Gusti mangu-mangu! Deign kanggo chip ing supaya ngerti bebener! hi
          http://www.popmech.ru/science/216271-kampaniya-na-boomstarter-rossiyskiy-chastny
          y-sputnik-dlya-fotosemki-luny/
          1. Temples
            Temples 7 Oktober 2015 22:04
            +1
            Punika divorce! Mavrodi keplok lan nangis.
            800 ewu rubel lan aku bakal mbuktekake kabeh lan kabeh !!!
            Aku ora freeloader, aku partner!!!!
            Pikiran paling apik manungsa bakal ngrancang!!!!
            Metu lan ngerti bebener!
            Banjur mlayu munggah lan ing bathuk meja karo kabeh obat bius!!!! Apa sparks ilang? Iku ngluncurake kamera menyang rembulan !!! wong bodho
          2. bajingan
            bajingan 7 Oktober 2015 23:39
            -1
            Quote: Bayonet
            Penggemar Rusia mutusake nggunakake crowdfunding kanggo nggawe pesawat ruang angkasa pribadi kanggo dikirim menyang rembulan lan nggawe film situs pendaratan pesawat ruang angkasa Apollo lan stasiun otomatis Soviet. . .

            . Kanggo nindakake iki, proyek kasebut kudu ngunggahake 800 rubel.

            Amarga kebodohan alam, aku ora ngerti kewan apa iki - crowdfunting. Apa padha ngombe utawa mangan? Mungkin ana hubungane karo sihir?
            OK banjur! Ayo ngomong yen kanggo 800 ewu sing kayu-kayuan (sampeyan ora bisa tuku kamar ing apartemen komunal ala kanggo dhuwit edan kuwi) isih ana insinyur lan desainer sing nduweni kualifikasi sing siap kerja kanggo mangan lan turu ing trailer kanthi shift. . Upaminipun sawise manipulating tamborin lan casting mantra ing basa Ibrani, amarga budget kuwi mung bisa Count ing ilmu sihir, Ajaib lan sih-rahmat saka Gusti Allah, padha pungkasanipun nggawe satelit iki, dikirim menyang rembulan lan njupuk gambar. kabeh.
            Tapericha ayo fantasize sethitik: dumadakan, dumadakan ternyata ora ana "Apollos" AS ing kana. Apa sing bakal dikandhakake para ahli sihir saka NASA? Bener! Alien njupuk adoh! Aku ora ngerti babagan BBC lan liya-liyane, nanging Prozombenko bakal tuku mobil anyar lan sepatu bot, mesthine! Mambune ora 800, mambune puluhan yuta. Ing kono rampasan digawe.
            Nanging ing umum, uap bakal pindhah menyang singsot, padha bisa lan bakal diijini kanggo nindakake soko, nanging kanggo miwiti - niht, padha bakal mundhakaken squeal babi lan ora bakal miwiti. Kepiye babagan sepatu bast. . .
            Black Gusti saka Kabine Pakdhe Tom barak mau. Obama ora bakal ngidini. Dheweke ngancam nganggo driji saka cabang: ah-ah-ah! Lan para panguwasa Roissian bakal goyangake kanthi gemeter cilik lan ujar: - Mabur mudhun! Kita mitra.
            1. Manungsa Kucing Null
              Manungsa Kucing Null 7 Oktober 2015 23:50
              +1
              Quote: bajingan
              Dheweke ngancam nganggo driji saka cabang: ah-ah-ah! Lan para panguwasa Roissian bakal goyangake kanthi gemeter cilik lan ujar: - Mabur mudhun! Kita mitra.

              Aku ora ngerti - sampeyan serius, utawa carane?

              - ing Ukraina - padha ngancam (kanthi driji) - ora mbantu
              - ing Suriah uga ngancam - lan maneh ora mbantu

              Banjur dumadakan.. bantuan? Kenapa sampeyan? nglirik
            2. Bayonet
              Bayonet 8 Oktober 2015 08:52
              0
              Quote: bajingan
              Amarga kebodohan alam, aku ora ngerti kewan apa iki - crowdfunting.

              Crowdfunding minangka kolaborasi kolektif saka wong sing kanthi sukarela nglumpukake dhuwit utawa sumber daya liyane bebarengan, biasane liwat Internet, kanggo ndhukung upaya wong liya utawa organisasi. hi
        2. Vadim237
          Vadim237 7 Oktober 2015 21:22
          0
          Lan padha ing rembulan, punika salah siji saka mesin F1 saka roket Saturnus 5, ditemokaké ing Samudra Atlantik.
          1. Scraptor
            Scraptor 8 Oktober 2015 15:08
            0
            apik yen ora ana ing rembulan ... USSR bisa mabur menyang rembulan maneh ing separo pisanan taun 60-an, mung ditawani Amerika kaya emas ing Olimpiade Figure Skating ing Salt Lake City, nalika Amerika bajingan kaping pirang-pirang karo titik 5 ing rink.
            supaya bocah-bocah pramuka iki maneh sawise 9/11 (nalika paling ora ana sing mabur menyang dheweke kanggo ngeculake 2 perang bebarengan) ora nangis lan paling ora bisa bangga karo apa wae kanggo rasa pentinge dhewe, yen ora kaunggulan .. .
          2. bajingan
            bajingan 8 Oktober 2015 17:42
            +1
            Kutipan: Vadim237
            Lan padha ing rembulan, punika salah siji saka mesin F1 saka roket Saturnus 5, ditemokaké ing Samudra Atlantik.

            Argumentasi banget persuasif. Lan ing ngisor Atlantik dumunung Titanic lan akeh liyane. Yen kondom Cina bekas ditemokake ing trotoar Moskow, apa tegese Moskow minangka ibukutha China?
            1. Vadim237
              Vadim237 8 Oktober 2015 23:58
              +1
              Kita nemokake mesin mung ing wilayah sing mesthine tiba sawise pamisahan tahap pertama - bukti sing paling langsung lan ngyakinake yen ana penerbangan.
              1. bajingan
                bajingan 9 Oktober 2015 10:15
                0
                Kutipan: Vadim237
                Kita nemokake mesin mung ing wilayah sing mesthine tiba sawise pamisahan tahap pertama - bukti sing paling langsung lan ngyakinake yen ana penerbangan.

                Padha mabur kanggo mabur, nanging menyang ngendi?
                Vadim, teka kene

                http://www.manonmoon.ru/

                http://sovserv.ru/KA6AH/usatruth/usatruth.by.ru/moon.htm

                Iku menarik, sanadyan, sampeyan kudu maca akeh. Mangkene seri artikel babagan topik iki ing basa Rusia. Disebutake ing basa sing bisa diakses, yen sampeyan duwe "troika" sing padhet ing fisika lan biologi, mula ora bakal angel ngerteni.
                Aku wong duwe pikirane bab shaitan-arba sing mbalek Amerika ing rembulan, Aku sebagian nyatakake ing VO ing "urip kepungkur". Aku bisa nyatakake maneh, nanging ora bakal pas karo ruang lingkup komentar.
                Aku ora pengin troll sampeyan, lan aku ora ngerti carane nindakake. Kanggo kula, masalah iki meh ditutup, aku kudu urip nalika kita utawa, paling awon, wong Cina utawa India mabur, sanajan padha ora bisa dipercaya, pedagang.hi
                Yen luwih akeh bahan sing dibutuhake, ing sabuk radiasi, umpamane, aku bisa mbuwang, panemu lan petungan spesialis ing bidang radiologi kasebut ana, nanging aku ora bisa ngerteni kanthi rinci ing kana, dudu profilku lan ana. ora ana sing takon.

                uga:

                http://my.mail.ru/mail/jelena.dolecek/video/19433/20475.html

                http://www.youtube.com/watch?v=CM-vSpqB3x8

                http://www.youtube.com/watch?v=V3vfILuajfU
      3. Scraptor
        Scraptor 8 Oktober 2015 15:01
        +2
        Quote: Insinyur
        F-1 digunakake - iku ing roket kang?

        Ing sembarang, contone, ing Atlas. Mesin luwih angel digawe tinimbang roket (tank).
        Heptyl digunakake dening Amerika ing Lunar Gemini, ngedika lan menehi RP-1 kanggo Apollo bebarengan karo akeh liyane.
        Dheweke pengin mabur luwih dhisik kanthi ngluncurake blok bulan lan modul booster kanthi heptyl ing Proton, banjur modul printah lan kru ing RE Soyuz. SC "Soyuz" minangka modul lunar ...
        H-1 wiwit digawe minangka gangguan nalika politisi wis nampilake Bulan menyang Amerika. Amarga saka tataran pisanan konyol sawijining, iku adoh minangka rembulan sadurunge sukses diluncurake.

        Miturut artikel: "Energi" outputted laser pertempuran daya lan ora blinding .... Liyane uga ngapusi lengkap lan kosok balene. Artikel "minus".
    2. Perang lan Perdamaian
      Perang lan Perdamaian 7 Oktober 2015 17:15
      +3
      Ing koran "VPK" ing artikel "Daya tarik departemen sempit" relevansi nggawe kendaraan peluncuran super-heavy kanthi wiwitan boosters propelan padhet (STU). Aku arep mratelakake panemume ing prakara iki.



      Kendaraan peluncuran super-berat saiki pancen ora dikarepake dening Kementerian Pertahanan, lan ora ana gunane kanggo nggawe, utamane ing pesenan darurat, mbuwang dhuwit.



      langsung gatel ing sak panggonan marang pluru abot saka Vladimirov iki, "ora ana pangertèn, sampeyan ndeleng"

      Ya, pancen, ing taun 1987, kendaraan peluncuran Energia mesthine bakal dilebokake ing orbit stasiun perang prototipe sing bobote kira-kira 90 ton. Nanging kabisan stasiun diwatesi mung dening impact ing satelit saka mungsuh potensial dening blinding wong. Mesthi dina iki, piranti sing duwe massa kaping pirang-pirang kurang bakal ngrampungake tugas iki.


      umume, satelit abot bisa dadi prototipe stasiun stasioner kanggo produksi bahan murni, padha wis ngomong bab iki kanggo dangu lan, mung iki ora ana operator abot, iku bisa kanggo nggawe stasiun karo gravitasi ARTIFICIAL. kanggo panggonan long-term ing spasi ILMU + PRODUKSI.
      Pakdhe mlaku...

      Umumé, Rusia saiki duwe armada kendaraan peluncuran sing entheng, medium lan abot kanggo ngrampungake meh kabeh tugas kanggo kepentingan pertahanan lan keamanan, yaiku: komunikasi, navigasi, pengintaian, topografi.


      dheweke dhewe nggawe tugas kanggo Rusia, dheweke dhewe ngetrapake larangan, ana tugas liyane kanggo operator abot, mula kabeh obrolan iki ...
      1. Perang lan Perdamaian
        Perang lan Perdamaian 7 Oktober 2015 18:24
        +1
        Miturut informasi sing kasedhiya, karya terus ing sistem laser basis pesawat, target kang, pisanan kabeh, bisa obyek angkasa.


        iku wektu kanggo miwiti karo kuwi "riset" sing langgeng kanggo dekade tanpa bali nyata. Laser Militer mbutuhake tenaga kerja, kegedhen, abot, larang regane dhuwit. Loro-lorone kita lan pin_dos ora ngurusi laser, kaya termonuklir sing dikontrol. Umumé, ana téori sing ujar manawa radiasi cahya ora nyebar tanpa materi, mula, ing papan, ing ngendi ana zat cilik, efektifitas senjata ringan bakal kurang ...

        S-500 "Prometheus", kang pluru bisa kanggo njupuk mudhun satelit ing orbit kurang. Ora ana sing ngalangi proyek Soviet sing diganggu nggawe rudal anti-satelit sing diluncurake saka pesawat tempur MiG-31 ora diterusake.


        durung ana sing weruh pancake c500, mung wartawan ngomong basane lan kapan ora dingerteni lan apa maneh sing ora dingerteni ing kana, nanging ing PAKFA dheweke uga ngomong babagan mesin tahap kapindho sing bakal dadi 16-17g. lan saiki wis dipindhah menyang 20g, dadi ora ana sing bisa dijanjekake ...

        S-500 "Prometheus", kang pluru bisa kanggo njupuk mudhun satelit ing orbit kurang. Ora ana sing ngalangi proyek Soviet sing diganggu nggawe rudal anti-satelit sing diluncurake saka pesawat tempur MiG-31 ora diterusake.


        Iki minangka salah paham, ana akeh proyek ruang angkasa, kabeh ana, mung ing operator ...

        ? Amerika wis ndharat ing kana, lan ora ana gunane mung mbaleni ekspedisi kunjungan - Amerika Serikat uga dadi pionir ing kene.


        tujuan lan makna hacks kuwi mung kanggo miwiti kartun kuwi, antarane liyane. Iki goroh, amarga pin_dosnya isih nggunakake rd180/191 kita, kaya-kaya ora duwe "torsi dhuwur" f1 dhewe. Iki carane dheweke nindakake lan mbuwang, piye wae ora katon kaya amers ...

        Mangkono, ing wilayah sipil, kendaraan peluncuran super-abot ora bakal dikarepake nganti pirang-pirang taun.


        Inggih, iki kaping pindho mbayar Vladimirov mikir, wong kita ora mikir, operator abot dibutuhake ...

        Rampung sukses program Apollo (enem ekspedisi sukses menyang Bulan) uga ing pertengahan 70-an mungkasi kendaraan peluncuran Saturn-5 sing super abot, bisa ditindakake kanthi rinci lan nuduhake keandalan mutlak. Dheweke dikorbanake kanggo sistem Space Shuttle sing bisa digunakake maneh, sing katon luwih murah lan luwih janjeni.


        ngapusi sing ora sopan, kaya Saturn5 narik 140-150 ton menyang LEO, lan pesawat ulang-alik mung 24 ton, kanthi biaya sekilogram kargo ing orbit, kaya kilogram emas, argumen bodho saka scribbler iki gampang dibantah, kaya Saturnus. luwih untung...

        Nyatane, kita nyekseni booming nyata ing pambangunan spaceports ing pirang-pirang negara ing donya. Gemuruh plabuhan antariksa tambah banter, mula ora perlu lungguh lan ngarep-arep barang-barang lawas.


        iki garis finish ing saben pangertèn, ing kawitan ngandika sing roket abot padha ora perlu, ing pungkasan ngandika sing kudu "aja njagong", ing cendhak, karo scribbler mbayar pitung Jum'at minggu lan pitung rebuttals. dhewe ing saben artikel - iki dudu wong kita ...
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Asadullah
      Asadullah 7 Oktober 2015 17:19
      +2
      ya wis. Kajaba iku, Skylab mabur kaya unsur higienis sing bisa digunakake, kanthi biaya mbangun kutha kabeh. Dadi, kanggo proyek siji-wektu, Amerika ora mung mbangun pabrik, nanging kabeh industri, lan sawise batch pisanan produk kasebut, rampung ditutup. Malah tanpa njupuk apa-apa saka iku kanggo nglengkapi program sakteruse! Amerika bisa disalahake kanggo apa-apa kajaba mbuwang dhuwit. Ing istilah ekonomi, Saturn 5 ora mung gagal, nanging omong kosong gagal saka rakun mabuk.

      Titik liyane, saiki ana akeh gambar anyar "ora diterbitake" babagan petualangan Amerika ing rembulan, amarga teknologi modern bisa nyithak kanthi sampurna tanpa wedi marang wahyu, nanging paramèter ilmiah wis diklasifikasikaké kanthi rinci. Sing, data wis declassified kanggo kabeh saka wektu iku, nganti telik, lan rincian technical saka program sing ora digunakake banget diklasifikasikaké. Mungkin amarga padha ora ana ing kabeh? Kaya atusan kilogram lemah rembulan?
      1. Oprychnik
        Oprychnik 7 Oktober 2015 18:35
        +3
        Sawise nutup program lunar, Amerika tumindak kanthi ora sopan, ngrusak ALL dokumentasi teknis ing Saturn-5, ALL langkah-langkah sing dikembangake sajrone program nglawan macem-macem jinis radiasi (miturut NASA, iki mbutuhake sinau sing dawa), lan ilang kabeh lemah lunar, kabeh, meh 400 kg, sacoro prakteke ora ngidini negara kanggo sinau. Ing tangan liyane, kita wis fun kulo ing Bulan ing jip Lunar, kang, wong, misale jek angel kanggo kula kanggo ngumpul ing setelan ruang, Nanging aku ngerti kemungkinan saka Hollywood ing umum, lan direktur Stanley Kubrick utamané. Lan saiki daya pisanan kudu miwiti EVERYTHING saka ngeruk, sanalika aku tak munggah pitakonan bab program lunar anyar.
        1. Oprychnik
          Oprychnik 7 Oktober 2015 19:03
          +3
          Mangkene sawetara cuplikan sing ditayangake kanthi acak.
          Akeh sing diklaim wis difilmake dening Kubrick, kanthi kredibilitas. Iku misale jek sing mokal kanggo njupuk kamera video njaba modul, nanging djalmo manungso kudu aran wayahe sajarah iki, supaya sawetara nembak kebangkrutan padha dipun damel film ing studio Kubrick. Mung sakperangan alesan padha njaluk menyang pigura saka siaran langsung.)))
      2. Bayonet
        Bayonet 8 Oktober 2015 09:06
        0
        Quote: Asadullah
        Dadi, kanggo proyek siji-wektu, Amerika ora mung mbangun pabrik, nanging kabeh industri, lan sawise batch pisanan produk kasebut, rampung ditutup.

        Lan pira perusahaan lan institusi sing melu nggawe sistem Energia-Buran? Apa dana kolosal sing nandur modal? Dadi "Energi" umume mung mateni 2 kali! Lan kabeh banjur mudhun ing saluran ...
      3. Bayonet
        Bayonet 8 Oktober 2015 12:27
        0
        Quote: Asadullah
        Kajaba iku, Skylab mabur kaya unsur higienis sing bisa digunakake, kanthi biaya mbangun kutha kabeh.

        Sawise misi rembulan Apollo 18, 19, lan 20 dibatalake, NASA ditinggalake karo tumpukan roket Saturnus V sing bisa digunakake kanggo ngluncurake stasiun orbital sing lengkap. Versi pungkasan proyek kasebut diarani "Skylab". Proyèk Amérika saka stasiun orbital beda-beda saka analog Soviet saka Salyut, Mir lan jinis Stasiun Angkasa Internasional amarga Skylab nduweni ruang internal sing akeh banget lan nyedhiyakake kosmonot kanthi kebebasan gerakan sing meh ora ana watesan. Kahanan urip sing paling nyaman kanggo astronot uga dikembangake lan ditindakake. Contone, padusan dipasang. Saben astronot duwe kompartemen kapisah cilik - ceruk karo tirai nutup, ing ngendi ana amben lan kothak kanggo barang-barang pribadi.
        Tanggal 14 Mei 1974, stasiun Skylab diluncurake nganggo roket Saturn-5. Esuke, ekspedisi pisanan saka telung wong kudu mangkat menyang stasiun - komandan, pilot lan dhokter. Nanging, nalika Skylab mlebu orbit bunder, panel solar ing awak stasiun ora mbukak, minangka asil saka suhu ing stasiun wiwit tuwuh catastrophically, lan tekan 38 ° C, nalika iku - 80 ° C njaba. Mangkono, Skylab ditinggalake tanpa sumber daya lan kontrol termal, supaya operasi kasebut ora bisa ditindakake tanpa ngirim panggantos layar menyang stasiun kasebut. Masalah iki kedadeyan amarga kasunyatane nalika diluncurake, crane insulating panas dicopot saka stasiun, sing nyuwek siji panel surya lan macet sing nomer loro. Nanging ing 25 Mei, panggantos dikirim menyang stasiun ing wektu paling cendhak bebarengan karo ekspedisi pisanan.
        Telung ekspedisi ngunjungi stasiun Skylab, tugas utama yaiku sinau adaptasi manungsa kanggo kahanan tanpa bobot lan nindakake eksperimen ilmiah. Thanks kanggo Skylab, akeh eksperimen biologi, teknis lan astrofisika wis ditindakake. Sing paling penting yaiku pengamatan teleskopik Srengéngé ing sinar X lan UV. Akeh flare sing direkam lan lubang koronal ditemokake.
        Biaya proyek Skylab kira-kira 3 milyar dolar AS kanthi rega wektu kasebut.
        Ngomong babagan kebersihan, kene kios padusan Skylab.
      4. Bayonet
        Bayonet 8 Oktober 2015 12:53
        0
        Quote: Asadullah
        Malah tanpa njupuk apa-apa saka iku kanggo nglengkapi program sakteruse!

        Ekspedisi pisanan SL-2 (Skylab-2) (Charles Conrad, Paul Weitz, Joseph Kerwin) suwene 28 dina (25.05.1973/22.06.1973/XNUMX - XNUMX/XNUMX/XNUMX) lan ora dadi luwih ilmiah minangka ndandani. Sajrone sawetara spacewalks, astronot mbukak panel solar macet lan mulihake thermoregulation saka stasiun.

        Ekspedisi kapindho SL-3 (Skylab-3), dumadi saka Alan Bean, Jack Lausma lan Owen Garriott, lunga menyang stasiun ing 28.07.1973/59/XNUMX lan ngenteni XNUMX dina ing orbit.

        Ekspedisi katelu lan pungkasan SL-4 (Skylab-4) (Gerald Carr, Edward Gibson, William Pogue) diluncurake tanggal 16 Nopember 1973 lan nyetel rekor mutlak kanggo durasi wong manggon ing angkasa - 84 dina, sing rusak. ing 1977 ing Salyut-6 - 96 dina. Gerald Carr, Edward Gibson lan William Pogue lunga menyang luar angkasa numpak pesawat ruang angkasa Apollo tanggal 16 November 1973, lan bali menyang Bumi ing taun candhake, tanggal 8 Februari 1974. Carr, Gibson lan Pogue dadi astronot pisanan sing ngrayakake Taun Anyar ing antariksa.
        foto bisa diklik.
    5. Komentar wis dibusak.
    6. Vadim237
      Vadim237 7 Oktober 2015 21:33
      0
      Keandalan mutlak ana sing anyar, nanging umume, nonton film dermaga babagan nggawe roket iki ing kana lan temokake pirang-pirang peluncuran sing sukses http://www.youtube.com/watch?v=Gb6Otwd7Ff4
    7. starley saka kidul
      starley saka kidul 7 Oktober 2015 22:02
      +1
      Kutipan saka Diman
      "Saturnus 5" ora tau nuduhake keandalan mutlak.

      Iki ora sakabehe bener. RN Saturnus antarane spesialis dianggep salah siji sing paling apik ing donya ing syarat-syarat kombinasi paramèter, kanggo wektu. Ing babagan linuwih, ora kalah karo kendaraan peluncuran kanthi paramèter sing padha. Lan padha dibusak ... amarga iku outdated. Bisa uga yen Amerika ora bakal nggawe sing luwih apik tinimbang Saturnus.
      1. Asadullah
        Asadullah 7 Oktober 2015 22:33
        +1
        Iki ora sakabehe bener. RN Saturnus antarane spesialis dianggep salah siji sing paling apik ing donya ing syarat-syarat kombinasi paramèter, kanggo wektu. Ing babagan linuwih, ora kalah karo kendaraan peluncuran kanthi paramèter sing padha. Lan padha dibusak ... amarga iku outdated. Bisa uga yen Amerika ora bakal nggawe sing luwih apik tinimbang Saturnus.


        Aja bingung roket Saturn-1V lan Saturn-5, amarga apa parameter sing padha ing bokong yen Saturn-5 dhuwuré 110 meter, diameter sepuluh, kanthi kapasitas 140 ton!

        13 sukses diluncurake, lan sadurunge ana loro sing gagal ing mode otomatis! Yen test pisanan bisa disebut sukses ing versi entheng, roket kapindho crumbled menyang cogs, ing telung mesin apa. Lan sawise iku, dheweke langsung ngirim peluncuran sukses menyang rembulan. ngguyu Lan enem taun sabanjure, dheweke nutup program sing mesthine nggawa Amerika Serikat menyang posisi sing unggul ing angkasa. Lan Shuttle diwiwiti, sing ngubur patbelas astronot. Kaendahan. Dheweke mateni pilot karo sing anyar, lan roket "paling sukses" ditulis minangka kethokan nalika isih cilik.
        1. Scraptor
          Scraptor 8 Oktober 2015 15:20
          0
          Delengen kanthi cetha babagan peluncuran Saturn-5 tanpa awak lan malah awak ... Saliyane linuwih sing kurang, isih akeh getaran kanggo beban output, mula Apollo 13 salah.
      2. Scraptor
        Scraptor 8 Oktober 2015 15:18
        -1
        Ing babagan linuwih, ora ana sing luwih elek, lan saiki ora ditrapake kanggo sing disertifikasi kanggo ngluncurake wong menyang angkasa. Mulane, program Apollo ditutup sadurunge.
        Kendaraan peluncuran Soyuz durung dadi lungse.
  2. vena
    vena 7 Oktober 2015 14:43
    +1
    ... kabeh iki ngelingake draf Inisiatif Pertahanan Strategis (SDI) sing rada lali sing diumumake dening Presiden Reagan ing taun 1983. Ilmuwan terkemuka kita wis ngerti masalah kasebut kanthi cekap. Sawise nyinaoni kabeh rincian kanthi lengkap, dheweke kanthi jelas ngakoni program SDI minangka utopia, kanthi ilmiah negesake kesimpulane lan nglaporake iki menyang pimpinan ndhuwur negara.

    Thanks kanggo artikel kasebut, yen ora, aku dikritik amarga partisipasi sing ora penting ing riset babagan program iki.
  3. Petugas cadangan
    Petugas cadangan 7 Oktober 2015 14:49
    +2
    Bisa ngrasakake pengalaman penulis sajrone nulis laporan ilmiah lan teknis lan pidato ing NTS. Cetha lan ringkes.
    Nanging ana uga disposisi sing jelas kanggo karya Pusat. Khrunichev. Dadi analisis kasebut dadi subyektif banget. Pendanaan pancen dudu karet. Nanging apa jenis bantahan aku tau krungu saka departemen NTS ing 80-90s, nalika padha nemtokake prioritas kanggo pangembangan industri lan, mesthi, jumlah pendanaan. Saben perwakilan lembaga riset, biro desain lan LSM nganggep karyane dadi prioritas, dene karya tim liyane bisa ngenteni. Sakit banget akrab.
    Operator abot ngrampungake sawetara tugas, kalebu tugas militer. Lan supaya gampang push kabeh iki menyang latar mburi, narik kawigaten ekonomi minangka sekutu, ing mratelakake panemume, short-sighted.
    1. opus
      opus 7 Oktober 2015 15:53
      +1
      Quote: Petugas cadangan
      Bisa ngrasakake pengalaman penulis sajrone nulis laporan ilmiah lan teknis lan pidato ing NTS.

      Ora... Ora krasa Nyuwun
      Ana akeh blunders kanggo ngomong bab
      Quote: Petugas cadangan
      Cetha lan ringkes.
      ora ana gunane..


      Kutipan: Pengarang Vladimir Vladimirov
      Mesthi dina iki, piranti sing duwe massa kaping pirang-pirang kurang bakal ngrampungake tugas iki.

      padha ora bisa ngrampungake, kanggo wuta karo laser, sing laser, sing BIP, sing sistem cooling (termos vakum), minangka padha lan tetep Agromad. lan laser dhewe minuscule kene.
      GDL RD0600: 680mm, 1820mm, 2140mm, 100kW (100kW ing vakum, sampeyan ora bisa wuta, nanging Cut)

      Quote: Pengarang
      Pertahanan rudal pertahanan udara S-500 "Prometheus", sing rudal bisa nembak satelit ing orbit sing kurang.

      PR 77N6-N lan 77N6-N1 (dikembangake dening OAO MKB Fakel miturut TK) ... kanggo nyegat target kanthi cepet iki 7 km/s.Ing satelit, malah ing LEO luwih saka 7 km / s bakal.
      Loro pabrik anyar dibangun ing Nizhny Novgorod lan Kirov. Konstruksi kasebut mbutuhake jumlah kasebut luwih saka 80 milyar rubles. Perusahaan anyar bakal ngasilake PR 77N6-N lan 77N6-N1.
      ora ana sistem PSO ing platform MiG-31, lan ora ana rudal interceptor sing digawe
      Quote: Pengarang
      saiki wis bisa nggawe basa Martian bisa dienggoni dening burrowing menyang lemah kanggo sawetara meter lan nglindhungi dhewe saka radiasi lan mikrometeorit

      ditempelake

      1. Mars nduweni atmosfer, Medan magnet Mars kira-kira 800 kali luwih lemah tinimbang bumi.
      Bebarengan karo atmosfer rarefied (100-160 kaping dibandhingake karo Bumi).
      2. Jumlah energi surya (lan radiasi) tekan lumahing Mars kira-kira setengah saka ing Bumi.
      Ing wayah awan, wong bakal nglumpukake kira-kira 0,21 mSv radiasi ionisasi, lan iki kaping sepuluh luwih dhuwur tinimbang dosis sing bisa ditampa ing Bumi. Kaya-kaya ya ... Nanging:tingkat iki mung setengah saka tingkat radiation ing njaba angkasa. Kepiye yen mabur ana? setahun utawa setengah
      / Burrowing menyang lemah saka IO ora bakal nylametake sampeyan (miturut data paling anyar, lemah M wis sterilized dening IO - malah ora ana microbes). Layar lan banyu

      Meteorit ... Kesempatan ditemokake 1n:

      Dadi ewonan ditemokake ing Bumi .... Ora ana sing ngubur ing lemah
      1. opus
        opus 7 Oktober 2015 16:07
        +1
        Quote: Pengarang
        Miturut para ahli, saiki mung pertambangan sing duwe bathi ing rembulan. tritium - bahan bakar nuklir ing mangsa ngarep.

        wong bodho
        tritium ing rembulan?
        T lan 3H - Iki minangka hidrogen superheavy, sing dibentuk ing alam ing atmosfer ndhuwur nalika partikel radiasi kosmik tabrakan karo inti atom, contone, nitrogen ...
        Apa sing ora diamati ing rembulan lan durung diamati.
        mungkin 3He (helium-3)?

        Quote: Pengarang
        Kendaraan peluncuran konversi apik amarga tinimbang mbuwang mbuwang, negara bisa entuk dhuwit ing peluncuran komersial.

        1. Periode garansi kanggo ICBM kasebut wis kadaluwarsa, asuransi lan pelanggan wedi ...
        2.Data spesifik ing orbit
        3. Rework sing penting dibutuhake
        4. Ekologi maneh.
        / Nyusahake ing pungkasan
        Mung dheweke ora mbuwang karo kita (lan nampa penghasilan ing bentuk bahan mentah lan logam mulia), nanging ...

        Quote: Pengarang
        .. presented full-ukuran tata letak MUR "Baikal". Sawise diluncurake lan pemisahan, panggung mbukak swiwine, nguripake mesin pesawat sing dipasang lan nggawe pesawat landing ing lapangan terbang konvensional .... Sistem kasebut nyuda biaya peluncuran.


        Amerika "maju" luwih saka liyane
        Pegasus, Pegasus Saka 1990 nganti 2013, 42 diluncurake operator Pegasus digawe kanthi ngluncurake satelit buatan menyang orbit, sing 3 peluncuran ora kasil lan 2 liyane ora kasil. Wiwit taun 1997, kabeh 28 peluncuran wis sukses.

        Mung alangan.
        1. Layout, lan njupuk wektu dawa kanggo roket
        2. LRE RD-191M ora lan ora kamungkinan, minangka rama RD-191 Originally nganggo.
        3. Wings, tank sing luwih tahan lama (kanggo penerbangan gunung lan kakehan), bakal nyuda muatan kanthi signifikan
        iku pinunjul sing Amerika, sing ateges mung siji-sijine karo pengalaman "reusability", karo sing
        Pegasus, Pegasus (Saka 1990 nganti 2013, 42 peluncuran operator Pegasus digawe kanthi ngluncurake satelit buatan menyang orbit, sing 3 peluncuran ora kasil lan 2 liyane ora sukses. Wiwit 1997, kabeh 28 peluncuran wis sukses.)

        dheweke malah ora mikir babagan bisa digunakake maneh, sanajan swiwine ora kanggo kebangkrutan, nanging unsur sing perlu kanggo diluncurake menyang LEO.
        ===============
        ing umum, NPF .. lan ora NTS
      2. Scraptor
        Scraptor 8 Oktober 2015 15:22
        0
        Cukup kanggo beku es, nanging kabeh padha, amarga gravitasi sing kurang, kabeh wong bakal mati ing kono sajrone 2-3 taun. sad
  4. V.ic
    V.ic 7 Oktober 2015 14:54
    +1
    Amerika miturut omongane uwong ndharat ing rembulan ing 1969, nanging Lunokhod-1 kita ing 1970. Iki kasunyatan, lan kabeh liyane spekulasi.
    1. DEMENSI
      DEMENSI 7 Oktober 2015 16:42
      0
      Kutipan saka Vic
      Amerika miturut omongane uwong ndharat ing rembulan ing 1969, nanging Lunokhod-1 kita ing 1970. Iki kasunyatan, lan kabeh liyane spekulasi.


      Lan bener. Ana analisis apik babagan penerbangan "lunar odyssey" - "Pepelats" mabur menyang rembulan.


      http://free-inform.com/
      1. Scraptor
        Scraptor 8 Oktober 2015 15:25
        0
        Nah, bakal padha nemokake tapak ing rembulan ing kana? Iki dhewe ora mbuktekake apa-apa - bisa ditinggalake minangka robot mlaku.

        Penerbangan menyang rembulan sacara teknis bisa ditindakake sanajan saiki. Mung yen ana akal banjur kenapa? Wektu tundha sinyal saka kana mung 1-2 detik.
  5. NordUral
    NordUral 7 Oktober 2015 15:07
    +1
    Mratelakake panemume teknisi amatir ing papan sing ora wedi ora, sing abot dibutuhake lan dibutuhake banget. Lan luwih apik - ora roket, nanging kanthi pesawat menyang orbit. Iku wektu kanggo ngelingi lan aplikasi pembangunan Soviet.
  6. Insinyur
    Insinyur 7 Oktober 2015 15:13
    +3
    Koyo tulisane wis umure 10 tahun “Baikal” wis suwe ora kelingan, ning kene diumumake minangka pembangunan sing janjeni. Sampeyan uga bisa ngelingi babagan Rus ', babagan MAKS, Clipper lan akeh proyek liyane. Nanging sistem sing bisa digunakake maneh diakoni minangka ora nguntungake. Dadi, saiki kita ngetutake dalane Amerika nganggo pesawat ruang angkasa "Orion". Nanging sanajan ing kene, ora kabeh lancar: sing abot metu, aku kudu ngilangi siji kru lan nggawe cangkang jero komposit. Iki kasunyatan. Lan penulis piye wae lagged konco kanggo rolas taun.
    1. Bayonet
      Bayonet 7 Oktober 2015 18:57
      0
      Quote: Insinyur
      Sampeyan uga bisa ngelingi babagan Rus ', babagan MAKS, Clipper lan akeh proyek liyane.

      Aku bakal nambah menyang tumpukan "Burlak"!
      "BURLAK", proyek kendaraan peluncuran peluncuran udara, minangka bagean integral saka kompleks aeroangkasa kanthi jeneng sing padha.
      "Burlak" kudu diluncurake saka papan pesawat akselerasi Tu-160. Komplek kanthi bobot lepas landas nganti 275 ton kudu lepas landas saka landasan pacu sing dawane 4-5 km. Roket kasebut diluncurake kanthi kacepetan penerbangan operator 250–500 m/s, ing dhuwur 12–14 km, lan bisa ditempuh nganti 5000 km saka lapangan udara. Jarak penerbangan saka kompleks sing dilengkapi saka pangkalan menyang lapangan udara pelanggan yaiku 11000 km. "Burlak" kudu diluncurake nganti 550 kg menyang orbit kutub bunder kanthi dhuwur 1000 km utawa 1100 kg menyang orbit khatulistiwa bunder kanthi dhuwur 200 km.
      Pangembangan Burlak sing wis suwe ditindakake dening biro desain bangunan mesin Raduga wiwit pungkasan taun 1980-an. hi
  7. Jurkovs
    Jurkovs 7 Oktober 2015 15:43
    +3
    Logika lan tesis saka penulis bisa dingerteni. Kita ora butuh roket, SLS Amerika ora ngancam kita. Ayo penulis banjur nerangake kenapa Amerika ngupayakake Gorbachev kanggo nutup roket Energia. Dadi malah limang rudal sing siap diluncurake dipotong dadi besi tua. Sawise kabeh, Space Shuttle bener-bener nglebokake 30 ton menyang orbit ing nyekel Shuttle, nalika Energia bisa nyelehake kabeh 100 ton menyang orbit. Dadi wong Amerika wedi, nanging ora ana sing kudu diwedeni?
  8. lilian
    lilian 7 Oktober 2015 15:45
    +1
    Pira regane Mars dina iki?


    Apa sing kudu ditindakake wong ing satelit Bumi iki? Dadi, kita kudu luwih maju, nggawe basis lunar permanen. Pitakonan muncul: kanggo tujuan apa?


    Faktor ekonomi uga penting: kira-kira yen pesawat ruang angkasa otomatis bakal biaya 50 kaping luwih murah tinimbang sing diawaki ing sinau lan pangembangan sumber daya planet liya. Kanggo referensi: para ahli ekonomi ngira pangembangan sumber daya extraterrestrial lan keterlibatan ing omzet ekonomi donya mung kira-kira siji triliun dolar ing Bulan. Pangembangan sumber daya Mars bakal biaya paling sethithik urutan gedhene luwih.Saiki, ana kapentingan kanggo eksplorasi antariksa ing saindhenging donya.


    Iki kapitalis, pendekatan borjuis sing nesu aku.

    Pancen, kenapa kita kudu njelajah angkasa?! Sawise kabeh, BABLA ora bisa dipotong, yacht, villa, mobil sing keren ora bakal mbantu tuku!

    Rusia ora bakal bisa nggayuh tingkat kekuwatan lan kemajuan kaya USSR. Amarga ora ana tujuan kanggo urip. Rembulan ora dibutuhake, Mars ora dibutuhake, operator abot, generasi liyane ora dibutuhake.

    Aku takon akeh minus - kenapa Rusia dibutuhake?

    Lan ing USSR, desainer gedhe DREAMED yen wektu bakal teka nalika sapa bisa mabur menyang rembulan, kaya piknik. Anak-anak ngimpi dadi astronot lan njelajah alam semesta ing pesawat ruang angkasa.
    China wis nyusul Amerika Serikat babagan jumlah peluncuran lan saiki mung nomer loro tinimbang Rusia. Nanging China minangka negara sing njelajah papan ora kanggo entuk bathi, nanging kanggo kemajuan ilmiah lan teknologi. Ing taun 2020, dheweke ngrencanakake ndharat wong ing rembulan, lan kanthi mangkono njupuk posisi kaping pindho ing balapan rembulan, sadurunge Rusia. China duwe stasiun ruang angkasa pribadi.

    Mangkene bab pungkasan kanggo sampeyan, babagan bocah sing sehat, negara sing sehat:

    Sajrone perayaan ulang taun kaping 75 kamp perintis Artek ing taun 2000, kapsul dibukak kanthi pesen saka perintis taun 1960-an kanggo wong Artek ing taun 2000. Pesen kasebut ditandatangani dening 1 warga Artek saka kabeh republik Uni Soviet, banjur diselehake ing kapsul lan disolder menyang roket logam, sing disimpen nganti 200 taun ing Lapangan Kostrova Artek. Ing garis upacara, roket kasebut digergaji lan "layang kanggo masa depan" dibusak saka kono. Para perintis taun 1960-an nganggep yen ing taun 2000 kabeh wong ing Bumi bakal urip kanthi tentrem, wong bakal mabur menyang rembulan, lan Artek wis duwe kosmodrom dhewe.
    1. rosarioagro
      rosarioagro 7 Oktober 2015 17:13
      +1
      Kutipan saka lilian
      Iki kapitalis, pendekatan borjuis sing nesu aku.

      Pancen, kenapa kita kudu njelajah angkasa?! Sawise kabeh, BABLA ora bakal nyuda


      Ayo, durung ana sing ngandhani yen dheweke bisa ngetokake pipa saka Titan lan ngompa gas, tanpa rig pengeboran ing kana :-) Umumé, ya mung mikir ora kapitalis, nanging primitif kapitalis, sanajan Amerika kapitalis. nanging teleskop dijenengi sawise J. Padha arep kanggo miwiti Webb kanggo titik Lagrange, sinau Eropah. Mungkin ana segara es karo urip, Mars maneh, asteroid lan liya-liyane
    2. Bayonet
      Bayonet 7 Oktober 2015 19:06
      0
      Kutipan saka lilian
      Iki kapitalis, pendekatan borjuis sing nesu aku.

      Anehe, nanging "pendekatan borjuis" ora nyegah NASA kanggo njelajah tata surya kita lan malah ngluwihi. Mungkin borjuasi kita salah? nglirik
      1. lilian
        lilian 7 Oktober 2015 20:39
        0
        Ana lomba antariksa, Amerika kepeksa melu, supaya ora kelangan dhukungan saka wong sing mbayar pajeg. Dheweke pindhah menyang papan sing jero, USSR maju ing stasiun orbit. Kajaba iku, stasiun dikirim bebarengan menyang Mars, Bulan, lan Venus.

        Aku mikir banget babagan menyang rembulan, aku ora bakal "percaya" utawa "ora percaya", iki dudu agama. Nanging ana keraguan sing kuat, akeh banget bantahan kanggo penipuan.

        Iki uga nyebabake keraguan babagan rover. "Sky Crane" "Curiosity" ing mesin roket nglayang 20 meter saka permukaan lan ngedhunake rover ing kabel. Iki angel banget saka sudut pandang teknis.
    3. Asadullah
      Asadullah 7 Oktober 2015 20:08
      0
      Rusia ora bakal bisa nggayuh tingkat kekuwatan lan kemajuan kaya USSR. Amarga ora ana tujuan kanggo urip.


      Ya, tangi kanggo sampeyan, wong lair kanthi ngimpi, kanthi ngimpi dheweke miwiti urip. Mung banjur diijolake, ana sing roti, ana sing dituku, ana sing kanggo kulawarga. Nanging nerangake karo generasi sabanjuré ngimpi. Negara tansah digunakake kanggo tujuan dhewe, lan USSR ora pangecualian. Dreamers dadi wong golek loro thanks kanggo negara lan ing éwadéné ing wektu sing padha. Wis dadi sifat manungsa kanggo ngrampungake impen sampeyan kanthi cara apa wae.

      Kanggo basis rembulan lan impen Mars, dheweke mung nabrak ora ing nilai borjuis khayalan, nanging ing alangan sing prosaik. Rintangan iki diarani energi ionisasi. Saben atus kilometer iku intensifies lan ends ing kelip-kelip elektron ing pinggir sabuk Van Allen. Sawise iku, kesempatan kanggo mbukak menyang angin solar nglawan latar mburi radiasi kosmik pancet, kang uga ora hadiah. Amerika ora ngerti babagan iki, lan mulane dheweke beku film babagan Bulan lan petualangan. Kasunyatan iku nganti saiki ora ana kawilujengan saka radiasi penetrating, kajaba kanggo bahan kanthi kapadhetan lan massa sing dhuwur. Utawa magnetron banget kuat, kang, Nanging, ora bakal nglindhungi marang kuantum gamma. Nglebokake kabeh iki menyang orbit minangka tugas sing ora mungkin. Nanging kanggo nyukupi impen manungsa kanggo mabur menyang papan sing jero, utawa paling ora menyang papan sing cedhak, jebule dadi tujuan sing mulya saka kabeh pamarentah, iki minangka salah sawijining dongeng manis sing duwe pengaruh sing migunani kanggo jiwane warga. Sampeyan ora bisa pracaya ing dongeng, nanging iki ora ateges sing ngirim ora pracaya ing ngimpi, mung ngimpi iki diaktifake metu dadi ora prasaja, lan ngenteni wong golek, sing bakal nemokake lan mbukak. nglirik
      1. lilian
        lilian 7 Oktober 2015 21:08
        0
        Lan biyen ana eksentrik sing pengin mabur ing udhara kaya manuk ...

        Sanalika sadurunge pesawat, aku ora ngelingi apa iku satelit utawa Gagarin, Korolev nganakake survey ditulis saka sawetara panggedhe (aku ora ngelingi apa benjolan, nanging aku maca info saka buku sing diwaca nalika isih cilik. ) apa sing dipikirake babagan penerbangan berawak. Ana sing nulis yen mungkin sajrone satus taun, ana sing nulis mung "Aku ora seneng fiksi ilmiah." Ana ketoke luwih saka wong-wong mau, lan sawise wektu cendhak donya wiwit ngomong bab kaunggulan saka USSR ing astronautics.

        Tegese, Barrier iki, sing sampeyan gunakake, bisa diatasi kanthi gampang, kaya masalah karo penylametan plasma sing tau ditanggulangi, sing, misale jek, bisa nyawiji awak saka materi Kadonyan.

        Kanggo parafrase tetembungan sing wis kondhang, kita bisa ngomong mangkene: ora isin yen ora ngrampungake masalah penerbangan angkasa, isin yen ora pengin / nyoba ngrampungake. Aku ora krungu apa-apa bab karya, riset, tes ing penerbangan manned, kajaba sing Kitaese relatif rauh janji kanggo pindhah menyang rembulan.
      2. Bayonet
        Bayonet 7 Oktober 2015 22:18
        0
        Quote: Asadullah
        Kasunyatan iku nganti saiki ora ana kawilujengan saka radiasi penetrating, kajaba kanggo bahan kanthi kapadhetan lan massa sing dhuwur. Utawa magnetron banget kuat, kang, Nanging, ora bakal nglindhungi marang kuantum gamma.

        Aku mung ora ngerti apa sampeyan sijine magnetron kene? nglirik Magnetron minangka piranti elektronik sing kuat sing ngasilake gelombang mikro nalika aliran elektron berinteraksi karo medan magnet. Kepiye, sanajan magnetron kanthi kekuwatan gedhe, bisa nylametake saka radiasi sing nembus?
        1. Asadullah
          Asadullah 8 Oktober 2015 08:35
          0
          Aku mung ora ngerti apa sampeyan sijine magnetron kene?


          Nuwun sewu, generator medan magnet sing, kanthi daya tartamtu, bakal nolak radiasi alfa lan beta.
      3. Bayonet
        Bayonet 8 Oktober 2015 06:41
        0
        Quote: Asadullah
        Amerika ora ngerti babagan iki, lan mulane dheweke beku film babagan Bulan lan petualangan.

        Ana rong sabuk radiasi ing magnetosfer bumi, sing ngemot partikel bermuatan angin surya sing ditangkap dening medan magnet bumi. Iki diarani sabuk radiasi Van Allen. Sanajan Van Allen Amerika mung nemokake sabuk njero, ilmuwan Soviet Vernov lan Chudakov minangka panemu sabuk radiasi njaba. Sabuk njero dumunung ing dhuwuré 3 nganti 12 km ing sadhuwure lumahing bumi, lan sabuk njaba dumunung ing dhuwuré 18 nganti 57 km. RPZ ditemokake dening ilmuwan Amerika lan Soviet ing taun 1957-1958. Anane sabuk radiasi dikonfirmasi dening aparat Sputnik-3 sing diluncurake ing taun 1958. hi
        1. Asadullah
          Asadullah 8 Oktober 2015 08:54
          0
          Anane sabuk radiasi dikonfirmasi dening aparat Sputnik-3, diluncurake ing taun 1958.


          Intensitas, uga owah-owahan ing kaku, ditliti luwih suwe. Lan iku isih ora kebak mangertos kedadean, kanggo sijine iku mildly. Saiki, informasi utama teka kanthi nganalisa cacat ing piranti radio-elektronik pesawat ruang angkasa. Kasunyatan bilih papan punika lingkungan musuhan, misterius, ora bisa ditebak kanggo manungsa. Lan luwih adoh menyang papan, luwih dhuwur tingkat permusuhan lan ora bisa ditebak. Mabur wong menyang rembulan lan bali kanthi seneng, nyatane, bakal dadi terobosan gedhe kanggo manungsa menyang ruang angkasa. Lan ora preduli sapa sing nggawe, iku bakal dadi kemenangan pikiran lan impen manungsa. Sayange, sanajan kanthi perkembangan teknologi modern, tugas iki pancen angel banget.
  9. shinobi
    shinobi 7 Oktober 2015 15:47
    0
    Kabeh iki menehi tandha wektu. Prospek kanggo sistem aerospace jinis pesawat. Iki uga diomongake Korolev.
    1. rosarioagro
      rosarioagro 7 Oktober 2015 17:15
      +1
      Kutipan: shinobi
      Prospek kanggo sistem aerospace jinis pesawat

      kok nyeret wings menyang orbit lan luwih, iki bobot ekstra, bahan bakar, insulasi termal pecah
  10. e_krendel
    e_krendel 7 Oktober 2015 16:56
    0
    Kaya bocah cilik, jujur ​​... Dheweke isih percaya yen wong Amerika ana ing rembulan ...
    1. Vadim237
      Vadim237 7 Oktober 2015 21:12
      +1
      Marang iki kanggo para veteran industri roket lan ruang angkasa - dheweke bakal ngguyu sampeyan.
  11. lawas26
    lawas26 7 Oktober 2015 20:43
    -1
    Kutipan saka e_krendel
    Kaya bocah cilik, jujur ​​... Dheweke isih percaya yen wong Amerika ana ing rembulan ...

    Lan ora ana sing percaya. Lan lemah sing diwenehake marang kita diwenehake dening wong asing, sing kontak karo Amerika ing taun 1947. ngguyu
    1. Asadullah
      Asadullah 7 Oktober 2015 22:44
      +1
      Lan lemah sing padha menehi kita marang wong-wong manca,


      USSR nyerahake 3,2 g lemah lunar menyang Amerika sing digawa dening stasiun Luna-16. Pira lemah rembulan sing diwenehake dening Amerika? Pira lan marang sapa? Yen sampeyan mangsuli pitakon iki, sampeyan bisa nulis buku laris, amarga aku ora ngerti sapa wae sing bakal mangsuli kanthi jelas.
  12. Ora perduli
    Ora perduli 7 Oktober 2015 20:45
    +1
    Penulis ora ngerti inti saka bab sing ditulis. Nulis sing Amerika padha ing rembulan. Lan roket Saturnus 5 kasil diuji. Iki bodho. Ana rong tes. Ing wiwitan, roket kasebut kobong. Ing kaping pindho, katon kaya mabur, sanajan iki bisa uga tiruan. Lan banjur enem penerbangan sukses.
    Aku ana akeh wong ing kene sing ngerti teori probabilitas. Lan dheweke ujar manawa saben acara duwe kemungkinan gagal lan sukses. Sawise kabeh, kabeh wong ngerti yen ora ana roket siji sing mabur kanthi kemungkinan 100%. Lan kanggo Amers, Saturn-5 resmi duwe kemungkinan 50%. (siji gagal lan siji sukses). Salajengipun, sawise lepas landas, modul kasebut dipasang maneh. Lan ing kene ana kemungkinan sukses lan gagal. Penerbangan luwih lanjut menyang Bulan ing zona mlebu orbit. Iku uga kamungkinan. Banjur undocking lan landing. Ora ana sing nggawe landing iki. Armstrong nyoba lan gagal. Mlumpat kanthi parasut. Modul ambruk. Ora ana wong liya sing nyoba lan mabur. Sejatine 0% kasempatan . Inggih, Gusti mberkahi dheweke. Banjur kita mlaku ing rembulan. Ya, kasunyatan manawa ora ana sing bisa Mlumpat ing Bulan iku omong kosong. Sawise kabeh, bobot kaping enem kurang. Padha kudu mlumpat meter. OK. luwih. lepas landas. Ora bisa ngetung ing komputer transistor sing nganggo 2 kW yen ora ana panel surya. Nanging ing kene ana keajaiban. Sawise kabeh, sampeyan kudu langsung menyang orbit, apa sing isih ana ing orbit. Yen ora, sampeyan ora bakal nyambung. Kemungkinan cedhak diabaikan. Nanging ing kene. Maneh docking lan maneh kemungkinan. Banjur mabur menyang bumi lan mlebu saka kecepatan spasi kapindho 11 km per detik menyang atmosfer. Overloads 40 G. Kene, banget, kemungkinan cedhak nul! Nanging dheweke slamet, lan nalika munggah menyang operator pesawat, lemes ing pasuryan ora katon. Lan nuwun pangapunten ing spacesuits. Uga ora katon. Pranyata metu, sanajan kita njupuk kemungkinan banjur kabeh dockings saka reentry atmosfer lan ing, ora luwih saka 0.06%. Lan saiki enem sukses diluncurake berturut-turut! Multiply kemungkinan! Entuk milyar persen.
    Aku ngerti ana pilot ing kene. Ayo wong ngandhani aku. Apa dheweke bakal mabur ing pesawat kanthi kemungkinan milyaran persen kanggo bali urip? Mesthi ora. Dadi jawabane yaiku apa Amerika ana ing rembulan utawa ora.
    Mulane kanggoku wong sing ngaku yen Amerika ana ing kana ora duwe panguwasa. Apa pirantine ana? Ya padha!!! Padha ngirim reflektor sudhut lan repeater radio ana. Dheweke bakal ditemokake ing situs kebangkrutan.
    1. Vadim237
      Vadim237 7 Oktober 2015 21:18
      0
      Umumé, Saturn 5 mung duwe 1 peluncuran sing ora kasil, lan malah dadi tes kapindho, lan ing pihak katelu wis ana penerbangan karo astronot - roket nyata, mesin nyata, piranti nyata - supaya ana penerbangan lan kabeh bener.
      1. Bayonet
        Bayonet 7 Oktober 2015 22:28
        0
        Kutipan: Vadim237
        Umumé, Saturn 5 mung duwe 1 peluncuran sing ora kasil, lan iki minangka tes kapindho

        Ing wiwitan Mei 1966, tes pisanan ditindakake kanggo ngluncurake Saturnus menyang luar angkasa, sing ora kasil - nalika diluncurake, tahap kapindho roket gagal lan rusak kabeh. Sawisé iku, iki mutusaké kanggo ngirim roket iki kanggo revisi perlu lan, kira-kira ing awal 1967, nindakake tes bola-bali kanggo miwiti.
        Nanging ing pungkasan, roket tetep ing karya repair luwih saka Originally ngrancang, lan mung ing November 9, 1967 bisa maneh nyoba pesawat unmanned, kang wektu iki dadi banget sukses.
        Pesawat sabanjuré, kang njupuk Panggonan ing April 4, 1968, iki mestine kanggo konfirmasi kinerja debugged saka roket lan final ing seri saka tes ngrancang, nanging gagal amarga Gagal saka mesin tataran kapindho, lan tataran katelu. ing wektu peluncuran, umume, ambruk. Umumé, ana akeh masalah, lan ndandani dawa wis ngrancang kanggo ngatasi. Mung 8 sasi sabanjure, sawise kegagalan gedhe ing 4 April 1968, Saturnus V munggah karo manungsa ing kapal, langsung menyang Bulan. Akibaté, wis ing Juli 5, 20, astronot Amérika ndharat ing lumahing rembulan kanggo pisanan ing sajarah manungsa. Sawise ndharat ing rembulan, 1969 peluncuran luwih sukses saka kendaraan peluncuran iki ditindakake, kalebu penerbangan pungkasan ing Mei 10, kanthi stasiun orbital Skylab. Nalika kaputusan digawe kanggo ngrampungake operasi luwih saka kendaraan peluncuran Saturn-1973, 5 piranti saka jinis iki tetep ing bumi, kang ing Desember 3 padha mothballed lan dikirim menyang museum minangka pameran.
  13. de_monSher
    de_monSher 7 Oktober 2015 21:56
    +3
    Miturut para ahli, saiki mung ekstraksi tritium, bahan bakar nuklir ing mangsa ngarep, sing duwe bathi ing Bulan.


    Omong kosong. Tritium? Ing rembulan? Apa dheweke ndhudhuk sumur artesis ing kono dhewe? Nu, nu ... lan liya-liyane, babagan kendaraan peluncuran abot, babagan senjata anti-satelit ing MiG 31, babagan misil "pertahanan udara \ pertahanan rudal \ PSO" sing bisa entuk satelit ing orbit (!), Ing papan sing cedhak (! !) ... epsel-mopsel, malah 8 km / s kacepetan satelit ing orbit, iki ora koyone halyam-balam ...

    Omong kosong, omong kosong, omong kosong ... penulis artikel iki kudu dipasrahake kanggo sinetron - lan iki bakal dadi wujud welas asih marang turune kita ...
    1. lilian
      lilian 8 Oktober 2015 00:30
      0
      Aku setuju babagan Tritium, nanging rudal anti-satelit kayane wis ana, lan kayane wis diuji ing satelit. Apa padha kudu t.s. kanggo nyekel satelit saka mburi, yen sampeyan bisa mabur menyang ngendi dheweke (satelit) bakal ing wektu rapat?
  14. TotalWar
    TotalWar 8 Oktober 2015 07:09
    +1
    Kutipan: Candi
    Punika divorce! Mavrodi keplok lan nangis.
    800 ewu rubel lan aku bakal mbuktekake kabeh lan kabeh !!!
    Aku ora freeloader, aku partner!!!!
    Pikiran paling apik manungsa bakal ngrancang!!!!
    Metu lan ngerti bebener!
    Banjur mlayu munggah lan ing bathuk meja karo kabeh obat bius!!!! Apa sparks ilang? Iku ngluncurake kamera menyang rembulan !!! wong bodho

    Wah, wong wis padha ngumpul
    Diklumpukake1 166 154 RUB
    saka 800 rubel, lan sadurunge pungkasan 000 dina maneh!!! Ya, langkah kasebut bakal ngumpulake wong kanggo eksplorasi Mars !!! hi
    1. Scraptor
      Scraptor 8 Oktober 2015 15:35
      0
      Iku luwih apik kanggo supaya padha pindhah ana ... Lan ngirim sawetara jenis nano-rover yen pancene aran kaya, sampeyan bisa nindakake iku kanggo akeh kurang dhuwit. Ing wektu sing padha karo lunology lan bakal sinau.
  15. lawas26
    lawas26 8 Oktober 2015 10:21
    +1
    Quote: Asadullah
    Yen sampeyan mangsuli pitakon iki, sampeyan bisa nulis buku laris, amarga aku ora ngerti sapa wae sing bakal mangsuli kanthi jelas.

    Aku dudu Mukhin lan dudu Popov, Asadullah sing dikasihi, kanggo nulis laris. Utamane nalika dina iki penulis (Mukhin) nulis buku babagan penipuan lunar saka Amerika, sesuk babagan sapa sing mateni Stalin lan Beria, sesuk - sing nembak Boeing Malaysia, banjur sing mateni Amerika tanggal 11 September, babagan fitnah Stalin, babagan Hitler sing diapusi, babagan mafia umum saka Kutuzov nganti Zhukov ...
    Lan buku liyane uga. Mung 79 potong. Penulis sing produktif, lan sing paling penting, dheweke ngerti kabeh, ngerti kabeh. Leres, yen sampeyan teknisi lan dudu humanis, aku menehi saran supaya ora maca buku, utamane babagan astronautika, ing wayah wengi. Tangi kulawarga utawa tanggane, amarga sampeyan ora bakal ngguyu, nanging mung ngguyu.

    Nalika wong kasebut nerangake manawa ana penipuan karo SATURN-5. Sing ora ana operator kasebut. Ana operator SATURN-1V. Kanggo "nglirik kuping" kabeh ndonya, Amerika miwiti scam. Padha njupuk operator iki, njupuk sheet saka aluminium, 5 mm nglukis, 75 meter dawa (Nyuwun pangapunten - Aku ora ngelingi jembaré). Salajengipun, dheweke nggulung pipa aluminium saka sheet iki, dibanting menyang SATURN-1B, dipasang Apollo 45-ton ing ndhuwur lan diluncurake. Sanalika roket kasebut ora katon, kapal kasebut kapisah saka operator lan cipratan ing Samudra Atlantik. Lan nalika perlu kanggo nuduhake kebangkrutan, padha dropped modul mudhun dening parachute ing bidang.

    Mangkene kasunyatane "panulis" iki, sing mbukak mata jagad kanggo scam lunar Amerika, babagan level iki. Lan dheweke ora preduli manawa bedane diameter antara SATARNA-5 lan SATURNA-1B rong meter. Dheweke ora preduli carane kabeh ditempelake (ora bab kraton ngerti trifles kuwi), ora peduli sing bobot saka tahap SATURN-1V, plus bobot saka pipa aluminium iki, plus bobot saka kapal ngluwihi tikaman saka engine operator. Akeh sing ora peduli. Nanging dheweke dadi "wong sing golek bebener"

    Sepisan malih kula nyuwun pangapunten awit lepatipun ingkang sampun dangu. Saiki babagan lemah. Miturut kasepakatan Amerika, kita pasrahake marang Amerika kanthi jumlah lemah sing padha karo sing diwenehake marang kita. Dheweke menehi kita 29,4 g regolit, kita padha- 30,2 taun

    Ing Uni Soviet, studi babagan lemah rembulan (loro kita lan Amerika) ditindakake dening Institut Geokimia saka Akademi Ilmu Pengetahuan USSR. Vernadsky (saiki - GEOKHI RAS).
    Peran iki ditugasake kanggo dheweke saiki. Nindakake riset langsung departemen meteoritik, dipimpin déning kepala departemen iki, Doctor of Science M.A. Nazarov.

    Miturut panaliten kasebut, monograf diterbitake lan dadi "versi shirpotrebovsky" (ditanggepi dening penerbit EMNIP "Kawruh Masyarakat"). Sayange, nalika lelungan bisnis ing Leningrad, aku ora bisa tuku salinan langka iki, dibongkar ing 5 menit. Maca karo kanca. Ing cendhak, ing siji frase, tanah kita lan Amerika padha. ana bedane tipis, nanging iki cukup normal, amarga lemah sing dijupuk, contone, ing wilayah Tula lan Voronezh uga bakal beda-beda ing rincian, lan malah luwih penting ...

    Dadi ora ana rahasia ing ngendi lan sapa sing sinau lemah iki.
    Ana versi konspirasi Mukhin lan Popov, sing wis ditiru nganti pirang-pirang taun lan, mesthi, duwe panyengkuyung. Ora ana sing aneh babagan iki. Ufologists uga saestu pracaya ing dhewe