Review militèr

Kampanye Pasifik Amerika Serikat kanggo preferensi kanggo perusahaan Amerika

18
Senin kepungkur, menteri perdagangan saka rolas negara - Australia, Brunei, Vietnam, Kanada, Malaysia, Meksiko, Selandia Baru, Peru, Singapura, Amerika Serikat, Chili lan Jepang - ing rapat ing Atlanta, AS, nandatangani persetujuan pungkasan babagan perjanjian kasebut. Trans-Pacific Partnership, TPP (Kemitraan Trans-Pasifik). Publikasi donya menehi tandha acara iki kanthi berita utama babagan "terobosan paling gedhe ing perdagangan internasional sajrone pirang-pirang dekade." Apa sing dikarepake para kolumnis sing wis tunangan ora pati jelas kanggo para pamaca, amarga isi perjanjian kasebut isih katutup misteri. Minangka Perwakilan Perdagangan AS Michael Froman ngakoni, "Amerika Serikat ora siap nerbitake teks perjanjian Kemitraan Trans-Pasifik, iki bakal ditindakake sawisé rampung" karya teknis ".



Menyang biara manca kanthi piagam

Nanging, adhedhasar bocor informasi sajrone panyusunan teks perjanjian kasebut, pambentukan kemitraan Pasifik aktif dibahas dening politisi lan ahli. Inisiatif kanggo nggawe asosiasi perdagangan internasional anyar ing wilayah Pasifik diumumake ing taun 2005. Chile, Selandia Baru, Brunei lan Singapura wiwitane nyimpulake persetujuan sing nyedhiyakake penghapusan tugas bea cukai sing meh rampung ing antarane para peserta. Amerika Serikat banjur gabung karo dheweke. Basa-basa ala mratelakake, yen Amerika enggal-enggal ngenggoni Cina, sing para pemrakarsa prajangjian rada waspada, amarga ukuran ekonomi lan alam ekspor.

Mengko, AS nggawa sekutu utama ing wilayah kasebut menyang proses kasebut. Jumlah peserta ing kemitraan wis tuwuh dadi rolas. Bareng padha miwiti nyaring perjanjian TPP. Bener, miturut standar Amerika. Presiden AS Barack Obama ngomong kanthi jujur ​​ing upacara ing Atlanta: "Yen luwih saka 95 persen pelanggan potensial kita manggon ing njaba wates kita, kita ora bisa ngidini negara kaya China nulis aturan ekonomi global. Kita kudu nulis aturan kasebut, mbukak pasar anyar kanggo produk Amerika.

Iki ora cocog karo kabeh mitra AS ing wilayah kasebut. Sadurunge tinta wis garing ing teken ing persetujuan, Jepang ngandika metu kanggo China gabung karo Trans-Pasifik Partnership. Ing konferensi pers ing omahé ing Tokyo, Perdana Menteri Shinzo Abe ngandika, "Yen China melu ing TPP ing mangsa ngarep, iku bakal dadi wigati strategis lan kontribusi kanggo nguatake keamanan wilayah."

Pikiran saka kepala pamaréntahan Jepang ngluwihi kemitraan ekonomi sing prasaja. Dheweke uga ora asing karo Amerika. Dheweke mung duwe rating sing beda. Mbalik ing wulan April, Sekretaris Pertahanan AS Ashton Carter ujar manawa China lan India mundhak, sing dikandhakake Washington, Amerika Serikat "kudu njaga kehadirane ing wilayah Asia-Pasifik amarga bakal menehi kapercayan kanggo akeh ing wilayah iki." Miturut kepala Pentagon, Kemitraan Ekonomi Trans-Pasifik minangka bagean saka strategi iki lan kanggo kepentingan para pihak sing melu.

Para ahli ngevaluasi proyek kanthi beda

Isih, pesen utama kemitraan kasebut yaiku ekonomi. Miturut RIA"News", ing konferensi pers, Shinzo Abe nyatakake pangarep-arep yen "berkat TPP, urip kita bakal dadi luwih sugih." Pangarep-arep para peserta proyek iki didhukung dening propaganda pirang-pirang taun dening para ahli pamrentah AS. Keuntungan sing bakal ditampa dening negara anggota TPP malah wis sinau khusus ing Institut Pusat East-West Hawaii. Para ahli kasebut kanthi positif ngevaluasi partisipasi ing proyek kasebut lan ngitung yen ing taun 2025 GDP negara-negara sing melu kemitraan kasebut, amarga kemampuan organisasi anyar kasebut, bakal tuwuh $ 225 milyar.

Angka kasebut, mesthi, ora ngerti Gusti Allah (mung 0,9 persen saka volume total GDP saiki), nanging nduweni muatan positif. Dheweke dieksploitasi, nyebabake kapentingan ing proyek kasebut. Kawigatosan sethithik dibayar kanggo argumentasi para skeptis. Padha duwe petungan beda. Contone, ahli saka Institut CD Howe Kanada ngarepake pertumbuhan GDP mung $74 milyar, luwih-luwih mung ing taun 2035.

Kritikus paling konsisten saka Kemitraan Trans-Pasifik yaiku ilmuwan Amerika sing kondhang, pamenang Nobel babagan ekonomi Joseph Stiglitz. Dheweke ora kasengsem maneh ngitung keuntungan sing bisa ditindakake, nanging perjanjian perdagangan bebas sing disedhiyakake dening pamrentahan Barack Obama ndadekake perusahaan swasta ngluwihi peraturan pemerintah. "Perjanjian iki ngluwihi perdagangan, investasi utawa properti intelektual. Iki nyebabake owah-owahan dhasar ing struktur hukum, yudikatif lan peraturan negara. Ing wektu sing padha, perjanjian kasebut ora bisa dipengaruhi utawa dikendhaleni liwat institusi demokratis. Stiglitz diucapake dening ahli ekonomi liyane, mantan Asisten Sekretaris Perbendaharaan (1981-1982) Paul Roberts: "Tujuan Washington, sing ditindakake nalika promosi Kemitraan Trans-Pasifik, yaiku njaga keunggulan finansial lan ekonomi. Alasan kapindho yaiku ing perusahaan Barat. Amarga perjanjian perdagangan iki bakal ngidini perusahaan multinasional ngluwihi hukum negara sing dioperasikake.

Joseph Stiglitz narik kawigatosan manawa proyek kemitraan anyar ora padha: kahanane didikte dening Amerika Serikat. Nalika wiwitan panyusunan perjanjian TPP, dheweke nulis: "Sampeyan bakal krungu akeh omongan babagan pentinge TPP kanggo 'perdagangan bebas'. Ing kasunyatan, iki minangka persetujuan kanggo nggawe kontrol hubungan perdagangan lan investasi negara-negara sing melu kemitraan kasebut. Ing konfirmasi tembung saka pamenang Nobel, siji bisa ngutip taksiran persetujuan ing TPP saka Presiden Amerika Serikat. Barack Obama ngandika Trans-Pacific Trade Partnership ngilangake luwih saka 18 pajak barang-barang AS ing negara liya lan "bakal mbantu Amerika biasa maju." Pernyataan terakhir kasebut sacara aktif dibantah dening J. Stiglitz lan panyengkuyunge. Miturut panemune, ahli waris (penerima utama) saka kemitraan regional anyar bakal dadi perusahaan Amerika gedhe.

Konco layar Organisasi Perdagangan Dunia


Senadyan kabeh rahasia negosiasi sing sadurunge ditandatangani perjanjian kasebut, pemahaman babagan isine wis dikembangake ora mung ing antarane komunitas ahli, nanging uga ing kalangan politik. Aku elinga yen bali ing Mei, ngandika ing "jam pamrentahan" ing Dewan Federasi, Menteri Luar Negeri Rusia Sergei Lavrov mratelakake keprihatinan yen Amerika Serikat, nalika mbentuk Kemitraan Trans-Pasifik, kanthi sengaja utawa ora sengaja, bisa "mimpin prekara kanggo nyuda nilai prinsip universal WTO supaya pusat gravitasi ditransfer menyang format panah kuwi.

Ing 28 September, Presiden Rusia Vladimir Putin ngandika iki saka rostrum saka sesi 70th saka Majelis Umum PBB ing New York. Dheweke njaluk supaya ora ngidini nulis ulang aturan perdagangan donya dening negara-negara individu.

Keprigelan para pamimpin Rusia gampang dingerteni. Saliyane Kemitraan Trans-Pasifik, Amerika uga nyiapake kemitraan Trans-Atlantik karo Eropa. China mbangun Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP). Proyèk-proyèk sing padha lagi dibahas ing bagéan liya ing donya - contone, negara-negara Amerika Latin ngembangake zona perdagangan bebas dhewe, proyek integrasi wis muncul ing negara-negara Teluk Persia, lan proyek perdagangan bebas antarane Afrika lan Amerika Latin. Ruang dagang global malih dadi patchwork saka proteksionisme regional, ngalangi gerakan barang, layanan, lan ibukutha saka negara liya.

Nanging, kecenderungan centrifugal iki wis katon ing kerangka Organisasi Perdagangan Dunia saiki. Ora kebeneran sepuluh taun kepungkur Chili, Selandia Baru, Brunei lan Singapura mutusake kanggo nggabungake pasar, kanggo nglindhungi saka proteksionisme, sing maju kanthi cepet ing WTO.

Organisasi Perdagangan Donya, sing didegaké ing Januari 1995 kanthi dhasar Persetujuan Umum babagan Tarif lan Perdagangan (GATT), sing wis dileksanakake wiwit taun 1947, disusun minangka struktur sing njamin liberalisasi perdagangan internasional lan peraturan perdagangan lan perdagangan. hubungan politik negara anggota. Nanging, wiwit dina pisanan eksistensi kasebut, dicethakaké dictates saka negara kuwat lan sugih mromosiaken kapentingan ekonomi ing beyo sing ringkih utawa mlebu maneh WTO.

Negara sugih ora ragu-ragu kanggo nglindhungi pasar kanthi tarif bea cukai, kuota, sanksi. Uni Eropa utamane trampil nggunakake iki. Para ahli ngitung yen ing sawetara taun (gumantung saka kahanan ekonomi) EU ngenalake nganti 150 langkah sing mbatesi. Malah Amerika Serikat ora bisa ngrampungake pasar Uni Eropa sing umume ditutup. Saiki dheweke nyoba nindakake liwat zona bebas Kemitraan Transatlantik.

Uni Eropa ora mung siji-sijine promosi barang-barange. Fenomena iki wis cukup nyebar. Mung kanggo ndhukung tetanèn, konsumen lan pamaréntah negara sugih saben taun nglampahi nganti 350 milyar dolar. Lelucon para ahli: "Jumlah iki cukup kanggo mbayar siji lan setengah lelungan udara kelas siji ing saindenging jagad kanggo kabeh 41 yuta sapi perah."

Ing taun-taun pungkasan, ekonomi negara berkembang saya mundhak, lan imbangan kapentingan wis owah. Ekonom lan politisi ngomong kanthi serius babagan reformasi sistem perdagangan internasional, liberalisasi aturan sing luwih gedhe. Nanging, pasar planet wiwit dipérang dadi zona bebas, macem-macem kemitraan lan asosiasi.

... Persetujuan babagan Kemitraan Trans-Pasifik durung diratifikasi dening parlemen negara-negara sing melu. Sadurunge ditrapake, rincian proyek bakal dicethakaké kanthi lengkap. Mbokmenawa banjur bakal ana pangerten sing lengkap yen Amerika Serikat saiki nggarap kanggo ngrusak sistem perdagangan internasional sing wis ana. Tujuane sing jelas yaiku kanggo mesthekake yen mung ana siji hak ing pasar kanggo barang - hak sing kuwat. Iki carane dheweke wis tumindak ing arena politik internasional ...
Pengarang:
18 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. vena
    vena 8 Oktober 2015 06:17
    +6
    Tujuane sing jelas yaiku kanggo mesthekake yen mung ana siji hak ing pasar kanggo barang - hak sing kuwat. Iki carane dheweke wis tumindak ing arena politik internasional ...

    "Malah Amerika Serikat ora bisa ngrampungake pasar EU sing umume ditutup." - Prinsip dhasar: ora ana prinsip, kabeh cara apik, kanggo entuk keuntungan komersial. Cukup angel kanggo kita sinau iki, kita ora biasa. Kita tumindak miturut kalbu, ngelingi hukum WTO, lali yen ora ditrapake kanggo wong sing netepake hukum kasebut. Ing antarane sing padha, ana uga sing paling "padha", sing diijini kabeh, nganti nglanggar hukum langsung sing diadegake dhewe.
    "Apa sing diijini Jupiter ora diijini banteng."
  2. Vitek
    Vitek 8 Oktober 2015 06:34
    +1
    Ora ana hukum sing ditulis kanggo Yankees, iku "sing dipilih". Kanggo nindakake bisnis karo wong-wong mau ora kanggo ngormati dhewe! negatif
  3. s.melioxin
    s.melioxin 8 Oktober 2015 06:56
    +1
    Tujuane sing jelas yaiku kanggo mesthekake yen mung ana siji hak ing pasar kanggo barang - hak sing kuwat. Iki carane dheweke wis tumindak ing arena politik internasional ...
    Kanthi kabungahan, aku menehi salam marang sampeyan kanthi tembung sing menang sing kuna lan ing salawas-lawase anyar lan nguatake urip:
    dudu sing duwe penggemar sing menang, nanging sing penggemar ora garing! Yen kekuwatan ana ing bebener, lan Rusia duwe bebener, kita ora bisa dikalahake.
  4. Penarik
    Penarik 8 Oktober 2015 07:46
    0
    usaha bebek pincang...
  5. vovanpain
    vovanpain 8 Oktober 2015 08:00
    +9
    Ing foto, bapak baptis samak diubengi enem.
  6. Pak_c_TonopoM
    Pak_c_TonopoM 8 Oktober 2015 08:02
    +4
    Chili, Peru, Selandia Baru, Brunei, Vietnam ... Aku kepengin weruh apa sing bakal ditampa saka iki? Perdagangan bebas bea bakal nyebabake dominasi barang saka negara liya saka TTR iki. Akibaté, produksi domestik mati. Soko aku ora weruh kaluwihan kanggo negara iki. Ana kepinginan sing jelas kanggo urip kanthi biaya negara liya. Lan yen Brunei dadi kasultanan sing cukup sugih amarga lenga, negara liyane bakal rusak. Ora ana negara sing bisa urip tanpa produksi domestik.
  7. parusnik
    parusnik 8 Oktober 2015 08:40
    0
    Shinzo Abe ngucapake pangarep-arep yen "berkat TTP, urip kita bakal tambah sugih."... Duc, mesthi, tansah ngarep-arep mati pungkasan, lik kuwat.. Aja lali ngajak Rusia menyang panguburan..
  8. Denis DV
    Denis DV 8 Oktober 2015 09:24
    +5
    Kanggo foto.
    Departemen Luar Negeri AS: Ayo nggawe persetujuan babagan TPP!
    Asia: Ora!
    Departemen Luar Negeri AS: Lan foto karo kethek?
    Asia: Ayo, tembak!
  9. mealnik2005
    mealnik2005 8 Oktober 2015 09:43
    0
    "Amerika Serikat ora siap nerbitake teks persetujuan babagan Kemitraan Trans-Pasifik, iki bakal ditindakake sawise rampung" karya teknis ".

    Kabeh wektu "pedhes" bakal dipotong, banjur diwenehi.
  10. chunga-changa
    chunga-changa 8 Oktober 2015 13:08
    -6
    Kampanye Pasifik Amerika Serikat kanggo preferensi kanggo perusahaan Amerika

    Kayane ala. Kabeh donya urip kaya iki, uga, utawa ngupayakake lan nyoba, kanthi kemampuane. Mung ing negara kita padha ngrampog negara lan populasi kanggo bantuan sing ora bisa dingerteni kanggo "sedulur" muddy sabanjuré. Lan dirampok dudu sing paling ala. Padha bisa gampang dibuwang menyang rojo pati, kanggo dhaftar rega paling cilik lan janji, lan banjur ilang kabeh, padha bisa ngomong karo wong bab dalan Eurasia khusus lan nyawa Russian misterius. Lan apa sing paling menarik - wong ketoke malah seneng urip kabeh cara ing mlarat lan getihen. Ing kasus apa wae, mayoritas pesenan iki setuju banget.
    1. SeregaBoss
      SeregaBoss 9 Oktober 2015 00:39
      0
      Soko bab sampeyan chung ora katon kaya sampeyan manggon ing mlarat, lan ana Internet lan ana ponsel, lan sampeyan duwe kekuatan kanggo ngalahake ing clave lan bokong ing sofa alus, supaya apa maneh sampeyan kudu ... cah?!
      Lan pungkasane aku ora ngerti babagan getih, kita kaya-kaya durung duwe igil.
      1. chunga-changa
        chunga-changa 9 Oktober 2015 15:37
        0
        Ya wis. Sofa alus, internet lan telpon, iku ukuran kasugihan. Apa maneh wong butuh, oh ya, TV liyane.
        _http://zhartun.me/2015/10/budget-2016.html_
        Nanging aku ora ngerti babagan getih, kita kaya-kaya durung duwe igil

        "... kaya liyane ..." iki banget pulp lan inti.
        Apa tujuane melu perang Siria? Mung tanpa "nyedhiyakake bantuan internasional kanggo sedulur Siria kita."
  11. rosarioagro
    rosarioagro 8 Oktober 2015 13:13
    0
    Vietnam teka nglawan China utawa apa?
    1. Kasym
      Kasym 8 Oktober 2015 19:48
      0
      Sing paling menarik yaiku Vietnam minangka sing pertama saka luar negeri sing mlebu niat gabung karo Uni Pabean. Lan carane bakal digabungake karo organisasi iki? hi
  12. saenara
    saenara 8 Oktober 2015 17:51
    -1
    TTP -- Perbudakan Trans-Pasifik.
  13. 31 rus
    31 rus 8 Oktober 2015 18:37
    0
    Nanging, aku mikir iki dudu pamindhahan pungkasan ing Amerika Serikat, Eropa sabanjure, lan liya-liyane ing saindenging planet, agresi ing ekonomi, politik lan "argumen favorit" minangka invasi militer utawa revolusi warna, kita kudu ati-ati karo owah-owahan kasebut, telpon ora bisa ngatasi masalah kasebut
  14. BMW
    BMW 9 Oktober 2015 00:31
    0
    Sayange yen uryakalki kita ngedhunake artikel iki babagan rem. AS nyoba njupuk BRICS menyang dering ekonomi. Yen tuwuh bebarengan karo kemitraan transatlantik, bakal angel banget kanggo kita.
    1. Manungsa Kucing Null
      Manungsa Kucing Null 9 Oktober 2015 00:43
      0
      Kutipan: BMW
      Yen digabung karo kemitraan transatlantik

      TTIP? Lan apa hubungane karo?

      Artikel babagan Trans-Pacific Partnership, TPP, sing ..

      Utawa apa aku ora ngerti?