Carbines polisi saka kulawarga KS-23. Bagian Papat

22
Iki minangka tutugan artikel babagan karabin kulawarga KS-23. Pérangan pisanan dumunung Neng kene.



KS-23K (Karbin khusus, 23 mm, cendhak)

KS-23K minangka pangembangan luwih saka tema Thrush. Iki digawe dening spesialis Tula KBP ing taun 1998 kanthi basis komponen utama lan mekanisme saka carbine KS-23 lan KS-23M "Drozd", yaiku USM lan tong minyak.

KS-23K lair amarga pasukan keamanan ora cukup wareg karo modifikasi sadurungé saka kulawarga KS saka carbine amarga kapasitas cilik saka majalah tubular digunakake ing wong-wong mau, tingkat geni kurang lan impossibility cepet ngganti siji jinis. amunisi digunakake karo liyane, contone, cartridges karo granat gas kanggo ngusir utawa shotguns cartridges. Kajaba iku, dimensi saka conto ing ndhuwur gaman dadi ora cocog kanggo digunakake ing papan sing nyenyet.

Ngelingi kepinginan operator, tukang gun Tula mutusake kanggo nglengkapi model anyar karo majalah kothak sing bisa dicopot kanthi kapasitas 7 puteran, lan
kanggo nggawe senjata luwih cilik ing ukuran, tata letak Bullpup digunakake karo kabeh solusi technical gawan ing tata letak iki.

Carbines polisi saka kulawarga KS-23. Bagian Papat

Siji-sijine foto KS-23K (Karbin khusus, 23mm, Pendek)


Reloading ditindakake kanthi nggunakake lengen sing bisa dipindhah, sing disambungake kanthi kaku menyang bolt.
Thanks kanggo tips saka pangguna "Sanya.vorodis" lan "Kaput reged", dadi dikenal yen lengen disambungake menyang bolt kanthi link siji, sing ana ing sisih kiwa.
Solusi iki ditrapake kanggo mburu bedhil pump-action TOZ-94, TOZ-194 lan IZH-81.

Sekring kanggo KS-23K yaiku mekanik, jinis gendera lan dumunung ing ndhuwur grip pistol, ing sisih kiwa. Jendhela ejeksi kasus kartrij sing dienggo ana ing sisih tengen panrima. Jendhela ejector ditutupi karo piring khusus, sing mung mbukak nalika bolt mundur kanggo ngeculake kasus kartrij. Kancing majalah dumunung ing mburi panrima majalah. Ana bantalan karet ing mburi panrima. Pandangan saka carbine KS-23K ora diatur, jinis mbukak. Pos dhuwur saka ngarsane serves minangka gagang kanggo nggawa karabin.

Kanggo nembak ing KS-23K, amunisi sing padha digunakake ing KS-23 lan KS-23M. Ora ana data babagan kompatibilitas lan panggunaan lampiran tong minyak "Cat", "Nozzle-6" lan "Nozzle-12".

Kaping pisanan, produksi karabin KS-23K diadegaké ing NPO Tekhnika, sing saiki dadi bagéan saka FKU NPO STiS saka Kementerian Dalam Negeri Rusia.
Apa KS-23K saiki diprodhuksi, apa wis dilebokake ing layanan lan apa lagi digunakake - iki pitakonan sing aku durung nemokake jawaban.
Paling kamungkinan, KS-23K diprodhuksi ing kumpulan winates kanggo testing lan ora diprodhuksi maneh.
Paling ora, karabin KS-23K ora ana ing daftar senjata resmi ing layanan karo Kementerian Dalam Negeri.

Tabel komparatif karo karakteristik kinerja carbine saka kulawarga KS-23:



Versi sipil saka karabin KS-23

Minangka asil konversi grosir ing pertengahan 90-an, Tula Arms Plant nawakake interpretasi modern kanggo para pemburu babagan tema "penyuling".

Iki minangka shotgun pump-action TOZ-123 kanggo mburu amatir lan komersial kaliber 4 (23,75 mm) kanggo kartrid shot khusus 4x81. Gun TOZ-123 dikembangaké ing basis saka carbine KS-23 lan bener beda saka "donor" mung ing bolongan Gamelan (tanpa rifling) lan amunisi digunakake. Wikipedia Inggris ujar manawa dheweke nyoba nawakake TOZ-123 kanggo ekspor. Utamane, pabrikan kasengsem ing pangiriman menyang pasar Amerika, nanging administrasi Clinton nglarang impor TOZ-123 menyang Amerika Serikat.

Gun padha diprodhuksi ing Klimovsk (TsNIItochmash) ing merek Selezen-4.



TTX TOZ-123. Screenshot kaca sing wis ora ana maneh. Iki dikirim ing situs web Tula Armory.


"Selezen-4" minangka bedhil sing abot lan kuat, mula ora ana gunane kanggo mburu ing pangertèn modern. Mula, para pemburu sing waras ora ngerti gunane nggunakake mortir kasebut. Senjata kasebut dituku dening para pamburu anyar, utawa mung dening kolektor senjata sing menarik lan ora biasa, sing ora ana akeh ing 90s sing keganggu. Panjaluk kanggo senapan Selezen-4 sithik banget, mula produksie dikurangi kanthi cepet.

Iku ora bisa kanggo mangerteni nomer pas shotguns diprodhuksi, nanging, paling kamungkinan, jumlah total "Drakes" diprodhuksi ora ngluwihi 150-200 bêsik.
















Gun "Selezen-4" nduweni laras tanpa rifling.




Dina iki, "Drake-4", amarga circulation cilik lan unusualness, nimbulaké kapentingan luwih antarane penyayang lan kolektor senjata saka ing 90s Dashing. Mulane, ana panjaluk cilik nanging pancet kanggo digunakake "Drakes".



Aku pengin Wigati sing Advertisement utawa tuku "pompa" buta iki ora beda karo desain bedhil mburu liyane kaliber cilik. Wiwit Agustus 1996, "Drake" bisa dituku, banjur ndhaftar ing Departemen Lisensi lan Permit lan digunakake kanggo mburu, olahraga shooting utawa mbela diri.

amunisi
Nalika Selezen diprodhuksi lan sajrone sawetara taun sabanjure sawise dihentikan, VNIITochmash ngasilake kartrid 4-gauge kanthi 3,9 gr. ugi 47g. pecahan. Jumlah tembakan ing kartrid kasebut bisa uga nggumunake: sawise kabeh, magnum apa wae - kartrid 12-gauge nduweni 48 gram tembakan. Nanging, miturut pamburu lan pamilik sing berpengalaman, "Drake" bisa tahan nembak kanthi kartrid sing diisi dhewe, kanthi bobot nganti 65-70 g tembakan. Kamungkinan iki, nganti sawetara, mbenerake makna bedhil minangka bebek.

Piranti kartrid dhewe minangka siji-sijine sing isih ana kanggo para pamilik "Drake": ora didol, amarga kartrid wis suwe ora diproduksi. Nanging tugas iki ora gampang. Ora ana kasus 4-gauge, ora ana wadhah wad, ora ana perlengkapan kanggo perakitan kartrid omah sing didol. Sing nduweni bedhil iki mung bisa tuku bubuk mesiu, tembakan lan primer. Mulane, sing nduweni pinter "Drakes" nggunakake lengen karton saka peluncur roket sinyal 4-gauge minangka "donor" kanggo ngrakit kartrid. Kartrid kanggo peluncur roket isih diprodhuksi, lan primer standar bisa diganti karo sing dikarepake.

Kanggo tujuan sing padha, kanthi owah-owahan cilik, malah kasus kartrij saka penerbangan sistem kanggo murub panas traps saka jinis ASO. Dheweke tumindak kaya mangkene: primer listrik dicopot saka kartrij sing dibuwang saka ASO, banjur bushing dipasang ing papan kanthi cara artisanal, ing ngendi primer standar saka jinis Zhevelo utawa KV, sing didol ing toko mburu. ditekan.

Ing basis saka karabin KS-23, conto liyane saka gaman sipil chambered kanggo 16-gauge lan 12-gauge cartridges dikembangaké: bekas smoothbore pump-action shotgun. "Bekas" lan akeh modifikasi diprodhuksi ing pabrik "Hammer".



Kang sejarah Diwiwiti kanthi kasunyatan manawa ing wiwitan taun 90an, spesialis TsNIItochmash nguripake VPMZ Molot lan nawakake kanggo ngembangake shotgun aksi pompa sipil adhedhasar karbin KS-23 sing padha. Ing pabrik Vyatka-Polyansky, ora ana sing duwe pengalaman ngrancang gaman mburu lancar, nanging sewulan sabanjure dikembangake pistol kanggo kartrid kanthi lengen cendhak 16x35. Ora suwe dheweke nggawe prototipe, sing diwenehi kartrij sing ringkih lan akeh senjata, mung nyebabake kaget lan mesem. Karya kasebut terus, lan prototipe lair kanthi kamar kanggo kartrid 16x70 sing populer. Ing taun 1997, batch nyoba digawe, sing ora ngluwihi 20 barel. Sawise lulus tes, "Bekas" muncul ing versi dhasar.

18 taun kepungkur, nanging Bekas isih diprodhuksi nganti saiki, lan luwih akeh versi anyar lan modifikasi. Ing wayahe kasedhiya ing pasar versi self-loading saka bedhil disebut "Bekas-otomatis", kang diprodhuksi dening perusahaan Molot Arms.

Pangembangan alternatif

Karabin khusus OTs-28

Karabin KS-23K dikembangake ing KBP ing pungkasan taun 90-an. Ing podo karo, cabang KBP (TsKIB SOO) melu pembangunan dhewe, minangka asil kang carbine OTs-28 khusus muncul. OTs-28 ora dilebokake ing layanan, paling ora amarga alasan ekonomi: produksie luwih larang tinimbang KS-23K, mula sing terakhir dilebokake ing layanan.


Karabin khusus OTs-28 kanthi lampiran moncong No. 12 kanggo nembak granat Cheryomukha-82 12-mm


Carbine khusus OTs-28 dibangun miturut skema tata letak "tradisional", miturut sing pemicu dumunung ing mburi majalah.
Skema tata letak minangka prabédan utama antarane OTs-28 lan KS-23K, sing dibangun miturut skema bullpup.

Carbine OTs-28 dilengkapi karo lempitan Pundhak liyane, kang ing posisi lempitan superimposed liwat panrima lan tetep.
Sisa pundhak ing posisi lempitan bisa dadi gagang kanggo nggawa senjata.

Aku ora duwe informasi babagan pemandangan. Iku cukup bisa sing ngarsane mburi dumunung ing sisih ndhuwur panrima, lan karo liyane Pundhak lempitan (ing nangani lempitan), ngarsane diopter dijamin, kaya ing M16.

Kanggo njupuk ing KS-23K amunisi padha digunakake ing carbine saka kulawarga KS-23, kalebu nozzles tong minyak "Cat", "Nozzle-6" lan "Nozzle-12".

A sawetara saka sudhut kartrid 23-mm kanggo carbine saka kulawarga KS-23 menehi impetus kanggo nggawe produk single-shot mirah.

Institut Riset Peralatan Khusus Kementerian Dalam Negeri ngelingi Sturmpistole Jerman lan ngembangake laras laras senapan insert kanggo dipasang ing peluncur granat underbarrel GP-25 "Koster". Barel sing bisa diganti diarani "Larry".

SPS uga ora digatekake. Nggunakake peluncur roket Perang Donya II minangka prototipe, dheweke ngembangake bedhil siji-shot kanthi desain kritis, sing nampa indeks "Petani" OF-93.

Ing basis saka shotgun sawn-off saka OF-93 dikembangaké pistol, kang nampa indeks "Tulyak".


Senjata petani: OF-93 "Petani"







Pistol 'Tulyak', dikembangake kanthi basis OF-93


Iki kabeh sing aku bisa ngumpulake lan sistematis babagan senjata 23-mm saka desain Soviet / Rusia.
Aku bakal matur nuwun kanggo tambahan lan komentar.

Pungkasan, aku pengin nuduhake dokumen "Deskripsi teknis lan instruksi operasi kanggo KS-23". Aku dikirim ing Google Drive kanggo panggunaan umum. Dokumen kasebut disimpen ing format PDF lan Neng kene. Bisa dibukak lan mung dideleng utawa diundhuh lan disimpen ing komputer.

Matur suwun!

Sumber informasi:
Igor Skrylev KS-23: Karabin polisi kita.
Mishchuk A. M. 23-mm karabin khusus (KS-23).
Degtyarev M. Lair saka "Snipe".
Blagovestov A. Apa digunakake kanggo njupuk ing CIS.
Monetchikov S. B. Senjata infantri saka Reich kaping 3. Pistol.
http://www.fastmarksman.ru/108s.htm
http://tipolog.livejournal.com/10706.html?thread=5330
http://ohrana.ru/weapon/valve/36666/
http://www.gunsite.narod.ru/ks23m.htm
http://www.gunsite.narod.ru/ks23.htm
http://weaponland.ru/load/drobovik_modeli_ks_23_ks_23m_ks_23k/43-1-0-163
http://forum.izhmash.at/index.php?topic=1031.0
http://forum.guns.ru/forum_light_message/1/571752.html
http://www.oxota-ru.ru/articles/iz-pushki-po-vorobyam
http://en.wikipedia.org/wiki/KS-23
https://www.zombiehunters.org/forum/viewtopic.php?f=109&t=62706&hilit=feather&sid=4bbfc6d81ee0b073b60fbfd04206695a&start=4104
https://www.zombiehunters.org/forum/viewtopic.php?f=109&t=62706&hilit=feather&sid=4bbfc6d81ee0b073b60fbfd04206695a&start=4104
http://world.guns.ru/shotgun/rus/ks-23-r.html
http://www.bratishka.ru/archiv/2013/03/2013_3_4.php
http://za-oknom-zima.livejournal.com/139104.html
http://diversant.h1.ru/guns/drobovic/ks23.html
http://shurigin.livejournal.com/88248.html?thread=5713336
http://www.chaso.ru/magazine/2012-05/ruchnaya_artilleriya/
http://www.military-quotes.com/forum/ks-23-a-t103400.html
http://www.red-alliance.net/forum/index.php?action=printpage;topic=24362.0
http://old.morfish.ru/ums/files/spas_sr-va/R4_4.files/R4_4-txt.htm
http://gunmagazine.com.ua/index.php?id=273
http://www.wwiiguns.com/store/images/kampfpistole_wgrenade_400_wwii_0804_e8a.jpg
http://grossfater-m.livejournal.com/1107292.html
http://www.molot.biz/product/b.php
http://www.winchesterguns.com/products/catalog/historic-category.asp?family=012C&offset=0
http://www.gennlab.com/win1300.html
http://humanbonb.free.fr/indexLancesfusees.html
http://alternathistory.org.ua/bezpoleznoe-oruzhie-vtoroi-mirovoi
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

22 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    16 Oktober 2015
    Thanks maneh kanggo review. Ing lingkungan sipil, ora ana papan kanggo "perang gajah" kaya ngono, ora ana sing bisa mburu, amarga senjata pertahanan diri uga ora bisa digunakake, sampeyan bisa kanthi gampang pindhah menyang artikel kasebut, amarga hit saka "Drake". " ing bagean awak apa wae bakal mimpin kanggo pamisahan lan kanthi otomatis menyang artikel kanggo ngluwihi pertahanan diri.
    1. 0
      16 Oktober 2015
      ora ana panggonan kanggo "bocah gajah" kaya ngono, ora ana sing mburu

      Dawane tong minyak nganti 1,5-1,8-2 meter lan sampeyan entuk pantgun kanggo bebek. Saka prau, dideleng saka sastra - iku.
    2. +2
      16 Oktober 2015
      Kutipan saka: inkass_98
      sampeyan bisa kanthi gampang pindhah ing artikel, wiwit hit saka "Drake" ing sembarang bagean awak bakal mimpin kanggo misahake lan kanthi otomatis kanggo artikel kanggo ngluwihi poto-nimbali.

      Apa sampeyan mikir yen kena peluru utawa buckshot saka 12cal luwih nyaman kanggo wong? eseman
  2. +2
    16 Oktober 2015
    Njupuk menyang akun kepinginan saka militèr - apa ing FIG militèr !? Saora-orane yen sampeyan repost potongan saka tulisane wong liya, paling ora nyunting.
    Reloading ditindakake kanthi nggunakake lengen sing bisa dipindhah, sing disambungake kanthi kaku menyang bolt. Miturut gambar, lengen paling kamungkinan obah bebarengan karo tong minyak. sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis? yen bolt fore-end lan tong minyak disambungake kanthi kaku, banjur kartrij sing dibuwang bakal dibusak lan kartrij anyar dikirim, mbokmenawa kanthi mantra shamanic? ngguyu Frasa kunci - kanthi bantuan lengen sing bisa dipindhah, sing disambungake kanthi kaku menyang bolt, golek foto KS-23K ing sisih kiwa lan sampeyan bakal seneng karo tong minyak sing bisa dipindhah kanggo boot. ngguyu
    1. +1
      16 Oktober 2015
      hi
      Sepira gelisahmu.
      Kutipan saka: grosskaput
      Diwenehi kepinginan saka militer - apa neraka militer !? Paling ora nalika sampeyan ngirim maneh potongan saka tulisane wong liya, paling ora nyunting.

      Apa sampeyan mikir yen kepinginan warga sipil dianggep?

      Kutipan saka: grosskaput
      Frasa kunci - kanthi bantuan lengen sing bisa dipindhah,

      Maca pendapatku ing komentar ing ndhuwur.

      Kutipan saka: grosskaput
      golek foto saka KS-23K ing sisih kiwa lan sampeyan bakal seneng karo tong minyak obah kanggo boot.

      Sampeyan mung kudu gloat.
      Temokake sampeyan foto KS-23K ing sisih kiwa lan aku bakal matur nuwun banget kanggo sampeyan.
      Uga kanggo informasi liyane babagan topik kasebut.
      1. +1
        16 Oktober 2015
        Kutipan saka Pak X
        Apa sampeyan mikir yen kepinginan warga sipil dianggep?

        Ora, aku mung mikir yen ora perlu kanggo narik informasi babagan piranti iki saka opus muddy, sing ditampilake minangka senjata Pasukan Khusus GRU kanggo mbobol tembok. ngguyu Dadi kanggo referensi, KS-23 ora tau ana ing layanan karo Kamentrian Pertahanan yen USSR sing Federasi Rusia ora lan malah ora dianggep ing kapasitas iki, akeh iku Kamentrian Dalam Negeri, Pasukan Internal KGB. saka USSR lan banjur, sawise divisi kantor, migrasi menyang Pasukan Internal Departemen Dalam Negeri, FSB lan UFSIN saka Departemen Kehakiman.
        Kutipan saka Pak X
        Ora ketompo carane aku ndeleng fotone - aku ora duwe ide liyane, kajaba jinis tubular "dibungkus" ing tong minyak ...

        Apa laras obah utawa "dibungkus" tikaman? sing. sampeyan malah ora keganggu kanggo katon ing "pesaing" KS-23K, ngendi prinsip kuwi sepisan maneh dipun ginakaken? uga, ndeleng carane solusi kuwi katon ing hardware lan mbandhingaké.
        Kutipan saka Pak X
        Sampeyan mung kudu gloat.

        Ya, ngendi iki? Apa sampeyan remaja? Utawa sampeyan nulis kanggo TK?
        Kutipan saka Pak X
        Temokake sampeyan foto KS-23K ing sisih kiwa lan aku bakal matur nuwun banget kanggo sampeyan.
        mandheg - sampeyan jenis nglumpukake materi dhewe lan ora nelpon kula minangka co-penulis, dadi apa sampeyan gelo dening kritik lan suggest sing aku goleki soko kanggo sampeyan - Aku menehi pitunjuk kanggo unravel desain - deleng ing Ajaib iki saka sisih liyane - lan kene carane nindakake iku nganti sampeyan.
        Kutipan saka Pak X
        Uga kanggo informasi liyane babagan topik kasebut.

        Inggih, aku menehi sawetara informasi babagan kartrid, panemu babagan recoil sing dirasakake (lan aku ngobong luwih saka satus kartrid saka KS-23) - lan apa ana sing diganti? Mungkin sampeyan nyunting artikel?
        1. 0
          16 Oktober 2015
          Kutipan saka: grosskaput
          Dadi kanggo referensi, KS-23 ora tau ana ing layanan karo Kementerian Pertahanan, yen USSR yen Federasi Rusia ora dadi anggota.

          Apa aku nulis apa isine?
          Aku nyebutake gosip lan nulis manawa ora ana data resmi babagan perkara iki.

          Kutipan saka: grosskaput
          Apa laras obah utawa "dibungkus" tikaman? sing. sampeyan malah ora keganggu kanggo katon ing "pesaing" KS-23K, ngendi prinsip kuwi sepisan maneh dipun ginakaken?

          Taki mriksa lan mbandhingake.
          Aku ngeweruhi prabédan amba ing kekandelan saka tong minyak, aku ngilangi asumsi bab doyo tarik kebungkus.

          Kutipan saka: grosskaput
          Aku ora diundang dadi co-penulis

          Ora, aku ora nelpon.
          Aku nemokake wong sing nggunakake KS-23 lan ngirim draf artikel kasebut.
          Dheweke nyetujoni materiku.
          Aku ora nemokake pangguna KS-23K, mula kedadeyan kasebut.

          Kutipan saka: grosskaput
          Inggih, aku menehi sawetara informasi babagan kartrid, panemu babagan recoil sing dirasakake (lan aku ngobong luwih saka satus kartrid saka KS-23) - lan apa ana sing diganti? Mungkin sampeyan nyunting artikel?

          Aku bakal nyunting dina Sabtu, amarga dina minggu ora ana cara.
  3. 0
    16 Oktober 2015
    Mbok menawa "snipe" digawe ing basis saka KS-23, nanging wis rencana ngunci dhewe - karo wedge menyang bolongan persegi dowo ing tong minyak dipindhah. Nanging panrima misale jek duwe progenitor "drake".
    1. 0
      16 Oktober 2015
      Kutipan: _KM_
      Mbok "snipe" lan digawe ing basis saka KS-23

      Kula salam!
      Data iki saka artikel Mikhail Degtyarev "Birth of the Snipe".
      Diterbitake ing majalah "Kalashnikov".
      http://www.kalashnikov.ru/upload/medialibrary/13f/20_23.pdf

      Kutipan: _KM_
      Nanging panrima misale jek duwe progenitor "drake".

      Lan Drake minangka versi sipil saka KS-23.
      hi
      1. +1
        16 Oktober 2015
        setuju karo KM. Wis snipe pisanan didol kanthi kunci bolt, ora luwih saka 97. Aku wis nulis babagan iki ing comm kanggo bagean 2. Mungkin snipe adhedhasar drake dianggep, nanging kayane ora tau metu saka pabrik, nanging aku sinau babagan drake sing laras dawa kanggo pisanan, matur nuwun.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. 0
    16 Oktober 2015
    Ringkesan senjata petani: OF-93 "Petani"
    1. 0
      16 Oktober 2015
      Kutipan: La-5
      Ringkesan senjata petani: OF-93 "Petani"

      Apa sing sampeyan tindakake? Nyuwun
      1. 0
        17 Oktober 2015
        Kutipan: Vladimirets
        Kutipan: La-5
        Ringkesan senjata petani: OF-93 "Petani"

        Apa sing sampeyan tindakake? Nyuwun

        Kanggo kasunyatan sing Petani iki kaya bedhil kebak G.
  6. 0
    16 Oktober 2015
    Ringkesan senjata petani: OF-93 "Petani" bagean kapindho.
  7. +1
    16 Oktober 2015
    Kutipan saka: sanya.vorodis
    Yaiku - forend, tong minyak lan bolt mundur bebarengan sawise ditembak - nanging kepiye kasus kartrij sing dibuwang?
    Banjur kabeh maju bebarengan?

    Bisa uga ing prinsip stroke dawa tong minyak, kaya semi-otomatis.
  8. +2
    16 Oktober 2015
    Kutipan: Denimaks
    Bisa uga ing prinsip stroke dawa tong minyak, kaya semi-otomatis.

    Nanging apa jenis alangan apa mesin semi-otomatis karo stroke dawa, siklus reload diwenehake dening loro spring bali, siji kanggo tong minyak lan kaloro kanggo bolt, lan diwenehi kasunyatan sing lengen KS-23K kaku disambungake menyang bolt, Aku ora perlu kanggo nerangake ngendi iku titik banget ing chain logis Panjenengan?
    Kabeh iku prasaja lan banal - KS-23K, ora kaya progenitor sawijining, wis 1 (siji) tikaman kang dumunung .... bingo! ing sisih kiwa senjata ing foto iki mung ora katon, keputusane rada kontroversial, nanging kanggo pompa domestik ing taun 90-an ora ana sing luar biasa - TOZ-94 lan IZH-81 kanggo mbantu sampeyan. ngguyu
    PS Mister X Aku sawise maca komentar sampeyan temen maujud apa aku duwe sikap negatif menyang kuwi "kesalahan cilik"? Ana sing bakal maca lan ora duwe pendapat sing bener, ana sing bakal nggunakake artikel sampeyan kanggo nggawe dhasar dhewe - kepiye sampeyan nggunakake piring "kiwa", lan sawise sawetara wektu, "kesalahan cilik" iki bakal dianggep bener lan jancok sapa sampeyan. mbuktèkaké yèn iki ora bener. Wis akeh banget panemu stabil sing salah kanggo ngasilake luwih akeh - sing paling stabil lan kondhang yaiku mbusak gas menyang panrima ing M-16 lan muter-metu saka rana ing MP-40.
    1. +1
      17 Oktober 2015
      Aku setuju, iku omong kosong. Ing kasus iki, ora ana sing ngalangi dheweke kanggo ngisi maneh lan cilaka tangane.)
  9. +1
    18 Oktober 2015
    Kutipan saka: sanya.vorodis
    minangka senjata "manual" - siji spring bali cukup kanggo tong minyak, lan bolt bali maju kanthi manual dening gerakan lengen, rigidly disambungake menyang bolt.

    pitakonan kanggo connoisseurs - kok neraka banjur kanggo pager Taman karo tong minyak movable karo spring sawijining yen bolt kaku disambungake dening rod menyang lengen? Teh ora semi-otomatis ing ngendi solusi kasebut perlu kanggo fungsi normal.
  10. 0
    November 4 2015
    Aku ora bakal nolak duwe siji ing omah, mung yen petugas pemadam kebakaran ...
  11. 0
    April 7 2019
    maca kabeh artikel babagan KS-23 - karya apik sing ditindakake dening penulis

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"