Pengadilan Pidana Internasional ing Den Haag mutusake kanggo melu perang informasi nglawan Rusia

43
Rebo wengi agensi warta nyebar informasi yen Kepala Jaksa Agung Pengadilan Pidana Internasional (ICC) ing Den Haag, Fatou Bensouda, njaluk ijin kanggo miwiti penyelidikan babagan acara 2008 ing Ossetia Kidul. Dheweke duwe niat kanggo nyinaoni tumindak loro-lorone konflik kasebut. Miturut Reuters Inggris, alesan kanggo mréntahaké Bensouda iku laporan sing diselidiki ing pasukan bersenjata Georgia dhewe wis dileksanakake dening Kantor Jaksa Georgia.

Pengadilan Pidana Internasional ing Den Haag mutusake kanggo melu perang informasi nglawan Rusia


Panjaluk jaksa kanggo tumindak investigasi minangka prosedur resmi sing diwenehake dening aturan ICC. Miturut wong-wong mau, jaksa penuntut miwiti investigasi marang Negara sing melu kanthi inisiatif dhewe, nanging tumindake kudu dikonfirmasi dening Kamar Pra-Sidang, sing dumadi saka telung hakim independen lan ora adil.

Inisiatif naphthalene saka jaksa Fatou Bensouda

Referensi kanggo diselidiki dening Georgia "gegayutan karo angkatan bersenjata dhewe" ora luwih saka tokoh saka wicara jaksa. Iku cukup ketok sing inisiatif kanggo bali menyang agenda politik donya lali critane saka konflik Georgian-Ossetia belongs kanggo Fatou Bensouda dhéwé utawa sing disedhiyakake dheweke kanggo posisi dhuwur ing struktur kaadilan internasional.

Iki nderek saka kasunyatan ketok sing kantor jaksa Georgian ora nguripake kanggo Bensouda kanggo dhukungan, yen ora bakal dibayangke ing papan informasi. Ing awal Oktober, dilaporake manawa Pengadilan Pidana Internasional ngluncurake investigasi babagan kejahatan sing ditindakake nalika perang ing Georgia.

Informasi kasebut rada ngganggu para komentator sing kenal karo sejarah konflik iki. Judhul asumsi katon ing publikasi: "Pengadilan Den Haag bakal nyelidiki acara Agustus 2008", "Mikhail Saakashvili bisa uga muncul ing Pengadilan Internasional Den Haag", "Saakashvili bisa uga tanggung jawab kanggo konflik ing Ossetia Kidul", "Pengadilan Den Haag". kanggo perang ing Georgia: Saakashvili bisa dicoba", "Perang 5 dina antarane Rusia lan Georgia ing 2008 lagi diselidiki ing Den Haag", etc.

Ing emosi, komentator ora sok dong mirsani bebaya saka kepala Komite Investigative saka Rusia Alexander Bastrykin. Ngomong tanggal 6 Oktober kanthi kuliah ing MGIMO, dheweke ujar manawa ing 2008 Komite Investigasi mbukak kasus pidana babagan fakta pembantaian lan pembantaian warga Rusia, uga penjaga perdamaian Rusia ing Ossetia Kidul. "Saiki, udakara telung dina kepungkur, ana layang saka Den Haag, ing ngendi kita dijaluk ngirim bahan kasebut. Panjaluk kasebut minangka "sanksi", ing kono mesthi bakal mulai ngencengi kita, nuding kita agresi.

badhan Alexander Bastrykin rauh ketemu konfirmasi ing judhul publikasi Western, kang cukup asring duplikat house lengkap "Pengadilan ing Den Haag wis investigating Kadurjanan sing dilakoni nalika perang Rusia nglawan Georgia." Aksen kasebut luar biasa.

Iki uga katon ing komentar saka Fatou Bensouda dhewe. Jaksa ICC ora arep nyelidiki "perang limang dina", kaya sing disaranake media, nanging periode konflik wiwit pertengahan Juli nganti akhir Oktober 2008.

Reuters, ngrujuk marang sumber-sumber kasebut, nyerat: "Obyek penyelidikan bisa uga matine 113 etnis Georgia sajrone konflik, uga pengusiran paksa 18500 wong saka wilayah Ossetia Kidul. Bensouda percaya manawa pasukan Rusia bisa uga melu nyuda populasi Georgia ing republik kasebut.

Kajaba iku, jaksa ICC percaya yen loro-lorone padha melu mati para penjaga perdamaian ing zona konflik. Miturut dheweke, loro penjaga perdamaian Georgia dipateni dening milisi Ossetia Kidul, lan 10 penjaga perdamaian Rusia dipateni dening prajurit Georgia.

Kanggo menehi investigasi katon obyektif, jaksa ICC curiga Georgia minangka kejahatan liyane - "Tbilisi bisa uga melu ngrusak institusi medis ing Ossetia Kidul."

Bisa dideleng kanthi mripat langsung yen kabeh inisiatif ICC iki diarahake marang Rusia. Sawise kabeh, wektu katon (awal Oktober) langsung bertepatan karo aktivasi Pasukan Aerospace kita ing Suriah, lan statement Fatou Bensouda (malah kantor berita London narik kawigaten babagan iki) "muncul sawetara jam sawise laporan saka panguwasa Walanda, sing teka menyang kesimpulan sing Malaysian The Boeing ditembak mudhun dening sistem Bu.

Kajaba iku, miturut aktivis hak asasi manungsa Rusia, dheweke "nyoba njupuk bahan-bahan kita - lan kita nduweni kualifikasi tumindak militer Georgia minangka pelanggaran militer - menyang Pengadilan Internasional ing Den Haag ...". Banjur ICC ora nuduhake kapentingan ing topik kasebut. Nanging saiki padha gelem nyebul bledug lan naftalena saka iku kanggo ngisi isi anyar. opo?

Sawise perang limang dina ing Ossetia Kidul

Prastawa tragis 2008 ing Ossetia Kidul wiwit wiwitan nyebabake pandangan kutub ing opini publik donya. Sudut pandang politisi Barat, sing digawe dening Amerika Serikat, menang. Rusia disalahake kanggo perang limang dina.

Nanging, keparenga kula kelingan sedhela lampahing konflik. Iku wis akeh wiwit pungkasan Juli 2008. Militer Georgia lan Ossetia Kidul ijol-ijolan geni lan serangan geni kanthi intensitas sing beda-beda. Ing wayah sore tanggal 7 Agustus, dheweke tetep setuju gencatan senjata.

Nanging, pasukan Georgian ing wengi saka 7-8 Agustus 2008 (ing 0:06) miwiti shelling artileri massive saka ibukutha Ossetia Kidul - kutha Tskhinvali lan saubengé. Sawetara jam mengko, kendaraan waja lan infantri Georgia tindak ing serangan. Ing Tbilisi, alasan serangan kasebut yaiku nglanggar gencatan senjata dening Ossetia Kidul. Tskhinvali negesake manawa Georgia dadi wong pertama sing mbukak geni.

Tanggal 8 Agustus (pukul 14:59), Rusia resmi gabung karo konflik ing sisih Ossetia Kidul minangka bagéan saka operasi kanggo meksa Georgia supaya tentrem ing sisih Ossetia Kidul. 9 Agustus - Abkhazia, didorong dening persetujuan bantuan militer antarane anggota Persemakmuran Negara-negara sing Ora Diakoni. Tanggal 12 Agustus 2008, Rusia resmi ngumumake sukses rampung operasi kasebut. Ing tanggal 13 Agustus, Abkhazia ngusir pasukan Georgia saka jurang Kodori. Iki mungkasi permusuhan aktif.

16 Agustus, para pamimpin negara sing melu permusuhan nandatangani rencana kanggo pemukiman damai konflik Georgia-South Ossetia ("Rencana Medvedev-Sarkozy").

Ing Desember, Uni Eropa ngadegake Komisi Penyelidikan Internasional babagan Kahanan Perang ing Kaukasus Kidul ing Agustus 2008 kanggo nyinaoni panyebab konflik kasebut. Iki dipimpin dening mantan Perwakilan PBB ing Georgia Heidi Tagliavini. Ing pungkasan September 2009, komisi kasebut ngirim laporan, posisi kunci sing mbantah versi Georgia. Kesimpulan utama yaiku Georgia miwiti perang. Tumindak dheweke ing Ossetia Kidul diakoni minangka ora adil saka sudut pandang hukum internasional. Ing wektu sing padha, komisi kasebut nganggep yen "Rusia nduweni hak kanggo ngusir serangan marang para penjaga perdamaian kanthi cara sing sebanding karo ancaman kasebut." Kanggo nylametake pasuryan diplomasi Barat, sing digawa dening tuduhan Rusia, laporan kasebut nyathet yen konflik kasebut didhisiki dening pirang-pirang wulan tumindak bantahan dening Federasi Rusia. Nanging - sanajan, miturut komisi kasebut, "tanggapan awal Rusia marang serangan pasukan Georgia ing Tskhinvali dibenerake kanthi tujuan perlindungan, nanging tumindak pasukan Rusia sing sabanjure banget." Mbok menawa bagean saka laporan iki sing dieling-eling dening wong-wong sing nyengkuyung Jaksa ICC Fatou Bensouda kanggo miwiti investigasi babagan kedadeyan konflik bersenjata, sing meh dilalekake dening donya.

Media sing kasengsem bakal mbantu investigasi

Inisiatif iki ora duwe perspektif hukum sing serius, amarga kemungkinan Pengadilan Pidana Internasional umume diwatesi. Iki diadegaké miturut apa sing diarani Statuta Roma, sawijining prajanjèn internasional sing diadopsi ing konferensi diplomatik ing Roma tanggal 17 Juli 1998. Kompetensi ICC kalebu penuntutan wong sing tanggung jawab kanggo pembantaian, kejahatan perang lan kejahatan marang manungsa.

Pengadilan ing Den Haag wiwit makarya tanggal 1 Juli 2002, sawisé Statuta Roma dileksanakake, diratifikasi déning 60 negara sing nandatangani. Rusia nandatangani prajanjèn pendiri, nanging ora ratifikasi, tetep status negara pengamat. (Lan iki sing pisanan, yen ora sing paling penting, alangan kanggo penyelidikan Fatou Bensouda.)

Sawetara negara, sing wis ana ing Konferensi Roma, nentang ide pengadilan pidana internasional sing mbatesi kedaulatan nasional lan menehi ICC kekuwatan sing wiyar. Luwih saka 40 negara durung mlebu Statuta Roma. Sing utama ing dhaptar iki yaiku AS, China, India, Israel lan Iran. Bener, Amerika Serikat pisanan nandatangani perjanjian kasebut, lan banjur ing taun 2002 (presiden diganti - Bush Jr. teka tinimbang Clinton) mbatalake teken. Kajaba iku, ing taun 2002, dheweke nglulusake undang-undang khusus babagan perlindungan personel Amerika ing luar negeri, sing ngidini panggunaan pasukan militer kanggo mbebasake warga utawa warga Amerika saka antarane sekutu AS sing ditahan ing wilayah negara apa wae kanthi surat perintah ICC.

Kaputusan kasebut ora nambah kredibilitas ing pengadilan, sing yurisdiksi wis diwatesi dening negara-negara sing ngetrapake Statuta Roma, lan kekuwatane digarisake kanthi watesan sing ketat. Kaping pisanan, ICC ora dadi bagian saka struktur resmi PBB, sing didanai dening negara anggota utawa sumbangan sukarela. Ora kaya, contone, pengadilan PBB kanggo mantan Yugoslavia utawa Rwanda, ing ICC yurisdiksi negara luwih diutamakake tinimbang yurisdiksi pengadilan. Iki tegese Rusia, sing nindakake investigasi dhewe ing acara 2008, duwe pre-emptive ing kene. Iku bakal dadi alangan kanggo Fatou Bensouda. Jaksa penuntut ora bakal duwe kekuwatan sing dibutuhake kanggo ngumpulake informasi. Kajaba, mesthi, Rusia kanthi sukarela nuduhake.

Kabeh watesan cilik lan gedhe iki bisa ngrusak perspektif pengadilan babagan penyelidikan sing dimaksud. Mbok menawa siji-sijine kesempatan kanggo jaksa kanggo mbuktekake awake dhewe yaiku ngirim informasi menyang media sing kasengsem, kanggo nuduhake fakta sing ana ing pembuangan, sing, ing asas, Bensouda wis rampung. Dheweke kanthi jelas ngumumake prioritas penyelidikan - kerugian Georgia lan masalah wong sing terlantar. Ing njaba kurung ana wong mati lan tatu ing Tskhinvali dhewe. Mangkono, serangan informasi pisanan ngangkat sandiworo ing gol bener saka Pengadilan Pidana Internasional ing diselidiki saka konflik Georgia-Ossetia.

... Ing wektu sing padha, Kepala Jaksa Penuntut ICC nggawe statement babagan tujuan penyelidikan sing diragukan, juru bicara Kementerian Luar Negeri Rusia, Maria Zakharova, ngandhani media kasebut. Dheweke nantang versi perang informasi sing bubar muncul ing antarane Kulon lan Rusia. "Akeh wong ngomong babagan perang informasi," ujare Maria Zakharova marang wartawan, "nanging kayane aku iki dudu perang, paling ora ana rong pihak sing melu. Iki minangka agresi informasi. Saiki Pengadilan Pidana Internasional wis nemokake papan kasebut ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

43 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    15 Oktober 2015
    Pembunuhan 600 warga sipil ing Irak kanthi ijol-ijolan 4 dhewe ora kakehan. Ayo ndeleng "5 Days Of War" part 2.
    1. + 13
      15 Oktober 2015
      Pengacara ing layanan, uga prajurit. Iku mung pengacara saka mungsuh. Umumé, mung ana siji cara metu, kanggo nguatake armada Kaspia, minangka salah sawijining alat kanggo mbantu yurisdiksi Rusia.
      1. +5
        15 Oktober 2015
        Mungkin ing Baltik sethitik! nglirik
  2. + 20
    15 Oktober 2015
    Pengadilan ing Den Haag - kantor Anglo-Amerika sing prasaja "Tanduk lan hooves"
  3. +6
    15 Oktober 2015
    Iku misale jek kanggo kula yen Rusia uga mbatalake teken lan ora gelem ngakoni keputusane (ICC) ing mangsa ngarep, ora ana sing bakal dadi ora ana gunane. pengadilan babagan kabeh jinis perang sing diluncurake dening Amerika, nggulingake pamrentahan negara berdaulat, dhukungan saka teroris, panangkepan warga manca ing wilayah negara liya, pakunjaran lemah, penyiksaan ... .
    Apa ora wektu kanggo ngirim pengadilan iki menyang neraka.
    1. 0
      15 Oktober 2015
      Dheweke kudu dipamerake lan nolak layanane. lol nganti padha ndandani kahanan.
  4. +7
    15 Oktober 2015
    kabeh kantor kaya PBB, ICC, lan liya-liyane, wis suwe dadi rapat-rapat birokrasi-birokrasi, dadi papan sing anget sing bisa nindakake omong kosong lan entuk dhuwit sing apik, kanthi macem-macem "nishtyaks" sing nyenengake.
    1. +1
      15 Oktober 2015
      Quote: Andrey Yurievich
      , ing panggonan sing anget ing ngendi sampeyan bisa nindakake omong kosong lan entuk dhuwit sing apik, kanthi macem-macem "nishtyaks" sing nyenengake.

      Lan sapa sing mikir yen iki mung bisa kedadeyan ing Rusia? Ya, saiki ... Ing mburi "bukit" iki wis suwe dipasang ing jalur perakitan
  5. +2
    15 Oktober 2015
    "Rusia nandatangani perjanjian pendiri, nanging ngempet saka ratifikasi" Lan suwene Rusia bakal nindakake kaya iki ing raskoryak? Ing kene sampeyan kudu njupuk conto saka AS. Lan bakal katon kaya kasus Yukas, nalika paket energi kaping 3 macet. Sing siji uga, Chernomyrdin mlebu, nanging ora diratifikasi. Lan pengadilan mung mutusake yen sawise ditandatangani, tegese dheweke setuju.
    1. Tur
      +2
      15 Oktober 2015
      Bener.
      Sampeyan ora bisa tumindak kaya ngono.
      Dina iki duwe bathi - aku bakal mlebu.
      Sesuk ora duwe bathi - aku ora bakal ngratifikasi.
      Iku kabeh saka kang ala.
      Saka kahanan kang ora stabil garis politik.
      Saka kepinginan "loro sampeyan lan kita."
      Bebener kudu urip!
      Kekuwatane apa, cak?
      Ing kasunyatan!
  6. +2
    15 Oktober 2015
    Sapa sing mbayar cah wadon kanggo sore nari dheweke.
  7. +5
    15 Oktober 2015
    boobies mung bakal ngrusak institusi internasional liyane ... banjur bakal squeal yen Rusia "ngrusak sistem tatanan donya"
  8. +6
    15 Oktober 2015
    Iki minangka agresi informasi.

    Iku angel ora setuju karo M. Zakharova. Lan iki ora mung agresi, nanging tekanan abot liwat media lan kesempatan liyane ing Rusia kanthi tujuan kanggo ngrusak kabeh kanthi akibat sing adoh. Iku misale jek kanggo kula sing Rusia perlu ora mung kanggo nanggapi ing kasunyatan kanggo tumindak kuwi, nanging kanggo miwiti informasi sawijining "agresi" marang instigators utama.
  9. +5
    15 Oktober 2015
    Wong lanang, apa sampeyan ora entuk kesan yen organisasi internasional (PBB, OSCE, Pengadilan Den Haag, lan liya-liyane) minangka cabang saka CIA? Lan tugas utama kabeh organisasi kasebut (cabang) yaiku ngremehake negara-negara sing ora cocog karo kasur.
    1. +2
      15 Oktober 2015
      Apa sampeyan mung ngerti?
  10. +2
    15 Oktober 2015
    Maria Zakharova marang wartawan, "...... iki dudu perang, paling ora ana rong pihak sing melu. Iki minangka agresi informasi..... Sepira bener dheweke ... Nanging mungkin wektune kanggo nanggapi, kanthi serangan balik ... Lan, kanthi karakteristik, ana sing kudu dijawab ... Nanging ..
    1. +1
      15 Oktober 2015
      Kutipan saka parusnik
      Maria Zakharova marang wartawan, "...... iki dudu perang, paling ora ana rong pihak sing melu. Iki minangka agresi informasi..... Sepira bener dheweke ... Nanging mungkin wektune kanggo nanggapi, kanthi serangan balik ... Lan, kanthi karakteristik, ana sing kudu dijawab ... Nanging ..

      Ya, wong-wong mau nuli buntut Rusia menyang Yankees! Yen padha wis menek kanggo mothballs kuwi! Lan sing paling penting, negarane Obama ana ing aliran, sampeyan ngerti!
  11. +8
    15 Oktober 2015
    Fatou Bensouda njaluk ijin kanggo mbukak penyelidikan.
    Jaksa saka Gambia kanthi pendhidhikan Nigeria... lair ing taun 1961
    Kanthi lambe sing kaya ngono gampang munggah tangga..
    Kok ora ngurusi perang Irak/Libya..?
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +1
      15 Oktober 2015
      Apa mug njijiki dheweke duwe, Gusti ampuni kula ...
    3. +1
      15 Oktober 2015
      supaya paling pesen ing ngarep Cherno.
    4. +2
      15 Oktober 2015
      Lambé digulung nganggo mesin lip-rolling saka jinis M-16.
      1. +5
        15 Oktober 2015
        Quote: Wolverine
        Apa mug njijiki dheweke duwe, Gusti ampuni kula ...

        Quote: Amur
        Lambé digulung nganggo mesin lip-rolling saka jinis M-16.

        Apa bedane sampeyan, "tuan-tuan", karo wanita iki? Kanthi kaendahan unearthly sawijining, Apollos? Wong wadon iku mung dadi pelaksana karepe wong liya. Aku mikir, nolak proyek iki, dheweke mung bakal kelangan papan penghasilan. Padha bakal ngukum pelanggan saka tumindak iki, utawa soko, saka sumpah ing ngarepe saben liyane ing wit. Ora mung dheweke sing nglanggar standar moral kanggo nyenengake majikan. Dheweke teka kanthi ide gelut karo wong wadon ... Utamane ing absen ...
      2. Komentar wis dibusak.
  12. +6
    15 Oktober 2015
    "The Hague Circus" murup.
    Kepiye carane Milosevic dipateni kanthi tenang? Sapi padha meneng.
    Kanggo pembantaian lan diselidiki S. Hussein lan Gaddafi? Sapi padha meneng.
    Kanggo Donbass? Apa meneng?
    Sampun dangu cetha bilih Amerika lan Anglo-Saxon saka pulo mrentah ing kono.
    Den Haag MORAL.
  13. 0
    15 Oktober 2015
    Kutipan saka GUKTU
    Wong lanang, apa sampeyan ora entuk kesan yen organisasi internasional (PBB, OSCE, Pengadilan Den Haag, lan liya-liyane) minangka cabang saka CIA?

    Iki minangka kasunyatan, kabeh sharashka iki asline dianggep minangka alat nglawan Rusia, kajaba PBB, mesthine, nanging kantor iki saiki wis diowahi dadi tong sampah. Kabeh sing digawe dening AS lan geyropy kanggo squealing liwat media apa ala lan ala Rusia iku, kita panguwasa internasional lan ing tingkat sing bener lan sing salah. Umumé, rapat-rapat kasebut kaya kumpul nenek-nenek ing gundukan, sampeyan bisa kanthi aman nglirwakake rabble iki kanggo Rusia.
  14. +1
    15 Oktober 2015
    Munafik ki pengadilan Den Haag iki
  15. +2
    15 Oktober 2015
    Wiwit Rusia, nyatane, durung ngratifikasi prajanjen sing nggawe ICC (lan aku ora bakal ngratifikasi), ora ana sing bakal menehi bahan apa wae menyang "dompet" iki! Saiki panguwasa kita kudu cepet-cepet nganggo Hukum "Ing pangayoman warga kita saka tumindak pengadilan lan negara liyane" (kaya Amerika)! Lan kabeh pratelan saka "moseks" sing bias kasebut kanggo mangsuli kanthi tenang gajah lan nuduhake alamat rute sing luwih lanjut menyang "ibu sing ala utawa organ reproduksi"! We are Great Power lan ora kanggo pygmies korup saka negara-negara EU kanggo mulang kita carane urip, supaya padha pisanan sijine iku supaya, lan kanggo goroh lan disinformasi, miwiti kasus pidana marang jaksa banget-tumuju iki!
  16. +1
    15 Oktober 2015
    Kabeh dadi ing Course padha duwe nalika ana ora cukup bukti. Banjur, mung sawetara dekade, lan sakperangan alesan kita ngetung mungsuh kita minangka mitra, kanca. Lan ora ana owah-owahan. Inggih, padha ora kanca kita, kanggo ngomong paling. Mratelakake panemume - ing saben tingkat masyarakat kita dadi enten kanggo saben liyane lan kanggo wong-wong sing "toleran" kanggo tren anyar ing sajarah. Sedhih ngomong, nanging ora bakal rampung kanthi apik. Paling ora siji generasi bakal urip tanpa badai salju iki?!
  17. Komentar wis dibusak.
  18. +1
    15 Oktober 2015
    wektune nggawe pengadilan internasional sampeyan dhewe, wong-wong sing kuwatir iki wis entuk ...
    1. +2
      15 Oktober 2015
      Ora mung kesibukan, nanging kesibukan seksual.Putin wis ora ana apa-apa maneh, kepiye carane ngrembug masalah-masalah seksualitas minoritas.Amarga para fagot kasebut, para Aglo-Saxon ngamuk, yen masalahe ora dadi masalah kanggo kita.
  19. +1
    15 Oktober 2015
    ing Juli 1918, pasukan Georgian dikuwasani Adler, Sochi, Tuapse, i.e. wilayah provinsi Segara Ireng Rusia. Mangkono, wiwit tanggal 26 Juli 1918, gendéra Georgia diunggahake ing Tuapse. Kabeh kiriman dikuwasani sacara eksklusif dening etnis Georgia, sing ora luwih saka 10% ing antarane populasi lokal. Kabèh dirampas tanpa welas, rel sepur Tuapse dijarah, rel, salib, bahan, malah peralatan rumah sakit dijupuk; peralatan multimillion-dollar stasiun iklim Gagra didol ing lelang, industri kayu ing Gagra dirusak, sapi pedigree dicopot, perkebunan budaya rusak ... tentara njupuk kauntungan lan ndhukung.Tentara sukarelawan Denikin ngrebut distrik iki saka tentara Georgia Menshevik pamaréntahan nalika perang abot wiwit September 1918 nganti Maret 1919. Permusuhan antarane pasukan putih lan Georgia banget sengit. ing Psou muncul, sing durung ana sadurunge
  20. +1
    15 Oktober 2015
    Asu liyane korup ing cepet-cepet cokotan Rusia ing tumit
  21. -12
    15 Oktober 2015
    Kahanan aneh muncul: kabeh jagad iki salah, mung Rusia sing bener! Iku worth considering apa salah kene.
    1. +4
      15 Oktober 2015
      tenan. Lan matur marang kita, mangga, babagan "kabeh donya"! Apa persis sing sampeyan maksud karo konsep iki? Lan kanggo pitakonan apa? Kanggo Ossetia Kidul. Nggih. Rusia pooped ing "donya kabeh"? Apa sampeyan pengin pindhah menyang Tskhinval lan ngandhani wong sing liwat yen kabeh jagad ora setuju karo Rusia? Lan yen kesehatan ngidini, pindhah menyang Abkhazia lan ngomong bab sing padha. Aku nganggep manawa pedunung ing wilayah kasebut ora setuju karo sampeyan. Lan ora kabeh donya maneh. Ya, ujar manawa "donya kabeh" setuju karo tekad Kosovo, nanging, ayo ngomong, ora kabeh - karo Ossetia, Transnistria, Abkhazia, lan saiki uga - Novorossia? Nah, paling ora ana sawetara keanehan, ta? Ya, kuwi Palestina. Apa sing dipikirake "jagad kabeh"? Apa kita terus? Lan kepiye "donya kabeh" ngrusak Yugoslavia, Libya, Irak? Padha nyoba - Mesir lan Siria. Ya, akeh liyane sing wis nyoba. Apa sampeyan mikir Assad minangka diktator lan raja Arab Saudi minangka demokrat? Apa ana, ing "donya kabeh"? Kepiye hubungane "donya kabeh" karo Guantanamo (kanthi cara, antara liya - wilayah sing dikuwasani)? Lan kenapa Israel ngrebut tanah-tanah kasebut, nanging "jagad kabeh" ora ngukum? Ing wektu sing padha, sawetara resolusi Dewan Keamanan PBB wis diadopsi, nanging ora dileksanakake, lan "kabeh donya" ora peduli - ora ana sanksi, ora ana paksaan, ora ana apa-apa? Ya, aku bisa takon luwih akeh babagan "donya kabeh" lan kepiye negara-negara individu "saka saindenging jagad" nyatakake pendapate. Apa sampeyan ora pengin mikir kabeh?
      1. -4
        15 Oktober 2015
        Kutipan saka Anderles66
        Apa persis sing sampeyan maksud karo konsep iki?

        Belgia, Inggris, Denmark, Islandia, Italia, Kanada, Luksemburg, Walanda, Norwegia, Portugal, AS, Prancis, Jerman, Hongaria, Polandia, Republik Ceko, Bulgaria, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia, Estonia, Kroasia, Australia, Jepang akeh sing akeh.
        Kutipan saka Anderles66
        Ossetia Kidul

        ora
        Kutipan saka Anderles66
        Ladushki

        patties
        Kutipan saka Anderles66
        Ora pengin pindhah menyang Tskhinvali

        ora
        Kutipan saka solidus
        pindhah menyang Abkhazia

        ora
        Kutipan saka solidus
        Transnistria

        PMR, ora ana sing ngelingake sampeyan?
        Kutipan saka solidus
        Apa sampeyan mikir Assad minangka diktator lan raja Arab Saudi minangka demokrat?
        apa sing sampeyan tindakake kanggo kula?

        Kutipan saka Anderles66
        Lan kenapa Israel ngrebut tanah-tanah kasebut, nanging "jagad kabeh" ora ngukum?

        Apa aku ensiklopedia kanggo sampeyan?
        Kutipan saka Anderles66
        Kepiye hubungane "donya kabeh" karo Guantanamo (kanthi cara, antara liya - wilayah sing dikuwasani)?

        Akhire mbukak buku! apa wis teka kanggo kula?

        Kutipan saka Anderles66
        Apa sampeyan ora pengin mikir kabeh?

        Aku nyatakake pikirane ing ndhuwur.
        1. 0
          15 Oktober 2015
          Kutipan saka solidus
          Aku nyatakake pikirane ing ndhuwur.

          Kutipan saka solidus
          Akhire mbukak buku! apa wis teka kanggo kula?

          Ketoke, wong ora bisa mbandhingake rong pikirane ing sirahe dhewe.
          Kutipan saka solidus
          Belgia, Inggris, Denmark, Islandia, Italia, Kanada, Luksemburg, Walanda, Norwegia, Portugal, AS, Prancis, Jerman, Hongaria, Polandia, Republik Ceko, Bulgaria, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia, Estonia, Kroasia, Australia, Jepang akeh sing akeh

          Kepiye carane sampeyan nerangake apa sing padha karo negara kasebut? Mung wae pasukan bersenjata siji negara ana ing endi-endi. Ngelingake dhewe, ing taun 1941, negara endi sing nglawan perang karo USSR: Jerman, Austria, Cekoslowakia, Italia, Hongaria, Polandia, Norwegia, Jepang, Spanyol, Rumania, lan liya-liyane, sing akeh?
          Kutipan saka solidus
          Apa aku ensiklopedia kanggo sampeyan?

          Lan apa ora Yntsyklopediya?
          1. 0
            15 Oktober 2015
            Kutipan saka SPLV
            Ketoke, wong ora bisa mbandhingake rong pikirane ing sirahe dhewe.

            Waca kanthi teliti, kabeh wis jelas.
            Kutipan saka SPLV

            Kepiye carane sampeyan nerangake apa sing padha karo negara kasebut?

            Aku nerangake: yen katon luwih cedhak, sampeyan bakal weruh blok NATO.
            Kutipan saka SPLV
            Lan apa ora Yntsyklopediya?

            Dheweke ora mbantah karo ensiklopedia, mula mutusake)
            1. 0
              16 Oktober 2015
              Kutipan saka solidus
              Dheweke ora mbantah karo ensiklopedia, mula mutusake)

              Kanthi Uncyclopedia uga?
        2. +1
          15 Oktober 2015
          Amerika Serikat lan Israel mbatalake tandha tangane ing Prajanjian Pengadilan Den Haag.
        3. +1
          16 Oktober 2015
          China pamblokiran Panjenengan ,, kathah ,, kaping telu
          1. 0
            17 Oktober 2015
            India kaping pindho ... Total wis 5.
            Iku tetep kanggo ngetung Rusia, Amerika Latin, Afrika, Indonesia, lan bakal 15-20 kaping.
    2. -1
      15 Oktober 2015
      masalah kabeh iku ing siji wektu Rusia mlebu lan co-diadegaké akèh kabeh limo dokumen, pakta, persetujuan, kanggo kang nindakake kanggo manut. Dheweke nindakake kabeh iki kanthi pangarep-arep yen dheweke bakal ditampa ing klub Negara-negara Beradab, GXNUMX, GXNUMX, NATO. Saiki apa? Dheweke dhewe ora seneng. Pranyata Gajah lan Pugs. Nanging ora kaya gajah Krylov, Rusia kudu nanggepi serangan Mosek. Amarga yen ora mokal. Kaya sing dakkandhakake, kabeh iki kita tandatangani dhewe. Dheweke ora bakal mlebu, lan siji bisa ngidoni lan ujar manawa iki minangka adat internal sampeyan sing ora ana hubungane karo kita.
      1. -3
        15 Oktober 2015
        Sapa sing arep sampeyan tuduhake? Kita ora bisa nggawe roti tanpa peralatan impor. Malah mung industri kita, militer, bakal mandheg tanpa mesin impor, kita ora bakal bisa ngekstrak minyak - ora duwe rig pengeboran dhewe, malah ora bisa dideteksi, amarga gravimeter iku Amerika. Rudal kita ora bakal mabur tanpa mikroelektronik impor. Saka pug nganti gajah, kita isih kudu tuwuh lan tuwuh, lan ing kahanan ekonomi saiki, wutah diganti mundur, amarga akeh tank, kita isih yapping.
        1. +1
          16 Oktober 2015
          Kabeh bakal mabur ... Tanpa titanium Rusia, sebaliknya, sampeyan bakal bali menyang pesawat piston.

          Ora kasep kanggo ngidoni, lan wis wayahe.
          1. -1
            16 Oktober 2015
            Apa sing diwenehake supaya bisa nyegah piston?
            1. 0
              17 Oktober 2015
              Tamm ditulis.
              1. -1
                19 Oktober 2015
                nggunakake fungsi "kutipan". Banjur sampeyan
                Kutipan saka Scraptor
                Tamm ditulis.
                ora menehi katrangan.
                1. 0
                  19 Oktober 2015
                  Ora ana pilihan khusus ing komentar kasebut.
                  1. -1
                    20 Oktober 2015
                    Kutipan saka Scraptor
                    Ing iku

                    ing ngendi?
                    Kutipan saka Scraptor
                    ana pilihan.

                    opsi kanggo apa?
                    1. 0
                      21 Oktober 2015
                      Katon luwih dhuwur...
        2. 0
          21 Oktober 2015
          Kutipan saka solidus
          Sapa sing arep sampeyan tuduhake?

          Kutipan saka solidus
          Kita ora bisa nggawe roti tanpa peralatan impor. Malah mung industri kita, militer, bakal ngadeg tanpa alat mesin sing diimpor

          Kutipan saka solidus
          kita ora bakal bisa kanggo extract lenga - kita ora duwe rig pengeboran dhewe, kita malah ora bisa nemokake iku, amarga gravimeters iku Amérika.

          Kutipan saka solidus
          Rudal kita ora bakal mabur tanpa mikroelektronik impor

          Heh cah cilik.. umurmu piro, jujur?

          Rzhunimagu karo sampeyan)))
        3. -1
          21 Oktober 2015
          Kutipan saka solidus
          mung industri kita, militer, bakal ngadeg tanpa mesin impor. kita ora bakal bisa ngekstrak lenga - kita ora duwe rig pengeboran dhewe, malah ora bakal bisa nemokake, amarga gravimeter iku Amerika . Rudal kita ora bakal mabur tanpa mikroelektronik impor

          Ora cara iki. Aku pitutur marang kowe, ngerti carane padha narik metu.

          - ora bakal tangi. Bakal nindakake kanthi tangan. Ora mesin - spare parts. Lan dheweke bakal nindakake luwih apik tinimbang sadurunge - banjur bakal teka karo pitakonan - "kepiye carane"
          - microelectronics "impor" - ngerti, ... akeh lan beda .. Aku ngerti nganti saiki? nglirik
          - tembung "gravimeter", wong enom, sampeyan nemokake ing Vipekidia .. lan muspra .. pamanku, ahli geologi, mantan pasukan pendaratan, mesthi ngguyu sampeyan kanthi seneng .. mung dheweke mati .. Memori Abadi

          Kutipan saka solidus
          ana akeh tank, kita isih yapping.

          Aja ndemek tank - iki pasukan favoritku .. ing pangertèn - Aku tresna pasukan, lan padha, mungguh, kula ..

          Mergo iki hi
          1. -1
            21 Oktober 2015
            Kutipan saka Cat Man Null
            ora bakal tangi.

            bakal munggah
            Kutipan saka Cat Man Null
            Ora mesin - spare parts.

            kabeh diimpor

            Kutipan saka Cat Man Null
            Lan dheweke bakal nindakake luwih apik tinimbang sadurunge

            ora bakal nindakake - ora peralatan
            Kutipan saka Cat Man Null
            microelectronics "impor" - iku, sampeyan ngerti, ... akeh lan beda ..

            ya akeh lan beda
            Kutipan saka Cat Man Null
            tembung "gravimeter", wong enom, sampeyan nemokake ing Vipekidia ..

            Aku nggarap. Wikipedia, kanthi cara, uga dudu sumber daya kita, kita adoh banget.
            Kutipan saka Cat Man Null
            Aja ndemek tank - iki pasukan favoritku..

            apa aku break wong?
            Kabeh kesimpulan digambar langsung saka pengalaman lan kawruh babagan kahanan saiki.
            1. -1
              22 Oktober 2015
              Kutipan saka solidus
              Kutipan saka Cat Man Null
              ora bakal tangi.

              bakal munggah
              Kutipan saka Cat Man Null
              Ora mesin - spare parts.

              kabeh diimpor

              Kutipan saka Cat Man Null
              Lan dheweke bakal nindakake luwih apik tinimbang sadurunge

              ora bakal nindakake - ora peralatan
              Kutipan saka Cat Man Null
              microelectronics "impor" - iku, sampeyan ngerti, ... akeh lan beda ..

              ya akeh lan beda
              Kutipan saka Cat Man Null
              tembung "gravimeter", wong enom, sampeyan nemokake ing Vipekidia ..

              Aku nggarap. Wikipedia, kanthi cara, uga dudu sumber daya kita, kita adoh banget.
              Kutipan saka Cat Man Null
              Aja ndemek tank - iki pasukan favoritku..

              apa aku break wong?
              Kabeh kesimpulan digambar langsung saka pengalaman lan kawruh babagan kahanan saiki.

              Bocah, apa sampeyan wis nindakake apa-apa kajaba clave nganggo tangan sampeyan sajrone urip sing cendhak?

              Iku mung menarik..
              1. 0
                23 Oktober 2015
                Kutipan saka Cat Man Null
                Bocah, apa sampeyan wis nindakake apa-apa kajaba clave nganggo tangan sampeyan sajrone urip sing cendhak?

                Conto sing apik babagan apa sing kedadeyan nalika wong sing ora ngerti statistik kehabisan argumentasi.
                Kutipan saka Cat Man Null
                Iku mung menarik..

                Paling sampeyan kasengsem ing soko.
        4. 0
          21 Oktober 2015
          Bark ... kita butuh tank nglawan 2 milyar China, sing duwe luwih akeh.
    3. 0
      16 Oktober 2015
      bebener ora ditemtokake dening mayoritas voting
      1. 0
        16 Oktober 2015
        Iki bener, uga karo pilihan kita.
        1. 0
          17 Oktober 2015
          Kanthi meh sapa wae.

          Ora ana pemilihan babar pisan ing AS, ana "pemilih" ing kana.
  22. 0
    15 Oktober 2015
    Sapa sing bakal mangu-mangu. Ngobong kabeh menyang neraka karo Den Haag
  23. +1
    15 Oktober 2015
    Dheweke bakal tansah narik macem-macem alasan kanggo mbuwang lendhut ing Rusia. Mungkin Rusia uga kudu ngajokake tuntutan hukum karo ICC marang tumindak NATO ing Yugoslavia, Libya, Irak, Afghanistan ing pimpinan Amerika Serikat mung nambah pasokan obat-obatan. Ana akeh alasan.
  24. +1
    15 Oktober 2015
    Kanggo sawetara alasan, pengadilan sing padha iki ora cepet-cepet nyelidiki tumindak angkatan bersenjata AS ing Yugoslavia, Irak, Libya, lan Suriah. Sawise kabeh, dheweke (angkatan bersenjata sing padha) ora diundang kanthi resmi menyang negara kasebut, nanging padha ngebom lan mateni! Hakim wong jahat!!!
  25. 0
    15 Oktober 2015
    Rusia menang, Georgia kalah. Lan pemenang ora diadili.
    1. 0
      15 Oktober 2015
      Dadi metu, dheweke menang, nanging ora rampung. Iku perlu kanggo menang ing Western. Ketik ibukutha, mbusak kepemimpinan negara, dikunjara pimpinan pro-Rusia sing ora setuju kalah nalika transfer. Kulon bakal bengok-bengok kanggo sawetara sasi lan nutup, amarga resolusi resmi Rusia ngandika yen junta fasis dipimpin déning instruktur militèr Amérika ing pimpinan CIA wis ngrebut daya ing Republik Georgia .. Federasi Rusia njupuk langkah langsung kanggo mbrastha rezim fasis Amérika ... etc. uga, soko kaya sing. utawa carane Departemen Negara nerangake dhewe lan donya invasi anyar?
      kanggo siji ing RT kanggo nuduhake carane komando Georgia mangan shish kebab saka bayi Ossetian lan nguwuh "Suliko" ing stupor mabuk)
  26. +1
    15 Oktober 2015
    Ora, ora ana embel-embel, ora mewah. Angkatan Bersenjata Federasi Rusia kudu tetep ing tingkat. Kanthi iki ... mung saka posisi kekuatan. Ing bathuk karo ajiné wesi kanggo mateni ilat palsu!
  27. +2
    15 Oktober 2015
    Apa putusan iki. benzuda meh padha bezsuda
  28. +1
    15 Oktober 2015
    Apa putusan iki. benzuda meh padha bezsuda

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"