Lapisan siluman kanggo teknologi Rusia

52
Tahap pisanan nyoba lapisan siluman dhasar anyar, sing cocog kanggo kendaraan lapis baja, wis rampung ing papan latihan Chebarkul. TASS pesen saka wakil saka pangembang perusahaan Konstantin Lachikhin.



"Kita nguji telung jinis cat - kanthi efek anti-icing, kanthi sifat nyerep radio lan mateni (ngurangi kontaminasi radiasi). Jinis cat siluman anyar iki cocog kanggo kabeh jinis kendaraan lapis baja, kalebu model paling anyar saka kulawarga Armata.- ujare Lakhikhin.

Miturut dheweke, tank T-72, BMP-1KSh lan BMP-2 melu eksperimen, sing ditindakake ing Distrik Militer Tengah sajrone sewulan.

"Sajrone tahap wengi, sifat cat kasebut dipriksa nggunakake peralatan pengintaian, utamane kendaraan udara tanpa awak lan piranti penglihatan wengi sing digawe saka manca. Loro saka telung conto nuduhake panyerepan meh lengkap ing loro sawetara cahya lan spektrum infra merah. Uga, peralatan sing dicet diuji ing medan sing kasar - selokan kanthi banyu, lendhut, "layanan pers Distrik Militer Tengah marang agensi kasebut, lan nambahake yen" skema warna bahan anyar cocog karo standar sing diadopsi dening Angkatan Bersenjata RF. "

Komposisi cat kasebut dirahasiakake. "Tes iki penting banget supaya kita bisa nyetel komposisi lapisan, nambah sawetara unsur. A Piece saka peralatan njupuk saka 25 kanggo 50 kg saka Paint. Ing nem sasi, kita bakal mriksa carane lapisan siluman lan sifat-sifat kasebut disimpen ing peralatan kasebut, "ujare Lachikhin.
  • IA "ARMS OF RUSSIA", Alexey Kitaev
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

52 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    15 Oktober 2015
    Invisibility punika invulnerability.
    Terusake lan promosi teknologi teleportasi ing medan perang, saiki ing kene - lan ing kana, saiki bakal kelangan.
    1. + 45
      15 Oktober 2015
      "siluman", nanging sampeyan ora bisa ngomong ing Rusia? siluman, wartawan nerus dikukus ...
      1. + 24
        15 Oktober 2015
        Delengen carane dheweke nyamar ....... ora bisa nemokake dhewe!
        1. +3
          15 Oktober 2015
          Piranti anyar beroperasi ing sawetara gelombang termal lan ora mung nutupi kendaraan tempur ing lemah, nanging nggawe ilusi yen perlu. "jubah" ngapusi instrumen lan mata, nggawe monster waja katon kaya mobil ing spektrum IR.

          Teknologi kasebut, sing diarani Adaptiv, bakal resmi debut ing akhir September ing London ing pameran senjata internasional DSEi 2011. Pangembangan kasebut minangka lapisan aktif kanggo tank lan kendaraan tempur infanteri. Iku kasusun saka akeh piksel heksagonal saged cepet banget ngganti suhu ing siji arah utawa liyane ing printah saka electronics.
          1. + 11
            15 Oktober 2015
            Kutipan saka kocclissi
            Iku kasusun saka akeh piksel heksagonal saged cepet banget ngganti suhu ing siji arah utawa liyane ing printah saka electronics.

            Lan carane piksel iki nanggepi printah mechanical external saka tambang darat, peluru, shrapnel?
            1. +3
              16 Oktober 2015
              Kutipan saka kocclissi
              nggawe monster waja katon kaya mobil ing spektrum IR.

              Kok katon kaya mobil yen ora bisa ndeleng kabeh? Aku ora ngerti yen kabeh wong ing kene ngerti, nanging cat kita luwih apik tinimbang kabeh penyamaran sing ditampilake sadurunge. Sing sadurunge nyuda visibilitas, ngowahi tank dadi mobil, lan cat kita - tank ora katon. Rudal ora dipandu, radar lan pesawat ora weruh. Mbayangno yen ukrams diwenehi javelins, lan padha mung ora nyekel tank ing orane katrangan, senajan kene iku, nyopir! Mung RPG-7 ing wayah awan, mung hardcore!
          2. +2
            15 Oktober 2015
            mung kanggo mbandhingake cangkang iki karo cat, iki beda. contone,, Aku bisa ndhelikake peralatan ing hangar lemah, lan iku uga ora bakal katon.
          3. 0
            15 Oktober 2015
            Barang keren!!! Aku kudu ndhelik saka penjaga ing lapangan! Nanging pancen larang banget.
            1. +4
              16 Oktober 2015
              Kutipan: Siberia 9444
              Barang keren!!! Aku kudu ndhelik saka penjaga ing lapangan! Nanging pancen larang banget.

              nanging aku bakal, SVD saka poachers, nanging sakepel lenga ...
    2. + 13
      15 Oktober 2015
      Sanajan lapisan iki nyuda bayangan paling sethithik 20%, banjur miturut statistik, kudu nyedhaki njupuk, helikopter bakal nyedhaki 4-5 km, dhewe bakal tiba ing geni. Mulane, bab sing super duper !!! Dijogo. Kaya ing Vietnam karo Amers. Sawise adopsi rompi anti-fragmentasi kanthi kerah, kerugian personel sing ora bisa nyebabake nyuda 20-25%. Perlu wektu suwe kanggo ngembangake pituduh kasebut. Sithik-sithik perusak malih dadi pepelat-pepet karo tutup gravitasi :)))))
    3. +3
      15 Oktober 2015
      "Loro saka telung conto nuduhake bayangan meh lengkap ing cahya lan inframerah."
      Umumé, refleksi total minangka pangilon, apa bisa diserep?
      Lan ing kutipan ABSORPTION!
    4. +5
      15 Oktober 2015
      teknologi iki (teleportasi) wis ana. Waca maneh acara ing Suriah lan Krimea wassat
    5. 0
      15 Oktober 2015
      Nanging nganti saiki, tembung "siluman" lan "kahuripan" nyebabake gunung ngguyu, ironi lan mamang babagan efektifitas.
  2. +6
    15 Oktober 2015
    Apa sampeyan bakal njupuk tank? Lan aku ora weruh. Lan dheweke.
    Yen bener, banjur gedhe.
    1. +6
      15 Oktober 2015
      luwih apik:
      - Apa sampeyan ndeleng tank? Lan aku weruh. Nanging ATGM ora weruh!
  3. +4
    15 Oktober 2015
    Oh, apa kita duwe jangkoan kaya ngono ing pasukan!
    1. +9
      15 Oktober 2015
      Kutipan: Mayor7775
      Oh, apa kita duwe jangkoan kaya ngono ing pasukan!


      Luwih cepet ora perlu, perlu - luwih apik. Kacepetan biasane luwih migunani ing papan liya.
    2. +2
      15 Oktober 2015
      Sampeyan wis kenal karo paribasan sing kaya ngono. Alon-alon nanging mesthi. Cocog kanggo meh kabeh aspek urip. Nanging kanggo peralatan tentara, kaya plot ing sastra. Yaiku saka lan menyang !!!!
      Kasedhiya, yen ora perang.
      Aku bakal nyoba kanggo exaggerate.
      Ayo siji kartrid, nanging "nuklir",? utawa satus 16 gauge?
  4. +1
    15 Oktober 2015
    Cat sing padha, sanajan kanggo penerbangan, dikembangake ing taun 80-an (yen aku ora salah) Nanggepi "siluman", cat kasebut luwih murah, nanging efeke meh padha!
    1. +3
      15 Oktober 2015
      cat minangka salah sawijining unsur teknologi siluman

      siluman ora mung sudhut
      1. +2
        15 Oktober 2015
        Maksudku kanggo penerbangan kita. Ana artikel ing jurnal ilmiah taun-taun kasebut - Amerika Serikat kaget! Pinten biaya siluman sing luwih murah kanggo Rusia.
    2. 0
      15 Oktober 2015
      Kutipan: 3Gorynych
      Cat sing padha, sanajan kanggo penerbangan, dikembangake ing taun 80-an (yen aku ora salah) Nanggepi "siluman", cat kasebut luwih murah, nanging efeke meh padha!

      Lan yen mode penerbangan afterburner diterapake? Apa wis "tebih ngluwihi swara"? Lapisan ing endi? Luwih becik yen "omah" langsung. Lapisan kasebut dudu panacea.
      1. -1
        15 Oktober 2015
        Kutipan saka devis
        Lan yen mode pesawat afterburner diterapake? Apa wis "adoh ngluwihi swara"? Endi jangkoan?

        Nanging yen Su-27 dadi supersonik, apa kudu dicet maneh? Aku mangu-mangu.
    3. -1
      15 Oktober 2015
      Iki sepeda taun 90an. Kanggo kabeh manca padha ngomong ana siji jawaban super - super paint. We dicet pager dheweke lan dadi ora katon. Nyatane, dheweke krungu telpon ...

      Cat utawa lapisan wis dikembangake dening kabeh wong wiwit taun 60-an. Nanging ing dhewe, lapisan kekandelan cilik ora menehi efek gedhe. Yen ora, ora ana gunane kanggo nandur modal akeh ing bentuk mesin siluman. Mulane, lapisan kasebut pancen ana, nanging efek kasebut ora kaya sing dikarepake. Kanthi kasar, metalisasi lentera menehi meh kabeh cat saka pucuk irung nganti buntut (lan ana uga mastic khusus).
      Mulane, efek lapisan tipis, ora bisa digunakake ing kabeh kisaran lan ora menehi sawetara efek gaib. Jangkoan sing paling migunani yaiku jaring kamuflase. Nanging bisa digunakake mung ing sawetara optik. )
  5. +3
    15 Oktober 2015
    Kanthi sifat anti-icing, kabeh wis jelas, sing migunani. Efek dekontaminasi ora bisa dingerteni - kepiye? Apa njupuk radionuklida saka awake dhewe? Inggih, radio-nyerep siji pribadi mundhakaken pitakonan kanggo kula: iku tansah ketoke sing tank padha digoleki utamané ing sawetara IR, nanging heats munggah uga lan padhang.
    1. -3
      15 Oktober 2015
      Kanthi peralatan perang elektronik modern, efek panyerepan radio minangka gadget sing larang lan ora ana gunane.
      1. +1
        15 Oktober 2015
        Paint, kanggo ngurangi visibilitas obyek, isih ana ing USSR lan digunakake ing pesawat. Iki ora mungkin panyerepan radio, nanging bisa nyebarake radiasi (nyuda daya radiasi sing ditampilake). Metal "cukur" ditambahake ing cat ing wangun cilik, cilik, piring datar kayata persegi dowo (nanoteknologi). "Kripik" sak aplikasi Paint nyeleh mudhun kanthi acak (ing ngarepke beda kanggo lumahing), lan nalika radiation tekan lumahing, Kripik kuwi buyar gambar ing arah beda. hi
        Aku wonder carane awet Paint iki ing macem-macem Techniques.
      2. +1
        15 Oktober 2015
        Kutipan saka: beer-youk
        Kanthi peralatan perang elektronik modern, efek panyerepan radio minangka gadget sing larang lan ora ana gunane.

        Apa radar ana hubungane karo perang elektronik?
        1. 0
          November 30 2015
          Kanthi karya kualitas peralatan perang elektronik, radar bodho ora bisa.
    2. +1
      15 Oktober 2015
      Kutipan saka Kalmar
      Inggih, radio-nyerep siji pribadi mundhakaken pitakonan kanggo kula: iku tansah ketoke sing tank padha digoleki utamané ing sawetara IR, nanging heats munggah uga lan padhang.

      Apache lan Chrysanthemum nggoleki ing kisaran milimeter.
    3. +2
      15 Oktober 2015
      Kutipan saka Kalmar
      Efek dekontaminasi ora bisa dingerteni - kepiye?

      Masalah utama radiasi kanggo bt ora radiasi dhewe .. konco waja sampeyan bisa mlebu episentrum ing jam. Masalah kasebut banjur dikumbah saka bledug lan rereget, akumulator utama partikel radioaktif. Paint, kanggo kabeh brilliance sawijining, wis lumahing kang rereget gampang lingers .. massa saka mobil wisuh konfirmasi iki. Mulane, cat anti-radiasi a) ora nahan bledug lan rereget b) gampang diresiki tanpa alat khusus.
      1. -2
        15 Oktober 2015
        Mulane, cat anti-radiasi a) ora nahan bledug lan rereget b) gampang diresiki tanpa alat khusus.

        Sing. ing konteks iki, "anti-radiasi" iku "bledug-repellent"?
        1. +1
          15 Oktober 2015
          Kutipan saka Kalmar
          Sing. ing konteks iki, "anti-radiasi" iku "bledug-repellent"?


          Paling kamungkinan .. Sampeyan takon ahli kimia ing kono .. apa prosedur disinfeksi .. Padha bakal pitutur marang kowe bab mateni kiriman, mateni solusi lan aktivitas liyane. Carane lan apa Paint ing waja kudu bisa minangka tameng .. Aku ora weruh iku. Armor dhewe minangka salah sawijining bahan anti-radiasi sing paling apik.
          1. 0
            16 Oktober 2015
            Kutipan saka: dvina71
            Paling kamungkinan .. Sampeyan takon ahli kimia ing kono .. apa prosedur disinfeksi .. Padha bakal pitutur marang kowe bab mateni kiriman, mateni solusi lan aktivitas liyane. Carane lan apa Paint ing waja kudu bisa minangka tameng .. Aku ora weruh iku. Armor dhewe minangka salah sawijining bahan anti-radiasi sing paling apik.

            Lha, kenapa dheweke ora seneng karo istilah kasebut? Yen cat iki (kaya aku ngerti, efek antistatik) ora kudu mateni mobil sawise iradiasi, banjur kenapa ora nelpon cat kasebut?
        2. 0
          16 Oktober 2015
          Kutipan saka Kalmar
          Sing. ing konteks iki, "anti-radiasi" iku "bledug-repellent"?

          Lan istilah "bom vakum" cocog karo sampeyan, amarga sampeyan pilih-pilih?
          1. -1
            16 Oktober 2015
            Lan istilah "bom vakum" cocog karo sampeyan, amarga sampeyan pilih-pilih?

            Istilah normal. Ing ODAB-500, 145 kg vakum cair tekanan dhuwur diisi minangka standar, mula aku ora weruh kontradiksi.

            Nanging serius, aku ora nitpicking, Aku mung njlentrehake apa aku bener mangertos inti utama saka lapisan anti-radiasi: kanggo ngusir (ora nglumpukake) bledug, kalebu ono racune. Mungkin ana sawetara Kripik liyane ing kono.

            Umume santai :)
  6. APS
    +1
    15 Oktober 2015
    Nah, apa sing bisa dakkandhakake, apik! Lan nalika ngliwati kabeh tes lan kabeh tank sing diprodhuksi ditutupi cat, bakal luwih apik!
  7. +2
    15 Oktober 2015
    Apa iki, trolling? Apa lapisan bakal ndhelikake sirkuit termal tank?
    1. 0
      15 Oktober 2015
      Kutipan: Denis DV
      Apa iki, trolling? Apa lapisan bakal ndhelikake sirkuit termal tank?

      Setuju banget karo sampeyan. Cat iki kanggo penerbangan. Kanthi efek anti-icing rampung kanggo penerbangan, kanthi sifat nyerep radar uga kanggo pesawat, tank nggoleki imager termal, sifat dekontaminasi, iki kanggo peralatan.
    2. +1
      15 Oktober 2015
      Kutipan: Denis DV
      Apa iki, trolling? Apa lapisan bakal ndhelikake sirkuit termal tank?

      Ana jebakan, ana mesin bantu. Apache bakal teka ing wayah wengi nalika peralatan ora mlaku, iki taktik biasanipun (aku ora ngandel yen Apache bakal tabrakan mbukak). Lan yen tank ora diwiwiti, nyamar, ing mesin tambahan, lan malah karo lapisan kuwi (uga trap ing fonit kanggo sisih), bakal soko break mati Apache?
      Aku ora ngandika sing iki panacea (lan pilihan saka tabrakan karo Apache misale jek Fantastic), nanging iku bakal perlu kanggo nyedhiyani kabeh opsi kanggo pangayoman.
  8. +1
    15 Oktober 2015
    Dadi aku ora ngerti. Apa peralatan sing dicet "sumorot" sawise tes lapangan? Yen ora, banjur sing apik.
    1. APS
      +2
      15 Oktober 2015
      "Ora bisa entuk panyerepan lengkap saka kedadeyan emisi radio ing obyek kanthi sudut sing sewenang-wenang. Mulane, tujuan utama nalika milih wangun yaiku kanggo nggambarake ombak adoh saka emitor - saéngga, bagéan saka sinyal diserap dening khusus. lapisan, lan liyane dibayangke ing sisih, nyegah kumandhang radio bali menyang ngawasi radar "
      Nyatane, lapisan kudu nyerep, lan yen nuduhake, mung ing sisih amarga wangun obyek, piye wae ora akurat ing artikel ...
  9. -1
    15 Oktober 2015
    Sapa sing ngerti apa "jarak cahya"? Istilah anyar?
    Mbokmenawa, kita bisa nyimpulake yen lapisan kasebut bisa digunakake ing kisaran sing katon lan radar. Apa babagan infra merah lan termal?
  10. +6
    15 Oktober 2015
    Ayo dicet abang. Punika cat ijo.
  11. +1
    15 Oktober 2015
    Telung kilogram cat saben piranti akeh banget. Ketoke sampeyan kudu nglukis lapisan sing kandel banget, utawa malah sawetara lapisan.

    Sing paling penting yaiku kabeh lapisan kudu ana ing peralatan militer lan ora ing yacht lan dacha jenderal.
    1. 0
      15 Oktober 2015
      Kutipan saka Mama_Cholli
      Sing paling penting yaiku kabeh lapisan kudu ana ing peralatan militer lan ora ing yacht lan dacha jenderal.

      Lan uga, supaya cat ora ngandhut alkohol nglirik
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Komentar wis dibusak.
  12. +1
    15 Oktober 2015
    Yen bab iku pancene migunani, sampeyan bisa Paint kaping pindho ing taun, utawa nggunakake "ing Kawa" (pah-pah). nglirik
  13. -1
    15 Oktober 2015
    Sampeyan kudu nyoba lan nyoba kabeh sing anyar ing Suriah saiki, ing kahanan nyata. Dadi kanggo ngomong, wayahe tambahan partisipasi kita ing konflik.

    PySy: Islamis lagi lungguh ing baris ngarep, dumadakan padha krungu swarane mesin lan clanging saka uler, padha mlumpat metu, ora ana! Lan ngliwati kolom T-72B Siria kanthi lapisan siluman sing cepet-cepet ... ngguyu
  14. Komentar wis dibusak.
  15. 0
    15 Oktober 2015
    Kutipan saka Mama_Cholli
    Telung kilogram cat saben piranti akeh banget. Ketoke sampeyan kudu nglukis lapisan sing kandel banget, utawa malah sawetara lapisan.

    Sing paling penting yaiku kabeh lapisan kudu ana ing peralatan militer lan ora ing yacht lan dacha jenderal.

    Inggih rampung! 210 komentar wicaksana lan migunani ing 3300 dina.
    Mbokmenawa, pilot rampung nglukis dacha jenderal sabanjure, lan dibebasake menyang Suriah nganti cat anyar dikirim.
  16. +3
    15 Oktober 2015
    Kenging punapa teknologi kita dipunsebat tembung Inggris stealth (stealthy), menapa wonten ingkang kados mekaten fashion? Apa pancene ora ana tembung sing nemtokake (stealth and invisibility)?
  17. +1
    15 Oktober 2015
    Kutipan: Denis DV
    Apa iki, trolling? Apa lapisan bakal ndhelikake sirkuit termal tank?


    Ana kegiatan liyane kanggo iki. T-15 duwe cucuk kaya ing gandhewo ... aneh. Dadi knalpot ngliwati lan panas dibuang saka tambang. ketoke iki carane suhu exhaust suda lan dissipates.
  18. +3
    15 Oktober 2015
    Nanging kaya-kaya aku cat iki wis suwe digunakake ing tentara Rusia, tanggane Ukrainia, wis setahun nglawan tentara Rusia, nanging isih ora ana foto, cat macet kabeh optik.
  19. 0
    16 Oktober 2015
    "Kita nyoba telung jinis cat - kanthi efek anti-icing, kanthi sifat nyerep radio lan mateni (ngurangi kontaminasi radiasi).

    "Sajrone tahap wengi, sifat cat kasebut dipriksa nggunakake peralatan pengintaian, utamane kendaraan udara tanpa awak lan piranti penglihatan wengi sing digawe saka manca. Loro saka telung conto nuduhake panyerepan meh lengkap ing loro cahya lan infrared.

    Oke, wartawan pirang karo karet gelang ing antarane kupinge. Nanging sing masang timah iki, maca dhewe lan ngerti apa sing diwaca? Awal lan tengah artikel mung bodho mbantah saben liyane.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"