Review militèr

Orderlies papat-legged

6


Ing Perang Donya I, saliyane mayuta-yuta wong sing melu, kewan uga melu. Saliyane jaran, mobilized ing ewu kavaleri lan pigeons, ngirim pesen terkenal, asu dadi peserta dipeksa ing perang, kang utamané ambruk menyang layanan sanitasi. Kajaba iku, ora kaya mungsuh - Jerman lan Austria-Hongaria, sing akeh prakteke orderlies, kanggo tentara Rusia nggunakake asu ing ngarep dadi inovasi.

Orderlies papat-legged


Persis satus taun kepungkur, ing taun 1915, ing ibukutha Galicia, dibebasake saka pasukan Austro-Hungaria, Lvov, digawe "Sekolah Pengawal Militer lan Asu Sanitary", sing dipimpin dening mantan kepala departemen evakuasi ing departemen sanitasi militèr saka Southwestern Front, State Councillor Lebedev, sing wis pengalaman ing latihan asu polisi. Nanging, ing sambungan karo mundhut cedhak Lvov, sekolah kudu dipindhah kanggo Kiev, ngendi pangareping sawijining pamburu-kapten Pangeran Shcherbatov gedhe. Ing musim gugur taun 1915, staf sekolah kasebut resmi disetujoni lan instruksi pisanan ing Rusia babagan panggunaan asu ing tentara diterbitake, sing, miturut sejarawan Pavel Aptekar, maca: "Kanthi sikap sing tepat lan latihan sing apik. , asu bisa dadi asisten indispensable ing rahasia ing baris ngarep kanggo ndeteksi pengintaian mungsuh lan pihak subversif, kanggo ngirim laporan ing kasus risak ing komunikasi telpon ing geni mungsuh abot lan kanggo nggoleki lan narik metu prajurit tatu saka paprangan. Lan wiwit September 1915, instruktur lan asu sing dilatih khusus, disebarake ing antarane resimen tentara Rusia, wiwit ngawula. Minangka aturan, iki minangka asu pangon, Airedale Terriers, Dobermans lan hound.



Lan rauh respon pisanan muncul babagan layanan conscripts anyar. Koran monarki Petrograd "Zemshchina" ing artikel cekak "Dogs-orderlies in the war" ngandhani para pamaca:

"A" personel "anyar" teka ing "penerbangan" saka detasemen maju: limang asu ambulans. Asu-asu kasebut langsung ngrasakake swasana tempur, lan saben bledosan anyar saka bedhil, dheweke kanthi ati-ati nggulung kuping, nyoba maju. Karo sawetara jenis sepi, strangled squeal, padha njaluk kamardikan.

"Dheweke ora tau nguyuh," ujare instruktur medis sing ngancani asu kasebut. ‒ Sanadyan padha padudon, banjur kleru.

Sawise perang, nalika karya saka orderlies wiwit, asu padha dirilis. Kanthi serius lan kalem khusus, dheweke ngidini tas gawan sing entheng dilebokake, ngenteni tandha supaya cepet-cepet maju. Sawise mlumpat liwat alangan kawat sing isih ana ing kene, ngubengi peternakan, sawise wong Jerman, asu-asu kasebut ilang ing wayah wengi. Kira-kira rong puluh menit mengko, sawise metu saka endi wae ing pepeteng, Boof bali, terus-terusan narik ing orderly lan nuntut supaya ngetutake dheweke.



- Aku ngetutake dheweke, ‒ ujare sing ngatur. Liwat bumps lan gullies, mung supaya karo wong. Nuntun menyang alas. mbengok banter:

‒ Sapa sing ana ing kene?



Krungu: ana sing nggresah, nggrundel. Senterku dakuripake, dakdeleng. Telung tatu ngapusi meh cedhak. Aku menehi wong ngombe saka flask, wiwit bandage wong-wong mau, lan aku dhewe mikir: carane aku bisa karo wong-wong mau? Aku nulis cathetan kanggo ngirim manggung, sijine ing tas asu lan supaya wong mati leash. Dheweke noleh, ngubengi aku, lan dheweke dhewe ndeleng mripatku kaya ngono.

"Mlayu," kandhaku marang dheweke, "mulih."

Sawetara menit mengko, Booth mlayu bali menyang stasiun klamben. Teka lan ngenteni. Dheweke maca cathetan kasebut, nggawa dheweke maneh ing tali, lan ngirim rong pertunjukan ing sikile.

Asu liyane, bali saka paprangan, duwe sarung tangan suede ing tas gawan. Padha ngetutake lakune. Asu kasebut nyabrang sawah sing diluku menyang selokan sing ana petugas sing tatu. Dheweke nyoba kanggo njaluk awake menyang stasiun klamben, nanging ilang kekuatan lan tiba. Nalika asu teka mlaku, dheweke ora bisa nulis cathetan, nyelehake sarung tangan sing ditutupi getih ing tas.



Ing wayah wengi, mung asu loro iki sing nemokake sangang sing tatu. Telung asu sanitasi liyane kerja langsung karo paramedik. Thanks kanggo wong-wong mau, komunikasi terus-terusan dijaga antarane medan perang lan stasiun ganti. Padha terus-terusan mlayu menyang titik, nggawa cathetan: "Kirimi yodium," "Kirim dressings," "Kirim pertunjukan kanggo akeh sing tatu," "Aja lali ngirim banyu kanggo ngombe." Salah sawijining prajurit sing ditulungi nyekel gulu asu kasebut lan ngambung kanthi kuat ing moncong. Asu kasebut mlayu ing rangkulan sing ora dikarepake. Dheweke kandha: "Patiku bakal teka. Aku bakal ngapusi lan ngapusi ing alas, - yen kita bakal nemokake aku ..."



Ing publikasi Petrograd liyane, majalah Voina, ana crita sing diterbitake dening prajurit sing tatu sing nemoni asu ambulans pisanan: "Aku turu ing lapangan ing wayah wengi lan ngerang-erang. Aku krungu rustle, aku katon watara: asu ngadeg ing jejere kula lan looking ing kula. Banjur dheweke nyedhaki, lay mudhun ing lemah lan beku. Aku pengin njaluk bandage, nanging tanganku tatu banget, lan aku ora bisa nindakake apa-apa. Banjur asu kasebut wiwit nggonggong, ing wiwitan kanthi tenang, banjur banter lan pungkasane nguwuh. Nalika prentah nyedhaki, dheweke guncang sirahe menyang arahku lan meneng. Sing tertib nggawe klamben kanggo kula, ngandika ngandika lan marang kula kanggo tindakake asu, kang mimpin kula kanggo stasiun klamben.



Kasunyatan manawa eksperimen kasebut sukses uga ditulis ing laporan resmi. Dadi, komandan Resimen Rifle Pengawal Urip kaping 3, Mayor Jenderal A.V. Usov, ing awal 1916, nyathet: "Miturut keuntungan sing ora bisa dipungkiri asu nggawa layanan komunikasi, aku takon sampeyan ora nolak ngirim enem asu. marang resimen sing dipasrahake marang aku. Sajrone wektu kepungkur, asu wis bola-bali digunakake kanggo ngirim pesen lan tansah sukses lan entuk manfaat. Saiki jumlah asu wis suda amarga kalah ing perang. Lan amarga review kasebut ora diisolasi, komando divisi lan tentara saka Southwestern Front nyatakake: "asu sing dikirim saka sekolah khusus panuntun nggawa keuntungan sing ora diragukan." Dheweke mutusake kanggo nransfer eksperimen kasebut menyang kabeh tentara, mutusake nggawe tim resimen khusus 8 asu kanggo resimen infanteri lan 6 kanggo resimen kavaleri. Nanging ambruk ngarep sing dumadi ing taun 1917 ora ngidini introduksi praktik nggunakake asu ing saindhenging tentara Rusia.
Pengarang:
Sumber asli:
http://ruskline.ru/history/2015/04/27/chetveronogie_sanitary/
6 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ITT
    ITT 18 Oktober 2015 08:19
    +8
    Orderlies papat-legged

    universal, setya, sinau mandiri "biorobots"
    (Kabeh wong ngerti, dheweke bakal ngluwihi umure 10 taun lan bakal ngomong)
  2. Volga Cossack Kab
    Volga Cossack Kab 18 Oktober 2015 09:23
    +5
    lan nganggo mantel ing Pawai Kamenangan ......... senajan dudu perawat, nanging asu sapper ........ artikel sing apik! lan asu iku kewan migunani lan pinter. pakurmatan lan pamuji marang para pambiyantu!
  3. parusnik
    parusnik 18 Oktober 2015 09:36
    +3
    Bojone mangsuli:
    Kéwan iki ora disebut asu galak; jenenge kanca pisanan; asu bakal dadi kanca kita lan bakal tetep kanca kita tansah, tansah, tansah.
    Kucing sing mlaku dhewe dening Rudyard Kipling
  4. 31 rus
    31 rus 18 Oktober 2015 15:32
    -4
    Pengalaman kudu digunakake, robot sing padha kudu ditemokake, ing Suriah ing lemah, apa sampeyan bisa mikir luwih apik, kok ora teka karo target laser sing padha kanggo asu?
  5. ODERVIT
    ODERVIT 18 Oktober 2015 16:03
    +2
    Kanca sing paling ora peduli karo ideologi, negara panggonan, lan liya-liyane, sing ngebotake pikirane wong. Padha mung ngawula setya.
  6. sabakina
    sabakina 18 Oktober 2015 19:04
    +3
    Aku ora duwe apa-apa kanggo nambah video iki ...